- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
-FreaK- #4984 üzenetére
Én a Contoura Vision-t ajánlom a Saint James klinikánál: [link] (47 éves leszek májusban.)
~700e Ft volt utazásokkal, szemcseppekkel. Tökéletes, a héten megyek a 2 havi kontrollra.Ha az ár nem számít, akkor ez talán még fejlettebb technológia: Visumax Relex Smile
Itt nincs lebeny, ami az első napokban elmozdulhat és elvileg még gyorsabb a gyógyulás. -
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Melyik jelenleg a legjobb/legmodernebb technológia lézeres műtétre? (-5.5 mindkét szem)41 év felett is csinálnak még műtéteket, vagy van valami korlát?
-
hubber19
junior tag
De, most ezt is néztem már. Eléggé bizonytalan vagyok mi lenne jó, mibe érdemes "belevágni"
Neked volt már valamelyik? Ez a műlencse beültetés azért komolyabb beavatkozásnak tűnik.Bear: köszi, igen ezeken én is agyalok, hogy megéri-e az egész ? Csalódni, romlást semmiképp nem szeretnék, főleg ez a távoli paráztatott be, hogy több embernél ez rosszabb lett, van akinek autóvezetés is gondot okoz.
-
Dorien
veterán
válasz
hubber19 #4974 üzenetére
50 felett műlencse-beültetésen nem gondolkoztál? [link]
Ezután soha nem kell már se közelre, se távolra szemüveg / kontaktlencse és szürkehályog-műtétre sem lesz utána szükség. (mert ez lényegében az)Én mindenképp elmennék egy alkalmassági vizsgálatra, aztán a doki úgyis azt fogja javasolni, ami szerinte a legmegfelelőbb számodra...
-
Bear
aktív tag
válasz
hubber19 #4974 üzenetére
Hát az én agyam még szokja a helyzetet, mondjuk azt vártam, hogy ez gyorsabban fog menni. Azt sajna nem tudom megítélni, hogy mi a reális, nekem az jött le, hogy embere válogatja, ők sem tudják/merik megmondani. Az olvasószemüvegem pedig 1.75-ös volt, és az sem volt már igazán jó.
És fontos az is, hogy nem mindig lát ugyanúgy az ember, és ez a műtét után is ugyanígy lesz. A szem fáradtsága befolyásolja az éleslátást, nekem speciel egyre jobb a közellátásom ahogy fárad.
Lehet ez valakinek természetes, de én ebbe nem gondoltam bele a műtét előtt.
-
hubber19
junior tag
Köszönöm. Nekem most alapvetően a távollátással semmi gondom nincsen, a kb 4 méterre levő tv-n a feliratok nem tű élesek már, picit "ghostos" de a távolabb látás kiváló.
Közelre van kb 6 éve az "öregkori" látás azaz monitor, telefon és olvasáshoz olvasó szemüveg kell, melyet most egy ún "munka szemüveggel" oldok meg ami jó a monitoros távolságra + olvasásra is egyaránt.
Ezt szeretném kiváltani a VisuMax LBV-vel.
Olvastam és egy picit fura is nekem, hogy a két szem két dolgot fog csinálni és az agyra bízzák ennek kezelését. Ha az agyam 50+ éve a két szemmel "dolgozott" nem tudom most 50+ évesen mennyire várható el, hogy jobb és bal oldalit használjon erre és arra a távolságra.
Neked ez könnyen, hamar ment? Te is 50+ évesen csináltattad, gondolom.
Kissé kezdek bizonytalan lenni, 900 e ft és picit "lutri" , hogy mi lesz a végeredmény....Nekem az a fontos, hogy a közellátás jó legyen szemüveg nélkül, és a távoli eredmény a mostaninál jobban ne romoljon, sőt ha lehet jobb legyen.
Ez szerinted reális elvárás?
Neked az olvasó szemüvegednek milyen értékei voltak? (akár privátban is)
Nagyon köszönöm ! -
Bear
aktív tag
válasz
hubber19 #4972 üzenetére
Szia,
nem változott, de nem is vártam ilyen rövid idő alatt. A 80cm monitortávolság az nekem már diszkomfortos, ugyan el tudom olvasni az átlagos betűket, de nem az igazi.
Amit pedig meg kellett nekem is értenem, (bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez így elhangzott a dokitól, én következtettem ki az elejtett szavaiból, ami azért kicsit vicces) hogy itt az agynak kell dolgoznia azon, hogy hogyan rakja össze az éles képet. Hol az egyik szem hol a másik, ami az éles képet adja. Nálam a közellátóvá műtött szemem volt mindig is jó, azért nincs a közellátással - szerintem - gondom. A másikkal meg már évtizedek óta homályosan láttam, csak a jó szemem annyira oké volt, hogy ez tökre nem zavart.
Akinek viszont a megszokás nem megy, arra a Doki azt mondta, hogy akkor a közellátó szemet újraműtik, így a közellátás ugrik, és marad a távollátás élessége. De én úgy gondolom most, hogy akkor sem fogom ezt választani, ha minden marad így, annyira élvezem, hogy közelre jól látok. (a távollátás sem szörnyű azért)
Mindenesetre faggasd ki a részletekről a Dokit és az Optometristát, tapasztalatom szerint maguktól sokszor nem bőbeszédűek a témában, gondolom sok dolog triviális nekik.
-
hubber19
junior tag
Üdv, én is LBV-n agyalok. Pénteken megyek időpontra, előszűrés, vizsgálatok.
Neked azóta javult, változott a távoli dolog? Ettől azért tartok + a monitoros munkavégzés nálam is non-stop kb, és ilyen 60-80cm körül van a szememtől a monitor mindkét helyen.
Ez a távollátás dolog kicsit beparáztatott, hogy nehogy a mostani állapot változzon, romoljon.... -
emilll
tag
Köszi, igen a Visumaxot láttam, tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.
Remélem hamarosan "feltalálják" a műtétet amivel a közel- és a távollátást egyszerre lehet kezelni ugyanúgy ahogyan azokat külön is és nem lencse beültetéssel vagy az egyik szemet távolra a másikat meg közelre műtve. -
Bear
aktív tag
Nekem december végén volt a Focus Medical-nál az LBV kezelés. A műtét teljesen fájdalommentes, és a „lábadozás„ is az. A tapasztalatom, hogy nekem a közellátás nagyon jó lett, a fogkrém tubusán lévő hangyányi betűket is el tudom olvasni. A telefon képernyője vagy egy könyv olvasása mindig meglep, hogy mennyire jó lett. A monitor távolságon viszont módosítanom kellett, az általam megszokott ~75/80cm helyett ~60cm lett jó. Az autóban is jól látom a navigációt (7” szóval nem nagy kijelzőn, olvasható utcanevekkel) és a műszerfalat is. A távollátásom viszont elég hektikusan alakult, az elején jó volt, aztán hol ilyen hol olyan, most nagyon enyhén szellemképes. (de mindenkor jobb volt ez, mint a kiindulási állapot) A szemem dioptriája egyébiránt ugyanaz, mint a műtét után, (4 kontrolon vagyok túl) csak az agyam nem állt még át teljesen, de fog ez még javulni.
-
Dorien
veterán
Vagy ez a lézeres Visumax LBV [link] vagy az ICL nyújtott fókuszú / trifokális műlencse beültetés lehet a megoldás erre. [link] Ez utóbbit a Saint James klinika is végez: [link]
Nekem a budai Saint James-nél volt Contoura műtétem. Őket szívből tudom ajánlani. A Focusmed és a Sasszem kb. ugyanazzal a technológiákkal dolgozik, de utóbbiról én több negatív beszámolót olvastam. Pl. hogy a doki műtét alatt összeveszett az asszisztenssel, meg hasonlók...
Bp-n van még a Budai Szemészet, illetve Győrben Dr. Bereczki Árpád, Sopronban meg a New Eye.
-
emilll
tag
Sziasztok! Rákerestem a "multifokális" szóra a fórumban, de nem talált semmit, úgyhogy megkérdezem, hogy műttetett már valaki közelre és távolra is. Úgy látom az egyetlen megoldás erre, hogy az egyik szemet közelre látásra állítják be, a másikat meg távolra.
Értem, hogy az agy egy idő után megszokja, de van itt valakinek tapasztalata ebben, hogy milyen is valójában a műtét után? Milyen néhány nap múlva és hosszabb távon? -
Dorien
veterán
Én a SOTE klinikáit ez alapján a cikk alapján biztosan nem ajánlanám:
A Saint James-nél egy végtelenül profi, kedves, empatikus, segítőkész csapat dolgozik. Maximálisan tudom ajánlani őket!
-
Dorien
veterán
Állítólag 99,8% a Saint James sikerességi rátája, ha ez igaz, akkor kb. 2 ezrelék az esély a nem megfelelő látásjavulásra, ha egy kezelésre alkalmasnak ítélik a pácienst a vizsgálat során. Nálunk azért elég jól megélnek a lézerklinikák, így inkább nem vállalnak be felesleges kockázatokat, mint a 3. világbeli országokban. Nálam a szaruhártya vastagság és a nagyfokú asztigmia (egyik szemen -2,25), ami közelében volt a határértékeknek, de szerencsére még alkalmasnak találtak a Contoura műtétre. Előtte sokat bújtam a netet és a legtöbb kutatás szerint ez a kezelés hozta a legjobb eredményeket világviszonylatban.
"Contoura Vision:
- A páciensek 64,8%-nak esetében 125%-os vagy annál jobb latóélességet értek el.
- A páciensek 34,4%-nak esetében 150%-os látóélességet értek el." [link] -
Dorien
veterán
-3,75 / -4,75 cylinderes kontaktlecsém volt előtte. Kicsit alálőtték a korrekciót, belekalkulálva a 40 után esedékes presbyopiát. (46 vagyok)
Igazából a kontaktlencsét nem tolerálta már a szemem, rendszeresen kiszáradt, rátapadt a szaruhártyára, kötőhártya gyulladásom is volt jó pár az elmúlt 5 évben... A szemüveg meg a kényelmetlenségen túl az autóvezetésben nem adott elég biztonságot. (fénytörés, gyors mozgások perifériás látással való lekövetése, stb.) Mindenesetre ilyen tűélesen még soha nem láttam, sem szemüveggel, sem kontaktlencsével, mint most ~1 héttel a műtét után.
-
mufi
senior tag
válasz
milanita #4958 üzenetére
Nem, azért mert nekünk késsel kaparták a hártyát nem pedig lézerrel mint a no touch PRK-nál. És ugye főleg azoknak lutri ez akiknek astigma is van még bónuszként... a korrekciós műtét az az, ha pl nem sikerül 100%-ra a műtét és egy vagy másfél éven belül elégedetlen a páciens....sajnos, nekem az összes 1 évben tervezett kontroll 2 év alatt jött csak össze, annyit késett a doki vagy nem jött el...aztán mondták, hogy hát már nincs garancia.
-
mufi
senior tag
válasz
milanita #4926 üzenetére
Szemtől függ! Azért ezt sem szabad elfelejteni. Nekem is nagyon lassú volt a felépülés és most 40 felett, már kezd romlani vissza. Szemszárazság van jelen a műtét óta amit lehet kezelni persze csak nem a SOTE-n meg az is extra. Korrekciós műtétet persze a sok csúszás miatt mivel kifutottunk az időből már csak fizetősen vállalták volna - hát ingyen sem kellene. Ja és elárulom, máshol is megcsinálják pont ezt a műtétet, igen, 2x annyi, de no touch PRK, műtét után kontaktlencsevédő megy a szemre, fele annyi idő a felépülés...utána kellett volna olvasnom és nem elkövetni ezt a hibát...
Ha pl ránézek a mobilra, lapotop vagy tv-re és utána a szobába pl egy tárgyra, órára, 10-20 másodpercig zavaros minden...és ez így is marad, ha csak nem megyek korrekciós műtétre máhova.Dorien: mekkora dioptriával műtöttek?
-
Dorien
veterán
150%-os lett a látásom! - Saint James Contoura Vision lézeres szemműtétem részletes beszámolója
Saint James Lézerklinika - Minden amit tudni akartál a látásjavításról
Az én Contoura műtétem csütörtökön volt náluk. Maximálisan tudom ajánlani őket!
(Most 673e Ft két szemre.) -
stickrs
senior tag
válasz
gyáliSanyi #4954 üzenetére
Köszi szépen a tanácsokat
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
stickrs #4947 üzenetére
Szia.
Sasszemklinika, Budai, Focus medical szerintem mind jó lehet ebben.
Smile-t vagy Clear-t nem is csinálnak -2 alatt.
Femto Smart-ot szívesen ajánlanám.
Bármelyik Femtot is választod az első 24 órás lebenyvédelemre vigyázz. Ne nyúlj bele, ne erőltesd-szemhélyadat ne szorítsd össze, éjszakai alváskor se feküdd el és negyed óránként menjen a csöpögtetés.
Ha az első nap jól vigyáztál rá akkor már lesz olyan jó mint egy Smile vagy Clear is. Talán még jobb eredménnyel is, mert szerintem a lebenyesnél pontosabb felszínkezelés lehet. Főleg a modern Femtoknál, mint a Femto Smart vagy Z Femto 7D. -
stickrs
senior tag
Nem sok, de zavaró. 10 év alatt romlott -0,75ről -1re, most vagyok 35, 40 fölött, vagy 45 fölött meg már nem nagyon csinálják, ha jól láttam, bár lehet én értelmeztem félre. Az ár igazából nem gond, mivel jóval olcsóbb mint nálunk (Ausztria), itt ugyanez a femto 7d 1,4m ft ha átszámolom.
-
jeni
félisten
válasz
stickrs #4950 üzenetére
Azt gondolom -1 vagy + 1 dioptria nem sok és a szemműtét nem olyan mint a csonttörés akár mennyiszer műteni lehessen. A rizikó faktor is benne van. A műtét ára sem olcsó. Ha nem tévesek -1 vagy -5 árban nincs különbség . A műtét az műtét . A méretekre szerintem nincs ár különbség
-
stickrs
senior tag
Köszi, pedig azt írja, hogy -1től már csinálják, de akkor majd rákérdezek telefonon, mert tőlem kb 450km Bp.. Nem sok a -1, de amikor berakom a kontaktlencsét azért elég nagy a különbség a részletességben.
Jeni: persze, csak előtte szerettem volna pár véleményt meghallgatni, hogy egyáltalán képbe legyek amikor megyek, hogy melyik mennyire vállt be olyanoknak, akik már túlvannak rajta pl.
-
stickrs
senior tag
Hello, elgondolkodtam, hogy lehet megműttetném a szemeimet, melyik most a legajánlottabb megoldás? Mindkét szemem -1-es, Bp-n melyik klinika a legajánlottabb? Nekem eddig a Budai Szemészeti központ google vélemények alapján elég meggyőző, van itt valakinek tapasztalata velük? Ott pl a clear-nél azt írja, hogy -2 alatt nem csinálják, pedig nem nagyon akartam lebenyeset.. ez a z femto 7d mennyire ajánlott eljárás?
-
jeni
félisten
válasz
gyáliSanyi #4944 üzenetére
Szemvédőt kapsz
Csak dörzsölni nem szabad és kerülni kell az arcfürdőt és a hajmosást. -
Thoty
senior tag
válasz
gyáliSanyi #4944 üzenetére
A pihentetés 1-2 nap volt nekem, de csak azért, mert jól esett egész nap az ágyban feküdni
De ha jól emlékszem a műtét napján a hátralevő időt kell sötétben pihentetve tölteni. Másnap már lehet "bármit" csinálni, főleg, hogy akkor van is egy kontroll.
Sőt, ha jól rémlik, másnapra már tv nézés volt előírva.Én hetekig egy kényelmes, zárt (arcra simuló, sportos) napszemüvegben aludtam. A doki azt mondta, nem kell semmi, nem fogok bele nyúlni, de én tartottam tőle, hogy önkéntelenül is megdörzsölöm, ezért inkább használtam.
A fiam ilyet használt szemhéj műtét után, ez szellőzik is, de nem túl tartós, az orrnyereg része kb. 1 hónapig birja: [link] -
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Femto után hány napig érdemes pihentetni a szemet?
Elvileg nem tervezek semmit 3 napig.Éjszakai alvásra valami tipp, hogy véletlen se érjen semmi a szemhez?
-
milanita
újonc
válasz
thomasrc #4942 üzenetére
Az Oázist én is tudom ajánlani, mi is járunk Tönköl Tamásékhoz is, 4 vagy 5 éve a tini lányommal, neki éjszakai kontaktlencséje van. Bevált, nappalra semmilyen latasjavito eszközre nincs szüksége (amikor elkezdtük, mindkét szeme -5,5 dioptria volt), ez a dioptria megvan, javítani nem tud rajta az éjszakai lencse, de a további romlást tudja megakadályozni gyerekeknél. Ez sem mindenkinek illeszthető, vannak hátrányai, én azt akartam megakadályozni, hogy ő ne legyen annyira vaksi, mint én. Aztán majd 25 évesen eldönti, használja-e tovább, vagy szemüveg/kontaktlencse/műtét. Ha abbahagyja az éjszakai lencsét, kb egy hónap alatt visszaáll a szem görbülete, tehát újra 5,5 dioptriánál leszünk. Fél évente nézik neki, eddig jól működik. De vannak felnőttek is, akik ezt használják, mert nem akarnak műtétet, de szemüveget/kontaktlencsét sem. Ez kb 6 dioptriaig működik, felette már nem… éjszaka nyomja/lapítja a szemét a lencse, így nappalra tökéletesen lát vele. Nagyon drága, kb 200ezer Ft/ év + vizsgálat + ápolószerek….
-
thomasrc
tag
válasz
F_Gergely #4940 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert a kúpos szemről nekem a keratoconus jutott eszembe és arról tudom, hogy azt kemény lencsével szokták korrigálni. Sokan elsiklanak felette, mert relatív új még és kb. egy maréknyi ember foglalkozik vele az országban. De ha nem ezzel diagnosztizáltak, akkor lehet, hogy valami más lesz.
Ha nem tud összejönni a lézeres kezelés, akkor utolsó mentsvárként esetleg megpróbálhatsz még érdeklődni ún. scleral lens iránt, hátha működni fog (magyarul szklerális lencse, sclarális lencse, kontaktkagyló neveken fut). Nyilván vannak hátrányai is, mint mindennek, tehát rábeszélni nem akarlak.
Én két helyről tudok, ahol foglalkoznak ilyennel:
https://kontaktlabor.eu
http://oazis-studio.huA kontaktlabornál tudnak TB-re is felírni lencsét. Dr. Tönköl Tamás-nál nincs TB lehetőség, drága a lencse, de neki ez a specialitása. Én mindkét helyen voltam, mert a kontaktlabornál letompalátóztak a sokadik sikertelen illesztés után, de emberileg nem volt bajom velük.
Nekem egyébként az a sztorim, hogy az egyik szememnél valami maradandó asztigmiát okoz, amit egyetlen lágy lencse sem tudott korrigálni és ezért próbálkoztam meg RPG-vel a kontaktlabornál. Az sem működött, más fajta lencsét meg nem is ajánlottak fel, ezért tovább mentem Tönköl Tamáshoz és miután végigpróbáltuk majdnem a teljes készletét, kiderült, hogy a szklerális lencse korrigálja a látáshibámat...
-
milanita
újonc
válasz
F_Gergely #4940 üzenetére
A SOTE Kontaktlaborban is foglalkoznak ilyen lencsékkel. Keress rá a neten, ők is a Mária utcában vannak/voltak, épp most költöznek (oda jártam évekig éves kemény kontaktlencséért). Ha jól láttam, januárban zárva vannak, és 8 hét a bejelentkezési idő, neten tudsz időpontot kérni vizsgálatra. Egy próbát az is talán megér.
-
F_Gergely
őstag
válasz
thomasrc #4939 üzenetére
így utána olvasva, lehet hogy ilyenem van. Én annyit jegyeztem meg, hogy a probléma alapvetően az, hogy a szem nem félgömb alakú hanem kúpos. Annyit mondott a doki hogy általában koraszülötteknél jelentkezik ez az elváltozás, de az esetemben ez se áll fenn, mármint nem vagyok koraszülött.
-
thomasrc
tag
-
milanita
újonc
Úgy értelmeztem, hogy a műtét óta is lett szemüveged… azt nem értettem, azt gondoltam volna, hogy a -8/9et simán korrigálni lehet.
Régebben egyébként szerintem nem műtöttek ekkora dioptriáig, de 3 éve a kolléganőm műtette ugyanitt a szemét és neki -14 volt mindkettő, mai napig tökéletesen lát, ezért mertem én is belevágni. -
milanita
újonc
válasz
F_Gergely #4931 üzenetére
Értem. A SOTE-n nekem még a lencse cserét mondták, mint megoldást, de azt ezután is lehet még. Azzal is vmi olyasmi volt/van, hogy 40 felett tökéletes lesz/lehet a távollátásra, de közelre olvasásra kell majd szemüveg. Van elvileg bifokális szemlencse is, de állítólag azt nehéz megszokni; itt nem ajánlották. Végül én se a lencsecserét választottam, ahhoz még fiatalnak éreztem magam, de ez is egy megoldás.
-
F_Gergely
őstag
válasz
milanita #4930 üzenetére
Engem nem zavar az hogy szemüveges vagyok, de -4 körül van a dioptriám és mellé van egy szép nagy cilinderem - és cserébe rossz a látásom és nem lehet erősebb szemüvegem - orvosi válasz: éljek együtt azzal hogy rosszul látok.
A sasszemnél valami olyasmit magyaráztak, hogy nekem a szemem felülete nem gömb alakú hanem kúpos és ezért a lézer nem tudja megfelelően korrigálni. -
milanita
újonc
Igen, nekem is fura; hogy ilyen jól kikorrigálták, de írtam, hogy valahol számítok rá, hogy kell majd szemüveg, fel is vagyok rá készülve. Talán az még egy plusz faktor az egészben, hogy mennyit, hogyan kompenzál be az ember agya. Eddig a 1,5 év alatt három havonta volt kb a kontroll, és mindenféle értékek voltak. Volt -1 is, -0,25, lehet, még most sem a végleges állapotban van… A PRK műtét után viszont nagyon sokáig egy speckó szemcsepp kellett, gyógyszertári; amit csak ott a klinika közelében levő patikában lehet kiváltani, nekem nem a szokásos Flucon volt. Sőt; nyáron (amikor egy éves volt a műtött szem) is kellett az a szemcsepp végig az uv miatt a bal szememre - előtte azt mondták, az a szem még nem gyógyult teljesen.
-
jeni
félisten
válasz
milanita #4926 üzenetére
Szia
Meglep,hogy -14,-18 mínuszról 0,5+/- -ra sikerült lefaragni.
Én is a Prof. Nagy Zoltánnál voltam. 1-1 év eltéréssel műtött meg még 2007 és 2008-ban a Maria utcai Klinikán. Igazán nálam olyan nagyon max 20 nap volt a pihenő egyes műtét után. Nem is volt semmi kikötés a továbbiakban. Közelre nem használok szemüveget csak távolra kell. Tény is igaz hallottam olyan klinikáról ahol épen rosszul sült el a dolog pár ember megvakult vagy rosszabb lett a látása.
Lásd Budaörsi szemklinika.Valami fertőzés lehetett a háttérben a műtőben. Az is igaz a Maria u. Klinika Országosan a legtöbb műtét van és hosszú a várakozási lista korosztálytól függetlenül.. -
milanita
újonc
válasz
F_Gergely #4925 üzenetére
Szia! Én bárkinek is egyedül a SOTE-t ajánlanám, és ott Nagy tanár urat (Prof. Nagy Zoltán Zsolt), ő vizsgáljon meg. Tudom, van, aki nem szimpatizál a SOTE-val, nekem is szívás a fél éves kontroll, az elérhetetlenségük, a millió páciens, de tanár úrban bízom egyedül, nem véletlenül rábíztam magam, mikor műtét volt. Ez 1,5 éve volt és esélyem nem volt a tökéletes látásra (-14 és -18 dioptriákkal), számítottam is rá, hogy marad a szemüveg, mégis most úgy áll a helyzet, hogy -0,5 és +0,5 kb a két szemem. Igaz, nagyon hosszú volt a műtét utáni felépülés, nagyon lassan jött az éleslátás, több mint egy hónap kellett, és még egy évig volt kettőslátás az egyik szememen, az egyik szememre meg cilinder került, ami korábban sosem volt. De valószínűleg a nagy dioptriák miatt az agyam mindig kompenzált, ezért itt is besegített/besegít. Nincsenek illúzióim, egészen biztosan kelleni fog majd vmikor szemüveg, erre készülök. Már csak azért is, mert én is 40+osan műtettem meg. De nincs nap, hogy ne csodálkoznék el azon, hogy élesen és tisztán látok, hogy vezetek, számítógépes munkát végzek; olvasok, feliratos filmet nézek, stb. Nem mindig tökéletes; néha nekem is homályos; van, hogy műkönnyet cseppentek, sok mindentől függ, mennyire vagyok fáradt, mennyi vizet ittam, stb.
De a lényeg, én az első sorban leírt Szemklinikát keresném meg és a professzor úrtól kérnék véleményt. -
F_Gergely
őstag
Sziasztok,
Van itt olyan aki nem volt alkalmas lezeres szemmutetre es utana talalt masik helyet? Sasszemklinikan voltam, de ott azt mondtak nem mutheto a szemem, viszont specialis helyzetem miatt a szemuveg sem lehet "erosebb" ezert rissz a latasom es javitani se lehet rajta. Zavar a helyzet es kb tehetetlen vagyok... -
Nordik
őstag
válasz
fojtviki #4922 üzenetére
Lehet van ilyen is, de nekem 2 hónap simán kellett mire stabil lett. Persze élesen láttam, de a bal szememmel gyengébben. Érdekes mostanra pont, hogy az lett a jobb.
Nemreg voltam kontrollon, még mindig úgymond friss mutottnek nyilvánítottak, 6-8 hónap a teljes gyógyulás legtöbbször és mire a könny termelés is megfelelően visszaáll.
-
Nordik
őstag
Nekem pont ma 3 hónapos a Z Femto7D és mostanra csökkentek csak a panaszaim és látok élesebben. Szerintem néhány hónap simán kell mire a legtöbb panasz elmúlik, ha egyáltalán elmúlik. Pedig még csak nem is PRK-n voltam. Az csak marketing duma, hogy pár órán belül éles látás…
-
roonin
tag
15 napja történt prk műtétem közelre mocsok szellemképes a látásom. Másnak is ez volt kb mikor kezdhet javulni?
-
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
minuszos mindkét szemem ( 2.0 és 1.5 ). Melyik szem műtétet javasolnátok? És hol?
Esetleg még fontos lehet az életkor 54 vagyok -
Farkassacred
őstag
Sziasztok.
Kancsalság (strabizmus) elleni műtéte volt itt valakinek mostanában? Az én esetem nem egyszerű úgy érzem, mert születésem óta mindkét szemem kifelé (exotropia) kancsal.
Tornáztatom is már egy éve, de a javulás nagyon minimális. Mivel két szemről van szó, így a költsége ennek a műtétnek szerintem akár 400-500 ezer is lehetne, a sikeressége meg nem tudom hány százalék. Talán azért is nehezebb az esetem, mert rejtett kancsalságról van szó.. bár legalább nem látni.
Az érdekelne első sorban, hogy melyik cégek/orvosok ajánlottak ebben a témában? A Pálfiához járok egyébként szemészetre, ők anno 10+ éve a Heim Pál kórházba irányítottak át műtétre, hogy ne legyen eszeveszett vastag a lencsém, teljes sikerességet nem tudtak vállalni. Magánt meg sosem ajánlottak, csak tornászt.. -
Nordik
őstag
Ma megvolt a műtét délután 3kor. Z Femto 7D Az hogy egyáltalán nem kellemetlen szerintem nem igaz. Persze kibirhato simán, tényleg nem faj, de ha nem tudja mire számítson az ember úgy nehéz. A kifeszítés és a vakum a legrosszabb talán. Nekem valamiért nem ment kifeszített szemmel az hogy folyamatosan előre nézzek és ne mozgassam a szemem. Másodszorra sikerült csak a vakumos akármit rátenni a szememre illetve a bal szememnel szinten mozgás miatt leállt a lézer. De végül sikerült.
Most így, hogy eltelt 5 óra a műtét óta már egész jó, de az első 3 óra elég rossz volt. Konnyeztem, alig bírtam nyitva tartani a szemem, fenyerzekenyseg. Fájdalom viszont abszolút nem jött.
Fatyolos látás meg megvan illetve fenyudvar, de egyre inkább javul és tisztul a látás. Holnap reggel kontroll, lekerül a lencse is, gondolom onnantól jobban beindul a gyógyulás.
-
Thoty
senior tag
Nekem is ilyen, bár ez a "homályos, amíg nem mosom meg" már évek óta van. A bal nekem is 95%-os, a jobb meg 120%.
A balra nekem azt mondta a doki, hogy valamelyik izom korrigálja rosszra, mert egyébként nulla dioptriás, és van is évente 2-3 reggel, amikor úgy ébredek, hogy az is 120%-os (majd 1-2 óra alatt visszakorrigál 95%-ra). Van esetleg valakinek ötlete, hogyan lehetne ezen javítani? -
Lien
aktív tag
Azért örülök annak, hogy évente 1-1x leírtam a tapasztalataimat, több, mint 4 éve volt a műtét ma ébredtem úgy, hogy a bal szem homályos, megmonstam az arcom, még mindig. Aztán nem tudom ez a cylinder/fénytörés de kell 1-2 másodperc mire “helyrebillen” vagy nem is tudom hogyan mondjam mintha kitisztulna a kép, persze kb. 95%-osan, a jobb szem szuper, a kettő együtt pedig jó. Azért néha elgondolkodom mi lenne ha megvakulnék jobb szemre, a ballal esélytelen lenne, ha balra vakulnék a jobb szemmel nincs baj.
Apropó, 4+ év telt el és a sasszemklinika árait nézve alig vagy egyáltalán nem volt áremelkedés. Amit láttam, hogy talán a kezeléseknek külön csináltak árakat de mindenki tudja mekklra infláció volt, ami anno 600e forint volt és most 600e forint már ajándék egy femto smartra…
-
Kovbob
senior tag
Korábban volt kéréds, hogy valakinek van-e tapsztalata a Budai-nál a Clearrel. Na nekem egy nagyon rövid távú tapasztalatom már van, ugyanis kedden csinálták a 2 szememen. Maga a műtét nekem viszonylag kellemetlen volt, a jobb szememre a vákum se akart nagyon rátapadni, illetve a leválasztott "lencse" , vagy nem is tudom minek lehetne nevezni, nehzen akart kijönni. Ami a látásomat illeti, az még most elég gyatra, ami furcsa. mert láttam olyan tapasztalatot, hogy valaki már másnap tök jól látott. Annyit mondott az orvos, hogy a bal szememen nekem laza volt a szaruhártya és még másnap a kontrollon nem volt behámosodva, ellenben a jobb szememmel. Azóta is nagyon homályos a látásom bal szemmel, de auárt az élestől még jobb is messze van. Remélhetőleg hétfőre, mire vissza kell menni a következő kontrollra alakul valamit a látásom és beszámolok majd a későbbi tapasztalataimról. Jelenleg ezt leírnom is komoly kihívás volt, annyira nem léátom a monitort.
Ami viszont látszik, hogy még most, hogy friss eljárás a Smile a Budainál, egy komplett orvosi csapat felügyeli a műtétet.
-
Tomi0703
addikt
Pedig elvileg ez a legkimeletesebb a szemeddel. En is olvasgattam ezzel kapcsolatban, de clear/simlerol nem olvastam semmi negativat.
Kar, hogy megdragult a Clear a Budainal, arra beneveztem volna. Mult heten meg 480k volt oktober vegig, most meg mar 700k felett van... Ma lett volna a vizsgalatom, de igy le is mondtam. Femto kb mindenhol ua. Saint Jamesbe meg 10 ev garit vallalnak.Azt tudja valaki, hogy az Optimumnal levo ZYOPTIX ELITE femto kezeles?
-
Nordik
őstag
Jövő héten lesz lézeres szemmutetem 35 évesen. Ha most megműtik és a későbbiekben úgy döntök nem akarok olvasó szemüveget akkor icl lencse beültethető lesz? Vagy a mostani műtét ezt kizárja a későbbiekben?
-
Nordik
őstag
Budai bevezette a Clear kezelést ami ugye gyakorlatilag relex Smile, sasszemnel már régebb óta elérhető.
Alkamas vagyok rá illetve femtora is így választhatok. Első körben Cleart választottam, de variálhatok. Őszintén nem kaptam egyértelmű választ arra, hogy a Clear valóban jobb. Bár most akciós, de kicsit tartok tőle. Akárhányszor megkérdeztem az orvost, ha a pénz nem számít úgy merlegeljen, de nem mondta egyértelműen hogy akkor Clear.
Valahogy a biztosabb, bejáratott femto fele hajlok. Mi a véleményetek?
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Negyvennégy éves vagyok, harminc éve szemüveges. Nem is zavart soha, kifejezetten szerettem szemüveges lenni, mert engem egy jó keret öltöztet. De az elmúlt két-három évben nagyon sok gondom lett a szemüvegekkel, tele is sírtam itt a szemüveg fórumot. Mégpedig, hogy akármilyen szemüveget írtak fel nekem, mindentől fájt a fejem. Próbálkoztak kevesebb és több dioptriával, cilinderrel, még prizmás szemüveggel is, egyik sem segített, mind tévút volt. Rengeteg szemorvos, optometrista, több neurológus, végül már pszichiáter is vizsgált, senki nem tudta megmondani, hogy 25 év szemüvegviselés után miért kezdett el egyszer csak szemüvegtől fájni a fejem. Emiatt kezdek gondolkodni a lézeres műtétben, bár félős vagyok a mellékhatások miatt. A kérdés az, hogy vajon egy korrekció megszüntetné-e a fejfájást!? Az észszerűség nekem azt mondja, hogy igen, hiszen ha a szemüveg viselésétől fáj a fejem, akkor ha nem kellene viselni, remélhetőleg nem fájna. Most ezek az adataim, lent.
Köszönök szépen minden kedves véleményt!
-
csƵ
addikt
2016-os műtét után megcsináltattam a szemüveget, mert már a vezetésnél, főleg este nagyon bizonytalan voltam.
Kiderül így 35 évesen, hogy amúgy a balos szemem cilinderes. Se a szemorvos, se az addigi optikusok nem vették ezt észre az elmúlt 25 évben.Jobb: -0,75D
Bal: -0,25D, -0,5CYLMost így jobban látok, mint bármikor az elmúlt 8 évben a műtét után.
Nem azt mondom, hogy megbántam, mert -5,5D volt a kiinduló állapot, amivel az orromig láttam lencse nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest