- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- GoodSpeed: MacBook NEO - tapasztalatok!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
71403 - 71301
71403 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:43 Téma összefoglaló
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
itt viszont írják https://www.tone3000.com/blog/blackstar-beam-mini-is-available-now-powered-by-tone3000
The Beam Mini is the first amplifier in the world to natively support Neural Amp Modeler (NAM) through direct integration with TONE3000. This gives you instant access to the world’s largest library of Neural Amp Modeler (NAM) captures and impulse responses (IR’s), available directly on your Beam.
The Beam Mini will support Architecture 2 (A2), the next generation of Neural Amp Modeler. A2 is more efficient, enabling NAM to run natively on a wider range of devices, while further improving the feel and realism that have made NAM widely regarded as the most accurate modeling technology available.
Egyébként a nano namokat fogja használni, az A2-nél alap, hogy mindenből van nano meg a standard verzió
-
consono
nagyúr
-
roseben
tag
-
Goose-T
veterán
-
arnyekxxx
veterán
-
X2N
őstag
-
arnyekxxx
veterán
egy ideje már tesztelhető https://www.tone3000.com/blog/nam-a2-listening-test
-
X2N
őstag
-
arnyekxxx
veterán
Nativ A2 NAM player gyakorloerősítő a Blackstartol
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
roseben
tag
-
dl650
tag
-
Tibizzz
tag
-
Ba cy lus
addikt
-
Tibizzz
tag
-
cucka
addikt
-
FockeWulf
tag
-
cappa72
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
-
roseben
tag
Volt már olyan, hogy gitározástól fájt a könyökötök (nem a pengető kéz)? Bocs a láma kérdésért de eléggé kényszer mozgást végez a kéz meg láttam videót is 'Gitár könyökről' miközben a 'Tenisz könyökről' kerestem infót. Biztos kezdőként rosszul csinálom inkább az érdekelne hogy a kezdetekkor volt e már ilyen. Zongorázáskor többször volt a csuklómban fájdalom sőt kétszer ínhüvely gyulladás szóval el tudom képzelni, hogy a rossz technika okozza.
-
Ba cy lus
addikt
-
Moleman
addikt
-
Ba cy lus
addikt
-
Moleman
addikt
-
Ba cy lus
addikt
Próbált itt már valaki olyan húrkészletet, amiben a G-húr is sodrott (pl. D'Addario EXL110W)?
-
roseben
tag
Végül új Player II-t és egy Katana Go Mini-t vettem. Köszi a segítséget.
-
dl650
tag
Nincs itt semmi gond. Utolérték a Gibsont. Ennyi.
-
X2N
őstag
Harley Benton ST-80FR Holographic. How good is it? Review and guitar tech’s opinion.
22:10-nél azt a közelit a fretekről érdemes megnézni...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
X2N
őstag
Az akár sérülhetett is szállítás közben, elnézve a nyakzseb és a híd melletti repedést. Emiatt vissza is lehet küldeni. Egyértelműen nem ilyennek kellene lennie. Első széria átka.
Arany színű hardverrel egyébként én sem rendelnék ilyen gitárt, mert így is nézhet ki, könnyeben lejön róla a bevonat mint a krómnál/feketénél, hajlamosabb az elszíneződésre is. Erre lehet számítani ennyi pénzért, ez nem egy Suhr...csak saját márkás satus HB kulcsok. Lehet cserélni, nem annyira drága. Ha jobban megnézitek árnyalatban sem passzor az aranyozás a Babicz híd árnyalatához.
"There isn't a single flame on the neck."
Itt valami félreértés van, pörkölt kanadai lángolt juhar-veneer van a fejen. Még ha nem is annyira látványos. A nyak juhar, de nem lángolt, nem isl esz az soha...ezért van ráragasztva a fejre a veneer hogy így tüntethessék fel a specbe: Csavarozott nyak: Pörkölt kanadai lángolt juhar
"The stainless steel frets are incredibly rough. They are not polished at all, unlike my older Fusions which were mirror/smooth out of the box."
-ez 5 munka 0000 acélgyapottal fretenként, húrcserekor megejthető.Ezek egyikétől se lesz használhatatlan a gitár, mert még így is sokkal jobb mint azok amiket régen lehetett kapni ennyi pénzért, számoljatok utána. Egy Squier Classic Vibe Strato miben jobb mint ez? Jelenlegi áron kicsit drága ez is 195eFt-ért.
-
MasterMark
titán
De amúgy ahogy eddig láttam minden új szériánál vannak gondok az elején, aztán utána viszonylag hamar megoldják ezeket.
-
Goose-T
veterán
Régen a deko gitárok voltak ilyen minőségűek.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Goose-T
veterán
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
dl650
tag
Így van. Egy rendes beállítás és máris új gitárod van. Az enyémet húsvétkor állítottam be. Rákészültem, néztem egy csomó videót és bújtam a netet. Vettem hozzá eszközöket, és izgultam, hogy ne qurjam el. 😀 Síkolástól a polírozásig stb. Újonnan is tetszett, de a beállítás után egy másik gitárom lett. Standard D és mehet a thrash.
-
X2N
őstag
Attól még kell neki egy új húrkészlet, egy végleges beállítás, az a "gyors" beállítás átnézés annyit is ér, de ez minden gitárnál így van ha átutaztatták az óceánon is, nyakat is biztos kell állítani újra, mivel még új gitár, fog mozogni picit.
Van kinek már megjött a Fusion IV EMG/hardtail változat és videót is csinált róla. -
benedekco
addikt
Egyáltalán nem felesleges, de az tény, hogy tortúra és extra költség. G&L így csinálta, PRS így csinálja az USA-ban értékesített darabokkal. Vannak más gyártók is akik így csinálják, sajna nem emlékszem már mely gyártók.
A lényeg, hogy van egy x gyár ami összerakja neked 99%osra a gityót fillérekért a távolkeleten. Azt odaviszik ahol van egy összeszerelő üzem a helyi gyártásnak. Itt egy kicsit finomítanak még rajta, kap egy gyors átnézést/beállítást max 1 munkaóra, ez egy jó darabot eredményez. Cserébe ha ezt az egy lépést nem teszik meg akkor lehet egy szarul beállított darab lesz.(még tengap napközben írtam, csak elfelejtettem elküldeni
) -
roseben
tag
Köszönöm mindenkinek.
-
Ba cy lus
addikt
Most frissen kipróbálva stratocasterrel jobb a Katana Mini, jobban passzol a strat karakteréhez. A Fly3 kissé fedett, ami érdekes módon a sötétebb LP Specialhoz jobban illik. LP Speciallal a Katana Mini kissé steril a crunch csatornán. Na persze ott a brown csatorna, azzal lehet modern overdrive-ot, csak én jobb szeretem, ha kevésbé kompresszált (kivéve persze, ha metálra kell). Szóval stratocasterrel Katana Mini.
-
GalaHU
addikt
-
Ba cy lus
addikt
Van itthon Katana Mini, Blackstar Fly 3. Utóbbiból létezik beépített akksis verzió is, ha jól emlékszem. Mindkettő jó, de a Katana Mini tisztája jobb. Viszont blues-hoz már a Fly3 adja a jobb hangot. Bár stratocasterrel inkább döntetlen. Összességében a Katana Mini jobb, csak az elemet úgy kétszer-háromszor olyan gyorsan megeszi, mint a Fly3.
-
benedekco
addikt
-
roseben
tag
A számítógép+hangkártya helyett szeretnék valami más erősítőt próbálni. A lényeg, hogy vagy saját akku legyen benne vagy dc adaprerről működjön, jelen esetben power bankról. Vagy fejhallgató erősítő vagy kis hangszórós erősítő. Lehet, hogy kell egy ilyen egy olyan. Ezek közül vannak tapasztalatok? Hogy ki mit látott Youtubeon, vagy olvasott fórumon az most nem érdekel. Csak személyes tapasztalat.
Fejhallgató erősítők:Boss Katana Go, Fender Mustang Micro/Plus, NUX Mighty Plug/Pro
Hangszórós: Boss Katana Mini, Mooer 15i/15W Li -
Goose-T
veterán
Utólag átnézve mondjuk eléggé AI-generáltnak tűnik a poszt. Mintha törölték is volna. Lehet csak valami ragebait poszt volt.
-
X2N
őstag
Ha kifogsz egy jól sikerült darabot akkor máris van egy brutál jó ár/-értékű gitárod, de még ha esetleg el kell vinned hangszerészhez a bundokat megcsináltatni akkor az sem a világvége ha maga a gitár tetszik és nincs komolyabb hibája.
Gibsonnál van amit kapásból újra lehetne bundoztatni mert úgy leplekelik.
Túl nagyok az elvárások, az a baj. Láttam már a 2+milliós Music Man gitárnál is repedt testet a tremolónál, nem egyedi dolgok ezek, drágább gitárokon is előfordul. Új széria, még változtathatnak rajta ha valami nem jó.
-
X2N
őstag
Szerinted ez egy 30eFt-os gitárnál realisztikus elfvárás 2026-ban?

dl650-Nem is akarnak azok lenni. Nem akarnak mesét/életérzést egyéb kitalációt a gitárjaik mellé hogy eladják. Megfizethető gitárokat készítenek, QC nélkül. Ha kifogtál egy rosszabbat vissza lehet küldeni van rá 30 napod. Ennél több nem kell.
Ez nem a custom shop hogy prémium gitárokat gyátsanak. Soha nem is volt az.
Nincs mögötte komolyabb koncepció se, csinálják amit jónka látnak. Nincs úgy igazából megtervezve 1-1 gitár ha megnézed, mint a komolyabb gyártóknál. Gyártanak 20 féle gitár random felszereltséggel, mert éppen arra tudtak olcsón rendelést leadni, ennyire egyszerű. -
dl650
tag
Szerintem is így van. A baj csak az, hogy így soha nem lesz a HB igazán elismert márka a gitáros körökben. Hiába jó az ami már bevált és örömet okoz a tulajnak, hogyha a másik meg visszaküldi mert ő meg egy szart fogott ki. A fórumokon meg a negatív véleményt fogják hangoztatni. Amit én vettem most fél éves és eddig hibátlan. Nekem maximálisan megfelel és tényleg szívesen veszem a kezembe és ráadásul olcsó is volt. De szerintem a legtöbben pont a HB név miatt nem vennék meg. Ha Ltd lenne ráírva akkor már istenítenék. Persze akkor háromszor ennyibe kerülne. 😀
-
cucka
addikt
-
X2N
őstag
Felesleges tortúra, ezt már a gyárban meg kell csinálni, nem kinyitogatni megint Németországban és visszacsomagolni több ezer gitárt...nem gondolom hogy a Gibson USA-nél sokkal komolyabb qc lenne mert láttunk már onnan is érdekes gitárokat

Szerintem bele van kalkulálva, ami nem jó azt visszaküldik, megy föl újra B-stock-ba, majd ha onnan is visszaküldik akkor nézik meg.A különbség tényleg az hogy ezek alapvetően strato jellegű gitárok, egyszerűbben gyárthatók mint 1-1 komolyabb gibson.
-
benedekco
addikt
Ez megint csak a szokásos. Nem attól lesz kevésbé javallott, vagy olcsó a HB mert szar, hanem mert a minőség ellenőrzésen több trágya darab fog átcsúszni. Ha mákod van akkor egy baromi jó hangszered lesz ha nem akkor így jártál. Erre kellene Thomann-nak azt csinálnia, hogy minden darabot egyesével beállítanak és átnéznek Németországban. Több gyártó teszi ezt meg. Vagy egy dedikált embert beállítani a gyárba ahol ezek készülnek. Mint annak idején mikor elkezdte Ola a Solarokat a Cortek gyárban, minden darabot átnézett személyesen. Úgy gondolom ez ma már nincs így, de az elején ezt így csinálta. A Thomann is simán felvehetne egy pár embert aki nekik dolgozva elvégzi a végső minőség ellenőrzést.
Ezért olcsóbb vagy roszabb választás pl a HB mint egy PRS mert nekik nemcsak, hogy dedikált gyárcsarnokuk van, de még ember is van aki átnéz minden darabot. Ezért kisebb a valószínűsége annak, hogy egy rosszabbat fogjon ki belőle az ember. -
X2N
őstag
-
Goose-T
veterán
Nem eszik olyan forrón a kását az új Harley Benton Fusion IV-nél:
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Hangnemen belül nagyon összevissza már nem tud menni, szépen kísérletezgethet hangközökkel, mi hangzik jól, jobban, rosszabbul, melyik milyen hatást kelt, stb.
Mi ez, ha nem gyakorlás?!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
MasterMark
titán
Hangok összevissza játszása koncepció nélkül az se nem gyakorlás se nem impro.
-
Ba cy lus
addikt
-
arnyekxxx
veterán
nem arról volt szó, hogy ne akarj improvizálgatni amig nem vagy vérprofi, hanem arról, hogy improvizálni semmivel nem könnyebb mint megtanulni egy szólót, viszont nehezebb jól csinálni, mert nem elég egy begyakorolt témát visszaadni, hanem realtime alkotni is kell közben az adott hangnemben az adott tempóra.
-
FockeWulf
tag
Az impró onnantól kezd érdekessé válni mikor már tudod h mit csinálsz, tisztában vagy a háttérrel, és már nem csak arra koncentrálsz hogy eltaláld a hangokat hanem hogy jól is szóljanak a motívunok, ötletek....na ott jönnek a gondok

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Az improvizálás témához. Én azt gondolom, hogy azt igenis gyakorolni kell, akár már a kezdetektől is. Az nem olyan, hogy nem improvizálok, mert nincs meg a tudásom hozzá, aztán egyszer csak 10 év múlva hirtelen elkezd valaki improvizálni, és szuperül fog menni. Nem fog. Azt is gyakorolni kell, azt is meg kell tanulni.
Nem véletlen Justin, Zero to Hero, Marty se véletlen veszi elő a témát már egész korán, legegyszerűbb formája, amikor a pentaton skálán az értelmetlen skálázgatás helyett valaki egy alapra először csak egy-egy hangot játszik rá, majd két-három hangot próbál meg variálgatni.
Ez is egy skill, fel kell építeni, és gyakorolni kell. Zeneelméleti tudás eleinte annyi kell hozzá, hogy valaki tudja mondjuk a C dúr skála hangjait például, meg a fogólapon a pozícióit, onnantól már kezdhet is neki.
Egy éve gitároztam, amikor elkezdtem gyakorolgatni, aztán abbahagytam, nem is megy, mert nem gyakorolom.
De fontos lenne, sőt, vélhetően sokkal jobban fejlesztené a tudásomat, mint megtanulni ezt-azt. Bár hozzáteszem, minél több dolgot tanul meg valaki, annál jobban fogja az segíteni majd az improit később.
-
arnyekxxx
veterán
-
benedekco
addikt
Ez a Prohardver.hu, egy számítástechnikai portál fóruma.
Itt nem feltétlenül a zenészek vannak többségben. Jóval inkább hobbisták. Bár ugye kinek mi a helyes meghatározás, én nem vallom magam zenésznek, csak zeneileg motivált személynek.
Valaki gitárosnak hívja magát mikor pár akkordot már el tud játszani vagy a börtön ablakában-t, valaki meg csak akkor mikor fellépésekre jár. Valaki akkor sem, mert csak hobbiból űzi. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy miként hivatkozik magára. Szerintem teljesen legitim a börtön ablaka után gitárosnak hivatkoznia magára az embernek, de az is oké, ha alaki úgy érzi hobbiból gitározik és ezért ő nem gitáros. A zenész kifejezést is megértem ha valaki így értelmezi. De maga a fórum az nem zenész fórum.re: MasterMark
Engem perpill nem érdekel hogy miként kéne csinálni. Nagyjából tudom is, hogy kellene csinálni. Ha lenne energiám, erőm, időm és a többi talán úgy is csinálnám. Nincs perpill.
Amúgy azért sem töltök fel ide semmit, mert kb hót nem azért csinálom, hogy másoknak csináljam. Ahhoz gyakorolni kellene, számokat tanulni pontosan, és zene elmélettel is foglalkozni valamennyire. Azokból lehet építkezni, ebből a randomtripből amit én kipréselek magamból havonta egyszer, abból nem. Véleményekre sem vagyok kíváncsi, mert tudom mivel kellene foglalkozni egy gitárosi fejlődéshez. Ha nem csak egy öncélú szórakozás lenne hanem fejlődési szándék is akkor oké. Mint pl soft reset, ő aztán tolja bele az energiát és látszik is rajta, peregnek az xp-k felfele.
Amúgy hidd el tanul belőle Tibizzz, száz százalék. De tényleg tök mindegy, neki legyen jó kedve tőle.
Én pl már rá sem kattintottam egy ideje a kreálmányaira, mert letörni nem akarom a véleményemmel, én sem ettől szeretnék IQ pontokat veszíteni. Van elég fórumtárs aki megteszi, ha egyszer majd látom, hogy valaki pozitívabban ír róla akkor majd visszatérek megint. De azaz igazság, hogy talán annyira nem is érdekel, ki mit játszik itt. Goose-T munkássága nagyon jó olvasmány. Végig kísérni hogy honnan jött, most hol tart a műhelyével. Nagyon szívet melengető dolog, és le a kalappal. Láthattuk arnyekxxx gityó építését is, hatalmas az is. Vannak linkek fellépésekre itteni arcoktól, tök jó. Nem baj ha van ilyen nagyon trash is, legyen széles a paletta, ha nem tetszik ne kattintson rá az ember.re: Ctrl+Alt~Del
Használt vs új témakörre. Ami már pár éves régi gitár, az már talán nem fog már mozogni, nyaka már nem mászik el ha 2-3 év után nem tette. Az újnál ez a veszély fenn áll.
Bizonyos esetekben olcsóbban van lehetőséged egy jobban felszerelt gitárra, cserébe le van már baszva a festék.
Ugyanitt, a lebaszott festéken nem fogsz pörögni mikor véletlen odavered a cuccot, mert már nem szűz a hangszer.
Hangszerdők lehetnek bejáratva mint hangszórók? Ez kérdés, én nem tudom. Ha van ilyen akkor ez is lehet szempont.Nekem a nyak vetemedése lenne max a szempont meg az olcsóbban venni valamit ami jobban van felszerelve mint egy zsír új. Engem tényleg nem zavar ha nem szűz a gép, legyen lekúrva, legalább nem én kezdem el.
-
FockeWulf
tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
-
Tibizzz
tag
-
MasterMark
titán
Szerintem te kevered azt a két dolgot, hogy valaki fejlődni akar meg próbálkozik, meg azt hogy nem érdekli hogy kéne csinálni.
Mint mondtam utóbbi lehet művészet...
Hamisan szól majd amikor ez meg van írva, akkor az a válasz, hogy csinálj jobbat és ő amúgy is így szórakozik? Oké, végülis lehet, de ne keverjük szerintem össze a két dolgot így. Ha azért lenne hamis mert beleront de próbálkozik az más lenne, mintha azért hamis, mert nem is akarja jól csinálni.
-
roseben
tag
A Squier nyakával az lehet de a beszélgetés még mindig ott tartott, hogy mexikói vs Patina.
-
benedekco
addikt
Ez nettó maximálista elvárás. Én sokszor nem tudom mit csinálok de élvezem. Sőt inkább többször nem tudom mi csinálok.
Te mondtad hogy szóló improvizáció
Re Hadesk22
Nem bántó volt hanem rossz hozzáállás.
A feltöltő tanul belőle mert jön rá kritika amiből levonhat tanulsáot. Az olvasó tanul belőle hogy van aki sokkal roszabb mint ő, így nyerhet belőle önbizalmat vagy megláthatja hogy a saját cuccait is simán feltöltheti ide mert ilyen rossz nem lesz.
Nem árt ha vannak alapok de nem is feltétlenül kell. Nyilván ideális esetben vannak alapok, de miért ne szóló improvizálhatna? Jön a zene rendőrség? Max mondjuk hogy ez szar, tessék erre qrra odafigyelni stb. Megint ott tartunk hogy tanul belőle.Re fockewulf
Nem zenész fórumon vagyunk. Amúgy meghallja tőlünk szerintem hogy mi a gond. -
MasterMark
titán
100%-ig én is úgy gondolom, hogy az a lényeg hogy fun legyen.
Nekem az nem fun ha összevissza játszok, mert én is hallom, hogy rossz.
Lehet téged szórakoztat, de ha már kiraktad ide a fórumra akkor gondolom nem azért raktad ki, hogy senki ne szóljon hozzá.Szerintem építő kritika érkezett rá főleg.
-
FockeWulf
tag
Végülis ebből a szemszögből igazad van, ha ez így szórakoztat akkor már megéri. De egy, akármilyen is de zenész fórumon, ha felhívják rá a figyelmed hogy amit játszol az hamis és nem jó, azért azt is valahol meg kell érteni. Olyan ez mintha egy főzős/konyhai fórumon te olyan receptet dobnál be hogy a marhapörit tonikkal öntöd fel és só helyett homokot szórsz bele, mert te így szereted, azt nyilván elfogadja a köz, ha neked ez épp így jó és szórakoztat, de attól sajnos nem lesz fogyasztható. De ezenkívül teljesen a te dolgod.
-
Tibizzz
tag
"Természetesen itt a fórumon más-más szinten állunk, amivel semmi gond nincs. De általánosségben véve elmondható, hogy ahhoz, hogy improvizálni tudjon az ember (minimális szinten is) nem árt ha tisztában van olyan dolgokkal mint pl. skálák és technikailag is képes rá (ami elég a megvalósitásához)."
Szórakozás. Ez a lényeg. Nem kell tisztába lennem semmivel se, ha jól szórakozom. Nem kell ismernem a dúr skálákat. Semmit.
-
Hadeska22
aktív tag
Talán nem ugyanazt a hsz-t olvastuk, vagy csak nem egy kis részére fókuszáltam (hanem az egész mondanivalóra), de szerintem igaza van és nem irt semmi bántót.
Ahhoz, hogy valaki improvizáljon nem kell Steve Vai vagy Paul Gilbertnek lenni (duh..) de azért nem árt ha van egy valamilyen alap. Nem fogsz 360-t csinálni gördeszkán mielőtt megtanulod az alapokat (irányitani, hajtani, stb).
Természetesen itt a fórumon más-más szinten állunk, amivel semmi gond nincs. De általánosségben véve elmondható, hogy ahhoz, hogy improvizálni tudjon az ember (minimális szinten is) nem árt ha tisztában van olyan dolgokkal mint pl. skálák és technikailag is képes rá (ami elég a megvalósitásához).
Habár egyetértek a megosztás fontosságával, ezekben a felvételekben mi az amiben úgy érzed, hogy tanulnál belőle vagy önfejlesztésre jó lenne? Látszólag az eddigi felvételek 90+% nem csak hangolatlanok, de tempót se követtek és igazából tényleg felvetül a kérdés, hogy ez kinek / minek van szánva? Ha önfejlesztésről van szó, akkor pedig nem az a lényeg, hogy okuljunk és fejlődjünk? Nagyon sok fórumtag irt segitő kommenteket az idők során és igazából szvsz. nem változott túl sok minden. Szóval valóban felvetül a kérdés, hogy ez szándékos trollkodás vagy.. ?
Bár ja szlem poetri. Má' bed

szerk. látom időközben megváltoztatták a válasz UI-ját. Jó change, bár ez csak kis kozmetika

-
X2N
őstag
-46071-p.jpg?w=200&h=200&v=E75B63A8-8B9D-4AA4-812C-6D6DB4703713)
Nekem is az tetszik. Még a gyárilag relicelt is bejövős, kolbis koptató
De a lila is tetszik:-46064-p.png?w=200&h=200&v=AEFBE85B-40C3-4175-88F6-10AB3162D8A7)
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Én tök nyugodt szívvel meg tudnám ezt venni, és kicsit sem aggódnék amiatt, mi lesz két év múlva a nyakkal. Pláne, hogy 3 év garancia van a gitárra.
Ugyanúgy nem tudod, hogy mi lesz egy Squier-nyakkal, vagy bármi más gitáréval.
Amúgy meg minden cserélhető benne, hangszedők, hardver, olyanra pimpeled utána, amilyenre akarod.
Minél inkább nézem ezt a sherwood zöld gitárt, annál szebbnek látom. A végén még lesz egy SSS gitárom.
-
X2N
őstag
Szerencsére van benne pálca és cserélhető a nyak is mint minden csavaros nyakú gitárnál.
Még elég újnak tűnik ez a széria, ilyen spec-el nem igazán látok gitárokat jelenleg sehol, lekerekített bundokkal meg pláne. Spira/Jet gitárokkal kapcsolatban nekem még nincs tapasztalatom, így erről nem tudok nyilatkozni, és egyébként se vagyok nagy Stratos/Telés. De ennyiért még én is venni fogok, csak találjam ki hogy kell-e a tremoló, vagy FR-os gitárt veszek inkább. -
Ba cy lus
addikt
A kémiai tények makacs dolgok, teljesen mindegy, hogy a saját kezemmel tapasztaltam-e. A nitro lakkozás kevésbé tartós, izzadságra nem jól reagál, fizikailag kevésbé véd. Nekem ennyi untig elég, hogy ne állítsam be úgy, mintha valamiféle prémiumabb eljárás lenne. Drágább lehet, de nem minőségibb. Az esztétikai szempont meg teljesen szubjektív, ezen felesleges vitázni.
-
roseben
tag
Az első kérdésedre a válasz az, hogy nrm tudjuk, hogy 2 év múlva mi lesz nyakkal pl. A másik kérdésedre a válasz, hogy ugyanabban a gyárban készül jó és rossz gitár is. A kérdés, hogy nem sok haszon van rajta és jobb minőségű a termék vagy kasza van de később fog kiderülni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Volt már valaha nitros gitárod? Vagy csak olvastál róla valamit, és azt adod tovább saját tapasztalatként?
Ez pont, hogy olcsó. Azt mondom épp, hogy ennyi pénzért ez a specifikáció olcsó.
A kövér nő meg ugyanúgy ízlés kérdése, mint hogy tetszik Bartók, vagy sem.
Igaz, előbbi a rossz ízlésé.
-
roseben
tag
Fél éves sincs a cég.
-
arnyekxxx
veterán
-
Ba cy lus
addikt
Ennek semmi köze a kövér nőkhöz, ez egy tárgy. Valaki szereti az art deco épületeket, valaki nem. Valaki szereti Picasso festményeit, valaki nem. Valaki szereti Bartókot, valaki nem. Egy tárgy/mű esztétikája sehogy sem jön össze a biológiai vonzalommal. (Ráadásul az sem olyan objektív és kőbe vésett, mint sokan hiszik.)
Praktikus szempontból a poly jobban ellátja a funkcióját, csak egyeseknek derogál, ha valami olcsóbb.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Vannak, akiknek a kövér nők tetszenek...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha kézbe veszem az Epiphone-t a jó vastag poli finisshel, meg az SG-t, a nitroval, háááát, én ott semmi hátrányt nem látok. Elegáns, vékony, jobban lélegzik tőle a fa, és 30 év múlva szépen fog repedezni. Bár ez nekem már aligha lesz szempont.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
roseben
tag
Semennyivel. Érdekesség képpen megemlítettem, hogy hasonló.
De ugye nem erről volt szó hanem azt mondtad, és én arra válaszoltam, hogy előbb vennél olyat mint mexikóit. -
Ba cy lus
addikt
A nitro finishnek szerintem csak hátránya van, az pont nem előny. Persze sokan szeretik, mert drága, de a funkcióját egy poly lakk sokkal jobban betölti az évtizedek során.
-
kutyek
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
roseben
tag
Teljesen ismeretlen brand. Ismersz olyat aki játszott már ilyenen? Én nem. Az hogy egy fizetett influenszer youtubeon azt mondja, hogy jó egy termék az nekem édes kevés.
-
benedekco
addikt
" tökéletesen ura vagy a hangszerednek" Ez az a tipikus 0 és 1 gondolkodás amitől a falnak megyek.
Senki sem tökéletes még Stevie Wonder sem.
Az hogy te személy szerinte nem állsz neki szólózni az a saját döntésed. Ezzel az erővel ne csináljunk semmit, ne fogjunk bele semmibe, mert szar amit csinálunk. Én annyira sem tudok gitározni mint te, de annyira élvezem az imprót, hogy csak na, legjobb amit csinálhatok mikor előkerül a gityó nagy ritkán. Időm nincs nótákat tanulni, sőt arra sincs, hogy bandával gyakoroljak. Nincs zeneelméleti tudásom, gitározni is épp csak tudok ennyi. Na majd talán a hetekben lesz időm valamit prüntyögni, akkor majd feltöltök valamit ha rá érkezésem, lehet is majd rá köpködni. Mondjuk az is igaz, hogy pont azért nem töltöm fel, mert magamnak játszom nem másnak és tisztában vagyok a korlátaimmal.
Tibizzz számomra is kőkeményen a hallgathatatlan kategória, de ettől még szép hogy van bátorsága megosztani másokkal amit alkot. Hajrá, tegye. Ha mindenki egy szekrénybe tenné a muzsikáját mint én akkor soha nem tanulnánk belőle, meg mások sem.
Szoktam hallgatni utca zenészeket, itt Angliában némelyik olyan szarul játszik mint az állat, ennek ellenére is kiáll. Jó gyakorlás, szokja azt hogy van akár negatív visszacsatolás, szokja hogy van közönség. Ez jó, idővel meg még az is lehet lesz belőle valami elfogadható zenész. De csak ha magának is csinálja, tanul belőle.
Tökéletes dolgok nincsenek a világban sajnos. Semmi sem az. Vagy talán pont emiatt tökéletes a világ, hogy ilyen tökéletlen minden.
Legjobb mikor a nagyok hibáznak és onnan jön egy baromi jó nóta/téma. Vagy egyszerűen csak így marad fenn az utókornak, mi meg már nem is vagyunk tisztában vele, hogy egy hiba az amit hallgatunk, ami olyan különlegessé tette a nótát. -
Tibizzz
tag
-
Tibizzz
tag
-
arnyekxxx
veterán
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Illetve, a szolozas az nem abbol all, hogy ti-ti-ti-ti-tá-ti-ti-tá, szunetek nelkul, hatszazhuzat pengetve folyamatosan. Az citerazas.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Csak hogy konstruktív is legyen, a sultan of swings D-moll-ban van, legalapabb szóló rá mondjuk egy d-moll pentaton skála itt van hozzá segítség: [link]
Csak ezeket a hangokat használd.Egyébként amíg nem tudnám, hogy mit is kéne csinálni, addig inkább az eredeti szóló részt próbálnám megtanulni, nem pedig egyből improzni rá, mert az így baromi nehéz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
71403 - 71301
71403 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Gitáros topic
- (kiemelt téma)
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest