Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
válasz
rooland
üzenetére
Szia!
Játék közben mutat annyit, hiába esik le az fps-ed? Amúgy arra sose alapozz, mert ha pl LFC tartomány alatt vagy, akkor már nem valósat mutat. Használsz esetleg mást is fps számlálásra, pl Fraps vagy MSI Afterburner (Rivatuner Statistics)?Be van kapcsolva a monitor menüjében és az nvidia control panel-ben is egyidejűleg? Tudnál küldeni screenshotot, akár ide is off-ba vagy pü?
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Az létezhet, hogy az ASUS VG27WQ3B-n nem működik az adaptive-sync nVidia kártyával? A G-sync-et hivatalosan nem támogatja (VESA AdaptiveSync Display 180Hz és
AMD FreeSync-et ír hivatalosan), de azt írják mások neten, hogy működik nVidia kártyával.
Nekem RTX5070 van, be van kapcsolva a Sync, de mégis fix 180 FPS-t mutat a monitor FPS mutatója. A monitorhoz mellékelt DP kábellel csatlakozom. -
Syrbotae
csendes újonc
válasz
bgombos79
üzenetére
Igen néztem videókat és nekem jobbnak tűnt a dell alienware monitora, eddig mindig dell monitorom volt a rog volt a nyerő de rátaláltam itt fórumon írták többen ezt. Ráadásul Path of Exile volt a bemutató monitoron na akkor ő lesz az enyém
Mangrills: Nekem valahogy a színek videókon nem tetszettek annyira de jó monitornak tartom ennyi pénzért igaz OLED nyomja lefelé az árakat IPS téren ami nekünk csak jó.
-
dudu5130
őstag
Meg is jött a Gigabyte GS25F2A. Egyelőre ismerekedem vele. A Freesínc csak display porttal megy igaz? A régebbi monitorom is rákötném a gépre és használnám. Milyen lehetőségek vannak a két monitorra? Ebbe a témába még sose mélyedtem el, tudom úgy használni, hogy az egyiken játszom a másikon meg az asztalt látom?
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Tobbnyire OLED TV-n jatszom PS5-on (is) de mar csak casual szinten, viszont idonkent atulnek a desktop ele jatszani, szoval ide keresek nagyon de nagyon max 200.000 -ig 32" 4k 120hz lehetoleg IPS, 2db HDMI, 1db DP portos monitort. Elso korben ezt az AOC-t neztem ki, [link] (neha beesik 200e ala) de ha tudtok jobbat azt megkoszonom. Ja igen, eleg sokat potyogok, coding, terminal folyamatosan megy.. szoval nem art ha normalis a Text Clarity

Elore is kosznom!Ja igen RTINGS listajan még ez az LG ami beleferne a keretbe: [link] esetleg ha szerintetek ez jobban megeri akkor ezt vennem majd.
-
Talala
senior tag
válasz
sztivo
üzenetére
Ameddig vívódok mi legyen az AOC-val, szeretnék kérni egy másik ajánlatot. Kissé módosítottam a feltételeket.
A gamer vonalat nyugodtan elengedhetjük, koca gamer vagyok csak. Az előző monitoromnál is a fő szempontok a képminőség és a színhelyesség voltak.
50-60 cm a nézési távolságom. Mivel nem vagyok biztos benne, hogy jó (illetve szükséges) a 27" 1440p erre a távolságra (win skálázást 125%-ra kell állítanom), ezért szeretnék 24-25"-ra 1080p-re is alternatívát kérni.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
90k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
1440p 27" / 1080p 24-25", Hz nekem annyira nem fontos, ha nem játszik szerepet a szemkímélésben vagy képminőségben, 75Hz-144Hz.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Általános otthoni felhasználás. Fő szempontok a szemkímélés, tiszta kép és jó, valósághű színek, panel minőség.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
RX6600 AMD free sync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DP, HDMI, USB
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Magasság állítás, dönthető előny, de nem kizáró ok ha nincs.
Matt kijelzőBújva a topikot és az internetet a Dell Alienware AW2725DM-ről elég jókat olvasni.
"Irodai" szegmensből nem igazán találtam -
válasz
petyus_
üzenetére
Én lebeszélnélek róla, különösen ha a PC-n játszani is akarsz. PC a DisplayPortra, laptop a HDMI-re, és ha a monitoron macerás kapcsolgatni, akkor valami command line tool-ra (pl. controlmymonitor) fel lehet húzni két billentyűzet-shortcutot.
Nekem egy Ugreen KVM-em van, 2 éve 50 EUR áron ment, de pár hónapja inkább csak KM-nek használom, és a monitort a fentiek szerint kapcsolgatom.
-
tutis
addikt
válasz
petyus_
üzenetére
az attól függ laptopot hogy akarod működtetni.
[link] sima kvm-nek ez elég, csak ide ugye laptop felől 2 kábel is jön. (usb+hdmi)
nekem a laptop elé volt egy ilyen is betéve: [link]
így laptopból 1 thunderbolt kábel ment, dokkolóba, dokkoló részéből ment tovább kvm felé. További előnye a dokkolónak hogy így vezetéses netet is tudott, plusz egyéb dolgokat, és a laptopot is tölti.
De már kapni olyan kvm-et ami dokkoló is egyben, ami 2 gépet úgy tud kezelni, hogy laptopra pl ad mindent, töltést stb [link] -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy KVM switchet. A munkahelyi laptop és a PC-m között szeretnék váltani. A monitor 3440x1440 felbontású, 144hz-es. A PC-n HDMI és Displayport, a laptopon HDMI csatlakozó van.
Csak a monitor között váltanék, egyéb csatlakozók nem fontosak. Tudnátok ajánlani valamit, nem horror áron?
(bocs, ha offtopic, nem találtam másik topicot, ahol releváns lehet)
-
Syrbotae
csendes újonc
Sziasztok szeretnék egy 27es monitor a kövi paraméterekkel:
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Max 100k
27", 1440p, na a hz nem tudom mennyi legyen 144 talán ?
IPS
Nem kell ívelt
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Főleg játékra és nyilván alap dolgokra mint böngészés, filmezni nem szoktam rajta
Játékok közül már nem játszom kompetitív gémeket max 1-2 lol meccs, inkább ilyenek mind RDR2, DOS2, BG3, Stalker 2, Mortal Kombat 1,11, Path of Exile 1-2 tehát inkább ARPG CRPG van terítéken de akad néha más is.
RX 6750XT egy 5800X3D vel párosítva 32GB RAM, AMD freesync gondolom
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, DP portok vannak a kártyámon van egy másodlagos monitorom is az displayről megy ez is mellé lenne dugva U2312HM
Nem igazán
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Van egy gembird dual karos állványom arra szeretném ezt felrakni:
Gembird Adjustable Tilting Desk 2-Display Mounting Arm 17"-32" Black - MA-DA2-02
Köszönöm ! -
FirstTripla
tag
Sziasztok!
Vettem még december elején egy Asus XG27ACS monitort extra pixelgarival mivel sok jó olvastam a boltról itt is, és akkor megérte számomra az a plusz költség. Sajnos csak 23-án vettem észre (kb pont a végén az oázisos pixelgaranciának), hogy van egy fehér pixel rajta. Jeleztem emailben (info@ címükre), de azóta sincs semmi válasz. Most kedden is írtam egy emailt, de továbbra sincs egy válasz sem. Ennyire megbízhatatlan lenne a bolt, hogy nem lehet őket emailben elérni egyáltalán? Ja és egyébként egy IPS glow teszt képemen a 2. nap utólag nézve már látom is, hogy akkor is benne volt már a rossz pixel, csak ugye nem olyan szögben állt akkor még, azt karácsony előtt állítgattam pont át és utána vettem észre, szóval ők se igazán jól nézték át a monitort ...
-
kopf89
csendes tag
Szevasztok, az alábbi paraméterekkel keresnék monitor.
100-150 ezer forint
24", mert egy meglévő mellé lenne és a mostani is ekkora. azt gondolom az 1440p elég lenne, a 75 Hz-t lőném be minimumként
ne TN panel legyen azon kívül mindegy, de ha lehet ne legyen fényes a kijelző. bevonata
sík
munka, programozás
nincs szükségem erre
A cél az lenne, hogy a laptopot type-c-vel kötném össze az új monitorral amin menne a táp+jel és displayporton pedig a 2 monitort. szóval ha jól gondolom akkor kellene
- 1db DP-Alt mode
- 1db Displayport kimenet
nem
hagyományos
a pivot kivételével a többire szükségem lenne a felsoroltak közül.Köszi előre is a segítséget!
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Talala
üzenetére
Én anno egy Dell S2421HGF-el voltam így, nem tudtam mire vélni, PWM-mentes volt, TN panel, nagyon matt kijelző, egyszerűen könnyeztem tőle.
Azóta volt már TN-paneles monitorom, tünetek nélkül, úgyhogy egyszerűen nem tudok rájönni. IPS fáraszt engem a legjobban, az fix, nekem van egy ilyen "glowing" hatása. Laptopomon még elmegy, de monitoroknál már kevésbé. -
Talala
senior tag
válasz
sztivo
üzenetére
Megrendeltem az AOC Q27G4XF-et.
Pár napja használom, de egyre inkább a visszaküldésén gondolkodom. Valahogy nem tetszik a szememnek. Amint elkezdem használni ég a szemem, idővel fáj. Lehet ez a méret/felbontás váltás miatt?
1.2 DP kábellel használom, ha ez számít esetleg.
Dell P2314H, 60hz, 1080p-ről váltottam. -
HaZsolt
őstag
Ehhez a monitorhoz mit szóltok? Kár, hogy nem kapni, ha 200 ezer alatt lenne nagyon örülnék neki. Remélem utat nyit az 5k2k dual monitoroknak. Mennyire praktikus lenne már, 5k-ban dolgozni, irodai munkákat csinálni, videózgatni, régi játékot futtatni. 2k-ban pedig a mai játékokat játszani/kompetitív játékokat. 4k-full hd dual monitorok nem az igaziak. Full HD már kompromisszumos, 2k lett az új full hd. Szerintetek idén lesz több gyártótól is, elterjednek?
-
rooland
senior tag
válasz
bgombos79
üzenetére
Köszi a tanácsot. Hát berendeltem egy ASUS VG27WQ3B-t, aztán 14 nap alatt meglátjuk.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
DetektOmeter
üzenetére
Szia!
Klasszikus 24-25" 1080p?
Igazság szerint TN panel lenne a legjobb, de csak BenQ Zowie és néhány Asus modell van piacon (árban erősek).
Valami IPS monitort kellene keresni a leggyorsabb válaszidőkkel, illetve ha nem zavar az alacsony fényerő játék közben, olyan ami tud backlight strobingot (MPRT/ELMB stb fantázianevek [link] ), ebben a Zowiek után talán az Asus a legjobb, AOC, Gigabyte is, ezekkel minimális lenne a motion blur.
Összességében Asus VG249QML5A, VG259QL5A és Gigabyte G25F2 lenne a tippem, de ennek még utánajárok tüzetesebben is.
-
DetektOmeter
lelkes újonc
Sziasztok,
Szeretnék venni egy új monitort, amihez segítséget kérek.
Egy olyan monitort keresek amiben nincs vagy legalábbis minimális a motion blurr, mint a régi CRT monitorokon. Ez a videó jól demonstrálja hogy mire gondolok:
https://www.youtube.com/watch?v=abMtc4SaRAg
Nem igazán tudom hogy mitől függ-e. Sok midnent olvastam már hogy a magas HZ meg az alacsony MS meg a backlight számít meg OLED meg stb. Nem tudom hogy mi a tuti.
Max 70-80 ezret szánnék rá.
A segítségeket előre is köszönöm.
-
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Így, hogy vissza kellett küldjem az AOC q27g3xmn-et szemfáradtság miatt, mi lehetne "méltó utódja", ami nem PWM-es? Továbbra is 1440p, VA / IPS, lehető legjobb képminőség és nem kompetitív sebesség az igény.
Gondolom akkor sajnos a miniLED-ről le is mondhatok, az itthon kapható modellek mind PWM-esek. Így kiesik az magas HDR és a Local Dimming. El tudom engedni, de cserébe szeretném a lehető legjobbat kihozni ezek nélkül is.
Ívelt kijelzőm még sosem volt, csak lapos, így attól tartok kicsit, de ha valami ívelt modell lenne a legjobb választás, 14 nap próbár megér.
VA / IPS mindegy, bár inkább VA felé húzok, szebb színeket és kontrasztot ad, illetve az AOC-ből kiindulva annyira minimálisra csökkentették a VA hátrányait, hogy játék közben semmi negatívumot nem vettem észre, egy-két speciális esetben látszódott smearing, de csak böngészőben szövegnél, azzal meg együtt lehet élni. -
starius
tag
válasz
sztivo
üzenetére
LG UltraGear 32GX850A-B megéri a felárat?
-
v450
tag
Sziasztok!
21:9 gaming monitort szeretnék venni, fps játékokhoz, most az Arc raiders-el tolom.
Pc: 7800x3d. Amd 7900 xtx nitro+, 32 gb dominator platinum.Dell Alienware 34 240Hz QD-OLED Gaming Monitor - AW3425DW
Samsung Odyssey OLED G8 G85SD - LS34DG850SUXDUDell monitorra szemezek az jelengleg a legjobb?
Keret max 300k.Üdv.
v450 -
sztivo
Topikgazda
válasz
skill84
üzenetére
5070Ti simán elbírja a 3440x1440 felbontást, a procid se gyenge hozzá. Q27G3XMN nyugodtan, IPS csak 200 felett van, a VA-k valamivel lassabbak, mint a fenti AOC, Asus és Gigabyte modelljei vállalhatóak szerintem.
dudu5130
Acer XF240YM3/XF240YX1
Asus VG249QL3A, VG259QL5A, VG249QML5A
Gigabyte G25F2
Samsung S25BG40027"-est ne akarj FHD-ból
esikl012
Bármelyiket veheted ebben a kategóriában, elég egyformák, Acer gyártja a többinek is a panelt.#20
AOC Q27G3XMN
Olcsóbban Samsung S27FG510, Asus VG27WQ3BSatan_Claus
Inkább a Gigabyte.starius
Inkább az LG a kettő közül, vagy Samsung S32DG702.FireFox1996
Philips-nek jobb az ára meg amit nyújt, Samsungból inkább S27DG500/502VipeR-T
Asus XG32UCG
Gigabyte M32UP
LG 32G810SA - bár sok infóm még nincs róla
Samsung S32DG702 -
FireFox1996
addikt
Melyiket vegyem meg?
Philips 27M2N3501PA/00 és Samsung Odyssey G5 S27FG530EU egy árban vannak Alzánál 66 e ft.
Philipsra hajlanék.
Jelenleg ASUS TUF Gaming VG27AQ1A monitorom van, de csak 1 db. Viszont 2 db azonos monitorra lenne szükségem. -
VipeR-T
csendes tag
Sziasztok, ajánlást szeretnék kérni.
~ 250.000Ft
32"-ban gondolkodom, 4K-t szeretnék (Bár valószínűleg egyelőre 1440p lenne felskálázva csak), 60Hz-ről váltok, így szerintem 120Hz is elegendő lenne.
Nincs preferenciám
Mindegy
Játék és CAD, de inkább játék.
Gigabyte 5070Ti-t tervezek venni
HDMI és DisplayPort is van a kártyán
Nem különösebben
Nem kell érintős
Nincs extra igényem.Példának a SAMSUNG Odyssey Neo G7 32" -t néztem, de nem írtak róla jókat fórumokon, emiatt szeretnék alternatívát keresni. Köszönöm!
-
bindike01
aktív tag
-
jimpo
senior tag
válasz
bindike01
üzenetére
Ha eddig 60 Hz-es monitort használt, akkor nem fog panaszkodni.
Maximum tényleg az lesz, hogy "többször" lássa majd ugyanazt a képkockát. De szerintem az legyen a legkevesebb...
Ha erős a hardver és sokkal több a képkocka, mint a monitor frissítése rosszabb ha nincs Sync. Főleg ha ilyen 60 és 75 körüli a monitor képfrissítése.
-
-
jimpo
senior tag
válasz
bindike01
üzenetére
Hirtelen én sem találtam, viszont nem fog szétesni a kép!

Maximum ha csak 60 képkocka van, akkor a 180 Hz miatt 3 kép amit megjelenít a monitor ugyanaz lesz. Mivel a 180 osztható 60-al. Akárcsak 90-el, akkor kettő kép lesz azonos.
De igazából ha 100 feletti képkockát kitol magából a hardver, szinte észre sem veszi majd a képtörést.

Na jó ha nagyon arra figyel és nem a játékra, akkor igen.
-
bindike01
aktív tag
Sziasztok ajándékba szeretném adni [őt] . Ha AMD kártyát használ az adott illető akkor az amd freesync elérhető lesz ezen a monitoron? Elvileg nincs kimondottan feltüntetve, és nem szeretném ha szét esne neki a kép játék közben. Köszönöm előre is.
-
csendes tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Szia!
Ez a terv jelenleg videókártyában:
ASUS GeForce RTX 5070 Ti PRIME OC 16GB GDDR7 256bit
A "black smearing" amennyire én értem 1ms válaszidő környékén már nem annyira érzékelhető. De persze tévedhetek!
-
donchicco
tag
Helló!
Végül egy Philips 27M2N8500 monitort vettem.
Amiért mellette döntöttem:
-fehér (ps5, SteelSeries5 füles, egér, gépház...) mindenem az, kivéve a bill. (még!)
-van hátúl ambilight (eszméletlen szép és jó funkcionál sötétben! Pedig van vagy 1/2 méterre a faltól és mégis kíválóan megvilágítja a hátteret, így nem kell lámpa mögé éjszaka)
-jó árban volt
-tesztet amit láttam róla, ott a leggyorsabb monitornak nevezték...és tényleg az!Nekem nehéz volt beállítani, mert még sosem volt OLED monitorom.
AI segítségével pontrol pontra végigmetem a beállításokon (win, game-ek, monitor app), és gyönyörű lett!
Ajánlom mindenkinek az ai segítséget, nálam jól jött.
Tudom, hogy nem a legvilágosabb, de ez plusz pont volt a megvásárlásánál nekem!
Ugyanis nem szeretném kivakítani magamat a bazi magas nit számokkal! (jó helyen van a monitor, nincs nagy fény körülöttem és amúgyis leginkább estefelé játszom.
Nem tükröződik, nem sötét, sőt még ebből is visszavettem, hogy ne vakítson!
Ez a monitor gyönyörű kívűl-belül (képileg)!
Nekem tecc!
KÉP -
bgombos79
tag
válasz
starius
üzenetére
Mind a két darab remek választás. Javaslom nézd meg valamelyik nagyobb áruházban, hogy neked melyik tetszik jobban.Youtube bemutatók is hasznosak szoktak lenni.
Nem írtad, hogy milyen VGA -d van.
Én a MSI MAG 322URDF E16 javaslom, ha AMD és az LG 32G810SA‑W a G-sync miatt ha Nvidia. -
starius
tag
32 4K IPS min 144 hz monitort keresek, tudtok ajánlani ?
Keret kb 200k
A két kiszemelt:
MSI MAG 322URDF E16LG 32G810SA-W
Van esetleg a kategóriában ezektől jobb? Valamiféle best buy? Köszi előre is -
Satan_Claus
őstag
Szia, pont megelőztél, én is pont kérdezni akartam, de én 32-eseket sasolgatok.
Annyit már kiderítettem, hogy a black smearing miatt a VA nem igazán jöhet szóba.
Az iRacing tudja kezelni a hajlított monitorokat, az Assetto Corsa (még?) nem, így én egyelőra flat monitorokat nézek. A 144 Hz se biztos, hogy kell, én örülni fogok a 100-nak is
Az 5070 szerintem kevés lesz erre a felbontásra, 9070XT esetleg?A többi topiklakótól kérdezném: 2 monitort nézegetek,
Acer SA322QUEbmipx (IPS, 100Hz, 150 Euro) illetve Gigabyte GS32QA (180Hz, SS-IPS, 220 Euro) , ezekkel van valakinek tapasztalata? Sok mindent nem találok róluk. -
csendes tag
Sziasztok!
Autos szimáltor szettemet upgradelem három monitorosra, ehhez kérnék tanácsot!
Jelenleg egy darab AOC Q27G2U monitotom van, már jó pár éve nyúzom, az igényeimet kielégítette így alább a mostani igényeimet is így határoztam meg.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?~100e/monitor, de rugalmas vagyok
27", 2560x1440, 144Hz
VA tűnik ideálisnak nekem
ebben egyszerűen nem tudok dönteni, három monitornál is ad pluszt ez?
autós szimulátor kizárólag, három monitor, egy cockpitben állványra szerelve
Jelenleg rtx 2070, de upgradelve lesz hogy ezt a pixelszámot ki tudja szolgálni, talán 5070 a cél.
Display port
nem fontos
hagyományos
Csak a vesa 100x100 fontos, de ezt talán már minden monitor tudja. Ha lehetne talp nélkül venném! :)
A válaszokat előre is köszönöm, már az nagy segítség lenne ha pár tippet kapnék mire figyeljek, hogyan szűkítsem az igényeimet, mert jelenleg az oazis-on 37 monitor van ezekre a szűrési feltételekre! :D
Keresgéltem és olvatam sokat a forumot, de ez mindig olyan nehéz... -
esikl012
tag
Sziasztok!
kb. 80 ezer
27, 1440p, min 144Hz
IPS
Sík
Inkább játék nem kompetitív, régebbi címek stratégia, sport, open world (Fallout, Witcher, Assasin, Tomb Raider, Total War, FC24 stb) és általános felhasználás.
RX9060XT 8 GB
Display, HDMI
Passz
Hagyományos
Magasságban állítható és dönthető, pivot.Philips Evnia 27M2N5500
Acer Predator XB273UV3bmiiprzx
AOC Q27G4ZR
LG 27GS75Q-B
ASUS TUF Gaming VG27AQ5AEzeket néztem az egyik webshopban 70-82 ezer között. Ha van más az is érdekel.
Köszönöm!
-
Csabcy
tag
Sziasztok, Xiaomi Curved Gaming Monitor G34WQi monitorra néha rá kell kötnöm egy Lenovo X230 laptopot, a laptop dokkolón csak VGA, és DVI kimenet van. Gondolom a DVI-t használnám valamilyen átalakítóval, DVI -HDMI, vagy DVI-Display, melyikkel lehetne a legtöbbet kihozni? Vajon van esély a natív felbontásra? Valakinek van ezzel tapasztalata? Köszönöm.
-
dudu5130
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy ilyen monitorom van.
Ha többet ülök előtte eléggé bevorosodik a szemem. Jó lenne egy nagyobb Hz-es es szem kímélőbb készülék. 60-70 lenne a plafon árban és 160 Hz környéke elég és méretben is 24-27". Válaszokat előre sí köszi! -
skill84
tag
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 100-150
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 27"+ 140HZ
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) mind1
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? sik de szerintem ívelt se gond
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) játék és iroda (excel)
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? 5070ti
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) 3 x DisplayPort 2.1b , 1 x HDMI 2.1b
8, Fontos számodra a HDR funkció ? nem tudom
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? mind1
LG 29WK500-P UltraWide monitorom van ami csak munkára lenne használva.
úgy halottam, hogy fps játékok miatt érdemes lenne 140hz felettire váltanom.itt olvasgattam és láttam, hogy ajánlva volt a AOC Q27G3XMN. (most 120e körül megy)
esetleg van valami ami jobb 150ig amire érdemes lenne költeni?kicsit félek 21:9 ről 16:9 re váltani, de adtól is , hogy a gép nem bírja majd tartani az fpst.
nem tudom számít e
AMD Ryzen 7 7700X
RTX 5070 ti
van a gépben. -
Exodius
őstag
válasz
rooland
üzenetére
Azzal a TCL-elel én is kacérkodok, az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy a TCL tv fronton elég prominens gyártó és eléggé értik a dolgukat. Feltételezem azt a tudásukat talán át tudták ültetni a monitorok megalkotásába is.
Viszont értetlenül állok azelőtt, hogyha a TCL tv-k pörögnek itthon, akkor a monitorjaik még miért nem? Nagyobb biztonsággal venném meg egy Oázistól, mint máshonnan.
-
rooland
senior tag
válasz
Cseri0058
üzenetére
Köszi a tippet. Utánanéztem, de pár dolog nem szimpi az AOC-hoz képest, főleg, hogy drágább annál (130e iPON-nál, emagnál olcsóbb egyedül, de emagozni nem szeretek, sok rossz véleményt hallottam gariztatásnál, nem tudom nálatok mi a tapasztalat).
- drágább 130e a 105e helyett
- HDR600 a HDR1000 helyett
- 180 dimming zóna a 336 helyett
- 2 év gari a 3 év helyett
- a legnagyobb gond, sehol nem találtam, hogy ne PWM-es lenne ő is, így ugyanúgy kinyírja a szememet -
rooland
senior tag
Bevallom töredelmesen végül mégis vissza fogom küldeni az AOC G3 monitort. Brutál szép képe van tényleg, le a kalappal, de a PWM szemfárasztás nem hiányzik az amúgy is sokat képernyők előtt szenvedő szemeimnek. Már 30-40 perc HDR játék után érzek szemszárazságot, fáradtságot (legalább fejfájás nincs). Nagyon sajnálom ezért ezt a monitort.
Kicserélném a Xiaomi G Pro 27i-re, de inkább megvárom a 2026-os, küszöbön álló frissített modellt, ahol remélhetőleg javították a buta, kézzel átkapcsolós HDR és Local Dimming üzemmód kényelmetlenséget, mert emiatt nem választom a jelenlegit. Itt biztos kézzel kell mindig kapcsolgatni, nincs rá valami megoldás?
Más monitor alternatívát meg nem látok (amazonos HTC bulikba nem merek belemenni az esetleges kellemetlenségek miatt. Ha itthon forgalmaznák, akkor talán.) -
starius
tag
Sziasztok!
9070 xt mellé keresek monitort
2-300 k
jó kérdés , nem tudok dönteni, 27-32 , 2k - 4k , min 144 hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)oled lenne nyilván a legjobb, de a dupla ár + burn in eléggé elbizonytalanított, most ips van , tökéletesen meg vagyok vele elégedve
sík mindenképp
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)általános, kis casual játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?9070 xt , freesync , bár ha jól tudom ez már nem releváns
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)display port + hdmi 2.1?
nem9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyományos
lényegtelen4K monitort keresek, IPS vs oled nagy dilemma, két kinézett:
lg-32g810sa-w-smart-gaming-monitormegérné a Samsung a kb 2x ár különbséget? Esetleg 2k oled lenne a jó választás számomra? Jelenleg 27 IPS monitort használok, meg vagyok vele elégedve, de gondolom 4k-ra érdemesebb lenne a 32 ( ezt megtartanám másodlagosnak, esetleg a kompetitív játékokra)
27esből ezt néztem ki, de ez gyanúsan olcsónak tűnik: Philips Evnia 27M2N3800A/00 -
betyarr
veterán
válasz
sztivo
üzenetére
igen, nekem is ez a véleményem
az elmúlt években volt pár érdekes menü, de miután belőttem, nem sokat nyúltam hozzá. a betekintési szög meg megint "osztakkormivan" kategória. úgyis szemből lesz nézve.
a kérdés inkább az, hogy összehasonlítva a "nagy nevekkel", amik jelenleg az ajánlott ips monitorok (dell, asus, samu stb.) kategóriába tartoznak, ez az AOC mennyire vállalható? tartósság, minőség stb. -
wolf033
senior tag
válasz
sztivo
üzenetére
Meg is érkezett a Dell AW3225DM.
21:9 1080p 75 hz után 16:9 2K 180 hz elég nagy változás. Sokat nem babráltam még rajta de így elsőre nekem bejön.
A Notebookstore- nak meg a DPD- nek is egy nagy piros pont. Vasárnap rendeltem, hétfőn adták fel és kedd délelőtt már nálam volt. -
sztivo
Topikgazda
válasz
betyarr
üzenetére
Menü az olyan amilyen, nem a legjobb kezelni, igazi ódivatú, de könyörgöm ki fogja minden nap akár 10x babrálni a beállításokat? Ha mégis lenne ilyen, szerintem van Windows-os OSD hozzá (legalapabb msi office monitorhoz is van).
Betekintési szög hisztiről is az a véleményem, hogy mutasson már valaki embert, aki oldalról nézi, és nem szemből.. Max ha ágyból néz filmet megértem, de én annak idején TN-ről is elnéztem 1-2 filmet, max oda kellett fordítani és dönteni egy picit. -
7Sony7
addikt
Sziasztok. Msi pro mp252 monitorra keresnék olyasmit, amivel el lehet menteni 1-2 profilt, és köztük váltani. Olyasmit, mint a Lenovo display control center.
Az Msi honlapján ehhez a monitorhoz csak illesztőprogram van, más nincs. Van erre megoldás? -
betyarr
veterán
-
sztivo
Topikgazda
válasz
esikl012
üzenetére
Szia!
Kártyádat tekintve kár lenne FullHD-t venni, ha csak nem kompetitv fps-t játszol, úgy Asus VG249QML5A vagy Samsung S25BG400, de inkább vennék valami QHD-t, amit kiad a kereted Gigabyte G27Q2, Philips 27M2N3501PA/00 most elég akciós, 27M2N5500/00, pedig nem vagyok nagy Philips fan, de ennyiért megéri. -
sztivo
Topikgazda
Csak egy kis érdekesség redditről:
-
esikl012
tag
Változtattam a felbontáson erre is kérnék ajánlásokat, illetve melyik lenne az ideálisabb? A full HD vagy inkáb 1440p?
kb. 70 ezer
24-től" , full HD, 60 tól több
A mostani IPS talán maradnék ennél
Sík
Játék általános felhasználás
RX9060XT 8 GB
Display, HDMI
Passz
Hagyományos
Magasságban állítható és dönthető, ha esetleg pivot az is jó.Köszönöm!
-
esikl012
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy ASUS PB238Q monitorom van, ezt cserélném újabbra.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
kb. 70 ezer
27" , 2560 x 1440p, 60 tól több
A mostani IPS talán maradnék ennél
Sík
Játék általános felhasználás
RX9060XT 8 GB
Display, HDMI
Passz
Hagyományos
Magasságban állítható és dönthető, ha esetleg pivot az is jó.Köszönöm!
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Asus MG279Q monitorom van, amivel igazából nincs komolyabb bajom.
Viszont csiklandoz a kisördög. OLED, HDR és egyéb nyalánkságok.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
kb. 250 ezer
27" ,1440p, 144Hz
Na ez egy jó kérdés...Jelenleg valami IPS-szerűm van.
Sík
Játék, Youtube, minden egyéb
RTX 5070Ti, Gsync
Display
Nem baj ha tudja, kipróbálnám milyen...
Hagyományos
Falon lenne felszerelve Vesa-val -
tlala
addikt
válasz
tlala
üzenetére
Ipon-on már el is fogyott a kérdéses Asus, megrendeltem SOS, hogy idei legyen a számla.
Majd megírom az utánam következőknek, hogy mennyire vált be.
(Érdekes, nekem legtöbbször valamiért nem válaszolnak ezekben a "Milyet vegyek..." topikokban
. Pedig törekszem kulturáltan kommunikálni, illetve a magam részéről igyekszem mindig segítőkész lenni, ha én valahol hozzá tudok tenni a nagy közöshöz.) -
wolf033
senior tag
Sziasztok!
Gyereknek vettem egy Dell AW 2725dm monitort és megtetszett. A 3225dm is jó lehet ugyan ilyen paraméterekkel? Filmnézésre, youtube-ra, keves játékra kéne. Jelenleg egy régi 21:9-es LG 75hz-es monitort használok ami nem egy nagy durranás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Spórolós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49C950UAUXEN) 5K 120HZ GAMER MONTOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG Odyssey G4 LS27BG400EUXEN // GARANCIÁS
- Asus Gamer monitor 144Hz 24' VP240 1msmprt IPS
- LG 28MQ780 27,6 16:18 DualUp monitor Ergo talppal és USB Type-C csatlakozással
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Lenovo IdeaPad Slim 3 15IAN8 Notebook
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)