Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
Mr.Csizmás #26390 üzenetére
Tényleg, ezeknek a mennyisége is erősen lecsökkent, pár éve volt vagy 10 a körúton.
-
ParmaBoy
junior tag
válasz
ParmaBoy #26387 üzenetére
Meg is néztem, nosztalgiaként: 5x1l-t lehetett rendelni. Kb 1500ft-os liter áron, komoly tételekkel. Illetve a 7.lépcsőben is volt hasonló literes csapolt akció, amikor a boltok már nyithattak, a kocsmák még nem.
Nem sok dologra, de ezekre az estékre ebből az időből jó szívvel gondolok.
-
ParmaBoy
junior tag
válasz
Mr.Csizmás #26385 üzenetére
Na ja... Illetve konyha se nagyon volt, cserébe valami extra csipős chips kihívást lehetett csinálni, körbe is néztem, amikor voltam, hogy nem-e véletlenül a 4-6 wesselényibe mentem.
Na mindegy, szvsz nem kár értük.Btw: literes kraftot akkor ittam utoljára, amikor a vadkovid volt, és a KEG-ből literre lehetett szinten fillérekért házhozszállítással rendelni pl. nectar of happiness-et, eleinte tőlük FB üzenetben.
Akkoriban fix program volt, hogy hozzám, vagy valamelyik haverhoz rendelünk egy csomagot, aztán a másnapi home office nem volt valami hatékony. -
Frod
addikt
válasz
ParmaBoy #26384 üzenetére
Nincs konkrétabb infóm, valszeg én következtettem tévesen, hogy mivel - szerintem - a legjobb árakkal dolgoznak itthon webshop téren biztos emiatt száguld a bíznisz, de ettől még mehetett szarul a kocsma, hiszen ott van bérleti díj, alkalmazottak, rezsi, stb.
De tény, hogy a körútnak ez már a kevésbé pörgős része. -
ParmaBoy
junior tag
Számomra nem meglepő, kicsit félrepozícionáltak magukat.
Csapon szinte mindig ugyanaz, a pultos, amikor kértem egy 0,4-es Hazy Queen-t, visszakérdezett, hogy gyerekadag? A férfiak literest isznak. És valóban, literes kraftot is csapoltak előszeretettel.
Egyszerre akartak körúti egyetemista kocsma lenni, meg kraft söröző is... -
Frod
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26382 üzenetére
József körút 63.
-
Frod
addikt
OneBeer Pub helyén az Ugar nyit saját kocsmát, de jobban meglepett a hírben az, hogy előbbi bezár és - bár hivatalos infó nincs, de a kommentek szerint - webshopként üzemel csak a továbbiakban.
-
D@niel
addikt
🆘
A holnapi napon Dunaújvárosban leszek és mivel nem vagyok jártas a környéken, érdeklődöm, hogy van-e itt - vagy a környéken - olyan fizikai bolt, ahol találok különleges cuccokat?
Köszönöm. -
Gaboren
tag
válasz
F-ECT$ #26374 üzenetére
Még nem tudom, holnap indul a kóstolás, de már ittam sok jót a Sibeeria és a Zihovec sörei közül. Untappd alapján rendeltem. Lesz ipa, dupla neipa, sour, smoothie, porter meg stout. Gyanítom egy nap alatt nem lesz meg a 12, főleg hogy van hatféle BYM is ami vár. (Még szerencse hogy a párom is szereti a sört.) Kicsit feltorlódtak, két hónapig nem ihattam alkoholt, de behangyáztam azért a tételeket.
-
Gaboren
tag
[link] Brno székhely, Packeta szállítás. A beerbox magyar oldal, ott inkább lengyel kraftok vannak egész jó áron.
-
F-ECT$
titán
Erről jut eszembe: a bym mikor szokott főzni, mikor érdemes felnézni a webshopba ha double / triple ipat szeretnék tőlük venni?
-
Gaboren
tag
válasz
tranceplanet #26368 üzenetére
Most először vettem a bátorságot, és rendeltem Csehországból Sibeeria és Zihovec söröket, árban postával együtt is 2/3 a magyar árakhoz képest. Átlagosan 2k körül vannak, és ugye nem 0.44 hanem 0.5. Két nap alatt ide értek. Itthon a BYM sörök vannak hasonló árban főzdés rendelés esetén. A többiek nem tudják hozni ezt az árat, érdekes, hogy a legjobb főzde tudja a legolcsóbban adni a termékeit.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Gaboren #26367 üzenetére
Interspar és Auchan.
Lidl abszolút felejtős, egy hete voltam és a kommersz söröket is 20% alá csökkentették, gondolom kellett másnak a pult. Vidéken iszonyat rossz a helyzet, mindent rendelni kell a fővárosból. Szóval bukó az egész, aki nem a fővárosban lakik. Szerintem ez sem tesz jót annak, hogy az emberek nem fogyasztanak kraft söröket. -
Gaboren
tag
Az untappd jó alternatíva lehet ezek helyet. Lassan 6 éve használom, rengeteg drága és rossz sörtől mentett meg. Sok emberrel beszéltem már, aki azt mondta, hogy ivott már kézműves sört, drága volt és rossz. Sajnos a hiperek polcain csak elvétve lehet értelmes kisüzemi sört kapni, neipa eleve felejtős. A lidliben nálunk a kisüzemi söröket pont a meleget fújó klíma alá rakták, langyos volt ahogy megfogtam a dobozt. Egy rossz tapasztalat sok embert eltántorít további craft kóstolástól. Ezért érdemesebb szaküzletben vásárolni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #26364 üzenetére
nagyon amerikai es szinten a gyakorlatban doglodik.
-
PetAd
tag
válasz
D@niel #26358 üzenetére
Arrafelé nem jártam, de a zakopane-i ukrán boltban vettem ilyen sört és egész jó volt:
Products » Lvivske » Lvivske Svitle « Carlsberg Ukraine
Semmi extra, de jobb, mint amit egy kelet-európai nagyüzemitől vártam. -
looser
addikt
válasz
D@niel #26358 üzenetére
Bakker, nem hiszem el, pont ajánlani akartam neked a Ratebeer-t, de kiderült, februárban leállították
Én nagyon szerettem, jól összeszedett oldal, országra, régióra, településre tudtál szűrni főzde, taproom alapján... Kár érte.
Hátha itt még szerencsével jársz. -
-
válasz
OPiiPO #26357 üzenetére
Ja meg mentos meg 40 eve toxikologus szakember. Azert inkabb neki hiszek ha mond valamit mint valami random tiktok influenszer palantanak. Lenyeg a lenyeg, az alkohol kis mennyisegben sem egeszseges vagy epp ajanlott. Aztan mindenki maga dontse el mennyit bir a szervezete.
-
D@niel
addikt
Sziasztok,
SOS-be tud valaki nekem mondani 2-3 típust, amit érdemes magammal hozni Kárpátaljáról és megtalálható a supermarketben?
Nincs kizárva a sörfőzde sem Munkács-Ungvár-Beregszász környékéről. -
olloczky
senior tag
válasz
looser #26354 üzenetére
szerintem inkább annak tudható be, hogy az orvosok nagy része nagyon nehezen fogad be új infokat, amik ellentmondanak addigi tanulmányaiknak. extrém példa, de lásd Semmelweis Ignácot. másik példa a csecsemők sirni hagyása, évtizedekig orvosok hangoztatták, hogy nem kell felvenni a gyereket ha sir, mert csak elkényezteted. a mai álláspont szerint nem lehet igy elkényeztetni egy gyereket, egyszerűen azért sir, mert kisbaba és minden új neki.
sok időnek el kell telni mig széles körben elfogadott lesz. az alkoholfogyasztásnak eltagadhatatlan ősi, kulturális gyökerei is vannak, igy még nehezebb azt mondani, hogy teljesen álljon le vele valaki.
érdekes témák ezek, de szerintem én itt be is fejezem az off topicozást
-
looser
addikt
válasz
Mr.Csizmás #26353 üzenetére
Nem szeretem az ízesített söröket (a gyümölcsös lambic és egyéb belgák kivételével), de a Gyertyános gesztenyése valahogy baromi jól betalált.
#26352 olloczky: fura, én is így tudom, de pont tegnap kaptam egy vérnyomás tájékoztató füzetecskét az orvostól, amit ráadásul egy gyógyszergyártó ad ki, benne az alábbi, ezerszer olvasott és mai ismereteink szerint cáfolt szöveggel:
Szóval nem tudom, a konszenzus hiánya vagy a kutatásoké, esetleg ez magyar belpiacos szöveg (ne változtass, amin nem tudsz, ami persze elég szomorú), de tény, hogy így benne van.
-
olloczky
senior tag
válasz
Aflamin #26350 üzenetére
az kemény
pedig a tudomány mai állása szerint, semmilyen mértékű alkohol nem tekinthető biztonságos mennyiségűnek. még felnőtteknek sem. igazából egy méreg. ettől függetlenül mostanában nagyon sok finom mérget lehet találni
(nem álszentkedek, nem véletlenül vagyok jelen a topicban)
köszi a képet!
-
Aflamin
tag
Üdv!
Soha nem lehet elég korán kezdeni! Csak ez a kép maradt meg.
Most már 70 vagyok.
Ha nem illik ide, törölhető! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #14920 üzenetére
Dugges Perfect Idjit 11.2% Tennessee whisky & Kentucky bourbon double BA imperial stout
Fekete test, illékony mokka habbal. Illatra bourbon, kávé, tölgyfa, étcsokoládé, alkohol, melasz. Ízre kávé, étcsokoládé, melasz, bourbon, mazsola, tölgyfahordó és alkohol (némi whiskey karakterisztikával).
Dobozos, a korábbi keg only főzet szélesebb releaseje. A korábbi idjit / big idjit / perfect idjit szériákhoz képest egyértelműen tekertek rajta. A csokoládé miatt továbbra is száraz-olajos szájízt hagy és az alapsör részletessége továbbra is egy oké russian imperial stout szintjén van, cserébe a bourbon lekerekített és a whiskey kissé diszharmónikus.
Oké. Duggesnek három imperial stout alapszériája van, az Idjit (9.5-11.5%), a Grand (11-13.7%) és a Mega (15%+). Minőségre is erősen korrelálnak az alkoholfokkal: A Mega széria a skandináv főzés egyik csúcsa (olyan sörökkel, mint az Omnipollo Andromeda, a Dugges 16! és a Dugges Lyx), a Grandból van szuper, az Idjit alapsöre viszont stabilan 3.75 körül van szerintem: Ez az iteráció jobb, de a leggyengébb Mega szintjét éppen elcsípi. Árban viszont ugyanott van. Ahogy melegszik kicsit jobban összeáll, de úgy meg a whiskey lóg ki egyre jobban.
-
looser
addikt
Múlt héten kaptam 1-1 Human Experiment FIFTY ONE és TWO dobozt, állati kíváncsi vagyok rájuk, ezer éve ittam BYM-et...
-
Frod
addikt
válasz
looser #26342 üzenetére
Jó látni a rengeteg BYM-t a listában.
Azt meg csak magamnak, hogy mennyire lejöttem a MS-ről: a 29-ből 3-at kóstoltam csak...(az viszont szerintem user error lesz, hogy rengeteg a 2021/2022-es Night Shift - persze előfordulhat, hogy ezeket valaki most pattintotta meg, de inkább hajlok afelé, hogy simán csak nem figyelik, és a keresőben elsőként kilistázottra meg a rating.)
-
looser
addikt
-
NoLF
veterán
csütörtöktől sörös akciók a madaras láncnál
(mother in low
)
-
Dilikutya
félisten
válasz
tranceplanet #26335 üzenetére
Sima Peroni azért nem egy nagy kaland, árában van sok jobb. De az alkoholmentes valóban a mezőny egyik, sőt talán a legjobbja.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tranceplanet #26335 üzenetére
Nézd, a kukorica előtti Drehert én simán zárásig ittam a Stexben. Egy jó pilzeni mindig ivósör marad, akár jó értelemben is.
-
tranceplanet
addikt
válasz
proci985 #26333 üzenetére
A Dreher és a Borsodi söre sem tartalmaz már kukorica kivonatot.
A Soproni még használja és más egyéb alja magyar sörfőzdék. Sajnos a malátázatlan árpa is befigyel pár gyártónál. Szóval megértük, hogy fejlődnek a nagyüzemiek. Az a fura, hogy a Peroni is tartalmaz kukoricát, de ennek ellenére mindenki dícséri. Egy éve ittam a vízparton egy jól behűtött Drehert és teljesen rendben volt. Azt nem mondom, hogy szuper, de teljesen vállalható, persze nem ezt fogom vedelni. Nekem alapsör vonalon ez lett az etalon: [kép] -
Dilikutya
félisten
válasz
proci985 #26333 üzenetére
Löwenbrau-t anno Mezőtúron a Wanted fesztiválon ittam sokat. Egyszerű okból, vagy az volt, vagy Borsodi Világos, amit 20 éve is szarnak véltem. Évek óta nem ittam, a nagyon handmade sufni rendezvényeken kívül mindenhol van ma már szerencsére legalább egyfajta iható sör.
De a Kőbányait így se lehet megúszni, valahogy minden évben sikerül nyáron pár dobozzal lenyelni belőle.
Arany Fácánt szerencsére faterom kukázta, bár a Holsten sem egy minőségi csere. Ezeket a bolti sajátmárkásakat messzire kerülöm, meg önszántamból persze az összes ilyen alsópolcos felmosólét. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dilikutya #26332 üzenetére
Van egy ismerősöm, aki kb kizárólag a lager/pilseni vonalat tekinti sörnek, leszámítva némi (modern) kriek elhajlást (értsd, 8 fokos Delerium Red 30+ fokban). Azaz sörnél a karcos, pörkölt malátás karaktert imádja. Egy hosszú nap után a kukoricás Drehert lazítani konkrétan ihatatlannak találta. Mármint annyira, hogy utána gin&tonicra álltunk át.
A tesztelt csapatból a magyar Löwenbrau 15 éve is kb fűrészporszerűen ihatatlan volt.
-
Dilikutya
félisten
-
válasz
tranceplanet #26328 üzenetére
Néha felül kell vizsgálni
amúgy NEIPA volt. Azok kevésbé keserűek.
-
L4D1K
őstag
Eternal Dreams volt már?
Nagyon jól sikerült, árát számomra megérte. Nekem nagyon megleőp volt, mennyire nem lógott ki a 10% alkohol.
-
Rég ittam ennyire botrányrossz sört a MS-től, még a 3 pontot is átgondolnám, nem is értem a 3.96-os ratinget.
Viszont a Lervig Tasty Juice, aztakuurva. Én nem vagyok semennyire IPA fan, kerülöm amennyire csak lehet, de ezt ajándékba kaptam. Rég ittam ennyire jó sört. Simán nyári ivósör lehetne ha mondjuk nem ennyibe kerülne
-
L4D1K
őstag
Péntek este volt egy kitérőnk a Liquid Rock-ba. Csapon MadHouse-t láttam kiírva de vmi nagyon mást kaptam sztem
Kicsit olyan volt mint az én whirlpool nélküli duplán hidegkomlós ipam - mert égette a torkom a maradék komló. De legalább nem aludtam el
-
proci985
MODERÁTOR
Närke Kaggen! Stormaktsporter (2023) (Konjaks Kaggen! Stormaktsporter) 11.4% - BBA imperial stout
Fekete test, dús mokka habbal. Illatra rézüst, pörkölt maláta, tőzeg, szén, mályvacukor. Ízre (ebben a sorrendben) rézüst, kávé, pörkölt maláta, étcsokoládé, méz, szőlő, szén, alkohol, melasz, mályvacukor, komló. Hosszú lecsengés, az említett ízekkel: A komló valahol fél perc körül, az utóíz előtt közvetlenül bújik elő. Pár perc után a pörkölt maláta, a (natúr) öntöttvas, a tőzeg, a komló és a méz a szájban továbbra is egységet alkot.
A korábbi Stormaktsporter sörökhöz képest csökkentették az alkoholt, 13.1%ról 11.4%ra. Ez meglepő módon nagyon jól áll neki: Elvileg ettől a teste kevésbé lenne markáns, viszont a gyakorlatban részletesebb. Ahogy melegedik, úgy válik egyre markánsabbá a tőzeg és az öntöttvas, egyfajta középkori várkastély hangulatot adva neki. 14 fokra ajánlják, de én 8 fok körül tálalnám, és adnék neki egy órát melegedni a pohárban 20 fokig, kiadni a teljes spektrumát.
Nagyon ajánlott. Hasonlóan részletes BBA imperial stoutok jellemzően 15+% körül vannak, ez a sör pedig továbbra is az az anomália, ami mindig is volt. A maga módján tökéletesen és hibátlanul.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
F-ECT$ #26319 üzenetére
Belga quadok untappden le vannak pontozva.
Westvleteren, La Trappe, Bernardus es Rochefort evjarattol es erettsegi idotol fuggoen top sor az aratol es beszerezhetosegetol fuggetlenul. Chimay szinten, de ott a friss fozetnek neha kell par honap, mire eleri a csucsat (magnumok altalaban egy fokkal jobbak). izre apatsagi quadok kozott minimalis kulonbsegek vannak. Viszont egy 4.3+os USA belga quad jellemzoen gyengebb, mint egy 3.9es europai.
tripel nekem annyira sose jott at stilusra, blond kb a helyi ivosor, ahogy az Isid'or is.
-
looser
addikt
Hetedik lépcsőben west-coast hétvége van :-)
Ez mondjuk elég jópofa lehet (pont nem wc :-))
Meruňkový knedlík - Barackos knédligombóc pastry sour -
F-ECT$
titán
válasz
D@niel #26317 üzenetére
Nagyon sokan szeretik a belga típusú söröket (én nem tartozom közéjük), és ha valami belga, akkor már eleve felsőpolcosnak gondolják. Nem rossz sörök ezek, ha megnézed ezt az oldalt, akkor látszik, hogy 3.7-3.9 közötti pontokat kapnak az 5-ből. Azt lehet mondani, hogy 3.5 fölött már jó sörök vannak, de az igazi csúcstámadás 4.0 fölött kezdődik.
Ha bejön a Guinness, akkor inkább a Stoutok, Porterek közül keress 4.0 feletti tételeket és azokat kóstold meg. Ezeket sajnos sima boltban nem nagyon lehet megtalálni, szóval tényleg vadászni kell rájuk.
-
D@niel
addikt
Szevasztok,
az alábbiakról kinek mi a véleménye?
Laikus vagyok (kb. 30 típust kóstoltam) és nem mondom, mert finomak, de többet nem megyek utánuk.
Olvastam íz teszteket, de nem jön át, hogy mitől 4. dimenzió.
Ezek szerint nekem felesleges ezeket a felsőpolcos cuccokat kóstolni, inkább egy Guinness/Paulaner vagy 2* Bernard dark. -
looser
addikt
Csakajósör Retro | Gergővel a pultban | Március 1.
Egy jó
hatszázforintosGrabanc de jól esne :-)) -
kipan
csendes tag
-
Alusky
senior tag
Az Aldiban van megint sörválogatás, az egyik egy gyümölcsös téli ízű 2500-ért 4 darab, fogalmam sincs ki gyártja, Kézműves Sör a márka, de ez üdítő+sör keveréknek tűnik, nekem mondjuk ezek pont bejönnek.
És a 3 darabos Guinness pohárral 3200. Direkt megnéztem nehogy törött legyen, amennyire lehetséges volt a dobozon át. Erre otthon kibontom ki van pattanva az alja és lyukas is. Nem is értem a gyártót, hogy a vékony falú poharat miért nem teszik szivacsba, miért csupaszon van a dobozba téve. Gondolom a fele el lehet törve a kirakottaknak ugyanígy...
Bosszúból az összes üveget a fekete kukába fogom kidobni. -
Torry
addikt
válasz
Aranypatkány #26290 üzenetére
Valószínűleg még a foxpost raktárban vagy később kiszállítás során megsérült a csomag, ilyenkor automatán megy vissza a feladónak.
A webshop ahonnan rendeltél mit mond? -
L4D1K
őstag
válasz
Mr.Csizmás #26303 üzenetére
Bakker én voltam de annyira adhoc volt a dolog h eszembe sem volt beírni ide.
Olyan 9ig elég nagy tömeg volt - meg is lepődtem mekkora erre az érdeklődés.
Én a jubileumi Xes sörtől nem ájultam el, meg is ittam tegnap a 8ast.
Remélem több ilyen eseményt csinálnak majd tavasztól mert sztem igény lenne rá.
-
olloczky
senior tag
válasz
tranceplanet #26301 üzenetére
wow nem is tudtam hogy a bym-nek van goseja. később kipróbálom majd, köszi
-
kraftxld
félisten
válasz
Nem, én a Gravity-ben meg a Constellationban voltam tegnap.
Időben szerveztem magamnak programot mielőtt a család kivitt volna a Budaörsi outlet centerbe sokkolódni -
F-ECT$
titán
válasz
Ha előre beírod, akkor lehet lett volna valaki, nem?
-
Mr.Csizmás
titán
monyo-ban volt valaki tegnap a 10 éves eventen?
brutál tömeg volt, sorbanállásnál adtak egy ingyen grumpy octopust, meg karszalagra is járt egy grátisz. (aztán még párat bevertünk a szortimentből, újfent megállapítottam hogy visszafogott de finom anyagokat adnak)
-
1dl-t bevállaltam
A 4.38-at kicsit erősnek érzem azért.
Brutál tömény szirupos olajos folyékony sport szelet. Nekem az alkohol erősség olyan szempontból csalódás volt, hogy kb 10%-osnak mondtam volna, hab zéró, szénsav zéró. Mint valami rumos kólás szörp. Ennél szerintem bőven vannak jobb tételek is. De igazából ezt meg kéne kóstolni dobozból v üvegből is.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- AKCIÓ! ASUS Pro WS X570-ACE X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest