Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35644) tboy93 válasza Armahun (#35642) üzenetére


tboy93
nagyúr

Nem szakad le a feje, max az ostorhatas miatt a nyakcsigolyai deformalodnak, jobb(?) esetben "csak" lebenul, rosszabb esetben azonnal kitorik a nyaka es kampo. Anyamba beletoltak 50-el egy autot hatulrol, volt fejtamla megis maradando seruleseket szenvedett, nyaki gerincserve lett. No akkor el lehet kepzelni mi lett volna fejtamla nelkul ;)

"Hétköznapi eset, áll az autó a tilos jelzésnél, és hátulról belerohan egy másik: az ütközés következtében a vezető feje erősebben hátrabillen, mint felsőteste, majd lassuláskor ellenkező irányba lendül: a hirtelen gyorsulással, majd lassulással járó elmozdulás közben úgy viselkedik az emberi test, mint az ostor, ám ezt a fajta mozgást rosszabbul bírja. Az ostorcsapás sérülés következménye fejfájás, szédülés, homályos vagy kettős látás, füldugulás, súlyosabb esetben az eltörő nyakcsigolyák bénulást, vagy halált okozhatnak.

Az egyik leggyakoribb és legveszélyesebb sérülés, melyet ráfutásos balesetekben évente egymillióan szenvednek el az európai utakon. Ha egyáltalán túlélik, az esély attól is függ, hogy mennyire biztonságos az autó ülése és fejtámlája."

Ezt a hatast csillapitja a fejtamla.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.