- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozzy
őstag
Sziasztok!
Elkezdtem én is Plexel egy nem használt laptopról steamelni sorozatokat/filmeket LG oledre. A sorozatokkal nem is volt gondom eddig, de most a 4k film néha meg meg akadozott amit nem is igazán értek, hogy miért. A laptop elég jó konfiguráció illetve kábelen csatlakozik a routerhez, a tv pedig Wifin. Alapbol nincs gondom vele, csak nem értem, hogy néha miért bufferel.. Nem lehet valamit állítani, hogy ez jobb legyen? Természetesen nem a minőségen szeretnék butítani hanem pl nagyobb buffer méret vagy nem tudom. Köszi szépen előre is a segítséget.
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
Volt egy két Update ami a transcodert is érintette, úgy látszik most már jelentősen javult a hevc kódolás hw igénye
Át is álltam rá
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
markyskus
csendes tag
válasz
stickermajom #18036 üzenetére
köszi, pont ezt használom, némelyik dv-hdr fanlback-esnél csak a HDR-t írja némelyiknél meg csak a dv-t
-
boborján2
aktív tag
válasz
markyskus #18032 üzenetére
Nem kell ezeknek a progiknak feltétlen mindent elhinni.
Nálam a kb. mindent lejátszó android tv-n előfordult már ,hogy ugyanaz a mediainfo szerint (HDR tekintetében) két film ,az egyik mégis csak HDR -ben hajlandó menni , a másik meg doly vision-ban.
Igazából nem jöttem rá hol a hiba ,de nincs is benne annyi hogy 10percnél többet próbáltam volna ezzel eltölteni.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
markyskus
csendes tag
-
válasz
stickermajom #18028 üzenetére
Akkor még jó hogy megvettem az év végi akcióban
-
stickermajom
addikt
Felénk elkezdődött egy A/B árpróba, sokaknak 250 USD jelenik meg a lifetime plexpassra.
Elment ezeknek az esze.
-
-
morfondőr
addikt
válasz
markyskus #18025 üzenetére
Profile 8-ban ott van a HDR alapsáv is Profile 5-ben pedig csak a DV van. Ezért P8 anyagot simán lejátszik egy nem DV képes TV is, mert olyankor eldobja a DV metaadatokat és sima HDR10-re vált! De P8-ba akár lehet a DV mellett HDR10+ is.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
markyskus
csendes tag
válasz
boborján2 #18024 üzenetére
ezt én értem, és tudom is, pont ezért jegyeztem meg mint érdekesség, h nem kéne h menjen mégis megy, ellenben az apple tv-vel ahol infuse-al megy a natív plex appal meg nem (ebből következik h az apple tv tudja) de ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, hápog mint egy kacsa akkor az egy kacsa, nem ló
[ Szerkesztve ]
-
markyskus
csendes tag
válasz
boborján2 #18020 üzenetére
really? megesküdnék h P5 és P8-as dolby Vision is gond nélkül megy a tv-n
és nem transzkódol, sőt direct stream sincs, nem zöldes-lilás, nem fut error-ra hanem megy szépen....
és tudom h nincs olyan h dv-hdr10, dv van ami rendelkezik hdr10 sávval is, attól az még dv (is)
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz
markyskus #18018 üzenetére
Nincs olyan hogy dv hdr10.
Az a samu tv max a hdr10-et tudja, így az anyagokból csak a hdr10 alapsávot játsza le.
Ha ráengedsz egy olyan anyagot amiben csak a dv sáv van , rögtön error lesz belőle , vagy lila-zöld kép.[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Plex HTPC -ben custom keyboard/keymap kérdésem lenne.
ez alapján a leírás alapján a keyboard.json filet átírtam, hogy a zoom az menjen kis lépésekben a Ctrl és + gomb megnyomásával, de mégsem megy.Ha simán a Z gombot lenyomom, akkor megy a váltás a Normál/Nagyítás/4:3 kényszerítés/16:9 kényszerítés/Nyújtás állapotok között, de a poszt eredetijében pont a 21:9-es kijelzőkre optimalizáltan lehet lépkedni a nagyítás mértékében.
Mit rontok el, hogy nekem nem akarja elfogadni ezt a billentyű lenyomást? -
markyskus
csendes tag
válasz
blakey #18017 üzenetére
de vmelyik p8 megy amelyik meg nem és a p5 sem megy direct play-el csak direct stream-el (tudom az is jó, de azt írja az utolsó release note h megoldották)
az infuse jó mint lejátszó, minden egyébben borzalmas
érdekesség, anyáméknak egy 2016 vagy 17-es Samsung qled tévéjük van, dv támogatás nincs, HDR sem az igazi rajta hdr10+ még lukban sem volt amikor kijött a tv, aztán nagy ritkán a wifi miatt szaggat be náluk de minden megy, dv hdr10 dv-hdr10 hdr10+
remote-ban transcode nélkül -
blakey
titán
válasz
markyskus #18016 üzenetére
A logika egyszerű, a Dolby Vision és profiljai okozzák. A Plex fejlesztői nem oldják meg, ahány eszköz, annyi viselkedés. Használd az Infuse-t.
de a legjobb nyilván egy f.sza natív plex app lenne
- ezt több, mint 10 éve kívánság, de nem tudják megoldani egyik platformon sem, mindegyiket használtam, most is használok néhányat, leginkább az Infuse és Kodi az, ami jól működik.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
markyskus
csendes tag
válasz
burgatshow #18015 üzenetére
vágom, csak nem értem a logikát, a p8 nem direct stream és szaggat, a p5 elvileg mostmár mennie kéne direct playben is és direct streambes megy
de ugye a legbosszantóbb h a hardver tudja, mivel infuse-al megy minden szépenmondjuk azt se bánnám ha az infuse UI lenne jobb, legalább annyival h tudja kezelni a plex usereket, de a legjobb nyilván egy f.sza natív plex app lenne
-
burgatshow
veterán
válasz
markyskus #18014 üzenetére
A direct stream sem olyan rossz. Ott csak kontenert valt, de az anyag megy a sajat speckoja szerint.
-
-
-
markyskus
csendes tag
válasz
stickermajom #18006 üzenetére
hát az nagy baj :/
-
stickermajom
addikt
válasz
burgatshow #17988 üzenetére
Ahogy olvastam a lejátszó gyakorlatilag maradt ugyanolyan borzalmas, csak tettek köré egy kevésbé használható UI-t, ami a Plex saját szolgáltatását helyezi előtérbe.
-
beteg
őstag
válasz
enginev3.0 #18004 üzenetére
De Jó, ma is tanultam valamit! Köszi!
Két filmnél próbáltam eddig meg. Az egyiken nem segített, de a másikon igen.
Köszi!Mber_19953
-
-
RockCNC
őstag
Lg G4, Plexes appon minden DV anyagot lejátszik szépen.
Egyedűl a Dolby Atmos hangot nem. -
beteg
őstag
válasz
enginev3.0 #18000 üzenetére
bocs, de olyat sem csináltam még
Hogy kell?
burgatshow
Köszönöm! MIndjárt megpróbálom[ Szerkesztve ]
Mber_19953
-
-
beteg
őstag
válasz
enginev3.0 #17996 üzenetére
Sajnos PC-n sem, TV Plex sem és Nvidia Shield -en sem. Pedig az egyik nem is olyan régi.
Ákos - Idősziget koncert 2019 M2HD 1080i.mkvMber_19953
-
beteg
őstag
válasz
burgatshow #17995 üzenetére
Köszi szépen!
Lehet, hogy nem jót nézek? Itt
írja a lehetséges parancs paramétereket. Melyikkel adná meg ezeket az infókat?
Illetve ezt töltöttem le: MKVtoolnix 20.0
van gui-ja, de kb azt írja ki, mint infó a fájlról, hogy v_mpge4 és hogy milyen hosszu a film...
Hol rontom el?
Köszi!!Mber_19953
-
-
beteg
őstag
Van több AVI-m, MKV-m, amit nem játszik le a Plex.
Több más media player gond nélkül lejátsza, de a Plex csak sötét képernyővel gondolkozik rajta.
Tudnátok segíteni, hogy hogyan, milyen módszerrel tudom megnézni, hogy milyen metódissal kódolták őket? Hátha találnék összefüggést.
Mber_19953
-
markyskus
csendes tag
válasz
burgatshow #17990 üzenetére
köszi, a dv érdekelt volna, azt sajnos nem tudja a jelenlegi, hiába tudja az atv (dv profile5-öt tud)
illetve nem tudok rájönni h miért nem megy minden DV P5 mp4, mert vmelyik megy vmelyik meg szaggat, látszólag nincs köztük különbség -
válasz
Nekem sem tetszik annyira telefonon az új app
-
markyskus
csendes tag
válasz
és a lejátszási képességei milyenek? bosszantó h az apple tv képes lejátszani kb bármit (ha infuse-al le tud akkor maga a hardver képes rá) a plex app meg....
-
burgatshow
veterán
válasz
enginev3.0 #17987 üzenetére
TestFlight appot fel kell rakni az ATV-re meg előtte a Plex Test Flight-ra mondjuk mobilon feliratkozni és akkor utána lehet telepíteni a jelenleg béta lejátszót
Ami egyébként szerintem nettó visszalépés designban és használhatóságban.... Próbálj rajta profilt váltani...
Gyakorlatilag nem tudsz kikeveredni a profilválasztó gombra mert mindenre ugrik, csak arra nem.
-
válasz
stickermajom #17985 üzenetére
Egy két fejlesztést követve (pl a hdr tone mappingot), ha már neki álltak akkor onnantól elég nagy lépésekben haladnak, persze így sem rövid idő, de hdr-nél fórumban folyamatosan írtak, vagy adtak ki frissítést amit fel lehetett tenni
ATv-re gondolom nem olyan egyszerű pl pendriveról telepíteni esetleges beta verziót, de ha erre nincs is lehetőség, szerintem nem kell olyan sokat várni
-
markyskus
csendes tag
válasz
stickermajom #17985 üzenetére
nagyon jó lenne már egy jó atv app, az infuse nem rossz, de vannak hibái
-
stickermajom
addikt
válasz
enginev3.0 #17977 üzenetére
Hjaj mit nem adnék érte, ha végre az Apple TV kliensre is fordítanának valós fejlesztési időt. Gondoltam, ha már van plexpass ne kelljen iptv-re is 3rd party appot használni, elég az Infuse a videókra. Milyen naív vagyok.
A 4k60fps streameket egyszerűen nem sikerült működésre bírni, folyamatosan szaggatnak. Nincs transcoding, Threadfin kezeli az m3u-t. Próbáltam hogy Threadfin legyen a forrás is vlc-vel, vagy ffmpeg-gel, próbáltam hogy a Plex közvetlenül játssza, de nem. Más platformon gond nélkül megy a Plex appban, az Apple TV-n más appal is hibátlan. Felírjuk az AV sync problémák és a kamu DV mellé és a kikapcsolhatatlan DVR funkció mellé.
Ígérik, hogy jön új kliens újraírva RN-ben, remélem jut elég erőforrás megcsinálni rendesen. [link]
[ Szerkesztve ]
-
beteg
őstag
válasz
enginev3.0 #17983 üzenetére
Baszus! A kis ceruzára kattintva nem csak a borító képet tudom lecserélni, hanem ott mindent meg tudok adni, amit még szeretnék!
Nem gondoltam, hogy ennyire egyszerű! De jó!Köszönöm szépen! Ha nem mondod, lehet magamtól rá sem kattintok!
Mber_19953
-
-
beteg
őstag
Sziasztok!
Ha a Plex nem találja megy régi filmem adatait, van arra lehetőségem, hogy azt a borító képet mutassa, amit én megadok neki? Esetleg a megjelenő címet, film adatokat is meg lehet neki valahogy adni?
Mber_19953
-
szkutyi
addikt
válasz
enginev3.0 #17979 üzenetére
Én úgy vettem észre hogy 10-15% kevesebbet teker a profi most..
-
szkutyi
addikt
válasz
enginev3.0 #17977 üzenetére
Miért hagyható el vele a hdr tone maping?
-
Nem tudom mennyire újdonság de megjelent a HEVC kódolás plexben
H264et is képes h265re kodolni
Előnye hogy kisebb lesz a mérete a fajlnak amit tárolni vagy küldeni kell a kliensnek
Elvileg elhagyhato vele a hdr tone mapping
Hátránya viszont hogy több erőforrás kell neki
Úgy vettem észre hogy h264-> h264re kódolás igpvel 60% körül megy amikor elkezdi a folyamatot
H264rol h265re pedig 80% körül
De ezt csak gyorsan néztem meg, szóval lehet tévedek
-
Nekem az évek óta működő tautullit ma reggel a win11 veszélyesnek minősítette és blokkolta
Aki ezt a párost használja, érdemes ránézni, és ha úgy van, kivételek közé tenni
-
blakey
titán
-
Imi1981
veterán
Sziasztok ! Most tűnt fel a plex beállításokban lépkedve , hogy a szinkronizálás régi tipusú [kép] . Ezt miért írja? Mi miatt régi típusú ? Jobb az új típusú ? Ha igen mit állítsak át ? Kösz előre is a segítséget.
-
-
tobias40
veterán
válasz
Dzs3ko #17964 üzenetére
Igaz nem engem kérdeztél de nekem is hasonló van...
Nem nagyon vannak olcsóbbak és ráadásul itt speckó FBC-s sat fej is kell hozzá hogy ez megvalósuljon,ami még 25-30.000 ft.(azért kell hogy egyidőben lehessen használni a 8 virtuális tunert,ne ütközzenek a frekik)
Csak a sat-ot tudom mert nekem ilyen van,a többiről nincs infóm..[ Szerkesztve ]
-
Dzs3ko
tag
válasz
stickermajom #17968 üzenetére
Igazad van.
Köszönöm, ez sokat segít. -
Dzs3ko
tag
válasz
stickermajom #17966 üzenetére
Közben megleltem. [kép]
Amit küldtél az a manual mass edit visszamenőleg. -
Dzs3ko
tag
válasz
stickermajom #17958 üzenetére
Igen pontosan opensubtitles és hosszúpuska.
A probléma csak az hogy a legtöbb magyar feliratot tartalmazó oldal nem támogatott ahová a fordítók feltöltenek. [link]Azt hogy minden egyes új torrenthez kezdjen el keresni hogy állítod be ?
[ Szerkesztve ]
-
Dzs3ko
tag
válasz
masvilagx3 #17959 üzenetére
-
Dzs3ko
tag
Ebben igazad van hogy hardcoded subtitle nem kiolvasható a trackerből.
Ez esetben azt javaslom hogy építs fel egy megfelelő profilt sonarrban hogy ha elérhető töltse le, ha van felirattal akkor azt, vagy ha van megfelelő nyelv akkor már azt, de ha elérhető akkor mindenképp legyen egy verziód.Következő lépésként érdemes beállítani a bazarrt hogy legyen mindenképp angol felirat. Szerinte angol felirat 100% hogy bármihez van nagy rövid idő elteltével is... és a bazarr tud egyszerre több nyelvet is, tehát az angolt beállítod és a magyar feliratot is.
-
stickermajom
addikt
Őszintén nem értem a problémát.
Miért jobb megpróbálni megtippelni hogy egy fájl tartalmaz-e adott feliratot, mint leszedni egy bármilyen fájlt és hozzá utólag illeszteni? Gombhoz a kabát esete, mondom én.
Mivel a fájl neve nem tartalmazza, így nem tudsz ez alapján szűrni, más megközelítésre van szükség. -
ugyes
senior tag
válasz
Dzs3ko #17952 üzenetére
Köszönöm, felirat-keresésben jó vagyok.
Abban az esetben, ha a release nem tartalmaz kitételt a feliratra, hasztalan az a custom profil. Márpedig sok esetben nincs benne, mert pl. 38 (megszámoltam) nyelvű feliratot tettek be (így jött le gondolom a sugárzásban) és azt nehéz fájlnévbe tenni.
Kometa a már letöltött adatokból dolgozik: a probléma a húzás előtti beazonosítás.
Pontosításként: az angol nyelv ott csücsül a profilban, de sajnos a média pl. koreai nyelvű (eredeti nyelv), benne mellékelve a magyar és az angol felirat. Mint írtam, a Sonarr erre 0 pontot ad, hiába van benne hunsub = x pont, mert a realese nem tartalmaz hunsub kitételt (sem). Így olyan, mintha ki sem adták volna. -
ugyes
senior tag
válasz
stickermajom #17957 üzenetére
Nagyobb szavak nélkül: nem. Ha valóban figyeltél volna: a médiafájl automatikus beszerzése a probléma a csak egyedi nyelvű, de töménytelen nyelvű feliratot tartalmazó releaseknél.
Ha elárulod, hogy miként lehet rávenni a programot, hogy kitalálja a rendelkezésre álló feliratok nyelvét, amelyeket a fájl neve nem tartalmaz, akkor annak örülnék és beállítom az aktuális profilba.[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz
Dzs3ko #17953 üzenetére
Nem töltök vele magyar feliratokat, de ránézve hosszupuska elérhető és ugye ott az opensubtitles.com is. Angol feliratokkal jó a tapasztalatom, észrevétlenül teszi a dolgát, teljesen automatikusan.
#17955 Dzs3ko Ha esetleg később mégis keresnél DV-t mondjuk egy új 2160p profilban, akkor egyszerűbb mínuszolni negálás helyett, így újra felhasználható lesz az adott custom format.
[ Szerkesztve ]
-
Dzs3ko
tag
válasz
masvilagx3 #17949 üzenetére
Van esetleg ebből az eszközből olcsóbb is ami nem 8 tuneres ?
-
Dzs3ko
tag
válasz
stickermajom #17944 üzenetére
Végül nem biztos hogy ez a jó megoldás.
Ahogy nézem támogat alapból negálást is: [kép]
Eddig úgy néz ki működik.Nekem is mindig gond van a fulcrum release-ekkel, nem értem miért nem követi az elnevezési standardokat, és miért az elejére rakja ahelyett hogy a végére rakná.
Nagyobb probléma hogy legnépszerűbb virágboltban fő release-er az illető. -
Dzs3ko
tag
válasz
Köszönöm a választ!
Én is nézelődök egy ideje.
Ezeknek az eszközöknek kicsit sokallom az árát.Következő megoldásban gondolkodtam:
- Kellene egy USB stick ami kábeltv-re csatlakoztatható, USB pedig plex serverbe.
- Létre kéne hozni egy konténert [link] ami a [TVheadend] programot futtatja, és hozzáadni az USB sticket [link]
- Létre kéne hozni egy konténert [Antennas] ami a plex felé TCP/IP-n küldi a TV adást
- Plex-ben beállítani az Antennas-tPlex szépen megeszi az Antennas-t hdomerun alternatívának látva őt.
Tvheadend-ben lehet konfigurálni ingyenesen elérhető online stream-et is, így tesztelhető is az egész usb stick nélkül is.Első sorban Plex felvétel ütemezésre szerettem volna használni, de eddig nem találtam jó sticket/tunert.
[ Szerkesztve ]
-
Dzs3ko
tag
válasz
stickermajom #17948 üzenetére
Tudnál hozzá mondani magyar feliratokat tartalmazó oldalakat kérlek ?
Be lehet állítani hogy AUTO mindenhova töltse le a magyart minding ? -
Dzs3ko
tag
Magyar feliratot keresel ?
Plex alapból keres az OpenSubtitles oldalon.
A Bazarr pedig kb csak azzal kompatibilis ahonnan magyar feliratot lehet letölteni.
Ezért Bazarr annyira nem hasznos szerintem, de opensubtitles-el jól működik.Szerintem építs fel egy jó Sonarr profile-t ahogy föntebb próbáltam mutatni.
Minimum feltételként add meg hogy legyen angol, majd legyen hunsub, majd legyen hun.
Így biztos megvan a release, és plex-ben tudod ellenőrizni hogy opensubtitles-en van felirat vagy nincs, Sonarr pedig majd updateli neked ha van újabb.Amit még nagyon szeretek Kometa lang zászló: [link]
Így már a poszterről azonosítható hogy mit tartalmaz, egyből látod. -
ugyes
senior tag
válasz
stickermajom #17948 üzenetére
Félreérted: más a probléma, mint a felirat beszerzése. Egyszerűsítve: 0 pontot ad a Sonarr, mert nem teljesül az (audio) nyelvi feltétel + nem szerepel a névben, csak az nfo fájlban a felirat nyelve, amit nem képes kiolvasni. Így hiába adom meg a felirat nyelvét plusz pontért, nem szedi le a verziót. Amely egyébként az egyetlen verzió. Ha nincs fájl, mit kezdjek a Bazarral....
-
tobias40
veterán
válasz
Leírnád (akár magánba is) hogyan csinálta?
Nekem is egy hasonló tudású Gigablue sat vevőm van szintén 8 FBC tunerrel.
Távolról kodiva(és más progival is) megy is több helyről egyidőben a tv nézés,de megpróbálnám én is Plex-el ezt megcsinálni.Köszi előre is!
-
-
ugyes
senior tag
válasz
Dzs3ko #17942 üzenetére
Igazából attól függ, hogy mit adtál meg Root folder-nek. Onnan törli ki. Ha ez külön hely, akkor a letöltést meghagyja. Ha azonos a kettő, akkor menni fog az is.
Nekem a feliratokra vizsgálat nem sikeres, mert a fájlnévben gyakorta nem szerepel ilyen infó. Főként a 38 nyelvű felirattal elkészített fájloknál. -
Dzs3ko
tag
válasz
masvilagx3 #17945 üzenetére
Esetleg meg tudnád osztani milyen tunert használsz ?
-
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Technikai kérdés.
Csináltam élő tv-t a fiokomra amit úgye csak az én fiókomrol tudok nézni..
Nah most. A telefonról (bárhol)és otthon is megy.
Az ismerősömnel beléptem az én fiokommal és hibára dobja ki.
A Tuner elbír 8-at is. Ezzel nincs gond.
Köszönöm szépen
Szép napot[ Szerkesztve ]
-
-
stickermajom
addikt
-
Dzs3ko
tag
válasz
Dzs3ko #17939 üzenetére
Na végül : )
Szóval kell egy harmadik is ha van felírat.
Az sajnos csak reguláris kifejezéssel megy ha jól értem:
- Customer format
- Relate title
- regex kifejezés: /hunsub/i - remélem https://rubular.com/r/1Rup5k6ZRNLVB4hunsub: [kép] [kép]
majd a sorrendet be kell állítani: [kép]És ha angolra jön felíratos, vagy szinkronos akkor viszi is az upgrade miatt ?
Esetleg még egy negálás (tiltás) kéne a HDR és Dolby Vision release-ekre.
Nektek jó a tone mapping ? nekem sötét...
Illetve encodingra AV1 > H265 > H264 > xvid[ Szerkesztve ]
-
Dzs3ko
tag
válasz
Dzs3ko #17938 üzenetére
Közben akkor feltételezem ez a helyes upgrade megoldás
- Szükséges egy custom eng format is: [kép]
- upgrade allowed
- hun magasabb pont
- eng alacsonyabb pont = és egyben egyenlő a minimum ponttal: [kép]Ygy ha már hun verzió elérhető automata upgrade lesz - feltételezem.
Kérdés hogy az upgrade mit csinál a régivel ?[ Szerkesztve ]
-
Dzs3ko
tag
-
NLZ
tag
válasz
Dzs3ko #17934 üzenetére
Jó leírás nincs, a hivatalos Sonarr leírás elég vékony.
https://wiki.servarr.com/en/sonarr/settings#profiles
https://wiki.servarr.com/en/sonarr/faq-v4Lényeg hogy CFeket (custom format) definiálsz, amik egy release neve alapján vagy applikálódnak, vagy nem. Ezeket a CFeket aztán egy profilhoz társíthatod és megmondhatod hogy hány pontot érjenek.
Szal csinálhatsz CFeket a különféle videó vagy hang formátumokra, a profilban pedig adhatsz nekik pontokat. Amikor meg jön egy release akkor a rá illő CFek alapján kap egy összesített pontszámot, és összehasonlítja hogy jobb-e mint ami eddig van. Szal ha pl DTS Xet nem támogatja a lejátszód arra adhatsz negatív pontot és akkor sose szedi le őket. Vagy ha csak HDRt akarsz de DVt nem.
Van ez a de facto adatbázis amiben szinte minden lényeges formátumra csináltak egy CFet:
https://trash-guides.info/Sonarr/sonarr-collection-of-custom-formats/
Ezen az oldalon amúgy sok másról is írnak, de lényegretörően.
Van profiljuk is hogy szerintük mivel kapható meg a legjobb cucc, de csak angolokra van szabva, meg mostmár van francia és német kiegészítése is. Magyar verzióról nem tudok hogy bárki csinált volna, de igazából csak a megbízható csapatokat kéne összeszedni, meg hogy CF legyen HUN.ENG mint kettős hangsáv ismertetőjére.[ Szerkesztve ]
-
NLZ
tag
Hivatalos doksi írja hogy a könyvtár nevében legyen benne az évjárat és akkor jobb lesz a felismerés. File nevében se rossz ha benne van, de ha a könyvtár alapján párosítva van akkor már rájön hogy azon belül minden hozzá tartozik.
Meg legyen Season xy alkönyvtár.
https://support.plex.tv/articles/naming-and-organizing-your-tv-show-files/Ha így se akarna menni akkor bele lehet írni az IMDB / TMDB / TheTVDB számot a könyvtárnévbe, de az már úri huncutság, automatizáció nélkül egyszerűbb a kézi párosítás plexen belül.
De ezel nekem sohase volt gondom az elnevezés, mindig meghagyva az eredeti fájlnevet.Scene nevezés meg teljesen jó, benne van a legtöbb hasznos infó a médiáról. Akit zavar a sok fura betű az ne nézzen oda. Plex lekezeli ezeket az extra infókat, de ha keverni akarja valaki a kellemest a hasznossal akkor be lehet rakni szögletes zárójelbe ezeket, és akkor Plex tuti átugorja, pl így:
The Series Title! (2010) - S01E01 - Episode Title 1 [AMZN WEBDL-1080p Proper][DV HDR10][DTS 5.1][x264]-RlsGrp
De szinte senki nem ad ki így releaset, mert feleslegesen ronda. -
Dzs3ko
tag
válasz
stickermajom #17905 üzenetére
Erről a pont rendszerről írhatnál, vagy van róla valami jó leírás ?
-
bnorci71
addikt
hűha mi lett itt az egyszerű kérdésemből
De ezek alapján tegnap ránéztem az adott fájlokra és van amikor 2 évad más-más feltöltőtől van így a név is más gondolom ez se tesz jót a Plex felismerésének
Na meg arról nem is beszélve az Enterprise pl. még .rar valami nagyon régi beszerzés az ördögtől.
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
stickermajom
addikt
válasz
enginev3.0 #17931 üzenetére
“Nem vagyunk egy szinten”
Ezzel már a scene róÓósZ felvetésed óta tisztában vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
stickermajom #17930 üzenetére
Nem fogok olyanra válaszolni amit már leírtam
Nem vagyunk egy szinten
Jó volt a beszélgetésA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
stickermajom
addikt
válasz
enginev3.0 #17927 üzenetére
És akkor visszakanyarodunk a legelső kérdésemhez amit már akkor sem sikerült megválaszolni. Ha "elrejted" az információt mi alapján fogsz automatizálni? Legyen csak a felhasználói oldal, mert azt már megtanultuk tőled, hogy feltölteni elég a *.*.
Tegyük fel a 4K DV TrueHD filmeket preferálom elsősorban WEB-DL forrásból, de ha nem elérhető, akkor lehet fallback a 1080p Remux. Ha nincs info hogyan fogok tudni súlyozni, hogy 5 érkező release-ből melyik a megfelelő nekem? Vagy akkor majd az announce után a kliens weboldalt nyit és megpróbálja összeszedni onnan a részleteket? Azért az látszik, hogy ez kliens és szerver oldalról is rengeteg erőforrást jelent.
Amúgy már nem is válaszolnék, ha a másikat becsmérelve nem próbálnád előadni magad, mint valami veterán szakértőt. Az egészen biztos a hozzászólásaid alapján, hogy 1-2 low-tier generic trackernél feljebb még nem jutottál és valószínűleg nem is fogsz soha. Ezt sok más mellett a dupe-os, proper-es "senkit nem érdekel csak a moderátorokat" megnyilvánulás tökéletesen mutatja.
-
boborján2
aktív tag
Az én kedvencem a DV, amikor nem derül ki sehonnan melyik profil.
Egyébként lényegtelen a név. Legyen a film neve meg a felbontás azt jónapot. Az hogy kispista vagy nagybéla dobta össze lényegtelen. Egy mindent eláruló nfo a lenne a lényeg, csak sajnos azt sokan elnagyolják.
Lasan már ott tartunk hogy a vércsoportot is bele akarják paszírozni a névbe.
Ha már annyira kényelmes a világ ,hogy még a minőségi feltöltés is ingyen van, ne legyünk már lusták 1 percet rászánni az olvasásra. (már ha van értelmes nfo és van mit olvasni)[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
RockCNC
őstag
-
válasz
stickermajom #17926 üzenetére
Tehát erre van a leírás hogy bele írják a forrást
Erre van a tech info, hogy bele írják a hang adatokat, és feliratotEgy hdr vagy dv hdrt bele lehet írni a torrent nevébe
Proper vagy read nfonak ott a leírás, mert az emberek nagyrésze azt se tudja mit jelent és a moderátorokon kívül senkit nem érdekel, mert ők döntik el hogy az új vagy a régi verzió marad
Dupe senkit nem érdekel csak a moderátorokat, ők intézik ezt a részét, bár vannak oldalak ahol több is megfér ugyanabból
Upscale dvdt még nem láttam beleirva a torrent nevébe, mivel ezzel nem szoktak büszkélkedni a pistike rls készítők, szóval ez elég rossz példa volt
Szívesen válaszolok bármire ha kérdésed van
-
stickermajom
addikt
válasz
enginev3.0 #17925 üzenetére
Értem, tehát szerinted tök mindegy, hogy a kedvenc sorozat forrása web-dl, blu-ray, vagy esetleg valami pistike release upscale dvd-vel, mindaddig amíg a nevében benne van hogy 1080p. Nem számít, hogy DV, HDR10 vagy HDR10+ van-e a 4K verzión és hogy DD+, TrueHD vagy akármi a hang.
Illetve feltöltésnél nem számít, hogy dupe-e, van-e már PROPER vagy akármi, csak úgy mehet minden *.* ömlesztve. Jól összefoglaltam?Lehet, hogy sok mindent próbáltál, de az egészen biztos hogy nem értetted meg mit is próbálsz ki.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
stickermajom #17924 üzenetére
Pl rssnek tök mindegy hogy
A.kedvenc.sorozat.*.1080p.readnfo.webdl.h264.5.1ddp.hun.eng.-rlserneve a neve
Vagy A kedvenc sorozat 1080p
Tudni fogja hogy a kedvenc sorozatot akarod letölteni
Sőt utóbbinál kisebb az esélye hogy valamilyen karakter el van írva, mivel kevesebb a karakterAz autodl is megfogja találni
Feltöltéskor ugyanez a helyzet
És pont a kritikus rész marad meg a nevében, a felesleges sallang meg eltűnik amire a kutya nem kíváncsi, de az emberek nagyrésze biztosan nem, az átlag user
A scene külföldi rlseket úgy is át lehet tradelni más helyre hogy a programnak csak annyit adsz meg hogy *Series hd* vagy *Sorozat HD* (oldaltól függően), nagyon nem kell sorozat címet beírni
Én is tudok jó tanácsot adni, nem tudom miért akarsz olyanban okosabb lenni másoknál amiben nem vagy az, pár éve ismerem a torrentezest, nem sok dolog van amit még nem próbáltam ki benne
De ezt ha folytatni akarod ott a bittorrent topik
-
stickermajom
addikt
válasz
enginev3.0 #17921 üzenetére
Kérlek olvass vissza, gyakorlatilag semmilyen kérdésre nem válaszoltál.
Kizárólag szalmabábozni próbálsz, ezért vagy leakadva azon a megfogalmazáson, hogy több kézen átmegy. De segítek akkor elmagyarázni: meglepő módon egy p2p release nem feltétlenül a magon terem, több szereplője is lehet a történetnek. Nézz egy FLUX-ot például. Kijön a saját kis közösségében, onnan pedig szép lassan 1-2-3 szinten keresztül lecsorog alacsonyabb szintekre. A scene releasek ugyanezen elven osztódnak, csak ugye nem p2p-n először. De ugyanígy egy mag internal is fel fog kerülni máshova.
Nincs is értelme a magyar és a külföldi megkülönböztetésének, hiszen a köré alakult eszközök és szabályrendszer ugyanazok (kellenének hogy legyenek, de látjuk a Fulcrum példáján keresztül hogy mennyi galibát okoz). Egy mag announce a release tekintetében ugyanúgy a nevet fogja tartalmazni, mint bármelyik külföldi. Ha kiszeded a kritikus információt, akkor mi alapján automatizálod akár az újrafeltöltést feltöltőként, vagy a letöltést a user oldalán?
Egy jó tanácsot tudok adni, ami az életben és a karrierben is segíthet: érdemes a kritikát úgy megfogalmazni, hogy mellette alternatívákat és érveket kínálsz fel. Lehet azt mondani hogy "ez szar", de talán jobb úgy megfogalmazni, hogy "ezért és azért ez így szar, inkább így kéne csinálni". Utóbbival sem biztos, hogy eléred amit akarsz, de legalább komolyan vesznek.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
RockCNC #17918 üzenetére
Ha már Fulcrum: pont a silány, nemtörődöm nem-nevezék nem-tana miatt már egy éve nem töltök tőle. Rajta kívül minden feltöltő elég beszédes fájlneveket ad a műveiknek. Én pedig nem fogok egyenként fájlokat átnevezni azért, mert a készítője nem volt alapos.
Már a Kometa miatt is érdemes kihagyni a Fulcrum-féléket a rendszerből, még akkor is, ha csak tőle van meg valamilyen anyag.
Egyébként pedig korrekten le van írva, hogy mit szeret a Plex (és a Kometa): [link]
És ha jobban megnézzük a virágboltokat, akkor a feltöltők zöme közel hasonlóan nevezi el a csomagjaikat.Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
válasz
stickermajom #17920 üzenetére
Mindenre válaszoltam, attól hogy neked van egy elképzelésed valamiről, még nem úgy működik
Külföldön biztos nagyon szuperül működik a scene és az elnevezés és társai, bár kétlem hogy ott is rajonganak érte az emberekAttól itthon a magyar rlserek automatizált folyamata nem úgy működik mint a külföldi
Továbbra sem tudom milyen "több kézen átmegy" dologról beszélsz és társai, mert ennek semmi értelme nincsDe ha Te csak a külföldi sceneről beszélsz, akkor tök felesleges a beszélgetés, mert akkor igencsak elbeszélünk egymás mellett
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz
enginev3.0 #17917 üzenetére
Fogsz amúgy érdemben is válaszolni valamire, vagy maradunk a scene róÓóSz szinten, érvek nélkül, szépen átevezve a személyeskedés vizére?
Mert eddig összefoglalva ott tartunk, hogy kiherélnéd a standard elnevezéseket valamilyen érthetetlen okból, de megoldásod nincs az eltörő automatizált folyamatokra. Ráadásul az a lepkefingnyi javaslatod az infora is egy már létező dolog. Ezek alapján nem rám vetül a tudatlanság árnyéka. -
válasz
stickermajom #17916 üzenetére
Először is tisztázni kéne hogy miről beszélünk
Magról vagy külföldi oldalakról?Mert szerintem kettőnk közül nem én vagyok az aki nem ért hozzá, szemmel láthatóan
-
stickermajom
addikt
válasz
enginev3.0 #17915 üzenetére
A sok kezet nyilván direkt értetted félre hogy lehessen csámcsogni, hiszen pont két mondattal előtte írtam, hogy "átmegyünk akkor manuális feltöltésre?".
Sebaj.
"Kedvenc új film 1080p
leírásban pedig ott lenne a hangsáv, felirat sáv stb...."Nem ezt kérdeztem. Beesik ez így egy announce csatornára:
[2025-01-20 15:41:28] announce: [New Release]-[MovieHD]-[Kedvenc új film 1080p]-[URL] - [ xy ]A bot honnan tudja mi a forrás, mi a hangformátum, milyen nyelvű a tartalom, mi a kodek? Honnan tudja, hogy ez nem csak valami upscale rettenet? Pár perc múlva pár kB eltéréssel kijön ugyanaz a film. Miből fogja megállapítani, hogy ez most esetleg dupe, vagy csak kijött egy proper feliratproblémák miatt? Mire automatizálsz ha nincs információ?
Amúgy a leírásba felkerülő extra infó már alap a unit3d alapú oldalakon, mediainfo forrásból. Egy újabb "standard" ugye.Az hogy valamit te nem értesz, nem jelenti azt hogy annak nincs célja.
És megint: ne a magból indulj ki. Hatalmas világ van ám fölötte. Csak mondom.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
stickermajom #17914 üzenetére
Mi lenne a jó megoldás?
Kedvenc új film 1080p
leírásban pedig ott lenne a hangsáv, felirat sáv stb....A legtöbb uploader nem kézzel tölt fel, hanem programmal, scripttel
"Ahhoz hogy a láncban eljusson a 40 éves anyukához a tartalom sok kézen kell ám átfutnia annak az mkv-nak."
Nem tudom milyen kezekre gondolsz, mert kb semmilyen kezeken nem megy át, csak mondom
És de, utóbbiból nem kicsit több van
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz
enginev3.0 #17913 üzenetére
Nem a scene hibája, ha a user tudatlan.
Nem kell Enigma a nevek dekódolásához, nincs azért bennük nagy varázslat. Vagy elő lehet fizetni streamingre és akkor még ennyit sem kell gondolkodni.
De tegyük fel elengedjük a nevezéktant. Mit látnál jó megoldásnak? Kijön mondjuk a következő: Kedvenc Film (2025).mkv öt különböző méretben - honnan fogják tudni az uploaderek, hogy mi a felbontás, milyen nyelvű és formátumú hangsáv van alattuk, mi a forrásuk? Vagy átmegyünk akkor manuális feltöltésre? Kijön egy film, kedves magos feltöltő leszedi, futtat rá egy mediainfot és akkor bekattintgatja az oldalon hogy mi az. Mindezt úgy, hogy átlagban 5 percenként megjelenik valami új? Azt hiszem hamar elfogynának az uploaderek.
Ahhoz hogy a láncban eljusson a 40 éves anyukához a tartalom sok kézen kell ám átfutnia annak az mkv-nak.Egyetlen ami 2025-ben idejétmúlt médiánál az a rarolás. Hálisten azért ez sok helyen tiltott, p2p-nél pedig nem is nagyon jellemző.
"Utóbbiból "kicsit" több van"
Szerintem meglepődnél.Ne a magból indulj ki.
-
válasz
stickermajom #17905 üzenetére
Rohadtul nem teszi user baráttá
Az userek 80%-a azt sem tudja mi az az NFO, vagy mi az a sok szó a torrent nevébenBár attól függ mit nézel usernek, a hardcore torrentest, vagy a 40 éves anyukát aki munkaután hazamegy és le akar szedni egy mesét a gyereknek
Utóbbiból "kicsit" több van
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Jano_023 #17910 üzenetére
A szoftver teljes élettartamára vonatkozó hozzáférés engedélyezése. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy amig a szoftver létezik ingyen használhatod. De a gyártónak lehetősége van visszavonni ezt az engedélyt egy olyan szoftver kiadásával, aminek az alapját már nem a jelenlegi szoftver képzi, de a felhasználási cél ugyanaz. Elég kacifántos jog van a megnevezés mögött. De a gyakorlatban azt jelenti, hogy amíg gyártják, fejlesztik a szoftvert addig használhatod, minden egyéb díj és költség nélkül. S ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
RockCNC
őstag
-
Jano_023
őstag
válasz
sziszi-fuszi #17909 üzenetére
Köszönöm szépen.
Esetleg azt leirod hogy mi az a lifetime? Köszönöm''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Jano_023 #17908 üzenetére
Én nem az előfizetést választanám, hanem a life time-ot, nekem is az van. A HW trancoding mellett még néhány feature van és a minden eszközön korlátlan használat. (pl. mobil eszközök) Igazából nem sok. Nekem sok-sok éve van passom és így nem követem nyomon, hogy mi is van benne és mi a plex pass tartalma.
Itt van egy link, hogy lásd pontosan mit is tartalmaz.
Leginkább azért fizettem érte azt a néhány tízezret mert teljesen elégedett vagyok a programmal és megérdemlik a támogatást. Ebből élnek. Ebből tudják fejleszteni a rendszert.
Mi alá kell írás?
-
Jano_023
őstag
válasz
sziszi-fuszi #17907 üzenetére
Szükség van hozzá arra is? Mire jó még ez az előfizetés?
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Jano_023 #17906 üzenetére
Valószínűleg nincs Plex pass-od azért nem működik a hardware transcoding.
Mi alá kell írás?
-
Jano_023
őstag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Építettem egy új gépet Plex szervertnek. CPU: i5 6500T, és egy 1050Ti videokártyát tettem bele. A kérdésem az lenne, hogy tudom beállítani hogy a transcodingot ne a CPU csinálja hanem a GPU. Tudom hogy van "Hardware-Accelerated Streaming", de nem tudom bekapcsolni. Nekem nincsen ilyen menüpontom nem tudom mit rontok el. TrueNAS-SCALE-24.10.1 használok. Előre is köszönöm a segítséget.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
stickermajom
addikt
válasz
enginev3.0 #17904 üzenetére
A standardek okkal léteznek. Pont, hogy a scene elnevezési szabályok teszik user baráttá az egészet: ha valaki manuálisan töltöget akkor egy pillantás alatt látja, hogy az adott release kell-e neki, ha pedig automatizál, akkor lehet a nevezéktan alapján filterezni. Sonarrban és Radarrban például profilokkal gyönyörűen fel lehet állítani egy pontrendszert, ami alapján csak és kizárólag a megfelelő formátumokat szedi le.
És ugye nem csak a neveket szabályozzák, hanem mögötte mindent, ami biztosítja hogy adott kategórián belül a minőség a lehető legjobb legyen, Vér István mátraistenhátamögötti lakos ne öntse magából a szemetet hobbiból.Amint a mellékelt ábra mutatja sokadszorra a topikban, a Plex is támaszkodik valamilyen szinten a scene elnevezésekre. Itt jön be az, hogy p2p-ben hivatalosan ez nem kötelező és a maghoz hasonló low-tier virágboltokban minden pistike release elfér, így okozva problémát a kevésbé tájékozott felhasználóknak.
-
válasz
stickermajom #17900 üzenetére
Az egész scene hülyeséget be kéne szüntetni
Ódivatú baromság, egyáltalán nem user barátA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
válasz
burgatshow #17901 üzenetére
De a Star treket tényleg össze tudja keverni, saját tapasztalat
-
burgatshow
veterán
válasz
enginev3.0 #17898 üzenetére
Egyszerubb ha eleve olyan mappa strukturaban rakja fel, pl.: Star Trek Discovery/Season 01/S01E01.mkv
igy nem kell a Plexen belul bohockodni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- HiMedia lejátszók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PayPal
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok