Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82252) #77646080 válasza janeszgol (#82249) üzenetére


#77646080
törölt tag

Utánanéztem, találtam pár cikket a témában. Amennyire látom, nincs róla végleges döntés, csak még fejlesztésre szorul. Érdekesnek tűnik, talán jövőre csiszolnak rajta annyit, hogy kiadható legyen.

(#82253) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Youtube videót teljes képernyőre kirakva a tálca nem tűnik el, folyamatosan előtérben marad. Böngésző újraindítás nem, csak windows újraindítás oldja meg a problémát. Mi okozza ezt? Nagyon zavaró tud lenni.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#82254) Ra's al Ghul


Ra's al Ghul
senior tag

Sziasztok!

Korábban írtam egy hibával kapcsolatban ami úgy néz ki, hogy miután felraktam a Windows legújabb Cumulative Update-t azóta a gép nem bootól be csak többszöri újraindítás alatt. Ilyenkor (amikor a gép nem bootól) akkor a BIOS/ASRock logó alatt teker. Volt BIOS reset, az adott update eltávolítása sem oldotta meg a problémát.

Erre esetleg van valakinek valami ötlete?
Amíg nincs fent az update addig nincs gond… amit felrakom az első restart sem megy már.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.

(#82255) repvez


repvez
addikt

Az aktiváciom megolldódott, de most azt kérdezném, hogy másnál is van, hogy egy pillanatra elmegy kép kapn és utána mintha semi se történt volna megy tovább?

Ezt a régi gépemen is csinálta. lehet , hogy a win 10es frissitésnél van valami ami nem szeret vagy valamelyik driver?

A laptopom 4 napos és a win telepités is.
Mig az asztali gépem 2011es és azon kb 1 éves vagy több a rendszer.

(#82256) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Most tettem fel a maradék két gépre is az 1803-at és elszállt a hálózati mappamegosztás.
NEM otthoni csoport, jelszavas fiókos régi módszer.

Valamikor átgörgettem a megoldást, de már nem emlékszem mi volt, mintha vezérlőpultban és gépházban is kellene valamit állítani.
Jelenleg a Windows nem tud kapcsolatot létesíteni a \\gépnév összetevővel műsor megy...

Emlékszik valaki erre?

(#82257) hunvarlan


hunvarlan
aktív tag

Sziasztok az a problémám hogy egy játékot túl nagy ablakban nyilt meg és nem tudom átállítani felbontást 1920-as-ra hogy tudjak játszani vele mit csináljak hogy a winfos ne akkorában nyissa meg nem lehet átállítani és így élvezhetettlen köszi a segítséget előre is.

(#82258) qqcqqc válasza quailstorm (#82256) üzenetére


qqcqqc
őstag

A hálózati beállításoknál vissza kell állítani a hálózatfelderítést, és a hálózati megosztás bekapcsolását. Vezérlőpult-Hálózati és megosztási központ-Megosztások speciális beállításai, ha jól emlékszem.

(#82259) Cr00py válasza hunvarlan (#82257) üzenetére


Cr00py
senior tag

Ezt inkább az adot játék topikjában tedd fel, avagy mióta csinálja ezt?

(#82260) Ablakos válasza quailstorm (#82256) üzenetére


Ablakos
őstag

Esetleg smb1 visszakapcsolás, ha régebbi eszközök igénylik. (pl asztali media lejátszó)

(#82261) hunvarlan válasza Cr00py (#82259) üzenetére


hunvarlan
aktív tag

Megoldódott jobb click a játék indító ikonon és tulajdonságok és ott kell beállítani teljes képernyőre és kész is csak eddig nem volt ilyen gondom.......

(#82262) Sub-ZeRo válasza hunvarlan (#82257) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Ha ilyen gondod van másik játéknál is, akkor azt is tudod csinálni, hogy a játék mappáján belül, vagy a dokumentumoknál, ahová a mentést teszi, megkeresed a xxx.cfg fájlt és kitörlöd. Így 640x480, vagy valami kis felbontáson fog elindulni a játék.

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#82263) vlevi


vlevi
nagyúr

Korábban olvastam, hogy az UWP appokból ezentúl az Edge lesz az alapértelmezett böngésző, minden linket (pl. a posta app) az Edge-el fog megnyitni. Nagyjából fel se tűnt ez a dolog eddig, de ma rájöttem, milyen szar fícsör ez. Semmire nem használom az Edge-t, így pl. amikor PH-s PÜ-ről kapok értesítést a posta appba, akkor egy olyan böngésző nyílik meg, amivel nem vagyok bejelentkezve a PH-ra.

Pedig, már majdnem azt mondtam, hogy kezd használható lenne a posta app (most az insider verziót nézegetem, és azt használom levelezőnek), de így, megint egy csodás dolog, ami miatt a rendes gépemen megintcsak hanyagolni leszek kénytelen az UWP felületet... :(((

(#82264) DonMedve


DonMedve
addikt

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, nem tudom jó helyre írok e! Adott egy Gigabyte H110-S2H alaplap, W10 Pro rendszerrel. A gondom az, hogy ha a fülest bedugom az előlapi csatlakozóba, akkor a hang "megbolondul". Úgy értem ezt, hogy pl videót, streamet nézek akkor a streamer beszéde ilyen motyogás, meg a hangok sem tökéletesek. Játékban, WoTozom a tankomnak nincs hangja, míg a többiekét olykor hallani, olykor nem teljesen, nem is tdom, hogy tudnám pontosabban leírni. Discordon nem hallottam a másik hangját ő értett rendesen. Mindez processzorcsere után kezdődött. G4560-at cseréltem egy i7 6700-ra. Mérgembe még a Wint is újraraktam, driver csere is volt, próbáltam driver nélkül is, ugyanaz. Tudna valaki segíteni? BIOSban sem találtam semmit olyan beállítást. Előre is köszi.

"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>

(#82265) #86564352 válasza vlevi (#82263) üzenetére


#86564352
törölt tag

Sajnos vagyis érthető okokból a Microsoft, Google és Apple mind a saját programjaikba, szolgáltatásaikba akar beterelni.

(#82266) DonMedve válasza DonMedve (#82264) üzenetére


DonMedve
addikt

Annyit hozzátennék, hogy a hátlapi kivezetésen semmi probléma. :F

"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>

(#82267) Cs1csó válasza DonMedve (#82264) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez egy elég olcsó alaplap (nem gyakran hallok olyat, hogy egy 16 ezer forintos alaplapba i7-et tesznek) lehet, hogy sok már neki az i7. Esetleg próbáld meg frissíteni a BIOS-t. Az alaplapod honlapján tuti lesz leírás.
Tedd fel a kérdésedet itt is - ha nem kapsz valami olyan tanácsot ami tényleg beválik - Azonnali alaplapos kérdések órája és Gygabyte alaplap topik

AHOGY GONDOLTAM, megnéztem a lap honlapját ezt onnan másoltam ki hátha tényleg ez a megoldás:

* For 7th Generation Intel® Core™ processors support need to update the latest BIOS

Mondjuk nem biztos, hogy ez a gond de legalább egy hibaforrást kizársz ha megbizonyosodsz arról, hogy a legfrisebb a bios-od.

[ Szerkesztve ]

(#82268) DonMedve válasza Cs1csó (#82267) üzenetére


DonMedve
addikt

Értem, köszönöm. Jó áron jutottam hozzá, éltem a lehetőséggel. Megpróbálom. :R

Legfrisebb BIOS van rajt. (F25)

[ Szerkesztve ]

"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>

(#82269) vlevi válasza #86564352 (#82265) üzenetére


vlevi
nagyúr

Semmi bajom nem lenne ezzel, ha az Edge-t használnám :)

De már annyiszor szó volt róla, hogy Edge, Chrome, Opera (satöbbi) alatt a DirectWrite miatt rosszabb a szöveg megjelenítése, mint FF alatt, hogy néhány perces próbálkozáson kívül nem vagyok képes használni az említett böngészőket.

(#82270) quailstorm válasza DonMedve (#82264) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Procicsere közben elpiszkáltad az előlapi kivezetés csatlakozóját, megtört, fordítva van bedugva, valami ilyesmire gondolok.

(#82258) qqcqqc: nézem

(#82260) Ablakos: az most nem kell szerencsére

közben visszatekertem és még ez volt az

[ Szerkesztve ]

(#82271) Cr00py válasza DonMedve (#82268) üzenetére


Cr00py
senior tag

A hang problémákat a legtöbb esetben a driver okozta galibák okozzák. A bios-nak ehez nem sok köze lehet szvsz, bár ki tudja.

Én mondjuk sosem állítottam semmi hanggal kapcsolatos dolgot a biosban, és nem volt gondom, maximum csak driver eredetű.

1.) Kapcsold ki a windows automata driver frissítő funkcióját, majd tegyél fel egy régebbi hang drivert, hogy ott jelentkezik-e hasonló. + nézz szét a hang driver beállításaiban.

2.) Csak akkor jelentkezik a hiba, ha az előlapi portba csatlakoztatod az eszközt? Hátlapi csatlakozóba próbáltad? Esetleg húzd le a laprol a front panel csatlakozót ( a hangét - bal alsó sarokban van a lapon - F_Audio van alá írva ) , fújkáld meg picit, majd dugd vissza. ( kikapcsolt állapotban legyen a gép, esetleg áramtalaníthatod is, biztos ami biztos.

3.) Talán a gépházban lévő front panel hibásodhatott meg. Ha van kéznél egy másik ház, azzal kipróbálhatod, ha azt dugod rá a lapra. ( bár ez elég extrém..de egy próbát megérhet. )

[ Szerkesztve ]

(#82272) DonMedve válasza quailstorm (#82270) üzenetére


DonMedve
addikt

Ilyenekre figyelni szoktam, de csak egyféleképpen lehet rátenni, tehát fordítva bizti nincs rajt.

Cr00py:

1, Ezt végigzongoráztam.

2., Igen, csak akkor. Hátlapival semmi gond. Megpróbálom amit írtál.

"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>

(#82273) Cr00py válasza DonMedve (#82272) üzenetére


Cr00py
senior tag

Akkor vagy a driverben van valami összekeveredve, vagy a front panel csatlakozó, esetleg maga a front panel lehet ( kontakthibás ?! ) Picit mozgasd meg benne, Ha picit recseg, elmegy, visszajön, kitisztul, akkor ezutóbbi lesz a ludas.

(#82274) quailstorm válasza quailstorm (#82256) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Az egyik gépen elmászott nyilvánosra az Ethernet, mint bacsisnál, de nem oldott meg semmit.

1-es gép: automata felderítés működik, megjelenik a hálózat listában a 3 gép, laptophoz csatlakozik, régi gépemhez nem (ez lenne a legfontosabb, 4TB szemét van rajta...)
2-es gép: felderítés nem működik, kézzel beírva csatlakozik
3-as gép: GOTO 2-es gép

Lényegében csak az az egy nem megy, amit használok is gyakran. Régebben a laptopról nem tudtam elérni a nagygépet ugyanígy, de azt letojtam.

Van erre valami easy automata hotfix izé? Vagy csak 2 napos szopással lehet arra jutni, hogy MS-nél nem tudnak programozni?

(#82275) qqcqqc válasza quailstorm (#82274) üzenetére


qqcqqc
őstag

Magánhálózatban van minden gép?

(#82276) quailstorm válasza qqcqqc (#82275) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Igen, most állítottam át arra. A laptop már el is éri (ha beírom a \\gépnevet).

(#82277) DonMedve válasza Cr00py (#82273) üzenetére


DonMedve
addikt

Ott a pont. Maga a frontpanelbe van kontakt. Köszönöm! :R

"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>

(#82278) Mikiller


Mikiller
aktív tag

Sziasztok!

Pár napja lettem figyelmes a képen látható 2 név nélküli ikonra a folyamatoknál. Az egyik 50%-on tekeri a procit.
Valaki látott már ilyen ikont név nélkül? A fájl az svchost.exe-re mutat, ha rákérdezek.
Amikor leállítom eltűnik, proci venti csendesebb is lesz, de egy idő után újra bekapcsol.

(#82279) #86564352 válasza vlevi (#82269) üzenetére


#86564352
törölt tag

Nekem az Edge szövege tetszik legjobban, szorosan mögötte Firefox, a Chrome szövegmegjelenítését én sem tudom elviselni. Redditen, itt a fórumban egyszerűen bántja a szemem. (az én gépemen legalábbis)

(#82280) Cr00py válasza DonMedve (#82277) üzenetére


Cr00py
senior tag

Ez mondjuk még talán a kissebbik rossz. ebay-n biztosan találsz külön front panelt ( ha viszonylag ismert márka ), ha rákeresel a gépházad pontos típusára. Esetleg, ha van kéznél kontakt spray, azzal is megpróbálhatod, de csak áramtalanítás után.

btw legalább megvan a hiba oka. :)

[ Szerkesztve ]

(#82281) DonMedve válasza Cr00py (#82280) üzenetére


DonMedve
addikt

Zalman T3 ház. Szétkaptam, így most nem láttam törést, meg semmit. Sajnos kontaktspray nincs itthon, kicsit megmozgattam a kábeleket, meg a csatlakozóban megpiszkáltam az érintkezőket. Most jónak tűnik, majd meglátjuk meddig. De lehet utánanézek egy frontpanelnek. :R

"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>

(#82282) #77646080 válasza Mikiller (#82278) üzenetére


#77646080
törölt tag

Szia!

Nézd meg EZT a régebbi topikot, ez alapján vírusnak tűnik, vagy egyéb kártevőnek.

Amúgy elég sok mindent dobott a témában a Google, amikor rákerestem az svchost.exe kifejezésre. :)

[ Szerkesztve ]

(#82283) Cs1csó válasza DonMedve (#82281) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ennek örülök, ez a hardver probléma lett volna a köv lépcső nálam is de arra nem gondoltam volna hogy egy sima - fizikai ráhatás - megoldja - ha időlegesen is. :D

(#82284) #71043776 válasza vlevi (#82263) üzenetére


#71043776
törölt tag

Erről nem tudtam, ugyanis a Posta és az Xbox app is rákérdez, hogy mivel nyissa a linkeket, a legfrissebb 1803-on. Talán korábban rányomtál az Edge-re, vagy az Insider erőlteti.

(#82285) #77646080 válasza #71043776 (#82284) üzenetére


#77646080
törölt tag

Valószínűleg ott az igazság, az INSIDER kényszeríthet.

Amúgy azért nem értem teljesen vlevi-t, mert OK, esetleg a jövőben (majd) be lesz állítva alapértelmezettnek az EDGE, de attól még nem feltétlenül szűnik meg a lehetőség, hogy átállításra kerüljön az alapértelmezett alkalmazás egy tetszőleges böngészőre...

(#82286) CsengődiGeri


CsengődiGeri
tag

HURRÁ ÚJRA MINDEN RENDBEN MŰKÖDIK
Eddig halogattam mert esélyt akartam adni a 1803-nak meg az MS-nek a hiba javításokra de már elfogyott a türelmem. Újra feltettem a 1709-et és azonnal letiltottam a funkció frissítést a O&O-val, és láss csodát újra működik minden program és hardver ami eddig szarakodott. Üzenem mindenkinek aki user hibára fogott minden 1803-mal kapcsolatos problémát hogy coki nekik. Szóljanak az MS-nek csináljon olyan stabil és jól működő verziókat mint a 1709-es mert addig csak szívatja a jó népet.

(#82287) Mikiller válasza #77646080 (#82282) üzenetére


Mikiller
aktív tag

Köszi, de vírust nem talál semmi. Persze attól még lehet, csak nem tudom hogy kellene megtalálni. Valami elindítja Start-kor, most 2 órája nem jött vissza kilövés óta.

(#82288) Geth válasza CsengődiGeri (#82286) üzenetére


Geth
addikt

Azok szóljanak, akiknek nincs gondja? :DDD

(#82289) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Hálózatot tekintve a felderítés megoldódott, a funkciófelderítés szolgáltatásokat (2 van) kell automatára tenni.
De az elérési hiba pont arról a gépről arra, amelyikre szükség is volna, na azt nem sikerült.
Korábbi Win10-nél a laptop szórakozott másik géppel, de az nem érdekelt, ez jobban zavar.

(#82290) metalman válasza helixP (#79189) üzenetére


metalman
csendes tag

Amennyiben a képfájl nem korrupt akkor simán mennie kéne. Én a Rufus nevű programmal írtam USB-re a képfájlt és simán ment vele a telepítés.

(#82291) Sub-ZeRo válasza CsengődiGeri (#82286) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Bocsi, hogy csalódéást okozom most, de nekem tökéletesen működik a 1803. :R ;]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#82292) vlevi válasza Sub-ZeRo (#82291) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ha tökéletesen nem is, de mindenesetre nem rosszabbul, mint a 1709.

Legalábbis nálam ;]

Ezt csak azért írtam, mert soxor az a vád éri a fórumot, hogy csak nyafogni járnak ide az emberek. Hát, akkor most írtam valami jót is. :)

(#82293) szabonagyur válasza vlevi (#82292) üzenetére


szabonagyur
félisten

Mondjuk ez is olyan, hogy azt miért kellene leírni, hogy valami hibátlanul megy? Én is akkor jövök ha kérdésem van vagy valamit nem jól megy.

Ez amúgy minden témában így megy általában, nem a tömjénezés megy.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82294) sloja válasza Sub-ZeRo (#82291) üzenetére


sloja
tag

Nálam a 1803-as kiírja, hogy nem telepíthetők a frissítések. "Bizonyos alkalmazásokat el kell kell távolítani" El akarja távolítani az Avira AntiVir programot, mert nem kompatibilis a frissítéssel, de nem sikerül neki és 49%-nál leáll. Az Avira régebben fent volt, de töröltem. A maradékát egyenlőre semmivel sem találtam meg. :W

(#82295) szabonagyur válasza sloja (#82294) üzenetére


szabonagyur
félisten

How do I perform a manual uninstallation of Avira Antivirus?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#82296) #86564352 válasza sloja (#82294) üzenetére


#86564352
törölt tag

Jó esetben szokott lenni az adott AV gyártó honlapján egy külön removal tool amikor a sima uninstall nem elég alapos. Sajnos ezek a védelmi szoftverek nagyon beágyazzák magukat a rendszerbe és gyakran összeakadást okoznak.

(#82297) quailstorm válasza quailstorm (#82289) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Na megcsináltam. Végigszoptam magamat a NetBIOS-on nbtstat, volt itt minden már...
Aztán a végén kiderült, hogy tűzfal :W Ráadásul azt se tudom hogy.

Hogy mit csináltam? Hát ezt a kettőt:

Azóta engedi a gépet.
Gyanús is volt, hogy nbtstat is látja, network scanner is látja, de ha rámegyek, akkor 0.0000001sec alatt error. Míg ismeretlen névre azért volt timeout.

Tags: 0x80070035 The network path was not found error. A Windows nem tud kapcsolatot létesíteni a(z) \\gépnév összetevővel.

Mondjuk direkt szívat, mert már megint nem megy...

Ismételten lefuttatva a hibaelhárítót meg megy. Lehet ahhoz van köze, hogy visszaállítottam a gépnevet..

[ Szerkesztve ]

(#82298) Korcsii válasza quailstorm (#82297) üzenetére


Korcsii
őstag

Én meguntam, ultimate megoldás:
c:\win\system32\drivers\etc\hosts fájlban hozzáadtam a GÉPNÉV IP párost...

(#82299) Geth válasza Korcsii (#82298) üzenetére


Geth
addikt

Az ultimate megoldás nálam egy működő DNS szerver (a routeren).
Így nem kell minden hosthoz felvenni minden másikat. Ja és magát tartja karban.

[ Szerkesztve ]

(#82300) quailstorm válasza Geth (#82299) üzenetére


quailstorm
nagyúr

NetBIOS-nak vajmi kevés köze van a DNS-hez...
És nem névfeloldási hiba volt amúgy sem, ha valaki végigolvasta. Az működött. Ott volt explorerben, totalcommanderben, csak rákattintva error.

Szóval a WORKGROUP file sharing az NetBIOS over TCP/IP, DNS feloldáshoz SEMMI köze nincs tudtommal. Inkább a NetBIOS névből lesz az IP hostnév.

NetBIOS a munkacsoport, NetBIOS Master Browser van a hálózatban és NetBIOS kliensek...

A legröhejesebb meg az volt, hogy a makacskodó gépnek a NetBIOS tábláját bezzeg le tudtam kérdezni távolról...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.