- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pkc83
őstag
válasz
Kajoszbobber #68877 üzenetére
Biztos azért mert azokból eddig csak 3 darabot sikerült legyártani, és úgy meg nagyon drága lenne... Beleillene az NV bullshit marketingjébe.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Kajoszbobber #68877 üzenetére
cserélni kell a zsugák mellé csomagolt 12vhpwr vagyhogyhívják kábelt, mert kiderült, hogy spóroltak rajta 3 centet, amitől tűzveszélyes lett a motyó
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
PuMbA
titán
Most eltolják akkor a Radeonokat is?
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz
Kajoszbobber #68863 üzenetére
Ezek a feltételezések
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Busterftw #68869 üzenetére
A procijaikat is az intel fole araztak megha nincs is akkora marginalis kulonbseg. Ahol meg van azt joval fole. Pedig a market share ott se tul rozsas barmekkora a hozsanna az iranyukba/ vagy a temetkezes az intelekkel szemben.
Es azokat joelore beharsogtak, nem ok nelkul. Az interneten meg kb csak Abu szerint jon az uj csoda. (Aztan persze a kovetkezoben meg a nonplusultra)
Asitosemoji.
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
Ez az fsr4 biztos nagy ficsőr lehet. Vagy olyasmi mint a 3 amit 1 evvel a megjelenes utan kezdtek implementalni? (Kozben a friss dlss-el + framegennel lenyomtak amoda mindenkit mint a belyeget)
Eenek a mit tud raszterben vitat is full feleslegesnek latom. Amig mezei user minosegben nem vesz komolyan eszre veheto romlast) addig a lőtéri kóborkutyát se érdekli, csak h tobb fpsem van meg vajsima a jatek. Ez a jelenlegi sw kornyezet, ezt kell megugrani, ez van.
Amig ki nem vezetik a 7xxx es szeriat addig eselytelen h jo arban hozzak oket. Ahhoz viszont karcsu az egyelore beharangozott 9070 meg 9070xt paletta.
Es meg ott is ottmarad majd a kerdes, ha nem lesz itthon minimum 200dolcsival ~80k val olcsobb, h miert is ezt vegyem? (En mondjuk nem erzek kesztetest 7700xtrol mer ezis untig eleg nekem 1440pre)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #68860 üzenetére
Én is így látom.
Ha wow faktort akartak volna, akkor januárban jött volna 400-500 dollárért mindegyik és kész. (aztán más kérdés mennyiért lesz beárazva a piacon) -
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #68866 üzenetére
Németeknél 370e veszel bruttó 7900XTX-et, itthon 390e a legolcsobb.
Ennél nem lehet drágábbMert nem fogja megverni teljesítményben és -8Gb vram
-
deathcrow42
senior tag
válasz
Quadgame94 #68858 üzenetére
Itt megint egy tipp. Egyszerűen nem jön ki a matek nálam, 200 usd körüli gpu chipköltségre a 7900XT/XTX esetén 800/1000 dollárt toltak, míg most erre meg 500/600 dollárt?
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42 #68862 üzenetére
Hogy teljes legyen a ké tudni kellene az 5070 Ti árát, na azt se lesz piti.
Itt ez a kettő kártya ára közötti különbség döntő.
Most vettem időhúzónak egy 7800Xt elvagyok vele míg normalizálodik a helyzet kb május végére :D -
Kajoszbobber
újonc
válasz
ggbuffon1897 #68860 üzenetére
Én is úgy gondolom hogy ha valami nagy dolog lenne arról már anyám is tudna.... Minden esetre kiindulasnak jó kis rumor
-
Jacek
veterán
Szép, Red Devil 450e otthon
100 dollárral olcsóbban nem hogy piacot szereznek hanem még veszteni fognak.
Pár hónap és be állnak az árak na most ha 100ddodo van a 9070XT és a 5070Ti között én is 5070 Ti -t veszek. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
Amikor ekkora a sumakolas, az nem arrol arulkodik h hudemekkora csoda erkezik.
Ha lenne valami tenyleges a csőben, azt mar ketpofaval harsognák.
-
Kajoszbobber
újonc
válasz
Rég el van az már döntve, csak nem szólnak róla....
-
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #68857 üzenetére
Legolcsóbb modellek legalább 80, de inkább 100 dollárral lesznek olcsóbbak az 5070 Ti-től. Ha annál gyorsabb és van készleten az NV meg nincs, akkor simán sikeres lehet.
De ezek az árak szerintem nem valósak. Testing the waters. Ezt csinálta az NV is. 5070 Ti-ről 799/899 árakról jöttek "leakek".
Az árakat nem döntötték még most sem. 599-699 közé akarják az XT-t valahova beárazni.
-
villamos
őstag
Egy kanadai kereskedő árlistája szerint a 9070XT 697US; a 9070 pedig 586US (átszámítva)...
[link]Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68853 üzenetére
Szép új világ
Tudnám minek van még multi GPU támogatás...Még lehet
[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
válasz
Busterftw #68851 üzenetére
Melóra Ai stb. használható a crossfire? Mert az még él az AMDD.nél. X870 most is van.
NV-nél kilőve de ha bele vágsz egy ilyen lapba 2db 32Gb kártyát?
Vagy itt is csak a GPU erő nőne és a memória mintha csak 32Gb lenne? Jó kérdés.Az úgy elég költséghatékony lenne otthonra...
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
-
hahakocka
őstag
Most a legtöbb helyen az 599 dolcsi lebeg 9070xt árára
Igaz Moore Law is Dead a forrás szóval....
-
NyalokAA
aktív tag
A 16 már nem sok , de a 32 meg erős túlzás
Illetve ki tudja a Spiderman 2 pl: 2560x1080-as felbontáson , RT közepesen minden más a beállítható legmagasabban 15000-15680 mega között kér nálam 7900 gre-vel. -
Jacek
veterán
válasz
huskydog17 #68842 üzenetére
Lehet hogy keverem a szamokat, aki akarta megertette szerintem. Viszont ennyire nem erdekel.
Biztos igazad van.. -
hokuszpk
nagyúr
-
olymind1
senior tag
válasz
Devid_81 #68782 üzenetére
Sajnos AMD-nél is dettó ugyan ez a helyzet, mikor a nyomorék RX x600 (XT) 128bites kártyáikat árulják 300€ körül, aminek régen 150$€ alatt volt az áruk, a GeForceokkal együtt 1050 - 3050 amik szintén 128bitesek voltak.
Csak épp mind2 gyártó láthatóan egymást másolva és/vagy összejátszva/kartelezve eltolták a kategóriák elnevezését és árazását felhasználók/vásárlók szempontjából rossz irányba.
-
hahakocka
őstag
válasz
Kajoszbobber #68815 üzenetére
Árukeresőn 300-400-500e ft os monitorokat hozott csak ki 4K-ra.
Megnéztem most Alza-n itt is 4K ra ezeket hozza.
340-650e ft ig s többségében 31.5-32 colosak....Ha hozza ténylegesen a 4080 supert az miért ne lenne 4K s kártya??
85 fps átlag ultra 4K-n nem az? Kicsit ezt azt leveszel s akár még 100-120 is lehet belőle. 7900 XTX és 4080- nak ez kb az ereje. Ha 120-144hz, 240hz es monitort akarsz oda akkor meg 5090 se mindig elég kb
5080 tuti nem.
B580 egy nagyon jó kari volt addig amíg ki nem derült hogy pont a hozzá illő olcsóbb vagy középkategóriás procikkal nem az igazi. Remélhetőleg hamarosan lesz rá valami megoldás. Egy B770 jó lenne való igaz!
270-300e ért is jobb vétel lenne a 9070XT azért mint egy 430e Ft-os 5070 Ti. De kérdés a scalperek, Trump vámhatás ide ér e, hirtelen minden kifogy a készletekből stb hatás ha elér ide lesz ez is 400eDe az már más tészta.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
"Asszocialtam hogy az A570 utan B580 lett a kisebbik kartya."
Sajnos ezt nem tudom értelmezni, főleg hogy A570 nem létezik.
"Erdekes ez nekem mert az A770 utan ebben minl az elore lepes? Kevesebb memoriaval kicsit gyorsabb , arban meg ugyan az?"
Az A770-hez képest a B580 sokkal kisebb GPU-val, sokkal kevesebb számolóegységgel és alacsonyabb fogyasztással gyorsabb. Az energiahatékonyságot pedig megduplázták, ezzel elérték az RDNA3 szintjét. Ha ez nem előrelépés, akkor semmi nem az. MSRP árak:
A770: $330
B580: $250"Mi a racui ebben ha nincs gyorsabb?"
A ráció ebben az, hogy az alsó szegmensben adják el a legtöbb VGA-t és az Intel pont oda hozta a Battlemage-t. Nem kell versenyezni a felső és/vagy csúcskategóriában ahhoz, hogy versenyképes legyél. (AMD is csinált már több olyan arch-ot, ahol nem is indultak a felső kategóriában).
Továbbá nem tudni, hogy nem lesz gyorsabb BM idén, jelenleg semmi nem utal rá, hogy lenne, de az is lehet, hogy majd néhány hónap múlva az Intel jön egy nagyobb BM GPU-val, nem tudni.[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
NyalokAA #68836 üzenetére
Nem, ez jó magyar forintban is 600$ + áfa, ha nincsenek zavaró tényezők. Az ma 300k.
Partneri modellek menjenek fel 800$-ig, az úgy akkor 400k.
Kérdés, hogy erre mennyit tesz majd rá a Trump-tarifa és hogy a piac mennyire fogja ezt hozzá árazni a hasonló teljesítményű, de elérhetetlen RTX-ekhez...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68837 üzenetére
-
Kajoszbobber
újonc
42C3-ert indultunk, teljesen jó lett volna az is. Csak a médiába érve mondta az ember hogy hát sajnos már nincsen, nem frissült meg az oldal. Ott cseppet elkezdett tikkelni a szemem, 48as se volt. Na mire a feleségem ezt mind dekodolta és megszólalhatott volna már húztam is ki a sorból a G3-at 55"-on... Néz rám, mondtam neki én ma vásárolni jöttem. De ehhez talp sincs, hogy ne lenne csak külön kell venni
.
Nem mondom azt hogy nem téríti be az asztalt, és nem kellett szokni, de mára már nekem nem kéne 27". A 34-es IPS alienware meg felkoltozott tartó karra fölé, van kontraszt[ Szerkesztve ]
-
NyalokAA
aktív tag
Itt a pont
(akik kevesebbet tippelnek nem tudom melyik világban élnek)
Az eddigi pletykák \ leakek alapján kb borítékolható , hogy az msrp
9070 ~500 usd
9070xt ~600 usdez jó ropogós magyar forintra fordítva 600 euro + áfa + kereskedők marginja + árfolyamkockázat
Amennyiben csak áfát teszek rá már ~306 ezer forint mai árfolyamon ( 7900xt-nél gyorsabb lesz és érezhetően jobb Rt támogatással rendelkezik + végre nem csak humbuk hanem használható és értelmes felskálázás lesz az fsr4 akkor erősen hunyorítva mondjuk rá , hogy korrekt ) első pár hétben \ hónapban rátéve a kacatokat meg a scalperek hasznát ~350 ezer870 usd msrp most a 7900 xtx a fenti számolást bevetve ~440 ezernél vagyunk árukeresőn ránézve pedig pontosan ennyiért mennek a kártyák
-
Devid_81
félisten
-
Busterftw
nagyúr
Jott valami 3 uj GPU ID, de nem tudni mi lesz, remeljuk ez: B770, B750, B580(24gb Ram)
-
Devid_81
félisten
Csak almodok, de majd a bilibe log a kezem felebredek,
Milyen szivas lenne (vagyis pont hogy jo), ha AMD bejelentene ujra mukodik a CrossFire az RDNA4-el, de ezuton HW-es szinten es semmi szoftveres tamogatas nem kell neki, van 2 AMD VGA-d es "it just works"
Valoszinuleg ettol nem kell tartani sajnos, de egy ilyen lepes tudna lokni a market share-n amikor 2x600 dollaros VGA egy 5090-el lenne egyen erteku
Es meg sajat magukkal sem csesznenek ki mert nem vennek el a sajat csucs VGA-juktol a piacot......
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68823 üzenetére
55 G3 az azert faja.
-
Jacek
veterán
válasz
huskydog17 #68825 üzenetére
Asszocialtam hogy az A570 utan B580 lett a kisebbik kartya.
Erdekes ez nekem mert az A770 utan ebben minl az elore lepes? Kevesebb memoriaval kicsit gyorsabb , arban meg ugyan az?
Mi a racui ebben ha nincs gyorsabb? -
huskydog17
addikt
Feltételezem elírtad és a B780 alatt B770-re gondolsz, ami egy elméleti, spekulált, csúcs Battlemage. Ez az elméleti B770 a gyakorlatban/valóságban nem létezik és soha nem is létezett, ez mindössze a szokásos pletykálgatás és whishthinking a sajtó és néhány clickbaiter youtuber részéről. Az Intel soha nem kommunikált ilyen termékről, még csak utalás sem volt.
Azért van csend, mert a clickbaiter pletykagyárak mással vannak elfoglalva, most az RDNA4 az egyik forróbb téma.#68820 Busterftw: Feltételezem a DisplayHDR 400-ra gondolhatott, de ez csak tipp a részemről.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
deathcrow42
senior tag
válasz
hahakocka #68814 üzenetére
Ez most off, de ha nagyon szeretnél nézz utána.
Egy 2-3x árba kerülő OLED panel az nagy általánosságban alapvetően agyba-főbe veri a feleannyiba kerülő TN/IPS/VA paneleket.
Legyen az
- kontraszt pár ezer vs. millió+
- reszponzivitás 3-5ms vs. 0.1 ms
- színpontosság és színhűség
- viewing angle (főleg VA ellen, IPS az aránylag jó)
- HDREnnyi. Jah és emberek LG oled tévéket is használnak (42-48") képernyőnek. Az a 120Hz ott az jobbnak érződik, mint a 144Hz IPS.
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
X2N
őstag
Csak értelme nincs, mert túl kicsi vagy túl nagy a kijelző méret ami optimális lenne 4K felbontásra. El kell engedni a 4K-t ilyen 24" alatti vagy 27"-32" kijelzőméreteknél, nem lehet rá jól skálázni a Windows/programok UI-t se. A 27" 1440p felbontás az optimális 16:9 képarányú és méretű kijelző manapság PC-n.
[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
válasz
Kajoszbobber #68815 üzenetére
3 klattyintas es teljesen elheto a 4k.
Termeszetesen nem ultra es 240fps. -
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42 #68813 üzenetére
Azt gondoltam hogy más szint de megéri e a 4-5 szörös árat jó itthoni fizetések mellett erre utaltam
.
Na kamu képkocka után kamu HDR szuperAkkor csak az 500e ft osoknál van igazi?
Jacek: 650 euró azaz 260-270e ft ár egy 9070 XT ért az jó is lenne. Csak előbb sokkal többeket írtál. 1169 gondolom AIB volt akkor ez is 650-700 dolcsiért lehet AIB az MSRP 550 helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz
Kajoszbobber #68792 üzenetére
Kit érdekelnek a médiumnok? Az a lényeg én mit látok. Vagy te az alapján veszel valamit hogy más mit lát szépnek?
Más játékban láttam a differenciát. De inkább a megjelenítő zavart nála.
-
hahakocka
őstag
Akkor nagy kamu a 400-550 dollár szerinted? Vagy ezt úgy gondolod hogy az AIB-ok ráraknak 30-40% ot meg Trump a vámokkal?
Persze akkor lehetséges akár. De ha éppenhogy hozzák a 7900xt-XTX et amik ezeknél az áraknál sokszor már olcsóbbak is vagy egál hát nehezen hinném. Ez nem agresszív árazás lenne s nem piacszerzés. S ez közép-felső kategória. Ezek az árak közelébe nincsenek a 7800xt hez ami az volt. (200-220e) Ez így kb értelmetlen lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897 #68806 üzenetére
Szerintem a 70Ti 450e korul fog jonni a 70 meg 320-350e.
9070Xt tipp 350-370e
9070 280-290 -
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #68806 üzenetére
Szinte mindenhol 500-600 dolcsi közé mondják, s Azor és Su is azt mondta jóval olcsóbb lesz mint 800 ha jól emlékszem. S sőt a teljesítményt is mondták hogy köze nincs ahhoz ami terjedt korábban grafikonokon annál sokkal jobb. Eléggé lábon lőné maghát a teljes sajtó és az AMD ha közelébe nem lenne ennek. S elmondták 5 ször kb hogy piacot akarnak szerezni s agresszív árazás lesz.
S mikor volt nem olcsóbb az AMD az NV hez képest? Jó régen. Nézz meg akár egy 4070- 4070 super vs 7800-7900GRE, 4080 vs XTX et is akár mindig volt ár difi. Sokszor nem is kicsi.Kollegám 200e ért vette annó 1.5 éve az RX 6800 át és akkor filózott a 3070en eleve ő mindig is NV-Inteles volt most lett egy full AMD -s gépe. De amikor meglátta, hogy 230_240e a 3070 , könnyű lett a választás s azóta is 4K ba megy a gamelés nála. 3070 el hát nehézkes lett volna
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
Amig a piacon van a 7xxx szeria, plane a 7900xt, ha azzal van pariban csak nagyobb Rt teljesitmennyel, akkor nyugodtan lehet keszulni idehaza a 400k s nyitoarra.
Foleg h az 5070ti-k sztem boven 400 felett fognak nyitni.
Szval felesleges almodozni meg benyalni abu hulyesegeit
-
hahakocka
őstag
válasz
Kajoszbobber #68804 üzenetére
Mondom akciós azért ennyi csak, s azért nem a leglowabb fajta. S azért 4-5 szörös a difi árban.
Ha persze kint dolgozhatnák megint akkor más lenne a helyzet ennek ellenére lehet
S csak reagáltam mások korábbi kommentjére. Plusz ezek a OLED ek nem épp kis szobába valóak 32 vagy nagyobb méret nekem sok sajnos a mostani albérletben.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #68791 üzenetére
Biztos nagyon jó csak én egy akciós 85e ért láttam egy egész jó 4K-s Freesynces HDR es LG monitort igaz csak 400NIT-es, ez meg ahogy nézem átlag 350-400K 4K ra azért egy kis difi
van ekkora difi látványban is az OLED javára? 4-4.5 szeres?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Ukrajnai háború
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Spórolós topik
- Felülnézetes, többjátékos taktikai akciójáték PUBG: Blindspot
- További aktív témák...
Állásajánlatok