Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Samsung Galaxy S23 és S23+ téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
2007ath
aktív tag
Két furcsaságot tapasztaltam az új Androiddal (S23):
- Amikor dupla koppintással altatom a képernyőt a telefonból egy kettyenő hangot hallok. Amikor feloldom a képernyőt, akkor szintén. Úgy tűnik, hogy nem a hangszóróból jön, hanem valami más alkatrész adja a hangot.
- A frissítés óta kétszer előfordult, hogy egy telefonbeszélgetés után valakit hívni próbáltam, de a hívás nem csörgött ki. A hívás alatt néma volt a telefonom. Egy újraindítás mindkét esetben megoldotta a problémát. (Ezt a jelenséget a korábbi Android verzióval nem tapasztaltam.)
Tapasztalt valaki hasonlót?
-
qltsar
veterán
válasz
PedroPascal #16827 üzenetére
Az auto brightness slider adaptive erteknel tudja felulvezerelni tobbre is a fenyerot, mint amit te tudsz neki allitani.
Azt vettem eszre, hogy annal is kepes normal tartalom eseten is tobbre allitani a kijelzot, mint amikor te manualisan bekapcsolnad a +5% extra fenyerot.
Tehat a slidetelitettsege 100%, ami mondjuk, manualisan jelentene 1500 nitet, de bizonyos ideig meg 5%-nal tobbel is megtolja, de te ugyanugy 100%-on latod a fenyero vezerlot.
Ezen kivul meg a kontent is szamit, ha valtogatsz normal es HDR tartalom kozott ugye, ahol meg az elmeleti peak 2600 papiron.
-
PedroPascal
őstag
válasz
qltsar #16826 üzenetére
Az mért van hogy automatikus fényerő mellett ha maxra tolja a csúszkát akkor van esetenként különbség. Azaz szemmel lehet látni hogy fényesebb vagy sötétebb de még mindig a csúszka maxon van. A fény függvényében igazodik a fényerőhöz és vissza mindig lassabban veszi a fényt mint ahogy ráttolja. Ez így van régóta de soha nem rezgett még ilyenkor.
-
qltsar
veterán
válasz
PedroPascal #16825 üzenetére
Egyik barátom S25+-on az előző update-nél írta, hogy ilyen, de a legújabb update-et ő még nem rakta fel.
Saját tapasztalatból eddig S23 és S24 esetén tapasztaltam.
Reddit tele van vele, meg több Samsunggal foglalkozó oldal lehozta, hogy nem telefonfüggő, hanem elvileg szándékos újítása One UI 7-nek, azért, hogy figyelmeztessen arra, hogy 100% fényerőn megy a telefon...ami szerintem egy hatalmas BS.
Ha nálad ezután mégsem működik, akkor bug van ott
...
-
qltsar
veterán
válasz
PedroPascal #16823 üzenetére
Ha ki van kapcsolva a Touch Interactions-re a vibration, akkor nincs.
Ottvan nalad is :), csak mas a beallitas.
-
Klon
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék!
Párom telefonja (S23) az android 15re frissítés óta (de nem biztos h attól) minden hívást kihangosítva vesz fel.... (lehet h csak elnyomkodott valamit)
A True Phone az alapértelmezett tárcsázó, de a gyári is ugyanúgy kihangosítva vesz fel minden hívást. -eléggé idegesítő
Tudtok erre valami ötletet mondani?
Köszi előre is! -
szalai019
csendes tag
válasz
Palesz191 #16805 üzenetére
Szia! Egyéni képet tudsz betenni itt: Telefon menü => Beállítások => Hívásháttér. Akkor viszont minden hívásnál ua lesz a kép. Bár nekem nincsenek Google-lel szinkronizálva a nevek (gondolom neked igen), így csak a gyári kezdőbetűm van mindenki nevénél, képek nincsenek. Az android 15-ön viszont hívás kapcsolása után elmossa a hátteret, csak addig marad éles amíg kicseng.
-
qltsar
veterán
válasz
alex devil #16813 üzenetére
-
qltsar
veterán
válasz
Simon Dávid #16809 üzenetére
Ismert csodas uj feature, auto fenyero, ha eleri a 100%-ot rezzen 1x.
Nem csak S23 modelleken van ez
.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
Simon Dávid #16809 üzenetére
A Nice Catch app segíthet megtalálni, mi okozhatja az indokolatlannak tűnő rezgéseket, vagy jelzéseket.
-
Simon Dávid
csendes tag
Sziasztok! Feltelepült az új rendszer nekem is. Azóta viszont random rezzen nagyon picit és csak egy pillanatig egyet-egyet a telefon. Azt hiszem a fényerőhöz lehet köze, mert amikor pl. kimegyek vele napfényre akkor szinte mindig csinálja. Nem tudja valaki, hogy hogyan lehetne kikapcsolni? Engem nagyon idegesít. Köszönöm a választ!
-
válasz
PirosHello #16807 üzenetére
Nekem is. A telefon pedig brutál gyors.
-
S@c@
őstag
válasz
alex devil #16804 üzenetére
akku idő javult-romlott?
-
Palesz191
aktív tag
sziasztok,
hívásháttér beállításában sokat nem tudok állítani, mégis személyenként más-más háttér jön ki. Ahol van feketés profilkép ott sötétebb, többieknél random.
Ezen lehet változtatni csak nem találok valami más beállítást? -
samu74
addikt
válasz
Szikravadász #16802 üzenetére
A zenelejátszó appban kell beállítani.
-
Szikravadász
csendes tag
Sziasztok!
Hogy lehet kikapcsolni, hogy a bt füles használatakor ne induljon el automatikusan a (legutóbb használt?) médialejátszó app? Android 14, OneUI 6.1.
Köszönöm.
-
StarKiller89
senior tag
sziasztok
az új rendszer alatt ki lehet kapcsolni az értesítések csoportosítását?
-
alex devil
senior tag
A feloldáskori animációt meg lehet változtatni valahogy? A GoodLockban van egy Wonderland nevű app ami az AOD és a zárképernyő váltásnal lévő animációra ad lehetőségeket, de az ujjlenyomattal feloldás utánra a homeképernyőre váltáskor szeretnék valami hasonlót.
-
Curtain
senior tag
Sziasztok! Ennél az új androidnál nem lehet külön óratípust állítani a zárolt képernyőhöz és az aod-hoz?
-
alex devil
senior tag
válasz
ArthurShelby #16792 üzenetére
Nagyon "nívós". Nem is értem ilyenekre miért van igény.
-
sonice
tag
Sziasztok.
Windows eseten csak a Smart switch programmal lehet csatlakozni? Egyeb samsung app nincs? Koszi -
kcsa
veterán
válasz
Mentolka #16786 üzenetére
Ez már egyébként S22 topikban kibeszélésre került, ott is ez a remek cikk került elő.
(gondolom látszik, hogy nem szeretem a pcforumot és a hasonló oldalakat, ahol több napos "híreket" tálalnak clickbait módon)
-
-
Mentolka
senior tag
Szerintem, a OneUI7 (Android15) többet fogyaszt, mint az előző verzió.
Legalábbis a tapasztalatom alapján - pl.: a GPS (+Waze) zabálja az akkut. -
kelly416
veterán
válasz
zolikaDB #16769 üzenetére
Most a számokat is külön sorra szeretnéd? Előcsalod a beállítások gombot, ráböksz, nyomsz még egy "beállítások" menüpontot és a "számok sora" opciót bekapcsolod.
-
G@ben
addikt
A múltkor szó volt róla, hogy a Waze beég a képernyőbe adaptív fényerőn. Csináltam egy rutint, hogy ha fut a Waze, vegye le a fényerőt 25%-ra, de azt hogyan oldom meg, hogy csak akkor, ha az van a képernyőn? Pl háttérben fut, navigál, de épp más programot nézek a kijelzőn, ami 25%-os fényerőn lehet, hogy sötét lenne.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Indiant #16765 üzenetére
Köszi, nem épp erre gondoltam, hanem erre ->
Itt volt: Beállítások -> Általános kezelés -> Billentyűzetlista és alapért. ->
De a számsorral jómagam nem vagyok kisegitve.
Soha nem használtam, engem csak zavar, és enélkül is arányos volt a Gboard kinézete, szóval na...
Valami változott, de éppen el nem barmolták annyira, szóval hátha alakul még. -
antal750
aktív tag
válasz
Rigormortiis #16767 üzenetére
Nem szeretném hogy folyamatosan menjen, csak fogyaszt valamit... Android autó kapcsolgatáshoz egyszerűbb lenne.
-
antal750
aktív tag
Sziasztok
A bluetooth ikont ki lehet szerintetek rakni valahogy a zárolt képernyőre? -
StarKiller89
senior tag
sziasztok
az új rendszerben megoldható valahogy, hogy külön szedje (pl a messenger) értesítéseit? tehát ne azt jelezze az értesítés jobb oldalán, hogy pl. 2 vagy 3? egyáltalán nem praktikus és sokszor nem is figyeli az ember, hogy azaz 1 értesítés igazából többet takar
-
EngineerBoy
tag
Sziasztok!
Az ikonokat át lehet állítani olyanra mint iphone-on hogy fekete hatteru legyen?
Köszi a segítséget -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Gboard segítség kellene, One UI7.
A printscreen-en lévő verzió az enyém, és olyanná akarom tenni, mint a youtube-rol fotózott verzió...
Nekem ez a méret jo, de full szethuzott lett, aránytalan, és a jobb alsó sarokban levo lefelé nyíl is eltűnt, ami akkor jön jól, ha vmit beirok, azzal eltüntetem, és nyomok egy entert. (Jelszavaknal pl)
Tud vki segiteni?
Enyém:
[kép]
YouTube -os, amilyenre szeretném:
[kép] -
-
fledtamas
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni frissítésben.
2023 év végén vettem egy s23-at, akkor volt egy CSC váltás a hívás rögzités miatt.
Azóta nem is jött rá semmi frissítés.Nem is zavart, jó volt minden, de most feltenném rá az új androidot, de elakadtam.
Frija-val letöltöttem a frissítést, ami 16 GB volt.
Odinnal feltenném, de hibát ír ki:
[kép]Mit rontok el?
Hogy kell frissíteni?Üdv,
Tamás -
szalai019
csendes tag
válasz
Oldman2 #16753 üzenetére
Akkor mi a tanácsod? Jelenleg ne keressek rá frissítést? Úgy értem a 14-esre már nem jön több biztonsági? Tehát marad rajta a 2025.03.01-es? (Ez a jelenlegi). Gondolom kereséssel már egyből felfrissítene újból 15-re.
Tudom, hogy korábban nem foglalkoztunk ennyire ezzel a biztonsági frissítés témával, nem használtunk ennyi alkalmazást, nem netbankoltunk ennyit mobilon stb. Most 2025-ben érdemes ezzel foglalkozni ilyen mélyen vagy csak örüljek és használjam a 14-et tovább? -
-
szalai019
csendes tag
Beszéltem szervizessel és azt mondta, azért tudtam visszatenni az android 14-et, mert nagyon friss a 15-ös és még nem jött hozzá hibajavítás/újabb frissítés. Amint jön, már nem fogja engedni. De lehet ez csak nekem újdonság. Szóval aki még szeretne visszalépni, hajrá!
-
ClioRS
őstag
A OneUI 7-tel nekem egy problémám van, a feloldás van egy animáció, nem tudom korábban is volt csak gyorsabb vagy csak most lett, de ezzel a mostanival "lassabb". Csak a főképernyőn van ez, ha egy alkalmazás van megnyitva és lezárom, majd feloldom, akkor azonnal megjelenik a kép, nincs animáció.
-
samu74
addikt
Azt láttátok hogy lehet rögzíteni a beszélgetést?
Ha a hívott felveszi, van egy kis magnókazetta ikon balról rákattintol, és mondja is hogy "rögzíti a rendszer". Hibátlan a felvétel hangminősége. -
antal750
aktív tag
Akkumulátor üzemidő one ui7 frissítés [link]
-
szalai019
csendes tag
válasz
Mcrazy #16730 üzenetére
Ezeket a töltőket én piacról szereztem mind párszáz forintért. Gyári kábeleket szintén. Újszerűek, gyáriak, tehát elfér a dobozban itthon. Több ezrekért nem venném meg. Volt 5000-es akkus Xiaomim, jó dolog persze. A töltési idő nem zavar, hogy 1,5-2 óra addig sem nyomkodom a telefont. (Olyankor tényleg nem). Az S23 esetében a hardver optimalizáltsága miatt elég a 3800-as akku. Nekem 2 napot nagyon max 2,5-et elmegy, azzal már bőven elégedett vagyok. Szerintem más is elégedett lenne.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Mcrazy #16730 üzenetére
A nagy YouTubere tesztelők első igéje között ez mindig szerpel de a legjobb gyártók: Samsung, Apple és Google is mégsem hallgatja ezt meg. Vajon miért?
Volt már a kezemben kínai csoda telefon 100W töltés közben a tojás megsült volna rajra.Saját szabványt használnak de a PD-vel is tud elméletben 65W, de gyakorlatban azt nem tudja. Jót nem tesz sem a telefonnak sem az akksinak ezért is nem használják ezt a neves gyártók még tabletnél sem. Folyamatosan telefonon játszóknak való ez a gyorstöltős kínai telefonok.
-
válasz
szalai019 #16728 üzenetére
"Legyen otthon 10W-os is, 25W-os is, abból már tudsz válogatni."
De minek? Meddig lesznek még 3800mAh akkumulátorok?
Már csak a Samunak van ilyen.
Az összes gyártó fényévekre van töltéstechnológia terén.
Értem én a lassú töltés adta pozitívumkat, de ki akar még a jövőben órákat tölteni, ha csak 15 perc van rá?
Ezek a "méregdrága" samsung töltök lassan majd csak elemlámpákhoz lesz optimális. -
válasz
PedroPascal #16727 üzenetére
-
PedroPascal
őstag
Szerintem a Samsung nem csinál olyat, hogy olyat írna rá ami nem igaz. Vagy önként vagy valami új rendelet miatt csinálták ezt, mert ugye a nagy cégek környezet barátok valahol. Lehet valami új technológiát vezettek be ami pont ezzel is járt és már akkor nyilván feltünteti. Csak ezért felesleges újat venni de aki most akar ilyet venni annak nyilván ez jobb válsztás.
-
válasz
szalai019 #16725 üzenetére
Amúgy ha a samsung alátámasztja számokkal is a standy fogyasztás közti különbséget, akkor valós az eltérés, egyéb esetben ez csak marketing fogás. Én az utóbbit tartom valószínűnek, mivel konkrét számokat sehol sem találni a standy fogyasztásukról. Az, hogy az újabbnál megjegyzi, hogy 5mW alatti, semmit nem jelent, mert nem tudjuk pontosan mennyi és azt sem, hogy az előző töltőnél ez mennyi volt.
-
szalai019
csendes tag
válasz
PedroPascal #16720 üzenetére
Köszi a választ/felvilágosítást. Igen, ezt írja. Én alapból is ilyen takarékos vagyok, töltés végén kihúzom a konnektorból. Úgyhogy nem veszek ilyet.
-
válasz
PedroPascal #16723 üzenetére
-
PedroPascal
őstag
Igen, pár hete küldte a Samsung, ajándék volt az S25 előrendeléskor, de kicsit késve küldték a februári vásárlás után. Most akarok venni egy EP-T4511XBEGEU 45W töltőt a tablethez ezért vagyok viszonylag képben a Samsung töltőkről. Van egy 65W Samsung, 3 portos töltőm, de az még a régebbi típus és van, hogy lassabban tölti fel a Tab S9-et SFC 2.0-val, mint más töltő SFC-vel. Az elején a kiírt idő kevesebb, de végül még is több a töltési idő vele. Ha bármi más van emellett rádugva akkor sem megy az SFC 2.0. A Samsung 45W nagyon kényes dolog. Több helyen is lehet olvasni, hogy a régebbi lassabban tölt. Az legújabb nem tudom az alacsony készenléti fogyasztáson kívül tud e mást is.
-
válasz
PedroPascal #16718 üzenetére
Nincs rajt, ezek szerint a tiéd már egy újabb verzió.
-
PedroPascal
őstag
válasz
szalai019 #16719 üzenetére
Szerintem főként kevesebbet fogyaszt, ha bedugva hagyod, biztos a föld megmentése volt a cél... 45W-nál más típus számot is kapott.
EP-T4510XBEGEU
EP-T4511XBEGEU -
szalai019
csendes tag
válasz
PedroPascal #16717 üzenetére
Köszi az infót.
A Low standby alatt mit kell érteni? Energiatakarékos? Vagy a telónak tesz jobbat ha ezzel használom?
-
válasz
PedroPascal #16714 üzenetére
Én ezt a töltőt használom, van ennél újabb?
-
szalai019
csendes tag
válasz
PedroPascal #16714 üzenetére
Igen, én írtam el, igaz, 10W az alap, nem 15. A teló kommumikálja le a töltővel, azt is értem. 90% felett pl. már nagyon lassan engedi bele. Ja igen, az a szögletes fajta 25W-ow amit mondasz. Nem tudtam hogy az modernebb.
-
PedroPascal
őstag
válasz
szalai019 #16713 üzenetére
Ez eléggé hülyeség volt amit írtál.
Gyorstöltés kikapcsolva = töltés, max 10W, 5V 2A. Ha bekapcsolod akkor a töltőtől függ, hogy gyostöltés, 15W max vagy szuper gyostöltés, 25W max. Nyílván Samsung töltési protokoll mellett az összes. Kevésbé melegszik vagy sem az függ a töltőtől is. 25W, 45W Samsung töltőből is 3 típus van már. A legujabb 25W EP-T2510NBEGEU, sokkal kisebb és fel van tüntetve a Low Standby rajta, innen lehet felismerni. -
szalai019
csendes tag
Pont az S23-nál nem sok értelmét látom a 25W töltőnek a kis akku miatt. Ugyanis ha a telefonon nem kapcsolod be a gyorstöltést, akkor a 25W töltő is ugyanúgy csak 15W sebességgel tölt mint egy korábbi pl. S10-hez adott 15W-os töltő. Viszont sima gyorstöltés nem kapcsolható már rajta külön mint pl. az S20-nál csak a szupergyors. Azzal meg brutál feltölt de minek? Egy elönye talán van a 25W töltőnek: kevésbé melegszik fel hosszabb töltés alatt.
-
válasz
ggbuffon1897 #16624 üzenetére
Kíváncsiságból ránéztem, a gyári 25wattos töltővel 66%-ról 100%-ra 44 perc alatt töltődött fel az akkumulátor. Nem tudom változott-e a 6.1 óta, csak azért mértem le, mert panaszkodtál a töltés sebességére.
-
Peathee
senior tag
Sziasztok,
most már nálam is ez a csodás oneui7 van a telefonon. hát a widgeteket jól elrontották.. Hogy-hogy nincs már benne az átlátszóság beállítása? csak azt lehet kiválasztani, hogy legyen háttér, vagy ne?
a másik meg, hogy az időjárás widget is túl minimalista lett kis méretben... -
colonia
senior tag
-
colonia
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung az S22 összes hibáját orvosolta, majd benyújtotta a számlát.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest