Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bobalazs: i5 4690 + RX 460 HTPC
- Candy: AOOSTAR WTR PRO – NAS, alkoss, gyarapíts
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- NvidiaRTX: Xiaomi Electric Scooter 6 Max: Az első rollerem
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikooo
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Érdekes, hogy Samsung + Gboard eltávolítható, de ahogy látom ez Samsung beállítás a billentyuzetnel. Azt hittem Pixelen több a szabadság
-
Tomiii258
tag
válasz
gretzky77
üzenetére
Azt hiszem ő a legalsó sávra gondol, ahol te csak egy mini lefelé mutató nyilat látsz a bal alsó részen. A földgömb a jobb oldalra kerül, ha több billentyűzeted van telepítve, akkor azzal lehet váltani.
VISZONT @hibavissza
Ha más billentyűzetet telepítesz, ez a sáv akkor is ott marad, illetve sanszos, hogy pont akkor jelenik meg a földgömb, mert nekem 2 billentyűzetem van és ugyanúgy ott van a sáv a földgömbbel együtt Samsung billentyűzet használata esetén is. -
Essien
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Plussz 30-ért már van sima p9 is szerintem nagyságrendileg jobb telefon mint a s25fe . Amennyibben kicsit is fontos a kamera mindenképp pixel. Félhomályban ,beltérben, mozgó tárgy -gyerek esetében a samsung nagyon csúnyán elvérzik. Sima s25 volt nekem , üzemidőben kicsit de kamerában sokkal jobb egy pixel.
-
gretzky77
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Szia, milyen földgömbre gondolsz?
-
hibavissza
veterán
válasz
bodorjanos
üzenetére
Szerintem, ha belefér akkor s25fe mindenképp jobb telefon mint a 9a. Van az is itthon. Én azt venném. Samsung oprendszere sokkal kiforrottabb, átgondoltabb, de drágább is a készülék. Megnéztem. 30 ezer különbség van a két telefon közt. Én a Samsungot venném. Más liga. Az a 30 ezer bőven megéri.
-
Csepy
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
sehogy
-
hibavissza
veterán
Gboard alján van egy blank spacer kis földgömbbel. Hogy lehet eltüntetni vagy kisebbre venni?
-
zoltan77
aktív tag
A messenger bug nálam is néha előfordul, a darabos görgetés nekem a gmail alkalmazásnál szokta magát produkálni, ha frissítés érkezik a telefonra, de egy idő után megszűnik. Pixel 9a.
A darabos görgetésnél még azt figyeltem meg amikor előjött a problêma, bekapcsoltam a fejlesztői beállításokban, a frissítési frakvencia mutatását, és 60hz-ről nem akart feljebb menni, a smooth display be-ki kapcsolása megoldotta a problémát. Ilyennel utóljára a motorola edge 40 telefonnál találkoztam, ott olyankor jött elő ha a fényerő 35% alá csökkent nem ment feljebb 90hz-nél magassabra a frissítés. -
dussy
őstag
Az alábbi hibákkal találkoztatok már? (P10P)
-a görgetés egyes appokban időnként akadozónak tűnik, olykor lassabban görgethető érzésű
-messenger alkalmazásban a beszélgetések között a második név sora teljesen fekete, ha picit húzok az oldalon "előugrik" a tartalom (teljesen random jön elő, de többször láttam)
-a 'Home' gesztusra egycsak nem reagált, újraindítás megoldotta - Nova launcher alatt
-kezdő képernyőn nem gyári időjárás widget adatai eltűnnek, érintésre előjön (ez gyanus, hogy app hiba)
Köszi.
-
csipuka
senior tag
Ezer eve a Taskert hasznaltam, hogy DND-be tegye a telot bizonyos feltetelek eseten. Viszont az utobbi idoben jott figyelmeztetes, hogy ez nem sikerult. A fejleszto a bugreport-ra jelezte, hogy a google valtoztatott valamit, kene meg egy kulso appot installalni, meg ADB-vel jatszani, es ahhoz mar nincs kedvem.
Ezert ugy dontottem, hogy visszaterek a gyari DND-hez. Csak sima idozites van, es cseszik este be, reggel meg kikapcsolni a DND-t. Masnak megy a gyari DND idozitett kapcsolgatasa? Nem akarom elhinni, hogy ilyen alap dolgot is szet lehet cseszni. -
bigrock
addikt
Üdv,
A Pixelek tudják-e azt, hogy feloldás nélkül hangtárcsázással hívjak a telefonkönyvből, pláne olyan személyt, akinek sok hosszú magánhangzó van a nevében? Pl Árvíztűrő Tükörfúró stb..
Illetve a Gboard-ban, ha szóban diktálok, az írásjeleket (pont, vessző, kérdőjel stb) behelyettesíti-e?
Köszönöm a válaszokat. -
Xeon7
aktív tag
Sziasztok.
Tegnapi nap folyamán én is beléptem a klubba egy 10a készülékkel Olyan kérdésem lenne, hogy egy régi iPhone SE készülékről költöztem át. Minden átjött rendesen de ha az SMS-ez nyitom meg akkor egy nagy fekete képernyő fogad! Hogy tudnám életre kelteni az SMS-ez?
-
TTomax
félisten
válasz
bodorjanos
üzenetére
Nekem nem, mer oda-vissza váltogatok, de a 13mini után egy 11Pro-t vettem, ami megváltás volt kamera terén.
-
zoltanz
nagyúr
Néztem P6a -n robotosOs 16 (béta) kéne lennie live értesítéseknekvaz állaposoron, de csak ikon jelenik meg, nem jelez, animációt nem jelenít meg (számol stb)
Hasonló mint iOs -en Dynamic Island -
bodorjanos
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Köszi az összefoglalást!
Én elvagyok a A54-el is. Néha laggol és az mondjuk idegesít, de azért ez nem akkora gond. A desktop mód miatt kerültek képbe a Pixel telefonok a samsung S szérián kívül.
Az A54-el lehet trükközve DEX-et aktiválni, de a wireless képernyő miatt van egy adag laggolása és az úgy semmire se jó. Párom gyerekének van egy S21 FE, azzal a dex nagyon élvezetes, de csak nem veszem el tőle a telefonját

De örülök, hogy szembejöttek a pixelek, érdekes alternatíva a másik két nagy gyártó mellett. -
BoB
veterán
válasz
macilacipaci
üzenetére
Nekem 8 Pro van [..] Kamerákban ez is erős
Mi az hogy. Kamerákban hardverileg szinte semmit nem fejlődtek a Pixelek. Ezért tartom én is még a 8 Pro-t, nekem ez az ami fontos.
Meg ezért várom már a Pixel 11-et, hátha lesz valami előrelépés, mert a 10-es szériára egyáltalán nem éri meg váltani.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Szóval, ha nem kell a vezetékmentes töltés és nem kell a hangyányit jobb kamera és nem kapsz agyfaszt a Samsung frissítés függő reszponzivitásától akkor a 9a nem deal.
-
hibavissza
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Szól a Spoti és navigálás közben - ha megszólal a Waze - akkor lehalkítja, elnémítja a Spoti/online rádió hangját. Samsungon volt erre opció. Rádió ment BT-on miközben Waze telefon hangszóróján szólt anélkül, hogy elhalkítaná a BT hangját.
Még egy negatívum a 9a-hoz. Fektetett kijelzőnél sokkal kisebb, roszabb elosztású a billentyűzet mint Samsungon. Annyit nem használom így, hogy utána nézzek mire lehet állítani, de a gyári beállítás az halál. Nem is értem hogy gondolták komolyan. Valami béta verziót benne hagytak.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
mi a konkrét probléma a BT-vel?
nekem rendszeresen megy egyszerre a spoty és a waze de nem kavarodik semmi.
-
hibavissza
veterán
válasz
bodorjanos
üzenetére
A53-ről váltottam 9a-ra. Talán segít a tapasztalatom. Ami probléma:
- Nem tudod beállítani egyedileg az appokat a BT hozzáféréshez. Ez akkor gond, ha egyszerre két app van használatban és BT-on akar mindkettő matatni. Jellemző Spotify és Waze egy időben.
- Hangerő gomb és kikapcsoló fordított elhelyezése 9a-n.
- Széles gyászkeret a képernyő körül.
- Gyengébb kijelző minőség. 9a sem szörnyű, de gyengébb.
- Szent keresősáv
- Primitív gyoselérésű ikonok. Nincs NFC, külön Wifi/Mobilnet.Ami jobb:
- Általános működés megbízhatóbb, frissebb, pattogós.
- Kamera (Nagy tesztet nem csináltam, de a főkamera egyértelműen jobb)
- Ujjlenyomat szenzor (A53-on nagyon lassú volt, 9a-n egy hangyányival jobb)
- Vezetékmentes töltés (A53-on nincs, nekem jól jött)BT faxakodás nem lenne még rá is tudnám mondani, hogy sokkal jobb telefon az A53-nál. Így azt tudom mondani, hogy preferencia függő. Én elvagyok a 9a-val, de sok a kompromisszum. Nálam ezek céges telefonok, tehát ár-érték arányban nem tudok nyilatkozni.
-
hedgehog
senior tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
én lenyomtam vele egy munkanapot, de igazából nem a desktop módot használtam... otthon bekapcsolva hagytam a laptopot, és a dokkolt pixelről google remote desktoppal azon dolgoztam
majdnem 100%-os volt az élmény -
bodorjanos
aktív tag
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
Köszi! Ez is már támpont.
Biztos lesz fejlesztve folyamatosan az igényeknek megfelelően.
Tetszik a desktop koncepció. Amióta ilyen erős vasakat cipelünk magunkkal a zsebünkben, miért ne használja ki az ember.
Párhuzamosan használok windows, mac os-t és linuxot is, így gyakran összekavarodok, melyiken mi hogy van. Ebbe behozni még egy negyediket, csak nyerhetek vele
Ezt a kijelző kikapcsolás dolgot remélem javítják, mert a kijelzőnek se tesz jót és fölöslegesen meríti és melegíti is a telefont... -
Mostly Harmless
aktív tag
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
Ami még idegesítő, hogy miközben a monitort használod, nem kapcsolja ki a telefon saját kijelzőjét, és eszi az akksit.
-
Mostly Harmless
aktív tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Ctrl+c, ctrl+v megy, az alt+tab nagyon más, multi desktopot nem próbáltam.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
Jól hangzik. Nekem elsősorban böngészésre, doksi olvasgatásra kellene és napi ügyintézésekhez, amikor nincs nálam a laptopom. Erre akkor gond nélkül jó lehet.
Az egyéb billentyőzet kombinációk működnek? ctrl+c, ctrl+v? Jól emlékszem, hogy multi desktop-ot is kezel? -
Mostly Harmless
aktív tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Persze, megy rendesen. Én pl filmet néztem rajta VLC-ben, és a feliratot szerkesztettem mellette... (bluetooth-os billentyűzettel és egérrel.)
-
gretzky77
veterán
válasz
bodorjanos
üzenetére
Akár a 9 Pro is jó lehet ha a 9 XL már nagy, ugyanúgy viszonyul a 9 Pro és az XL egymáshoz, mint az iPhone Pro és ProMax
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
macilacipaci
üzenetére
Igen megy a matek folyton, hogy mi a jó felállás. Már azon is gondolkodtam, hogy 130-ért a 128 gb-s modell és ha beválik, akkor 2 év múlva feljebb lépek. A 9a azért merült fel, mert nem bukok akkorát, ha nem testszik a rendszer. Ki tudok minden próbálni rajta, de megis van olyan erős hardver és elfogadható kamerái, hogy ha beválik 2 évig biztos el tudok lenni vele. De jogos a felvetés, átnézem a többi modellt is!
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
Gondolom egy másik világ, de alap dolgokra azért jó lehet, nem? Biztos idő megtalálni azokat a dolgokat, amiket megszokott az ember pc-n vagy mac-en... De böngészesre és egyéb alap dolgokra azért talán jó lehet. Az ablakkezelés része működött rendben? Nem lökdöste ki agresszívan az appokat, ha többet nyitottál meg?
-
macilacipaci
tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Azért ha már 200 ezer Ft körül van a keret, akkor én a 9a helyet inkább a 10-et ajánlanám 202 ezerért. A szám/a Pixelek spórolósak szoktak lenni. A rendes számozásúak és főleg a Pro-k jobbak minden szempontból. Az igaz, hogy a 10-ben a 3 kamera közül 2 alacsony felbontású. Esetleg ha belefér, akkor a 9 Pro XL 233 ezerért már 3 kiváló kamerát ad és nagy képernyőt is. Igaz annyiért még csak 16/128GB. Nekem 8 Pro van. 200 ezer Ft volt amikor vettem. Kamerákban ez is erős, de 5G-n még készenlétben is érezhetően merül. Továbbá kint Napfényben ha meleg van alig látom a kijelzőt. Egyébként kedvelem a Pixelemet.
-
Mostly Harmless
aktív tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Én próbálgattam, de rendszeresnek nem nevezném. Megőrülök tőle, hogy minden máshogy van benne. Pl nem találni egy text editort, amiben működik a ctrl-f. 😁
-
TTomax
félisten
válasz
bodorjanos
üzenetére
Elmentem egy erdőbe, picit gyengébb fényviszonyok között olyan botrányos képeket csinált, mint egy középkori olajfestmény, a fü/avar keveréke egy maszat volt...
Ha rám halgatsz veszel egy sima 10est, és soha nem nézel vissza többet.
-
bodorjanos
aktív tag
Desktop mode-ot használ valaki közűletek rendszeresen?
-
aquila9
csendes tag
Sziasztok!
Az normális, hogy amikor gépelek (Google pixel 10 pro) akkor, amikor megnyomom a billentyűzetet olyan mintha "fizikailag lötyögnének" a billentyűk?
Nagyon fura. Kb. 7 éve vagy több vettem utoljára telefont és lehet változott egy kevés dolog
Töltéssel és az akksi élettartamával kapcsolatban tudom, hogy jelent cikk meg, de nem tudtam helyesen értelmezni. Eddig ha lement 20% alá a régi telefonom töltöttségi szintje feltöltöttem 80-90% körülire, de ha bement 10% alá és véletlenül 100%-ra töltöttem nem volt baj. Van valami változás vagy csinálhatom ugyanígy?
Hálás köszönet!
-
zoltan77
aktív tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Üzemidő másfél két nap, 7+8 órás kijelzőidővel. Nekem fotózásra megfelel, nem vagyok nagy katntgatós. 128gb nekem elég,
Rakok be képernyőfotót, reggel vettem le töltőről.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Köszi, ez így szintén támpont nekem! Pocom is volt x3 pro. Tulajdonképpen mindegyikkel elvagyok és az biztos, hogy már csak szeretem, ha működik egy telefon. Ezért az iphone-nal is elvagyok jól. Mondjuk ahogy öregszem a legfontosabb, hogy működön, legyen jó üzemidő és csináljon elfogadható fényképeket. Számomra ezek fontosak és erre jó opció lehet a 9a is "próbának".
-
zoltan77
aktív tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Én pixel 9a-t használok, voltak előtte samsung telefonjaim is, A széria és S széria is. Mindenképpen ki akartam próbálni a pixel telefont így lett a 9a, de nem bántam meg. Irjàtok a dupla koppot én ezt használom helyette lezáràsra, feléleszteni már lehet dupla érintéssel.
Azért is lett 9a mert nem akartam kiadni elsőre nagy összeget, de kövi pro xl lesz.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bodorjanos
üzenetére
nem tudom mennyire input, de számomra egy poco után és egy céges samu mellett az adja meg a pixel élményt, hogy én már nem akarok a telefonnal bindzsizni hanem használni akarom, és ebben a pixel nagyon jó.
kicsit abból a szempontból iphone élmény, hogy jól ki van találva, kis szokás után nagyon kezes, nagyon okos kicsi dolgok vannak benne, amikre rácsodálkozol használat közben hogy jé... és emellett nagyon sok dolog nincs vagy korlátozott, ami egyébként egy samun vagy xiaomi ökoszisztémán adott (kicsi extrák, mint az oldalsáv, vagy a hangszórótisztiító visítás, stb.) meg néhány nagyobb dolog, mint a duplakopp, vagy az eltüntethető keresősáv. közben viszont úgy dolgozik a kezed alá, ahogy szeretnéd, csak nem tudod hogy úgy szeretnéd.
ha már meg vagy annyira csömörödve a telefóniától, hogy azt mondod, hogy adjanak neked egy rendesen működő jól összerakott telefont hosszú támogatással, jó alap használhatósággal és egy csettitősen jó point and shoot kamerával akkor a pixel ezt megadja. nem volt még ennyire "egyben" telefonom, de ehhez kell a funkciók kompaktsága is. valakinek ez nirvána, valakinek meg dögunalom.
(ez az én szubjektív megélésem, semmiképpen nem objektív leírása a telefonnak vagy a rendszernek, nálam itt talált be).
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- PlayStation 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Crimson Desert
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 mini 256GB Pink használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS ROG Strix XG27UCG IPS Monitor! 3840x2160 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest