Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- NvidiaRTX: Xiaomi Electric Scooter 6 Max: Az első rollerem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Candy: AOOSTAR WTR PRO – NAS, alkoss, gyarapíts
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
AlexDaywalkr
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Bár nem annyira vigasztal, de legalább nem csak az enyém rossz, így a hardveres hiba kilőve.
(Normál videós felvétenél nincs gond) -
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
Pixel 7a dettó, de ha kamerával veszem fel, akkor meg jó.
Szerintem valami szoftveres dolog lesz. -
Vikooo
addikt
válasz
AlexDaywalkr
üzenetére
Ha video módba kapcsolsz és úgy veszel fel videót akkor is szaggat?
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Pixel 7 telefonon a következő hiba lépett fel: Legtöbbször úgy szoktam videót készíteni, hogy a fotó módban hosszan nyomom az exponáló gombot és akkor videót készít a telefon. Na most az utóbbi időben (kb. 2-3 hete), ha így akarok videót csinálni, akkor ha megnézem az elkészült "művet", akkor szaggatva játsza le. Ez szerintetek hardveres vagy szoftveres probléma lehet? Hogyan javítható ez a hiba?
Köszönöm, ha válaszolsz!
Alex -
Tomiii258
aktív tag
válasz
Tomiii258
üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni, de Gugli kereső szerint a feloldás (akár billentyű, akár PIN) haptikus visszajelzését nem lehet kikapcsolni, csak a rezgés/haptikus visszajelzés teljes kikapcsolásával, magyarul a rezgő mód beáldozásával.
Én az elmúlt 1-2 napban védtem a Pxielt, de azért na...ez eléggé
-
Tomiii258
aktív tag
válasz
gretzky77
üzenetére
Igen, azon sajna már túl vagyok és nem jutottam el a megoldáshoz.
Remélem, hogy másnak lesz erre ötlete, mert a mostani helyzetem elég röhejes:
ha idegesít a haptikus visszajelzés, attól csak a rezgés/haptikus visszajelzés teljes kikapcsolásával tudok megszabadulni, de akkor meg nem lehet rezgőre rakni a telefont... -
Tomiii258
aktív tag
Help!
Hogy lehet azt beállítani, hogy amikor csak rezgőre rakom a telefont (hangerő gomb megnyom és ott rányomok, hogy ne legyen hangos csengés, csak rezegjen), akkor semmi más ne rezegjen/lötyögjön, csak és kizárólag a hívás meg az alapból hangos értesítések?Amikor ugyanis elsőre csak rezgőre raktam a telefont, akkor a bejövő hívás is tök néma volt, egyáltalán nem rezgett.
Rrájöttem, hogy azért, mert a Rezgés/Haptikus visszajelzés beállításban teljesen, úgymond a főkapcsolóval ki volt kapcsolva a rezgés.
Szóval visszakapcsoltam, de a híváson kívül mindent lehúztam teljesen. Most ha rezgőre rakom a telót, akkor már rezeg is, oké, csakhogy:
ujjlenyomattal való feloldáskor is löttyen egyet (haptikus rezgés) meg minden beállítás változtatásakor, de azt én nem kértem, elvileg mindent lehúztam teljesen.Bónusz: ha visszaadom a telóra a hangot, akkor is rezeg, de én ezt sem kértem

Azt szeretném, hogy ha van rajta hang, akkor csak hang legyen, rezgés semmi.
Ha meg rezgőre rakom, akkor csak rezgés legyen, de csak és kizárólag a hívásoknál/értesítéseknél és semmi haptikus lötyi meg ilyesmik.Nem akarok új vitát indítani, de Samun ez emékeim szerint megoldható, Pixelen hogyan?
-
aldebaran
addikt
-
aldebaran
addikt
válasz
tomboy0013
üzenetére
P6P-re 2,93 GB
A lidl plus nálam is problémás. Megírtam nekik 3 hete. Még semmi hír...
-
fjani
tag
válasz
peugeotmate
üzenetére
Távolit azt nagyon ritkán, azt olvastam hogy a 9es főkamerája jobb. A 9 és a 10 közötti dilemmám pont a processzor és a kamerák közötti különbség, valamint hogy ér e annyival többet a 10es vagy sem.
-
fjani
tag
Sziasztok! Samsung a36 8/256-ot használok, erről váltva kipróbálnám a pixelt. Az összes nagy márka telefonjait használtam már. Végigböngésztem a topikot mégis picit tanácstalan vagyok. Amiben gondolkodom a 9, a 10, és esetleg a 10a.Elvárásaim: szoftveres stabilitás és biztonság, jó akkuidő, jó térerő, jó ujjlenyomat olvasó, és kamera. Amire használom az kb.telefonálás netezés, 128gb elég nekem , az unokáimról készülő fotók és videok maximum amik készülnének vele.A keret kb 200 környéke és a Partneronál vásárolnám.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tomboy0013
üzenetére
"van végre külön wifi és mobilnet gyors kapcsoló"
<3 -
tomboy0013
veterán
Tegnap kijött az Android 17 béta 3. A Lidl plus probléma továbbra is fennáll. Réteg dolog, de nálam sajnos az új bétán sem működik a Tangem app.
Illetve az új AI alapú ikon kreáló sem működik. 98%-nál hibát ír bármit akarok letölteni és alkalmazni.
Ezeken kívül flottul működik és van végre külön wifi és mobilnet gyors kapcsoló. -
DeFranco
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem én csúsztatok, te sarkítasz és a szubjektív véleményedet abszolútumnak állítod be.
Történetesen engem nem zavar, hogy neked nem tetszik, nem is akarlak meggyőzni, arról viszont van véleményem hogy a hisztit nyomod, mert a pixel nem samsung. Tökéletes telefon nincs, és személy szerint hálás vagyok, hogy van érdemi különbség az egyes márkák között, így lehet mindenkinek ízlés szerint választani. Tessék venni egy rendes samsungot és átrakni a céges simet, vagy hurcolni két telefont, ha igények vannak

Nálunk samsung a céges (knox miatt gonolom) pont annyira vagyok el vele mint a pixellel, csak zavar a mérete. Ha gondolod adok névjegyet, van felvétel

-
xy.zsolt
őstag
én annyira nem veszek tudomást a fixált keresőről, hogy mikor böngészni kell akkor is csak húzok egyet felfelé a képernyőn és ott használom a keresőt
-
*RLaci*
addikt
Engem személy szerint egyáltalán nem zavar az állandó kereső widget, amikor éppen más márkát használok, ahogy most is, első dolgom kirakni a főoldalra. Ez az UI dolog amúgy szinte teljesen szubjektív. Majd egy évtized Pixelezés, Samsungozás után, most Xiaomit használok, két hét alatt teljesen megszoktam. A Pixeleknek jó a letisztultsága, a Samunak a végletekig menő testreszabhatósága. A Hyperos meg ahogy tapasztalatom, sok szempontból a kettő keveréke. A tensor pedig mindenre is elég, sosem tapasztaltam, hogy az én átlag user felhasználásom mellett, bármilyen problémája lett volna.
-
Tomiii258
aktív tag
válasz
hard74
üzenetére
Na ez pont olyan apróság, ami más UI-kon jellemzően megvan, úgyhogy ezek a dolgok azért csak szivárognak a Pixel felé is.
A keresősávval kapcsolatban viszont nem várom az eltűntetési lehetőséget, hisz az lényegében maga a Gugli. Korábbi telefonomon ugyan én is eltűntettem, de attól még teljesen megszokható sőt! Mostanában elég sokat fordítottam a telefon kamerájával, az meg erről a keresősávról tök gyorsan elérhető, úgyhogy még jól is jött, hogy ott van.
-
hard74
senior tag
Android 17 beta 3-ban külön kapcsolót kapott a wifi, és mobil adat.Remélem a stabilban is benne marad.
-
blackmoto
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Azért arra kíváncsi lennék, hogy azok akiknek mutogattad, vajon ha a weben keresnek valamit, mégis melyik szolgáltatáson keresztül teszik.
Ezt a kérdést biztosan feltettem volna feléjük.Nem értem az ilyen erős ellenérzést. Android, nem? Ha nem tetszik, felrak egy másik lanchert és kész.
Én is eltakarítanám, ha lehetne, de ezen hisztizni minek. Lehet rajta változtatni.
Mikor használom a telefont, nem a kezdőképernyőt nézegetem statikusan, hogy mi van rajta. Indítom az adott alkalmazást és hajrá.Kinek a pap, kinek a paplan...
-
Essien
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Valószínűleg öreg vagyok már ehhez de miért baj hogy ott van ? Azt aláirom hogy miért nem lehet leszedni, gondolom nem lenne nagy dolog megoldani. Minden rendszernek megvan a maga nyűgje. Számomra a samsung ótvar kamerája sokkal nagyobb gond ez csak egy példa . Kijelző problèmádat sem értem s25-után ezt jobbnak érzem. Xiaomi rendszere az tele van kis hibákkal.. Nèzőpont kérdése mind, kinek mire van jobban igènye. Nálunk a feleségem használ p9a-t ő azt mondja megváltás neki a55 után. Ö használja csak és arra tökéletes.
-
hibavissza
veterán
válasz
Essien
üzenetére
Igazad van, rosszul fogalmaztatam. A lebeszélés nem jó szó. Aki eddig megkérdezte, hogy mi ez a kezemben, mert nem láttak még ilyet és mennyire jó annak elmondtam, hogy nekem mi hiányzik belőle.
Az elmodhatom, hogy a lista elején a szent keresősávnál már minden ismerősöm röhögve vagy szőrnyülködve forgatta mint egy darab szart.
Nem tudom miért jó ez a Google-nak. Utána már magyarázhatom, hogy ez egy egyébként kva jó telefon. Mintha a falnak beszélnék. -
macilacipaci
tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nem tudom mennyire kabaré a Tensor, de olyat még sose tapasztaltam, hogy Android verzió ugrással egyre gyorsabb a telefon. Pixel esetén ez a helyzet. Android 14-el kezdtem és most már 16-on hasít.
A Xiaomi 17-hez is szólnék. Már egy bő fél éve megvolt a Pixel, amikor vettem egy Redmi Pad 2 táblagép. Nos nekem nem jött be a Hyper OS. A Pixel után semmit nem találok a beállításokban. Szerencsére ritkán kell ott matatnom. A Tab főként Youtubera kell. Arra jó.
A Pixel előtt meg Color OS telefonom volt. Realme 8. Azt kedveltem. Viszont a Samsung One UI se jön be nekem. -
hibavissza
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
1. Tájékozódtam. Rákérdeztem itt is általánosságban. Nyilván nem kerestem rá minden egyes nyomorult dologra Redditen amit addig Samsungon használtam. Teljesen értelmetlen amit írsz. Nyilván utólag rákeresve ott van a Redditen az összes hiányosság...de érted. Teljesen abszurd amit írsz, finoman szólva.
2. Ezek kiaszott gáz hiányosságok. Vár ciki a kugli mérnökeire nézve. Látszik, hogy mindegyik Iphone-t használ
.....Soha nem írtam le, hogy rossz a telefon. Egyszerűen szarnak a user experience-re. Pedig csak le kéne másolni a Samsung/Xiaomi szolgáltatáslistáját, hogy aki vált ne kutyapicsázással kezdje. Ez nem dizájn döntés. Spórolás vagy beleszarás. A telefon ettől nem rossz. Ezt soha nem írtam. Egyszerűen szoftveresen gyenge.
+1. Sajnos céges telefon. Magamnak soha nem vettem volna ennyire alsópolcos modellt.Kicsit sokat csúsztatsz. Vagy ne írj nekem vagy állj le vele. Köszi.
-
Essien
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Azért az is vicces ahogy leírod hogy lebeszélsz róla mindenkit a sok "hiba" miatt ,következő mondatban meg beismered hogy ezek a "hibák" rajtad kívül nem sok embert zavarna .
Pont oda jutottunk hogy aki csak simán használni szeretné a telefont és nem b@szakodni vele annak tökéletes. 
-
Tomiii258
aktív tag
-
-
Jadro
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nekem Samsung után meg pont feltűnt, hogy a pixelemen kisebb lépésekben tudok halkítani és a hangerősáv alján lejjebb le tudok menni hangerőben, mielőtt elnémul.

-
Pixel 7a, de lehet a többi telefont is érinti, hogy a hangerő legkisebb állásánál is lehetne halkabb, mert néha így is ordít.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Tomiii258
üzenetére
Nálam fél évig lakott a polcon használatbavétel előtt, a kamera miatt nem tudtam elengedni, de rengeteg minden zavart (a nem kezes méret, a káva, az apró betűk, a szoftverből számomra hiányzó dolgok xiaomi után, stb.) aztán amikor már tényleg paráztam az x3 pro hirtelen halál alaplap bugjától akkor vettem egy nagy levegőt, és adtam a pixelnek 2 hetet.
1 hét után teljesen OK volt a telefon, nem mennék vissza még úgy sem, hogy tényleg szenvedős a betűméret sokszor, de kemény vagyok és nem veszem fentebb, hiába kéne már szemüveg

-
Tomiii258
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Őszinte leszek, én szeptemberben a Pixel10 esetében nagyon-nagyon közel voltam az elálláshoz, fogtam a fejem, hogy elhagytam a Samut.
Aztán kiderült ez+az (pl a SIM-em is túl régi volt a P10-nek, ami okozott gondokat) vagy egyszerűen megszoktam, hogy pár dolog kicsit más.Mára igazából egyetlen dologra mondanám, hogy zavar, de amúgy teljesen elégedett vagyok a telefonnal, úgyhogy kis idővel szerintem nálad is javulni fog a megítélés.
A hiányzó/más fícsörök összeírása meg azért problémás lehet, hisz azt meg kellene csinálni minden más gyártóra: mi tér el a Samutól, Xiamitól stb stb ráadásul ezt a listát folyamatosan frissíteni kellene...szóval erre szerintem inkább marad a fórumos kérdezz-felelek, hisz az pont erre való.
-
-
sub71
senior tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Én úgy módosítanám a kommentedet "a pixel egy fakocka. nagyon ergonomikus és nagyon fain kis fakocka, de fakocka." amiből egy átlag user is tud "fidget spinnert" készíteni, ha azt szeretné. Nagyon-nagyon kevés olyan tiltás, vagy korlátozás van benne, ami másik launcherrel, programmal, vagy akár billentyűzettel nem orvosolható. Viszont egy Samsungból, vagy Xiaomiből SOHA nem tud egy átlagfelhasználó sima "fain fakockát" csinálni bármennyire is szeretné.....
Ezt a "lehalkul a zene, míg a navigáció beszél" dolgot nem is értem. Én, aki hangosan hallgatja a zenét, különben nem hallanám merre kell mennem..... -
WolfLenny
senior tag
Youtube-nál én sem éreztem soha melegedést..
Még akkor sem ha éppen töltött és közben youtube ment. -
-
DeFranco
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Két dologgal kapcsolatban tennék megjegyzést:
1: Érdemes vásárlás előtt tájékozódni, szerintem egy PH és egy Reddit keresés bőven elég lett volna hogy kiderüljenek a kritikus pontok (de akár kérdezhetsz is ezeken a helyeken), sőt, ezt egy sima chatgpt kérdés is összefoglalja neked. Szerintem kifejezetten nehéz ma már információ nélkül impulzusvásárolni, akarni kell.2: Ezeket a dolgokat szerintem nem feltétlenül kell hiányosságként aposztrofálni. Lehet neked az, teljesen jogos, de egy jó része tudatos design döntés, amivel lehet nem egyetérteni de ettől még objektíven nem rossz a termék csak más, esetleg nem neked való.
+1: van az az ár amiért átveszem tőled a 9a-t
-
Essien
senior tag
válasz
Vikooo
üzenetére
Dehogy izzasztja meg , igaz még nyáron nem használtam de nem melegedett még sosem...... Ilyenkor azt nem értem hogy a kollègának mèg nincs de már tudja hogy egy youtube videó lejátszásnál elhasal. Már említettem hogy volt s25, iPhone 16 pro és xiaomi 15 is és ezek után is tartom hogy a legkiegyensúlyozottabb telefon a pixel.( Számomra)

-
Vikooo
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Azt hittem az új Tensor max száraz tesztekben teljesít alul de ezt nem gondoltam volna, hogy egy YT is megizzasztja.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
gretzky77
üzenetére
Egyértelmű, én még billegek a p10 pro és a xiaomi 17 között, mert mindenképp kompakt telefont szeretnék. S26 szóba sem kerül. Ugyanakkor kabaré flagship telóba a tensor chip, ami még yt videók alatt is melegszik. Lehet, hogy nem túl zavaró, de az akkut biztosan zavarja. Olyan, mintha egy új 5ös bmw-be 1.2-es motort tennének, mert hát városba elég az is. A 9a-10a vonal esetében teljesen rendben van, de 400 ezres telónál ez számomra nem hozza meg a kedvet.
-
aldebaran
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Beszéltek itt hiányosságról. Olyanról, amit a play áruházból le lehet tölteni. Ugyanezt csinálja a Samu... és mindegyik más: kiegészítőkkel túrbózzák fel a sima Android-ot. Ha valaki ahhoz is lusta, hogy letöltsön egy-két alkalmazás, az tényleg menjen inkább iOS vonalra.
Én konkrétan a fényképezője miatt léptem erre a vonalra. Nincs nála jobb. -
gretzky77
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Milyen hiányosságokra gondolsz konkrétan!? Ne haragudj tényleg nem bántásból, de váltás előtt nem jártál utána a dolgoknak?
-
hibavissza
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Jó lenne egy összefoglaló ezekről a Pixel hiányosságokról a topik első hsz-ben. Ha ezeket tudom, maradok Samsung vonalon és most csalódott ügyfélként nem beszélném le minden ismerősömet erről a márkáról.
Biztos vagyok benne, hogy a többségnek ezek a hiányosságok nem jelentenek akkora problémát, hogy eltántorítaná őket a vásárlástól. Ott van a stabil működés és árszint feletti kamerák előnye. Nyilván az én hibám, hogy az ördöglakat fejlesztőjétől nem fakockát várok.
-
gretzky77
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Szerintem ezt mindenki el tudja dönteni neki mi a jó és mit szeretne használni! A Pixel és korábban a Nexus is lehet megosztó és úgymond fapados volt, de éppen sokan ezt szerették, szeretik benne! Fel lehetne hozni millió UI-t akár OneUi, ColorOs, és a többi amit ráhúznak a rendszerre, ettől még van akinek a Pixel jön be, kicsit úgy érzem most , megindult a Pixel esetén a hibák keresése! Más megközelítés kell hozzá! Én sokáig minden telefonon a Nova Launchert használtam, nem tudtam megszokni más felületet, Pixelen viszont a gyárit használom. Eleinte itt is Novat használtam aztán kicsit megerőszakoltam magam, hogy pár napig Pixel UI és azóta is az alapot használom!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Vikooo
üzenetére
Persze, lehet és szerintem kell is összehasonlítani, mérlegelni, tök jó. Nem tökéletes a pixel sem és főleg nem minden igényre, csak sokszor ez elmegy általánosított minősítgetésbe, erre a tendenciára reflektáltam.
Azért visszás valahol a pixel helyzete, mert kb. ugyanazt a rétegigényt szolgálja ki, mint egy iphone csak jóval kisebb marketingértékkel.
-
Madoc
veterán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Persze, de akinek samsung kell az samsungot vesz.
-
Vikooo
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Amit nem lehet törölni is lehet ADB -vel ez a legszebb benne, kicsit melosabb mire eljutsz a kívánt szintre de megéri, szerintem.
-
-
Fuxosbömis
tag
Igaz tableten, de Samsung UI-i is használok. Nagyon rendben van, de hogy jobb volna mint a pixel 7a-n futó UI-tól, az finoman szólva is túlzás. Tízből tizszer a Pixelét választanám.
Mellesleg, a Google szoftvergyártó cég, telefonokat csak referenciának gyárt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Viccrovat
- Path of Exile (ARPG)
- Építő/felújító topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 14 Pro Max 128GB deep purple mélylila független Apple
- iPhone 16 Pro 512GB gyári független 2026.05.22. Apple jótállás
- Pitaka iphone air iphone 16 pro max iphone 15 pro
- Új, bontatlan, iPhone 17 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- iPhone 14 - Midnight Black - 128GB - független - makulátlan - garanciális!!!
- LG 65QNED86A / MiniLED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- OnePlus Nord CE3 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Grafit, 90% Akku - 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.....Soha nem írtam le, hogy rossz a telefon. Egyszerűen szarnak a user experience-re. Pedig csak le kéne másolni a Samsung/Xiaomi szolgáltatáslistáját, hogy aki vált ne kutyapicsázással kezdje. Ez nem dizájn döntés. Spórolás vagy beleszarás. A telefon ettől nem rossz. Ezt soha nem írtam. Egyszerűen szoftveresen gyenge.
Csepy