- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Telekom router – fapados NAS tároló
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jegenye77
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26461 üzenetére
-
Weareus
addikt
Újra van a 6-os belga pakk a Lidliben. (Bornem, Piraat, Gulden Draak)
Mondjuk jobbra emlékeztem...
Mindegy, ma megiszom a 2-es számú 6-os pakkot, amit vettem, a végén jó lesz... -
cactuar
senior tag
Sziasztok!
Auchan online akciós most pár sör:
Mad Scientist: Monkey Temple, Jam52 699
SzentAndrás: Bandibá, Magyar Vándor 799
Horizont: Gentle Bastard, Hazy Queen, Morning Joe 969 -
ParmaBoy
junior tag
válasz
kraftxld #26447 üzenetére
Megnéztem én is, ezer éve nem ittam tőlük, elvittek a mindenféle neipák a magasabb polcról, pedig teljesen jó ár/értékű söröket gyártanak.
Össze is raktam egy pakkot, majd látom, 240ezer. Mert 10db-ról indul a rendelésMindegy, vannak válogatások, tényleg jó áron, délután átnyálazom.
Egyébként nálam a beszélgetős sör, aminél maga az ital sokadlagos, de mégsem aranyásó, az a Rizmájer.
Fényévekre van a kraft elittől, de így is árazza magát, ráadásul kedves emlékeim vannak velük, csepelen nőttem fel, ott voltam a nulladik pillanatban, amikor még főzdefeszt sem volt, de a "kisriziben" (ami azóta bezárt és egy kicsit odébb lett a sörkert) már normális gyümölcsös lágert csapoltak, és az akkori gimi vége/egyetem eleji pénzből is belefért. -
Weareus
addikt
válasz
F-ECT$ #26445 üzenetére
Iszom is, abban nincs hiba.
Régebben volt mindenhol, úgy értem Tesco, Lidl, de már nincs.
Most az iDrinks.hu-ról rendeltem egy tucatot, de vészesen fogy. -
Weareus
addikt
Ittam már pár jóféle sört - Tripel Karmeliet, Delirium Tremes, pár féle quadrupelt -, de számomra a Betyár Király még mindig ver mindent, amit kóstoltam.
Nyilván nagyon nagy falat olyasmit állítani, hogy ez a legjobb sör, hiszen ez az állítás implicite tartalmazza azt a kijelentést, hogy kóstoltam a világ összes sörét. Nagyon nagy falat lenne ilyet állítani, nem kóstoltam a világ összes sörét és nem is ismerek olyat, aki kóstolta volna, viszont azok közül, amit kóstoltam, ez ver mindent. Először sörszerű, aztán jönnek a szilvás, bogyós (cseresznye) jegyek, majd a végén a határozott csokis lecsengés, köszönhetően a malátafajtáknak.
Ellentétben a Tripel Karmeliettel (bár az kicsit erősebb is, 8,4%, szemben a 7%-kal) ebben a sörben a magas alkohol tartalomból konkrétan semmit nem érezni. -
Gaboren
tag
válasz
looser #26441 üzenetére
Én egy sima furgonnal találkoztam, aminek a rakterében nagyobb hűtőtáskák vannak. Lényeg, hogy hűtve szállítják, nem szakad meg a hűtési lánc. Jövő héten megyünk a főzdébe, remélem lesz valami jó dupla IPA csapon elvitelre. Mondjuk No Memories vagy Still Dreaming a két kedvencem. De a HE 53 is zseni lett.
-
jegenye77
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26439 üzenetére
Az is jó
Be is rendeltem.
Köszike -
jegenye77
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26431 üzenetére
Kupon beváltva :
- 0 Ft 😂 -
looser
addikt
válasz
F-ECT$ #26435 üzenetére
Most van rokon, aki időnként lejár Szekszárdra, nem akarok pofátlan lenni, úgyhogy max. kettőt rendeltem múltkor is (51-52), baromi jók lettek, főképp az 52, de az 53 is nagyon izgat :-)
Múlt pénteken Hrabal/Hetedik Lépcső vonalon kósolgattam, ott is volt álleejtős ipa, pl. a Zichovec - Dip Me Into Citra 20.szerk.: 53 elfogyott időközben, még jó, hogy hetente van vagy 2-3 új tétel :-)
-
looser
addikt
válasz
EmptyParadox #26433 üzenetére
Neba, ezt nem hiszem el :-)))
Ha még a Bring the pain csiliszószt is visszahoznák, meg lenne koffeinmentes szemes kávé az baromi jó lenne -
looser
addikt
Kicsit már hiányzik a LIDL-féle belga hatos pakk, jó lenne nosztalgiázni....
-
Mr.Csizmás
titán
10k felett: husvet25
-
looser
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26428 üzenetére
-
kraftxld
félisten
válasz
Mr.Csizmás #26426 üzenetére
Mosonmagyaróvárról vagy Makóról indulnál?
-
Mr.Csizmás
titán
kérdés: Mo-ról egynapos sörtúra Csehországba: hogy csinálnátok? vonat előnyben, és ahogy néztem, ebéddel és diszkrét iszogatással együtt Breclav és környéke lehet opció, Brno a max. határ (de az voltmár rovat, inkább kisebbre lőnénk).
-
looser
addikt
-
Alusky
senior tag
Kíváncsi leszek a 1664 roséra amit most reklámoznak, már csak jó lenne tudni hol fog boltokban megjelenni. Aldi pl. árulja a 1664-et, de náluk sose tudni új áru mikor érkezik.
-
Aranypatkány
tag
Brno: U trech certu - Oslavany sörök! (zamecky pivovar)
-
PetAd
tag
Nekem sör szempontból Brno sokkal jobban bejött, mint Prága.
Brno-ban több kisebb sörfőzdét találtam, vagy kocsmát, ahol tőlük van valami csapon, simán a belvárosban mászkálással is. Prágában a legtöbb helyen Pilsner és Kozel van csapon, amit szeretek, de a 2., 3. helyre már nem igazán akarok beülni, hogy ugyanazt kapjam.
Van nekem is Brno-s listám, nagyrészt a cseh sörös facebook csoport ajánlásai alapján:
[link]
Prágában ezeket tudom ajánlani:
Étterem: U Prezidentů
Sör:
Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha
Pivovar Strahov -
L4D1K
őstag
válasz
looser #26412 üzenetére
Brno fantasztikus hely, sztem joval elhetobb mint Praga es sokkal inkabb mennek oda egy hatevegere.
Viszont en tavaly megfogadtam egy cseh kollegam javaslatot, aki kikerekedett szemmel nezett ram Brno / Praga hallatan (" mi a viharnak utaztok annyit").
Szoval mi leszalltunk Breclavnal. Vonatallallomason bereltunk bringat, attekertunk Lednicebe meg bejartuk a kornyeket.
Nyaron van kisvonat is oda ami vegig megy a to mellet. Nagyon hangulatos.
Plusz a kornyeken eros a bor kultura is
-
proci985
MODERÁTOR
Köszi mindenkinek
Nem vártam teljes itinert, de még azt is kaptam. Dolgozzuk fel az adatokat, köszi mindenkinek
-
NoLF
veterán
válasz
looser #26412 üzenetére
Kindkettot megjartam es nyilvan brno teljesen mas de nekem nagyon bejott, asszem 3 napot voltunk es szenzacios volt minden. Pragaban nyilvan a kulso keruletek az ajanlottak, amint azt mar emlitettek paran
regen nem igy volt, 15-20 eve azert a kozpontban is remek helyekkel volt teleszorva az egesz terulet -
-
L4D1K
őstag
válasz
proci985 #26405 üzenetére
Szerintem meg egy kesdobalo is jo lesz
Viccet felreteve, nezd meg Janek videoit Pragarol. Rengeteg lokal hely, kis ettermek vannak benne felsorolva meg persze sorok is.
https://www.youtube.com/@HONESTGUIDE/videos
En szemely szerint talan csak a Vizilo-t nem hagynam ki, ha esetleg varat is nezel meg par kisebb de stabil helyet. Pl;
Hostinec U Rotundy
U Hrocha -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #26406 üzenetére
rossz linket raktam be: "ezt meg munkatárs javasolta: Keras Restaurace"
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
proci985 #26405 üzenetére
vidékre/külvárosba. de tényleg, az egész város (turista értelemben) el-Váciutcásodott. (legalábbis én megvetem az U Fleku-PU féle hype-kirakat-csőlátásos cseh sör témát)
2021-ben a legjobb sört itt ittam: Zkouška - Olomouc, Olomoucký - Untappd
(meg pl. Ceske Budojevice-ben is, azon a túrán)szóval azt mondanám, ülj fel bármi járatra, és indulj el kifelé, majd szállj le és menj be a legközelebbibe, amit mutat a térkép. emlékezetből pár hely:
HOSTINEC U DUŠKŮ, Cesky Krumlov
Pivovar Falkenštejn
ezt meg munkatárs javasolta: Jsme národní pivovar – Budějovický Budvar, n. p.pro tipp: Mapy.cz-ben van külön brewery kategória is
-
proci985
MODERÁTOR
Btw, Prágában hova érdemes beülni sörre? Vannak jó tippjeitek?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
looser #26403 üzenetére
Ez egyébként valamennyire tradicionális.
Anno tágabb családban volt sörmester, ő egy időben osztrákokhoz és (az akkori) csehszlovákokhoz járt át pilzeni miatt.
svéd főzdéknél a kollabokban is egész biztosan benne vannak a személyes kapcsolatok. bár helyi sörkostolók mostanában majdnem jobban működnek senior SW dev találkozónak.
Tallini scenet nem ismerem, de Isten nyugosztalja
. Valószínűleg hozzátett az ottani baltic porterekhez, és amilyen pici az ország, annyira jó söröket ittam onnan.
-
looser
addikt
Nem ismertem sajnos, de ez a búcsúüzenet nagyon tetszik
"Pontosan úgy csináljuk, ahogy ő akarta, és ma egy rendes bulit szervezünk, hogy megünnepeljük az együtt töltött időt, és hogy Kairi ennyi zaj után megtalálja a helyét, és gyorsabban kezdjen kísérteni. Isten minden embere, akihez eljut ez az üzenet, meghívást kap, hogy jöjjön el Tallinn óvárosában, a Laia utca 8. szám alatt, az oszlopos boltozat tövétől a kocsmán keresztül, hogy megünnepelje az életet és a létezést, valamint mindazt az örömet, amelyet Truusa képviselt."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Formula-1
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politikai mémek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- HÚSVÉTI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest