Hirdetés

2023. március 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4801) Naked_Eyes


Naked_Eyes
friss újonc

Sziasztok,

Vkinek van itt tapasztalata beavatkozás utáni proteinpor fogyasztás hatásáról? :D Mennyi idő után álltatok vissza rá? 2-3 hónap szünetet javasolnak, de mivel parázok, hogy tényleg lehet vmi visszaállító hatása, ezért én inkább fél évvel számolok visszatérésnek.

Megosztom a műtéttel kapcsolatos tapasztalataimat is, hátha hasznos lesz vkinek:
1 hónappal ezelőtt volt sima Visumax kezelésem a Focus Medicálnál (Dioptria: 3,75 Cylinder: 0,75 & 1,25) Közvetlen a műtét után számomra meglepően jó közérzettel üldögéltem a váróban. Viszont miután megkaptam az első tobradex cseppet és utamra engedtek, 2-3 óráig úgy folyt a könnyem, hogy még kinyitni is alig bírtam a szemeim. Még jó hogy jöttek értem kocsival, mert a bkv megvalósíthatatlan lett volna, de egy taxissal is nehezen boldogultam volna.

Az első 3 hétben - amíg tartott a tobradexes csepegtetési fázis - a napok 80%-ban változó mértékben, de homályosan láttam. Pár kivételes órát leszámítva, csak a műkönny cseppentése utáni 1-2 percben volt igazán "tiszta" élményem. Ennek ellenére, mind a másnapi, mind az 1 hetes kontrollon 110% alatt nem mérték a szemeim. De nagyon a betűket tippelgetve és érzésem szerint szakorvosi jóindulattal születtek ezek az eredmények. (De az is lehet, hogy reggel, amikor a mérések voltak még jobbak voltak a szemeim)

A csoda nálam a tobradex elhagyása után következett be. 1 napra rá hogy elhagytam, szinte varázsütésre tökéletes lett a látásom. (persze az esti fényudvart leszámítva, de az engem speciel nem zavar) És azóta megingás nélkül szuperál a látásom. :R Most a havi kontrollon 120% ill 125%-ot mértek. Szóval senki ne aggódjon egyből, akinek a gyógyszeres csepp használati időszakában még gondjai adódnak. Egyébként nekem az átlagosnál szárazabb szemeim voltak korábban is (értsd műtét előtt is rendszeresen használtam műkönnyet). Szóval lehet ez is közrejátszott. A visumax pedig tényleg kíméletes eljárásnak bizonyult (pedig nem is a legmodernebb smile változatát vettem igénybe) mert nem igazán véreztek be a szemeim utána. Pedig korábban ez többször is előfordult nálam egy egy rövid éjszakát követően, ezért számoltam ilyesmivel a műtétet követően.

Szóval egyenlőre minden szuper és már csak imádkozom, hogy kitartson ez az állapot az "öregszem" eljöveteléig. (28 vagyok most)

[ Szerkesztve ]

(#4802) Troy.


Troy.
addikt

Sziasztok,

Januárban megyek látásjavító műtétre a sasszemklinikára. Elég gyakran dörzsölöm a szemem, bármi javaslat, hogyan hagyjam el ezt a szokást? :)

.

(#4803) rigoberto válasza Troy. (#4802) üzenetére


rigoberto
senior tag

Kend be a kezed csípős paprikával. :DDD

(#4804) zannor


zannor
tag

Sziasztok!

December 29-én műtöttek Visumax HD-val (36 évesen). A bal szemem -3,25 (+1,5 cylinder) a jobb pedig -4,75 (+1,5 cylinder). A másnapi kontrollon a bal szemem 120 % körül volt, de a jobb szerintem csak olyan 80% (persze a kontroll lapra beírták a 100%-ot). Mondták, hogy nyugalom, még hónapok mire beáll a végleges látás. Az elmúlt napokban nem éreztem, hogy történt volna változás. Kissé zavar is, hogy azért lencsével vagy szemüveggel élesebben láttam.

A kérdésem az, hogy igaz ez, hogy még hetek/hónapok múlva is javulhat és a másik szemem is lehet 100%-os? Másrészt csak én érzem vagy valóban "kótyagos" az ember a műtét után (olyan mintha az agyamnak időbe telne feldolgoznia azt, hogy most máshogy látok)?

[ Szerkesztve ]

(#4805) mufi válasza zannor (#4804) üzenetére


mufi
senior tag

Két éve lesz februárban, hogy műtöttek, szerintem 90%-os a látásom, a bal szemem az pont olyan mint műtét előtt de a kettő szem megtanult együtt dolgozni...
Ne légy türelmetlen....

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4806) rigoberto válasza mufi (#4805) üzenetére


rigoberto
senior tag

Azért ez nem túl megnyugtató, hogy 2 év után ugyanolyan a bal szemed mint a műtét előtt..
Ott valami nem sikerült.
Nem kellett volna visszamenni korrekcióra?
Az első beavatkozás után mindig van erre lehetőség, amíg olyan nem lesz, mint amit ígér a műtét..(nagyjából).

(#4807) Alg válasza rigoberto (#4806) üzenetére


Alg
veterán

Kivéve ha laza hámréteg miatt nem hajlandóak újramáteni, mint nekem a balt... a jobbal viszont mindenképpen vissza fogok menni - jobb mint előtte volt, de közel sem tökéletes...

Csak előtte a diplopia-t kellene kivizsgáltatni, tők jó hogy ilyen 2-3 hónapokra kapok csak időpontot a szemklinikán Bécsben :((( talán nyárra kitalálnak valamit vele.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4808) mufi válasza rigoberto (#4806) üzenetére


mufi
senior tag

Nekem a bal szemem nagyon rossz volt, keress rá a topicban tettem fel egy régi vizsgálati eredmányt igaz külföldi de nem változott. És de, igen, nem örülök neki hogy nem jó, de lassan majd mennem kell a 2 éves kontrollra és akkor a doki megmondja, hogy mi lesz vagy lehet.
Ha lehetséges a műtét akkor tisztázni fogom vele, hogy mi lehet a maximum amit kihozhatunk belőle illetve legrosszabb esetben mi történhet.

Ha értelmezhető választ kapok akkor elmegyek egy másik klinikára is szakvéleményt kérni. S ha ott is hasonlókat mondanak akkor csak és kizárólag és persze ha lehet, akkor a no touch PRK-t fogom választani. Nekem olyan fájdalmaim voltak a műtét után hogy azt soha többet nem akarom átélni. A mai napig nem éles a látásom, vagyis éles, de néha ré kell fókuszálnom a dolgokra, illetve szerintem 90%-os a látásom, ismerősök szemüveg nélkül jobban látnak mint én műtött szemekkel...csak tudod nincs nálam mérüszalag, hogy lemérjem a távolságot köztem és az olvasandó felület között, vagy hogy lemérjem a betűk méretét és ezt elmondjam a dokinak...

Pl nekem műtét után nem is raktak lencsét a szemembe, míg a főnökömnek igen. Sok kérdésem van csak sajnos nincs kitől kérdezni...a dokit pedig nem akarom felhergelni, még is csak ő műtött meg és azért hálás vagyok, hogy látok, úgy-ahogy...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4809) zannor válasza zannor (#4804) üzenetére


zannor
tag

No, végül az egy hetes (6. napi) kontrollon a bal szemem vízusa 1,1 volt, a jobb viszont 0,6. A kontroll papíron nem írták, de szóban elmondták, hogy a gép szerint maradt rajta 0,75 cilinder.

A doktornő szerint ez még eltűnhet (felszívódhat), a Tobradex (nekem Todep jutott, de kvázi ugyanaz). Ha nem, akkor 3 hónap múlva garanciában újraműtik ("speciális eszközzel felemelik a lebenyt és újra lézerezik").

Persze, türelmetlen vagyok és örülnék, ha megszűnne.

Volt valakinek hasonló tapasztalata?

(#4810) Stigma.HC válasza zannor (#4809) üzenetére


Stigma.HC
senior tag

Én kb pont így jártam, nem javult és végül újra műtöttek. Másodjára se volt teljesen jó elsőre az egyik szemem, de végül akkor tényleg tisztult és jobb lett, vagyis jó lett.

"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester

(#4811) bandi0000


bandi0000
nagyúr

Sziasztok

Ma voltam sasszemben alkalmassàgin, elvileg alkalmas vagyok, viszont kicsit elbizonytalanodtam, mert nincs kiemelve sehol sem a garancia, mármint azt mondták, hogy újrakezelnek, ha nem érik el az ígértet, viszont én attól tartok, hogy kezelés után 1-2 éven belül elkezd romlani a szemem, és megint szemüveg kell, mert akkor màr buktam a 7 kilót, + vehetek megint szemüveget... Mennyire indokolt a félelem?

Làttam az óbudai azt hirdeti, hogy 5 év garit ad, bizonyos feltételek mellett, szerintetek érdemes oda is elmennem?

Xbox One: bandymnc

(#4812) fojtviki válasza bandi0000 (#4811) üzenetére


fojtviki
senior tag

Párom a Budai klinikán volt. Ott kihangsúlyozzák az 5 év garit. Kontroll vizsgálatokra mikor küldik a mail-t ott is. Ha nem jelenik meg ugrott a gari stb :))Egyébként 150%-os lett a szeme. -9 körül voltak, de ha fontos itt korábban beírtam pontosan milyen volt a szeme.

Daiwa N' Zon Z 3.35 60gr 2pc,Fox Duralite Xl Chair Erős Szék 180Kg egyszer sem használtak eladóak. PM ha érdekel:)

(#4813) Alg válasza bandi0000 (#4811) üzenetére


Alg
veterán

Azt azért észben kell tartani, hogy nem egy TV-t veszel amit csak kicserélnek garanciában - nagyon pici eséllyel, de lehet olyan komplikáció ami miatt pl. nem lehet újraműteni, vagy amin nem segít ha újraműtik...

Ettől eltekintve azért szerintem nem kell félni tőle, nagyon magas az elégedettségi szint. Illetve 1-2 éven belül nem szokták megtagadni a korrekciós műtétet, ha orvosilag nincs akadálya, tele a net újraműtős sztorikkal, olyat viszont nem igazán találni hogy valakit elhajtottak volna.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4814) bandi0000


bandi0000
nagyúr

Köszönöm, 1 éven belül igen tuti újraműtenek, csak kérdés hogy utána mi lesz, a talànra nem adnék ennyi pénzt

Persze értem én, hogy bonyolult erre garit adni, de most néztem, hogy a saint james be meg 10 évet vàllalnak, persze nem olvastam még utána, hogy hogy smint, az árak kb ugyan annyik, gondolom a kezelések is hasonlók, erről az utóbbiról van vélemény? Mert ugye a sasszem eléggé felkapott moat

Xbox One: bandymnc

(#4815) mufi válasza bandi0000 (#4814) üzenetére


mufi
senior tag

Sasszemnek amikor elküldtem a leleteimet akkor másnap hívtak, hogy felejtsem el a műtétet...szerintem ne egy sztárklinikára akarjatok menni.

más:

Most fogok menni 2 éves vizsgálatra (SOTE). Meg kell néznem az eredményeimet, de én soha nem a számokat néztem, hanem azt, hogy mennyire látok. Hát, jó lenne jobban látni, szerintem a jobb szemem is vissza romlott a bal miatt mert az kb ugyan olyan mint műtét előtt. Nem is ezzel van a gondom, mert fetételezem, hogy lehet(ne) még korrigálni, de az a fájdalom és szenvedés amit a PRK után átéltem, azt nem biztos, hogy újra akarom érezni...
Igazából ha lenne rá lehetőség és tudnám, hogy javulhatna a látásom, akkor mindkét szememet újra megműtettném, de így nekem ez nagyon nagy lutri volt. Szárazak is a szemeim, nem is fokuszálnak olyan gyorsan főleg ha valami kijezőt nézek pl laptop, telefon és aztán valami tárgyat.... :(

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4816) bandi0000


bandi0000
nagyúr

Kicsit utánajàrtam a garinak sasszembe, kiderült, hogy kvàzi örök garit vállalnak, és nem is említik a fizikai sérülés/betegség okozta szemromlást, mint kizáró tényező, szal ha bármikor rosszabb lesz és a szaruhártya elég vastag, akkor ingyen újrakezelnek, gondolom pénzt nem adnak vissza, ha netán nem lehet újrakezelni, viszont valszeg a többinél sem

Xbox One: bandymnc

(#4817) zannor válasza Stigma.HC (#4810) üzenetére


zannor
tag

Hol csinaltak es mennyi idore ra az elso mutethez kepest?
Masreszt mit jelent, hogy specialis eszkozzel felemelik (nem vagjak ujra) a lebenyt?

(#4818) Troy. válasza bandi0000 (#4816) üzenetére


Troy.
addikt

Szia,

Örökgaranciát biztos nem vállalnak, illetve sérülés/baleset esetén sem fogják újra megcsinálni. Konzultáción voltál?

Sztár, nem sztár, azt azért nem árt megjegyezni, hogy mindig az elégedetlen kisebbség a hangos (ami valamilyen szinten akár jogos is lehet, hiszen a szemedről van szó). 10 ezrek pedig azt mondanák, hogy életük legjobb döntése volt.

.

(#4819) bandi0000 válasza Troy. (#4818) üzenetére


bandi0000
nagyúr

Persze, nyilván nem örök, de nincs leírva konkrétan, hogy x-y év csak

Kicsit hosszú, de sztem mindenre is vállalnak, ha jól értem

Sajnos a lézeres szemműtét nem véd meg szemészeti betegségek kialakulásától, sőt attól sem, hogy valakinek tovább romoljon a fénytörési hibája a műtétet követően. A tovább romlás szerencsére ritka jelenség. Ritkán előfordulhat, hogy a szaruhártya új fénytörése egyáltalán nem változik, amire garanciát vállaltunk jól működik, ennek ellenére romlik a látás. Mintha a régi szemüveg vagy kontaktlencse már nem lenne elég erős. Ilyenkor régen új, erősebb szemüveget csináltatott az ember. Mit lehet tenni a lézeres szemműtét után ilyen esetben? Lehet-e újra változtatni a szem fénytörésén? Szerencsére lehet. Az esetek döntő többségében nincs akadálya annak, hogy egy újabb kezeléssel hozzá igazítsuk a szaruhártya fénytörését a tovább romlott látáshoz.
Ez persze újabb anyagi megterhelést okozna a páciensnek, hiszen sem ő, sem mi nem tehetünk arról, hogy tovább romlott a fénytörési hibája. Ezt a terhet is szeretnénk levenni a Sasszemklinika pácienseink válláról. Ezért vezettük be Sasszem Garancia Plusz programunkat:
A Sasszemklinika 25 éves tapasztalatának, egyedülálló műszerparkjának köszönhetően azt is tudja vállalni, hogy azon pácienseinek, akik a kötelező kontrollokon túl évente felkeresnek minket egy alapos szemészeti szűrővizsgálatra, bármikor ingyenesen elvégezzük az újra kezelését, ha ennek nincs kizáró oka.

Xbox One: bandymnc

(#4820) mufi válasza Troy. (#4818) üzenetére


mufi
senior tag

Persze, kicsi dioptria kicsi cillindert bárki megműt. Nehogy azok döntsék már el, hogy jó -e egy klinika... :U

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4821) Stigma.HC válasza zannor (#4817) üzenetére


Stigma.HC
senior tag

Sasszemnél. 2020 december elején volt az első műtét. Már az elején éreztem , hogy egyik szem nem "tökéletes" és ezt jeleztem is nekik folyamatosan. Várjunk pár hetet, két hónap után ha pedig nem javul akkor újra műtenek volt a válasz. Így is volt egyébként, második hónap után egy újabb nagyobb vizsgálatot csináltak és akkor ki is lett írva az új időpont. Pechemre pont úgy jött ki, hogy az nap lett volna a műtét amikor a covid első hullámában minden műtétet felfüggesztettek. Előző délelőtt hívtak, hogy jött a határozat nekik, nem műthetnek csak ha feloldják az egészet.
Egyébként egyszer sem zárkóztak el az újraműtéstől, nagyon gördülékenyen ment az egész leszámítva a covidos mizériát ami miatt el kellett halasztani.

Megmondom őszintén pontosan nem emlékszem hogy is emelték fel a lebenyt, mert le voltam a gyógyszer miatt szedálva rendesen. Ott csak arra emlékszem, hogy a doktornő egy ideig kereste a régi vágás helyét, hogy fel tudja emelni a lebenyt. Mondta is, hogy nagyon szépen gyógyult a helye azért tart kicsit tovább.

"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester

(#4822) zannor


zannor
tag

Sziasztok!

Valakinek megvan a 0-24 hívható Focus Medical-os szám? Ha igen privátban átküldené, vagy megadná itt?

Másrészt szerintetek a szteroidos hialuronsavas injekció is tabu az első két hónapban, mint pl. a kollagén? Basszus ma du. 6-ra mennék beadni a térdembe és elfelejtettem megkérdezni (a kórház meg bezárt).

(#4823) Victory99


Victory99
csendes tag

Sziasztok
PRK-nál mi számít átlagos vagy jó eredménynek 1 hónap után? Az első pár hétben sokat javult a látásom de azóta sem és sajnos a bal szememen cilinder is maradt a műtét következményeként aminek állítólag ki kellene simulnia az idő múlásával, de a tájékoztató szerint ez a 3-4. héten következik be ami esetemben nem igaz, mert még mindig rosszul látok bal szemmel... Ráadásul van ahol azt is írták, hogy nekik már 1 hónaposan is 120%... Szóval most mi az igazság? Volt olyan akinek újra kellett műteni emiatt vagy tényleg kisimul? Alapból minimális cilinder volt csak a szememen amire nem hordtam cilinderes szemüveget, és azzal is közel 100% korrigált vízusom volt, szóval nem a kezdetleges magas cilinder az oka. Az első héten olyan szinten rosszul láttam, mint műtét előtt kb. -1,5 dioptriával (kettős látásom volt elég erősen). Azóta ez javult de a bal szememen nem simult ki a hám csak a jobbon, így meg úgy érzem magam mint valami félszemű kalóz. Szóval a kérdés az lenne, hogy ez még valóban jobb lesz vagy emésszem meg az újra műtés gondolatát? :))

(#4824) Zeller válasza Victory99 (#4823) üzenetére


Zeller
újonc

Szia!
Az, hogy mi számít jó eredménynek 1 hónap után nagyon szubjektív, függ a kiindulási állapottól, az egyéni regenerációs képességtől meg még egy rakás más tényezőtől.

PRK-nál 6 hónapot mondanak gyógyulási időnek, ezalatt kisebb nagyobb pozitív és negatív változások is történhetnek ezért kell ezidő alatt folyamtosan kontrollra járni (ha problámát észlelsz akkor soron kívül is).
Újraműtetésen ezalatt az idő alatt nem nagyon érdemes filózni, kivéve ha a dokik mondják ( itt a fórumon is olvashatsz olyanról akinek 2 év alatt lett tökéletes az eredmény és olyanokról is akiknek újra kelett műteni).
Régen volt egy oldal ahova egyénileg fel lehetett tölteni a műtét elötti és kontrolok alkalmával mért "értékeket" az oldal pár éve már nem működik és nincs frissítve de az archive.org-on elérhető még: https://web.archive.org/web/20180618084217/protean.uw.hu/index.php

(#4825) mufi válasza Victory99 (#4823) üzenetére


mufi
senior tag

PRK 1 honap utan meg legyel nagyon nagy, NAAAGYYOOOON turelmes. :R

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4826) bandi0000


bandi0000
nagyúr

De akkor akinek nem javul 1 hó alatt 90% ra, az mit csinál? Mármint ez3rt csináltattok szemüveget, vagy szenvedtek?

Xbox One: bandymnc

(#4827) Zeller válasza bandi0000 (#4826) üzenetére


Zeller
újonc

Olvasni olyanról akinek írtak fel a 6 hónapos gyógyulási idő alatt is szemüveget de nem lehet túl gyakori és erről egyénileg az orvossal kell konzultálni nem lehet saját szakállra feliratni optikusnál. Ilyenkor ugye az agynak is hozzá kell szoknia a megváltozott fénytöréshez ehhez is idő kell és ebben a szemüveg nem biztos, hogy segít.

A 90% (másnéven 0,9 vízus) és valamivel alatta azért nem olyan nagy szenvedés szemüveg nélkül. Viszonyításképpen: ha 2 szemmel megvan a 0,5 akkor már (ha jól tudtom) megfelelsz a látásvizsgálaton a b-s jogsihoz.

(#4828) bandi0000 válasza Zeller (#4827) üzenetére


bandi0000
nagyúr

Köszi, csak hasraütöttem, mert most làttam itt, hogy pàran emlegették, hogy idő kell...ezért kérdeztem

Én elvileg jövőhéten megyek, felírtam màr egy csomó kérdést, amit megszeretnék vitatni a dokival majd, jelenleg leginkàbb az 1 hónapnyi odafigyelés aggaszt, ne mossak hajat x ideig, ne dörzsöljem stb, persze értem miért, csak nehéz lesz, de ha utána látni fogok, akkor ez a legkevesebb

Xbox One: bandymnc

(#4829) Lien válasza bandi0000 (#4826) üzenetére


Lien
tag

Szia, nekem femto smart sasszemben volt lassan 3 éve, az egyik szemem rosszabb lett és 2 hónap után jeleztem, hogy ez nem jó és 3 hónap után újraműtötték a rosszat meg a “jót” is. Azóta eltelt 2,5 év és csak annyit érzek, hogy a laptopon az outlook 100%-t 110%-ra kellett nagyítanom, így kényelmesen el tudom olvasni. Szemszárazságom nekem sohasem volt, csak addig cseppentetfem ameddig előírták. Nyilván ez az én tapasztalatom de ha elég vastag a szaruhártyád akkor mehet a 2. műtét is ha az elsővel nem vagy megelégedve. Nálam a második műtétnél már nem volt se fantomkép se rossz látás. Lényegében akkor lett jó és már egy pirinyót romlott de nekem megérte.

(#4830) bandi0000


bandi0000
nagyúr

Sajnos elkezdtem olvasgatni régebbről, és eléggé elbizonytalanítottak a dolgok, de ezt kb el is engedtem. Viszont felvetődött pár kérdés, amiben hátha tud valaki segíteni...

Nekem elvileg a Visumax lenne a sasszemnél, viszont láttam, hogy van egy új, ami a Reflex Smile, megérheti a + kb 250k-t ez, vagy a csak a gyógyulási/sportolási időben járhatok jobban?

Teljesen összezavar ez a "védőlebeny" fogalom, ez akkor nem egy kézzel fogható valami, hanem a szememből alakítja ki a lézer igaz? Van valami hátránya ennek későbbiekben? Gondolok itt arra, ha belekapok a szemebe, megdörzsölöm stb elmozdulhat? Illetve kontaktlencsét lehet használni vele, ha pl későb romlana a szemem?

Nem tudom, hogy tényleg van-e baja a szememnek, de esküszöm, hogy kb a vizsgálat óta érzem azt, hogyha közelre fókuszálok és hirtelen felnézek a monitorra, akkor néha egy pillanatig nem éles, kell egy kis idő míg beáll a szem, természetesen ezt jelezném az orvosnak is, csak járt valaki hasonló cipőben? Kezdem azt hinni, hogy az agyam játsza ezt velem, mert ráizgulok a dologra.

Kaptam egy papírt ugye, amin a Legjobb távoli korrekció 1,00 mindkét szemre, és van egy másik alatta, aminél az van, hogy: cyclopegia-ban ott 1,00 és 0,95. Ezt azt jelentené, hogy ők 100%-ot ígérnek, és ha ennél rosszabb, akkor újraműtés?

Azt is olvastam, hogy az újraműtés esetén már nem lézerrel csinálják, hanem felszedik a védőlebenyt a hegnél stb stb, ez így eléggé rosszul hangzik, mert nekem eleve 2 műtétről beszéltek, mert nem biztos, hogy első körben meg tudják csinálni.

Elnézést a sok kérdésért, gondolom sokan voltak már hasonló cipőben, ezeket mind fel fogom tenni az orvosnak, is, csak ha addig találok/hallok olyan dolgot, ami nagyon nem tetszik, lehet el sem mennék a műtétre, vagy halasztanék valamennyit.

Xbox One: bandymnc

(#4831) Alg válasza bandi0000 (#4830) üzenetére


Alg
veterán

Ezt kb. mindet megkérdezheted amúgy tőlük is, hazudni nem fognak róla...

SMILE: ugyanaz mint a Femto, csak nem teljes a lebeny hanem egy körívet vágnak csak, ami alól utána kihúzzák a lézerrel eltávolított szaruhártya-darabot (normál lebenyes femto ezt ugye "elpárologtatja"). Egyedül a gyorsabb gyógyulás az előnye, szerintem csak akkor éri meg ha tényleg nem eshetsz ki egy hétre sem a munkából.

Védőlebeny: igen, a szemed felső rétegéről van szó amit felhajtanak hogy alatta tudjanak dolgozni. Később tudtommal nincs hátránya, "visszagyógyul".

100% szerintem hogy szemüveggel ilyen jól láttál a vizsgálaton, így igen, elvileg elérhető a 100% műtéttel is.

Ebben nem vagyok teljesen biztos, de szerintem: A védőlebenyt újravágni nem tudják, mert nem a széle gyógyul be, hanem az alsó felén épül vissza egy "összekötő réteg", szóval a köríves vágás megmarad, így ugyanúgy fel tudják emelni később is.

Felesleges parázni, tényleg mindent elmondanak.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#4832) Zeller válasza bandi0000 (#4830) üzenetére


Zeller
újonc

Ahogy Alg, és te is írod az orvosokkal beszélj elsősorban ezekről a kérdésekről, mi ugye nem vagyunk azok szóval nem garantált, hogy nem írunk hűlyeséget.

Az intralasiktól kezdve késöbb femto, visumax stb. a védőlebenyt egy lézer "vágja" a szaruhártyába. Nehéz körülírni, nézz meg egy animált videót mindegyik kezelésről, sasszemnél is vannak amik relatív jól szemléltetik az eljárásokat (vannak youtubon élő videók is a műtétekről, de ezeket nem bírja mindenki...az animáltak simán nézhetőek).
A védőlebenyt ha kész felhajtják és alatta elvégzik a korrekciót majd visszahajtják. A lebeny nem "forr" újra őssze, csak visszatapad (minnél pontosabb a vágás elvileg annál jobban) és a hámréteg az ami összenő.
A visumax elvileg ennek a legfejlettebb módja de lebenyes eljárásoknak még mindig ott van rizikóként, hogy késöbb a lebeny elmozdulhat bár erre állítólag elég kicsi az esély főleg az újabb eljárásoknak köszönhetően de azért az esély mégis ott van.

Amikor nekem csinálták még csak intalasik volt és prk, nekem ez a kicsi esély sem tetszett elég aktív életet élek, ezért maradtam a prknál (de annak is lehetnek nem kívánt mellékhatásai a kezdeti kellemetlenségeken kívül is).

Lebenyes eljárásoknál gyakori mellékhatás viszont a szemszárazság, ami lehet akár maradandó is, állítólag ez is ritkább az új eljárásoknál és lézereknél (ez megvan prknál is, de általában hamarab elmúlik és kevésbé jellemző, hogy maradandó).
Előfordulhat ectasia, hámbenövés stb.

A jó klinikák azért szigorúak az alkalmassági/szűrővizsgálatokon, hogy a mellékhatásokat lehetőleg kizárják de 100%-ig ezt nem tudják garantálni persze, azért kell mindenféle papírt aláírogatni. Itt kell az egyénnek mérlegelnie, hogy neki megéri-e.

Én javaslom olvasgasd tovább a fórumot mert kb. minden át volt már beszélve több nézőpontból, index fórumon is futott régen egy jó topic: "Látásjavító szemműtét. Megéri ?" röpke negyvenpárezer hozzászólással ott is érdemes körülnézni, ha alapos akarsz lenni. Meg persze konzultálj a dokikkal.

[ Szerkesztve ]

(#4833) mufi válasza bandi0000 (#4826) üzenetére


mufi
senior tag

Nem kapsz szemüveget, mert a szem még gyógyul, regenerálódik.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#4834) tildy válasza bandi0000 (#4819) üzenetére


tildy
nagyúr

Na , ezt jó tudni ….

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.