Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok,
iPad 10.9-hez használ valaki olyan kihajthatós tokot, ami kompatibilis a logitech crayon-al? (lehet benne tárolni)
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
Budapesten melyik szervízt ajánlanátok akksi cserére és mennyi a reális ára?
Az alany egy 5.gen iPad, már be se kapcsol töltőn se. -
Párduc
junior tag
válasz
szabonagyur #48823 üzenetére
Nekem azt csinálja, hogy a hírfolyamban amikor elérek a 4-5 órával korábbi posztokhoz, akkor bezárja az appot, majd újra megnyitja.
-
szabonagyur
félisten
válasz
mr.tamasbiro #48822 üzenetére
Itt sincs gond 9. gen iPad vagy i13 esetében sem, hogy kilépne.
Vagy arra gondol a kérdező, hogy kilövi a háttérből? Az lehet a kevesebb RAM miatt.
-
mr.tamasbiro
őstag
9-es ipad de sosem csinálta.
Nekem a google lép ki magától. -
-
-
Párduc
junior tag
Megvettem a 6. generációs iPad minit. Facebooknál az iPad hátulja nagyon melegszik és egy idő után be is zárja az appot. Amiatt van, mert kevés hozzá a 4 GB memória?
-
Találkoztam egy furcsasággal. Átállítottam az ipad nyelvét angolra, hogy kipróbáljam az apple intelligence-t. Mivel különösebben nem fogott meg, visszaállítottam a nyelvet magyarra, de az apple intelligence maradt bekapcsolva, és pl. az image playground is maradt. Ezeknek nem kellett volna eltűnnie?
-
atosz
őstag
-
Párduc
junior tag
Néztem ma az iPad mini 6. gent, nagyon tetszik.
Mennyi hátrányt jelent a 4 GB Ram és az A15 az iPad 2025 A16, 6 GB-hoz képest? -
szabonagyur
félisten
válasz
GoodSpeed #48801 üzenetére
Az inkabb ujjlenyomat.
Foliat nem rakok semmire, iPhonera sem, ahhoz kepest jo a merlegem, elso serules.
Akksi boven eros meg, 9X% meg, filmezni, netezni boven sok. Sokszor heti 1x ha feltoltom van mellette annyi eszkozom.
Eladas: barmelyik Apple termek eladhato, annyira jo aron vettem ezt is, hogy barmennyiert adom majd el egyszer akkor sem bukok rajta.
-
-
-
Az előző iPad-em a 2018-as sem sűrűn hagyta el a lakást, de arra is - mint minden táblagépemre vagy okostelefonomra és okosórámra - vettem üvegfóliát. Akkor ESR-re esett a választásom (konkrétan erre), az Amazonról rendeltem, és szerencsére nemcsak felhelyezőkeret járt mellé, hanem egy helyett két üveg is. Elvileg elenyésző volt az esély, hogy itthon sérülés érje, de én rutinból feltettem rá 0. perces korától.... és milyen jól tettem.
A létra magától nekidőlt... ilyen szép sérülést hagyott az edzett üvegen:
Szerencsére elvezette, így nekem csak egy üveg cserébe került. Maga az üveg:
Olcsóbb egy üveget vásárolni, mint utána kijelzőt cserélni. Persze lehet nem cserélni is, és évekig nézni, csak az meg frusztráló tud lenni, mert üvölt róla, hogy értékcsökkent termék. Sőt, így talán eladhatatlan is.
-
Nem takarja el, a repedés látszani fog, plusz még jó eséllyel extra légbuborék is keletkezne ugyanis van a repedésben levegő is. Előbb kellett volna üvegfólia. Most már csak kijelzőcsere segítene rajta, de az meg nem biztos, hogy gazdaságos. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy 2021-es táblagépről van szó, amiben a RAM is kevés és valószínűleg az akkumulátor is megérett a cserére.
Elhiszem, hogy frusztrálja, mert sajnos ez rendesen látszik. -
válasz
szabonagyur #48785 üzenetére
Mellette is van valami légbuborék féle.
-
Dhampir
félisten
Például beszédhang írásbeli rögzítése működik más módon is, AI nélkül? Jegyzethez jól jönne néha, vagy "macskakaparás" átalakítása olvasható formátumra szkennelést követően.
-
SharpSA
veterán
válasz
lugosi #48791 üzenetére
Naja... Szerintem kár volt az Apple-nek belemennie ebbe az AI-nak nevezett izébe. Szerintem a jelentős többséget hidegen hagyja a téma. Ehelyett lehetett volna sok más valóban hasznos dolgot bele- és helyrerakni mindegyik rendszerükben.
Például működne a Push a Mail-ben mindegyik fiókkal ahogy más levelezőnél is működik, stb. -
válasz
Dhampir #48788 üzenetére
iPad Minin próbáltam, emiatt kár átállítani angolra a nyelvet. Van benne egy image playground nevű app amivel ideig-óráig el lehet lenni, ismerősök arcképeit betenni, és megnézni ahogy csinál belőle egy avatart ami autóversenyző, farmer, túrázó stb. Van, akinél tök jól eltalálja, de általában nem egy nagy szám. A többi feature nekem ennyire se volt érdekes. Ja, majd még egy képen el akarok vele tüntetni zavaró elemeket, de különösebben nem nevezném lényeges faktornak az apple intelligence-t.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az Apple Intelligence működik nálatok, van róla tapasztalat?
Lásd a videót:
Hands on with Apple Intelligence | Apple -
tl-x
addikt
Akinek van 13-as pro-ja vagy air-je mennyire kezelhető a mérete miatt? Nagyon gondolkozom mi legyen 13-as Air vagy 11-es Pro. 13-as mellett a mérete szól a rajzolás miatt, a pro mellett meg a 120hz OLED.
-
tl-x
addikt
válasz
szabonagyur #48785 üzenetére
Gondolom nem volt rajta fólia. Egy jó üvegfólia lehet el is takarja teljesen.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #48784 üzenetére
Ilyen, nem vilagvege de idegesit
-
tl-x
addikt
válasz
szabonagyur #48782 üzenetére
De mi lett vele? Leesett?
-
tl-x
addikt
válasz
szabonagyur #48780 üzenetére
Nem csak a fólia? Milyen iPad?
-
tl-x
addikt
Rendelt már valaki MM-ba online üzletben átvételre? Arra lennék kíváncsi, meg tudom-e nézni fizetés előtt a dobozt, hogy bontatlan-e.
-
tl-x
addikt
válasz
F.B.I. #48774 üzenetére
Hitelre fogom venni a cetelem (most már cofidis) kártyámon lévő keret terhére. Szóval fizetem 3 évig és legalább 5-6 évig szeretném használni. Tartalomfogyasztás mellett procreate és garageband néha egy kis Remote Decktop HO-ban. Ami kicsit fájó akármelyiket is veszem, hogy kell rá tok, fólia és a pecil pro ez alaphangon is majdnem még 100k. De a pencil lehet várhat pár hónapot.
-
tl-x
addikt
Nekem meg az a dilemám, hogy most iPad 7-esem van ha 11-eset veszek ahhoz jó lenne a jelenleg pencil, de ha már veszek akkor 256-osat de kicsivel többért meg már akkor inkább Air. De ha Air akkor abból legalább 13-ast és 256-ost, de 50el többért már akkor ott a 11-es Pro 256-al.
-
Párduc
junior tag
Melyik iPad a jobb vétel, ha a méretet nem számítjuk?
iPad mini 6. generációs vagy iPad 2025 11. generációs?
Mennyivel erősebb hardveresen az iPad A16 2025? -
szabonagyur
félisten
Ja ez hónapok óta így van, csak most gondoltam rá, hogy rákérdek
De nem egyedül vagyok ilyennel: Two "App Store" apps on iPhone -
tl-x
addikt
válasz
szabonagyur #48767 üzenetére
Nekem gyanús a macska
Mac-en nekem is volt ilyen, hogy frissítés után duplázta az ikonokat, újraindítás segített rajta.
-
válasz
szabonagyur #48767 üzenetére
A gazdagoknak 2 AppStore-ja van
Egy force restart nem tünteti el? -
tl-x
addikt
válasz
szabonagyur #48765 üzenetére
Egyik az App Store másik meg az Apple Store nem? Elsőt szerintem nem is lehet törölni.
-
szabonagyur
félisten
Egy ideje valamiert 2 Appstorem van, torolhetem az egyiket? Nem torlodik mindketto vajon?
-
-
cog777
senior tag
Szintén megy a harc a 32 gb-os ipaden nekem is, főleg hogy rájöttem miért fogyasztotta a helyet a rendszer: ibooks-ban sok könyvem volt és megnyitva rengetwg memóriát evett a rendszer. Főleg a 18-as. Így el kezdte lapozófájlt kiterjeszteni, persze pár giga hely után betellt.
Következő minimum 128 lesz, de inkabb 256.
Arra rájöttem hogy az alsó kategorias cuccai az Applenek csak beetetes, par ev utan valami nyugjuk lesz, nem erdemes venni oket, akkor mar inkabb kozep kategorias cuccot erdemes venni, az kibir 4-5 evet is. -
-
-
Rage47
veterán
Ti használjátok a Stage managert (Porondmester
) külső monitor nélkül?
-
-
tl-x
addikt
Azért ez elég jó áron van főleg, hogy simes, csak hát aza 64 gb
-
SharpSA
veterán
válasz
CharlieDrop #48737 üzenetére
Nem mindegy milyen csomagod van. Én az XXL, azaz most már XL csomaggal egy simes iPad A16 128GB-os verziót 244.640 helyett 148.590-ért hoztam el kamatmentes részletre.
-
g4b3n
tag
Sziasztok!
Onlyoffice appban a diktálás funkció nem működik, amint bármit diktálnánk törli az egész szöveget, mintha a Delete billentyűre feküdnénk.
Saját appban pl. Jegyzetekben jól működik, mit kellene tenni? -
-
penge111
addikt
válasz
30z.Samu #48719 üzenetére
Én is most nyargaltam vissza, Air 2 volt az utolsó masinám. Lányom nógatott, hogy jövőre érettségire nagyon hasznos lesz. Így kapott 2 hete egy ipad 10-et, utángyártott cerkával. Megvettem neki a godnote alkalmazást (anno még pöcsöltem un. Pontgyűjtő alkalmazással, reklám, játekok pár perces kipróbálása után járt pont, azt meg 10-20-50 dolláros app store kártyára így maradt egy ősrégi accontumon 100+ dollár
), hát ezzel az appal nagyon elégedett a lányom, meg én is. Profi kis cucc, de kicsit hiányzik a kicsit prémiumabb hatást kelltő üveg kijelző... Egyébként milyen tanulást segítő appokat tudtok még ajánlani, ami bevált?
-
-
tl-x
addikt
válasz
CharlieDrop #48737 üzenetére
Én most ott vettem náluk a 16 pro-t 31e kedvezményt kaptam és kamatmentes részletre hozhattam el.
-
-
-
-
tl-x
addikt
Nem jelentkeztem be a fiókomba, de nagyobb előfizuval simán annyi vagy még olcsóbb. -
-
-
-
-
30z.Samu
félisten
Megosztom itt az első benyomásom az iPad-rők utólagos engedelmetekkel.
10. generációsat vettem, próbára hogy egyáltalán bejön-e még ez az iPad-es történet, mint anno. A válasz igen, nem is kicsit. Olyannyira, hogy elkezdtem rajta videót vágni.
Egyénként is érdekelt a téma és mostanság kezdtem el tanulni, de kíváncsiságból megnéztem hogy a jelenlegi szintemmel mennyire alkalmas ez a gép videóvágásra. Kiderült, hogy nagyon is, a LumaFusion egy iPad-re kihegyezett kis program, mellyel elég sok mindent meg lehet csinálni és miután az alapokat kiismertem nagyon is szeretem használni. Nem röcög, nem lassul be, elindítom és megy. Az is nagyon tetszik, hogy ha lezárolom a gépet és félrecsapom valahova másnapig szinte semmit nem merül. Ez nagyon tetszett anno a Mininél is jó 10 éve, de örülök, hogy ez az optimalizáltság továbbra is tetten érhető. Alapvetően nem videóvágásra vettem, hanem tartalomfogyasztásra, de örülök hogy a hobbimat is űzhetem rajta. Legalábbis ahol most tartok, azt a szintet simán hozza ez a kis masina. Szóval jó minden!
-
Oryctolagus
tag
Igen, tudom, egyetertek veletek. En most is peldaul egy iphone 12-t hasznalok, es teljesen oke nekem.
Korabban egy iphone 8-at cserletem egy uj Samsung A seriara, te egy ev utan elojott egy olyan jelenseg hogy nem tudom felvenni a hivast. Ez kb 3 eve volt.
Gondoltam dokumentacio olvasashoz csak nem lehet rossz ez sem
Xiaomi Redmi Pad SE 8GB+256GB
Te tudom hogy ha mar ott esz a fene a kanapen es raunok akkor meg csak megnyitnek valami mas appot is.
Nem akarok belekezdeni a orok vitaba, csak megemlitettem ezeket. -
Alex91
félisten
válasz
Oryctolagus #48715 üzenetére
Igaz, evekkel ezelott, de volt ilyen olcso tabletekhez szerencsem (Acer, lenovo), hat, ellensegemnek se!
-
gretzky77
veterán
válasz
Oryctolagus #48715 üzenetére
A kettőt azért ne hasonlítsd össze, a 65ezres új droid sem lehet azért egy acélos darab, és iPad 9 alá én sem mennék már!
-
Oryctolagus
tag
Koszonom a hozzaszolasokat!
Nagyjabol en is erre a kovetkeztetesre jutottam.
Azert lottem 65-re mert ilyen elemi dolgokra ennyiert van ujonnan elfogadhato tablet, Android oldalon.
Nem feltetlenul szeretnek Androidot. -
-
válasz
Oryctolagus #48709 üzenetére
egy nagyon kicsi plusz nem fér bele? használtan 80 körül már lehet kapni iPad 9-et, az alá nem nagyon mennék
-
Alex91
félisten
válasz
Oryctolagus #48709 üzenetére
32 GB-osat ne vegyel… Olyat se, ami mar nem kap uj OS-t… 65k valoszinuleg keves lesz…
-
Oryctolagus
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni használtan egy iPad-ot.
Melyik lenne a legjobb maximum 65eFt-ért?
Leginkább pdf olvasásra, ad-hoc web-böngészés és filmezés. -
-
-
válasz
ittakary #48700 üzenetére
[link] Itt a legalján megtalálod az iPad pro-t.
Ha azt nézed átlagosan 500 nap telik el egy-egy generáció között, most tartunk 350-nél, tehát szerintem tökéletesen beleillene fél év múlva (kb 180 nap) egy új.
De mint mondtam ezt nem lehet készpénznek venni, ahogy azt sem hogy tavasszal jönnek évek óta és szerintem butaság kijelenteni hogy idén biztosan nem lesz új iPad Pro. -
válasz
GoodSpeed #48701 üzenetére
ChatGPT:
Az iPad 2010-es bemutatása óta az Apple bevételeinek jelentős részét tette ki, de azóta az arány csökkent, mivel az iPhone és a szolgáltatások szegmensek dominanciája megerősödött.
📊 Az iPad bevételének aránya az Apple teljes bevételén belül
Az iPad 2013 második negyedévében érte el csúcspontját, amikor az Apple összes bevételének körülbelül 25%-át tette ki. Azóta az arány fokozatosan csökkent, és 2024-re az iPad bevételei az Apple teljes bevételének körülbelül 6,83%-át tették ki .
📈 Az iPad bevételei az évek során
Az alábbiakban látható az iPad éves bevételének alakulása az elmúlt években: -
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S10 Ultra ((12GB/512GB))+Gyári book cover keyboard
- ALKUKÉPES ELADÓ APPLE IPAD AIR 2 GOLD 32GB
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Apple iPad Air 2 tablet 9.7" arany szín 128GB
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest