Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#306270) Qru


Qru
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Győri autós topiktali - 2024. 05. 31. 13:30-tól a Praktiker parkolóban.

#nincsbennetarcsi

Hozzászólások

(#167608) LZs?!


LZs?!
aktív tag

Autó lízing magánszemély részére...hátha valaki itt ért hozzá.

Nekiálltam lamentálni, hogy tartós bérletre 'kigurítanék' valami olcsóbb kocsit, teljesen hanyag ridegtartásra. Egyelőre a befutó a Fiat Tipo kombi 1.4 szívó, amire a Duna Autónál már adtak is ajánlatot (*).

Ridegtartás definiálva: sok 1-2km-es rövidtáv, télen-nyáron indít-beköt-padló, némi városi szüttyögés, illetve pályán ahogy kifér; tkp. 'használom-lesz@rom' életérzés. Így tudnám nyugdíjazni az 'elkoptatós' beater Nissan-t is.

Madártávlatból nézve max. 2 évre terveznék vele, még ha emiatt ki is szállnék idő előtt 'büntivel' - persze a penalty mértéke szempont. Ahogy használnám a kocsit, valószínűleg nem venném véglegesen a nevemre egyáltalán.

Mennyire vállalható, illetve rugalmas koncepció ez?

(*) 1.6 TD kombit mentem megvizslatni, hogy legyen egy igénytelen, pakolható, pályázós kocsi túrázni. Jelenleg gyártásból legfeljebb őszre vállalnak átadást, készleten pedig 1.4 szívó van, illetve feltételesen átkérhető T-Jet más kereskedésből. Bruttó 100e / hó lenne (Casco 10%/50e), emellett már csak útdíj + üzemanyag + gyorshajtás, ami nem tűnik irreális felárral bíró összegnek; ha megveszem, vételárral és minden adóval/biztosítással/karbantartással/stb. nagyjából felskiccelve 3-5 évre 70-120e körül van - persze közben az enyém a vas, ergo az én gondom, de pont az a lényeg, hogy ne legyen az...

[ Szerkesztve ]

Nevermind...

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.