Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Samsung Galaxy A54 5G 8/256GB mellé POCO X6 PRO 5G 12/512GB (Xiaomi)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Kis Retro :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Jéghorgászat
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
érdekes dolog történt ma reggel.....
egy frissítés után a win 10 újraindította magát, aztán be se bootolt többet. se a win7, ami szintén fenn van a gépen. addig eljutottam, hogy a win7-et helyrepofoztam, a 10-et a saját telepítőlemezéről bootolva, a 'repair your computer' opcióval sem tudom visszaálltani, mert fel sem ajánlja, mint helyreállítandó rendszert.
easybcd szintén nem látja, pedig a win 10 partíció hibátlanul megvan, bár gondolom a javításnál törölve lett az MBR-ből (jól tudom?) a win 10-re vonatkozó bejegyzés.
mit tudnék csinálni, hogy visszakapjam a win 10-emet? újratelepíteni nem fogom, akkor már megvárom a 'véglegest' július végén, az a preview amúgy se győzött meg, a jó kis stalker játékaim nem mennek rajta
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
-
rétisün
veterán
válasz FoLey-v #6782 üzenetére
stalkerokat próbáltam (a clear sky-t nem) azok nálam nem mennek, need for speed shift ment, ennyit 'játszottam'.
nvidia driver van hozzá, nem kell a 8.1-es, amd-hez nem tudom.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
most nézem a logfájlt:
"[error]Description : Can't open wave file:
[error]Arguments : d:\s.t.a.l.k.e.r. - shadows of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\video\intro_gsc_wp_l.ogg"lehet, hogy parancsikonnal (simán az .exe-t indítottam) nointro hozzátoldásával menne?
mod: úgy néz ki, úgy jó
mod 2: secret trails ugyanúgy kidobál.....
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
tömörített állományokat én 7zip-el csomagoltam ki, még csak fel se kellett telepíteni, csak megmutattam hol van a másik partíción a (másik opendszer alatt odatelepített) 7zip.exe, mikor kérte, onnantól kicsomagolt mindent, amit csak kellett.
-
rétisün
veterán
üdv,
visszaolvastam pár oldalt, becsszó
persze lehet, hogy átsiklottam a felette, szóval kérdés a következő: frissítem a win7-emet 10-esre. ha nem tetszik, és visszateszem a korábbi 7-es rendszert, akkor az legális marad, nem veszik el az arra érvényes 'licencem' (nem jut eszembe hirtelen jobb kifejezés ) a 10-esre történt frissítés miatt?
-
rétisün
veterán
win 10, asszem nálam ennyi.....
"WindowsUpdate_C1900101" hibaüzenet, de lehet, hogy csak nem volt hozzá türelmem, mindenesetre egy tiszta telepítés nem tart ennyi ideig, mint ameddig a frissítés zajlott, így az egyik 15 perces fekete képernyő közben újraindítottam a gépet, a win meg visszarakta a 7-est.
lehet este, mikor lefekszek elindítom még egyszer a frissítést, aztán reggelig csak végez, de ettől se lett több bizodalmam a win 10 iránt
-
rétisün
veterán
válasz schawo #16951 üzenetére
de. talán. nem vagyok benne biztos.
mondjuk ha 1-2 napon belül mindig bekrepál a frissítés, akkor úgyse lesz ilyen problémám, hogy kell vagy nemkell.
valószínűbb hogy inkább a laptopra kerül, 8.1 helyett, a játszós gépen semmi keresnivalója
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
még a win8-nál linkelte/írta valaki, nálam működött:
Ehhez csak pár lépés szükséges. Nyomjuk meg a Windows + R billentyűkombinációt, aminek hatására előjön a Futtatás ablak.
Akár az Asztalon, akár a Modern UI-ban vagyunk, megnyílik a Futtatás. Írjuk be:
netplwiz, majd OK.A megjelenő ablakban vegyük ki a pipát innen: "A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni."
Ha kivettük a pipát, kattintsatok az OK gombra, ennek hatására felugrik egy újabb ablak,
ahol kétszer meg kell adni a jelenlegi jelszót, írjuk be és OK. Következő újraindításnál
már automatikusan bejelentkeztet a rendszer.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
üdv,
más is találkozott olyannal, hogy a gép bekapcsolása után 3-5 percig nem reagál a billentyűzetre? mire elegem lenne belőle, hogy hátha egy újraindítás megoldja, arra mindig 'összekapja magát', de azért ez elég boszantó.
és semmi extra bill, sima mezei A4tech usb-s cucc.ja, a 'hagyományos' vezérlőpultot elő lehet csalogatni valahogy, vagy csak a gépház, aztán ami benne van, az van.
[ Szerkesztve ]
-
-
rétisün
veterán
azt hittem, a win7 meg a win10 megfér egymás mellett, egy gépen, de a win10 erőszakos, nem szereti az elődjét.....
szóval, csináltam két win7 partíciót, gondoltam az egyiket frissítem 10-re, de ha bármi galiba lenne, ott a másik partíción a win7. amíg 2 win7 volt, működött is mindkettő, bootmenü, ahogy kell. aztán az egyiket frissítettem 10-re (az alól írok most), még a bbotmenü is megvan (szép világoskék, nem olyan 'dos-os' mint a két 7-esnél ) csak éppen a 7-es indítása ménkü sokáig tart, és ezt kapom:és az asztal csak egy szép szürke semmi, se parancsikonok, se startmenü
nem megoldást várok (van: gyalu ) csak beírom, hogy jártam. mellesleg a win7-es partícióján semmi keresnivalója nem volt a 10-es telepítőnek.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz King Unique #29074 üzenetére
én se tudom, mit kavart össze a win10 update, egyelőre marad a 10-es, a 7-est meg majd (valószínűleg) visszarakom a mentésből, ha lejár az 1 hónap. addig barátkozok
-
rétisün
veterán
válasz Fényhozó #29497 üzenetére
frissített win10, vagy 'tiszta' telepítés? frissítésnél valószínűleg fogod tudni (már ha olyan mentésre gondolsz, amit a legtöbb játék a dokumentumok/felhasználóneved/.... mappába ment, ez elvileg megmaradt frissítésnél)
ha a játék a saját mappájába teszi a mentést, akkor főleg nem okozhat gondot az oprendszer-váltás.
ha pedig netre ment (pl. assassin's creed) akkor is fogod tudni használni.[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Thunderzolee #29913 üzenetére
-
rétisün
veterán
válasz Thunderzolee #29917 üzenetére
lehet, hogy a régebbi verziókban alapból be volt jelölve, nem tudom.... lényeg, hogy megvan, működik.
amúgy ha jól emlékszem én is belefutottam már ugyanebbe
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz MATEO6600 #29952 üzenetére
azt be tudod állítani, hogy 6 óránként váltson, azt is, hogy a megadott mappából sorrendben vagy random tegye be a képet háttérképnek. a váltást akkortól csinálja, amikor beállítod.
tehát este 5-kor beállítod, hogy 4 képet cserélgessen (ez valójában 2, pl. esti1, esti2) és este 5-kor és reggel 5-kor vált. ha bonyolítani akarod, állíts be 1 órát több képpel, akkor tudsz variálni, melyik kép hány óráig látsszon.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
üdv, tud valaki valami olyan androidos alkalmazást, amivel otthoni csoporthoz tudnék csatlakozni a telefonnal? az ES file managert próbálgatom, de valahogy nem akar összejönni, a cikk alapján sem
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
nem hiszem, hogy a tűzfal lenne az oka, látom a telefonon a megosztott mappákat, csak nem tudok belépni.....az otthoni csoport másik gépén jó, azért gondoltam a telefonnál van valami.
-
rétisün
veterán
válasz Hunork #30056 üzenetére
+1 a macriumnak, nagyon jó progi, gyors is, nekem csak annyi gondom volt vele, hogy partíció visszaállításnál is az egész vinyót 'elfoglalta', de ha van rendszervinyó külön, akkor ez nem annyira érdekes.
vagy csak én bénáztam valamit
win10 nem ismeri fel a macrium által készített mentést, célszerű 'csinálatni' a macriummal boot-cd-t vagy pendrive-ot. mentést megcsinálja win alól is, de a visszaállítást nem.
-
rétisün
veterán
válasz saelin #30060 üzenetére
én a 7-est lassan, idegesítő, hogy bekapcsolás után 1-2 percig nem használható a billentyűzet
érdekes, a laptopon nem vettem észre, igaz a laptop csak altatva van, nincs kikapcsolva.
-
rétisün
veterán
válasz Surda- #30065 üzenetére
ha frissítesz, akkor gyakorlatilag ugyanazt kapod, csak win10-el. programok, beállítások, minden. ha van esetleg nem kompatibilis programod, arra figyelmeztet frissítés megkezdése előtt, de valószínűleg frissítés után ennek ellenére azt is tudod majd használni (én így voltam a daemon tools-al)
(#30067) Croft-21: nálam működött minden 10-esen is.
-
-
rétisün
veterán
válasz Croft-21 #30227 üzenetére
tegnap véletelenül (a stalkerben máshoz volt konfigurálva a billenytű) csináltam vele videót. igaz, nem néztem vissza, töröltem is le egyből.
lehet, ezért crashelt a stalker?
-
rétisün
veterán
válasz gabber01 #30625 üzenetére
easybcd nevű programmal tudsz matatni a boot-beállításokban, vagy talán rendszer tulajdonságai, speciális rendszerbeállítások, indítás és helyreállítás, beállításokban is tudsz hozzáadni másik oprendszert, azt még nem próbáltam.
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
válasz 12cantona #30673 üzenetére
nem tudom, én még nem állítottam vissza így a korábbi op.rendszert. biztos ami biztos, mindig csináltam egy rendszermentést, mielőtt 10-re frissítettem volna, és abból állítottam vissza a régi rendszert.
lehet, most kipróbálom ezt a módszert is
de mivel abból a mappából dolgozik, amit a frissítéskor hozott létre, valószínűleg csak az a rendszer lesz meg, ami frissítés előtt volt, az azóta történt változások elvesznek.
-
rétisün
veterán
ez nálam is előfordul néha egy dell laptopon......ha még 2-3x előfordul megy vissza a 8.1, annál legalább ilyen gond nem volt.
a kérdésre válaszolva: megoldásom sajnos nincs rá
-
rétisün
veterán
frissítés vagy teljes telepítés?
én csak frissítettem, de minden játékom ment ugyanúgy, mint előtte a win 7-en. ha nem frissített win 10, akkor lehet a játékot kéne újratelepíteni, nálam pl. a stalkerek csináltak ilyeneket, ha a korábban feltett játékot akartam indítani új oprendszerrel.
-
rétisün
veterán
válasz anonym1s #31065 üzenetére
ha jól tudom, a windows.old mappa csak a régi oprendszerről való frissítés után van, ha egyszer letörölted, a további frissítéseknél már nem jelenik meg.
viszont ha letörölted, az azt is jelenti, hogy nem tudsz visszatérni arra a rendszerre, amiről win10-re frissítettél, ha csak nincs valami külső programmal (pl. macrium reflect) készített mentésed a korábbi rendszerről.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
üdv,
gondoltam, adok még egy esélyt ennek az ingyenes frissítésnek, azt mondja a win10 upgrade, hogy a procim nem támogatott.
ami azért is hülyeség, mert már volt a gépemen win10, csak akkor nem nagyon tudtam vele megbarátkozni. na most ilyenkor mi van?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
i5 2500K
azt nem tudom, azmiaz, de tuti nem piszkáltam a biosban semmit, mióta próbálgattam a win10-et.
de azért megnézem, köszi!
ja, merre keresgéljek ilyent?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Warhammer 40,000 : Space Marine 2
- Microsoft Office 2019 Otthoni és vállalati verzió (PC / MAC)
- HIVATALOS MICROSOFT SZOFTVERLICENCEK - ÖRÖK GARANCIA - LEGJOBB ÁR
- GameStar / Gamer Magazin / PC Guru stb papírtokos játékmellékletek 350Ft/db
- 2db játék: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Unknown 9: Awakening promo kód AMD Ryzenhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest