- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
egykori
őstag
Ma átíródott nálam is a W10 verziója 22H2-re.
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #143929 üzenetére
Köszönöm. Eddig az összes megoldást végig csináltam az MCT futtatását kivéve. Ezzel az a gondom, hogy a frissítés megőrzi ugyan a fájlokat, programokat és talán a hibás Update is települ az ígéretek szerint, de mi fog a gépen változni, mivel kell majd szöszölni. Jó lenne tudni, mire számíthatok.
Ha esetleg nem foglalkozom ezzel a hibával, rendbe jöhet a jövő havi frissítéssel?
Arra is gondoltam, hogy ráengedem a W11-et, de olvasom a topikjában, hogy hasonló bajok vannak már ott is némelyeknél. -
egykori
őstag
válasz
tordaitibi #143756 üzenetére
Már lementettem róla a drivereket, de mint előzőleg írtam, inkább meghagyom így ahogy van, köszi.
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #143757 üzenetére
Köszönöm, éppen a 6GB kis mérete miatt nem akartam problémás, rizikós mutatványba fogni. Ha egyszerűen nem megy, akkor marad így.
-
egykori
őstag
Sziasztok!
A laptopban az SSD tartalmaz egy 5,88 GB-os "Windriver" partíciót. Ezt, ha törlöm, hozzá tudnám fűzni a (C:) partícióhoz a W10 lemezkezelőjével probléma nélkül? -
egykori
őstag
válasz
King Unique #143438 üzenetére
Persze, végignézve a leírtakat, látszik némi esély a sikerre, csak a te és az én tudásom, és ez irányú tapasztalatunk között elég nagy a különbség. Sajnos, ez nekem rizikós, főleg egy új géppel nem akarok úgy kísérletezni, hogy kétséges kimenetel. Legrosszabb esetben neki állok telepítgetni, szöszölgetni, de előtte még egyszer átnézem az Easeus-féle megoldást - hátha.
Amikor idejöttem a problémámmal, már akkor tudtam, nem biztos, hogy számomra kedvező választ kapok. Ettől függetlenül, köszönet! -
egykori
őstag
válasz
King Unique #143436 üzenetére
Átgondolva, elég sok buktató van ennek kivitelezésében, akkor inkább az EASEUS Todo PCTrans fizetős megoldása felé nézelődök. Ez egyszerűbb és olcsóbb is, mint a ReDeploy.
Nagyon köszönöm ismét a segítő hozzáállásodat! -
egykori
őstag
válasz
King Unique #143434 üzenetére
Macrium Reflect7 Free Edition van a régi gépen, ezzel készítettem a lemezkép mentést. A C meghajtóhoz tartozó mind a 4 kisebbel, amit Windows hozott létre. Itt kellett volna látnom valami opciót, hogy másik hardverkörnyezetbe állítanám vissza? Ha kell, tudok újabb mentést csinálni még.
Az előkészületes résznél a "SATA vezérlő szabványosra állítása" hogyan értelmezendő, ha az új gépben nem SATA SSD van már, hanem PcIe?Az új gépen elég a Home. Azt hiszem a regedites downgrade fog menni.
-
egykori
őstag
Szeretném kérdezni, hogy a régi gépem friss komplett lemezképét az új gépre visszaállíthatom-e? Mit tud kezdeni az eltérő driverekkel? Mindkettőn jogtiszta, saját aktiválású W10 van, a régin Pro, az újon Home.
Ez így teljesen kivitelezhetetlen próbálkozás, vagy van valamilyen mód, hogy a régi gépen lévő beállítások és programok fussanak az új gépen újratelepítgetés, állítgatás nélkül? -
egykori
őstag
válasz
King Unique #139256 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, ez így megnyugtató!
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #139254 üzenetére
Elnézést, hogy nem voltam egyértelmű, nem akartam hosszan írni.
Van két laptopunk, mindkettőről készült lemezkép mentés, és van egy "esd-usb" elnevezésű (nem én adtam ezt a nevet) pendrive, ezekkel az állományokkal. Ez használható mindkét laptophoz szükség esetén? Ha nem jó, akkor veszek egy másikat is.
-
egykori
őstag
Üdv!
Szükség esetén lehet két laptophoz egy, vagyis ugyanazt a Rendszer-helyreállító pendrive-ot használni? -
egykori
őstag
válasz
King Unique #138971 üzenetére
Köszönöm a megerősítést! A Lemezkarbantartó nem kettőt, hanem több mint 5 gigát törölt.
-
egykori
őstag
Szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy az alábbi helyen 3 ilyen 1 GB-os mappa van (augusztusi, szeptemberi és októberi), a két régebbi törölhető?
c:\Windows\servicing\LCU\Package_for_RollupFix~31bf3856ad364e35~amd64~~19041...Köszönet!
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #136897 üzenetére
Még annyit sikerült mókolni, hogy az általad ajánlott oldalon a parancssoros megoldásban a regeditet előhívtam, és az ott leírt kulcsot pontosan beírtam úgy, ahogy ott van, de újraindításnál még sincs változás.
Az érdekes, hogy itt még működik az érintés, lehet nyomkodni és írni, de ahogy újraindul, már semmi. -
egykori
őstag
válasz
King Unique #136897 üzenetére
Köszönöm, ezek mind abból indulnak ki, hogy pc-s lehetőségek vannak, pl. billentyű kombinációk. Itt nincs semmi, csak 4 gomb: ki/be, +, -, kezdőlap.
Most oda eljutottam, hogy a helyreállítási oldalon van parancssoros opció is. Ide nem lehetne valamit beírni, hogy táblagép módban induljon?
-
egykori
őstag
Van egy Alcor dualbootos tabletünk, ami egy frissítést követően PC-ként viselkedik, vagyis, nem érzékeli a képernyő érintését. Próbáltam visszavonni a frissítést, alaphelyzetbe állítani a Windows 10-et, de amikor befejezi a műveletet, továbbra sem táblagép módban van.
Szeretném kérdezni, hogy hol, mikor lehetne váltást eszközölni a folyamatban, hogy ne PC W10-re viselkedjen, hanem táblagép módra álljon át?
(Sajnos, mindössze egy micro USB aljazat van rajta a töltéshez, illetve egy micro SD kártyahely. Sem egeret, sem billentyűzetet nem lehet hozzá csatlakoztatni.) -
egykori
őstag
Most jöttem rá, hogy nekem miért nincs hírek és érdeklődési körök problémám.
Mivel én jobb oldalra toltam a tálcát (így használom már kb. 8 éve), meg sem jelenik az opció, menüpont sem, ahol ki-bekapcsolható.
Hátha valakinek ez is segít, bár lehet, hogy ez ismert volt eddig is, csak én nem tudtam róla. -
egykori
őstag
válasz
isti732712 #135472 üzenetére
Megnyugtató, ha nem csak nálam vannak ilyenek. Már májusban ideköltöztek, és most a júniusi frissítéskor sem tűntek el, lehet, hogy örökre itt maradnak.
Ettől függetlenül még érdekel, hogy ezek mit frissítenének. A 4 magos proci 4 magját?
Ám ha nem kötelező és nem is tudom mire való, nem frissítem (van valami olyan közmondás, hogy ami jó, azt nem kell megjavítani :). -
egykori
őstag
Szeretnék segítséget kérni, hogy mi lehet ez a választható frissítés 4 példányban. Nem merem frissíteni, mert nem tudom, mire van hatással, és ráadásul most nincs olyan eszközöm, driverem a gépen, ami problémás lenne.
Köszönöm! -
egykori
őstag
válasz
Kékes525 #135058 üzenetére
Úgy tűnik mégsem felesleges ezen többet témázni, mert komplikációt okoz a kikapcsolása is. Szerencsére én nem telepítettem, plusz van még 3 várakozó választható driver "frissítés", ami downgradelné a jól működőt, azután azzal is lehetne kínlódni.
Azért kösz, hogy ezt leírtad. -
egykori
őstag
válasz
King Unique #135035 üzenetére
Mivel nem érdekel ez a hírek widget, így nem foglalkoztam vele, ott vár a KB5003214 a WU-ben. Tehát, júniusban települ akaratom ellenére, mert biztonsági okokból frissíteni csak kell. Még szerencse, hogy kiiktatható...
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #135023 üzenetére
"amúgy is aktiválódik majd" - akkor miért ez a "választható" szöveg?
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #134635 üzenetére
Nem, nem célom a Pro megtartása az új gépen, mókolni sem szeretnék ezzel. Amint írtam, a továbbiakban nekem már nagyon megfelel a Home. Így akkor próbálom egyszerűsíteni a dolgom, ha elakadok, jelentkezem. Köszi még egyszer!
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #134617 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítő válaszokat mindenkinek.
Egy dolgot kifelejtettem, hogy az új gép W10 Home-mal jön, a jelenlegi gépemen W10 Pro van. Nekem már elég a Home is, régebben szükségem volt a Pro verzióra, ma már nincs. Vehetném Pro-val is, de több tízezer forintot nem adok érte pluszban.
Ez esetben jó ez a folyamat: W10 telepítése és aktiválása (Home), driverek felrakása, majd ezután jöhet a régi SSD-ről a klónozás vagy rendszer mentésből visszaállítás?
-
egykori
őstag
Sziasztok, lassan lecserélem a 8 éves laptopomat, viszont jó lenne, ha a meglévő programokat, illetve azok beállításait valahogy át tudnám úgy menteni az új gépre, hogy ne kelljen mindent manuálisan, egyesével megcsinálni.
Gondolom, az nem járható út, hogy a régi, vagyis a most használt rendszeremet átklónozzam, vagy egy komplett rendszermentést az új gépre visszaállítsam.
Kérnék segítséget, ötletet, hogy mivel lehetne egyszerűsíteni, gyorsítani a költöztetést - ha egyáltalán létezik ilyen megoldás. Köszönöm.
-
egykori
őstag
válasz
egykori #134366 üzenetére
Sikerült a frissítés 20H2-re minden probléma nélkül. Mindössze 20-25 percig tartott az a fázis, amíg nem volt használható a gép. Az előkészítés viszont másfél óra volt, de ez nem zavart semmit.
Végül is belátom, nem kellett volna annyira félni, de egy 8 éves laptopnál talán már nem annyira egyértelmű. Mindenesetre még egyszer köszönöm a segítséget, biztatást: King Unique, qqcqqc, Marci112233!
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #134364 üzenetére
Köszönöm mindhármótoknak (qqcqqc, Marci112233 is), meggyőztetek!
Mivel már készültem a nagy upgrade-re, de nem gondoltam, hogy csak a havi frissítés jön, így egy kicsit elbizonytalanodtam.
Na, holnap vagy szombaton nekiesek, remélem, nem kell jönnöm nyafogni, segítséget kérni. -
egykori
őstag
válasz
King Unique #134361 üzenetére
Most arra gondoltam, hogy a frissítési korlátozás lejártáig a ma kapott KB5003169 hatása, védelme kitart - mert általában havonta kapjuk a javításokat -, ha esetleg be nem üt valami.
Tavaly, ebben az időszakban elég sok problémáról értesültem. A munkám veszélyeztetése miatt nem mertem bevállalni, ha esetleg galibát okozna, és nem tudnám használni a gépet. Idén kb. hasonló a helyzet, mert ismét vizsgaidőszakba léptünk, de ezúttal felkészültebb vagyok, és az akkori hibajelenségek reményeim szerint rendeződhettek. Így akár fel is oldhatnám a korlátozást. Persze, tudom, nem helyes és nem ideális ez a helyzet. Talán még kivárom az egy hónapot, hacsak a Microsoft nem lép addig.
Ezek ismeretében mit javasolsz? -
egykori
őstag
válasz
King Unique #134359 üzenetére
Köszönöm, a másik kérdésem ugyanaz: a 365 napos frissítési késleltetést felülírja az MS, vagy kivárja június 12-ét, amíg letelik az egy év?
-
egykori
őstag
Sziasztok, ma volt egy frissítés a W10Pro-n, rendben lement. De maradt egy mondat:
"Fontos biztonsági és minőségi javítások hiányoznak az eszközön."
Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy ezt a kiírást azért kapom a Windows Update-ben, mert tavaly 06.12-én beállítottam a 365 napos frissítési késleltetést? Tudom, már próbálják kényszeríteni a 1909 lecserélését, de amíg le nem telik az egy év, addig a kényszert sem tudja alkalmazni a gépemen a Microsoft? Mire számíthatok?
-
egykori
őstag
válasz
krealon #132662 üzenetére
Köszönöm a figyelemfelhívást a mentésre.
Bár van két nem túl régi Macrium mentésem, de készítek az update előtt egy újat.Ettől eltekintve, mégis megkérdezem, hogy az elmúlt hónapok alatt reszelgettek-e annyit a Windowson, hogy megúszhatom komolyabb komplikáció nélkül? (Elnézést, nem tudtam követni az utóbbi hónapokban követni a topikot.)
-
egykori
őstag
Sziasztok!
Tavaly 365 nappal elhalasztottam a W10 Pro 1909 funkciófrissítését, mert igen sok probléma volt körülötte. Május–június környékén fog lejárni az egy év, de amúgy is "kényszer-frissítést" fog kapni a gépem, mivel úgy olvastam, lejár a támogatási idő.
Jelenleg a munkámban csendesebb időszak van, ezért szeretném véleményeteket kérni, hogy már nyugodtan frissíthetem a rendszert, vagy várjak inkább nyárig?
Sajnos még mindig van egy kis félelmem, mert a 8 éves Dell laptopomnál már nem biztos, hogy zökkenőmentesen sikerül a frissítés. -
egykori
őstag
Szeretnék segítséget kérni. Új FileHistory beállítást kellett csinálnom, de valamiért nem lehet a User mappákból mentést készíteni, mert nem is látja. Felhasználók mappa van, de abban nincs az a program, amiből kellene a rendszeres fájlmentés.
Az érdekes az, hogy az előző FileHistory beállításoknál ez nem volt probléma (évekig működött), akkor kijelölhető volt az a mappa mentésre, amit most nem látok. (Az elérési út: User\Saját\AppData\Roaming\Program.) Azt tudom, hogy az AppData már rejtett mappa, de a régi beállításnál miért volt elérhető és most miért nem? -
egykori
őstag
válasz
King Unique #121197 üzenetére
"Egyébként előzőleg mások is kérdeztek, javasoltak a lassú bootolással kapcsolatban ezt-azt, amikről nem derült ki, hogy mi a helyzet, még mindig a 840-s SSD-ről van szó, vagy már másikról, átklónoztad arra a W10-et, stb."
A melóm most már megengedte, hogy behatóbban foglalkozzak a laptopommal, és ma végre pontot tehettem a 150 mp-es bootolási problémára.
Először is sikerült az Intel Management Engine Interface-t helyre tenni, mert már nagyon régóta sárga felkiáltójeles volt az Eszközkezelőben. Lehet, hogy ennek semmi köze se volt a lassú boothoz.
A másik, amire rájöttem, hogy amikor kihúztam a laptopból az IcyBox Hubot, jóval hamarabb indult be a rendszer. Ezután csináltam egy klónozást a 840 Seriesről a 850 Evo SSD-re, aminek a firmware-ét frissítettem. Azután mértem az időt: 45 mp! (Gyors indítás és hibernálás nélkül.)Köszönöm a türelmeteket és a készséget, hogy igyekeztetek többen is segíteni, különösen neked, King Unique.
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #121197 üzenetére
Még mindig a Samsung SSD 840 series van használatban. Sajnos, még 2-3 hétig nem tudok átállni a 850 EVO-ra, mert meg kell őriznem a gép biztonságos működését. Csak arra gondoltam, ha kiveszem az említett helyről a pipát, akkor fél perccel beljebb lennék bekapcsoláskor. És azért kérdezek, mert nem szeretnék meggondolatlanul most pl. egy pipát kivenni valahonnan úgy, hogy nem tudom, milyen következménye lesz.
Egyébként az egyik korábbi javaslatra lefuttattam egy olvasó tesztet a HDS-ben, ami nem egész fél percet javított az indulási időn (nem tudom, mit csinált vagy mit javított). Az SSD a HDS teljesítménye (100%) és kondíciója (93%) is kiváló, tehát nem szabadna ilyen indulási időnek lennie. A Samsung legutolsó javított firmware-e van rajta.
Köszönöm, hogy van még türelmed hozzám!jokeph: Amint most írtam, nem rossz, nem hibás, de valamivel mégis eltölti az időt induláskor. Ha ilyen apró, nem veszélyes módosítások segítenek, azt megcsinálom, de ha nem segít, akkor majd a 850-esre váltok vissza (csak az jelenleg a 1909 nagyfrissítés következtében folyamatos kékhalállal küzd, így használhatatlan).
-
egykori
őstag
Egy picit régebbi kérdésemet ismét felteszem, hátha valaki tudna segíteni. (Ez főleg azért zavar, mert csak egy rendszer van a laptopomon.)
Köszönöm előre is. -
egykori
őstag
válasz
egykori #120883 üzenetére
A 2,5 perces indulási időt már sikerült ~2 percre lecsökkenteni. Ma a kutakodásom során észrevettem egy beállítást, ami nem tudom, hogy befolyásolja-e a boot időt. A linkelt képen látható a 30 mp-es várakozás, ami talán feleslegesen lehet bekapcsolva, mert csak egy rendszer van a gépemen, a W10. Ezt a pipát ki lehet venni, csökkenti az indulási időt? Ha kikapcsolom, akkor nem okoz-e valamilyen más problémát?
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #120866 üzenetére
Még akkor is valóban sok a 2,5 perc, hogy a gombnyomástól az asztal megjelenéséig és az automatikusan indulók betöltődéséig telik el ennyi idő. Az idő nagy része a Dell embléma utáni homokórázással telik el. Na, mindegy, ezt most így hagyom, mert lényegében a működést és a sebességet illetően nincs problémám ezzel a meghajtóval.
Talán jövő hétvégén a másik, a (kékhalálos) Samsung SSD 850-et próbálom a 2004-re frissíteni, hátha rendbeteszi a dolgokat, amik a 1909-nél elromlottak. Szerinted megpróbálhatom közvetlenül, online elindítani ITT, ahol előzőleg javasoltad az MCT-vel kapcsolatban, vagy csináljak egy telepítőt pendrive-ra?
-
egykori
őstag
válasz
Doky586 #120821 üzenetére
Oké, megértettem. Amint írtam, 1-2 hónap múlva visszacserélem és frissítem a 850-es EVO-t, és előtte mindenképpen kikapcsolom a gyorsindítást és a hibernálást is, így a leállás biztonságos lesz. Addig marad ez a nem ideális megoldás, de legalább 15 mp alatt beindul és használható a gép. Nekem ennyi a pozitív hatása.
Köszönöm a tanácsot!
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #120818 üzenetére
Pontosítom: a 840-es SSD sima TLC-és változat. Ezt anno 2013-ban a laptop vásárlásakor vettem és kezdtem használni. Jelenleg 6,08 TB írásnál tart, mert kb. 3 éve vettem egy 850 EVO SSD-ét, amit tavaly őszig használtam. Akkor éppen a folyamatos számítógépes meló miatt le kellett cserélnem, mert állandó BSOD akadályozott, amit az akkori (azt hiszem 1909) okozott. Visszaraktam a 840-est, de ez, mint írtam 2 és fél perc alatt indul.
Nyáron valamikor rászánom magam a 850-es SSD-én a W10-et MCT-vel újrarakni, úgy, hogy (ha lehet) az adatokat megtartsa. Ha nem megy, akkor tiszta telepítéssel.
Mivel a Dell laptopom még a Win7-hez lett gyártva, így igazán tökéletes már úgysem lesz a driverek miatt. Előbb-utóbb gépcsere lesz!
Nagyon köszönöm a támogatást!
-
egykori
őstag
A 840-es széria problémájáról én is olvastam, de a használat közbeni sebességgel nincs problémám, itt nem érzékelem azt a bizonyos lassulást. A bootolás hossza, ami idegesítő.
Van megvásárolt HDS-em, de ezeket a teszteket nem nagyon volt bátorságom elindítani, mert hiába írják oda, hogy az adatokat nem érinti, de az is ott van, hogy felelősséget nem vállalnak egy esetleges adatvesztésért. Ebből azt szűröm le, hogy nagy valószínűséggel nem lesz gond - de mégis lehet.
Még áttanulmányozom a HDS súgóját, mindenesetre nagyon köszönöm az infót! -
egykori
őstag
válasz
animatrix11 #120803 üzenetére
ITT írtam hasonló jelenségről. A júniusi frissítést töröltem, azóta nincs problémám.
(#120805) King Unique: Köszi, megnyugodtam. Nincs szándékom egyáltalán a gépbe nyúlkálni.
Viszont, ha már ez szóba jött, akkor hadd kérdezzem meg, hogy miért tart ~150 mp-ig a bebootolás, ha kikapcsolom a gyorsindítást és a hibernálást? -
egykori
őstag
válasz
King Unique #120523 üzenetére
Igazad van, de már jó ideje nem foglalkoztam ilyen halasztási ügyekkel és elfelejtettem, hogy a funkciófrissítések másként kezelhetők.
A lényeg, hogy még nem települt a 2004, és nem is fog egy darabig, és a júniusi sem, még egy hónapig. (Ma egy kicsit megijedtem a fagyásos jelenség miatt, mert muszáj melóznom most folyamatosan.) -
egykori
őstag
válasz
Doky586 #120522 üzenetére
Szerencsére nem
! Nortonom van már ~15 éve.
Ettől függetlenül, már egy ideje tervezek lépni gép ügyben, 7 éve használom a mostani Dell laptopot. Az eredeti W7 miatt már egy ideje itt-ott driver gondok ütik fel a fejüket, valahogy ezzel a W10-zel már nem teljesen kompatibilisek.
-
egykori
őstag
Olvastam a júniusi frissítés utáni nyomtató problémákról, gondoltam, megnézem, nálam rendben van-e a nyomtatás, ne akkor döbbenjek rá, amikor kellene nyomtatni, de nem tudok.
Próba, működik - kipipálva.Csakhogy a próba után, bármit csináltam (word, chrome, textfájl, feladatkezelő), nem reagált semmire kb. fél percig, azután egy-két kattintás, bill. leütés és ismét fél perc pause. Alig tudtam leállítani a rendszert, azután újraindítottam, vírust kerestem - semmi javulás.
Végül letöröltem a KB4560960-os frissítést, restart és azóta ismét minden oké.Tehát nemcsak kétféle kimenet van: tudok nyomtatni vagy nem, hanem tudok nyomtatni, de azután a gépet használni gyakorlatilag nem, mert úgy csak kínszenvedés.
A KB4560960-os frissítést 30 napra letiltottam, remélem, addigra csak lesz javítás.
Ja, és ekkor vettem észre, hogy a funkciófrissítés külön tiltható, azt is elnapoltam egy pár hónapra. (Ezt a #120403-as kérdésemre válaszoltam.)
-
egykori
őstag
válasz
Imi1981 #120402 üzenetére
Üdv, már néhány napja telepíthetném a 2004-es funkciófrissítést. Kiírta, hogyha készen állok, akkor töltsem le és telepítsem. Csakhogy most kb. egy hónapig szeretném, ha gépem a legbiztonságosabban üzemelne a munkám miatt. A frissítés szüneteltetése, kitolása ez esetben is megoldást jelent, vagy nem kell foglalkoznom vele, majd ha befejeztem a fontos melót, akkor frissítek.
-
egykori
őstag
válasz
movax #114168 üzenetére
Nem baj, majd alakítok valamit az asztalunkon, hogy szembetűnő legyen, van-e áram vagy nincs. Sajnos elég sok minden zsúfolódik ide, muszáj éjszakára áramtalanítani, főleg nejem járta meg emiatt egy néhányszor. Azelőtt, amíg működött, rögtön észrevette a gyenge fényerő miatt, hogy nincs áram.
Azért köszi mindenkinek!
-
-
egykori
őstag
válasz
eax1650 #114026 üzenetére
Szeretnék segítséget kérni.
Régebben volt olyan lehetőség, hogy egy csúszkán be lehetett állítani a laptopon a kijelző fényerejét akkumulátorról működtetve és külön, ha hálózati tápegységről megy. Most sehol sem találom ezt a beállítást. A legfrissebb W10 1909 van rajta.
Köszönöm.Elnézést, mellényomtam, ez nem eax1650 hsz-re volt válasz, hanem bárki segítségét szívesen fogadom.
-
egykori
őstag
Üdv, a W10 nemrégiben frissült 1903-ra, és azóta 13 mp kell a rendszernek egy fájlról indított excel vagy word dokumentum megnyitásához. A frissítést megelőzően erre 2-3 mp is elég volt. A gépemben SSD van.
Más is tapasztalt hasonló változást, vagy csak nálam lassult így be a megnyitás. Talán valamilyen biztonsági ellenőrzést újítottak be? -
egykori
őstag
Amiket leírtál, semmi sincs, ami akadályozhatná a Bootolást. 28 mp-ig tart a Dell embléma alatt a pöttyök forgása. (Persze a hibernálás miatt egyszer sem tud körbe menni, mert már tovább is lép.)
A laptop paraméterei igen hasonlóak a tiedhez (8GB RAM, i5-ös CPU, 120-as SSD, ahol 65GB szabad), nem indul semmilyen külső HDD, csak az SSD. Nem értem, mit szöszöl induláskor?
Oda fogok figyelni, hogy időnként újraindítsam a gépet, mivel hibernálás bekapcsolásával nincs gondom, így hagyom.
-
egykori
őstag
Valóban nem állt le a rendszer, a Feladatkezelő is ezt igazolta. Köszönöm, ezt nem tudtam.
Olyan nagy tragédiát nem jelent a (40 - 13) 27 mp indulási idő különbség, de azt hiszem visszaállítom a hibernálást, mert semmilyen hibát, problémát nem tapasztaltam, amiért be van kapcsolva.
Egyébként milyen bajokat okoz az említett beállítások használata? -
-
egykori
őstag
-
egykori
őstag
Mit lehetne tenni az Intel Management Engine Interface-szel?
A Defender ezzel kapcsolatos eszköz problémát jelez, de hiába frissítem, vagy eltávolítom, esetleg frissebb vagy régebbi verziót telepítek - semmi sem jó neki! Leszedtem az Intel és a Dell oldaláról mindent, amit lehetett, de egyik sem telepíthető. -
egykori
őstag
Most végeztem a katasztrófa elhárításával, lemezképfájl mentéssel és klónozással (Macrium), erre egy rakat új frissítés akar települni. Talán jó is, hogy vannak már mentéseim, mert az MS frissítésekkel kapcsolatban a bizalmam egy kissé megingott. (Bár ez a 1803-as volt az első eset - mégis.)
-
egykori
őstag
Szeretnék segítséget kérni, ugyanis az történt, hogy az iTunest tegnap eltávolítottam a gépemről és újraindítás után mindig egy kis táblán azt írja ki, hogy:
A gép egy percen belül automatikusan újraindul
(A Windows olyan problémát észlelt, ami miatt újra kell indulnia. Zárja be ezt az üzenetet és mentse minden munkáját.)Próbáltam már, hogy USB vagy DVD telepítővel helyrehozzam, de a BIOS-ban hiába állítom be, nem sikerül, mert egy szükséges eszköz nem indul el.
Ha telepítő DVD-ről sem indul, akkor mit tudnék tenni még?
-
egykori
őstag
válasz
quailstorm #79481 üzenetére
Köszönöm a defenderes infót, nem tudtam, de megnyugtató.
-
egykori
őstag
válasz
Kékes525 #79479 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, hogy egy kis időt kellene várni a biztonsági frissítésekkel, ezért gondoltam alapból a 30 napos kivárást. Azt hiszem két hetet fogok várni, addig biztos dolgoznak azon a MS-nál, hogy legalább ne rontsanak a frissítésekkel, hanem tényleg megoldódjanak a problémák.
Most legalább működnek a dolgok, és azok a 1803-ban lévő - nekem perpillanat felesleges - újítások nem hiányoznak egyáltalán.
-
egykori
őstag
válasz
#86564352 #79471 üzenetére
A funkciófrissítéseket 180 napra állítottam, a biztonságit 30 napra (állítottam mérgemben és féltem, hogy mint a trójai falóban, bejön velük valami, ami ismét tönkre tesz valamit), de azt hiszem, inkább visszaállítom 0-ra. A biztonság mégiscsak elsődleges prioritást kell kapjon.
Viszont nem értem, hogy alatta van a Frissítések szüneteltetése 35 napig, annak mi értelme van?
-
egykori
őstag
válasz
egykori #78945 üzenetére
Ebben a hsz-ben azt írtam - kissé elhamarkodottan -, hogy: (A saját gépem most is hibátlanul frissített.)
A hétvégén jöttem rá, hogy ez sajnos nem így van, mert ekkor szerettem volna zenei dolgaimmal foglalkozni és minden elállítódott, programok nem működtek, a WMP-t eltüntette (ez a 30-i nagy frissítés után keletkezett), rendszer hangvégpontokat nem talált stb.
Próbáltam mindent leszedni és visszarakni, a rendszer audio illesztőjét, a Realtekét és a Creative-ét, de semmi.
Tegnap este emiatt csatlakoztam a visszalépőkhöz és visszaállítottam a rendszert 1709-re. A frissítés engedélyezését elhalasztottam több hónapra.A Cortanara gyanakodtam, mert úgy láttam, hogy a 1803-ban nagyon elszemtelenedett, ugyanis szinte mindenhova beül, így a hang szekcióba is, de lehet, hogy nem ez a főludas.
Azt szeretném kérdezni, hogy a frissítés korlátozás ellenére biztonsági frissítések jönnek?
-
-
egykori
őstag
Az április 30-i nagy frissítés a saját gépemen sikerült, de a nejem Lenovo Z70-es laptopján nagyon megszenvedtem vele. Úgy tűnt már végzett a frissítéssel, bejött rendesen minden és működött is. Ám később egy újraindításnál már nem volt hajlandó elindulni, a Lenovo felirat után egy ideig homokórázott, azután fekete képernyő. Innen negyedóra várakozás után sem ment tovább, úgy kellett legyilkolni.
Végül a sokadik kísérlet után a gépen van egy OneKey gombocska, amivel nagy nehezen, bizonyos javítások árán sikerült életre kelteni.Ma, már azt hittem, hogy a múltkori eset csak rémálom volt, de nem! Most is szépen felállt a rendszer, de biztos ami biztos, újraindítottam. Sajnos megint fekete képernyő lett a vége. Ám, a harmadik próbálkozás után ismét a OneKey gombot kellett használni, és érdekes módon az ott választható normál indításra elindult a rendszer, de a telepítést 80%-tól folytatva. Végül is most ismét rendesen működik a laptop, de félek, egy hónap múlva a havi frissítéskor ismét eljátssza a fekete halált.
A fentieket azért írtam, hogy volt-e másnál is ilyen probléma, és esetleg volna-e javaslat, hogy a jövőben elkerülhető legyen. (A saját gépem most is hibátlanul frissített.)
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #78733 üzenetére
Be van kapcsolva, de nincs benne a Windows Media Player.
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #78730 üzenetére
Végig nézegettem, semmi N vagy más, csak Windows 10 Professional van mindenhol.
Más egyéb, nem fájdalmas lehetőség nincs a WMP feltelepítésére?
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #78727 üzenetére
Köszönöm, az ajánlott telepítőről írtam, ami sajnos nem települ. Hogy belegányoltam-e a rendszerbe ilyen módon, őszintén szólva, nem emlékszem. Három éve használom a gépet, így több dolog is történhetett. Erről az N verzióról eddig nem tudtam semmit. Kideríthető, hogy mi van a gépemen?
(A W10Pro anno W7Próról lett legálisan frissítve. Ez utóbbi hivatalosan lett vásárolva a laptoppal.) -
egykori
őstag
Üdv, olyan problémába ütköztem, hogy egy programot szerettem volna telepíteni, de nem sikerült, mert a WMP-t hiányolta a gépemről, ami valóban hiányzik, csak eddig nem tudtam róla, úgy emlékszem, régebben megvolt. A rendszer pár napja frissült 1803-ra.
Találtam ezt a telepítőt: Windows_MediaFeaturePack_x64_1803.msu, de "A frissítés nem érvényes erre a számítógépre." szöveggel kidob.
Szeretnék kérni segítséget vagy ötletet, hogy miként varázsolható fel a WMP.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- PC Game Pass előfizetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Eladó kék Xiaomi Redmi 12 4/128GB / 12 hó jótállással
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest