- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
-
Atesz08
tag
válasz
cigam #158635 üzenetére
látod ez nekem mind érthetetlen: hd, sw, DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow. az egér próbálkozás sem járt sikerrel. a tapi padról is indítottam, ott is duplán nyit. ami érdekes: ha a dupla nyitás után röviddel megnyitogatom akár hányszór, akkor csak 1 -et nyit meg. eltelik 1 kicsit több idő, pl. 1 óra utána dupláz ismét. ami még érdekesebb: a friss telepítésnél nem csinálta ezt. 1 -szer széthúztam, hogy nagyobb legyen és onnantól 1 nagy és 1 kicsi ablakban adja be. ezért nyilván nem fogom újra telepíteni. ha nincs megoldás, így marad. -
cigam
titán
válasz
Atesz08 #158634 üzenetére
Nem a HW-re gondoltam, hanem a SW-re. Renget optimalizáló program létezik, amik több kevesebb sikerrel, a legtrükkösebb beállításokat is "elteker"hetik.
Esetleg az egérhez adott vagy külön letöltött programot telepítettél?
Esetleg ellenőrizheted a Windows integritását egy aminként megnyitott. terminál ablakban:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow -
King Unique
titán
válasz
Sztyepadzso #158625 üzenetére
-
efemm
tag
válasz
Sztyepadzso #158628 üzenetére
Először is ne akarjon a gép 3 percenként aludni menni (azt hiszem, hogy ez a W11 alap beállítása), elvileg vissza kellene jönnie rendesen a rendszernek, gyakorlatilag meg hasonló problémák jönnek pl. a wifi-vel.
Ha már nagyon takarékos vagy, akkor csak kapcsolja le a képernyőt, aludni ráér 30 perc múlva is.
Futtatás - Control - Rendszer - Energiagazdálkodás: Gyors rendszerindítás kikapcsolás, "powercfg /hibernate off" - hibrid alvás kikapcsolás. Az akkura az értesítések és a tevékenységek is legyenek kikapcsolva, illetve "akkumulátornál" Leállítás, "hálózatnál" ne csináljon semmit. Utána restart.
Mivel nem te használod a gépet, szerintem nyugodtabban alszol, ha fent van rajta minden frissítés, vagyis a legújabb rendszer (w11) -
Sztyepadzso
őstag
válasz
efemm #158626 üzenetére
MSI GL75 9SD laptop
i7-9750h, 1660 Ti, 32GB; M2 NVMe PCIe 3,
A laptop egy pár éve történt folyadékincidens okán nem működik már akkuról, asztali gépgént funkcionál. Azaz be van dugva feszt, de nálunk( a saját ritmusunk alapján nekünk ez ideális), ha nem használjuk, gyorsan aludni tér. A baj az, hogy a win 11 alatt ilyenkor elment a hang, csak az újraindítás oldotta meg. Ez nekünk nem jó. -
laed
aktív tag
válasz
W10 újratelepítés?
-
efemm
tag
válasz
Ez inkább beállítás probléma lesz, gyors rendszerindítás és hasonlók. Ha a gép alapból alkalmas a W11-re, akkor hagyd, hogy felmenjen rá. Ha nem olyan gondok vannak vele, hogy pl. játékprogramok nem mennek, akkor jó lesz rá a w11 is.
Pontosan milyen alaplap, milyen proci, videókártya, mennyi ram, ssd? -
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok, az szebbik felem pár hete rányomott a Windows 11 frissítésre, amiről nem tudtam egy ideig. Aztán egy rendes leállítás alkalmával lelkesen fel is dobta. (egy hétre rá kb). Ekkor jöttem hozzátok ríni, hogy nincs hang, ha felébred a gép, csak újraindítás után.(ez ugye eltűnt a prohardver fórumról) A vége az lett, hogy visszaálltam 10-re, (másik laposon van 11, az nekem elég idegileg).
A visszaállás után a frissítéseket kilőttem a max időtartamra, de most látom, hogy valami eszi a gépet, itt pörög, mint a rosseb, hát a Modern Setup Host elkezdte felrakni megint, van vagy 72%-on, mert ugye a frissítések kilövésével az a fos 11 továbbra ott maradt bámulni rám.
A kérdésem, hogy hogyan lehet az egész folyamatot a közepén kilőni a p*csába, és a letöltött 11-et elpaterolni a f@szba? És megértetni ezzel a szarral, hogy egyelőre nem vágyok rá?? -
King Unique
titán
válasz
King Unique #158551 üzenetére
Olcsóbb lehet a plusz egy év frissítés a Windows 10-hez, mint eddig gondoltuk
Tehát 1 db otthoni ESU licenccel 10 db PC-n lesz + 1 évig támogatott a Windows 10, ami általában bőven lefedi az otthoni igényeket, elég lesz csak 1x megvenni vagy ingyenesen regisztrálni a korábban közöltek értelmében.
-
Atesz08
tag
itt indítom : [kép] 1 katt -al, de duplán nyitja meg a számológépet. bármelyik másikat indítom innen 1 katt -al, rendesen, csak 1 példány nyílik meg.
-
cigam
titán
válasz
Atesz08 #158618 üzenetére
Ne duplán kattint rá. A Start menüben elég 1 kattintás. Te hol/honnan indítod?
Aurig@
https://www.techadvisor.com/article/731960/how-to-change-the-system-font-in-windows-10.html -
Aurig@
őstag
Üdv.
Van lehetőség arra, hogy megnézzem jelenleg milyen betűtípust használ a Windows?
Még karácsony után módosítottam, viszont nem jegyeztem meg, hogy hogyan is csináltam.
Egy-másfél hónap múlva alaplap, proci, RAM és SSD csere várható. Ekkor a Win 10 újratelepítése után szeretném ugyan ezt a betűtípust beállítani.Köszönöm
-
Atesz08
tag
sziasztok. mi az oka, de leginkább mit lehetne tenni ebben az esetben. oprendszer win 10. rákattintok a számológépre és duplán, vagyis két ablak nyílik meg. mással nincs ilyen gondom. mit lehet tenni, hogy csak 1 példánya nyisson meg ?
-
King Unique
titán
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade processNem is kell okvetlenül új PC-t venni vagy a meglévőt fejleszteni, mivel telepíthető a Windows 11 a rendszerkövetelményeknek nem megfelelő hardverkonfigurációra is. Amit egyébként maga a Microsoft is elismer és nem illegális vagy ilyesmi, max. hivatalosan nyilván nem javasolják, de attól még működik.
"Nem win 11 kompatibilis a gép, persze "csalással" fel lehetne tenni"
vs.
"Én Win 11 LTSC-t használok, lehet neki is feldobom ezt és kész."Tehát egy kis trükközés, a rendszerkövetelmények megkerülése nem fér bele, de a warezolás és eleve nem otthoni általános használatra szánt Windows-kiadás telepítése és használata az bezzeg igen...
"ha nem kompatibilis gépre teszem fel a 11 LTSC-t, akkor jönnek majd rendesen a frissítések?"
Ugyanaz érvényes az összesre, a havi kumulatív és egyéb frissítéseket folyamatosan kapja, max. új verzióra frissítést (éves funkciófrissítés) nem kap a Windows Update-en, de azt ráér 2-3 évente manuálisan megoldani, mert kiadástól függően addig támogatott egy-egy WIndows 11-verzió.
Egyébként itt sem világos ez az LTSC (warezolós) mánia, még ha Windows 10-ből telepít olyat a hosszabb támogatás miatt, de hogy Windows 11-ből minek amikor a SAC kiadások is eleve támogatottak, az rejtély. -
Geth:
Nem win 11 kompatibilis a gép, persze "csalással" fel lehetne tenniLedgeri
Ez is macera, nem tudom érdemes-e így csinálni.Doky586
A frissítés hiánya miatt nem szeretne maradni.Én Win 11 LTSC-t használok, lehet neki is feldobom ezt és kész.
Kérdés: ha nem kompatibilis gépre teszem fel a 11 LTSC-t, akkor jönnek majd rendesen a frissítések?
-
ledgeri
nagyúr
win 21H2 érintéssel lehet
Az, hogy most ez a kevesebb macera, vagy az újratelepítésLTSC, vagy egy pl rufus-os win11 telepítés, akár éveken át nézve... az már rajtatok múlik! -
Üdv.
Havernek elég a mostani pc tudása, nem tud és nem is akar win 11 miatt új gépet venni.
Veszünk kulcsot és feldobom neki az LTSC verziót, eddig oké.
Azon morog, hogy nincs kedve újra beállítani mindent az új rendszeren.
Van arra bármilyen app/módszer, hogy a mostani win 10-ről LTSC-re át lehessen menteni a beállításokat, telepített appokat? -
Voice24
őstag
Erre esetleg valaki? [link]
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Van egy problémám,
a You Tube videó képe zöld
indításnál kb 5 másodpercig,
Nincs kép csak teli zöld.
majd megjelenik a videó!
volt már ilyen probléma valakinek? -
chris0000
őstag
válasz
King Unique #158602 üzenetére
ahh ok, én meg azt hittem, hogy az valami rejtett dolog a regeditben, ahol ez a kulcs van és csak az én win 10 prom-hoz van, ami most a gépen van. közben meg mindenki láthatja ezen az oldalon amit linkeltél.. nah most én tegnap megadtam ezt a Windows 10 Pro VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T kulcsot amit ugye kimásoltam korábban a regeditből és az oldalon is ez van megadva RTM Generic Key (retail)-ként. akkor jól értem azért elesleges és értelmetlen megadni, mert egyébként is ezt a kulcsot adta volna a windows 10 pro-nak ahogy feltelepült? thx.
-
King Unique
titán
válasz
chris0000 #158600 üzenetére
Ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a PC-n a Windows 10 digitális licenccel és nem történt azóta jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, komplett PC cseréje), akkor egy esetleges újratelepítésnél eleve automatikusan aktiválódik a Windows 10 ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadása digitális licenccel és még a termékkulcsot sem kell újra megadni, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
Ha csak az általános termékkulcsot sikerült kiolvasni, akkor azt pláne felesleges és értelmetlen lenne megadni telepítés után az aktiválásnál.
-
chris0000
őstag
válasz
King Unique #158599 üzenetére
thx. nekem is volt windows a gépen, de telepítés előtt kiírtam a termék kulcsot regeditből hátha kell az aktiválásnál. láttam korábban egy postban írtad, h automatikusan is aktíválódhat telepítés után digitális licenccel. nálam is ez történt valszeg.
ettől függetlenül adjam meg itt "másik termékkulcs megadása" a termékkulcsot amit kimásoltam a regeditből? rontani csak nem ront rajta, ha ez volt a regeditben. thx. -
King Unique
titán
válasz
chris0000 #158597 üzenetére
A Rufus azért írta azt, ami már le lett írva az előbb:
"Amit ugye nem véletlenül ír a Rufus, ha 3rd party forrásból való tákolt ISO és / vagy érinti a lejáró Secure Boot tanúsítvány probléma ha régebbi az ISO-fájl amiben még nem lett frissítve:
• Act now: Secure Boot certificates expire in June 2026
• Windows Secure Boot certificate expiration and CA updates"Egyelőre nem kell vele foglalkozni, meg szükség esetén majd vélhetően megoldja a Windows Update, BIOS-frissítés, stb.
-
chris0000
őstag
leszedtem a Rufus 4.9-et és ugye ez a legfrissebb win10 .iso a microsoft oldaláról
(Win10_22H2_Hungarian_x64v1.iso)
most akkor csak a rufusnak a hülyesége, h kiírja ezt az infot és nem kell vele foglalkozni?
kiírtam, gond nélkül indult a boot pendriveról, feltelepült elsőre és most azóta használom... -
chris0000
őstag
válasz
King Unique #158595 üzenetére
hi. írtam korábban, h az összefoglaló alapján szedtem le az .iso filet.
ugye ez eredeti, ettől nem lehet frissebb verzió gondolom, ha a microsoft oldaláról szedtem le...
kiírtam rufusal, feldobta ezt az infot, de ugye eredeti forrásból való az .iso (microsoft oldal) ezért kiírtam és feltelepítettem... most akkor ez így is jó ahogy csináltam? thx. -
King Unique
titán
válasz
Lali-213 #158579 üzenetére
How to Uninstall Product Key to Deactivate Windows 10
Arról már volt szó itt többször, hogy attól mert el lesz távolítva a termékkulcs a Windows 10-ből, a hardverazonosító alapján generált digitális licenc még nem fog megszűnni az adott PC-nél és újra automatikusan beaktiválódhat (példa).
Ha Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc, akkor meg lehet próbálni az újraaktiválást másik eszközre, ami jó esetben működni fog, de lehet a régi PC-n is megmarad a digitális licenc az előbb leírtak miatt."Mivel nem tudom a jelenlegi laptopomra Windows 11-re frissíteni (TPM 2.0 hiányában)"
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade processNémi trükközéssel eddig is megoldható volt, amit lényegében a Microsoft is elismer a "Windows 11 olyan eszközökön, amelyek nem felelnek meg a minimális rendszerkövetelményeknek" leírásban, max. hivatalosan nyilván nem javasolják, de attól még működik.
-
King Unique
titán
válasz
chris0000 #158587 üzenetére
Amit ugye nem véletlenül ír a Rufus, ha 3rd party forrásból való tákolt ISO és / vagy érinti a lejáró Secure Boot tanúsítvány probléma ha régebbi az ISO-fájl amiben még nem lett frissítve:
• Act now: Secure Boot certificates expire in June 2026
• Windows Secure Boot certificate expiration and CA updates"újraraktam pendrivera rufusal a frissen letöltött win10-et és egyből jó volt"
Mért, előtte honnan lett letöltve?
Ha nem a Microsoft szoftverletöltő oldaláról, hanem külső forrásból, meg ilyen torrentes, akkor az már a felhasználó baja, user error.
+ A Rufus is eleve le tudja tölteni közvetlenül a Microsofttól a Windows 10//11 ISO-fájlokat, ezért is van kb. zéró értelme a kétes külső letöltési források használatának. -
chris0000
őstag
-
Szotyi3
újonc
Mit lehet ezzel kezdeni?
1 windows fiók van a gépen, de nincs rendszergazda jogosultsága
Egyszerűbbnek tűnik újratenni a windowst, de rendszergazda nélkül nem futtatható az exe Windowsban; BIOS-ból pedig nem akarja indítani a pendrive-ra másolt installert. Ha kiválasztom, hogy pendrive-ot indítsa, akkor tölt egy kicsit, majd újraindul a gép. Ha pedig előrerakom prioritástként a pendrive-ot, akkor szimplán folyamatosan újraindul a gép. (Próbáltam másik pendrive-ot és másik installert is.)Youtube-on néztem videókat a rendszergazda visszaállításra, de azok nem működtek. "Hozzáférés megtagadva."
Win telepítésnél 2 pendrive-val próbálkoztam, Win10 és Win11 telepítőkkel. -
chris0000
őstag
hi. telepítenék egy friss windowst, de vhogy nem sikerül pendriveról.
msi laptop, így néz ki a boot menü indításnál, de aztán nem tetszik neki vmi..
a bios kép meg ez lenne.. itt kellene még állítanom vmit? thx.
az összefoglaló alapján leszedtem egy friss win10 .iso filet, azt majd rufusal kiírom újra... -
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Van egy dobozos angol nyelvű, Windows 10 Home programom, gyári USB 3.0-ás pendrive-on. Mivel nem tudom a jelenlegi laptopomra Windows 11-re frissíteni (TPM 2.0 hiányában), szeretném kérdezni hogy vajon más gépre lehet telepíteni? Természetesen miután a mostaniról letöröltem.
Köszi!
-
Voice24
őstag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet az, hogy pár hete elkezdte feldobálni gépindításkor az üzenetet, hogy a OneDrive-ba nem vagyok bejelentkezve? Ha bejelentkezek, másnap ugyanúgy jön az üzenet. Korábban nem volt ilyen gondom, nem kellett naponta bejelentkezni. -
laed
aktív tag
válasz
tordaitibi #158558 üzenetére
Számold ki! 1 windows árából kapsz 1 terás vinyót, de ő csak 5G-t ad. Tehát saccra 200 felhasználóra jut 1 vinyó. (És a nagyobb kapacitásúak használatával ez még gazdaságosabbá tehető!)
Szerintem egyszerűen rá akarják szoktatni a használatára az embereket.
Az illegál másolatok + a többi sz@r nekik jóval nagyobb veszteség. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #158574 üzenetére
A Windows 11 topikból linkelt esetnél csak kijelző fényerőszabályzás és bejelentkezési probléma volt említve, más nem és annál újabb eset nincs ott.
Na meg az is érdekes, hogy ha 23H2 verzióval állítólag minden gond nélkül működött, akkor 24H2-vel miért nem, ha nem lenne driveresen kompatibilis a laptop Windows 11-gyel, akkor eleve nem kellene működnie egyik verzióval sem.Jelenlegi Windows 10-et lementeni képfájlba, amiből később 1:1-ben visszaállítható. Utána egy Windows 11 24H2 tiszta telepítést célszerű lenne kipróbálni az aktuális ISO-val. Vagy megvárni akár a 25H2-t, novemberig még támogatott a Home és Pro kiadásoknál a 23H2.
Miért kellene ismét megvenni a Windows 10-et?
Aktválható digitális licenccel nyilván helyi fióknál is a Windows 10, a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc csak egy plusz opció.
+ Be lehet jelentkezni csak az adott alkalmazásba is Microsoft-fiókkal, OneDrive esetében szintén, nem feltétlen kell a hagyományos módon felhasználói fiókot váltani. -
Geth
veterán
válasz
lanszelot #158574 üzenetére
Ööö, nem kifogás, tényleg van egy törés a teljesítménygörbén a 7-6. generáció előtt. Illetve tökmindegy, mert sokan tették fel gond nélkül pl. 3. generációs vasra is, ahelyett hogy kihajintották volna a hardvert, szóval kifogást itt csak Te keresel
Pontosan kinek van abban üzlet, hogy én pl. ~7-8 éves rendszereket használok, a Win11 pedig ~4 éves, és ingyen frissítettem mindenhol? Nagy üzlet
Jó retardált helyen élsz, de ez nem ide tartozik. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #158572 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek.
W11-es problémámat szivesen kibontom, de akkor át mennék a W11 topikba és ott folytathatjuk a beszelgetést.
Tomoren annyi hogy alap drivereket töröl le, és teljesen használhatatlan a laptop. Se billentyű, se semmi.Onedrive az ahhoz a fiókhoz van csatolva amire a W10-et anno vettem. Ha másikat hozok létre ahhoz ismét meg kellene venni, hogy aktiválni tudjam az extra évet. Mivel csak 1 év, így nem igazán érdekel.
Geth: igen, olvastam, de mint írtam ez kifogás semmi több.
Ha mindenki linuxra váltott volna, akkor fura módon meg lett volna oldva a régi hardverekre is. Mint írtam ez üzlet.
Itt, ahol élek itt kukába dobják, semmi más opció nem létezik. És kirúgnak ha kiveszed onnan. Több ezer teljesen új, becsomagolt munka ruhát dobtak ki , és nem adták oda azoknak akik rászorulóknak.fekete.puma:
Ezt írtam is, hogy alma kezdte 15 éve, és a többiek majmolták. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #158569 üzenetére
A Windows 11 topikban a legutóbbi esetnél a laptop kijelző fényerejének állításával volt gond, meg a végén a bejelentkezésnél volt valami, de egyik sem az egyáltalán nem működik és nem lehet használni kategória. Meg ez is márciusi eset, akkor lett próbálva, ellenben most nem. A 23H2 verzióval oké volt minden a leírtak szerint, csak a 24H2-vel gond és annál is hónapokkal ezelőtt próbálva.
A rendszerkövetelménynek a T450-ed szinte majdnem minden ponton megfelel és csak a régi CPU hibádzik, vagyis nem mintha olyan irreális lenne a rendszerkövetelmény, + a tástopikban olvasottak alapján nemrég még Windows 11-gyel gyárilag előtelepített laptopot is sikerült venni.
A OneDrive-ot lehet akár több Microsoft-fiókkal is használni, új fiókot regisztrálni az ingyenes 5 GB-os tárhelyhez, stb.
-
Geth
veterán
válasz
redditen több topikban találtam T450 tulajt és nem írták sehol, hogy törli a driver-eket, ezt pontosan nem is értem. Felrakod, leszedi WU-ról a driver-eket, majd magától le is törli azokat?
Amint írtam értelmetlen rendszer követelmény.
Ez lehet elkerülte a figyelmedet.A munkahelyemen az összes gépet kukába dobták. Szó szerint.
Nálunk és amit láttam más helyeken majdnem ingyér' haza lehetett vinni. Nagyjából 5 -7 évente cserélnek, függetlenül az OS-től (itt szabad a választás), régebben is. Konkrétan kukába szerintem alig került valami. -
fekete.puma
tag
válasz
Nem kell így befeszülni.
pl macOS visszamenőleg 6 évre támogatja a MacBook Pro-t + 2 év biztonsági frissítés.
Sok telefon gyártónál 3-4 + 1 év.
Feltehetsz egy Windows 11 LTSC változatot és ha beválik szerzel hozzá egy kulcsot.
Vagy felteszel egy Linux-t és dual boot-ban maradhat a win10 offline. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #158568 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
W11 H23 és W11 H24 -el lett próbálva a laptop.
Voltam W11 topikba mind a kétszer, nem lett megoldás.
W11 ahogy újra indítom törli a drivereket, egyből ahogy installáció befejeződött Lenovo Thinkpad T450 20bvcto1ww. Full hd kijelző, 32Gb ram, ujjlenyomat, kartya olvasó...minden van benne ami lehet. Érintő kijelző nincs csak mert annak semmi értelme. W10pro val jött alapból.One drive-om tele van. Játék mentések, stb amik az évek alatt össze jött .
Nem az a bajom hogy számot váltanak.
Amint írtam értelmetlen rendszer követelmény.
Ne mond nekem, hogy az a gép, amin 4k ultra wild mennek az új játékok, Adobe Photoshop, Adobe Premier, az nem elég egy oprendszernek.... Hagyjuk már.
Ez csak üzleti fogás. MS nagy lovettát kapott hogy ezt tegye.
A munkahelyemen az összes gépet kukába dobták. Szó szerint.
Teljesen jól működő gépek, és halomra voltak a kukában.
Több ezer gépről van szó. És ez csak egy, egy városban. Minden cégnek ezt meg kellett lépni, és minden városban, és minden országban.
No ezért lett ez. Nem azért mert ekkora lenne a rendszer igénye.
És akkor jöhet a duma az egyen csatlakozóról, hogy csökkentsék az elektronikai szemetet.
Az is mekkora duma már. Ez mind duma.
A harapott alma kezdte ezt kb 15 éve.
Többiek látták, hogy ez bejött és telik a zseb, hát akkor mi is tudunk hülyeségeket kitalálni... és működik.Ha a vállalatok át álltak volna Linuxra, hidd el azonnal lett volna rendszer követelmény csökkenés. De látták hogy működik, így még emeltek is rajta, hogy még és még és még.
A fele biztos hogy át tudott volna állni linuxra. Kevesebbért mint amibe a gép park csere került. Csak lusták voltak. Akkor az IT-nek dolgozni kellett volna, nem csak bóbiskolni a szélben egész nap. Főnök úgy se ért hozzá. IT azt mond amit akar.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #158566 üzenetére
Az 5. generációs Intel i5 CPU megfelel a célnak, az eleve támogatja a Windows 11 24H2 verziótól követelmény POPCNT/SSE4.2 utasítást, meg ha korábban már sikerült telepíteni, akkor nyilván nincsen technikai akadálya.
Ez a driveres story érdekes, nálam még olyan régi laptopon is simán működik a Windows 10 és Windows 11 is, amin a laptopgyártó hivatalos weboldalán max. Windows 8.1-ig vannak driverek. A Windows Update amit automatikusan letöltött és telepített, azzal eleve jól működik mind a kettő.
+ Itt nem derült ki, hogy korábban a Windows 11 melyik verziójával lett próbálva, azóta újra lett-e próbálva az aktuálissal, stb. A Windows 11 topikban lehetne futni ezzel egy kört, mert ennek normál esetben nyilván nem úgy kellene működni, ahogyan le lett írva.Csakhogy azt elfelejted, hogy ez nem úgy működik, hogy örökké használunk egy-egy Windows-verziót, van ezeknek egy támogatási ideje, amin túl már nem annyira javasolt használni, idővel egyre több szoftver- és hardvergyártó sem fogja támogatni, stb.
Költeni nem feltétlen kell rá, ha nem támogatott PC-re is feltelepíthető a Windows 11, új licencet sem kell venni ha meglévő Windows 10 digitális licenccel és termékkulccsal is ingyen aktiválható a Windows 11, stb. De amúgy nem mintha akkora összeget kellene rákölteni, a linkelt példánál is viszonylag olcsón megúszta a fórumtag harveraprós vásárlással.A OneDrive eleve integrálva van a Windows 10-be és a Windows 11-be is, ingyen adnak 5 GB tárhelyet, ami az alapvető beállítások szinkronizáláshoz nyilván elég.
Irreális hardvert? A rendszerkövetelményeknél az UEFI, Secure Boot, 4 GB RAM, 64 GB háttértár kb. 10+ éve alap, itt hiányosság max. a TPM 2.0 és a kompatibilis CPU szokott lenni. Vagy csak a CPU, mert a TPM-nél még fizikai TPM chip és dTPM támogatás sem feltétlen kell, mert megteszi a BIOS-ban bekapcsolható firmware alapú PTT (Intel) / fTPM (AMD) is, amit a modernebb alaplapok és CPU-k már támogatni szoktak.
-
Geth
veterán
válasz
lanszelot #158566 üzenetére
Virtualizáció alapú biztonság (VBS), Hypervisor védett kód integritás, és a szükséges MBEC (ezt már meg sem próbálom lefordítani) technológia (ami Intel esetén csak 7-8. generációtól felfelé értelmes sebességű) a kifejezések, amit keresel irreális hardver címén.
Új szerződés nálam ingyenes frissítést jelentett.Mobilról szintén.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #158556 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ.
W11 nem kompatibilis gépre sajnos Microsoft által szándékosan szabotálva van.
5gen i5-ös laptopomra rá raktam, felment, jól működött,, nem kellett egy drivert se felrakni, W11 felrakott mindent, majd első kikapcsolás után össze omlott a rendszer.
W11 letörölte a drivereket. Felraktam a drivereket, de W11 folyamatosan letörli..
Emiatt minden indítás után hiányoznak a driverek és hasznalhatatlan a laptop.Mint írtam meg tudnám venni a W11 pc-t, de a mostani is tökéletesen megfelel amire használom. Nincs szívem kidobni egy tökéletesen működő gépet a kukába.
Itt, ahol élek senki se veszi meg.A szinkronizálás úgy tudom onedrive tárhelyet igényel.
W10 lesz az utolsó - > ennek nem a W10 a lényege, hanem, hogy irreális hardwert kérhessenek ezért számot váltanak.
Új rendszer új szerződés.Mobilról vagyok, sajnos nem tudom off topikba rakni, bocsánat
-
Cs1csó
titán
Amúgy tiszta Nostradamus vagyok! Mondtam anno, hogy nem fogja elengedni a "kezét" a Windows 10-nek (még) a Microsoft, jól gondoltam: elodázták még egy évig...
A Windows 10 részedése még mindig vagy 30-40%.
Gondolom az agytrösztök azt metekozták ki, hogy jövő októberre ez lemegy vagy 20%-ra vagy az alá. -
szkaroly
senior tag
válasz
lanszelot #158552 üzenetére
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 a megoldás. Tudom hogy nem otthoni PC-re készült, meg állítólag kompatibilitási problémák lehetnek programokkal (nekem nincsenek ilyenek), nem kap meg egy pár csili-vili új fejlesztést (most őszintén, egyik se igazán fontos szerintem). 2032 Januárig támogatott. Nekem jobban bejön mint az eddig használt Win 10 Pro verzió. Frissíthetnék Win 11-re, de nem látom hogy minek. Ha nem romlott el, ne javítsd meg a mottóm. Ki lehet próbálni, ha nem tetszik visszamész az előző verzióra.
-
petakpa1
őstag
válasz
Szerintem a POPCNT/SSE4.2 témában linkelt neowin cikk mára részben elavult. AMD vonalon nem elég az SSE4A ami pl a Phenom-okban már megvan, hanem kell az SSE4A.2 is amit csak FX es annál újabb procik tudnak AMD oldalon.
-
King Unique
titán
válasz
Ez mondjuk annyira nem újdonság, mert ugye Windows 10-nél is az alapértelmezett a Microsoft-fiók használata és annál a OneDrive is alapértelmezetten be van kapcsolva. A Windows biztonsági másolatról le írva mire való, azt kell aktiválni a + 1 év ESU-hoz, Microsoft-fiókkal kell használni, stb.
Hát mondjuk az lehet a biznisz, hogy az előbbivel eleve a saját felhőtárhelyüket használja a felhasználó, ahol ha nem elég neki az ingyenes 5 GB, akkor opcionálisan előfizethet nagyobbra, a lényeg hogy lehetőleg náluk és ne a konkurenciánál.
A másik meg az, amit ebben a cikkben is említenek, inkább adnak + 1 év támogatást ingyen, mintsem esetlegesen más platformra akarjon váltani a felhasználó a támogatás megszűnése miatt. -
Geth
veterán
válasz
Adnak valamennyi tárhelyet ingyen, aztán elég sokan kinövik, vagy plusz kapcsolt szolgáltatásra csillan fel a szem és fizetnek elő nagyobb csomagra. Ugyanez mindenhol, évek óta...
-
norba69
senior tag
válasz
Ha csak egy százalékuk lép át előfizetésre, már pozitív szaldóval jönnek ki belőle.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158557 üzenetére
Ez is uborka volt...
Én annyit tanultam az évek során, hogy soha nem ajánlok OS-t, mert többször láttam már külső szemlélőként, hogy valaki ajánlotta valamelyiket, aztán amikor visszajött a delikvens, hogy nála beszakadt, akkor ment a tanácstalan fejvakarás -
válasz
King Te szerintem 99,99% hogy okosabb vagy nálam Win vonalon. (a maradék mérési hiba
)
Világosíts fel légyszíves.
Mi a jó abban a Microsoftnak hogy esetleg tíz-százmillió számú user röffenti be a Onedriveot, és ez ugyanennyiszer 5GB tárhelyet jelent a redmondi szervereken? + még babusgathatja az akárhány millió os-t 1 évig.Mi ebben nekik a biznisz? Sok a tárhelyük? Mert én fel nem fogom ennek az értelmét.
Hacsak nem adatbeszerezgetés suttyomban. -
Semmi sem tökéletes. Talán ezen a vonalon Almék a legjobbak, célhardverre célszoftver. Így elég minimális az esély hogy elbaltázzák.
Nekem nemrég lett másodikos iskolás korú az Ubuntum. 7. éve autoupdate, pardon unattended update és csak teszi a dolgát az os.
Egyéni szerencse is talán. -
King Unique
titán
válasz
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade processAz kb. semmit nem jelent hogy 13 éves PC, attól még technikailag telepíthető rá némi trükközéssel a Windows 11 és használható Windows 11-gyel.
Akkor nem opció ez, ha olyan régi CPU van benne, ami nem támogatja a POPCNT/SSE4.2 utasítást, de az eleve muzeális, mert pl. Intel esetén már a legelső Core i generáció is támogatja, a Core 2 Duo és társai nem.Volt itt egy "Váltás Windows 11-re, avagy hogyan próbáltam "olcsón" ..." logout bejegyzés, amiben kb. 60 ezer forintból kihozta a tag a kompatibilis PC-re fejlesztést (4-ről 6 magos CPU-ra, 8-ról 16 GB RAM-ra) hardveraprós vásárlással, sőt ténylegesen csak kb. 30 pár ezer volt a költség, mert eladta a régi alaplapot + CPU-ot és RAM-ot.
De persze többek között ez is elveszett a mostani fiaskó után, mert május 6-án íródott a cikk és ugye csak április 30-ig volt mentés..."Nincs 1000 pontom, és nem fizetek elő."
Mondjuk világosan le van írva a microsoftos cikkben is, hogy "A gép beállításainak szinkronizálása esetén további költségek nélkül", azaz teljesen ingyen jár a +1 év kiterjesztett támogatás (ESU).
De ha nem, hát nem.A "W10 lesz az utolsó" mantrát pedig már megválaszolták.
Ha az utolsó lett volna, akkor 23H2 funkciófrissítéssel lényegében a korábbi Windows 10X-re hajazó Windows 11-et csináltak volna az adott megszokott Windows 10-ből, az sem lett volna jobb. Így legalább megmaradt olyannak a Windows 10, ahogyan eddig megismertük. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158554 üzenetére
Erről jut eszembe, idén eddigi legnagyobb szívásom ~3 hete, amikor kernelt frissített a csomagkezelő és összeakadt a GPU driverrel. Kernel panic, manuális downgrade, viszlát metacsomagok, volt itt minden
-
-
Geth
veterán
válasz
W10 lesz az utolsó, ugyanolyan hazugság
Persze, hogy az. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #158551 üzenetére
Tudom, lerágott csont, de 13 éves gép, és W11 nem megy fel rá.
Viszont játékra, és tanulásra használom. Új játékok futnak rajta, nehogy már a W11 megfogja. Ez csak harapott almától lopás, hogy vegyél újat.
Nincs 1000 pontom, és nem fizetek elő.
Tudnék új gépet venni, de minek, ha ez tökéletesen megfelel arra amire használom?
Maradok a frissítés nélküli verziónál, addig míg be nem tiltja, mert az is hamarosan meg lesz. Vagy dobok rá linuxot és azzal játszom ami ott van.
W10 lesz az utolsó, ugyanolyan hazugság, mint hogy még nem készül a W12.
Megvárom a W12-t mert az tuti még durvább gépigényt fog kapni és mehet minden megint a kukába. -
King Unique
titán
válasz
tomcsi72 #158549 üzenetére
Lemezterület felszabadítása témában lásd egy másik válaszban és az ebben leírtakat, ott van a lemezkarbantartó és a tárterületsegéd, utóbbi működése automatizálható is, a TreeSize Free programmal pontosabban megtekinthető hogy mi mennyit foglal, stb.
-
tomcsi72
csendes tag
Sziasztok, szép estét nektek! Egy kis segítséget kérnék, ha lehet. A rendszerem win 10 jelenleg és a WINDOWS mappa az 78 GB az az egy mappa. De ha a total commanderrel soronként a space-val nézem egyessével akkor csak 28 GB-ot ír ki.
Hol van a többi a 78-ból a 28-on kívül a többi? Vagy mit jelent ez? Ebben tudnátok segíteni, hogy a pluszt ki lehet valahogy hagyni és mik azok?
Előre is köszönöm a segítséget.
Mert nem értem, hogy 50GB az MI? -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #158547 üzenetére
Közben egyértelmű lett, nem szoftver, hanem hardveres a hiba forrása...
Cserés így a VGA.Kép megfagyott, majd restartolt...
Aztán még rosszabb lett...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
AsakuraDave #158403 üzenetére
Nekem olyan gond volt egy régi HP Compaq Elite CMT géppel, hogy van benne egy nV GT 640 VGA ami kikapcsolás után újra start után jó volt, áramtalanítás utáni bekapcsolás után már nem...hibát észlelt, ezért leállt és nV vezérlőpult is eltűnt Win8 támogatottság volt max. Külön ID szerint Intel Management Driver kellett hozzá (ME) amit az Inteltől kukáztam és azt telepítve valami Graphics Interface-t írt (mint új) és úgy néz ki jó lesz. (még tesztelése folyamatban)
Amúgy ez előtt minden teszt (3DMARK 2006, 11, SuperPosition Bench, stb..) le is futott gond nélkül.
-
King Unique
titán
válasz
tomcsi72 #158542 üzenetére
A Windows 10 általános támogatása 2025. október 14-én megszűnik és előbb-utóbb eleve váltani kell újabb, tovább támogatott Windowsra. Otthoni felhasználóknak az ingyenes / fizetős kiterjesztett támogatás (ESU) is 3 év helyett csak 1 évig lesz opció, szóval sokáig amúgy sem lehet húzni.
Ha az ilyen és ilyen nem hivatalos megoldásokat nem számítjuk.Windows 10-ről Windows 11-re frissítésnél (in-place upgrade) az aktuális Windows 11-verzióra történik a frissítés, ami jelenleg a 24H2, hacsak nincs azzal az adott eszköznél valami kompatibilitási probléma, mert akkor 23H2. Ha felajánlotta a Windows Update, akkor elvileg nincsen, elvileg.
A kiadás meg értelemszerűen marad ugyanaz, ha pl. Windows 10 Home kiadásról történik a frissítés, akkor az utána Windows 11 Home lesz.Lemezterület felszabadítása témában lásd egy másik válaszban és az ebben leírtakat, ott van a lemezkarbantartó és a tárterületsegéd, utóbbi működése automatizálható is, a TreeSize Free programmal pontosabban megtekinthető hogy mi mennyit foglal, stb.
-
tomcsi72
csendes tag
Sziasztok, szép estét mindenkinek!
Nekem olyan kérdésem volna, hogy a gépemen WIN 10 van.
Érdemes a frissítésben felajánlott WIN 11-re áttérni?
Melyik WIN 11 verziót teszi fel magától?
Még olyan kérdésem is volna, hogy most a C meghajtón a WINDOWS mappa 76 GB...
Ez miért ilyen sok?
Ha frissülne WIN 11-re akkor csökkenni fog az a mappa és csak azok maradnak meg ami igazán szükséges a rendszerhez?
Megcsináltam a hardverek cserélését. Alaplap, proci, rem, vidi kártya...
A válaszotokat előre is köszönöm.... -
MuDa
újonc
válasz
King Unique #158540 üzenetére
Jó lett.. Eddig is azzal volt de valami régi verzió.. Köszi a helpet. Egyébként azért szürke az opció mert nem lehet állítani az az aktív és egyetlen beállítás minden új lenovo laptopon. A chat gpt szerint.
Na mindegy köszi megoldódótt.
-
-
cigam
titán
válasz
lanszelot #158531 üzenetére
Milyenek a SMART adatai? Pl. HDSentinel-el is kiolvashatod.
Plusz Windows alatt futtass egy fájlrendszer ellenőrzést. -
lanszelot
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #158530 üzenetére
Hello,
Először is köszönöm szépen a választ.Linux alatt se tudom megnyitni (fedora) a users mappát.
Linux alatt lakat vannrajta. -
válasz
lanszelot #158529 üzenetére
Megpróbálhatsz egy fájlkezelőt felrakni (trial total commander is megteszi) és azt admin joggal futtatni és próba. Ha így sem tudsz másolni (előferdülhet, mert a Win a user mappákkal háklis), akkor meg egy Live Linux-ról pendrive-ról bootolj be (tehát nem kell telepíteni a Linux-t) és az alól, Linux fájlkezelőjével másold le, amit kell. Ez utóbbi megoldás 100%-ban működik. pl: Linux Mint (MATE vagy XFCE-t töltsd le)
-
lanszelot
addikt
Hello,
Párom laptopja nem indul el.
Valami lett a windows al.
Ha ki veszem a merevlemezt akkor elindul.
Ha be olvastatom a merevlemezt az enyémel akkor ott van a meghajtó.
De a személyes adatokat nem engedi olvasni, dokiment, letöltések stb.
Hogy tudom lementeni neki hogy újra dobhassam a windows t? -
-
kico76
csendes tag
válasz
King Unique #158521 üzenetére
Ezt látom a feladatkezelőben és az erőforrás-figyelőben. Semmi nem indokolja a 100%-os lemezhasználatot.A SysMain-t nem teljesítménynövelés céljából kapcsoltam ki, hanem hogy ne használja az SSD-t.
Egyébként a jelenség indítás után jelentkezik és hosszú percekig tart. Általában csak egy újraindítás oldja meg a szituációt. Akkor viszont eltűnik és rögtön normális értéken van a lemezhasználat (~10%).
Mi lehet, ami ennyire használja a lemezt, de csak rejtve, újraindítás után viszont megszűnik?
Vírus lenne? A Defender nem talál semmit. Tudom, az nem feltétlenül jelent bármit is.
De ha vírus, akkor maga a rendszer lenne vírusos? Vagy valamelyik driver? Vagy a Steam? Esetleg magán az SSD-n volt már gyárilag? És ha vírus, akkor újraindítás után miért szűnik meg? -
King Unique
titán
válasz
kico76 #158520 üzenetére
How to Enable or Disable SuperFetch (SysMain) in Windows
Ha elolvasod hogy mire való és pontosan mit csinál a SuperFetch (SysMain), akkor láthatod hogy eleve hasznos szolgáltatás és nem feltétlen érdemes kikapcsolni.
Például nálam eleve be van kapcsolva minden egyes Windows 10-nél és Windows 11-nél, aztán mégsem 100% a lemezhasználat.Lehetne az 17 helyett napi 57 GB is, az is semmi egy 3 PB (3000 TB) - nem is 1,5 PB, az a 2 TB-os modell, a 4 TB-osnál 3 PB van megadva - írástűrésű SSD-nek. Ha kiszámolod, akkor a mostani 210 GB + napi 57 GB írással is kb. 144 év (!) alatt érné el a 3 PB-ot (3000 TB), a napi 17 GB-tal pedig kb. 483 év (!) alatt. Vagyis baromira nem téma ez...
-
kico76
csendes tag
válasz
King Unique #158519 üzenetére
Szerintem a 64 GB rendszermemóriából futja a HMB támogatására.
A SysMain kikapcsolásával jelentősen lecsökkent a 100%-os lemezpörgések száma.
Az elmúlt napban csak az Operát nyitottam meg, kb. 6-7 oldalt, illetve a Port Royale 4-gyel játszottam. Ezek generálnának napi 17 GB adatot? A teljes játék önmagában 7 GB.
A PCI Express Link State Power Management kikapcsolása mit eredményez? -
kico76
csendes tag
válasz
tordaitibi #158515 üzenetére
A feladatkezelőt folyamatosan nézve a System és a Registry használja legtöbbet a lemezt, de azok is csak 0,1 MB/s.
-
-
Guitar14
senior tag
Helló!
Az alábbi problémával fordulnék hozzátok:
Adott egy Dell Vostro 15 3510 (11.Gen i5; integrált GPU; fényérzékelő nincs)
Rá van dugva külső monitor amin használom általában de néha kiterjesztem és a laptop képernyője a második monitor ha kell.
Bekapcsolás utáni első kiterjesztésnél teljesen maxra nyomja a laptop képernyőjén a kontrasztot/gammát, annyira, hogy például az excelben a cellák se látszódnak (jobb a laptop):Majd ha megnyitom a gépházat és csak megnyitom a képernyő beállításokat (tehát semmihez se nyúlok benne) azonnal visszaáll normálra:
Ez miféle bug lehet, van valami ötletetek mi a megoldás? -
kico76
csendes tag
Sziasztok!
Sokszor üresjáratban 100%-on pörög az SSD. A feladatkezelőt folyamatosan nézve a System és a Registry használja legtöbbet a lemezt, de azok is csak 0,1 MB/s.
Új gép, új rendszer. MSI MPG B550 Gaming Plus, Ryzen 5700x, RX6800, GSkill Ripjaws V 3600 MHz CL18 64GB, Lexar NM790 4TB, Win10 Pro.
Gyakorlatilag még csak a rendszer, a driverek, valamint a hardverekhez tartozó programok vannak fent, illetve a Steam és 2 játék. Összesen 116 GB adat van a lemezen. Ehhez képest 1,5 nap alatt összesen 210 GB írt adatmennyiség van a Hard Disk Sentinel szerint. Az átlaga szerint napi 17 GB, amióta feltettem a Hard Disk Sentinelt.
A SysMain és a fájlindexelés leállítva és letiltva.
Mi lehet a gond? Illetve meg lehet-e nézni valamilyen programmal, hogy melyik alkalmazás/folyamat mennyit írt a lemezre?
-
King Unique
titán
válasz
xAndersen #158509 üzenetére
Ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a laptopon a Windows 10 digitális licenccel és nem történt utána jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, komplett PC cseréje), akkor egy esetleges újratelepítésnél eleve automatikusan aktiválódik a Windows 10 ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadása digitális licenccel és még a termékkulcsot sem kell újra megadni, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
Ha esetedben nem, akkor vagy nem volt aktiválva előtte sem, vagy digitális licenc helyett szervezeti aktiválás (KMSpico és társai) volt ami az újratelepítéssel érvényét vesztette, vagy nem a meglévő digitális licencnek megfelelő Home / Pro / egyéb kiadás lett újratelepítve.
-
xAndersen
újonc
Még egy kérdés: Bekapcsoltam a laptopot, az akku halott, megrendeltem, újratelepített magyar win10, de nincs aktiválva,így a beállítások 70%-a le van tiltva, kell valami kód az aktiváláshoz? Ha megpróbálom aktiválni, lesz belőle problémám?
-
King Unique
titán
válasz
wolf88 #158507 üzenetére
Akkor ellenőrizni kellene a SATA fizikai csatlakozást, adatkábelt és tápkábelt, lehet rosszul lett visszadugva.
Az sem mindegy hogy a HDD sípol vagy a PC, előbbi esetben a HDD hibája is esélyes, utóbbinak meg a sípolás típusától függően lehet különféle jelentése (példa).
Ezek már nem Windows 10 specifikus dolgok, vannak ezen témáknak külön topikjai.
-
wolf88
aktív tag
válasz
King Unique #158506 üzenetére
Csak a Kingston SSD-t mutatja.
-
King Unique
titán
válasz
wolf88 #158505 üzenetére
Ez a "nem látja a gép" csak és kizárólag abban az esetben helytálló kijelentés, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg a HDD, ellenkező esetben eleve helytelen, meg ha csak a fájlkezelőben lett nézve.
Lehet csak meghajtóbetűjelet kell hozzárendelni. -
wolf88
aktív tag
Sziasztok!
Gondban vagyok. Win újratelepítés közben vagyok. Már első lépésnél elcsesztem, MTB lett a telepítő pendrive,de megoldottam végül.Adott a gépben egy SSD,amire a win megy illetve külön van egy 1 TB-s HDD. Na már most a HDD-t telepítés előtt kihúztam a csatlakozóit,mert nem akartam,hogy törlődjön róla minden. Win nagy nehezen feltepelült, HDD-t visszadugom,de nem látja a gép. Bekapcsolásnál sípoló hangot adott. Mit cseszhettem el és hol?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest