Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
válasz Toobee #240592 üzenetére
Jó időben én is ezt csináltam. Itt a környéken mentem el a gyors körömre, vagy kocsival Crosskovácsi és onnan mentem melóba, esetleg ebédidőben kiugrottam valahova. Ebben a sárban viszont nem tudom rászedni magam, aszfalton használható bringám meg nincs és idén úgy néz ki nem is lesz.
-
andrisbandi
őstag
válasz Hasaggymeg #240591 üzenetére
Tavaly elött nagy pofára esés volt az ország egyik legjobb szervízével, sok versenyző csak nekik engedi a szerelést a csodagépein.
Egy dolog sikerült tökéletesen; a telók megelőző karbantártása. Persze csak azért, mert azt kiadták a dr bike-nak..
Teljes átnézésen volt a bicó. Széthúzkodták megnézni, tisztítnai, újrakenni... de csak kézzel volt minden rászorítva.Hidegben hoztam haza, azzal a bicóval nem is mentem hónapokig.
Amikor észrevettem az első kör erdőzés után, addigra pár helyre bejutott a kosz. Amit szét tudtam szedni, azt megoldottam, de van ami még ma is zajos.
A poén, h semmi baja nem volt, csak megelőző karbantartás volt a cél.Így lehet számítani egy jónak tartott szervízre. Ja és minden csavaron leverték a festéket, megnyomorgatták a csavarokat. Tuti nem megyek a speedwayhez még egyszer. Bicót venni sem, inkább mástól, vagy külföldről.
Annyit tanultam még; rendkívül kritikus szemmel fogom szervízelés után átvenni a gépet.
Elötte körbefényképezve.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
peetie1
aktív tag
7ezer a cucc meg 8ezer a szállítás Csapágy kinyomóm még nincs. Mondjuk nem is volt még rá szükségem, de olyan szép a színe
-
Toobee
veterán
válasz fulton #240577 üzenetére
Már akciózzák őket, Shimano SH-MW501 96 EUR a bike-discounton. Én mostanság nézegetném őket, ha szeretnék venni. Egy őszi átmenetin még gondolkodom: Northwave Magma XC Core sincs rossz áron.
-
jjeahh
nagyúr
válasz andrisbandi #240578 üzenetére
Köszi!
#240579 fulton: fix a stopli? . Nem értem minek létezik egyáltalán ilyen, én a helyedben azonnal küldeném vissza . Esélyes, hogy mivel nem tudod beállítani, fájni fog valamid.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
nem derül ki nekem, hogy ez a fékkaroknál is maximum, vagy recommended, vagy mi, mert szerintem totál értelmetlen, ha nem a maximumot adják meg.
én továbbra is a fent vázoltat fogom követni, ahogy a stopli csavarjait is zsírozom, és az autó kerékcsavarjait szintén...Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #240575 üzenetére
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz arcitec #240581 üzenetére
De.
ZolkoW...most fejből nem tudom, de a múltkor megnéztem és meglepően sok nyomatékot ír a fékbilincsek meghúzására a szakirodalom...meg is van, a Shimi 6-8 (!) Nm, ami marha sok!#240587
andrisbandi...az a hétezer valamennyis doboz nélküli, de akkor is. ...én meg nem vinném valakihez, akiben ráadásul nem is bízok.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
MPowerPH
félisten
Meg mindig nem tudja senki, hogy nez ki a palya Hosszuhetenyben?
Don't Tread On Me
-
nagyúr
válasz Toobee #240559 üzenetére
a calcium tökéletesen hatástalan bármilyen allergiára. kivéve a visszatükröződő napfényre, mert azt az ablakot pl. be tudod vele dobni.
ha hajlamos vagy görcsökre, akkor viszont jól tud jönni.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
zsamiatt
őstag
válasz andrisbandi #240587 üzenetére
2 részre bontom. Veszek egy másik MTB-is. Az lesz ilyen városi rohangálónak meg kipróbálom valami lightosabb hegyi bringázásnak is. A trekking meg megmarad városon kívülre és erre kerül platform. Legalább is ez a terv. A városban én nem merek platformmal közlekedni.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
andrisbandi
őstag
válasz Hasaggymeg #240570 üzenetére
Más...pont 2x ennyiért vettem.
Ez nagyon jó ár
Karbon bicó főcsapágy cseréjének nem merek nekiállni, inkább kértem időpontot szervízbe. Lutri lesz, mert a jónevű szervízes külföldre költözött, a futószalagon olcsó bicó javító maradt... Jövő hétre kiderül így idényen kívül megszerelik e szakszerűen. Idejük az most van rá.#240572 zsamiatt
használt trekingre hybrid pedál
Melóba járós bringán szolgált, bevált.Ami a legérdekesebb volt; pár éve már nem használtam, kikotortam a szekrény mélyéről a többi kacattal, pár fényképpel meghírdettem féláron, szép állapodban... azonnal lecsaptak rá.
Hiába töröltem a hírdetést minden platformról, sokkal később is hívogattak érteSzóval, ha esetleg nem tetszik meg, szinte biztosan eladható lesz.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
ZolkoW
őstag
válasz chubby2o6 #240509 üzenetére
egyenes vagy kos? kosnál el tudom képzelni, hogy van létjogosultsága a fékváltókarokhoz, mert annak azért tartania kell, de egyenes kormányon az ilyen bizbaszokat csak annyira illik meghúzni, hogy kábé maguktól ne forduljanak el. Na jó, kicsit jobban, de hogy bukás esetén ne törjenek, hanem forogjanak.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
zsamiatt
őstag
válasz fulton #240577 üzenetére
azért nem hiszem, hogy az lenne, mert vissza vonatoztam 1 órát kb pestre és utána minden fájdalom nélkül lement a 20km haza (vonaton állítottam az ülésen). Illetve azóta se fájt. Jó a garmin kiírta a túra utána, hogy üljek le és meditáljak 4 napig
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
fulton
addikt
válasz szimpláncsak #240580 üzenetére
Ez az xc100 nem csúszik aszfalton?
-
arcitec
addikt
Az az Orbea nem csak olyan Orbea, hogy rá van írva oszt semmi más Orbea?
Egyébként nálunk még a szokásos észérség is emelheti az inflációt: [link]
Találkozok szlovák / magyar árakkal több mint 5eft eltéréssel. Nekik megéri a magyarnak nem? De magyar árat is találtam megfelelő "árazással" szemben a többivel és neki megéri?
Szóval .... &@&#### .... meg...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
szimpláncsak
tag
válasz jjeahh #240576 üzenetére
Shimano CT-5-öt vett, ne hozd szegényt stresszbe Ez tuti kényelmes utcára is.
Nekem eddig 4 spd cipőm volt. Decathlonos olcso, NW origin 2 , shimano xc100 meg az XLC téli
A dekással az volt a baj, hogy 1 fix helyre lehetett rakni a klipsz-et, az NW külseje elkezdett szétmállani (Megint egy olyan dolog ami senki mással nem történt meg csak velem ) meg az lehet kicsit szűk is volt. A Shimi meg az XLC az kényelmes. Azt figyeltem meg, hogy az XC100 talpa is merev, viszont a talp barázdái puhák, így sokkal kényelmesebb menni benne, mint a NW-ben meg az XLC-ben -
fulton
addikt
válasz jjeahh #240576 üzenetére
"Valszeg nem lesz jó" - na h rohadjon meg
Persze h adok idöt. Ezzel tisztában vagyok. Nem is ugy ertettem h első blikre go taposni . Még lassabb is leszek vele szerintem. Hamar el fogok fáradni..a lábam nem fogja bírni. (Csak feltételezem)
Ezen nem lehet túlzásba vinni a stopli settingset. Nem csúszkás a talprésznél. Fix.
Am bizakodóan vágok nekiUi: am meg az új papucsok miatt lehet eppen csak forgatnom kellesz azokat a shimiket az meg menni fog
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz jjeahh #240567 üzenetére
Nálatok így fut szerintem;
Neophalin - Neophal 200 ml
Neofalin is a transparent solution obtained from a mixture of benzene and light gasoline, specially produced for the effective cleaning of grease stains on any type of textile or upholstery, be it sofa, armchair or car. Neophalina with its real name of Neophal will remove in just a few seconds the grease impregnated in the texture of the fabric.
Ingredients: solvent naphtha light, esters.Az árról; vidéki festékboltban vettem pár hónapja a szereket waxolós előkészítéshez, litere 1800 Ft volt, most voltam utánpótlásért, 2600-ra emelkedett.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
fulton
addikt
válasz zsamiatt #240572 üzenetére
az izomfajdalom úgy gondolom. olyan nekem is volt most pár napig. Terdtöl felfele ha kicsit is megütöttem érzékeny volt az egész terület. De akkor már 5 egymás utáni nap volt a lábamban.
Hm..mennek a téli cipők 60 80k árakon es... hát en a 12e atmeneti es merino+alá zoknival letoltam -3 -4 fokban 3 -4 órát. Azért az tenyleg horror nálam egy cipőre. -
jjeahh
nagyúr
válasz fulton #240571 üzenetére
"a cipo valszeg jó lesz taposóra is"
Valszeg nem lesz jó, általában ezeknek keményebb a talpa, csúszkál a pedálon, hajlított és merev, ezért nem fekszik fel rajta.
"nem vagyok am teljesen meggyözve arról hogy jobb lesz mint a talpközép"
Jobb lesz, de ne ilyen előítéletesen állj neki a váltásnak, mert így csak magadat próbálod igazolni, hogy jó volt eddig és mivel tuti szokatlan lesz, hamar feladod.
"Ha ilyen térdfájdalmak egyéb anomáliák lesznek megyek vissza taposóra"
Ha térdfájdalmak lesznek, rendesen be kell állítani a stoplit . Adj egy kis időt az egésznek, ha állítgatni kell, fáj a térded, eldőlsz, ezeken a problémákon hamar túlleszel és végül jobb lesz, hidd el. Azt nem várhatod, hogy azonnal kényelmes és tökéletes legyen, mivel eddig rossz beállítással tekertél és most át kell állítgatnod mindent, valszeg a nyeregmagasságot és lehet a nyereg poziciót is.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Legtöbb embernek jobb lett, csodálkoznék ha te kivétel lennél...amúgy meg kissé hátrébb kell helyezni a stoplit, úgy nemcsak, hogy stabilabb lesz és nem is terheled annyira vádlidat hanem annyira szokatlan sem neked, a talpközéppel pedálozás után.
6030D...ezért (is) kell a bringázás, mikor fizikai határaiddal küzdesz és már a füleden is vennéd a levegőt nem marad másnak hely a fejedben és végre kiengedheted a felgyülemlett gőzt.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
addikt
-
6030D
őstag
válasz stickermajom #240569 üzenetére
A végletekig lehet csinálni, csak nem mindegy mikor van vége...
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
zsamiatt
őstag
majd beszámolhatnál, meg jöhetnek videók is (főleg a borulásról ) . Én is gondolkodom, hogy a hosszú távra használt trekingre veszek ilyesmit.
Mondjuk az egy kicsit engem is megrémit, hogy ilyen pedáloknál menyire fontos lesz a preciz beállítás különben mindenhol fájni fog. Bár a taposó se tud mindent kompenzálni. Vasárnap megjött az új nyereg. Feltettem mentem 80km-t de olyan térd feletti fájdalmam lett a combomba mind a két oldalt, hogy inkább vonattal jöttem vissza. Utána megemeltem 1 centit kb az ülés és simán elmentem vele további 20km-t még a vonattól hazáig.Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
fulton
addikt
Így vagyok vele.
Ha nem jön be eldom a pedalt a cipo valszeg jó lesz taposóra is..elvégre csak keményebb lesz a talpa mint a mostanimnak.....nem vagyok am teljesen meggyözve arról hogy jobb lesz mint a talpközép, várakozás van bennem,..de koppanás is lehet. pláne hosszabb távon. Ha ilyen térdfájdalmak egyéb anomáliák lesznek megyek vissza taposóra ahogy "kényelmes tekerésre" igaz egy bringás cipövel már. Hosszabb tavon bennem is az a kép alakult ki olvasások nyoman mint Ringman írt. Hosszabb utakon stb előnyös lehet a talpközép (tudom erre sok "kő" jár). De talán kevesebb rizikó a térd és hasonló fajdalmakra. Azzal h lentebb van az ülésem a combtö fajdalmam elmúlt egyelőre.
Kipróbáljuk egy újdonság lesz tapasztalat szerzés. a kombót használhatom taposva is. Am maga a clip jó dolog, de kar h nem gyártanak pl talp közép közeli cipőket.(na meg a kicsatolás még akkor ami nehézkes lenne)...csak elmélkedem
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #240566 üzenetére
Alea iacta est ahogy Cézár mondaná, oda se neki amilyen olyan, elleszel vele egy ideig...vagy éppen megszereted és hosszabb távon is.
jjeahh...bénziná usoárö.Más...pont 2x ennyiért vettem. Még, hogy infláció van! ...csak nem Hszi Csin Pingéknél. jjeahh és hasonló Orbea rajongóknak. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
válasz andrisbandi #240565 üzenetére
Akkor majd kisérletezünk melyik oldószer a legjobb. Az a lényeg szerintem ,hogy a párolgás ne olyan gyors legyen mint egy féktisztítónál ,mert akkor esetleg nem jut be a lánc belsejébe a wax hanem a felületen megdermed
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
jjeahh
nagyúr
válasz andrisbandi #240562 üzenetére
Én is megnéztem a videót, megörültem, hogy na, egy új recept, de nem jöttem rá felénk milyen néven kellene keresnek azokat a lötyiket. Most már tudom, hogy könnyűbenzin, de románra sehogysem sikerül lefordítani . Nálunk szerintem Dedemanban találnék ilyesmit, ahol az egész személyzet román, hiába kérném magyarul
#240551 Toobee: volt már szükséged a belsőre, gumileszedőre, vagy csak a para miatt hordod? Én már hosszú távra sem szoktam vinni, az a tapasztalatom, hogy kb 7mm vágást még simán be lehet tömni kukaccal annyira, hogy hazaérjek. Az új modern tejekkel, mint a Vittoria Universal, amik eleve 6-7mm vágást is tömítenek, tényleg nem érezném szükségét a belsőnek. Sőt, ha nem ragaszkodsz egy gumimárkához, a Hutchinson és a Schwalbe peremtől peremig vágás védelmet ad (a gravel gumikat nem tudom, csak mtb fronton a super ground-ban vagyok biztos!), azzal és a Vittoria tejjel aztán tényleg nagyon nehéz annyira kivágni a gumit, hogy egy kukac se oldja meg.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz MPowerPH #240553 üzenetére
Egyébként valahol el kell kezdeni alapon ugye, berendeltem ezt a "mondjuk úgy" legolcsóbb, járható cipőt ami ráadásul click'r hez van. Utcában 46-ost hordok, vettem 47est. Majd meg látjuk. De hogy egy kicsit a napokban beleástam magam, ennek a talp merevsége 2! Namost a stoplit nem lehet csak fixen felrakni! tehát nem lehet finomhangolni. Van két poziciója és go. (így elq*ni a cipőt a siminek, ettől kicsit tartok nem e lesz "Hiány" beállíthatóság szempontjából) lehet lesz annyi holt játék a pedálon bekapcsolva hogy ezt ellensúlyozza .
Nw amit próbáltam mtb-s (4 es talp merevség - teljesen jó volt járni), az van hogy szerintem az nyáron melegben, q meleg lenne.
Én eddig ilyen kis vékony full szellőző cipőben tekertem és imádtam. Sose izzadt a lábam benne. Ezt néztem még ki: Shimano EX3 (4es talpmerevség) (erről viszont nem is lehet még olvasni sem annyira új). Ez egy nagyon jó szellőző cipőnek fest (olyasmi mint amit én használtam), és a stoplija is finomhangolható. Mibe másztam én bele ...
Az utcai cipőben azt tudom hogy nagyon nem jó tartósan, "szabályosan" tekerni.
A többi keményebb talpú cipővel meg az a bajom, hogy tényleg inkább tekerésre való már sem mint +ba járni benne az meg nekem nem kell.[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz Sleek #240563 üzenetére
Érdekes dolgokat lehet olvasni
Az alap a kőolaj, ami egy kutyulék.
Különböző forráspontokon, különböző párlatok csapódnak le.
Így jönnek; benzin, petróleum, gázolaj.
- A petróleum további párlásával jön létre a nafta.Ezt ajánlották a vidiben a házi wax oldószerének.
Úgy értettem annyi a szerepe, h folyékonnyá teszi a parafint, majd maradéktalanul elillan.
- Akkor lehet ami ezt tudja, az jó lesz helyette. Bármi.Még egy adalék; a párlatok összetétele nemcsak a kőolaj fajtájától függ, különböző országokban más más arányokban lehetnek az összetevők. Fura.
-
balintbaba
tag
válasz Hasaggymeg #240561 üzenetére
Köszi, regisztráltam is a hosszabb távra, legalább lesz miért edzeni. Gondolom lesznek ezren, így a méretgazdaságosság miatt tudják 13 ezerért adni, ami szerintem mai viszonylatban occsó (remélem valamilyen KLND-s tag is olvassa ).
-
Sleek
senior tag
válasz andrisbandi #240562 üzenetére
Naphtha (petroleum), hidrogénezett, nehéz párlat 90% 10 %izopropil
Ez meg a lakkbenzin.
Nah most akkor könnyű vagy nehéz ?<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Új verseny a láthatáron. [link]
-
Sleek
senior tag
válasz Toobee #240559 üzenetére
Végülis így bringázáskor már előnyös is.Mármint a Calcimusc Én összeteszem a kezem ,hogy viszonylag kevés dologra vagyok allergiás.
Amúgy fura ez a lélek . Nekem is mindig akkor jön elő amikor decemberben itthon vagyok. De akkor azt minden testi tünet.[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Toobee
veterán
válasz Sleek #240557 üzenetére
Nyaraláson, mikor nyugi volt jött elő valami allergiám (tipikus menedzser dolog, mindig akkor robbanok le, mikor kiveszem az éves 2 hét szabimat). Nem sikerült rájönni, hogy mitől, teljesen valamelyik zöldfűszerre gyanakodtam. Háziorvosnál természetesen nem jutottam semerre, írt nekem Calcimuscot, ahogy láthatod is a képen, meg valami allergiagyógyszert, amit kellett szedni pár hétig, talán a Cetirizin volt az. Szóval önköltségen elmentem egy komplex vizsgálatra (majdnem GX AXS árban volt ). PR-10 allergiám van, meg a szokásos poratka, parlagfű. Mikor előjön és kellemetlen, akkor nyomok egy ilyen ampullát, elrágok egy magnéziumot és sokat segít, leglábbis pszichésen biztosan
[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
válasz Toobee #240551 üzenetére
Calcium nem jó csípésre ha esetleg arra az eseményre teszed el. Sőt némely esetben rosszabb. Antihisztamin legyen inkább nálad
-
Sleek
senior tag
válasz Ringman #240538 üzenetére
Én nem is tudtam ,hogy volt ilyesmi . Nah majd utána olvasok
#240545andrisbandi
Kíváncsi vagyok én is rá. Mondjuk én lakkbenzinben gondolkodtam feloldani a paraffint. De akkor folt tisztítót veszek. Amiket mutat a videóban egyik sem kapható nálunk. Nafta elég sokmindent takar sajnos.<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
fulton
addikt
válasz lsebestyen #240554 üzenetére
Igen tudom, Újra kell állítani a magasságot, mostmár az a kiinduló pont hogy sarok le nyújtott lábbal és onnan indulni. A nyereg pozícióról(előre hátra) nincs infom még hogy itt mire figyelni, úgy voltam vele majd érzésre. De utána nézek.
Olvastam ijesztő dolgokat a pedálról, hogy előfordultak hogy néhány "menet" után minden fordulatnál kattanások az nekem a vég. De hátha ki tudom majd okoskodni mint sem visszaküldeni spanyolba
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz MPowerPH #240549 üzenetére
Jó viccet félre téve (mármint ezt a sebességmániám ), valamit szerintem fog használni, a gumi és a hajtás...talán benne lesz egy 1-2 ííí 3km/h javulás is adott részeken abban a 20-30 - 50- 100 -1000 kmben (ha jól feltételeztem a dolgokat). Hasonló szél viszonyok közt persze. Na meg erőnlét legutóbb mentem egy 70km távot, de az annyira nyögve nyelős volt, még a lábam a pedálon is idétlen volt.. ment kifele "lúdtalpba" csúszott le.. állandóan igazgattam..eh. Pulzust nem bírtam tolni.. szóval egyértelmű jel hogy "pihi pár nap".
Igazság szerint úgy voltam mindig piszkálta a fantáziám milyen lehet egy gp5000 kaliberű külsővel menni, illetve most már ez a pedálozás kezdett zavarni ezért vágtam bele (és hajtás élmény javulást várok tőle).[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Beköltöztem ma a vázba is, bután mutatott rajta a Fidlock táska, mint a Levo SL-en a külső akku. A terep sajnos járhatatlan, tettem egy próbát vele ma is. Egyedül reggel, még fagyottan használható.
Elég passzosan fért a vázba ez a csomag, szóval ide egyébként is esélytelen betenni bármi "normál" cuccot, mindenből a könnyű, pici kell. Decathlonos gumileszedő helyett majd holnap rakok be jóval kisebbet, van egy Lezyne Matrix Mini szettem a fiókban.
A Barbieri Nana pumpa még a 29 grammot sem éri el. 26 grammot mértem, durva. Az egész csomag sem vészes, de nem is érdemes nehezet csinálni, mert fel kell tolni amennyire csak lehet, hogy beférjen még az ajtóba épített multiszerszám (ez még nem jött meg). Meg a nyeregre szeretnék még egy BlendR rögzítést, akkor a nyeregcsőről is lejön a konzol. Nagyon jól kitalálta ezeket a TREK (sisakjaikra is van BlendR rögzítő, szóval a lámpákat bárhova tudod tenni).
-
fulton
addikt
válasz chubby2o6 #240543 üzenetére
Mondjuk ez is benne van a pakliban. (de akkor majd ahhoz kell )
#240544MPowerPH: Jah, fogalmam nincs mi milyen, még most kezdem(nagy váltás lesz ez úgy érzem hajtásilag), úgy döntöttem az 1 ről indulok, f* van kedve reckirozni a kerékpáros ruházatban a 18 kg vastömbbel magasról borulni.. növelni az esélyt a kevesebb borulásra. Elkezdem a "saját utam járni vele" aztán majd látom merre tovább.
A cipő ilyen 2 es keménységű csak,.. nem tudom még milyen egy ilyen cipőben tekerni talpközépes cucc után,...milyen egy keményebb talpúban... mire megtanulom meg megtalálom az ideális cipő pedál kombót...hol van az még. Van ennek egy sorja, ezért nem ugrottam bele az SPD be rögtön. Olvasni más ezeket mint használni.
szállítással ez 20k van.
Ráérek.
Mit akarsz még 420gramm, a mostanihoz képest ami 620[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
-
-
fulton
addikt
Ezekhez a pedálokhoz kell valami spéci kónusz kulcs?
ahhoz hogy újra zsírozzam és beállítsam a kónuszokat.[ Szerkesztve ]
-
vallas
őstag
válasz Napfénysüti #240525 üzenetére
igen...
mennyivel kell többet gürizni a 830-ért, én így közelíteném meg...
[ Szerkesztve ]
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Ringman
nagyúr
ha valaki kis méretű outit keresne:
országúti kerékpár RC520, tárcsafékes S méret, 300k (papíron női, de nincs jelentősége)[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #240489 üzenetére
Tavaly év végi, 2022-es modell. Nem tudom könnyít-e rajta, neki könnyű a nettó áron beszerezni az alkatrészt meg van is rá pénze, jól megy a business. Bár azt mondta nem akar elszállni fölösleges irányba.
-
Fall-N
veterán
válasz szimpláncsak #240486 üzenetére
Igen ez a titka. Volt olyan bicikli ismerősnek, ami jópár évig nem kapott szervizt, de csak városban volt használta, így kutya baja nem lett az olcsó keréknek. Az olcsó agyakkal az a baj, hogy terepre nem megfelelő a porvédője, így könnyen belemegy a víz és a homok. A homok meg mint tudjuk szépen lassan szétkoptat mindent. De a gyártó sem oda szánja, a Tourney hivatalosan városi felszereltség. Az hogy a gyártó spórol nem a Shimano sara.
De ugyanez igaz szinte az összes csapágyra, ami fokozattan kaphatja az igénybevételt. Középtengely csapágyát is szét lehet cseszni, meg az integrált hajtóműjét is. Főleg ha balfék a tulaja és tényleg megkínálja magasnyomású mosóban.
[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
Oz cycle újabb wax videó
[link][ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #240533 üzenetére
-
Ringman
nagyúr
válasz andrisbandi #240528 üzenetére
majd körbenézek hogy mi lehet jó itthon, ami hasonló méret.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
fulton
addikt
válasz Napfénysüti #240529 üzenetére
Értem, nekem nincs használati tapasztalat a 830 al csak olvasgattam anno róluk innen tudom ha ingyen van miért ne (de majd hátha jön valaki aki mindkettőt használta. szerintem csak az érintő kijelző a különbség a kettő közt) Én kifejezetten szeretem hogy nem érintős az 530 om. A kis mini távirányítójával vígan elvagyok. Nem kell más.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz peetie1 #240526 üzenetére
Itt csak azt számoltam hányszor nyúltam a pöcögtetőhöz attól függetlenül,hogy mennyit váltottam egyszerre...vagyis 300x működtettem összesen, vagyis váltottam áttételt és használtam is azon, akár ha csak néhány pedálcsapás erejéig is. Meglepően soknak találom, nem gondoltam volna.
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
-
fulton
addikt
válasz Napfénysüti #240522 üzenetére
Nem vagy megelégedve vele?
Am ad pluszt, annyi hogy ott már begépelhetsz címet neki. (eleve érintős) (de az 530 nál is tudsz címet beállítani, ott a célkeresztel kell kijelölni, aztán elnavigál oda.[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
válasz Hasaggymeg #240520 üzenetére
Ha egyszerre többet válasz az egy váltásnak számít? Pl ha 30rol meg kell állni mert épp jön egy gyalogos, akkor nekem 3at vissza kell váltani hogy el bírjak utána indulni. Az akkor 1nek számít vagy 3nak? Mondjuk van aki tapossa így is és egyet se vált vissza.
-
vallas
őstag
válasz Napfénysüti #240522 üzenetére
csak a 830-t de én szeretem, szerintem azt jól eltalálták....
-
Napfénysüti
nagyúr
Garmin Edge 830 navigálásban ad pluszt az 530-hoz képest (érintőképernyőt leszámítva)?
Esetleg van aki mindkettőt próbálta?Més que un club!
-
jjeahh
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #240508 üzenetére
Te mire feltetted az 56-ost már megvolt az esés adagod, ezért nem estél többet.
Sleek...azért mondom.
Más...ma megszámoltam, nagyjából 300 alkalommal váltok 2 óra 30 km és 600m alatt itt a Fóti fel-le terepen.😳...ez beteg!
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
a vintage túrabiciklihez kellene egy ilyen adapter a tiagra első váltóhoz, mivel lehetne ezt helyettesíteni?
csak 28.6 -> 34.9-eset találok, a váltó meg 31.8 mm-es. villanyak-hézagolóra gondoltam első körben, de az ~34 mm külméretű.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bardi
senior tag
válasz Dark Archon #240442 üzenetére
Ami érdekes, hogy a mudhugger ugyan ennyibe kerül, miközben csak gyorskötözőt adnak hozzá, a műanyag fekszik a festésen, bár nem volt még a kezemben, de képek és leírások alapján az SKS cucca ezerszer igényesebb.
'92 Honda VFR 750
-
Sleek
senior tag
válasz Hasaggymeg #240468 üzenetére
2011 es 26-os montimban Joytech agy van , akkor valami 5-6 ezer ft volt köszöni szépen mai napig működik napi használatban.
-
chubby2o6
senior tag
válasz andrisbandi #240511 üzenetére
Köszi, közben nekiálltam, és én sem tettem, csak a befogó alá. Ott elvileg 6 Nm a max nyomaték, hát nem mertem megvárni, míg lekattan a kulcs, megálltam előbb . Igaz, a nyeregcsőbilincs csavarjait is kevesebbel húztam meg, és elég lett, szerintem a kormány sem fog elmozdulni.
-
Nutra
tag
válasz balintbaba #240512 üzenetére
+1 #218166
használni kell, nem parázni -
fulton
addikt
válasz vallas #240507 üzenetére
Kíváncsian várom milyen lesz a valóságban már nagyon kezdett zavarni hogy el el mozdul meg emelkedik a lábam tempósabb haladásnál. Régen nem jött ez elő úgy, mert nem is toltam neki annyira mint mostanság. A pedalomon is kopott a csúszásgátló...régen stabilabban megállt.
[ Szerkesztve ]
-
balintbaba
tag
Szerintem aszfalton nem törvényszerű, hogy csatolós pedállal esni fog. Jeahh kollégéhoz hasonlóan én is csak terepen estem, egyszer nagyon mély homokban eldőltem, máskor nem tudtam kitekerni az emelkedőt. Mondjuk előtte pár évig használtam országútin öngyilkos klipszes pedált is.
-
-
chubby2o6
senior tag
Karbon kormánynál csak a befogónál kell karbonpaszta, vagy a váltókar/fékkarok alá is?
-
jjeahh
nagyúr
Én az 56-ossal egyszer sem estem, szerintem azzal a stoplival művészet összehozni . Kb. 3 hónap után felraktam az 51-est, azzal is csak egyszer vagy kétszer dőltem el csigalassú tempóban emelkedőn. Aszfalton ez a két borulás sem jött volna össze soha. Ha azonnal 51-essel kezded, akkor persze szinte biztos a borulás.
-
vallas
őstag
válasz fulton #240505 üzenetére
Azért azzal legyél tisztában, hogy bármennyit is fogsz gyakorolni ezzel, a másik pedállal, azért lesz olyan, hogy elesel, ilyenkor felállsz, meghajolsz a közönség felé, és aztán folytatod az utad..... ez egy ilyen szakma
én kb a 3-4 hónap után dőltem el először, meg még azóta kb kétszer... 2 db outi, meg egy montis dőlés volt.... nincs ebben semmi, túl kell lenni rajta, és utána life goes on
-
zsocy
őstag
válasz fulton #240503 üzenetére
A 421 az a click-r pedál. Tehát nálad vagy XT, vagy Click-r, átmenet nincs
De ne aggódj, tanuló pedálnak tökéletes lesz ez is, én is ezzel kezdtem, meg hasonló cipővel mint te + sp56 stopli. Így is volt pánik kitépésem, de ezzel a kombóval ez sikerül is, nem estem el sokszor. Meg lehet tanulni vele a belépést is, a pedál mindig úgy lóg, hogyha rálépésnél a lábaddal megtolod az spd kerül felülre, így könnyen bekattan.
Sokat mentem ezzel a pedállal, még terepen is, soha nem oldott ki amikor nem akartam. Aztán lecseréltem SPD vonalon az 520-asra, na az szerintem az igazi optimum.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Friczy #240491 üzenetére
Egyébként az az XT pedal is ilyen vidik alapján, függőlegesre áll be ha megpörgeted (mindig hátra fele néz az spd.
..pont ahogy írod) ( nyilván optimális kenés mellett), illetve ha megállsz és ki csatolsz, a pedál úgy marad nem fordul át mint ahogy nekem át fog fordulni ez a "tanuló" pedál.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Friczy #240491 üzenetére
Tegnap csak maradtam az eredeti gondolatomnál es berendeltem a Shimi T421 pedálját. Biztosra megyek én, azzal megtanulom használni aztán majd veszek másik pedalt, tanulasra jó lesz. Minimálisra véve a borulás esélyét. A másik pedalt visszamondtam. Van egy átmenet, ezeknél a max erősség = kb onnan indulnak az spd k
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz Hasaggymeg #240494 üzenetére
ó köszi! megtesztelem majd
amúgy tudja valaki hogy a 13mm belső szélességű országúti felnire felmegy a 25ös decathlonos edzőköpeny?néhány táblázat szerint határeset, de sok táblázatban már nem is szerepel a 13mm, így biztosra nem tudam ennek utána googlizni,de hátha van valakinek erről tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest