- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- potyautas: Imádlak Bulgária
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
esmi89
kezdő
Hát így is lehet gondolkozni...

Mint 30.000 pascal egy szám, nincs értelme, marketing. De a Dreame pl leméri mindegyik motorját, teljesen életszerűtlen körülmények között, viszont mindegyiket ugyanúgy.
Így a 19.000 és a 30.000 között van különbség, az más kérdés, hogy 1 négyzetcentis lyukon át szívva, de van különbség. A valóságban ez lehet 10,8%.
Robotporszívókkal foglalkozok a hőskorban kezdtem, a támolygó gépekkel. Az új gépek halkabbak, erősebbek és jobbak. egy 30.000 pascalos 15* erősebb, mint egy 2.000 pa? nem.... de erősebb? igen. A 2.000 Pa parkettára jó, de a macskaalmot már ne várd tőle, hogy hiánytalanul felszedje.
A legjobb teszt ha van hosszúszőrű macskád. Ezt már csak az L40 Ultra AE széria és felette szedi fel egy körben... A D20 Ultra már csak két körben.
Az x50 alapos módban úgy takarít, hogy nem kell még egyszer elindítanom. Ebben benne van a szívóerő, a dupla kefe, a szoftver (CleanGenius) és az hogy látja mennyire piszkos és még vissza is megy. -
xekta
csendes tag
válasz
esmi89
üzenetére
Hát én értelek, de ez akárhányszor elinditod így van. Ha az újabb modell után elinditok egy regebbit tesztre akkor is szed össze. Bár perzsa macskám nincs tesztre
de a motor maradt bennük ugyan akkora, még azt is megkockaztatnam, hogy hogy tekercsre is ugyan az, max a legutakkal tudnak jatszani. -
esmi89
kezdő
-
Tomszlaj
tag
Koszi szepen!
Megrendeltem. ☺️Koszonettel,
Tomszlaj -
Milka 78
nagyúr
Ilife30Pro 34700ft az Alin.

Én is vettem belőle 1-et az emeletre és a Mova M1 helyét gyorsan átvette. Őszintén szólva mindent ár/teljesítmény alapján nézek és bizony ez a gép jobban lenyűgözött mint a D20 Ultra!
Jómagam 33 forintos áron jutottam hozzá és sanszosan lehet egy hajszállal olcsóbb is lesz, de őszintén szólva a garancia kérdését is belevéve itt kis hazánkba dupla áron sincs hasonló képességű gép amin van önűrítős dokkoló. Van valami Cecotec Conga 60k-ért ami elvileg mindenbe gyengébb, de kb ennyi...
Lassan 2 hete használom és azt tudom mondani, hogy nagyon ügyes kis gép. Nagyon óvatosan és biztosan navigál, nem téved el (2 hálószoba,1 gyerek szoba, bonyolult terep), nem ugrik fejes a lépcsőházba, szőnyeget egész jól felismeri és bár nem egy bokor ugró, de az 1.4cm-es küszöböt azért megoldja (2cm-hez rámpa kell). Az app jól használható és fapad egyszerű.
Kaptam hozzá csere zsákokat, oldalkefét, de bagóért van hozzá minden is az Alin.
Persze időnként a hengert le kell takarni a hosszú hajszálaktól, nincs forgó mopp és egyéb úri huncutságok, de budget kategóriában nagyon jó kis gép és az itthoni piacot kb kicsinálta.
Graphics fórumtárs tesztje is ajánlott anyag a témában
-
esmi89
kezdő
válasz
werszomjas
üzenetére
Egy jó robot mellett max a power H15 Pro való. Az ugye felszedi a kiömlött levest tésztával is
Itthon nekem is van z30-am/h15 Pro-m is (nem vettem "tesztelésre" van) a H15 Pro-t évente 3-4*veszem elő... ha kiborítok valamit trutyisat. -
esmi89
kezdő
válasz
werszomjas
üzenetére
Hát a különbségek listája nem nagy.
Picit halkabb, UV fertőtlenítés van benne, de a legnagyobb különbség, hogy kényelmesen mászik 3,5 cm felett is küszöböt, mert lába van, nem pót kereke. -
zoleeno1
veterán
Január 22-én rendeltem a többször linkelt Amazonos lötyit, ma meg is jött. Ez gyors volt, többen írták, hogy sokat kellett várni, csak azért említettem meg.
-
Gubu0101
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Nekunk a Philips Aquatrio van,mondanom se kell miota a robot van elose vettuk,legalabb is a vizes moso reszet.Kulon van egyseg a szaraz porszivozasra azt mar tobbszor hasznaljuk ha kell.Amugy nekunk netto 54nm nem birt ki egy toltessel.Igy inkabb tenyleg csak gyors felmosasra valok vagy ahova esetleg a robot nem tud bemenni.
-
werszomjas
addikt
Vettem egy Dreame Z30 Aquacycle porszívót is (125k), gyors felmosáshoz.
Habár nem szárítja magát, mint a H12-H15, de mint csak porszívó jobb választás annál sztem (könnyebb, kisebb) alkalmi felmosásra meg kíváncsi vagyok, milyen a felmosó feje.
Elvileg ez tölti magát a dokkolón, a sima Z30 nem. -
werszomjas
addikt
X50 Ultra is eddigi legjobb áron.
322 249 Ft, bár kérdés, megéri-e a felárat az L50 hez képest. -
esmi89
kezdő
válasz
werszomjas
üzenetére
Ez nagyon jó ár valóban: Tomszlaj itt a géped
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
werszomjas
üzenetére
Ez jó cucc most ennyiért.
-
werszomjas
addikt
Dreame L50 Pro Ultra - 269 849 Ft
robotworld - nem tudom mennyire megbízható webshop, és hogyan kezeli a garanciát mondjuk.
Erre mondják, hogy BB
-
esmi89
kezdő
válasz
esmi89
üzenetére
Redditen találtam:
Az Aqua 10 Roller (RLH31CE) lényegében az Aqua 10 Ultra Roller Complete (RLH71DE-1) „lebutított” testvérmodellje. Ugyanaz az alaprobot, ugyanaz a hengeres felmosórendszer, ugyanaz a takarítási teljesítmény, csak kevesebbet tud a dokkoló.
Fő különbségek:
- Dokkoló: az Ultra Roller Complete teljes automatikus mosószer-keverést, önszárítást, illetve a tartályok teljes körű automatikus feltöltését és ürítését tudja. A sima Roller dokkolója továbbra is kimossa a felmosót és leüríti a szennyezett vizet, de a tiszta vizes tartályt kézzel kell utántöltened.
- Szoftver: az Ultra modell kap pár extra „okos dokkoló” opciót (automatikus keverési arány, önkarbantartási ütemezés).
- Zaj és méret: az alap Roller dokkolója kicsit halkabb, és alacsonyabb, kevesebb helyet kér a pulton.
Takarítási erőben azonosak: ugyanaz a szívómotor, hengerkialakítás és felmosónyomás. A múlt hónapban felbukkant korai „szivárgásos” problémák az Ultra dokkolók firmware-éhez kötődtek, nem magához a robothoz, ezért a Roller verziónak elvileg nem kellene örökölnie ezt a gondot.
Ha belefér, hogy te töltsd utána a tartályt, a nem Ultra Roller szinte ugyanazt az eredményt adja kevesebb pénzért. Ha viszont a teljesen kéz nélküli működés a cél, kényelmi szempontból az Ultra Complete továbbra is jobb. -
Tomszlaj
tag
Sziasztok!
Szeretnenk segitseget kerni, robotporszivo vasarlas elott allunk:
- Maximum 300k Ft-ot szannank ra
- 50nm teruletre kell (keramia jarolap, laminalt padlo es szonyegek - nincs kuszob sehol)
- Fontos a felmosas funkcio, 2 kisgyerek van a lakasban akik renduletlenul dolgoznak rajta, hogy legyen a leendo robotnak munkaja
- Fontos, hogy onuritos dokkoloja legyen
Koszonettel
Tomszlaj -
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Robotporszívót keresek. A keret kb 200k. A terület 140 nm. Felmosás és önürítés fontos szempont, szőnyeg nem releváns, javarészt parketta van.
Köszönöm! -
Milka 78
nagyúr
Ebből a tisztító szerből rendelt már valaki?
-
Milka 78
nagyúr
Vevor desztilláló 16 ropira levihető (kupon+coin) az Alin. Ez az egyszerűbb on/off gombos verzió, de ennyit lazán megér

-
válasz
laszi84
üzenetére
Hát állítólag egy széria volt az Aqua 10 Ultra Rollerből ilyen fröcskölős, nekem pont az jutott. De csak kikopott már ez a széria, a polcokról.
Az én lakásomba az X50 Ultra pont olyan jó, annyira nem bánom. Szerintem Aqua 10 Roller még itt nem járt senkinél... őszintén azt se tudom mi a különbség az Ultra és a nem Ultra között... Pedig majdnem feleáron van
Mondjuk amikor nálam járt az Ultra volt 379eFt....De megtaláltad azt a felhasználást, amire azt tudom mondani, hogy talán a legjobb választás. Az Aqua 10 Ultra Roller. Az X50 Ultra vissza akar majd menni 15, nagyon max 30m2-enként (attól függ mennyire találja piszkosnak a területet. Az Aqua10 Ultra Roller nálam itthon talán nem ment vissza (de keveset volt itt, meg nem is nagy a lakás)
Tudom g*ci dolog azt mondani, de vedd meg nyüstöld és max küld vissza ha neked is fröcsköl (ebben az esetben szívfájdalom nélkül) De szerintem már nem kéne ilyen portékának a polcon lennie.
A 2,5cm-es küszöb mászás Roborockban is valóban felsőpolc. A táblázat szerint, Saros Z70, Saros 10m Saros 10 R, Qrevo CurvX, Qrevo Curv, Qrevo Edge. De egyiket se ismerem
A Dreamenek a 3-4 cm ujjgyakorlat az viszont biztos.U.I.: hogy milyen gyorsan változnak az árak...
Amikor kezdtem írni:
Most meg:
-
laszi84
tag
Sziasztok! A mi házunk tele van magas küszöbökkel >=2,5 cm, ezért mindenképp a felső polcról szeretnénk(kell) választanunk gépet. Sok a hidegburkolat, ezért a felmosás is fontos lenne, de két helyiségben padlószőnyeg van(még). Két szintes házról van szó. A dokkoló a földszinten lenne, itt lenne automatikus takarításra állítva, ahol jövünk-megyünk (pl. előszoba, közlekedő, konyha), ott napi szinten menjen egy kört felmosással, főleg így télen. Többi szoba kb. 2 naponta. Tetőtérbe egy héten kétszer felvinnénk, ott is hidegburkolat és laminált parketta van, tehát jó lenne felmosni is.
A Dreame kínálata közül X50-et, és az Aqua 10 roller-t néztük ki. Már mindkét modell esetén majdnem eljutottam a megrendelésig, de nem tudtam dönteni. Főleg azért bizonytalanodtam el, mert az Aqua 10 esetén olvastam, hogy többeknél jelentkezett egy hiba, hogy a dokkoló alá folyatja a vizet. Úgy vagyok vele, ha kiadok ennyi pénzt egy termékért, akkor az legyen jó...
A Roborock-nál az AdaptLift technológia hasonlóan jó küszöb mászást ígér. Árban is hasonlóak a gépek...de eddig inkább a Dreame palettáját nézegettem. Roborock gépekről vélemény?
A tetőtér felmosását, hogy oldja meg, ha a földszinten van a dokkolója? E miatt is az Aqua 10 roller felé hajlottam, mert annak nem kell visszamennie a dokkolóhoz, hogy kitakarítsa a moppokat. Ha jól gondolom...
A fentiek tudatában várom a tapasztaltabb fórumtársak véleményét!
Két szintes ház, jó felmosási és küszöbmászási képességek, árban meg max. 400-450 k körül.Előre is köszönöm!
-
Graphics
Jómunkásember
Nem reklámozva a Narwalt, de most a Freo Z10 130 ezer forint a geekbuyingon.
Ennyiért elég komoly ez is.
De ez csak azoknak, akik szeretnek kintről rendelni.
-
BB9360
aktív tag
Elnézést, töröltem.
-
Milka 78
nagyúr
Teendow D63s Ultra 79000 ft az Alin lekuponzva.
-
Graphics
Jómunkásember
Ma beüzemeltem egy Narwal Freo Z10-est.
Geekbuyingos vétel ( nem az enyém , ismerős vette, nem linkelek, tuti van jó árban )
Teljesen jó a gép, eléggé alapos volt, könnyű beüzemelni, az appban eléggé sok a beállítási lehetőség, nekem kicsit még szokatlan volt a Dreame-Roborock vonaltól elszakadva.
Ami fura, hogy a koszos vizes tartály átlátszó, a tiszta vizes meg lila .
Kicsit logikátlan, persze van ott jelölés, de elsőre kicsit megkaavaró volt.Jó gép, 140-ért vette az ismerős, annyiért ez is egy jó cucc. Kitolja a mopot, vagy meleg vizes mosás is.
-
esmi89
kezdő
először tedd alacsonyabb (mondjuk dohányzó) asztalra ami mellett tudsz állni, hogy tuti jól megy az esés érzékelő, de simán kell mennie.
Ha felmosós, akkor először mop nélkül tedd fel
és utána mehet a mopos.
És állíts előre többszintes térképet! mert el fogja rontani, ha ezt nem teszed meg. -
Jut eszembe, feleségem látott egy videót, ahol a porszívót feltették a szekrény tetejére is, nem dísznek, hanem takarítani.
Mondta, hogy próbáljuk már ki, vicces lenne ... van benne leesés érzékelő, de azért hát na.
Volt már valaki ehhez elég bátor és/vagy őrült?
-
w.miki
veterán
Van olyan táblázat, ahol a porszívó mop átmérőjének mérete is benne van?
Az én robotomé 11-12 cm, de Ali-n csak olyan mopokat találok, ami 13-14 cm átmérőjű.
Melyik robottal lehet kompatibilis az enyém? Teendow D63S
Kép -
válasz
balint82
üzenetére
Hű pedig ez érzékelő nyűg.
Nézd meg forog-e a lidar, nekem egyszer a macska beletett egy kaja darabot és nem forgott
ha valóban minden szenzor szép és a lidar forog, nyomj egy hard resetet... Egy SIM tűvel 3-5 mp-ig nyomod a reset gombot, amíg nem mondja, hogy factory reset...
Ha ezután is rossz, akkor garancia
vagy belemászott egy pók és meg kell várni amíg arrébb megy
-
balint82
senior tag
Sziasztok Dreame D9 max gen2-m ma estére meghülyült. Előzmény az eddigi 1 helyiséget felosztottam 3 -ra és csak egy 2 ciklusos felmosást szerettem volna elvégeztetni vele.
Írdd és mondd úgy közlekedik, mintha az előre lenne a hátra és a hátra az előre, mindennek nekimegy és nem takarít, a dokkolót nem találja, totál vakon van.
Többször kiírta,hogy az érzékelőt tisztítsam meg, mondani se kell patyolat tiszta.
Kikapcsoltam, egyesítettem a helyiségeket,de ugyanazt csinálja.kb 2 hetes eddig még sosem csinált ilyet.Bármi ötlet?

-
MikeWazowski
veterán
Üdv!
200k körüli áron vennék egy roborporszívót.
70nm2-es lakásba kellene, nincs nagy küszöb. Automata ürítős és felmosós legyen, tehát kell a dokkoló. -
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0C78FCZGQ/
Most pont annyit emelkedett az ára, hogy 3-at ingyen visznek ki.
-
válasz
ArborVitae93
üzenetére
kapcsolj be minden fukciót, ha nem tetted volna meg:
Mi-vezérelt SideReach, MopExtend, Felmosó hosszabbító rések takarításához, Intenzív takarítás bútorlábaknál.
A gyakoriság legyen gyakori.
Told végig egyszer a házon CleanGenius alapos módon.
Kell neki egy gyors térkép, meg két kör és utána már jó szokott lenni. Amúgy egyre okosabb lesz minden futás után, de a fentiek azért jó ha be van kapcsolva.
Ja és ha van egy jónak vélt térképed mentsd el! ha bármi miatt elromlana legyen mentésed. -
ArborVitae93
újonc
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Dreame X50 Ultrát és tegnap került először kipróbálásra. Alapvetően elégedett vagyok vele, de azt tapasztalom, hogy nem megy elég közel a falakhoz és sarkokhoz (az oldalkefét is ritkán tolja ki), ezért a fal mellett otthagyja a koszt. A firmware a legfrissebb verziójú, a szenzorokról levettem a takarófóliákat. Próbáltam állítgatni, az ütközés elkerülő módot is kikapcsoltam, de a helyzet nem változott.
Egyedül akkor sikerült normálisan végigmennie a falnál, ha takarítás közben kijelöltem extra takarítási zónának az érintett részt, de azt ugye minden futásnál ki kéne jelölni, szóval nem tekinthető végleges megoldásnak.
Van ötletetek, hogy ennek mi lehet az oka és lehet-e javítani rajta? Esetleg idővel okosodik magától? Eddig egyszer ment végig a teljes lakáson, majd egyes helyiségekben külön kétszer-háromszor.
Előre is köszi a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060 (ELKELT)
- Lenovo ThinkCentre/ Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de a motor maradt bennük ugyan akkora, még azt is megkockaztatnam, hogy hogy tekercsre is ugyan az, max a legutakkal tudnak jatszani.

Az én lakásomba az X50 Ultra pont olyan jó, annyira nem bánom.
A Dreamenek a 3-4 cm ujjgyakorlat az viszont biztos.

Igen ez volt a tippem nekem is.
farkas26