Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eax1650
aktív tag
De az a gáz, hogy a kártya valójában TP-LINK TG-3269!
És Realtek-nek látja! És azt jelzi, hogy a legfrissebb illesztőprogram már telepítve!
Eltávolítottam, fizikailag is! Mikor újra beteszem Realtek újra és nem enged semmilyen frissítést, mert szerinte jó, ami van! Pedig még nem is telepítettem! Ha a TP-LINK TG-3269 telepítő CD-jet teszem be, akkor az nem megfelelő. Keressek Realtek kártyát? Valóban nincs nagy választék! Talán csak USB-s. Gondoltam felhívom holnap a Rufusz-t van e valamilyen javaslatuk.Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
-
ArthurShelby
addikt
Felfrissítés után még mindig él a 30napos downgrade az előző rendszerre?
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
vlevi
nagyúr
válasz ArthurShelby #64452 üzenetére
Igen, amíg a Windows.old mappa megvan, addíg vissza lehet állni.
De a legtutibb, ha van egy külső HDD-d, és egy Macrium-od, és azzal csinálsz egy rendszer mentést, mielőtt felrakod a tizedest. -
muszurkefal
aktív tag
Sziasztok!
Van egy laptopom, amit még 2 éve frissítettem Win 8.1-ről WIn 10-re. A Win 10 ebben az esetben digitális licenc lett, amit csak ezen az egy gépen lehet felhasználni. Viszont én szeretnék az új asztali PC-mre is eredeti oprendszert, ezért pár napja már keresem, hogy hogyan tudnám ezt áthelyezni arra. Kitúrtam a termékkulcsot, de értelemszerűen a másikon nem fogadta el.
Mi van, ha visszaállítom 8.1-re, letöltök a Microsoft oldaláról egy 8.1-et és a laptopon lévő oprendszer termékkulcsával próbálom aktiválni a másik szoftvert az asztali gépen?
Ez járható út, vagy van bármi javaslat, hogy ki tudjam kerülni az újabb vásárlást?[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz muszurkefal #64454 üzenetére
Ha a win8.1 elotelepitve volt a szoban forgo laptopra akkor az OEM licensz amit nem tudsz atvinni mas gepre.
-
Zoz
őstag
válasz eax1650 #64451 üzenetére
Mert a kártyán lévő chipet a Realtek gyártotta. Megnézed mi van a chipre írva, és ahhoz letöltöd a Win10 drivert a Realtek oldaláról. Ha jól nézem a TPLink oldalán a képet RTL8169 van rajta.
(Úgy nagyjából a kapható PCI/PCIe háló kártyák 90%-án Realtek chip van, és az alaplapok legalább felén is Realtek az integrált.) -
hasznaltpapa
újonc
Sziasztok!
Van egy hp 255g4-es laptopom. Unokaöcsém használta és az eredeti win10 helyett (amivel vettem) feltett egy kalóz windows 7-et. Segítséget szeretnék tőletek kérni, hogy van-e valami mód visszatelepíteni és aktiválni a windows 10-et. Ha a microsoft oldaláról letöltök egy telepítőt akkor van-e valamilyen mód az aktiválásra vagy valakivel fel kell-e venni a kapcsolatot?
Előre is köszönöm a választ.
-
quailstorm
nagyúr
válasz hasznaltpapa #64457 üzenetére
UEFI-ben van a kulcs, valószínűleg ha felteszel egy W10 Home-ot (gondolom ez járt hozzá), automatikusan aktivált lesz.
-
cooi11
senior tag
válasz King Unique #64450 üzenetére
Szia!
Használtam a monitoron
-dell-p2317h, USB3
és a számitógép kimeneten is
-AeroCool CS-101, USB3
-SP 8GB
első másodpercbe 16-17 MB majd 2-3 MB.
pl.:DELL optiplex7010 17-18 MB a másolása
I5 3470
4GB RAM
win7 professional 64 bit
WD 5000AAKX-75U6AA0 ATA -
nagyúr
válasz cooi11 #64460 üzenetére
Üdv! Ezek a pendrive-ra való másolási (írási művelet) sebesség értékei?
Mert elég karcsúak USB 2.0-ás eszközhöz mérten is... (viszonyításképpen: Kingston Datatraveler USB 2.0-ás 16 GB-os (kék színű) és 32 GB-os (narancs színű) pendrive-aim vannak, írásra tudják a 4-8 MB/sec, olvasásra meg 17-21 MB/sec)))
A PC hátlapi USB portjain is próbáltad ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
vaakuum
addikt
Az normális, hogy otthoni hálózatban a wifin lévő laptopot nem látják aa kábelen lógó gépek, hiába van beállítva azon a laposon is, hogy a gép otthoni hálózat része?
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
margithid
veterán
Win10 home újratelepítéséhez milyen oprendszert töltsek le? Win10 home single language?
-
-
törölt tag
válasz FerNandor #64406 üzenetére
Ha jól sejtem ez kell neked:
Registry-ben
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows
útvonalon hozzunk létre egy új kulcsot, legyen a neve Personalization
ebben pedig hozzunk létre egy új DWORD értéket, legyen a neve NoLockScreen és értéke 1
(próbáld ki, ez nem olyan durva registry szerkesztés, nincs benne kockázat, ha nem kell később ugyanitt törlöd a kulcsot amit létrehoztál és helyreáll az eredeti mód)
-
vaakuum
addikt
válasz Doky586 #64466 üzenetére
Köszönöm, keresni fogom ezt az opciót. Router resetelve lett legutóbb, ha a default tényleg OFF, akkor most is azon kell lennie.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
King Unique
titán
válasz cooi11 #64460 üzenetére
Ez még csak nem is USB 3.0-s pendrive, hanem egy sima USB 2.0-s. Amelynél a gyártó oldalán még referenciaértékek sincsenek megadva, mert olyan lassú lehet, hogy nincs mivel villogni. Értem én, hogy azért nem teljesen mindegy az említett 2 érték, de ez így is, úgy is lassú és még az USB 2.0 szabvány értékeit sem képes rendesen kihasználni...
Jó lenne lefuttatni pl. egy CDM / ATTO szintetikus tesztet, ami már az előző válaszban is említve volt, illetve most mások által szintén. A fájlmásolás meg egy dolog, aminél több lehet a zavaró tényező, ami megint említve volt már. Illetve az sem világos, hogy a W10-es PC-nél a HDD-ről / SSD-ről másolsz-e a pendrive-ra. Az adatátviteli sebességet az elején amúgy megdobhatja a gyorsítótár is, ami ha betelik, akkor visszaesik a tempó, illetve visszaáll arra az értékre, amit valójában tud az eszköz (példa). A Windows 10 pedig egy modern OS, amely natív USB 3.0, illetve UASP támogatással bír. Sőt, elvileg még USB 3.1 Gen 2 is van benne.
Egyébként a pendrive-os témáknak, jelen esetben a sebességnek és a problémáknak vannak külön topikjai is:
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Windows 10 telepítésnél, ha van ssd is és hdd is, akkor kötelező lehúzni a hdd-t a telepítés idejére vagy elég hogyha a partició létrehozásnál nem csinálok a hdd-re particiót. Elvileg akkor nem szabadna raknia rá semmit.
köszi a véleményeket
-
vaakuum
addikt
Ha csak ket vinyo van a gepben, es a masodikat E betuvel ismeri, at tudom ezt valahogy allitani D - re? Mukodest nem zavar, csak furan nez ki.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
A random megakadásra, illetve a hang pattogásra(latency miatt) van már valami megoldás? Kereső nem hozott sikert.
Magam részéről próbáltam mindent, win által felrakott driverek, régebbi driverek, friss driverek, semmi nem hozott megoldást semmire.
Kodi alatt a WASAPI kiementi mód szerencsére a hang pattogást kiküszöböli, de a megakadásokat nem, illetve számomra nem is a legjobb, mert az analóg 6 csatornás kimenetet így nem tudom testre szabni..Szóval esetleg van valami megoldás a fentiekre?
Everybody lies.
-
TRob1
veterán
-
Imco
őstag
Sziasztok!
Van egy x550vx NB. Reinstall / W10 x64/ után nincs hang a HDMI LG tv-n. / A gépen van!/
Először is küzdöttem vele, de most nem sikerül. Nem emléxem az 1,5 évvel ezelőtti megoldásra!
Nincs digital output eszközöm ami hiba lehet, illetve az eszközkezelőben is felkiáltójeles az egyik hang.
Realtek, nvidia, intel chipset driverből a legújabbakat vettem le a saját lapjukról, de továbbra sem működik!
Legyetekszívesek valamivel kápráztassatok el!Mindennek tudok örülni!
Köszi![ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
margithid
veterán
Az O O Safeerase-t használva takaritottam le a gépemet, alapból először újratelepítettem, aztán safeerase, ezen belől magas biztonsággal lafuttattam a files and folders-t a hard disk partisions-t az internet files-t és a windows and program files-t.
Ez szerintetek igy már elég lesz hogy biztonságban odaadhassam idegeneknek? -
krealon
veterán
válasz smallmer #64473 üzenetére
"Windows 10 telepítésnél, ha van ssd is és hdd is, akkor kötelező lehúzni a hdd-t a telepítés idejére vagy elég hogyha a partició létrehozásnál nem csinálok a hdd-re particiót."
Ha a windows 10 telepito talal MBR (Legacy boot, CSM eseten) Primary (elsodleges) particiot, akkor azt aktivva teszi es a boot managert oda telepiti.
Tehat ha a HDD-n nincs particio a telepiteskor, akkor azt windows telepito nem bantja.
-
raidx
őstag
válasz muszurkefal #64454 üzenetére
Nem fog menni. Egy digitális újjlenyomat azonosítja a gépedet amihez a kulcs hozzávan rendelve.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
core i7
addikt
SmartScreen -t hol lehet kikapcsolni (build1703)? Unom már ,hogy mindíg feladatkezelőben kell
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Bepróbálkoznék itt a Win10+Esete Samart Security kérdésemmel. Korlátozott fiókból futtatva a win 10-t, mától az Eset a következő üzeneteket dobálja:
Tudja valaki az okát és a megoldást?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
ron233
tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írok e de van egy idegesítő problémám. Két hónapja vettem új gépet és azóta használok win 10-et.
A géphez van egy tv is kötve a monitor mellett. Naszóval sokszor bekapcsolás után csak az egyiken van kép ez általában a tv és percekig kell szórakozni hogy legyen a monitoron is, hiába van beállítva klón módra mintha a win elfelejtené ezt és sokszór csak nagy nehezen tudom átrakni a képet a monitorra is.
Ugye meggyomom a win+p kombót és ott kiválasztom a megkettőzés opciót ami elsőre persze nem reagál majd így eljátszadozok vele míg egyszer csak lesz a monitoron is kép.A legjobb az amikor /ez ritkán van/ egyiken se jön be kép bekapcs után, még resetre se reagál a gép, megy de mintha be lenne halva, ilyenkor lekapcsolom az elosztót és újra bekapcsolom a gépet, és akkor már van kép.
Ritkán pedig bekapcs után mind a kettőn van kép, ami a normális.
Összességében nem az a baj hogy csak az egyiken van kép bekapcs után hanem az hogy nehezen tudom a monitorra is átrakni a képet, mert ha csak egy katt lenne akkor nem érdekelne.
Más találkozott már hasonlóval?
-
beci43
senior tag
Urak,erre valaki?
-
htc07
addikt
Sziasztok,
Sosem találkoztam még olyan windows10 buggal, ami nagyon idegesített, de most találtam egyet:
Ha automatikusan elrejtésre állítom a tálcát, akkor újraindítás után mindig csak egy sor magas lesz (alapból két sor magasnak kellene lennie, és kis ikonokkal használom).
Milyen platformon lehetne ezt jelezni az illetékeseknek?
-
Zolee_70
senior tag
válasz lovi27 #64492 üzenetére
Igen, és köszönöm is a választ, de sajnos a problémám nem oldódott meg.
Hiába van a hálózatfelderítés, megosztások, otthoni hálózat beállítva, a win10 csak médiaeszközként látja a NAS-t. Ugyanezen a hálózaton levő win7 gép gond nélkül kezeli a NAS-on megosztott mappákat.
Ez nekem egy elég nagy csapdahelyzet. Mivel friss a hardver (Ryzen5), win7 driverek hiányában nem mehet fel, a win10 pedig féllábas.
Olvasgattam a neten, ez nem egyedi probléma, sokan küzdenek vele, de egyértelmű megoldást nem találtam (eddig).
>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.
-
Doky586
nagyúr
Sziasztok!
Van néhány mappám amiben sok százezernyi file van, de az össz méretük csak néhány 10 GB. Tartalmuk nem változik. Ezt időnként át-át másolom (mentési céllal) más HDDkre a nas-ról, de ez a sok apró file miatt van hogy 1napba is beletellik. Ezért szeretném ezeket 1-2 db nagy fileba átrakni (hogy így egyben könnyen mozgathatók legyenek). A win10 alapból kezeli a .ZIP és .ISO 'tömörítvényeket' is (tömörítésre nincs szükségem, úgyis tömörítés nélküli zip-et választanék).Mit javasoltok melyiket egyszerűbb létrehozni és használni ? Szinte naponta kell használni őket: keresgélni köztük, némelyiket kimásolni vagy futtatni. Melyik célszerűbb? .zip vagy .iso ? (ha iso akkor azt mivel hozzam létre, mivel másoljak bele?)
-
sonaj0203
aktív tag
Sziasztok!
Korábban már kaptam segítséget, most is ebben reménykedem.
Kicsit megbonyolítottam a helyzetet.
Van egy laptopom amiben van egy 1tb merev lemez kétfelé partícionálva (c és d) a c-n van a win10. Vettem egy ssd-t 256gb m.2 (most jelenleg f), sikerült erre klónoznom a macriummal, a c-t win 10-el együtt. A merev és az ssd is a laptopban van és nem is tervezem ki venni.
Próbáltam az UFI-ben átállítani a boot sorrendet, megy is a win10 mindkettőről, a gondom az, hogy hogyan törlöm a c-ről vagyis a hdd-ről a wint?
Próbáltam formázni, törölni az összes mappát, de nem engedte, mert azon van a rendszer azért jónéhány programot töröltem csak a win és fontosabb dolgok maradtak.
Aztán gondoltam kiveszem a hdd-t és meg nézem úgy bootol-e az ssd-ről. Persze bootolt, de meglepetésemre os c néven és a törölt programos változat.
Vissza tettem a hdd-t, kivettem az ssd-t úgy is elindult akkor is os c néven és azon volt a teljes rendszer programokkal együtt, a fájlistában macrium reflect fájlal
vissza tettem mindkét tárolót, vissza állítottam a boot sorrendet, most megint van egy os c nem törölt programokkal ez a hddd, és van egy f törölt programokkal ez az ssd.
Most akkor kezdhetem előről a klónozást az ssd-re?, hogyan formázam, töröljem úgy az ssd-t, hogy olyan legyen mint az új, csupasz?
Ha sikerül újra a klónozás, hogyan kell eltávolítani a hdd-ről a win10-et.?Hálásan köszönöm
Van úúgy, hogy nem úgy van.
-
válasz Zolee_70 #64494 üzenetére
Amikor a tavasszal kitört a nagy wannacry láz, kipróbáltam a több helyen javasolt SMB/CIFS tiltást, amitől eltűnt a hálózatról a NAS (zyxel 310). Nálad nem valami hasonló lehet?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Grafirka
őstag
win10 /64/1703 Az energiagazdalkodassal valami hiba van.
- soha nem megy le alvo modba csak ha a power gombrol kivalasztom a sleepet.
- power and sleep beallitasokat nem tartja be. A kepernyot hiaba allitom hogy x perc utan kapcsoljon le egyszeruen nem veszi figyelembe . Probaltam 10 > 15 > 30 perccel de semmi valtozas, kb 3-5 perc utan kikapcsol ki barmilyen beallitast is adok meg.
Semmi nem volt piszkalva. Ezt az anomaliat a CU ota tapasztalom.Egyebkent a gep stabil , driverek naprakeszen, VGA es CPU is tokeletesen skalazodik, semmi lathato gond nincs .
Talakozott valaki ezzel a jelenseggel, ?
-
King Unique
titán
válasz sonaj0203 #64496 üzenetére
A korábbi válaszokban már le volt írva, hogy mit kellene csinálni. Vagyis a C-ről az adatok lementése és annak klónozása után törölni 1:1-ben a régi rendszerpartíciót, nem mappánként belegányolni.
Ha az SSD-ről fut a rendszer, akkor normál esetben tudni kellett volna törölni a HDD-n lévő partíciót. De, ha nem engedi, akkor pont az ilyen esetekre van kitalálva a Live Linux, vagy a szintén hasonló WinPE-alapú megoldások. Egy korábbi hsz-ben volt szó ezekről. A Macrium pendrive-ról bootolható változata is az utóbbi kategória, amellyel egyrészt a klónozás is megcsinálható, másrészt ott van benne pl. a diskpart. De az a teljes lemezt legyalulja, ellenben pl. az előbbi WinPE rendszerekben lévő lemezkezelővel / külső particionáló programokkal kényelmesen törölhető lenne csak egy bizonyos partíció.
A műveleteknél kellő odafigyelés szükséges, nehogy rossz lemezt / partíciót törölj! Ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább kérjél meg valakit, vagy vidd el szakemberhez!
[ Szerkesztve ]
-
JamesHun
addikt
van valahol egy tuti megbízható lista melyik win10 verzió milyen CPU-val használható?
Van 2 Intel Atom d525-ös Acer Revo R3700-as gép amin eddig is win10 volt, de feltenne egy nagyobb frissítést, de mindkettőnél ugyan ott elhasal
Pedig tiszta visszaállítást kaptak (minden adat törlése, csak a windows meghagyása), mert menne eladásra a gép, csak fel akartam frissíteni, hogy az új tulajnak ne kelljen vacakolnia vele.ha meg nincs már supportálva a CPU akkor miért hozza fel a frissítést?
SeriesX: JamesSHun
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest