- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blt-blog
junior tag
"A születésről volt szó, arra írtam, hogy akkor arra lehet csak."
Vagy nem.
Elso talalat: https://beregszasz.mfa.gov.hu/hu/szueletes
"A hazai anyakönyvezés részeként automatikusan – Magyarországon vagy külföldön élő magyar állampolgárként – nyilvántartásba veszik a gyermeket a szülők által megadott címen. A gyermek lakóhelyeként csak valamelyik szülő lakóhelyét lehet megadni!"
Azaz: amennyiben mindket szulo rendelkezik magyar bejelentett lakcimmel (es ez lehet kulonbozo is akar) akkor a szulok eldonthetik, melyik legyen a szuletett gyerek bejelentett lakcime. Ha legalabb egyik szulo nem rendelkezik magyar bejelentett lakcimmel (mert mondjuk nem is magyar, vagy kulfoldon elo magyarkent van regisztralva) akkor a szulok valaszthatnak, hogy az egy darab magyarorszagi lakcimmel keruljon a gyerekuk regisztralasra, vagy kulfoldon elo magyarkent legyen regisztralva - ekkor nem kell magyar lakcim sem neki.
A felesegemmel mi nyilvan egyutt elunk de ket kulonbozo magyar lakcimunk van, valaszthattunk, hogy melyikre keruljenek a gyerekeink.
-
lm83
őstag
válasz
lionhearted
üzenetére
A születésről volt szó, arra írtam, hogy akkor arra lehet csak.
-
-
blt-blog
junior tag
"Már csak annyi extra nehezítés, hogy jó lenne csak a gyerkőcöt (amúgy kettőt mert a másiknál ovi miatt hasonló a terv) átjelenteni és minket nem,"
Lehet valtozott valami de amikor a mieink szulettek, csak a ket szulo bejelentett lakcime kozul lehetett valasztani, hogy melyikre legyenek bejelentve. -
kerxy
őstag
válasz
orkester
üzenetére
Köszi még egyszer, hasznos visszajelzések voltak.
Főleg ez a családi pótlékos, mert amúgy az eredeti ötlet az volt hogy csak a gyerkőcöket jelentjük át, mert talánl fura lenne hogy a hitelkérelmet (építési hitel) úgy adjuk be, hogy már az a címünk.
Lehet, hogy tényleg felhívom a 1818-at, egy kérdést megér, illetve keresek ismerőst, egy talán van arra, bár ő nagyon távoli.
-
-
Funthomi
aktív tag
Lehet butaságot írok, de pár éve a lakcímigénylő (hosszúkás piros papír) kivitelező aláírása mellett kellett adásvételi szerződés is, ahol rá volt írva mi (lesz) a lakcím (házszám).
Talán az lenne a legegyszerűbb, hogy felhívod a 1818-at és elmondod mit szeretnél és elmondják hogyan járj el.
-
orkester
őstag
Arra figyelj, hogy a gyerekek csak azzal együtt költözhetnek aki igényel utánuk pl. családi pótlékot (persze ha van ilyen), különben a költözés pillanatában megszüntetik. Állami ovihoz pedig nálunk megmondták, hogy amíg nincs a gyereknek új lakcímkártyája, addig el se tudják kezdeni az átvételt.
Én intéztem már online ilyen bejelentést, én voltam a szállásadó, ügyfélkapun megcsináltam és nem kellett semmi mást kitölteni mikor ment bejelentkezni az illető, szóval normál esetben működik.
-
kerxy
őstag
válasz
Vision
üzenetére
KÖszi a válaszokat! Most rátaláltam arra, hogy ezt elvileg online is lehet intézni. Ez a szállásadó kifejezés elég furcsa, de értelmezésem szerint azt hívják így, aki a lakcímbejelentőt kitölti, inkább befogadónak hívnám:

(https://kormanyhivatalok.hu/hirek/lakcimbejelentes-ugyintezes-egyszeruen)Már csak annyi extra nehezítés, hogy jó lenne csak a gyerkőcöt (amúgy kettőt mert a másiknál ovi miatt hasonló a terv) átjelenteni és minket nem, de megnézem ügyfélkapun mik a lehetőségek.
-
válasz
axioma
üzenetére
Szerintem itt se magával a bejelentéssel lenne a gond, hanem az egyéb hatóságokkal gyűlhet meg a kolléga baja. Viszont ennek az esélye extrém alacsony.
Egyébként ez csak találgatás részemről., sose próbáltam még telekre bejelentkezni (bár ötletként felmerült már korábban).

-
axioma
Topikgazda
válasz
Vision
üzenetére
Legyen igazad. Nalunk volt olyan otlet, h elobb hazat epit utana bont, ott jott fel hogy en es a ferjem OK, de kiskorunal ha van (nincs) figyelni kell h ne legyen veszelyeztetes. Raadasul a sulinak kell a cim... nyilvan az onkorit nem erdekli atiraskor, de barmi miatt kell magyarazkodni, akkor a gyamuggyel mar nehez lehet.
En csak szempontot adtam, a kerdezo meg merlegel vagy utanakerdez. -
kerxy
őstag
válasz
Vision
üzenetére
Köszi a válaszokat!
“Bárhova be lehet jelentkezni…” - Ezzel kapcsolatban az érdekelne hogy hogyan
Ha bemegyek a kormanyablakba akkor mit adjak nekik a mi helyzetünkben, mert valamit csak kérnek.“Tehát ott laknátok, ahol nincs is ház - szerintem ez nem lesz járható.“ - Ez igaz, de az igénylés pillanatában még van ház, legalábbis papíron mindenképp, utána ezt bárki vizsgálja?
-
válasz
axioma
üzenetére
Bárhova be lehet jelentkezni, hétvégi házba, kulipintyóba, akárhova. Üres telekre talán nem, de még ebben se vagyok biztos. Kiskorút meg aztán főleg leszarják. Ismerősök laknak Budaörsön mezőgazdasági ingatlanban, ahol amúgy nem is lehetne életvitelszerűen tartózkodni...hivatalosan.
-
AxBattler
félisten
Érdekes cikk + hozzászólások Kiszámolón.
-
kerxy
őstag
Sziasztok!
Nem tipikus kérdéssel érkezem, de szerintem passzol ebbe a topikba.
Belevágtunk egy új építésű ikerház projektbe, ami úgy zajlik, hogy a kivitelező cég megvett egy telket, amin van egy kádárkocka, most lebontotta, telekké minősíti és utána kezdi felhúzni rá az ikerházat.
A költözés év végén lesz (most elméleti szinten nem számolok csúszással, de nyilván lehet) azonban a lányunk szeptemberben kezdené a sulit. Mivel teljesen máshol lakunk jelenleg, így nem biztos hogy felveszik az ottani körzetes suliba, ezért arra gondoltunk, hogy bejelentkeznénk előre.
A kérdés az lenne, hogyha papíron még áll az előző épület és az eladó/kivitelező megengedi hogy bejelentkezzünk (nyilván ez csak papíron lesz igaz még egy ideig, de a bejelentkezés pillanata a mérvadó gondolom), akkor be tudunk valahogy jelentkezni adásvételi/bérleti szerződés nélkül?
Köszi előre is!
-
Brandynew
őstag
Tanulságos cikk: Megéri ingatlanba fektetni 2026-ban?
-
axioma
Topikgazda
válasz
Vision
üzenetére
Szerintem erdemes lenne az ujepitesu hazra mint projektre letrehozni (telektol az enaplon at a nem megszokott otletekig, technologiakig), de nem biztos hogy meglenne a kritikus tomeg - lasd a hazterves anno ment az indexen, itt amit en csinaltam az kihalt mielott indult volna. En szivesen atmegyek mashova, ahol csak ilyenekrol van szo, kesobbieknek is jo gyujtes mar csak arrol is, hogy mik a kerdesek egyaltalan... szerintem mas gondolkodasmod, mint a felujitas.
-
sakal83
addikt
válasz
axioma
üzenetére
Netto ar netto nm.
Sajnos a telek nevemre kerulese is feltetel az osphez.
Az epitkezest el tudom kezdeni, a finanszirozast nem...
Mar a 4. fajdalomcsillapitomat veszem be ma miatta.
Elegge maceras ez az osp epitesre. Az Unicreditnel nem is lehet sajnos.
De nem offolok itt tovabb

-
axioma
Topikgazda
válasz
sakal83
üzenetére
nalunk tudottan tobb lesz, mondjuk ph-nal nem szoktak rajta csodalkozni, de nem abbol jon amugy, handm h Bp meg hogy ki a kivitelezo
A 600/m2 netto v brutto ft, netto v brutto nm? Amugh meg atmehetnenk valamk mas topikba ezzel, sok az off es nekem illene tg-kent visszafogni...
On: OSP _beadasahoz_ a megkezdett epitkezes kell (engedely ugye es e-naplo megnyitva is talan), meg egy olyan cashflow-terv, amivel igazolt h be rud fejezodni - itt hatrany az olcso telek, nekunk ez boven kijon, a garazzsal van macera (kotelezo egy epuletben epiteni, azt is be kene vonni a keszultsegnel, onero igazolasnal, de a bankok szerint csak a lakas resz finanszirozhato, patthelyzetnek tunik, me'g a hitelesunk keresi azt hogy akkor hogy. -
sakal83
addikt
válasz
axioma
üzenetére
Kitartast az epitkezeshez. Engem most jol beijesztett sok ember h keptelenseg 600e ft/netto nm aron kihozni az epuletet. Ket generalos pedig azt mondta h kihozhato ennyibol amit szeretnek.
A foldhivatali csuszas - sajnos megerositest nyet hogy igaz a hir- meg agyrem ugy h ospzni szeretnek..
-
axioma
Topikgazda
válasz
FireKeeper
üzenetére
mint folt, de peneszesnek latszott, ugy ertem, az meg nemletezo
-
axioma
Topikgazda
vegyes... 1 ablakcsere utan nem volt festve, es ahol elhuztak a gipszet v mit, mas arnyalat latszik -> mintha peneszes lenne a falsarok (de van ahol a hoszig elotti egyetlen telen tenyleg volt paralecsapodas, csak mar tul szaraz is sok-sok eve) 2. elobb festettek kesobb lett belteri ajto berakva meg csempe a falra -> pl. ottmaradt csemperagi nyom ahogh elhuzta a hataral 3. hasznalatbol eredo pl. fr.agybol tv-nezes fej nyoma, eladott butor mogott x evig oda fujt valami videos eszkoz a ventivel, egyes kapcsolok kornyeke
ezek elrettentoen nezhetnek ki, de semmi koze az ingatlan allapotahoz, es latszani is fog eloben, de ne dobjak felre ahogy itt irta vki hogy putri a lakas...
a kulso oszlopra is szeretnek betonszurket, csak ahol feher, nem kell jo legyen csak addig tartson amig mutogatni kell
Es amugy ja, ezt pont 5-10 eve is megcsinalhattuk volna, csak baromira nem hianyzik masodallas, rendes festesnyire meg nem volt nem is annyira penz (bar amikor a tobbseguk keletkezett, akkor az is hianyzott), de sok pakolas sok het alkalmazkodas, inkabb hagytuk -
axioma
Topikgazda
válasz
sakal83
üzenetére
Ah, csuszik az epitkezes is az idojaras miatt (igy a finanszirozasi igeny is), ugyhogy nincs aktivabban hirdetve most sem, illetve nekialltam es a nagyon randa foltokra csak a la naturo feher festeket csak ratoltam, ne latsszon nemletezo problemanak foton, csak me'g a felenel vagyok kb. Meg adom el a butorokat belole: az emiatt itt-ott felhalmozott dobozok miatt ugyan nem ures, de megsem a korabbi zsufoltsagu, jot tett neki (de folyamatban annak megszervezese, h elkeruljenek a haz kozelebe raktarozni). A szoveget is megdolgoztam, de majd csak ha jo(bb) fotok vannak akkor teszem ki.
Az mondjuk gaz, ha nem tud a teher a kifizetes utan "egybol" lekerulni, ezt hataridosebb modositasnak erzem, tulajdonosvaltozasra ugyanez, mint valami tenylegesen az ingatlant magat erinto (valtoztato) bejegyzest. -
sakal83
addikt
válasz
Directors
üzenetére
Nem picit. Kb most vegeztek ki engem ezzel. Teljesen hasznalhatatlan a rendszer. Majus 1ig koltoznom kell es az en esetemben nem tudom az epitkezes elkezdeni sem.
Ha hitelre veszel tehermentes ingatlant akkor meg nincs gond, de ha teher van az ingatlanon akkor qva nagy gaz van.
-
astorre19
aktív tag
válasz
axioma
üzenetére
Múlt csütörtökön nem tudott feleségem bejelentkezni a lakásomba,mert a Kormányablak nem érte el a földhivatali nyilvántartást,hogy csekkolja valóban én vagyok e a tulaj.
Azóta is hívja az ügyintéző,hogy sikerült e....
Katasztrófa ami az új Földhivatali rendszer bevezetése óta megy.Magyarország,2026. Itt kell élned,hogy elhidd.
-
axioma
Topikgazda
Terkepmasolat lekeres csak nekem nem megy mobilon (asztali nezetben sem), vagy a KAU belepes utan masnak is csak a felettebb informativ "Az Ön munkamenete megszűnt." hibauzenetet adja?
A csak tullapos oldalnal a lekerdezeses menu bejon, bar nem nyomkodtam tovabb.szerk. 10-20 probalkozasbol 1x mukodik... jo kis allami szolgaltatas
-
D@ve89
tag
Sziasztok!
Új lakásvásárlás esetén, ha szerződéskötés történik tavasszal, használatbavételi engedély és így banki utalás viszont kb egy év múlva lesz, a vagyonszerzési illeték kivetése a szerződéskötéstől indul (tudom, ez akár 1 évig is elhúzódhat), vagy a használatbavételitől?
Én azt tippelem, hogy a szerződéskötéstől számított X időn belül vetik ki az illetéket, de a használatbavételi megszerzéséig még vagyont se szereztem igazából, szóval itt most elbizonytalanodtam, és a google se segített.
Tehát lehet-e az, hogy tavasszal szerződéskötés és nyártól/ősztől már fizetem az illetéket, a lakás meg egyszercsak elkészül jövőre? -
axioma
Topikgazda
ujepitesu, gepi vakolas... na meg csak nem a szamlanelkuli, tegnap me'g pek volt burkolok fellelhetosegi helye
ettol fgtl lehet gyantas valami lesz akkor mar, csak utana kell menni, 14e az mar az 1 centis koszonyeges valtozat ha jol emlekszem (bar hazon belul arra kell plusz gyantareteg)
furdoszoba kiallitason murexin meg meg 3 gyarto mutogatta -
szabop27
tag
Otthon Start program tapasztalatok:
Adásvételi szerződés: dec 22
Értékbecslés: január 6
Hiteligénylés benyújtása: január 7
Hitelszerződés, közjegyző: január 22
Folyósítás: január 26BP, Raiffeisen
-
A Zéé
addikt
válasz
axioma
üzenetére
Ahogy Pfiucska is írta... Ehhez jön még a padlóra az aljzatkiegyenlítés, ami ha kell 3-4k/m2. Ha nagyon szar az oldalfal, akkor lehet, hogy újra kell vakolni a fürdőt, az is kb ugyanez az m2 ár.
SPC-t én nem csípem, nekem nagyon műanyag. Illetve azért annak sem árt az aljzatkiegyenlített, csiszolt felület.
-
axioma
Topikgazda
válasz
eladocuccaim
üzenetére
attol h atlag magyar burkolo bevallalja ha nem ert hozza akkor is, me'g nem kene megszunjon, foleg ahol kimondott cel hogy ne vagja el a hotomegtol a belteret (alulrol is szigetelt lemezalapunk van/lesz)
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
axioma
üzenetére
Lap + munkadij realis. Nekunk bar a munkadij alapvetoen benne van, de nem plafonig, igy arra is rafogunk fizetni es azt hiszem az kb 10-12eft/nm2. Nagy lapokra (60*60-ra nem kellett, felette kene) 3eft extra rajon. Anyagban kb ragasztora, fugara meg ilyenekre kb 4eft/nm2 megy el. A lapok meg kb 6-7eft-tol indulnak. Pest megye.
-
axioma
Topikgazda
Hidegburkolas 25e? Akkor nem is tunik draganak a kulonbozo mugyantas alternativakat hasznalni... spc-t csak ragasztva tennek, de kb. marvanyos vagy fa szinu van, nekem kevesbe szimpi, legalabb egyszinubol lehetne par arnyalat. Padlolapot (se fugat se oriast) nem tennek.
-
A Zéé
addikt
válasz
Cseri0058
üzenetére
Hidegburkolás ~25-30.000/m2 (laptól függ) Előteret, konyhát nagyon meggondolnám a helyetekben...
Festés ~5.000/m2
Normális laminált+ hozzá alátét ~7.000/m2-től van
Radiátorok darabja kacatokkal átlag 50.000/db
1.5m ennyi ablakra nem tűnik soknak, milyen paraméterekkel kértetek? 3 rtg. üveg? Toktoldók, redőnyöknek benne van? (melyik cégtől kértétek? Zeg-en tudok ajánlani céget is, beépítőt is, ha kell)
Villanyszerelés anyaga nagyon minimum 7-800k.
Fürdőszobai szaniterek aló hangon, spórolósan 150-200k
Gépész alapszerelés, is alsó hangon 3-400k.
Ezekkel számolhatsz.
Aztán ha ezt mind nagyjából összeadtátok szorozd meg az egészet 1,2-1,3-al, és kb. azzal neki lehet futni a felújításnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Formula-1
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Crimson Desert - Középpontban a harcrendszer és a karakterfejlődés
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak úgy "dübörög" a földhivatal gyorsasága.