Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mustaros: Torrent jó dolog, de már nem használom.
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PurpleTie
üzenetére
Nyugodtan vedd meg a TOMAHAWK.ot nincs gond az ssd melegedéssel.
korábban itt teszteltem tomát az említett strix e és giga eagle lapot is!
az ssd attól függően melegszik milyen fajtát használsz, lényegtelen milyen lapba teszed egyik lapnak sem jó a gyári hűtés megoldása
veszel 3000ft. ert egy ilyen hűtő bordát rá
és egyből hűvös leszamúgy meg ASUS nál nemkell fosni ahol nincs külön kioldó gomb, ha szakszerűen veszed ki a vga.t nem lesz vele semmi gond, de miért is lényeg ez? hetente akarod a vga.t cserélgetni a gépbe hogy ez problémát okoz hosszú távon!
-
PurpleTie
újonc
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszönöm. Az MSI MAG Z890 TOMAHAWK WIFI-t sokan említik, de a TechPowerUp tetszje alapján a PCIE 5.0 ssd slot nagyon melegszik
ASUS ROG STRIX Z890-E vagy F-s alaplap lenne nekem a legjobb, csak ott az a baj, higy a videokártya csatlakozónál nem gombos kioldó van. Valakinek van ilyen alaplapja?
Érdekes viszont a Z890 TUF alaplapnál gombos kioldó van, csak ott pedig gyengébb a VRM.04-08 19:34:53
Természtesen egy Intel 200s boost belesz kapcsolva a biosban.
Gigabyte alaplapom még nem volt.
Nem fontos a szín. Bios stabil működés a fontos. -
-
bgombos79
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
És az ASUS ROG STRIX Z890-F GAMING [link] ?
135.000 Ft. Nekem ebben volt egy Intel Core Ultra 7 265K 20-Core 3.3GHz teljesen korrektül ment. -
válasz
PurpleTie
üzenetére
ha nincsenek extra igények akkor a legolcsóbb ASROCK Z890 PRO-A WIFI is teljesen korrekt lap 74.e ért ajándék ár érte!
Ha annyira nem számít az ár akkor az MSI MAG Z890 TOMAHAWK WIFI 118.e ért a legjobb vétel jelenleg!
az említett ASUS ROG STRIX Z890-E nagyon jó lap, de nagyon túl van árazva 226.e ret nem ér, ha már ennyire nem számít a zseton akkor inkább egy 50.essel olcsóbban ASROCK Z890 TAICHI -t érdemes venni, kb azonos minőség és tudással rendelkezik mint az említett Strix E

Giga lapot(semelyiket) nem ajánlanám, az lenne az utolsó amit megvennék!

-
Hunwar
tag
válasz
PurpleTie
üzenetére
Amennyiben érdeklődés hiányában elmarad a tuning és a finomhangolás,akkor egy Z-s alaplap csak plusz költség,összerakni és használni H-s alaplapon kívül szinte bármi,mert azért a memóriákat legalább,jó ha lehet állítani,ha kell.
A Z-s lapoknál maradva,GIGABYTE Z890 AORUS ELITE,ha meg fehér a build akkor ICE,kevésbé túldíszített Gaming X vagy esetleg Eagle letisztult dessing,szériák nem jöhetnek szóba?
-
PurpleTie
újonc
válasz
DroiDMester
üzenetére
Igazából csak összerakni és használni szeretném alapbeállításokon.
Nincs tervben tuning, sem finomhangolás.
Játékra és munkára is használnám.
Nektek melyik alaplap vált be Intel 200-es sorozat alá MSI Z890 Tomahawk vagy Asus Strix Z890-E vagy ennek az MSI megfelelője? -
-
válasz
PurpleTie
üzenetére
az attól függ hogy mire fogod használni?
És nagyban függ attól is hogy hajlandó vagy e némi időt és türelmet ráfordítani a finom hangolására vagy csak XMP huszár vagy és megelégszem azzal hogy bios-ban 2.őt kattintasz és használod alapon!
Ha a játék a fő feladat és csak XMP-zni akarsz akkor mindenképp a 9850X3D a te embered!
-
Broken heart
aktív tag
válasz
PurpleTie
üzenetére
Nekem volt Intel is, most amd van
Az intelt nagyon szerettem mert rengeteg munkát és időt bele lehet ölni az optimalizálásba, és nagyon látványos a gyorsulás, az amd meg talán egyszerűbb valamilyen szempontból
AMD valamivel gyorsabb játékokban, és egyszerűbb (meg olcsóbb) kimaxolni is mint az intelt, de ez csak abban a szituációban ha a játékon kívül másra nem használod a gépet. Ha időnként dolgozol, render, vágás, stb, vagy tervben van, intelt vennék
De csak játékra 9800x3d best buy -
PurpleTie
újonc
Akinek van már Intel Core Ultra 7 270 Plus processzora kérem írja meg a konkrét tapasztalatait, játékok alatt fürgébb mint 265K?
Továbba ha van összehasonlítási alapja a játékokban és stabilításban a Ryzenhez (9800X3D , 9850X3D) képest azt is írja meg. -
degec
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
nagyon köszönöm a segítséged ismét, most már """"mindent"""" tudok hála nektek.. -
1.éve már betettem ide egy saját tesztet
lesd meg, akkor a legolcsóbb 2x24.gigás 6000MHz CL30 KITT volt, 67.e be került akkor, láthatod vidáman megy 9066MHz-en

Nyugodtan vedd meg amit ott linkeltem(most épp még van 1.db kitt belőle 233.ért) nyersz vele egy 50.est a GSKILL-hez képest!
-
degec
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
irodai meló.. semmi vga, renderelés, yutubgyártás semmi..
Sefi84 ez most kajak ?
tejó ég.. -
-
Hunwar
tag
Marad benne tartalék teljesítmény,nem tragédia.Későbbiekben majd jól jöhet ha kell.Egy listás XMP-profilt is be lehet neki állítani 2 perc alatt,viszont az is érthető persze ha valaki nem akar ezzel foglalkozni,de ez még nem olyan perfect OC,nem kell tőle tartani,nincs mit elrontani vele.
Az árak meg sajnos nem ideálisak.Így erre a jelen helyzetre való tekintettel,és ha jól is jönne a több RAM,akkor 2*24-et 6400 mehet.
-
degec
senior tag
Tiszteltem, mekkora ""kárt"" (nyilván menne, lap suportálja csak mégis..) okozok ha 270k plus-hoz nem 7200mhz-es 2*16 os Gskill-t rakok ami intell boost 200 at támogatja, hanem gskill 2*24-et 6400 ast.. több ram néha jól jönne, árban ugyanaz lenne, ezért kérdezem, oc nálam nem játszik.. nagyon köszönöm..
-
Dreamcest
lelkes újonc
válasz
DroiDMester
üzenetére
Persze még stabilitás teszt nem volt,persze a gép szépen működik attól.
Nem fő profilom az ilyen kis kacat cucc.
Most vettem épp 160 eurónyi dollárért egy 698X ES-t.
Engem ezek jobban lázba hoznak.
-
Dreamcest
lelkes újonc
-
-
Dreamcest
lelkes újonc
válasz
DroiDMester
üzenetére
Procfeszzor úr!
Bitte schön!
-
-
Dreamcest
lelkes újonc
Na sajnos a proci még nem jött meg.
A lap viszont annyira nem rossz ezzel a 265K-val sem.
Nem kellett öt évet várnia a procfesszor úrnak sem,igy mindenki jól járt.
-
-
degec
senior tag
Lazán kapcsolódik bocs hogy ide, de 270k plus-t Alzán kívül magyar áfás számlás helyen hol lehet még venni? Köszi ha segítetek..
-
-
Sefi84
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Remekül hangzik 🤔
Pont amit írtak, hogy jobb lehet az IMC, na az nem lett jobb, de legalább nem is lehet jobban tuningolni, legalább hűvösebb.
Viszont fele annyiba kerül, végül is megéri, ha csak az árát nézzük. -
csodát nem kell várni tőle, kb 1:1.be ugyan azt tudja(OC.ba is) mint egy finomhangolt 285K.
illetve majdnem, mert az IMC.je az förtelmesen HULLADÉK.
Max 8600.ig stabil Gear 2. be, a 285K.m simán viszi a 9200.at(meg előtte a 265K.m is vitte), szóval itt nagy visszalépés 265/285K hoz viszonyítva.van amiben viszont jobb, azonos órajeleken (P5500/E5000MHz) majdnem 10 fokkal hűvösebb.
És a hozzá nem értőknek jól jön: alapból 3000.ren megy az NGU és D2D a cache pedig 4000. ezért jobb a tesztekben mint az alapon járatott 285K
-
Sefi84
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Van már valami komolyabb teszted?
Várjuk már nagyon... 🙃 -
válasz
madkiller
üzenetére
nincs értelme 8000.nél magasabbat engedélyezni, már a 8000.is túl sok és borítékolható hogy instabil lesz.
Mivel a VDD és VDDQ feszültségek 1,40V ra vannak maximalizálva 200S-nél, itt már a 8000MHz is instabil, nem hogy még ennél is magasabb órajelen járatott RAMegyébként ha a 8800.as gyári profilom akarom betölteni, ezt jelzi is hogy nem okés!

-
madkiller
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ezt kérdezem, mert 265K esetén 8000 mhz a max ram sebesség , ha feljebb rakod kikapcsol a 200S boost és akkor ugye manual kell beállítgatnod a feszültségeket ringet stb. és az a kérdésem, hogy most az új 270K esetén ezt az értéket a 8000 mhz maxot feljebb rakták e a gyári 200s boost tuning esetén.
U.i: Redditről jött
-
válasz
madkiller
üzenetére
Saját méréseimnek jobban hiszek mint a kamu YT szemeteknek!

Volt 9800X3D-m, most van 9950X3D-m és 285K-m és 270K Plus-om
Ez meg honnét jött?
Ezenkivűl az új 270k esetén INTEL 200S BOOST bekapcsolásakor 8000 mhz a max ram sebesség
mitől lenne 8000MHz? annyin megy amire be állítod, 200S Boost-nál ugyan úgy a RAM XMP profilját töltöd be(kikell választani melyik XPM profilt akarod aktiválni ha csak 1 van a ramba akkor ott lehet nem kell választani mert nincs miből, de többnyire mindegyik RAM-ba több profil szokott lenni) tehát ha 6400.as RAM-od van akkor csak 6400.on fog menni ha 8800.as akkor 8800.on.
amúgy ez a 200S boost semmit nem ér kb 2% ot hoz a játékokban, aki meg ért az OC-hoz az meg úgyis kézzel belövi 3X jobbra mint ez a semmit sem érő 200S
Nekem 2 gyári XMP profil van a RAM-ba egy 6400 és a 8800MHz és a 4.es helyre mentettem bele egy saját 9066MHz -est is tehát ebből a 3 ból kell választanom ha 200S-t be akarom kapcsolni, ill. van egy lehetőség hogy ne használjon XMP profilt akkor csak a D2D és NGU órajeleit emeli fel ami 270K Plus esetén nincs hatással semmire, mivel már gyárilag is emelt órajeleken járnak!

és a profilok(1,2, és a saját 4es) itt láthatók

-
Hunwar
tag
válasz
madkiller
üzenetére
Nem rossz,viszont van még ezen kívül,1000 más játék,azt is figyelembe kell venni,de azt is hozzá kell tenni méég persze,hogy pocsékul vannak optimalizálva.
A RAM-ok meg hát na...nem olcsók azok amik,legalább elfutnak 7200-on.
Az egészre inkább ez nyomja rá a bélyeget.A PLUS sorozattal ezt próbálták most javítani.
Erősen lesarkítva és kerekítve is egyben,egy RAM készlet árán,2 db 270K PLUST vesz az ember...így meg azért elég savanyú a szőlő.
-
madkiller
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Erre kiváncsi lennék, mert itt pl mindenki nagyon hasonlót futott 4kban.
Ezenkivűl az új 270k esetén INTEL 200S BOOST bekapcsolásakor 8000 mhz a max ram sebesség?
-
egy X3D CPU-hoz viszonyítva 4K-ban is kb ~15% teljesítményed marad a VGA-ban, főleg MIN FPS terén.
Ha ez nem zavar, akkor teljesen okés az ULTRA sorozat mindenre is.
Most hogy ~140.e ért hozzá lehet jutni egy picit butított 285K-hoz(270K Plus) nagyon jó vételnek számít!

Amivel számolni kell, hogy ide azért elég komoly RAM kell(főleg most ebben a RAM válság helyzetben, ami van jelenleg) ami tudja legalább OC-val a 8000MHz@CL38.at mert alapon 6400MHz-en elég rendesen lemarad az X3D-től amihez szinte a leg kacatabb RAM KITT is megfelelő!
-
Hunwar
tag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Akkor meg nincs más hátra mint előre!
Ha van rá lehetőség egy jó áras belépő szintű DDR5 RAM KIT beszerzésére,simán egy új 250K(F) PLUS mehet.Amennyiben a mostani is elég,ez meg pláne hogy elég lenne,még ha telnek az évek akkor is.#4618madkiller
Persze hogy jó,de most viszonyítási alapnak a konkurenciát is figyelembe kell venni,és azért egy ici-picit lehetne jobb is,de még házon belül is.
Nyilván nem arról van szó,hogy egyáltalán nem lehet vele játszani... 
-
Hunwar
tag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Minden terméknek van egy cél és felhasználói köre,amiért azt használják.Az hogy most az ára mérséklődött még nem mondható rossz dolognak.
Személyes történetként említve, 10.Gen LGA1200-ról sikerült még váltanom a RAM krízis előtt,egyben kényszer is volt mert kellett egy gép.Akkor ez volt a legújabb (még most is) és DDR4 16GB-ről , ONLY DDR5 32 GB-re ugrottam a 245KF CPU-val.
Így akkor(nekem)megérte.Most már a RAM árak miatt nem feltétlen,hacsak a fiókban nem lapul egy DDR5 RAM KIT(az már csak hab a tortán mint részlet kérdés hogy milyen specifikációju a jelen helyzetre való tekintettel,de amúgy nagyon nem mindegy milyen).
10.Gen LGA1200 és az alatta lévő Intelekről MÉRFÖLDKŐ ugrás,aki belevágna,de alternatívaként ott van a LGA1700 DDR4.
Aki meg csak játszani akar és a költségvetése is szűkösebb,akkor egy ONLY csak AMD konfig CPU+VGA,el lehet azzal is lenni,és még olcsóbban is kijön.
Vegyes felhasználásra kell,annak jó az Ultra sorozat,még játszani is lehet vele a sok rossz hír ellenében is.
Az FPS vadász-hajhász mentalitással meg ebben az esetben nem lehet mit kezdeni,azoknak nem való ez a platform,úgyis negatív kritikát kap...
Amennyiben megtalálja az ember az igényinek megfelelő,közeget,tudást nem biztos hogy vált,és akkor jön az LGA 1954?Arra annyit lehet mondani hogy akik most vannak LGA 1700-on érdemesebb lehet majd talán,de ez is mint mindig majd kiderül...előre mondani bármit is elég nehéz.
Szerintem, DE csak szerintem, Ultra 1851-ről 1954-re nem biztos hogy megérné...hacsak valami,valakinek nagyon spec tudás kell majd,amit az a platform tud.
(Ott van a Facebook,egy lerohadt,tele szeméttel lévő platform,mégis sokan nyomkodják....)
-
omfgk
veterán
Én továbbra is lemaradtam ott ,hogy miért kell duplázni a 4800-at.
-
Dreamcest
lelkes újonc
Bocsánat ha valakit megbántottam nem tudtam hogy itt a népeknek ilyen fétise van,hogy ki mikor regisztrál.
Na de hogy megvigasztaljam a tisztelt procfesszor urat,ne búslakodjon majd biztos sikerül összehozni jobban is!
Tényleg sok sikert kivánok!
Asszem ide nem irok többet... -
Balumacikaa
tag
Jól lepusztult az ára ennek a platformnak. Sokáig gondolkodtam a vásárlásán, aztán a ddr5 saga elvitte a lelkesedésemet. A tavaly ilyenkori 135 ezres minimum árú 245k most 70 ezer minimum áron elérhető az árukeresőn. Veszi valaki egyátalán? Vagy mindenki már az 1954-et várja?
-
Sefi84
senior tag
válasz
Dreamcest
üzenetére
Nagyon mellé lőttél
Majd mikor 9000 mhz felett jár G2-be és 100.000 környékén, akkor reagálj.
Így friss fórumosként, lehet nem ártana kicsit visszaolvasni, elég felül a keresőbe beírni Droid nevét és kidobja mit posztolt eddig, de nem csak itt, hanem sok más topikban is az évek során.
Kicsit legyél tisztelettel mások iránt! -
Hunwar
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
-
-
Dreamcest
lelkes újonc
válasz
DroiDMester
üzenetére
8800-as memóriának hogyan lett 6400 xmp-je?
Te nem igen sokat értesz ehhez....
Ez igy10 éves eredmény.
Akkori Xeonok toltak ennyit.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Én már toltam egy gyors tesztet

Minden alap értéken BIOS.ba csak XMP6400 betöltve + INTEL 200S BOOST bekapcsolva.

-
Nyah kézben a 270K Plus és hozzá egy Giga Ice alaplap (fehér gépházam van meg az aio is fehér)
Jövő héten talán lesz időm is összeszerelni a cumót. Ram egy 48GB DDR5 7600 CL36 kity
-
Hunwar
tag
Mindig!!!..személy-egyénfüggő,igényfüggő,minden is.
Több szempont és tényező alapján össze lehet rakni egy gépet.Elsődlegesen HA nincs OC megkérdőjelezhető az az alaplap.Oké nagyon stílusos jó dessing,de most látszatra adunk vagy amit ténylegesen használni is akarunk.Mivel van felszerelve.(Ez is mint sok minden más is mindig vitatott téma hogy minden tele van ARGB-vel aztán teljesítményben meg elhasal.)Ezért a dessinget csak 2. helyre priorizálnám.
A Noctua D15 még elég is lehet,OC mentesen,VGA-nélkül,mert a VGA szépen befűtene neki,azért 250W TDP-t figyelembe kell venni.VGA-val instant AIO kell.
A RAM-ok meg elég jók,én is G.SKILL-t használok csak 32 GB 6400Mhz CL32-t,nem tudok rosszat mondani róluk,eddig beválltak,teszi a dolgát.(OC-ban én 7600Mhz-en járattam őket de vissza vettem csak 5600Mhz-re,most elég ennyi,nem kell több kraft.)
-
Színben van fekete és fehér(szürke) és sok RGB
Z790 elején A-die ramok voltak, utána megjelent az M-die, amivel magasabb frekit talán egyszerűbb elérni Z890-es lapokban is. JEDEC szabványt mindegyik tudja, többi "OC" beállítás, alaplap és ram kérdése. Lap munkára szerintem tökéletes, mai ram árak mellett neked kell eldöntened, nem igazán éri meg a drágább "gyári magas frekis" ram
-
degec
senior tag
Tiszteltem,
NEM oc-ra hanem komoly munkára szeretnék egy ASUS Prort Z890-et, és egy 270k plus-t,
ramból ezt néztem ki: [link] Mondjatok már valamit pls erre kérlek szépen, mert ehhez nem értek, hogy single side, dual rank, single izé rank akármi...nem olcsó nem akarnék félre nyomickolni semmit.. Tápból valami csoda Seasonic menne alá, vgam nem lesz. Szívesen veszek lappal kapcsolatban megjegyzést, észrevételt.. nekem bocs, de ez tetszik is, ami tudom nem szempont..
Cpu hűtő Noctua hozzá passzoló D15 valami...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux haladóknak
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest