- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dißnäëß #134096 üzenetére
Adamben se annyira fullos ám, csak 6 EQ van, bár ez is több, mint ami szokott lenni. De tényleg lehetne ez ma már alap, ahogy a digitális bemenet is. Utóbbit nem értem miért nem alap. Drágább cuccoknál van csak ilyen, pl Genelec, Neumann, de ott is opcionális.
Simán lehet DSP-s, csak ezek fixek, de remélem éveken belül itt lesz valami nagy forradalom. Lásd Edifier is már mobilappozik (Connex), pedig az full konzumer.
Én vettem anno Swissonic V8-at, az biztosan DSP-vel vált, pedig az is 130e/pár volt, amíg lehetett kapni, én meg akciósan 80e/pár áron fogtam ki. És az még AMT is. Ott van benne a PCM1861, ami bizony egy ADC:
Végtelenül egyszerű az erősítés, pedig azért ez se gagyi cucc, nagy 8" dög, 40 Hz lazán kijön belőle, s tud hangerőt is bőven.
Táp része:
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
lezso6 #134087 üzenetére
Említett JBL-nél tudod mit hiányolok ? Vmi DSP finomhangolási lehetőséget, mint Adam-nél. Ok, más liga árban utóbbi, de ha már DSP ott van bennük, ne csak 3 gomb legyen már predefiniált frekikre pár dB-t hangolni, hanem fullos korrekció.
Amúgy lehet nem is dsp-sek a JBL-ek, azon filóztam. Azt írja magáról, acoustic crossover. Magyarul finoman utal arra lehet, hogy jelszinten, elektronikus crossover van benne (nem dsp), ezt állítják a gombok, utánuk meg a 2 kis végfok.
Csak elfilóztam.. szétszedős vidit nem találtam. De ennyiből adc, dac és még egy pici csoffadt dsp sztem nem jön ki, igencsak elektronikus crossoverük van.
Na mindegy is.. a végeredmény nem rossz.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Tudtam róla, de nem merültem bele.
Érdekes a La petite fille de la mer c. száma.Itt a piano verzió a Nocturne-ön, van az eredeti verzió és van egy modern is, az a kedvencem ebből. Majd linkelem.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Polllen
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
-
tranceplanet
addikt
válasz
Polllen #134068 üzenetére
WiiM AMP: [link] -123.500 Ft
Dali Frontok: [link] - 55 eFt
Subok:
[link] - 55 eFt
[link] - 40 eFt
[link] - 75 eFt
[link] - 54 eFt
[link] - 47 eFt
[link] - 69 eFt
[link] - 58 eFt
[link] - 97 eFt
[link] - 24 eFt
[link] - 140 eFt [tipp]
[link] - 120 eFtKomponens szett 2.1: [link] - 50 eFt [tipp]
Sztereó térben sokkal jobb a front pár bármilyen virtuális térhatású soundbar rendszernél. Sajnos a sub ára megdobja a költségvetést. Lehet ahogy fentebb írták sub nélkül indítanék, aztán egy tisztességes sub később: [link]
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
válasz
denesdr #134088 üzenetére
Ha nem kell HDMI-ARC, akkor igen.
Sub kimenet hiánya aktív hangfallal nem probléma, lásd amit írtam.
Egyébként nonszensz, hogy a Wiim Amp a legolcsóbb amin van HDMI-ARC. Nincs olyan, amiben utóbbi van, csak erősítő nincs...
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz
lezso6 #134087 üzenetére
Ha a költséghatékonyság a cél, akkor nem kell Wiim Ultra, elég a Pro vagy a Pro Plus is.
Szerk.: upsz, sub kimenet csak az Ultrán van, sorry!
Azért aktív hangfalakból jó al kisebb a választék, mint passzív dobozokból. Persze lehet ízlésre korrekciózni, de ez csak a frekiválszra vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dißnäëß #134081 üzenetére
Egyébként ott a Wiim Ultra, ha az is van olyan jó, mint a Wiim Amp és társai. Így nem kell bohóckodni passzív hangfalakkal, hanem lehet venni aktív stúdió monitort. Persze a design erősen korlátos (szinte csak modern / ipari jellegű van, nulla színválasztékkal), avagy gyengébb a WAF, de hangminőségre lehet sokkal jobbat kaphatsz. Az említett JBL 305-ből is mindössze 120e forint/pár.
És aktív stúdió cuccnál a subhoz nem kell forrás / erősítő oldali támogatás, mert a line level miatt csak sorbakötöd a szatelitek elég. Persze a konfiguráció viszonylag limitált, mert magán a subon kell beállítani mindent, a forrás egynek látja a komplett 2.1-et. Jellemzően csak egy 80 Hz körüli szatelit HPF kapcsoló, egy 50-150 Hz közötti sub LPF és intertáló szokott lenni. De nem mondanám, hogy ez kevés.
Passzív dolgoknál azt vettem észre, hogy sokkal-sokkal drágább minden, vagy legalábbis nem ritka, hogy a 200-300e alatti hangfal (tehát még erősítő sincs!) kategóriát budgetnek nevezik, de amúgy mindenképpen belépőnek. Ez nekem wtf. Aktív stúdió 5" mélyközepes méretkategóriában én 100e/pár körül tartom a belépőt és 300-400e/pár körül a középkategóriát. Utóbbi attól az, hogy már komoly munkára is alkalmas, de a belépő is megfelel hobbi szintre. És azok is már eleve bi-amp erősítésűek ami a HiFi világában kb aztaqwa kategória. Pedig bi-amp még pár tízezres aktív hangfalaknál is előfordul.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Ne dolgozzatok, tegyétek le kicsit.
Hallgassatok Vangelis-t.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Megtiszteltelek, hogy telón pötyögtem be
(Még mindig a Tidal gyűjteményem élvezem a nappaliban)
Zárszóként egyezzünk ki valami középútban.
Szerintem pszichésen térünk el, Te és én.
Te az óvatos duhaj vagy, én pedig a merészebb.Te égtél már meg valszeg, ahogy én is facsartam ki kisebb csodát a "vacakból".
Valahol itt sejtem a diszkrepanciát.
-
FJC
senior tag
válasz
Dißnäëß #134081 üzenetére
Megint, nem kímélted a klaviatúrát...
Nem vitáról van szó!
Megkérték (nem saját részére) fix összeg elköltésére, javulást várva...
Erre adtam jóindulatból tanácsot, hogy könnyen megégetheti magát...
Nem szabad felelőtlenül segítséget ígérni! (főleg ennyi pénzből, úgy hogy van egy eleve nem rossz rendszer).
Valami jót, csak sokkal jobbra érdemes cserélni, ha nincs egyébb probléma..."Szerintem itt az lesz a gond, hogy nem hallottál még jó belépő rendszert, "
Már megint feltételezésből indulsz neki...A belépő szint, amúgy már meg van neki...
[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Dißnäëß
nagyúr
Más a megközelítésünk, én megoldást keresek, nem kifogást, a tesztek pedig azért vannak, hogy nézzük őket és leessenek hasznos dolgok belőlük.
De most gonosz leszek: az ő "baja", kihívása, nem az enyém. Vállvonás, én csak 1 vélemény voltam a sokból, halljon többet is. Ha meg szakértelmet szeretne, hívjon oda vkit a szobába, mérje be neki, mondjon valamit, ne fórumból fotelből szakértesse meg a dolgot.
Te odatettél neki egy üvegplafont árban, azaz maradjon amíg nincs több pénze, úgy, hogy ha lenne ~1 milkója rá és behúzná az általad még nem javasolt opciókat, akkor is eléggé más hangzást/karaktert kapna a JBL-el szemben, ami ugyanúgy szokós, túl azon, hogy "hűdejó".
Szerintem itt az lesz a gond, hogy nem hallottál még jó belépő rendszert, különben lenne javaslatod. Esetleg kereskedő vagy és majd kap az illető egy privit, hogy ezt vedd, én ennyiért adom csak itt, csak Neked, csak most, és amúgyis 100 éve ezt csinálom, mindenki hülye, ne hallgass rájuk .. vagy teljesen mások a jóról alkotott fogalmaink..
Eszem ágában nincs vitatkozni Veled arról, mi legit és mi nem. Mindenki egy adott keretből éli az életét, de azt nem mondanám fejlesztésnek, ha az ember egy full kompakt szettet kicserél, mert nem 1-1 komponensét cseréljük ki, hanem megíveljük és dobjuk az egészet a kukába. Eladhatja, abból megvan a sub ára, D verzió...
Itt szintet szeretnénk lépni, egy ilyen kommersz soundbar perszehogy nem hozza egy szobai sztereó kifinomultságát, na pláne nem egy ennyire eltalált dac-streamer-erősítő kombóval, amit agyon lehet konfigolni.
Szerintem az ágyúval verébre csapdába estél, de tényleg elengedtem a témát, lehetsz az utolsó szó.. ha van némi józan esze, nem fog egy ilyen JBL után úgy szórni pénzt, mint bohóc a lisztet.
A JBL "dögös" nehogy már szinonímája legyen a hifinek, ahonnan csak egymillió a következő lépcső
Vannak jó JBL-ek (végre hallottam is), vagy nyersen egészjók, korrekciózva pedig zsenik (305P mk II + sub), na, a BAR 500 pont nem ez, innen minden gondosan összeválogatott tisztességes 2.0/2.1 fentebb van kb.
A tisztességes fogalma pedig nem mindig pénz direkt függvénye. Ezért is tájékozódunk mérésekből, mielőtt egy szalonban lévő tukmálós arcnak bármit elhiszünk.
.
-
FJC
senior tag
válasz
Dißnäëß #134079 üzenetére
Nem a saját ízlésem szerint kell összeállítani a cuccot...
Én foglalkoztam vele, tudom milyen a történet:
Felkérnek fix összeg elköltésére.
Elvállalod...
Annyi pénzből nem lehet jót alkotni...
Jön a kritika, rossz esetben pénz vissza követelés, harag...Én, ha ajánlok akkor 200-300 ezer (polc sugárzó pár), esetleg + sub 250 -től felfelé.
Álló 300 000 - 1 milla (párban).Ráadásul itt meglévő rendszer fejlesztésről van szó, a JBL is 200 000 Ft fölött van...
[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Dißnäëß
nagyúr
Sztem semmi nem garantált hifiben, míg nem hallotta az ember.
De nyújtózni kell, most is ezt mondom, ezelőtt is ezt írtam.
Összességében: a Forint csak romlik, inflálódik. Most hallottam a Wiim-en
, hogy januári infláció a becsült fölé ment kerek 1 százalékkal (marad a szívás továbbra is, de hát itt nem volt ez meglepi). Amennyire mindez egy hifistát érint, az az, hogy ami ma 100, holnap 110, ami ma 200, holnap 220, éssatöbbi.
Magyarul, én a helyében kinyögném, de nyilván nem beszélhetek más nevében, ha a keret betonfix, alternatív utat kell nézni.
B opció, hogy a sub-ot időben eltolja 1-2 hónappal.
C opció használt hangfalak, használt sub. Persze maku állapotúak. Máris megvan.
[ Szerkesztve ]
-
FJC
senior tag
válasz
Dißnäëß #134077 üzenetére
A Wiim 120 (sima) újonnan. Maradt 80-100 ezer, ez polc sugárzórai is elég kevés (új).
Nincs sub...
A jelenlegi JBL szerintem dögösebben szól mint amit az új rendszer tudna nyújtani... Garantált a csalódás!"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Dißnäëß
nagyúr
Háát, szerintem necc, de közel vagyunk a határhoz (felülről).
Nagyságrendileg 100 körül Wiim Amp-ot lőni mondjuk + Polk XT15 (Erin szerint jó kezesbárány és EQ van ugye) + sub (amiket nem ismerek annyira, de egy Cantonnal elég jól elvan ismerősöm, miután beállítottam neki, sokat engedett a hátlapi panel paraméterezni, korrekció esetében Roon-on).
-
FJC
senior tag
válasz
Polllen #134073 üzenetére
A JBL cuccot, nem ismerem, de tudnak látványosan szólni...
A rendszer fejlesztés alapja a hangszóró, nehéz jó (olcsó) kompromisszumot kötni, ebben az árkategóriában.
Ennyiért el kell engedni..."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Polllen
nagyúr
Ha 80-100k körül lenne valami jó hangfalpár, akkor lehetne értelme a cserének. Én utoljára heco argon 50-t használtam és - szerintem - remek mélyeket tudott, viszont ezer éve nem nézegettem a piacot, hogy mi mennyiért megy. Meg nyilván én is tartok attól, hogy most ott a sub és van egy megszokás.
denesdr
Ezért is gondoltam a wiim amp-t, szerintem korrekt egybe cucc.Dißnäëß
Sajnos a wiim amp pro kereten túl lóg, de köszi az infókat, magamnak felírom, hátha egyszer rászánom magam.Amúgy köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Dißnäëß
nagyúr
+1, sub kellhet mellé. Ez inkább praktikum.
Nem tudom, a JBL BAR 500 sub-ja gyárilag előkonfigurált-e (ha igen, kár), vagy részletesen állítható mindene, Wiim esetén utóbbi előnyeit élvezed.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Wiim Amp vagy Amp Pro. (Most vettem egy Pro-t).
Eltérések
- az Amp Pro háza alul körbe lyuggatott, gumi tappancsai picit mások, illetve belül javítottak a hűtésen réz, alu ill. grafén hűtőbordákkal, így keményebben hajtva is stabil marad (a gyártó szerint)
- erősítő ugyanaz, de a Pro-ban van PFFB, tehát a D osztály kimeneti szűrőblokkját is beleveszik a feedback körbe, ami precízebb megszólalást, alacsonyabb zajszintet, nagyobb impedanciafüggetlenséget hoz. A gyakorlatban nem hiszem, hogy ez nagy eltérést jelentene, valszeg nem halljuk meg.
- a Pro-ban ESS Hyperstream helyett ESS ES9038Q2M van, újabb, jobb. Valszeg nem halljuk meg.
- A Pro háromsávos WiFi 6E-t kapott, a simában kétsávos Wifi 5 van. Nem hiszem, hogy lenne gyakorlati előnye, bár a WiFi 6E latency-ben is alacsonyabb (multiroom/realtime esetén jól jön), messzebbre is "lát", zsúfolt rádiós környezetben is hatékonyabb (sok router a közelben esetén az OFDMA segíthet)
- Bluetooth 5.3 a Pro-ban (5.0 helyett). Nem hiszem, hogy lenne gyakorlatban előnye, bár latency jobb, SBC-n és AAC-n kívül LC3-at is tud, nyilván a teljes infrastruktúrának tudnia kell ezt, ergo a túloldali eszköznek is..
- Apple AirPlay nincs a Pro-ban, Dolby Digital viszont igen (DTS továbbra sem), két Wiim Amp Pro-val vagy Wiim Ultrával (és kieg. erősítővel) össze lehet hozni egy vezetéknélküli 5.1-es Dolby Digital konstellációt otthonra. [link] Hogy milyen lesz, passz, de belépni nem rossz szerintem, az alapján, amit eddig tapasztaltam vele
HDMI-n kötve a Wiim Amp Pro-t, megy a tv hang ki az eszközre és a tv távszabályzóval történő ki-be kapcsolás illetve hangerő szabályzás is (HDMI CEC).
Mivel mindkettőhöz jönnek ki mindig fw frissítések, tévedés joga fenntartva.
[ Szerkesztve ]
-
FJC
senior tag
válasz
Ennyi pénzért én nem változtatnék...
A Wiim Amp egyébként jó kiindulás lehet, csak kell hangszóró is...
Egy sima polc sugárzó basszusban gyengének fog tűnni a JBL sub után."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Egy 25 m2-s nappaliban szeretnénk kiváltani egy soundbart (JBL BAR 500), amit egy TV szolgál ki.
A tulaj szeretne továbbra is valami egyszerű és kényelmes megoldást a film nézéshez és zenehallgatáshoz.A keret: 200k
A kényelmes hangerő állítás (hdmi arc) és a lehető legkevesebb kábel miatt én arra gondoltam, hogy vehetne egy wiim amp-t (110-120k) és mellé 1 pár hangfalat.
Használtan ami még a keretbe belefér az kb a Yamaha F51, Jamo E670. Esetleg kis plusszal Dali zensor 5.Van esetleg javaslatotok, hogyan lehetne ezt jobban elkölteni?
Gondoltam arra is, hogy van chromecast-juk, így hangerőt azon keresztül is lehet állítani a TV távirányítóval, de dac+amp vonalon nem biztos, hogy beljebb lenne. (Pl. optikán egy smsl su-1 + Fosi ZA3)"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Dißnäëß
nagyúr
És megy a rádió is kiválóan
Volt ma reggel egy fw update is, multiroom csoportok közötti delay állítás lehetősége + még egy rakás kisebb feature + bugfixek.
Én még mindig marhára élvezem ezt a motyót, hihetetlen jól kitalált-összerakott ökoszisztéma, pezsgő fórum, van mögötte aktívan csapat. Remélem, sokáig kitartanak, mert havidíjat nem szednek, a termékek tartják el őket és ha csökken az eleinte nagy vételi hullám (óhatatlanul), havidíjra kényszerülnek (amit megadnék nekik, a Roon árát nem fogják kérni úgysem sztem).
Az egyetlen sebezhetősége ezeknek az okoskütyüknek pont ez: maradjon fent a cég és éljen sokáig, mert ha 5-10 év múlva már nem lesznek, ki fogja update-elni az appot, az api linkeket, a mindent is ? Még a majdani legújabb Androidra se fog felmenni az app így. Szóval hajrá hajrá..
-
-
Beretvás
veterán
Reggel ugrott be ,hogy ha én veszek egy Dac-ot akkor bukom a subwoofert.. 5.1 es valami kell legyen...
-
hcol7
senior tag
válasz
Beretvás #134049 üzenetére
ha esetleg hasznalnad telefonhoz vezetekes fules meghajtasra, es barmilyen jack aux-in es hangszorohoz ldac/aptxhd kodekes bluetoothozasra _is_, akkor egy fiio btr5 kivalo svajcibicska lehetne.
szerk: epp nincs, de szokott lenni hwapron 40korul belole.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Ha már a WiiM-ről megy a diszkurzus. A sima WiiM és a WiiM Pro között mi a különbség? Azért néztem ki a sima WiiM-et mert minden cuccom Apple és főként Apple Music-ot használok, és ahogy én olvastam a WiiM Pro nem támogatja az AirPlay-t!? Nem is értem miért nem?
Ráadásul a sima WiiM-ből van sima ezüst ami nekem még jobban bele illene az ökoszisztémába. [link] Tehát a kérdés az, hogy a sima WiiM megéri-e megvenni vagy az felejtős?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Fercsa #134044 üzenetére
Persze, én alaplapi dolgokhoz hasonlítottam. Annyival van azok felett, mint a Toppingok az ADA felett. Amúgy ránéztem a használt árakra, azt hittem, ilyen 3000 lesz, de basszus, 15k, ami a bolti 10 felett nagyon sokkal van. Nálam is a Focusrite a fő, csak az 40.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Fercsa
senior tag
válasz
VoidXs #134041 üzenetére
Az ADA-71 hasznaltpiaci arat siman megeri, egy olcso peldanak remek volt! Barmilyen alaplapinal sokkal kevesbe zajos, de hifi topikban vagyunk es DAC-kent ezt a szintet mar nagyon nem uti meg. Egy olcsobb topping, smsl, kinai csoda minimalis extra koltseggel kenterbe veri, ha ket csatorna eleg.
Egy dologra tokeletes megpedig usb<>coax/toslink interfesznek, bar abban is limitalt 48khz-re. Viszont a ki/bemenetek meglete miatt tokeletes arra, hogy pc-n megoldjon az ember barmifele korrekciot/manipulaciot.
A fentieket, csak azert irtam le, ha valakinek felcsillant ra a szeme tudja mit varjon tole. Nekem is volt egy regebben, arra tokeletes volt, hogy az aktiv valtassal szorakozzak vele mielott vettem egy komolyabb studio interfeszt.
[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Beretvás #134042 üzenetére
Az is lehúzás. Egy RCA gyártási költsége 10 forint körül lehet, szóval a fair ár azzal, hogy elhozzák Magyarországra, és még hasznuk is van rajta, nagyjából 500 körül van.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Beretvás #134031 üzenetére
Ez azért nagyon nagy probléma. A kábel semmit nem számít, ha abból a pénzből külső DAC-t vettél volna, akár 10000-ért egy ADA-71-et, sokkal előrébb lennél, minimum 20 dB zajszinttel. Nekem is van ALC897-em, és annyira utálom, hogy a tömörített Bluetooth-ra váltok, ha utazok a géppel és nincs nálam hangkártya (abból Focusrite 2i2-t használok).
Későbbi kommentek alapján felmerült a HDMI is, az meg aztán tényleg tökéletes, azzal torzítás nélkül juttatod az AVR-be a hangot, hiszen digitális.
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
válasz
Beretvás #134031 üzenetére
Sokat segítene, ha tudnánk milyen modul van az alaplapodon (a MB specifikációjában megtalálod)
A Realtek alaplapi "hangkártyák" hangminősége elég széles spektrumon mozog. Az egyik véglet a "cicergőnek jó"=hozza kb. egy friss lapos elemekkel zöldsárgázott Sokol szintjét, a minőségibbek már valamilyen mértékben elszeparáltak az alaplap egyéb részeitől, külön tápáramkörrel is rendelkez(het)nek, minőségi(bb) szűrő/puffer kondenzátorokat kap(hat)nak. De láttam már olyat amin árnyékolás is volt.
Azért egy jó minőségű diszkrét/külső hangkártyának (DAC-nak) nem ellenfele. Szerintem.Üdv. V. Körte
-
denesdr
addikt
-
denesdr
addikt
válasz
Beretvás #134028 üzenetére
Nem feltétlenül, mert ez függ a konkrét DAC chiptől, plusz a köré épített elektronikától. VoidXs annyit mondott, hogy van olyan DAC chip, ami eleve katasztrófális, szóval egy ilyen chippel szerelt készüléktől sok jót nem érdemes várni.
Hogyan csatlakoztatod a forrásodat a sztereó erősítőhöz illetve az AVR-hez?
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß #134020 üzenetére
AI nem feltetlenul kell kalibralni, ha jol tudom ez egy jol definialt kozeg, elfogadhato futasideju algoritmusokkal.
Picit túloztam.
Nem annyira, max annyi, hogy egyszeruen hajthato hangfalakat preferalj, meg egy jo sub azert tovabbra sem olcso, ha melyre kell menni.
Egyebkent erre kopnak ki a rendes hangszorok es a hifi a mediamarkt megfelelokbol.Beretvás: Texas Instruments
alaplapi Realtekek kozott is van kulonbseg, bar szvsz a premium ALC4080 se az igazi
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Beretvás
veterán
válasz
denesdr #134018 üzenetére
Jo azt ugy értettem hogy sub tartomány. Csak nem sikerült megfogalmaznom érthetően. Subbal rendben van minden ahogy az avr ekkel is. Ilyen kell legyen nem arra tervezték hogy falat bonts vele, kell mellé a subwofer ha falvontós mélyet szeretnél. Senkit nem akartam én megsérteni aki avr el zenél és elégedett.. nekem az kevés volt amit azok adtak.
Csak az akkori kérdező azt kérdezte avr el vagy szetreoval járna jobban zenére. Én meg írni mertem hogy avr mellé kellene sub, a tapasztalataim alapján. A vita innen indult. Aztán elfajult.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
proci985 #134014 üzenetére
Árában van, de innen fentebb szerintem elektronikában felesleges (hacsak nincs spéci igény, teljesítmény, nagyon egyedi rendszer, stb).
De ezt kb. receptre írnám fel mindenkinek, valahogy így:
- Akarsz jó hangot ? Menj be Media-ba, hozz el egy random hangsugárzó párt 50 körül-felett + egy sub-ot, végy hozzá egy Wiim Amp Pro-t, lődd össze, élvezd.Picit túloztam. De azért az irány nem rossz.
Egyszerűsödik az élet.Nemsokára AI kalibrál. Igazából lehet most is, mert az auto EQ sweep után kér egy kb. 1 percnyi időt a motyó, simán feltöltheti a mért adatokat és megkapja a korrekciós profilt, nem tudom. De elvileg működne egy ilyen megoldás. A korrekció minőségét nagyban befolyásolja nyilván a használt mikrofon - teló..
Vagy umik + manuál param EQ, az viszont szebbet ad.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Beretvás #134017 üzenetére
Van olyan, hogy egy adott DAC chip tényleg ennyire mosott hangú, például a Realtekeknek rendesen vízesése van. Melléraksz egy TI-t, és mindjárt nincs probléma. De ez nagyon nagyon könnyen mérhető, csak dobd be az ábrákat, és rögtön elfogadja mindenki.
-
Beretvás
veterán
válasz
denesdr #134015 üzenetére
Jajj ne. Hogyan írjam hogy értsétek. Avr el sovány az alsó frekvencia tartomány. Irtam hogy a két jamon kevesebb a sub, alsó ratromány, vékony az alja, kicsi a basszus. Nem tudom másképpen leirni.
Kegyetlenül elbeszélünk egymás mellett az az érzésem.
Megpróbálom újra.
Próbáltam két avr el is ugyanazon hangfalakkal, ugyanakkora hangerő mellett. Stereo módban a két avr en minden maxon ami a basszust növeli. A két avr között és jól hallható a különbség de a régi stereo denonnal jóval nagyobb a basszus. Ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz
Beretvás #134013 üzenetére
Ez nem biztos, hogy erősítő probléma, mivel a subot nem az AVR erősítője erősíti, hanem a sajátja (amennyiben aktív subról beszélünk). Aztán ha az AVR-t használva még subbal is gyengébb a mély, mint a szetereó vassal sub nélkül, akkor az is lehet, hogy mondjuk az AVR DAC-jával van valami vagy alapból ilyen a 'hangja'.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß #134000 üzenetére
egyebkent annyira nem olcso, kb 500 euro erre. ennyiert jo aron van, de kb el is varhato a tudasa. igen, tudom mennyiert mennek az audiofil cuccok, de azok okkal kopnak ki.
annyiert kb tud mindent, ami ennyiert elvarhato.
persze nem 20 kilos alutomb a haza, meg nincsen tulbonyolitva (feleslegesen) az elektronika, de tud mindent, amit ennyiert kb el lehet varni.
---
3dB kilenges a freq-response grafon csinalhat olyat, mint amit leirtal a Denon kapcsan. ha nincs beepitett EQja, valoszinuleg ez tortenik.
---
bluetooth taviranyito jobb, mint az infras. bluetoothot nem zavarja a projektorvaszon. nalam pl a Marantz csak ugy fert el, hogy filmezni telefonrol tudom csak vezerelni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Beretvás
veterán
-
TCr
veterán
válasz
Dißnäëß #134011 üzenetére
Van még egy kis CoreELEC-es médialejátszóm, ami miatt indokolt, bár a CEC-vel valószínűleg azt is meg tudnám oldani... ha nem lenne egy igazi retek a Sony tv távirányítója. Összehasonlíthatatlan a 950-es Harmony-val, úgyhogy marad.
Meg igazából viszonylag futureproof is, ha rendszermódosítás lesz.
Igaz, hogy az új eszközöket már nem ismeri (nem bővíti a Logitech az adatbázist), de a tanítása pofonegyszerű, ha mégis infrás távos eszközeim lesznek később.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
válasz
Dißnäëß #134008 üzenetére
Megállt bennem az ütő, amikor kicsomagolva láttam, hogy nem infra, hanem BT a távirányítója, és akkor ezt most nem fogom tudni felprogramozni a Logitech Harmony-ra.
Kellett vakarnom a fejem rendesen, hogy akkor most hogyan lesz meg ugyanaz a kényelem, mint a "nagyrendszernél"... aztán lehiggadva, szépen átgondolva és az igényeim alapján beállítgatva az lett a vége, hogy még annál is kényelmesebb így.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
válasz
fererencz89 #133996 üzenetére
A fejhallgató rendszer már adott Teac UD-501 DAC+topping A70pro erősítő és egy Sennheiser HD660S2 fejhallgató. A wiim kizárólag szobai zenére és tv-re kell
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Beretvás #133998 üzenetére
Remélem nem én voltam.. őszintén. Az A/AB osztályok és a D-k nem csak felépítésben mások, hanem hangszóró kontrollban is. Papíron gyakran nem sok eltérés van számokban, de az összes D osztálynál az az érzése az embernek, hogy rohadtul fogja a mélysugárzót (azaz az egészet, csak itt jön ki látványosan), erős a hangszóró kontroll. Ezt egyesek damping-el magyarázzák, szerintem összetettebb, mindenesetre mélyekre nem versenyez egy jó D osztállyal semmi szerintem, a többi frekin sem igen, ahogy látjuk, hova fejlődtek, de oda én spec a két frontot aktív 3 útra megcsinálva mást fogok használni - szigorúan csak az építés öröme és a "brahi" miatt.
Lehet a Wiim-et szidni, nem veszem magamra. Mindenkinek mások a preferenciái és a teljes zenehallgatási élmény nem csak abból áll, hogy hogy szól valami. Nagyrészt igen (jó esetben), de nem kizárólag. Én azt mondom, hallgassa meg, aki még nem hallotta, aztán mondhat ilyet is, olyat is.
Nemsokára visszakerül hozzám az öreg Onkyo, vakarózok, mivel EQ-zzak, hogy ugyanezt kapjam. Valszeg befogom a Pi-t elé valami okosrendszerrel.
Tv+t optikán, HDMI híján és EQ ugrik. CEC ugrik szintén.
Lényegében vissza a kőkorba.Vagy Wiim Mini és marad buta végfok.
Az öreg vasak között voltak difik régen, én azt nem kifogásolom. De ez a maiakra is érvényes. 2020 körüli Denon hm vas rokonnál. Pehelykönnyű, lehet D osztályos, vagy AB de akkor rettenetesen kispórolt. Az öreg Onkyo-mba meg beleszakad a derekam. A Denon megszólalt nyersben és kerestem a levegőt, a könnyedséget, a nemtudom mit, egy sötét pince illúziójába kerültem hirtelen, pedig ekkora difi nincs mérve köztük valszeg. Bepróbáltuk az Onkyo-t, pffffff.
Ez a difi a jól implementált D osztályok között nincs meg szerintem, ahogy tapasztalom. Mind ugyanaz a "száraz" ( precíznek mondanám), jó mélykontrollos hang. Amiben difi lehet, a zajszint, mert ezeket gyakran végfok módban hajtják ("max hangerőn") és a forrás oldalon digitálisan megy a hangerőszabályzás. Viszont lehet jópár öreg AB osztályú klasszik nagyvas is felzajosodna, ha ugyanennek mintájára maxra tekernénk a hangerő potit és a DAC-on szabályoznánk hangerőt, aztán 2 méterről is jönne a "ffffffffffffffffff" csend esetén.
Fülelni kell, fülelni, fülelni.
A régi analógabb világ sokkal több lötyögést engedett ebben-abban (amit a gyártók jól meg is lovagoltak), a mai sokkal inkább leírható egy méréssel, grafikonnal és kb. tudod, mire számíthatsz majd tőle, mert sokkal több komponens vagy kikerült az egyenletből, vagy óriási fejlődésen ment keresztül (dsp, dac, adc, amp - ellentétben mondjuk egy LP tűvel vagy hangszedő karral, ami ugyanaz, mint amit már 50 éve is tudtunk).
-
TCr
veterán
válasz
Dißnäëß #134000 üzenetére
És akkor még ott vannak a nem out-of-the-box, advanced megoldások, mint pl. a hálózati (NAS) lejátszás, vagy a rádióállomások (pl. Frisky, ha már elektronikus vonal) manuális beállítása.
Én a távirányítóját el is csomagoltam.
A CEC, az automatikus bemenetváltás, illetve a 2 perces auto-off indokolatlanná teszi a használatát.
Zenehallgatáskor meg úgyis telefon / tablet kell, a hangerőt meg annak a hangerőgombjaival (is) lehet vezérelni.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
FJC
senior tag
válasz
BIGi75 #134004 üzenetére
Bármely kompetensen megtervezett erősítő...
Szinte minden erősítő megfelel ennek (persze vannak köztük jók és sokkal jobbak).
Ez egy hifi mítosz...
Sokkal, sokkal fontosabb a hangszóró és az akusztika!"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
BIGi75
senior tag
Ez azért kissé lesarkított kijelentésnek tűnik. Mi a helyzet a damping faktorral, a crosstalk-al, a különböző torzításokkal (IMD, THD), a különböző terhelésekre adott válaszokkal (impedancia, impulzusválasz, nagy dinamikával rendelkező tranziensek visszaadása,...). Vannak hallható különbségek a frekvenciameneten kívül is sztem.
-
FJC
senior tag
válasz
denesdr #134002 üzenetére
Erre nincs mindekinek megfelelő válasz...
De szinte bármely középes szintű márka...
Az erősítők problémái eltörpülnek a hangszórók problémái mellett."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
FJC
senior tag
válasz
Beretvás #133998 üzenetére
Most is igaz:
Minden kompetensen megvalósított erősítő, amely a határértékein belül működik, megfelelően szint egyeztetett, nincs plussz DSP bekepcsolva, stb egyformán szóll!
A különbségek mérve könnyen láthatók, de ezek a hallhatósági határ alatt vannak."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Spórolós topik
- Felülnézetes, többjátékos taktikai akciójáték PUBG: Blindspot
- Ukrajnai háború
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...