Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Samsung Galaxy A54 5G 8/256GB mellé POCO X6 PRO 5G 12/512GB (Xiaomi)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Kis Retro :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Jéghorgászat
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lugosi
MODERÁTOR
Help plíz srácok. Az irodai gépem kiír egy olyat, mikor friss boot után a start menüre akarok kattintani, hogy kritikus hiba, a start menüt nem lehet elindítani, próbáljuk meg kijelentkezés után vagy valami ilyesmi a vége, és egy gombom van, hogy kijelentkezés. Rányomok, jön egy logout, utána bejelentkezek, és az esetek kb 1/3-ában utána működik a start menü, 2/3-ában sajnos nem. Nem telepítettem semmi progit, szerintem változás nem volt a rendszerben.
Sajnos mióta a hibajelenség van, pl a korábban gond nélkül üzemelő szkennerem progija is rendszeresen fagy. Víruskeresőm van (kaspersky), megy állandóan, "veszélyes" oldalakat nem látogatok a gépen.Mi lehet a tippetek? Mit próbáljak meg? A formatcé típusú ötleteket hagyjuk...
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz shaggy #39137 üzenetére
Ugyanez van nálam is!
Én lefuttattam az itt a topikban ajánlott pwershelles módszert, épp az előbb, azóta egyáltalán nincs start menü. Ha rákattintok, darál egy kicsit a gép, mintha csinálna valamit, de nem történik semmi. Újraindítás után se. Annyi, hogy letörölt néhány ikont (remélem, csak ikonokat...) a tálcáról, amik oda voltak téve gyorsindításnak).Nagyon jó lenne ha megjavulna, mert ez a munkára használt, irodai gépem.
Találtam egy ilyen cikket:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-10/windows-10-recovery-optionsHogyan tudnék visszaállni win7-re? Mivel ez a start menü - gépház stb nem érhető el, mivel nincs start menü.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz lugosi #39138 üzenetére
Végül most egy rendszervisszaállítást próbálok, miután sajnos lejárt a 30 nap, hogy visszamenehtnék win7-re, amivel semmi bajom se volt, sőt.
Sajnálom, hogy a desktop oprendszerük is felvette a mobil win10 módszert: Hr-Hr-Hr mindenre a megoldás.Update: a rendszervisszaállítás nem oldotta meg!
"A rendszervisszaállítás sikertelen volt."
Megpróbálom kikapcsolt víruskeresővel, de kb ez az utolsó ötletem.[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz lugosi #39139 üzenetére
Így sem oldotta meg - természetesen.
Így van egy félig használhatatlan gépem, amit folyamatosan kell(ene) használnom a munkám miatt. Kb egy másfél óra múlva indulok ügyfélhez (a géppel, de minek), holnap egész nap vidéken leszek. Majd használok annyi programot aminek az ikonja kint van az asztalon, illetve amit egy megnyitott intézőben mint exe-t elérek, vagy egy win+r futtatás paranccsal el tudok indítani.Szerintetek erre most érdemes várni, hogy szeretett Microsoftunk megoldja a problémát? Külföldi fórumokat megnézve nincs rá igazán megoldás. Van ahol azt javasolják, indítsd ujra jó sokszor a gépet, hátha egyszer bejön. Jópofa.... 😐
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz shaggy #39141 üzenetére
Én végül ideiglenes megoldásként (megoldás?... hagyjuk) azt csináltam, hogy kimásoltam a start menüben tárolt nem metrós alkalmazások parancsikonját a desktopon egy mappába, aminek az a neve hogy start menü :/
Ezeket:
.user/appdata/roaming/microsoft/windows/start menu/programs
c:/programdata/microsoft/windows/start menu/programs
Hát egyelőre ennyi. Legalább el tudom érni a programjaimat.
Dühítő, és elkeserítő, de ez van. Úgy érzem, hogy a win10 ugyanúgy vonul majd be az informatikai történelembe, mint a vista. Azaz rosszabbul szerintem. -
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
A hiányzó start menüt végül úgy oldottam meg, hogy új user lett - az alatt működik a start menü.
Azért is léptem meg ezt végül, mert már elkezdett egyéb hibajelenségeket is produkálni. Pl elfelejtette a file kiterjesztés-társításokat, azaz xls-re kattintva nem nyitotta meg az excelt. 2 nappal később már akkor sem volt később excel file-t megnyitni, ha magának a programnak a file/megnyitás lehetőségét használtam (volna).
Így mielőtt végleg lehalt volna minden, új user alatt beüzemeltem a dolgokat.
-
lugosi
MODERÁTOR
Sziasztok!
Bocs mindenkitől, de nem tudok visszaolvasni, csak telefonon tudok most fórumozni mert behalt az irodában a Windows egy órája és SOS-ben helyre kellene állítani a gépet.
Inaccessible_boot_device hibát kapok egy kék grafikus képernyőn. Rendszervisszaállítás, lemezellenőrzés, mbr újraírás, safe mode nem mennek.
Mit tudok tenni? -
lugosi
MODERÁTOR
Itt ülök az irodában és nagyon mennem kéne, de a laptopom úgy döntött, hogy megnyitott programok ide vagy oda, ő most újraindít mert frissítést telepít. És biztos ami biztos azt is közölte hogy jó sokáig fog tartani.
Kiváló. Munka után ritkán megyek időre, de pont most kellene. Aranyos, hogy meg se kérdezte se az újraindítást, se a frissítést. Felmerül bennem a kérdés, hogy miféle kvalitású emberek készítik ezt az oprendszert. Ha nem lennék az elektronikus aláírás kártyája miatt hozzá kötve, már de régen nem ezt használnék.
Pedig én nem akartam gyűlölni a windowst, de elérték nálam hogy sikerüljön. A múlt héten szintén volt egy frissítése, ami miatt 2 nap is azzal kellett kezdeni a munkát, hogy rendszervisszaállítás, hogy működjön. Egyszerűen elképesztő számomra, hogy ez egy eladható termék. -
lugosi
MODERÁTOR
A mai frissítés - csakúgy mint kb 1 hónapja az előző - sikeresen kinyírta a windowsomat. Úgy néz ki hogy az előtte levő pontra való rendszer-visszaállítás sem segít már.
Másnál hasonló? Megoldás? -
lugosi
MODERÁTOR
válasz cog777 #50529 üzenetére
Frissített módban sem indult el sajnos, csak az inaccessible boot device üzenet jött, kék képernyő, szomorú szmájli - de ezeket már régi ismerősként köszöntöttem.
A rendszervisszaállítás sem segített a frissítés előtti állapotra. Az lett a megoldás, hogy kísérleteztem, rendszervisszaállítás egyre későbbi időpontokra, és az egyik bejött.
Viszont ezzel kapcsolatban felfigyeltem egy érdekes dologra. Ugyanígy volt egy korábbi frissítés esetén is, hogy az a visszaállítás segített, ami azelőttre ment vissza, hogy a windows - teljesen önkényesen, nem is értem hogyan - törölte a laptopom energiagazdálkodási segédprogramját. El is tűnt a tálcáról ezen időpontot követően. Most a rendszervisszaállítással visszakaptam, de nem lehetne valahogy rábeszélni a windowst, hogy ne törölgessen már legyen szíves magától programokat? Mikor eggyel korábban ugyanígy egy frissítés miatt visszaállítgatni kellett, akkor ugyanez oldotta meg, hogy ennek a proginak a törlése előtti időre kellett visszaállítani. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem törölgetne. Hogy lehet ettől elvenni a kedvét?
-
lugosi
MODERÁTOR
Félelmetes hogy ma mennyi bosszúságot okozott a Windows. Valahol kettő és három óra között ment el a napi munkaidőmből arra, hogy újra működjön a gép, a következő maga alá kakkantásig.
Megjegyzem ugye, irodai munkára használt gép, a kezdeti feltelepített office alkalmazások után semmi sem került telepítésre kézzel, csak az update-ek amiket ő maga leránt magának. Ezen kívül doc, PDF és Excel fileok létrehozása, levelezés és böngészés történik a gépen. Szomorú, hogy egy gép 2016-ban ezt az akadályt nem tudja venni egy olyan oprendszerrel, amiért fizettem, ergo elvárhatnám hogy tegye a dolgát.Csak a tények kedvéért hozzáteszem, hogy itthon 8 éve osx-et használok, és a 8 év alatt nem volt vele annyi probléma, mint a Windows 10-zel két átlagos hónap alatt.
Persze másnál tökéletes, ez nyilván vigasztaló annak, akinek nem. 😂
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Ryder62 #50565 üzenetére
Heló! Tök alap irodai felhasználásra szeretném használni és katasztrófa a frissítések miatt. Egyszerűen letöröl a gép gyártója által telepített fontos drivert, segédprogramot, tegnap például a napi munkaidőmből bő 2 óra arra ment el, hogy el tudjam indítani a gépet. Mindez ismétlem normál napi használat mellett, semmilyen program nem volt telepítve, csak az amit ő maga frissítésként telepített és kinyírta saját magát. Visszasírom a win7-et, ez a 10-es rengeteg problémát okoz nekem folyamatosan. Kerüld ameddig csak teheted!
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Ryder62 #50574 üzenetére
"Win 7 cirka 5 évig bírta újratelepítés nélkül."
Na a 10 nem fogja szerintem. Sőt nálam már a napi működés is gond neki. Bő fél éves telepítés.
És az a rettentő furcsa benne, hogy semmit sem telepítek, semmit se variálok a rendszerrel, kinyírja ő saját magát a frissítéseivel.
Az meg már milyen, hogy a gép gyártója feltelepített egy energiatakarékosságot szabályozó és egy WiFi-t kezelő segédprogramot ő pedig havonta egyszer letörli valamilyen frissítés telepítésekor? Ilyenkor a gép nem indul, egy végtelen restart ciklusba kerül, és rendszervisszaállítást kell csinálnom, "szerencsére" már tudom hogy "csak" meg kell keresnem azt a visszaállítási pontot ahol törölte ezeket és visszaállítani. Persze, java update, flash update stb ami közben volt szintén ugrik, a java pont kellene a munkámhoz, de hát ezt a vesződséget már sajnos belekalkulálom a hónapba. -
lugosi
MODERÁTOR
"Milyen gép ez amiről a gyári szemetet letörölve nem indul?"
Egy T szériás (azaz üzleti széria) Lenovo Thinkpad.
A "gyári szemét" pedig a gyártó által készített energiafogyasztást szabályozó progi (akkuról, illetve hálózatról mekkora legyen a teljesítmény / fogyasztás).
Azt gondolom, hogy
1. a gyártónál ne tudja már más jobban, hogy milyen progi kell a gép működéséhez (ebbe szerintem a win se ugasson bele)
2. a win10 upgrade mikor erőltette magát, és lefuttatta hogy kompatibilis-e a win10 a gépemmel, akkor itt hurrázott nekem hogy ez aztán teljesen oké meg kompatibilis, szó se volt róla, hogy később valami nem tetszik neki és elkezdi letörölni
3. ha problémás lenne az energy management progi, akkor éppen fordítva lenne, ha fent akkor nem menne, azonban a helyzet az, hogy ahogy a win letörli, elkezdődnek a problémák
4. hogy jön ahhoz egy oprendszer, hogy az user háta mögött elkezd letörölni programokat? Amik működnek, amiket használ az user? Ilyet mióta számítógépet használok nem láttam."Mert ilyennel még nem találkoztam, pedig itthon 3 féle lapossal használom/használjuk megjelenése óta"
Azzal nekem semmi bajom, hogy otthon elhasználgatod, viszont csöppet problémának érzem azt, hogy egy üzleti kategóriás brand notebook a win10 alatt havonta egy napig munkára alkalmatlan míg meg nem csinálom.
Elhiszem hogy ezek az alkalmazások neked "gyári szemetek", mert az otthoni gépen ha esetleg nem megy valami, akkor legfeljebb 2 napig nem tudsz gémelni, netezni, filmet nézni, de ha egy gyártói progi letörlése miatt nem tudok dolgozni fél délelőtt, az nekem pénzkiesés. Bocs, de a szemléleted a tipikus otthoni useré, aki elszüttyög azzal, hogy játszik egyesével a driverekkel, meg gyártói szemetezik, és nem fogja fel azt, hogy alapvetően arról van szó, hogy az oprendszer az engedélyem és a tudtom nélkül töröl le valamit a gépről, ami problémát okoz, és azt sem látja, hogy ez azért valahol ultranagy gáz.
Mi lesz a következő? Doksikat kezd letörölni, mert valami nem tetszik neki? Vagy mi?
-
lugosi
MODERÁTOR
"De ha valami egy Windows bug, akkor az minden winben mindenkinél ott van, tehát mindenkinél előjön."
Mert ugye mindenkinél hajszálra ugyanaz a hardverkonfig és szoftverkörnyezet van, abból is mindenkinél ugyanaz a verzió. Mekkora WTF kategóriás kijelentéseid vannak ember!
-
lugosi
MODERÁTOR
"Neee, nee, nee... most már a win programokat is töröl? Haha."
Dee, dee dee... a wired cikke például.
The latest update for Windows 10 is having unforeseen consequences -- deleting potentially important programs without asking for permission first.Másik cikk.
As reported by Ghacks, the only notification that a program has been removed comes after it has been uninstalled -- there’s no prior warning -- and although the reason for the removal is cited as "incompatibility", the software in question appears to work without problems once reinstalled.De látom már más is linkelt hasonlót amúgy.
"WTF kijelentés meg inkább szerintem a win programokat töröl."
Akkor szerintem maradjunk annyiban hogy ezt benézted masszívan.
Szakmai fórumokon amúgy a tájékozottság gyakran előny. Jót tesz az user hitelességének.
-
lugosi
MODERÁTOR
""Illetve ez az egész eleve függ a hardveres / szoftveres környezettől," - Na pont erről beszélek. És itt egyikről sem az MS tehet, hanem a hardvergyártók az elbaxott vagy újra sem írt drivereikkel, illetve a szoftverírók akik nem aktualizálják a szoftvereiket. Ez miért lenne a win sara ahogy sokan állítják?"
Tehát még egyszer leírom, hogy a gyártónál jobban ne tudja már más, hogy mi kell a saját termékének a működéséhez.
Pláne, hogy a gyártó adott programja rendszervisszaállítás után hibamentesen üzemel, a következő, jellemzően egy hónap múlva bekövetkező win update általi törlésig, majd utána egy újabb hónapig ismét.De mindenekelőtt: kérdezzen a win, hogy törölheti-e, figyelmeztessen, hogy töröljem, vagy keressek újabb verziót (azt már el se várom tőle, hogy ő maga keresse meg a frissebb verziót, lévén egy netes keresés már feltehetően túl nagy programozó feladat lenne nekik, az egyéb munkáikat látva), de hozzá ne merjen nyúlni önkényesen a programjaimhoz.
-
lugosi
MODERÁTOR
Hogyan lehet véglegesen kikapcsolni a frissítést? Nagyon unom már, hogy kb 2 hetente az update letörli a gépem egyed drivereit, és ezeken a napokon azzal kell kezdenem hogy rendszervisszaállítás, persze csak a következő ilyen akcióig.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz ZCoyote #51844 üzenetére
Nem, de ez lefutott meccs, nem a drivert frissíti, hanem egyszerűen letörli a winupdate a laptopom pár segédprogramját (és ki tudja még mit, a fentieket biztosan), és csak a rendszervisszaállítás segít. Hónapok óta megy már, sajnos a probléma lokalizálva lett, csak a frissítés kikapcsolása lenne megoldás. Azt hogyan kell?
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz apatyas #51883 üzenetére
Számomra ezek teljesen lényegtelenek, ez egy irodai gép amivel szemben csak azt az úgy tűnik win10 számára megugorhatatlan követelményt támasztom hogy bootoljon be, majd lehessen használni a rá már telepített programokat.
Ha lehetne még fizetnék is érte hogy visszamehessek egy egyszerű frissítéssel win7-re. -
lugosi
MODERÁTOR
Sziasztok!
Segítsetek már légyszi. Windows 10, Epson L655 nyomtató. Bármit, és szó szerint bármit állítok a nyomtató tulajdonságainál, bármilyen programból nyomtatok, ha kétoldalas (duplex) nyomtatást választok, akkor a második oldalt mindig a rövid él mentén tükrözi, és nem normálisan a hosszú él mentén, azaz hétköznapi kifejezéssel élve a második oldal fejjel lefelé lesz kinyomtatva.
Nincs valami titkos beállítás, amivel ez kiiktatható lenne? Win 7 alatt ugyanez a gép ugyanezzel a nyomtatóval hibátlanul működött. Másik gépről, telefonról, tabletről nyomtatva a nyomtatás hibátlan.
Mit kellene átállítani?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Hálózati / IP kamera
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Motorolaj, adalékok és szűrők topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Grand theft auto (Gta) collection pakk(pc)(foliázva)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Warhammer 40,000 : Space Marine 2
- Microsoft Office 2019 Otthoni és vállalati verzió (PC / MAC)
- HIVATALOS MICROSOFT SZOFTVERLICENCEK - ÖRÖK GARANCIA - LEGJOBB ÁR
- GameStar / Gamer Magazin / PC Guru stb papírtokos játékmellékletek 350Ft/db
- 2db játék: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Unknown 9: Awakening promo kód AMD Ryzenhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest