Hirdetés
- Bambanő háza tája
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cozmo
őstag
válasz andreas49 #50328 üzenetére
Pfej de utálom a szaros könyvelő programokat mikor könyvelő gépét rakom rendbe, szerintem azokat majmok írták. De legalábbis kivétel nélkül mindegyik szar
Megoldás kizárólag a dual boot! Win7+Win10 vagy WinXP+Win10.ALI_G: Pedig nálam energia beállítás okozta, hogy lekapcsolt a kijelző. Nálad is az lesz szerintem. Különös tekintettel azt nézd át hány %-os akku töltöttségnél menjen le alvóba meg ilyenek.
pusihusi: Nekem a macrium reflect volt a ludas, mert mentéshez a felébresztés is be volt állítva. Melyik oprendszer-t tölti be induláskor? Az lehet a ludas, bár lehet hogy csak alapértelmezett. A win-ekben a feladatütemezőt nézném át! Mit telepítettél amióta ébredezik a gép?
Gabor8634: Google sem talál ilyen dll-t Biztos jól írtad le? Rendszerfájlok javítását lefuttattad már?
innen válogassmargithid: igen az AU-ra gondoltam "nézzen körül, hogy nincs e bekapcsolva a frissítések halasztása."
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
-
King Unique
titán
válasz andreas49 #87258 üzenetére
Hivatalosan már valóban leszedték és nem érhető el, de pl. a TechBench és Windows ISO Downloader tool esetében érdekes módon még működnek a 1809-es letöltési linkek, amelyek a Microsoft szerveiről szedik. Aztán ott van még az oprend.hu weboldal, onnan szintén letölthetők.
A 1803 amúgy miért nem jó, miért kell okvetlenül a 1809, pláne az eddigi hírek ismeretében? De ha annyira az utóbbi kell és nem bírod kivárni a "javítást", akkor egyébként az első körben kiadott 1809 is akár használható. Bár hivatalosan a Microsoft nem javasolja, de eddig többen is telepítették és használják gond nélkül. Az egyes felhasználóknál jelentkező adatvesztéses probléma pedig csak build upgrade esetén fordult elő, ellenben a tiszta telepítésnél már nem.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz andreas49 #87263 üzenetére
Ha most a 1803-as verziót telepíted, akkor annál majd felajánlja a WU valamikor a közeljövőben a 1809-eset. Aztán hogy pontosan mikor, az még nem ismert, de vsz max. pár héten belül, ha sikerül addig orvosolni a problémát. Újratelepíteni pedig nem muszáj, mert pont azért van a build upgrade, hogy újratelepítés nélkül közvetlenül át lehessen állni az új verzióra. Illetve remélhetőleg a 2. körben már nem lesz senkinél semmilyen gikszer.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz andreas49 #89218 üzenetére
Azt hogy a driver-ek, hogy települtek nem írtál. Annyit még kipróbálhatsz hogy az eszközkezelőben eltávolítod a bill driver-t és csinálsz egy gép restartot felteszi újra hátha rendbe jön.
+ a gépház - windows update - hibaelhárítás résznél van bill-el kapcsolatos lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
Laszlo733
aktív tag
válasz andreas49 #100380 üzenetére
Köszi, ezt megtaláltam én is a neten, de szerintem az lehet a baj forrása, hogy az Update -ból nekem eltűnt minden, így nem tudok semmit sem törölni a régi frissítésekből. Itt néha próbál frissíteni valamit, de a Win10 újraindítása után mielőtt bejönne a rendszer kiírja, hogy a frissítés nem sikerültt módosítások visszavonása, majd ha a Win újra betöltődik és letölti Update -n keresztül ugyanazt a frissítést, akkor egy spirálba kerül és állandóan csak telepít, majd visszavon.:
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz andreas49 #100475 üzenetére
A BIOS óráját használja a W10, mivel ugyanannyi az idő , mint a BIOS-ban.
Ez igaz, olyannyira, hogy ez a dolog kétirányú (normális esetben).
Tehát ha Windowsban beállítok egy időpontot, azt fogom látni a BIOS-ba belépve is. Ebből következik, hogy ha valamilyen szoftveres gond miatt a Windows késik, az szerintem simán átvezetheti a BIOS-ba is.
A BIOS-ban állva vajon összeszed ilyen késéseket?Kolléga teljesen jó ötleteket írt, a time server-es részére viszont még nem reagáltál.
Én mindenképp kipróbálnám, hogy a time server-t átírodhu.pool.ntp.org
-ra (természetesen ha még nem azon van és online a gép).[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz andreas49 #103490 üzenetére
A linkelt leírás elég egyértelmű, az ott lévő screenshoton pedig világosan látszik, hogy hol és mit kell kiválasztani az ISO-k letöltéséhez. Ez a funkció pedig nyilván nemcsak a béta verziónál működött, hanem a végleges 3.5-ös, valamint az aktuális 3.6-os verziónál is működik, próbáltam már többször. Valamint nem is nyelvfüggő, a program magyar nyelvű változatánál is nyilván használható.
-
King Unique
titán
válasz andreas49 #103499 üzenetére
Itt eleve nálad nem stimmel valami, esetleg lehet egy túlbuzgó védelmi szoftver blokkolása zavar be, mert normál esetben ott választhatónak kell lennie a letöltésnek is. Sőt, ehhez még csatlakoztatott célmeghajtó sem kell, az ISO-t máshonnan betallózni pedig nyilván nem.
-
-
félisten
válasz andreas49 #123130 üzenetére
Először a régi gépen deaktiválni kell a kulcsot, ehhez indítsd el a parancssort admin joggal (WIN+R gomb, cmd beír és CTRL+SHIFT+ENTER) majd add ki az alábbi parancsot:
slmgr.vbs -upk
Várd meg a művelet végét, majd az új gépen, az újratelepítést követően újra beaktiválod a régi kulcsot.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
King Unique
titán
válasz andreas49 #123194 üzenetére
Azért mert nálad vélhetően Home kiadás van, annál nem jelenik meg az offline opció, ellenben Pro és felette igen.. De egy másik válaszban le van írva, hogy a Home esetében is megoldható, sőt még az internetcsatlakozást sem feltétlen kell megszakítani hozzá, bár az az egyszerűbb.
"Pro verzió"
Akkor ott valami nem kerek nálad, mert pont az a lényeg, hogy Pro kiadástól aktív internetkapcsolat mellett is ott van az offline fiók létrehozásának lehetősége, annál pláne nem kell ehhez deaktiválni az internetkapcsolatot.
"pedig ez kellene"
Mármint célirányosan kell, alapból helyi (offline) fiókkal akarod telepíteni és használni, vagy csak azért, mert a leírásban is éppen úgy volt? Ha az előbbi, akkor tiszta sor. Ha az utóbbi, akkor az csak opcionális lépés, nem feltétlen kötelező 1:1-ben mindent ugyanúgy csinálni, lehet akár Microsoft-fiókot is használni, meg a helyi fióknak / Microsoft-fióknak jelszót megadni a telepítésnél, nem "üresen" hagyni azt a részt, az is max. csak opcionális.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz andreas49 #123203 üzenetére
Vagyis akkor nem Pro kiadást telepítettél, futtattál, hanem Home-ot és az utóbbi miatt nem jelent meg az offline opció, nem mindegy.
Egy Windows 10 Home kiadással előtelepített laptopnál az UEFI BIOS OEM Key fix, azt nem lehet csak úgy törölni, illetve a Windowsban a termékkulcs eltávolítása, törlése arra nyilván nincsen hatással. Ellenben arra van lehetőség, hogy a telepítésnél ki lehessen választani másik kiadást, lásd az EI.cfg and PID.txt módszert. -
-
King Unique
titán
válasz andreas49 #126112 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol ez max. Home kiadás telepítése esetén lehet téma, de annál is megoldható a helyi fiók létrehozása, sőt az internetkapcsolat deaktiválása sem feltétlen szükséges hozzá.
-
King Unique
titán
-
Doky586
nagyúr
válasz andreas49 #139481 üzenetére
átkapcsolod valamelyik Generic Key-el..?
-
King Unique
titán
válasz andreas49 #139474 üzenetére
• Frissítés a Windows 10 Home kiadásról a Windows 10 Pro kiadásra
• How to Upgrade Windows 10 Home to Windows 10 ProSzerintem a linkelt útmutatók kellően egyértelműek, a Home
—►
Pro Upgrade megoldható másik termékkulcs megadásával, Microsoft Store-on keresztül, stb., ami normál esetben nyilván működik is."Windows 10 Pro"
Ha jelenleg Windows 10 Pro kiadás van telepítve és aktiválva, akkor viszont nem világos mi a kérdés...
"mivel a Windows 11-re történő átállásnál (adatok megtartásával) a 'Kiadás': Windows 11 Home lett."
A Windows 10-re váltáshoz hasonlóan a Windows 11-re váltásnál is ugyanarra a kiadásra történik az upgrade, ami a frissítési alap volt, vagyis W10 Home
—►
W11 Home, W10 Pro—►
W11 Pro, stb. Vagyis újabb rejtély hogyan sikerült neked a W10 Pro—►
W11 Home downgrade az in-place upgrade alkalmával...A másik topik esete alapján:
"Windows 10 Pro-ról csináltam tiszta telepítést, de sehol nem lehetett kiválasztani - mint korábban - a Home vagy Pro verziót "A Windows 10 Home kiadással előtelepített laptop az alany és BIOS/UEFI OEM Key van, akkor nem meglepő, ha az OEM licenchez tartozó Home kiadás kerül automatikusan kiválasztásra és telepítésre, nem jelenik meg az aktiválás és a kiadásválasztó ablak. Viszont az alábbi módszerrel megoldható más kiadás (Pro) kiválasztása és telepítése is, erről is volt már szó itt.
• Windows Setup Edition Configuration and Product ID Files (EI.cfg and PID.txt)
• [Fix] Unable to Select Windows 10 Pro Edition During Clean InstallationAzt meg jó lenne végre eldönteni, hogy most a Windows 10, vagy a Windows 11 topikba tartozik inkább a kérdés és a megfelelőben kitárgyalni illetve csak ott, nem egyszerre és párhuzamosan mindkettőben járatni ugyanazt a témát...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest