Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Smartcomtol rendelt valaki Mova V50t? Megbízható bolt? Vagy digiexpert
-
gorbep
őstag
válasz
gorbep
üzenetére
Lehet hogy nem jól hallottam... de a takarítás végén eddig mindig azt mondta angolul, hogy ne feledkezzek meg a szennyezett víz tartály ürítéséről. ... a magyar fordításban "portartály"-t mond... csak úgy felkaptam rá a fejem... bár lehet hogy épp most telt meg a portartályom? Kivettem, úgy kb félig volt... na majd a következő takarításnál figyelem.
-
válasz
tsilver
üzenetére
Szedd ki a függönyt. A függöny mögött fal van, Nincs benne térelválasztó függöny opció. Ezért nem fog átmenni a függönyön, emeld fel a takartót.
A térképet meg úgy tudod bővíteni, hogy elindítasz egy teljes takarítást (nem zónára/nem helyiségre). Amikor vissza megye a helyére akkor kibővíti a térképet. -
tsilver
senior tag
-
tsilver
senior tag
válasz
Fehercsoki
üzenetére
V50 Engem is érdekelne, hogy utólag esetleg hogy lehetne kibővíteni a teret a konyhámban. A konyhapult oldalán van egy L alakú szegély léc. A rövidebb részét kiszedtem, így nyugodtan bemehetne és kitakaríthatna a teljes L alakban, oda raktam, hogy alacsony és a plusz terület kilóg a már eltérképezett területről, de nem veszi figyelembe, A másik kérdésem az, hogy legelőször feltérképezte a hálóban az ágyat, be is ment alá, majd utána hozzáadtam, hogy alacsony terület, meg hogy körbe "függöny" van körülötte, mert hogy leér a földig a takaró, és onnantól kezdve ez alá se megy be.
-
Fehercsoki
aktív tag
Mova E40 Ultrát vettem itteni ajánlásra, nagyon tetszik a gép (bár néhol gagyi a műanyag borítás), a kopó alkatrészeket (szűrő, side és main brush, porzsák stb) hol érdemes megvenni? Gondolom az aliexpresses felejtős.
-
adika4444
veterán
válasz
gulyasa
üzenetére
Némi kutakodás után valahol a Dreame D10 Plus szintjén lehet. Az - ezért az árért - elég vonzó.
Ha már így szembejött, valószínű lecserélem egy ilyenre a Vacuum Mop Pro-t. Az oldalkeféje teljesen tropa, az akkumulátora is gyengélkedik és feltűnt, hogy porszívózás közben nyikorgó, zörgő, csapágyas hangok jönnek belőle. Ez még a 2019-es változat, csoda, hogy még működik egyáltalán.
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Van piros meg / zöld küszöb
Átjárható küszöb... ha neked kék legyen
-
MikeWazowski
veterán
válasz
rviktor
üzenetére

"a küszöbbel (zöld) meg megmondhatod, hogy melyik oldalról menjen be egy helyre." - ezt h kell beállítani? Csak küszöböt tudok kékkel beállítani, zölddel meg sorrendet, hogy melyik szoba után, melyik következzen. Pedig nekem kéne, hogy csak egy helyről menjen be az ágy alá.
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
A szűk területek való erre, kék színű négyzet jelöli azt, hogy hol kell behúznia a Lidart.
a küszöbbel (zöld) meg megmondhatod, hogy melyik oldalról menjen be egy helyre. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Azt ő dönti el, hogy befér-e.
Ha már a szélén sem megy be, akkor nem fog beférni.
-
MikeWazowski
veterán
Olyan kérdésem lenne még, hogy ma felfedezésnél a nappalit úgy lőtte be, hogy az L alakú kanapé szélére hiszi azt h fal. Beférne alá, csak az ágy aljának közepe kicsit megsüllyedt és most azért nem fér be alá. Ha kicsit kitámasztom, akkor már beférne alá, de hogy tudom rávenni h bemenjen?
-
zzolika
aktív tag
A CleanGenius-ban nincs olyan, hogy csak porszívózás? Nekem csak porszívózás és felmosás vagy felmosás a porszívózás után van.
Azt nem jelzi hogy mennyire tele a porzsák, a víztartály, mosószer tartó? Csak azt írja: szükség szerint cseréje ki - ez nem túl bő információ. -
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
Ha már Mova...
Erről mi a vélemény?: MOVA E20 Plus Black (RLE22GD-BK)
Az mennyire valós, hogy két helyen (smartcom és alza) csak alig 50 ezerbe kerül, de mindenhol máshol ~110e?
Igaz, a smartcom-os példánynál látható az eredeti 106990 Ft-os ár is... Bárkinek megérné az azzal szembeni ~48ezer... Már ha tényleg nem kamu a smartcom bolt ajánlata...
-
válasz
Panthera
üzenetére
A padló beállítás ezen nem segít, az csak cleangeniusban számít.
Önts ki egy adag lisztet ha nem csinál semmit küld vissza
ha maxon nem szívta fel a finom port akkor az rossz/hibás.Nekem CleanGenius módban fut a padlón (ami a Standard mód a padlón) és nem hagy semmit. Maxon csak a szőnyegen megy.
-
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Hát mi a normál használat? Attól függ mennyit mosol fel, mekkora területet, milyen beállítással.
Nekem 40m2 nettó felmosandó területtel, minden napi CleanGenius beállítással 6 hónap. (ebből heti 3-4 alapos)
Az irodában 72m2 nettó felmosandó területtel heti 5 alapos felmossással 4-5 hónap. -
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Vegyél Dreame-t (ugyanaz)

-
MikeWazowski
veterán
Honnan rendelitek a mova felmosó tisztítószert? Amazon azt írja h hozzánk nem szállít.
-
MikeWazowski
veterán
Köszönöm Mindenkinek! Nem vagyok már fiatal, tanulnom kell még.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Mert be kéne allitanod.
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Miért akarod két körben? Amúgy beállítás kérdése
Azt csinálja amit mondasz neki.A kétkörös amúgy piszkos helyre való! Ha sok a por akkor csinál egy előtakarítást. Erkélyen szoktam alkalmazni

-
pár ml vizet használ, ha nem sérült a parkettád nyugodtan mosd fel. Nekem 5-6 éve mossa fel probléma nélkül.
Ha sérült meg javítsd ki egy kis lakkal. Az irodában kopottabb ott sincs gond, de nem sérült.
Ha 80m2 a porszívózandó terület, akkor az alapos mód nem megy egy körben. Ott akkor azt javaslom, ha otthon vagy CleanGenius mód, ha hosszabb időre elmész otthonról, akkor mehet az alapos és akkor ráér szüttyögni. De a puding próbája az evés
-
KatonaT
aktív tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Ezeknél van porszívózás + felmosás, és van felmosás a porszívózás után
-
MikeWazowski
veterán
Azért csak bejött amitől féltem. Feltérképezés megvolt, mondom akkor mehet mindenhova takarítani. Erre egyből felmos. Miért nem porszívóz előbb?
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Az a vízkőgátló
ne szedd ki.
Ha nem akarod használni a B rekeszt, akkor nem használod
Ezt jól megmondtam de ez a lényeg. 
-
MikeWazowski
veterán
Mova v50U esetében, a tiszta vizes tartályba van egy kis gyöngyös dobozka. Azt nem kell kiszedni? Mi is az?
Továbbá nálunk nincs házillat. Akkor a B rekeszbe nem öntök semmit az ok? -
Olvasd el az összes opciót és döntsd el áldozod-e az idődet, hogy tisztább legyen a lakás vagy szereted ha gyorsabb, de kevésbé pontosabb. Elég jó (bár magyartalan) a leírás.
Nekem minden is be van kapcsolva az Ütközés-elkerülő üzemmód és a Takarítás a padló mintájának iránya mentén üzemmódon kívül
Minden alaposra van állítva és forró vízre... Egyedül a porzsák ürítés van Standard módon.
De nincs általános jó mód, nekem van egy macskám, Pest közepén lakok és a lakás egy nap alatt úgy néz ki mintha 1 hete nem lenne takarítva
Itt minden nap megy a felmosás és minden nap szükség is van rá. Az a lényeg, hogy úgy próbáld meg beállítani, hogy egy szusszra végig vigye a lakást. Ha nagyobb a lakás és minden alaposon van, lehet egy körben nem tudja végig vinni, az nem annyira kényelmes. -
válasz
Graphics
üzenetére
CleanGenius tuti van a többit nem tudom.
Színtévesztő vagyok azt hittem MikeWazowski-nak válaszolok
de hogy E40-re térjek: LDS+Pathfinder a tájékozódási mód... Nem tudom hogy van-e benne a kamera
De szerintem nincs.
Az automatikus újratakarítást / foltfelismerést / nagyszemcséjű kosz kamerát igényel.
-
válasz
Panthera
üzenetére
Állítsd be a padló felületét a térképen és bízd rá (CleanGenius). Ha nem tetszik még variálhatod. Olyat úgyse tudsz beállítani, ami az egész lakásra egységesen jó. Csak jól felb@sz*d vele magad

Ha nem tetszik még ott a CleanGenius alapos mód is. (nekem az fut, de az sokáig megy)
Kapcsold be azautomatikus újratakarítást/foltfelismerést/nagyszemcséjű koszüzemmódot a padló takarításnál és nekem még nem hagyott maga után szemetet. -
válasz
Panthera
üzenetére
A leggyengébb porszívózás az akkor ja, ha naponta megy és nincs macskád és olyan helyen laksz ahol nincs kint por
... Semmi értelme.
Az első térképezésnél arra jó, hogy csendben szaladgáljon
CleanGenius ami takarít is.Be lehet állítani, hogy 'kevesebb ütközés' de akkor messzebb megy, kinek a pap kinek a papné
én szeretem ha közel megy 
-
válasz
Graphics
üzenetére
Egyébként nem a leggyengébb, hanem a következő szintű porszívózást kértem. Csendes, de nem is ér sokat. Legközelebb emelek rajta.
Kicsit idegesítő, hogy fel akar menni pl. az asztal 2 cm magas talpára (csináltam virtuális határt, hátha), némelyik bútorhoz pedig nagyon közel megy, súrolja.
A kis szőnyegek kezelése olyan, amit írtatok is előre. Mondjuk ez a legkevesebb, takarítás közben is fel szoktam szedni őket...csak itt előre kell gondolni erre. -
Andras6800
senior tag
válasz
rviktor
üzenetére
Nekem X40-en tegnap jött le a 4.3.9_1771. Leírásban magyaráztak valamit Matter támogatásról, de nem jelent meg ilyen beállítás. Maga a gép ok, nem tudom jelen beszélgetésben x50 kapcsán mennyire releváns. Mondjuk fel is adtam a matter részt, feltettem Homey Dreame appot.
-
Egon
nagyúr
Megjött a V50. Jó hír: befér a helyére...
Rossz hír: rövid a tápkábel...
Ha veszek egy ilyet, az szerintetek jó lesz?
PremiumCord C13 PC tápkábel 2m fehér – Ha kábel, akkor Kábel -
Graphics
Jómunkásember
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Quick Map, területtől függ, de pár perc.
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
-
MikeWazowski
veterán
Az első feltérképezés az meddig tart kb. időben? Igazából a kérdésem, hogy ha megvan a cucc, megy bele a víz, tisztítószer, áramot neki és ennyi? Ő meg majd elindul és feltérképez automatikusan?
-
Sziasztok!
Vettem a múltkori akcióban egy E40 Ultrát. Csak most volt időm beüzemelni.
Néhány kérdés szeretnék intézni hozzátok.Azt jól látom, hogy az első feltérképezés után, ha volt ahova nem tudott valamiért eljutni (és ez a térképen is látszott), azt első takarítás (és sikeres bejárás) során azt frissíthette? Szóval csak emiatt akkor nem kell az elejéről kezdeni a térképezést?
Azzal nagyon megzavarom, ha időnként kitenném a szoba közepére a székeket, hogy alattuk is feltakarítson?
A vastag szőnyegen (amit felismert) szinte húzza a mopot. Csak porszívózást kértem, ezért esetleg nem is emeli? -
xrvman
őstag
válasz
rviktor
üzenetére
Előző firm: 4.3.9_3276, mostani: 4.3.9_3684
Most kitolattam a lidart. Felemeltem, napfényben megnéztem, sima sötét üvege van. Nem láttam semmit. Egy akkus marok levegőfujóval azért, megfújogattam. Semmi nem volt.
Térképet visszaállítottam. Utána a robotot kikapcsoltam, appot kényszerleállítottam, csak a gyorsítótárat töröltem. Visszakapcsoltam robotot, appot is elindítottam.
Most 2 szobánként indítgatom és lesem. Egyelőre okésnak tűnik. -
xrvman
őstag
Ma volt egy frissítés. Ezekután teljesen meghülyült az X50 Ultra.
Átrendezte a térképet. Összevissza ment, dokkoló a nappaliba került egy nyúlványba.
Nem létező tereket csinált. Akadály a nappali közepén, ami eddig a fal mellett volt. Függöny a szoba közepére került.
Mi lelte? -
Gloob
addikt
Sziasztok
Megjött a Mova V50 Ultra. Egy kérdésem lenne a térképezéshez. Az első térképezésnél csak a falak, bútorok mellett megy körbe? Magyarul asztalok, székek stb berakható a szoba közepére? Nem fogja ott zavarni?
Másik, hogy úgy látom, van a tisztavizes tartályban ezüst ion is. Ezek szerint ez gyári tartozék? -
petrol17
csendes tag
Sziasztok.
Dreame x50-hez vettem még a gép vételekor tartalék alkatrészeket. Amióta kicseréltem a gyári felmosó mopot az utángyártottra, azóta sokszor nem csatolja fel magára a gép. Találkozott már valaki ilyen hibával? -
Graphics
Jómunkásember
-
tsilver
senior tag
Az hogy lehet, hogy egy V50-et maximális szívóerővel ráküldök a viszonylag hosszabb szálú szőnyegemre, és hát a szűrőt mondjuk egy picit eltömíti a mennyiség amit összeszedett (tömörítés be van kacsolva) , de ezután közvetlenül ráküldtem a 10 éves Xiaomi teljesen buta alapporszívómat, és háromszor annyi koszt szedett össze még ezek után, mint a MOVA. Holott elméletileg legalább 5x nagyobb a szívóerejére a MOVA-nak.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy Viomi SE van használatban évek óta, azonban az akksi kezdi feladni a harcot, már nem megy végig egy nekifutásra.
Két alternatíva előtt állok: akksicsere, vagy gépcsere.
Az akksicsere mellett szól az ár, és hogy amúgy nagy baj nincs a porszívóval, kivétel, hogy a kamera hiánya miatt fennakad néha
A gépcsere mellett szól, hogy kamerás lenne, új akksi, de az ár..
Kérdés: van-e minőségbeli előre ugrás egy bármilyen gépre 150k körül, vagy vegyek egy akksit, és használjam letérdelésig?
Kérdés2: ha akksi, akkor lehet kapni értelmes akksit?
-
Szerintem itt azt kell eldönteni, hogy mennyit ér nektek a kényelem. Ahogy mész felfelé az árban, úgy lesznek egyre kényelmesebb funkciók: dupla kefe, JetSpray technológia, 100 fokos mopmosás a dokkolóban, behúzható Lidar, UV fertőtlenítés. Ezek mind azt jelentik, hogy neked kevesebbet kell utána piszmogni. Egy X50 ultrával két hetente kell foglalkozni és akkor sem azért mert büdös vagy piszkos, hanem azért, mert ennyi időnként érdemes letakarítani a szenzort, kiöblíteni a szűrőt és leszedni a forgókerékről a szőrt. (5 perc) A régi gépemben amiben nem a JetSpray volt 2-3 takarítás után piszkosnak tűnt a mop mosó... és azt nem öblíteni kellett hanem domestos és sikálás

Kétszintes háznál amúgy az a legjobb megoldás, ha lentre veszel egy komolyabb gépet (a 70 m²-es szint nagyobb terület, ott jobban kijön a különbség), fentre meg egy lájtosabb modellt, ami viszont már képes rendesen felmosni a sarkokat is. Így nem kell cipelni a gépet emeletről emeletre, mindkettő a saját szintjén dolgozik.
A 9 cm-es konyhabútor viszont deal breaker lesz a legtöbb gépnél. A Mova V50 Ultra/Dreame X50 Ultra behúzott LiDAR-ral is 89,5 mm, szóval elméletileg 0,5 mm-rel befér, szóval vagy egy pontos mérést vagy egy nagyon óvatos próbát megér de ha a bútor alja nem teljesen szabályos, szanaszét fogja karcolni... Ha az a terület fontos, oda inkább Dreame X60 Ultra kell ami 79,5 mm behúzott lidarral vagy Roborock Saros 10R vagy Saros 20 kell, azok 79,8 mm magasak (nincs LiDAR torony), szóval ~10 mm ráhagyással kényelmesen bemennek.
Emlékeim szerint 89,5 mm alatt össz-vissz a fenti 3 gép van.
-
dbj19
csendes tag
Sziasztok!
Korábban nem volt ilyen eszközünk, de talán itt az ideje kipróbálni. Kétszintes házról van szó, kisállat nincs, lenti szint kb 70 m2, fent 50m2. Igazából időt és fáradságot lenne jó megtakarítani egy robottal, illetve hogy nem kell végighurcolni a porszívót/felmosót, föl-le, a ház egyik végéből a másikba. A legtöbb dolog az porcicák, ételmorzsák, levelek és homok a kertből, amit behozunk magunkkal. Rövid és közepes szőrű szőnyegből összesen 4 van, laminált padló és járólap van lerakva. Küszöbök 2 cm-nél alacsonyabbak, konyhabútor alatt 9 cm van, nem tudom, ez bármelyik gépnek elég hely-e, hogy bemenjen alá.E40 Ultra-t ajánlották korábban itt ahogy visszaolvastam, az most 120k, illetve P50 Ultra van 160k-ért, ha jól értem annyi különbséggel, hogy az meleg vízzel is képes felmosni, és jobban felszívja a sarkokból is a koszt. V50 Ultra-t is még lehet találni 240k-ért.
Nem nagyon hagyunk szét kis dolgokat, talán telefontöltő lóg néha a falban, illetve cipők az előtérben. Az volna a kérdésem a nálam tapasztaltabbakhoz, hogy 1) a fenti igények esetén érdemes-e a legdrágább gépre áldozni, vagy az olcsóbbik is elég lehet, 2) van-e esetleg hasonló ár(ak)on más gép, amit érdemesebb megvásárolni? Alapvetően a pénz nem akadály, de ha nem érdemes még +100k-t elkölteni, akkor nem költenénk el.
-
gorbep
őstag
válasz
rviktor
üzenetére
mondjuk én itt elakadtam...

A(z) dreame_vacuum.vacuum_install_voice_pack művelet végrehajtása nem sikerült. invalid url for dictionary value @ data['url']. Got None
Bocs, ha valami nagyon láma a hiba...

az entity id szerintem jó...

Szerk: Megoldódott, az URL nem jó szintaktiailag a példában... aki csak bevágja a vágólapról, annak (legalábbis nálam) nem megy

-
zzolika
aktív tag
válasz
Graphics
üzenetére
Felmegy, csak utána akad meg.
Leragasztottam 4 szenzort az alján, majdnem jó. Egy kicsit bizonytalanul, össze-vissza kezdte, de nem forgolódik egyhelyben. Most nem ágaskodott, simán felgurult. Bement az asztal alá is, de nem jött ki a másik oldalon. A végén már (kép alja) szép egyenesen ment. Remélem idővel még tanul.
-
zzolika
aktív tag
válasz
rviktor
üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Lépcső nincs, megpróbálom a szenzorokat leragasztani.
Elállni, cserélni nincs sok értelme, ha nem tudok helyette olyat venni ami nem ezt csinálja.
Vagy a szőnyeget cserélni
Egyébként meg vagyok vele elégedve.#33662: igen, a kék az UV. Ezt nálam csinálja vagy 20-30 percig, ez így normális?
-
válasz
xrvman
üzenetére
Jogos a pont, bár az izopropil alkoholnak le kell szedni, de tényleg elég macera.
Akkor egy kevésbé problémás lehet még a maszkoló szalag vagy amit Borisz írt, hogy oda egy follpack galacsint gyúrni.
a 3d nyomtatott anyag nem rossz, de akkor lenne jó, ha be tudna oda pattani, de sajnos nincs ott semmi amire rá lehet tenni.
Szóval tesztre maszkoló szalag elég, ha beválik meg valami esztétikus megoldáson lehet gondolkozni.
és ha beválik, akkor jelenteni kell a hibát a Dreame/Mova supportnak, hátha kezd vele valamit. -
Borisz76
nagyúr
válasz
xrvman
üzenetére
Konyhai csomagoláshoz használt folpack-ból egy kis darabot teszel a szenzorra , túllógással , hogy lefedje teljesen.
Erre már mehet a fekete szigszalag....még nagyobb túllógással, hogy fogja a folpack-ot és tapadjon a gép aljára.
Így tuti nem lesz ragasztós a szenzor.....max a gép alja a szenzor, folpack körül.
-
xrvman
őstag
válasz
rviktor
üzenetére
Szigszalag nem rossz ötlet, ám félek attól, hogy a ragasztó anyaga idővel nyomot hagy a szenzor műanyag ablakán. Nincs valami olyan megoldás, hogy valami védőkupakot nyomtatni és azt leragasztani? Szenzor védve van, de mégis takarva?
Ugyanis anno a kocsimon is a féklámpa búrát leragasztottam. Majd amikor levettem, kb a ragasztóanyag beete magát. Persze csere volt, de akkor is durva volt észlelnem.zzolika, magáról a szőnyegről vagy részéről van képed, vagy linked?
-
válasz
zzolika
üzenetére
Ez szinte biztos, hogy cliff sensor probléma. A robot alján van 4-6 db infravörös szenzor, amik a lépcsőtől védik, ezek mérik, hogy van-e "szakadék" alattuk. A vastag bolyhos szőnyeg elnyeli az IR fényt, a robot meg azt hiszi, hogy mélység van alatta. Ezért forog pánikszerűen egy helyben, próbálkozik pár centit, aztán feladja. Az, hogy carpet boostot bekapcsolja, az külön ultrahangos szenzor, az rendben is működik, a cliff érzékelő viszont közben folyamatosan hamis riasztást ad.
A viselkedés is erre utal: felmegy, felemeli a lábát (StepMaster), rááll, elkezd forogni, pár centit arrébb megy, megint forog. Klasszikus cliff sensor pánik. Manuális irányítással meg azért megy végig rajta, mert ott a robot nem dönt magától, te mondod neki merre menjen.Ha nincs lépcsőd / nincs hova leessen a robotnak, a leghatásosabb megoldás a cliff szenzorok letakarása. Fordítsd fel, keresd meg az alján a kis átlátszó ablakokat, és ragaszd le őket fehér szigetelőszalaggal. Ezzel gyakorlatilag megmondod neki, hogy "ne aggódj, nincs szakadék sehol". Nyilván ha van lépcsőd, ezt NE csináld, mert le fog menni rajta.
Ha van lépcsőd, esetleg le tud esni a robot vagy nem tetszik ez a megoldás, el kell állni a vásárlástól... Ilyenkor valószínű a többi is ezt fogja csinálni
Ez nem MOVA-specifikus probléma, gyakorlatilag minden robotporszívónál előjön ilyen típusú szőnyegeknél. -
zzolika
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Hogy bírjam rá a Mova V50 ultrát, hogy a szőnyeget is porszívózza ki???
Általában csak kikerüli, körbemegy rajta. Van amikor felmegy rá, felemeli a lábát, ráugrik, aztán csak forog körben egy helyben. Odébb megy 10 centit, megint forog. Lemegy, felmegy, megint forog. Látja hogy szőnyeg, mert nagyobbra kapcsolja a szívást, de nem megy odébb. Vastag bolyhos szőnyeg. De menni tudna rajta, a manuális távirányítóval végig tudom rajta küldeni.
Próbáltam manuálisan berajzolni a szőnyeget, az egész szobát padlószőnyegre rakni, a berakott átjárható küszöböt kitörölni, semmi sem változik. Sokáig próbálkozik, zúg, forog, de nem megy végig rajta. Ha külön megadtam hogy csak ezt a szőnyeget takarítsa, lejött a dokkról 20 centit, majd azt mondta: nem tud odamenni mert akadály van.
A nem bejárt térképek: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tesla topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- 27% - Acer EK241Y IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / Adaptive Sync
- HONOR 400 Lite Velvet Grey 256GB használt karcmentes garancia 2027.07.31.-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De néha elég a dokkoló menüben egy plusz szívást kérni és megoldja... Valami macskaszőr az érzékelő előtt maradt vagy ilyesmi is lehet.

De szerintem nincs.
Amúgy meg nem véletlenül linkeltem fehéret: fekete kábellel kb. elhánynám magam minden egyes alkalommal, ha ránézek...

farkas26