Hirdetés

2021. augusztus 4., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4601) Baskiria válasza EnterR (#4598) üzenetére


Baskiria
senior tag

Nekem is kettős látásom, vagy szellemkép keletkezett a bal szememen. Sötét háttér előtt világos kerítésnél pl. megvan az oszlop, és mellette még egyszer jobbra ugyanaz halványabban. Nekem volt amelyik doki azt mondta persze simán megcsinálják újra, másik meg azt hogy jól fontoljam meg, javulni nem fog ellenben még egy műtét még egy kockázat.

(#4602) EnterR válasza Baskiria (#4601) üzenetére


EnterR
veterán

Érdekes és szomorú. Másnapi kontrollon mondták, hogy jelentősen javulni fog 60%-ról (kisebb lesz a gap a balos 125% és a jobb között), 1 hetesen meg azt, hogy számítsak ugyanolyan látásélességre mint a balon. Várom a csodát, 2019. decemberétől.

PSN ID: marquuard

(#4603) Thoty válasza EnterR (#4600) üzenetére


Thoty
aktív tag

3 hónap és még hol a vége?
Egyébként fogalmam sincs, hogy mi a gond, műszer alapján maradt -0,25 dioptria mindkét szememen, ennek ellenére a jobb az mondhatni tökéletes (és szerencsére semmit nem változott a 3 hónap alatt), a bal meg ahhoz képest botrányosan rossz és össze-vissza változik. Hol jobb, hol rosszabb. Szombat reggel pl. egész jó volt a bal is, nem csak sötétben, hanem világosban is, ezért nem tudom, van-e összefüggés a pupillamérettel. Aztán délutánra fokozatosan kezdett megint szellemképes és homályos lenni.
Az sem számít, hogy csöpögtetek-e vagy sem. Volt, hogy napokig kihagytam és ugyanaz volt a tapasztalat, mintha napi 1-2 alkalommal cseppentenék. Ráadásul néha estére "bevizenyősödik" mintha egy sűrűbb könnycsepp lenne rajta. De ez is előfordul akkor is, ha már 2-3 napja nem cseppentettem.

Na holnap kérek egy időpontot aztán meglátjuk mit mondanak (gondolom most is a szokásosak lesznek: kell még idő, minden rendben, minden szép (olyan szép, mintha nem is lett volna műtét), két szemmel kell jól látni, stb., ezeket már kicsit unom).

Én is várom a csodát, 2019. júliusától :D

[ Szerkesztve ]

(#4604) g4mer válasza Thoty (#4603) üzenetére


g4mer
aktív tag

" Én is várom a csodát, 2019. júliusától "

Én 2017 júliusától ;]

Sic Parvis Magna

(#4605) SybenX


SybenX
őstag

Hogy legyen valami jó vélemény is: A héten lesz 1 hónapja a műtétnek (Visumax), 4. naptól kezdve megjött a "csoda".
1. nap 100/95 % volt, egy hetes kontrollon 110/120 % -ot mondtak, bár az a 110 úgy lett hogy majdnem helyettem olvasott az orvos már..., ez inkább maradt 100%, de ez a hozzállás nekem sem tetszik. A 120 az legalább valóban annyi és érzem is hogy sokkal jobb mint a bal, ami fura hogy 1 nap pont fordítva voltak az erőviszonyok.

Összességébe azóta is stabilan jól látok, nincs ingazdozás, akár egy hosszú fárasztó nap után is jó, semmi anomália nincs. 1 hónapos kontrollra nem a sasszemhez megyek hanem helyi kirendeltségre, kíváncsi vagyok ott mennyivel másabb a hozzáállás.
Egyelőre én nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, viszont a fentieket olvasva továbbbra is óvatosan ajánlom az ismerőseimnek a kezelést.

[ Szerkesztve ]

(#4606) Baskiria válasza Thoty (#4603) üzenetére


Baskiria
senior tag

Szerintem bevisznek valami magasabb rendű hibát, amit a pihent szem erőlködve még korrigálni igyekszik, aztán hol sikerül hol nem, innen az ingadozás. Délutánra meg kifárad, elengedi a dolgot. Ha nagyon megerőltetem a bal szemem, majdnem ki tudom én is korrigálni a szellemképet, de csak pár másodpercre.

(#4607) gyendre2 válasza Thoty (#4603) üzenetére


gyendre2
tag

Kedden voltam kontrollon, nem hiszem el, aznap hibátlan volt a jobb szemem. Ma meg bejövök és olyan mintha -2,5 dioptriám lenne megint. A balos tényleg saszemű lett, de a jobb 9 nap alatt 9x változott össze vissza.

(#4608) EnterR válasza gyendre2 (#4607) üzenetére


EnterR
veterán

Jelenleg ugyanez jobb szemen. Ha letakarom a balt és nagyon erőlködni akarok, akkor ki tudom hozni az éleslátást arra a néhány másodpercre. Elképzelésem sincs, hogy mi okozza.

PSN ID: marquuard

(#4609) NY_A


NY_A
senior tag

Sziasztok.

Két napja voltam a Budai Szemészeti Központban Z Femto 7D kezelésen. Ha valakit érdekel a menete és a tapasztalataim akkor jelezze és kifejtem.

(#4610) rigoberto válasza NY_A (#4609) üzenetére


rigoberto
senior tag

Érdekelne.
Remélem nálad nincsenek (nem lesznek) negatív tapasztalások, ahogy az előtted posztolók sora fejti ki..
Mert ahogy azokat olvasom egyre távolodom attól, hogy én is lézer alá feküdjek. :(((

(#4611) NY_A válasza rigoberto (#4610) üzenetére


NY_A
senior tag

Hát azt én is nagyon remélem.

Nálam -3.00 -1.00cyl és -2.50 -1.50cyl volt. 25 éve voltam szemüveges, az egyik szemem 15% a másik 20%-os volt.
Az emberek egész kellemesek voltak, mindenről elég kimerítő felvilágosítást kaptam. Először a Zero Touch-t akartam, de a gyógyulási körülmények miatt hagytam magam rábeszélni a Z Femto-ra. Az előzetes vizsgálat igen alapos volt, több mint másfél órát töltöttem ott.
Műtét előtt érzéstelenítő cseppet kaptam, és megkérdezték kerék-e nyugtatót de nem éltem vele.
A műtét egyáltalán nem fájt a legkellemetlenebb az volt, hogy egy fém eszközzel a szemhéjamat nekifeszítették a szemgödrömnek. Ez kicsit szorított. A vákuumos lebenyképző kütyü a jobb szememre nem akart feltapadni második próbálkozásra sem, erre valami műanyag cuccot raktak a szememre ezzel fixálva azt, ezután sikerült. Ez a szemem kissé véraláfutásos. A ballal semmi gond nem volt. A műtét nem lehetett több idő 7-8 percnél, és tényleg nem volt fájdalmas. A végén raktak rá egy terápiás lencsét. Kb. 10-15 percet kellett kint ülnöm, ezután megvizsgáltak. Azt mondták minden jó, bár a bal szememnél kissé elidőzött az orvos de megnyugtatott, hogy minden oké. Nagyon remélem.
Műtét után kb. 3 órával kiment az érzéstelenítő hatása, ekkor kb. 2 órát iszonyatosan égett és könnyezett a szemem, rettenetesen fényérzékeny volt de ezután semmi kellemetlen érzés nem volt. A véraláfutásos szemem csípte a szemcsepp, ennyi. A látásom már aznap viszonylagos éles volt de nagyon fátyolos.
Ez a fátyolos érzés másnap reggel is megvolt, de már magam vezettem vissza a klinikára. Levették a lencsét, a fátyolos érzés szinte teljesen megszűnt. Ekkor már egész jól láttam, de olvasni nem kellett. Dr Nagymihály Attila műtött, ő végezte a kontrollt is, és ő mondta hogy az 1 hetes kontrollnál fogunk teszt olvasást végezni mert most még nincs értelme. A klasszikus tábla volt mögötte, annyit kérdezett azon a legalsó sort el tudom-e olvasni. Ezt tökéletesen láttam. Ez régen szemüveggel is nehezen ment. Megnyugtatott, hogy mindent rendben talált, és még lehet homokszem érzés. A teljes látásélesség még pár nap múlva fog beállni. Addig használjam a szemem mindenre amire szoktam, hagy szokja.
Ma van a harmadik nap. Már sokkal tisztábban látok, csak néha jön egy pillanatra elmosódás de aztán újra kitisztul. A fókuszálás megy lassabban, főleg közelre, de sohasem láttam még ilyen jól.
Kíváncsian várom a jövőheti kontrollt.🙂

(#4612) rigoberto


rigoberto
senior tag

Köszi.
Azért voltak benne nem túl kellemes percek, órák.😬
7-8 perc azért az sok műtétidőnek, nem??😵
Ennyi időt kifeszített szemmel kb. 7 órának érzi az ember.. :O

[ Szerkesztve ]

(#4613) enginev3.0 válasza rigoberto (#4612) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nem
Elrepül az idő, főleg első szemnél
Semmit nem érzel, semmi nem zavar közben

Szia uram! ll Nem ide valósi vagyok, én csak ide feljárok ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue

(#4614) NY_A válasza rigoberto (#4612) üzenetére


NY_A
senior tag

Csak tippelem az időt, de szerintem sem sok. A két szem együtt volt ennyi. Egy szem nagyjából 3-4 perc volt. Én is azt hittem, hogy óráknak fog tűnni de nem volt vészes.

(#4615) Des1gnR


Des1gnR
őstag

Sziasztok, csütörtökön volt FEMTO műtétem. Azóta elég homályosan látok, jó nagy cylinderem volt és azt mondták, hogy idő kell neki, mire begyógyul. Szerdán lesz a következő kontroll, kíváncsi vagyok, hogy mennyit javul addig.

MDExMTAwMTEgMDExMDEwMDAgMDExMDExMTEgMDExMTAwMTAgMDExMTAxMDAgMDExMTAxMDEgMDExMTAwMTAgMDExMDExMDAgMDAxMDExMTAgMDExMDAwMDEgMDExMTAxMDAgMDAxMDExMTEgMDExMDExMTEgMDExMTEwMDEgMDEwMDAxMDEgMDEwMTAwMDAgMDAxMTEwMDE=

(#4616) Stigma.HC


Stigma.HC
senior tag

Hogy valami pozitívat is legyen. Augusztusban volt a második műtétem. Elsőre 19 decemberében 0.95/0.6 lett. Nem is javult.
Covid miatt csúszott amúgy augusztusra a korrekciós műtét. Egyébként nem is volt semmi gond mikor első hónap után mondtam nekik, hogy ez nekem így nem jó. Vállalták is egyből, hogy ha a második hónap után se javul akkor harmadik hónapoban újra műtenek.

Másodjára pedig 100/100 lett mind két szem, de bevallom erőlködve olvastam azért. Nagyon erőlködve. Most így a fél éves kontrollon nevetve ment az 1,4 de még az 1,5-ös sor is mind két szemmel.
Észre vettem a hétkönapokban is, hogy bizony folyamatosan jobban látok. Távolabbról sikerül olvasni a dolgokat mint mondjuk szeptember vagy októberben. Már esténként vagy szürkületnél sincs gondom.

"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester

(#4617) EnterR válasza Stigma.HC (#4616) üzenetére


EnterR
veterán

Ma volt az újraműtét 1. havi kontrollja. Nem jó a jobb szemem még mindig, centrális hámhiány van egyelőre. Egy nagyon érdekes következtetésre jutott a doktornő, ami ott helyben engem padlóra tett: azért van hámhiány, mert a napszemüvegem nem zárt oldalról. Ez valami exkluzív customer service azok számára, akik garanciában műtették a szemüket, költségek nélkül? :D Ott tukmálták rám a szemüveget, mert annyira fullextrás a benne lévő polikarbonát lencse, hogy két nyelven is megszólal.

No a lényeg az volt, hogy erről kizárólag én tehetek. :D Bár az egész idei évem HO-ban töltöm, ez sem volt elég kielégítő magyarázat arra, hogy miért nem hibáztam. Nálunk jó a tető, nem üt át rajta a zúvé.

PSN ID: marquuard

(#4618) Lien válasza EnterR (#4617) üzenetére


Lien
tag

Én egy nagyon hasonló számú és formájú polaroid szemüveget vettem tavaly a KÖKIben drágábban. Volt vagy 25-30e forint.
https://www.arukereso.hu/napszemuveg-c4077/polaroid/pld-7005-s-p338341900/

Rossz olvasni, hogy mindent hárítanak.

(#4619) NY_A


NY_A
senior tag

Tegnap voltam az egy hetes kontrollon.
Amit biztosan láttam az 100/100 volt egyenként és együtt is. A 120 csak részlegesen ment mindkét szemmel így abban maradtunk, hogy ez még csak 100. A vigamoxot már elhagyhatom, még a flucon kell majd 2 hétig, aztán az is kuka. Állítólag az után 1-2 hét még mire kitisztul a látásom, mert az még mindig sokszor homályos, csak néha egy-egy pillanatra tisztul ki. Azzal biztatták, hogy lesz ez még jobb is néhány hét múlva. A 2 hónapos kontrollra áprilisban megyek, arra leszek kíváncsi. Akkor fog kiderülni mi lett belőle.

(#4620) Thoty válasza EnterR (#4617) üzenetére


Thoty
aktív tag

Fasza, mostmár nagyon kíváncsi vagyok nekem mit mondanak márciusban. Nem nagyon javul a bal szemem, de nekem már a műtét első napjától ilyen. Ezt szerintem nem lehet a napszemüvegre fogni... Meg akkor a másik szem miért jó?

(#4621) EnterR válasza Lien (#4618) üzenetére


EnterR
veterán

Annyit még hozzátettek, legyek tisztában azzal, hogy a jobb szemem nagyon hajlamos a visszajavításra ami ellen most harcolunk. Hogy ez a későbbi eredményekre hogyan hat, vagy korrigálódik-e, az nem derült ki. Még a papíromra is ráírták, hogy zártabb napszemüveg javasolt. Ez az elmúlt 1+ évben egyszer sem merült fel. Kicsit olyan, mintha elfogynának a szakmai magyarázatok.

PSN ID: marquuard

(#4622) EnterR válasza Thoty (#4620) üzenetére


EnterR
veterán

Jó a kérdésed, passz. :D A bal szemem 125%-os, mindent le tudok olvasni. Semmilyen megkülönböztetés nem érte a jobbat sem. Persze ugyanazzal a napszemüveggel, amit ott beszéltek rám 2019 végén.

PSN ID: marquuard

(#4623) Thoty válasza EnterR (#4622) üzenetére


Thoty
aktív tag

És azt mondták esetleg, hogy mikorra fog ez helyrejönni?

(#4624) EnterR válasza Thoty (#4623) üzenetére


EnterR
veterán

Azt mondták, amit a másnapi kontrollon: jó esélyekkel remélhetjük, hogy valamelyest várható valamilyen eredmény egy bizonyos irányba. Tehát fogalmunk sincs, majd kontrollonként felmerül valami újabb magyarázat (lásd: zártabb napszemüveg).

PSN ID: marquuard

(#4625) EnterR válasza Lien (#4618) üzenetére


EnterR
veterán

Vettem egyet a Decathlon-ban, fazonra nagyon hasonló és szerintem ilyenre gondolt a doki is. Ha mindezt az elején így, ebben a formában tálalják és javasolják, még boldogabb vagyok. :D

PSN ID: marquuard

(#4626) Thoty válasza EnterR (#4625) üzenetére


Thoty
aktív tag

Kíváncsi leszek, ez megold-e bármit :)
Én most elkezdtem a balba napi 2-3x csepegtetni, de szerintem rosszabb lett, mint csepegtetés nélkül. Cseppentés után amíg nagyon nedves, 2-3 másodpercig el tudom érni az éles látást a ballal is, gondolom ilyenkor a műkönnycsepp kitölti a szaruhártya hiányt vagy lencseként funkcionál, de utána visszaáll szellemképes-homályosra.
Ha nem mondanak semmi konkrétat, el fogok menni egy független szemészetre, nézzék meg ők is és adjanak javaslatot, mert ez így (nem) vicces, hogy 3 hónapja semmi pozitív változás.

(#4627) Des1gnR válasza Thoty (#4626) üzenetére


Des1gnR
őstag

Sziasztok,

Ilyenkor a munkát, hogy oldjátok meg? Én most ezzel vagyok nagy gondba... :F
Programozó vagyok, elég sokat nézek monitort, amit most teljes homályba látok.

MDExMTAwMTEgMDExMDEwMDAgMDExMDExMTEgMDExMTAwMTAgMDExMTAxMDAgMDExMTAxMDEgMDExMTAwMTAgMDExMDExMDAgMDAxMDExMTAgMDExMDAwMDEgMDExMTAxMDAgMDAxMDExMTEgMDExMDExMTEgMDExMTEwMDEgMDEwMDAxMDEgMDEwMTAwMDAgMDAxMTEwMDE=

(#4628) Thoty válasza Des1gnR (#4627) üzenetére


Thoty
aktív tag

Most a jobb szemem sokat kompenzál, így nincs gond. Az első műtét után pedig a 150-200% DPI sokat segített :)

(#4629) EnterR válasza Thoty (#4626) üzenetére


EnterR
veterán

Valamit muszáj bemutatnom a dokinál 2. havin, mert ez inkább utasítás volt, mintsem javaslat. :D Az egész szarul hangzik, sajnos.

A jelenség ugyanez, becseppentett szem egy jó másfél percig tökéletes. Illetve félhomályban is tökéletes, nappal már szellemképes. És ismét várjuk a csodát, amit az ötezer forintos napszemüveg fog elhozni. Nyilván.

PSN ID: marquuard

(#4630) cs.ildiko45 válasza EnterR (#4629) üzenetére


cs.ildiko45
újonc

Nekem is volt hasonló és tényleg az volt a lényeg, hogy a napszemüveg zártabb legyen, mert nekem konkrétan elkezdtek a javítósejtek dolgozni, ami abban nyilvánult meg, hogy kis homály jelent meg. Ez úgy derült ki, hogy mutattam a napszemcsim és hát nem volt okés :(. A prknál a végleges eredmény tényleg csak hónapok (3-6) múlva várható... ez nem marketingszöveg.... Addig marad a csepegtetés. :K

(#4631) EnterR válasza cs.ildiko45 (#4630) üzenetére


EnterR
veterán

Bal szememen tapasztalom, mert az 125%-os. 2019 decemberében csinálták, a mostani az korrekció a jobbon. Hát, várunk. :K

PSN ID: marquuard

(#4632) Lien válasza EnterR (#4625) üzenetére


Lien
tag

Reméljük használ. Én tényleg azért vettem, hogy a szememet védjem, nem Ők ajánlották és az sem érdekelt, hogy MIB-s figurának nézek ki aka L ügynök. :D Mennyiért adták, normális UV400-as?

(#4633) EnterR válasza Lien (#4632) üzenetére


EnterR
veterán

[link]

Gyönyörűen nézek ki benne, de a funkcióját ellátja.

PSN ID: marquuard

(#4634) Des1gnR válasza Des1gnR (#4615) üzenetére


Des1gnR
őstag

Ma volt az 1 hetes vizsgálatom. A bal szemem nem változott az 1 napos óta, a jobb viszont javult 2 új sornyit a táblán. (Már ha azt a tippelgetést látásnak lehet nevezni.)
Azt mondták, hogy kelleni fog a korrekciós műtét. 2-6 hónap között valahogy, kinek-hogy gyógyul. Továbbra is vacakul látok távolra, de türelemre intettek, hisz csak 6 nap telt el. (Ez egyébként valóban nem sok idő, csak a másnap már dolgozhatsz ígérthez képest az.)
Nem értette a doktornő, hogy miért látom homályosan a monitort, véleménye szerint azt már remekül kellene látnom. Azt mondta, hogy ha ez nem változik, akkor menjek vissza egy hét múlva.

MDExMTAwMTEgMDExMDEwMDAgMDExMDExMTEgMDExMTAwMTAgMDExMTAxMDAgMDExMTAxMDEgMDExMTAwMTAgMDExMDExMDAgMDAxMDExMTAgMDExMDAwMDEgMDExMTAxMDAgMDAxMDExMTEgMDExMDExMTEgMDExMTEwMDEgMDEwMDAxMDEgMDEwMTAwMDAgMDAxMTEwMDE=

(#4635) rigoberto válasza Des1gnR (#4634) üzenetére


rigoberto
senior tag

Ez azért már ilyesztő. :/
Aszem elment a kedvem a következő 10 évre egy ilyen beavatkozástól. :((

(#4636) Baskiria válasza Des1gnR (#4634) üzenetére


Baskiria
senior tag

Másnap már dolgozhatsz, amennyiben a vakok intézetében csukott szemmel fehér botokat tesztelsz :))

(#4637) Thoty válasza EnterR (#4633) üzenetére


Thoty
aktív tag

Nos, voltam kontrollon.
A bal szememen van -1 dioptria, amiről nem tudja eldönteni a doktornő, hogy valós, vagy nem. Szerinte akkomodácós görcsben van az egyik szemmozgató izom és az okozza. (Reggel beáll rövidlátásra a bal szem, és egész napra úgy marad; mondjuk ennek ellenére közelre sem látok jól vele, de mindegy)
Hogy biztosra menjen, vissza kell majd mennem egy pupillatágításra, és az után megnézi, hogy mér-e a gép dioptriát. Ha igen, akkor új műtét (harmadik) ha nem, akkor a görcs van, és annak kell helyrejönnie idővel.

Egyébként nagyon korrektül megvizsgált és elmagyarázta. Látszólag sem a szaruhártyával, sem a hámmal, sem a szememmel nincs semmi gond, minden rendben vele, mégis ott az a -1
Csepegtetnem már nem kell (csepegtetve úgyis rosszabbul láttam).

[ Szerkesztve ]

(#4638) gyendre2


gyendre2
tag

Megvolt az 1 hónapos kontroll - Saszem klinika - FEMTO Smart.

Előzmény:

Az 1 hetes kontrollon jeleztem, hogy a bal szemem tökéletes, a jobb kis betűkre nem fókuszál rendesen , valamint ha "kifárad" estére, akkor sehogy sem fókuszál semmire.)
Akkor az egyetlen megoldás az alvás volt.

Itt nem volt túl bő a kommunikáció, azt mondta a doktornő szerinte minden ok, nem lesz gáz , adjak neki időt.

Ez további 2 hétig nem is nagyon javult. Utána az utóbbi 1 hétben varázsütésre jó lett.

Azóta rendben van mindkét szememen a fókusz, tobradexet abbahagytam, a szem szárazság nem vészes, amúgy is monitor előtt dolgozok, ilyen volt mindig is.

Tegnapi kontrollon még mindig hibátlanul láttam a 120%-os sort.
Volt itt aki azt mondta, szinte helyette olvasták már, csak hogy be tudják írni a jobb eredményt. Nekem ilyen nem volt, meg is kérdezték, hogy még meg van e a panaszom, vagy van e egyéb új gond.

Legközelebb 3 hónapos kontroll jön. Eddig pozitívan alakult minden.

Ha esetleg lenne kérdése bárkinek itt vagy privátban szívesen elmondom a tapasztalatok.

(#4639) enginev3.0 válasza gyendre2 (#4638) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nem félsz a monitortol? Én azóta kötelező módon tartok szünetet még telefon nézés közben is

Mikor munka közben ülök és telefonozok, utána mindig elkezdek nézni más pontokat és hagyom hogy oda fókuszáljon a szemem, és ha felnézek pl egy 3 méterre lévő szövegre nem is látom, aztán szépen lassan befokuszal a szemem és jobb lesz majd teljesen kitisztul

De ez érezhető időbe telik

Szia uram! ll Nem ide valósi vagyok, én csak ide feljárok ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue

(#4640) EnterR válasza enginev3.0 (#4639) üzenetére


EnterR
veterán

Nálam az éjszakai fény Windows beállítással 30%-on csodát tesz. Bár szünetet nem tartok óvintézkedésként, nálam huzamosabb idő után is rendben van a fókuszálás. Aprószámos SAP munkát végzek (egész nap gyártást tervezek). Most a kényszer HO miatt viszont nehézkesebb az azonnali fókusz, gondolom itt számít a munkaterület megvilágítása is.

PSN ID: marquuard

(#4641) gyendre2 válasza enginev3.0 (#4639) üzenetére


gyendre2
tag

Nem nagyon gondolkoztam ilyenen, használtam akkor is napi 8 órába amikor a jobb nem nagyon fókuszált. Nem nagyon volt választás, olyan volt a munka, amit meg kellett csinálni.

Közben pedig meg is javult. Már csak akkor látok rosszabbul ha kiszárad, de arra meg figyelek. Valamint nekem a Hyabak szemcsepp nagyon bejött a többihez képest, próbáltam 3 fajtát.

(#4642) enginev3.0 válasza EnterR (#4640) üzenetére


enginev3.0
félisten

Nekem is be van kapcsolva, talán még erősebbre is, de én azért féltem a szemem, drága volt :D

Na meg nekem pont a számítógép miatt romlott el :(((

Szia uram! ll Nem ide valósi vagyok, én csak ide feljárok ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue

(#4643) Des1gnR válasza Des1gnR (#4634) üzenetére


Des1gnR
őstag

Sziasztok,

Az egy hetes vizsgálatot követően megtudtam, hogy van egy hivatalos facebook csoport, amit a Sasszem egy doktornője kezel, szóval szinte azonnal kapsz orvosi választ ha valami kérdésed van. (Itt csak az zavar, hogy erről nem beszélnek a klinikán.)

Szóval ebben a csoportban olvasgatva ajánlották többen a Vizol S 0,2-es szemcseppet a Refresh alternatívájaként. Írtam is a doktornőnek, hogy mit szólna ha váltanék, hisz Ő is javasolta több embernek. Megjött a válasz, hogy csináljam, szóval mentem is a gyógyszertárba és vettem. Cseppentettem, majd egyből jó lett a monitoros látásom. Nem csak 1 pislogásig, hanem kiszáradásig (0,5-1 óra) jól láttam közelre. Azóta is jó, napról napra javul a szemem, de távolra továbbra is homályos. Viszont a Vizol óta tudok dolgozni. A vizol egy kicsit sűrűbb és reggel továbbra is a Refresh-t szoktam használni ébredés után, mert akkor eléggé ki van száradva a szemem, de a munkahelyen már Vizolt használok.

13-án lesz az 1 hónapos vizsgálatom, utána írok a fejleményekről.

[ Szerkesztve ]

MDExMTAwMTEgMDExMDEwMDAgMDExMDExMTEgMDExMTAwMTAgMDExMTAxMDAgMDExMTAxMDEgMDExMTAwMTAgMDExMDExMDAgMDAxMDExMTAgMDExMDAwMDEgMDExMTAxMDAgMDAxMDExMTEgMDExMDExMTEgMDExMTEwMDEgMDEwMDAxMDEgMDEwMTAwMDAgMDAxMTEwMDE=

(#4644) SybenX


SybenX
őstag

Megvolt nekem is az egyhónapos kontroll, igaz csúszott 3 hetet, 2 hónaposnak is elment volna, de sajnos a helyi kirendeltségek nem működnek most, a szemorvosok is oltanak...

enginev3.0 :
Én az utóbbi egy évben napi 8-10 órát nézem a monitort és azelőtt is megvolt a napi 6 óra átlagban. Az utóbbi 3-4 évben nem romlott a szemem, azért is vállaltam most már be a műtétet, de ez előtt is nagyon kis mértékben romlott csak.
Most műtét óta ennek ellenére nekem is még javult a látás, 150% már a kettő együtt, egyenként 120.

Én nem igazán hallok olyat, hogy a monitor rontaná a szemet felnőtt korban. Apám is napi 6-8 órát simán monitorozott heti legalább 4-5 napban, sosem romlott a szeme, 100% feletti a szeme műtét nélkül, aztán van olyan is akinek monitor nélkül is romlott. Szerintem inkább valamilyen vitamin hiányok vagy ehhez hasonló dolgok állhatnak a háttérben. Legalábbis én ezeket hallottam, ezekre kell jobban odafigyelni.

A doktornőtől kérdeztem is, hogy a kékfény az tényleg ártalmas-e a szemnek, azt mondta csak az UV fény ami árt, a monitor nem. Persze én is pihentetem napközben, már csak a szárasság miatt is. Távolra a fókuszt én sem érzem rossznak hosszú közeli nézés után.

Des1gnR
Nekem sem használ sokat a Refresh, fél óra és ugyanolyan száraz, emiatt felírták a Vizol S 0,2-t nekem is és valóban sokkal jobb, 2-3 óra megvan gond nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#4645) enginev3.0 válasza SybenX (#4644) üzenetére


enginev3.0
félisten

Én egészséges szemmel születtem, aztán jött a fiatalkor, és napi 6-8-10 órákat gépeztem, akkor romlott a szemem -1.5re, ezt műtötték, azóta eltelt vagy 10 év, bízom benne hogy legalább 50 éves koromig nem fog romlani :)

Szia uram! ll Nem ide valósi vagyok, én csak ide feljárok ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue

(#4646) Des1gnR válasza Des1gnR (#4643) üzenetére


Des1gnR
őstag

Sziasztok,

Megvolt az 1 hónapos vizsgálatom. Idő közben szépen kitisztult a látásom. A bal szemem 90, a jobb szemem 100%-os. Reggelre minden nap kiszárad, így nehezen indulnak a napok, ezért ajánlottak most egy éjszakai szemzselét ami ezen segíthet. A két szemem együtt 125%, bár nyilván az már erősen tipp.

Ami nem tetszett: 13-án volt időpontom, de ott helyben erről nem tudtak. Mutattam a lapot amit tőlük kaptam. Elnézést kértek és persze elvégezték a vizsgálatot.
Ezen kívül, megbeszéltük a doktornővel, hogy a bal szemem 90%-os, sőt igazából még azt is nehezen olvastam le, szóval inkább 85 szerintem. Azonban az orvosi lapomra itthon vettem észre, hogy a balra is 100%-ot írtak. Most jeleztem emailben, hogy igazítsák helyre.

Most várok a 3 hónapos vizsgálatra és addig remélünk még javulást. Ha nem javul, akkor nyilván a balt újra kell műteni.

MDExMTAwMTEgMDExMDEwMDAgMDExMDExMTEgMDExMTAwMTAgMDExMTAxMDAgMDExMTAxMDEgMDExMTAwMTAgMDExMDExMDAgMDAxMDExMTAgMDExMDAwMDEgMDExMTAxMDAgMDAxMDExMTEgMDExMDExMTEgMDExMTEwMDEgMDEwMDAxMDEgMDEwMTAwMDAgMDAxMTEwMDE=

(#4647) EnterR válasza Des1gnR (#4646) üzenetére


EnterR
veterán

Érdekes, én is 13-án voltam (9:40), nem találtak a listán. Nem volt nálam a lap, sose volt, végül felengedtek.

Egyébként a jobbszem korrekcióval 0 dioptria, 0,25 cyl. Még hámhiányos, ez okozza az ingadozó látást. Kezdem azt hinni, hogy ez tényleg jó lesz.

A papírra írt látásélesség teljesen hasraütésszerű. Kontrollonként javuló tendenciával kerül rá az élesség mindig, függetlenül attól, hogy te mit bírsz leolvasni.

PSN ID: marquuard

(#4648) Des1gnR válasza EnterR (#4647) üzenetére


Des1gnR
őstag

Érdekes, akkor valami furaság lehetett.

Visszírtak, hogy javították az orvosi lapomon 90%-ra a bal szemem és küldték az is azt.

MDExMTAwMTEgMDExMDEwMDAgMDExMDExMTEgMDExMTAwMTAgMDExMTAxMDAgMDExMTAxMDEgMDExMTAwMTAgMDExMDExMDAgMDAxMDExMTAgMDExMDAwMDEgMDExMTAxMDAgMDAxMDExMTEgMDExMDExMTEgMDExMTEwMDEgMDEwMDAxMDEgMDEwMTAwMDAgMDAxMTEwMDE=

(#4649) Thoty válasza Thoty (#4637) üzenetére


Thoty
aktív tag

Nos, úgy tűnik, a főorvos asszonynak igaza volt, akkomodációs görcs okozta a bal szememen a szellemképet.
Pénteken voltam pupilla tágításon, tágított pupillával a bal szemem is 0 dioptriás.
A pupillatágító hatása kb. hétfőre múlt el teljesen, azóta viszont a bal szememmel is sokkal jobban látok, a szellemképesség szinte teljesen elmúlt, egy kis fényudvar van még, ami az első műtét után is eltűnt, remélem, most is el fog.
Szóval úgy néz ki, hogy a görcsöt is fellazította a pupillatágító, remélem, nem is fog visszajönni többé.

(#4650) sqpp


sqpp
őstag

Sziasztok.

Nekem Szombaton volt No Touch PRK (sasszem) es masnapra mar 75%os volt a latas, ami alltiolag eleg jo. viszont 3. napos kontrollra mar gyonyoruen lattam a reggeli ido folyaman. Estere mikorra levettek a kontakt lencset kicsit szellemesse valt a latas. Valakinek volt ilyesmi? Kicsit felek hogy valami nem jo. Penteken lesz ujabb kontroll.

(#4651) Dnalorr


Dnalorr
csendes tag

Sziasztok,

van köztünk esetleg, aki távollátó, tehát "pluszos", és végeztek el rajta szemműtétet fiatalon (bocsánat, tudom, ez relatív :) )?

Sasszemklinikán érdeklődtem és tájékoztattak, hogy 45-50 éves koromig szóba sem állnak velem, viszont hallottam már olyat, hogy valahol ennek ellenére végeztek el műtétet. Várni még erre 20-25 évet nekem elég távolinak tűnik, és nagyon örülnék, ha boldogulnék szemüveg/kontaktlencse nélkül is. Van valakinek ezzel kapcsolatban bármilyen tapasztalata?

Előre is köszönöm.

(#4652) EnterR válasza Dnalorr (#4651) üzenetére


EnterR
veterán

Mekkora volt az a plusz? Nekem elsőre mínuszt műtöttek, majd "átromlott" a jobb szemem pluszra és újrakezelték. Igaz, ez csak +0,75 volt. 24 vagyok. Pluszos szem esetén valóban sokkal kisebb a mozgásterük.

PSN ID: marquuard

(#4653) Dnalorr válasza EnterR (#4652) üzenetére


Dnalorr
csendes tag

+3.50 és +3.75-ről beszélünk. Igencsak rosszak a szemeim azért...

(#4654) EnterR válasza Dnalorr (#4653) üzenetére


EnterR
veterán

Anyunak ugyanezek az értékei, megnézettük a műtétem előtt és pont emiatt dobta vissza a Sasszem. Aztán olvastam itt olyat is, hogy máshol meg tűréshatáron belül van ez a pluszos érték, de nem fogunk kísérletezni.

PSN ID: marquuard

(#4655) Baskiria válasza EnterR (#4652) üzenetére


Baskiria
senior tag

Milyen lett az újrakezelés után? Én is gondolkozom rajta, hogy kicsit erőszakoskodok mert a bal szemem csak zavaróan homály közelre... Nekem is átcsúszott pluszba.

(#4656) EnterR válasza Baskiria (#4655) üzenetére


EnterR
veterán

Határozottan jobb, de így is össze-vissza ingadozik. Egy ideje mondják (5. hónapja), hogy még mindig egyenetlen a szemfelület, várjunk a felépülésre. Egyébként áprilisi mérés szerint 0 dioptria, 0 cylinder, bár erről papírt nem adnak. Abban bízok, hogy tényleg csak a leírt "centrális hámhiány" okozza az ingadozást és nem kezdett el megint dioptriát visszaépíteni.

A korrekciós műtét innen indult (jobb szem):

+0,25 dioptria
+0,50 cylinder

PSN ID: marquuard

(#4657) EnterR


EnterR
veterán

Ma volt a korrekciós műtét 5. havi kontrollja. Kértem konkrét számokat, egész jól állok. Bemérték mindkét szemem.

Bal szem: +0.25 dioptria; 0.25 cylinder
Jobb szem (újraműtött): 0 dioptria; 0.25 cylinder

Mikroheges még a jobb, PRK-m volt másodjára is és kicsit lassan épül vissza a cornea, ez okoz néha ingadozó látásélességet. Műkönny és néhány pislogás megoldja. Bal szemem tökéletes továbbra is, sokat segít rajta, hogy az a domináns szem. Kétszemes látásélesség 200%, Sasszemnél minden sor leolvasható volt. Második nekifutásra elégedett vagyok az eredménnyel, még hámhiány gyötör, de ehhez még idő kell.

PSN ID: marquuard

(#4658) Lien válasza EnterR (#4657) üzenetére


Lien
tag

Szuper ezeket olvasni. Reméljük boldog is leszel vele jó sokáig!
Lehet még harmadik műtéted vagy a PRK teljesen kinyírta a szaruhártyád?

(#4659) EnterR válasza Lien (#4658) üzenetére


EnterR
veterán

Nem lennék nyitott már egy harmadikra, ha az eredmény ezt indokolná. Az egyenetlen szemfelület pedig a lézer mellékhatása, ráadásul a korrekció nem no-touch volt mert eléggé elvékonyodott a szaruhártya az első műtét során. Ez még ki fog simulni idővel, aztán az ideiglenes ingadozások is megszűnnek. Olyannyira minimális az eltérés a két szem közt, hogy két szemmel elő sem jön. Este, félhomályban feltűnőbb, amikor már elfárad a szem, viszont ezt műkönny megoldja.

Műszeres eredmény szerint nincs is mit javítani már, az agy 0,25-ös cylindert lazán korrigál. Illetve a balon is lett/maradt cylinder (és 0,25 dioptria) de domináns szem révén ennek semmilyen észlelhető hatása nincsen. A lényeg, amire a doktornő is szakvéleményt fogalmazott meg az az, hogy a még fennálló "centrális hámhiány" esetenként látásingadozást okozhat. De ez egy apró fizikai-felületi eltérés, ami hámosodással rendbejön idővel.

PSN ID: marquuard

(#4660) Des1gnR


Des1gnR
őstag

Múlt héten volt a 3 hónapos vizsgálatom. A jobb szemem 100 a bal szemem 90%-os. Ez valójában 95 és 85 csak rámondtuk, hogy megy az egész sor. 2 hónap múlva lesz a következő vizsgálatom, addig változhat, de ezek alapján szeretném majd a korrekciós műtétet.

MDExMTAwMTEgMDExMDEwMDAgMDExMDExMTEgMDExMTAwMTAgMDExMTAxMDAgMDExMTAxMDEgMDExMTAwMTAgMDExMDExMDAgMDAxMDExMTAgMDExMDAwMDEgMDExMTAxMDAgMDAxMDExMTEgMDExMDExMTEgMDExMTEwMDEgMDEwMDAxMDEgMDEwMTAwMDAgMDAxMTEwMDE=

(#4661) EnterR válasza Des1gnR (#4660) üzenetére


EnterR
veterán

Nálam az egyéves kontroll előtt szóba se hozták a korrekciót, biztos, hogy ezt 3. hónap után már elhatároztad? Ez még nagyon az eleje.

PSN ID: marquuard

(#4662) Des1gnR válasza EnterR (#4661) üzenetére


Des1gnR
őstag

Ha nem változik, akkor igen. Amikor azt mondják, hogy lehet, akkor csinálják. Lehet, hogy ez még nem 2 hónap múlva lesz.

MDExMTAwMTEgMDExMDEwMDAgMDExMDExMTEgMDExMTAwMTAgMDExMTAxMDAgMDExMTAxMDEgMDExMTAwMTAgMDExMDExMDAgMDAxMDExMTAgMDExMDAwMDEgMDExMTAxMDAgMDAxMDExMTEgMDExMDExMTEgMDExMTEwMDEgMDEwMDAxMDEgMDEwMTAwMDAgMDAxMTEwMDE=

(#4663) -FreaK-


-FreaK-
veterán

Sziasztok!
Egy-két éve már nem olvasgattam a témában, de lassan rá szeretném szánni magam a műtétre.
Melyik eljárást ajánljátok (már persze ha alkalmas leszek rá), melyik lehet a legjobb?
VisuMax / Z Femto 7D / Contura Vision ?

A VisuMax mondjuk már régi tech. itt egy 2009-es videó róla.
A másik kettőről nem sokat tudok. A Relex Smile kezelésről még régebben láttam videót és ott mondtam hogy na én ezt soha :D

(#4664) tildy válasza Des1gnR (#4660) üzenetére


tildy
nagyúr

Ne haragudj de erre ? Nekem 70% volt 1 evre vagy kettőre mégse műtötték újra . Szerencsére . Mert utána 90% lett .

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#4665) Des1gnR válasza tildy (#4664) üzenetére


Des1gnR
őstag

Erre nem tudok sajnos mit mondani. Csak azt írtam amit mondtak nekem.

[ Szerkesztve ]

MDExMTAwMTEgMDExMDEwMDAgMDExMDExMTEgMDExMTAwMTAgMDExMTAxMDAgMDExMTAxMDEgMDExMTAwMTAgMDExMDExMDAgMDAxMDExMTAgMDExMDAwMDEgMDExMTAxMDAgMDAxMDExMTEgMDExMDExMTEgMDExMTEwMDEgMDEwMDAxMDEgMDEwMTAwMDAgMDAxMTEwMDE=

(#4666) Man0gatya válasza Des1gnR (#4660) üzenetére


Man0gatya
aktív tag

Hány éves vagy? mert nekem 3 hónap után 90%-os volt mindkettő most meg 120%-os

(#4667) Man0gatya válasza sqpp (#4650) üzenetére


Man0gatya
aktív tag

Teljesen normális, nekem még 6 hónap után is homályos volt.

(#4668) Des1gnR válasza Man0gatya (#4666) üzenetére


Des1gnR
őstag

31 vagyok.
Múlt héten voltam a fél éves vizsgálatomon. Két szemmel 100%-ot látok teljesen tisztán, felette már homályosan.
Jelenleg a sok klímázás és a meleg miatt marha sokat kell cseppentenem és néha teljesen elhomályosodik a látásom, főleg már estére.

MDExMTAwMTEgMDExMDEwMDAgMDExMDExMTEgMDExMTAwMTAgMDExMTAxMDAgMDExMTAxMDEgMDExMTAwMTAgMDExMDExMDAgMDAxMDExMTAgMDExMDAwMDEgMDExMTAxMDAgMDAxMDExMTEgMDExMDExMTEgMDExMTEwMDEgMDEwMDAxMDEgMDEwMTAwMDAgMDAxMTEwMDE=

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.