- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
vallas
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igazából pont a váltásnál szivárog át a tej, nincs rajta lyuk, vagy vágás, megnéztem...
Azért barna ott,mert onnan lespórolták a rendes gumit...
ez könnyít, és jól is néz ki, és drágábban el lehet adni, úgy hogy kevesebb anyag van benne...
ki van ez találva... -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Azzal nincs bajom, ha a stucni alatt vannak hézagoló gyűrűk, csak az nem tetszik, hogy az a porvédő elfoglalja két gyűrű helyét és ha esetleg lejjebb szeretnéd rakni a stucnit, miatta nem lehet. Anno rendeltem volt egy laposabb porvédőt, de sajnos nem talált a csapágyra.
#216397: valamiért a legtöbb ilyen barna oldalfalú gumiból kihagyják a vágás elleni védelmet, ezt a defektet valszeg még simán kivédte volna. Főleg egy mai Schwalbe, aminek már a futófelületén is van Snakeskin. Kár, mert menők ezek a gumik, de én sosem mertem bevállalni
. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
A helyzet az, hogy azzal van "szerencsém" mert így is alacsonyan van a kormány, divat ide, vagy oda az a 2 cm kell nekem oda🤔...sőt, remélem elég leaz és több nem fog kelleni.🙄 Ma mentem egyet így és tetszett, bár ilyenkor még szubjektív az elején megítélni. Mintha jobban lent maradna eleje ,kissé direktebb és gyorsabb," közelibb" a kormányzás, kezeimen sem érzem túlzottan a terhelést és nem lett szálottevően "idegesebb" sem a kormányzás.
A stem comparison tool szerint kábé így lesz vízszintes a 69° homlokcsöves bringán a stucni. Kereshettem volna valami puccos csili-vili darabot is, de úgy voltam vele ha nem jó akkor se bukjak nagyot rajta(~20€), ráadásul ez úgy súlyben (118gr) mint kinézet, hossz és hajlási szögben tökéletesen negfelelt.Napfénysüti... annak aztán írhatsz. 🤭
-
vallas
őstag
Éljen a tubeless... ma a 35 k-s körön utána kellett fújnom a hátsó keréknek, úgy, hogy induláskor 3,5 bar-ra fújtam...
úgy vettem észre, hogy egy murvásabb kanyarba érdekesen kezdett viselkedni a hátsó, és ránéztem...
van benne tej, de szerintem még kell bele...jól néz ki ez a barna falú gumi de ez az ára.. -
cobranco
csendes tag
Luganoi-tó, a legenda szerint úgy keletkezett, hogy valaki kihúzott egy slagot a hegyek közé, megnyitotta, majd úgy felejtette. A kétezres hegyek között kígyóként tekergő fjord a Balatonhoz szokott szemnek különleges látvány, viszont a nyáron idelátogatóknak nemcsak kissé hozza a pálmafás déltengeri lagúnák feelingjét, hanem nagyon is. Nem mellesleg, kiváló kerékpáros célpont is!
Miközben megtekintésre ajánlom az említett helyszínen játszódó filmes dokumentációt, Kellemes Húsvéti Ünnepeket is kívánok!
Alpok a javából 6.rész: "Luganoi-riviéra" 2020. /Svájc-Olaszország/ 1440p
Útvonal: Ponte Tresa- Lavena-Caslano-Agno-Morcote-Melide-Paradiso-Lugano-Castagnola-Gandria-Valsolda-Porlezza-Lago di Piano
Túrabeszámoló: http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_20.html -
Nunder
őstag
Hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartó vásárlásában kérnék segítséget.
Adott egy Ghost Square Trekking Base, egy Electra Loft 7D és egy Citroen C4 Picasso/Spacetourer (2018).
Kinéztem két Thule modellt, ami szóba jöhetne:
- OutWay Hanging
- OutWay PlatformElső körben a Hanging-et néztem ki, mert praktikusabb mint a magasban lévő társa, de ahogy olvasgattam a fórumot elrettentett a plusz rendszámtábla/világítás kombó.
Gyanítom betakarná mindkettőt a C4-en, így nem szeretnék ezzel szenvedni, továbbá mivel nincs horog, az áramellátás sem egyszerűen megoldható (ha jól láttam, akkor hasonló dugalj van hozzájuk, mint az utánfutókhoz). Amennyire felfogtam, ez a kettő kötelező, és nem lehet "megkerülni".
Kérdésem: hagyjam a fenébe, és legyen a Platform, vagy megéri szenvedni a másikkal? Továbbá alkalmas-e szerintetek ez a hordozó a fent említett két biciklihez.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Juj, pont -17 fokos kéne nekem is
. Azt a magas fsa kománycsapágy porvédőt viszont utálom, nekem is ilyen van. -
Jancsi
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tegyél egy próbát offset nélküli nyeregcsővel. Nagyon házul ülsz. 20-30mm-el előrébb ülve nem emelgeti az elejét.
Geometriában van közel 10 év lemaradásom. Nem tudom mennyire kell kompenzálni a 69°-os fejcsövet és a rövid láncvillát ennyire lent lévő kormánnyal. Bevinném a bringa adataid ide [link] és megnézném mit ad ki egy felfelé fordított 6°-os 10-20mm-el hosszabb kormányszárral.
Csak a fejcső szögét adtam meg, -11° 90mm és 6° 100mm-nél ugyanaz a nyereg, kormány távolság jött ki, a magasság pedig +30mm. -
Rigormortiis
veterán
Mennyit számít ilyen 50-80 kilométereken, ha leveszem a bringámról a sárvédőket jó időben? Errefelé sajnos állandóan fúj a szél is és az érdekelne, hogy jó hatással volna-e a menetteljesítményre vagy csak placebo...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Na az nem rossz ár, szerintem sokkal keményebb.
...azért szórakozásból elküldeném a képet a helyi Shimano forgalmazónak, vagy akár a központba is, az anyaghiba lehet. 
#216382Roadlite7...erről beszéltem, nagyon drágák!
... én sem vagyok az alis szerszámok híve, de ez annyira drága, hogy nem éri meg minőségit venni, akkor inkább szerviz...na meg Runner szerelő kolléga is vett egyet próbából, továbbá már használta is 1-2 fórumtag. Arra az évi 1-2 alkalomra (sem) talán megfelel.🤔Más..."dögösítettem" a vasan -2 cm, -11°és -35 grammot, meglátjuk mit szól a nyakam és derekam hozzá.
Tény, hogy a keményebb mászásokra ráfért, ha nem figyeltem egy-egy nagyobb kő el-el lökte az esetleg kissé túlfújt első kereket a talajtól, még működő telóval is vagy legalábbis csökkenni éreztem a tapadást elől. Rövidebbet ugyanakkor nem mertem, minden papírforma szerint magasságomhoz kell úgy ez a stack mint a stucni hossz.
Amúgy pl. a velem ~egy magas Van der Poel is valami hasonló hosszúságúval nyomja, az XC-n nem "divat" a "nullás" stucni.🤔 -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
XT-t vettem végül, mert a helyi boltban nem volt más márka most, csak Shimano, a Deoret meg nem mertem újra bevállalni
. 22 eur volt kb. az XT.#216379 Zoliwrc: annyi a rossz tapasztalat vele fórumokon, itt is, hogy egyértelműen hibás széria. Még cikkek is vannak róla tudtommal bőven, érdemes rákeresni. A trükk az, hogy nem mindegyik sz*r, van amelyik működik, de nagy az esély, hogy rosszat fogsz ki és akkor megszívatod magad. Mindíg ugyanazok a panaszok, mint a haveromnak: vándorló nyomáspont, hamar fellevegősödik és mivel totál megbízhatatlan, nem mer lejtőn száguldozni, mert lehet, hogy nem tud vele megállni
. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Mikor itt csikicsukizok kerülgetve a gyerekfejnyi éles sziklákat bizony én is aggódok kicsit a becsatoltság miatt.

#216378Roadlite7...most vettem ,még nem próbáltam...kiütőm még nincs.
Ice, Park stb. tools préselői egy vagyonba kerülnek.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Észrevették az igényt a kevésbé durva fékhasználók körében a ritkább karbantartásra, meg a híre miatt sokan félnek a dot folyadékokról. Ugyan nem olyan vészes a dot kezelése mint sokan gondolják, de aláírom, hogy babaolajjal valóban kevesebb odefigyelés kell, mehet kézre is, ha épp bénázás van.
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy meddig tart ki az a véleményük, hogy a csúcskategóriában a code-oknál marad a dot. Gyűjtik a tapasztalatot, jön néhány javított revizió aztán .... hopp -
sebgutkopf
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Jelen!
Nem vagy egyedül. Karomon a garmin fenix. Kormányra nem teszek semmit csak azért, hogy letörjön, amikor épp elesek.
Valahogy kezdem úgy érezni, hogy a rendszeresebb esés rajtam kívül keveseknek képzi részét az üzemszerű bringázásnak.
Na jó nem esek mindig, meg olyan sűrűn sem, és vannak határesetek, amikor én már azért nem esek, mert időben eldobom a bringát, vagy leugrom róla (na ezért se használok spd-t), viszont a gépnek ez is esés. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Kilences a tiéd? Nem tudom van-e kilencesben (vagy jobb más is oda,a mi szerintem reális) , de nekem a KMC X10 sL nagyon bevált...bár látom már az sem valami olcsó.
Ugyanakkor ne mondd, hogy ez drága! 
#216372varsam...abban igazad van, hogy ez mivel nem igazán az XC műfaj, azok a szélesebb kerekek többet bírnak, sőt, ha ügyes vagy egy plusszos gumival a szűkre szabott kalodában a felnit el sem éri a feszülés...persze ha ügyes vagy.
(Megkérhetnéd MPowerPH kollégát tesztelje le neked karbon kerekeivel
) -
-
varsam
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem spec van itthon ennyi hulladék faanyagom és szerintem max egy óra alatt meglennék vele (oké, asztalos is vagyok
). A hátsó kerék kérdéses igen, de egyrészt nem szabad vele dőlni, akkor inkább le kell ugrani, másrészt azért amit egy enduro gép kerekei elviselnek egy pályán - márpedig azoknak való ez a trainer, nem xc-re - ahhoz képest ez szerintem nem túlzó.
De persze mindenki saját felelősségre használja. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem drága pl egy XT lánc, de egy alap KMC vagy Sram lánc árának a duplája és kétlem, hogy kétszer annyit is tart. Én ezért veszem mindíg a legolcsóbb láncokat.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
varsam
üzenetére
Háát...
Egyrészt amíg beszerzi az anyagot és felépíti azt a kalodát kis túlzással megtanulok egykerekezni, másrészt rossz rágondolni mit művelhet azzal a hátsó, rögzített kerékkel az oldalirányú feszegetés ami egy kezdőnél messze nem olyan mint ennél az egykerekező mesternél, aki szinte helyben is elegyensúlyozgat egy keréken.😣 Csodálkozom egyáltalán ajánlja ezt valakinek.
Vélemény hangzott el! -
varsam
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Amennyiben van egy kis faanyagod otthon meg minimális barkács képességed, akkor csinálj egy ilyen manual trainert (vagy manual machine): [link] Rákeresel youtubeon, nagyon sok videót találsz, ezen szuper mód lehet gyakorolni. Én is tervezek egyet már régóta, bár még nem jutottam el odáig.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Amíg rést találnak a piacon addig megpróbálják azt is betömni, vagyis annak aki nyáron napsütéses vasárnapokon bringázik az első hekkezőig évi összesen 300 km-t kerékpárúton annak pont jó lesz az olcsó HG53, sőt, a kerékpárral fogja együtt kukázni majd...hogy ez itt éppen Deore szint lett az szerintem szerencsétlen véletlen, látszólag a 12 sebességes Deoreval fasorban sincs. Amúgy láncon pont nem kell spórolni, vagyis nincs értelme mert a Shiminél az XTR/Dura Ace alatt nincs ezt indokoló árkülönbség a szintek között.
Én már 10 éve is olvastam hozzászólásokat a HG53 gyors kopásáról, 10 sebességig KMC és Sramot használtam, ezek a HG93-nál is tartósabbnak bizonyultak nálam. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Zoliwrc
üzenetére
Lehet csak a hg53 vacak. Bár így is gáz, hisz ez is Shimano és elvileg Deore szint, mégis bűnrosszak. Nem értem, a nagy gyártók miért forgalmaznak továbbra is egy közismerten rossz terméket, hisz a hírnevüköt csorbítja. Lásd híresen megbízhatatlan XT 8000-es fékek, törött Ultegra hajtókarok, egyhasználatú SX váltók stb. Az még oké, ha az első darabok hibásak és korrigálják, de amikor rengeteg a panasz, mégis hibásan gyártják tovább évekig, lesz*rva a felhaszálói visszajelzéseket, az számomra érthetetlen.
-
andrisbandi
őstag
-
gabro0
őstag
Hol lehet használt, ütött kopott kincseket találni városi közlekedésre?
Le szeretném cserélni a városi bringám valami nagyon nem csábító, de annál jobb technikai felszereltségű paripára. Ősmontira vagy valami hasonlóra, bár ezzel az a bajom, hogy "csak" 26-os a kerék. Újat egyelőre nem szeretnék, mert sokszor van utcán és biztos összecseszi valaki a fényezést, na meg "kelendőbb".
-
MPowerPH
félisten
válasz
andrisbandi
üzenetére
Ma is gyakoroltam 1 orat. Mar sokkal jobb, mar ami a testtartast illeti. Kezd berogzulni, hogy nem trex -elek a kezeimmel, hanem testtel huzom fel, es az ulespozim is jobb, mint tegnap. Most vagy tulmegy, akkor leugrok, vagy sikerul a balance, de onnantol meg nem okes. Egyensuly hianyzik... Vagy beejtem, akkor probalom menteni, de nem tudom. A masik, hogy erzem, hogy okes lenne, de valahogy elobb-utobb hatraesek. Itt lenne jo az, ha az agyam raallna a hatso feknek a pocogtetesere. Ma mar probaltam, de inkabb ossze-vissza huzkodtam.

Ugy tippelek, hogy 20-30 ora gyakorlas, es okes lesz.
Na nem leszek pro, mint ismerosom.O ma 20km/h -nal, lejton felkapta a bicaj elejet, es ~300m -t gurult lefele egykereken.

Na de valami sikerelmeny, lepcsokon es rovidebb meredek lejton megy az egykerekkel lejovetel.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
Az hagyján, hogy lassú, azért mindig feltölti egyszer lassan, máskor gyorsabban, de mikor nagy a fájl, ergo hosszabb a menet, egy tized másodpercre felvillan a letöltés miután azonnal az, hogy minden fájl feltöltve...miközben nincs...és ezt csinálja folyamatosan a hosszabb tekeréseknél.
Csak azoknál, talán 500+ megás fájloknál.(vagy kilobájtos?...már nem is tudom.
)#216350bardi...most, hogy becsatoltam már még annyira sem fogok próbálkozni.
Korábban suhancként leginkább a talpam fájt a hanyattesések utáni bringa után futástól, akkor az egykerekezés az egyetlen hátsó fogaskerék miatt általában elég nagy sebességgel ment, és folyamatos gyorsulást is jelentett, így volt mikor 20km/h fölött hátrabillenve voltál kényszerült futni nehogy eless.
Kiállva egyszer próbáltam poénból és mivel nem voltam szokva ahhoz, hogy hátrabillenve el kell rúgnod magad a kerékpártól elestem és el is törtem a csuklómat...akkor negyedszer. 
#216355andrisbandi...így ment haverom is, de ha hanyatt esel muszáj elrúgd a bringát és talpra ugorj, míg ülve csak lecsúszik a lábad a pedálról és már talpon is vagy.
-
bardi
senior tag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Néha egész jól megy, legalábbis magamhoz képest, csak a régi emlékek akadályoznak erősen. Ha nekiállnék rendesen gyakorolni, akkor valszeg egy idő után már értékelhetően menne, de általában inkább csak tekerek és élvezem ami megy.
-
Maximum1
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Kicsi rá az esély, a Connect is OSM térképét használja.
merretekerjek is azt használja ha éppen működik, szerintem az egyik legjobb, legegyszerűbb tervező, a tervezett útnak le tudod menteni a Gpx-ét amit beadsz a Connectnek és utána ráküldöd az órára. -
andrisbandi
őstag
válasz
bardi
üzenetére
Kezdőként és felnőttként kizártak tartom az állva egykerekezést átlag embernek. Még atletikus testalkattal sem lehet egyszerű.
(Nem a manual-ról beszélek. Az simán menni fog.)Ülve viszont gyerek játék megtanulni. Bármilyen bárkinek.
- Felkapni picit könnyebb kis emelkedőn.
Lehet segítene ha párszor direkt leugranál/kirúgnád magad alól a gépet, a kormányt megtartva, talpra érkezve. -
bardi
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én akkoriban állva próbáltam, abból voltak az esések. Mostanában amikor próbálom, akkor ülve, néha 5-7 tekerésnyi távolságra is eljutok, aztán előredőlök. Valami puha füves placcon kéne gyakorolnom, legalább addig eljutni, hogy párszor hátra essek le, és meglegyen a reflex a rendes lelépéshez, ne a csuklóm verjem szét megint.
-
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Egyszer hagyd küzdeni estére. Az a tippem, hogy reggelig felmegy, csak lassan.
-
Maximum1
őstag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Régen minden jobb volt
, visszasírom azokat az időket.
2 hete sorban álltam a Spartacuson, kutyások jöttek menetiránnyal szembe, majdnem sírtam.
Vaskapusziklát 4en kerestük meg a Dakota, alig találtuk meg, ma már 3man elférnek az úton úgy kijárták, qva kovid.....
Ja és mindent kiposztolnak had menjen a nép, nincs már titok, elrejtett kincs sehol, pénz se számít, mindenhol ott vannak.MPowerPH
Naná : [link], de ez a jobb verzió mert így egyszerre fent tud lenni több is, tudod variálni.
Elkészíted az első linkről a térképet, és felteszed a második link alapján, meg ezt is ugyan úgy. -
Hasaggymeg
Topikgazda
-
andrisbandi
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
turistautak.hu
Még 2012-ben szereztem egy Dakotát, kb félhavi fuzuba fájt. Ráhekkelve a tu-t űrtechnikának számított
- Sok olyan helyre tudtam így elmenni kiránduló kocogásokra, ahová másképp nem. A spartacus ösvényes-t évekig mesélnem kellett a melóhelyen. Akkor még titok volt, csak az erdészek használták.Felénk minden erdei ösvényt ismert anno. Kár érte, ha hagyták elsenyvedi ...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Maximum1
üzenetére
Nem tom az újabb Garminokban lehet-e állítani navigáció alatt a track színét, az enyémen mindíg lila és sajnos ezeken a színes-kontrasztos OSM térképeken tekerés közben nem látszik rendesen. Ezen az újon, amit linkeltél látom néhány út is lila színű, ha ott kéne végignavigálnom, meg lennék lőve. Vissza kellett állítsam a gyári garmin térképre.
#216337 MPowerPH: sajnos már fogalmam sincs melyik boltban vettem, tartalék láncnak szántam, vagy rotálni.
-
Maximum1
őstag
#216320MPowerPH Tegyél rá másik térképet, a turistautak.hu elég sok utat nem ismer bringára, túrázni sem használom már.
OSM-et használok évek óta, de most van egy új cuccos, még nem próbáltam.#216318Jancsi Volt Dakota 20, Etrex 35 Touch, Fenix 5, most Fenix 6X van 2 éve, mindenre elég és jobban ismer mint a feleségem.
#216335 Gaben92 Az 520 Plus tud térképet, a sima 520-at hekkelni kell, de soha nem fog úgy működni mint az Explore mert az érintős és erre lett kitalálva.
Tervez erdőben is, de nem úgy működik mint egy autós navi vagy waze hogy bemondod neki azt odavisz. -
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
nem esküszöm, de egyszer mintha szedtem volna le így file-t róla valamiért. a 15-ösről.
a strava app nem működött épp, vagy nem tudom, és a böngészőből tallóztam be.. -
ZolkoW
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
én épp azért nem veszek valszeg soha garmint, mert úgy leégették magukat a Dakotával nálam, hogy máig nem hevertem ki :)
ha csak garmin lenne, annyiért, könnyen lehet hogy telefonnal navigálnék.
ja, várj, navigálni, mármint odatalálni valahova tényleg a telefont használom, rögzítésre van a bryton.
én nem bántam meg, hogy megvettem, még ha volna is mit csiszolni rajta. most sem biztos, hogy mást választanék, mint a 320as. -
Gaben92
őstag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Kizárólag erdei navigáció a cél, az Explore-ról meg azt olvastam valahol, hogy inkább városba való.
Igazából azon filóztam, hogy kell-e nekem egyáltalán új, vagy kotorjak bagóért valami 20-as szériát. Futólag átnéztem pár tesztet, és a 30 széria kapott egy rakat új funkciót és szenzor támogatást amik nekem full feleslegesek.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mi a gond amúgy a Brytonnal? Nem bírom kibogozni. Lassú, nem megy át amit szeretnél? Van velük egy olyan gond, hogyha megtelik a memória, akkor belassul a szinkron. Még a 330-as időből emlékszem rá, hogy azt javasolták, hogy csak úgy töröljünk róla adatot, hogy az óra menüjén keresztül, mert kábellel gépre dugva intézőből ha törlöd, akkor ugyan eltűnik, de lesz valami maradvány, ami csökkenti a helyet. Nálam ez látszott is, először úgy töröltem, és utána teljes törlésnél is 33 % foglaltsággal kezdett. Factory reset segít rajta.
Illetve érzékenyek a frissítésekre, haveromnak is a Neo-t rá kell dugni időnként törölni+frissíteni, mert lassan tölti fel a tekeréseket. Ő útvonalat nem tölt, de gondolom azok nagyobb fájlok, így ha az egyik irányba megoldja a lassulást, akkor a másik irányba is meg fogja.
-
Jester01
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Arra figyelj, hogy OTG kábel kell hozzá (amiben 2 láb össze van kötve belül), és a telefonodnak szoftveresen is támogatnia kell. Ehhez lehet, hogy root és/vagy külön app szükséges. Majd számolj be a fejleményekről, nekem nincs OTG-s telefonom
-
Ringman
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
Vastag zoknival is mozog kicsit benne a lábam, ha meg is van feszítve a boa, (nem volt még ilyen cipőm) akkor is mozog a sarkam kicsit benne, meg a labujjaimat is ökölbe tudom szorítani.
Tippre ez 1 számmal nagyobb mint kellene, de nincs benne talpbetét, csak a gyári.
Ez a méret bakancsban még épp elmenne(nagyon kicsit nagy, de nem vészes), de biciklis cipőben nem igazán van tapasztalatom.
-
Ringman
félisten
téli spd-s cipőnek mennyire kell feszesnek/még pont nem szűknek lennie?
-
Jester01
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha a telefonod OTG képes akkor elvileg igen, ugyanúgy mintha mondjuk egy pendriveot dugnál rá.
-
parkr
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Wahoo ELEMNT MINI [link] kb. ilyen volt amíg árulták
-
andrisbandi
őstag
válasz
Gaben92
üzenetére
Garmin csak a navi
Garmin Edge Explore - ha a fő feladat a bringás navigációNekem egy régi Dakota van (kb elődnek tekinthető). Az hivatalosan túra navi, de van bringás adaptere vázra/kormányra.
- "túrista utak" térképpel is megy. Ez erdőben is részletes, nagyon. -
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jo a kerdes. Nem tudom, hogy lenne e ra igeny. A GPS jelado egyebkent is kellene ra, kellene egy belso tarhely is, amin a rogzitett adatokat tarolja. Nem tudom, hogy sokkal olcsobb lenne e, mint egy belepo computer. A meretproblemat ertem, en nem szeretnek tabletet a bringa kormanyara.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Gaben92
őstag
Ha már ennyire megy a Garmin téma. Mi az ajánlott, ha egész konkrétan nem érdekel semmi csak a navi? Nem igazán hoznak lázba se a statisztikák, az se érdekel mennyi a sebességem, mennyit másztam, ereszkedtem, stb., és a Strava se izgat. Kizárólag térkép de abból minél jobb.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Jancsi
üzenetére
Nem nagyon kell kutakodni, alt. mutatja, mikor van fordulo es merre, m -ben visszaszamol az ora is, csipog, ha le kell terni. En csak simeretlen utvonalon jarok vele, szal gyulik a tapasztalat rendesen. Nem is csiganyal, rendes terkepet latsz.
Akkor van gond, ha az osveny egyebkent nem letezik, es hiaba mutatja merre, nincs ott semmi. Ilyenkor minden navi bukik. Elo kell venni atelot, es nezni alternativ utvonalat.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
...rendes tőled, ha sokat vacakol ez lehet élni fogok a lehetőséggel. Amúgy a feltöltéssel sem lenne baj, csak több napos kirándulásnál félek megtelik a memória mielőtt gépre csatlakoztathatnám.
Mindent összevetve tényleg nem is lenne okom panaszkodni, azonnal kapcsolódik a Decas pánthoz, másodperceken belül talál GPS-t, megbízható üzemideje van...csak ez a nagy fájlok feltöltése ne vacakolna.🤔#216317
Kátai...ezt csakis 150 e alatti kerékpárra, de én lehet, hogy oda sem.
Ami a biztonságot illeti (zár mechanikája, anyagminőség, stb.) én nem bíznám az Alira. Amúgy meg a kulcsos biztonságosabb szokott lenni mint a számzáras. -
Jancsi
aktív tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Itt maga az útvonal feltöltése volt a gond, mert az alkalmazás előbb a felhőjébe akarta feltölteni és csak utána a készülékre. Ami hálózat hiányában nem sikerült, így a készülékre sem töltötte fel.
Ha átjut a készülékre onnantól megy hálózat és telefon nélkül is. Van valami egy aránylag részletes trékép magán a készüléken, de érdemben nem használható. Támpontnak jó, ha rajta van a track látja az ember kb. hol kell kanyarodni, nem csak a csiganyálat.Fontos egy jó cipő, kényelmes nyereg, nekem még a tubeless dobott sokat a komforton, de computert nem váltanak ki

#216299MPowerPH
A 5 Peaks 500-nak egy TomTom Runner 2-vel a kormányon vágtam neki. Terepen még ott is elég volt kivenni merre is kéne menni. Csuklón nézni ismeretlen terepen, felmálházva közel esélytelen szerintem.
A Byrton navigáció mellé nálam egy Amazfit Stratos szokott lenni, üzenteket nézni, track-el az is és ha bármi történne a brytonnal, akkor a csiganyálat lehet követni azon is.#216283itouchfan
Az enyémen még .fit file nem volt soha, csak .kml és gpx. Gondolom ezt a .fit formátumot erőltetné a gyártó, a kml-t is abba konvertálta a turn by turn navigációhoz.
Szívem szerint én is PC-n töltögetném a file-okat, de sokszor a rendezvény reggelén véglegesül az útvonal, akkor pedig már csak a telefon van nálam.
Bő 1500km-en át követtem a Bryton kis nyilacskáját, de ha feladja harcot a következő valószínűleg egy Wahoo lesz. Arról a bikepacking-es csapat elég jó véleménnyel van.#216315d3tox1c
Szerintem mindenbe, amiből ki tudod tekerni a szelepmagot, hogy beletöltsd. De vannak gyárilag töltött belsők is.#216316Maximum1
Melyik típust használod? Tud olyat, hogy feltöltök rá egy .gpx vagy kml file-t, majd azon navigál, terepen is szól a kanyaroknál és jelzi, ha nem vagyok a track-en? -
Kátai
senior tag
Ilyenhez [link] mit szóltok? Vagy maradjak az U lakatnál? Valamint számzárasat vagy kulcsosat?
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Ezt a slime nevű zöld nyálat csak autó szelepes belsőbe lehet betölteni?
Használ még valaki ilyet? -
jjeahh
nagyúr
-
6030D
addikt
válasz
itouchfan
üzenetére
Picit arrébb van, meg régen voltam, de a Vigántpetend és Nagyvázsony között indul be egy köves, na az nagyon jó volt. [link]
Straván nem találom azt a tekerést, de talán úgy jutottam el, hogy Köveskálnál a templom mellett mentem el és az bevitt egy széles fehér kavicsos útra, talán Bhenye felé.
eddie1978 járt sokat arra, ha eléred, lehet, hogy tud segíteni.
Vigántpetend mellett a cikkcakkot ne hagyd ki.
[link]Főni, odaadom a tuningolt 130-at próbára, ha gondolod. Ha nem kell a navi, meg a sok fícsör, akkor szerintem elég, és akkora mint egy gyufásdoboz.
-
Maximum1
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
A Connect miatt több a garmin mint a többi gyártó, aki azt nem használja feleslegesen adta ki a pénzt.
A Varia meg egyáltalán nem túlárazott, tudtommal az egyetlen ilyen eszköz ami segít a közlekedésben, mert ez elsősorban egy radar és nem villogó.Nem hájpolni akarom a Garmint, csak írok róla mint felhasználó.
Volt brájtonom is, fasorba sincs, bocsi a felhasználoitól, bárhogy is pimpeled nem lesz garmin soha.
-
arcitec
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Bocsi, van igazságod az tény ...

(Amerikában ezek az árak nyilván más értelmet kapnak, sőt ott még olcsóbb is az adó miatt.)
A Garmin-hoz van app mobilra és PC-re is. Az újabbak bluetooth-on keresztül tudnak a mobil app-hoz csatlakozni és az tölti fel a Connect.Garminra. (Már aki azt használja). Ez oda-vissza működik. Amikor meg PC-re van dugva töltésre, akkor meg nyilván ott PC-es Garmin Express
és akkor azzal... -
MPowerPH
félisten
válasz
andrisbandi
üzenetére
A poen, hogy brutal izomlazam van.
Valltoresem miatt nem edzhetek felsotestre, igy az izmok ott egy kicsit eltunyultak.stickermajom: Garmin Connectben van utvonal tervezo. Aztan attoltom Stravara, ott is lecsekkolom, ha latok valamit, akkor valtoztatok.
Dark Archon: Nekem egyszeru dolgom volt, mert nem volt se oram, se computerem, a telom meg egy regi levedlett S7 -es, amit nem akarok lecserelni, hogy navigalasra hasznaljam, akksi nem is birna mar, es a kijelzo is besulne ennyi ev utan.
jjeahh: Nekem igazabol 3 kepernyo van hasznalatban, ha navigalok. Ha nem, akkor meg a sebesseg ertekeken hagyom, ott 3 adat van, a masikon meg az osszes tobbi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Egyik haverom is Suuntoval navigál alap csiganyállal, felrakja a kormányra konzollal. Két baj van csak a karórával szerintem: kicsi a kijelző és egy lapra kevés adat fér.
Hasaggymeg: ha esetleg tönkremegy és occó kell, Garmin 810, Touring Plus nagyon nyomott áron mennek használtan és a 20-as szériánál hibátlanabbak, gyorsabbak.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Amúgy valaki tudja össze lehet-e kapcsolni vezetékkel a kerékpár computert android telefonnal? ...vagyis úgy mint a számítógéppel, hogy kézileg letölthess FIT (GPX stb.) fájlokat egyenesen a készülékről a telefonra mint tároló.
Tehát "látja"-e a telefon ha pl. egy USB-C - micro USB vezetékkel rácsatlakoztatsz egy Bryton (Garmin stb.) computert? Vagy ez hülyeség? 
#216305 arcitec...hogy érted az én véleményem nem reprezentatív?!
-
arcitec
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez a TE véleményed ami nem reprezantatív - ez bizony a tény -, az hogy a 1030 félrecsúszott az sajnálatos, ezért nem kell venni semmit előrendelésbe. Ilyen minden gyártónál előfordult már. Az is sajnálatos, hogy egy 80 ezres készüléket alapnak nevezel, (nem a 130-ra gondoltam, mert az Eplorer nem az, nyilván nem venném a 130-at.
A Bryton 40 ezeré a csúcs.
Nyilván van igazság is abban amit írtál a Varia valóban túlárazott, de hát sok sok gyártó terméke van még így.
A lényeg, legyünk tárgyilagosak, választék van, mindenki azt vesz amit jónak lát...
U.I: Abban igazad van hogy a Garmin túlárazott nem olcsó. De melyik amerikai termék nem az. A minőséget meg kell fizetni, ez van ... ( A Samsung sem ócsó manapság )... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
arcitec
üzenetére
Szerintem inkább az a tévedés, hogy nyolcvanezer forintért ( de mondhatnék 200 eurót is) alapnak és olcsónak nevezel egy computert, meg azt mondod mit várnak tőle, mintha azt mondanád mit várok egy háromezres villogótól, hogy még villogjon is?!... mikor ott a Varia nyócvané.
Amúgy semmit sem várok tőle, csak azt a keveset amit ennyiért ígér, az meg, hogy 180 ezres Garmint "gyenge szériának" tartanak, sajnos cseppet sem bizalomgerjesztő.🤨 -
arcitec
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Bocsi de tévedésben vagy, hamis az állításod. A 1030 volt a gyenge széria az tény.
De a 1030 plusz az már a feljavított azzal nincs gond. Az már jobb mint a 830 igaz drágább is.
A 130 az egy alap mit vársz tőle... 
Dark Archon: Az az óra nagyon jó, ha a kis méret nem zavar (térkép) akkor az egy jó választás, na de az sem olcsó... -
arcitec
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
".talán (a hetvenöt) feléért valami.
"
Nem ezt írtam? Óccsó, olyan is ...
U.I: Egyébként meg a 830 a Garmin.hu-n 160eft és a 118 ehhez képest meg a 78eft
?Dark Archon: Miféle 10 óra az inkább min 20 óra nézz csak utána .. Üzemidőben nem tudsz jobbat mutatni ..

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 12 Mini 128GB 100% (3 Hónap Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ez könnyít, és jól is néz ki, és drágábban el lehet adni, úgy hogy kevesebb anyag van benne...
.
... a képen ráadásul mintha nem is a színes részen lenne a defekt. 🤔

) stucnit kapott, ezért írtam - 11° az eddigihez képest.🤭 Megyek is kipróbálni lássam mit érzek.
...azért szórakozásból elküldeném a képet a helyi Shimano forgalmazónak, vagy akár a központba is, az anyaghiba lehet.
Tény, hogy a keményebb mászásokra ráfért, ha nem figyeltem egy-egy nagyobb kő el-el lökte az esetleg kissé túlfújt első kereket a talajtól, még működő telóval is vagy legalábbis csökkenni éreztem a tapadást elől. Rövidebbet ugyanakkor nem mertem, minden papírforma szerint magasságomhoz kell úgy ez a stack mint a stucni hossz.

). A hátsó kerék kérdéses igen, de egyrészt nem szabad vele dőlni, akkor inkább le kell ugrani, másrészt azért amit egy