Sziasztok,
Vkinek van itt tapasztalata beavatkozás utáni proteinpor fogyasztás hatásáról? Mennyi idő után álltatok vissza rá? 2-3 hónap szünetet javasolnak, de mivel parázok, hogy tényleg lehet vmi visszaállító hatása, ezért én inkább fél évvel számolok visszatérésnek.
Megosztom a műtéttel kapcsolatos tapasztalataimat is, hátha hasznos lesz vkinek:
1 hónappal ezelőtt volt sima Visumax kezelésem a Focus Medicálnál (Dioptria: 3,75 Cylinder: 0,75 & 1,25) Közvetlen a műtét után számomra meglepően jó közérzettel üldögéltem a váróban. Viszont miután megkaptam az első tobradex cseppet és utamra engedtek, 2-3 óráig úgy folyt a könnyem, hogy még kinyitni is alig bírtam a szemeim. Még jó hogy jöttek értem kocsival, mert a bkv megvalósíthatatlan lett volna, de egy taxissal is nehezen boldogultam volna.
Az első 3 hétben - amíg tartott a tobradexes csepegtetési fázis - a napok 80%-ban változó mértékben, de homályosan láttam. Pár kivételes órát leszámítva, csak a műkönny cseppentése utáni 1-2 percben volt igazán "tiszta" élményem. Ennek ellenére, mind a másnapi, mind az 1 hetes kontrollon 110% alatt nem mérték a szemeim. De nagyon a betűket tippelgetve és érzésem szerint szakorvosi jóindulattal születtek ezek az eredmények. (De az is lehet, hogy reggel, amikor a mérések voltak még jobbak voltak a szemeim)
A csoda nálam a tobradex elhagyása után következett be. 1 napra rá hogy elhagytam, szinte varázsütésre tökéletes lett a látásom. (persze az esti fényudvart leszámítva, de az engem speciel nem zavar) És azóta megingás nélkül szuperál a látásom. Most a havi kontrollon 120% ill 125%-ot mértek. Szóval senki ne aggódjon egyből, akinek a gyógyszeres csepp használati időszakában még gondjai adódnak. Egyébként nekem az átlagosnál szárazabb szemeim voltak korábban is (értsd műtét előtt is rendszeresen használtam műkönnyet). Szóval lehet ez is közrejátszott. A visumax pedig tényleg kíméletes eljárásnak bizonyult (pedig nem is a legmodernebb smile változatát vettem igénybe) mert nem igazán véreztek be a szemeim utána. Pedig korábban ez többször is előfordult nálam egy egy rövid éjszakát követően, ezért számoltam ilyesmivel a műtétet követően.
Szóval egyenlőre minden szuper és már csak imádkozom, hogy kitartson ez az állapot az "öregszem" eljöveteléig. (28 vagyok most)
[ Szerkesztve ]