Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ekkold
üzenetére
Nem hallottam még. Amit írnak róla, engem nem hozott lázba, de van, akinek nagyon a fétise tud lenni.
Mai mércével szokásos:
- mélyek nem lesznek annyira feszesek, kontrolláltak, "ropogósan szárazak" mint Hypex-nél
- közepek kiválóak lehetnek, ezt a tartomány a legkönnyebb adnia minden erősítőnek amúgyis
- magasak nem lesznek annyira ultra tiszták, mint egy Hypex-nélDe ugye túl a műszaki követelményeken, aki szívesen színez ilyen eszközökkel, csak nyugodtan, a lényeg a nap végén az, hogy Neked tetsszen.
Ha engem kérdezel, inkább az van, hogy bizonyos dobozok, amik mondjuk könnyen járnak alul, de kicsit sokak felül, szépen egyensúlyba kerülhetnek vele, míg mondjuk nagyon precízre hangolt dobozoknál már kijöhet a "nyugis, angolos" hang (azt hiszem, így utalnak rá), ami nagyon sokáig hallgatható, de durván mikrorészletezés nincs benne. Cserébe nem is kényes annyira a forrásra és a felvétel minőségére, mint egy modern cumó.
-
ekkold
őstag
Amúgy hányan vagyunk itt olyanok, akik még hallgattak, (és esetleg saját kezűleg építettek is), QUAD405 erősítőt? Milyen minőségűnek tartjátok, ill. mennyire tűnik használhatónak, mai mércével egy ilyen végfok?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
nLali
üzenetére
Én inkább Terra Tachyon-okat vennék, de hát ízlések és pofonok.
-
vadkörte
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ezt mintha már olvastam volna valahol...
#140817 lezso6Ez a gondolkodás még csak nem is az ókorból, hanem inkább az őskorból származik, először a paleolitikumban volt divat.
Abban az időben még, ha rájöttek, hogy átb***k őket, az elkövetőt nem feltétlen emelték piedesztálra, könnyen az asztalon végezte, mint főfogás...
#140819 fererencz89
Aaaz igen. Érintésvédelem level végtelen.
-
fererencz89
őstag
Remélem, gyerek nem tud bemenni oda: [link]
-
dgyuri0123
nagyúr
Idézet egy friss hsz-ből :
"vicces, hogy a mikrofont pontosabbnak tartja, mint a fülünket"Ráadásul nem mai motoros aki ezt nyilatkozta.
-
-
nLali
őstag
válasz
fererencz89
üzenetére
Az... És az emberek többségének nem üti meg az ingerküszöbét a kék matrica és az arany filc hatása.
-
nLali
őstag
-
benfolds
őstag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
egyik nap hallgattam a jmj remastereket, imádom, de annyira régen és tök más szetten hallgattam az eredetit, hogy hangzásra az nem volt meg fejben, úgyhogy "kötetlenül" tudtam élvezni a remastert.
de biztosra veszem, hogy egyébként is úgy van, ahogy mondod. látom, hogy a kraftwerkeket is remasterelték, kétszer is, egyszer 2009-ben, aztán 2017-ben. azt már egy kicsit neccesebbnek érzem, mert az eredetinek van egy "sötét", analóg hangzása, amit szerintem csak elcseszni lehet, de csekkolom mindjárt. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
benfolds
üzenetére
Én úgy, mint liszi kolléga. Van választék legalább.
Jean Michel Jarre Equinoxe albumának jól áll, olyan, mintha Dolby nélkül digizték volna az eredeti szalagot és ez az, a korábbi verzió pedig egy lapos vacak valami.
Dire Straits-nek is jól áll.. de főleg régi zenéknek, ahol a basszust még nem ismerték a stúdiókban és/vagy nem volt rögzítési technika hozzá.
-
válasz
benfolds
üzenetére
"erre akartam utalni az "istenkáromlással", hogy ha szeretsz egy albumot, akkor azt úgy szereted, ahogy van, akár a hangzásbeli "hiányosságaival" együtt"
A remasterelésben az a jó, hogy nem tünteti el a föld színéről az eredeti verziót.
Akinek az eredeti tetszik, bátran hallgassa azt tovább, én is így teszek több esetben. Az újrakeverés egy lehetőség, egy korszerűsítés, egy újragondolás, ami tud hozzáadni, de elvenni is jócskán. -
benfolds
őstag
sziasztok! a remasterelt albumokkal hogy álltok? istenkáromlás? egyáltalán hogy néz ki egy ilyen remasterelés? legtöbbször azt veszem csak észre, hogy fel van hangosítva az egész és minden hangszer nagyon elkülöníthető, ami egyáltalán nem biztos, hogy jó, mert néha természetellenesnek, ridegnek tűnik. eddig egy olyan remasterelt albumhoz volt szerencsém, aminél azt éreztem, hogy egyértelműen előnyére vált az utómunka: a cure-tól a faith. a desintegrationben már annyira nem vagyok biztos.
aztán van az egésznek egy olyan oldala is, erre akartam utalni az "istenkáromlással", hogy ha szeretsz egy albumot, akkor azt úgy szereted, ahogy van, akár a hangzásbeli "hiányosságaival" együtt. akármit csinálnak vele, az már nem lesz ugyanaz, mint amit te megszerettél, amihez már van egy érzelmi viszonyod. ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy ismerős csaj plasztikáztatja magát, botox, ajakfeltöltés, mellek felpolcolása stb. lehet, hogy aki soha nem ismerte, annak jobban bejön, mint az "eredeti", de számomra az a nő már nem ugyanaz, mint aki volt, és hiába néz ki jobban objektíve (bár én minden ilyen optikai tuningtól eleve rosszul vagyok), nekem idegen. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
turho
üzenetére
A pin1 a közös csak. A fali oldal 5 tűsnél Pin1 ugyanúgy GND, mint a 3-tűsnél.
- Pin1 gnd
- Pin 2-3 = egyik +/-
- Pin 4-5 = másik +/-Tehát egy minimum 5-eres kábelen el tudsz vinni 2db balanced csatornát 1 csatlakozóaljzatba, ami csatlakozóaljzat után tudsz a nevezett adapterrel szétválni 2db egymástól független balanced klasszik 3-pólusú XLR-re.
Pin1 amúgyis közösre megy mondjuk egy forrásoldali készülékben, szóval az, hogy most itt hozzuk ezt össze, semmit nem jelent áthallás szempontból.
Felhasználás: van egy konnektor vakfedeled, amire 1db Neutrik NC3MD-LX-M3-at terveztél egy házimozi vízszintes sík 5.1-ének szatellitjéhez, bekábelezted a helyiséget és kiderült Számodra, hogy mégis inkább 7 csatornával mennél körbe, ergo a jobb és bal hátsóból igazából 1-1 helyett 2-2 kellene... öröm az ürömben, hogy a falban 8-eres Ethernet kábel van és némi agyalás és guglizás után rájöttél, hogy NC5MD-LX-M3-al is lehet ezen a két ponton kiállni, hisz a kábel tudja, innen pedig egy említett adapterrel gyönyörűen továbbmenni 2db hátsó aktív szatellithez is - és ugyanez a túloldali, másik hátsónál.
Forrás oldalon NC3FD-LX-M3 minden fali aljzat, így ez az 1-1 hátsó szatellitekhez menő Ethernet kábel 2-2 egymás melletti 3-tűs fali aljzatra valót is elhoz hátra.
Feladó oldalon 2db 3-tűs csati szokásos módon, fogadó oldalon pedig 5-tűs + adapter, mert kiderült, hogy a kábelnek szánt Legrand vakfedélbe csak egyetlen standard méretű XLR csati tehető be, pont nem fér el 2db egymás mellett, mini-XLR-ezni vagy TRS-ezni pedig nem szeretnél.
Magyarul eredetileg surround L/R-ot terveztél csak, most pedig még hozzácsapsz 1-1 surround back L/R-ot plusszba, 5.x -> 7.x
Mennyezeti Atmos ugyanez: eredetileg 1 kábellel álltál ki a mennyezetbe tett Legrand cuccokkal (konnektor + Ethernet) két kötődobozba, a vakfedélre itt is 1db Neutrik fér el.
Az eredeti setup-od ez lett volna, most viszont fentre is 2 helyett 4db 3-pólusú XLR-t kell elvinned 1 kábelen. Ezt egy 5-pólusú aljzattal lehet megtenni oldalanként + adapter 2x 3-pin-esre, hogy ez legyen végül.
-
-
-
Dißnäëß
nagyúr
PA-sok: mennyire elterjedt (értsd: néha látni) az, hogy 5-pólusú XLR-en visznek 2 balanced XLR csatornát, amit osztanak adapterrel utána ? Mert monjuk csak 1 csatlakozóaljzat fér el a készüléken, panelen..
-
Dißnäëß
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Fizikailag veszem őket. Általában egyébként 4K (és sima BR) kevesebb helyet foglal, mint egy DVD, és próbálom kerülni a fancy (értsd, túlméretezett) kiadásokat korábbi tapasztalatokból okulva. Ami nem mindig jön össze, pl Hard Boiled idén kapott először DVDnél jobb kiadást angol felirattal.
Próbáltam online, de miután Google Playről átkerültek a filmek youtubera, komolyan elgondolkodtam, hogy mégis mennyire megbízható a webservice.
Ugye eleve azért veszek még mindig (illetve egy fenét, már megint, majd egy évtized kihagyás után) filmeket, mert adott esetben újra akarom őket nézni.
Jelenlegi setup meg sajnos az, amit "részletező, nüanszokat mutató és kiegyensúlyozott" setupként írnék le ha audiofil lenne. Értsd, ad az élményhez a 4K (HDR) és az objektumalapú hang. Jobb 4K kiadásokon ilyen 80-90Mbps körüli átlag(!) bitráta van és nagyon látszik, hogy ez majdnem nagyságrendileg magasabb a streamingnél.
Lemezek se egyértelműek, pl az egyik legszebb kép- és hangminőségi filmem a La Haine, ami mégiscsak egy mikroköltségvetésű fekete-fehér indie francia film a 90es évekből.
Mondjuk itt is van szórás minőségre, pl a Kino Lorber kiadású Tropic Thunder 4K kb egy közepes blu-ray minőségi szintjén van képre és hangra is, normál esetben 50 euroert. Ja, visszatértünk a japán gold-plated referencia CDkhez.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Filmeket. Lejátszónak vettem egy használt PS5öt olcsón
Pana UB820at drágállom, alatta meg vagy képjavítás nincs, vagy Dolby Vision. Audiora ugye mindegy, ameddig ki tudja küldeni a jellemzően DTS:X/Atmost az erősítőnek.Streaming persze van, szóval mainstreamet vagy ami úgyis mindig elérhető, azt felesleges megvenni. A probléma az, hogy a legutóbbi rendelésem a "Good Luck, Have Fun, Don't Die", a "Fall (2022)", a "No other choice" és a "Sirat" filmekből áll ami kb így reprezentatív: Imádom az indie USA filmeket (akkor is ha Gore Verbinski, azaz Pirates of the Caribean és Rango), az ötletes horrorokat, a távolkeletiekt (ez éppen Park Chan-wook, azaz Oldboy) és az európaiakat (ez éppen spanyol). Ugyanakkor elég jól megtippelheted, hogy mi nem szokott sokáig fent lenni streamingen: Fall éppen elérhető, de kérdés meddig.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß
üzenetére
ja, /s itt a sarcasm volt

redditre en atlapolva ezzel a forummal kb csak a boutique blurayeket nezem. pct epiteni ott jellemzoen nem tudnak azon a szinten, mint itt pl az epitett vizhuteses topikban. vagy ha van is, egyszeruen a reddit modeljevel el fog veszni cseppkent a tengerben ez a szintu tudas.
-
nLali
őstag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
nLali
üzenetére
Ott vannak a listán, katasztrofálisak. Egy Lánczos resampler jelentősen jobb, mint az OS-ek. Ilyen csodákat szoktak használni sokszor, mint lerp vagy Catmull-Rom. Ezek a PS2 algoritmusaiként is ismertek, 2001-ben ez volt a csúcs.
Tudtommal az OS nem konfigurálható, ezért oldom meg mindig lejátszóban.#140770 Dißnäëß: Ott a trükk, hogy nem hobbi, hanem megrendelés. Hobbiból már semmi nem kerül a Cavern-be, azt a vonalat elengedtem.
GPU-ra FFT-t tudsz tenni, de a tökéletes megoldás nem ez. Kicsit kontraintuitíven fog ez hangzani, de a tökéletes algoritmus a linkelt lista végén van, ez a sinc. Az a probléma vele, hogy a teljes hanganyagra végig kell számolni minden egyes minta esetében többször, illetve brickwall lowpass is kell, amihez szintén az egész hanganyagot fel kell dolgoznod (ez gyorsítható GPU-val, de cachelhető, szóval nem tétel). És akkor még ott van az, hogy streamelt hanganyagra nem működik, hiszen ott nem ismerjük az egész fájlt előre. Tartok tőle, hogy azért nem terjedt el az új módszer, mert ugyanez a baja.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
VoidXs
üzenetére
Úgy irigylem az ilyen embereket, akik így fejlesztenek és idejük van rá.
Imádtam én is, de ma már csak hobbiként tolnám... a klasszik pénzszerző megélhetési enterprise IT egy agyhalál amúgy, el is hagytam a fejlesztő karriert még anno.
GPU-ra, levedlett BTC-s ASIC-ra, vagy hasonló kreténségre nem lehet ezt áttenni, vagy nagyon nem alkalmas rá instruction set, whatever egyéb miatt ?
-
nLali
őstag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
nLali
üzenetére
Szerintem bár impresszív, de kis léptékű. A foobar 99.68%-át javították 99.75-re. Nyilván nem fogjuk észrevenni, de csípi a csőrünket, hogy nem a legjobb. Amikor a határait kapargatjuk a tudománynak, az mindig így néz ki, például az EQ-s papírok is ilyen mértékű javulást hoznak ki, amik mostanában jelennek meg, annyira felnőtt az ipar.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
nLali
üzenetére
Hát FFmpeg-ben sehogy, mert az egy fájlkonvertáló. Meg kell várnod, mire ezt az új rekordert bárki más implementálja. A foobar azért nagyon közel van hozzá.
A tökéletessel az a probléma, hogy nincs olyan CPU, ami bírja, hiába ismert a módszer a 70-es évek óta. Egyszer lekódoltam, szénné optimalizáltam egy hónapos munkával, és mégis perceket vett igénybe egy másodperc zene konvertálása az i9-14900-on. Annál jobb CPU meg bár van, de csak marginálisan. Még pár évtizedre vagyunk attól a teljesítménytől, hogy ezen az oldalon megjelenjen a 100%-os mérőszám.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
vadkörte
üzenetére
"A nagyobb probléma, hogy szakember is van közöttük."
Ez még nem is lenne baj... Méregdrága eszközöket is szakemberek tervezik/gyártják. A baj az, mikor visszaélnek a tudásukkal és meséket találnak ki, hogy miért jobb az ő sz@rjuk, mint másé.
Lényeg, magukhoz kötni a sok "tudatlant" és vezetni, mint egy messiás. -
vadkörte
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Tehát azzal nem tudok mélyebben mit kezdeni, ha valaki két SD kártya között különbséget haluzik.
Volt/van pár SD/mSD kártyám, 128MB és 128GB között elég széles szórással. Van amit egy sáros pocsolyában talált médialejátszóból guberáltam ki. (takarítás után a mai napig teszi a dolgát) Van ipari (nem az odaát linkelt horror árú (az a technológiája alapján közelebb áll az SSD-hez)) és mezei konzumer is. Egyetlen esetben hallottam SD és SD hangjában eltérést, ha megdöglött valamelyik és mérgemben/adatmegsemmisítési céllal kettétörtem. Amúgy a normál SD reccsenése mélyebb, dinamikusbb...

-
vadkörte
addikt
válasz
lezso6
üzenetére
Fides magna est...

#140749 dgyuri0123
A nagyobb probléma, hogy szakember is van közöttük.
#140753 lezso6...Te is beavatott leszel, terjesztheted az igét, és később akár nagyra becsült "tanítómester" is lehetsz...
nem véletlen, hogy így épülnek fel a piramis játékok és a szekták is... Előbbiek leginkább a pénztárcádra nézve veszélyesek, utóbbiak, ha nem vigyázol az életedre is. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
nLali
üzenetére
Az a baj, hogy én fizikai stackhoz annyira nem értek. azaz abból indulok ki, ha letárolok valami változót, akkor az csak adott feltételek mellett fog korruptálódni (átviteli hiba, race condition). Kb network stacknál ISO és ANSI modell szerint is a legalsó réteget ráhagyom a villamosmérnökökre.
Amit tudok fizikai rétegre azt kb PC tuning és vízhűtés építés alatt szedtem fel legfőképp tapasztalati alapon.
Tehát azzal nem tudok mélyebben mit kezdeni, ha valaki két SD kártya között különbséget haluzik.
Dißnäëß: sub mint fórum sub, akkor ez

Subra én az XTZ 12.17 Edge (vagy 1x12 Edge) vagy Arendal 1961 1S (zárt) vagy 1V környékén nézelődnék. Előbbi HyperX iszonyatosan túlméretezett táppal, igazából a kettő között ilyen 30-40nmen filmezni az szokott lenni a kérdés, hogy 1 vagy 2 subot akarsz 1500 euroért lefedni a szobát. Meg az Arendalnak jobb a PEQja, de azt ezen a szinten úgyis utánkalibráljuk vezérlésből.
Pl nekem 2x12.17edge van, lezso használ 1961 1St és mindketten elégedettek vagyunk. Eredetileg filmezni vettük őket (20Hz extensiont tudják), de gyakorlatilag ami jó filmre, az jó zenére is.
Klipschek között volt még egy jó de szériahibás széria. Class A természetesen felejtős.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Nagyon jól megfogalmaztad. Sokkal jobban, mint ahogyan én le tudtam volna írni...
Most olvasom... vett a srác egy "félmilás" dapot és össze akarja hasonlítani egy "800" ezres dappal, de ehhez segítséget hív, mert a füle nem túl jó (ez mondjuk sajnálatos). Kell e kifejtenem, ilyenkor mennyi kérdés torlódik fel az "agyamban", amiket alig tudok magamban tartani. De ez csak egy a millióból... még mielőtt azt gondolná bárki hogy szőrszálat hasogatok.
-
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ez van, amikor a csoportidentitás fontosabb, mint az igazság megtalálása.
Ez egy érdekes pszichológiai jelenség. Egyfajta szellemi lustaság, hiszen nem kell gondolkodni, csupán kritika nélkül átvenni a tekintélyszemélyektől a féligazságokra épülő véleményeket. Ezzel megvan az illúziója műveltségnek, tájékozottságnak, szaktudásnak. Továbbá ha elegendő ilyen ezoterikus "tudást" magadévá teszel, akkor ezután Te is beavatott leszel, terjesztheted az igét, és később akár nagyra becsült "tanítómester" is lehetsz, és beavathatsz másokat is az "igazságba". Ami nagyon jó érzés az egónak.
Nagyon hasonló ez a konteózás mechanizmusához, kvázi ugyanúgy működik.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nLali
üzenetére
Most olvastam pár hszt a szomszédból. Azt kell mondjam, elmebaj amit ott művelnek.
Mindenféle áltudományos, de leginkább "szerintem" vélemény hangzik el, ami lényegében egymás hülyítése, félrevezetése és tökéletes bizonysága annak, hogy senki nem tud semmit. Nyilván szerintem...
-
nLali
őstag
Óvatosan kell fogalmaznom, de az az érzésem, hogy valammi TechnoGenderLiberalizmus ütötte fel a fejét a hifiben. Az adatnak és az eszköznek már joga van úgy viselkedni, ahogy érzi magát. Ilyen nemváltó bitek vannak. A cheksumon átmegy, mert hát a fizika az fizika( biológia)
, de viselkedését tekintve komfortosabb másként viselkedni. Ez a bitperfect máshogyszólás oka. Mit szóltok. Rájöttem. Ez korszellem, vagy divat, ha ez a kifejezés jobban tetszik. -
válasz
turho
üzenetére
Így, így! Nagyon nem mindegy az SD kártya színe! A fekete az leginkább black metálhoz való, de néger spirituálék is baromi jól szólnak vele. A jazz különböző válfajaihoz, rendszertől függően krém, bézs, törtfehértől egészen a bordó, borvörös és sötétkék indigóig sokfélét ki kell próbálni, mert a legfontosabb a személyes tapasztalat! Komolyzenéhez inkább a pasztellszíneket javaslom, viszont Csajkovszkijhoz egyértelműen szivárványszínűt.

-
válasz
proci985
üzenetére
Abban egészen biztos lehetsz, hogy a dac-topikos agymenések az sd kártyák "hangjának" különbségéről, nem a kártyák mechanikai hibáiról szólnak. A jó hifista két tökéletesen hibátlan, szabványos és pontos méretű, semmilyen alkatrészt nem nyomó, berezonálást, vagy mechanikus zavart nem okozó kártya között is "meghallja" ám a különbséget!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
turho
üzenetére
/s
Benéztem a füles erősítő topikba, gondolkodtam beírok valamit, aztán inkább hagytam.
Ahogy nézem a többségnek lövése sincs a digitális jelfeldolgozásról sem. Ijesztő.
Egyébként elvileg lehet olyan helyzet végiggondolva, hogy két SD kártya között lesz hangzásbeli különbség: Ha valami ordenáré módon van megoldva az elektronika, nulla leválasztással, akkor két fizikailag picit eltérő SD kártya adott esetben csinálhat valami olyat (pl nyom valamit már az egyik amit nagyon nem kéne), hogy az az analóg oldalon már hallható legyen. Mármint itt persze a filléres dzsunka cuccokról beszélünk nulla leválasztással és még kevesebb körültekintéssel a fizikai designra, aztán persze lehet az egész egy méregdrága 30 kilós aluházban van prezentálva mert attól szól jól.
nLali: szépen lassan megy a paradigmaváltás, aki ebben nőtt fel, annak nehéz lesz megértenie, hogy az általa tisztelt illetők egy része egyszerűen nem ért hozzá.
ennél a topiknál is kellett több év mire kitisztult.
Joe123: wow, ilyet én már csak múzeumban láttam
-
btraven
őstag
Állítólag Class D erősítés feltöri az emberek agyát [link]
-
Joe123
senior tag
válasz
turho
üzenetére
Első melóhelyemen ilyen őskövület volt. (Meghajtók alulról a második/harmadik képen.) Anno nem próbáltuk, de ezek hogy szólhattak volna.
Mondjuk COBOL-ban lehet nehéz lett volna zenelejátszót írni.
64GB volt egy drive, két ember kellett ha ki akartad szedni. Mondjuk eleve volt 50dBA zajszint mellette annyi bizbasz zúgott benne. 
-
btraven
őstag
Ez volt az igazi! Egy ilyen boomboxot a vállára vet az utcán az ember és felnyomta a hangerőt [link]
-
lapalapa
őstag
válasz
nLali
üzenetére
Komolyan veszem, pont úgy mint a sajátomat.
Olyan ez mint mikor hobbym hajnalán hallgatva az otthoni láncot úgy éreztem hogy hű de úgy van ahogy tanultam a középsuliban, meg a fősuliban. Aztán egy kollégám elhívott magához miután többször ütköztettük a véleményünket hifi ügyben. Szakadt MF cd játszó, A100-as MF erősítő és két kis triangle doboz. Nyomott egy playt és ott egy pillanat alatt rájöttem hogy nem minden úgy van ahogy gondolom. -
-
-
nLali
őstag
válasz
lapalapa
üzenetére
Nono, nem mondtam ki a frankót. Rávilágítottam valamire, amire a többség nem veszi a fáradtságot.
Nem olvasmányos élmény, hanem tapasztalati is. Én is végigpróbáltam a process prio manipulációt, meg hogy a zenelejátszást egy magra tegyem. Azt is talán, hogy melyik magra.
Szóval a véleményen részben azon alapul, hogy megpróbáltam hiteles forrásból tanulni, részben pedig saját tapasztalatból, merthogy én is kipróbáltam.
A tapasztalatomat meg tessék komolyan venni, mert hiszek benne, hogy jól hallottam
-
lapalapa
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Na akkor én is panaszkodom kicsit.
nLali olvasmányos élményei alapján mondja meg a tutit, és ezzel nem értünk egyet többen, akiknek ellentétes élményeik vannak a leírtakkal kapcsolatban, ez a vita tárgya.
Sajnos olvasmányos élményeim alapján vettem múltkor lejátszót és durván koppantam a betonon, lásd streamer problémámat itt kitárgyalva, amire persze semmi épkézláb magyarázatot nem kaptam. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
nLali
üzenetére
A hagyományos hifisták sajnos ilyenek. Először a rendszered nem jó.
Aztán ha megtudják, hogy jelentősen az övék fölött van, akkor a tapasztalatod nem elég.
Aztán ha megtudják, hogy többszáz rendszerrel volt munkád többmilliárdos árkategóriáig, akkor nem ismered a hangszereket.
Aztán ha megtudják, hogy 5 hangszeren játszol, akkor nem látogatsz számukra igazi művészetet.
Aztán ha megtudják, hogy rendszeres színház- és operalátogató vagy, akkor csak nincsen elég jó képzettséged.
Aztán ha megtudják, hogy ebből doktorálsz, nincs elég valós ipari tapasztalatod.
Aztán ha megtudják, hogy ipari szereplők a te terméked licenszelik és vakteszten a sajátjuk helyett azt választják, akkor nincsenek olyan szabadalmaid, mint nekik.
Aztán ha megtudják, hogy nemcsak szabadalmaid vannak, de szakbírált papírjaid is, ahol valóban fel kell mutatni valamit, akkor nem teszel elég pénzt a szádhoz, ajánld fel az autód, rendszered, legyél bátor.
Aztán ha felajánlasz nekik egy vakteszt győzelemre 300 milliót az ezért járó Nobel-díj pénzjutalmából, akkor Kovács Alfonz munkanélküli Zalakakisszekérről közli veled, hogy buzi vagy.
Ezek valós körök, amiket az ilyenekkel lefutottam. Szerintem vicces belemenni olyan szócsatákba, amiknél egyértelmű, hogy a másik fél gyakorlatilag annyira sem mérte fel a helyzetét, mint amikor 1941-ben Magyarország hadat üzent az USA-nak. Nagyon durva drog az önimádat.
-
válasz
lezso6
üzenetére
"a tapasztalat fontos és hasznos lenne, csak kritikus gondolkodás híján, azaz a tudományos hozzáállás mellőzése miatt rosszul értelmezik a tapasztalataikat"
Erről beszélek én is. Lehet valakinek a keze alatt kismillió műszaki eszköz, de ha mindet ugyanazon hibás metódus alapján "ismerte" meg, akkor kitörölheti a "tapasztalatával"... -
válasz
liszi70
üzenetére
Ez nagyon jellemző. A legtöbb lelkes / laikus hifist három dolog jellemzi:
1. nagyon érdeklődő, szeret sok mindent kipróbálni
2. hajlandó iszonyat pénzeket kiadni a hobbijára
3. nincs szakmai tudása, és ez nem is érdekli
Innentől nem véletlen, hogy a tapasztalat számít és az hogy mennyire drága rendszered van. Hisz ez az amijük van, ebből indulnak ki, ez mindenük. A szakmaiság pedig sajnos háttérbe szorul, főleg hogy ez nemhogy nem támasztja alá, hanem éppenhogy cáfol sok a hiedelmet.Pedig a tapasztalat fontos és hasznos lenne, csak kritikus gondolkodás híján, azaz a tudományos hozzáállás mellőzése miatt rosszul értelmezik a tapasztalataikat. Az iszonyat pénzek kiadása is hasznos volna, hiszen sok mindent kipróbálsz, segíthetsz a közösségnek a tapasztalataiddal. Csak hát ugye ha rossz következtetésekre jutsz, és ezt osztod meg másokkal...
-
válasz
nLali
üzenetére
"nem elég jó a rendszerem és nem is elég jó a hallásom. Ezen kívül a tudás(ocska) smafu, a tapasztalat a valami"
Istenem, de régi, és de ócska... Ne görcsölj ezen, mert egyrészt amit ők "jó hallásnak" hisznek, az általában csak egy totális tévút önigazoló pszichés eredménye. Másrészt amit "tapasztalatnak" gondolnak, az szintén.

-
nLali
őstag
Na, nem szoktam egyik topicból a másikba panaszkodni, de egymás után megkaptam hogy nem elég jó a rendszerem és nem is elég jó a hallásom. Ezen kívül a tudás(ocska) smafu, a tapasztalat a valami. Lehet a hifi témakörben egyet nem érteni egymás minősítése nélkül?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Montesantos
üzenetére
A fejhallgatózás is macerás sport. Épp elég volt egy hangfalas rendszert összetákolni és lenyugodni a pi..ába.
Amim van, én azzal is elégedett vagyok (füles). Aki érzett magában kihívást/kíváncsiságot, az gondolom elment rá. Nálam ez a késztetés nem volt meg és talán nem is lesz soha. -
Montesantos
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Voltam rajta és nem bántam meg
attól függetlenül hogy 90%-ban hangfalas vagyok.... -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Jó kis cuccok ezek.
Plot twist: a Fosi DC Power filter nem az erősítő irányába végez szűrést, hogy jobb legyen a hang, hanem beszámolók alapján sok zavart rátesz a hálózatra ez a kis Fosi és ettől véd minden egyebet a filter (ami ugyanezen az áramkörön van).
-
lapalapa
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nem.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nem tudom, én is ezen filózom. Nekem van egy Harman-közelre EQ-zott DT-770 Pro 250 Ohm-om, aminek a hangját és kényelmét nagyon szeretem. Ez egy régi klasszis, semmi hype nincs benne-körülötte, igazi iparos jó igásló és kész + szoftver EQ - állítólag - normálisan, AutoEQ meg egyéb oldalakról többet is kipróbálva.
Fejesnél nem nagyon kapar a bogár, lehet, mert szimplán csak nagyon elégedett vagyok mindkettő hangjával.
(Azaz a másik egy IEM, Tanchjim One, USB-C és beépített, appról konfigolható DSP).
-
Jorgi Kormi
senior tag
Egy kis D osztály : [link]
-
nLali
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ideiglenesen, vagy végleg is gazdát cserélt egy-két termék. Valakinél kiderült, hogy milyen irányba kéne mozdulni. Erősödtek a kapcsolatok. Néhány kapcsolat már kilépett a virtuális világból. Személyesebb lett.
Nem akartuk egymást győzködni semmiről szerintem. Kicuccoltunk, beszélgettünk, zenét hallgattunk.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
btraven
üzenetére
Füles annyira érdekel, hogy van egy galaxy budsom, ami igaz hogy basshead, de arra jó, amire kell. Ha valaki annyira fejes párti, annak persze jó okulás lehet egy ilyen tali, de csak annak...szerintem. Hangfalas rendszeren meg annyira más minden, hogy kár fejessel "szenvedni", hogy hangfalas rendszerhangot akarjunk elérni, mert nem fog sikerülni. Gondolom emiatt nem (sem) mentek el túl sokan rá ebből a topikból (vagy talán senki).
-
btraven
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Persze, ha valakit érdekel. Meg tapasztalatot szerezni, mégis mi hogy tetszik. Én is addig csináltam jól a fejhallgató vásárlást amíg boltokba/hifisóra jártam kipróbálni. Csak félév után se találtam megfelelő fejhallgatót és ráuntam. Kényelmesebb a netről rendelni óriási rizikóval , mert 1% esély hogy pont olyanra vágysz amit kapsz.
-
nLali
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingatlanos topic!
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- Dell Latitude 5450 Újszerű, Ultra 5 135U, FHD IPS LCD,16GB, Magyar vil bill., gyári gar 2027.11-ig
- Bambu Lab A1 mini azonnal használható szett
- Nintendo Switch Limited Let's Go Eevee Edition Gyűjtői állapot
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez a gondolkodás még csak nem is az ókorból, hanem inkább az őskorból származik, először a paleolitikumban volt divat. Szóval az ilyesmi mágikus szemlélet konkrétan kb neandervölgyi hagyomány.
de biztosra veszem, hogy egyébként is úgy van, ahogy mondod. látom, hogy a kraftwerkeket is remasterelték, kétszer is, egyszer 2009-ben, aztán 2017-ben. azt már egy kicsit neccesebbnek érzem, mert az eredetinek van egy "sötét", analóg hangzása, amit szerintem csak elcseszni lehet, de csekkolom mindjárt.