Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Azért kicsit visszalépés így hogy csökkentették a ki/bemeneteket. Ezen már a lábkapcsolókat se tudom hova tenni., felesleges, amúgy is érintőképernyős, ha meg lábkapcsoló kell akkor vegyél mellé egy midi pedált amivel vezérelheted, ott a hátlapon a midi csatlakozó. Az oldalára utólag odaszerkesztett kombinált XLR / 6,3 mm-es jack csaklakozó is gáz, egyszerűen le kellett volna hagyni róla a nagy kimeneti XLR csatlakozókat és teleszórni a hátulját 6.3mm sztereó jack el, és átalakítózni, meghagyni bemenetekre a Kombinált XLR / 6,3 mm-es jack-eket a mikrofon miatt, plusz ha így se fér el minden, akkor az oldalára lehetett volna tenni a midi csatlakozókat ahogy a hotone ampero-stomp-nál is volt, azok amúgy is ritkán vannak használva. USB-C üdvözlendő de csak akkor ha meghagyják a régi USB csatlakozót is mert az strapabíróbb...ahogy a kis 3.5mm fejhallgató is maradhatott volna 6.3mm.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére

Így ránézésre kevés a 3V-os elem hozzá, vagy valamit nem jól terveztek meg a műveleti erősítőnél. Abból a szempontól érdekes hogy volt a komolyabb RGA-hoz egy kapcsolható EQ- is a komolyabb gitárokban ezekhez a hangszedőkhöz, meg egyik fórumon azt olvastam hogy van egy DCDC konverter a hídi hangszedőben és kell a nyaki hangszedőhöz a híd hogy működjön együtt, ha otthon leszek majd belenézek, viszont így nem logikus mért van lecsapva a jel, mert konverterrel nem lehetne gond a feszültség szint.Ez a rajz alapján -3V-ot állíthat elő a hangszedőn belül.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Nem clippel, ez kompresszió, nem is tudna, nem ad akkora jelet, 3V-os ceruza elemről megy az aktív elektronikája. DAW-ban max -6dB-ig szoktam kivezérelni csúcsban, e-szerint van beállítva az előerősítő a legjobb jel/zaj viszony miatt. Egy EMG81/85-nél az instrument-ről át lehet állítani vonalszintűre, és még plusz erősítés se nagyon kell neki.
UA Volt2-esem van, ezekkel a paraméterekkel:
Instrument Input(s):Maximum Input Level: 12.5 dBu(approx.
3.27 V RMS)
Line Input(s):Maximum Input Level: 22 dBu(
approx. 9.7 V RMS)Lehet megérné szétszedni ahelyett hogy eladom, és építeni hozzá egy új full extrás aktív elektronikát, szimmetrikus táppal, kondi nélküli jelúttal.
-
Ba cy lus
addikt
Most láttam, hogy szombatonként már nincs nyitva a hitspace.

-
Goose-T
veterán
Egy ígéretes újdonság, de árat nem írtak. Vajon alámennek a Quad Cortexnek? A Gear Page fórumán írta valaki, hogy talán 1200 dollár lesz, ami alatta van a Quad Cortex mini 1400 dollárjának is, de kicsit drágább a Headrush Prime 1000 dollárjánál.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Akkor lehet mindent újra kiadni vagy elég lesz egy fw upgrade és mindenki használhatja az újat?
Ez az igazi kockáknak való guitar rig, Raspberry Pi-al.

Igazából semmi akadálya annak hogy egy hasonlót összerakjon bárki manapság, Kell hozzá legalább egy 4GB-os Raspberry 4, USB Class Compliance audio interface, linux-on Reaper-ből lehet futtatni a pluginokat. Némi utánajárással ki lehet bővíteni kapcsolókkal/potméterekkel, midi kontrollerekkel, kijelzővel is a setupot, és akkor van egy netezős+ hordozgató konfigod is ami alig fogyaszt, akár aksiról is mehet, plusz egyben gitáros cucc, nem "csak" multieffekt. -
-
X2N
őstag

Ibanez LZ10/20 aktív hangszedő ezt tudja alapból, alsó az amit egy gyári magasságal tud, 3mm-re a húroktól 3V-os ceruzaelemmel, a felső meg amikor a keret magasságáig be van tekerve a hangszedő 1cm-re, hangerő csökken, de nem sokat, ~-3dB-t. Smells like teen spirit a riff, ez a dry jel ami az aktív elektronikájából kijön az interface-be. Nem "kicsit" kompresszált, valszeg ezért utálja mindenki gyárilag a legtöbb ibanez hangszedő hangját, ettől a hangtól én is kiugranék az ablakon.
-
Tibizzz
tag
Nekem a fehér van meg. [link]
-
Tibizzz
tag
Ikergitár. [link]
-
Tibizzz
tag
EBOW Még csak próbálgatom. [link]
-
arnyekxxx
veterán
új architektúra, még nagyobb pontosság és ugyanaz a NAM modell skálázható gyenge hardverre, nem kell konvertálni ahogy azt a mai olcsó hardverek csinálják.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi.
-
Moleman
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Az 5.1-nek több problémája volt, már pár évesen cserélni kellett benne a trafót (10-20 ezer volt 15+ éve), aztán egyre jobban elgyengült a motoros hangerőszabályzó potmétere, a végén talán már csak két csatorna szólt a 6-ból.
Azóta várja a megváltót, de nem éri meg rálocsolni újabb tízezreket, amúgy se használnám. -
Moleman
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nálunk random sercegés jött elő, aztán elnémult a passzív oldala.
De 10 évente egyszer egy 6000 forintos szervizlátogatás nekem belefér, mindkettőben ugyanazt az IC-t kellett cserélni, egyúttal a potikat is megpucolta az öreg, azóta nem serceg tekergetéskor sem.(Amúgy az Edifier MR4-et nézegettem helyette, ha nem lehetett volna megjavítani.)
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez milyen explorer, ha érdeklődhetek?
-
-
Goose-T
veterán
válasz
consono
üzenetére
Nem kell rugdosni, ha be lehet konfigurálni arra, hogy MIDI lábkapcsolóval váltson preseteket például. Expression pedál a nagy Quad Cortexhez is kell, igazából tök jó moduláris rendszert alapja lehetne egy pedalboardon.
Szerk.: a nagy Quad Cortexet sem érdemes nagyon rugdosni, mert azon is tekerővel egybeépített lábkapcsolók vannak, ki tudja, mennyire érzékenyek. Azért is idegenkedtem tőle valamennyire.
-
Moleman
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
A fadobozos Genius tényleg jó, itt Prohardveren már 10+ éve is az volt a belépő szintű ajánlott 2.0 aktív hangszóró. Most is van itthon egy-egy pár az asztali gépeknél, nagyon beváltak, igaz, egyszer már kellett javíttatni mindkettőt, de hűséges vagyok hozzájuk.

(Előtte fadobozos Genius 5.1 volt, azt kicsit túlzásnak éreztem, a mélynyomó elvette a helyet a lábamtól.
) -
Goose-T
veterán
Megjelent a Quad Cortex mini. Elvileg belül pont ugyanaz, mint a nagy, még a kijelzője is ugyanakkora, csak kevesebb gomb van rajta. Árban sem sokkal olcsóbb, de talán le fogja nyomni a régi használtak árait.
-
A dobos topik kb. halott, itt meg hátha vannak páran...
Szóval egy e-dobot milyen erősítőre+hangfalra javasolt kötni?
Sima hi-fi cucc elegendő? -
m3tr0
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez nagyon derék munka!
-
Mi az a metronóm
?...
Ha nem játszol szignifikánsan más stilust (ami igényelne más hangolást) akkor nem feltétlenül rossz ha több gitár is ugyanazon hangoláson van. Mondjuk nálam ezt C standarden tudtam csak megvalósitani két gitárral. A többi ahogy irod 1 gitár = 1 hangolás
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Király, öröm hallani a háttérben a metronómot végre valakinél
Amúgy ha úgyis gitárokat gyűjtesz, akkor nem érné meg 1-1 hangszert eltérő hangolásokban tartani?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ma délutáni riff-röffentő. Standard B-ben kéne, de ez most E.
-
Tibizzz
tag
Csak úgy.

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Először azt hittem, talán az ex-f1-pilóta posztolta.

Damon Hill után már nem lepődnék meg.
-
Tibizzz
tag
Csőrdöngölős. [link]

-
FockeWulf
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Igen, emlékszem hogy volt ilyesmiről szó régebben. No meg számít a hangszóró mérete is, 1 wattos DSL kombóba 8", az DSL5-be 10". Nekem az 5-be az tetszik hogy a torz csatornája annyira jó h kb semmilyen pedált nem igényel, egy EQ pedál bohóckodni, meg max egy deláj pedál loop-ba, azt csókokom. Van pedig itthon DS1, SD1, Blues driver...a DSL-hez nagyon egyik sem kell.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Egy hátránya van az 1W-os fejnek, a hangerő poti azon lineáris, nem igazán lehet finoman belőni, gyorsan hangos lesz. Az 5W-oson sokkal egyszerűbb, az fokozatosan hangosodik. Írtam is, mikor még mindkettő megvolt, hogy valójában az 5W-ossal halkabban lehet gyakorolni. Illetve az 5W-os jóval feszesebben, szárazabban szólal meg, metálra az a jobb választás. Valójában az 1W-os DSL kicsit kilóg a "DSL-sorból" a kevésbé feszes, alsó-középben dúsabb hangjával.
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Ellenállással, az a legolcsóbb módja.
1/4 Power Switch Attenuation at the flip of a switch.
10% Power Switch For real bedroom level overdrive.
10% Power Jack Use your Aux jack as a 10% output jack
10% Power In External Box External box goes between your amp and speaker to dump 90% of amp power
1/2 Power Switch Pentode / Triode switch to cut power almost in half.
100 Watt Half Power Switch Switch out a pair of power tubes. -
Goose-T
veterán
Gibson minőség 2026-ban.

Eredeti poszt itt. Vadiúj Gibson Thomanntól vásárolva. Szerencsére nem az enyém.
-
FockeWulf
tag
válasz
consono
üzenetére
A kis csöveseknél (pl az általad is említett 5 watt-1 watt) a pentóda-trióda váltással. 5 watton pentóda mód, 1 watton trióda. Konkrétan Marshall DSL 5 ről tudok nyilatkozni. Egyébként 5 watton, pentóda módban jobban szól...egy hátránya van hogy otthonra már az 5 watt is rohatt hangos, nagyon pici hangerőn nem nyíllik ki a hangzás, ha meg fentebb tekered a hangerőt az meg már nagyon sok otthonra, szóval én inkább 1 wattos módban használom...már amikor használom, akkor is kb negyed hangerőn. Otthonra, gyakorlásra én azt mondom az 1 wattos fej bőven elég...sőt...
-
consono
nagyúr
Urak! A kis csöves erősítőknél (most kontkrétan a csöves érdekel csak) hogyan oldják meg az 1W -> 0.1 W teljesítmény csökkentést? Vagy mintha olyant is láttam volna, hogy 0.5 W és 5 W. Gondolom nincs benne "rendes" attenuátor, hanem valamivel trükköznek, de mivel?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha a kölkök kirepülnek, elköltöznek, akkor én is csinálok zeneszobát. Persze nem ekkorát, hacsak nem a padláson...(Jó sok tervem van a nyugger időszakra, kérdés meléjük-e.)
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Facsén botlottam bele. Én nagyon bírnám, ha lenne egy külön ilyen gitáros helyiségem. Alagsorban alakította ki magának.
29 gitár, akkor nekem kevés van.
-
Más:
Új jackson gitárok érkeztek, hardtail hiddal (is)
. -
Igen ezt én értem, de ez rossz fényt vet azokra akik mondjuk nem fake-elik a dolgaik. Bernth ugyanúgy Ibanez artist és szvsz. teljesen megérdemli. Lehet szeretni vagy utálni (én az utóbbi időben nem csipem) de beletette a melót. Rob Scallon C-1 signature-je is teljesen megérdemelt. De az, hogy valaki Giacomo Turra meg Ichiko módon tolja az szerintem gáz. Nem állitom, hogy Ichiko egyáltaltalán nem tud játszani, mert tud. De ezzel saját magát járatta /ja le. Mert ha azt promótálod, hogy Te mindent is el tudsz játszani, aztán élőben meg szenvedsz, akkor igazából a valós szinted 70-80% körül mozog a többi meg fake. És nem, nem gondolom, hogy @Consono ezt el kellene fogadni.
Ugye ilyen "brand" artist régen azért lettél mert vagy olyan bandában toltad vagy mert tudtál is játszani. Értelemszerűen a Korn van akkora név, hogy odaadnak nekik. Nem gondolom, hogy jó az sem. Engem maga a fake-elés idegesit, mert utána a fiatalabb generációknak ez lesz az etalon aztán persze, hogy pofára esés lesz a vége.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
A signature gitár az nem életműdíj, vagy szakmai elismerés, hanem egy marketing barter tranzakció a zenész és a gitármárka között.
Ez így van, de azért ez feltételez némi gitártudást. Nem véletlenül nem jelentkezett nálam még az ESP egy softreset signature modellre.
Úgy hallom most van a tervezőasztalon a Tibizz-modell.
-
cucka
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
A signature gitár az nem életműdíj, vagy szakmai elismerés, hanem egy marketing barter tranzakció a zenész és a gitármárka között.
Ha nem is tudsz gitározni, csak csapkodod a tenyereddel a húrokat, és ezzel valahogy világhírű leszel, akkor jönni fog egy gitárgyár, hogy signature hangszert csináljon neked. Lásd Fieldy a Korn-ból, nála pontosan ez történt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(De ha már korn, a két fakezű gitárosuknak is a sokadik signature hangszerük van, közben meg jól láthatóan alig tudnak gitározni)#69003Ctrl+Alt~Del
A playboyban meg a divat magazinokban miért van minden modell photoshoppolva? Nyilván nem azért, mert amúgy ne néznének ki jól.Az összes embernek kirohasztotta az agyát a közösségi média, és egyszerűen ez működik, fél perces gitározások látszólag emberfeletti skill-eket virítva, tökéletesen.
Az a konteóm, hogy ez a kurva idegesítő modern prütypürüty gitározás nem azért lett népszerű, mert az emberek ezt akarják hallgatni egy lemezen keresztül, hanem mert fél percben ez működik a tiktokon, és ez abban a regiszterben van, amit a telefon hangszórója jól átad.Van a youtubeon egy teljes ichika koncert, belenéztem, igazából akármenynire jól tud gitározni a csávó, amit a színpadon mutat az egy szar, végig szenved, mert amit el kell játszani, az pont a határán van annak, amit fizikailag el tud játszani.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem ez a lényeg, hanem hogy tudja az ember, mi a realitás, ne küszködjön azzal, hogy mondjuk a Motorbreath nyitó riffjét mindenáron úgy akarja megoldani, ahogy Hetfield sem képes.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Passz. Gondolom a mindig kicsit gyorsabban, mindig kicsit tisztábban, mindig kicsit jobban mentalitás, amit a nézők váltottak ki. Aztán elérte a falat, ameddig tényleg tudja csinálni és hozott egy rossz döntést. Majd kinövi
Tudomásul kell venni a határainkat, emberek vagyunk, nem gépek... -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na de ha a fél karodat odaadnád, akkor nem menne a gityározmás. Szóval inkább a lábad add, akkor madar kezed. Vagy az egyik páros belső szervedet, a meg kívülről nem látszik, és a titok jótékony homályába vész az áldozatod.

Vagy köss megállapodást egy démonnal (mint Szofi mama a Vándorló palotában Calcifer-rel). -
Na hát akkor egy kis Zombie II élmény.
Kis harpós dög.
Teccik'!
Ahhoz képest, hogy B-stock, csak a doboza volt kicsit benyomódott, gyakorlatilag teljesen új, azt nézegettem, hogy még a lábkapcsolóhóz tartozó talpakat sem ragasztotta fel az előző tulaj.
Mindkét gitárral kipróbáltam. (RG421 és Warlock)
A lábkapcsoló az első pár kapcsoláskor pattan, igaz, egyre kisebbeket, de azért hallható. (Clean/gain csatorna közötti váltás lehetséges)
A HB G110 Celestion-nal jó páros. Nekem nem annyira hiányzott az EQ, de abban igazad van, hogy "sötéten" szól. A G110 is B-stock-os volt, azon egy enyhe horpadás nyomot véltem fölfedezni, az egyik sarokvasnál. De aki csak úgy ránéz, az lehet, hogy észre sem veszi.
A Warlock-kal qrvajó, igazán dögös. Multieffektel meg aztán...
(Oké, az Ibanez is jó, ott is ki lehet jót tekerni, de ott a multieffekttel többet kellene babrálni.)
Akár én is vennék ilyen párosítást. Nem kicsit szól jobban (nekem tetszetősen), mint a Cube 15x. (Viszont a Cube 15x ugye egy kombó, gyerek szokta vinni, ha megy a haverjához.)(De idén ugye a null-költés az újévi fogadalom
) -
consono
nagyúr
válasz
Hadeska22
üzenetére
De miért venné le? Ichika tényleg tud gitározni, a maga módján, egy buborékon belül tényleg sztár. De nem kell nekem elhinni, itt van egy több mint egy órás élő fellépése: [link]
Nekem ugyan ez a fajta gitározás nem a kenyerem, pl. a Polyphia-t sem szeretem igazán, de szerintem a YouTube gitárosok nagy része úgy vágja össze a kontentet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RX9060XT 8GB!
- Hibátlan, újszerű Crucial 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Black - Még 6 év bolti gari!
- 24" Samsung Odyssey G3 G30A FHD 144Hz gaming monitor
- Újszerű, hibátlan Fossil ES3433 női fémszíjas quartz óra - Még 1 év magyar bolti garival! -
- Phantom gaming 6900XT dobozos.
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
3.27 V RMS)
approx. 9.7 V RMS)

)
Szeretem úgy a hangját...