- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
foramaxnál 166k a Pulse 9060 XT 16GB, az már elég jó
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
zsirfecske #4368 üzenetére
Gondolom ugyanazt a hűtést használják az xt esetében is és olcsóbb egy féléből sokat gyártani, mint kettőből kevesebbet, illetve az összeszerelésnél is csak egyre kell beállítani a dolgokat.
-
F.B.I.
veterán
XFX RX9070 SWIFT GAMING OC.
Hát, nem kicsi. Pedig azt hittem, hogy ezen ár kategóriában, nem tudnak újat mutatni. Sikerült. Az alsó egy szintén XFX RX7800XT SWIFT.
Hűtése egészen jó (bár most csak 22 C fok van a szobában), 1400 rpm körül már van hangja de be lesz állítva 1200 körülre. Fiam teszteli majd, elsőre lőttünk neki - 15 áram felvételi korlátot, meg - 60 mV -ot, ott csendben pörög, majd valamelyik nap teszek be képet (a 240K-t nagyon megérte). -
Zilko87
aktív tag
Cyberpunk FSR4 patch, már csak egy driver hiányzik hozzá az AMD-től.
[link] -
Eagle16
addikt
-
BITBOYS
addikt
Alapjáraton teljesen úgy gondolkodtam mint te, viszont nem akartam belenyugodni a nem csinál semmit kijelentésbe, így elkezdtem mínuszba menni a gpu frekivel.
Markok alatt meglepő mód jöttek az egyre jobb pontszámok pedig semmi máshoz nem nyúltam.
Azt vettem észre, hogy valamiért a gpu freki egyre magasabbra boostol.
Végül -400 lett mert +érdekességképp ha ettől lejjebb vittem csak stagnált vagy romlott az eredmény.
A cél pedig kevesebb energia befektetésével, komolyabb kihasználtság alatt minél magasabb órajeleken tartani a gpu teljesítményét.
Ha még most sem érted akkor próbáld ki és megvilágosodsz -
tray86
tag
válasz
Eagle16 #4350 üzenetére
Igen, az XT változatról ezt a tesztet én is láttam korábban, sztem is tök jól sikerült.
Viszont azt nem értem, hogy ebben a tesztben az "under load" diagramnál 32%-os venti teljesítményt ír, az a 3484 max RPM-hez képest 1114-et jelent, szóval nem is értem, hogy a HWU milyen szoftverrel mért 1700-at.Mert hangban egyáltalán nem mindegy, hogy 1100 vagy 1700.
-
-
BITBOYS
addikt
válasz
Gebriel #4355 üzenetére
+w nálam csak rontott az eredményeken
Amin csodálkozom, hogy így 875mV-ot kap a kártya és semmi anomália vagy fagyás.
Szépen tartja a magas órajeleket ami 2800-31xx között ugrál kihasználtság tekintetében.Eagle16
Alaphoz képest jóval többet hoz, fogyasztással kapcsolatban majd még jelentkezem mert most nem tudom mennyi. -
Eagle16
addikt
válasz
KAMELOT #4351 üzenetére
Nem, az enyém még a dobozában van.
3DMark teszt lesz, azt szoktam csinálni, meg szoktam nézni hogy alapjáraton mit tud, mennyi a max. OC UV-val, utána meg beállítom egy optimális értékre, amivel nem hajtom ki a belét azért. A memóriát jó lenne megtolni, de a 9070-eseken az jó forró alapból is sajnos, úgyhogy lehet nem piszkálom inkább. HWinfo, gpu-z, radeon beállítások persze mennek közben.
Nem sok játékkal játszom, jelenleg a Clair Obscur: Expedition 33 megy, az valós játéktesztnek nem is rossz amúgy, a 6800-assal csak FSR-el megy szépen, natívban már benéz 50 FPS-ekre, ami rontja az élményt.BITBOYS: szia!
Köszi, próbálgatom majd, nálam is ez a cél, egy középút, OC + UV, fogyasztást nem megtolni, ha lehet, inkább ugyanannyi wattból többet kihozni, eddig minden Radeon így ment nálam, RX 570 óta, ami az első volt.
Ezekkel a beállításokkal amúgy hol vagy az alaphoz képest teljesítményben? Mert ugye az is fontos.
Amúgy nálam 6800-ason még nincs ilyen frekvencia offset beállítás, ez nekem új
Még ott tartok hogy min. és max. frekvencia. Mondjuk a driver is régebbi fajta.
-
BITBOYS
addikt
válasz
Eagle16 #4349 üzenetére
Szia,
Gondoltam erre ránézek én is és 92.79 fps-t hozott.
Viszont ha gondolod próbáld majd ki a következő beállítást a hangolás menüben.XFX RX9070 swift gaming oc
Frek.eltol: -400
Fesz.eltol: -110
Mem.id: Gyors
Max.mem: 2764
Áramfelv.korlát: +10Ez a beállításom jelenleg, amolyan arany középút
Nálam rendesen működik a memória órajel szabályozása, igazából amiből lehet szépen visszavesz alapjáraton.
Gratula a kártyához -
Eagle16
addikt
-
Eagle16
addikt
Ezért is volt szimpatikus nekem a non-XT Steel Legend, mert megkapta ugyanazt a hűtést, amit az XT, és ez kb. 20%-kal kevesebbet fogyaszt (amit le lehet vinni 30%-ra is, csak ez az OC verzió), de csak 10%-al lassabb. Szóval energia hatékonyságban nagyon jó a non-XT 9070, jelenleg a második legjobb az összes videokártya között.
Hasonló a helyzet, mint anno az RX 6800-nál, abból is a non-XT az egyik legjobb volt 5 éve.
Eltelt 5 év és most a 9070 30W-al kevesebből 50%-kal gyorsabb, mint a 6800-as volt. DurvaEgyébként OC-ben is jól teljesít. Állítólag a mag órajel emelés nem is számít neki annyira, de a memória OC-től látványosan gyorsul. Ezt majd kitesztelem én is.
-
tray86
tag
válasz
Eagle16 #4343 üzenetére
Siman vennem a Steel Legendet.
Nekem full black buildem van, szoval a feher kiesett, de par hete (honapja?) a 290k-s fekete Steel Legend sztem jo ajanlat volt.
A HWU tesztben levo ~1700 rpm, azert zaj szempontjabol talan hataron van, mert ha egy arban van egy Hellhounddal, akkor inkabb Hellhound (~1200RPM). -
bombibmw
veterán
-
Eagle16
addikt
válasz
zsirfecske #4344 üzenetére
Köszi! A színe miatt lett ez, nem is az RGB miatt (amit lehet be se kapcsolok), mivel egy fehér FD Torrent Compact házban lesz. A Sapphire Pulse-t is nézegettem, de ez jobban passzol a ház stílusával és nem akartam megint fekete kártyát, mert most is Pulse van, egy RX6800-as.
Kíváncsi leszek, hogy 2D-ben vissza veszi-e a memória órajeleket 75Hz-es monitorral, mert ezzel folyamatosan szívok AMD-vel kb. az RX5700 óta talán, és mindig utána kell állítani külön progival (CRU).
-
KAMELOT
titán
válasz
Lessmessino #4337 üzenetére
Jó lenne feltenni a hwinfo legújabb verzióját!
-
Lessmessino
tag
válasz
BITBOYS #4331 üzenetére
Nem tudjuk, hogy milyen játék alatt voltak ezek a hőmérsékletek. Elég sánta az a kép, nekem még sosem volt a hotspot melegebb mint a memória hőmérséklete, másnál se láttam még ilyet.
Nekem is quicksilver van egy purebase 500dx házban 5db 140es ventivel, -50 uv és -15% power limittel.
120 fps-re korlátozva 2k max grafikán hell let loose ezeket az hőfokokat hozzaShadow of the tomb raider benchmark alatt ez az eredmény született 2k max grafikán (itt nem volt fps korlát)
-
tray86
tag
(Hardware Unboxed) Radeon RX 9070 XT Roundup, 14 Cards Tested!
-
ETOM
addikt
Delta Forceból valamiért kikerült az FSR3 így most a 4 se megy.
-
KillBorn
senior tag
válasz
szitilevi #4322 üzenetére
Sapphire, Giga, PowerColor. De igazából amelyikhez hozzájutsz. Sajna nem lefelé megy az áruk úgy látom, pedig 150k körül már jó lenne a 16GB-s.
Jövő7en érkezik hozzám a 3 ventis Giga OC 16GD. Nem feltétlenül szükséges 3 venti a 9060XT-re, de a másik 2 gyártó modelljeiből hiány van, és megy fel az áruk. -
BITBOYS
addikt
Szia,
XFX Swift sima 9070 háromventis oc tud nagyon csendes lenni, de ha úgy állítod be akkor hallani a hangját a ventiknek. Cserébe hatalmas borda van rajta és nagy ventik.
Gondolom az XT verzió ugyanezt a bordát/ventiket kapta ami szerintem nagyon jó az árukhoz képest.(Kieg: Driverben jobb oldali ablak a mérések fül alatt kapcsolható a hotspot mérés csak be kell pipálni.)
Hwinfo alapján így alakultak az értékek fél óra Steel Nomad stress alatt:
-
szitilevi
csendes tag
Sziasztok!
9060xt 16Gb-ből melyiket gyártótól lenne érdemes vadászni? -
Giii
senior tag
Asus Prime 701 euro. Az nagyon jó ajánlat. Osztrák alza. Nézzétek nyílván 30-40 eurón nem fog múlni de ár/érték arányban ha a magyar viszonylatban nézem és átvaltom, akkor ez kiváló ajánlat. Csak a Prime-rol sem tudok semmit.
Ui. Itt is változnak az árak. Vannak nagyon jó dealek és van ,hogy az ember csak néz ,hogy ez most mi -
Giii
senior tag
válasz
Bigemperor #4305 üzenetére
Rá nézek. Köszi.
Gabriel.. Túl drága. Vagyis nekem az.
azért köszi.
-
Giii
senior tag
Sziasztok!
Szeretném ki kérni a véleményeteket. Itt lakom kint ausztriában és el gondolkoztam videokártya vásárlásán.
E-tec-en van 706 euróért ( ingyenes szállítás) Xfx Swift 9070XT. A swiftről sokat nem tudok. Hangos? Cincog?
Powercolor Red Devil 6900xt-m volt elötte.
Köszi előre is. Szép napot.!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Háztartási gépek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Contra: Operation Galuga teszt
- Cpu?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest