Hirdetés

2019. október 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2151) abdulka1


abdulka1
(senior tag)

Verbatim Store 'N' Go V3 64GB USB3.0

MediaRange MR916 32GB USB3.0

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#2152) Ghost0510


Ghost0510
(csendes újonc)

sandisk ultra dual 64gb (hivatalosan nincsen megadva az írási sebessége, kamu adat)

Szerintem van benne kb 2 GB gyorsítótár, mert ha rá írtam akkor az elejét 60 MB/s -el, majd pedig ~21MB/s-al (20-30 között ugrál másodpercenkét) folytatta.

majd amikor belassult:

Illetve a tesztek:

[ Szerkesztve ]

(#2153) McCsaplak válasza King Unique (#2144) üzenetére


McCsaplak
(tag)

Köszi a tanácsot, már majdnem hátsó fali szívinfarktust kaptam.
Adata S102Pro 32Gb
Első csatlakoztatás:

Eltávolítás+restart után:

Tanulság: Első csatlakoztatáskor ne mérjünk egyből, valamiért jobb, ha restartot nyomunk. Mondjuk a gép frissen volt indítva az első csatlakoztatáskor is, én inkább valami driver dologra gondolok.

(#2154) emiki6


emiki6
(addikt)

Transcend Jetflash 810 - 64GB (zöld)

(#2155) Digitalpimp


Digitalpimp
(tag)

Ma érkezett egy ilyen Lexar 64 GB-os pendrive az Aliról: [link] A kapacitása valós, a sebessége elég jó, szép masszív darab. Kuponozva olyan 12 USD körül volt a vége. Rendes követhető trackingel jött.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai

(#2156) Digitalpimp


Digitalpimp
(tag)

Újabb pendrive az Aliról, most egy ilyen 64-es Samsung: [link] Nagyon jól néz ki élőben, szép súlyos darab. Ezeket mértem:

[ Szerkesztve ]

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai

(#2157) hotkar válasza Digitalpimp (#2156) üzenetére


hotkar
(tag)

Megelőztél ;)

Ugyanez, csak 256GB-os:

Elég korrekt darabnak néz ki.

(#2158) Albigator


Albigator
(senior tag)

Patriot Supersonic Rage 2 256GB (PEF256GSR2USB)
gyártói oldal link

Mind2 fájlrendszerben csináltam tesztet kíváncsiságból:
Config az adatlapomon, gépház előlapján lévő csatit használva ami USB 3.1 Gen1-re van dugva.

I. exfat (alapértelmezett)

1. Atto Disk bench

2.

A) CrystalDiskMark (1 GB)

B) CrystalDiskMark (4 GB)

3. Másolás vinyóról (27 GB adat: A: 10 db 2.3-3.1 gigás mkv fájl; B: 68 db 0.35-0.65 gigás mkv)

A) 4p

(általában 100-120 megával másolt)

B) 4p 16 mp

(itt is kb 100-120 megával viszont gyakrabban beesett ilyen 70-80 körülire így végül kicsit lassabban sikerült azt a szintén 27 gigát átmásolni)

II. NTFS

1. Atto Disk bench

2.

A) CrystalDiskMark (1 GB)

B) CrystalDiskMark (4 GB)

3. Másolás vinyóról (27 GB adat: A: 10 db 2.3-3.1 gigás mkv fájl; B: 68 db 0.35-0.65 gigás mkv)

A) 3p 59mp

(sebesség kb ugyanaz mint az exfatnál és időben is igazából, itt talán gyorsabban állítottam meg a stoppert :) )

B) 4p 23mp

(itt a kisebb fájloknál 7 mp hátrány keletkezett exfathoz képest, nem érzem olyan jelentősnek)

4. H2testw

(exfatnál ez a teszt kimaradt sajna)

Összefoglalva:
Sose használtam exfat-ot és eddig nem is tudtam, hogy gyorsabb mint az NTFS, főleg bench programokban (eddigi, gagyi pendriveaimat nem teszteltem sose). 3 különböző márkájú tévével is próbáltam és működött, tudták róla olvasni a videófájlokat. De én úgy érzem maradok a régóta bevált és megszokott NTFS-nél, mert úgy látom a gyakorlatban (az én felhasználási szokásaim szerint) nincs sok különbség.

És szerinem nem rossz ez a 256 gigás pendrive ennyi pénzért (14-15e + szállítás). :D

[ Szerkesztve ]

(#2159) A Patkány


A Patkány
(friss újonc)

Szevasztok USB-port polírozók!

Nemrég vettem egy egekig ajnározott, hipergyorsnak kikiáltott SanDisk Extreme Go 64GB USB 3.1-t, gondoltam, móka lesz majd vele a száguldás - de nem lett belőle más, mint kínos vánszorgás. Íme, egy kis sebességteszt:Az olvasási sebesség tűrhető, azzal nincs bajom, de az írási.... Őszintén: rendkívül hitvány és szánnivaló.

Két, pontosabban három géppel is kipróbáltam, ez volt a legjobb eredmény mind közül. NTFS-re formázva még lassabb, mi több: még akadozik is...

Küldjem vissza, kihasználva a garancia nyújtotta lehetőségeket, vagy ez a típus tényleg ennyire hitvány?

(#2160) Digitalpimp válasza hotkar (#2157) üzenetére


Digitalpimp
(tag)

És Albigator: Ezekről a nagy kapacitású pendrivekről mit nyomtok? Vagy csak a nagyobb sebesség miatt veszitek? Amúgy igen szép eredmények.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai

(#2161) Albigator válasza Digitalpimp (#2160) üzenetére


Albigator
(senior tag)

Filmek, sorozatok, esetleg vmi sport videó... ;] Tv-ről így valamikor egyszerűbb, kényelmesebb (és energiatakarékosabb) tartalmat fogyasztani, mint gépről vagy laptopról átküldeni a képet (+ hangot) képernyőkiterjesztéssel.
Van/volt egy MAXELL USB 2.0 PENDRIVE VENTURE 128GB pendriveom, ami dög lassú és néha kevés is volt a hely egyébként. Most pedig odaadtam valakinek kölcsön és gondoltam beszerzek egy másik, gyorsabb 128 gigás pendriveot, a másik topikban érdeklődtem is ez ügyben csak nem jött rá válasz. De amit kinéztem, azt vettem csak inkább a 256 gigásat, mert az jobban megérte... :D

[ Szerkesztve ]

(#2162) Digitalpimp válasza Albigator (#2161) üzenetére


Digitalpimp
(tag)

Akkor arra, amire én. :D Csak nagyon nagyot nem mertem venni, mert a TV használatiban azt írták, csak 32GB-ig kezel. Viszont simán látja a 64-est is. Na majd legközelebb.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai

(#2163) hotkar válasza Digitalpimp (#2160) üzenetére


hotkar
(tag)

Virtuális gépeket futtatok róla (3 db Win7 és egy Win NT 4, persze nem egyszerre, mert a gépem nem bírná RAM-mal). Jellemzően olvasás folyik, csak hibernáláskor menti el az állapotot, akkor van írás.

Kifogástalan a sebessége.

Ha egyébként nemcsak az olvasási sebesség érdekes, akkor célszerű 128 v. 256 GB-osat nézni, mert ott számottevően megugrik az írási sebessége. Más gyártónál is van erre példa.

[ Szerkesztve ]

(#2164) hotkar válasza hotkar (#2163) üzenetére


hotkar
(tag)

Amit megfigyeltem (és nem nagyon tetszik), hogy a kettővel arrébb levő (kb. 4 cm) USB2-es portba dugott rádiós egér meghülyül, ha a pendrive bent van (másik, USB3-as portban). Ha messzebre teszem, akkor nincs gond.

(#2165) Albigator válasza Digitalpimp (#2162) üzenetére


Albigator
(senior tag)

Én sose néztem egyik tv használatiát sem. Nem is gondoltam erre, hogy nem kezelné valamelyik az ilyen nagy méretű tárolókat.
Pedig nincsenek hú de nagyon jó tévéink, 3 különböző márka, a sima HD-s 40e (LG), a full HD 100e (Samu), a 4K-s 160e (Pana).
És mindegyiken működik, még az exfat fájlrendszerrel is...

(#2163) hotkar

Gondolom akkor munkához kellett. Mert ezekre mindig is kíváncsi voltam, hogy amúgy minek több féle virtuális gépet futtatni. :)

[ Szerkesztve ]

(#2166) King Unique válasza A Patkány (#2159) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

A hipergyors inkább az Extreme Pro sorozat, ha mégnézed mások tesztjeit: [link], [link]. Ez az új Extreme Go sorozat viszont azért annyira nem, meg eleve lassabb az előbbinél (pláne írásnál), amit mások tesztjei a 64 GB-os modellnél ugyancsak szemléltetnek: [link], [link]. Szóval nem egyedi eset, nemcsak nálad ilyen lassú írásnál, bár előfordult kivétel is. A másik meg az, hogy hardver- és szoftverkörnyezettől, az utóbbin belül a teszteléshez használt programtól és annak beállításaitól + verziójától is függhet, hogy kinél éppen milyen értékek jönnek ki.

[ Szerkesztve ]

(#2167) A Patkány válasza King Unique (#2166) üzenetére


A Patkány
(friss újonc)

Igen-igen, közben lapozgattam, nézegettem, úgyhogy pendrive helyett inkább megpróbálok egy Axagon ee25-xa6 + SSD megoldást - utóbbiból úgyis van egy, amit nem nagyon használtam mostanság.

Persze az is lehet a gond, hogy win7 alól próbáltam, ott pedig, ha jól hámoztam ki a hozzászólásokból, nincs meg az a támogatás/driver, ami szükséges lenne ahhoz, hogy az elszálósabb sebességeket is hozza a pendrive.

(#2168) Dagaddt válasza King Unique (#2117) üzenetére


Dagaddt
(aktív tag)

Üdv!

Gondoltam kipróbálom az általad linkelt fat32format dolgot és leformáztam vele a pendriveomat de utána írásvédetté vált! MOst ezzel mit csináljak hogy használható legyen és egyáltalán mi történt szegénnyel? Bocs ha hülye vagyok!

D°°ci

(#2169) King Unique válasza A Patkány (#2167) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Vannak gyorsabb pendrive-ok is, de ha igazán komoly sebességű cucc kell, akkor eleve a standard külső SSD-k a nyerők. Egy ilyen meg pláne, ami fizikai méretben is hasonló egy pendrive-hoz. :))

A Windows 7-nél az UASP támogatásának hiánya az, ami USB 3.0-n a sebességet visszafoghatja. De azért 2xx MB/s BOT általában módban is összehozható, vagyis esetedben inkább maga a pendrive lehet ilyen lassú, főleg írásnál. Bár az igaz, hogy más UASP-t natívan támogató Windows 10 jobb értékeket kapott, meg a gyári specifikációban is 200/150 MB/s olvasási/írási sebesség van megadva.

[ Szerkesztve ]

(#2170) King Unique válasza Dagaddt (#2168) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Akkor ott lehet a pendrive-val lesz gond, mivel normál esetben nyilván nem kellene attól írásvédetté válnia, ha ezzel a programmal megformázzák. Tartósan írásvédett pedig akkor szokott lenni, ha tönkremegy, letiltja a vezérlője az írást, nyilván nem egy ilyen kis formázóprogram fogja ilyen (firmware) szinten read-only módba kapcsolni. Az ilyen max. olyan szinten lenne képes, mint pl. a DiskPart.

Első körben meg lehet próbálni leválasztani - újracsatlakoztatni a pendrive-ot, valamint pl. a fájlkezelőben újraformázni. Ha nem megy, továbbra is írásvédett, akkor a téma topikjában említett módszereket. Ha az utóbbi sem oldja meg, azaz tartósan írásvédetté vált a pendrive, akkor meg marad a garanciális csere, vagy annak híján kb. kuka...

[ Szerkesztve ]

(#2171) Dagaddt válasza King Unique (#2170) üzenetére


Dagaddt
(aktív tag)

Köszi!
És bocs a Pü miatt csak gondoltam így előbb érzékeled :B Tényleg Bocs!

D°°ci

(#2172) Dagaddt válasza King Unique (#2170) üzenetére


Dagaddt
(aktív tag)

No akkor most leírnám mit tapasztaltam:
És, hogy teljes legyen a kép ha minden igaz USB 2-es csatlakozóba dugtam az új USB 3.1es Samsung Flash Drive BARPlus-omat. És, hogy használhassam a TV-mel is ami nem ismeri az exFAT-et gondoltam leformázom a korábban említett ill. belinkelt guiformat programmal hogy FAT32 legyen de nagy. Az alábbi történt:

-Először nem engedte formázni mondván valami használja. (NEm tudom számít e de az allocation unit-ot 65536-ra állítottam először 32768-ról ez egyébként mi?) Eztán becsuktam a chrome-ot is és talán egy windowsos böngészőablakot még ha nem is a céldrive volt megnyitva.
-Újra próbáltam ekkor már hagytam az alap 32768-on és gyorsformázással le is formázta. (Új kötet cimkét adtam, de ez nem hiszem hogy lényeges volna)
-Az első másoláskor azonban azt mondta a winfos, hogy szüntessem meg az írásvédettséget! Puff!
-Majd leellenőriztem javaslatra a win diskpart parancssorával: miszerint minden ki volt kapcsolva nem volt írásvédettség beállítva. ÍGy állítanom sem kellet mit de a win mégsem engedte. (Ezen a ponton kezdtem fosni kicsit, hogy annyi az Új drive-nak)
gondoltam egyet és megpróbáltam simán újra formatálni simán jobb click win formázás (ha már akkor az alapértelmezésekkel) és leformázta és működik. Hümm... de most megint exFAT.

Mit csinálhattam rosszul (King Unique)? Esetleg más hozzáértő tanácsát is szívesen olvasnám. Előre is Köszi! (én azt gondoltam először, hogy gyorsan formatálom és csók)

[ Szerkesztve ]

D°°ci

(#2173) Dagaddt


Dagaddt
(aktív tag)

De :W vagyok! Közben azthiszem rájöttem, hogy nagy file-t akartam a FAT32-es Pendrive-ra másolni és ez lehetett a gond. Lehet, hogy akkor is írásvédettségre hivatkozik? :O

D°°ci

(#2174) King Unique válasza Dagaddt (#2172) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

A valami használja és azért nem engedi formázni a FAT32 Format, az nem meglepő, olyat tapasztaltam én is. De kis várakozás után már engedte és utána nem lett írásvédett a pendrive, meg normál esetben nyilván nem is szabadna annak lennie.
Ha FAT32 fájlrendszerű pendrive-ra 4 GB-nál nagyobb méretű fájlt másolsz, akkor nem meglepő, ha nem engedi a fájlrendszer korlátja miatt. Viszont akkor eleve más a hibaüzenet. Ha írásvédett a pendrive, akkor vannak az alábbi hibaüzenetek másolásnál és formázásnál egyaránt. Ha netán az előbbivel keverted, akkor viszont sztornó az egész eddigi okfejtés. Meg ez esetben a FAT32 helyett nyilván pl. az exFAT / NTFS fájlrendszer használata a kézenfekvő megoldás, ahol ha az előbbit nem is feltétlen, de az utóbbit általában kezelni szokták a mai okostévék.

Egyébként legközelebb inkább a pendrive probléma topikban kellene feltenni az ilyen kérdéseket, nem itt, mivel ez a topik a pendrive-ok adatátviteli sebességével, az ahhoz kapcsolódó tesztekkel foglalkozik.

[ Szerkesztve ]

(#2175) CsigaGyilkos


CsigaGyilkos
(aktív tag)

SanDisk Extreme PRO 256GB USB 3.1 (USB 3.0 porton tesztelve, exFAT fájlrendszer)
- Test : 1024 MiB [H: 0.0% (0.0/238.4 GiB)] (x5) [Interval=5 sec]
- Date : 2019/10/05 10:06:04
- OS : Windows 10 Enterprise [10.0 Build 17134] (x64)

Visca el Barcelona!

(#2176) MarioAna


MarioAna
(senior tag)

[link] Blitzwolf BW-UP1 64GB

Ezt kaptam NTFS-re formázva, hátlapi USB elvileg 2.0-án. A banggoodos linken hozzászólásoknál [link] valakinek van 104 és 17MB/s olvasás eredménye. Ez ennyit tud (USB2.0 miatt), jónak számít?

(#2177) dargelot


dargelot
(aktív tag)

Sziasztok!

Szlovák-Magyar webshopból rendelt PATRIOT Cliq 128Gb USB3.1 Gen1 pendrive tulaja voltam, mert miután megláttam a sebességét tovább is passzoltam egyből. Pendrive info: [link] [link]
Első kép NTFS kiterjesztés alatt készült, míg a második exFAT.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.