Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82651) King Unique válasza sgabi (#82642) üzenetére


King Unique
titán

Ha Windows 7-et akarsz telepíteni arra a laptopra, akkor nem éppen világos, hogy miért itt és miért nem a Windows 7 topikban érdeklődsz... :F

Egyébként meg tipikus probléma szokott lenni a 7-es telepítésénél az USB 3.0 port, mivel a 8.X/10 rendszerekkel ellentétben nem támogatja natívan a szabványt. Aztán az UEFI szintén, mivel azt sem támogatja teljes körűen és pláne laptopoknál van, hogy csak legacy BIOS (CSM) módban telepíthető. Továbbá egyéb drivert (pl. SATA) is hiányolhat a 7-es telepítője, na meg az sem mellékes, hogy a laptop gyártójának oldalán melyik Windowshoz van támogatás, melyikhez vannak driverek. Ha eleve egy újabb gép, akkor annál megint nem feltétlen biztos, hogy a 7-es teljes körűen támogatott. Sőt, pl. az X349-G2-M esetében elvileg csak Windows 10-hez vannak a gyártó weboldalán.

[ Szerkesztve ]

(#82652) jokeph válasza kory24 (#82650) üzenetére


jokeph
nagyúr

Az A75, gondolom egy FM1 socketes, A75 chipsetes lapot takar, ott még jelen van az EHCI, amit a W7 is ismer, sőt arra még az XP SP2 is felrakható e szempontból. ;]

Gigabyte GA-H170-HD3 DDR3 lapnál és Asrock Z270m ITX/ac-nál is teljesen mindegy volt hogy hová dugom a pendrive-ot, az újabb chipset-es lapoknál már csak XHCI vezérlő van, azt meg a W7 nem ismeri alapból, viszont esetemben megoldható a dolog (bár nem éltem vele, nyaggatom a W10-et), van gyártói oldalon W7-hez XHCI támogatás, amit bele kell integrálni egy W7 telepitőbe. :K

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#82653) sgabi válasza King Unique (#82651) üzenetére


sgabi
csendes tag

Köszönöm! Tehát nagyjából halovány az esélyem erre! Egyébként mivel jelenleg win10-em van és ez produkálja a problémáimat, azért érdeklődtem itt! :U

(#82654) King Unique válasza sgabi (#82653) üzenetére


King Unique
titán

A kettő 2 külön dolog. A Windows 10-et érintő probléma valóban ide tartozik és nyilván itt kell feltenni, megoldást keresni rá stb. De a 7-es telepítése nagyon nem és nyilván nincs köze annak a Windows 10-hez... :N

[ Szerkesztve ]

(#82655) egykori válasza vlevi (#82649) üzenetére


egykori
őstag

Még annyit megteszek, hogy a BIOS topikban rákérdezek a beállításokra, ha nincs semmi, akkor hagyom így, amíg elő nem jön valami erre utaló probléma. Köszi.

(#82656) VGYke válasza King Unique (#82350) üzenetére


VGYke
addikt

Ezen cikk alapján megpróbálom kilőni a háttérben futó alkalmazásokat.

De mit lőhetek ki?
Nyilván, amit soha nem futtatok (pl. Twittwer), igen.
Megfordítva a kérdést:
Mit semmiképp ne tiltsak le?
Itt egy lista a háttérben futó / letiltott alkalmazásokról.

Szerintetek mit módosítsak?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#82657) Cs1csó válasza VGYke (#82656) üzenetére


Cs1csó
félisten

A Gépházban a RENDSZER-től a KERESÉS-ig mindent ki lehet kapcsolni azaz a csúszkákat mind kikapcsolt állásba lehet állítani pár kivétellel pl. a windows update-et hagyhatod.
Telepítsd a CCleaner-t és akár ezeket az UWP-s appokat - CCleaner főablak - eszközök - programok eltávlítása résznél el is lehet távolítani ha nem használod a ONEDRIVE-ot akkor azt is kikapcsolhatod - tálcán jobb klikk a felhőn beállítások opció alatt.

Ennyi, az UWP-s képnézegetőt is gyalultam mert az Irfanview-t használom.

(#82658) King Unique válasza VGYke (#82656) üzenetére


King Unique
titán

Aztán minek, netán laptopot használsz aksiról és amiatt annyira fontos, hátha jelent valamit, vagy miért?

Ezeknek is a kikapcsolása csak opcionális, egyáltalán nem kötelező. Nálam rendszerint nincsen egyik sem, erővel uninstallálni sem szoktam a beépített alkalmazásokat, mégis működik a rendszer és használom gond nélkül. Ha pedig megfelelő teljesítményt akarok, akkor eleve nem ilyeneket piszkálok, meg ilyen-olyan optimalizáló programokkal szórakozok, hanem kellően erős hardvert használok. Önmagában pusztán már egy SSD is sokat jelent.

[ Szerkesztve ]

(#82659) terapeuta007


terapeuta007
aktív tag

hogyan lehet compatibility assistant ot kikapcsolni?
probaltam már a services ben meg a gpedit ben is kikapcsoltam a cuccait , de még mindig mukodik a win10 ezen csodálatos és feltétlenül szükséges funkciója.

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#82660) King Unique válasza terapeuta007 (#82659) üzenetére


King Unique
titán

Azt nem írtad, hogy a Windows 10 és a StartIsBack program melyik verzióját használod. De pl. az előbbinél a legújabb Windows 10-verzió (1803) csak a program 2.6.2-es verziójától kezdve támogatott. Vagyis, ha azt használod, akkor inkább a programot kellene szükség esetén frissíteni, mintsem beletúrni erővel a rendszerbe...

(#82661) batyus086


batyus086
csendes tag

Sziasztok!

A telefonos aktiválási lehetőség még működik a Windows 10-nél és a 8.1-nél?

(#82662) kali válasza batyus086 (#82661) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Működik, de már nem minden napon/napszakban, illetve a 80-as telefonszám helyett a normál városit preferálják.

[ Szerkesztve ]

(#82665) Syl válasza vlevi (#82649) üzenetére


Syl
nagyúr

>...kétszerháromszor ki/be kapcsoltam a gépet, párszor próbából újraindítottam...

Azt ugye tudod, hogy a gyorsindítás csak leállítás/bekapcsoláskor működik?! Ha restartot kérsz a géptől, akkor az "normál" bootot fog végezni, hibernálási vackok nélkül.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#82666) batyus086 válasza kali (#82662) üzenetére


batyus086
csendes tag

Én az eddig jól bevált slui 4 parancssoros megoldással próbálkoztam, de ha beírom és lenyomom az entert, utána előjön egy ablak, hogy "A Windows nem aktiválható telefonon, vegye fel a kapcsolatot a rendszergazdával." Ilyenkor mit lehetne tenni?

(#82667) vlevi válasza Syl (#82665) üzenetére


vlevi
nagyúr

Igen, tudom.

Azért is írtam, hogy párszor ki/be kapcsolással próbáltam a boot időt, néhányszor pedig újraindítással.

És igen, volt olyan újraindítás, amikor meg sem jelentek a tekergőző pöttyök, csak feltűnt az alaplap ASUS felirata, majd, amikor a pöttyöknek kellett volna következnie, már a login képernyő fogadott.

De volt olyan, hogy kikapcsolás után, bekapcsoláskor, ugyanúgy, ugyanannyi ideig tekerte a pöötyöket, mint újraindítás után. Nem veszem zokon azt a 2-3 másodpercet, ezért is kapcsolom ki inkább a gyorsindítást.

(#82668) kidnou válasza Cs1csó (#82657) üzenetére


kidnou
senior tag

OneDrive-ot már az elején lepucoltam, 3 napja viszont vállalati verzió ablak jelenik meg minden gépinditásnál. Tálcán jobb klikk ennél csak új tár szinkronizálás és kilépés lehetőség van.

(#82669) kali válasza batyus086 (#82666) üzenetére


kali
legenda

Fel kell venni a kapcsolatot a rendszergazdával, már ha olyan a kulcs, ami kapcsolódó céges, mennyiségi...stb.
Ha viszont biztos vagy benne, hogy nem és legális a Windows kulcs, akkor fel kell majd hívni a telefonos ügyfélszolgálatot.

[ Szerkesztve ]

(#82670) Cs1csó válasza kidnou (#82668) üzenetére


Cs1csó
félisten

Vállalati? Nálam olyan nincs de gondolom azért mert az enyém Home verzió és nincs telepítve a MS Office. A CCleaner-ben lehet el lehet távolítani. Ha az Office miatt van akkor az office-t érdemes lenne újratelepíteni de csak azokat a modulokat telepíteni amiket tényleg használsz pl. word, excell, power point, nem kell a japán betükészlet, keretrendszer belépülés, .net támogatás sem kell stb.

(#82671) kidnou válasza Cs1csó (#82670) üzenetére


kidnou
senior tag

Nem tudom mitől van, Áprilisban raktam újra a gépet, azóta nem telepitettem semmit. Ccleanerben nincs a listában. Start menüben ott van a programok között, eltávolítom, másnap megint fent van. Annyira nem zavar csak furcsa

(#82672) Syl válasza vlevi (#82667) üzenetére


Syl
nagyúr

>Nem veszem zokon azt a 2-3 másodpercet, ezért is kapcsolom ki inkább a gyorsindítást.

Én is pontosan ezért (valamint a sok hibalehetőség kizárásáért) tartom kikapcsolva a gyorsindítást.
Egyébként is, a bejelentkezés utáni szüttyögés nálam sokkal tovább tart, mint a boot a bekapcsolástól a login képernyőig (legacy bios, mbr)

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#82673) vlevi válasza Syl (#82672) üzenetére


vlevi
nagyúr

"a bejelentkezés utáni szüttyögés"

Ez az. A login ablak hamar megjelenik, de utána, amikor felhasználóként bejelentkezek, még indul jópár dolog. Pl. érdekes, hogy amíg nem vagyok bejelentkezve, addíg normálisan megy az egér (Mastermouse 530), de amikor belépek, akkor megőrül, és csak 10-15mp múlva nyugszik le, gondolom azért, mert akkor töltődik be a Coolermaster programja, ami inicializálja az egér beépített memóriáját.

Az előbb egyébként elővettem a stoppert, és csináltam 5-5 leállítást, indítást, újraindítást úgy, hogy a gyorsindítás be volt kapcsolva, és úgy is, hogy ki.

Az újraindítási idők természetesen pár tizedre ugyanannyi volt.

A gyorsindítás idők stopperrel mérve valóban rövidebbek, kb 8-10mp-el, mint anélkül, de ezt kb nem veszem észre, mert, amíg bekapcsolom a gépet, odahúzom a széket, leülök, addíg nemhogy SSD-ről, de még HDD-ről is bebootol egy rendszer :)

A leállás viszont kb ugyanennyivel lassabb a gyorsindítással, mint anélkül. Ezt viszont jobban észreveszem, mert, amikor kikapcsolom a gépet, akkor rögtön kapcsolom is ki az elosztót. Gyorsindítás esetén ezt az időt, amíg bealszik a gépen a HDD led, és a Power led, ki kell várni.

HDD-n nem próbáltam a gyorsindítást, de elképzelhetőnek tartom, hogy ott még akár lassabb is lehet, mert azt a 10-20 drivert gyorsabban lehet nulláról inicializálni, mint 1-2giga kernelmemóriát betölteni swapfile-ból. Akinek HDD-je van, lemérhetné :)

[ Szerkesztve ]

(#82674) májkimiki válasza Cs1csó (#82596) üzenetére


májkimiki
őstag

Megoldódott minden probléma, nem kellett szerelni sem. Nem is bánom, mert ezektől a mai papírvékony beépített aksis konstrukcióktól a hátamon is feláll a szőr. Ha nem muszáj, nem bontom meg őket. Egy live Mint-el lehúztam mindent, ami kellet. Nem volt para az NTFS miatt, igaz írni nem is akartam a fájlrendszeren csak olvasni.

Szóval ez a rendszer egy mennyiségi licences Win10 Home volt, amit 2 éve kapott egy kis közhasznú szervezet.
Amit nem közöltek velük, hogy ez majd valamikor kifut a licenc érvényességből. Ami meg is történt valamikor, ami után szépen lassan kezdtek leállni a funkciók. Na erre az állapotra jött rá a legutóbbi főverzió frissítés ( Windows old mappa a C-n) és ebbe rokkant bele.

Hosszabb egyeztetés után, mint kiderült. Semmi MS specifikus szoftverre nincs szükségük a munka elvégzéséhez. Innentől állt a zászló a Linux Mint 19 Tara 64 bit Cinnamon-nak.
A noti működik, örülnek neki és az első tapasztalatok az új alternatív rendszerről nagyon pozitívak.

Köszönöm szépen a segítséged. :R :)) :C

(#82675) májkimiki válasza King Unique (#82599) üzenetére


májkimiki
őstag

Nem kellett Windows telepítővel bajlódni. Linux Mint 19 lett az új rendszer. Elsőre nagyon pozitív az élmény. Arra kértem a felhasználót, hogy ossza meg velem a tapasztalatait. Majd lehet írok egy blog bejegyzést erről a linuxos topikban.

Köszi szépen neked is a segítséget. :R :C :))

(#82676) MaxxDamage


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Win10 verzió beleszólhat a memória működésbe?
Most Upgradeltem a lapot+cpu+ram és Wint is újra húztam és sok tesztet futtattam amik lefutottak gond nélkül. RogueKiller 64 felénél 3/4-nél kifagy a gép (blue screen és restart) majd néztem super pi és simát is meg techpowerup memtest64-t is. Utóbbi 1min 54sec után dobott egy hibát, másikak elég jól lefutottak (12-ből 9 teszt OK , 8M felett a program leállt...)
Valami nagy Update közben 4*%-nál megfagyott a gép és restartolni kellett.

Most memtest84 fut jelenleg.

MD
L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#82677) Sztlaci


Sztlaci
aktív tag

A Youtube másnál is akadozik, Net mérve jó.
Ha leállítom a lejátszást, viszonylag gyorsan előtölt, de ha lejátszáson vagyok alig halad előre.
CPU 8-14% között megy, memória is van.
Vagy valami szolgáltatói hiba?

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#82678) laszlohu válasza Syl (#82456) üzenetére


laszlohu
addikt

valóban, az aktív időszak is a baja volt, mert elindult a letöltés, viszont 89 % nál újra azt írja ki, hogy
letöltés függőben

(#82679) Tigi


Tigi
őstag

Sziasztok

Egy tegnapi kék halál (win10 pro 64 1803) óta nem működik a gépem (Dell Optiplex 755).
A jelenség a következő:
Bekapcsoláskor a Power LED zölden világít a 3-as diagnosztikai LED társaságában és a DELL logónál nem jut tovább a gép, olvastam, hogy ez a kombináció proci hibára utal.

Valaki járt már így?

[ Szerkesztve ]

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#82680) gézu válasza Tigi (#82679) üzenetére


gézu
őstag

Első körön proci kiszed, cpu kontakt ellenőriz. Ha nem javul meg, akkor inkább alaplapi hibára gyanakodnék, a cpu-k ritkábban szoktak meghalni, az alaplapi forrasztások annál inkább. Lehet, egy reballozás bejátszik.

If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.

(#82681) Tigi válasza gézu (#82680) üzenetére


Tigi
őstag

Köszi a választ. :R
A gép saját diagnosztikája alapján proci hiba, akkor lenne alaplap hiba, ha a Power LED sárgán világítanak.
De a proci kiszedést és visszarakást kipróbálom, meg van itthon egy másik proci is, esetleg azt is megpróbálom majd.

Köszi.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#82682) Tigi válasza Tigi (#82681) üzenetére


Tigi
őstag

Na, sajnos a proci halt meg (q6600) :O .
Hiába szedtem ki és raktam vissza, nem segített, viszont a másik procival (e2160) rögtön elindult és most is az említett gépről írok.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#82683) forras2


forras2
őstag

Szevasztok!

Win10-ben az alap képnézegetőben nem tudok a képek közt váltogatni, mindig egyesével kell megnyitnom a képeket. Erre van valami megoldás?
Ha az asztalon vannak kint képek, ott tudok váltogatni köztük...

(#82684) Kékes525 válasza MaxxDamage (#82676) üzenetére


Kékes525
félisten

"Win10 verzió beleszólhat a memória működésbe?"

Minden operációs rendszer nemcsak beleszólhat, hanem bele is szól. Az operációs rendszerek egyik alapfeladata a memória kezelése. A memória teszteket ezért (is) kívülről kell indítani. Másrészt azért, hogy olyan részekhez is hozzáférjenek, amelyeket az operációs rendszer lefoglal, így a tesztek számára elérhetetlen. MemTest86

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#82685) #86564352 válasza forras2 (#82683) üzenetére


#86564352
törölt tag

Lapoznia kéne pedig minden esetben. Nálam jó egérrel és billentyűzettel is. A Photos app beállításaiban az egér görgőjére a lapozás van állítva nálad?

(#82686) forras2 válasza #86564352 (#82685) üzenetére


forras2
őstag

Ha a fényképek "programhoz" hozzá adom a képeket, akkor tudok köztük váltogatni! De v iszont ha totalcmd-n keresztül nyitok meg 1 képet, akkor már nem.

(#82687) jolti05 válasza Bodz (#82619) üzenetére


jolti05
őstag

Sajnos saját adatbázisból szedi a lyrics-eket, és úgy látom a felhasználók töltik fel őket, így 20 nótából 1 esetében talált dalszöveget. Ettől függetlenül köszi, elsőre egészen ígéretesnek tűnt ( a borzasztó kinézete ellenére :) ).

twofatcat: A Musixmatch nem zenelejátszó program :(

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#82688) jasonka


jasonka
aktív tag

Üdv !
Segítséget szeretnék kérni : 64 bites WIN 10-en szeretnék virtuális gépet létrehozni, hogy 32 bites XP-t tehessek rá (mivel egyes alkalmazásaimat fel sem engedi telepíteni a W10... :O )
Először a Hyper V-vel próbálkoztam - konfiguráltam is - de az volt a baja, hogy a "fő winchester fő partícióján" (amin maga a WIN 10 is van) nincs elég hely. Hiába van bőven hely a másik partíción - sőt a "2 sz. HDD-n" még több - nem tudom "meggyőzni" hogy másik merevlemezre térjen át... :W
Emellett hiába van a DVD-olvasóban az XP telepítője, hiába készítettem egy XP - ISO lemezképfájlt a HDD-re folyton csak "SCSI"- n és a hálózaton keres... :O
Mindezért próbálkoztam az Oracle Virtuális Box-ával - azt is konfiguráltam (természetesen előtte leszedtem a Win10 Hyper V-jét !) minden szép és jó, de mikor elindul a virtuális gép mindenféle hibaüzeneteket ír ki - persze "ékes angol nyelven" :W - hogy nem tudja megnyitni sem a telepítő lemezt, sem az XP ISO lemezképfájlját...
A konfigurálás nem nehéz (Win10 könyvem is van) - az még magyarul le is van írva - de a virtuális gépre történő telepítés "előfeltételei / követelményei" mindenütt csak angolul olvashatók, és az előálló hibák is csak úgy vannak leírva... :O
Segítséget kérek : SEGÍTSÉÉÉÉG ! :DDD :DDD :DDD

Hja kérem ! A Belváros !...

(#82689) szabonagyur válasza jasonka (#82688) üzenetére


szabonagyur
félisten

A legegyszerűbb:
1. Virtualbox leszed
2. ISO gép készítése/letöltése ami kell
3. Vbox indít, megadsz egy nevet meg kiválasztod, hogy XP32 bit.
4. Megadod hova mentse el magát a virtuális gépet
5. Finish-re nyom, majd mielőtt indul a beállításokban beállítod a memória, processzor stb. dolgokat (méret, ilyenek)
6. Start Virtual Machine, egyből feldobja, hogy akkor add meg a ISO lemez helyét, ezt megadod és elindul a telepítő.

Ha bármi mást ír ki akkor dobj ide képet, bár talán van ennek jobb téma is.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82690) zolee001 válasza jasonka (#82688) üzenetére


zolee001
őstag

Gugli 1/1
IMHOL

(#82691) TRob1 válasza jolti05 (#82687) üzenetére


TRob1
veterán

foobar2000+Lyric Show Panel 3

(foobar2000 topik)

ui: "A Musixmatch nem zenelejátszó program " - Hát micsoda? Ha már a neve is Musixmatch Lyrics & Music Player? :F

¤ R'n'R ¤

(#82692) #86564352 válasza jolti05 (#82687) üzenetére


#86564352
törölt tag

Dalszöveg volt a kérdés elsősorban azt hiszem, a Musixmatch tudja a dalszöveget Spotify, iTunes, WMP, Groove mellett.

forras2: File Explorerből és appból is jól lapoz nálam. Próbáld ki úgy nem Total Commanderből nyitod meg a képet. Legutolsó ötlet a Settings/Apps azaz gépházban resetelni a képnéző appot.

(#82693) Sub-ZeRo válasza forras2 (#82686) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Irfanview nem játszik?!

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#82694) MaxxDamage válasza Kékes525 (#82684) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Memtest86 is futott (nem 5óra 50percig) de 1 kört lement. (tehát modulok nem híbásak)
Kis + feszt adtam a RAM -nak és már lefutott a HyperPi , SuperPi és TechPowerUp Memtest64 (Maximumon) is. Win10 is sikeresen Updatelte magát. (korábban ez a teszt 54% -nál elhasalt, kifagyott a gép és restart gomb volt a megoldás)

Akkor elvileg most minden OK (kop-kop) és csak használni kell a rendszert/gépet!? (minden bizonnyal)
Millió féle tesztet futtattam és mind le is futott gond nélkül.

MD
L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#82695) Cs1csó válasza MaxxDamage (#82694) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ennek az egész "kínzásnak" mi volt a célja? Új gépet vettél ? Soha nem teszteltem a gépem virtuálisan összeraktam de az Ipon-nal szereltettem össze és kértem rá egy tesztelést is ennyi, leszállították és használom. Új gépnél érdemes lehet tesztelni de utána ameddig hardveres hibába nem futsz bele nem látom értelmét.

(#82696) Kiskokó


Kiskokó
veterán

Aki nagyon keni vágja a win telepitést irjon rám privtban, esetleg mobil számmal és fél ora órán belül felhivom.

Meghat a win7 em, se javitani se ujra tenni nem tudom.
Van win 10em azt se teszi fel
SSD 250gb ra menne fel amit formáztam de a win telepiton belül (se 7 se 10) nem tudja létrehozni az uj patriciot formázás után........ fuhhhh széééétbassz az ideg.... de kellet ez nekem hétvégre... komplett gép teleipités... de még elkezdeni se tudom...

GPT particio miatt nyávog de formázás után nem csinálja meg az új particiot.
Win7 nél nem csinál semmit win10 telepitoben meg valami hibát dob....

Köszönöm

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#82697) MaxxDamage válasza Cs1csó (#82695) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Csak lap+cpu+ram (adatlapon található) csere történt és a RAM XMP 2.0 -ba van használva (lap gyártó RAM listán rajta van, tesztelve, stb..) már "OC" -nak számít (Ryzen+ is csak 2933MHz -ig kezeli hivatalosan, az felett már OC)

Windows is újra lett húzva és voltak az új rendszerrel is ilyen anomálíák.. (most úgy néz ki eddig gond nélkül megy minden)

MD
L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#82698) jolti05 válasza TRob1 (#82691) üzenetére


jolti05
őstag

Köszönöm!
Ez teljesen rendben van :)

Musixmatch: Feltettem újra. Mivel a szoftver úgy indul, hogy játsszak le zenét Spotifyban, iTunesban, vagy Media Playerben, így azt feltételeztem, hogy ez ennyi.

De igazad van, ez valóban egy lejátszó is.

Bár én inkább úgy fogalmaznék, hogy le tud játszani zenét, mert azért túl sok opció nincs benne :)

twofatcat: Nem egészen: "...olyan modern, de egyszerű (kifejezetten) zenelejátszót, ami a dalszövegeket is megjeleníti..." Én kettő az egybent kerestem :)

[ Szerkesztve ]

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#82699) Joshi


Joshi
titán

Sziasztok. Szeretném megosztani a Windows 10-es asztali PC-ém otikai meghajtóját hálózaton. Azt szeretném elérni, hogy a meghajtóba berakott lemezt lássa pl a médialejátszóm(Q5 Pro) és az asztali BD lejátszóm(Oppo 203). Leírná valaki hogy mit állítsak be a Windowsban? A felhasználói fiókomat jelszavaztam, és a meghajtót is megosztottam. Mintha valamit babrálni kellene a tűzfalban is? Egyébként ESET Smart Securityt használok.

ui: annyi hogy én nem a Windows Media Playerrel akarom kiküldeni a képet, hanem egyszerűen csak a meghajtót akarom elérni, konkrétan a fájlokat. Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#82700) gduck válasza MaxxDamage (#82694) üzenetére


gduck
addikt

"Memtest86 is futott (nem 5óra 50percig) de 1 kört lement. (tehát modulok nem híbásak)"

Ez sajnos nem 100%. Már több esetben, hibátlan memtest ellenére, csak a memória modul csere oldotta meg a problémát.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.