Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasvold
őstag
-
LimaBravo69
tag
-
anrab
addikt
Sziasztok!
Philips XU5100/20 robot porszívóval kapcsolatban van tapasztalat?
300 helyett most 160-ért.
Macskaszőr van.
Köszönöm. -
Luigi962
őstag
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Fújd be minden koszos tank ürítés után antibakteriális szájvízzel az oldalát a tartálynak.
-
esmi89
friss újonc
-
esmi89
friss újonc
válasz
Dwatti
üzenetére
Ezt javaslom továbbra is: https://www.aliexpress.com/item/1005009184248916.html
én egy kicsit nagyobbat vettem és levágtam. Nem is látszik, vízálló és nem lett csúnya 2 év alatt sem. -
esmi89
friss újonc
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Látszólag a kettő egyforma. A Silver Ion amúgy nem feltétlen elegendő magában. (Legalábbis a Dreame)
Én tesztelgettem annó, hogy van-e értelme a kettőnek egyben/külön.
A deo működik magában is a Silver Ion nem.
De a Silver Ion és a Deo együtt kellemesebb illatú, a deo magában azt mondanám nem büdös
-
Dwatti
addikt
2.felvonás:
Na szóval Dreame D20 ultra vs 1.8 cm-es alu küszöb domború sima felülettel .Előző Mop 2 pro simán átment vagy 2 -3 próbálkozás volt ,igaz oldalazva de mindig megoldotta.
D20 Ultra szemből erőből neki megy és visszapattan 1x még próbálkozik aztán már nem.
Át kell segíteni utána szépen teszi a dolgát vissza felé már simán megy.
Kell egy új küszöb vagy rámpa.
Megnéztem a Mop 2 eleve magasabb a kerekekkel igy nem csúszik meg valószínű azért tud átmenni.
------------------
Felmosás egész hatékony , lassabb mint az L10 s plusz de alaposabb.
[küszöb] [kép2] -
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Hát neked is azt javaslom, hogy nézd meg van-e valamilyen pöcök a szennyvíztartályban.
Gyors kereséssel ezt találtam, egzaktul nincs benne, hogy jó-e a tiédbe, de nagyobb esélye van mint a dreame-snek
: -
LimaBravo69
tag
válasz
rviktor
üzenetére
Kösz az ajánlást, nem is hallotam arról, hogy van ilyen spéci szűrő.
Esetleg bárki használ már ilyet? Szennyvíz tartályba tenném és is, néha megfeledkezem az ürítésről, és olyankor elég büdös tud lenni a tartály.
Qrevo S modellem van, egy éve használjuk nagy elégedettséggel, jó lenne ha bárki megosztaná a tapasztalatát.
Ha más nem lesz, rendelek egyet, az ára nem egetverő, ha nem használ, azt is ki fogom bírni.
Köszi előre is! -
A porszívót ennyiszer zavarta a macska (valójában minden ott van, de mozgókép és nehéz úgy prtscrnelni, hogy látszódjon):

-
válasz
pbalazs09
üzenetére
Annyit tudok modani, novemberben minden is olcsóbb volt. Van ami jelentősen. A Dreame L40 Ultra AE emlékeim szerint volt 194eFt.
A PC-knél mondjuk a memória viszi fel az árat, de azok a cégek akik decemberben jöttek rá, hogy kéne gép, 20-40%-ot buktak egy teljes gép áron Szeptember/Októberhez képest.... Főleg a jó kis tervező gépek, amibe 5-700eFt lett, csak a 64 Gb RAM.
Ellenben nincs a kezünkben jós gömb, akármi is lehet. -
pbalazs09
csendes tag
Sziasztok!
Körülbelül 3-4 hónap múlva fogok beköltözni az új lakásomba és addig is elkezdtem nézelődni robotporszívó után. Ami kifejezetten szimpatikus volt az a Dreame L40 Ultra AE. Látom még a gyártó oldalán meg lehet csípni 206.990Ft-ért, más oldalakon pedig már jócskán többe kerül. Szerintetek van értelme már most megvásárolnom ennyivel előre, vagy ne aggódjak az árakon, mert 3-4 hónap múlva is fogok találni hasonló áron ilyen gépet vagy hasonló tudású másikat?
Köszi előre is!
-
válasz
clyvejhamma
üzenetére
Hát ami Covid előtt készült egy csoda
Covid után már az új se jó...Alapvetően én is megnézem mit dobok ki... Ha kezd fogyni a sörte az oldal keféből vagy hiányos lesz a kefe cserélem, ha nem, akkor reset.
Kivétel a mop, ha szól hogy cseréljem leveszem rakok fel újat és bevágom az ágyneműk mellé antibakteriális 60 fokos hosszú mosásra. Ha segít felírom a hátuljára, hogy második kör, ha nem akkor kuka.
Porzsák: hát nekem 3 hetente mondja, hogy megtelt, de hosszúszűrű macskás vagyok... Kiszedem összepréselem visszateszem, aztán ha nem megy össze eléggé akkor kuka. Az irodában ha azt mondja megtelt, akkor megtelt. -
clyvejhamma
aktív tag
-
simico
aktív tag
Bő egy éve vettem az S8-t, naponta takarít. Üzemóra alapján a főkefék életük végéhez értek, már cseszeget az app, hogy cseréljem őket. Én viszont nem látok semmit a két gumis főkefén amiért cserélni kéne, semmi látható kopás nincs, ugyanolyan jól feltakarít még most is mint új korában. Szerintem egyelőre csak az appban fogom resetelni, de ténylegesen még nem cserélem le őket.
Főleg mert az oldalkefe cseréjével is megjártam pár hónapja: azt cseréltem amikor szólt az app, elvileg eredetit vettem, a gyárival teljesen egyező a csomagolás is és nem az olcsót vettem. Amit levettem a gépről az még ránézésre teljesen jónak tűnt, nem hiányoztak szálak és jól álltak a sörték; ehhez képest amire cseréltem, az már egy hónap után elkezdett szálakat elhagyni és nem néz ki olyan jól sem
- szóval vagy mégsem eredetit adtak drágábban, vagy az eredeti is rosszabb minőségű mint amivel a robit adták
Ezek után nem lepődnék meg, ha csere főkefék is rosszabbak lennének... -
iqkacsa
csendes tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Szia!
Nekem gen1 van kb. 1 éve, az szól mindenért (porzsákért még nem szólt, eddig azt egyszer cseréltem). Ha nem porszívózik rendesen, akkor érdemes ránézni a porzsákra vagy a belső porgyűjtőre.De ahogy írták aliexpreszen érdemes nézni, csak rendelés előtt nézz rá a kommentekre/ értékelésekre. De néha magyar boltokban is van.
Tisztítószert legutoljára innen vettem, mert itt volt a legolcsóbb.
https://shop.dreame-hungary.hu/ -
válasz
esmi89
üzenetére
Jó kérdések
úgy látom, te is macskás és automatizálási bolond vagy
Sorry. De a macska szarási utáni takarításnál jót röhögtem
.1.) CleanGenius alapos

2.) Ütemezve, ha egyikünk sincs itthon, de ha tudom, hogy nem megyünk el kézzel szoktam indítani. Van 3 Zóna és a Zónák között addig vár amíg nem mondjuk neki, hogy mehetsz tovább
3.) Az hogy elmegyünk itthonról, akkor következik be, ha legalább 10 perce, messzebb vagyok mint 300 méter
Illetve a szárítógép befejezésekor, ha nyitva van a fürdő ajtó, akkor megy a porszívózás/felmosás. (Mert mindig minden tiszta szösz
)
4.) Néhány dolgot arrébb szoktam tolni (pl.: Macska bútorok, légtisztító, pátásító) és minden nap máshová, illetve a macska WC-t beteszem a kádba. Itt az x50 magától jobban takarít, a térképen elhelyezett macskaalom miatt. -
esmi89
friss újonc
Lenne pár kérdésem

1.) Ki milyen módban futtatja a gépet? [Én CleanGenius Alapos módban]
2.) Milyen sűrűn megy nálatok a porszívó? [Ütemezve: naponta, ha elmegyek itthonról]
3.) Van-e valami elborult plusz ütemezésetek? [Nekem ha macska elmegy WC-re és nagydolgozik, akkor 09:00-20:00 között felmossa a fürdőszobát, este 20:00-24:00 között csak porszívózik, mert már nem tud megszáradni a mop, amíg lefekszem alduni
)
4.) Mennyire kell rendet rakni porszívózás előtt? [Ebben az x50 ultra egy állom, ha nem pakolok el semmit akkor is végigmegy a lakáson. Bár pár dolgot inkább felpakolom, hogy ott is legyen takarítva.] -
esmi89
friss újonc
válasz
tibbike01
üzenetére
A mosószert nem tudom szól-e, a régimben nem volt mosószer adagoló, de gondolom szólnia kéne
A porzsákért szokott szólni viszont, talán túl gyorsan is szól. Néha visszateszem még, mert félig sincs.
Porzsák, Mop és henger nekem AliExpress kombinált csomagban szokott jönni, érdemes megnézni mennyi negatív/magyar komment van és azok mit írnak (ha nem a terméket szidják, akkor nincs baj
)
Tisztítószert néztem Ali-n de drágább volt a Dreame AWH6-os mint Magyarországon.
Szokott lenni az Iponon és az Alzán, most persze épp nincs.
Mivel nem találtam tisztítószert, így pont tegnap rendeltem ezeket amazonon (még nem jött meg):
DREAME Cleaning Solution for dreame 6.000 Ft
és hogy legyen 20.000 Ft kipróbáltam ezt is:
Pack of 22 Accessories for Dreame X50 Ultra 10.700 Ft
meg vettem még egy zoknit
de gondolom az nem érdekel.
Azaz érdemes itt is átnézni a dolgokat, csak annyi ugye, hogy az ingyenes szállítás 20.000 Ft. Ha nem éred el, akkor kb 3000 Ft a szállítási költség. -
tibbike01
addikt
Dreame L10S Ultra Gen2 (2 hónapja használjuk)
Szól majd, ha elfogy a felmosószer a kis tarályból?
Szól majd, ha megtelik a dokkoló porzsákja és cserélni kell?
Porzsákot, felmosószert, mopot...stb hol tudnék jóáron beszerezni? -
esmi89
friss újonc
válasz
w.miki
üzenetére
A pontom arról szól, hogy régen CIF-et adagoltam a tartályba, de ahhoz hogy érjen valamit elég sok kellett... Most hogy a gépem tudja adagolni így marha olcsó lesz a mosószer.
Azaz az a trükk, hogy ha a gép adagolja nagyon gazdaságos. Kézzel nem tudsz ilyen keveset és pontosan adagolni. -
esmi89
friss újonc
válasz
Dwatti
üzenetére
Nem annyira sima ez... nekem is ilyen van. Az X50 ultra átugrik rajta
a régi gépemhez meg tettem egy ilyet a váltóra: https://www.aliexpress.com/item/1005009184248916.html -
válasz
Dwatti
üzenetére
Térkép készítésnél nagyon bátortalan tud lenni. Amit Graphics írt, reset és azt mondanám rögtön indítsd egy porszívózást egyenlőre felmosás nélkül. Ha nem megy át akkor elállás, lehet baja van. Szerintem pont 1,7 párom anyjánál a konyha küszöb és átmegy rajta a D20. Ultra.
-
Dwatti
addikt
válasz
Milka 78
üzenetére
Mivel én is csak telefonon beszéltem velük most nincs előttem a küszöb de járólap és parketta váltás van . Azt tanácsoltam addig is rakjanak oda valami kisebb szőnyeget hátha azon felkapaszkodik és átmegy talán utána majd megpróbálkozik magától is más szögből ha az nincs már ott.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Dwatti
üzenetére
Nálam sincs ilyen probléma, simán jár/kel a helységek között. A küszöbről nem tudok nyilatkozni, de a fenti emeleten most raktam rámpákat a Mova M1-nek mert ott is 1.8-2.2 mm-es küszöbök vannak. Azért nem volt őszinte a mosolyom amikor 2 cm-ert le kellett vágnom az (fa) ajtók aljáról, hogy zárhatóak maradjanak

Amúgy szépen meg lehet csinálni a rámpát, de pl egy műanyag ajtónál nem tudom mit csináltam volna azt nem tudtam volna vagdalni. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Dwatti
üzenetére
Mivel nincs előttem a Dreame szoftvere, de nekem úgy rémlik, hogy valamelyik gépekben már be lehet jelölni a küszöböt is.
Esetleg erre vonatkozóan néztetek már beállításokat?

Igen tudom, hogy rengeteg beállítást kínálnak ezek a robotok, és nem szabad egyből azt mondani, hogy ez a gép szar.
Nincs két egyforma lakás-ház, ezért sokrétűen be kell állítani először dolgokat. Ezeket nézzétek át szerintem.
-
Dwatti
addikt
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Dwatti
üzenetére
Quick mappinggal történt a térképkészítés? ( Gyors térképezés, felmosás és takarítás nélkül!)
Szerintem csináljatok egy resetet, csatlakoztassátok újra a masinát és az első frissítést is telepítsétek.

Ez a nem ment át a másik helységbe, erről lehet valamit tudni, hogy mi választja el azt a két helységet?
( 4 ismerősnél van ilyen masina, és nem panaszkodtak eddig rá, az egyikkel hetente beszélek, azt mondja, teszi a dolgát problémamentesen.)
Vigyétek akkor vissza. Nem zárom ki, hogy biztosan lehet gyári hibás is egy cucc és lehet user-error is, egyiket sem tudnám távolról megoldani.
-
Dwatti
addikt
Dreame D20 Ultra ,
lányomék ma este megvették feltöltés ,beüzemelés megtörtént már a térkép készítésnél nem ment át a másik helyiségbe se .
Takarítás- Nem tud át menni az 1.7 cm -es küszöbön 1x -2x megpróbálja és ennyi ,semmi forgás hogy oldalazva menjen mint a régi Mop 2 pro --az simán átment. Nem emeli fel a kerekeket sem annyira. Oda rámpát nem akarnak valószínű megy vissza az MM-be.
-
válasz
w.miki
üzenetére
Nincs semmi trükk. A Dreame mosószere rendkívül kis mennyiségben adagolandó. Ezért gazdaságos, ha maga a gép keveri hozzá. 1 liter 8.000 Ft-os tisztítószer akár fél évet is kitarthat. Szerintem ez olcsóbb, mint a kézi felmosás vegyszer költsége és nincs igényem a kézi felmosásra a gép után. A gép mindig jó illatú és a mop is jó illatú.
Az ilyen előre nedvesítés teljesen értelmetlen egy olyan gépnél, ami rendszeresen mossa magát a takarítás alatt.... max azoknál a gépeknél lehet jó, ahol a dokk nem tudja kimosni a mopot. Aki automata robot vásárol, szerintem nem szeretne a gép után rohangálni és nedvesíteni a mopokat 10-20 percenként
-
w.miki
veterán
válasz
esmi89
üzenetére
Hogy van ez a tisztítószer trükk?
Mivel lehet helyettesíteni a drága szert?Ezt olvastam másik fórumon, de gondolom ez nem az:
"Sokan egyébként közte mi is így csináljuk hogy a mopot nedvesítjük be előtte illatosított felmosószerrel, mivel a tartályba nem tanácsos ilyen szereket önteni. egy ideig eltart mire át nedvesik a mop és így nem az elejétől mossa a padlót." -
válasz
bcsarli
üzenetére
Ezt találtam: Roborock teases new robot vacuum with roller mop - NotebookCheck.net News
meg ezt: Roborock Qrevo Curv 2 Flow – Let's Rock, and Roll | Roborock Global Official Store
De még nem kész termék. -
bcsarli
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy ebben a videoban, mi a tipusa a Roborock Roller Mop-os robotjának?
-
Ha valaki van még úgy vele mint én, hogy péntektől hétfőig ott rohad a szennyvíz a tartályban, annak javaslom az alábbi két terméket:
Original Dreame Ag+ Silver Ion Module 1 modul/1év (1 év / akár ~1.000 Ft)
Dreame Cleaner Sewage Tank Deodorization Accessories 1 modul/4 hónap (1 év / ~ 7.100 Ft)
Van olcsóbb is, de ez a kettő "elvben" gyári modul.Most jöttem az irodából és zártam be a kaput Január 5-ig
. És teljesen szagtalan volt a péntek óta benne álló szennyvíz. -
Dwatti
addikt
Dreame l40 ultra CE vs Dreame D20 ultra
Mi lehet a lényeges különbség ? Ebben az árban szerintem a D20 jobb vétel lehet
Aki használ D20 ultrát hogyan vált be ? -
esmi89
friss újonc
Sziasztok,
sokat segítettek, nem akarok senkit felsorolni, mert elolvastam az utolsó 400 üzenetet és mind nagyon hasznos volt.
Pár dolgot mondanék:
1.) Magamtól is eljutottam oda, hogy amiről nincs Youtube videó azt ne vegyem meg. Attól fél a gyártó is
.
2.) A Teendow a szemem elé került, mert papríton nagyon jó, de ami kínai és túl olcsó ott valami van MINDÍG és csak 2-3 50.000 Ft-os termékükről volt youtube videó így kiesett. Azokért se voltak oda, csak azt mondták, hogy ennyiért csoda hogy megy.
3.) A padlófelmosás meleg vízzel idézek "úri huncutság" jelenleg
1-2 dl 30-50°-os víz nem váltja meg a világot... Hideg padlóra nyomja, a piciny belső tartályába. Még ha 90° lenne és 2,5-3 dl. Ellenben az árát elkérik 400+ (pl.: Aqua 10 Ultra Pro roller hyper super plus, meg ennek a Mova verziója)
4.) amire egy hónap kutakodás alatt nem gondoltam, még úgyse hogy van robotporszívóm, csak akkor amikor elolvastam itt mindent, az hogy megmérjem hová kell beférnie... Az én TV állványom is épp 10 cm... és mivel 2 m2-es a TV állványom így jó lenne ha bemenne alá... A konyha bútorom is kicsit 10 cm-el van a föld fölött, de itt csak kis sávban tud bemenni, de örülök, hogy ez előre kiderült. Eszembe se jutott, hogy a Lidar behúzás, lehet egy opció! A Küszöb lépés a másik, de az nincs.
5.) Aki gép választás előtt van annak a Dreame/Mova és a Roborock kínálata valóban idegörlő... Kitartást hozzá, mert +/-100.000 Ft lehet a tét és igen nagy kényelmet lehet kapni a porszívókba.
6.) Aki szerint a tisztítószer drága, az nem adagolt még kézzel "olcsó CIF-et" a gépbe... Heti 0,75 liter elment az 50.000 Ft/év ez meg 16.000 Ft/év
7.) Jótanács: Csináljatok és mentsetek el egy init térképet, amikor mindent elpakoltok és ha baja van akkor vissza lehet állítani. Ez az OCD-seknek mint én jól jöhet
Ha egy tükör miatt berajzol egy plusz területet.Na szóval köszönök mindenkinek mindent a fórum átterelt az Dreame L40s Pro Ultra-ról az X50 ultrára, pénteken át is vettem
Tegnap hajnalig takarított és nagyon elégedett vagyok vele. HomeAssistant alatt álom, amiben külön köszönet RViktornak, aki tegnap hajnalban még segített beállítani, magyar hangot telepíteni és adott egy dashboardot. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
w.miki
üzenetére
Meleg vízzel nem fog felmosni, max a mopot.
Amint a padlóhoz ér a mop lehűl.
Illetve olyan minimális vizet képesek magukkal vinni, hogy azt is max csepegtetik rá.------
Dreame szériák.
Sorrendben.
F, D, L, XVannak persze átfedések.
D20 a legolcsóbb.
A Teendow sem gyárt, hanem gyártatnak, alin kuponozhato esetleg. [link]
De tapasztalat nincs vele!És csak a mopot mossa meleg vízzel.
-----
Másik kérdéshez, mert akkor ez nem egyértelmű.A leesés szenzor a gép alján van, tehát nincs összefüggés, hogy éjszaka miért ne menne.
A gép a lakásban a térkép, és javarészt a lidar alapján tájékozódik , illetve oldal szenzor és ha van front kamera vagy más érzékelő .
Használt gépek meg ritkán vannak, hardverapron se nagyon, max ha valaki épp váltani akar, de nem túl aktív piac.
-
thomasvold
őstag
Akinek L40 Ultra AE van, figyelje, hogy működik-e a mop kihajtás. Amikor dobozból újonnan kivettem, biztos, hogy működött. Most vettem észre, hogy nem működik, kicsit utána olvastam, külföldi fórumon írják, hogy firmware frissítés után sok esetben nem megy. Volt 2 frissítés, valószínűleg azóta nem működött nekem.
Ha csinálsz egy gyári visszaállítást a gépen lévő gombbal, akkor fog működni ismét.Remélem ezt majd megoldják, de nem mindenkinél fordul elő szerencsére, nálam megtörtént.
Szerk.: Itt is írja :

Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hobby rádiós topik
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Akciókamerák
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

- szóval vagy mégsem eredetit adtak drágábban, vagy az eredeti is rosszabb minőségű mint amivel a robit adták
Ezek után nem lepődnék meg, ha csere főkefék is rosszabbak lennének...
A porzsákért szokott szólni viszont, talán túl gyorsan is szól. Néha visszateszem még, mert félig sincs.

farkas26