Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz ilyen_85 #33292 üzenetére
szerintem
zsír:
MOBILGREASE XHP 222 a magyar fogorvosok és ---Lasali--- ajánlásávallánc:
Berner nagyteljesítményű kenőanyag (ebájk)tisztítás:
petróleum, rongy, lécciasszonyMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
torzo
őstag
Itt szerintem elég alaposan megbeszélik ezt a kérdést.
Mondjuk nem annyira, mint Zola007.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz deicide #33295 üzenetére
ez egy érdekes helyzet, ahol mindig a "jobbról előzni tilos" vasat ütik, mert az ragadt meg a köztudatban
A KRESZ arra tér ki, hogy mit tegyél hogy betartsd a szabályokat, nem pedig arra, hogy mit tegyél, ha a másik szabálytalanul közlekedik. Utóbbi esetben nem 250 oldalas lenne a KRESZ-tankönyv, hanem 25.000
pl. ugyanilyen eset mint amivel én is találkoztam mikor tanultam: Lerobbant egy kamion egy kanyarban, záróvonallal a 37-esen. kb így: [link]
Ez esetben ott kellett volna állnom mögötte, míg el nem vontatják, mert nem engedélyezett a záróvonal átlépése. Az álló jármű kikerülése is csak az előzni tilost oldja fel.
Illetve ki lehet kerülni, ha másként nem oldható meg, de ez esetben irányító személy segítsége kell.
Az oktatóm is vakarta a fejét, mert ha ez vizsgán történik, akkor patthelyzet.
1, Ha átlépem megbukok
2, Ha nem és ott állok, akkor nem teljesítem a vizsgához kellő távot és szintén megbukok...
3, Ha ő kiszáll irányítani akkor nem érvényes a vizsga
4, Ha a vizsgabiztos kiszáll irányítani, akkor szintén nem érvényes a vizsga.
Na, legyen okos az ember?Egyébként itt le van írva egyértelműen: [link]
DE: tegyük fel ő megy 125, te pedig 130-al. Nem akarsz semmiképpen szabálytalankodni, ezért itt van pár alternatíva:
2 sáv esetén:
1, ha marad belül és tartja a 125-öt, akkor lelassítasz 125-re, hogy ne légy szabálytalan
2, ha marad belül és jobban lelassít, akkor te is lassítasz, de ekkor megint ő szabálytalan, mert akadályozza a forgalmat a belső sávban
3, ha marad és gyorsít, akkor szabálytalan, de te szabályos maradsz 130-al is
4, ha lassít és te nem akkor szabálytalan leszel, de ő is, ha nem sorol ki mögéd
5, ha lassít és kisorol mögéd, akkor tulajdonképpen te leszel szabálytalan, holott te nem csináltál semmit másként mint eddig3 sáv esetén
1, ha marad középen és tartja a 125-öt, akkor lelassítasz, hogy ne légy szabálytalan, besorolsz mögé, majd kisorolsz a bal szélsőbe, gyorsítasz, megelőzöd, és utána 2x indexel kisorolsz a jobb szélsőbe.
2, ha marad belül és jobban lelassít, akkor te is lassítasz, de ekkor megint ő szabálytalan, mert akadályozza a forgalmat a középső sávban azáltal hogy nem sorolt ki. Ez esetben még lehetsz szabályos az 1, pont szerint
3-4-5 pont ugyanaz pepitábanVan még egy érdekes szitu, avagy hogy legyél szabálytalan, mikor épp szabálykövető szerettél volna lenni, G-dúrban, Concerto, 3 sávra:
125-el megy középen, Te közeledsz felé 130-al jobb szélsőben. Szépen besorolsz mögé, DE! ő erre elkezd gyorsítani 140-re (magyar valóság, totál reális), ez esetben 3 dolog következhet be:
1, szabálytalan leszel, ha megpróbálod megelőzni balról, mert gyorshajtást követsz el
2, szabálytalan leszel, mert gyorshajtás nélkül nem tudod megelőzni, ezért jogosulatlanul hagytad el a jobb szélső sávot, amit csak kikerülés és előzés esetén szabad elhagyni
3, ha kisorol jobbra és te tartod a 130-at, akkor szintén szabálytalan leszel
A kérdés, hogy honnan a 3,14csából tudhatja előre az ember, hogy mi fog csinálni a másik, ha már épp aktuálisan is szabálytalanul közlekedik . És mindezt gondold át 2-3 másodperc alatt, ami nekem is bő 5 percbe telt, de talán még a profi sakkmester Garri Kaszparovnak is beletelne fél percbe az összes eshetőséget számba venni.Hát úgy hirtelen ennyi
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
neduddki
nagyúr
HI!
nem akrok nepszeru lenni, felhivni szeetnem a figyelmet arra amit leginkabb gyalogoskent latok az Andrassy kornyeken
udv
neduddki
mod: Zola007: nagyomn kosozna kivlao vaslzt:- )
razzorr: nem utalom a biciklistakat oleg sokat tekertem /es vissza si akrok megint ulni/ es nemis neveztem eg inne senkit hann csak szepen kertem vmit
deicide: sajnos orosszul tudod
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Jarod1
veterán
Tisztelt Pesten lakók! Tervezünk 1 Bringás tekergést .Kelenföldtől vezet valami bringaút?
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
nemrég vettem egy biciklit, ami nem volt túlzottan ápolva, így arra gondoltam darabokra szedem és rendbe teszem.
Ehhez szeretnék pár cuccot venni, lenne valami amit még szerintetek érdemes lenne felírnom a listára?
zsír:
MOBILGREASE XHP 222
---Lasali--- ez azóta még mindig ajánlott? Elég olcsólánc:
WELDTITE TF2 TEFLON LÁNCKENŐ SPRAYtisztítás:
brigéciolAz egész biciklit szét kell szednem, tehát a hajtóművet is ki akarom szedni a középrészből. Speciális szerszám nélkül, youtube-al felvértezett laikus megtudja ezt tenni?
bónusz kérdés, a váz alumínium (7005-ös ha ez bármit is számít) a kulacstartóknál a csavarok rozsdásak voltak, sajnos ezt nem vettem észre vásárlásnál, hogyan tudom a rozsdát eltávolítani a menetről?
Köszi előre is
-
Zola007
veterán
válasz neduddki #33288 üzenetére
Párhuzamos közlekedésre kialakított úttesten lakott területen kívül jobbra tarts van érvényben, tehát amennyiben te sebességhatáron belül autózol és már ott tartózkodtál a szélső sávban (nem pedig kivágsz mögüle jobbra, elhaladsz, majd balra vissza), akkor elhaladhatsz szabályosan.
Ez esetben nem te vagy szabálytalan, mivel lassabb jármű lévén ő nem előz, pedig a jobb szélső sávot csak előzés idejére hagyhatná el, tehát nem tesz eleget a jobbra tartási kötelezettségének, vagyis amennyiben mindketten 130 km/h alatt közlekedtek, akkor a belső sávban haladó lassabb autós a szabálytalanMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
torzo
őstag
válasz neduddki #33286 üzenetére
Ezzel itt nem leszel népszerű, kedves autós(?) barátunk. Nehogy azt hidd, nem tudnánk ezrével sorolni tipikus, autós (durva) szabálytalanságokat, amelyeket a kerékpárosokkal követnek el. De megbeszéltük már, hogy nem általánosítunk, jó lenne, ha te sem tennéd!
üdv. és minden jót!
-
neduddki
nagyúr
válasz Zola007 #33287 üzenetére
HI!
ha ijjen nagy tudasu ember vagy akkor kerlek valsszojj araa, hogy autopajajn jobbrol elhaladhatok-e eg ymasik jarmu melelt???
koszi
ud
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Zola007
veterán
válasz neduddki #33286 üzenetére
Én ismerem mindkét könyvet, veled ellentétben. :
Tudom, tudom, Rejtő Jenő, meg régóta nyomod és megszoktuk a stílust, de engem akkor is zavar..
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
neduddki
nagyúr
HI!
Kedves kerekparosok letereltek bennetekt az Andrassy szervzutjara, ami valjuk be esszeru lepes volt mar, de a szerviz ut elsobsegadasra kotelezett minden keresztutcara!!! az az a fejreallitott haromszg alakul piros szegejjes tabla, ami alol kresz nem ment fel titekt, tehat ne lepodjetek, meg ha vki kihasznlaja az elsobseget, valamint van egy ojjan kitetl a kreszben
""33. § (1) Járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. Az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenet azonban elvégezhető abban az esetben is, ha az a járműforgalmat - anélkül, hogy a járműveket veszélyeztetné - rövid ideig akadályozza." kresz
en igyexem kreszt betartva epeszuen kozlekdni, /ahogy hollandoknal es svacban ahitattal figyeltem/, lehetne hogy kicst szbalykovetobben kamikazezzatok, mert tisztelt a kivetelnek egyre kecsegbejtobb ahogy kozlekedtek nem csak az utalt autoosk iranyab, hanem a gyalogosk fel iskoszi
udv
neduddki
-
-
Zola007
veterán
válasz beleszólok #33283 üzenetére
igen, downhillről
még mindigMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Pho3bus
tag
válasz Pho3bus #33278 üzenetére
Na leadtam a rendelésem. Vannak furcsa dolgok, de igazából pozitív a magyar ügyintézés megléte. A tapasztalatom a PayPal rendeléssel: Aki már használta azt tudja, hogy 4 részből áll a rendelés és a 4. részben lehet a kupont érvényesíteni, viszont ha a 3. lépésben PayPal-t jelölsz meg fizetési módként, akkor egyből átirányít, hogy fizess. Miután elfogadod a PayPal felületén, visszadob a 4. lépéshez, ahol már tudod aktiválni a kupon kódot, és ott már a kedvezményezett árat fogadod el. Viszont itt a meglepetés: valszeg a PayPal-nak ezután küldik el végleg az összeget, mert a PayPal sms és mail formájában már a kedvezményezett árat vonta le. Szóval kicsit fura a dolog, de működik a -10eu PayPal-al is.
-
Zola007
veterán
válasz beleszólok #33280 üzenetére
Akkor nézd meg milyen pályák voltak 1990 és 2000 körül.
Ha neked ez nem is igazán extrém, akkor hajrá, lehet rajta nyomatni.
Életbiztosítási lapon azért még időben érdemes lenne megnevezni valakit kedvezményezettnek.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
beleszólok
senior tag
válasz Zola007 #33270 üzenetére
Mi a baj a pályával? DH. Ahogy elnéztem, még csak nem is igazán extrém.
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy eredeti sebességel pörög a felvétel.upd: a sebességet illetően tévedtem. Nagyjából stimmel a felvétel hossza a célig és a versenyző mért ideje.
[ Szerkesztve ]
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
Zola007
veterán
Valami ilyesmi, de akkor is regulázni kellene ezt a dolgot.
Nagyon durva irányba ment el a hegyikerékpározás, lassan már a halálesetek lesznek majd mindennaposak.
Ennek a pályának bizonyos részein gyalog nem mernék lemenni, ha igen, akkor is lenne úgy 2 óraMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Pho3bus
tag
válasz TayRol #32321 üzenetére
Én ezt a választ kaptam tőlük:
"Sajnos a PayPal egy külön elszámolási rendszer, ami nincs integrálva a mi számvitelünkhöz. Ezért a kuponok érvényesítése csak utólagosan lehetséges. Ez esetben ha megadja a PayPal felületén a megjegyzés rovatba a kuponkódot, akkor azt a kollégáim jóváhagyják és utólag visszautalják az Ön számlájára." -
TayRol
nagyúr
imádom, mikor a piros lámpánál megelőz valaki (ez esetben valami futár), majd teker, szinte szétveri a térdét, és mikor előzném akkor meg ingatja a fejét... pedig messziről hallható a 2.25-ös gumi közeledése 35-36 km-es tempónál.
-
Rottweiler89
senior tag
Most az a lényeg,hogy tiszta,és sokkal jobb,mint volt,mert az előtte állapot az katasztrófális volt... Szerintem évek óta nem volt megtakarítva,az előző gazdája látszik,hogy ívesen,és magasról le.......... Most nagyjából okés,Sram rendszer érkezésekor meg egy nagytakarítás,és annyi.
Szerk:
Jut eszembe... Már korábban kérdezősködtem,de nem kaptam választ,hogy jó lenne télre egy MTB. Semmi extra nem kell,de azért értelmes legyen,használt,és árban olyan 25-30K. Valaki esetleg segítene? Egyébként Caprine Forest-el szemezek,de az nem ennyibe kerülne[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Zola007
veterán
Én inkább azt kérdezném, hogy ki az az agyament f@sz, aki kijelöl egy ilyen pályát?
-
Maximum1
őstag
válasz freelanced #33263 üzenetére
Mielőtt valamelyik fórumtárs elvállalná a műtétedet a pincéjében, szerintem egy egyszerű megoldással próbálkozzál.
Engedd lejjebb a nyerget, szerintem túl magason van.
Ha nem változik semmi akkor feljebb emeléssel próbáld meg.
Ez sem jó akkor kérj időpontot a pincémbe. -
razzorr
őstag
-
torzo
őstag
válasz freelanced #33263 üzenetére
Félreértés ne essék, nem vagyok térdszaki, csak az enyém már túl van a műtéten és élénkek az emlékeim.
Ha a térded belül fáj, éppen a két csont (comb és sípcsontok) ízfelszíne között, ráadásul nyomásra érzékeny, és volt már, hogy elakadt mozgás közben, akkor szinte tuti, hogy meniscus szakadásról van szó.
Ez magától nem gyógyul meg, rendszerint arthroscop-os technikával operálják spinális érzéstelenségben.
A beszakadt részt kiveszik, a maradékot megfaragják, gyalulják, borotválják, szinte szó szerint erről van szó, az enyémet kivetítőn láttam is, bár nem voltam kíváncsi rá.
Reméljük, nektek nincs ilyenetek, de azért jó ezt szakira bízni.
Amúgy meg a rtg a meniscus sérülések diagnosztikájában semmit sem ér, mert a porc átereszti a rtg sugarat, nem vizsgálható vele. A térdbajok diagnosztikus módszere az MRI. De mindenekelőtt a hozzáértő doktor kell! -
freelanced
addikt
Üdv! Köszönöm mindenkinek a választ. Hát egyébként lehet, hogy megerőltettem, most, hogy meg lett az outi elég sűrűn tekerek, és nem nagyon váltok. Előtte nem fájt még soha. Tényleg nem vagyok hozzászokva egyébként mert eléggé "odalépek" neki eddig viszonylag lassan tekertem mindig a montival. Inkább oldalt fáj, nem pont a térdkalács kicsit úgy érzem mintha a két csont találkozása lenne, de nehéz megmondani eléggé kisugárzik. Csak akkor van ha ráállok. Nem lehet valamiféle izomláz? Volt egy idő mikor futottam abból tudom, hogy olyan helyeken is fájhat ahol nem is sejtené az ember. Mármint a sípcsonton így ránézésre meg tapintásra nem nagyon van semmi mégis úgy be tud állni.
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
torzo
őstag
válasz Cathfaern #33259 üzenetére
Sajnos tapasztalatból írtam, amit. Ha a térd fáj, aztán másnap még jobban aztán még tovább, ott már lehet valami gáz. Az ún. belső meniscus férfiaknál viszonylag könnyen sérül, beszakad. Ha néhány nap alatt nem szűnik meg pihenésre, akkor oda szaki kell. Az enyémmel túl sokat vártam, így aztán kárát is látta a porcfelszín, jó sokáig tartott, míg rendbejött a műtét után.
-
Cathfaern
nagyúr
Azért attól mert egyszer fáj valakinek a térde, még nem kell rögtön ortopéd sebészhez küldeni Lehet csak nincs még hozzászokva a biciklizéshez, vagy jobban megerőltette...
hoffman_
Találtam egy ilyet, elég friss: [link]. Eszerint cirka 10k Ft-ból megúszható a dolog, ami szerintem nem nagy tétel ha az emberhez hozzánőtt és/vagy egyedi biciklit kell kijuttatni. Mert ha nem erről van szó, akkor olcsóbb eladni itthon a régit, és venni kint egyet. -
torzo
őstag
válasz freelanced #33256 üzenetére
Ha te is lejöttél azon a pályán, akkor igen!
Amúgy meg ortopéd sebész kellene, hogy megvizsgáljon. Ha kell hozzáértő, megírom priviben! -
gergo5991
őstag
válasz freelanced #33256 üzenetére
bringáztál előtte vagy utána? elestél biciklivel? simán megtörténhet minden
-
freelanced
addikt
Üdv! A minap elkezdett fájni a térdem, már tegnap is éreztem, de ma még rosszabb lett. Lehet köze a bringához?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
torzo
őstag
válasz Maximum1 #33246 üzenetére
Ja, meg a jobb bokáját eltörte.
Én attól majd lef@stam az inam, hogy végignéztem. Nagyon durva!
Elismerem az ügyességüket, de ez a borítékolt öngyilkosság egyik módja. De ha meg is ússza a pilóta törések és tolókocsi nélkül, az biztos, hogy boka-térd-csukló-könyök-váll ízületek rommá mennek néhány év alatt, aztán 50 évesen jöhetnek sorban a protkók. Az emberi mozgatórendszer nem erre van tervezve!(#33242) Rottweiler89: Szép, szép, nagyon szép. De meddig? Nekem néhány nap múlva megint ugyanolyan ganajos lenne, úgyhogy leszoktam ezekről a sziszifoszi tisztogatásokról. Amikor hetente megcsináltam, akkor sem tartott tovább a lánc, sor, stb. Ha nagyon vastag már a panír, akkor Brigéciol aztán kerti slag.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
kellemest így estére,
a külföldi rutinosaktól kérdeznék. ha az ember kicsit messzebb kerül az otthontól, de a szeretett bringája nélkül nem tenné ezt meg, akkor milyen opciókkal érdemes élni?
1) első körben plusz egy poggyászként a repcsin darabokban?
2) utólag, a legkisebb méretben darabokban csomagküldéssel?abszolút nulla tapasztalatom van ilyen téren, és talán szóba jön valamikor, szeretném tudni. az első megoldás kézenfekvőnek tűnik, kivéve ha hozzávesszük azt, hogy még egy fél életnyi cuccnak is ki kéne kerülnie. a második megoldás pedig gondolom irgalmatlan drága.
csakis eu országról van szó egyelőre, a nagy vízen túlra még ráérünk.
köszi előre is, ha valaki tud tippet adni!
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
zoli03
őstag
válasz Rottweiler89 #33242 üzenetére
Én ha nagyon mocskos, le szoktam venni. Kerék ki, gyorszár ki, fogaskoszorú le, megvan az egész pár perc alatt. Befújom brigéciollal, nem is kell rá sok, fogkefével átdörzsölöm, ha nagyon mocskos volt, még egy adag brigéciol, aztán leöblítem vízzel. Így az egész megvan nagyjából 10 perc alatt, és teljesen tiszta lesz, mintha sose használták volna.
Ha nem olyan mocskos, akkor van az a fogaskoszorú tisztító kefeszerűség, azzal szoktam kipucolni, eBayen 3-400 Ft körül kapni, bőven megéri. -
Teasüti
nagyúr
válasz tatabike #33231 üzenetére
Nem viszitek túlzásba most már?
Ne akarjátok, hogy idehívjam a bringás moderátorunkat (akinek képtelen vagyok megjegyezni a nick-jét )!Amúgy én sem emlékszek lakott területen kívüli járdára vonatkozó szabályra. A jegyzeteimben sincs erre utalás.
Ellenben azt hozzátenném még a témához, hogy általában amit a Kresz nem tilt, azt szabad.
Lehet úgy is érteni, hogy ha a járdázás csak lakott területen belül tilos, akkor azon kívül - mivel nincs rá szabály - nem tilos. Vagy definíció szerint bármilyen járdán tilos tekerni?[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
válasz gergo5991 #33244 üzenetére
Biztos nem 20km/h-val Repesztett,mint állat.
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
gergo5991
őstag
szép kis pálya volt ez, mennyivel mehetett? mert nekem baszott gyorsnak tűnt, vagy lehet csak a kamera izéjének tűnt gyorsabbnak?
-
Rottweiler89
senior tag
válasz tbp1007 #33240 üzenetére
Hidd el,belekötnek majd,hogy mégsem az igazi...
Egyébként drótkefe,csavarhúzók,és egy rongy.DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Balazska15
senior tag
válasz razzorr #33239 üzenetére
A zebrán áttolás után pedig felpattan és járdán kerekezik ... Mégsem láttam még soha, hogy a Csapón büntettek volna járdázásért, pedig itt nincs nagy forgalom, nyugodtan lehetne az úttesten haladni. Ellenben a Csokonai színház előtt, ahol tényleg nagy a forgalom(rengeteg busz és általában tömött 2*2sáv), a szélső sáv külső kb. egy métere alkalmatlan egy kevésbé rutinos, esetleg fiatal, idős kerékpárosnak, mert 10centis kerékjáratok vannak, de a járda minimum 5-6méter széles.
Igényeseknek Hátsó PATKÓFÉKKEL szerelt [KTM kerékpár olcsón
[ Szerkesztve ]
"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
tbp1007
újonc
válasz Rottweiler89 #33227 üzenetére
Ez igen szép lett, hogy tisztítottad?
-
razzorr
őstag
válasz Balazska15 #33234 üzenetére
Akkor ismered Debrecent. A Fórumnál lévő nagy kereszteződésben szinte gyilkosan néznek rám a modoros parasztok amikor tolják a cangát a zebra kellős közepén, amíg én senkit sem akadályozva 2 méterre a zebrától áthajtok araszoló tempóban. Valamelyik nap egy suttyó be is szólt, hogy "ez 30 ezer Forint lenne most"
Elmagyaráztam neki, hogy "csókolom ez nem teljesen így van. Nyugodtan áthajthat Ön is, csak akkor ne várjon elsőbbséget" Erre kussolt. -
veterán
válasz Narakh #33232 üzenetére
Akkor is mar inkabb kabelkotegeloznem kb barhova..
A hajtas kiszedesere, regi negyszogtengelyes verzional, van otlet?
Szerintem ez is kb annyira van rogzulve, mint a pedal..
[Szinten a rozsdaoldos tortenettel probalkozom majd, de hatha van valami ultimate mod a kiszedesere..][ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Maximum1
őstag
-
Balazska15
senior tag
Járdázós vitával kapcsolatban..
nálunk, Debrecenben azt hiszik az emberek, hogy igazi mintapolgárok, ha a járdán haladva, zebrához érve leszállnak a bicikliről és áttolják, majd a zebra végeztével ugyan csak a járdán visszapattannak a járgányra!!
"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
LonGleY
veterán
válasz Narakh #33232 üzenetére
Ha darabáron látsz ennyiért (17 e), azért már minőséget kaphatsz (használtan). A Joytech viszont egy fos. Párszáz km alatt kikopik. Legalább Novatec-et nézz! Az már egy használható iparis agy. Bár a 110 kilómmal jópárat elnyírtam már, de én mondjuk elég egyedi eset vagyok ilyen szempontból.
Ha igazán jót akarsz, akkor pedig erősített gyorszárasat vegyél (elöl 9 mm, hátul 10 - ha jól tudom). Az belefér a normál villákba elöl-hátul, oldalirányban sokkal jobban tartják magukat. Kicsit ritkább, de nem lehetetlen beszerezni őket.
[ Szerkesztve ]
-
Narakh
senior tag
válasz Pttypang #33230 üzenetére
Nem az én művem. (mondjuk máshol nincs is neki menet)
LonGleY:
Van persze, egy ilyen vasról van szó. Én speciel egyből fűzött kereket néztem. Nem tudom, milyen minőségű benne a Joytech agy, de ha a mostani Shimano HB-RM40&FH-RM30 páros szintjét hozza, akkor már nem visszalépés."This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
tatabike
őstag
válasz imyourfriend #33224 üzenetére
Ezt inkább Neki, kezdem azt érezni, hogy nem normális az ürge. Te meg ennyire vagy képes, mondjuk ezen sem csodálkozom, de hát nem lehet mindenki intelligens...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
LonGleY
veterán
válasz Narakh #33228 üzenetére
A tácsához amúgy is dukál tárcsás felni, az erősebb, szebb, normálisabb. Egyik sem olcsó megoldás. A normális tárcsás agy 8-10 ezer forint / db, a felni ennek még a fele, a küllő a negyede, így kerekenként 16+ ezerrel érdemes számolni (+ az újrafűzés összege).
Ha engem kérdezel, szerintem jobb megoldás meghagyni a jelen kerekeidet és egyben eladni akár szettként, az újat meg egyben vagy darabokban megvenni. Például egész normális használt szetteket lehet vásárolni, és akkor nem kell fűzögetned. Egy másik kérdés, hogy van-e egyáltalán tárcsafék konzol a fejleszteni kívánt gép villáin. :]
[ Szerkesztve ]
-
Narakh
senior tag
Tegnap hoztam haza asszonynak bátyám régi Wheeler bringáját. A vas pontos korát nem tudom, de nagyjából húsz év körül mozoghat (vagy afölött). Van ötletetek, melyik modell lehetett ez?
A másik: bringavásárláskor nem volt preferencia, a közeljövőben viszont tervezem, hogy beruházzak tárcsafékre. Ilyenkor a meglévő felnit szokás átfűzetni tárcsás aggyal, vagy akkor már olcsóbb, ha komplett kereket veszek?
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Rottweiler89
senior tag
Ennyit tudtam kihozni belőle...
Before
Before
After
AfterÉs igen,tudom,cserés a fogaskoszorú. SRAM rendszer tervben!.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
2 éve egy Abus Catena 685 Shadow lakatot használok. Most megtaláltam a hozzá tartozó biciklire szerelhető készletét, de nem igazán látom át, hogy kell felszerelni. Lehet nincs is meg minden része. Esetleg valaki nem tudna le fényképezni a sajátját vagy akár tud-e leírást hozzá...
═════════════════════════════════════════
-
TSanya
aktív tag
válasz juhiati #33182 üzenetére
Szia!
Én egy ilyet vettem 3 hete.
Eddig kb. 200 km-t tekertem vele, pusztán annyi negatívumot tudnék mondani, hogy a nyereg nekem nagyon kényelmetlen volt, azt cseréltem. Mondjuk, ehhez tudni kell, hogy kb. 100 kg vagyokKészpénzzel fizettem, így még 2500 ft-ot elengedtek az árból.
77500 -ért szerintem jó vétel.
Üdv:
S -
gergo5991
őstag
válasz -=RelakS=- #33208 üzenetére
elárulom persze
Úgy volt, hogy esett az eső ami miatt átázott a táskában lévő övtáska, amiben a telefonom (iPhone 5 32gb) volt, mindez biciklitúra során. -
tatabike
őstag
válasz D.Orion #33215 üzenetére
Te tényleg autista vagy, gratulálok... Mert ebben nincs leírva, hogy ahol tilos, ott a járdán lehet, csak az, hogy 12 éves kor alatt. Nem tudom, mit nem értesz ezen. Rád férne egy kényszerzubbony...
Amúgy nekem Veled kapcsolatban az a véleményem, hogy egy notórius kis sunyi járdázó vagy, és itt próbálod igazolni mások félrevezetésével a saját ökörségeidet, amiket nap mint nap elkövetsz az utakon. De ez legyen a Te problémád, viszont másokat nem kell szabályszegésre buzdítani, csak azért, mert Te úgy értelmezed a szabályokat, hogy azok Neked jók legyenek...
De megkérlek ismét, linkeld be a szabályt. Nem tudod, mert ilyen nincs. Az van, amit fent linkeltem be már kétszer, de ha tényleg nem tudsz olvasni, akkor reménytelen...
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
törölt tag
Viszonylag jó cikk. http://www.origo.hu/itthon/20140905-veszelyes-a-jardan-kerekparozni-varosban.html
-
kovsol
titán
Olyan karácson érzésem volt mikor pakoltam ki a futár által előbb meghozott csomagot. [link]
May the Force be with you!
-
tatabike
őstag
válasz D.Orion #33200 üzenetére
Még mindig nincs a Kreszben az, hogy ha tiltva van az úttesten a kerékpáros közlekedés, akkor mehetsz a járdán, még lakott területen kívül sem. Sajnálom. Eddig Neked is kijárt a tisztelet, de hát autistákkal nem tudok mit kezdeni. Mivel a forrást nem tudod megmutatni, csak fröcsögsz, és mástól várod el, hogy a Te állításodat igazolja, nos ezek után ne várd, hogy én komolyan veszlek.
Te kéred mástól, hogy csak másolja be a jogszabályt, és ne magyarázkodjon, de Neked lehet csak fröcsögni, és nem bemásolni semmit. De azért higgyen Neked mindenki. Korrekt...Tudod mit, kisfiam, kerékpározz úgy, ahogy gondolod, engem nem érdekel, és menj a Kresz-topikba, ahol a Hozzád hasonló szemellenzős értelmező-királyok majd biztos Neked adnak igazat.
"A kreszben az van, hogy ha az úttest alkalmatlan v. jelzés tiltja a rajta való kerékpározást, akkor a vele párhuzamosan futó járda használható kerékpározásra, úgy, hogy a gyalogosokat nem szabad zavarni és 10km/h-s maximális sebességgel lehet haladni!"
Na ezt mutasd már meg nekem, hol van a jogszabályban... Nem mutatod meg, mert nincs benne így ebben a formában. Akkor tényleg minek erőlködsz?
Ez van a Kreszben:
(2) Lakott területen levõ olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.
A (7) bekezdés a) pontja pedig ez:
(7) Tilos
a) fõútvonalon 12. életévét be nem töltött személynek kerékpározni;
AUTISTA-E VAGY? Értelmezd a jogszabályt.
A lakott területen kívüli kerékpározásról ennyi van a Kresz-ben:
(4) Kerékpárral
a) lakott területen kívül a fõútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni, továbbá
b) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni nem szabad.
A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia.
Úgyhogy ha megkérlek, nyálazd át a szabályokat, aztán szerintem maradj csöndben. Idéztem, ahogy kérted, csak sajnos ez megint nem Téged igazol. Így jártál...
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
Relax.
-
fjudors
aktív tag
válasz razzorr #33077 üzenetére
ja..
péntek:
úttest-járda (1,5m)-kerékpárút
nem belátható kanyar, a kanyar után zebra, ahol a kismama keresztbe a babakocsival a bicikliúton, várja öt méterre lévő zebrát, átváltson ..ott volt árnyék a fa alatt...
mondom: nem zavar a bicikliút?
válasz: elférsz, nem?
mondom ha 30-al a kanyarban kiviszem a kezedből a gyereket, mit mondasz? nem fértem el?
megsértődött..kikerülöm én..ha látom.ha bebújik a nem belátható kanyarba, ami amúgy is elég necces hely, esélye sincs.mivel kellemetlen egy hely, már ott számítok rájuk.
ugyanitt a bunkó kacsázik biciklivel, félkézzel, másikkal telefont nyomogatja, baloldali sávban..kerülöm ki jobbról mert nem hall a füles miatt, a zebránál jobbra ránt, és közli, nem előzünk jobbról.mondom, nem tekerünk üvöltő zenével, fél kézzel, telefonnal, bal oldali sávban..
-
belaazallat
addikt
válasz Daniel Alves #33169 üzenetére
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Jester01
veterán
Ha már kreszeztek, én most szembesültem ezekkel:
d/2) a kerékpárúton közlekedő járművel 30 km/óra,
d/3) a gyalog- és kerékpárúton közlekedő járművel 20 km/óra,Mókás, főleg, mert nem kötelező a sebességmérő tudtommal. Persze a szabály az szabály, tartsd be ahogy tudod.
A második pontot még úgy-ahogy értem, de az elsőt?
Jester
-
ST05
őstag
-keresek Mavic UST szelepet és hozzávalókat-tartozékokat is kerékhez ( multi kulcs,küllőkulcs stb)
- A kompozit QR gyorszár szettje pedig eladó a crossmax -ból. outiba is jó ( 130-135mm)
-van egy ilyen Fizik Tundra nyereg is 7k -ért.
csere ok : új 9es lánc, könnyű kicsi pedál, könnyű gumi
- xxlight 95gr autószelepes új belsőt meg cserélném szingósra.
-26" külsők: kevláros maxxis larssen, és drótos crossmark, ezt már nem gyártják, de 99%-osak[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
válasz ígyvanferi #33202 üzenetére
jöhet az a videó is, ha szépek voltak a lányok
Amúgy csak érdekelt, ki látta ezt, esetleg mi a véleménye róla, szerintem elég durvák ezek a mutatványok, ehhez hasonlóval még nem igen találkoztam.
/off
A mai napi tekerésem 500+ euróba fájt
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
ez mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba