Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
GeForce Game Ready Driver 596.21 (WHQL) / Highlights
14-i build.
-
ribizly
veterán
válasz
kolopele
üzenetére
Ugye sok esetben lehet olyan (ilyen a RE: Requiem), ahol tényleg jobban teljesítenek az újabb driver-ek bizonyos körülmények között. De nem ez a jellemző. A legnagyobb probléma számomra nem is ez a framedrop kérdéskör (bár ez elég fontos), hanem a VRR flicker-ing. El nem tudtam képzelni miért panaszkodnak sokan, míg meg nem tapasztaltam magam is. És igazából annak nyomán derült ki, hogy már nem a régebbi driver van fent. Az pedig nagyon gáz, hogy egy újabb driver ilyen hibát hoz be.
-
westlake
félisten
-
kolopele
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
Ez is egy szempont, viszont hiába lesz egy driverrel néhány fps - sel többed ha amúgy meg instabil. Amit én észrevettem amúgy is az, hogy drivereket az adott játékokhoz kell keresni, mert lehet te nem játszol mondjuk csak két régebbi játékkal amikhez pont nem túl jó az új driver, mert kevesebb valamivel az fps, viszont az újabb nagy címekhez meg az a jobb. Nekem jelenleg minden új játék jól megy most a legutóbbival azok közül amik érdekelnek, azokon kívül meg úgyis csak Adult game - ekkel játszogatok, ott meg nincs különösebb gépigény vagy driver igény
-
kolopele
nagyúr
válasz
ribizly
üzenetére
Nekem lényegében egyetlen driverrel sem nagyon voltak problémáim, nyilván 60HZ mellett nálam nem számít hogy most 110 lenne e vagy 90 az fps
Egyre emlékszem, az 581.57 - re ami nagyon rossz volt, az AC Shadows szó szerint játszhatatlan volt vele akkora droppokat csinált, de ennyi. Azt sokáig azért hagytam fenn mert az volt az utolsó ami az automatikus színkezelést tudta, de most végre az utolsó háromnál újra visszajött. Most a legújabb teljesen hibátlan, a Resident Evil Requiem maxon egy röccenés nélkül megy, de semmi egyéb anomália sincs. Egyébként meg igen, az 566.36 talán az egyik legjobban sikerült driver, de az új játékok esetében már adódhatnak gondok, na meg hiányzik még belőle több változtatás is amik azóta megjelentek.. -
ribizly
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
Elvileg az 581.94 amire többen mondják, hogy jó, de én valamiért már azokra sem mentem fel, mert mindig volt valami apróság.
Amúgy ha nincs valami konkrét, ami miatt kell magasabb, akkor van m_w_h-nak egy elég jó összefoglalója a driver verziókról, ami azóta sem lett frissítve:
[link]Lényeg:
-----------------------------------------
Recommendations
Driver recommendations that follow focus on general stability and compatibility, however see NOTEs section [2] regarding DLSS 4.5 presets L/M exposing edge case GPU instability regardless of driver version.
Series 50 (50x0) Geforce GPU owners [7]:
Drivers 581.94, 577.00, 576.88, 576.80 along with older drivers 572.83, 572.47.
NOTEs section [1] lists other drivers worth considering.
Series 16 (16x0) / 20 (20x0) / 30 (30x0) / 40 (40x0) Geforce GPU owners [7]:
Drivers 581.94, 577.00, 576.88, 576.80 along with older drivers 566.36, 561.09.
NOTEs section [1] lists other drivers worth considering.
Series 9 (9x0) / 10 (10x0) Geforce GPU owners [7]:
Drivers 582.28, 581.94, 577.00, 576.88, 576.80 along with older drivers 566.36, 566.14, 561.09.
NOTEs section [1] lists other drivers worth considering including INF mod of r580 branch 582.xx Quadro/Pro drivers.
-----------------------------------------
Én amúgy még mindig azt mondom, hogy ha nincs valami ami nem indul el régebbi driver-el (pl. Battlefield 6, Portal/HL2 RTX vagy újabb ffmpeg megkövetelik a viszonylag friss driver-eket), akkor lehet az 566.36 lenne az optimális, de azt már nálam is kinőtte valami (ffmpeg).
A Warzone szerencsére csak beszól, hogy újabb "kellene" neki, de lehet ignorálni és vidáman működik, a Battlefield 6 simán el sem indul már. -
ribizly
veterán
válasz
kolopele
üzenetére
Na most az volt, hogy több problémám is lett ezzel az 591.86-al:
- komolyabb framedrop-ok Warzone-ban (az eddigi stabil 110-125-ről 88-ra)
- VRR flickering, amit nem is tapasztaltam eddig, pedig elvileg épp erre jött frissítés egy korábbi verzióban
- kellett volna legyen javulás OLED banding területén, na ez nem lett ettől (nyilván, ha a panel a ludas, de most ez más téma, mert azért csak reménykedtem)
- magasabb GPU tempÍgy végül nem is próbálkoztam meg már az újabb driver-el, hanem szépen visszakullogtam az 581.15-re, ami bevált.
Ezzel együtt kicsit utánajártam, hogy hogyan lehet megakadályozni azt, hogy a Windows update csak úgy felülvágjon driver-eket a gépen. Group policy-val meg lehet adni, hogy csak egy adott deviceID-t hagyjon szépen békén és akkor arra nem tud újabb verziót feldobni (természetesen én sem manuálisan), csak ha deaktiválom a policy-t.
-
ribizly
veterán
Előfodulhat, hogy a Windows update megint felpakolt magától, kérdés nélkül egy olyan driver verziót, amit nem én triggereltem?
A kérdés alapvetően költői, mert tudom, hogy 581.15-ön voltam és nem is akartam feljebb menni, de aminap lettem figyelmes rá, hogy már 591.86-ra kerültem."Jó az" az 591.86 vagy akkor már érdemesebb feljebb is menni?
-
R0GERIUS
tag
válasz
FLATRONW
üzenetére
Pontosan így van.
Érdekességképp, mivel a DLSS-nek nem elsődleges célja a 100% renderes élsimítás, így vannak olyan játékok ahol DLDSR (Deep Learning felbontás felskálázás) + DLSS Quality jobb eredményt ad, mint a DLAA.
(Hátránya, hogy nem lehet jól váltogatni monitorok közt több monitoros rendszernél.) -
R0GERIUS
tag
válasz
Mika1227
üzenetére
Az NVApp/NVPI-ben beállított beállítás mindig felül írja az alkalmazást.
Ha beállítasz abban skálázási mértéket, akkor játékban mindegy mit állítasz be.
Ugyanez vonatkozik az algoritmusra is, tehát ha M-et beállítasz onnan, akkor a játékban mindegy mit állítasz be, mert az algoritmust felülírja (és a DLL verziót is a legújabbra). -
kolopele
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
A DLSS és a DLAA nem teljesen függetlenek, mert ugyanarra a DLSS technológiára épülnek.
– DLSS: upscale + AA
– DLAA: ugyanaz az AI AA rész, csak natív felbontáson (nincs upscale)
Szóval igen:
- DLAA kiváltja a TAA-t natívon
- nem skáláz fel
De nem egy teljesen külön rendszer, inkább a DLSS egy natív módja. -
FLATRONW
őstag
válasz
4264adam
üzenetére
Igazából nem független egymástól. Mindkét esetben felváltja a TAA-t. Ezért is van az, hogy pl. a 67 százalékos Quality DLSS is simább, élsimítottabb képet ad, mint a natív felbontás TAA nélkül. Tényleg csak annyi a különbség, hogy az egyik esetben az alacsonyabban renderelt képre engedik rá a DLSS-t, míg DLAA esetén a natív felbontásra. Nyilván a natív felbontáson renderelt képnek jobb lesz a minősége és az élsimítása is, ezért kapott egy külön nevet a DLAA, hogy utaljon erre a különbségre.
-
4264adam
nagyúr
válasz
kolopele
üzenetére
A DLSS a deep learning Super Sampling ami egy renderelési ejárás. ( kisebb felbontás renderelve és az felskálázva a beállított felbontásra.)
Mig a DLAA a deep learning Anti Alising ( élsimitás ami a TAA-t cseréli ki temporary Anti Alising)A kettő egymástól független
Ezért van, hogy Nativ felbontáson mehet a DLAA TAA helyett de nem piszkál bele a renderelés felskálázásba mert Nativon renderel
vagy nem ?
-
Habugi
veterán
válasz
kolopele
üzenetére
Rém egyszerű egyébként a történet, annyi az egész hogy a Requiemben belövöd menüben a DLAA -t valami frankó erőforrás igényes és látványos helyen, jól megnézel mindent, frameratet is, majd átállítod mondjuk quality/balanced akármire, kilépsz és NVAppból szúrod alá a DLAA-t és visszalépsz azonos helyszínre.
Dacára annak hogy ingame nincs bekapcsolva a DLAA, a quality/balanced ingame beállítás lesz felülírva az App által, echte uazt a képminőséget és frameratet fogod látni és kapni, mint ha az ingamemenüben lenne bekapcsolva a DLAA.

Most próbáltam ki, ingyen adták az 5070Ti mellé szóval hamar "platináztam" és még nem töröltem.
-
kolopele
nagyúr
válasz
FLATRONW
üzenetére
Ebben teljesen igazad van, ugyanazt az nvngx_dlss.dll-t használja, szóval alap szinten tényleg egy technológia.
Szerintem azért nem rakják bele minden játékba a DLAA-t, mert:
– külön kell hangolni (ghosting, shimmering, mozgás stabilitás)
– nem mindig éri meg a teljesítmény ára
– sok játékban inkább a DLSS-t erőltetik, mert az ad FPS-t
Meg valószínű az is benne van, hogy a DLAA inkább ‘minőség mód’, amit nem minden célplatformra optimalizálnak.
Szóval szerintem sem arról van szó, hogy nem lehetne, hanem hogy nem mindig prioritás. -
FLATRONW
őstag
válasz
kolopele
üzenetére
Tényleg nem akarok én sem ezen ellenkezni, de itt van az NV leírása.
link
A játékokban sincs külön dll fájl a DLAA-hoz, ugyanazt az nvngx_dlss.dll-t használja a DLAA is. Az hogy a fejlesztők miért nem teszik bele egy játékba a DLAA kapcsolót, az számomra teljesen érthetetlen. -
FLATRONW
őstag
válasz
kolopele
üzenetére
Én nem látom, hogy bármilyen különbség lenne a megvalósításban, minőségben vagy teljesítmény igényben. Az hogy van egy külön kapcsoló, az teljesen normális, valahogy meg kell különböztetni a natív és a felskálázásos részt. Az hogy nem DLSS natívnak hívják, az csak egy marketing fogás.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Kösz, tehát akkor egyetértünk.
-
kolopele
nagyúr
válasz
FLATRONW
üzenetére
Abban igazad van, hogy ugyanaz az alap technológia.
De a DLAA egy külön implementált mód, nem csak egy 100%-ra állított DLSS.
Ha minden 100% DLSS DLAA lenne, akkor nem kellene külön DLAA opció a játékokba (pl. Resident Evil Requiem), mégis van, és máshogy is viselkedik.
Jack Oneill: 100% DLSS nem DLAA, csak hasonló. Ha ugyanaz lenne, nem lenne külön DLAA opció a játékokban. Amúgy meg mindegy is, mindenki úgy használja ahogy neki jó, nem ér ennyit az egész már. -
FLATRONW
őstag
válasz
kolopele
üzenetére
A DLAA a DLSS része, technikailag nincs semmi különbség a két eljárás között. Ugyanazokat az eljárásokat használják, csak annyi a különbség, hogy a DLAA esetén a natív képen történik a számítás, nem pedig egy alacsonyabb képről történik a felskálázás.
Én nem találtam semmi hivatalosat, ahol ennek az ellenkezőjét állítják.
Te találtál valamit, ami ennek ellent mond? -
kolopele
nagyúr
válasz
FLATRONW
üzenetére
Szerintem itt félre van nevezve a dolog. Attól, hogy driverből/Inspectorból állítod a DLSS-t (preset, % stb.), az még DLSS marad, nem lesz belőle valódi DLAA.
A 100% scaling sem DLAA, az csak natív internal resolution DLSS-sel. A DLAA egy külön mód, amit a játéknak kell tudnia, driverből nem lehet csak úgy ráerőltetni.
A 85%-os állítás meg simán egyedi DLSS skálázás, jó kompromisszum lehet, de ugyanúgy upscale marad.
A különbség ott látszik igazán, ahol van natív DLAA is (pl. Resident Evil Requiem), a Native módnál rendesen beesik az FPS, mert tényleg natív render megy. A tweakelt DLSS-nél ilyen nincs, mert továbbra is alacsonyabb felbontásról dolgozik.
Szóval amit használsz, az egy jól belőtt DLSS, ami közelíthet DLAA-hoz képben, csak nem ugyanaz. -
FLATRONW
őstag
válasz
kolopele
üzenetére
Nálam tökéletesen működik a DLAA a nem támogatott játékokban. Mind teljesítményben, mind minőségben észreveszem a különbséget. Attól, hogy bekapcsolod a driverben, a játékban nem fog külön presetként megjelenni a DLAA. Egyszerűen csak felülírja az aktuális DLSS presetet. Sőt a driverben bármilyen tetszőleges százalékos értéket is be lehet állítani, tehát nyugodtan beállithatsz pl. 85 százalékos skálázást is, ha nem tetszik a minőség mód 66 százalékos értéke, de a 100 százalékos DLAA-t megterhelőnek gondolod.
-
kolopele
nagyúr
Az nvidia app valóban tud DLSS verziót cserélni, preseteket módosítani, bizonyos DLSS viselkedést “rákényszeríteni”. Az FG tényleg nem erőltethető rá normálisan, ha nincs implementálva.Viszont ahol nincs belső DLAA, ott DLSS van, de DLAA nincs külön módként. Tweak után ugyan szebb lesz a kép, kevesebb lesz a shimmering, de továbbra sem DLAA pipeline, hanem DLSS upscale. Arra lennék kíváncsi, hogy a Metro vagy a Witcher játékaidban ott van e maga a DLAA állítás lehetősége, mert ha nincs, akkor oké hogy szebb, tisztább a DLSS "tuning" végett, de akkor sem valódi DLAA. A DSR - meg oké hogy trükközés, az 5070 Ti mellett szoktam is használni FHD mellett olykor, mert némely játék valóban szebb lesz tőle mint natív FHD - n, de nyilván az sem DLAA.
-
Habugi
veterán
válasz
kolopele
üzenetére
Nincs semmi "trükközés", ha esetleg a DSR 2023 kivételes esete vezetett meg, ahol maga a játék nem profilozható alapból DLSS & MFG szinten NVAppban.
Witcher 3 Enhancedben (vagy akár Metro Exodus Enhancedben) sincs "belső" DLAA de mégis tökéletesen működik ezekben is ha NVAppból vagy Inspectorból alájuk lövi az ember. Ahogyan én tudom (tévedés jogát mindenkoron fenntartva..) a FG funkció az, ami ha nincs a játékokban akkor rájukkényszeríteni sem lehet "kívülről", NVAppból vagy Inspectorból.
-
Habugi
veterán
válasz
kolopele
üzenetére
"A Resident Evil Requiemben ott van a DLAA, be is lehet kapcsolni a DLSS mellé, és látni is lehet az fps esést is."
Nekem ezt eddig bármilyen játékban sikerült elérnem, amiben volt alapból DLSS támogatás.

Példának okért most a Dead Space Remakel játszom (2023) nincs benne DLAA de ha NVAppból rátolom (ez egy külön móka h abban megjelenjen és ne csak Inspectorból tudjam állítani mert nincs "whitelistelve") akkor nemcsak a képminőség ugrik de a framerate is igazódik:
Witcher 3 Enhanced is nagyon szépen megy DLAA -val pedig a beállításaiban nem szerepel.
Megjegyzem, alig pár hete vagyok DLSS felhasználó, korábban mindig az FSR volt csak opció így ezért van ennyi driver/NVApp ügyi kérdésem de örömmel látom, hogy nem csak nekem nem teljesen világos pár dolog a működésével kapcsolatban, kvázi nem hülyeségeket vagy evidens dolgokat kérdezek
-
kolopele
nagyúr
válasz
FLATRONW
üzenetére
A játéknak támogatnia kell alapból a DLAA - t, különben hiába kapcsolod be az appban.
DLAA-t nem tudsz “ráhackelni” normálisan, mert az natív felbontást használ, plusz külön pipeline - t. Kíváncsi vagyok hogy csak nekem nem jelenik e meg a játék beállításoknál a DLAA attól hogy bekapcsolom az appban, de kétlem.
Habugi: Te annyit tudsz csinálni, hogy az appban beállítod hogy globálisan legyen ajánlott, ekkor a játékban be tudod állítani a DLSS - t és hogy milyen módot használja, eszerint változik a preset, vagy az appban a játéknál beállítod a presetet külön. DLAA - t nem lehet kapcsolni ha a játék natívan nem támogatja! A Resident Evil Requiemben ott van a DLAA, be is lehet kapcsolni a DLSS mellé, és látni is lehet az fps esést is. -
Habugi
veterán
válasz
kolopele
üzenetére
Magam is azt vettem észre hogy az M képe "szebb" mint az L, szóval egyelőre maradok ennél.

Érdekes egyébként, hogy 4.5 -öt használva cirka 20-40W -al többet fogyasztanak az UV profiljaim, gyak. minden játékban, azonos beállítások mellett mint 4.0 -val, kicsivel jobban terhel.DLAA egyébként mehet NVAppból/Inspectorból minden játék alá, ami alapból támogatja/használja a DLSS -t, ahogyan FLATRONW is írja.
Ami számomra ködös még mindig.., az a játékok saját AA használata?!
Példának okáért a nemezisem, a TAA esetleges használata/megléte?! Elvileg ha mondjuk DLAA -t forceolok egy játékra akkor nem működik de ez akkor is igaz ha Qualityt/Balanced stb beállítást használok?
Egyáltalán mi kapcsolja ki ezeket az ingame AA eljárásokat? Maguk a játékok amikor észreveszik, hogy a user DLSS beállításokat érvényesít vagy "kívülről" az NV driver/app?Esetleg az egészet rosszul tudom és (nemezisemnél maradva..) még mindig ini/cfg haxolni kell TAA irtás kedvéért olyan címekben, melyekben menüből nem kapcsolható ki?
-
4264adam
nagyúr
Sziasztok!
Mik a tapasztalatok az új Nvidia driverekkel? Eléggé régen frissítettem és "Danielowen" csatorna szerint is 576.88 verzióval magasabb FPS érhető el bizonyos címekben mint a frisebb változatokban.
Még mindig "Nvidia Profile Inspectorral"-al magam cserélgetem a DLSS fájlokat kerülve az Nv App-ot.
Annyi változást olvasok az elmúlt 3 hónapban amivel elmaradtam, hogy lehet át kellene térnem az Official oldalra.
-
FLATRONW
őstag
válasz
kolopele
üzenetére
A DLAA-t már jó ideje nem kell, hogy támogassa a játék. Az NV appban a DLSS-felülírás - Super Resolution módban ki kell választani a DLAA-t, és ez felülír bármilyen játékon belüli DLSS beállítást.
A lényeg az, hogy a játékban az egyik DLSS preset be legyen kapcsolva (bármelyik). -
kolopele
nagyúr
Kolléga írja jól. Ha globálisan ajánlottat állítasz, akkor a játékon belüli beállítás határozza meg melyik modelt fogja használni. Ha ultra performance akkor L, performance M, balanced/quality akkor K. Az L és az M a 4.5, a K a 4.0. Amúgy az M képe szebb, tehát nem kell félni a performance beállítástól, de 4xxx kártya alatt fps csökkenést eredményez technikai okokból kifolyólag. Ott javasoltabb a 4.0, azaz a K. Természetesen az appban mindent állíthatsz bármire, ha globálisan nem az ajánlott opciót jelölöd be. A DLSS+ DLAA nyilván a legjobb, de az csak akkor állítható ha magába a játékba is bele van implentálva a DLAA, ha csak a szokásos TAA vagy TAUU van akkor nem tudod rákényszeríteni az appból.
-
Habugi
veterán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
"..de ha ajanlott, jatekon belul perfomance , akkor M 4.5 model.."
Ez egy harmadik permutáció amiről eddig nem tudtam.
Pár posttal feljebb az új DLSS verzió kapcsán linkeltem egy képet, azon látszik hogy NV Overlayt és DLSS Indicatort is használok.
"Quality modban csak akkor lesz 4.5, ha te nv appban ajanlott helyett M modelre teszed."
Most pont ezt próbálgatom, persze Quality helyett éppenséggel DLAA.
-
Jack Oneill
veterán
En ugy tudom, hogy az ajánlott beallitas a nv appban a K preset lesz, vagyis 4.0.
4.5 akkor lesz, ha nv appban tovabbra is ajanlott, de jatekon belul dlss quality helyett perfomance beallitasra teszed. Nalam igy megy. Amugy nv app jatek kozben irja melyik preset aktiv es nalam igy megy. Tehat ajanlott es jatekon belul quality, akkor 4.0 Kmodell. De ha ajanlott, jatekon belul perfomance , akkor M 4.5 model. Nalam ezt is irja ki jatek kozben. Ezt te is meg tudod nezni, ha nv appban beállítod, hogy jatek mozben jelezze ki a felulirasi modot.Qulaity modban csak akkor lesz 4.5, ha te nv appban ajanlott helyett M modelre teszed.
-
Habugi
veterán
válasz
westlake
üzenetére
Ahh, okay!
#3049 FLATRONW:
Ez találó.

Btw.., DLSS 4.5 -re vonatkozó kérdés:
Amennyire tudom, a Preset M ill. L (Perf és UPerf) "képviselik" ezt az új verziót.
A használatát illetően azonban ellentmondásokba botlom, ugyanis míg egyesek szerint ha az NVAppban (vagy Inspectorban) az Override Recommended* -re van állítva (példa kedvéért Globalban) akkor alapból minden játék 4.5 -el fog futni.., egy másik állítás/álláspont szerint viszont csak akkor működik, amikor Preset M vagy L van kiválasztva.
Melyik állítás az igaz?Arra hajlok miszerint a második/utóbbi és azért is lenne érdekes, mert hozná magával a következő kérdésem, ami úgy hangzana, miszerint.. függetlenül attól hogy M vagy L Preset használata van forceolva adott játékra, a játékon belül található "alsóbb" skálák még működnek? Azaz perf-balanced-quality stb?
-
Habugi
veterán
válasz
westlake
üzenetére
Hazaértem, elkezdtem játszani és teljesen véletlenül vettem észre a DLSS Indicatoron, hogy váltott a DLSS verzióm (recommended*) 310.5.2 -ről 310.6.0 -ra?!

Elvileg se az NVAppom sem pedig a driver nem frissíthet magától/automatikusan és (M)FG-t sem használok jelenleg egy játékban sem.
Van esetleg valami ötlet, hogyan vagy milyen repedésen keresztül mászhatott be hozzám az új DLSS verzió?
-
westlake
félisten
-
ribizly
veterán
válasz
tibaimp
üzenetére
Nem SLI-ben voltak használva.
Az egyik adta a játék képét, a másik számolta az ai filter-t.
Bármilyen kártyával meg lehet ezt elvileg csinálni. Ahogyan azt is amikor az RTX5000-es kártyákon a Physx nem volt jó, hogy beraktak mellé egy régi, azt támogató Nvidia-t és azzal számoltatták.
De a Lossless Framegen-t is lehet így használni. -
westlake
félisten
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Igen, látom!
Nem akartalak megkérdőjelezni, csak fura, mert tudtommal nincs SLI, de itt nem is kellett. -
kolopele
nagyúr
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Ez még változni fog. Mindenesetre szörnyű az irány, már ez az egész AI az lényegében, pont mint zene terén. Amikor rákapcsolok egy ilyenre utána meg kell hallgatnom bár Deep Purple, Iron Maiden, Helloween, stb. dalt hogy érezzem, az igazi zene sosem fog kihalni.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Jack Oneill
üzenetére
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Érdekes, tudtommal nincs már SLI?
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
GeForce Game Ready Driver 595.79 (WHQL) / Highlights
NVIDIA Studio Driver 595.79 (WHQL) / Highlights
NVIDIA RTX Driver Release 580 R580 U8 (582.41) (WHQL) / HighlightsA Game és a Studio 6-i, az RTX pedig 7-i build.
-
westlake
félisten
Februárban nem volt Studio.
-
westlake
félisten
-
kolopele
nagyúr
válasz
ribizly
üzenetére
Most gondolj bele, kevesebb lesz így majd 2-3 fps - sel, mekkora tragédia
Undervoltolni ellenben remekül lehet így is, most én a driver miatt visszatettem mindent gyárira, és újra csináltam, még alacsonyabb lett a fesz, az 5070 Ti meg hozza a gyári teljesítményét még hűvösebben mert az órajelhez szinte nyúlnom sem kellett lefelé, viszont a power limitbe még inkább belefér. Az sose baj ha valami kisebb feszen képes hozni a gyári teljesítményt, lásd prociknál az Intel 13-14. szériáját, mentek tönkre a túl magas gyári fesztől. -
westlake
félisten
NVIDIA’s Latest Drivers Might Be Restricting Voltages on RTX 50 GPUs
Ami nem feltétlenül rossz dolog.
-
westlake
félisten
Az "újra elérhető" pontatlan megfogalmazás. Akkor lenne helytálló, ha ugyanazt a verziót tették volna újra elérhetővé, amit korábban visszavontak.

GeForce Game Ready Driver 595.71 (WHQL) / Highlights
NVIDIA RTX Driver Release 595 R595 U1 (595.71) (WHQL) / Highlights28-i buildek.
-
Rexcor
őstag
GeForce Game Ready Driver | 595.71 | Windows 10 64-bit, Windows 11 | NVIDIA
Újra elérhető, ki meri kipróbálni?
-
podtibi
senior tag
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy nem e ti tudtok valami megoldást a problémámra. Már ideje élek úgy az nvidia driver el, hogy az összefűzött optimalizálás idővel kikapcsolódik. Először "automatikus"ról "be" re vált, aztán "ki" re kerül. Volt azóta alaplap csere, gép tiszta újrarakása és a driver is volt már tisztán is újrarakva. Azóta is ezzel a problémával élek. Esetleg érdemesebb hagynom hogy kikapcsolva maradjon?
Kiváncsian várom a válaszaitokat.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Vulkan 1.4 Developer Beta Driver 582.35 (non-WHQL)
14-i build, korábbi (már nem támogatott) generációkhoz.
-
westlake
félisten
-
Update!
Az RTX3060-at RTX5060-ra cseréltem!

Játékban:
- Vsync: off
- AMD FSR 3.1 frame generation: off
- AMD FSR 3.1: off
- DLSS: on
- Super resolution: performance
- Frame generation 4x
- Nvidia reflex low latency: enabled
- Texture: high
- Mesh quality és a sharpness filtert feljebb húztamMost már minden rendben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Építő/felújító topik
- Battlefield 6
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Le Mans Ultimate
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egyre emlékszem, az 581.57 - re ami nagyon rossz volt, az AC Shadows szó szerint játszhatatlan volt vele akkora droppokat csinált, de ennyi. Azt sokáig azért hagytam fenn mert az volt az utolsó ami az automatikus színkezelést tudta, de most végre az utolsó háromnál újra visszajött. Most a legújabb teljesen hibátlan, a Resident Evil Requiem maxon egy röccenés nélkül megy, de semmi egyéb anomália sincs. Egyébként meg igen, az 566.36 talán az egyik legjobban sikerült driver, de az új játékok esetében már adódhatnak gondok, na meg hiányzik még belőle több változtatás is amik azóta megjelentek..