- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bl@tty
tag
Sziasztok! Az AOC AGON PRO AG346UCD monitoráról tud valaki esetleg tapasztalatot mondani? Szemtelenül "olcsón" adja most a "zöld manó" a kategóriájában.
De mindenhol csak szponzorált videókat és beszámolókat találtam egyelőre. Tudom, nem a legújabb technológiájú panel van benne, de például azt sem találtam meg róla, hogy aktív, vagy passzív panelhűtése van, vagy hogy az OLED panelkímélő funkciói hatékonyak-e és G-/FreeSync mellett is aktívak maradnak-e...
Mondjuk ott van tőle nem messze árban még a Samsung G85SD meg a Gigabyte MO34WQC2, de előbbi a beégés garis "homály", utóbbi meg a nem acélos review-ok miatt nem vonz eléggé erősen. Viszont az AOC az ára miatt elgondolkodtat megint, de mégsem ugranék bele meggondolatlanul, utánajárás nélkül a vásárlásba (próbába).
-
Imy
veterán
Szerintetek Bp-en melyik boltban a legnagyobb a választék, amit ki is lehet próbálni, vagy ki van állítva? Jövő héten megyek Bp-re, és egy helyre el tudnék ugrani megnézni élőben.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Nagyon max 90K, új kellene
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
32", min 75Hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
mindegy, irodai felhasználás
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
általános, irodai használat
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Intel 13400 integrált vga
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, DP
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
magasságban állítható, esetleg dönthető. Hangszóró (mindegy milyen) hab a tortán.[ Szerkesztve ]
-
Lirle
csendes tag
válasz
sztivo #141131 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Ha az AOC és a 24GS60F között kellene dönteni, melyiket lenne érdemesebb választani?
Volt régen CRT AOC monitorunk, megvoltunk elégedve, de az régen volt, most nem tudom milyen megbízhatósággal rendelkezik.[ Szerkesztve ]
Az élet egy nagy játék, kibaszott szép grafikával !
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Segesvarya86 #141126 üzenetére
A ViewSonic helyett.
-
g4b3n
tag
Sziasztok!
AutoCAD-re szeretnék venni monitort a notebookom mellé, egyelőre olcsó megoldás érdekel.
Érdemes nagy 27"-os monitort venni FHD felbontással?
Most találtam egy jó árban ezt:
Samsung Essential S27C330GAU - 44e Ft -
Lirle
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Full HD felbontásra keresek 24"-os IPS monitort jó válaszidővel hogy ne legyen mosódás, jelenleg VA panelem van, de nem vagyok megelégedve. amiket néztem modelleket az én pénztárcámhoz, az két modell mégpedig:AOC 24G4XE és LG UltraGear 24GN60R-B.
Szeretném ha segítenétek a döntésben, nVidia kártyám van, szeretném használni a G-sync et is, azért néztem ezeket a modelleket, a frissítés nekem mindegy hogy 144 vagy 180 Hz. Néha szeretnék 60HZ-en 60FPS-en játszani olyan játékokat mint a Heavy Rain vagy Ditroit és jó lenne ott is szép képet kapnék.
Célom: Szép kép, G-sync, ne legyen Ghosting, sokszor fórumozok és Youtube-ozok is de emellett játszom is gyakran.
Ha más modellt javasolnátok maximum 60 ezer forintig azt szívesen várom.
Ennyi infó van, kérlek csak értelmes hozzászólásokat írjatok.
Köszönöm a válaszokat.Az élet egy nagy játék, kibaszott szép grafikával !
-
sztivo
Topikgazda
válasz
EEBalint #141122 üzenetére
Vagy az Asus-t a 120 Hz miatt vagy akkor egy gamer monitort, ha már a 60 Hz-et nem bírod nézni. Én 24"-ról váltottam 27"-ra, semmit nem tapasztaltam, igaz mindkét monitor 165 Hz, így a sok animációtól nem kapok fejfájást, amit a szaggatás látványa okoz.
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz
TheMartin03 #141121 üzenetére
És mit ír az Emag ÁSZF-je a hiteles terméktől történő elállásról?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
EEBalint
újonc
válasz
sztivo #140998 üzenetére
Végül elhoztam egy Dell P2723DE-t, de lehet, hogy vissza is viszem... Kiderült ugyanis, hogy ami 22-24"-nél egyáltalán nem zavaró, az 27"-nél rendesen émelygést okoz, pusztán a nagy képernyő felület miatt, ha tervrajzokat mozgatok és elmosódik a 60Hz miatt.
Próbálkozzak mégis az MSI MD272QXP? vagy inkább akkor már egy gamer monitor egy dokkolóval?
Köszönöm! -
TheMartin03
aktív tag
válasz
ekkold #141118 üzenetére
Még TV-t vettem december 3-án, dec 12-kor kihozták, dec 18-án jeleztem az elállást, január 7-én vitték el, a részletet azóta is fizetem... 4 havi részlet, a TV felét már kifizettem, de már dec 18-a óta nem használom, mert visszacsomagoltam még aznap. Persze a futár nem jött érte, csak január 7-én, többszöri egyeztetés után az Emag ügyfélszolgálattal. Már Békéltetőnél az ügy, az Emag végig csak halogatja, hogy a következő pár napban megoldódik.... Persze...
-
ACE-
addikt
válasz
szasanyi #141115 üzenetére
Igen, nekem is sok egyben a 433ezer is, a havi 25ezer jobban hangzik, bár úgy már 488ezer, így az nem is lenne ingyen... A vas megvan hozzá, jelenleg is minden 4K-ban megy, csak a mostani monitorom 60Hz-es... nem tud semmilyen sync-et... bár a képével meg vagyok elégedve, és legtöbbször Vsync bekapcsolva 60Hz-en játszom, de pl. ha 60-nál kevesebben menne csak a játék, a frame generation-t nem tudom bekapcsolni, mert akkor nincs Vsync, és így tearing van még akkor is ha FG-vel 80-90-et is ki lehetne hozni. Viszont ha az új monitort 100-120-ra vagy nagyobbra állítom, akkor az alatt bármennyi is az fps, és bárhogy változik, nem lesz tearing. Na ez hiányzik nagyon.
-
ekkold
őstag
válasz
TheMartin03 #141116 üzenetére
Mi történt?
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
Gomez1984
aktív tag
válasz
TheMartin03 #141116 üzenetére
Akartam mondani hogy az elállás mindíg problémás ha áruhiteles a termék, teljesen mindegy hogy melyik webáruház.
Egy monitornál ahol benne van a pakliban hogy pixelhiba, vagy bármi egyéb, ott azért fontos hogy vissza tudjad küldeni mindenféle indok nélkül.7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, G6 OLED
-
szasanyi
félisten
Mit ér a kamatmentes hitel, ha kp-re 433.160 Ft-ért megvehető? Csak kérdem... Továbbá a korábbi leírásod alapján az OLED nem ideális számondra (no meg 4K-ban játszani... ahhoz komoly vas kell).
Te tudod, de én alaposan megfontolnék a helyedben egy ekkora kiadást, ha kompromisszomokkal jár (és ezt csak a jó szándékból mondatja velem).[ Szerkesztve ]
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
fpeter07
veterán
válasz
fpeter07 #141083 üzenetére
Összehasonlítva a 32" GB és a 24" Asus monitort, mintha gyerekméretű lenne az utóbbi. Megnéztem pár korábban megszerkesztett 4K videóm:
Az ultrawide jó munkára, de szórakozásra ez a 4K nagyon jó cucc. Szerintem a monitorkar is megérte a felárat, mert jobban be lehet lőni, hogy hol, milyen magasságban legyen a monitor.
-
szasanyi
félisten
"... IPS-ből vennék egy kompromisszummentest." - nekem is szólj, ha találtál olyat!
Még az sem kompromisszummentes ami drágább mint az OLED. Mert IPS és mert panel lottó.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
ACE-
addikt
válasz
szasanyi #141108 üzenetére
Hát nálam van hogy a böngésző nem keveset van használva... de ahogy mondtam, az OLED-et elengedtem, de az IPS-ből vennék egy kompromisszummentest.
#141107 BütyökLiza Mint láttad, az OLED-et engedtem el, IPS-nél a legdrágább sem közelíti meg azt az árat, élből -200ezer, az még belefér.
-
szasanyi
félisten
Minden OLED beégése valós veszély sok statikus tartalom és/vagy nem megfelelő használat (OLED védelmi funkciók kikapcsolása) mellett. Ezért mondtam- és nekem is ezért nem jó -,, hogy mire és mennyi időnkeresztól lenne használva.
Böngésző, OFFICE és más hasonló statikus tartalmakat nem jól bírja. Persze ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem használható arra csak nem mind1 mennyit. Nálam napi több órán keresztül van ilyesmi, de ha nálad abból alkalmankét van és rövid ideig... Film, játék dinamikus tartalom- nem statikus (állókép) szóval azzal nem lesz gond (az OLED védelmi funkciók használatával).If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
BütyökLiza
újonc
Üdv!
Olvasgattam a topikot, és arra az elhatározásra jutottam, hogy veszek egy Xiaomi A27i Full HD, IPS, 100 Hz, 6 ms, 250 cd/m2 monitort.
Pár napja már nyüstölöm, és meglepően jó!
Kifejezetten elégedett vagyok vele ennyi pénzért (44e Ft-ért)
Szóval aki nem akar nagy beruházást, annak csak ajánlani tudom! -
Rica
senior tag
Ezt a Benq monitort neztem ki vegul. 90%-ban irodai felhasznalasra (data analyst) es bongeszesre lenne, a maradekban film nezesre. A tesztek alapjan, amiket olvastam, egyedul az allithatosag hianyat emelik ki komolyabb negativumkent, ami nalam nem gond. Az sem zavar, hogy egy 7 eves model, mert 145 ezerert meg tudnam finanszirozni sajat keretbol is. Van esetleg tapasztalatotok vele, velemenyetek rola? Koszonom szepen.
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
szasanyi
félisten
AOC AG326UD teszt: Minden szempontból tökéletes - nézd meg tesztet!
Ez a best buy jelenleg, de gondold át milyen felhasználása lesz és, hogy aktív hűtése van. Mind2 fontos lehet a későbbiekben!If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
Imy
veterán
Ez? OLED
AOC AGON PRO AG326UD -
ACE-
addikt
Üdv, nagyon egyszerű kérdésem lenne.
A bestbuy IPS 4K monitort keresem 32" körüli méretben. Pénz nem számítOLED-et akartam de még a 440-et is sokallom érte, szóval az alatt legyen
-
Rica
senior tag
Bocsanat, mar megint en.
Az Intel 4600-as beepitett grafika eleg lehet egy 60 Hz 4K 32" irodai monitorhoz 1.2 display porton keresztul? Koszonom szepen.https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
toplec
friss újonc
150.000 (extrém esetben 200e)
27", 4k, 100Hz=<
IPS [OLED]
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
általános, vektorgrafika, filmnézés (esetleg a gyerek gémerkedik néha)
beszerzés alatt Arc B580, de 4070 sem kizárt még
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, DP
nem
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
magasságban állítható
saját ötletelések:
MSI MAG 274UPF E2
GIGABYTE M27UA (de akkor biztos nincs 4070)
ACER Predator XB XB273KV3bmiiprx
Dell P2723QE
Acer Predator XB273K
előre is kösz a tanácsot! -
Imy
veterán
Monitorra visszatérve, írtam az Oázisnak, és VA kijelzős monitorokat ajánlanak, IPS drágább, és azok általában csak 60-75Hz.
A VA 100 Hz+.
Samsung ViewFinity S6 S34C652UAUXEN
MSI Modern MD342CQPEzekről mi a véleménye? LG-t nem ajánlottak, de ahogy nézem drágábbak is. Vagy van valami oka a magasabb árnak?
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Segesvarya86 #141084 üzenetére
Szia!
Inkább LG 27GS75Q. -
Scarletiel
senior tag
válasz
sztivo #141079 üzenetére
+ @X2N
Köszi a válaszokat. Maradtam végül a 27 col 1440p-nél, meg majd hozzá igazítom a nézési távolságot is, mert valószínűleg eddig azért se vettem észre nagy különbséget 24 col 1080p vs 27 col 1440p között mert, 1,1 méterről néztem mindkettőt. Most hála a monitorállványnak már be tudom jobban lőni.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Segesvarya86
csendes tag
Sziasztok,
27" ViewSonic VX2758A-2K-PRO-2 Gaming 87k az Alzan. Mit gondoltok erről a monitorról?
Eredeti terv ez volt LG-27gr83q-b, megéri a kb 30k különbözetet. Nem szeretnék utána monitort váltani pár évig. A Hz különbséget látom. Leginkább CS2, Fortnite és PUBG-ra használom.
köszönöm -
fpeter07
veterán
válasz
sztivo #141038 üzenetére
Kösz a tippet! Ultrawide monitor van munkahelyen, szeretném ha az otthoni környezet ne arra emlékeztessen. Személy szerint meglepett milyen kevés 4K monitor van a piacon 32" méretben. Mivel az asztalon való elhelyezést megkönnyíti a karos kiszerelés, így ez előnyt élvezett. Ez kb. az M32U-ra szűkítette le a választékot. (250k) Persze más VESA talpas monitor is jöhetett volna, de külön karral szinte ugyanott vagyok árban. Kíváncsi vagyok, hogy a Full HD után milyen lesz a 4K.
Jelenleg jó lesz videós monitornak, játékra meg marad a Full Hd, amíg új gép elérhető árban nem lesz hozzá.
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok!
Van egy LG 42 C4 OLED TV-m monitorként használva. Rögtön 2 nap használat után pixel frissítést kellett alkalmaznom rajta, mert már most hologramok maradtak a panelban, amit homogén szürke képnél vettem észre (Eizo monitor test). Szerencsére a 10 perces pixel frissítés után eltűnt.
Az összes praktika be van állítva a TV-n és a PC-n:
- Pixel shift bekapcsoltva a TV-n
- 10 percenként változó háttérkép windows-on
- Tálca automatikusan elrejtve.Szerintetek ez így rendben van? Ha igen: milyen gyakran kéne/szabad pixelfrissítést alkalmazni?
*** Statikus dolog sosem volt rajta megjelenítve 1 óránál tovább.
Előre is köszönöm !
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Scarletiel #141076 üzenetére
Értem ezt a részét, természetes, hogy minél magasabb a ppi, annál részletesebb minden, pl a Windows ikonjai is. Én arra gondolok, hogy ha az apró részletekre vagy kíváncsi (pl egy övcsat egy karakteren), vagy repedés a földben a kis kijelzőn nem biztos, hogy annyira látszik, mint 4K-n, mert maga az objektum kicsi.
-
X2N
őstag
válasz
Ha 4K akkor 24", a Win 2X skálázás miatt, olyan monitor meg ritka. Nekem egy ilyen Dell monitorom van. Az a standard amit leírtál, 1080p 24" 1440p 27", ha ettől eltérsz akkor legyen legalább egész többszörös a felbontás a skálázás miatt.
-
szasanyi
félisten
válasz
Igazán nincs mit, biztosan jó lesz. Bár sajnálatos dolog, hogy a minőség heterogén szóval szerencse kérdése az ember milyen darabot fog ki (homognitás, bleeding). Emiatt én küldtem/vittem vissza LG-t meg DELL-t, a jelenlegi viszont jó lett és be is vált. Előtte volt egy LG 27" 4K monitorom amivel ~1 évig "kínlódtam" és nem ajánlom. Egyrészt mert a 4K még mindig túlzás játékra (a hw igénye miatt) másrész a 27" túl kicsi ahhoz, hogy a 4K részletessége szembeötlő legyen.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
sztivo #141074 üzenetére
Pedig amúgy sokat vacciláltam azon, hogy 4k vagy QHD, pont 27 colon, hogy még véletlen se legyen az, mint FHD esetében, hogy bizonyos játékelemek shimeringelnek vagy éppen életlennek tűnnek 24 colon. Remek példa erre a Final Fantasy VII rebirth, ahol 1080p-ben az iránytű betűi mosottak, viszont magasabb felbontáson teljesen normálisan jelennek meg. Vagy a Re-fantazio-ban 1080p-ben a cell-shaded grafika tud érdekes recés vonalakat produkálni, viszont ahogy mész feljebb a felbontásban, úgy lesz kevésbé észrevehető. Én laikus azt hittem, hogy minél magasabb a PPI érték annál tisztább a kép annál több részlet látszik, független a monitor méretétől. Erre van esetleg valami okító videó, leírás, hogy adott PPI milyen méretre jó és milyen méretnél felesleges? Az "ökölszabályt" tudom 22-24 col 1080p, 27 col 1440p és 32 col-tól 4k.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Scarletiel
senior tag
válasz
szasanyi #141073 üzenetére
Szia,
Köszönöm, itt is néztem, illetve youtube-on is tetszett amit mutattak róla. Szerintem akkor ez lesz a befutóAsrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Stunts666 #141065 üzenetére
Szia!
Csatlakozva az előttem szólóhoz, a 4070 kevés lesz 4K-ra, illetve a nagyobb probléma az, hogy hiába nem kell single player/story játékokhoz a magas fps, 27"-on kb semmi értelme. Egyszerűen nem elég nagy a kijelző, hogy lásd azokat a részleteket 4K-ban, 32" alatt csak játékra szerintem nem sok értelme van a 4K-nak.
Maradj a QHD mellett, és maxold ki, hidd el játékban nem fogsz pixeleket látni.
Persze a skálázás is opció, hogy QHD a render, UHD a megjelenítés, de az sem olyan éles. A minél nagyobb ppi jó dolog, de jelen esetben nem sok értelmét látom.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Nem ismerem, csak tesztekben láttam. Árkategórián belül jónak tűnik, főleg mert 240Hz és van HDMI 2.1 is. De nekem nincs nagy tapasztalatom monitorokkal. Ezt érdemes lenne megnézned (ha még nem láttad volna) [link]
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
Kicsit átfogalmazom korábbi kommentem, mert szerintem rosszul tettem fel a kérdést.
Az alábbi konfighoz szerintetek jó választás lehet-e az LG 27GR83Q monitor?
Ryzen 7 5700X
RX 7700 XT 12GB
32GB DDR4 RAM
2TB SSD
A keretem olyan 120 ezer ft körül van és fontos lenne, hogy élesebb képet kapjak játékok alatt mint a jelenleg használt 24 colos AOC 24G4X-el. Illetve fontos lenne a jó Freesync tartomány, szép színek és a magasabb fényerő, mert ablak mellett használnám, persze sötétítésre van lehetőségem.
Ha valamennyire lenne értelme a HDR-nek azt külön díjaznám, bár szerintem az nem ebben az árkategóriában van.
Köszönöm a segítséget.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
válasz
sztivo #141068 üzenetére
Köszönöm Urak! Igazából ugye itt a kamatmentes részleten volt a hangsúly, azért akartam a teleklomtól, de nézem amiket ajánlottatok.
sztivo: Igazából 4k,QHD ajánlások is jöhetnek, szemezgetek áprilisra tervezem a vásárlást.
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
sztivo
Topikgazda
válasz
lockdown90 #141064 üzenetére
Végül is igen, nem tudom mennyire szempont az 5K felbontás neki, az S9-ből indultam ki, 4K-val, esetleg QHD-val hosszabb lenne lista.
-
Grampy
aktív tag
Alza napok vannak, akciósak a monitorok is.
Aki OLED nagyágyút szeretne, annak itt egy jó ajánlat.
Gigabyte Aorus FO32U2 - 439.820 Ft -
szasanyi
félisten
válasz
Stunts666 #141065 üzenetére
A 4070 kevés 4K játékohoz (hacsak nem Minecraft-tal játszol) szvsz nem érdemes erőltetni. Nézd meg a konfigomat, ez 1440p-hez pont jó (de csak ha nincs RT).
-
Stunts666
őstag
Sziasztok!
Van egy Ryzen 5 5600x-em, mellette 32 Gb Ram. Szeretném lecserélni a meglévő GTX1060-at egy RTX4070-re.
Játszom Multit is meg Single-t is. Multiban ugye az FPS miatt a QHD-t erőltetném (PUBG, Battlefield 2042, R6 Siege, Delta Force), viszont játszanék Singleben is, ahol nem érdekel annyira az FPS és UHD mehetne (Red Dead Redemption 2, Detroit Become Human, meg sok más). Érdemes UHD monitort venni és a Multit alacsonyabb felbontáson játszani vagy hanyagoljam a 4k játékot és Singleben is QHD-n játszak? Mennyire lenne rosszabb a minőség UHD monitoron QHD-nak? Egyáltalán észrevehető? Lenne esetleg valami hátrány, ha UHD monitoron játszom QHD felbontáson?
Kiszemeltek:
UHD 144 Hz
LG 27GR93U-B UltraGear [link]QHD 240 Hz
LG 27GR83Q-B UltraGear [link]Esetleg valami jobb ötlet?
Segítségeteket köszönöm.
-
Ezekiell
veterán
Sziasztok! Új monitort vennék, segítsetek benne kérlek!
- Újonnan ~200.000 Ft
- 34'', 3440 x 1440, min 100Hz
- IPS vagy VA (jelenleg VA van, AOC 32, és igazából jó ez is, de IPS munkára jobb lenne vszeg)
- Ívelt, 1500-1800R
- ~8 óra munkára (szoftverfejlesztés), ~2-3 óra játékra (ARPG, MOBA) per nap
- PC: GeForce 3070Ti, Laptop1: MacBook Pro M3, Laptop 2: Quadro T2000
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál?
- legalább 2 HDMI + 1 DP (2 laptop és 1 PC lesz rákötve)
- Nem kifejezetten
- Hagyományos
- Mind1, 1 karos monitortartón lesz.
Direkt napfényt nem kap a monitor, ablak pont mögötte lesz, szoba megvilágítása jó/közepes erősségű. Köszi!Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
-
Sziasztok!
Mac minihez vennék monitort. Fénykép- videószerkesztéshez használnám, meg tartalomfogyasztásra. Telekomnál vásárolnám és a Samsung Viewfinity S9-en gondolkodom, nézegettem teszteket és elég vegyesnek tűnnek a vélemények. Még az OLED G8 is tetszik, de ahogy néztem, hajlamos a beégésre.Segítenétek? Előre is köszönöm."...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
Verden
csendes tag
válasz
sztivo #141049 üzenetére
Szia, köszönöm a választ. Szóval akkor érdemesebb lenne ezt választanom: https://oaziscomputer.hu/termek/34387/samsung-ls32d701eauxen?aku=6eddff1a6b90c8f3f2adb798ca1409e7 ?, az ára 113eFt.
Az okos funkciók nem kellenek.[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Montesantos #141044 üzenetére
Szia!
Ami nem OLED, Asus XG32UQ, LG 32GR93U, Samsung S32BG700.
Ívelt nem tudom kell-e, Samsung G7 Neo vagy G8 Neo, ezek MiniLED VA monitorok, de 1000R íveltek. -
Verden
csendes tag
Sziasztok!
100-120eFt
32", 3840 x 2160, 60Hz
Nincs preferált
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói, ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Általános, CAD, képkészítés, filmkészítés, filmnézés
Intel Arc B580, -
HDMI x 2, DisplayPort x 1, (jack 3,5mm jó lenne)
8, Fontos számodra a HDR funkció?
Igen
Hagyományos
Falra szerelhető legyen.
Kép a képben funkció jó lenne, de nem alapkövetelmény.
ViewSonic VA3208-4K-HD Monitor (101eFt, nincs PiP)
https://www.viewsonic.com/global/products/lcd/VA3208-4K-HD#specs
Samsung U32J590UQP Monitor ( 117eFt, van PiP)
https://www.samsung.com/us/business/support/owners/product/uj590-series-u32j590uqn/
Melyiket javasolnátok? Esetleg másik modellt? Előre is köszönöm a segítséget. -
Imy
veterán
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 200 e környékén
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 21:9 vagy hasonló képarány. Jelenlege egy 16:9-es 24'-es monitorom van, magasságban ne legyen kisebb. Mivel MacBookhoz lesz csatlakoztatva a jó felbontás is lényeges UW-QHD
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? 21:9-es monitort (vagy hasonló)-t keresek, így az ívelt vagy a sík is szóba jöhet ekkora méret esetében
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Általános, irodai, 3D modellezés
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? Macbook Pro M1
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) Amivel a notebook is rendelkezik, HDMI 1 de ha 2-vel rendelkezik nem gond, ha 2 gépet is egy időben rá tudok csatlakoztatni
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? A súly a lényeg, hogy 8kg vagy alatta legyen talp nélkül, mivel van egy tartóm már VESA 75x75/100x100 kompatibilis -
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Acer Predator XB321HKbmiphz Nvidia G-Sync Monitor 32" 4K UHD monitorom van ami 5 éves [link] szeretném lecserélni, de kicsit elvesztem a monitorok sokaságába. Amihez ragaszkodnék a 32" és a 4k. Felhasználás 30% játék 70% netezés, munka statikus kép elég sokszor előfordul. Árban olyan 400 körül gondoltam.
Köszönöm a segítséget.
Gabi
-
Rica
senior tag
válasz
sztivo #141028 üzenetére
Koszonom szepen!
E kozul a ket monitor kozul fogok valasztani. A monitor cseret iden nem uszom mar meg, meg mindig a jo oreg U2311-em zenel az asztalon.
Ha felvesznek data analystnak, akkor valszeg az UW kell majd, es remelhetoleg a munkaltato fizeti kb a felet.https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Kicsit nagyot ugrottam az eredeti tervekhez képest, de megláttam ezt (Samsung S27DG610SUXEN) és szerelembe estem. Igaz, nem játékra használnám...csak böngészésre meg sorozatokat nézni.
Ez mennyire ajánlott monitor?
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
Itt is megkérdezem, hátha több választ kapok majd
Mi a véleményetek az LG 27GR83Q modellről?
Tesztek alapján fedné amit én szeretnék, de ha van valakinek ne tartsa magába a véleményétAsrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Hoqspok
tag
Sziasztok !
Erről a monitorról van valakinek tapasztalata véleménye ?
BenQ 27" PD2705U UHD IPS
[link][ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
Tartottam egy kis piackutatást a napokban. Szeretnék egy második monitort a meglévő Asus VZ239 (1080p) mellé, mert elveszek a megnyitott ablakokban és videóvágásnál és jól jönne az extra képernyő.
Alapvetően 4 lehetséges utat találtam:
1) Legolcsóbb lehetőségként tudnék venni egy hasonló méretű/felbontású monitort. (40k)
2) Egy felsőbb kategóriás monitort pl: Lenovo ThinkVision P25i-30 (80k)
3) 1440p (AOC 27" AGON AG275QXL) monitort (150k), amit második monitorként használnék, amíg nincs új számítógép (GTX1660 csak 1080p játékra jó), de ebben az árkategóriában már van ultrawide is (LG 34" 34WN780P)
4) LG Dual (28mq780) monitort (230k), ami két egymás felett elhelyezett monitornak tűnik, de az ára miatt nem túl szimpatikus, és a fura képaránya miatt csak második monitorként használható.Melyik lenne a legjobb választás?
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz
wednesday #141027 üzenetére
Hali! Grat hozzá
Ugyan így vagyok vele én is, hogy nem volt olcsó, de nem bántam meg. Finoman szólva is jó nézni ezt a kijelzőt. Beállítottam úgy ahogy nekem a legjobb, Fényerőt csak játékba használom 100-on nekem oda jó. Közbe a HDR-t már nem használom nekem is sok. A 125%-os szövegméretezéstől én is féltem, de frankó! A 27"-ra szerintem is teljesen ok a wqhd felbontás. Egyik multis gamem a Quake Champions, elég gyors fps, oda pazar ez a monitor. Sztem kicsit jobb is lettem benne azóta
A 4k-val ugyan így vagyok én is. Az már zsebbenyúlós nagyon, vga fronton is. Nekem meg sima 4070-em van, de sztem cserés lesz vagy 5070 Ti-re, vagy apróról egy 4080-ra még nem tudom<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ASUS ROG XG27ACDNG OLED 360Hz /
-
IvI88
tag
válasz
sztivo #140949 üzenetére
Ma volt az első munkanapja az új monitoromnak ami egy LG 27GS75Q lett.
Nagyon jó, hamar hozzászokik az ember a magasabb képfrissítéshez, ami játéknál elképesztő számomra. Azért tényleg nem mindegy, hogy 60 vagy 120 Hz-en megy a játék.
Egy negatívum van, hogy a 6m-re mögöttem lévő ablak amin szórt fény jön be azért tükröződik.
Köszi az ajánlást.üdv: Tomi
-
wednesday
őstag
válasz
komi77 #141030 üzenetére
Ez nagyon függ a játékoktól. Ha ezek a játékok kiakadtak a mostani monitornál 144 FPS-nél, akkor van feljebb.
A különbség már önmagában az OLED-re váltásnál látható. Hogy mi látható 144 és 240 fps között, az meg annyira egyén függő, hogy tanácsot nem tudok adni benne.
Az én monitorom 360Hz-es, de 180-on használom.
-
hdanesz
őstag
válasz
sztivo #141029 üzenetére
Köszi szépen a választ.
A mostani monitorom is FHD és 27-es. Számomra elég. Így ezzel nem lenne gond, de nem vetem el a QHD-t sem.
A kérdéses részek számomra:
Mennyire stabil a talpa..?
És mennyire lenne zavaró a fehér szín majd számomra?Főleg az utóbbi kérdést nehéz megválaszolnom. Mivel a jelenlegi monitor beadta a kulcsot, így sürgős lett a vásárlás. A kis zöld emberes áruházban nézelődök, ők holnapig kihozzák ha olyat választok.
[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
Kedves Fórumtársak!
Talán nem a legjobb helyen teszem fel a kérdést, de bízva a tudásotokban, tapasztalatotokban úgy érzem lehet helye itt a problémának.
Fiam születésnapja közeleg és a család próbálja össze dobni a pénzt az újabb gamer őrületre. Jelenleg AMD am5 7800x3d procival egy Powercolor Rx 6900 xt Red Devil kártyával egy va paneles AOC 32’’ 144 hz 2560x1440p monitort hajt. Az igény a 27’’ 2560x1440p 240hz oled monitorok irányába tolódott. Rengeteg tesztet néztem ebben az oled, qled stb kategóriában. Nekem az Lg paneles Ktc, Lg, AOC Agon típusok szimpatikusak kb. 260k-340k összeg között. A kérdésem pusztán annyi lenne, hogy szerintetek ezekhez az oled paneles monitorokhoz elég lehet-e a jelenlegi videokártya 1440p-n vagy komolyabb kell belőle, hogy llátható legyen a különbség? Elég-e szerintetek a jelenlegi videokártya egy új 240hz 1440p oled monitorhoz vagy kártyát is kell váltani, hogy értelme legyen a monitor cserélek? Mert ha a legtöbb játékban nem jönnek a + fps-ek akkor nagy csalódás leszVálaszaitokat előre is köszönöm!
Szegény ember kézzel nőz.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
hdanesz #141025 üzenetére
Szia!
Az MSI office monitorjai kb azt hozzák, amit elvár az ember, nem többet, szerintem megbízhatóak. Pixelhiba minden gyártónál előfordul, hiszen a legtöbbször AUO vagy Panda a beszállító a penelekben, LG inkább magának gyárt vagy a Dell-nek a P/U szériához.
Ekkora méretben én már inkább QHD-t javasolnék, amit küldtél FHD, de ha neked elég, akkor megértem azt is.
Igazából még annyit tennék hozzá, hogy ha filmezel rajta, akkor inkább VA irányába menj, sokkal jobb a kontraszt, itt láthatod a kettő közti különbséget a VA javára. -
wednesday
őstag
válasz
sid.:Rc211v #140872 üzenetére
Üdv!
Én is beruháztam egy ilyen monitorra egyszer élünk alapon. Gondolkodtam raja, ha már monitort cserélek 24 col, FullHD-ről, és a 4k nem jön szóba, akkor ne csak annyi legyen +2-3 col és WHQD felbontás. Annál nem éreztem akkora előrelépést, hogy egyáltalán cseréljek -e.
Életembe nem költöttem ennyit egyszerre számtech dologra, nem is volt olcsó, de azt kell mondanom egyáltalán nem bántam meg.
1. A kicsi méretnövekedést érzékelem, de elég elhanyagolható dolog.
2. A WHQD felbontás szuper. Féltem ettől a "tört" felbontástól, hogy nem 1080p többszöröse, de mint mondtam, a 4k-ba főleg egy 4070 Superrel nem akartam belevágni (akármilyen skálázások vannak). Nem kellett ebben sem csalódnom. Windowsba (125%), netezni, szöveget nézni is teljesen jó.
3. Maga az OLED. Na ez adja a fő előrelépést és ezért nem bántam meg.
4. SDR-be is teljesen jó. A HDR-t még próbálgatom, olvasgattam, hogy HDR400 az alja, meg azzal nem is érdemes foglalkozni...hát nekem konkrétan felgyullad a szemem. Ha be is kapcsolom veszem le a fényerőt, ne legyen már 100-on. Úgyhogy inkább ki van kapcsolva.
Nem tudom, hogy OLED-nél más -e a HDR, mint IPS, VA-nál (végül is ott a szürkéhez kell lőni a fehéret, hogy meglegyen a kontraszt, itt meg a feketéhez). De nekem hirtelen ez is sok. Egyébként látványos, de lehet hosszú távon fárasztó.
Ami talán hátrány, hogy az előző monitoromnak vékonyabb volt körbe a kávája, kerete. Így most több kicsit a fekete keret a kép körül. Ugye ez kikapcsolt állapotában nem is látszik, mert beleolvad.
-
Rica
senior tag
válasz
sztivo #141017 üzenetére
A 1650 szerinted eleg lenne ehhez a 4K monitorhoz
is? Koszonom szepen.https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
MSI Pro MP271AW monitor lenne a kiszemelt 27-es méretben. A paraméterek alapján nekem elégnek tűnik és viszonylag jó ára is van. 50 alatt.
Az MSI mennyire megbízható monitor téren? Olvastam 1-2 hozzászólást ahol pixelhibát emlegettek.
Kb. ezt keresném:
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? Max. 100 ezer
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 27 inch, Hz nem érdekes
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Nincs preferencia
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Általános, böngészés, sorozatok, filmek
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? Nvidia GeForce GTX 1660 Ti, fogalmam sincs mi a SYNC
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) HDMI
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Ha magasabb talapzatú, akkor nem kell magasságállítás. Ha alacsonyabb akkor igen. Az általam linkelt MSI monitor 46.2 cm magas...az már elég. Jelenlegi monitorom 43.5 cm magas.[ Szerkesztve ]
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
50-60ezer ft között ez jó monitornak számít ár/érték-ben?
GIGABYTE LED Monitor IPS 23.8" G24F 2 1920x1080, 2xHDMI/Displayport/2xUSB G24F 2-EU | pcx.hu
Ha nem, mi a legjobb ilyen árban? -
Laci.1984
lelkes újonc
Sziasztok, egy utolsó kérdés mielőtt megvenném a monitort. Tegnap fordult elő először, hogy a Need For Speed Payback kétszer rövid időre beszaggatott (a 32 colos 1080-as tv-n). Pillanatra megijedtem, hogy esetleg olyan sokkalta jobb monitorral, mint amit ajánlottatok sűrűbben előfordul majd ilyen, vagy majd le kell venni a felbontást, stb-t, hogy bírja? (mondjuk akkor is legalább a méretben nyerek mert most közelről alig látom át azt a nagy képernyőt).
Ezt a két monitort ajánlottátok:
Acer XV272UV3
AOC Q27G4X(F)
és ilyen videokártyám van:
XFX Speedster SWFT 210 AMD Radeon RX 6600 Core
Persze kézenfekvő lenne mindent cserélni, de sajnos arra nincs keret.
Köszönöm előre is a segítséget! -
4264adam
veterán
válasz
Illye #141018 üzenetére
[AOC Q27G4XF] 74k
-
Illye
tag
Sziasztok!
Szeretném az Aoc q27g2u FHD monitoromat QHD monitorra váltani. Jelenleg Series S van rákötve, illetve a PC. Főként Fortnite megy most, de később nyilván több játékot is szeretnénk játszani rajta. Mit tudnátok ajánlani 100e Ft-ig? Segítségetek előre is köszönöm!
-
Rica
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy 4790K proci beepitett gpu-ja meg tud hajtani egy 1440-es, 120 Hertzes monitort
irodai alklamazasokhoz es filmnezeshez, vagy kell egy kisebb VGA hozza? Koszi szepen.https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
blackmacs
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szerintetek full hd felbontásban érdemes váltani 24"-ről 27" collra?Vagy ott már kell az eggyel nagyobb felbontás?
Játéknál nekem elég a full hd.BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Laci.1984
lelkes újonc
válasz
sztivo #141000 üzenetére
Szia sztivo,
Annyit még megírnál kérlek, csak hogy megnyugtassam magam, hogy megéri beruházni, hogy most egy kb. 20 éves Samsung 32 colos 1080-as tv-t használok, viszonylag közelről. Ehelyett gondoltam 27 colosra, mert sokszor játéknál át se látom mi hol van és akkor már jobb felbontást is a 2k-val. Előre is köszi a választ! Laci -
Thewent12
aktív tag
Sziasztok!
M1 pro MBP-hez szeretnék egy monitort, melyen döccenés, akadásmentesen tudok dolgozni. Semmi extrára nem kell gondolni, rengeteg email, 10-15 safari ablak. Szerintetek ez ( [link] ) jó választás lehet? Van valakinek tapasztalata? Vagy esetleg tudnátok hasonló áron bevált LG monitorokat javasolni? Előre is köszönöm szépen a segítségeteket! -
solazs
friss újonc
válasz
sztivo #140979 üzenetére
Köszönöm a segítséget, végül az LG 34WR55QK lett a befutó.
Külön tetszik, hogy ebben van usb-c is, így egy kábelt kell csak a macbe dugdosnom, megoldja azon a képet és a töltést is. Külső tápos a monitor, nagyobb táp van hozzá, mint némely laptophoz.Örülök, hogy nem 1500R-t vettem, az már túl ívelt lenne, viszont az 1800R meg kell, mert tényleg torzítana, ahogy írtad is.
Eddig tetszik, remélem sokáig szolgál majd.
Köszi
-
bandi20
aktív tag
válasz
sztivo #141002 üzenetére
Ezért jöttem ide hozzátok
, mert jobban látjátok a piacot mint Én ! Akkor konkrétabban fogalmazva 27 “ vagy nagyobb jó lenne ! Azért írtam hogy eddig mi volt , mert ahhoz szokott az ember szeme , biztos lesznek kompromisszumok ! De ár értek arányban szeretném a legjobb döntést hozni ! Köszi a válaszokat
bandi
-
sztivo
Topikgazda
-
bandi20
aktív tag
válasz
lockdown90 #140996 üzenetére
Nem rossz ötlet ! Azért írtam hogy eddig 27 volt mert kisebb nem jó ! Nagyobb csak ha belefér az árba ! Konkrét példád van esetleg ?
bandi
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Diablo IV
- Képregény topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- A DeepSeekről egyeztetett Trump és az NVIDIA vezére
- Piacon a Galaxy S25 család
- PR-Telecom
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget