Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
freelanced
addikt
válasz tatabike #33094 üzenetére
Igen láttam a villogót én is elég szimpatikus.
Milyen színűt hoztál?gergo5991
Egyébként egyet kell, hogy értsek a többi kollégával, sajnos a balesetet épp azért hívják így mert csak úgy megtörténik. Túl gyorsan, váratlanul, amikor nem is számít rá az ember. Persze amíg nincs baja az embernek addig nem tűnik fontosnak a sisak de amikor ott fekszik a betonon elgondolkodik, hogy most akár tekerhetne tovább pár kisebb karcolással...
Amúgy a szivacs ülések mennyire hajlamosak egy egy sérülés utána tovább "szakadni"?
Épp, hogy megvettem a DDK ülést (MX 5.0) és már lejött róla a vékony réteg és ott a műanyag meg a szivacs, nagyon mérges vagyok miatta. Eldőlt az egyik haverom böhöm Decathlonos kerékpárja természetesen rá az enyémre
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
-
tatabike
őstag
válasz imyourfriend #33093 üzenetére
Teljesen életszerű éjfél előtt 10 perccel nekiállni biciklit takarítani...
Az enyém is most tisztul, ha jól hallom esik az eső...Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
válasz freelanced #33092 üzenetére
Én is lőttem egy LIDL sisakot, egész jó. Elsőre tévedésből egy XL-est hoztam el, nekem elég kicsi fejem van, felpróbáltam otthon, belenéztem a tükörbe, és felröhögtem, mert úgy néztem ki benne, mint egy gomba...
Másnap kicserélték kisebbre... Tettem rá pár fényvisszaverő csíkot, meg van rajta hátul ilyen LED-es villogó, ami leszedhető.Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
imyourfriend
őstag
Eleredt az eső, pedig akartam egy pici nightride-ot. ennek "örömére" megpucolom a gépet tetőtől talpig. Tudom van pici baj fejben, de kinek nincs.
-
freelanced
addikt
válasz Napfénysüti #33019 üzenetére
Most volt sisak a LIDL áruházakban is, ha van a közelben hátha maradt még belőle tudtommal az se rossz. Egyébként én is hasonló cipőben járok mint gergo5991.
Nekem elég keskeny a fejem , eláll a sisak nagyon és nem lesz tőle nagy a fejem egyszerűen hülyén néz ki. De igaz amit ti is írtok, meg az is amit TB-on olvastam:
"„Csúnya”, „kényelmetlen”, „meleg” és társaik, ismerős kifogások? Azért lássuk be, közel nem olyan csúnya, mint egy varrat a fejeden, és akkor még optimisták voltunk."
Nekem is szimpatikus ez a Decathlonos ha nincs jobb ilyen árban lehet, hogy megnézem én is. Egyébként 10 körül láttam még egy másik fajtát csak nem ugrik be a neve.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Rhino666
addikt
válasz padre71 #33090 üzenetére
Egyetlen bolt sem tudta/vállalta beszerezni, szóval berágtam és vettem egy biciklit amit tényleg meg tudtam venni. Egyedül a hivatalos forgalmazótól tudtam volna megvenni, az meg vagy 10k-t kért volna a szállításért plusz még vagy 5k lett volna a behangolása.
Én első sorban terepet értek biciklizés alatt. Már amennyi terep van az Alföldön.
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
tatabike
őstag
válasz Gyufaaa #33088 üzenetére
Naná... A munkahelyem meg rátesz egy lapáttal...a központi irodaépülettel szemben van az irodám, és oda járnak ki a hölgyek szünetben dohányozni, beszélgetni, és persze ott tesztelik a legdurvább ruhákat is, amiben még kimerészkednek emberek közé. Ez nyáron már eléri azt a szintet, amiért veszélyességi pótlékot kellene kérnem a fizetésemre...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Gyufaaa
veterán
válasz imyourfriend #33082 üzenetére
Esti órákban már lehet rajtuk söpörni 30-as tempóban. Ilyenkor csak a kivilágítatlan sporttársakra kell odafigyelni. Lézengők már annyira nincsenek.
(#33085) tatabike: Hát beza, bringázás közbeni "felhozatalnál" lehetne válogatni. (bár válogatós fsznak kutyában a helye...)
[ Szerkesztve ]
-
razzorr
őstag
Ehhez mit szóltok? Elektromos rásegítés? Naneeeee vagy mégis?!
http://m.youtube.com/watch?v=8Nd13ARuvVE
Bocs a linkért,mobilról vagyok. -
Maximum1
őstag
válasz imyourfriend #33082 üzenetére
34et tud az SS gépem, ne viccelj már....., csak előbb kell csengetni
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
Félek amúgy a bringautakon, 30-al vagy felette eresztem a gépet és nem akarom összetörni. Ezért ha van lehetőség akkor sem választom a bringautat. 30 felett már nem nagyon van idő gondolkozni vagy megelőzni bármit is, bár gondolom ezért 20km/h a maximális sebesség kerékpárúton.
-
Gyufaaa
veterán
válasz imyourfriend #33078 üzenetére
Kávé helyett bringaút! Álmosság? Kilőve. Adrenalin? Garantált.
-
Maximum1
őstag
válasz imyourfriend #33078 üzenetére
Nem tudod mit hagysz ki, imádom amikor mozog a szájuk!
-
razzorr
őstag
válasz Gyufaaa #33067 üzenetére
Ugyanígy párommal haladunk a fele bringaút fele járda részen,elég keskeny volt meg kell hagyni, amikor is majdnem felpasszíroztak minket egy oszlopra,mert hát a 4 tagú családnak természetesen egymás mellett kell menni. Szóval cammogunk lassan,mert sok a gyalogos össze vissza, csengetek egyet, semmi, utána "elnézést,szeretnénk keresztülhaladni" a legszebb modoromat elővettem és akkor már ment a motyogás,de cselekedet sehol. Utána mivel nem ott szeretnénk tölteni a napot, rájuk csengettem vagy 4-et. Kicsit arrébb mentek,de dumáltak közben és már az előttük haladó gyalogosok is felkapták a fejüket és egyöntetűen, kórusban pofáztak, hogy "húzzatok már le a járdáról"
Na itt fogyott el a cérna, lassan gurultunk közben egy lámpához és elmagyaráztam mind a kb.8 embernek, hogy mit is jelent az a méteres sárgára festett kerékpár szimbólum az aszfalton. De már nem voltam finom és jól nevelt.
Mire a lámpához értünk addigra befejeztem a kiselőadást,megálltunk és vártuk a zöldet. Lassan beértek az újdonsült barátaim és még hátrapillantottam nagyon mogorván,hogy ha van valakinek hozzáfűzni valója,akkor itt vagyok. De már csak kínos csend és lesütött szemek fogadtak.
A párom meg sziszegett,hogy hagyjam őket és már zöld van. Ők persze elindulni sem mertek mellettem.
Nagyon sok a suttyó emberszabású.[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz Napfénysüti #33074 üzenetére
Általában nem én vagyok az a hapsi sajnos, ez a szépséghibája a dolognak...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
válasz Maximum1 #33070 üzenetére
Ja, ez igaz. De inkább akkor vegyen egy családi csomag 5XL-es óvszert, keresse meg a belevaló hapsit, aztán hajrá... nekem jó lesz, Neki meg még jobb...
-
veterán
válasz tatabike #33069 üzenetére
T6-os SmartMom, teljesen random
Amin csodalkozom, hogy megint tulelte a bicikli a terepen valo szorakozgatast, szoval erdei osvenyen siman kinezett a bokorba a kanyarokban a hatulja, vagy eppen keresztbe, satufekkel csusztam vegig az iven.. De egyelore nicns gond, a legutobbi lanc problemat tempfixeltem a hibas szem kiszedesevel, a hatso valto darabjaibol is valamennyit megtalaltam, valamennyit potoltam mashonnan.. A hajtokar pedig meg nem tort szet, csak kibirja mar ezt a par napotA Lázbérci tarozo megkerulese kb hany km?
Everybody lies.
-
tatabike
őstag
válasz Pttypang #33068 üzenetére
Random anyuka...
Mondjuk a legdurvábbak ezek a babakocsis anyukák, azt hiszik, Nekik aztán bármit lehet. Mikor már ugyanazon a héten 4. alkalommal is azért kell megállnom a kerékpárúton, mert egymás mellett tolnak két babakocsit, és persze még Ők vannak megsértődve, hogy nem fogok az ujjnyi vékony slickkel a fűben kavirnyálni a kedvükért, azért oda szoktam szúrni, hogy a kerékpárúton tilos babakocsi-toló versenyt rendezni, meg különben is tífuszos vagyok, és holnap is erre jövök...
Az is tetszik, mikor maga előtt tolva a babakocsit akar a parkoló autók közül kibújva átmenni némelyik az utca túloldalára... kitolja az útra keresztbe a babakocsit benne a gyerekkel, aztán meg körülnéz, hogy nem jön-e autó... normális?Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Gyufaaa
veterán
válasz Pttypang #33062 üzenetére
Asszonnyal tekertünk és egy nénike sétált a bringa úton. Természetesen 2 méterrel odébb vele párhuzamosan megy a járda is, ami szélesebb mint a bringa út. Csengetésre semmi reakció. Mellémentem, lelassítottam és az arcába hajolva közöltem vele, hogy ez bringaút. a válasz: jó-jó. Elhaladtam, de egy pár méterrel lemaradva követett párom , mikor a néni mellé ért kicsúszott az öreg hölgynek: "f@sz" Asszony jót kacajgott rajta. Sajna ez van. Bele kell törődnünk ebbe. A bringaút közös, a járda csak a gyalogosé.
-
veterán
-
Solad
addikt
-
Solad
addikt
válasz gergo5991 #33038 üzenetére
Ezt a hibát sokan elkövetik. Gyerekkorom óta korcsolyázom, sok évet versenyszerűen, és hat éve edzősködöm. Van rutinom bőven, de tavaly széttört a fejemen a sisak.
Nincs az a rutin ami minden szituációban megment
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
tatabike
őstag
válasz Because #33058 üzenetére
Fene se tudja. Mondjuk szerintem azért a legfontosabb a fejet illetve az agyat védeni, mert ha megfigyeled, a szervezeted is azt védi a legjobban, kihűlés esetén inkább hagyja lefagyni a végtagjaidat és a legutolsó energiáit is az agy melegen tartására koncentrálja. Vagy például nagyon erős sokkhatás esetén (végtag hirtelen elvesztése, vagy ehhez hasonlóan intenzív fájdalomérzet) egyszerűen kikapcsol az agyad, és öntudatlan állapotba kerülsz egy pillanat alatt.
-
Because
őstag
válasz tatabike #33056 üzenetére
ezekben az a jó, hogy pont ilyen hirtelen történnek és jobb esetben fel se fogod hogy ottmaradtál.
ez a vágyam pikk pakk vége lapítsanak ki inkább mint egy kórságazt nem tudom mennyi gyakori a bicósoknál a gerincsérülés, én bukóban azért félek mert történik valami nyaktól lefele béna, de az a vacak megvédett és tudatomnál vagyok, ami nagyobb kín mint meghalni vagy egy növény szintjére süllyedni aki nem tud saját magáról...
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz gergo5991 #33053 üzenetére
Az a baj, hogy nem veszed figyelembe, hogy vannak kiszámíthatatlan dolgok, amikre ha akarsz sem tudsz ráhatással lenni. Ilyen egy kollégák által említett durrdefekt is például, azzal nem tudsz mit kezdeni, mert mire felfogod, mi történik, már jobb esetben az árokban henteregsz, rosszabb esetben meg éppen kivasal egy sóderrel megrakott Kamaz. Fogadd el, hogy nincs 100%-os biztonság, mert nem vagy jövőbe látó, ha az lennél, és tudod, hogy ma el fogsz esni, akkor inkább otthon maradsz. 100 esetből 99-et ki tudsz védeni rutinnal, odafigyeléssel, óvatossággal, arra az 1 esetre meg, amit nem, na arra való a sisak, hidd csak el...
-
imyourfriend
őstag
válasz Napfénysüti #33051 üzenetére
3 év alatt még nem cseréltem, ha zavar hogy inog a spd pedálban akkor cserélni kell, azt jelenti hogy elkopott. De észrevehető, meg a cipőt is érdemes cserélni időközönként mert elfárad a talpa.
-
szabop27
tag
válasz gergo5991 #33049 üzenetére
Sok év alat sok 10.000 km-t megtettem outival, XC bringával, motorral. Technikás és gyakorlott "pilóta" vagyok, soha semmi gondom nem volt, a te értelmezésed szerint biztonságosan közlekedem, nem vadulok. Terepen egyszer durrdefekt az első kerékben, a sisakom egy sziklán ketté tört, én két öltéssel a térdemben megúsztam.
Egyéb sportok miatt 4 különböző bukósisak van a polcomon, lehet, hogy valamelyikben hülyén nézek ki. De nem bánom. [link] -
gergo5991
őstag
válasz #48525824 #33050 üzenetére
ha nem adja meg a kocsi az elsőbséget, akkor add meg te. Engem ha kocsi előz, akkor amennyire csak tudok lemegyek a sáncba, meg lefékezek, megvárom mig lehagy aztán megyek tovább. Az erősebbel nem érdemes kikezdeni.
Vagy haggyam hogy lenyomjon? Inkább elengedem, minthogy a saját igazam szerint "miszerint én helyesen közlekedtem", őt büntessék meg meg minden, de attól még ugyanugy én töröm össze magam.[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz -=RelakS=- #33024 üzenetére
Csak a nyakán...
de az jóval nagyobb, mint egy karcolás.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz imyourfriend #33048 üzenetére
Stoplik mennyire kopnak így neked, milyen gyakran kell cserélni?
Més que un club!
-
törölt tag
válasz gergo5991 #33042 üzenetére
Tudod milyen, amikor 11 baros elso gumi durrdefektet kap, te meg haladsz negyvennel? Ne probald ki, foleg ne sisak nelkul. Vagy mikor oldalrol beledcsapodik egy auto, mert nem adja meg az elsobbseget. Ezek egyiket se tudod rutinnal elkerulni, max. ha otthonhagyod a bringat.
-
gergo5991
őstag
válasz tatabike #33047 üzenetére
ez amit irtam, nem félreértésből, a linken található történetekre volt ilyen reagálás komment, nem pedig a sisak ellen. Igaz a történetek sisakosak voltak, csak eléggé felnyomta a pumpát, hogy a sok ember henceg hogy megmentette a sisakja, ha az egész elkerülhető lett volna, ha nem vadulna és biztonságosan-(ezt sok féle képpen lehet érteni) biciklizne.
Elcsúszós storim nekem is van, bár nekem mind2 kezem üres volt. Léptem ki a házbol, erre első lépésnél elcsúsztam, és reflexből sikerült cselekednem, így hát négykézláb kerültem a földre, nagy meglepetésemre a szájvízet nem köptem ki
-
tatabike
őstag
Röhejes, de nekem azért van meg a jobb fülem még, mert volt rajtam sisak. Az meg még röhejesebb, hogy a környékemen sem volt bicikli, nemhogy alattam, mikor az eset történt.
Futár voltam akkor, tél volt, kivittem egy csomagot a Magyar Könyvklubba, mikor jöttem kifelé, a recepción vettem egy kávét az automatából. Tipegtem a jégen a bringám felé, egyik kezemben a kávé, számban a cigi, másik kezemmel kerestem az öngyújtót a zsebemben, erre valami barom kirántotta alólam a talajt... Elcsúsztam a jégen, két lábam elindult balra, felsőtestem dőlt jobbra, bal kezemben a kávé, jobb kezem a zsebem legalján. A fejem pont a járdaszegélykő élére csapódott, mert nem tudtam kirántani a kezemet a zsebemből, hogy valamit tompítsak az esésen. A kávéval leöntöttem magam. A sisakom nem volt becsatolva, de nem esett le a fejemről, a fülem feletti részéből letört egy darab az ütés erejétől, de nem vertem szét a fülemet a kövön. A mai napig megvan az a sisak, ha lenne unokám, mutogatnám Neki...Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
válasz belaazallat #33040 üzenetére
Annyira nem olcsó szerintem, ennyit ér. Négyszögtengelyes hajtómű, alap váltókarok, 105 váltók, semmi extra, egy öszvér bringa. Akkor lenne olcsó, ha oúti kormány+fékváltókar lenne rajta. Plusz ha jól látom, XLC V-fékkarok vannak rajta, vagyis jól bele kell markolni, hogy fogjon az az oúti fék.
-
Teasüti
nagyúr
Ez addig szép és jó, amíg ura vagy a helyzetnek.
Baleset bárkivel megtörténhet és meg is történik előbb utóbb. Akár ismeri a határokat, akár nem.
Mint írtam is, Murpy-t nem érdekli ki mennyire rutinos.Én magam sem gondolnám magam kétbalkezes kezdőnek, de volt már haszna a sisaknak.
Első kerék ha kicsúszik az egy galád dolog, bár főleg a csípőmet és a combomat szoktam lezúzni ilyenkor, de a fej is lecsapódhat. Bár én ellen szoktam tartani, még nem vágtam földhöz a fejem egyszer sem eldőléskor.
Ez megesett már egyszer nyálkás úton eső kezdetekor, amikor épp siettem és éppen nem a bedöntésre koncentráltam, hanem hogy még átérek a kocsi előtt. Bamm, első kerék kiugrott.
Ez után már sosem feledkezek meg a nyálkás utakról, mindig ez az első gondolatom eső kezdetén évekkel később is. Télen ha tükör jégre tévedek, akkor 90% eséllyel az első kerék kiesik alólam. Ez is megesik minden télen 2-3x.
Aztán egyik alkalommal meg laza nyugis tempóban gurultam úgy 15-tel télen a takarítatlan úton a jobb oldali keréknyomban, mellettem párhuzamosan parkoltak. Odaérek egy kocsi mellé, majd a következő snitt, hogy kivágja elém az ajtót. Láttam, de az emberi reakcióidőn belül történt így bele is mentem ahogy illik. Oldalra leestem, a fejem a padkára csattant. Felkeltem bármi fájdalom nélkül, talán egy horzsolás lett a tenyeremen. A sisak fogott mindent. Ha nincs rajtam, akkor talán koponyatörés, agyrázkódás. Azóta télen csak a bal oldali keréknyomokban közlekedem, ha vannak párhuzamos parkolók.És rutinosnak vallom magam, előre látom a veszélyeket, jól kiismerem magam a forgalomban. Aztán a hegyen is tisztában vagyok a saját határaimmal, amiket néha feszegetek is, de fortuna még nem hagyott el.
Testbike-on ne csak az első pár sztorit nézd, kezdd mondjuk az aljáról!
A kedvencem mikor a vizes vasúti síneken esnek emberek, mert az első kerék kifordul alóluk. És van olyan sztori, hogy konkrétan sétatempóban, direkt óvatosan gurul rá és mégis a következő pillanatban az aszfaltot fejelte meg.
Na most akkor szted?Az, hogy téged még elkerült a baj x év alatt, hát tedd össze a két kezed!
Motorosoknál szokott lenni egy közmondás protektor használatra való rávezetés céljából, miszerint két fajta motoros van: aki már esett és aki esni fog. Ennek szellemében mérlegeld, hogy érdemes-e a jövőben is bízni a szerencsédben. -
gergo5991
őstag
válasz Maximum1 #33041 üzenetére
ha kereszteződés akkor a sinnek nem hosszába kéne előtted lennie? azon meg elég nehéz úgy beakadni. DE ha veled párhuzamosan volt a sin, akkor alap hogy nem pont 1-2 centire megyek a sintől nehogy bele akadjak.
Mondom, a legtöbb sérülés az abból adódik, hogy az ember nem figyel oda.[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Kicsit olcsónak gondolom, nektek mi a véleményetek erről a bringáról?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
gergo5991
őstag
válasz Teasüti #33036 üzenetére
kiskoromtól kb aktívan biciklizek, de csak 3-4x volt kisebb-nagyobb balesetem azóta.
Én annak a hive vagyok, hogy ismerem a saját határaimat, a bicikli határait, mennyit bir, meg van egy kis rutinom is a dologban úgyérzem, ez bőven elég hogy az ember balesetmentesen biciklizzen, meg persze egy adag odafigyelés se árt.A dirt/downhillozásos baleseteket áttekertem, nem olvastam bele, mert az kb zsákbamacska, ott még a legjobbak is elesnek.
Meg amint irták, hogy a csávó ugrott, és közben elszakadt a lánca, azt gondolta hogy majd szakadt láncal tovább gurul, de elé jött egy kanyar amit nem tudott már bevenni-hát ép eszü ember, ha valami úgyérzi tönkrement a biciklijén azonnal megáll, nem hogy még gurul vele tovább.., a történetek nagyobbik részében is úgy érzem, hogy ilyen emberek ültek a biciklin, mint ez a balf.. hogy megy tovább aztán meg hoppá..
Másrészt a minőség is fontos, teszkós biciklivel ugrani életveszélyes, meg hogy a villa semmiből semmi eltörik?..
Az ember ha biciklire ül, előtte átnézi minimális szinten is, hogy nincsenek-e a csavarok kilazulva vagy akármi..Jöhet itt a duma, volt már balesetem, és még mindig azon a véleményen vagyok, hogy aki hülye az haljon bele, ha tudod mit csinálsz, akkor kevés az esélye hogy elesel, de ha mész mint az őrült, meg ha nem tanultál fizikát akkor essél is csak el, mint az amerikaiak többsége a fail videókban. (gurulós székre ugrik, aztán meg csodálkozik hogy kigurul alóla.. de most komolyan, épp eszü ember ezt tudja, nem kell egy jót esnie, hogy megtanulja hogy is működik ez)
-
tatabike
őstag
Na, valaki megint azt hiszi, hogy nagyot alkotott... idióta.
-
Teasüti
nagyúr
válasz -=RelakS=- #33024 üzenetére
Ezzel jönnek általában a sisak szkeptikusok, hogy ha elüt a kamion akkor úgyis mindegy. Ha becsapódik egy meteor, akkor úgyis mindegy. Ha átmegy rajtam egy bivalycsorda akkor mindegy. Ha...
Ez marhaság. Lehet komoly fejsérülést szerezni sétatempóban is, önhibádból is, egy eldőléstől, vagy egy megcsúszó keréktől, vagy akár csak egy belógó faágtól. De lehet akár fent a hegyen sportolás közben is és ezernyi más okból. Tesztbike bukós sztorik sem arról szólnak főleg, hogy felkenődött egy hűtőrácsra az ember, hanem sokkal de sokkal banálisabb dolgokról.
Az ilyen emberek nyilván biztonsági övet sem viselnek, hisz 80 km/h sebességkülönbség felett nem ér semmit.Amúgy meg lehet még jó életet élni egy-egy végtag elvesztésével, vagy akár tolószékben is. De agykárosodás után valszeg csak saláta lesz az emberből.
-
szjoci
őstag
válasz gergo5991 #33025 üzenetére
A kerek fejemre hosszas keresgélés után ez volt a legszimpatikusabb ár/kényelem/kinézet tekintetében: BBB Elbrus.
Szép és kényelmes. Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz gergo5991 #33033 üzenetére
Legyen kényelmes, a járókelők véleménye meg sokadik szempont szerintem. Én is felpróbáltam kb 20 sisakot mire találtam egy olyat amit tökéletesen a fejemre be tudtam állítani, és kb nem is érzem a fejemen tekerés közben annyira jól illik a fejformámhoz.
May the Force be with you!
-
gergo5991
őstag
válasz D.Orion #33031 üzenetére
na ez máris pozitivan hatott rám, amiket irtál, néha kell egy kis löket. Akkor aztán irány majd a bolt próbálgatni.
Mostanában amúgy amerre járok, egyre több bringás aki jön szembe az vagy integet vagy igy fejet bólint, aztán én meg nem vagyok ehhez hozzászokva, nem mindig kapok észbe, hogy még látótávolságon belül én is megadjam a tiszteletet vagy akármit is ez jelentsen
-
tatabike
őstag
válasz gergo5991 #33028 üzenetére
Csúcsfej, ez jó... Akkor Te UFO-vagy biztos, és magas az intelligenciád...) Volt feleségem mindig azt mondta, mikor látott sisakos bringásokat, hogy "Nézd, ott mennek az UFO-fejű haverjaid..."
Amúgy az emberek megbámulták régebben a sisakos bringásokat, és vannak olyan vidékek, ahol ez még mindig nem teljesen elfogadott látvány. Itt Pesten pl. már lassan azt bámulják meg, aki képes ebben a forgalomban sisak nélkül tekerni. Például engem, mert én általában csak télen hordok sisakot, nyáron ilyen retro bringás sapkában nyomulok.
Ne törődj az emberekkel, meg jusson eszedbe, hogy aki beszól, azt jól mellkason fejelheted, nem lesz semmi bajod (lásd Zinadine Zidane ... )[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz gergo5991 #33028 üzenetére
Szerintem ha bemész bármelyik kerékpáros boltba, akkor addig fogják rád adogatni a sisakokat amíg az egyikre azt nem mondod, hogy kényelmes és kell. Egy napot mindenképpen érdemes rászánni arra, hogy végigjárd a boltokat a városodban. Én is két nap alatt találtam magamnak sisakot, igaz nálam az ár volt a limitáló.
(#33030) gergo5991: Tudatlanok, ne foglalkozz velük. Kerékpáros nem fog kinevetni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zola007
veterán
Egyáltalán minek foglqlkozol azzal, hogy nézel ki?
Funkcionális céllal hordod, ha valakinek nem tetszik, bekaphassa. Hidd el a nyakmerevítő meg a fém koponyabetét még hülyébben néz kiMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
D.Orion
veterán
Mit értesz a "hülye" fejformán? Túl kicsi, túl keskeny, előre ugró vagy magas homlok, vagy a tarkód túl nagy? Így elég nehéz lesz segíteni. Nincs is olyan, hogy hülye fejforma, maximum az őseid közt akadt pár olyan nemzetiségi akiknek jellemzően más a koponyaszerkezetük. Pl.: németek, orosz(csontos), kazakok(nagy áll, keskeny arc, nagy homlok), amcsi indiánok(keskeny hosszúkás, bár az északiak pont kerek fejűek). Mondj egy néptípust amire kb. ráillik a te fejformád, hogy tudjunk viszonyítani.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
A hülye fejforma az milyen? Kockás? Mindegyik sisaktól úgy néz ki, mintha megnőne a fejed, valaminek el kell nyelnie az ütéseket, nem lehet olyan, mint egy sapka, mert nem védene semmit. Meg a funkciója az elsődleges, ez nem divatbemutató, meg nem is csajozós szerkó, hanem technikai felszerelés.
-
gergo5991
őstag
létezik valami olyan sisak, ami nem áll hülyén az ember fején? elég hülye fejformám van, se napszemüveget nem találok ami kb nem nézne ki idióátn, de az összes sisak amit eddig próbáltam, hát kb no comment. mindegyiktől úgy néz ki a fejem, mintha 2x-esére dagadt volna, valahogy nem illeszkedik rá, na mind1, aki hasonló cipőben jár, megemlíthetné milyen sisakja van.
-
-=RelakS=-
veterán
Ezt csak úgy itt hagyom
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ludsimon
veterán
-
fpeter07
veterán
válasz Napfénysüti #33009 üzenetére
Nem, nem. Ez a régi cipőm volt, amiről írtam. Chain márkájú volt. A speciről egyelőre csak reménykedek.
-
-
TayRol
nagyúr
válasz Napfénysüti #33013 üzenetére
pont ilyenem van, csak zöld.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz TayRol #33012 üzenetére
Bellt már mintha más is ajánlotta volna.
Ezt mondjuk nézegettem is: Bell CrossfireSolad: a második nem tűnik rossznak, még azt mondom ha tényleg olyan nagyon jó annyit rá is áldoznék. Viszont az a baj hogy helyileg Székesfehérváron vagyok és sisakot csak próba után vennék nekik meg Pesten és Szegeden van boltjuk.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
TayRol
nagyúr
bukó ügyileg a Bell a Decathlonban elég jó.
-
Solad
addikt
Javaslom megnezni ezeket: [link], [link].
20 alatt megállnak, karbonmerevítés van bennük, elég erösek, könnyűek, kényelmesek, nekünk beváltak több embernél.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
TayRol
nagyúr
holnap megyek a Decathlonba, meglesem mik vannak.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz TayRol #33000 üzenetére
Annyit szerintem ki lehet ezekben bírni. Én is mindig kénytelen leszek pár métert sétálni vele míg a bringát lecipelem.
fpeter07: Specialized cipő és ilyen gyér minőségű? Mondjuk 7k-ért nagyon olcsó volt. Ez az R064 amit vettem egy 20-as volt ahogy néztem kintről se lett volna 18-nál olcsóbban mondjuk van már frissebb verziója de az előbb kézbe vettem és elég masszívnak tűnik. Próbálom most úgy a kiegészítőket összeszedni a bringához hogy ne a legolcsóbb, "leggagyibbat" vegyem de azért horror árakat se szeretnék kifizetni.
Sisakot még mindig vennem kell, tegnap mutatott a srác ilyen 30-40k-s modelleket mondtam neki nevetve hogy nem ennyiért nézegetek.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Vasinger!
nagyúr
10k alatt milyen felni+küllő páros a legjobb szerintetek? Hátsó kerék kéne, 100+ Kg-hoz, V-fékes, racsnis. (6 sebességes hátsó váló van hátul)
-
pengemetal
aktív tag
válasz lsebestyen #33001 üzenetére
Én a Margit híd budai hídfőjénél a zebrán, bicikli úton szabálytalanul megálló (mert be kell hajtani, amikor áll a sor és látja, hogy nem fog tudni tovább menni...) autósoknál sem tudom megállni, hogy nevelő célzattal ne csapjak oda egyet a kasznira vagy a szélvédőre!
[ Szerkesztve ]
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
TayRol
nagyúr
válasz imyourfriend #33004 üzenetére
milyen cipőd van?
-
fpeter07
veterán
válasz Napfénysüti #32985 üzenetére
Specialize-féle cipő lesz, montis kivitel, nem túra. A talpával meg lehetne verni valakit, olyan kemény. Fűzős cipőt használtam, szerintem ennél olcsóbban nem is lehetett volna cipőt venni (7k Ft volt). Az anyaghasználat nem volt valami strapabíró. A varratok pár használat után felrojtosodtak, de szerencsére nem bomlottak fel. Sokszor újra kellett kötni, mivel folyton meglazult a cipőfűző. Néha kilépésnél éreztem, ahogy csavarodik az egész cipő, valószínűleg sokszor estem emiatt.
Nem nagyon javaslom senkinek, hogy egy cipőn spóroljon főleg, ha egy jó bringája is van hozzá. Remélem a kemény talp és a tépőzáras rögzítés megoldja a problémáimat. Meg hát, ha kiváló ár/érték arányú, akkor el is várom tőle.
-
imyourfriend
őstag
válasz TayRol #32995 üzenetére
Nekem speci cipőm van de már elég sokat jártam benne, kopik ugyan a stopli de amíg 520-as pedál van fent addig meg is marad ezen stopli. Van már olyan cipő azt hiszem mtb platformra aminek két oldalán van gumiburkolat és ez megvédi a stoplit, szóval nem azon gyalogolsz lényegében. Van hogy lépcsőzök is vele bringával a vállamon, de ez nem ajánlott sport.
-
feka007
veterán
Mi a hererák van a Sports Trackerrel? Nem tudok belépni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?