- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norb79
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Egyedül VRR-t nem tud átvinni egy ilyen kábelen, és az is kérdés volt.
-
-
ETOM
addikt
válasz
BoneDragon
üzenetére
Ugye a fő gond, hogy a HDMI foglalt a TCL miatt és dp>hdmi kábel kell az LG-hez. (Legalábbis ez az ötletem) Egyedül a vrr-t nem tudom működne e igazából.
Külön külön most müködik mindegyik, de a TCL nyügösebb azt nem piszkálnám.
Csak így mindig ki kell húzni egyiket mert kártyán csak egy HDMI port van. -
BoneDragon
veterán
Szerintem 2méteres kábelnél teljesen mindegy melyiket veszed. 5méteresnél már kérdéses lenne.
Arra a saját márkás Alza kábelt tudom ajánlani. 6 féle mindenféle prémium baromi drága kábeleket is végig próbáltam, erre a 9k-s alza kábel meg csont nélkül vitte... -
ETOM
addikt
Adott egy AMD RX 9070 XT amin 1db 2.1 HDMI van 3db DisplayPort 2.1. Viszont két TV lenne csatlakoztatva. LG C5 42" és TCL C835 55"
144Hz 4k HDR VRR-t kellene tudnia. Ha ezzel csatlakoztatnám LG-t vajon működne? [link] Valaki nem használ ilyet?
-
Asbee
veterán
Érdekesség még ezzel a Phantom linkes 9070xt Nitro+-al, hogy lecserélték a PTM7950-et 0,3mm-es garfén pad-re, amivel elvileg 10%-al csökkent a gpu hotspot és még csendesebb a kártya. Hát nálam pont hangosabb volt, mint a sima nitro+ igaz a hotspot tényleg alacsonyabb lett.
Illetve 12V 2×6 és Phantom linkhez került hőmérséklet és áram szenzor, Trixxet telepítve ezeket monitorozza és ha bármivel gond van, throttlingol vagy le is kapcsol, led fény is jelez. Kár, hogy Trixx nélkül nem működik (még +1 program), pedig ez jó kis védelmi funkció. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Alaplapi szarokat soha nem telepítem fel, asus esetében pl nem egyszer okozott különböző gondokat az asus creator, felesleges gép terhelés, akár 1+ GB ram használat, cpu terhelés és játékok esetében akadásokat okozott, itt a fórumon is voltak többen, akinek a gondjait a leszedése oldotta meg, így a többi gyártó szarját sem használom.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Afterburnert RT-t amd kartyakhoz alapbol nem hasznalok mert nincs igy egyutt veluk jo tapasztalatom szval az kizart. Egyedul a gigabyte control center fut a laphoz, de mivel b760as lap igy a 12600k is alapon "ketyeg". Szval fogalmam nincs. Halistennek az osszeomlas nem gyakori csak volt mar ra pelda. A magatol bezarodas meg a legujabb ota nalam elmult, bar mostanaban keveset jatszok, szval lehet csak nem vettem eszre.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ilyenkor lenne jó tudni, hogy mivel akad össze az adrenalin, hogy összeomlik, miközben igazából nem oc-zod vagy lehet már a manuális lehetőséggel valami hibát okozott maga az adrenalin...
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. A ventiprofilt a tuning miatt irtam h egyedul az van nalam allitva, megis fosta mar magat ossze az adrenalin. Pedig se OC se UV teljesen stockon hasznalom a kartyat.
Ha csak szimplan bezarodott az adrenalin azt csak onnan vettem eszre h a jatekok alatt magasabb ventifordulat volt mint megszoktam. A profil maga restartnal megmaradt termeszetesen. Osszeomlasnal nyilvan nem.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
A profilokkal nem kell semmit csinálnod, se amd se nvidia oldalon.
A ventiprofillal nem azért volt gondod, mert bezáródott az adrenalin? Vagy el is felejtette a beállítást? -
ggbuffon1897
őstag
Nekem mondjuk tuning nelkul is omlott mar szet az adrenalin (hacsak a ventiprofil nem szamit annak
) meg max random bezarodgat. Bar mintha a 3.1 ota ez megszunt vna.Osszessegeben nekem egyik oldalon se volt sose gondom. Az adrenalinban tok faja h van sajat overlay stb, ugyanakkor a sw updatet nem mindig latja (sot sose) cserebe allandoan ramakarja eroltetni az ai chatet meg anyamkinjat.
De felteszek enis egy nagyon lama kerdest:
Amikor jon egy uj driver ilyen olyan jatekprofillal, azzal kell csinalnom valamit valahol adrenalinon belul h "aktivaljam"?
tul sok energiat nem vittem eddig bele ebbe a kerdeskorbe csak ugy eszembejutott. Vagy ez olyan mint az nv nel az ajanlott beallitasok? Vagy nem kell csinalnom semmit mert maga a driver van optimalizalva. Tenyleg n00b kerdes de na..
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
BoneDragon
üzenetére
Sok sok év nvidia után váltottam tavaly amd-re, az egyedüli gondom pár driver esetében a random bezáródás volt, mellette az instabil UV miatti beállítások resetelése, de ez nem a driver hibája. Nvidia oldalon sokkal több problémám volt ennél, aminek a nagy része az rtx50 széria megjelenése után jött elő, mert ahogy azt hozták rendbe driveresen, úgy baszták el a korábbi szériákat, közel fél évig kellett várni, hogy értelmes driver kapjunk...
-
Nekem is visszonylag sűrűn van a gépben hol egyik, hol másik oldal kártyája, gondot egyszer sem okozott a DDU nálam.
Azt észrevettem én is, hogy hasonló kategóriájú kártyák esetén simán el van egyszerre a gépen az Nvidia és AMD driver is. Az indul amilyen kártyát teszek bele éppen. -
Lendova
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Más játék, más terhelés. Hónapokat játszhatsz stabilnak tűnő beállításokkal, majd jön egy játék, ami megmutatja, hogy nem stabil.
-
Ribi
nagyúr
válasz
BoneDragon
üzenetére
Vgan volt undervolt vagy más tuning?
Vagyis ahol olvasom volt, mi volt beállítva? -
M.T.
senior tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Nem akarok okoskodni de nekem ilyen csakis instabil tuningnál fordult elő
-
Veiled Bride
őstag
Meg erre ott van az amd saját megoldása is (Amd cleanup). Csökkentett módban szedi le amit kell. Soha semmi bajom sem volt vele.
-
PuMbA
titán
válasz
ColdBoot
üzenetére
A sima leszedés tökéletesen megfelelő, viszont a DDU-ra senki sem vállal felelősséget, mert nem az AMD által késztett program. Nem véletlenül írják a leírásában, hogy DDU előtt csinálj biztonsági mentést...mert bajt okozhat.
Ezzel szemben előnye meg nincs, ahogy Asbee is írja, én is váltottam AMD-ről NVIDIA-ra, AMD-ről AMD-re meg ilyenek és sose kellett DDU-znom, perfektül megy a rendszerem

-
-
Asbee
veterán
válasz
BoneDragon
üzenetére
Elkéne már felejteni a ddu-t, nálad is emiatt van gond reinstall után.
-
válasz
BoneDragon
üzenetére
Egyszer majd ebben is utoléri az Nvidiát. Reméljük.
-
Kolbi_30
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Eddig, semmi baj nem volt évekig
-
Kolbi_30
őstag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Nalam most volt windows frissites. Adrenalin ha kell ha nem streamel twichre, videot keszit a jatekrol, screenshitol, barmit nyomok a billenytyuzeten
Eleg vicces volt ezt megtapasztalni...de eltunt a nyomogombok allitasanak lehetosege, vagy legalabbis nem talaltam sehol.. -
BoneDragon
veterán
Az imént Crimson Desert alatt akkora crasht kaptam, hogy konkrétan elszállt az egész AMD driver. Be sem töltött, windows sem látta és HD felbontásba dobta a monitort. DDU-val takarítás, reinstall...
Most meg folyamatosan "loadlibrary failed with error 87" hibát dobál.
Ennek a retek adrenalinnak mindig van valami baja, hihetetlen komolyan mondom.
-
Laca333
tag
válasz
Broken heart
üzenetére
Köszi az ötletet, úgy néz ki árában tudok is cserélni egy 9070xt Pulse - ra.
-
Laca333
tag
Köszönöm a válaszaitokat!
Erősen hajlok a csere felé a jobb rt és az fsr miatt. Egy kis ráfizetéssel újra garis kártyám lehet. A Sapphire Pulse verziót választanám, a Nitro+ túl drága. -
kzkz
őstag
válasz
Laca333
üzenetére
Én a másik irányba gondolkodtam, hogy a 9070XT-t lecserélem 7900XTX-re, de ránéztem az apróra, és meglepődve tapasztaltam, hogy a bemondásos 1 hónap garis XTX-ek jóval drágábbak, mint a 3 év garis 9070XT-k. Aztán játékban kb. ugyanazt hozzák, nem értem ki venne ma XTX-et ennyiért...
De ha mégis cserélnél, akkor keress meg
-
steewcv65
őstag
Tegnap vetteb észre bf redsecben az új update után igen csak komolyabb erőforrás kell neki gpu oldalon.
Próbáltam a fsr quality és balance és performance között, hogy mi lesz. Meglepődtem, mert nem láttam bármilyen lényegi eltérést. Ezzel szemben teljesítmény megjött volt.
Ami még érdékes és ez off topic:
3440x1440p felntoáson az update óta mindig 95% vagy feletti gpu usage van.(azonos fpsnél.....)
Szóval szerintem valamit nagyon elcsesztek,de ez lehet csak az amd vonalon van jelent ....Taspasztalat valakinél?
9070xt -
PuMbA
titán
válasz
Laca333
üzenetére
Már az FSR4 miatt is cserélném, képminőségben egy áldás mind natív AA-ban, mind felskálázásban
RT-ben 10-30%-kal gyorsabb, játéka válogatja, ez sem mellékes, hiszen ma már szinte minden játékban alap az RT. Ja és fogyasztásban is jobb, 304W kontra a 7900XTX 355W-jával. -
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ne feledjük 10-15%-al gyorsabb RT-t.
-
-
Laca333
tag
Üdv mindenkinek!
Szerintetek 7900xtx - et érdemes 9070xt - re cserélni? -
Asbee
veterán
Egy kis érdekesség:
Sima Nitro+ hoz képest ami változott, legalábbis ami nálam járt kb 2 hónapja, van egy határoló, kábel elvezetéshez, ne legyen túl meghajlítva. Ventiprofil agresszívebb, cserébe kicsit hangosabb. Ahol 85-88 fok hotspot volt sima editionnel, ezzel 78-79 fok fölé nem megy . Memória 68 max. Alap PL-el. Nagyon sokat nem teszteltem, csak megint én voltam az alzaplus-os rendelő, cserébe próba.
CW nagyon minimális, legjobb 9070xt ilyen téren ami nálam járt. -
Dhampir
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Ugyanabban a méretben a 16GB GDDR6 verzió is elérhető.
PowerColor Reaper
AMD Radeon™ RX 9060 XT -
-
válasz
zsirfecske
üzenetére
Erre mondják, hogy pikk-pakk, nem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Egy Asus Prime Rx 9070 esetében ez jó eredménynek számít?
+5PL, - 90mv, memória alapon.
-
Nimda
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Akkor csak elkezdik végre utalni mindenkinek.
-
zsirfecske
veterán
srácok, csoda történt!

sima 9070 gigabyte cashback, német amazonról rendeltem december(!) végén átszámítva 224k-ért, azaz így 204.5k lett a vége

-
hackeeeee
Jómunkásember
Megjelent az optiscaler 0.9 final.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Microsoft Rewards
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung kuponkunyeráló
- Napelem
- Autós topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen széket vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5060 8GB GDDR7 DUAL OC Edition - Új 2 év garancia - Eladó!
- PALIT RTX 5060 Ti 8GB GDDR7 INFINITY 3 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 4060 Ti 8GB GDDR6 DUAL OC - 1 év garancia - Eladó!
- ASUS GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 CERBERUS - Plusz tápcsatit nem igényel - Eladó!
- GIGABYTE GeForce GTX 1660 OC 6GB
- iPhone 13 128GB Starlight-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5409
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 5800U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- Apple iPhone 13 128 GB Midnight 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) meg max random bezarodgat. Bar mintha a 3.1 ota ez megszunt vna.
CW nagyon minimális, legjobb 9070xt ilyen téren ami nálam járt.