Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Bringás ruhák mosásával kapcsolatbant a lényeg itt le van írva.
www.hibike.hu/shop/text/m58184/show.html
-
TSanya
aktív tag
válasz
juhiati
üzenetére
Szia!
No, megfogadtad az ajánlásom

Simán tudtam használni közvetlenül megvétel után, mivel én helyben vettem, előttem állították be.
Annyit kell tudnod, hogy majd egy "kötelező" szervizre vissza kell vinni a boltba, mert talán csak így lesz meg a garancia /de ebben már nem vagyok biztos/.
Hívd fel őket, nagyon jó arcok vannak ott
Üdv:
S -
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Van egy zsír új Crivit pulzusmérős órám minden tartozékával ami eladó.Ha valakit érdekel legyen szíves írjon privátban!
-
beleszólok
senior tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom, bár nem versenyzek.
Az első, még XLC gyártmányú pedálom életveszélyes volt, de végül taposó helyett egy Shimanora (520 v. 540, már nem emlékszem) váltottam és nem bántam meg. Pedig elsősorban városban járok vele. -
anorche1
őstag
Jövőhét csütörtökön lesz az első duatlonom. Valami tipp/tanács? Gondolom psd helyett ajánlott visszaraknom a tapasópedált, mert viszonylag rövid táv (2,5km futás, 10km tekerés, 1,5km futás), és nem ér annyit az spd hogy behozzak vele 2 cipőcsere időt.
-
Zola007
veterán
-
-
Zola007
veterán
a spec szerek tényleg drágák, 2500-3000 körül szokott lenni egy fél liter
a 4000 az már tényleg a bringásboltos "árrést" is tartalmazza
De még a Nike is azt ajánlja a Dri-fit cuccokhoz, hogy hideg vagy max 30 fokos vízben mossuk mosóporral és hagyományosan szárítsuk. A mosást bírják ezek, csak a szárítógépet nem
Egyébként ami igazán technikai és spec mosószert igényel, azok a hőzáró, de levegőző hegymászó felszerelések és a levegőző, de vízlepergető táskák, dzsekik -
LonGleY
veterán
Hogy minek? A szag pontosan amiatt marad meg, mert nem történt megfelelő tisztítás (a fekete pólóknál is megfigyelhető sokszor, hogy a 40 fokon mosottak hamarabb rohadnak rá az emberre, mint a 60-on... csak olyan hőfokon ugye a színeknek inthetsz búcsút hamarabb, arról nem is beszélve, hogy több energiát emészt). Az ecet pedig kiváló fertőtlenítő és vízkőoldó (ahogy a kémiaórákon is megtanulhattuk és az olcsósága miatt jó eséllyel szemléltették is), amellett, hogy nem ugrik csomóba tőle az anyag. Egy rakás vegyszert pótol, amit nyilván megpróbálnak eltussolni mindenféle reklámokkal. Áztatható benne a teaforraló, kimosható vele a mosógép. A szaga pedig nem marad meg, ha rendesen öblítve / forralva van utána a kérdéses cucc. Na mindegy, ennyit akartam még ecet-szösszenetként.
-
torzo
őstag
Na, akkor engem megszívattak? Benyeltem a marketingdumát, mi? Na, jó, megyek a tecsóba ecetér!

-
BerGeri
tag
Sziasztok!
1 éve vásároltam egy Capriolo Passion Man kerékpárt, de le szeretném váltani.
183cm és 90kg vagyok. Munkába járáshoz kellene kényelmes, haladós bicikli. Illetve néha erdei útra, sík terepen. A rászánt összeg maximum 90.000Ft. Egy megbízható kerékpárra lenne szükségem. Napi 20-25km-t tekerek. Trekking vagy Cross kerékpárra gondoltam. Tudnátok ajánlani jó és megbízható kerékpárt erre a célra?
2-t néztem eddig: Schwinn Csepel Traction; Gepida Alboin 200.
-
beleszólok
senior tag
2-3000Ft-os, decathlonból vásárolt mezeket használok. Öt éve vettem őket ennyiért, de csak két szezonban használtam. Rendes mosószert, öblítőt használok hozzájuk, de ennek semmiféle negatív hatását nem tapasztaltam. Eltérően a hagyományos pólóktól, ezek pár óra alatt megszáradnak mosás után is.
Ja, a centrifuga sem árt nekik.
Sajnos már nem lehet kapni hasonlót sem ott, ahol vettem. Amit meg lehet, az 8-10ezer és nem vagyok meggyőződve róla, hogy minőségben elérik ezt a szintet. -
torzo
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
Szerintem nem kell fertőtleníteni. Minek? Nem műtőbe készülök vele. Tiszta legyen, szagtalan, az elég.
Azt állítják, hogy ezek a technikai cuccok elvesztik mindenféle csodatulajdonságaikat, ha a szokványos mosószerrel, meg a már emlegetett illatosító getvarokkal kezelik, amelyek eltömik a szálak közti teret, meg mittomén még milyen marketingszöveg is jön ilyenkor. Ha tudsz valami olcsóbb, de bevált szert, azt hálásan köszönöm, mert a 4 k nálam is ledobja a szíjat!
Sosem áztatok. Ezek pillekönnyű anyagok, azonnal kijön belőlük minden a tapasztalatom szerint. Csak az a baj, hogy nem merem rábízni az asszonyra, mert rögtön bevágná a többi közé, meg csak hadd illatozzon!
-
juhiati
aktív tag
Helló mindenkinek. Mivel vidéki vagyok így rendelném a kiszemeltemet
[link]
Kérdés: Mikor kihozzák, akkor mennyire küldi ez a cég, vagy akár egy másik cég üzemképesen? Lehet már bele pakolni a km-eket vagy még valami beállítást (természetesen a kormány meg az ülés kivételével) el kell végezzek? -
torzo
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Engem rábeszéltek erre a dögdrága kézi mosósz@rra (fél lityi közel 4 k!), és bevált. A Bringaland-ben vettem, a nevét most meg nem mondom. Igen, azt hiszem, elég ha csak mosószer és tisztavizes öblítés illatosító takony nélkül.
(#33375) LonGleY: Az ecet szerintem nem fertőtlenítőszer. Különösen nem abban a koncentrációban, ami a mosógépben kialakul. A szagot azt gondolom, elveszi, de akkor meg ecetszagú lesz, nem?
-
Zola007
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
tudom, nem mondtam hogy hibátlan a gyerek

csak azt hogy szerintem bunyóban "korrekt" ha lehet ilyet mondani, tartja és türtőzteti magát ameddig kell, utána meg magára vessen akinek nem elég a szép szó
9 éve ismerem, azt nem tudom hogy előtte hogyan élt, de azóta nem tudok balhéról, amit ő kezdeményezett volna és ez a lényegecetre meg + 1, öblítőhöz kell lökni egy fél decit és minden megoldva
#33366) Runner_fxr : testépítés + kickbox + crossfit + súlyemelést csinál/csinált a srác
Azért ez egy elég ütős kombó
-
LonGleY
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Ez sem a legszocializáltabb ember képét festette le, ugye tudod?

Ecet, emberek, ecet! Az ilyen műanyag szarokból ha a hővel nem is szabad, akkor legalább a mosás mellé adagolt ecettel fertőtlenítsetek! Az segít az ilyen anyagban ragadó bűzök eltávolításában. Illetve van fertőtlenítős adalék is, de az drága / szennyezi a környezetet.
-
torzo
őstag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Valamelyik bringás centerben nekem egyszer azt mondták, hogy az öblítőszerek felelősek többnyire azért, hogy hamar bebüdi a cucc. Valami van benne, mert az általuk ajánlott (sajnos k.. drága) mosószert használva és az öblítőszert szigorúan mellőzve egy felső nekem egy hetet kibír úgy, hogy naponta bringázom két órát. Persze skerózás után tusolás, a felsőt, mezt meg jó szellős helyen tárolom.
-
beleszólok
senior tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Akkor milyen felsőről beszélsz? A hosszúujjú mez nálam még a mez kategória, a 10 fok alatt használt thermo kabátom meg nem szokott szagosodni, ezért értetlenkedek.
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
beleszólok
üzenetére
Polót mezt énis mosni szoktam egy használat után de annak ált. csak izzadság szaga van.
-
törölt tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én nem kezdeményezek keménykedést, de ha egy autóval baszakodnak velem, akkor nem úgy fogom venni, hogy csak kezet akar fogni és azért jön közelebb... verték már be az orrom, attól még nem fogom megköszönni a csávónak, hogy jajdejóaranyos vagy, hogy kurvaanyázol, pedig te vagy a paraszt. Az emberek többsége defenzív és konfliktuskerülő, ha elkezdik csesztetni, én nem.
-
beleszólok
senior tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Ö... izé... lehet, hogy mások az elvárásaink, de én pólót, mezt minden használat után mosni szoktam.
Ha meg nem izzadság szaga van, akkor lehet, hogy nem ártana dokival beszélni, mert pl. (Csak pl.!) cukorbetegséget is jelezhet a kellemetlen szag.
Olyannal még nem találkoztam, hogy a városi szmogot orral érzékelhető mértékben kötötte volna meg bármilyen ruhám. -
Mr. Erikszon
senior tag
Miért büdösödik olyan gyorsan a biciklis felső?
Szinte egy használat után magába szívja a városi port és sz@r levegőt.+az izzadságot. -
válasz
beleszólok
üzenetére
A súlyzózás egész más téma, attól, hogy valaki erős még nem feltétlenül tud bunyózni.
Nekem is van egy régi cimborám, thai box-ol már vagy 20 éve. Thaiföld-et is megjárta, A-s meccsei voltak, ami azt jelenti, hogy minden szabad, könyök használata is, nincs védő felszerelés, ráadásul a Thai box hazájában, ahol nem ritka, hogy hullaként húznak ki a ringből. Egy jópofa srác aki nem igazán kötekszik és ránézésre úgy néz ki mint egy "hülye gyerek" 60 pár kiló és 170 centi körüli, saját szememmel láttam, hogy széttetovált, 120 kilós izomagyakat combozott le úgy szórakozóhelyen hogy sírva fakadtak, persze ott sem ő kezdte. De mindig betalálják mert kis hülye gyerek kinézete van és azért nem egy ijedős fajta.
Én is edzegettem vele, amikor a combosokat mutatta, csak épp hogy odatette a lábát, de mintha egy vascsővel b@sztak volna combon, meg se suhintotta. Arról nem is beszélve, hogy úgy rúg fejbe egy 180 centi magas embert, hogy pislogni nincs ideje. Amint megrogyik meg a térd és a könyök, ha egy ilyenbe vagy akár csak hasonlóba belefut maummamut kolléga, akkor szerintem egy életre elmegy a kedve a verekedéstől.
Mindenki csak addig ugrál ameddig nagyon csúnyán el nem verik, ezt már sokszor tapasztaltam.
Egy másik ismerősöm is mindig keménykedett szórakozóhelyen, egyszer az egyik arc elővett egy baseball ütőt a csomagtartóból és úgy megcsapkodta hogy bordái törtek, meg az alkarja úgy, hogy össze kellett csavarozni. Azóta kenyérre lehet kenni.
És akkor még a szurkálós cigányokról nem is beszéltem. nem tudhatod kinél lapul ott egy kés, amit nem szarozik használni sem.
-
törölt tag
válasz
beleszólok
üzenetére
Láttad a legutóbbi youtube-os sikersztorit a Dózsa Györgyön? Ma is egy bmw-s direkt behúzta a busz mellé, hogy véletlen se tudjak elmenni, persze eltudtam, de van néhány ilyen önkéntes rendőr, aki azthiszi, hogy neki kiváltság az úttest, mert megbírt venni hitelre egy autót.
-
beleszólok
senior tag
válasz
üzenetére
Hogy direkt centizget, azt miből gondolod? Elég sokat bicikliztem forgalomban, még soha nem merült fel bennem, hogy aki közel jött hozzám, az direkt csinálta. Inkább a figyelmetlenség vagy épp a tudatlanság számlájára írom. Nem mondom, hogy nincs olyan barom, aki valóban szándékosan veszélyeztet, de a saját tapasztalataim alapján úgy érzem, sokkal ritkább a szándékosság az ilyen esetekben, mint ahogy azt sokan állítják.
-
beleszólok
senior tag
-
törölt tag
válasz
Zola007
üzenetére
Én is hasonló vagyok és nem érzem magam pszichopatának. Nagyon sok mindent elviselek nyugodtan, de ha belémkötnek olyan esetben, mint amit előbb leírtam, akkor az nagyon fel tud mérgelni, főleg mert tudom, hogy ezek azok az emberek, akik direkt centizgetik meg csesztetik a bringásokat.
-
Zola007
veterán
válasz
beleszólok
üzenetére
Nem küzd semmilyen pszichés gonddal
, csak allergiás arra ha fölöslegesen kötekednek.
Értelmes emberhez méltóan próbálja kerülni a balhé kialakulását, de van egy szint amikor már nincs rükverc.
Annyi az egész, hogy higgadtan próbálja csillapítani az ellent szóval, de ha megütik, akkor nála nincs anyázás, lökdösődés, csápolás a levegőben, hanem nekimegy és lerendezi. Utána felsegíti, aztán megy tovább minden a rendjén. Szóval nem egy pszichopata hannibal lecter, csak következetes abban hogy mit enged meg egy vadidegen tahónak, főleg ha nincs is igaza
Mondjuk ha iszik, akkor ez a konkrét határ nem érvényes, akkor valóban orosz rulett vele kötekedni
maummamut -nak pedig ez esetben igaza volt, nekem csak a rendezés módja nem volt szimpatikus.
Én voltam qrva nagy darab (130kg fölött) és hozzá kifejezetten erős is, az is igaz hogy sok balhém méretemből adódóan nem fajult el , de mindig inkább az okos enged, szamár szenved alapon intéztem a dolgaim -
törölt tag
válasz
beleszólok
üzenetére
átengedem a gyalogost az zebrán, megadom az elsőbbséget, elengedem a buszt a kamiont, ha gyorsabb, de pl. ha nincs keresztforgalom, nem állok meg a pirosnál. Van felelősségbiztosításom, hordok sisakot, jobban ismerem a kreszt, mint az autós ismerőseim. Ennyit rólam. De ha egy csávó elcseszi és nem, hogy visszahúzódna a szaros kocsijába, hanem nekiáll pampogni, annak nekimegyek.
Többieknek írom, hogy volt már esetem 120 kilós 185 centi magas béemvéssel, én 175 centi vagyok és 60 kiló.
De ha beleszaladok egy ilyenbe és elvernek, az már az én bajom. 
-
beleszólok
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
Az egy dolog, hogy esetleg kínos meglepetés éri a delikvenst (azt ugye tudod, hogy a barátod/haverod leírásából egy súlyos pszichés gondokkal küzdő egyén képe rajzolódik ki?
- remélem, nem golt szándékos
), nagyobb baj, hogy mintha épp maummamut említette volna, hogy mennyire nem foglalkozik a KRESZ előírásaival. Ha összekevertem volna valakivel, akkor bocs... -
Zola007
veterán
válasz
üzenetére
kerékbaráti jótanács: Hosszú távú egészségügyi szempontból lehet hogy megérné kicsit visszavenni a keménykedésből. Mert lehet hogy igazad van, de egyszer belefutsz valami "csendes pusztítóba", akiből ki se néznéd, de nagyon rossz véged lesz.

Pl. egyik barátom is ilyen, kb. 170 centi, aranyos, rendes srác, általában vigyorog, kerüli a balhét, de ha elbassza az ideg, akkor kihúzza a beled a füleden. 200-at guggol, 160 körül nyom fekve, de kapucnis pulcsiban az se látszik, hogy valaha súlyzót fogott a kezébe. Na vele például én se ütnék össze -
törölt tag
Ma majdnem összeverekedtem egy szolgálaton kívüli rendőrrel, mivel védett úton közlekedtem, ő kis utcából kikanyarodva majdnem átment rajtam és még ő kurvaanyázott meg mutogatott nekem, hogy miért nincs rajtam láthatósági mellény, mert nem látott. Szemtől szembe már nem volt olyan nagy a pofája, meg a rendőrigazolványával védekezett...
Mondtam az nem véd meg, hogy beverjem a pofád... -
sanzi89
addikt
válasz
üzenetére
Én nem adnék, főleg az alu kazettatest miatt. Túragépbe sok kilómétert szokás tekerni, és nincs szükség csúcsminőségre, de az olcsóbb fogaskoszorúk ki is estek. Persze azt veszed amelyik neked szimpatikus, rosszul nem jársz vele, csak többet kell fizetned gyakorlatilag ugyanazért.
-
törölt tag
válasz
LonGleY
üzenetére
Azt írja,hogy a tengely 10 milis de hogy erősített e azt nem tudom.
Tárcsafékes gépet rakok össze.Ha maradnák v féken akkor elég lenne a 7-8E Deore agy a felni kopása miatt úgy is át kell fűzetni a kereket idővel.
Tárcsaféknél ez nem játszik azért gondoltam 17E körül 4db iparis novára. -
LonGleY
veterán
válasz
üzenetére
Nem hiszem, hogy észrevennéd a -200 grammot egy túragépen. (Sokkal) több pénzt viszont nem biztos, hogy megér. Pár ezer forintnál többet nem adnék egy agyért azért, hogy alu legyen. Viszont bírnia kell (mégiscsak Nova), tengelyt meg max cserélsz, ha kell. Amúgy mekkora átmérőjű az a tengely, amit adnak hozzá? Ha erősített 10 millis, akkor frankó (hátulra az fér be a normál vázakba, nekem is volt olyan acélból). Vékonyat aluból nem is gondolom, hogy alkalmazni lehetne. Ha mégis vékonyka, akkor inkább legyen acél (de abból is jobb az erősített verzió). Na, ezt jól körülrágtam... :Đ
-
törölt tag
Nézegettem a Novatec 4db ipari csapágyas hátsó kerékagyat.A light verziónál alu kazettatest (erre alu bakos fogaskoszurú való) és alu tengelyes.
A kérdésem az lenne,hogy az alu kazettatest és főleg az alu tengely,hogy bírja az acélhoz képest.Túragépre kellene amivel néha csomagos túrát is csinálnék.
Megéri fogaskoszorúval együtt a kb 200g kevesebb tömeget? -
Maximum1
őstag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Ha az féknyom akkor a vasultiátjáró ellenére is 100 felett jött.
Mi a szarért húzódott ennyire jobbra? Szembe jött a bringás?
Nem tiszta a helyzet, de jól pózolnak a rendőrök, beállított kép. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Szakbarbár
üzenetére
hol látsz féknyomot? én bárhogy nézem, nem látom. további infó ismeretében itt nekem úgy fest, hogy a bringás volt a felelőtlen. ettől persze még továbbra sem egy örömteli hír...
-
Szakbarbár
aktív tag
[link] Már megint a járdázás miatt sérült meg valaki. Csak azt nem értem, hogy sikerült ezt összehozniuk. Nem nézett hátra a bringás amikor ráhajtott az útra?
Ezen a helyen történt. A féknyomból az látszik hogy hiába széles a sáv, az autós teljesen a jobb széléhez húzódott. Pedig itt még a kamion is elfér a biciklis mellett sávon belül.
Csak megemlítem, hogy ez az Eurovelo 6 útvonal része, de a főútról ki vannak tiltva a kerékpárosok, bicikliút nincs csak járda. -
fpeter07
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Prémium márka. Nem hiszem, hogy rossz cuccokat árulnak. Csak az ár...
(#33341) deicide: Egyik kedvenc versenyzőm. Remek stílusa van.
-
sghc_toma
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Nekem van egy Singletrack rovidgatyam. Egy para van vele, hogy a patentek gyengek, ha ov nelkul hasznalom szetpattannak - mondjuk ez igazabol nem nagyon zavar. Ezt leszamitva nagyon kiraly, jo eros anyagbol van, jok a varrasok is, birja a gyurodest. Ezen kivul kenyelmes, a terdvedo is rendesen elfer, meg zsebekkel is jol el van latva. Roviden: meg vagyok vele elegedve.
-
LonGleY
veterán
válasz
Mukorka
üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy kormányszárral biztosan sokat segíthetsz a dolgon. Ha amúgy megéri a cucc, a legrosszabb esetben is eladod többért, mint amennyiért vásároltad. Sajnos váz és váz közt vannak különbségek, hiába ugyanaz a centi van rájuk nyomatva. Lehet, hogy tényleg picit nagy lesz, de ki tudja, lehet neked az a kényelmes. Nekem 203 centivel van 63-as vázam, na, az pici.

Közelebb akkor csak úgy juthatsz a megoldáshoz, ha ismered a vázgeo minden adatát és a kormányszár hosszát, dőlésszögét és egy ahhoz nagyon hasonlót próbálsz ki itthon.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
brownus
üzenetére
koszi a bokot, de ezt azert en sem merem megcsinalni
(bar technikailag nem annyira para, nem sokkal neccesebb, mint a ket sav kozott suhanni, csak nem tudni pl, hogy fixen ez a tav van a ket sin/vili kozott) ezt a videot szeretem amugy, lazaba toljak a sracok. a nagykorutat mondjuk en jol bringazhatonak tartom, de az en felelemerzetem, mint mar azt a multban lathattuk, nem teljesen normalis es idealis.sokat tunodom en is a korut atszabasan, de hatalmas falat, szerintem sosem lesz meglepve. en egyebkent a jardabol csipnek le, nincs kihasznalva a gyalogosok altal, bringazni ellenben nem lehet raja. onnan siman masfel meter leugrik, es hopp mar kesz is. csak hat ez orbitalis munka. en elvagyok a ket sav kozott is egyelore, de nyilvan orommel vennek egy ilyen reformot.
-
deicide
veterán
Ez volt már?

-
neduddki
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
HI!
nem csak esteken hazafel setalva figyelkem az jrendet:- (
udv
neduddki
-
venember83
nagyúr
Endura nadrágokat és/vagy kamáslit használ valaki? Ideje lenne beszereznem pár dolgot, az ebike meg elég jó áron kínálja az Endura cuccokat.
-
-
elfelejtette
veterán
válasz
superecneB
üzenetére
Az én kb. ~20 éves Cube-omon is egy 3 sebis Sachs agyváltó volt, meg egy 7 sebis kazettás sor...
-
tolvaj!
őstag
válasz
superecneB
üzenetére
A képen látod, hogy kb hány fogasak a tárcsák, de a kormányt nem kaptam le. Az agyváltó rendes 3sebis. Mindenestre köszönöm az infót, hogy nem egyedülálló! -de akkor is fura

LonGleY
Nemhiszem, csak a nevéhez hűen adja elő. Olvass egy kis Rejtőt és te is mosolyogni fogsz a stílusán!

-
neduddki
nagyúr
válasz
razzorr
üzenetére
I!
na megoicsak lehet normalsi hangnemben is? en nem csak a biciklisekre igyekszem maximalsi figyelmet szentelni, hanma tobbi autosra, gyalogosra, motorra is, mit gondolsz miert hozom peldanak a hollandokat es svajcikat? egymas mellet kell/ene/ elnunk mert minden statuszban megfordulunk.
talalj nekme peldat arra hogy ugy vedekeztem az autosok szajtalankodasaert, hogy a tobbbiek mennyit szabajjtalnakodnak, statarialis szabalyokat is el tudnek visleni egy normasi moralert /mikozben vna jobb megoldas is, legalabbsi hiszek benne/udv
neduddki
-
Mukorka
addikt
Hello!
Méregettem magam a Canyon oldalán található instrukciók alapján és nekem 58-as méret jött ki a 191 centis magasságomhoz. Szeretnék venni egy bringát és ami már eléggé megtetszett az 62-es canyon. A mostani gazdája 189 centi magas de neki 60-ast ajánl az oldal... Nagy a kockázat hogy nem lesz jó vagy úgyis lehet igazítani valamennyit a nyereggel / stucnival.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Kerékpár szállítót keresek autó hátuljára. Van valakinek tapasztalata ez ügyben? Milyen típust vegyek? 2-t néztem ki eddig. Peruzzo Venezia és Thule ClipOn 9103. Nissan Note típusú autóra kellene. Nekem mind a 2 szimpi, nem igazán tudok dönteni. Van valakinek ilyesmi esetleg? Tapasztalatok?
Köszönöm -
fpeter07
veterán
[link] A downhill foga fehére.
-
PS7A
tag
válasz
beleszólok
üzenetére
Anno egy Decathlonos gatyámnál a varrás nyomott, de ezzel tényleg nem volt ilyen gond.
Ezzel a nyereggel mentem már 280-at is egy nap alatt. Ott már volt gond, de inkább csak az átizzadt betét dörzsölése miatt. Erre jó a vazelin vagy egyéb krémek.
Na mind1, azért köszönöm, remélem elmúlik pár nap alatt.
-
A nagy kresz harc oromere ma meghuztam egy passatot, konkretan o nem adta meg az elsobbseget, pedig erre neki tabla is volt

Habar satuztam instant, ahogy ramindult, vegighuztam az elejet, meg a kormany jobb felevel telibe elkaptam a tukrot. Nekem, meg a csodabiciklinek nem lett semmi baja, de gondolom mivel a passat volt a vetkes, szotlanul tovabbhajtott..
Azert erdekes, hogy ismerosom ~20 eve biciklizik, meg nem kapott el autot soha, nekem egy honappal az ujrakezdes utan rogton osszejon..
-
beleszólok
senior tag
Betét gyűrődhet így. Tapasztalat

(Northwave)
Lyukas nyeregről nem merek nyilatkozni. Kb 20km-t tekertem olyanon, az első két km után kidörzsölt ugyanott, ahol most neked van gondod, ezzel feladtam.
A zselés sem tökéletes, de a 40-60km-t, amennyit túrázgatok, kibírom rajta. -
brownus
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
hát, ahogy én látom, nem sok ott lakó parkol ott, inkább a butikusok, árut hozó kisebb kamionok, stb... talán volt is erről egy tanulmány, hogy nem lenne nagy érvágás az ott lakoknál a parkoló elvétele.
igen, neked, nekem is az, bár én általában kerülöm a nagy forgalmú utcákat a büdös gáz miatt. ha tehetem cikk-cakkban megyek a kis utcákban párhuzamosan körúttal, főutakkal.
de gondolj azokra, akik nem olyan bátrak, bevállalósak mint mi. a csajom se szeret kimenni a körútra a szűk hely miatt. a kocsisorok közé pláne nem mer, mert széles a kormánya. gyerekkel a hátad mögött aztán végképp!
-
Maximum1
őstag
válasz
brownus
üzenetére
Most is az.
Ja, vegyük el az ott élőktől a parkolót, úgy majd nyugisabb lesz tekerni.
Az összes mellékutcában megváltoztatták a parkolási rendet és felfestették a bicójelet, így az autósok is számítanak ránk.
Elég jól haladnak, simán átlehet már vágni a városon így.
Mondjuk egy kis városismeret nem árt.
Ez megint egy turista lobbi. -
PS7A
tag
válasz
beleszólok
üzenetére
Nem valószínű. Bringás, betétes a gatya. A nyergem pedig középen kivágott típus. Papíron nem kéne megnyomjon.
-
PS7A
tag
Urak! Ezt magyarázzátok meg:
Két napja tekertem egy 90-es távot és azóta nyomásra érzékennyé vált a lágy részem, a gátam, vagy hogy is kell hívni...
Ami azért is furcsa, mert egész évben ugyan ilyen beállításokkal tekertem, hosszabb távokat is és semmi gondom nem volt, max egy kis kidörzsölődés.
Tapasztalt már más is ilyet? Lehet, hogy jelzi az alsó felem, hogy idén már eleget bringáztam?
-
Napfénysüti
nagyúr
Na hazahoztam a kicsikét, el is kezdtem rádobni még pár dolgot. Az előbb kicsit gyakoroltam fal mellett ezt az SPD SL dokkolást, nekem úgy tűnik belepattintani nehezebb mint kiakasztani.

Szokni kell az érzést.
-
ilyen_85
senior tag
-
brownus
veterán
Legyen bringázható a Nagykörút - szuper lenne

-
tolvaj!
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Én arra lennék kíváncsi, hogy ez meddig bírná a fent kitárgyalt DH videóból a terepet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zola007
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
szépnek nem szép, de legalább ronda

-
-=RelakS=-
veterán
-
Zola007
veterán
válasz
beleszólok
üzenetére
Átlépheted 10 km/h vagy 10%, ezen mai napig vitáznak. Traffipaxok rendszerint +15 + 18km/h-ra vannak beállítva szabálysértési határnak.
Apámat büntetteék már meg előzéskor gyorshajtásért 90-es táblánál 101-el, pedig még a fotón is látszott, hogy indexel, ekkor tért vissza a sávjába.
Épp ezért írtam a 140-et, mert egy ennyivel haladó autót se 130+10 km/h (tehát 140-el) , se 130+10%= 143 km/h-val nem tudsz érdemleges távon megelőzni egy 140km/h-val haladó autót
vegyük 15 méternek a kerülési távot, ez esetben
(A): 140 km/h (B):141 km/h esetén durván 54 mp-ig tartana
(A): 140 km/h (B):143 km/h esetén durván 18 mp-ig tartana
Egyik sem ideális időtartam egy előzésre.A biztonságos előzés maximális időtartama a szagértők szerint ≤ 9 másodperc
-
razzorr
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Akkor én is szépen kérlek titeket autósokat, hogy vigyázzatok a bringásokra. Ha nincs bringa, én is autós vagyok és érdekes módon oda tudok figyelni még a gördeszkásokra is. És ezt elvárom másoktól is.
Lehet nagy elvárás, de a közlekedés egy veszélyes tevékenység, ahova nem szórakozni járnak az emberek (mondjuk egyesek igen), hanem túlélni és épségben A-ból B-be eljutni.Ha ez is kicsapja a moderátoroknál a biztosítékot,akkor nincs több kérdésem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- SörcsaPH!
- Autós topik
- Fejhallgatós találkozó
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(bar technikailag nem annyira para, nem sokkal neccesebb, mint a ket sav kozott suhanni, csak nem tudni pl, hogy fixen ez a tav van a ket sin/vili kozott) ezt a videot szeretem amugy, lazaba toljak a sracok. a nagykorutat mondjuk en jol bringazhatonak tartom, de az en felelemerzetem, mint mar azt a multban lathattuk, nem teljesen normalis es idealis.

Hasaggymeg