Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- talmida: My Art II.
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaciokos
őstag
Aki a Nova körüli huzavona miatt másik launcherre vágyik, annak ajánlom, nézze meg a hyperion-t. Nekem leginkább ez hasonlít a Novához. Nem akarja megváltani a világot káprázatos új ötletekkel, sima hagyományos launcher sok testreszabási lehetőséggel. Egy pár bug-ot találtam benne a beállítások mentése/visszaállítása témakörben, de semmi olyan, ami zavarná a használatot. Régebben azért volt benne pár csúnyább hiba, ami miatt még nem váltottam rá, de azokat már javították.
-
F.B.I.
veterán
üdv!
Google fotók segítség kellene!
Van egy 100Gb - os Cloud előfizetés, amiben gyűjteményeket hoztam létre. 2 hónappal ezelőttig, úgy működött a megosztás, hogy kijelöltem képeket és azokat szépen elküldte a kiválasztott appba (Messenger SMS stb). Mostanában azonban már csak egy Google fotók linket küld.
Hol és hogyan kellene megváltoztatni, hogy a régi módszerrel küldje? XIAOMI 13T.
-
Aurig@
őstag
Üdv.
Mi a különbség a Brave és a Brave Nightly között.
Feltettem az utóbbit, de semmit sem látok a sima Bravehez képest. -
kaciokos
őstag
válasz
Bal0924
üzenetére
Samsung One UI alatt meg is tudod jeleníteni, de akkor itt nyilván nem erről van szó.
Ha van olyan lehetőség, oszd meg a hálózatot QR kóddal, és egy másik telefonon olvasd be a kódot, de ne úgy, mintha a WiFi-re akarnál csatlakozni, hanem egy kutya közönséges QR olvasó appal, ami aztán megjeleníti a QR kód tartalmát, ami tulajdonképpen egy szöveg lesz, benne többek között a jelszóval.
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Meglehet tudni a nem aktív hálózat jelszavát?
Amit korábban használtam wifi hálózat, de most nem elérhető, de a jelszava kellene.
A wifi beállításokban csak törölni tudom, megjeleníteni a jelszót már nem. -
Bercúr
kezdő
Sziasztok.
Találkozott már valaki ezzel a camera kit appal?
Csak ota ról frissítek de a gyári telepítőben alapból benne van a snap chat kamera aplikációja. Nekem eléggé gyanusnak tűnik. Első frissítéskor ott van a többi gyári frissítendő alkalmazások között is.
-
válasz
kissandris
üzenetére
Ha neked nem a lehetőségek tárházát jelentik, miért használod őket? Válj le a digitális életről.
-
válasz
Indiant
üzenetére
Vitatnám. Ha otthon van a fiókban, akkor igencsak korlátozottan elérhető.
Nagymama állandóan ezzel küzd nálunk, hogy sosem tudja, hogy mit írt fel, hova mi a jelszava és mivel a naptár is egy darab papírbaptárban van vezetve otthon így azt sem tudja, hogy mikor ér rá. Hiába van a kezében az okostelefon, egy csomó mindenre nem használja... 
-
kissandris
csendes tag
-
kissandris
csendes tag
válasz
ggeleven
üzenetére
Köszi, hogy próbálkoztál vele!
Igen, erre jutottam én is, BT vagy quickshare a járható út kb. Bosszantó, mert látszólag kitehetném facebookra, elküldetném gmailre, kb. bárhová, kivéve a Keepbe (gondolom nem véletlen), amivel nagyjából fele idő alatt megoldható lenne rámézésre.
Próbáltam nézni a Keep engedélyeit a xiaomin, de nem találtam meg, hol lehetne megadni file hozzáférést vagy más engedélyt neki (nem biztos, hogy ezen múlik). -
svgyula
addikt
válasz
kissandris
üzenetére
A legjobb a notesz otthon fióba bezárva!
-
válasz
kissandris
üzenetére
Valóban nem ajánlja fel a Keepet. Így ment nekem szövegként a megosztás:
Xiaomi telón Jegyzetbe belelépés, majd jegyzet megosztása szövegként, majd Quickshare és ott kiválasztottam a Samu eszközt.
Xiaomin kép
Samun kép
Samsungon a bejövő jegyzetetnél van megosztás és ott már meg lehet osztani Keepbe. Sajnos csak egyenként megy, és bonyolultabb dolgot nem tudom, hogy átvisz-e.
Hirtelen ez jutott még eszembe, de nem tudom milyen jegyzetek vannak nálatok. -
kissandris
csendes tag
Egy bibi van, mint kiderült: hiába tettük fel a Keepet, a Xiaomi nem exportál szövegként jegyzetet bele valamiért (feldob mindent, facebook, whatsapp stb), így csak a bluetooth marad html-ként, na az jóval nagyobb szívás. Pedig a Samsung Notes simán átjárható a Keeppel..
-
válasz
kissandris
üzenetére
Igen, ezekre gondoltam. Bitwarden és SafeInCloud nagyon kedvelt itt a topicban.
Én a nagyon basic jelszavakat (aminek nincs lényegi hatása, ha ki is szivárog vagy valaki illetéktelen használni akarná) Chrome-ban tárolom lustaság miatt.
Nem biztos, hogy követendő, de a kényelem ugye...
Ha egy kicsit paranoiásabb topictársat kérdezel, akkor ő viszont lehet azt mondja, hogy minden menjen a legbiztonságosabb appba. -
kissandris
csendes tag
válasz
ggeleven
üzenetére
Köszönöm, igen, sejtettem, hogy ez a "százszor mondtuk már" kérdés, elnézést.

Titkosított tárolás alatt a jelszókezelőket érted, mint a SiC és tsai, amelyeket felsoroltál (kimásoltál)?
Nekem igazából nem kell auto kitöltés se weboldalakon, se appokba, meg nem kell master jelszó sem, csak legyen egy biztos hely, amihez hozzáférek, ha épp nem jut eszembe, hogy a díjnet, iskolai ebédbefizetés stb. millió helyen mit használok (igyekszem mindegyiknél pár karakternyi egyedit beletenni, plusz van ugye, ahol meg kell változtatni X időnként stb.) -
válasz
kissandris
üzenetére
Összefoglalóból:
Jelszókezelő:
SafeInCloud
BitWarden - online jelszókezelő
Proton Pass - a Proton email és SimpleLogin mellett kijöttek a saját jelszókezelőjükkel Android-ra és Chrome alapú böngészőre meg iPhone/iPad-re is - weboldal itt
KeePassDX - off- és online jelszókezelő
Keepass2Android - off- és online jelszókezelőGooglenak és van saját rendszerintegrált jelszókezelője és sokan használják is. Online szinkronizál, ha be van kapcsolva. Kényelmes, de egy titkosított tárolással nem ér fel.
-
kissandris
csendes tag
válasz
ggeleven
üzenetére
Igyekszem

Egy javaslat kérésem még lenne: mi a jó formája a jelszók nyilvántartásának? Erre ő is, én is egy "védett" offline file-t használunk a telefonon (helyi jegyzet/táblázat), de nyilván van ennél szofisztikáltabb, kényelmesebb és egyben biztonságosabb megoldás is. Google file-t a drive-on jól tudom, hogy nem lehet jelszóval védeni, ugye?
-
válasz
kissandris
üzenetére
Ijessz rá egy lehetséges telefontöréssel vagy elhagyással. Ha teljesen offline, csak a telón érhető el adat (legyen az kép, zene, doksi, jegyzet, stb), akkor az minden megy a levesbe. Ehhez elég egy szarul betört kijelző is, amin már annyit sem tudsz leokézni, hogy PC csatlakozáskor fájlmásolást szeretnél töltés helyett. Gondolom nem akar ilyenbe belefutni senki sem.
Ha meg valaki elkerülné a felhőt, akkor is van megoldás automata fájlszinkronra otthon wifin pl NAS-ra. -
kissandris
csendes tag
Köszi, igen, mindenképp rá fogom venni, hogy a nem érzékeny dolgokat tartsa Keepben, ha már sikerült megint belefutni abba, hogy a csak a telón tartott jegyzetek nehezen/neme elérhetők egy új telefonon. (Már egy huawei is van a fiókban úgy, hogy vannak rajta csak ott meglévő jegyzetei, mert nem sikerült a xiaomira átvinni...)
-
válasz
kissandris
üzenetére
Ha félted a t*keidet, akkor ne hibázz megint ... arra gondolok, hogy samsungon a Keep-ből át akarod másolni a Notes-ba!
Biztos jó ötlet ez?
Használja samsungon is csak a Keep-et, és a gyári Notes appot kapcsold ki/tiltsd le, így eltűnik az alkalmazások közül is, így megvan a felhő szinkron, sőt meg is tudtok osztani egymással jegyzeteket, ha akarjátok (persze ha te is Keep-et használsz), pl vásárlási listát. -
kissandris
csendes tag
Köszi mindenkinek, hogy szántatok időt válaszra!
Éjjel még próbálkoztam én is, megkérdeztem az AI-t is, és úgy tűnik, veletek közösen lesz mérsékelten fájdalmas megoldás.(Asszony telefonja, amire én beszéltem rá, eléggé féltem a tökeimet, nem sokat aludtam
)Mivel Mi accountja sincs szerintem, ezért PC-s, netes megoldás helyett a Google Keepbe másolás, ha egyesével is, de működőképesnek látszik. (Textként a Keepbe, az új telón Keepből a Notes-ba). És még az is lehet, hogy rászánja magát, hogy legalább a nem érzékeny tartalmú jegyzeteit felhőben tartsa ezentúl, ami egy következő migrálásnál igencsak könnyítené a helyzetet.
(Ennek az Obsidiannak / md formátumnak még azért utánanézek)
Köszi mindenkinek!
(Az ezért elég bénaság ettől függetlenül, hogy a mindenféle telefon költöztető appok nem tudnak egyszerű szöveges jegyzeteket áttenni, nem először futok ebbe bele különböző gyártók közötti váltásnál. Nem hiszem, hogy bonyolultabb, mind egy kupac sms-t áttenni.)
-
DrKapocs
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
Obsidian md formátumba ment, Syncthing segítségével szinkronizál ingyen, crossplatform, a telefonod tárhely mérete csak a limit. Read it later-t is tud, ingyen. Ha egyszer, valaha megszűnik az Obsidian, akkor az md formátum miatt választasz egy másik jegyetelőt és kész. Én így gondolkozok. Utálom a vendor lockin-t, mindig szívás volt csak belőle számomra.
-
válasz
kissandris
üzenetére
Pc-n böngészővel belépsz a Xiaomi Cloud-ba és onnét ki tudod másolni a xiaomi jegyzeteket!
Ahogy írták célszerű gyártó független appokat használni, pl Google Keep! -
válasz
kissandris
üzenetére
Mi couldban sincsnek fent? Ha igen, akkor i.mi.com-on megnezhető és másolható.
-
vlevi
nagyúr
válasz
DrKapocs
üzenetére
"3rd party appot"
Igazából a google féle is gyártó független.
Én is emiatt maradtam a google féle keep, naptár, email, ... mellett, mert azt meg tudom nézni asztali gépen is, a telefonom Xia, a tablet samu, és esély nem lett volna a telón beírt eseményt látni a táblagépen.3rd party appok is jók, egészen addig, amig meg nem szüntetik, vagy az első pár év ingyenesség után egyszercsak havi előfizetéses nem lesz...
-
Aurig@
őstag
válasz
kissandris
üzenetére
A jegyzetekbe belépve, nincs véletlenül exportálás fájlként?
Mert ebben az esetben csak lemented, majd a másik telefonon importálod. -
DrKapocs
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
"Ezért kell mindig 3rd party appot használni , ami gyártó független."
+1 -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
kissandris
üzenetére
Szerintem sehogy. Esetleg talán valami app lementővel , ami vissza tudja állítani a Samsung telefonon , de kb 100% az esély arra , hogy a Xiaomi jegyzet app nem fut a Samu eszközön.
Ezért kell mindig 3rd party appot használni , ami gyártó független.
-
svgyula
addikt
válasz
kissandris
üzenetére
A bluetooth file küldés esetleg?
-
kissandris
csendes tag
Sziasztok!
Van valamilyen hatékony módszer arra, hogy egy telefon offline (nem felhőbe szinkronizált) jegyzeteit áttegyük egy más gyártó telefonjára?
Konkrétan: xiaomiról samsungra szeretnèm.
A samsung "adatköltöztető" applikációja nem hozta át, és nincs olyan közös felhő platform, ami tudná (Mi cloud nem kommunikál a samsung clouddal).
Nem lehet akár ezekhez a jegyzetekhez PC-ről hozzáférni, mint ahogy windowsnál az ember megtalálja valamilyen text file-ként, és átmásolja egyik gépől egy másikra?
Manuálisan kijelölgetni 100+ db jegyzetet, betenni üzenetbe/emailbe, majd az új telón bemásolni a jegyzetekhez elég nagy szopó lenne, hátha van más útja-módja.
Köszi!

-
Aurig@
őstag
-
Wolfskin
őstag
Heló, képmenzés haver telefonjáról, Samsung A16, pc-re.
• Win 21 nem látja
• A total commandert nem engedi külső tárolóhoz hozzáférni, visszadobja a belső memóriába
• A fájlkezelő hozzáfér, de az fájlműveletekte alkalmatlan. Több ezer képet egyesével kéne kijelölni másolásra. Mi a megoldás?
-
-Maci-
addikt
válasz
svgyula
üzenetére
Persze, biztos akad hibás készülék is. Már csak a nagy számok törvénye alapján is.
Amit leírtál, pontosan azt csinálta az előző telók, a Honor Magic V2. Nagyon idegesítő volt, hogy fotóztam vele melóban és külön pendrive-val kellett lementeni a képekt..
A kezdetektől fogva ez volt vele és hiába jöttek azóta fő verzió frissítések...Szerintem 1-2 elszigetelt esetből nem szabad általánosítani.
-
svgyula
addikt
válasz
-Maci-
üzenetére
A samsung az egy külön állatfaj! Egy ismerősömnél egyszerűen nem engedte a PC-vel összekapcsolni! Fejlesztő beállításokban bekapcsolva az USB hibakeresés, kábel teljesen jó hiszen én is azt használom hiba nélkül(valós!! USB 3.0) de még a töltés is alig akart elindulni. Mondjuk lehet azért is mert szolgáltatónál vette. Pl a fian saomi telefonja(telekom) nem kapta meg a frissítéseket és az android verzió továbblépést! A saomi oldaláról letöltött verzió is állandóan hibára futott! Ez nyilván 1,5 hónapja volt! Aztán be kellett menni és ott engedélyeztek valamit de akkor sem a legfrissebb jött le neki hanem a tavaj szeptemberi. Ja! tavaj nyáron cserélte a telefont!
-
-Maci-
addikt
válasz
Indiant
üzenetére
Valóban butult a recovery menü, most néztem.
De nem lehet, hogy feleslegessé vált lehetőségeket söpörtek ki?
Én csak a WipeCache-t használtam onnan. De lehet, hogy már nem kell, mert a készülék optimalizálja azt is, nem kell neked külön ezzel (is) foglalkozni.
Olyan, mint régen a Task Killer appok voltak. Jó vol- jó volt, de okafogyottá vált. -
Aurig@
őstag
válasz
Indiant
üzenetére
Ezért nem volt még, jelenleg sincs és nem is lesz Samsung telefonom.
Öcsémnek volt nagyon régen, talán S7, megkért ha tudom kapcsoljam ki az automatikus rendszerfrissítést.
Beléptem neki a fejlesztői beállításokba, de inaktív volt a kis kapcsoló, gyakorlatilag nem emgedte kikapcsolni.
Neki és nekem is ez alap dolog.
Automata rendszerfrissítés KI. -
Lolek02
lelkes újonc
A Life360 minap frissült. Eltűnt belőle a helyszíntörténet. Ingyenes verziót használok, a fizetősből is kikerült ez a finkció? Milyen hasonló helymegosztó alkalmazást használtok?
-
-
Indiant
addikt
Küldeném azoknak, akik szerint a 4.4 óta nem butul folyamatosan az android. [link]
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Vacakolt a régen telepített Vanced, telepítettem egy másik programot.
Morphe a neve. Az összefoglalóból vettem a linket.
De a képen látható dolgot csinálja, fekete háttér, szürke betűk.
Ezt hol lehet átállítani a programon belül? Egyébként a Vanced is csinálta az utóbbi időben.
-
-Maci-
addikt
válasz
tylerddd
üzenetére
A fene vinné el.
Én műszaki rajz készítésére használom kézzel. Szeretem, hogy ki tudja javítani az egyenes vonalakat és a köröket.
Erre kb. fekvő módban az igazi.
Választhatok:
Vagy utólag ki kell menteni a rajzot és más appban elforgatni, vagy marad sablon választás téma, amiben segítettél.
Nem értem miért nem lehet egy egyszerű forgatás gombot tenni a tool-ok közé.
Na mindegy, ez is valami
Köszönöm szépen a segítséget!

-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Hasznája valaki a Samsung Notest?
Hogy a fénébe lehet elforgatni benne a rajzlapot?
(Ha elfordítom a tabletet, vele fordul és marad álló) -
marec1122
senior tag
Szaisztok!
Valaki esetleg tud ajánlani gyári megoldást vagy esetleg reklámmentes alternatívát arra, hogy kamerával úgy készíteni képet, hogy az egyből pdf formátumba kerüljön a telefonra?
Előre is köszönöm
-
Üdv! A Google Searchbar esetén hogy lehet kikapcsolni, hogy az alkalmazások között is keressen. Korábban ezt kikapcsoltam, de most újra itt van és nem találom, hol lőhettem ki korábban. Köszi!
-
Üdv!
Egy olyan tárcsázóra lenne szükségem amiben nem csak a GSM, hanem a Whatsapp, Signal, Telegram etc. hívások is megjelennek a hívási listában, látom hogy melyik alkalmazáson keresztül érkeztek be és ha rákattintok egy előzményre, akkor ugyan azon az appon keresztül indítsa a hívást. Magyarul az iOS híváslistáját szeretném 1:1 reprodukálni Androidon.
Reklám mentes verzió érdekelne csak, szívesen fizetek érte ha jó.
-
tomy86
addikt
válasz
tomy86
üzenetére
Illetve egy próbát megér a GPS logger is (bár nem fejlesztik egy ideje).
-
-
Márton
nagyúr
üdv,
szeretném teljes egy havi utamat visszanézni majd áprilisban, egy kis statisztikát készíteni, de sajna androidon a google maps idővonal funkciója nagyon ritkán rögzít gps koordinátát. De legalább megy a háttérben... Keresek egy kis, egyszerű appot, ami minden bootnál indul és loggol is a háttérben (legalább percenként), majd a havi eredmény kimenthető gpx formátumban. Van ilyen?
-
D1L1ZS
őstag
Quetta Nálam fent van, valóban jó, de nem a leggyorsabb sajnos.
Brave tapasztalataim szerint a leggyorsabb. Kis finohangolásal minfen reklámot blokkol kiegészítő nélkül.
Ami még jó szerintem Vivaldi, bár reklám blokkolója nem a legjobb. Opera szintén.
Firefox kb quetta szint gyorsaságban.
[link] browserbench.org itt lehet tesztelni
-
DrKapocs
őstag
Ezzel megfogtál.
Widgetbe a kisegítő lehetőséget ki lehet rakni, de a nagyítót nem találtam. Hirtelen macrodroidban sem találtam rá (mondjuk dupla hangerő felre előjönne, dupla lere eltűnne), de ettől macrodroidban csodálkoznék, ha nem lehetne ezt megcsinálni. Én abban a fórumban érdeklődnék. Vagy tuti van rá app a Playen. Én ennyit tudtam segíteni, talán más tud többet. En régebben az alsó sávra raktam ki. De mióta gesztusvezérlésre tértem át, azóta nem használom. -
-
Van olyan app amit nagyítóként lehet használni?
A képernyőn lévő szöveget szeretném időnként megnézni de a volume+ nem nagyítja sem a szöveget, sem a képet.Valami olyasmire gondolok hogy lebeg minden app felett egy kör és oda húzgálom ahol nagyítást szeretnék.
-
Aurig@
őstag
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Próbáltam legalább 5 félét, de mindegyiknek van olyan nyűgje, amit nem tudnak, a Kiwi pedig igen.
Nekem az egyik, ami fontos, hogy ha kilépek a böngészőből automatikusan zárja be az oldalakat. Következő megnyitáskor csak 1 oldal legyen megnyitva. Minek fusson több, ha csak egyet nézek.?
Ami nagyon hasonló az a Brave. -
Aurig@
őstag
válasz
szita.erno
üzenetére
Sosem szerettem a Chrome-ot, mobilon. Csak PC-én vagyunk barátok.
Telefonon Kiwi-t használok. Jelenleg 16 oldal van kitéve, egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy ne tudta volna megnyitni, pedig gyakran nyitom meg őket. -
válasz
szita.erno
üzenetére
Most kipróbáltam, simán megnyitotta.
Öhm, visszavonom.
Hektikus, kb. 50-50%, hogy megnyitja vagy nem. 🤔 -
szita.erno
senior tag
Chrome böngészőből ki teszek kezdő képernyőre egy oldalt, mondjuk a hardverapro.hu.
Ki teszi, de nem nyitja meg! 😕😕
De miért?
Régebben működött nem volt ilyen gond vele. -
efi99
őstag
-
svgyula
addikt
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Igazad van! Nem a trafik miatt kellene betartani a sebességhatárokat, hanem a rendőrök miatt
Láttam már sok undorító dolgot ami semmi másról nem szólt mint arról, hogy "itt a csekk"
Hosszú úton sokszor a normális emberek nem a sebességmérő műszer nézik hanem az utat és a forgalmat! Ilyenkor egy ilyen segítség igen hasznos eszköz! Én nem azért megyen gyorsan(ha?) mert versenyzőnek érzem magam hanem mert a figyelmem a forgalomnál van és nem a műszerfalat bámulom....... -
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Android 16-on, google fotókban, hogy ledet egy mozdulattal felhőből visszamenteni a készülékre az összes fotót? Nem találok olyan, hogy mind kijelölése, stb.
-
Zeki
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Vannak trafik, amiket már nem mutat az általam használt GPS alkalmazás.
M5 Pest után és Kecskemét után Pest felé, is van véda, pár hónapja eltüntek.
M0 van ahol itt is mondja, ahol már nincs, ahol van, nem mondja.
Waze, Sygic tesztelve.
Ha a Wazen bejejentem a rendőr trafit ezekre, semmi. -
DrKapocs
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Google Maps
-
xy.zsolt
őstag
csak a Sygic!.....szerintem is
-
DrKapocs
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Kollégával mentem, aki Mapst használ és egyáltlán nem jelzett sem fix trafit, sem trafiboxot. Én szóltam neki, hogy lassítson, mert tudom, hogy van ott egy box.
Mondjuk ő nem állítgat semmit semmin. Lehet, hogy külön kapcsolható? Most nincs időm beletúrni a beállításokba. -
kaciokos
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A térképen egy kamera (vagy valami olyasmi) ikon jelenik meg, plusz pittyen is egy figyelmeztető jelzés, mielőtt odaérek. Pesten ritkán járok, de kedden pont voltam, és működött, két helyen is jelezte, csak már nem emlékszem, hol.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Na ja, inkább megyek többet, de nyugodtan alszok

-
válasz
kaciokos
üzenetére
'24 vége óta bevallottan is meoszt egymással adatokat a Waze és a Maps navigáláshoz.
Pl Android Police cikk
Valós idejű jelentések, helyszínadatok és forgalmi adatok is mehet ide-oda, de az már egy más kérdés, hogy az adott app algoritmusa hogyan dolgozza fel azokat, illetve, hogy mi mennyire gyorsan frissül be/kerül ki a másik appból. -
kaciokos
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
#178214 WhiteWalker: A Google Maps-en már egy ideje van trafi jelzés.
#178213 efi99: Szerintem azért van egy kis különbség az algoritmusok között is, a Waze-t én pl. azért nem szeretem, mert hajlamos minimális időnyereségért kis fos utcákra bevinni a főútról, és konkrétan velem is történt olyan, amit user26 leírt, hogy mentem a Waze utasításai szerint, aztán egy körforgalomban ugyanazon a kijáraton vitt ki, ahol bejöttem, és visszavitt az előző körforgalomhoz, ahol egy perce jártam.

Illetve ami még nagyon fontos lehet, az a forgalmi infók, itt azért még érzek különbségeket, akár pl. a hozzáállásban. A Waze azt tudja, hogy van egy baleset előtted, ezért levisz egy másik útra, de azt már nem tudja, hogy egy koccanás volt, aminek a résztvevői már lehúzódtak, és zavartalan a forgalom, vagy mondjuk fullra áll a 3 sáv. A Google Maps ellenben azt tudja, hogy egy útszakaszon általában mennyi idő alatt lehet keresztüljutni, és jelenleg mennyi az áthaladási idő, ezeket figyelembe véve visz esetleg másik útra, és letojja, hogy baleset volt, vagy csak sima dugó, mert ez tulképpen tökmindegy.
De egyetértek abban, hogy óriási különbség nincs a nagyok között, mindenki a saját szempontjai alapján válassza ki a neki legszimpatikusabbat.
-
efi99
őstag
válasz
user26
üzenetére
Minden navigációs app csak annyira jó, amennyire a térképeik. A térképek egy része nyilvánosan szerkeszthető, ezért hibásak is lehetnek. A zártak meg lassabban frissülnek, azokban meg azért lehetnek hibák. A tervező algoritmusok között nem hiszem, hogy égbekiáltó különbségek lennének, azért annak van egy matematikai optimuma, ami elég jól kikristályosodott most már 30-40 év alatt.
-
Tesztelo.hu
senior tag
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
user26
üzenetére
Tökéletes navigációs app nem létezik. Szerintem tölts le többet, próbáld ki, amelyik tetszik, maradjon. Ami nekem jó, neked nem biztos. Nem tetszik, ott pont nem a legjobb a térképe, stb, stb, stb. Mindenki csak a neki tetszőt fogja mantrázni szerintem. De legyen: Maps, Waze, Here, OsmAnd. Kb. összevissza használom, kb. hangulatfüggő. Van hely, elfér mind. Mindezt józan paraszti ész mellett... attól, hogy balra fordulót mond, még nem megyek bele a tóba vagy a balra kanyarodni tilosba.
-
user26
senior tag
Sziasztok, milyen GPS - t használtok, és elégedett vagy vele? Waze - t próbálom, nézegetem, de vele pl jelenleg nem sikerül azt elérnem, hogy konkrétan a 85-s főutat, és szinte vele párhuzamos M85 (gyorsforgalmi) utat opcióként feldobja, választhatóként, vagy javaslatként, a kiválasztott úti cél miatt. A fő út nyilván ingyenes, a másik fizetős, van is megyei e-matricám, de ha a fizetős utakat bent hagyom akkor csak az utóbbit jeleníti meg, hogy arra, azon lehet menni, ha ki veszem, akkor pedig a régi fő út. Gyakorlatilag jó nekem mind a kettő, nem is ez a lényeg, hanem, hogy nem jöttem rá hogyan tudom elérni, mindkettőt választási opcióként?
Illetve gyakorlatban csinálta velem, hogy vissza akart fordítani, és egy "kört" akart velem menetni, és újra arra az útra vissza menni, amin mutatta, hogy merre kell menni a célkg. Erre se jöttem rá miért van ilyen.
Ötlet? Vagy vamit rosszul állítottam be? -
Témák között nézz szét.
Ambient téma esetén ilyen alapból:
kép
Liquid Glass esetén pedig ilyen:
kép
Téma szerkesztés alatt a Panel fülön tudsz állítani átlátszóságot.
kép
Így már elérhető akár ilyen is:
képSzerk: most állítottam csak be magamnak, szóval nincs még tapasztalatom, de váltakozó vagy dinamikus háttér esetben érdekes (magyar szarul kinéző) lehet a működés. Kért egy képernyőképmentést és gondolom azt használja a mappa háttérenek. Nálam Xiaomi Szuper háttérkép van használatban, ami napszakonként változik. Este majd megnézem, hogy akkor is a napközbeni lesz-e mappaháttérként.
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Smat Launcherben egy kinyitott mappa hátterét lehet átlátszóvá tenni? Nem találom sehol. Hátteret tudok állítani, de átlátszóságát nem.
Köszönöm! -
válasz
balazs1956
üzenetére
A screenshot-on a valódi képet látod, a kijelzőn meg azt, amit a kijelző tud ebből megjeleníteni.
A leírtak alapján a kijelző problémás nálad. -
efi99
őstag
válasz
balazs1956
üzenetére
Nem lett elpiszkálva Kijelző - Képernyőmód az élénkről?
-
balazs1956
senior tag
válasz
balazs1956
üzenetére
Közben az AI segített.
A kisegítő lehetőségek között akadt be valami, az okozta a galibát.
(sosem nyúltam hozzá)
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Honor Magic8 Lite 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/512GB Új,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- LG 45GR65DC-B 45 / 5120x1440 / 200HZ / VA /
- Chieftec Smart Seriels GPS-500A8 80 Plus minősítésű 500W tápegység
- Apple iPhone 13 - 85% Akku - 128GB - Független - Hibátlan
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- HP Elitebook X360 830 G7,Multi-Touch 2 az 1-ben,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
..megfogtál.
Nagymama állandóan ezzel küzd nálunk, hogy sosem tudja, hogy mit írt fel, hova mi a jelszava és mivel a naptár is egy darab papírbaptárban van vezetve otthon így azt sem tudja, hogy mikor ér rá. Hiába van a kezében az okostelefon, egy csomó mindenre nem használja... 
Igen, erre jutottam én is, BT vagy quickshare a járható út kb.

A kezdetektől fogva ez volt vele és hiába jöttek azóta fő verzió frissítések...

crok
mobilizmo