Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
DCI_market
üzenetére
Szerinte az most ár értékben egy jó cucc.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
DCI_market
üzenetére
E30 Ultra nem rossz, de nem meleg levegővel szárít sajna.
D20 Ultra mennyi ott?
-
válasz
Graphics
üzenetére
Felkeltetetted az érdeklődésem
Most átnéztem nem sok különbség van (4 db) az X50 és az L50 Pro Ultra között, de az L50 Pro Ultra ebben a 4 dologban egy lehelettel fing különbséggel gyengébb. Egyetlen komolyabb az Easy Leap vs ProLeap, a többit észre se lehet venni.X50 Ultra vs L50 Pro Ultra: 19500 vs 20000 Pa; EasyLeap (4cm) vs ProLeap (6cm); 75°C vs 80°C; 180 tárgy AI-al vs 200 AI-al.
Nem is értem a létjogosultságát, miért hozták létre

De legalább ahogy nézem ez is megkapta a karbantartás mentes MOP mosót.
Az X60, meg 600.000 Ft-ról indul gondolom mint ahogy ez is. Aztán egy év múlva lesz jó vétel. -
válasz
Graphics
üzenetére
A Mova P50 Ultra nem volt meg, de a másik kettő, pont annyiba kerül (jelenleg is) mint a Médiában az X50 Ultra.
A Dreame Aqua10 Ultra Roller meg azért maradt ki, mert nekem szivárgott a dokk és azt láttam, hogy másnak is volt vele ilyen problémája. De simán lehet, hogy hibás szériát fogtam ki. Illetve a dockoló állomás mocskos lett 2 nap alatt. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
rviktor
üzenetére
Kettő között is van azért élet.

Mova P50 Ultra
Dreame L40s Pro Ultra
Dreame L50 Pro UltraÉs még említeni lehet a Roborock masináit is.
Minden kerettől függ.
Ja és ott van a Dreame Aqua10 Roller is.
Ezek ha épp akciósak, mert sűrűn változik mostanság, akkor jók lehetnek szintén az említett gépeken kívül.
-
válasz
DCI_market
üzenetére
Ahogy írták az "olcsóbb" megoldás a Dreame L40 Ultra AE
vagy a drágább az X50 Ultra
Ami különbség a kettő között:
- az x50 ultra kényelmesen lép 4 cm-et
- be tudja húzni a lidart (ha van 10 cm magasságú rész, ahová mondjuk csak ez fér be)
- két kefés (egy gumi/egy sörtés) megoldás így a szőr nem akad fent
- nekem a fő döntő szerep az x50 ultra mellet az hogy kb gondozás mentes a mop pad mosó része. Lassan egy hónapja nem takarítottam és még szép
- Matter támogatás még a home assistanthoz érdekes lehet.
A többi különbség nem jelentős, ha egyikre sincs szükséged, a Dreame L40 Ultra AE egy marha jó gép.
Jótanács: A szőnyeg miatt érdemes olyan helyen venni a neten, ahol tutin működik az elállás (pl.: Alza, MediaMarkt), mert bármelyik típus megmakacsolhatja magát és lehet vissza kell küldened, ha nem tetszik/nem megy. Nekem pl. a Roborock Qrevo Curv 5A1 pl: nem ment rá a koromfekete szőnyegre
a Xiaomi Vacuum 5 Pro meg felmosta a szőnyeget. az X50 Ultra minden akadályt vett és még az erkélyre is kimegy, ha akarom 
-
válasz
Milka 78
üzenetére
Régen amúgy volt nekem is deszt víz készítőm, mert katasztrófa milyen kemény itt a víz. Én utáltam használni és az enyémnek hangja is volt. Na történt egyszer, hogy elromlott, viszont menet közben lett ez az ivóvíz szűrő, mert már az íze se tetszett és elkezdtem használni a gépekbe is. Meg is lepődtem, amikor tapasztaltam, hogy annak ellenére hogy a TDS érték nem változik, nem rakódik le mindenhová. Jó kávéfőzőbe is, meg a macskaitatóba (amibe a deszt víz nem).
A régi gépem is ~4 liter/napot zabált + volt még egy gépünk ami csak deszt vízzel ment, de annak nem kellet ennyire sok mint a porszívónak. De itt is észrevettem, hogy csökkent a számla, pedig ez sok éve volt és akkor még 35Ft-volt az ára.
Na most nekiálltam számolni és nem is annyira kispénz a mai árakkal, reggel feltöltöttem a tartályt kb~4,2 liter mert nem töltöm teli és maradt ~700 ml - hogy jobb legyen számolni - ez 3,5 liter/nap. Mondjuk tény, hogy Ultra mosás van beállítva, a legsűrűbb útvonallal, ezért eszik ennyi vizet.
Viszont 2 kw-al számolva ~35 Ft/liter az ~122 Ft/nap, ~3,7eFt/ hó, ~44eFt/év
Most ezen én meglepődtem, ez annyi mint a szűrőm és csak a porszívóról van szó.
Bár tény, hogy az első készletet brutál drágán adják... -
Graphics
Jómunkásember
válasz
DCI_market
üzenetére
A szőnyeget ki tudod jelölni amúgy appban is az X20+ kapcsán.
A suppedos szőnyeg mindnek ellensége sajnos, mert az alsó szenzor túl közel kerül a szőnyeghez.
Ha váltani akarsz mégis, akkor Dreame L40 Ultra AE.
Gyári Dreame folyadék.
-
DCI_market
tag
Sziasztok. Régebben talán itt olvastam hogy a xiaomi x20+ban nincs szőnyeg érzékelő. Addigra már megvettem sajnos, sokszor szenved is a nappaliba és elakad kb 2,5cm magas sűrű süppedős szőnyegen, vagy a dokkoló van hozzá közel vagy fogalmam sincs arrol miert talál helyre nehezen és akad el időnként . Minden esetre most lehetőségem lenne lecserélni. Minden más tekintetben elégedett voltam vagyok.
Az x20 pro / max verziók közül vagy más márkánál kutakodjak?
Kb. 35m2 a takarított felület, és van egy pomerániai a házban.Illetve van olyan tisztoszer amit erdemes használni? Lágy vízzel használjuk az x20+ jelenleg.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
rviktor
üzenetére
A vizkövesedés orvosolható, a 3kw meg jóval olcsóbb mint egy flaska ioncserélt, de ugye a termosztátnak köszönhetően sem megy csövön így kb 2 kw ami 140 forintra jön ki (majd lemérem).
A kényelmi rész is vitatható. Feltöltöd, bekapcsolod, örülsz.
Értelem szerűen egy szűrő+csap kombó kényelmesebb, de ugye kis pénz kis foci.
-
válasz
Milka 78
üzenetére
Hát ha 1l/óra a sebesség (ez már jónak számít, a megjelölt árkategóriában). Akkor 4 óra alatt készül el egy tartályra való. Ez idő alatt megeszik 3 kw áramot, ez se gazdaságos, kényelmesnek meg végképpen nem mondanám.
És a non plusz ultra, majd a desztilláló fog elvízkövesedni ennyi használattól
-
Orion köd
csendes tag
Annak örülök, hogy szemmel láthatólag nem a géppel van baj. Most végigment egy full takarításon a Roborock appban kreált térképen, csak az a baj, hogy az egyetlen ferde teraszajtós falat vette vízszintesnek, ezzel párhuzamosan megy ferdén az egész házban. Még játszadozom vele
. Köszönöm a válaszokat!
-
válasz
Orion köd
üzenetére
Hát ha CN szerveres vagy ott nekem sűrűn volt problémám a térképpel. A DE szerveren egész stabil volt mindig a térkép. Kb a fene tudja mi volt nálad, mert a HardReset is elég durva, meg az APP váltás is
Amennyiben nem használod az Xiaomi ökoszisztémában a porszívót, akkor talán a Roborockal jobban jársz.
De én pl pont a sok applikáció miatt tértem át HomeAssistantra
Bár a térképet nem úszom meg, az felhőből megy, de legalább már net nélkül is eltudom indítani a porszívót.
Pont most csináltam ilyen vezérlőpultot hozzá
https://imgur.com/a/J000DYX -
Graphics
Jómunkásember
Hát kutattam, véletlenül találtam egy akciós Dreame L10s Pro-t , igaz nem mostani széria, de kellemes az ára és van forgómopos felmosás.
Ennek van Gen2-es verziója is nagyobb szívóerővel
Ebbe tudsz tenni ha kell még Tricut kefét is a cirmik szőre ellen ha kell.
Még ott van a Xiaomi S20+ White is. Emlékeim szerint ez még épp Dreame termék.
-
Louro
őstag
Akkor eljutottam oda, hogy vannak opciók, akkor a kötelező kérdéseket is bedobnám:
- első kérdés mennyit szánsz rá? 100-120k
- mekkora területre kell? 40nm, szőnyeg, küszöb nincs
- fontos e a felmosó/illetve feltörlőfunkció? EGy könnyed felmosás nem lenne rossz, de a porszívó része a legfontosabb 3 macska mellett
- legyen e önürítős dokkolója? Az biztos nem férne be a 150-160mm magasságba (padló és a bútor alja között. Igen, az ürítés 1-2 naponta szükséges. De ez most is így van. Egy első generációs Roborock van, ahol még az appban kínára kell állítani a régiót, hogy működjön. -
thomasvold
őstag
válasz
YellowFlash
üzenetére
Gratula, sok örömet hozzá
-
Orion köd
csendes tag
Igen Roborock és a MiHome-ot használtam
-
Orion köd
csendes tag
Köszi, megnézem
-
válasz
Orion köd
üzenetére
Hát a térkép mindig felhőbe megy lehet átmenti hiba, de ha több napja tart akkor furcsa.
Az S5 Max talán roborock, próbáld meg a saját alkalmazásában. Néhány eszköz regisztrálható a sajátban és a MiHome-ban is és más felhőbe dolgozik.
Csak sima reset volt vagy Hard Reset?
HardReset:
1.) Nyomd meg a Reset gombot (a robot újraindul).
2.) Ezután tartsd nyomva a Home/Dock (ház ikon) gombot, amíg be nem mondja, hogy elkezdi a gyári visszaállítást. -
YellowFlash
aktív tag
Megjött
Jó nagy dög doboza van...
-
Orion köd
csendes tag
Sziasztok! Ezer éve nem jártam itt, mert probléma nélkül ment az 5 éves S5 Maxom. Eddig.
Offlineba került, nagy nehezen visszaállítottam a wifi kapcsolatot, de azóta nem tölti be a térképeket (földszint, emelet). A nevük megvan, de nem tölti be egyiket sem. Amit csináltam: áramtalanítottam, ki-be kapcsoltam, resetet nyomtam (többször is), alkalmazást újra indítottam. Ma elindítottam újratérképezni, nem jól megy, eleinte követte a falat, de aztán elkezdett logikátlanul összevissza menni. Ennek ellenére a dokkra visszatalált alkalmazásból. Az érzékelőket, lidart letakarítottam. Ja és az alkalmazásban nem látni merre megy. Van valami ötletetek , mi állhatott fejre benne?
-
zoleeno1
veterán
Nagyobb bútorláb (már ha lábakon áll)? Nálunk is volt egy pelenkázó, amiknek 10cm-es lábai voltak. Régi robi bement alá gond nélkül, x40 még úgy sem, hogy kitekertem a csavart. Tettem rá 15-öst, problem solved
350 ft volt darabja a helyi faáru kereskedésben, el sem akartam hinni, hogy ezek ilyen olcsók. Ráadásul nem is gagyi műanyag, hanem fém az egész, a talpán kívül. -
Graphics
Jómunkásember
Van egy táblázatom, amiben benne vannak a portartályok méretei is.
Mindjárt nézek neked valamit

De a dokkolók mérete necces.
D20-nak nagyobb portartálya van, de 126mm-es a dokkolója.Nem találtam 125mm alatti dokkolóméretet sajnos.
Xiaomi S40C - 130mm dokkolóval
Xiaomi S40 Pro - 146mmSzóval ezt a méretet sajnos nehéz lesz "átugrani"
-
Louro
őstag
válasz
zoleeno1
üzenetére
Még talán a legelső generációs Xiaomi robot dokkolója pont befér. De akkor lehet emelnem kellene a bútoron.
Sajnos ez a robot már gyakran nem talál vissza a helyére. Pedig takarítva van. Ráadásul van, hogy magától elindul a dokkolóból, hogy beálljon a dokkolóba. Igaz van vagy 7-8 éves masina. Csak motort kellett benne egyszer cserélni.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Bár itt gyakran látni, hogy nagy tartállyal rendelkező gépeket ajánljátok.
De mivel nekem bútor alá kellene, ahol nagyon max 12,5cm hely van, tudtok ajánlani olyat, aminek szolid méretű dokkolója van és neadjisten fel is mos?A napi ürítése nem probléma. Sajnos a nagy tartály praktikus lenne, de nem igazán van hely, ahol ne lenne útban.
-
thomasvold
őstag
-
Casti98
tag
Sziasztok. Ki melyiket választaná?
ROBOROCK QREVO 5AE vs Dreame L40 Ultra AE
Normál lakás, 80 nm, (járólap és laminált 60-40%) nincs küszöb, nincs kisállat. 2 hölgy hosszú hajal, 2 db pár nm-es szőnyeg a nappaliba és a gyerekszobában. Keret: 220k +- pár 10K ha érdemes.
Thx
-
válasz
thomasvold
üzenetére
A mosószer "patronok" az L10s-be (meg ebbe a generációba) valóak. az L40 X40 X50 már a literesből kér a saját tartályába. Olcsóbb is és tényleg sokáig bírja. Nekem napi 1 felmosással, havi 1,5 dl fogy. (45 m2 a ténylegesen felmosott terület). Úgy hogy CleanGenius megy alapos módban. Így a literes csomag fél év és 8-9000 Ft szokott lenni.
@Kiskutya
Porzsákot/mop pad-et aliexpressen simán lehet venni. Egyedül a kefe nem tetszett, bár állítólag abból is van jó. A régibe onnan rendeltem ezeket és soha nem bántam meg. Ehhez most hála istennek kaptam egy éves felszerelést. -
Kiskutya
veterán
válasz
thomasvold
üzenetére
Köszi és porzsák? Vannak állítólag jó utángyártott cuccok is nyilván ha nincs nagy különbség árban akkor lehet érdemesebb a gyári.
-
Kiskutya
veterán
Tud valaki ajánlani az l40 ultra ae géphez porzsákot meg mosófolyadékot hol lehet venni jó áron? Gondoltam betárazok nemtom meddig elég ami járt mellé!
-
Kiskutya
veterán
válasz
thomasvold
üzenetére
Köszi, ok!
-
Kiskutya
veterán
Tegnap jött meg az l40 ultra ae. A doboz súlyán meglepődtem nehezebb mint gondoltam. A csomagolás nagyon igényes a beüzemelés pofon egyszerű. Mindenen érződik hogy ez egy más kategória mint az előző xiaomi s10 volt! Ma tudtam tesztelni mert tegnap 15%on volt az akku. Még ismerkedünk de eddig tetszik! ( Kábeleket felismeri a szőnyegeken hallható hogy nagyobb teljesítményre kapcsol)
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Xiaomi Mi Pro 2 Elektromos roller! 10 métert futott!
- Segway Ninebot KickScooter D18E
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- LG mosógép és hőszivattyús szárító összeszerelő konzollal
- !!AKCIÓ!! Vadonatúj, bontatlan iScooter iX6 elektromos roller, 1 év gari 45 km/h, 1000 watt
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Most átnéztem nem sok különbség van (4 db) az X50 és az L50 Pro Ultra között, de az L50 Pro Ultra ebben a 4 dologban egy lehelettel fing különbséggel gyengébb. Egyetlen komolyabb az Easy Leap vs ProLeap, a többit észre se lehet venni.

a Xiaomi Vacuum 5 Pro meg felmosta a szőnyeget. az X50 Ultra minden akadályt vett és még az erkélyre is kimegy, ha akarom
. Köszönöm a válaszokat!

farkas26