- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
válasz
elttiL #158270 üzenetére
1) próbáld meg, hogy kikapcsolod a gyorsindítást az Energiagazdálkodásban.
2) Az a XP-nél megszokott Quick Launch amire gondolsz, Win10 alatt is vissza lehet hozni.
-
Zoz
őstag
válasz
MaxxDamage #157708 üzenetére
Lehetni lehet, csak amikor felment a 10, az már azt fogja írni, hogy nincs aktiválva.
-
Zoz
őstag
válasz
MaxxDamage #157690 üzenetére
2023 októbere óta megszüntette 7/8/8.1 kulcsok elfogadását a Microsoft.
Azon a gépen amin korábban volt aktíválva, és így hozzákötődött az alaplaphoz a digitális licensz, működnek továbbra is.
De ha az alaplap, vagy az egész gép cserélve lesz, akkor ugrik a licensz.
Egy kiskapu van: ha a régi gépen társítod a licenszet Microsoft fiókhoz, és annak segítségével viszed át.
Ha korábban nem történt meg ez a fiókozás, és már nem is tudod beüzemelni a régi gépet, akkor bukta, új licenszet kell venned. -
Zoz
őstag
válasz
norrberth #157679 üzenetére
Úgy érti, hogy a Microsoft még három évig ad frissítéseket a fizetős ügyfeleknek. És XP és Win7 esetén is az történt, hogy létezett olyan trükk, amitől a Windows Update azt hitte, hogy te is fizettél... várhatóan majd a 10-hez is lesz ilyen... De erről nem illik beszélni, mert warez
-
-
Zoz
őstag
válasz
King Unique #156992 üzenetére
A HDD rendszermeghajtónak, az önmagában egy elég nagy hardverhiba
-
Zoz
őstag
válasz
sicc_innen #156824 üzenetére
Az, hogy Ctrl+Alt+Del kell a bejelentkezéshez egy évtizedek óta létező biztonsági funkció. Lehet, hogy valami aktiválta?
Itt kapcsolható ki:
"Press Win + R, type `gpedit.msc`, and navigate to `Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Local Policies > Security Options`. Look for "Interactive logon: Do not require CTRL+ALT+DEL" and ensure it is set to Enabled. "Vagy registryben:
"Press Win + R, type `regedit`, and navigate to `HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon`. Look for the `DisableCAD` value and ensure it is set to 1. " -
Zoz
őstag
válasz
Feri1977 #156207 üzenetére
Na azt az F8-at a Win8-nál vette ki a Microsoft, és lett helyette a Shiftes újraindítós módszer.
Na ezért szoktam én telepítés után visszakapcsolni a régi megoldást:bcdedit /set "{current}" bootmenupolicy legacy
Jelen esetben az rajtad már nem segít, próbáld a resetet nyomkodni, miközben elkezd bootolni, idővel hátha észbe kap és beadja a hibaelhárítás menüt.
-
Zoz
őstag
válasz
Shad0wking #156171 üzenetére
Ilyen szutykokra szoktam Tiny10-et felrakni.
-
Zoz
őstag
válasz
chatran #155663 üzenetére
Nem érdemes, új procikra már csak a 11-et optimalizálja a Microsoft.
Mehet egyből fel a 11 10-es kulccsal. -
Zoz
őstag
válasz
titanium_100 #155236 üzenetére
Vírusirtó milyen van? A beépített Defender, vagy valami külsős?
Külső vírusirtók beszoktak néha kavarni a dologba, volt már itt a topicban több ilyen eset is. -
Zoz
őstag
válasz
MaxxDamage #155032 üzenetére
-
Zoz
őstag
válasz
animatrix11 #154984 üzenetére
Keress rá a neten, igen sokan találkoznak ilyen jelenséggel használt laptopoknál.
A cég/hivatal/iskola/stb ahol selejtezték a gépet, nem távolította el a gépet a saját Azure domainból, a Microsoft szerverek meg jól felismerik a hardver azonosító alapján, és kérik a belépést.
Egyik megoldás a teljes net mentes telepítés, másiknak a Shift+F10 utána Oobe\bypassnro módszert javasolják. -
Zoz
őstag
válasz
sicc_innen #154969 üzenetére
Windowsban: Vezérlőpult / Energiagazdálkodás / A főkapcsoló funkciójának megadása / A jelenleg el nem érhető beállítások módosítása
-
Zoz
őstag
válasz
sicc_innen #154965 üzenetére
Próbáld meg kikapcsolni a Gyors rendszerindítást.
-
Zoz
őstag
válasz
time87 #154929 üzenetére
Próbáld meg átállítani az új hálókártya MAC címét a régiére.
Ha volt Microsoft fiók, és hozzátársítva licenc, akkor lehet próbálni az aktiválási hibaelhárítót, és ott mondani, hogy nem rég cseréltél hardvert.
Másik esély a telefonos aktiválás, végig nyomkodni az automatát, hogy hardverváltozás volt a gépben, aztán ha így se sikerül, akkor jön, hogy ügyintézőhöz kapcsolnak, ahol elmeséled a történetet.A probléma akkor lesz, ha nem 10-es kulccsal történt az aktiválás, hanem 7/8 kulccsal, azokat már sehogy nem lehet újraaktiválni.
-
Zoz
őstag
válasz
csabyka666 #154924 üzenetére
Ha volt Microsoft fiókkal használva a gép, akkor weben be kell lépni abba a fiókba, és megnézni, hogy van-e elmentett bitlocker kulcs.
Ha ott nincs akkor bukta -
Zoz
őstag
válasz
butch3r #154903 üzenetére
Itt a keresőbe írd be, hogy KB5034441 vagy csak simán 4441... január óta kb 100x volt róla szó
A helyreállítási partíció méretet kell megnövelni. Vagy ha az se segít, mert nem ismeri fel a helyreállítási partíciót, akkor helyrehozni.Microsoft tud a hibáról, de baszik foglalkozni vele, frissíts 11-re, ők már leszarják a 10-et, hiába támogatott még több mint egy évig.
-
Zoz
őstag
válasz
csabyka666 #154866 üzenetére
Netán Dell gép? Azokkal már több embert is láttam így pórul járni.
Gyárilag bekapcsolt Bitlockerrel jöttek, amiről nem is tudott a felhasználó. Aztán egyszer letölt a Windows Update egy BIOS frissítést, utána megváltozott gépnek érzékeli, kéri a Bitlocker kulcsot... a felhasználó meg csak pislog, hogy hát ez meg mi a sz.r, ő ilyet soha nem kapcsolt be.Szerencsés esetben Microsoft fiókkal volt használva a gép, és abban meg lehet találni a kulcsot.
-
Zoz
őstag
válasz
SamSem58 #154816 üzenetére
Nem naprakész, mivel 1909-es verzió, aminek 2022 május 10-én lejárt a támogatási ideje.
Utána kijött még a 2004, 20H2, 21H1, 21H2, 22H2... szóval 5 kiadással vagy lemaradva! Jelenleg már csak a 22H2 támogatott.
Legegyszerűbb ha letöltesz egy aktuális 22H2 ISO-t, és indítasz egy frissítő telepítést. -
Zoz
őstag
válasz
Saskakas18 #154690 üzenetére
Vagy kikapcsolod a BIOS-ban a VMD-t, vagy letöltöd a megfelelő illesztő programot a lapod gyártójától rárakod a pendrivera, aztán betallózod neki. Intelnél a Rapid Storage (RST) csomag kell, AMD-nél valami más a neve.
Amúgy nem lehetséges, hogy korábban kikapcsolt VMD-vel volt telepítve, és most valamitől visszaállt alapra a BIOS-od, újra bekapcsolva? Mert ha ez történt akkor STOP 7B kóddal dob kékhalált a fent lévő rendszer. Ha ez történt ha újra kikapcsolod, akkor el is indulhat újra.
-
Zoz
őstag
válasz
tordaitibi #154676 üzenetére
Másképpen hívják, de ugyanúgy létezik: "The operation of the Deallocate function is similar to the ATA DATA SET MANAGEMENT with Trim feature described in ACS-4 and SCSI UNMAP command described in SBC-3."
A lényeg ugyanaz: az operációs rendszer közli az SSD vezérlőjével, hogy mely blokkok üresek a fájlrendszerben. -
Zoz
őstag
válasz
rodman73 #154645 üzenetére
Hőfokok rendben vannak? 5-6 év után már ráférhet a hűtésre takarítás, újrapasztázás. Ha túlmelegszik a proci, akkor visszavesz az órajelekből.
A másik amit én még ellenőriznék, hogy az SSD nincs-e belassulva, HDSentinelben végig küldeni egy teljes olvasási tesztet rajta.Ha a hardver tuti rendben van, utána jöhet a Windows kérdés.
Ha nagyon nincs kedved újratelepíteni, akkor adhatsz egy esélyt a Win11-re frissítésnek is. Ha nem lesz jobb, még akkor is nekiállhatsz nulláról telepítésnek. -
Zoz
őstag
válasz
Redneck #154572 üzenetére
1db 0 bájtos fájl kell ahhoz, hogy felmenjen arra a gépre a Win11. Szerintem ez a legolcsóbb megoldás :)
Amúgy még plusz 3 évig lesz fizetős biztonsági frissítések 10-hez, és gyanítom, hogy lesz rá trükk, hogy bárkinek felmenjenek, ahogy az XP-nél és a Win7-nél is volt.
-
Zoz
őstag
válasz
Doky586 #154369 üzenetére
Írtam: "ránéztem, hogy tényleg a Helyreállítási partíción módosította a winre.wim-et, és igen, tényleg ott"
Tehát ez volt a történet:
1) Helyreállítási partición nem találta meg a Recoveryt, se a frissítés se a reagentc.
2) átmásoltam C-re, ott már boldogan megtalálta a reagentc /enable, és visszamásolta a Helyreállítási partícióra
3) ezután már simán települt a 4441, és valóban a helyreállítási partíción frissítette -
Zoz
őstag
válasz
Doky586 #154367 üzenetére
"...és akkor már felmegy."
Kivéve ha nem... -
Zoz
őstag
-
Zoz
őstag
válasz
kezo0 #154083 üzenetére
Igen, engem is szívatott továbbra is a rohadék.
Partíciót már hetekkel ezelőtt átméreteztem 1 gigára, legyen bőven helye... baszott felmenni.
Most megnéztem a Doky586 által ajánlott reagentc parancsot, info-ra írta, hogy disabled, viszont az enable sikertelen, közölte, hogy nem található Recovery.
Googlizásra olyan tippek jöttek, hogy a C-n keresgéljek winre.wim fájlt és azt másoljam ide-oda...
Csak éppen a C-n sehol nem volt.
Minitoollal adtam betűjelet a helyreállítási partíciónak, megnéztem, azon ott a Recovery...
Jött a parasztos megoldás: onnan a WindowsRE könyvtár tartalmát átmásoltam C:\Recovery-be. Ezután már sikeresen lefutott a reagentc /enable, és végre felment a rohadék 4441!
Utána azért még ránéztem, hogy tényleg a Helyreállítási partíción módosította a winre.wim-et, és igen, tényleg ott
-
Zoz
őstag
válasz
Outsider 47 #153929 üzenetére
Most minek telepítenél 8.1-et?! Miért nem egyből 10-et vagy 11-et?
Amúgy jól elaludtátok a lehetőséget, az a 2016-os akció egészen tavaly őszig működött.
Technikailag működik a frissítés, frissül a rendszer, megmarad minden, csak aktiválatlan lesz, kelleni fog egy termékkulcs.
Egy eset lehetséges még: ha az elmúlt évek alatt legalább egyszer ki volt már próbálva a Win10 azon a gépen, akkor a Microsoftnál regisztrálva lett az alaplaphoz a Win10-es licensz, és akkor az alapján aktiválja most is magát. -
Zoz
őstag
válasz
margithid #153792 üzenetére
Nem lesz annyi, csak a további 3 évnyi frissítésért pénzt kérnek.
De nem lepődnék meg, ha okosba meg lehet majd oldani ingyen is, ahogy az XP-nél és a Win7-nél is történtAmúgy meg egy db 0 bájtos fájl kell, és felmegy a régi gépre is a 11.
-
Zoz
őstag
Ezek szerint még Legacyban telepítetted a Win-t, ezért indult el őskövületen.
Új lapokon alapértelmezetten már tiltott a a Legacy bootolás, a BIOS-ban keress olyat, hogy CSM enable. Az is lehet, hogy csak a Secure boot tiltása után jön elő az opció.
Nagyon új lapnál már lehet, hogy nincs is ilyen... ekkor szükséged lesz olyan középső gépre ami már UEFI bootos, de tudja még a Legacy (CSM) módot is, bebootolod a rendszered, átkonvertálod UEFI-re, és aztán rakod az új gépbe. -
Zoz
őstag
válasz
Zoli bácsi #153652 üzenetére
Pontosan milyen CPU? Leginkább akkor szokott ilyen jelenség lenni, ha valamilyen utasításkészletbeli hiányossága van. Még a Win 8 és 8.1 között volt valami váltás, hogy még pár plusz utasítást ismernie kell. Esetleg az is lehet, hogy a BIOS-ban nincs engedélyezve valami dolog, Execute Disable Bit és társai legyen engedélyezve.
Előfordulhat az is, hogy BIOS annyira öreg, hogy az UEFI része nem teljesen kompatibilis, ez esetben érdemes lenne egy klasszikus NTFS-es legacy telepítőt csinálni, és azzal megpróbálni.
Amúgy Win7-et is telepíthetsz USB-ről
A legkevesebb szopás az lenne, ha a működő rendszert átklónozod a vinyóról, aztán gyorsan visszaadod
-
Zoz
őstag
válasz
csikosdapro #153483 üzenetére
Én ezt a DirectX csomagot szoktam felrakni, és ezt az all-in-one Visual C csomagot.
-
Zoz
őstag
válasz
kezo0 #153041 üzenetére
"A Google első találata szerint: "If the recovery partition is completely missing, you must reinstall the OS and let it create the partition. There is no way to do it manually." - hát nagyon szépen köszönöm, azt most inkább kihagynám.'
Ilyen elcseszett telepítések rendbehozására szerintem a legegyszerűbb módszer: feldobni egy másik SSD-re egy friss telepítést, majd a régi rendszer C-jét átklónozni az új telepítés C-jére. Csak a C-t, a többi apró partíció marad az új telepítésből.
Utána az összelegózott rendszer mehet vissza az eredeti SSD-re.
(Ez a módszer akkor is jól jön, amikor Legacy-UEFI áttérésnél az MBR2GPT hibát dob.) -
Zoz
őstag
válasz
Heimdallr75 #152808 üzenetére
Ha már úgyis Rufusszal irod ki a telepítőt, akkor bejelölhetnéd, hogy legyen.
-
Zoz
őstag
válasz
Erwinke #152481 üzenetére
Eddig már kétszer újraraktad, egyszer 11-el, egyszer meg 10-el, én egy harmadik telepítéstől sem várnék csodát
Ki kell várni míg minden háttérfolyamattal végez a frissen telepített rendszer, amíg felmegy az összes frissítés, beindexeli a fájlokat, stb. És mindeközben ha még az SMR-es vinyó is nekiáll pakolgatni az adatokat...
Állítsd be, hogy ne menjen alvóba, aztán hagyd bekapcsolva pár órát. -
Zoz
őstag
válasz
Ace Ventura #152270 üzenetére
Nem, az a proci ennyire sz.r. Keress rá, még egy Core 2 is gyorsabb nála.
Inkább valami könnyű Linuxot lenne érdemes keresni rá.
Ha nagyon ragaszkodnak a Winhez, akkor esetleg tenni egy próbát a Tiny10-el. -
Zoz
őstag
válasz
access_denied #152068 üzenetére
Ha a gép Biosában gyárilag be van írva termékkulcs, akkor azt megtalálja a telepítő, örül neki, és nem kérdez.
Ez a gép akkor Home-mal jött ki a gyárból.
A telepítőben az EI.CFG fájl módosításával érheted el, hogy mégis PRO-t tudj telepíteni. -
Zoz
őstag
válasz
SoulReaver #151733 üzenetére
Ilyen pár ezer forintos kulcsról van szó? Ha igen, akkor lehet, hogy letiltották...
-
Zoz
őstag
válasz
King Unique #151284 üzenetére
Megnézed eszközkezelőben, hogy mi a lemezvezérlő típusa.
Amúgy az AHCI semmilyen emberi érzékkel észrevehető különbséget nem jelent.
Egész véletlenül a HP 250 G6-nek nem azon típusáról van szó, ami N-es procival szerelt? Az megmagyarázná a lassúságot... -
Zoz
őstag
válasz
VásRló #151152 üzenetére
A jelek szerint ez történt: Amikor az új windowst telepítetted, nem volt lehúzva a régi, ezért annak a Rendszer számára fenntartott partícióját használta a boot fájlokhoz.
A Windows pontosan tudta ezt, ezért nem engedte régi SSD-t törölni.
Külső programmal sikerült erőszakkal törölnöd, és mivel az ott lévő boot partíció is törlődött, így nem csoda, ha nem bootol a rendszer.Vannak leírások a neten, hogyan kell sok parancssoros mókolással újra létrehozni a véletlenül törölt rendszerpartíciókat. Azonban esetedben további nehezítés, hogy az aktuális Windowsos SSD-n soha nem is voltak ilyenek, ezért előbb le kell csökkenteni a Windows partíció méretét, hogy létre lehessen hozni ezeket.
Szerintem a legegyszerűbb megoldás: a most amúgy is üres régi SSD-re feltelepíteni egy ideiglenes új rendszert, majd átklónozni, csak a C partíciót! az aktuális Windowsból az ideiglenes új telepítés C partícióját felülírva. Magyarán összelegózzuk a működő rendszerpartíciókat a nem bootoló rendszer C-jével.
Ezután jó esetben egyből elindul, de esetleg szükség lehet a telepítővel futtatni Indítási hibajavítást.
És ha összeállt a működő rendszer akkor lehet az egészet visszaklónozni az aktuális Windowsos SSD-re. -
Zoz
őstag
válasz
sopruk #151047 üzenetére
"Win 10 Pro"
Ez így kevés. Az a lényeg, hogy mikori kiadás? Már csak a 22H2 támogatott, júniusban járt le a 21H2. -
Zoz
őstag
válasz
GEPESZ66 #150983 üzenetére
Akkor telepítheted újra, tiszta lesz, de gyorsabb nem.
5000 forintért már bőven lehet válogatni az SSD-k között a hardveraprón... akinek ennyit nem ér meg, az ne nyafogjon, hogy lassú, vissza kell adni ahogy van, felesleges elb...ni egy csomó időt vinyós gép telepítgetésével. -
Zoz
őstag
Home/Pro telepítője egy és ugyanaz. A termékkulcsból tudja melyik változat kell.
Ha telepítés során nem jött fel a termékkulcs bekérése, akkor olyan a géped amit gyárilag BIOS-ba írt termékkulccsal rendelkezik. Ha az Home, akkor Home fog települni.
Aktiválás menüben válaszd a másik termékkulcs megadását, írd be a Pro kulcsodat, és átvált arra. -
Zoz
őstag
válasz
Rodzser Mór #150774 üzenetére
Mert nem hibátlan az SSD, hanem hibás, teljesen felesleges tovább szenvedned vele.
Az említett tesztek mind csak olvassák a meghajtót, azt nem mutatják ki, hogy ha írásnál hibázik, mint ahogy a sokadik klónozási kísérletednél is történt.
Ha mindenáron tesztelgetni akarsz tovább, akkor HDSentinelben kéne Felület teszt, Írás+Olvasás módban, beállításoknál az Írás mintát Véletlenszerű adatbájtokra állítva futtatni.
-
Zoz
őstag
válasz
Rodzser Mór #150661 üzenetére
Ha aktuális HDSentinellel is írja a hibás szektorokat, akkor meg is van a válasz: szar az új SSD.
-
Zoz
őstag
válasz
stahlhelm79 #150576 üzenetére
"sokszor 100%-on megy a vinyó, sokszor az egér kurzor sem mozdul hosszú másodpercekig, a proci is kimegy 100%-ra."
Ez így nekem a meghajtó hardver hibájának tűnik. Ha az egér se mozdul, akkor valamilyen alacsonyszintű I/O műveletbe van beleragadva a gép.
Én azzal kezdenék, hogy HDSentinelben lefutattani egy teljes Felület tesztet Olvasás módban, és megnézni, hogy vannak-e olyan részek, ahol brutálisan leesik az olvasási sebesség, netán előjön az említett pár másodperces fagyás.
Egyes, főleg olcsóbb SSD-knél gyakori jelenség, hogy a pár éve felírt adatok egyre nehezebben olvashatóak vissza.
Illetve ha nagyon tele van a meghajtó, akkor a Wear Leveling működésénél kénytelen foglalt területből áthelyezni, ezért ilyenkor megfogja a gépet, amíg átrendezi az adatokat a cellákban. -
Zoz
őstag
válasz
myckey #150483 üzenetére
Ez hardverhibának tűnik, semmi köze a telepített rendszerhez, mivel már a BIOS/UEFI sem látja az SSD-t.
Legvalószínűbb egy kontaktos SATA kábel.
Esetleg döglödő SSD, netán az adott lap és az adott típusú SSD közötti kompatibilitási probléma, amin esetleg BIOS és/vagy SSD firmware frissítés segíthet. -
Zoz
őstag
válasz
kalapacsolok #150478 üzenetére
Megpróbálod valahogy kinyerni az XP-s gépből.
Ha nem sikerül, akkor végigfrissíted a rendszert: XP -> Vista -> Vista Sp1 -> Vista Sp2 -> Win7 -> Win7 Sp1 -> Win10 (természetesen maradva 32 biten), és akkor tolhatsz alá egy mai vasat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Windows 11
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest