Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82101) NimrodsSon


NimrodsSon
újonc

Üdv mindenkinek!

A problémám a következő:
Amikor elindítom a gépet, és elkezd bebootolni a rendszer, akkor egyszerűen félbemarad, kifagy. A RESET gomb használata után rendesen elindul. Elemcserén túl vagyok, BIOS beállítások rendben. Ötletek?
WIN 10 Pro X64 (1709build) A rendszerem egyébként SSd-ről fut.
Előre is köszi a segítséget!

(#82102) sbazsi


sbazsi
veterán

Eladósorba kerül egy gépem.
Eredetileg Windows 8 volt rajta. 500gb hdd. Most 256 SSD van benne.
Amikor lehetett, frissítettem windows 10-re. Szerintem ekkor már az SSD volt benne.

- bármikor újratelepítheted a Win10-et a korábbi Windowsod licence-ével, és telepítőkulcsával (sőt, utóbbira nem is lesz szükség, élő internetkapcsolat esetén automatikusa aktiválni fogja magát a HW ID alapján)
Ez alapján tiszta sor, hogyha egy olyan gépet telepítek újra, amihez nem nyúlok hozzá, csak meg kell csinálni az usb-t, és mehet az install, fel a netre és aktiválja magát.
De ha visszateszem az eredeti HDD-t, akkor mi történik?
A frissítéskor volt bent egy másik hdd. Azt megtartom.
A HW ID pontosan mit tartalmaz? :F

(#82103) kali válasza sbazsi (#82102) üzenetére


kali
legenda

A HDD vagy SSD cserének nincs jelentősége adott tekintetben.

(#82104) TRob1 válasza NimrodsSon (#82101) üzenetére


TRob1
veterán

Gyors rendszerindítás (Fast Startup) kikapcsolva winben az Energiagazdálkodásnál? Mert bekapcsolva okozhat ilyet.

(#82100) csicso82:
Így van

(#82099) Kékes525:
Azt gondolom tudod hogy pl. a játékok többségét is végig lehet vinni javító patch-ek nélkül? Valakinek fel sem tűnnek a patchek által javított hibák. Vagy pl. azt tudod hogy az 1.3.17-es foobart is tökéletesen tudtad használni jó hosszú ideig? Aztán jött az újabb, csak javításokat tartalmazó 1.3.18? Mégis milyen jól elvoltál a hibajavítások nélkül, nem futva hibákba... és sorolhatnám.
Pont itt a lényeg ahogy feletted írták: azért ha egy "kissebbségnél" ( ;] ) vannak hibák, az még nem jelenti azt hogy a többségnél is előjönnek. Soha semmi sem hibátlan. Így a win sem. Csak épp javarészt nem olyan óriási hibák, hogy mindenkit, vagy legalábbis a többséget érintsék. De ha valaki idetéved és folyamat ezeket olvassa, javarészt ugyanazoktól, akkor mit is gondol? (A te képeid és írásaid látva meg főleg... szerintem alig akad itt olyan akinél legalább egyszer ne nyílott volna a bicska a zsebében 1-1 hsz-ed vagy képed láttán! :Y )
És annyira azért ne szomorkodj Te kis zseni.... vagyis inkább @ másik. Fel sem fogom mi a faszért kellett megint idekeverni a zseni meg hülye meg egyéb faxságodat. Senki nem mondott ilyet, viszont rád kurvára jellemző hogy az ember szájába adod az off témákat. Szerintem ahhoz is gyenge vagy fejben hogy észrevedd, mennyi hiba az MS sara, és mennyi az egyéb szoftoké, drivereké, egyéb tényezőké... pedig rengetegszer kiderült/bebizonyosodott itt is. És azért hoztam fel az amit, mert olyan nem létezik hogy mindig minden xar, de valahogy én is, meg sokan mások is, nem egy meg nem kettő gépen megússzák évek óta. Már eleve a nagy számok (sok hiba) törvénye alapján nem egyszer bele kellett volna esnünk a "szórásba" ha tényleg ez a sok "hiba" mind mind az MS sara lenne.
Vazze, volt már olyan hsz-ed ebben a pár hónapnyi win10 használatban, ami ne vonzotta volna az offokat?
.

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#82105) repvez


repvez
addikt

vettem egy uj laptopot és ugyan azzal a win 10 fiokkal használom tovább mint a régit akkor hogyan tudom aktiválni , mert a régi laptopomhoz használt serial nem aktiválodik.
Pedig a win 10 telepitésekor meg is kérdezte, hogy melyik gépet használom jelenleg, mert van egy asztali és egy laptopom mindegyiket ugyan azzal az MS fiokkal használom, de kiválasztva a laptopot feltelepül, de nem aktiválódik.

jó lenne valami infó hogyan lehet kideriteni, hogy mi a gondja, mert költözök és emiatt nem szeretném ha letiltódna a laptopom

(#82106) Alveus válasza repvez (#82105) üzenetére


Alveus
tag

Megveszed a windowst az új laptopodra

(#82107) kali válasza repvez (#82105) üzenetére


kali
legenda

Ha OEM a kulcs, akkor az a régi laptop hardveréhez (jellemzően alaplap) van kötve, másikkal elvileg nem aktiválódik.

(#82108) Sztlaci válasza Cs1csó (#82100) üzenetére


Sztlaci
aktív tag

Azért én is azért vagyok itt, mert a most lejáró garanciás gépemen nekem is voltak problémák.
Pld. új telepítésű gép esetén (kötelező rendszer váltásnál SSD-t kapott, mert a win 10-essel irtó lassú lett mire magához tért, utána már ment) a Skype használhatatlan lett, visszhangzott. Le kellett szedni a win által felpakolt Dell audió fájlt és a Dell oldaláról feltenni,a gyárit utána jó lett. Ja meg frissítést tiltani. Van aki ezt sem tudja elvégezni, mehet a szervizbe. :F
A öreg nyomtatómmal is trükközni kell telepítések után, mert a win 10 nem támogatja, más nyomtató verzióval LP port létrehozásával még eddig megerőszakolható volt. Kérdéses hogy az újabbal sikerül-e?
Csak a fiataloknak: fekete patron 40 ml, színes 3*20 ml. Nem fogy ki a próbanyomat végén, és utánatölthető 6-8 alkalommal bohóckodás nélkül. Utána szokott hibát dobni.
Értem én hogy vegyek modern 5 ml-est, majd utána bele XXL 8 ml-es patront vagy hasonló szart.
Hogy is áll a környezetvédelem? Ontjuk a műanyag szemetet?
Frissítsenek mindig az adrenalin függők. ;]

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#82109) Immy válasza szabonagyur (#81894) üzenetére


Immy
őstag

A tiszta telepítés oké. A kérdés hogy fellehet használni a 32bites kulcsot 64bites rendszerhez?

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#82110) Raysen623


Raysen623
addikt

Sziasztok!

Egy olyan W10-es kérdésem lenne, hogy mitől áll be az egész rendszer ismétlődően kb 5-10 másodpercre, amikor szó szerint semmit nem csinál gép, és még a hálózati forgalom is leáll!!! Volt olyan hogy még a task manager is lemerevedett. Valakinek volt hasonló gondja? Köszönöm a válaszokat...(másik topicban már kérdeztem, de akkor úgy tűnt találtam rá megoldást, most megint előjött és erősebben)

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

(#82111) Cs1csó válasza Immy (#82109) üzenetére


Cs1csó
félisten

Igen, egy a fontos: home-hoz van a kulcs akkor home-ot, pro - pro stb. a nyelv is mindegy.

Raysen623
Ilyenre még senki sem panaszkodott, én sem. Sajnos ott nálad van valami gubanc, rájönni max az eseménynaplót megvizslatod esetleg csökentett módban használod a gépet egy ideig és ha akkor nem jön elő akkor valamelyik olyan programoddal van a gond ami csak normál rendszernél indul.

Ha a hardver rendben van: nem túl poros a gép és ezért esetleg túlmelegszik vagy minden csatlakozó stabil akkor egy újratelepítéssel kezdeném MINIMÁL programokkal ami nagyon szükséges de semmi egyéb ezzel használnám - ha napi szinten előjön akkor egy - két nap használat után ki kell derülnie hogy a korább windows volt a ludas ha nincs gond akkor lehet belakni ha nem azaz előjön akkor esetleg egy memória diagnosztikát lefuttathatsz mondjuk. Esetleg egy aida64 extreme-et is pár tesztet tolni megnézni a SMART adatokat a háttértárra stb.

[ Szerkesztve ]

(#82112) Geth válasza Immy (#82109) üzenetére


Geth
addikt

Elvileg még elfogadja (ahogy korábban írták), és a kulcsok nem architektúra függőek (32/64 bit), SKU-nként van kiadva. Külön SKU-nak számít a Home, Pro, Pro N, stb. Illetve esetedben az upgrade útvonal is figyelembe veendő, pl. 7U-ból 10P lehet.

In-place upgrade, tehát Winből indított upgrade csak azonos architektúrán megoldott.

(#82091) Kékes525: neked a nyelvtan nem az erősséged :DDD

[ Szerkesztve ]

(#82113) Kékes525 válasza Cs1csó (#82100) üzenetére


Kékes525
félisten

"Ide sem a windows 10-et jönnek dicsérni az emberek."

Ebben tökéletesen igazad van, de azzal, hogy ha valaki túlhangsúlyozza, hogy neki még sohasem volt hibája és ezt gúnyolódó smile-okkal is kíséri, ez azt jelenti hogy akinek viszont van, az nem ért hozzá és a hiba a helytelen használata miatt van. Na, ez már flame. A neten rendkívül sok Windows 10 hibát látni, amit a Microsoft is elismer. A hibák közül általában csak azokat javítja, amelyek sok embernél fordulnak elő. Viszont, ha egy hiba ritka, attól még a Windows hibája is lehet. Rendkívül sok hardver, szoftver és legitim felhasználói szokások vannak. Minden variáció rendesen letesztelni nem lehet.

(#82104) TRob1

"Pont itt a lényeg ahogy feletted írták: azért ha egy "kissebbségnél" ( ;] ) vannak hibák, az még nem jelenti azt hogy a többségnél is előjönnek."

Igen. Viszont akinél előjön annak az nagyon bosszantó. ezeket azzal, hogy "nekem már évek óta nincs" nem lehet lesöpörni.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#82114) Raysen623 válasza Cs1csó (#82111) üzenetére


Raysen623
addikt

Köszi. Megvizslattam AIDA-val, de semmi hibát nem jelzett. Én speciel az SSD-re gyanakodtam, de annál sem volt semmi hiba vagy funkció lekapcsolva. Mivel a Win eleve nem régi a gépen (alaplapcsere miatt), így nincs fent sok program ami zavarna vagy leterhelné a rendszert.

Szóval megnéztem a BIOS beállításokat és a SATA kezelőnél állítottam rajta egy jót, továbbá a memória frekvenciát is manuálisan lőttem be arra az értékre, amit automatán használt. Az általam leírt "hiba" egyenlőre eltűnt. Remélem így is marad :D

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

(#82115) movax válasza quailstorm (#82098) üzenetére


movax
őstag

Hát nálam van.

(#82116) Kékes525 válasza Raysen623 (#82110) üzenetére


Kékes525
félisten

Nemcsak az eseménynaplóban, hanem itt is találhatsz róla információt: [kép]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#82117) Attila2003 válasza zolee001 (#82072) üzenetére


Attila2003
tag

Mindent megcsináltam amit ott leírtak. Aztán rájöttem hogy a lányom gépe, sőt még a smart tv-m is gond nélkül lát minden particiót a szerver gépen. Csak az enyém nem! Van valami mód hogy mindent vissza állítsak az én gépemen ami a hálózatot kezeli? A hálózatot alaphelyzetbe már állítottam.

(#82118) Kristof_94


Kristof_94
nagyúr

Sziasztok!

Sürgős segítségre lenne szükségem! Rátettem pendrivera a win10-t, de telepítésnél nem enged tovább az alábbi szöveggel:

A képen látható kijelölt meghajtó az SSD meghajtóm, arra szeretném rátenni, már le is formáztam... mit tudnék tenni? Az adatok meghajtón van minden, a lényeg, hogy az ne vesszen el.

Előre is köszönöm!

(#82119) varmi2


varmi2
nagyúr

Üdv.
Hogyan tudom azt elérni, hogy ne frissüljön minden elérhető frissítés, csak azt telepítse amit én akarok. Egy bányagépről van szó, és ki van kapcsolva a frissítés teljesen, de időközben szükség lenne pár frissítésre, de nem mindre. Tehát van lehetőség a válogatásra? (win 10 pro x64 1703 verzió)

[ Szerkesztve ]

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#82120) King Unique válasza Kristof_94 (#82118) üzenetére


King Unique
titán

Az első screenshoton világosan ott van, hogy mi a gond. Vagyis MBR séma szerinti a lemez, ellenben nálad UEFI módban fut a telepítő, ahol kizárólag csak GPT-lemezre telepíthető a Windows. Ilyenkor szokás a célmeghajtón a meglévő a partíciókat, illetve a teljes lemezt törölni (bővebben), utána már engedni fogja. De nyilván csak az SSD-t kellene törölni, az adatokat tartalmazó meghajtót nem! Vagy másik lehetőség a BIOS-ban átállítani a boot módot legacy (CSM) opcióra, illetve az annak megfelelő boot eszközt kiválasztani és szerint telepíteni. De, ha az SSD úgyis már formázva lett, vagy mit írtál, akkor nyilván lehetne teljesen törölni is és EFI módban telepíteni rá a Windowst.

[ Szerkesztve ]

(#82121) Cs1csó válasza Kristof_94 (#82118) üzenetére


Cs1csó
félisten

A képen alul lévő 100MB-os és 111,7GB-os meghajtókat TÖRÖLD és amikor EGYBEN LÁTOD azt a meghajtót akkor kattints a TOVÁBBRA windows telepítő majd létrehozza ami neki kell.

(#82122) Kristof_94 válasza Cs1csó (#82121) üzenetére


Kristof_94
nagyúr

Köszi, közben sikerült minden! :)

A kérdésem még az lenne, hogy ilyenkor pl. a videokártya driver magától feltelepül?

(#82123) vlevi válasza Kristof_94 (#82122) üzenetére


vlevi
nagyúr

Esetek túlnyomó részében igen, települ videókártya driver.
Azonban az esetek szintén túlnyomó részében ez nem a legfrisseb verzió.
Ha nem nagyon játszol a géppel, és a játékban nem okoz problémát, akkor tulajdonképpen felesleges a legfrisseb nvidia (vagy ati) driver után szaladni, és állandóan telepítgetni.

(#82124) Cs1csó válasza Kristof_94 (#82122) üzenetére


Cs1csó
félisten

Milyen videókártyád van? AMD-nél nem tudom, hogy van de Nvidia-nál úgy van hogy friss telepítés után egyből sír a rendszer hogy képernyőillesztőt kell telepíteni. A baj az hogy ha nem telepíted te magad manuálisan azonnal akkor képes letölteni magának egy régebbi verziót és azt nem is a megfelelő komponensekkel felrakni pl. telepíti a 3D Vision nevű cuccot aminek 3D kijelző nélkül nem sok értelme van. Ezt úgy szoktam megoldani, hogy a megfelelő driver és program telepítőket már előre összeszedem a HDD-re - amihez ugye nem nyúltam a telepítésnél. Azután onnan manuálisan telepítem ,ez az első mert mint írtam a windows képes leszedni és feltenni egy régebbit.

(#82125) Kristof_94 válasza Cs1csó (#82124) üzenetére


Kristof_94
nagyúr

Elvileg AMD, de már leszedtem a programjukat és ez volt régen is, frissítette is.
WIN10-hez ingyenes a word vagy itt is meg kell venni? :D

(#82126) movax válasza Kristof_94 (#82118) üzenetére


movax
őstag

Alap, hogy telepítéskor a rendszermeghatón kívül mindent lehúzunk a kábelről.

(#82127) repvez válasza kali (#82107) üzenetére


repvez
addikt

és nincs valamilyen opció arra , hogy a régi gépen ugymond deaktiválom azt a serialt és a másikon meg aktiválom? mert ez igy nagyon hülyén van megoldva, hogy ha 2 évente cserélne gépet az ember akkor 2 évente uj win kéne rá? miért nem lehet valami olyan, hogy gépfejlesztés miatt a régiról levenni a jogosultságot a másikra meg rá?
Igy sem lehetne visszaélni vele de legalább csak egyszer klne a wint megvenni mint magánember.
És ugyan ugy csak egy gépen lenne használva a serial. mert általában azért vesz valaki ujat mert a régit már nem akarja használni.
Meg ha eladja használtan akkor a windows árát már senki nem fizeti meg pluszba, viszont lesz egy jogtiszta vindowsa amit más fizetett meg helyette és most ő nem tudja használni aki kifizette érte.

Egyébként a telefonos segitségnyujtásnál mennyire segitenek ilyen helyzetben vagy magyarul is beszélnek esetleg gépi nyomkodos?

(#82128) kali válasza repvez (#82127) üzenetére


kali
legenda

Olyan is van, amire te gondolsz, illetve amit elvársz, csak ahhoz nem az olcsóbb OEM verziót kell megvásárolni, mert az pont azért kerül kevesebbe, hogy hardverhez kötötten adják és nem vihető munkaállomásról munkaállomásra tetszés szerint, ellentétben a drágább, úgynevezett dobozos verzióval, ami viszont igen.
Aki nem warezol, az használt eszköz vásárlásakor is figyelembe veszi ár tekintetében is, hogy legális Windows is adott hozzá - kivéve, ha ő rendelkezik olyannal, amit más eszközre is tud aktiválni, de akkor oprendszer nélküli gépet vegyen, olcsóbban.

[ Szerkesztve ]

(#82129) Kristof_94


Kristof_94
nagyúr

Milyen vírusirtót ajánlanátok win 10-re? A win7-en kaspersky volt!

(#82130) kali válasza Kristof_94 (#82129) üzenetére


kali
legenda

Inkább tudnak itt segíteni: Link

[ Szerkesztve ]

(#82131) HavasiEmber válasza Kristof_94 (#82129) üzenetére


HavasiEmber
újonc

Nekem mindegyiktől eléggé belassult. Alapból is eléggé lassú az az operációs rendszer.

http://havasiemberjapanban.blog.hu/

(#82132) Cs1csó válasza movax (#82126) üzenetére


Cs1csó
félisten

Soha nem csináltam ilyet, és még telepítés miatt soha sem vesztek el az adataim akár csak ugyanazon lemez másik partícióján voltak vagy ahogy most: 2TB-os HDD-n az adataim, egy 120GB-os SSD-n meg a rendszer telepítésnél TELJESEN gyalulom a 120GB-os SSD-t és arra települ az új windows, SŐT már úgy is telepítettem a gépem hogy a az USB3-as 2 TB-os külső winyóm is csatlakoztatva volt.

Kristof_94

"WIN10-hez ingyenes a word vagy itt is meg kell venni?" ;] Csak szeretnéd.

Viccet félretéve jelenleg a legjobb megoldás a felhőtárhelyes office 365-re előfizetés.

VÍRUSÍRTÓ: Avast Free vannak hiányosságai DE köröket ver a többi ingyenes alternatívára. (telepítésnél válaszd a minimális telepítést és csak a webvédelem, fájlvédelem , viselkedésvédelem 3-as legyen telepítve.)

[ Szerkesztve ]

(#82133) Syl válasza Cs1csó (#82132) üzenetére


Syl
nagyúr

>"WIN10-hez ingyenes a word vagy itt is meg kell venni?" ;] Csak szeretnéd.

Már hogy ne lenne ingyenes Word: office.live.com
Mindent tud, amire egy átlag otthoni usernek szüksége van.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#82134) kali válasza HavasiEmber (#82131) üzenetére


kali
legenda

Nem lassú az, ha megfelelő hardver van alatta.
A gyengébbet valóban képes megfogni egy "jó" vírusirtóval kiegészítve.

[ Szerkesztve ]

(#82135) repvez válasza kali (#82128) üzenetére


repvez
addikt

értem és olyankor milyen lehetőségem van ha meghibásodik a gépem és alaplapot kell cseélnem? Akkor bizok abban , hogy ezt még nem érzékeli a win teljesen más gépnek, vagy ez miatt is uj wint kell vennem?
Csak mert a hétvégén a PC-m is megadta magát és abban alaplap csere lesz.
Igy most egyszerre 2 win töl mondhatok bucsut és vehetek ujra a saját hibámon kívül?Nem valami felhasználóbarát megoldás igy.

(#82136) Ra's al Ghul


Ra's al Ghul
senior tag

Sziasztok!

Korábban írtam egy hibával kapcsolatban ami úgy néz ki, hogy miután felraktam a Windows legújabb Cumulative Update-t azóta a gép nem bootól be csak többszöri újraindítás alatt. Ilyenkor (amikor a gép nem bootól) akkor a BIOS/ASRock logó alatt teker. Volt BIOS reset, az adott update eltávolítása sem.
Sajnos egyik sem oldotta meg a problémát csak az, hogy ha kikapcsolom a Secure Bootot.

A kérdésem az lenne, hogy van ötletek mi a baj a secure boottal?
Jó lenne ha vissza tudnám kapcsolni, esetleg van aki találkozott már ilyennel?
Esetleg egy Windows reinstall megoldaná?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.

(#82137) kali válasza repvez (#82135) üzenetére


kali
legenda

Leginkább az alaplapot nézi aktiváláskor - HDD, SSD és társai cseréje nem probléma -, ha az cserés, akkor általában nem megy automatikusan a dolog.
A Microsoft ügyfélszolgálat segít beaktiválni bizonyos esetekben, akár egy alaplap cseréjét követően is, de szélsőséges esetekben már inkább nem.
Ha nagyon akarnak foglalkozni vele, akkor látják, hogy milyen hardverelem változott a konfigurációban és úgy állhatnak hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#82138) vlevi válasza kali (#82134) üzenetére


vlevi
nagyúr

Igaz, hogy nem 10, hanem XP, de édesanyám gépét az avast szó szerint 100%-ra lefogta, 2magos intel e5300 (az az, jó régi core2duo), az avastgui process folyamatosan, órákig 80-90%-ra terhelte a processzort. Mivel XP-re nem sok ingyenes alternatíva van, maradtunk a Pandánál. (Nem, sajnos nem sikerült meggyőznöm a 10-esre váltásról, hiába mondom neki, hogy berakok abba a gépbe egy SSD-t, és hasítani fog, de akkor sem kell neki... )

(#82139) karesy


karesy
csendes tag

Sziasztok!

Egy vállalkozó barátomnak szeretnék segíteni, de rájöttem, hogy lövésem sincs hogy megy ez ma, kérlek segítsetek helyre tenni a következőket:

Mikor tekinthető egy windows 10 érvényesnek ma egy NAV-os ellenőrzés alkalmával?
Számtalan dolgot olvastam, ami egyértelmű az az, hogy az ebay-es vásárlás nem érvényes, hiszen ott se számla se matrica.

Hajdanán amikor még csak a cd-s változat volt, volt a matrica és a számla a vételről.. de ma, hogy vannak ezek a használt licenszek adásvételivel, csak zavart keltenek, és a legnagyobb gond, hogy manapság mindenki okos a témában, mégis mindenhol erős a pro/kontra harc..

Köszönöm előre is ;)

(#82140) Kékes525


Kékes525
félisten

A Vezérlőpult Megbízhatóságfigyelőben ma egy sikeres Windows update-ot látok, viszont a Gépház Frissítési előzmények megjelenítése ezt nem tartalmazza. Itt az utolsó frissítés dátuma 3 nappal ezelőtti (2018. ‎06. ‎24.). Ilyen előfordul másnál is? [kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#82141) Geth válasza Kékes525 (#82140) üzenetére


Geth
addikt

Első képen egy (beépített) "app" frissült, előfordul.
Azért raktam idézőjelbe, mert nem olyan app, amihez találnál indítóikont (IsFramework : True).

(#82142) pendre54 válasza Kékes525 (#82140) üzenetére


pendre54
addikt

Nálam ezek a júniusi frissítések, az utolsó tegnapi.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#82143) Kékes525 válasza Geth (#82141) üzenetére


Kékes525
félisten

Ok, azt látom. De ezt is a Windows update frissítette, ezért neki is illenék jeleznie. A Visual C++- nak sincs indító ikonja, mégis jelzi mindkét alkalmazás.[kép]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#82144) flash-


flash-
veterán

üdv

érdkelene hogy Core 2 Duo T5470 1,6GHz-procis gépre érdemes windows 10et feltenni?
vagy windows 8? inkább win 7?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#82145) Geth válasza Kékes525 (#82143) üzenetére


Geth
addikt

Ó látom, megint indul a problémázás.
Fogalmam sincs, miért nem jelzi a WU felületén ezeket (nincs hozzá KB article, stb), de őszintén szólva örülök is neki. Francnak kellene oda az appfrissítés is. Egyik appé sem kell oda.
A VC++ redist package (és frissítései) nem app, még annyira se mint az Advertising, tökmás dolog.
Megsúgom előbbit még a régi programs and features is listázza.
Használod is szerencsétlen gépet, vagy csak ilyen totál érdektelen dolgokat pöcörészel? :DDD (költői)

[ Szerkesztve ]

(#82146) superuser365


superuser365
csendes újonc

KB4284848
[link]

(#82147) csaba1203


csaba1203
addikt

Nem találtam topikját így itt tenném fel a kérdést.
Valamit félrenyomhattam,mert a Youtube kereső sávjában felére mentek össze a betűk ha gépelek valamit.
Hogyan tudnám ezt alaphelyzetbe hozni?

(#82148) Kékes525 válasza Geth (#82145) üzenetére


Kékes525
félisten

"Ó látom, megint indul a problémázás."

Egy ártalmatlan kérdés volt, ha nem tetszik vagy nem tudod a választ, nem kötelező reagálnod rá.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#82149) Angel2014


Angel2014
addikt

Kiadták ezt a frissítést 2018. június 26.-KB4284848 (OS Build 17134.137) az újjabb harverű gépeknél ez oldotta meg az aztal kivilágosodását a chrom bezárása után.

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#82150) Geth válasza Kékes525 (#82148) üzenetére


Geth
addikt

Kevered a Windows Update-t mint szolgáltatás-platformot, ami konkrétan végzi frissítéseket (ez, illetve inkább a naplója a történetben a model), a Settings app Windows Update felületével (ez a történetben egy view).
A reliability history egy másik view, ami részben a WU naplójából is dolgozik
Annyi történik, hogy más szűrővel dolgoznak, csak ez a szűrő nincs kitolva az arcodba (nem tudod például állítgatni), a WU felületén szűrve van, hogy csak a fontosabb komponensek frissítései látszódjanak, míg a másik felületen ez a szűrő megengedőbb.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.