- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragon1993
őstag
válasz
PATTA86 #29441 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom.
Custom beállításban itt is 32 fokozatban állítható, de ezt nem fogod te állítgatni a valóságban. Az új lakásban fehéres parketta van és a fa erezete sötét, itt folyton panaszkodik a gép, hogy koszos maradt a padló és mégegy kört szeretne menni. -
PATTA86
csendes tag
Srácok, köszi a hozzászólásokat!
Amúgy @dragon1993 az érdekelne, hogy a heatnek mennyire hatékony a felmosása? Néztem itt róluk youtube videos összehasonlítást [link] és ott nem igazán volt hatékony, a gen 2 jobban teljesített. Meg a heatnél is van ilyen lehetőség, hogy
32 fokozatú vízmennyiség-szabályozás, mint a gen 2-nél? Amúgy ki milyen mosószert használ a felmosáshoz?
@dredjudge84 az ultra gen 2 nem vált be, hogy cserélted x40-re? Ha annál is ugyanúgy van forró levegős mop tisztítás és szárítás, akkor az ultra heat elnevezés az mire van, mert én azt gondoltam, hogy erre az 58°C fokos felmosóbetét tisztításra utal?
És még egy kérdésem lenne mindenkihez, hogy a heat szerintetek megéri a plusz 26k felára a gen 2-höz képest? Köszi még egyszer srácok! -
dragon1993
őstag
válasz
dredjudge84 #29439 üzenetére
Havi egyszer talán élőfordul, nekem ennyi belefér.
-
dredjudge84
őstag
válasz
dragon1993 #29438 üzenetére
nekem amíg az ultra gen 2 volt, ő is tekert fel kábelt, és a térképen se jelölte be. x40 ultra ami bevált. ami elsőnek volt l10s pro gen 2 az is jó volt, ha most majd veszek szüleimnek, tuti azt veszek.
-
-
válasz
PATTA86 #29433 üzenetére
Nem forró vizes a felmosas.
Csak a mopot mossa ki meleg vízzel, de nem meleg vízzel mos.
Az L10s Pro Ultra Heat automatikusan feltölti a víztartályát, ráadásul a felmosóbetéteket 58 °C-os forró vízzel tisztítja, és forró levegővel szárítja, így higiénikus körülményeket biztosít a padló tisztítása során.
Szóval a Heat nem azt jelenti, amire gondolsz.
-
PATTA86
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni a döntésben. Kinéztem kettő robotporszívót az egyik a Dreame L10s Ultra Gen 2, a másik meg Dreame L10S Pro Ultra Heat. Szerintetek melyiket érdemes megvenni? Van valakinek tapasztalata bármelyikkel? Én inkább a heat felé hajlok, de viszont a gen 2-nek 10000 Pa szívóereje van, 450ml a porzsákja, 300ml a víztartálya, ellentétben a heat csak 7000 Pa, 350ml a porgyűjtője és csak 80ml a víztartály kapacitása. Ez nem hátrány a felmosásban, hogy ennyire kicsi így folyton töltenie kell újra, ha kiürül és ez növeli a felmosási idejét, nem? Viszont a forró vizes felmosás hatékonyabb szerintem ez miatt is hajlok felé. Akinek Heatje van az írna nekem róla véleményt!
Köszi, ha segítetek a vásárlásban!
Szép hosszú hétvégét mindenkinek! -
kóóó
aktív tag
Dreame L10S Pro Ultra Heat megint akcióba van 229.990 FT-ért jó ár!
-
-
-
vata666
tag
Sziasztok! Van egy Xiaomi mop pro-m. Mellékelek három képet. Az egyik a múltkori (utolsó amikor ment: össze vissza térkép), a másik kettő meg tegnapi. Nem indul. Piros lesz a teteje. Reset, takarítás megvolt. A piros hiba csak akkor tűnik el, ha elveszem a dokkolóról és vissza. Ad ki valami hangokat is ,de fura... Mi lehet a baja? [kép] [kép] [kép] .
-
xekta
csendes tag
válasz
rajesz.2010 #29422 üzenetére
Próbálj meg szűrőt cserélni ha még nem tetted. Normálisan a szűrőt csak kompresszorral lehet takarítani, a kimosás nem igazán jó megoldás rá. 2 évesen már van rá esély, hogy a belső szűrője is eltömődött, ezt csak teljes szétszedéssel lehet kitakarítani.
-
rajesz.2010
csendes tag
Sziasztok!
Egy dreame d9 porszívóm van és azt vettem észre, hogy megváltozott a hangja porszívózás közben, olyan mintha gyengébb lenne és többször "hagy ott" koszt mint korábban. A portartályt és a kefét szoktam tisztítani porszívóval, sőt most a filtert is meg mostam a csap alá tartva. Miután kiszáradt újra kipróbáltam, de nem érzem a javulást. Az appban a porszívózás erőssége az alapbeállításon volt, kipróbáltam max-on, de nekem nem tűnik hangosabbnak. Mondjuk eddig sose állítottam az erősségét, lehet hogy amúgy se lenne hangosabb? Nyáron lesz 2 éves hetente 2x szokott menni nettó 37m2 -en szőnyeg nincs, szóval nem volt agyonhasználva. Eddig nem jelezte hogy bármit is cserélni kellene. -
S.Zoliy
tag
Sziasztok!
Ma reggel megjött nekem is a Roborock q5 pro+
Ment is már egy kört a házban, 1x akadt el a szőnyeg sarkában, de ezen kívűl szépen felporszívózott mindenhol.
Annyi kérdésem lenne hogy a térképeknél mi a fene az a matrix map?Előre is köszi, és Boldog Nyuszit mindenkinek!
-
HardRic
addikt
válasz
simico #29410 üzenetére
Hát igen, amikor a macska a kanapé mögé hány, én sem a robotot küldöm
Szinten tartásra viszont nagyon jó a felmosó. Én nem a tartályba, hanem direktben a mopra szoktam önteni egy kis állatbarát felmosófolyadékot, de anélkül is, sima vízzel is felszedi pl. a mezítlábas lábnyomokat, szóval én elégedett vagyok vele. Sokkal rosszabbra számítottam először.
-
Gabesz87
veterán
Kész, meguntam. Holnap elviszem az S8-at a szervizbe. Elegem van a szarakodasbol. Azt látom az appban hogy 4 napja offline. Megint nem lehet vele mit csinálni. Power gomb világít és semmire nem reagál. Semmilyen rövid vagy hosszú nyomásra, egyik gomb sem. Tegnap levettem a töltőröl, hogy lemerüljön, kikapcsoljon, de még mindig világot
[link] -
V.Stryker
nagyúr
Dreame tartozék rendeléshez tudtok ajánlani megbízható aliexpresses vagy más eladót? Akinél az ár sincs elszállva és a minőség is rendben van.
-
Janusz001
őstag
válasz
Janusz001 #29414 üzenetére
Viszont akkor már kérnék ajánlást is:
- mennyit szánsz rá? 100-120k
- mekkora területre kell? kb. 70+80m2 a fel takarítandó terület, elég tagolt lakás, szegély nincs
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció? nem kell
- legyen e önürítős dokkolója? nem kell
Annó az első generációs xiaomi vacum cleaner is tökéletes volt, csak azért volt cserélve, mert jó áron volt a dreame gépe megjelenéskor -
xekta
csendes tag
válasz
fausto #29408 üzenetére
Szia én szoktam essentialokat is javitani. Ha nem alul a 3 fúvóka dugult el, akkor valszeg beállt a visszacsapo szelep a vizkőtől, rosszabb esetben leégett a szivattyú. De én nem pesti vagyok. Ha akksi ajánlás kell, akkor írj rám és küldök linket én honnan szoktam venni.
-
dredjudge84
őstag
Szerintetek mire jó egy xiaomi e10? Életképes valamire egyáltalán?
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
100ezer ft körül melyik gép ajánlott? Mi az, ami manapság "menő"?
87nm lakás. Nincs kutya, macsa, de van 2 kisgyerkőc. Automata tartály ürítést nem szeretnék, de a felmosás jól jöhet.
-
simico
aktív tag
válasz
HardRic #29404 üzenetére
Az S8-cal én is elégedett vagyok, viszont a "felmosástól" én nem vagyok elájulva. Nedves portörlésnek jó, mert jó koszos lesz a mop, szóval valami haszna tényleg van. De a fényes járólapokon surlófényben jól látszik, hogy ott maradnak a (zsír)foltok, illetve rászáradt kisebb dolgokat se nagyon tűnteti el. Kézi felmosóval gyorsabban jobb munkát végzek a robotnál. De ezt tudtam is előre, hogy a felmosás nem az erőssége, a felmosás nem is volt fontos szempont a gépválasztásnál.
-
fausto
addikt
Hello,
Egy fapados Xiaomi Mop Essential gépem van. Ráférne egy "felújítás"
1, Olyan 40%-os akksinál leáll a takarítás és töltést kér. Honnan érdemes rendelni új akksit hozzá? Aliexpress és társaitól tartok. Tudtok megbízható helyet?
2, Nem mos fel, egyszer már volt ilyen nyűgje, akkor a pumpa csöve volt vízköves, szerintem most is hasonló lehet. Tudtok ajánlani megbízható szervizt, ahol foglalkoznak vele? Bp előnyben, nem lenne rossz, ha nem kéne postázgatni.
Köszi előre is! -
HardRic
addikt
válasz
ViragL #29403 üzenetére
Én macskák mellé végül a Roborock S8-at választottam, arra is igaz amit leírtál, baromi jó. Nincs az alom körül szőnyegem, mert ajtó mellett van, és nem tudnám kinyitni az ajtót, szóval ezelőtt naponta 5x mentem összeszedni a kavicsokat. Most ha hallom, hogy alkottak a mesterek, csak küldöm a robotot és baromi szépen összeszedi. Pár naponta ki kell takarítanom a kefék feletti részt, mert ha felmosok, akkor képes a nedves macskaszőr beletömődni, de ez minimális munka ahelyett, hogy nekem kellene mindig porszívózni.
A felmosás lepett meg amúgy legjobban. Mielőtt rendeltem, nem is néztem utána, mert azt hittem nem fogom használni, de annyira jól mos fel ezzel a VibraRise cuccal, hogy mostmár idegesít ha aznap nincs felmosva.
Hihetetlen quality of life beruházás volt, imádom.
-
ViragL
tag
válasz
S.Zoliy #29389 üzenetére
A Roborock q5 pro+ nálam egy Midea M7-et váltott. Sokkal halkabb és alaposabban takarít. Él velünk egy brit rövid szőrű, ami felfoghatatlan mennyiségű elhullajtott szőrt jelent. Féltem tőle, hogy a gumis "kefe" vagy a dokkoló nem fog boldogulni a szőrrel, de nagyon elégedett vagyok vele. A kihordott alommal sincs probléma, az M7 sokszor csak szétdobálta, ez maradéktalanul összeszedi. A térkép alkotás, a bejárás, a mobil app teljesen rendben van. Utolsó takarítás 60m2 53perc alatt, ez picit jobb mint a régi.
Impulzus vásárlás volt, pont itt jártam a topicban, mikor Laca1212 bedobta a linket, eddig pozitív. -
csabám
addikt
Sziasztok!
Egy Roborock S5 Max esetében tegnap óta error105 hibakódot kapok.
Amit találtam neten "megoldást" kipróbáltam, viszont csak átmenetileg oldotta meg.
Esetleg hozzáértő embert, akinek van alapanyaga (bal kerék) tudnátok ajánlani?
Szegeden vagy környékén elsősorban.
Köszönöm. -
Ja igen, ha már aksi téma.
Nem reklám, de más linket nem találtam.
Az Imilab V1 Vacuuming Cleaner gépe ugyanaz, mint a Lydsto hasonló masinaja , talán S1 Pro, illetve a RoidmiEve Plus.
Ha valakinek Imilab gépe lenne aksibajos.
-
-
Janusz001
őstag
válasz
BoneDragon #29360 üzenetére
Sajna nem segített, volt factory reset, de takarítás közben továbbra is véletlenszerűen leáll, offline állapotba kerül, majd pár perc múlva visszacsatlakozik.
-
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
Graphics #29384 üzenetére
Megtakarítottam, de sajnos nem lett jobb. A fal mellett ezt csinálja:
https://youtube.com/shorts/rO_XFMzeR2Q -
S.Zoliy
tag
Akinek megjött esetleg a Roborock q5 pro+, az írna némi tapasztalatot vele?
Köszönöm! -
Csigavair
tag
Akik roborock q5 pro+ -t rendeltek alzáról, nekik is tolva lett a várható beérkezése a terméknek?
-
-
Tarokk79
aktív tag
Nem tudom mi történt az X20 Max-szal, de tegnapelőtt még normálisan ment, ma meg a fal mellett nagyon lassan haladt és állandóan neki ment. Mire a nappalit körbejárta a fél töltése elment és a porszívózás is kétszer annyi időbe telt. Valaki nem tapasztalt hasonlót? Nem jött ki valami új firmware?
-
Pitttyen
csendes tag
Sziasztok Hátha tud valaki valami trükköt rá.
Dreame X40 Ultra. Eléggé kocka a gondolkodása.
Bal oké, jobb oldali hangfal kifogott rajta. A fallal kb 60°-ra van beforgatva, és a két sarkánál nem takarít. Mintha egy nagyobb, a falra párhuzamos téglalapot járna körbe.
Szőnyeg sem tetszett neki, de azt még hajlandó voltam párhuzamba állítani.
40cm kör virágállványt sem tudja lekövetni, ott egy három ujjnyi terület száraz marad.
Vagy ez ilyen, és örüljek neki, hogy a többit egész szépen megoldja? (Első robot) -
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
A pincémbe szeretnék egy robotporszívót.
Van egy Xiaomi Vacuum Mop Pro a földszinten és egy az emeleten, nagyon meg vagyunk velük elégedve.
A pincébe kb a cipőnkkel behordott koszt kell csak feltakarítania, semmi extra kihívás nincs.
Csak xiaomiban gondolkozok. Létezik olcsóbb hasonló tudással mint a vacuum mop pro?
Minden funkciója kell a pincébe is kivéve a felmosás. A lidarhoz szintén ragaszkodom. -
-
hege1989
tag
Sziasztok!
Q5 Pro+ vásárlásra adtam a fejem. Ahogy látom a porzsák nem üríthető. Igaz ez? Lehet valahol venni hozzá olyat amit nem kell kidobni, csak üríteni?
Köszi! -
-
xekta
csendes tag
válasz
zharkanyi #29367 üzenetére
Tudni kellene, hogy mi a hibakód, hogy egyáltalán szét kell e szedni. De ha ide kiirtad volna előtte, akkor biztosan tudtunk volna segíteni. Mindegyik márka kínai vagy ott gyártják az alkatrészeit, szóval nem igazán van alternatíva.
Az túlzás azért, hogy a roborock a legmegbízhatóbb, ugyan úgy vannak gyermek betegségei, mint a többinek. Persze otthoni szerelgetok szeretik, mert minden része moduláris és könnyű cserélni.
-
válasz
Régebbi listám
Olcsóbbak:
Lydsto R1dmár nem kapható.
Midea M6/M7 - kínai lesz ez is
Xiaomi S10
EZVIZ CS-RE4P-PWT2 PLUS
Dreame D10s
Picit drágábbak
Xiaomi S10+
Dreame D10s Pro ( Van kamera az elején)
Xiaomi X10 ( Dreame D10 Plus testvére)
Roborock Q5 Pro
Roborock Q7 Max
Dreame L10s ProMind kínai, ez van sajnos.
Ha véletlen felmerülne ilyen, hogy Philips, Rowenta, Karcher, azok is. Mert ők maguk nem gyártanak gépet. -
válasz
Oldalszenzoron pókháló miatt bármelyik porszívó csinál fura íveket, amiert még szétszedted belül van egy szűrő még.
Mivel más kínai vackok sem kellenek, így elkeserítelek, nincs más a piacon.
Vegyél iRobotot... Habár az meg, na mindegy.
Vagy elfogadod hogy a robot porszívókból a kínai lesz csak, vagy marad valóban a seprű.
Én ettől függetlenül Dreame L10s Pro Gen2-est vennék, de több mint egy éve Roborock van.
Vagy egy D10s Pro-t és készElőtte is ezek voltak. Aludj rá egyet, és tiszta fejjel gondold át újra.
Ha meg nem kell semmi extra, vegyél egy neked szimpatikus olcsó gépet, amit itt javasolnánk nem fog egyezni az elveiddel.
Én inkább elvittem volna a géped egy rendes szervizbe, mert ezeknek ritkán van komolyabb bajuk.
De a te géped szerintem még bőven garanciás volt ...
Ha 2 évvel adták.Dreame, Roborock és más kínai vackok nem érdekelnek. Van valami, ami megbízhatóan tudja a fentieket?
Nincs.
Jó nezelodest és választást. -
-cobra-
aktív tag
válasz
Egyszerűen csak szerintem belenyúltál. Nálunk 4 éve hibátlanul teljesít napi szinten egy S6 Pure, szüleimnél egy S5 Max, illetve rokonoknál is S5 Max.
Roborock a legmegbízhatóbb márka, nem jellemző a hiba. Remélem nem az S8-nál gondolták másképp, mert egy hónapja én is vettem egy S8-at, gondoltam haladok a korral. -
zharkanyi
tag
No én ma ledobtam a láncot. Roborock S8-at asználtunk és eddig is millió gond volt vele. Ahogy a másik Roborock elődjénél itt is néha random takarít, fura ívekben kihagyva a szobák egy részét.
Ma valami hibakóddal végképp megállt, próbáltam megszerelni, de nem sikerült. Szétszedtem jobban, de nem jutok el a ventilátorig, amire hibát ír. Egy dobozban várja szétkapva, hogy az ilyenekkel bütykölni szerető ismerős megkapja.Nem lesz többé Roborock porszívónk!
Kérdésem az lenne, hogy ha nem kell se felmosás, se autómata ürítés, de jó szívóerő és 110nm takarítása stabilan kell menjen vele egy feltöltéssel, illetve csináljon térképet, hogy egyes szobákra is el tudjam indítani akkor mi a legmegbízhatóbb választás?
Dreame, Roborock és más kínai vackok nem érdekelnek. Van valami, ami megbízhatóan tudja a fentieket?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
dredjudge84 #29364 üzenetére
Ezt linkeld már be, mert én nem találom.
-
Aaron14
őstag
Bocs, lejárt a szerkesztési idő. Másik, amit néztem, hogy a szűrő után lévő nyílásnál pormentesnek kellene lennie a felületeknek, nem? Különben szét fogja fújni a port. Vagy tévedek?
-
Janusz001
őstag
Üdv, úgy néz ki, hogy az első generációs Dreame bot l10 pro -m megzakkant. Elindul takarítani, aztán pár perc múlva random helyen megáll, ilyenkor applikáció keresztül is offline. Aztán pár perc múlva trallalázik egyet, hogy megint elérhető, de nem igazán lehet vele semmit csinálni egy darabig, aztán megint elérhető. Akku teljesen feltöltve.
Még megpróbálok egy factory resetet, meg egy teljes takarítást, más ötlet nincs.
Kár érte, 4 évet szolgált, kiváló ügynök volt.
Első generációs Xiaomi vacum cleaner a mai napig jól szolgál asszony üzletében.Ugyanakkor mi most az ajánlott robot? 100-120k magasságában, nem sürgős, várok akcióra. Felmosás nem kell, az előző robotok szerint a feltakarított terület 80m2, elég tagolt, nem kell önürítés.
-
xekta
csendes tag
válasz
Aaron14 #29357 üzenetére
Szia, vagy beleköltözött a nádiposzáta vagy a kefe csapágyából kiürült a zsír. Ha kézzel meghajtod is hallanod kell ezt a magas hangot. Esetleg próbáld meg teljesen megtakarítani a kefét, ha szétszedhetős, akkor onnan is takarítsd ki a hajat, idegen tárgyakat. De nagy eséllyel cserés lesz a főkefe.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok,
360 S8 elkezdett atom nyikorogni. [video] Kivettem a fő kefét és úgy megszűnt a probléma. Mi lehet a megoldás?
-
V.Stryker
nagyúr
Így pár nap után meg kell mondanom, hogy ez a felmosásos móka nem is rossz dolog. Illetve az önürítős dolgot nagyon kár lett volna kihagyni. Egyáltalán nem gondoltam, hogy ilyen szinten ki tudja rántani a kis tartályból a cuccot. Kb. mintha új lenne utána. Az biztos, hogy ilyen szinten kézzel ürítve nem lehet kitakarítani, legalábbis a szűrő részére biztosan nagyon jó hatással van.
-
RicsiSuly
aktív tag
Szasztok
Alzán sikerült lőni egy Roborock Q5 PRO+-t 85 ezererért. Használtba s5max vagy s6maxokat néztem ahoz képest ez milyen? Köszi
-
teleahocipöm
senior tag
A [Dreame L10s Pro Gen 2] 102.900 Ft
A [Dreame L10s Plus ] 124.800 Ft feltűnően olcsó mind a kettő, még nem tudom mennyire fontos a dokkoló állomás, cserébe kisebb üzemidő. -
Horec
tag
válasz
Laca1212 #29342 üzenetére
Tegnap jött meg nekem a TESLA AI300 Plus 80k-ért.
76m2 lakásba vettem, járólap és parketta valamint minimális szőnyeg van.
Porszívózáshoz fogom használni legfőképp.
A kopó alkatrészek ahogy látom rendelhetők Aliról, akksi után még nem kerestem.
Az appot nem bonyolult használni, igaz nincs viszonyítási alapom.
Héten tesztelem mit tud, tegnap szépen ment egy kört és feltérképezett.
Impulzus vásárlás volt, de azért felteszem a kérdést, szerintetek van ilyen árban hasonló tudású? (porszívózás a lényeg) Például a linkelt Q5 PRO+? -
zoleeno1
veterán
válasz
BoneDragon #29343 üzenetére
Ezen az áron van jobb vétel ennél, ha a felmosás nem érdekes?
Gondolom az alkatrészellátása jó.Agyalok, hogy megveszem tartalékba. A kb 2 éves 360 s8-nak ugyan semmi baja, de gondolom lesz, ezen az áron tényleg bb-nak tűnik, sose lesz ennyi...
-
Laca1212
őstag
válasz
BoneDragon #29343 üzenetére
Köszi.
-
Laca1212
őstag
Üdv
A Roborock Q5 PRO+ 85 190 Ft -ért jó vétel?
A termék alapvetően jó választás? -
S.Zoliy
tag
válasz
dredjudge84 #29339 üzenetére
Köszi szépen!
Akkor viszont lehet megéri a plusz pénzt..
Jaj várjàl de te nem a d10 Pluszt írtad. -
S.Zoliy
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy robotporszívót.
Nem olyan fontos, hogy ürítse magát.
Ezt a kettőt néztem ki.
Xiaomi Robot Vacuum S20+
Dreame D10 Plus Gen2
Ha nem nézzük az ürítést melyik a jobb választás?
Dreamer jelenleg 34-40 ezerrel kerülne többe, nem vagyok benne biztos, hogy annyival többet is ér.Előre is köszönöm!
-
syler123
veterán
A Roborock Q8 tulajoktól kérdezném, hogy ti használjátok a feltörlés funkciót? Hétvégente egyszer elindítanám, a gond az, hogy utána egész héten csepegteti a vizet miután levettem a mopot, mert nem lehet kiüríteni rendesen a vizes tartályát. Vagy van valami trükkje, amit nem vettem észre? Van szőnyeg is ezért a mopot nem szeretném fixen rajtahagyni.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
dredjudge84 #29335 üzenetére
Nalunk nincsenek ajtók. Bár egy kartont odarakhatok mondjuk.
-
erzol
őstag
válasz
dredjudge84 #29332 üzenetére
Köszönöm szépen, utána nézek.
Meglepően jó az ára. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Megjött a Dreame D10 Plus Gen2. Egész normálisan működik és az előzőhöz képest halk, bár a kopogás a fugákon itt is megvan.
Egy valamit nem találok - bár lehet ez nem is tudja - hogy valahogy be lehet állítani, hogy kétszer menjenk körbe? Vagy csak időzítéssel, hogy fél óra eltéréssel beteszek neki két időpontot?
Illetve nálatok hányszor megy körbe egy nap? (nálunk van kutya, macska és szkeptikus vagyok, hogy elég-e a napi egy)
Ami nem tetszik, de apróság, hogy a küszöbön nem tud átmenni, de a lidar átlát és nagyon belerondít a térképrajza az a részbeni térkép, amit a küszöbön túlról lát. Viszont a program nem nagyon engedi törölni azt a területet. -
erzol
őstag
Sziasztok!
Melyik topikban érdeklődjek akkus rűdporszívóról, ami bivaly erősen szív?
A mostani gorenje katasztrófa. -
HardRic
addikt
Sziasztok, én is kérnék szépen 1-2 ajánlott típust, Bog videóin kívül nekem teljesen ismeretlen ez a terep.
- első kérdés mennyit szánsz rá?
kb. 300 ezer, ha van olcsóbb is akkor örülök.
- mekkora területre kell?
40m² a tisztítandó terület.
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció?
Nem. A lakás nagy része laminált padló, nem szeretném rendszeresen vizezni. Elsődleges a porszívó funkciója legyen szuper.
- legyen-e önürítős dokkolója?
Ez sem szuper fontos.Ami viszont fontos:
- 2 macska rengeteget vedlik, szóval első sorban miattuk kell, szőr porszívózása az elsődleges szempont. A kefe legyen állatszőrre felkészítve (mint pl a Dyson porszívóm keféje, az nagyon szépen "levágja" magáról a szőrt, nem kell gyakran tisztítani.)
- jó szívóerő, az alomból kikapart apró kavicsokat is felszedje
- okos, lidaros, akár kamerás tájékozódás előny, ha a kábeleket nem tekeri magára, hanem kikerüli, az jó lenneAmi nem fontos:
- szőnyeg nincs, az nem szempont
- Küszöb és szintkülönbség sincsKöszönöm a segítséget!
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! A Lydsto W2-ről van tapasztalat? A leírás alapján egész sokat tud az áráért, 2 forgó mopos, amit kimos, szárít.
-
pacni120
tag
Sziasztok!
A Xiaomi Robot Vacuum X20+ porszívóval szemezek én is már 1 hete. Alzán azóta többször láttam használtat. Furcsa, hogy ennyien visszaküldik... Esetleg lehet, hogy mindig ugyanazt az 1 darabot küldik vissza valami spéci hiba miatt? Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Árban -15%-ot jelentene az, hogy használt. -
Hyperx16
csendes tag
válasz
Csibike4 #29306 üzenetére
Szia!
Én a Xiaomi Robot Vacuum X20 Pro robotporszívót vettem meg, amivel teljesen elégedett vagyok. Nagyon jól teljesít nálam, a lézeres navigációja miatt választottam. Az akksija is jól bírja, kb 160 percig tud egy töltéssel üzemelni.
Ezek mellett még hasonló tudással és árral a Xiaomi Robot Vacuum X20+ és Roborock Q8 Max+ -ot ajánlom.
-
xekta
csendes tag
válasz
Aaron14 #29325 üzenetére
Általában a tartályban a filter körül szokott lenni egy gumitömítés, hogy ne szívjon falsot\ ne keringesse a tartály körül a koszt, a szűrők legtöbb gép esetében hepa szűrők. Illetve jobb gépeknél a távozó részen is szokott lenni egy szűrő, hogy megszűrje a kiáramló levegőt. Nyilván minél idősebb a gép, annál nagyobb az esélye, hogy enged ki a levegőbe matériát (elmozdulnak a műanyag elemek egymáshoz képest hő, ütés stb hatására) de összességében maga a légút egy zárt rendszer és jól is szokott működni. Az, hogy milyen minőségű a szűrő csak te fogod tudni letesztelni, bár érdemes elolvasni allin a véleményeket.
-
Aaron14
őstag
Ja, aber Ich spreche nur ein bisschen.
Szóval sealed alatt azt értem, hogy mennyire hajlamos kiengedni magából piszkot/allergént működés közben. A sealed elvileg nem szivárog.
-
Egzee
őstag
Megérkezett robotszolgám új állomása. A csomagban volt módosított portartály a robotba és 2db porzsákot is adtak hozzá.
-
-
Aaron14
őstag
Sziasztok,
Van egy 360 S8-as robotom. Rendeltem Ali-ról szűrőt, új keféket és mop-ot hozzá. Feljött bennem a kérdés, hogy ezek a szűrők valóban jók? Maga a porszívó mennyire sealed?
Nem értek hozzá, ezért kérdezem. -
Egzee
őstag
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Ultra önürítő állomás leértékelés van, csak ezzel kompatibilis. Az enyém már úton van 10.000-ért. Nem reklámozni akarom a céget, de ennyiért megéri annak akinek ilyen model van.
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Ultra Auto-Empty Station (BHR51 -
válasz
dredjudge84 #29317 üzenetére
Esetleg felosztod a dohányzóasztalt egy másik "szobának" és úgy hátha.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Graphics #29315 üzenetére
Akkor egyszerre több helyen is leárazták, mert ha jól emlékszem az iponon is nagyjából annyi volt mint az euronics-ben. Még gondolkodtam is rajta hogy honnan rendeljem meg.
A dohányzó asztalos kérdésemre esetleg tudnál valami ötletet adni? Illetve a másik kérdés hogy hol lehet a legolcsóbban beszerezni gyári tartozékokat?
-
válasz
dredjudge84 #29311 üzenetére
Nem megugrott, hanem az volt egy egyedi jó akció.
Az X40 ultra mindenhol máshol drágább volt.WinZol: Húsvétra meg minek akciózni?
Ki a fene vásárol műszaki cikket locsolkodásért cserébe?
-
MrCsiT
addikt
válasz
luciferc #29288 üzenetére
"Minimum a különbözetet joggal követelhették volna. Legalábbis nekem ez a véleményem" - szerencsére (a vásárló szemszögéből), a törvény nem így szól. A 14 napos elállást indoklás nélkül megteheted, ezt biztosítja számodra is a távollévők közti szerződés.
A kereskedőnek nincs mérlegelési- vagy vizsgálatai joga e tekintetben a teljes - a posta/szállítási költséget is magában foglaló - vételár visszatérítésére.
Miután eleget tett a törvénynek (azaz, visszautalta a pénzed), majd azt követően vizsgálhatja a terméket, és ha túlhasználatot állapít meg, vagy a terméknek nem a rendeltetésszerű használattal összefüggő sérülését, azt később polgári peres úton hajthatja be a vásárlón. (már, ha nem egyeznek meg a kérdésben normál egyeztetés keretében.) Sajnos ezt még nagyobb üzletek is lazán kezelik és sokszor egy visszaküldésnél bevizsgálásról írnak, ami egyébként nem megfelelő eljárás.
Ez a bolti kipróbálás dolog meg e tekintetben a törvény szellemével ellentétes, hiszen aligha fogok "Térképalsófalva, PF19"-be utazni egy webáruház által árult takarító robot teszteléséhez?!
- ha egyszer épp ezt a jogot biztosítja a törvény számomra - otthon.
Abban egyetértek, hogy a kereskedőnek ez működési kockázat. Lehetnek, akik ezzel vissza is élnek, de ha ez nem tetszik, akkor jogában áll más jellegű tevékenységet végezni, ami nem jár ezzel az esetenkénti macerával. Ahhoz viszont nincs joga, hogy törvénysértő módon járjon el.
-
WinZol
aktív tag
válasz
dredjudge84 #29311 üzenetére
Jól megugrottak az árak.
Gondolom / remélem ez a húsvét előtti felárazás.
És majd jön az "utolsó" akció. -
dredjudge84
őstag
Jól megugrottak az árak. Én még 230-ert vettem 2 hete a gen 2-t. Most már 3 kiló. Az x40 ultra meg egy árban van az x50 ultrával. Kemény!
-
válasz
dredjudge84 #29309 üzenetére
Sima.
-
Nadihun
csendes tag
válasz
Graphics #29197 üzenetére
Habár nem nekem szólt ez a hozzászólás, de ez alapján sikerült beszerezni 200k-s áron a Dreame L10s Ultra robotporszívót. Ezúton is köszönöm!
Néhány szót írnék az első tapasztalatokról.
Elöljáróban fontos megemlíteni, hogy nincs korábbi tapasztalatom és összehasonlítási alapom más termékekkel.A beüzemelés könnyen ment, a leírás érthető, illetve számos videó is foglalkozik vele. Gyakorlatilag percek alatt megoldható, nehéz elrontani. Az applikációval való összehangolás is zökkenőmentes, a terméken található QR kódon keresztül.
Az akksi töltését követően a ház feltérképezése is gyorsan megtörtént (elsőre egy nagyjából 45-50 nm-es részre lőttem, ez kb. 10 perc alatt megvolt).
A mosási, porszívózási teljesítménnyel maximálisan elégedettek vagyunk. Az akadályokat - szék és asztal lábai, kanapé, nagyobb gyerekjátékok gond nélkül felismeri és jól megközelíti, viszont egyszer sem ütközött. Különböző felületekkel is pozitív a tapasztalat, parketta, kerálmia burkolat, és szőnyeg volt tesztelve. Kisebb, nagyjából 1.8 cm-es küszöbön nehezen, de sikeresen átmegy.A pozitívumok mellett hogy említsek valami kevésbé pozitívat is, egyszer beszorult a franciaágy alá és nem tudott mozdulni. Korábban nem volt ilyen probléma, viszont ebben az esetben pont úgy volt az ágyneműtartóba és az ágyra pakolva hogy nem fért el alatta.Ilyen helyzetben szerintem jó lenne ha az érzékelőt el tudná "rejteni" és próbálna kimozogni a prolémás felület alól, például visszamenni abba az irányba ahol már sikeresen átjutott. Nem tudom, más termék tud-e hasonlót, a konkért esetnél számunkra hasznos lett volna.
A konnektorba bedugva a dokkolót kétszer is tapasztaltunk olyat hogy kimozdult a helyéről. Ennek az oka valószínűleg a gyerek miatt használt konnektorvédő, viszont egyik másik termékkel sem tapasztaltunk hasonlót. Ez valószínű inkább egyéni probléma a mi részünkről, mindenesetre zavaró volt.Összegzés: teljes mértékben ajánlom a terméket, köszönöm az ajánlást!
-
dredjudge84
őstag
Valahogy meg lehet tanítani az x40 ultrát, hogyha van egy dohányzó asztal akkor menjen be alá és ott is takarítson ki? Az l10s bement de az x40 nem hajlandó, pedig simán befér alá kipróbáltam kézi vezérléssel.
-
Csibike4
újonc
Sziasztok!
Porszívó választásban kérném a segítségetek. Ez lesz az elsőm.
- Mennyit szánsz rá?
110 – 200k
- Mekkora területre kell?
200m2 (nem fontos 1 töltéssel végigjárnia)
- Fontos-e a felmosó/illetve feltörlőfunkció?
igen
- Legyen-e önürítős dokkolója?
igen
Az se baj, hogyha a dokkoló állomása nagyobb darab, dedikált helye lenne egy sarokban. -
-
-
arkone
aktív tag
Sziasztok!
Roborock S5 max-om van jelenleg. Nagyon szeretjük. Egy gond van. Fekete szőnyeg.
Az újabb modellek megbírkóznak már a fekete szőnyeggel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest