Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
demars
addikt
Sziasztok!
Már jó ideje nem használtam a play áruházat, pár napja beléptem teljesen megváltozott.
Régen volt egy olyan rész ahol felsorolta azokat az alkalmazásokat amiket megvettem. Ezt most nem találom, ha van egyáltalán ilyen. -
svgyula
addikt
válasz
Lasersailing #175885 üzenetére
A krétának a háttérben futás engedélyezve van? A hálózati hozzáférésnél milyen engedélye van. Esetleg a "az engedélyek megvonása ha bezárja az alkalmazást" kellene kivenni. Én nem használom de másik alkalmazásoknál ezek szoktak gondot okozni. Bár a samsung egy külön állatfaj így lehet nincs is a menüben ilyen lehetőség.
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
S23, Kréta szülőknek értesítések:
Nem tudom rávenni a telefont, hogy megkapjam a Kréta értesítéseket. Mit kellene tegyek?
Szerintem a telefonnal lesz a gond, de nem találom, hogy mit hol kellene átállítanom.Beállítások / alkalmazások értesítéseiben a kréta szülöknek engedélyezve van.
köszi előre is a segítséget!
-
fjudors
aktív tag
válasz
Cs1csó #175881 üzenetére
a legegyszerübb beimportálni a névnap öröknaptárat a Google naptárba...
első találat , én már rég csináltam
-
Cs1csó
titán
Látom felpörgött a "naptár" keresgélés!
A "DigiCal"-t használom.ami.jó nekem az is jó (bár nem létszükséglet) hogy a Google Calendar-ral is szinkronizál.
De nem tudja a NÉVNAPOK megjelenítését. A kérdés adott: melyek tudják a névnapok megjelenítését? (Mint amit kovacs65 is megosztott)
-
lanszelot
addikt
válasz
kovacs65 #175876 üzenetére
Igazad van, megtaláltam, van benne havi widget.
De az alkalmazás használhatatlan.
Borzasztó bonyolult, és minden hülyeséget lehet benne állítani, csak azokat nem amit kellene.
Színek, méretek, meg felesleges dolgok állítása miatt átláthatalan.
Azt viszont nem állíthatom, hogy az event ne küldjön semmi felé jelzést, vagy hogy havonta melyik napon jelenjen meg, illetve egész napos legyen. Illetve mennyire előre folytatódjon az event ismétlése (örökre, vagy fél év..stb)
Ha valahogy lehet állítani, akkor az átláthatatlansága miatt én sehol se találtam.
Azért köszönöm szépen. -
Probert75
addikt
-
lanszelot
addikt
válasz
kovacs65 #175870 üzenetére
Ez nem widget, ez maga az app.
Tökimanó: igen, probaltam az is azonnal bukott. Már nem emlékszem mi volt a gond vele, de ha jól emlékszem kell neki engedély a Calendar -hoz és csak a Google Calendar -t lehet hozzá adni.
Nagyon sok ott vérzik el, hogy kötelező engedélyezni a Calendar hozzáférést, és csak a google-t húzza be, és nem lehet választani másikat. -
hamiki
újonc
Sziasztok, segitséget kérnék
Samsung Galaxy Tabom van, a napokban frissült a szoftvere.
Nagyon nem néztem meg mi változott, de a One Ui verziója 17.0 lett. Az android 15 verziójú volt vagy lett?
Ami feltünt, hogy a lehúzható értesitési felületről eltünt minden beállitási lehetőség, csak a dátum, wifi és akku töltöttség kijelzés maradt.
A telepités előtt egy csomó be- kikapcsolási lehetőség volt, nem sorolom fel.
Most nincs semmi, és nem is találom, hogy hol lehet megjeleníttetni.
Kérem, irjátok meg, hogy ez végleges, illetve ha nem, hol a csába lehet elővarázsolni.
hamiki -
lanszelot
addikt
válasz
fjudors #175866 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ mindenkinek.
Egyik se tud semmit abból amit írtam.
A widget nem tudja csak a Google Calendar -t kezelni, és nem lehet váltani pl az Outlook calendar -ra. Hónap nézetet se tud.kovacs65: felraktam, de semmit se tud abból amit írtam. Plusz borzasztó be van bonyolítva. Widget nem tud hónap nézetet, nem ingyenes, folyamatosan teljes képernyős reklámokat dobál, plusz lent is reklám. Használhatatlan.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Ingyenes Calendar alkalmazást keresnék, ami:
- havi nézetes widgettel rendelkezik, mint a google calendar
- nem szinkronizál a google-val, vagy nem kötelez rá
- eseményhez lehet képet csatolni
- tud esemény ismétléstOutlook calendart próbáltam, ami jó lenne, de borzalmas a widget-je. Nem havi nézet, ami még el is menne, de az eseményt nem mutatja, azaz mutatja, de észre vehetetlen.
Ha ehhez lenne egy jó widget az is megfelelne. -
ggeleven
őstag
válasz
GEPESZ66 #175855 üzenetére
Ha külön rákeresel a Galaxy Store-ban arra, hogy Samsung Internet fordító, akkor sem telepíthető?
-
GEPESZ66
veterán
Eddig a Samsung Internet-hez volt fordító, amivel a honlapokat letudtam fordítani.
A Samsung A56-on néztem, s itt már nincs ilyen bővítmény.
Kár érte! -
classic B
senior tag
Sziasztok!
Találtam most egy hasznosnak tűnő appot: URLCheck
Ez az alkalmazás közvetítőként működik az URL-hivatkozások megnyitásakor. Amikor ezt megteszi, megjelenik egy ablak, amely az URL-lel kapcsolatos információkat tartalmazza, és lehetővé teszi annak módosítását is.
Különösen hasznos, ha külső hivatkozást kell megnyitnia akár e-mailből, akár közösségi hálózati alkalmazásból, akár másból.
Nem próbáltam, de a ghacks.net oldalon van róla egy cikk.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
ggeleven #175852 üzenetére
Ráadásul a gyorsindító panelbe is bekavar, nem lehet lehúzni, hogy mind a 4 sor látszodjon a gyorsindító gombokból.
A munkahelyi profilt párszor ki -be kell kapcsolni, hogy működjön.
Újraindítás után ismét.
Ezért fix 4 sorra állítottam be.De lehet, hogy majd egy rendszer, ill, app frissítés ezt rendbe rakja.
-
ggeleven
őstag
válasz
GEPESZ66 #175850 üzenetére
Hajajj bizony lehet hozzá köze.
Lehet blokkolni MDM-ben a biztonsági módot és gyári visszaállítást is biztonsági okokból.
Google fordítva:
Bár MDM segítségével nem kényszerítheted közvetlenül a csökkentett módot egy Samsung eszközön, megakadályozhatod a csökkentett mód használatát a Mobileszköz-kezelés (MDM) által kezelt Samsung eszközökön. Erre gyakran azért van szükség, hogy megakadályozd a felhasználókat a biztonsági intézkedések megkerülésében vagy a felügyelt alkalmazások eltávolításában. -
ggeleven
őstag
válasz
tibor23 #175848 üzenetére
Amennyire tudom Samun nincs olyan opció, hogy az állapotsávon mutatja a pillanatnyi adathasználatot. Adatforgalom-figyelő appok tudják esetleg mutatni az értesítések között.
data usage monitor Google Play
GlassWire-t dobtam most fel és mutatja szépen a pillanatnyit is. -
ggeleven
őstag
válasz
GEPESZ66 #175846 üzenetére
Mármint arra gondolsz, hogy a kikapcsolási opciók közöl hosszan nyomsz a Kikapcsolásra, akkor nem vált át Biztonsági módra a kapcsoló?
A Galaxy készülék elindítása biztonságos módban
Egy A35 van a kezemben most és azon működik. -
tibor23
senior tag
Üdv!
Hogyan tudnám ellenőrizni a pillanatnyi adathasználatot Samsung A52S mobilon? A rendszer csak hónapokra lebontva mutatja az értéket. Kínai telefonokon láttam ilyent, hogy a felső sávban ki van írva. -
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, amire a google/chatgpt sem igazán tudott választ adni. Remélem a jó topikban teszem fel.
Androidos telefonom van (S22). A Digitális jóllét alkalmazás hetente küld nekem jelentést a képernyőidőmről, napokra lebontva. Ebben a jelentésben viszont bele van számítva a képernyőidőbe az autóvezetéssel töltött idő is, amikor a telefon Android Auto-n van az autó kijelzőjére csatlakoztatva. Viszont szeretném, ha ebben a jelentésben a napi képernyőidőhöz ez nem számítódna hozzá vagyis levonná belőle, hisz nyilván, azt nem telefon nyomkodással töltöm. Megoldható ez?
-
GEPESZ66
veterán
Samsung telefonon a bekapcsoló gomb nyomva tartásával a Biztonságos mód kapcsoló nem jön elő.
Elő lehet ezt másképpen is hozni? -
géeles
aktív tag
Pofonegyszerüen push üzeneteket tudom valahogy visszanézni?
Valami egyszerü app? -
cidalain
veterán
Köszi. Ez eléggé izének tűnik. Mi Pad 4-ről (Havoc OS A11) kéne áttenni egy Redmi Note 8T-re (gyári Miui A09). Root nincs, nem is terveztem, így akkor szoftveres megoldás nem fog menni, ha jól gondolom.
ADB-vel teszek még egy próbát, de ez eléggé nyűglődős.Mondjuk más esetben is, mert amihez lehetne Google Play profilt rendelni, annál sem feltétlenül megy, mert gyerekprofil esetében eddig egyszer sem sikerült ezt megoldani.
-
cidalain
veterán
Hogy kéne egy appot mindennel együtt áttenni egy másik eszközre?
Találtam leírást, (az adott appal kapcsolatban) hogy backupoljam az apk-t, majd mentsem el az app Android/data mappájàt. Ezeket át az új eszköre backupolt apk install, majd adatok àtrakásata mappába, aztán kész.
Lenne, ha az új eszköz nem írná ki, hogy az app nem indul, mert not supported, töltsem le inkább a Play áruházból. Ami persze megy, de utána természetesen nulláról indul az app, sehogysem onnan ahol a régi eszközön abbamaradt. -
Sonja
nagyúr
Köszönöm mind a kettőtöknek!
-
Sonja
nagyúr
Tud valaki olyan névnapi alkalmazást, aminek van widgete, amit kitehetnék a főképernyőre és láthatnám, hogy milyen névnap van az adott napon?!
-
zhorvath
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #175827 üzenetére
Az alkalmazás végigvezet a folyamaton.
Mindig írja, hogy mit kell csinálni.
Először a kék + gomb, utána lékondicionáló gomb és akkor írja ki, hogy nyomni kell ezt a2 gombot.
Utána megjelenik a légkondi wifijének a neve (beletelhet akár 2 percbe is).
Arra figyelj, hogy csak 2,4 GHz-es wifit kezel a klíma és a folyamat közben hol a klíma wifijére, hol az otthoni wifi hálózatra kell csatlakozni, ráadásul elég kevés idő van a váltásra. El lehet keveredni benne, elég macerás tud lenni egy eszköz csatlakoztatása. -
vacs
veterán
válasz
7Sony7 #175824 üzenetére
ADB parancsal tedd whitelist-re (win pc kell hozzá) és a következő újraindításig a memóriában marad, így hátha lesznek értesítések is.
(de ez csak egy ötlet, van a családban egy Moto G72 + G34 és nincs velük semmi baj).
adb shell dumpsys deviceidle whitelist +com.facebook.orcaEz meg megmondja hogy mi van a whitelist-en:
adb shell dumpsys deviceidle whitelist -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Sanyi.mTs #171912 üzenetére
Még egyszer előfordult hasonló és meg is van a megoldás. Itt hagyom az utókornak.
Hiba: kréta tanulóknak app-ban minden "fül" üres. alkalmazás kezelőben hiába törlöm az adatokat, gyorsítótárat, nem segít
Plusz infó: gyerek mobilja szülői felügyelettel (family link) van ellátva
Megoldás: engedélyezni kell family linken a chrome böngészőt, így újra be lehet jelentkezni/lépni a kréta app-ba.
-
stefi68
addikt
válasz
7Sony7 #175824 üzenetére
Ezek szerint nem javítottak rajta. Mi ezért adtuk el ~1 éve. Vadi új volt az is.
Mindent kipróbáltam ami infó fellelhető volt a neten (xda, Reddit, stb).
Olvastam a support ügyfeleknek adott válaszait. Semmit mondó, udvariaskodó, sablonos válaszok voltak....
Remélem Te nem jársz így, gyűjtsd az infókat, hátha van már megoldás... -
GEPESZ66
veterán
válasz
zhorvath #175825 üzenetére
A neten olvastam, hogy többnél gondot jelentett az a Gree+ alkalmazás használatba vétele.
Gondolom az appot letöltöm, s elindítom, s ez végig vezet a folyamaton.
Rosszul gondolom?
Vagy így csináljam?
Megnyomom ezt a két gombot.
A készüléket párosítom a telefonnal.
A ezek után indítom el az appot. -
playmore
tag
válasz
7Sony7 #175824 üzenetére
Csak tipp mert nekem is ilyen gondom volt új Xiaomi telefonnál. Minden ment csak a Gmail nem jelzett. Az app beállításoknál kikapcsoltam, hogy "alkalmazás aktivitás szüneteltetése, ha nem használják". Azóta hibátlanul megy minden. Magyarázatot nem tudok, más appoknál be van kapcsolva - alapból - és mennek.
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Messenger értesítés csak akkor jön meg, ha belépek az app ba.
Motorola G84. Minden engedély megvan elvileg, vadi új készülék. Van erre megoldás? -
GEPESZ66
veterán
válasz
kiraly.andra #175819 üzenetére
Az automatikus kitöltés beállításnál mindent engedélyeztem.
Böngészőben jó is, ill. appok egy részénél.
A McDonalds app esetében nem működik például. -
kiraly.andra
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #175815 üzenetére
Az Android verziójától függően többféle módon oldja meg a mezők kitöltését az alkalmazás, ezért a Bitwarden vonatkozó beállításainál az összes lehetőséget be kell kapcsolni. Ha arra volna szüksége, hogy megjelenjen más alkalmazások felett, akkor azt szerintem kérné is.
-
GEPESZ66
veterán
Az alkalmazasoknál a Bitwarden beállítasainal beállítottam,hogy au akku ne korlátozza.
Az akku beállításaiban az adaptív akku használat ki van kapcsolva.
Esetleg kellene meg valamit kikapcsolni?
Olyat olvastam,hogy azt kell engedélyezni,hogy megjelenes felül,vagy ilyesmi.
Viszont ezt nem tudtam hol kellene neállítani?
Erdekes,hogy egyes alkalmazasoknal viszont működik a jeszó kezelés. -
GEPESZ66
veterán
Androidon használom a Bitwarden-t.
Nem értem, hogy miért nem ugrik fel minden appnál a Bitwarden-nel való belépés lehetősége? -
ggeleven
őstag
válasz
WhiteWalker #175810 üzenetére
A másik fél, akivel akarsz használni gondolom rendelkezik saját mailcímmel. Ha igen, akkor PC sem kell és közös családi csoport sem féltétlenül. Telón böngészőben nyiss egy Google Calendart, persze lépj be a saját fiókoddal és állítsd át asztali nézetre (ha a telepített appot akarná megnyitni, akkor nyomj alul arra hosszan, hogy Asztali nézet, majd megnyitás új lapon). Ha ezen a felületen vagy, akkor bal oldalon van plusz jel és ott Új naptár létrehozása.
kép
Adj neki valami nevet, majd Naptár létrehozása. Ha ez megvan akkor bal oldalon megjelenik az új naptár, katt rá és Naptárbeállítások. Jobb részen megjelennek a lehetőségek, ott keresd azt, hogy Megosztva a következővel, majd +Személyek és csoportok hozzáadása. Beírod a másik fél e-mail címét és beállítod, hogy milyen jogosultsági szintje legyen.
kép
Mást is lehet állítani, nézz rájuk, hogy kell-e valami extra. Ő kap egy mailt róla ha jól emlékszem és lehet el kell fogadnia a meghívást, erre most nem emlékszem. Ezután ha ő a saját telóján be van lépve a saját fiókjával a bármelyik naptár appba, a naptárszinkronizáció be van kapcsolva és ez a megosztott naptár is be van pipálva, mint megjelenítendő naptár, akkor látszódni fog neki is egyből az a naptárbejegyzés, amit te a saját telódon, a saját fiókodon hozol létre ebbe a naptárba. Más naptáradat és bejegyzéseidet nem fogja látni, csak amit ebbe mentesz. Ha hozhat is létre, akkor pedig nálad jelennek meg egyből a bejegyzések. Ha bepipálva hagyjátok a megfelelő rublikát, akkor e-mail értesítés is kimegy a másik félnek létrehozásról és módosításról. Ha értesítést állítatok hozzá, akkor az természetesen mindkét félnél ugyanúgy, ugyanakkor meg fog történni.
Szólj ha valami nem menne, segítek szívesen. Nálunk ez a módszer/rendszer segít évek óta eligazodni a családi logisztikában.Egyszerű, még a jobbik felem is könnyen tudja használni.
-
válasz
Szerintem ez kell neked: Családi Google-csoport.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Egyszer kell bemenni, és megosztani a naptárat, onnantól kezdve, akivel megosztod, az minden eszközön látja, és, ha jogot is adtál hozzá, szerkesztheti.
De szerintem telefonról is megoldható a megosztás, csak ott nem néztem utána. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
ggeleven #175809 üzenetére
A Xiaomi gyári naptárba fel tudok venni mások Google fiókot , de pont ezt nem akarom.
Olyan naptár is jó lehet , ami regisztrációhoz kötött és ugyanazt a profilt használnánk , netán a non plusz ultra lenne ha tud Google fiókot is kezelni hozzá. Ha nem nem gond.
Tudtok ilyen naptár appot ajánlani?vlevi: Sry , de PC megoldás nem érdekel.
-
ggeleven
őstag
válasz
WhiteWalker #175807 üzenetére
Mi ezt úgy oldottuk meg a családban, hogy van egy megosztott naptárunk és a bejegyzés létrehozásánál azt választam ki, hogy abba kerüljön. Így van külön saját naptár is, mindenki a saját telóján a saját fiókjával van bent és emellett láthatók a közös bejegyzések is. Más színt választottunk neki és jobban átlátható is az egész.
-
vlevi
nagyúr
válasz
WhiteWalker #175807 üzenetére
Nem tudom, hogy telefonon hogyan kell, de PC-n, böngészőből lehet megosztható naptárat csinálni.
Nem kell a teljes naptáradat megosztani, csinálsz egy saját naptárat, mondjuk rendezvények néven, és annak a linkjét osztod meg, a másik oldal pedig felveszi a naptárai közé.
Úgy látom, itt megadhatsz módosítási engedélyeket is a másik félnek, ha olyanra van szükség. -
WhiteWalker
nagyúr
Van olyan naptár, amit közösen lehet vezetni és szinkronizál? Mondjuk amit az egyik fél bejegyez azt lássa a másik is? Google fioktól függetlenül megoldható?
Ezért nem venném fel a másik fél fiókját a telefonomra. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Viktor0610 #175791 üzenetére
Nem állítottam át semmit.
Nekem a One UI-ban ki van kapcsolva mindenféle osztott szirszar.
Ha a gamil frissítéseit törlöm, és visszaáll a gyári állapotra, akkor megszűnik az osztott működés, de egy idő után természetesen frissül az app, és visszajön a felosztás.
Olyan dolgokat is osztottan jelenít meg, amit a One UI nem tudna kettőbe osztani, mert pl. az, hogy landscape nézetben bal oldal meghagyja az üzenet listát, és jobb oldalon mutatja a kiválasztott üzenetet, az jó dolog. De ugyanezt próbálja csinálni portré nézetben is, ami agyhalál.
Vagy, amikor a levélben van egy kép. Eddig, ha ráböktem, akkor egész képernyős méretben betöltődött a képnézegető, de mostmár azt is csak jobb szélen egy függőleges csíkban mutatja meg. Ugyanígy a böngészős linkeket.
Egy ideje a google keep is próbál osztott nézetben működni, de azt csak nagyon ritkán használom, az nem zavar annyira.
Telefon nem csinálja, csak a tablet. -
WhiteWalker
nagyúr
Gmail appot használni , kb mint sajt reszelővel....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Android játékok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- 1,5 hónapos Honor 200, 12/512gb, Fekete, közel 2 év garanciával, eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest