- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- New Game Blitz - 2025
- Digitális Állampolgárság Program
- Notepad++
- Android másképp: Lineage OS és társai
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
muratomi1
senior tag
válasz anorche1 #32292 üzenetére
Köszönöm
Tegnap éjjel leszedtem a hajtókart, bekentem a csapágyat vártam 2 órát utána mentem vele egy kört.. hát még mindig szar. A váltót még ma megnézem de tegnap is volt vele dolgom. Kézzel kipörgettem a pedált közben váltottam semmi átváltás nem volt 5ből 6ba de 1ben túl szaladt a lánc tehát leesett. Nem szoktam 1ben elindulni sem de azért b*ssza a csőröm.take that money watch it burn sink in the river the lessons I learned-Note3,Gear 2, Asus MeMO Pad
-
Frenky89
addikt
válasz Runner_fxr #31775 üzenetére
Tényleg kifejezetten jó és úgy látszik ez sokaknak fel is tűnt, ugyanis az összes 29"-est elvitték Acid-ból és Attention-ből is (lehet haveroknak van még félrerakva, de ezt nem tudom). Úgyhogy, amik maradtak azok a '12-es '13-as 26"-osok, illetve a '14-es darabok, de állítólag ezek közül is nagyon necces elcsípni egy-egy darabod az Acid-ok, vagy az Attention-ök közül.
-
Upo
addikt
válasz ilyen_85 #32294 üzenetére
Light Weight high tensile CARBON steel frame-fork:
Könnyű és nagy szakítószilárdságú szénacél váz és villa, ez túl sokat nem jelent, gyakorlatilag minden vasötvözetben van szén.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek, egy jó hónapja gondolkozom azon, hogy felhagyok a bkv-val. (bkk ha úgy tetszik)
Ezért elkezdtem gondolkozni egy új bicikli vásárlásán (1. probléma), eszembe jutott, hogy van nekem otthon egy évek óta nem használt biciklim.
Múlt hétvégén otthon voltam és jól körbe is fényképeztem, hogy majd felteszem apróra az árát kipótolom és veszek belőle valami modern csodát. A fényképezés közben megakadt a szemem egy matricán, amit eddig majd 15 év alatt egyszer sem vettem észre. (2. probléma)
Így most elgondolkoztam azon, hogy talán érdemes lehet a vázat (és a villát?) meghagyni és normális alkatrészekkel felszerelni, mert a külsőkön és a rég tönkrement km óra "érzékelőjén" kívül még minden gyári.
A bicikli egy Schwinn-Csepel Cserkész típusú szerintem olyan 15 éves darab lehet, abban teljesen biztos vagyok, hogy még általános iskolába jártam mikor kaptam.
Tehát a kérdéseim szépen sorban...
Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen idős bicikli váz, már ha tényleg carbon az alapanyaga, nem olyan minőségű mint a mostani biciklik, ettől eltekintve érdemes lehet megtartani, vagy adjam el és vegyek egy újat?
Illetve Budapesten szeretnék biciklivel munkába járni, ezt azért érzem fontosnak megosztani, mert az utak tele vannak kátyúval így szeretnék egy olyan biciklit, ami nem fog egyhamar tönkremenni tőlük.
Én valamilyen cross vagy sportosabb trekking bicikliben gondolkozom, az országúti bicikli nem az én világom, illetve a 90 kg-os súlyomhoz szerintem nem is megfelelő.
Olyan 80.000 forintig tudok / akarok elmenni árban, amiket kinéztem az a
- Kellys Viper 3.0 egy 2012-es modell még pont belefér az árba
- Alboin 200 Pro CRS
- Kellys Eco C20-Alpina
- Kelly's Stylus - 2013- végső esetben hetekig asszony elől bujkálós Merida Crossway 05V 100.000 pénzért
A használt bicikliktől eléggé tartok, biztosan alaptalanul, de gondolom egy új biciklivel kevesebb lesz a problémám mint egy használttal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
anorche1
őstag
válasz muratomi1 #32208 üzenetére
Ha valóban a hajtókar adja, akkor lehet ráférne a középcsapágyra egy tisztítás + zsírozás.
A váltó meg lehet azért hangos mert száraz a lánc, azt is lehet meg kell egy picit tisztítani, majd beolajozni. A váltót meg beállítani. Ittl elég szépen le van írva hogy hogyan is kell.(#32291) Napfénysüti
r088
Először nem akartam ennyiért, a plafon 25 volt pedállal+cipővel együtt. Aztán az egyik boltban maradt az akciós shimano cipőkből, amihez ajándékba járt a pedál. Így muszáj volt 32ért a megvenni, mert azért nem picit jutottam jobb minőséghez, mintha 13ért vetem volna decában egy cipőt, meg 12ért egy pedált. Mondjuk azért felmerült bennem hogy ez megér e ennyit, de utólag úgy érzem jó döntés volt. Mondjuk annak nem örülök hogy fehér, mert nagyon koszolódik, de legalább illik a fehér bicómhoz[ Szerkesztve ]
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz Doki16 #32287 üzenetére
Ha tényleg hibátlan, nem szorul sor/lánc/hajtás cserére, a csapágyak is rendben vannak akkor megér ennyit. Csak erről távolról nem nagyon tudsz meggyőződni.
Esetleg privátban kérhetsz közelebbi képet a tányérok és a sor állapotáról, meg rákérdezhetsz mennyire volt karbantartva.(#32065) Napfénysüti
Kicsit megkésve, mert csak most vettem észre hogy nekem is ilyen pedálom van
Kezdésnek szerintem tökéletesen megfelel, nekem is ez az első. Az elején igen nehezen találtam bele, de most már csukott szemmel is megy, és az oldás is megfelelő erősségű. És mivel egész nagy felületű, így rövid távon taposópedálként is használható. Ráadásként még könnyebb is mint a taposópedálom volt.
A hozzáadott talp viszont nem tudom mennyit bír, mert jó ha 150-200km -t mentem vele, de azért látszik hogy használva van (igaz most inkább csak városban járkáltam, szóval elég sokszor lett kis és becsatolva).[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
[link] Erre valaki?
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
tatabike
őstag
válasz #90933760 #32285 üzenetére
Ehh, ezért nem csípem, ha ilyesmi sportot űznek a csajok. Nem lehet Őket megkülönböztetni a csávóktól.
Amúgy nem nagy durranás a pálya, Pesten van ilyen állapotú közút is...Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
törölt tag
-
tatabike
őstag
Stabil marad, ha arra használod, amire a néni a videóban... Amúgy meg ahol nem fix/hegesztett bármi, ami egymáshoz/egymásba csatlakozik, az mind mocorgási pont, ennélfogva hibalehetőség...
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Mewryck
tag
válasz Atesz 666 #32263 üzenetére
hali
-kerék kivesz (fékkart huzogathatod nyugodtan,nem lesz baja,hidraulikus tárcsaféknél lenne gond)
-fékbetét állító tekerőket alapállásba kiteker
-laposfejű csavarhúzót fékbetét alá lassan lazán betol majd kézzel vagy kombinált fogóval BB7-nél fékbetét kilógó részére ráfog és kihúz,BB5nél ugyan ez a helyzet,csak ebben az esetben a fékbetét nyúlványa hátrafelé áll,így a féktestből kifelé kell tolni
-opcionális:levegővel,ronggyal kitisztíthatod a belsejét
-új betétet előkészít,két betét közé a rugot beilleszt(adja magát),majd ütközésig(kattanásig) betol
-gyári fékbetétnél BB7 esetében van a betéten egy másik nyúlvány is,ami egy lemezbe kapaszkodik-ez is segít megakadályozni a betét kiesést-erre figelni kell,hogy tényleg bepattan-e ide az a kis fül mindkét oldali betét esetén;nemgyári betét esetén nemmindig van ilyen (irányú) nyúlvány
-kereket visszatesz,féket beállít,próbakör+bekoptatásüdv
szerk.:
(#32274) ha a zárszerkezetbe tuszkolnak valamit,akkor a tulaj sem fogja olyan egyszerűen elmozdítani onnan a bringát...ha már ellopni nem tudják,akkor tönkreteszik,a tulajnak (majdnem) ugyanannyi a kára...[ Szerkesztve ]
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
Toomy
senior tag
-
-
muratomi1
senior tag
Erre valaki?32208
take that money watch it burn sink in the river the lessons I learned-Note3,Gear 2, Asus MeMO Pad
-
torzo
őstag
Ehhez mit szól a nagyérdemű?
Vajon így is stabil marad a váz, mert akkor nem hülyeség. -
MC Pite
veterán
Decathlon: Akadnak jó cuccok, csak a belépő cuccokat ritkán érdemes megvenni, mert ha komolyabban csinál az ember valamit, rájön hogy nem az igazi.
Persze például egy cipőnél ez fontos (túracipőmnél pl talp, szellőzés, vízállóság, tartás terén határozott igényeim lettek egy idő után) egy egyszerűbb terméknél (pl bringás rövidgatya) kevesebb kritériumnak kell megfelelnie.Van sok olyan termék, amit a drágább kategóriából sem tartok elég jónak/nem egyezik az igényeimmel, vagy piszok drágának tartom a már jót (túra nadrágok, softshell kabátok, futócipők) - nincs fekete meg fehér, jó bolt/márka meg rossz; nyitott szemmel kell járkálni, és kerülni a vacak/nem tartósnak tűnő termékeket.
Nálam az a szabály: Ha valamin gondolkozok hogy kell-e; akkor az nem kell (eléggé). Amikor valami nagoyn jót találok, lehet drágább is, ha jó, akkor jó.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
torzo
őstag
válasz deicide #32270 üzenetére
Jójó! Annyira tényleg nem ratyi. Csak egy valóban jó után már nem akaródzik hordanom.
Persze, nem minden deca-s cucc ramaty. Bakancsot, cipőt mindig ott veszek, a vadászati osztályon is vannak marha jó thermo kabátok tűrhető áron. Persze azok nem bringázásra valók. Sőt, a szemüvegek (bringás és úszó) is elég jók mondhatni baráti áron, aláöltözőm is van onnan, ami szuper.
De azért úgy nagy általánosságban a Decathlon bringás holmikban eléggé alsó-közepes minőség. -
deicide
veterán
Kicsit ellentmondanék, Decathlonos BTWIN betétes gatyában tekertem le a hétvégi lacházi 12 órát és nulla baja nem lett az ülepemnek, pedig féltem, hogy szét fog törni, de semmi. Nem minden deca-s cucc bóvli, még ha olcsó, akkor sem. De említhetném az 5000Ft-os Kalenji cipőjüket, amiben 10km-en és félmaratonon is PB-t futottam idén.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Balazska15
senior tag
válasz bigdady #32265 üzenetére
Strava-ban viszont azt hiányolom, amit az endo-ban és a sportst.-ben is szerettem, hogy nem tudom grafikon mentén végigkövetni a sebességet, miközben ő a térképen mutatja éppen merre jártam. Vagy csak én vagyok ilyen bamba??Szerk.: Egy szót sem szóltam!!!!!
[ Szerkesztve ]
"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
fpeter07
veterán
Ha már volt szó a technikáról, akkor ez az, amit lehetetlennek tartok megcsinálni. [link] Túl alacsonyan van a kormány ahhoz, hogy csak úgy felkapjam az első kereket.
-
lsebestyen
addikt
válasz Balazska15 #32264 üzenetére
Nekem sports tracker mindig félre mérte a max speedet, stravánál csak elvétve találkoztam ilyen problémával.
-
torzo
őstag
válasz fpeter07 #32262 üzenetére
Én már vén f@rok vagyok (50), így már kicsit több zsetont is elszórok időnként, bár pazarolni nem szeretek. Magamban úgy rendeztem el a dolgot, hogy én autózásra, bkv-ra nem költök, a megspórolt zsetonból meg igenis, hogy legyen jó holmim!
Csak az vegye magára, akinek inge, de okostelóra meg más haszontalanságra mi pénzt elszórnak egyesek!
Hát nekem akkor inkább jó bringáscucc! -
bigdady
nagyúr
válasz Balazska15 #32264 üzenetére
nekem ma 53-at mért strava és kb annyit is mentem
-
Balazska15
senior tag
Endomondo-ról áttértem Sports Tracker-re, de úgy látom ezt is le kell cserélnem. Igazából csak a netes felülete miatt győzött ez a Strava-val szemben. Mai ügyintézgető, rohangálós napomat gondoltam rögzítem, hány km lehet egy átlagos nap.
Hazaérve átnézve a statot azzal szembesültem, hogy a max speed 67kmh volt, voltak pörgős szakaszok, de azért nem ennyire Más is tapasztalt már ilyet ezzel kapcsolatban? Stravánál előfordul ilyen?
"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
Atesz 666
aktív tag
Üdv mindenkinek.
-Egy kis segítségre lenne szükségem.
-Vettem új fékbetéteket az Avid BB5 és BB7-es tárcsafékeimhez.
-A segítség pedig a kicserélésben kellene mert sajna én még soha nem cseréltem tárcsafékben betétet.
-Amit sejtek,hogy a kereket mindenképpen ki kell venni meg talán még a fékkart sem nagyon kellene ilyenkor behúzni.?
-A további eljárásokkal viszont már nem vagyok teljesen tisztában,szóval onnantól kellene a segítség,hogy a kerék eltávolítása után ,hogyan tovább..?A válaszokat és a segítséget előre is nagyon köszönöm mindenkinek ..
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
fpeter07
veterán
Szerintem többségünk nem tud ennyi pénzt kiadni kerékpáros öltözékre. Sosem volt még drágább nadrágom/mezem 3000 Ft-nál. Na jó, lábmelegítő/kamásli 5000 Ft körül volt. Sapka/kesztyű/szemüveg átlagosan 1500 Ft-ba kerültek. A bukó talán a legdrágább ilyen szempontból 12-15k Ft.
Ha beáldoznám az egész gardróbomat, tudnék venni egy mezt, egy nadrágot, meg talán egy őszi felsőt. Így viszont több, mint 3 váltásruhám van, majdhogynem évszaktól függetlenül.
Biztos, hogy vannak jobb cuccok is, de ha nem próbálja az ember nem is kívánja őket.
-
Pitu
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete vettem egy Schwinn Csepel Apollót. Szeretném a fékkarokat, segédfékkarosra lecserélni.
A kormányon lévő védőborítást hogyan tudom egyszerűen leszedni? Ilyen védő van a kormányon nekem is, persze a bringa férfi vázas. -
Doki16
addikt
Mi a véleményetek erről a bringáról. Sajnos túl messze van ahhoz, hogy elmenjek megnézni, de nekem elég szimpatikus. [link]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Bringázástól elkezdett fájni az egyik vállam egy jó ideje. Milyen rossz beállítás okoz ilyesmit?
-
gergo5991
őstag
válasz Napfénysüti #32251 üzenetére
hát jah.. pedig már úgy megörültem neki, jól nézett ki, jó anyaga volt, már pattantam a biciklire, de aztán vissza toltam a helyére, elment a kedvem tekeréstől
-
gergo5991
őstag
válasz Napfénysüti #32249 üzenetére
177cm 75kg vok (Lefogytam 4kg-ot 3nap alatt na mind1) de az L meg a M is nagy volt rám, S méret nincs, vissza kaptam a pénzt. Ha máskor fogok máshonnan venni, tudni fogom hogy S-es kell, de persze rendes boltban van öltöző szoba, ott végig próbálhatom, de a LIDL-ben nincs, ezért járkálhattam oda vissza.
Hát én csak azt tudom, hogy nekem S lessz a jó méret, szerintem te is próbáld ki ha meg nem jó vidd vissza.[ Szerkesztve ]
-
sketchifun
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék egy biciklit. Városi használatra kellene. Országútira gondoltam.
Mindenképpen saját magam szeretném össze rakni. Melyik az az árkategória, ahol már lehet értelmes vázat kapni? Természetesen az olcsó megoldások érdekelnek főként.
Válaszokért előre is köszi.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
MC Pite
veterán
válasz Cathfaern #32242 üzenetére
Én márkás cipővel, utcai ruházattal jártam párszor pórul. A 3000es és a 15000es farmer is 1 évet bír nálam, de a 15ösnél még a varrás hátul derék részen a bőrömet is keményre dörzsölte (pech).
Pl rövid nacira túl sokat nem áldozok, 1-2 esés és gém over. Bár btwines és évek óta bírja, 2-3 esés már meg koptatta kissé, még műxik, a másik 2 éve tartalékban áll, azt hittem hamaradd elhasználódik ez.
Általában egy erős közepes réteget célzok be, ez néha relatív olcsó szerncsével, néha nem... Cipőből 3 csíkos márka ami vagy 15 éve éveket kibír, sportruházatnál megfogdosom és abból eldöntöm vajon jó lesz-e - idáig általában bejött ez a taktika.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
gergo5991
őstag
válasz Cathfaern #32242 üzenetére
hát ez L méret volt, ha csak valaki nem cserélte ki a csomagolást, M a legkiesbb méret, remélem jó lessz, nemsoká megyek visszavinni boltba
A mostani trikó rendes midennapi rövidujum L es és ez épphogy jó rám, nem értem ez hogy lehet ennyire bazott nagy, ha meg M se lenne jó rám, remélem LIDL_ben vissza adják a pénzt
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz Cathfaern #32238 üzenetére
A három felsorolt márkanévből vagyok felfegyverkezve. A bringát naponta (esőben és hóban is) használom télen-nyáron, egy óra reggel, egy este. Ezek a cuccok bírják, kényelmesek, kellően melegek, nem rohadok bennük, nem büdösödnek. Nem tudom, hogy ez most amatőr szint vagy nem, de ha ezek ennyit bírnak, akkor szerényebb használattal meg vsz. örök életűek lennének.
Nem akarom én senki pénzét elherdálni, de..., nnna! -
gergo5991
őstag
Na megvettem a tirkót, 177cm létemre L -es méretet vettem, lehet hogy nagy, csináltam pár képet, várom a véleményeket, mert akkor visszaviszem kicserélni.
1
2 itt már a trikó alját teljesen lehúztam, de így meg hosszában hosszú, amugy a kezem meg jó, mármint ott pont jó a méret.
Nem tudom, esetleg ennek feszülnie kéne? cseréljem ki egy M-esre?Hátul 3 zseb is található, amugy egész jó az anyaga + van 1 cipzáros zseb is.
Hátul egészen a seggem-ig leér, a seggem-en van a 3 zseb, vagy lejebb[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Nekem volt Mavic 20k-s bicikli nadrágom is, meg aldis is (4-5k). Mindkettő 1 évig bírta (Mavicnál anyagvékonyodás, plusz varrások mellett az anyag elkezdett elválni). Betétes volt mindkettő, abban Mavic kicsit kényelmesebb volt, de drasztikus különbséget nem éreztem.
Szóval persze jobb a márkásabb, de nem annyival, mint amennyivel többe kerül. Szerintem amatőr szintre nem sok értelme van lidl/aldi/decathlon szintnél magasabbra menni, mert úgyis csak elhasználódik.Mondjuk egy softshell kabát már lehet más témakör, mert az nincs ilyen mértékű kopásnak kitéve. De ott meg akkora az árkülönbség, hogy megint csak elgondolkozik az ember... de ott nincs összehasonlítási alapom, aldis verzió van, ~0 fok környékén nekem tökéletesen megfelelt (hidegebb időben meg nem mentem még).
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz MC Pite #32234 üzenetére
A Lidl termékeket nem ismerem, a Decathlonhoz, mint írtam, már volt szerencsém, csak ezért fortyantam fel.
Amire és ben tuti nem fázik rá és meg az ember, azok a jó nevű cuccok. Kelly's, Bycicle Line, North Face... stb. Ezeket már évek óta gyötröm és még szinte olyanok, mint újkorukban.razorr: Bajtárs! Én már elég sok mindenben megtanultam, hogy technikai dolgokkal spórolni nem érdemes, moci- bringa, öltözék, szerszámgép, lehetne a végtelenségig sorolni. Persze ha nagyon nincs rá lé, akkor megalkuvás, de ha mégis kiszorítható, akkor legyen a nagyon jó vagy a legjobb! És akkor marad is 4-5 éven át!
[ Szerkesztve ]
-
razzorr
őstag
Ahogy egy ismerősöm mondaná: "mit szenvedtek azokkal a vacak autókkal, miért nem vesztek egyszerűen Mercit?!"
Én is általában a jobb termékeket preferálom, de mindig ott a kisördög,hogy olcsóbban nem jön e ki valahogy. Aztán vagy bejön vagy nem. Ha meg csak alkalomszerűen használnám úgyis,akkor minek adjak ki 3-4x annyit érte. Szerintem. -
MC Pite
veterán
"Bőven van az a minőség mint a decathlon kék termékek..."
( 1× vettem bakancsot legelején kék termékből, már tudom hogy kár volt, nem szoktam belőni már ezt a kategóriát, mert ha sűrűbben/normálisan használjuk, akkor csak pénzkidobás az olcsót venni.)
Van ami kicsit jobb, az átlag jobb, és néha van pár cucc ami sokkal sokkal jobb, ezeket jellemzően órák alatt lefosztják. Hogy kinek mi az elég jó, az másik tészta, de akadnak jó cuccok itt (nem minden éri meg).Ill vannak olyan termékek - pl softshell kabát - amiből majdnem mindig másféle van. Mi a legelsőből vettünk anno (6000ért!) - és sokkal korrektebb mint amiket azóta látok, drágábban (szellőzés, anyagminőség, zsebek; azóta a 20K+ kategóriában látok csak ilyet; igaz azt hiszem ezért is kapott büntit az aldi).
Téli/nyári nadrág jó, aláöltözet (nem a sima(!), hanem a sok zónás) egész jó, bringás/túrás kabátok a nem túl jótól a néha egész jóig. Túra nacit is 3 éve nézem mindkét boltban, most volt először olyan amire azt mondom okés.De akik ezeken gondokoznak megvegyék-e utcai ruha helyett, azoknak általában célszerű áldozni ezekre, nem a haladók, tapasztalattal kérdik sztem; mint mindenütt, itt is ésszel kell vásárolni.
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
torzo
őstag
válasz MC Pite #32215 üzenetére
Hát ha neked a Decathlon kék termékek megfelelők....
Addig, míg nem vesz fel valami rendeset, addig az ember azt hiszi, egész jó. De aztán...
Tayrol! Motorozol, nem? Akkor tudod, hogy a jó minőségű cuccok nem ilyen árért mennek, a sz@r meg dupla veszteség, mert még egyszer meg kell venni, és akkor már rendszerint a jót választják az emberek.
Szóval ezeket a Lidl-ös ratyikat hagyjátok!
A softshell qrva jó dolog, de az is 25-30 k körül kezdődik, már ami tényleg ér is valamit.
Én még nem láttam tűrhető minőségű bringás thermogatyeszt 20 k alatt, Decathlonosból van otthon kettő, csak még nem döntöttem el, felgyújtsam vagy a kukába dobjam. Mert sajnos, olajos rongynak is silány!A tapasztalat beszél belőlem, nem a sznobizmus!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz gergo5991 #32225 üzenetére
Tudtommal Ausztrálián kívül sehol se kötelező a sisak. Legalábbis Magyarországon biztos nem az (csak más maximum sebesség vonatkozik sisak nélküli biciklisekre... mondjuk ebből is látszik, hogy a biciklis kresz jó része minden szakmai alapot nélkülöz).
"Ha egy ilyen gomba fej sisakkal elesek pld sziklás terepen a szikla simán szétk.ja az államat meg mindent, kivéve a fejem búbját. Van benne logika, vagy csak én gondolkozok ilyen egyszerüen? Egy sisak ha még at autó is üt el, nem fog megvédeni a haláltól"
Ezt teljesen jól látod. Ezek a sisakok nem igazán védenek egy komoly karambol vagy baleset esetén. Arra viszont nagyon jók, hogy egy véletlen borulás (pl. sikertelen SPD kioldás), egyensúlyvesztés (pl. rosszul padkázik az ember) adódó esések esetén ne legyen komoly sérülés a vége. Ugye ezeknél nagyon könnyen odaveri az ember a fejét, ráadásul a magasabbról esés miatt nagyon erővel is. Könnyen agyvérzés/agyrázkódás, illetve mindenféle fej és arcsérülés lehet a végeredménye. Ezek ellen elég jól véd, mivel ilyenkor tipikusan oldalra borulsz, és a sisak előbb fog leérni, mint az arcod. És ezért írtam korábban, hogy a magyar kresz nélküli a szakmai alapot, mert egy biciklis sisak nem fog sokat védeni egy 40km/h-s borulásnál. -
razzorr
őstag
válasz fpeter07 #32222 üzenetére
Tegnap pont néztem a Lidl-ben egy ilyen softshell kabit, az előző akciójukból maradt pár darab, de valahogy vacak volt a szabása. Vagy én vagyok yeti, mert testhosszra jó volt,karban hosszú és keskeny. Ergo akinek nem pálcika karja van, annak nem jó. Majd megnézem ezt a bringás szoft shell-t,hátha jó lesz. 1-2Crivites cumót vettem már,de tényleg van olyan mint a Decás Btwin.
-
MC Pite
veterán
válasz gergo5991 #32225 üzenetére
Szerintem nem estél még úgy hogy a fejedet is éri...
Párom tudod miért tud teljes értékű életet élni? Mert mindig ragaszkodtam a bukóhoz, akkor is, amikor nagy sebességgel fejelte le az aszfaltot. Nem mindegy hogy egy 200foreintosnyi felületen éri a koponyád a nyomás, vagy bukónyi felületre oszlatja el. Így megúszta agyrázkódással és arc csont repedéssel.
Arcod egy dolog: esetleg eltörik állad, orrod, az nem gáz. Ha törik a koponyád, az gáz, de ízlés szerint fullfaceben is nyomhatod.A bukó olyan mint az öv. Ne legyen kötelező... de akkor aki emiatt lesz rokkant(mert nem használta), ne az én adómból legyen élete végéig ápolva, ő választott!
Nálunk nem kötelező, bár nem lenne haszontalan - versenyeken pl nem indulhatsz nélküle, nem véletlen.
-
szjoci
őstag
válasz Speedhs #32220 üzenetére
De kimásolom Neked az egyik linkről a lényeget:
"Az “L” véglet beállítása
Az “L” jelű csavar szabályozza, hogy mennyire mehet a felső görgő a kerék felé. Ha a csavar túlságosan “laza” (túlságosan ki van engedve), és a görgő tovább megy az utolsó, legnagyobb fogaskerék síkjánál, akkor a lánc beeshet a fogaskerék és a küllők közé. Ennek a hibának a kerékre és a láncra nézve végzetes következményei lehetnek. Ha a csavar túl “szoros” (túlságosan be van csavarva), akkor nem, vagy csak nehezen tudjuk a láncot a legnagyobb fogaskerékre váltani.
A “H” véglet beállítása
A “H” jelű csavar szabályozza azt, hogy mi a görgő, keréktől számított legtávolabbi pontja. Ha a csavar túlságosan ki van engedve, akkor a lánc beesik a legkisebb fogaskerék és a saru közé. Bár ez a baleset megviseli a láncot és leszed egy kis anyagot a saruból is, nem olyan veszélyes, mint ha a lánc a másik oldalon esne le. A beszorult láncot kiszedni viszont nem egyszerű feladat. A pozícionált váltóknál, ha a váltó jól be van állítva, akkor a laza beállítás még nem jelent automatikus láncleesést. Ha a csavar túlságosan be van hajtva, akkor nem lehet a legkisebb fogaskereket használni. Ha ilyen problémánk van, mielőtt a csavart állítanánk, ellenőrizzük, hogy szabadon mozog-e a bowden a házában vagy nem görbült-e el a váltószerkezet, mivel más nemigen okozhat ilyen fajta elállítódást."
forrás: [link]Egyébként ennyit szerintem bőven megért a bicó.
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Az endomono -s rögzített utam végéből hogy tudok levágni? Mert nem kapcsoltam ki mielőtt bementem a lépcsőházba, így minimum magasságnak 0m -t ír ( ) és az átlagom is romlott egy egy picit.
-
gergo5991
őstag
válasz anorche1 #32223 üzenetére
Azt nem értem, mi a f.nak kötelező a sisak, ha már kötelező, akkor legyen kötelező a full face. Ha egy ilyen gomba fej sisakkal elesek pld sziklás terepen a szikla simán szétk.ja az államat meg mindent, kivéve a fejem búbját. Van benne logika, vagy csak én gondolkozok ilyen egyszerüen? Egy sisak ha még at autó is üt el, nem fog megvédeni a haláltól, még a motorosokat se védi meg, ott meg több száz eurós vagy ezer eurós sikasokat használnak
Meg amúgy is, miért nem lehet saját felelőségre sisak nélkül biciklizni..
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz Napfénysüti #32221 üzenetére
ott vettem a Bell-emet.
-
anorche1
őstag
válasz Napfénysüti #32221 üzenetére
Drágább és olcsóbb sisakok között védelemben nincs túl sok különbség. Drágább annyival jobb, hogy könnyebb és általában szebb.
(#32222) fpeter07
Télre a réteges öltözködés való. Ha a dzseki alatt van kellő mennyiségű ruha, akkor okés."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
fpeter07
veterán
válasz Napfénysüti #32213 üzenetére
Jaja jo cuccok megfizetheto aron.
A soft shell kabi az telre valo? Ujabban nagyon izgatjaba fantaziam.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Cathfaern #32217 üzenetére
Akkor itt nincs olyan nagy különbség védelemben ahogy az árak emelkednek? Mert ugye az elsődleges funkció az lenne hogy esésnél megvédjen ezért nem merek gagyit venni. Bár halvány lila fogalmam nincs a 10k-s keretbe milyenek férnek bele.
Decathlonból van ami ajánlott? Cipőt szerintem onnan vennék aztán akkor már meglesném a sisakokat is.Més que un club!
-
Speedhs
őstag
Sziasztok, tegnap vettem meg egy magellán cygnus bringát, nagyon jó. Viszont mivel ajándék lesz, ezért szeretném beállítani a váltót, működjön má' na.
Az első teljesen jó, a hátsó is jó 2-6. sebességig. Az 1-est, 7-est nem veszi. Hol tudnám ezt jól beállítani?
Itt a bringáról pár kép, 15.000 volt. Azóta raktam rá egy kosarat, katasztrófa volt, lett amilyen lett. -
MC Pite
veterán
Aldi/Lidlben szokott lenni (3000, világítással, hálóval, ellenzővel), a baj az, hogy a felnőtt méret is kb akkora mint a gyerek, megvárom most milyen jön.
Ha a te fejedre is kicsi, akkor irány bringabolt, ami jó a fejedre. Nekem 1000éve alap van, bogárháló nagyon jó lenne, de bringaboltbana következő normális bukó erősen vérlázító árban van, rohadjanak meg.[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz Napfénysüti #32216 üzenetére
nekem a Bell tökéletes. fura fejformám van.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Napfénysüti #32216 üzenetére
Sisakból nem igazán érdemes az árat nézni. Ami kényelmes a fejedre, az megfelelő lesz. Mondjuk ha van benne rovarháló (szerintem ez kötelező, de van aki el van nélküle), illetve minél több nyílás van rajta (nyárra... télre a minél kevesebb a jobb értelemszerűen), az sose árt.
-
MC Pite
veterán
válasz Napfénysüti #32213 üzenetére
Bőven van az a minőség mint a decathlon kék termékek...
-
-
gergo5991
őstag
válasz anorche1 #32209 üzenetére
én ma megyek venni fekete piros csíkos felsőt, nálunk már ma árulják.
Elég hideg van, gondolkoztam a biciklis nadrágon is, de hááát
-
anorche1
őstag
Lidliben újra bicós cuccok 08.28-tól: [link]
-
muratomi1
senior tag
Sziasztok
Van egy bolti bringa 3 éves lassan eddig semmit nem kellett cserélni rajta viszont most nagyon úgy érzem, hogy ideje lenne. Tekerés közben a bal pedálnál olyan nyikorgó hangot ad ki hogy az nem igaz de a jobb pedálnál ilyen nincs illetve nem a pedál ad ki hangot hanem a hajtókarnál valami. Tud valaki erre valamit?
Meg mostanában megfigyeltem, hogy elég hangosan vált a hátsó váltó + 5ös fokozatból rendszeresen bevált 6ba. Ezzel mit lehet kezdeni? Lehet megnyúlt a lánc?
Üdv és Köszi.take that money watch it burn sink in the river the lessons I learned-Note3,Gear 2, Asus MeMO Pad
-
MC Pite
veterán
Tudtok pl kulacstartó helyre rögzíthető alkalmatosságotamire a bringa zárat (spirál) használaton kívűl fel lehetne rakni?
Most a nyeregső körül/mögött van, de nem az igazi... Ez meg kulcsos is, és egyedi kulcs is kéne hozzá, ill 80€+posta/db, és két bringára is kéne.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Cathfaern
nagyúr
válasz gergo5991 #32177 üzenetére
Látatlanban erősen túledzésnek tűnik VAGY az esésnek voltak komolyabb következményei, mint az elsőre látszódtak. De ha az embernek össze-vissza fáj mindene meg baja van, akkor jó eséllyel túledzés. Nem hagysz elég időt a szervezetednek, hogy regenerálódjon és/vagy túlterheled (jó eséllyel "és").
"halat meg mogyoróféléket allergia miatt már nem ettem 10 éve.."
Magnéziumtablettával nagyrészt lehetne orvosolni a dolgot, de igazából ha ez lenne a probléma, akkor izomgörcseid lennének. Szóval nem hiszem hogy ez a gond. -
ba3_2107
tag
LonGleY: Azt gondolom, h jól állítottam be, fellazítottam a nyerget és behúzott fékkarral húztam le, frankón fut, párhuzamos, nem ér hozzá a tárcsához. Akkor lehet kéne vennem másik betétet? Azért az ember azt gondolná, h ennyi pénzért kb. nem kell hozzányúlni a bringához. Amúgy Kross Level A3 (2013) ról van szó.
vendingo: Igazából full tiszta, nagy dzsúvában még nem is volt. Tegnapelőtt volt egy normális lejtőzésem, az előtt betegség miatt nem volt lehetőségem kipróbálni, csak aszfalton sík terepen. Kb. 2,5 hetes a bringa.
-
LonGleY
veterán
válasz ba3_2107 #32200 üzenetére
Hayes-nél sosem tudni. Ha nem ér bele semmi semmibe, és szép párhuzamosan van beállítva, akkor már be kellett volna kopnia. Amivel segíteni lehet: félfém komponensű pofákat kell venni a gyári, alapból olcsóbb, sima fémesek helyett. A félfémes sokkal kevésbé nyöszörög, még akkor is, ha víz éri. Nekem az Avid tárcsafékeimnél abszolut kedvenc a BBB ilyen összetételű fékpofái voltak (halkabbak, mint az Avid sajátjai). Nem a legolcsóbbak, de annyival jobbak is, mint más márkák (XLC, Aligator stb.) pofái.
A pucolás sem rossz ötlet, ha homokos lett - havonta amúgy is ajánlott. Tárcsaféktisztítóval pörgés közven ráfúj, ujjakra vigyázva összehajtogatott papírtörlőkendővel letöröl, majd megint ráfúj, fékez picit, hagy megszáradni. A pofákra is mehet kicsi, ha öblíteni kell őket a kosztól. A következő lejtőn sikítani fog, aztán elhalkul.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogwarts Legacy teszt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Path of Exile 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...