Hirdetés
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboren
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Voltunk ott is, de ha már főzde specifikus hely, akkor inkább Constellation. BYM és Gravity sörök plusz különleges tételek és menő konyha.
-
Gaboren
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én is pont ezt tettem. Igazából csak ezért szoktam bemenni ha arra járok, néha ki lehet fogni jó tételeket. Ha meg csapolt akkor KEG vagy Beerselection, Pilsnert azt pedig a Stiflerben tankosat. A többi Kraft helyre ritkábban járok, de néha betévedek a Csakába, Hopaholicba, Beer Peopleba, Unitybe, és nem utolsó sorban a Tacetba, amit zenész barátom üzemeltet remek tételekkel a kínálatban.
-
nonsen5e
veterán
Az Esthajnal 25-öt már pár napja hajkurászom, Karácsony előtt egy héttel már sehol nem lehetett kapni...
Cserébe drinkstation-be nagyon széles felhozatal van jó féle Vault city sörökből. Ha a magyar főzdéknek nem kell a pénzem, akkor veszek skótot. ¯\_(ツ)_/¯ -
Gaboren
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Lidl, Intersparban előfordulnak kisüzemi sörök, ezeket általában 20-30 százalékkal olcsóbban adják, nem tesznek rájuk hasznot, mert ha már bemész a boltba, veszel mást is a sörhöz. Én is vettem ezekből többek között, és a 20k/2000 forint kuponnal még csökkentettem a végösszegen. Ceylon Buddy is volt, az egyik kedvencem. BYM-ek után persze.
-
Mr.Csizmás
titán
spar loot akcualy: 999-1149 mind, valamit eláraztak, mert a saját shopjukban 1500+-ok emlékeim szerint. supershop kupon ajánlott, 10k/1000 ft pont kijött a végösszegre. (hátteret nem nézni, csak lemosás lesz, mert porosak)

-
L4D1K
őstag
Ma pattintunk egy BYM Moments in Time 2024, Calvados & Apple Brandyt
-
D@niel
addikt
-
olloczky
senior tag
Tegnap voltunk a Jaromír 68-ban, cseh söröző. Elsőre egy Cernovar barna sört kértem, és annyira finom volt, hogy ennél maradtam végig
nagyon ajánlom, finom karamellás és csak 4.5%-os, tehát lehet fogyasztani bőséggel. De mindenki szívesen itta a különböző Dudák és Primator söröket. -
-
Valaki tudja esetleg hogy a SzentAndrási webshopban milyen akciók szoktak lenni hetekre bontva, van valami rendszer benne?
Itt konkrétan az ajándék sörökre gondolok, amiket adnak 26 ezer vásárlás felett. Miket szoktak általában adni?
-
galervin93
addikt
Horvátország, random bolt kínálatából. Teljesen átlagos és iható a búza, D@niel kollégával egyetértve én is csípem a klasszik, egyszerű búzákat. A fekete elég jellegtelen, nem rossz, de messze van az igazán karakteres pörkölt malátás, kávés jegyektől. Egynek azért az is elmegy, de a kettő közül inkább a búza, pláne ilyen euró pár tíz centért.

-
D@niel
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
Paulaner részemről még mindig origó.
Teljesen rá vagyok kattanva a búzára, értékelem az aldistól kezdve a paulaneren át a magasabb szintet. Legutóbb Ukrajnából tudtam hozni litván búzát, csodálatos volt. Egyszerűen jók esik ez a kenyeres, élesztős íz.
A mai napon az alábbi ment (ebből már próbáltam a nem karácsonyi verziót is):
Itt van még kettő új, ezek a héten mentek, finomak voltak, de jövőben nem szeretnék különösebben foglalkozni ennyire ízesített cuccokkal:

-
hkaroly
csendes tag
válasz
nonsen5e
üzenetére
Cafe Kulminator
Jó hogy írtál erről a helyről, valószínűleg kimaradt volna ha nincs a kedvcsinálód, és az nagy kár lett volna.

Már csak kíváncsiságból is elmentünk ha már antwerpenben voltunk, hogy vajon beegednek-e? Simán bejutottunk, egy perc sem volt az egész, utánunk viszont voltak többen is akiket nem engedett be az öreg. A hely amúgy tényleg egy élmény (méghozzá elég furcsa élmény
), de mindenképp megéri elmenni ha az ember arra jár.
-
olloczky
senior tag
idei night shiftből rendeltem most ezt a kettőt:
Double Chocolate Imp Milk Porter Aged in Bourbon Barrels
RIS Rhum and Vanilla Macadamia Rum Barrelskarácsonykor terezem meginni ezeket. meg mellé dobtam még egy Ugar trailer 041et, kíváncsi vagyok

-
válasz
tranceplanet
üzenetére
A Kék Majmot én is sajnálom erősen . . .
-
tranceplanet
addikt
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Paulaner sörre +1 az évek alatt nem vesztett a fényéből!
Jók még:
Kár hogy a kék majmos teljesen eltűnt -
Gaboren
tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Szerintem is rosszabb lett sokkal. 20+ éve full hazy volt, jó sok élesztővel, most meg kb mint valami alsó polcos búzasörnek nevezett valami. Persze az sem mindegy, mennyire régi és hogy volt tárolva, ami a búzánál szempont. Legutóbb a vonaton vettem egyet a Covid idejében, közeli lejáratút kaptam, és nem volt már akkor sem jó. Inkább Paulaner, vagy Franziskaner az ismertebbek közül, vagy valami jó bajor búza.
-
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Pár hete kóstoltam egyet nosztalgiából, de nem ízlett annyira mint ahogy az emlékeimben élt.
-
Aranypatkány
tag
Az Edelweiss tényleg pocsék lett az utóbbi évek alatt, vagy csak az én ízlésem változik? Akár az üveges, akár a dobozos.
Meg mintha a színe sem olyan hazy mint amilyen régen volt, sokkal sárgább, kevésbé áttetsző volt régen több habbal, most meg olyan fakó és átlátszó az egész. -
nonsen5e
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Napokban pont kóstoltam tőlük a Gold Standard-ot, az egy tök jól sikerült főzet lett.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
olloczky
üzenetére
ez qvajó, vegyétek amíg van, mert elvileg már offolták. ugyanígy lemaradtam a void spawnról is

---------------------------------------
más: Vault City sörökről mit gondoltok? nem egy ászok árazás, de megér ennyit? kezdek ráunni a minőségi itthoni craftokra, gumicukros, gyümölcsös stb. finom, csak kezdenek egybefolyni az ízek, gondoltam váltanék, ha már modoros kb. 1 db/hét mértékben fogyasztok. -
olloczky
senior tag
Tegnap a bicskei spar-ban találtam ezt a dubai csokis stoutot 1099-ért. Már szinte egyáltalán nem követem az új release-eket így meglepett hogy már sör is van ebből..
a pisztáciát annyira nem éreztem de egy nagyon jól eltalált sűrű, selymes stout volt. Ha még találtok ilyet mindenképp ajánlom. -
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Auchan jól tartja magát. Tesco évek óta hulladék. Spar/Interspar volt már jobb is, de még van miből válogatni. Legalábbis Szolnokon. Viszont van itt egy italbolt, éveken át szépen hozták mindig a jobbnál jobb hazai craftokat, de tavaly lényegesen visszavettek ebből. Nem volt kereslet.
Egy jó pub is ezért zárt be tavasszal. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy én is nagyon kevés sört veszek, mióta család van, azt is csak társaságban isszuk meg. Amennyit meg eljárunk ilyen helyekre, abból az nem él meg. És nincs utánpótlás vendégekből. -
Aranypatkány
tag
Másnak is feltűnt, hogy a prémium sörök egyre jobban ritkulnak és egyre kevésbé akciózzák őket pl. a Sparban? Gondolok itt a normálisabb német pilsekre (bitburger, radeberger, krombi) vagy a bajor búzákra.
Vagy akár az alapabb Mad Scientist, Szentandrási sörök is eltűnőben vannak, Tesco évekkel ezelőtt tele volt ilyenekkel, most meg egyre prolibb sörök maradnak csak. Auchanról nem tudok nyilatkozni, oda ritkán járok. Szomorú ez. -
Dilikutya
félisten
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Zlaty Bazant itthon is cseh főzés, nem licencből van. Ne keverd a gyalázatos Arany Fácánnal!
Staropramen-ből a Granát és Unfiltered szintén import. -
Egyiksejo777
lelkes újonc
Franciáknál nem aprózzák el 0,75-ösből van a legtöbb választék.
-
Egyiksejo777
lelkes újonc
Igazából mindegy mit veszel, sörök vannak már 0,50 eurótól, mindegyik iható.
De itt két példa.
Lidlihez Lidl app, Kauflandhoz Kaufland app.
Zlaty Bazant is jó sör, a magyarnak köze sincsen hozzá, úgy ahogy a Staropramenhez sem.
Ja és ez a jobb fajta Staro.
Amit otthon kapsz azt a borsodi sörgyár készíti.
Az üvegek betétesek itt is.
Kozel is iható sör, 0,39 cent.
Kár hogy messze vagyok vennék egy rekesszel.

-
Gaboren
tag
Lidlben vannak alap sörök és sokszor nagyon jó áron. Az itthoni Lidl plus applikáció is működik, csak át kell állítani szlovákra, egyből látod az akciós újságokat és a kupon kedvezményeket. Mi üveges pilsnert szoktunk ott venni ha jó áron van. Én doboz párti vagyok teljesen, de a kinti üveges pilsner nekem jobban ízlik. Meg a tankos.

Ha van szlovák ismerős, akkor tudod használni a Tesco clubcardot is ha elküldi a vonalkódot (mi így szoktunk ezzel hackelni, és Ő is jól jár mert pontokat kap) illetve ugyanígy működik a kaufland is csak ott QR kód van. -
.LnB
titán
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Sose gondoltam rá. Ilyen sima Lidl és hasonló helyeken is vannak jók? Vagy merre érdemes nézelődni?
-
.LnB
titán
válasz
proci985
üzenetére
Volt már róluk sokszor szó. Szerintem nagy megfejtés nincs ebben a témában.
Én arra figyelek csak, hogy ne magyar gyártású legyen. Szóval ilyen átlag söröknek, amiket mondjuk egy bringázás után megiszok, azok az előbb felsoroltak közül választok csak. Ha nincs, nem veszek semmit. Legalább egy Budweiser legyen már. Mostanában sok Staropramen Unfilteredet is ittam, mert csak az volt, de az annyira nem is jó mint amira emlékeztem.
-
proci985
MODERÁTOR
-
ParmaBoy
aktív tag
A Spar nem szokott rossz lenni, de ha nem spéci sörbolt kell, akkor Auchan, csak az nincs felétek.
Amúgy eléggé esik vissza a sörfogyasztás a globális északon, nem divat a fiatalok körében, plusz pénzügyi nehézségek is vannak (válság, ha úgy jobban tetszik, bár ezt én nem nevezném annak), szerintem egész egyszerűen nem fogynak ezek a termékek, jobban megéri helyette mást polcon tartani. [link] [link]
Azt a "csodás" Coors-t is elkezdték forgalmazni, aldi/spar, stb és azt látom, h veszik az emberek.
-
.LnB
titán
Tudom, hogy itt nem feltétlenül alap sörökről szokott szó lenni. De felénk van egy jelenség, amire rá szeretnék kérdezni már egy ideje.
Itt felénk, (Esztergom környéke) elfogytak a normális alap sörök a boltokból. Mármint amit én vettem így sima söröknek. Gondolok itt ilyenekre: Az Aldi polcairól eltűnt a Budweiser. És nem igazán vannak ideiglenes import sörök sem egy ideje az Aldiban. A nagy Spar boltból eltűnt az összes értelmesebb német sör. Paulaner, Hacker-Pschorr, Edelweiss stb stb.. Minden. Sőt, a magyar craftsörök is nagyon kis mennyiségre lettek csökkentve.
Szóval ez csak itt van felénk? Vagy országos jelenség? Hónapok óta ez van már, szóval nem ideiglenes a dolog szerintem.
A szerencse az, hogy van egy kisebb Spar is, ott legalább Paulaner Münchner Hell, és Weissbier kapható. Ja meg tegnap akciós volt a Budweiser is. Viszont ezt sem értem, mert eddig a nagyobbik Spar-ban kánaán volt, a kicsiben meg semmi. Most a nagyban semmi, itt meg a kicsiben legalább lehet valamit kapni.
-
proci985
MODERÁTOR
ertheto. ennyiert a pakk jo aron volt.
erre ahogy nezem nem volt szeles release belole. mondjuk omnipollo probalkozott erre is a 20 euros sorokkel, de nagyon ugy nez ki, hogy kb 12 euro folott eltunnek a vasarlok.
Aranypatkány: változó. a Lorelei nagyon geil és mű, viszont a 15%ös alapjuk (Andromeda) inkább egy szikár US BBA sütemény helyett.
-
F-ECT$
titán
No én is megrendeltem a szokásos karácsonyi csomagomat a BYM-tól: jön Moments in Time, illetve Great Expectations, amitől sokat várok

-
Gaboren
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Háromszor rendeltem már Tőlük. Jó árak vannak itthonihoz képest, 12-es pakkal már jól lehet spórolni úgy is, hogy 10 euró a postaköltség. Sajnos bele lehet futni nem túl friss neipákba (pl nozib) , de voltak jók is közöttük (sibeeria). Gyümölcsös vagy akár stout vonalon nem lehet mellé lőni, az mindegyik finom volt (előzetesen untappden utána néztem mindegyiknek). Sajnos a Packeta szállítja a csomagot, nekem a második csomag megsérült, pont a legdrágább gelato xtreme folyt ki, kilyukadt az alja szállítás közben. Írtam emailt Nekik, a következő csomagban kaptam egy ajándék gelatot, és leírták, hogy sajnos a Packeta elég barbár módon bánik a csomagokkal, de ők a legolcsóbbak.
-
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Én sem bírom mindig, de ünnepekre mindig ilyen desszert söröket veszek
Nyáron úgyis búza megy, lime-os miller, könnyed lágerek. -
Mr.Csizmás
titán
beerbutik.cz-vel ismerkedett már valaki? (100 Kc ~1600 ft)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trollok komolyan
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 11 Pro 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
mivel elég sok helyre bekerül így országosan, a mennyiség nem kispályás, így a felvásárlási áruk a főzdétől elég nyomott - simán tudják olcsóbban adni, mint a főzde a sajátját

Kár hogy a kék majmos teljesen eltűnt
Meg mintha a színe sem olyan hazy mint amilyen régen volt, sokkal sárgább, kevésbé áttetsző volt régen több habbal, most meg olyan fakó és átlátszó az egész.