- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- SCYROX V8 gamer egér
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A KOReader ebook olvasó program
- Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
donjohnson #113745 üzenetére
Hát az a biztos, de kényelmesek az emberek. Én is.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
donjohnson #113743 üzenetére
Online rendeltem.
Megadtam a címet, ahol használni szeretném, arra felfobta hogy juhé hurrá regisztráció indítása. Nyílván az állandó lakcímemnél az állandót adtam meg, főleg hogy egyezteti a digitális állampolgárásgos cuccal asszem...
Kiszállításnál szintén ezt az albérleti címet adtam meg, ahol használni szeretném.
Ilyen szekció nem volt konkrétan hogy a szolgáltatási cím.
Na ha most ezek után mégis az állandó lakcímemet akarja fő internetszórási pontnak, akkor lehet inkább még most lemondom, mert ezek hülyék és nem gondolkodnak.
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
válasz
Jinxb1rd #113742 üzenetére
a bárhol mód csak 10 napig ingyenes ha aktiválod a yettel fiókban, vagy a yettel app-ban.
a felhasználási címen kell használnod alapvetően, amit megadtál a szerződésen.
nem fontos a lakcímkártya szerinti cím, de csak ott fog működni, amire a szerződést kötötted.
a boltban nem kérdezték, hogy hol akarod majd használni?[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
Megrendeltem a OtthonNet-et.
Az lenne a kérdésem, hogy azt írja hogy 10 napig máshol is lehet használni a készüléket... Ez hogy működik? Ahol beüzemelem az lesz a kiindulópont, aztán ha érzékeli hogy máshol van, akkor elkezd számolni a kattogó?
Azért kérdezem mert az állandó lakcímem az máshol van, remélem az számít, ahol beüzemelem és nem kell beleegyezési nyilatkozat főbérlő részről... -
donjohnson
addikt
válasz
szmark91 #113740 üzenetére
a kezedbe veszel egy telefont, rácsatlakozol wifi-vel, megnyitod a telefon böngészőjében a router webes felületét és nézed a jelszinteket, időnként betöltöd újra az oldalt, ha nem frissül.
hosszabbítóval tedd a routert ablakba, ajtóba és akkor a lakáson kívülre is sugározza a wifi-t. vagy vidd a routert hosszabbítóval a megfelelő helyre.[ Szerkesztve ]
-
Poccc97
tag
válasz
MadMancs #113735 üzenetére
Nem mondanám rosszabbnak, ugyanolyan chip van már benne a G5B-be, mint az NX510V-be.
Azonban szoftveresen már más rajta a firmware, mint az MC801A-nak. Kizárólag a scripttel tudtam módosítani a cella és sávzárásokat, azzal figyeltem a jelerősségeket, mivel a rejtett menüket nem találtam (lehet Yettel zárolta).
Kicsit ismerkedni kell vele, belső antennái nem rosszak, de ezt nagyobb városokba tudom elképzelni, ahol közel van a torony és nem vagy leárnyékolva.Nemrég volt lehetőségem kipróbálni G5B-t egy ismerősnél, mert Neki azt adtak, azonban nagyon kellett helyezgetni. Yettel technikus mondta Neki, hogy engedje el és vigye vissza a netet, körbe vitte az egész házba sehogy nem tudott segíteni. Aztán szólt Nekem, hogy hátha tudnék segíteni és 250/30 Mbps lett a vége 5G NSA módban, konyhaszekrény tetejére került, egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
Poccc97
tag
válasz
szmark91 #113728 üzenetére
Első körben próbáld meg kültérre kivinni a routert, és fixáld be a sávokat, hogy pl. a B1+B3-at használja és így tovább, teszteld melyik a legjobb. Ezt a speciális fülön a Mobil Wannál tudod beállítani.
A rejtett funkciókat így tudod előhozni (ha még működik):
[link]Egy gond van a TP-linkkel, hogy cellát nem tudsz zárolni, azaz tornyok között ugrálhat.
#MadMancs
G5B-nél már nincsen TS-9.[ Szerkesztve ]
-
-
Poccc97
tag
válasz
szmark91 #113723 üzenetére
Nemrég írtam róla:
[link]Ha nagy a távolság és nincs sok torony a közeledben, akkor irányított antenna szükséges. Én KASER antennát javaslom, azonban nem rosszak a Dipol antennái sem.
Nekem Dipol van 10 m, NX510V-vel.
[ Szerkesztve ]
-
-
szmark91
újonc
Sziasztok!
Pár napja szerződtem Otthonnetre és TP-Link Nx510v routert kértem külső antenna csatlakozási lehetőség miatt (gondoltam, hogy Rábaszentmihályon nem biztos jó mobilnet lesz). 2 torony van közelben, egyik 2,3km Bodonhely amire csatlakozik (B8 sáv használhatatlanul lassú, néha B20 itt pingem nagyobb játékban de letöltés tűrhető 40-70mbps.
Van egy másik 1,9km-re amire a Yettel szerint kellene csatlakozzak... Csatlakozott torony 8,20,28as sávok vannak, másikon 1,3,8,20,28. Kérdeztem milyen antenna segítene kültéri, műszakis kolléga azt mondta ehhez a routerhez nem talál.
Valaki kalandozott már ilyen routerrel, képes egyszerre több sávra csatlakozni? Illetve yagi antenna segithet?
Minden segítség és tapasztalat erdekelne.
Köszönöm!
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
IamSociopath #113720 üzenetére
Ez jó ötlet. Engem is idegesítenek, az örökké csöngetők.
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
IamSociopath #113720 üzenetére
Tökéletes erre volt szükségem. Köszi még egyszer.
-
IamSociopath
aktív tag
válasz
4Grider #113719 üzenetére
A feltételes átirányítást fogom csinálni. Jó ötlet köszi.
Irodai munkát végzek, persze ha kéznél van a telefon akkor lehallkítom. Pl meeting esetén.
A probléma akkor van ha nem vagyok a helységben.Alternatív megoldásként olyan a csengőhangom ami csak 10 mp ig cseng, aztán 3 percig néma. Magam szerkesztettem
-
4Grider
nagyúr
válasz
IamSociopath #113718 üzenetére
A készülék halkító gombja a leggyorsabb megoldás.
Csinálj egy feltételes hívásátirányítást nem válaszol esetére x másodperc utánra a hívásértesítő számára.
Szerk.:
Nem feltétlenül tolakodó ha sokáig csörgetnek. Sokan zajos környezetben dolgoznak, sokan leteszik a telefont épp, hogy hallástávolságra, stb. Szóval sokféle élethelyzet lehet, amikor hosszabban kellhet csörgetni valakit.
Vagy ott a hívás lerakása gomb is, azzal egyértelműen jelzed, hogy most nem alkalmas.[ Szerkesztve ]
-
IamSociopath
aktív tag
Sziasztok!
Milyen megoldás lenne arra, hogy ne csengjen vagy 3 percig a telefonom. Van pár tolakodó ember aki addig hív ameddig fel nem veszem. Percekig hallgajták ahogy kicseng a telefonom. Nyílván nem értik, hogy ha nem veszem fel 30mp perc után akkor 2 perc után se fogom.
Hangpostát nem feltétlenül szeretnék beállítani.Nem lehet a kicsengés idejét valahogy beállítani?
Köszi.
-
Orgi
addikt
Köszönöm a hozzászólásokat!
Kipróbáltam ismét és egyedi anomália lehetett csak, mert mobilnetre tettem a telót, felhívtam a 1220-at és közben tudtam böngészni meg navigálni most. Mondjuk azt nem értem, hogy a videó szerint ott van egy VOLTE kapcsoló a telefonom menüjében, nekem nincsen, de úgy tűnik enélkül is működik...
[link] -
4Grider
nagyúr
válasz
burgatshow #113715 üzenetére
És szolgáltatófüggő. Telekomnál pl. az az alapértelmezett, hogy ne jelenítsék meg a telefonok. Vodánál/Yettelnél nincs ilyen tiltás.
-
donjohnson
addikt
ha otthon kipróbálod, akkor 4g-n, lte-n marad a telefonod, ha felhívsz egy telefonszámot?
mert elképzelhető, hogy rossz volt a térerő autóval menet közben, és azért váltott le 2g-re.
szerintem jó térerős helyen mennie kéne.plusz infó: ha nem mutatja a volte ikont, de egyébként 4g-n marad hívás közben, az nem baj, nem minden telefon jelzi ki, ha volte-n van, miközben be van kapcsolva a volte.
-
Orgi
addikt
Sziasztok!
Nemrég (decemberben) telefont váltottam, egy Xiaomi 14T-re. A korábbi telefonomon működött a VOLTE szolgáltatás, de ma döbbentem rá, hogy itt ezen nem megy valamiért. Legalábbis az történt, hogy navigáció közben hívást fogadtam és onnantól láttam, hogy elment a net, a navi offline módba került, míg tartott a hívás... és rákerestem YT videón, hol kéne lennie a VOLTE kapcsolónak a telefonomon, nekem nincsen ott a menüpont (de a VOWIFI meg igen és az megy is). Beszéltem a Yettellel, azt mondták nincsne tiltás az előfizumon, a teló pedig Mediamarktos, gyári független. Ilyenkor szerintetek mit lehet tenni? A SIM kártyám sem túl régi... -
csaszi75
senior tag
válasz
fabiant_05 #113709 üzenetére
Nah fasza... azért érdekes lehet, hogy mit hangoltak el...
-
fabiant_05
újonc
válasz
fabiant_05 #113708 üzenetére
Elvileg központi hiba van a Cetinnél, addig pedig a Telekom B20-as hálózatra csatlakoznak a telefonok, elvileg ez okozza az egészet.
-
-
Landsmann
addikt
válasz
fabiant_05 #113705 üzenetére
Redmi Note 13 Pro 5G telefonban egy yetteles kártya volt. Mit csinált a telefon? Szépen térképezte fel a Yettel és a Telekom 5G hálókat, pedig a Telekomhoz aztán tényleg semmi köze, életében nem volt telekomos kártya benne. Ami még érdekes volt, a Yetteles 5G hálóztanál a Netmonster nem írta ki (mai napig sem, pedig korábban igen, másik telefon is) melyik sávot látta, miközben a Telekomnál szépen ott voltak, hogy N28. Pontosabban a Yettel esetén a logba nem került be a sáv száma, a kezdőoldalon ott megmutatta, pedig korábban szépen ott voltak.
-
4Grider
nagyúr
válasz
fabiant_05 #113705 üzenetére
Milyen szoftverrel elemzel? Nem lehet, hogy a szoftver gázos?
-
4Grider
nagyúr
válasz
fabiant_05 #113703 üzenetére
Nem lehetne ilyen, 2100 MHz-en sehogy sem osztoznak egymással.
-
fabiant_05
újonc
Sziasztok!
Egy napja, amióta a Telekom felkapcsolta az N1-es 5G-t az N28 mellé, azóta itt a városban (kelet mo., megyeszékhely) a Yettel SIM-em nem a Yettel 4G-re kapcsolódik, (eddig b1, b3) hanem a Telekom B1-es 20Mhz-s 4G-re. Ez hogyan lehet szerintetek? Egymás mellett van közvetlen mindkét torony, tehát elvileg kellene Yettel jelnek lennie. Úgy tudtam, hogy csak a 800Mhz van osztva a Telekommal itt Keleten a falvakban, városon kívül.Ez önmagában -felhasználói szemmel- nem lenne probléma, de reggel óta úgy látom mintha valami lenne a hálózattal, 12.00-ig 5G-t nem is talált a telefon, a 4G is beesett, (reggel gyakorlatilag 2/1 Mbit volt) és ma egész nap gyakorlatilag Telekom 20Mhz B1-ről ment a telefonom. Jelenleg pedig Yettel N78 5G-n és Telekom B1-en van váltva Yettel B1 20Mhz-vel a SIM, 100%-os Yettel fedett területen.
Furcsa. -
-
Schizoka
aktív tag
Hello!
Előfizetés lemondása csak személyesen lehet?
Sem az appba sem a honlapon nem találtam erre lehetőséget. -
Itt a pont.
Csak IPv6 rá volt állítva. Ez mondjuk eszembe se jutott. Átállítottam IPv4/IPv6 egyből 100.x.x.x. lett
Ezek szerint yettelnél IPv6 only a default, mert én biztos nem állítottam át (megvettem telefont, sim be és ment). Párom meg azt se tudja mi az a hozzáférési pont és IP protokoll. 😅
-
csaszi75
senior tag
válasz
MadMancs #113695 üzenetére
A szolgáltató biztosan nem ad neked tartományt mint a /27.
Egyetlen egy darab IP címet oszt minden eszköz. Ha tartományt kapnál, az már egy üzleti szolgáltatás lenne.. mint pl a routing behind mobile.
Valami nem stimmel a készüléked szoftverével, nem jól jelenít meg..
Ha ez egy android, akkor tegyél fel valami komolyabb monitorozó programot.. vagy csak az "Ethwork" nevűt, az listázza a készülék egyes interface-inek az adatait..
De például az Android eszközöknél jó sok program összekeveri a NET APN és az IMS APN adatait is... -
slug
senior tag
válasz
MadMancs #113695 üzenetére
Hidd el, ilyen tartomanyt nem hasznal egyik APN sem a Yettelnel, ahol 192-es kezdetu cimeket kapsz
esetleg az apn-nel megnezned, hogy mire van allitva a telefonod? gyanakszom arra, hogy ha v6 only a kapcsolatod, akkor a telefon maganak allokal egy cimet ebbol az amugyis reserved tartomanybol. ahogy a windows szokta pl. mikor nem kap dhcpn-n cimet es 169.254-bol felvesz valamit
az IPv6 cimed rendben van, a kisatirozott resz elso ket tagja alapjan Yettel cimtartomanybol kaptal
[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
válasz
MadMancs #113692 üzenetére
Valami nem stimmel. Mobilneten biztosan nem kaptok ilyen közeli címeket. 192.0.0.2..
A telefonodon van mobilnet IP cím, van IMS IP cím, vagy lokális WIFI, amit esetleg megjegyzett a telefon.
De ahogy a lenti linkelt oldalon jeleztem, érdemes elolvasni a lenti apróbetűs részt. -
válasz
SztiviVander #113689 üzenetére
Teló a 192.0.0.2 őt kapja, az adott oldalon ezt látom. IPv6 cím megegyezik amit teló hálózat állapot menüben látok.
-
SztiviVander
őstag
Igen, de az a cgnat publikus lába. Az eszközöknek meg valami privat ip-t oszt a szolgáltató. Bar a 192.168.x.x -et nem szokták ilyenre használni (mondjuk nem is tilos, de lehet azt csak elnézte/elírta), a 192.0.x.x -t viszont igen. Madmancs a telón nézte mit kap nem a whatismyip.com -on, de a lényeget tekintve mindegy is mert amit írt abból is látszik hogy cgnatolt.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
Pár hete beszéltük az adategyeztetést, mondtam az egyik számomon 2024.12.26-2025.06.24 között kell elvégezni. Ma megcsináltam, következő adategyeztetés 2025.12.26.-2026.06.24 között esedékes. Tehát van több mint 1 évem rá.
-
válasz
SztiviVander #113679 üzenetére
Mobilokon online, Otthonnet pedig net.
-
Landsmann
addikt
válasz
SztiviVander #113676 üzenetére
Ugyanaz mindkettő. Online, IPV4.
-
adika4444
addikt
válasz
MadMancs #113677 üzenetére
Az online APN nem is tudom, volt-e publikus IP-vel, de az biztos, hogy az elmúlt 5 évben már NAT-olták. Igaz, nekem úgy rémlett, hogy 100.x.x.x az IP-cím, ezek szerint akkor már más pool-t is bevetettek. OtthonNet-nél ez szép baleset lesz, ha marad így, nem véletlenül van a CGNAT tartomány, a 192.168.0.0/16-os háló összeakadhat a legtöbb otthoni routerrel.
-
Itt mobilok Már NAT mögött vannak (192.0.0.2 és 192.168.0.4 IP-kkel) Otthonnet publikus.
-
4Grider
nagyúr
válasz
SztiviVander #113671 üzenetére
Én biztos, hogy publikus ip-n maradtam az összes előfizetéssel (van egy pár). Persze felém is jelezték, hogy ez nem sokáig lesz így...
-
tomp
félisten
válasz
csaszi75 #113667 üzenetére
Ott a beszakadás.
Telefon látta a cellát de "Sikertelen regisztráció"
Közben a kollégámnál hibamentesen ment a hálózat. Szóval az ügyfelek nagyrészét érintette de nem mindenkit.
telefonGondoltam beírom, hogy lássa más is aki szintén leszakadt és éppen használná a hálózatot. Tudod valaki nem unatkozik éjszaka hanem dolgozik...
-
Landsmann
addikt
válasz
SztiviVander #113671 üzenetére
Két telefonon is fut folyamatosan a Netmonster. Látom, az egyik telefon mutatja, hogy van új cella. No, mondom az érdekes, mert az a telefon kedd óta el sem mozdult az asztalról. Nézem, hajnali 3 óra után átváltott GSM hálózatra, de nem a helyi, hanem a szomszéd városbeli toronyra. Aztán 11 perc múlva a helyi GSM hálózatra de ottt is volt 3 cellaváltás. Aztán délelőtt 10 előtt váltott vissza 4G-re. Na, ebben az az érdekes, hogy ok nélkül ilyet sosem csinált. Nézem a másik telefont, az egész nap el sem mozdult a B3-ról, még hajnalban sem. Pedig él nyolcig egy helyen volt a két telefon, aztán amin nem volt változás, az velem volt, együtt mentünk a munkahelyre. (ugyanaz a cella fed le mint itthon, nem kell cellát váltani) Többször is telefonáltam, a B3-ról nem tágított, pedig beszéd közben szokott váltani B8-ra vagy B28-ra. De most nem. Szóval így együtt ezzel a két telefonnal nem tudom értelmezni a dolgokat. Az egyik szerint egy időre kiesett a helyi bázisállomás teljesen, majd órtákig csak 2G volt, a másik szerint meg nem történt semmi. Tény, hogy amelyik szerint nem történt semmi, lényegesen kevesebbszer szokott cellát váltani mint a másik, de ha egyszer a teljes hálózat lehal akár csak pár percre is, hát valahova annak is kellene csatlakozni.
Most nézem, gyakortlatilag pár perc eltéréssel akkor történt nálam is, mint Tomp kollégánál.[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
4Grider #113669 üzenetére
Csak a yettelre eddig ez nem volt jellemzo hogy igy random megall (es nem mindig ejjel/hanalban) az adatforgalom, de utobbi idoben eleg gyakori. Ha nem is mindig ennyire lathatoan hosszu idore mint ma 3 korul. En arra gondolok hogy esetleg a cgnat mindenkire valo bevezetesenek elokeszulete miatt lehetnek ezek a docogesek, mert ugye azt irtak vmelyik tavaly ev vegi szamlan hogy 25 elso negyedeveben terelnek at folyamatosan majd mindenkit. Abbol meg mar csak 1.5 honap van vissza. De lehet meg mindig nem jo valami es ezert meg senkit se kezdtek el atrakni publik ip-rol natolra. Itt legalabbis meg senki se jelezte.
[ Szerkesztve ]
-
pdr755
aktív tag
Nem tudom h ez milyen kiterjedésű volt területileg de nálam is reggel újra kellett indítani az otthonnetes routert h ráálljon a hálózatra, a telefont pedig repülő módba és vissza h EDGE-ről visszaálljon 4/5 G-re. Északnyugat-Bp.
Az alattam lévő kommentre meg annyit hogy ez a téma legalább a topik céljának megfelelő, ellentétben a folyamatos politizálás/sírás amivel tele vannak a szolgáltatós topicok.
-
tomp
félisten
Negyed órán keresztül komplett hálózat nem ment. Nagy nehezen visszajött de nincs VoLTE...
-
zzola
titán
válasz
zzola #113663 üzenetére
"Ha nyilvántartásunkban nem található a készülék IMEI száma -jellemzően régi készülékek esetén-, akkor az alábbi dokumentumok valamelyikének bemutatásával igazolható a készülék tulajdonosa és a vásárlás időpontja:
-Előfizetői Szerződés,
-A vásárlásról szóló számla, amely tartalmazza az IMEI számot.Az igénybejelentéstől számított legfeljebb 5 munkanapon belül, vagy az előfizetői szerződés megszűnésekor elvégezzük a hálózati korlátozás feloldását."
[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
válasz
SztiviVander #113661 üzenetére
Benéztem valóban bocsi, nem követem én ez az adok veszek szolgáltatókat bolhapiacot. Jogos az észrevétel.
Tehát az ex Telenor mobiltelefon (a kék propeller is beúszik magyarán) egyszer csak gondolt egyet és nem akart függetlenül működni Telekom simmel. Kérdem én miért? Yettel ezzel tud kezdeni bármit is vajon? -
atika88
senior tag
Sziasztok,
Alcatel OneTouch 282 mobiltelefon évek óta független már (korábban Telenoros volt mostmár ex Yettel) Telekom simmel tökéletesen üzemelt is.Erre gondolt egyet a telefon és mostmár valami nyolc számjegyű hálózati kódot kér közvetlen a SIM kártya pin kód beírása utan... telefon gond lesz ez nemde?
A sim másik telefonba tökéletesen megy. Szóval érdekes. Mi és miért lehet ez a 8 számjegyű Telekom hálózati kód
Vagy menjek a Onehoz mostmár függetlenítő hálózati kódért?
-
zzola
titán
Azt tudja esetleg valaki, hogy a Pixel 9-es szérián működik a VOWIFI? Üzletben nem tudták megmondani, weboldalon meg nincsen info róla. Keresővel találtam pár kommentet itt, hogy régebbi típusokra rá lehetett hegeszteni az opciót.
VoLTE az elvileg igen.
Kösz. -
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Rendelt valaki napokban Yetteltől online készüléket? Negyedszerre sem sikerül, eleve csak személyes, üzletben történő átvételt enged, minden más esetén arra figyelmeztet, hogy eltérnek a személyes adatok az okmányon lévőktől, de persze nem térnek el, és nem lehet javítani sem. Üzletben átvételt engedne, de egyre későbbi napra, majd a véglegesítéskor:
Edge és Firefox böngészőből is próbáltam. -
4Grider
nagyúr
válasz
Jinxb1rd #113650 üzenetére
Nyilván senki nem vesz komolyan olyan bérleti díjat, ahol a bérelt tárgyi eszköz egyszeri beszerzési árának több mint tízszerese a havi bérleti díja. Ez annyira feltűnő értékaránytalanság lenne, ami miatt alapból semmis lenne egy így megkötött szerződés.
Tehát a képen egyértelműen elírás szerepel, főleg mivel köztudott, hogy 1000-2000 Ft környékén van/volt ezeknek az eszközöknek a bérleti havidíja. -
4Grider
nagyúr
válasz
Zejnepmira #113647 üzenetére
Csak a nagyon amatőrök használják a gyári beállításokat. Dugj rá kábellel egy pc-t/notebookot és állítsd be rendesen saját magadnak. Utána már talán eltalálod majd a saját wifi-d jelszavát.
-
yanna
addikt
válasz
Zejnepmira #113647 üzenetére
Bővebben kicsit?
-
Zejnepmira
friss újonc
Sziasztok! Ma èrkezett meg a router bele tettem a kártyát be dugtam minden rendben van világít az egèsz. A network kèk. A telefonnal akartam rá lèpni a wifire be ütöttem a kódot az is okè. De ne akar rá csatlakozni. Kèrlek segítsetek. Mi lehet a problèma?
-
Redlight2
tag
Ez ugye elírás?
-
4Grider
nagyúr
válasz
Jinxb1rd #113638 üzenetére
Felesleges egyszerre intézni, nem kapsz extra kedvezményt ha az otthonnettel együtt intézed a hangcélú előfizetést.
A yettel 5G-nél elvétve találsz itthon jobb mobilnetet. A hang előfizetés minősége/rendelkezésre állása pedig a helyszínen kívül leginkább a használt telefonmodelltől függ. Ebben a yettel válogatósabb, mint a telekom. -
Sziasztok,
A kábel nélküli 5g-és router mennyire használható ? Barátom szeretne netet Zamárdiban, de az utcában nincs kiépítve és csak ez az opció lenne. Kamerák és okosház rendszer(loxone) meg persze a szokásos nettezéshez kellene. Nekem nincs tapasztalatom ezen a téren, de mondtam megkérdezem, hát ha tudtok használható infóval szolgálni.
köszi[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Van itt aki nemrég váltott Telekomról Yettel szolgáltatásokra? Elégedett a váltással, megéri váltani vagy vannak árnyoldalai? Otthoni 5g-s internet miatt váltanék, de akkor lehet telefonnal együtt kérném. -
Golota
aktív tag
válasz
donjohnson #113635 üzenetére
Tesztelem, köszi.
-
donjohnson
addikt
válasz
Golota #113628 üzenetére
kapcsold vissza a 2g-t és az apn protokollt próbáld ipv4 only-n az ipv4/ipv6 helyett.
nem ott fog előjönni a hiba, amikor gyenge a térerő hanem, amikor bázisállomások között mozogsz, akkor megszakad valami és onnantól nem lesznek hívásaid. az más dolog, hogy már akkor veszed észre, amikor jó térerős helyen vagy és nem tudnak hívni.Golota
szerk.: amikor tudod, hogy várod a banki sms-t akkor meg 4g-re rakod, ha ennyire óvatos akarsz lenni.[ Szerkesztve ]
-
bociusz
aktív tag
Biztonsági okokból is ajánlott, jóval gyengébb a GSM alatt lévő kriptográfia. Létezik olyan támadási vektor, amivel pl. banki 2 faktoros SMS-eket a 4G jel zavarása miatt 2G-re fallbackelő eszközökön el lehet csípni.
-
Golota
aktív tag
Sziasztok. Komoly problámáim vannak a Yettellel. Céges flotta átállt erre a szolgáltatóra és a gondok azóta kezdődtek.
A mobil egy Pixel 7pro. Fizikai Yettel SIM és egy virtual SIM van benne.
A probléma, hogy random nem csörög ki a telefon, ha hívnak. A virtuális SIM-en kb 90%-a a hívásoknak nem jön be, a fizikai SIM-en ugyanz kb 50%. Térerőtől, fizikai lokációtól független jelenség. 5G preferred van beállítva és a 2G le van tiltva.
A virtuális SIM-mel kezdődött. A szolgáltatónak jeleztem a problémát, gyorsan reagáltak és állítólag nem egyedi a probléma. Módosítottak valamit az ő oldalukon és egy ideig valamelyest javult a helyzet. Mostanában viszont egyre rosszabb. Teljesen elvesztettem a bizalmam a Yettelben, totál bizonytalan az egész.
Járt valaki így? Valami tipp esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
l1k3_1t
tag
válasz
MadMancs #113578 üzenetére
Próbáljátok meg a 1.1.1.1 appot és a Warp VPN szolgáltatást bekapcsolni, hátha megoldódik és azon nézni a Yettel TV-t.
Most már még több platformhoz van támogatás natívan (Android, iOS, macOS, Windows, Linux).
-
313313
addikt
válasz
donjohnson #113621 üzenetére
Nem használok semmi ilyesmit
-
donjohnson
addikt
válasz
313313 #113620 üzenetére
és privát dns van beállítva? vagy használsz valamilyen vpn-t reklámblokkolásra?
ha igen, akkor nézd meg kikapcsolva, átállítva. -
313313
addikt
válasz
donjohnson #113619 üzenetére
Így van beállítva gyárilag
-
donjohnson
addikt
-
313313
addikt
Szeptember óta a céges flotta(korlátlan perc/korlátlan net) Yetteles lett. Egyre sűrűbben fordúl elő, hogy van net (4G) mellette felkiáltó jel van, és nem tölt be semmi se, nem jönnek üzenetek, ez a helyzet random helyeken és random időben fordúl elő, ami random ideig szokott tartani. Találkozott már valaki hasonló esettel?
Előtte Telekomnál volt a flotta, ott nem fordúlt elő ilyesmi, ott csak 10Gb net volt, net felhasználási szokásaim nem változtak.Telefon egy Motorola Edge 30 Neo
-
zzola
titán
válasz
muszi0521 #113613 üzenetére
Az adott weboldalon a GYIK-ban benne van, csak venni kellett volna a fáradságot és el kellett volna olvasni.
Nem Yettel előfizetőként használhatom-e a Yettel TV szolgáltatást?
Nem.
A Yettel TV használatához mindenképpen szükséged van az alábbi előfizetések valamelyikére:
Yettel OtthonNet tarifacsomag
OtthonNet Pro tarifacsomag
Lakossági, számlás, hangalapú előfizetés
Kedvezményes dolgozói vagy flottás előfizetés -
muszi0521
aktív tag
Infót szeretnék kérni. van van telefon előfizetésem csak tv csomagot szeretnék ez lehetséges ?
-
South Velen
addikt
válasz
MadMancs #113611 üzenetére
Köszi.
Az úgy faxa. Még jó hogy rendelés közben ott volt a szöveg, hogy értesítenek ha esetleg mégse jön a kiválasztott napon.
az is egy bullshit volt. Mondjuk az se értem mi tart nekik 3 munkanapig. Telekom meg kb a legtöbb bolt mindent küld másnapra de legkésőbb 2. napra.
Mondjuk így 3 munkanapnál is több lesz
de tényleg legalább szólnának hogy ne várja az ember a futárt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
South Velen #113610 üzenetére
Nem valószínű.
MPL éjjel 9-10 körül legkésőbb küldeni szokta emailt másnapi csomagról. -
South Velen
addikt
Sziasztok
Most először rendeltem a yetteltől 3 napja, holnap kellene jönnie.
Ez a yetteles rendeléskövetés tényleg ilyen gagyi lenne?
Egy szót se hallottam a rendelésről a rendelés leadása óta... holnap kéne jönnie, de semmi, az MPL-től se kaptam semmit.
A rendeléskövető linknek csúfolt valamin már az első perctől csak a bullshit "úton van hozzád" látható.Fog jönni holnap szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
bociusz
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #113607 üzenetére
15 MHz, de nemrég a Telekom átruházott a Yettelre még 5 MHz-et 2027. júniusig, ezt vették most használatba.
-
leo81
aktív tag
20MHz az elérhető sávszélesség B1-en. EARFCN 300
-
Redlight2
tag
DNS csere megoldotta a dolgot,, köszi a segítséget!
-
Dobtam róla egy hibabejelentést One nak. Részletes leírással. Remélem olyan olvassa akinek van fogalma arról hogy pl mi az a DNS és nem az jön vissza hogy nem foglalkoznak genetikával
Kinézem belőlük.
Egyébként itt is bizonyíték hogy Netfone bár One hálót használ, túl sok közük nincs egymáshoz a toronybérleten kívül, mert netfone simmel alapból megy Yettel TV app.
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
Nemide akartam 😃
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat