Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz elfelejtette #11954 üzenetére
"nyomdában dolgozok, ott elég sok láncolaj kell"
én is, de láncolajjal még nem találkoztam
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
hoffman_
nagyúr
válasz elfelejtette #12173 üzenetére
engem nem sűrűn állítanak meg(lekopogom) és akkor is rendben vannak a dolgok(lekopogom), a legutóbbi alkalommal amilyen szituban ellenőriztek minket, kb a jogsimat is elvehették volna*, hiába volt a kocsi otthon a garázsban. plusz a városban is rengeteget fordulok meg ugye, szóval én hiszek a jóhiszemű rendőrökben bringás igazoltatás esetén. aztán lehet, hogy csak szerencsém volt. de szabályos közlekedés esetén, és nyilvánvaló kielégítő láthatóság mellett ne álljon neki szemétkedni, csak mert megteheti. én meg tudom, hogy nem ér utol, ha nem akarom.
* nem piára céloztam ezzel, hanem annyi szabályt nem tartottunk be épp abban a kereszteződésben hajnalban, hogy reggelig lehetett volna írni a listát, és mégis tök jófejek voltak
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
SOAD19
addikt
válasz elfelejtette #12220 üzenetére
Azért az a 45 km is szép táv, főleg gondolom, hogy Ti se heti, napi rendszerességgel tekertek le ennyit. km Azért nem sokkal több Nagyvárad se, kb. 65 km, amit írtam is az előbb. Hosszúpályi-Pocsaj-Nagykereki-Bedő-B.keresztes-Ártánd fele. Létavértes fele 90 km környéke.
Most nézegetem Nagykereki weboldalát, azon belül is a Galériát, és a szívbaj jött rám, mikor alul a nyilakkal elkezdtem lapozni. Nem normális, aki ilyen hangeffektet rendelt hozzá.[ Szerkesztve ]
-
-
Zola007
veterán
válasz elfelejtette #12563 üzenetére
hát ja, mondjuk ők korrektek
Ellenben tudok olyan szervizt mondani Debrecenben, ahol múltkor az egyik barátomnak felajánlották hogy vesznek ki szemet a láncból és mehet tovább.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
cekkk
veterán
válasz elfelejtette #12736 üzenetére
De nem tekerhetnek egymást mellett még bringa úton sem a kerékpárosok.
-
Gyufaaa
veterán
válasz elfelejtette #13876 üzenetére
Twittert kapcsold be. Követünk!
-
törölt tag
válasz elfelejtette #14008 üzenetére
Ez leeresztett 5 perc alatt, nem volt akkora szerencsém. Mondjuk ballonos terepgumiba nem nagyon tud megfeszülni.
-
Zola007
veterán
válasz elfelejtette #14354 üzenetére
Szerintem menjetek fel Miskolcig vagy Kazincbarcikáig
Onnan irány Szilvásvárad vagy Bélapátfalva, ott megalszotok és másnap tovább Kisnánáig, ez kb 2x 40km, kényelmes, nézelődős kis hétvégi túrát lehet belőle kihozni a családnak
A Bükkben már nem sok kamion van, a forgalom is elég gyér[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
sanzi89
addikt
válasz elfelejtette #14475 üzenetére
Helyi bringa boltokban (Békéscsaba) max Tourney váltókat adnak el...
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
fpeter07
veterán
válasz elfelejtette #15456 üzenetére
Ahogy néztem a műszerolaj elég gyorsan besűrűsödik a váltögörgőknél. Vannak kifejezetten nedves körülményekre ajánlott láncolajok, azok kevesebb takarítást igényelnek, nem olyan sűrűek.
-
Teasüti
nagyúr
válasz elfelejtette #15460 üzenetére
Ha van rajta kenőanyag, akkor nem fog megfagyni.
A három év alatt egyetlen egyszer sem fagyott meg úgy a lánc kültéri tárolásnál, hogy ne mozogjanak a forgáspontok.
Sokáig közönséges műszerolajat használtam - az volt kéznél -, újabban Berner zsírspray-t, az nem jön le azonnal a felverődő víztől. Szárazon meg ~200 km vagy akár több.
-7°C az még amúgy sem veszélyes.
-20°C-ban sem volt gondom a lánccal soha; a váltók előbb fagytak be, mint a lánc.
Meg mennyi víz tud megállni rajta? Még ha meg is fagyna, sztem nem lehet nagy gond feltörni rajta a jeget. Ha a rozsdás csapot is meg lehet indítani újra, akkor a vékony jég film sem lehet probléma.Szerk: ha viszont a felverődő latyak áll meg rajta vhogy így, akkor mindegy...
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
válasz elfelejtette #16073 üzenetére
A gyári fekete fékbetétet használod igaz?
-
imyourfriend
őstag
válasz elfelejtette #16935 üzenetére
En ezert szereltem fel azt a 12-23-as ultegra sort. Picit valtoznak a korulmenyek meg mar tudok is korrigalni attetelnel. 52es elso tanyeron van nekem altalaban a lanc. Ritkan hasznalom a kicsi tanyert.
-
imyourfriend
őstag
válasz elfelejtette #18659 üzenetére
Miféle járgányba kell a felszerelés? És hányas a hátsó sor?
-
rootkiller
őstag
válasz elfelejtette #18659 üzenetére
HG sorhoz HG láncot KELL párosítani (vagy hasonló technológiájú KMC, SRAM, Connex, etc.) mivel a HG rendszernek az a lényege hogy körülbelül fele idő alatt vált mint az UG rendszer ahol nincs kidolgozva a láncfelvétel illetve a lánckerekek egymáshoz képesti precíz pozíciója.
Artengo TR 990 Pro
-
imyourfriend
őstag
válasz elfelejtette #18663 üzenetére
HG sorhoz szerintem is HG cuccos illik, azért kérdeztem mert pl én Ultegra sorhoz Connex láncot használok, mely sokkalta tovább bírja az általam f*snak tartott Shimano láncnál. (országúti téren)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz elfelejtette #18672 üzenetére
Előzőleg cs-hg50-es sorom volt shimano lánccal. Mivel erőből tekertem, 800km alatt vége lett. Most egy 20-as sor van fent, és még csak a kmc-t használtam, szóval csak elmélet van. Patentszemről az a véleményem, hogy együtt nyúlik a lánccal (más meg azt mondja, hogy a sokadik láncot használja ugyanazzal), szóval mindnek megvan a saját patentje. Ezen kívül nagyon nagy találmánynak tartom, főleg, mikor akármiért ki kell szedni a láncot
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
sssent
senior tag
válasz elfelejtette #18672 üzenetére
Szerintem túlliheged a lánccsere-kérdést. Sokan több ezret mennek, és úgy rakják fel az új láncot a régi fogsorra. Ha még nem volt nagyon kopott a lánc, akkor így is simán működik, tehát jó láncokat tök mindegy, hogy milyen gyakran cserélgetsz. A lánc kopása még két teljesen azonos láncnál is erősen függ attól, hogy épp milyen körülmények között volt használva (pl. esett-e az eső a héten), így szerintem egyáltalán nem célszerű ahhoz ragaszkodni, hogy ugyanannyi km. legyen bennük. Amikor épp látszik, hogy takarítani/kenni kéne a láncot (ami nem feltétlenül km-függő), akkor a másikat rakod fel. A láncnyúlást folyamatosan ellenőrzöd, aztán ha azt tapasztalod, hogy az egyik már kicsit kopottabb, mint a másik, akkor megpróbálod a jobbat kicsit többet fent hagyni (pl. egy-egy mosás után nem cseréled meg őket).
-
imyourfriend
őstag
válasz elfelejtette #18670 üzenetére
Nekem az első egy shimano volt, nem a legrosszabb kategóriás de 9-es lánc és 2500km-t bírta. Majd felment utána egy connex 904-es ami 6500-at bírt, most meg vettem egy 908-ast a már 10ezer km-t futott sorra. Lehet nem tettem vele túl jót, de már mentem 250-et és semmi gondja. Tán néha nem úgy vált ahogy szeretném, de nem váltogatok minden km-en hogy érezhető legyen ez.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz elfelejtette #18693 üzenetére
110 kiló
gyakori terep
időnként bemegyek a csalitosba (hülye google gyalogos tervező ), olyankor homokot is kap
emelkedő is van bőséggel
meg erőből tekerésEz 800km után vágta haza a rendszert: CS-HG50 sor, CN-HG73 lánc. Viszont azt meg kell hagyni, hogy nem éreztem gondot váltással/lánccal, épp csak átesett a nyúlásmérő a láncon. Viszont azzal, hogy cseréltem láncot/sort, valószínűleg megóvtam legalább a hajtóművet.
A fentiek miatt fogom amúgy kb 200 km-enként cserélni a láncot. Pont 800 előtt raktam fel az újat, szóval azt, hogy 1000, 1200, stb nem nehéz fejben tartani, táblázat meg majd megmondja a pontos adatot, bár az is csak kíváncsiság miatt lesz érdekes. Aki 60kg, csak aszfalton megy, sík terepen, és pörög a lába, annál el tudom képzelni a több 1000km-es élettartamokat ugyanezzel a rendszerrel.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Zola007
veterán
válasz elfelejtette #18693 üzenetére
Én is ezt mondom, csupán arra akartam utalni, hogy nem lehet egy univerzális álláspontot alkotni az egész témára, ezért mindenkinek magának kell mérlegelnie.
Én 2 lánccal fogom használni a PG-950-et, mert egyrészt ennyit megér a hajtás élettartama, másrészt ha koszos a lánc, nem kell azonnal szöszmötölnöm a tisztítással, hanem csak feldobom az újat és a másikat meg később elintézem.
Ez még egy túrán is jól jöhet, ha füves vagy terepen teker az ember és telerakódik minden sz.rral a lánc, akkor le tudod cserélni menet közben bármikorMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
razzorr
őstag
válasz elfelejtette #18839 üzenetére
Akkor ti is csak óvatosan, mert ebben a nagy faluban, mint Debrecenben arányaiban több tuskó,suttyó ember él,mint máshol az országban. Ha a párommal egyszer történne valami egy ilyen hülye miatt,akkor az tuti,hogy nem az intenzívre,hanem a hullaházba juttatom.
-
Toomy
senior tag
válasz elfelejtette #18993 üzenetére
Igen ezt jó, hogy említetted - miszerint az oldala repedezik -. Talán ez az egyetlen hátránya.
-
Toomy
senior tag
válasz elfelejtette #18996 üzenetére
De. Elölről hátra. Hogy az első is kopjon. Így dupla annyit megy el a két gumi. De ha 1000 -ént cserélgeti az ember akkor még jobb. Szerintem...
-
Toomy
senior tag
válasz elfelejtette #18998 üzenetére
Igen, nem árt ha ott van a jobb gumi, főleg esős ill. téli időben valamint poros úton. Nálam más a szitu, mert ugyebár az outimon slick gumi van mindig. Azaz állandóan kopott gumival járok, még akkor is amikor új van fent. Azért is írtam hogy 1000 -ént nem árt cserélni, mert ha már egy mintás gumi tükörre kopott, akkor tényleg nem célszerű megcserélni. Persze, ha valaki nem száguldozik hegyről lefele döntögetve, csak közlekedik annak azért oly mind1. Véleményem szerint... -
Runner_fxr
Ármester
válasz elfelejtette #19071 üzenetére
Igen, menetes agynál ez nagyon jól működik is, de kazettásnál ellen kell tartani a sornak egy láncos kulccsal és ez kicsit nehezíti a műveletet.
-
TayRol
nagyúr
válasz elfelejtette #28887 üzenetére
Erről jut eszembe, nekem már 2x leért kanyarban a pedál. Nem tudom, hogy ez konstrukciós hiba, és a Courier-nél ennyire alacsony, vagy én kanyarodok nagyokat? (biztos a motoros múlt miatt)
-
borix
őstag
válasz elfelejtette #32410 üzenetére
80% defektjeim Budapesten szereztem és a többségét a kerékpár utakon vagy mellett a sok széttört üveg,fűnyíráskor kiszóródó királydinnye,drótok,éles kövek ilyenek.
De nem nevezném soknak volt Schwalbe CX Comp külsőm azzal havonta volt 2 defektem
kb 250-400 km szakaszonként.
Használtam Continental Ultrasport külső az sem volt sokkal jobb.
Schwalbe Marathon Plus az defektvédelem terén király volt de viszont nehéz is.Más
Lehet tudni,hogy a Lidl-ben most kapható kerékpáros kabátot 3999ft milyen hőmérsékleti tartományban ajánlják? -
veterán
válasz elfelejtette #34945 üzenetére
Ebayrol mar rendeltem ledmatrixos fokuszalhatot, nem egy cree, de majd meglatom milyen lessz.
Everybody lies.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz elfelejtette #56814 üzenetére
RIP
Azért szép kort élt meg. 7 milliószor átfordult.[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
válasz elfelejtette #235659 üzenetére
Szerintem jobban járna láthatóság ügyileg, ha ledesre cserélődnének a lámpák. Faternak 3 éve cseréltem a halogéneseket, sokkal nagyobb fényük van, a hátsóban meg van kis kondenzátor, így megállás után még kb 1 percig világít.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz elfelejtette #235694 üzenetére
Faternak ilyene van sima dinamóval. Van rajta egy kapcsoló, és hozzá kell bekötni a hátsó lámpát is. Így nappal nem világít amikor nem kell. Ha meg szükséges, kapcsoló átkattint, és megy is.
Gondolom van ott pár bicajbolt, biztosan árulnak ilyesmit.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Ringman
nagyúr
válasz elfelejtette #264442 üzenetére
Herrmans H-Black MR8 Dynamo szerintem jó, de eléggé drága lett, én még 27€-ért vettem
előtte valami nem ledes axa volt, az kb csak arra volt jó, hogy engem lássanak
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz elfelejtette #264453 üzenetére
ez elvileg 180 lm a gyári adat szerint, de itt mindenki másképp mér, ez vsz. a német szabvánnyal kompatibilis szám, nem a "kínai lumen". valami hasonlót kéne keresni axa, trelock, rfr (cube "alternatív" márkája), vagy Busch + Müller, de az tuti drága lesz.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
andrisbandi
őstag
válasz elfelejtette #264453 üzenetére
ALUMÍNIUM SZALAG
Lehet ilyesmivel ki lehetne takarni egy csíkot fölülről, így a szembejövőnek nem vakítana.
Kipróbálni bármivel megoldható ideiglenesen.Onnan a nagy ötlet, h egy gyári mini pilácsnál hasonlóan volt kitalálva.
Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest