- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
Szeretnem felhivni a figyelmetek, hogy egyelore semmilyen CEX sem tiltotta le a magyar usereket. (Ha a revolutot nem tekintjuk CEX-nek). A kozossegi medias panikkeltes lenyege annyi, hogy a panikkelto meghivo linkjen regisztraljatok a fosputtony bybitre.
-
Újra használható a kivéti funkció
Magyarországon ismét működnek a kriptokivétek.Örömmel értesítünk, hogy Magyarországon újra elérhetővé váltak a kriptokivétek.
Mi változott?
A helyi szabályozást érintő legfrissebb módosításokat követően a kriptokivétek végre újra elérhetővé váltak a magyarországi ügyfeleink számára.
Ha van befizetett pénzed, azt most már átutalhatod egy másik pénztárcába.
Felhívjuk a figyelmedet, hogy a standard kivéti limitek és díjak érvényesek. A funkció a kiválasztott, több mint 30 támogatott token esetében érhető el.
Ne feledd, hogy a többi kriptoszolgáltatásunk jelenleg továbbra is szünetel, ami azt jelenti, hogy kriptoeladásra és -vételre nincs lehetőséged, és néhány egyéb szolgáltatást sem vehetsz igénybe, beleértve pl. a stakelést és a befizetést. A többi Revolut-szolgáltatást ez a változás nem érinti. -
seolwon
tag
EURUSD árfolyam jelenleg 1.1695.
Binance EUR/USDC árfolyam vétel 1.1739 eladás 1.1738.
Van ennek valami oka? Eléggé nagy eltérés. -
Jabby
őstag
Sziasztok!
XUEX-ről van valami konkrét infótok? -
varmi2
nagyúr
válasz
gipszklipsz #21283 üzenetére
Én évek óta használom a crypto.comot, az appját. Igazából élhető ha megszokod. És rajta van a magyar listán is, így nincs gond a jasználattal. Nincs semmi tiltás.
-
-
válasz
kennystyle #21287 üzenetére
Hát ha a korábban linkelt cikknek lehet hinni, akkor ez egy átmeneti időszak, keresik a megoldást, és lehet hogy nem sietik el.
-
kennystyle
aktív tag
válasz
bobalazs #21286 üzenetére
Lehetett a két tiltás ütem között.
Próbáltam váltani egy kis részt próbának most hogy ATH, de hiába tűnik elsőre hogy hagyja a végén sorry most nem lehet. A kiutalást meg már alapból tiltja.
Azért ez ahogy írták erősen felb@szós mert az egy dolog hogy a váltást tiltják, de arra semmi ok nem lenne, hogy a kiutalást is. Kizárólag, hogy ne veszítsék el ami náluk van.
Ezt USA-ban tuti nem csinálnák meg, mert olyan csoportos keresetet indítanának reflexből... -
-
vzozo
senior tag
válasz
gipszklipsz #21283 üzenetére
A crypto.com elég zavaros ebből a szempontból, mert ugye van az exchange, meg van az app, és a kettő nagyon nem ugyanaz. Átjárhatóak, plusz az app mutatja az exchange-en lévő egyenleget, de egyébként nem tudsz vele semmit sem csinálni.
-
gipszklipsz
csendes tag
Sziasztok!
Crypto.com mennyire használható bybit.eu helyett? Van valakinek tapasztalata vele?Regisztráltam, verifikáltam. Van webes exchange felülete is, a telefonos appban elvileg kérhetek Visa kártyát is.
Az exchange felületén depositoltam próbaképp LTC-t, amit látok a crypto.com appban is a Számlák->Eszköz szerint felsorolva (mennyi ltc és hány Ft-ot ér), de ha erre rámegyek, akkor már azt mutatja hogy 0 ltc az egyenlegem(jó, nyilván váltani az exchange-n fogok, nem appban)
Kérdés: Ha jól értem, akkor USDT-t nem használhatok eu polgárként. Crypto.com exchange-ben léteznek 'USDT' párok és 'USD' párok. Az exchange Wallet oldalán az 'USD' balance-nál azt írja, hogy vannak bundlet assetjei: USDC és USD(Fiat). Ha váltok 'USD'-be pl. LTC/USD párban, akkor az USDC lesz vagy USD(Fiat)? Vagy ez valami wrapped USD?
-
Lmh
őstag
Az jó hír, ezek szerint nem addig jutottak el a csalók, hogy valós hívást kaptam a telszámomon keresztüli azonosításra, mert ehhez túl kellet volna jutniuk az alap jelszavamon....
Közben nagy nehezen bejutottam, ott a zsozsesz - bár többre emklékeztem, de rég néztemhistoryban nem látok tranzakciót, ugyhogy megnyugodtam :-)
-
-
-
kenwood
veterán
válasz
Lisztok #21272 üzenetére
Nem is az a gond, hogy szabalyozas es megfeleloseg,hanem az,hogy figyelemztetes nelkul ilyet nem lehet volatilis eszkozokkel csinalni. Ha azt mondjak ,van egy honapod az az eladasra,atvaltasra,mas wallettbe utalasra, akkor ok. Ami itt tortent, annak buncselekmenynek kellene lennie. Ezek kozul leginkabb a transfer blokkolasa a nonszensz. Az egyertelmuen a Revolut sara,nem akarjak a konkurensekhez atengedni oket. Semmilyen szabalyozas nem kenyszeritette oket arra,hogy a crypto transfert blokkoljak.
-
-
Lisztok
kezdő
Szerintem ez az egész tiltás itt kis hazánkban elsősorban a Revolut ellen irányult. Már egy ideje böki a kormányzat szemét a ténykedésük. Nem tudom mekkora összeget rakhattak be honfitársaink közvetetten kriptoba ezen a felületen, de én személy szerint ismerek olyat, aki milliókat. Így azzal, hogy ellehetetlenítették a kriptó tranzakciókat a felületükön, viszont a többi tevékenységüket (még) békén hagyták, büntették is őket , meg nem is.
-
MaddeNNNN
addikt
Na most engem is hívtak egy 70-es számról. Szintén gépi hang felmondta a számokat és mondta hogy ha nem én kértem akkor nyomjam meg az 1-est. Nyilván nem nyomtam.
Mondjuk be van állítva 2 key authentication és keypass is, de azért biztos ami biztos megváltoztattam a jelszavamat is. -
proof88
addikt
-
Qtyii
aktív tag
Üdv a Mica világában
szerintem majd fejlődik ez de ez nagyon fapad valóban de legalább magyarba valószínűleg nem jár érte sitt
-
Csináltam bybit.eu regisztrációt. Ez ennyire fapados? Csak ennyi félét lehet tradelni?
POPCAT
PEPE
ONDO
MNT
LTC
LINK
HBAR
ETH
ENA
DOT
DOGE
CRV
BTC
AVAX
APT
ADA
VAULTA -
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. sikerült megcsinálnom Bybit.eu-n a Level 2 verification-t. Viszont level 3-t nem tudom mert nem fogjadja el. Elküldtem 2x a revolut statementet először 3 aztán 6 hónapra visszamelőleg "Unfortunately, the documents provided do not show your salary or other income." Jelenleg épp nincs munkám tehát nem jött bevétel Júniusban. Valakinek valami ötlet ,hogyan lehetne ezt megkerülni ? Illeve mennyit vesztek ha "csak" level 2 -es vagyok és nem 3 -as . October környékén jönne új bevétel (vállalkozás) amivel tudnám bizonyitani a bevételt.
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
A Bybit-en a bankszámla ellenőrzése a regisztráció során meddig tart?
Szombaton a KYC-t megcsináltam, ott meg is jelent a zöld pipa. Az 1 euros utalást is megcsináltam, tegnap láttam, hogy megjelent a banki felületen, de ha belépek a Bybitra, még mindig Pending Submission van... Ez normális így?Köszi a válaszokat!
-
proof88
addikt
válasz
fireman123 #21239 üzenetére
Néhány hsz-szel feljebb én is emlitettem az SZTFH-t, de nem fogom azt mondani emberünknek hogy nyugodtan váltson amennyit akar Krakenen most.
Anitán kivül senki más nincs aki fixen faszán leirná hogy akkor most mit is jelent az hogy "jogosulatlan kriptoeszköz-átváltási szolgáltatás". -
KMT
addikt
válasz
Szerintem ez jogilag nem így működik, hogy ha nincs végrehajtási rendelet, akkor a törvény be nem tartása nem szankcionálható. Hacsak nincs benne ilyen kitétel. De akkor meg nem léptették volna hatályba.
-
kennystyle
aktív tag
Ja neztem en is egyet erre. Ez most azt jelenti hogy ha holnap reggel tortenik valami amire sejtheto hogy egy hetig zuhanas lesz akkor azt nezhetjuk vegig ??
mondjuk most pont nem all igy, de ez pl egy jellegzetes utolso mondat 🫣 -
Léptek még egyet:
Sajnálattal értesítünk, hogy a magyarországi ügyfelek számára a Revolut összes kriptoszolgáltatását azonnali hatállyal, további értesítésig felfüggesztettük.
Ez a változás a Revolut egyéb szolgáltatásait nem érinti.
Miért függesztjük fel a szolgáltatásokat?
A közelmúltbeli magyar jogszabályi változásoknak való megfelelés érdekében nehéz döntést hoztunk: felfüggesztjük az összes kriptovaluta-szolgáltatást magyarországi ügyfeleink számára. -
Lmh
őstag
válasz
MaddeNNNN #21251 üzenetére
Ilyennel nem találkoztam. Hónapok óta be sem léptem a binance appomba, tranzakció meg kb 3 éve nem volt rajta.
Supportnak még nem írtam.
Csak e-mail auth-tal nem tudok belépni, mert legalább kettőt kér mindig.
Remélem ez engem is kint taRT és másokat is az accountomról -
Lmh
őstag
Amikor leresetelem a telszámomat email és arc hitelesítéssel és utána megadom a telszámomat, akkor azt írja, hogy ez a telszám már másik accounthoz van linkelve... így nem tudok bejelentkezni sem, mert kell a kétféle azonosítás, amiből az sms nem működik.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Ma hívott egy telefonszám (+36308295000) és egy géphang elkezdte mondani - ha jól értettem - hogy "your binance security code is...." letettem és most próbálok appon bejelentkezni, de nem megy, mert nem kapok SMS kódot.
Milyen topicban tudok ezzel kapcsolatban kérdezni? Szerintetek veszélyben a fiókom? -
fireman123
őstag
válasz
DerStauner #21246 üzenetére
Nincs rajta (még), de nézz rá: [link]
-
mepet
addikt
válasz
DerStauner #21246 üzenetére
Szopatas. Nocoiner boomerek kicsinyes bosszuja...
-
DerStauner
senior tag
Két kérdésem lenne az új törvénnyel kapcsolatban:
1. Ezt most miért? Mi az oka ennek a szigorításnak? Lényegében megtiltják, hogy pénzt vegyél ki a rendszerből (legalábbis az olyanokból, amiket az MNB nem engedélyezett, ha jól értem).
2. A Binance-on vettem még tavaly év végén XRP-t. Most Trust Wallet-ban van. A Binance-szal most mi a helyzet? Rajta lesz az MNB listáján? Nem tervezem mostanában eladni, de azért jó lenne tudni.
Köszi.
-
fireman123
őstag
válasz
G_Endre #21241 üzenetére
MICA-ból ollózva:
19. „kriptoeszközök átváltása pénzre”: kriptoeszközökre vonatkozó vételi vagy eladási szerződések megkötése ügyfe lekkel pénz ellenében, saját tőke felhasználásával;20. „kriptoeszközök átváltása más kriptoeszközökre ”: kriptoeszközökre vonatkozó vételi vagy eladási szerződések megkötése ügyfelekkel más kriptoeszközök ellenében, saját tőke felhasználásával;
.......kereskedés: 18. „kriptoeszköz-kereskedési platform működtetése”: egy vagy több olyan multilaterális rendszer irányítása, amely – a rendszeren belül és annak szabályaival összhangban – összehozza több harmadik fél kriptoeszköz-vételi és -eladási szándékát vagy elősegíti ezt oly módon, hogy az szerződést eredményez, kriptoeszközök pénzre vagy kriptoesz közök más kriptoeszközre történő átváltásával;
...sajnos a banki kockázat eddig is benne volt és ezután is benne lesz a pakliban függetlenül a MICA-tól és a július 1.-én hatályba lépett (de még nem alkalmazható szigorításoktól, mivel a részletszabályok még nem jelentek meg) ....nekem az elmúlt években nem állított meg a bank utalást (pontosabban euro beutalást a binance-re megállítottak egyszer, mert meg akartak "védeni" a veszélyes kriptótól
, aztán fel kellett hívnom az ügyfélszolit, és elmondani hogy 2017 óta folyamatosan utalgattam már kriptotőzsdékre és tudok magamra vigyázni
), de tudok olyanról akinek igen....
-
madpapa
senior tag
Bocs már a buta kérdésért, de ha nekem van kriptóm bárhol is, akkor azzal nem azt csinálok amit akarok azon a tőzsdén belül?
-
G_Endre
csendes tag
válasz
f. adam írja, hogy (Tudjuk a kereskedés és a váltás közti különbséget). Hát őszintén én nem tudom. Akkor most Coinbase-n válthatok át usdc-t euro-ra és azt ki is utalhatom?
-
-v-
addikt
válasz
-
-
Qtyii
aktív tag
válasz
B4l!nt #21230 üzenetére
A Kraken valóban megszerezte a MiCAR-licencet 2025 júniusában az Ír Központi Banktól, így teljesen legálisan és szabályozottan működhet az EU-ban, ....DE Magyarországon a mostani magyar jogszabály szerint NEM, illetve csak akkor ha az MNB listáján rajta van...DE MÉG NINCS RAJTA A LISTÁN!!!
-
proof88
addikt
-
proof88
addikt
válasz
B4l!nt #21228 üzenetére
Van MiCA engedélye, de egyelőre nincs fenn az MNB listáján, ezért pénzösszegtől függően bűncselekménynek minősül ha Krakenen adsz el.
Amennyiben az általad eladni kívánt ETH értéke nem éri el a "jelentős értéket", elvileg nem ítélhetnek el miatta, azaz elvileg jó vagy, de ez sem jogi, sem pénzügyi tanácsadás a részemről. -
B4l!nt
aktív tag
Kicsit lemaradtam a friss hírekről, de szeretnék a napokban eth-t eladni. Ledger->kraken, ott euroért eladom majd küldöm revolutra. Eddig így csináltam. Ez mehet továbbra is legálisan? Kraken ha jól láttam kapott engedélyt.
-
-
varmi2
nagyúr
Akkor ha jól gondolom, a crypto.com az jó? Megfelel a legújabb törvényeknek?
-
G_Endre
csendes tag
Tulajdonképpen én most teljesen bizonytalan vagyok a tekintetben, hogy átválthatom e Coinbase-n azokat a tokeneket, melyek nincsenek listázva a már validált Bybit.eu-n olyan tokenre amellyel ott tudok kereskedni, vagy esetleg fiat-ra váltani és kiutalni és ezzel nem követek el jogszabály sértést. Erre eddig teljesen egyértelmű választ, még sehol nem kaptam.
-
válasz
G_Endre #21219 üzenetére
Pont erről beszélt proof88
Nem sokat kellett volna visszaolvasni.
További adalék, hogy attól mert a BTK része júl. 1-től ez, _elvileg_ az SZTFH-nak kéne kidolgoznia a kriptoeszköz átváltást validáló szolgáltatókra vonatkozó szabályrendszert, de ilyen szabályrendszer egyelőre nincs és 60 napig nem is lesz. A validáló szolgáltató az a fél, aki téged, mint usert validál, hogy jogosan váltasz-e. A váltóknak kötelező lesz ilyen validáló szolgáltatókon keresztül a váltás előtt validálást végrehajtani (ami elvileg néhány mp max) és a visszakapott eredmény (jogosult vagy-e váltani vagy sem) alapján engedni vagy sem a váltást az ő oldalukon keresztül számodra.
_Elvileg_, mivel ez a szabályrendszer nincs kidolgozva még, azaz a validálásra nincs szolgáltató Magyarországon, validálni sem lehet, DE ettől függetlenül elvileg bűncselekményt követsz el továbbra is ha legalább "jelentős értékben" váltasz nem MNB által elfogadott váltókon keresztül. -
G_Endre
csendes tag
Glaser Anita, Dr. Fafula Krisztina, Imre Ádám youtube podcast-jében, ennek ellentmondanak és 0:51 percnél fejtik ki, hogy váltani nem jogosulatlan külföldi széhelyű váltón, 1:00-tól pedig azt, hogy azonban, a nem validált váltóról fiat-ra váltott pénzt a magyar bankok nem fogják befogadni.
-
GuMipOkE
senior tag
Adózásilag szerintem annyira azért nem gáz, mert így nem képződik az adóévben ügyleti nyereséged. Ha először fiatra váltod, és a teljes fiat összegen kriptót vásárolsz, akkor két azonos összeg áll a bevétel és kiadás oldalon. Az adóalap így nulla. Persze csak ha jól értem a [Navot] .
-
proof88
addikt
Részemről egyébként szerintem egy pár hetes átmeneti időszak, aztán megint engedélyezve lesz ez is, meg még egyéb váltók is.
-
proof88
addikt
válasz
bobalazs #21211 üzenetére
Kérésre biztosan kiadják, hiszen többek között az is az egyik szempont hogy a hatóság részére felkérdezés alapján ott legyen az info. Ez eddig is így volt, mert az adóhatóság már Magyarországon is csinált olyat, hogy elkérte a magyar usertől a számlakivonatokat, hogy ellenőrizze az adóbevallásban feltüntetett néhány kriptóval kapcsolatos mező valóságtartalmát. Azaz a váltások history-ját kérte be a NAV további ellenőrzésre a usertől. De ezt kiadja a váltó is ha a user vonakodik önként odaadni.
Persze értem hogy az összeg és a büntetés aránya a kérdésed érdemi része, de azért ezt mindenképp tudni kell hogy az adóhatóság bármikor minden infót évekre visszamenőleg el tud kérni a váltóktól, ha az alany gyanús lesz valamiért. Eleve a DEX-eken keresztül történő fiatos váltásaim is KYC-zettek évek óta.
Nyilván nem azt fogják szivatni akinek az adóbevallásában az van hogy berakott 2 milliót és kivett 4-et, legalábbis szerintem nem azokat.
394/A. § (1) Aki jogosulatlan kriptoeszköz-átváltási szolgáltatás igénybevételével jelentős értékű kriptoeszközt pénzre vagy más kriptoeszközre átvált, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt különösen nagy értékre követik el.
(3) A büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt különösen jelentős értékre követik el.
Szóval a fenti alapján, a 3 kategóriából a "jelentős értékű" a legkisebb kategória és láthatjuk hogy az "csak" vétség, ami ugyanúgy bűncselekmény, csak azon belül egy enyhébb kategória. És igen, valszeg ha megadják a 2 évet, akkor is max felfüggesztik 3-4-5 évre, nem valószínű hogy ténylegesen börtönbe raknának miatta.
A jelentős érték, ha jól tudom, az 5 és 50 millió között van.Itt van ez a videó aminek a 15. percétől mutatják a kategóriák összeghatárait.
Jelen pillanatban nincs tudomásom arról, hogy ez a törvény vonatkozna a "jelentős érték" alatti kategóriákra is, azaz ha csak 4.9 millió forint értékben váltasz, illetve a videóban elmondja a nő, hogy az ő értelmezésében az nem számít vétségnek.
További adalék, hogy attól mert a BTK része júl. 1-től ez, _elvileg_ az SZTFH-nak kéne kidolgoznia a kriptoeszköz átváltást validáló szolgáltatókra vonatkozó szabályrendszert, de ilyen szabályrendszer egyelőre nincs és 60 napig nem is lesz. A validáló szolgáltató az a fél, aki téged, mint usert validál, hogy jogosan váltasz-e. A váltóknak kötelező lesz ilyen validáló szolgáltatókon keresztül a váltás előtt validálást végrehajtani (ami elvileg néhány mp max) és a visszakapott eredmény (jogosult vagy-e váltani vagy sem) alapján engedni vagy sem a váltást az ő oldalukon keresztül számodra.
_Elvileg_, mivel ez a szabályrendszer nincs kidolgozva még, azaz a validálásra nincs szolgáltató Magyarországon, validálni sem lehet, DE ettől függetlenül elvileg bűncselekményt követsz el továbbra is ha legalább "jelentős értékben" váltasz nem MNB által elfogadott váltókon keresztül.
Mindenki eldönti ezek alapján, hogy a pénzösszege - akár fiat, akár kripto - melyik kategóriába esik a 3 fenti közül, aztán mérlegel.
Megmondom őszintén, nem értem hogy a Revolut egyáltalán miért várt 3 napot a szolgáltatás felfüggesztésével.
-
Qtyii
aktív tag
válasz
bobalazs #21212 üzenetére
nekem is jött az értesítés szóval ennyire kell komolyan venni a törvényt.. revolut is lépett... szóval ... vasszigor jön .. mondjuk nem érdekelne ha kommunikálnák, hogy akkor most pontosan melyik a szabad hol/mit használhatsz legálisan ... esetleg részletszabályok lennének stb... de semmi tájékoztatás csak hopp törvény részletszabályok nélkül... persze hogy mindenki besz*rik
-
thomeef
őstag
válasz
bobalazs #21213 üzenetére
Nekem is megjött az email. De ezt nem tudom mire alapozzák, a lehetőség megvan, de max megbasznak?
"Az appban továbbra is lehetőséged van:
kripto eladására;kripto külső pénztárcába történő utalására (kérjük, vedd figyelembe, hogy ez csak bizonyos tokenek esetében érhető el)." -
válasz
bobalazs #21212 üzenetére
Mely szolgáltatások érintettek?
Nem fogsz tudni:
vételi megbízásokat létrehozni;új eszközöket stakelni;valamint minden befizetést elutasítunk.
Az appban továbbra is lehetőséged van:
kripto eladására;kripto külső pénztárcába történő utalására (kérjük, vedd figyelembe, hogy ez csak bizonyos tokenek esetében érhető el). -
-
válasz
proof88 #21210 üzenetére
Milyen összegtől valósul meg a váltás következménye? Hol érvényesítik? Nem gondolom hogy a binanceről minden magyar usernek lekérik a mitudomén 100k huf alatti tranzakciókról az összes transaction historyt. Nem is hinném hogy kiadnák.
Persze jó tudni, és köszönöm a figyelmeztetést, csak nem tudom mennyire vegyem komolyan az egész törvényt. -
Qtyii
aktív tag
azért arra felhívom a tisztelt publikum figyelmét, hogy ha a legális listából a bitpandát választaná valaki ...(ki tudja miért) ... nos a csere vagy fusion trade (tehát kriptó-kriptó csere vagy váltás esetén) először eur-ra vált a rendszer és az eur- walletből vásárol másik kriptót... ha lekéred a tranzakció listát abban ez világosan látszik, tehát ha majd a NAV kéri az adózáshoz a kivonatot akkor minden egyes váltás (btc-usdc..) adóköteles fiatba kilépési esemény lesz ... adóbevallási rémálom .. szólva csak óvatosan
-
Qtyii
aktív tag
válasz
sambenez #21204 üzenetére
1.
A 2025. július 1-jén hatályba lépett Btk. módosítás nem csak a kriptó–fiat váltásra, hanem a kriptó–kriptó váltásra is vonatkozik, ha azt jogosulatlan (engedély nélküli) szolgáltatóval végzik. A törvényszöveg egyértelműen kimondja, hogy büntetendő az is, aki „jogosulatlan kriptoeszköz-átváltási szolgáltatás igénybevételével jelentős értékű kriptoeszközt pénzre vagy más kriptoeszközre átvált”.
Tehát:
Kriptó–fiat (pl. bitcoinból forint): érintett
Kriptó–kriptó (pl. bitcoinból usdc): szintén érintett
A szabályozás célja, hogy minden engedély nélküli kriptoeszköz-átváltási tevékenységet szankcionáljon, függetlenül attól, hogy a végeredmény fiat pénz vagy másik kriptoeszköz. Ez mind a szolgáltatókra, mind a felhasználókra vonatkozik, és értékhatártól függően akár több év börtönbüntetést is kilátásba helyez.
A piaci szereplők szerint a szabályozás megfogalmazása jelenleg zavaros, a részletszabályok hiányoznak, ezért a gyakorlatban sok a bizonytalanság. De a törvény szövege alapján nem csak a fiat váltás büntethető, hanem a kriptó–kriptó váltás is, ha jogosulatlan szolgáltatón keresztül történik.2.
A Binance valóban megfelelteti magát az EU-s szabályozásnak, de a helyzet összetettebb, mint elsőre tűnik. Az EU új kripto-szabályozása, a MiCA (Markets in Crypto-Assets Regulation) 2025-ben lép teljesen életbe, és szigorú követelményeket támaszt a stablecoinokkal és a szolgáltatókkal szemben.
A Binance – ahogy más nagy tőzsdék is – delistálja azokat a stablecoinokat, amelyek nem felelnek meg a MiCA előírásainak (pl. USDT, DAI, stb.), de a MiCA-kompatibilis stablecoinok, mint az USDC, továbbra is elérhetők lesznek. A Binance jelenleg még nem rendelkezik MiCA-licenccel, de dolgozik rajta, hogy az új szabályozásnak megfelelően működhessen az egész EU-ban.
A Binance tehát nincs kitiltva az EU-ból, de a szabályozás miatt átmenetileg szigorúbb feltételek mellett működik, és csak a szabályozásnak megfelelő termékeket kínálhatja. Ezért fordulhat elő, hogy egyes listákon vagy szolgáltatásokban még nem szerepel, vagy csak korlátozottan érhető el, amíg a MiCA-licencet meg nem szerzi. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Akciókamerák
- Hardcore café
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sorozatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Posta, csomagküldés
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest