- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
mauimagic
senior tag
válasz
RexpecT
üzenetére
GX lánc sajnos nagyon hamar kopik. Az X01 (és az XX1 nyilván) viszont messze a legstrapabíróbb 12s lánc a piacon, mocsok drága, de tényleg megéri.
Ha sokat mész/hosszú távra tervezed a bringát, akkor 2db X01 lánccal (mondjuk 1000km-enként cserélgetve) és wax alapú kenőanyaggal kb örök élet a sor. -
vallas
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Ha gondolod jöhetsz a Giant-l is majd a PH ride+ra , elviszem ha kell..1x10... 40 elől 11/40 hátul...
nem fog beleérni sehová az első váltó
28-s conti sport a Cube kerekeivel... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
balintbaba
üzenetére
Az egyik gond ez, vagyis, hogy olyan hülyén van vezetve a bowden (sok kanyar, törés, nem elég jó ház, mely zömúl, nyúló szál stb.), amitől az az apró húzás ami a trimmelés alatt történik kábé elvész valahol az úton. A másik a váz geometriája, ami szerintem egyes 12 sebességes egytányéros rendszereknél is lehetetlenné teszi a keresztbeváltott lánccal hátrafelé pörgetést, hisz ha mondjuk nagy Q faktor társul pl. rövid láncvillával akkor a szög ahogy halad a keresztbeváltott lánc a szélső lánckerekeken lehetetlenné teszi azt, hogy ne menjen mellé hátrapörgetve, vagy éppen az első váltó terelőjébe mind2 oldalon beleférjen és ne daráljon.
-
Maximum1
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Én is 90 kg vagyok, főleg terepről volt szó, de esős volt így aszfalton jöttünk haza, ha tudom én is a tárcsás outit vittem volna, azt jobban elengedtem volna.
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Lehet az lesz akkor, hogy alaposabban bepasztazom, nyomatekra huzom, es proba. Koszi!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Maximum1
üzenetére
Köszi!
Én is patkóssal voltam az ALpokban annó de egyrész szinte begörcsöltek az ujjaim a lejtő végére másrész volt hogy meg keleltt állnom hogy ne durranjon ki a belső a felni okozta hőtől. Mondjuk én akkor is jó 85 kiló voltam most meg inkább 90 kg, de a tárcsaféknél ilyen gondjaim nincsenek. Én speciel örülök hogy váltottam, esős időben is kijött már az előnye számomra.
-
parandroid
félisten
válasz
rétisün
üzenetére
Nem, ez nem pálya, kell minden fokozat, szeretek mászni, meg szoktam is.
Másrészt a cross trekkingen nagyon észre lehet venni, hogy 1x11-en túl nagyok a lépések, nem ideális a lefedettsége. Persze ott a hátsó soron nagyobbak az ugrások (11-51). Meg egy trekkingnél ez nem annyira zavaró. Ott inkább az első 32-es tányér a szűk keresztmetszet, ahelyett kéne legalább egy 36-os, és azon is sokat lendítene, de sajnos az már beleérne a láncvillába. Ha valamiért, ezért lesz majd egyszer csere gravelre, vagy egy komfortosabb fitnessre.p
-
Maximum1
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Tényleg a Millenniumos volt az, grat. a 2 leányhoz, így jogos.
Ez a tárcsafék túl van itt lihegve, valamelyik hágón 65km/h-val jöttem le egy olyan vassal ami életében nem látott ilyen sebességet.
-
Tin
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Mi ezt állítgattuk a Nulane-en, hogy az első tányérnál a trim ellenére beleért a lánc az átdobóba (Ultegra 2x11). Végül úgy lett beállítva, hogy a keresztbe váltásnál érjen inkább bele, de az meg elvileg normális. Amúgy az első átdobó oldala és a hajtókar között nekem így konkrétan és szó szerint 1 mm van, és már nem lehet odébb tolni.
Amúgy a Hyde-on (Alivio 3x9) a nagy lánctányér és a hátsó 4-5 kis keréknél darál kicsit a lánc, vagyis amikor gyorsan megyek. Az elején zavart, aztán ráhagytam. Ott már elég a sebesség, sokszor úgyis elnyomja a szélzaj

-
Tin
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Aki sokat használja, egyértelműen új, vagy valami jó árú használt, de az nem a párszáz eurós kategória. Aki alkalmilag használja majd, mint a feleségem, na neki tökéletes egy 5-10 éves fitnesz-szerű vagy trekking bringa 200€-ért, de ha nincs, akkor meg a Decathlon Riverside 500, vagy valami akciós alsópolcos bringa. Fiamnak 70€-ért vettünk 2 éve egy 26-os Scott montit, ami acélvázas és szerintem vagy 15 éves, kapott két gumit és egy tisztítást, és tök jól elvan vele, de ő se megy sokat.
Thinkpad meg... nekem most a tavalyi T16 van céges gépként, és végre visszataláltak a 16:10-hez, amit a T500-al elhagytak (olyanom is volt 15 éve). Na de az milyen, hogy 1270P proci van a gépben, és amint megterheled, azonnal throttling. Cserébe csendes, na de office gépen kívül így másra nem nagyon jó (mondjuk arra is használom). Na, ezt offolom, nem ide való téma
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
én azt mondom, át kell építeni 1x11-re.....(persze ha csak annyi domb van a környéken, mint errefelé, hegyekben már alighanem kevés lenne)
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Maximum1
üzenetére
Az első két Alpokos túra az saját szervezés volt, mi béreltünk furgont, meg intéztük a szállást.
A harmadik utam, a Millenium vasútvonalas volt csak fizetett túra más szervezésében.
Amiért régen metem ilyenre: született azóta két kislányom és egyelőre nem mennék ilyen hosszabb utakra távol tőlük.
De remélem még eljutok az Alpokba, teljesen elvarázsolt meg nem véletlen vettem tárcsás outit annó.parandroid: ha megnyugtat nekem is ilyen elöl az Ultegra, nálam is bele tud érni a terelőbe a lánc hiába trimmelgetek. Mondjuk én a két szélső lánckereket keresztbe már nem használom.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Maximum1
üzenetére
Pontosabban volt akit nem ismertem. Többieket is max annyira, hogy együtt tekerünk időnként. Volt olyan akivel még soha nem tekertem, volt akivel kétszer, meg volt akivel már többször. Így több napra most mentem velük először. De nagyon jó kis csapat voltunk.
Amikor egyedul mentem akkor is találkoztam velük, mert reggelizni vacsorazni mindig együtt mentünk, este kis sörözgetés, séta a parton. Befizetős útra tuti nem mennék, ott elég sok buktató lehet. -
dom1n0
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Hát ha azután elektromos kábelekkel akarsz jatszani bowdenkabel helyett igen
(rejtett sram fanboyozas volt, bocsanat) -
parandroid
félisten
válasz
balintbaba
üzenetére
Azt mondod, csak át kéne építeni 105 di2-re?
p
-
fattyu
veterán
itt most a drágulásról volt szó, nem a használt vs újról.
Kollégával mély egyetértésben ekézzük a lenovokat a szaktopikban, nagyjából az x20/x30 as korszak óta tapasztalható totál egyenletes kiszámítható hanyatlásával mindennek ami érték volt.amugy igazából inkább új párti vagyok én is kerékpár esetén. Főleg rendeltetésszerűen használt montit nem igen vennék használtan.
az caad12-m használtan vettem de országútit láttam már közelről, és mivel like new állapotú nem is nyúltam mellé. full ultegra. imádom.
-
balintbaba
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Azért nem tudják beállítani, mert a kormánycsapágyban van elvezetve a bowden az Orbeádban. Lehet próbálkozni a legdrágább Jagwire bowdenekkel/bowdenházakkal, de szerintem a mechanikus váltásnak megvannak a határai. Én sem tudtam 105-ös első átdobót úgy beállítani, hogy 4 fokozatban lehessen használni. A trimmelés egyszerűen nem működött, 2 fokozat maradt, a kis, meg nagy tányér. A Tribanomon meg a Microshift R8-as első váltó is tökéletesen megy
#284466MPowerPH: Itt is ugyanez van, mint amit parandroidnak írtam, attól függ, hogy milyen vázon van a váltó. Egy külső kábelvezetéses váznál alig surlódik a bowden, nem kell hozzá nagy erő, hogy a kis tányérról a nagyra "kimard".
-
Tin
veterán
válasz
dom1n0
üzenetére
Azért egy kicsit elmentek ám a new bike day után 1 héttel vásárolt drága kerekekkel meg powermeterrel oda

Biztos kell az a 10-36? Nekem ugye a 11-32 helyett a 11-34 lenne még opció, de ahol a 34:32 kevés, ott nem a 34:34 fog megmenteni. Úgyhogy tűrj
A Fulcrum szett meg nem olyan rossz, hogy azonnal cserés lenne, nem?Bár én is azon agyalok, hogy menjek-e egyáltalán 1-2 alkalomnál többet az RA1.9+gravel szetten, vagy rakjam fel utána egyből a DT1850+GP5000 szettet, aztán szevasz. Igazából csak kíváncsi vagyok a kettő közötti különbségre. A 43km/520m-es edzőköröm lementem az utóbbi időben jó párszor a Hyde-al, szóval ahhoz tudom mérni az új bringát. Csak kíváncsi lennék, hogy az új kerékkel pluszban mennyit gyorsul, azért gondoltam a két külön körre.
-
Maximum1
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Annyit megért, pláne hogy a szoba extrákkal volt.

Ez valami befizetős út volt?, írod hogy nem ismerted Őket, abból gondolom.Napfénysüti
Emléxem a szösszenetedre az útról, tetszett az is, Te ilyen befizetett útra mentél kis busszal.
Utána már nem mentél, elég rég volt már, mi az oka?
Közben megkerestem, 8 éve volt, azóta volt egy kis infláció... -
parandroid
félisten
válasz
dom1n0
üzenetére
Az a vicces, hogy nem a váltással van a gond, az vajsima, semmi god a váltási érzettel, hanem ahogy hátul megyek a széle felé, az átdobó hozzáér a lánchoz elöl. Ha állítok (vagy szerviz) rajta, akkor meg a másik oldalon. Trim sem ér sokat, végállások külön-külön jók. És nem csak a szélső fogaskerekeknél hátul, hanem már kb 2-3 fogaskerékkel a vége előtt kezdi, ha meg állítok, akkor a sor másik végén.
Na, ez az a fajta sziszifuszi küzdelem, ami miatt gyűlölölm a szerelést, és legszívesebben felgyújtanám az egészet a picsába pár próbálkozás után. Persze csak miután megrugdostam, megtapostam, és lebasztam a hegyoldalon. Aztán inkább tekerem így, hadd daráljon, bekaphatja. Szerviz is beállította, kicsit jobb lett, de nem tökéletes, most kb csak az utolsó előttin kezdi, és az utolsón darál.
Persze, amúgy balfasz vagyok bármilyen technikához, nyilván. Gyűlölöm is, nem is szívesen csinálom, meg nem is érdekel, szóval nem az a gond, hogy nem tudnám megtanulni, de tényleg nulla motiváció, és gyomorideg, ha eszembe jut, hogy valamit már megint szerelni kéne, kedvem sincs hozzá, az időt is sajnálom rá, és az a gond, hogy ez mind így biciklizésnél elég szar kombó.

Tekerni amúgy szeretek, csak ott is az a gond, hogy észreveszem, ha valami szarul van beálljtva, vagy már megint hozzá kéne nyúlni, és állítani rajta, és akkor elmegy a kedvem az egésztől.
PC amúgy dettó ugyanez, tök jó az asztali gép, sokkal jobb, mint egy laptop, vagy egy konzol, csak ne kelljen hozzányúlni.
De ez az én személyes nyomorúságom, ezért szeretek jobban futni, ott felhúz az ember egy cipőt, egy gatyát, meg egy pólót, aztán legfeljebb azon anyázok, ha nem csatlakozik a HR öv az órához. De manapság ezzel a technikával szerencsére ilyen már nemigen van.
Vallas: Meglátom, befér-e az autóba, tetőcsomagtartózni nem akarok, meg otthon is van bicaj, azon legalább a váltás is jó. Elvileg most csak hárman megyünk (+1 kutya), de lányom egyedül képes lenne megtölteni a csomagtartót.
p
-
Tin
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Jó, de aki nem annyira ért hozzá, annak elég nagy lutri a használt. Mert honnan tudod, hogy minden oké lesz?
Itt az én bringám, amit szombaton el akarok adni. Cube Hyde, április elején lesz 1 éves, 3700 km van benne. A hátsó tengely picit elkezdett kotyogni, de abszolút nem vészes. Amúgy hibátlan, az Alivio hajtás ráadásul jó, és nem utolsósorban olcsó alkatrészekből áll. Egyetlen karc van rajta, ami megvételkor is rajta volt már. Aki megveszi, az kap számlát szériaszámmal, így a bringára még 1 év, a vázra meg még 5 év gari van. Oké, a hátsó aggyal idővel majd foglalkozni kell, de ha valakinek van affinitása, akkor pár óra és minimális pénz - vagy egy új, rendes kerékszett. Ja, és van rajta frankó sárhányó, szépen felrakva, szóval csak rá kell ülni és menni vele.
850€ a listaára, én 750€-ért vettem, ha 500€-ért elmegy, akkor örülök neki (-10% "helypénz"). De bennem van, hogy lehet, hogy ennyiért sem fog elmenni, hiszen itt-ott még kapható 700€ körüli áron, és sokan akkor inkább vesznek újat. Mivel fogalmuk sincs róla, mit kapnak a pénzükért, mondjuk nálam azért annyi az előny, hogy ott a számla, szóval így kisebb a kockázat.
Na de én pl. asszonynak akarok ott bringát venni, de nem szívesen mennék 200-300€ fölé, hasonló okokból: mert nem ismerem az előéletét, és azt sem tudom megállapítani, hogy mondjuk nincs-e tönkremenve valami úgy, hogy csak a szívás lesz vele. Mert ha igen, akkor ez a pénz tanulópénz, ha meg nincs, akkor inkább egy Riverside 500 vagy hasonló némileg drágábban, de újonnan. Mert azért az sem mindegy, hogy mennyit kell vele szórakozni utólag. Meg mert tavaly is az volt, hogy a nyitáskor mentem egy kört, mire második kört mentem volna, a nepperek már lehalászták a jobb vételeket.
-
vallas
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Hozd haza , beállítjuk...
meg legalább kipróbálom végre... -
vallas
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
AZ sem olcsó, mondjuk 60/70 ezerért egy jó kis OnCloud Cloudmonster...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Megkerdezhetem, hogy elol mechanikussal hogy valtotok? Mert ott anno montin is huzni kellett, itt outin meg csak nyomkodod. Hogy huzol akkorat egy gombszeru karral, ami egy bowdent mozgat?
-
dom1n0
őstag
Maradni igen

PR1600 odaajánlottam a Cubehoz, segget meg nem akarok csinálni a számból már, a TC40 meg még nem teljesen eldőlt, mert ahogy nézegettem a Light Bycicles meg Ruedas cuccokat, kis ráfizetéssel sokkal jobb szetteket lehet náluk venni, amik full egyediek is.
Ezen még töröm a fejem, igazából ami fontos inkább most a powermeter, meg akkor egy 10-36 sor
Igazából maga az 1 hét kiesés nem gond, sőt javasolt, profik is edzenek úgy, hogy 3 hétig megtolják, utána 1 hét max recovery, nagyon lassú endu, de van aki 3hét edzés 1 hét lassú endu, 3 hét edzés és 1 hét full szünetet tol.
Ami szarabb maga a betegség, az a kondit, immunrendszert azért leviszi rendesen, ilyenkor a HRV, pulzus értékek is fejreállnak.parandroid: Amikor megvettem a Cube-ot, elől hátul full kuka volt a váltás, tényleg vicc volt.
Most nagyon patika, hátsó tűpontos, első is ha határozottan szépen tolod neki, felkapja szépen a nagyfogas. -
parandroid
félisten
válasz
dom1n0
üzenetére
"ha az ember veszi a fáradtságot, egy 11 sebis 105, Ultegrát bowdennel is belehet állítani tűpontosra..."
Na, az enyémet eddig senkinek nem sikerült. Hátul igazából rendben van, de az első átdobót eddig mindenki képtelen volt úgy belőni, hogy valahol ne daráljon.
Vicces, mert a összes többi bicajommal semmi gond nem volt soha ilyen szempontból (tiagra, régebbi 105, meg egy idősödő ultegra), csak az orbeán nem megy, ami pedig elvileg a legjobb gépem evör.
p -
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
és hány százalékkal rosszabb várható élettartamban strapabírásban szerelhetőségben a t16 az 530hoz képest? Mennyibe kerülne ugyanaz a minőség, masszivitás, modularitás?
csak ott nincs választásod lenyeled mert az a top.bicaj frontom viszont feljebb jobb alkatrészek jobb váz masszívitás jóval növő várható élettartam.
szóval azért nagyon hasonlít ez.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Maximum1
üzenetére
Á közel sem. 400k alatt megvoltam. Osztoztam a szobán, ha egyedül lettem volna, akkor nem 310€ körül lett volna a szoba, hanem 550€. Szerencsére jó fej szobatársam volt, így ebből nem volt gond. Pihenés azért ilyenkor fontos, regenerálódás nélkül nem lehet minden nap több órát tekerni, pláne ennyi szinttel. Költőpénz persze kinek mennyi, de kávé, süti nem volt horror árban, kb mint itthon. Ha kellett volna ebédelni mindig, akkor az biztos megdobta volna még a költségeket. Repjegy + utasbiztosítás ~75k-ból megvolt, bécsi transzfer oda-vissza 22k.
-
Tin
veterán
válasz
dom1n0
üzenetére
Szóval a lényeg, hogy akkor maradni fog. Amúgy tetszik, és ha neked is, és úgy érzed, hogy "ez az", akkor jó vásárt csináltál. Az apróságokat meg majd idővel. Én is csak néhányszor ültem a Nulane-en még, be sincs igazán állítva, erre lebetegedtem tegnap, szóval most nem is tudok menni.
Amúgy lemaradtam, mi nem jött be a GR1600-ban, hogy eladod a Cube-al együtt, és veszel valamivel többért egy TC40 karbon szettet? Mert ez így nekem nincs meg, hogy miért.
A mászás meg frankó
Én idén már nem váltottam a Hyde-al sem 26:26 alá, mert tudtam, hogy hamarosan 34:32 lesz a legkönnyebb fokozat. És hát ja, az eleje nem lesz könnyű, mindenképp fogynom kell. Meg most ez a minimum 1 hét kiesés sem fog jól esni...
-
dom1n0
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
Köszi, akkor amíg meglesz a másik kerékszett+sor addig marad ez.
bulikavagyok: Köszi

parandroid: igazából ha találsz jóárasítva, akkor szerintem érdemes lehet átnyergelni, de ha ilyen horribilisen drágább, akkor azért nagyon elgondolkoztató, elektromos váltás ide vagy oda, egyik sem megy fel a hegyen az ember helyett, kérdés élettartamra hogy bírják.
Az biztos hogy megszűnik a bowdenezés, de azért az igazságoz hozzátartozik az is, hogy ha az ember veszi a fáradtságot, egy 11 sebis 105, Ultegrát bowdennel is belehet állítani tűpontosra... -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Ja, a 45-50mm-es karbon felni gondolatával én is el szoktam játszani de tök fölösleges lenne nekem annyi pénzért. Most egy kicsit a futós cuccaimat fejlesztgetem, bringára nem akarok költeni csak a szervizre.
-
parandroid
félisten
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Én is mindig játszok a gondolattal, hogy kéne egy jobb kerekszett, meg egy elektromos váltás az orbeára, de minek? Nem is tekerek.
Amúgy is a kettő miatt valszeg jobban megérné eladni, és venni egy jobban felszerelt peldányt, de egyrészt annak sem lennék elégedett a felszereltségevel, másrészt meg lásd fent.
p
-
RexpecT
addikt
Írtam most Whatsappob a Pro-M Storenak. Múlt hét hétfőn rendeltem meg a bicót, de még valszeg a héten sem tudják feladni....
A terméknél 72 órás shipping time van feltüntetve. a kosárban pedig méret függő, de legrosszabb esetben is 2-5 napot írnak a delivery timera még mindig.
Ha egyben és hiba nélkül ideér a bicó, akkor sem tudom ezek után jó szívvel ajánlani a boltot. -
dom1n0
őstag
Nekem tetszik, remélem vasárnap már fullosan kipihenten jön a második tesztkör

De szerintem azért ha meglesz a kerékszet+10-36 upgrade, akkor lesz teljes a kép, idei év inkább a mászásról fog szólni szerintem nálam itt a Cserhát, Börzsöny, Mátrában, néha-néha egy kis sík menéssel a Jászságban
Mikor a Garmin kiírta 12% emelkedést és már nem tudtam felváltani nagyobb fogasra hátul, az vicces volt, Kathy Béla ikonikus nem vagyok buzi eposza jutott eszembe
RexpecT: Ja alaposan befogom, bár azt kapott amikor összeraktam

Itt ma a wattok nem játszottak szerintem annyira, bár még nem rendeltem meg a mérőt, így kitudja
-
RexpecT
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Köszi a beszámolót. Nem is vészesen drága egy ilyen trip.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Te sem lehetsz duci, bár annyi tekeréssel csoda lenne
. Igen, Ykywbike-nak szokása rövidre szabni a mezeket, de van, aki pont azt keresi, mert az az igazán race fit. Ha tetszik az a fajta szabás, akkor valszeg Spexcel is tetszene. -
dom1n0
őstag
Megvolt az első próbakör az Orbea bicóval, 52km/400m szinttel, benyomások, nem fontossági sorrendben:
- A teljesítményéről szubjektíven nem tudok sajnos mit írni, mert már a tekerés elején éreztem, hogy bizony a betegséget nem hevertem ki normálisan, erő nem volt sehol a lábaimban, a pulzus már az elejétől 10-15 ütéssel magasabb volt legalább, így nem is nyomtam neki észnélkül, örültem hogy végigmentem.

- 32-es hátsó tányér _nagyon_ hiányzott, nagyon szeretek pörgetni a szarabb emelkedőkön, ez hiányzott rendesen, szerintem rápróbálok a 10-36-os hátso sorra az ilyen mászósabb körökre.
-Sram AXS váltórendszer hibátlannul és nagyon pontosan teszi a dolgát, garminon pedig gyönyörűen és pontosan látni hol vannak a váltók. Összehasonlítva a Cube 105-ös 11 sebis váltójához képest ami rögtön feltűnik a pontos, egyértelmű váltások, nagyon fasza.
Ugyan nem nagy táv ez, de nem merült semennyit semelyik akksi sem.-Sram Hidrós féktől kicsit féltem, mert picit később harap, de mindenhol sikerült pontosan fékezni, kanyarodni, pedig lefelé a hegyről volt egy-két trükkös/szivatós szűk S kanyar, meg visszafordító is

-A bicó geója így első blikkre oké, a vége felé már kezdtem érezni az alsó hátamat, de nyilván azért a Cube egy erősen Endu Geo volt, ez azért közelebb áll a versenygeohoz szerintem.
-Lusta voltam nyomattékkulccsal meghúzni a karbon üléscsövet itthon, indulás előtt, csak érzésre húztam mint a cubenál(magasság), ez nagy hiba volt mert 3x csúszott le egészen a radarig, úgyhogy most 8nm-re lesz húzva+kap menetrögzítőt is a csavar, többet nekem ne csúszkáljon

-Kint az út mellett végül a fékváltó karokat nem kezdtem el állítgatni, így lenyomtam ezt az etapot, de így azért nem volt a legkényelmesebb, lentebb lesz állítva.
- Vittoria Rubino pro gumi ára alapján nem tűnik annyira rossznak, az aszfalton tette dolgát, de valahogy nekem a GP5000 továbbra is marad bevállt guminak.
-Kerekek érzésre elmaradnak a DT Swiss pr1600-tól, viszont a RA1.9-nél jelentősen jobbak szerintem ilyen alap edzésre nem rosszak, ahol nem KOM-ért megy az ember

Ami külön fejezetet érdemel, a SRAM állítási lehetőségei, miegymás, illetve amit ugyan először a hátam közepére sem kívánnék, viszont belegondolva még jól is sülhet el, hogy jönnek a Firmwarek szépen és abszolút nem nagy kaland frissteni őket.
Tud a váltópáros Enchanched módot, ez gyk. hasonló mint a Shimanos autotrim, ergó mindig ugy finomhangolja a váltók állásait hogy ne érjen bele a terelőkbe, stb.
Összességében nagyon tetszett a bicó, remélem vasárnapra kimegy a betegség teljesen, meg kipihent is leszek, ugyanennek a körnek neki szeretnék menni úgy is

És egy kép:
-
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ritkán szoktam irigy lenni, most kicsit az vagyok.

Köszi a bőséges és élevezetes leírást, ment a képzeletbeli bakancslistára. -
válasz
lsebestyen
üzenetére
amilyen jó volt a naponkénti beszámolót meg ezt a hosszabbat olvasni, legalább annyira irigykedtem!
-
Friczy
senior tag
válasz
SteveAd
üzenetére
Háromszor szállítottam bringát repülőn. Egyszer beraktam egy normál dobozba, amiben bringaboltok kapják a bicikliket (jó esetben ingyen odaadják, ha épp van és kérsz egyet tőlük), akkor hazafelé biciklivel jöttem, így csak az odaszállításról kellett gondoskodni. Egy másik úthoz meg vettem egy bringaszállító zsákot, abban vittem ki Belgiumig és hoztam vissza Berlinből. Egyik esetben sem lett semmi baja a bringának. Az ilyen extra dobozokat azért nem úgy kezelik a reptéren, mint az átlag bőröndöket.
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Calpe egy csoda!
Bár még nem volt szerencsém ott bringázni, de autóból nézve egy igazi bringás paradicsom az a térség. És nem mellesleg a lejutás is egyszerűbb oda mint Mallorcára... legalábbis autóval, saját bringákkal. Szóval hajrá!
-
lsebestyen
addikt
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Ketten a társaságból januárban voltak Calpe környékén, azt mondták, hogy ott sokkal jobb az útminőség, így ez egybevág.
Sajnos még nem voltam, de tervben van! Mallorcára profik ritkán jönnek, nincs igazán elég nehéz hegy nekik. Amatőröknek, junior csapatoknak viszont kiváló. Uno-X-es srácokkal találkoztunk egyik nap, köztük Rasmus Tillerrel. -
6030D
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Jó beszámoló!

-
RexpecT
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A sorod mennyit megy el így?
Mondjuk nekem itt az alföldön egy pár fokozat nincs kihasználva az biztos
. -
lsebestyen
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
A 189cm/75kg-hoz nekem is inkább a pro fit ruhák passzolnak, most végre mentem sokat az YKYWBIKE kantárosban + felsőben, kényelmes volt azt kell mondjam (a 180 kilit is ebben toltam le). Anyagában és betétben is jobb mint a drágább decás. Rövidnadrágból EU L, mezből EU M méretet vettem. Talán a felső hosszban picit rövid, de igazából a hasam/hátam nem lóg ki belőle, szóval talán betudható a pro fit szabásnak.
Én a jövőben szerintem maradok ennél a márkánál, illetve a Kemaloce is bejött.
Abból a legújabb szerzeményem egy 3/4-es nadrág L méretben. Anyaga, betétje ugyanaz mint a rövidnadrág verziója, csak abból XL-t rendeltem még anno. Az L mintha jobb választás lenne ebből is, de egyelőre csak egy laza 1.5 órát mentem benne. -
bulikavagyok
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Köszi a beszámolót, tanulságos volt!

Bár Mallorcán még nem jártam, de Spanyolország a legnagyobb szerelmem. Az ottani kerékpáros kultúrát össze sem lehet hasonlítani a hazai viszonyokkal. A kitűnő infrastruktúrán és a bringások magas számán kívül nekem az volt a legszembetűnőbb, h az autósok mennyire tisztelik a bringásokat az utakon.
Az utak minőségével kapcsolatban viszont meglepett amit írtál, én leginkább Costa Blancáról tudok nyilatkozni, ahol nagyon jó az utak minősége! Talán nem véletlen, h telente ott edzőtáborozik a WorldTour-mezőny 70%-a: Miért költözik decemberben a teljes mezőny a Costa Blancára? Arra jártatok már? Nekem bakancslistás a hely, bár én inkább montis túrákban gondolkodom.
-
flash-
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
hát nálam ez a megoldás nem játszik de közben meg is lett a megoldás:
elevate tudja. a year progressnél ha kiveszem a pipát az include indoor mellől akkor kiszedi a beltéri edzéseket igaz kerékpára leszűrni nem lehet de amennyit terepezek mióta elkapott az országúti vírus az évi 100km összesen akkor sokat mondok..na majd ha egyszer lesz egy 29er... de az én szintemen lehet nem érezném hátrányát a 26nak sem valószinű hiszen nem nyélen mennék azzal sem ergo nem maxolnám ki még a 26os kereket sem viszont jobban gyorsulnék felfele (lenne mi ellensúlyozná a túlsúlyom) és a kerék is erősebb lenne (elvileg )
a kerékméret egyébként se jelent nagyobb sebességet ezt már tesztelték... hogy átgurul könnyebben az akadályon az meg lehet jó de olyan terepen én úgyse megyek. -
jjeahh
nagyúr
válasz
RexpecT
üzenetére
Kár, hogy csak egy zseb van hátul.
#284416 XenHai: ezek általában pro fit, race fit cuccok, jóval testhezállóbbak a legtöbb decathlonosnál, van, akinek ez előny, van, akinek hátrány. Mérettáblázatban szerintem lehet bízni. Nekem pont ezek a szűk cuccok jók, rámtapad mindenütt, ahogy kell, de azért nem kicsik. Viszont engem a legtöbb ember biztos soványnak nevezne.
-
itouchfan
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nagy élmény lehetett, néztem Stravan is hogy szép nagyokat mentél. Köszi a színvonalas beszámolót!
-
-
flash-
veterán
ti mivel számoljátok meg hogy hány kilómétert mentetek mondjuk az elmúlt 2 évben adott kerékpárral szabadban? tehát olyan strava kiegészitő kellene ami tudja hogy mely ride benti (ugye megjelölni a butagörgős ride-okat már nem lehet virtual ride ként mert megszüntette ezt a feature-t a strava.tehát a benti görgőzés is az is sima ride csak nincs térkp - gps jel)
dom1n0: gyári kenés az igazából egy konzerváló anyag és valami alap olaj keveréke amibe azért teszik hogy amig éveket áll a lánc araktáron polcon boltba, akár kibontva akkor se legyen baja. no tehát én is mentem már vele talán a tf2 teflonos fújós olajnál kicsit többet birt (tehát 200km-nél többet) de a koszt kb ugyanúgy szedi. 50 sima liba.
https://zerofrictioncycling.com.au/ - oldalon egy rakat irodalom hogy miért kell és érdemes leszedni, ha teheted szedd inkább le. én is így csináltam, azóta waxolom sőt első két wax óta már csak letörlöm egy rongyal aztán lánc és tubus melegités után már csöpögtetem is. decathlonos 9s láncról beszélünk, talán kmc de akkor is. és 5000 felett vagyok vele bőven akkor is ha nem számitom bele a görgőzést(gondolom görgőn jóval kisebb terhelést kap meghát nem szennyeződik bent úgy) -
RexpecT
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
S-es méretet rendeltem a 168cm@69kilómhoz. Kemaloce mezből M-es méret kellett(kb úgy áll mint ez az M-es Vendull), de itt az nagy lett volna ahogy elnézem a táblázatot.
-
RexpecT
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Köszi, most már ezt is tudom.
A nem vietkong link: [link] -
lsebestyen
addikt
-
RexpecT
addikt
Rendeltem az Aliról egy Kemaloce mellényt, ha megérkezik beszámolok róla.
A digókra(Pro-M Store) meg ráborítom az asztalt, még mindig nem adták fel a Cannondale-t.
-
SteveAd
tag
válasz
parandroid
üzenetére
+ repteri poggyaszdobalo orkok szives kozremukodesevel azert nincs kizarva az sem, hogy a sajat bico kart szenved oda- vagy visszauton. Nagyon massziv szallito kell ennek a kockazatnak a minimalizasahoz
-
RexpecT
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mondjuk az is nagyon durva érték.

Az elment alatt mit értesz? Mennyire nyúlt meg a lánc?
Nekem a montin a Sram GX láncba már belemegy a 0.5-ös vége a nyúlásmérőnek, szűk 5000km lehet benne. -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Köszi, quality content!
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha a kérdés a tisztító koncentrátumra vonatkozik, ez direkt UH mosóhoz van, és tényleg nagyot üt, lekap mindent, szóval a viazsz mellett olajat, zsírt is. Mosó nélkül nem próbáltam még, szerintem oda jobb a rendes zsíroldó, mint ebben lötyögtetni. A viaszhoz viszont az nem elég, azt leginkább a forró (70+ fokos) vízben való rázogatás hozza le rendesen.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Na, igen, így már nem sok értelme van saját bringát vinni. Kivéve ugye a nem konfekció méretűeknek
Bár néztem, elvileg van az én magasságomhoz Cube Attain, 2024-es ráadásul.Baszki, elég, ha egzotikus helyen laksz, veszel pár bringát, aztán dől a lé

-
parandroid
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
+ nincs helyi support, ha technikai malőr van. Azért ez nem olyan, hogy felhívod anyut, hogy jöjjön érted, aztán otthon a műhelyben megszereled. Bérelt bringánal meg jönnek, és hozzák a cserebicajt, vagy megcsinálják helyben, te meg tekersz tovább. Persze ez is olyan, mint a biztosítás: ha nincs baj, kidobott pénz, ha valami beüt, akkor a világ legjobban elköltött pénze az utolsó fillér is. Elég ha egyszer padkát fogsz, és felütöd a felnit, vagy borulsz, és törik a váltó, akkor annak a nyaralásnak vége. Nem veletlenül bérel mindenki (kivéve a profik, akik viszik a csapatot, meg a nagyon bátrak).
p
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Köszi a beszámolót, szuper lehetett, felírtam a bakancslistára

Ryanair 23eFt körül szállít bringát, ITT 19eFt egy heti bőrönd kölcsönzés. Nagyságrendileg az ottani bringa kölcsönzéssel ér fel. Az meg mérlegelendő, hogy saját bringa, de reptéri macera, illetve az egész bőröndöt bringástul valahogy el kell juttatni Bécsbe.
-
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Mallorca összefoglaló:
Először is kiemelném, hogy tök nagy élmény volt ott tekerni! Teljesen más környezet, tájak, épületek, emberek, nem unatkoztam egy percet sem a bringán, pedig 6 nap alatt 35 órát mentem (nettó idő).
Hatan mentünk bringások, ennyi embernél azért már nehéz összeszervezni úgy, hogy mindenkinek jó legyen, de ahhoz képest szerintem nem voltak különösebb súrlódások. Síkabb részeken mentünk együtt, aztán emelkedőkön aki akart ment erősebbet. Ilyenkor én mindig visszagurultam az utolsó emberekhez, aztán másztam másodjára az ő tempójukban.Három napot amúgy külön mentem, de ez inkább az időjárás miatt volt, illetve volt pár tag, akik már voltak a szigeten, így ők már bejárták azokat a helyeket, ahová én mindenképp szerettem volna eljutni.
Útvonalakat érdemes előre megtervezni, rászánni az időt, utánajárni a helyi nevezetességeknek, kilátópontoknak stb. Sok idő elmegy vele, de utólag megtérül.Navigációs fejegység nélkül teljesen elvesztem volna, a Karoo nagyon jó szolgálatot tett. Egy kisebb bug amúgy lehet benne szoftveresen, ugyanis ha a betöltött útvonalat reverse módban indítom, akkor iszonyatosan gyorsan lemerül. Az átlag 8-9% helyett óránként akár 17 százalékot is képes volt merülni. Két napon merült drasztikusan, mindkétszer reverse módban mentem. Ennek majd utána kell néznem.
Ereszkedéseknél is jól jött, hogy láttam előre a kanyarok vonalvezetését, fékkel okosabban lehet bánni.Szállás:
Palmaban szálltunk meg, közvetlenül a tengerparton a Helios hotelben. Tudom ajánlani bárkinek, aki bringázási célokból menne a szigetre. Konkrétan a bringásokra vannak ráállva: alsó szinten lehet tárolni a bicókat, 5 euró letétért lehet kérni lakatot is (mi csak beraktuk a tárolóba, senki nem nyúlt hozzá, vannak ott ezerszer jobb bicók, azokhoz sem nyúlnak), minden második nap lehet igényelni sportruha tisztítást, van két kerékpármosó, állvány stb. A pumpák mondjuk pont nem voltak túl acélosak, de gondolom agyon vannak használva.
A budget szoba elég picike, de tiszta. Minden nap volt takarítás, új ágynemű, tengerre néző erkély, szerintem rendben volt. Két főre egy alap szoba 630 eur volt 6 éjszakára reggelivel, vacsorával. Szezonban gondolom drágább.
Angolul tud mindenki, németül annyira nem szeretnek beszélni, de mivel tele van németekkel a sziget, így ebből sem lesz gond.Szálláson kaja: híztam 3kg-t annak ellenére, hogy egész nap tekertem.
Reggelire kb mindig ugyanaz volt, de végig sem tudtam próbálni mindent a 7 reggeli alatt, olyan bőséges a választék. Reggeliben benne van a korlátlan gyümölcslé/víz/kávé is.
A vacsora mindig más volt: halak, különböző húsok, tengeri izék, desszertek...Komoly lakomákat rendeztünk. Vacsihoz viszont ital alapból nem járt, de ha valaki nem szeretne fizetni italért, akkor az még mindig ehetett levest, mert hogy az is volt mindig.
Csapvizet nem erőltettük, a hotellel szemben volt egy ABC, a 6 literes víz 2,2eur volt, abból azért fogyott.Ebédelni egyszer sem ebédeltem, sikerült mindig rendesen reggelizni, de kávéra, sütikére azért megálltunk itt-ott. Közkutak nincsenek, venni kell boltban innivalót, ha elfogy útközben. De mivel rengeteg bringás jön ide, azért minden puklin van egy kávézó legalább.
Benzinkutakból is meglepően sok van.Bicó bérlés:
Huerzeler cégtől béreltük a bicókat, mindenki CUBE Agree Di2-vel ment, nekem jó volt minden. Kiszolgálás is pozitív volt. Vittem saját nyerget, ezt ajánlom másnak is. Árak fent vannak a honlapon, most 210eur volt a hat napra. Ha van valami komolyabb technikai baj, akkor whatsappon írni kell nekik, aztán jönnek helyszínre. Egyedül a külsővel nem voltam elégedett, vagy régi volt, vagy ennyit tud a rubino pro.
Legközelebb viszont utánajárnék a bicóbőrönd kölcsönzésnek és vinni a sajátot, szerintem olcsóbban kijönne és mégis jobb a sajáttal menni.Útminőség: poros kanyarok vannak bőséggel, aszfalt minősége átlagos, magyarnál mindenképp jobb, de az osztráktól messze van. Mélyebb kátyúk ugyan nincsenek (hiszen fagyok sincsenek), de néhol azért rázósabb. Főutak mellett mindig van szélesebb "leállósáv" itt lehet tekerni bringával, de akkor sem dudálnak, ha sávon belül mész. Autópályák mellett vannak szervizutak, ezek elég jól ki vannak találva.
Bringásokra figyelnek az autósok, a STOP táblákra viszont nem. Városokban elég szűk utcák vannak, hiába ott a tükör, inkább betolják a kocsi orrát a kereszteződésbe, érdemes a bringásnak is lassítania.
Nagyon sok bérlős autó van, ezekben ugye nem a helyiek ülnek, ők extra figyelmet érdemelnek, pláne a lejtmenetekben. Akkor érdemes csak kikerülni őket, ha biztos vagy benne, hogy észrevett téged. Hegyekben elesel, elüt egy autó, akkor oda a mentő sokára fog kiérni.Utazás:
Bécsből indul a gép, Ryanairrel mentünk, 20kg poggyász ki volt használva.Biztosítás:
Erről sokat nem tudok mondani, Atlasz utasbiztosítást kötöttünk, volt valami sport opció is.Időjárás márciusban: elég változó, ahogy nézegettem évekre visszamenőleg, de nincs panasz: kétszer esett az eső, egyszer vége is lett fél10-kor, utak hamar felszáradtak, a másik nap pedig egész nap esett, az nem volt olyan kellemes. Szél az viszont van bőséggel, szelesebb részeken a lejtmenetben figyelni kell, mert szalagkorlát nincs, maximum 50cm magas kőfal, ha kikapja a kezedből a szél a bringát, akkor vár a szakadék. Naptejet illik vinni, én nem vittem és már első nap után leégett a pofám.
Itt márciusban máshogy süt a nap, mint otthon.Ami nem sikerült: Sa Calobra mászás, öböl megnézése, ugyanis pont egy hegyi felfutó versenyt rendeztek, ezért le volt zárva. Annyi csalódott outist még nem láttam egy kereszteződésben, mint akkor.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van kérdés, jöhet.
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
Speedy007
üzenetére
Köszi, ezek szerint jól emlékeztem! Olvastam valahol, h a "nagyobb" fék nagyobb átmérőjű fékcsővel jár, viszont szerencsére az én esetemben ugyanaz a típus jár mindkét fékszetthez (SM-BH90-SS). Nagy megkönnyebbülés ez, mert nem örültem volna neki ha szét kell bombázni a bringát a cseréhez.
-
Speedy007
addikt
válasz
bulikavagyok
üzenetére
nem feltétlenül pl. a BR-MT410-hez SM-BH59-JK-SS ajánl de a "tesóhoz" a BR-MT420-hoz már SM-BH90-SS ad meg. az a kérdése hogy te mely fék szettre gondolsz deore 5-6.000-s széria esetén valóban ugyanazt a csövet ajánlja
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Nem jól tudtam. Ma kiderült, h a Shimano ugyanazt a fékcsövet adja a kétdugattyús és a négydugattyús fékszettjéhez is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
28-s conti sport a Cube kerekeivel...
...az aligha szokott kicsavarodni és kivenni, tisztítani ugye azért néha nem árt, így én nem használnék semmi menetrögzítőt és inkább a karbonpasztára meg előírt nyomatékra tenném a hangsúlyt.

Amikor egyedul mentem akkor is találkoztam velük, mert reggelizni vacsorazni mindig együtt mentünk, este kis sörözgetés, séta a parton. Befizetős útra tuti nem mennék, ott elég sok buktató lehet.

a kerékméret egyébként se jelent nagyobb sebességet ezt már tesztelték... hogy átgurul könnyebben az akadályon az meg lehet jó de olyan terepen én úgyse megyek.