- gerner1
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
Nem tudjátok korlátlan OtthonNetnél van akkora havi adat, amikor korlátoznak valamit? Éjfél után nálunk továbbra is takarékoskodnak a jelerősséggel fél 1-től reggel 6-ig, ha nem megy a CA. Márpedig CA csak akkor kapcsol be, ha pl sebességmérés történik, vagy letöltés. Online játéknál nincs, mert sebesség alapján elég neki 1 csatorna is.
De a jelromlás (és a NAT) miatt sokszor instabil és kidobál a PS játék. Rádiók is leállnak...
Ezért trükköznöm kell. Órákon át a háttérben folyamatosan futtatnom kell valamit, amihez kell a sebesség pl 4-8K élő videók. (Ennek nagyon nem örülök, mert asztali gépnek egy notebookot használok, ami hiába erős, akkor is terheli feleslegesen), de sajnos más okosságot még nem találtam, pl folyamatos ping és oldal lekérdezések nem elegendőek a CA-hoz.Amúgy érdekes, mert ha annyira takarékoskodnak, akkor CA-ban hogyhogy visszaáll a jelerősség ugyanazon a Band-en (B3), mint ami leromlik, ha egyedül aktív?
3 Routerrel is néztem, mindegyiknél korlátoztak éjfél után. Nem tudom ezzel lehet-e jogilag valamit csinálni, jobb lenne békésen megoldani. Nem tudok ilyen szerződésről, hogy teljesértékűen csak nappal lehet használni. Felfoghatnák, hogy nem mindenki él a tornyon és aki távolabb van, annak alapból is rossz miközben teljes értéket fizet. Persze erősítőre is sajnálják... -
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Négy éve használok OtthonNet-et (anno a Telenoros tesztben vettem részt), egy ZTE MC801A készülékkel, amely azóta a tulajdonomba került.Az lenne a kérdésem, hogy megéri-e megpróbálni más, frissebb firmware-t rátenni? Jelenleg BD_HUTELENMC801AV1.0.OB01 firmware van rajta - ezzel érkezett, és azóta sem frissült. Központból nem is láttak rá, sajnos nem tudták frissíteni.
A kezdetektől fogva több hibával küzdöttem (5-7 naponta összeomlott a wifi, és csak áramtalanítással lehetett újra életet lehelni a készülékbe, de ez nemzetközi szinten is létező probléma volt, illetve bridge módban néha nem továbbítja az IP címet a másik router (Asus) felé pár naponta, ilyenkor szintén újraindítás segít). A hálózatválasztás menü nem működik, viszont SA-t nekem sem kapcsol (szolgáltatás nem elérhető), viszont a rejtett menük megvannak.Szóval lenne rá esély, hogy egy firmware frissítés megoldaná a problémákat? Ugyanis hibamentesen szívesen használnám tovább a Yettel OtthonNet-et ezzel, viszont ha nincs rá esély, akkor alternatívaként 10%-al drágábban van One optika.
-
tomp
félisten
Fejlemény az SA mentes OtthonNet kártyával kapcsolatban.
Visszavittem a kártyát és meg kellett szüntetni az egészet majd rögtön új OtthonNetet kötöttünk de már routerrel.
Hazavittem, routerben a kártya felment hálózatra és tádám lett SA.2,5napig 5G only-n volt a telefonom Kazincbarcikán. Tökéletesen ment az SA. Városból kifelé még 3km-ről is hibátlanul ment az N78 SA.
Prime tarifa eSIM-et átváltottam fizikaira és beleraktam a routerbe. Sajnos nem lett SA bár igazából hálózatra se ment fel mert nem lehet átírni az apn-t...
-
Ret2
csendes újonc
Lett már valami fejlemény az SA kapcsán vagy még mindig csak pár honor telefont támogat? iPhone közül pl támogat valamit?
-
makoss
veterán
válasz
4Grider #116007 üzenetére
Nekem van olyan érzésem, hogy nem semmiért van HUAWEI E6888-982 5G
Yettel oldalon, mert ez csak yettel csomagban/kártyával jó nem One-s platformon, vagy tévedek?
Ha tudnám, hogy jó a yepphez a Huawei új kütyüje, kipróbálnám -
PROHARDVER!
One offal tessék átmenni a szolgáltató topikjába!
-
4Grider
félisten
válasz
makoss #115994 üzenetére
XXL-hez inkább olyan routert vennék, amiben állíthatóak a 4G sávok. Mert eleve egy fos az one hálózata és nagyon nem mindegy, hogy az a két sáv, amit a routereddel használsz, az milyen frekvencián (és sávszélességgel) dolgozik. Gyakorlatilag harmadolhatod/háromszorozhatod is így a sebességet.
-
makoss
veterán
válasz
4Grider #115987 üzenetére
Majd írd már meg légyszi milyen, ha megjött.
Mihez lesz használva amúgy?#115988 zzola Én is azért néztem
A router topikban igen drágának mondták az 5G-s routereket
Először olcsóbb hordozhatóst kerestem, aztán jött a TP LINK M7450, de mikor megláttam ezt, komolyan elgondolkodtam, noha még csak Voda XXL van.
De ez jó lehet a Yepphez is nem? -
makoss
veterán
Üdv!
Ilyen hordozható routert használ valaki? HUAWEI E6888-982 5G
-
donjohnson
addikt
válasz
conair #115975 üzenetére
amúgy ez egy sierra em7455-ös wwan kártya, ami benne van?
próbáld meg a felső 374 MB-os szoftvert vagy lejjebb a 318 MB-osat.
nekem ugyanilyen wwan volt egy thinkpad-ben és azzal ment. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
zzola #115972 üzenetére
Egy-kettő érinti, de apróságok.
- Módosításra kerülnek a belföldi, nemzetközi és univerzális zöldszám (00 800 xxxx xxxx)
hívásával kapcsolatos feltételek.
- Módosításra kerülnek a felszólító levelek adminisztrációs díjára vonatkozó szabályok és
díjak.
- Egy számlázási azonosító alatti több számlaküldési cím megjelölésének lehetőségét nem biztosítja.
- Egy Egyéni (Lakossági) Előfizetőnek egyidejűleg legfeljebb 10 (tíz) különböző, az ÁSZF Díjszabás vagy Akciós mellékleteiben szereplő, számlás fizetési módú hírközlési előfizetői szolgáltatásra vonatkozó Előfizetői Szerződése állhat fenn. -
zzola
titán
válasz
alba-regia #115971 üzenetére
[link] Tessék.
YEPP-et nem érinti.Én beléptem SMS-sel, lehet felmondani a szerződést 45 napra - elvileg.
-
conair
tag
válasz
donjohnson #115969 üzenetére
Köszi megnézem.
-
conair
tag
Sziasztok!
Tudtok tanácsot adni?
Van nálam egy dell tablet, feltöltős yettel sim kártyával amelyen van mobilnet elérhetőség. Elvileg telóban megpróbálták van net. A tabletben nincs. Sim kártya látható, pin kódot bekéri elfogadja, mobin netnél talál hálózatot. Kiírja, hogy mobinet yettel(hu) de térerő nincs.
-
-
whiskeys
őstag
Sziasztok. Januárban jár le a két éves hűségem. Előbb mikor vehetek készüléket úgy hogy ne kelljen plussz fizetni csak az aktuális ajánlatot?
-
Atomgeszi
nagyúr
Tudja valaki, hogy melyik menüpontokba kell lépkedni, hogy kapcsoljanak valakit, aki segít ügyintézéssel kapcsolatban?
A probléma, hogy flottás szám, és szerintem a külföldi emelt díjas SMS le van tiltva.
-
barnibooo
aktív tag
Mondjuk egy mobil routerrel amin WG megy. Nekem az megy
-
Kronk
őstag
válasz
barnibooo #115946 üzenetére
Hogyne lenne EU-ban értelme, sok országban nincsen még VoLTE roaming szolgáltatás, ott jól tud(na) jönni.
Nyilván ha minden országban működne, EU-n kívül, és itthon percdíjakon lehetne telefonálni az lenne a kánaán, de bilibe lóg a kezem.Btw holnap ki tudom horvátországban próbálni, és beszámolok róla
-
barnibooo
aktív tag
Yetteles VoWiFi Roamingról van valami hír? Tudtommal nem megy… Viszont a Francia Orange hálózatára kapcsolódva, Francia otthoni interneten ( tehát nem magyar IP) tökéletesen ment. És biztos hogy WiFi-n ment a hívás, mivel hívás közbe ahogy bontottak a WiFi-t úgy a kapcsolat is elszállt… Tudom tudom EU-ban sok értelme nincsen, de meglepő volt! Valakinek tapasztalt már ilyent?
Gondolom roaming esetén is a Yettel szolgálta ki a VoWiFi-t vagy tévedek? iPhone 14 Pro fizikai SIM. -
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
donjohnson #115943 üzenetére
A zte app 432.8 gb ír , hogy ez mire vonatkozik nem tudom, hol lehet megnézni , hogy eddig mennyi ment?
-
donjohnson
addikt
válasz
MikaVejneGI #115942 üzenetére
ez a 100/100 túl szabályosnak tűnik, mintha lekorlátoztak volna, mint akaszajanos-t: [link]
hány GB volt az adatforgalmad az elmúlt hónapban összesen? -
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
donjohnson #115941 üzenetére
5G NSA módban szinkron 100/100 a letölt/feltölt sebesség
5G SA módban 100/60 a sebesség
Alapból 4g/5g van beállitva -
donjohnson
addikt
válasz
MikaVejneGI #115939 üzenetére
és a többi eszközödön is csak 104 mbit/s körül mérsz?
router újraindítást próbáltál?
a router webes felületén ha átrakod mobilhálózatot 5G SA-ról 5G NSA-ra, akkor sem lesz gyorsabb?itt kell lennie valahol 5G SA-nak és 5G NSA módnak a legördülő listában:
"Connection Mode" or "Network Selection" settings, and choose the "Manual" or "Network Selection" option. From there, you can select the desired network (e.g., 5G/4G/3G) and apply the changes."
-
trec12
addikt
válasz
zzola #115936 üzenetére
Már csak az a kérdés, hogy néz ki a router nélküli havidíj mert csak bérletes árak ismertek, meg az ÁSZF szerinti max. ár. Nálam pl. 24 hónapos bérlettel 6960, 12-vel 7960 a 2. hónaptól. Listaár/max. ár meg azt hiszem 11e körül van, van ahol bérlettel is ennyi egyébként.
-
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
donjohnson #115938 üzenetére
Szét van választva . laptop , tv , ps5, iphonem 5ghz sávot használja.
Mindenki más 2.4 -en van -
donjohnson
addikt
válasz
MikaVejneGI #115937 üzenetére
ez érdekes, mert jó értéknek tűnik.
az iphone-nal 2,4 ghz-es vagy 5 ghz-es wifi-n voltál?
ha nem tudod megkülönböztetni, mert ugyanaz a nevük, akkor válaszd ketté a wifi-ket a zte webes felületén (más legyen a nevük).
az 5 ghz-es wifi a gyorsabb. nézd meg vele újra, mert szerintem felesleges lenne külön wifi router. -
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
donjohnson #115934 üzenetére
Ez a max infó.
-
trec12
addikt
Eszköz bérlés nélkül - saját 5G-s router esetén - hogy alakul az OtthonNet havidíja? Ebben az esetben is függ az ár a címtől?
-
donjohnson
addikt
válasz
MikaVejneGI #115933 üzenetére
ha belépsz a webes felületére, ami így néz ki, akkor mit mutat?
mennyi a térerő, jelszint, sáv a Network Information fülön? -
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
ZTE MC801A modem mögött ez a max sebesség amit kihozhatam. Ha vennék egy normális routert mellé, bridge módban használnám , lenne nagyobb sebességem?
-
4Grider
félisten
válasz
torrente777 #115928 üzenetére
Mert neked nem szifonod van.
-
trec12
addikt
válasz
4Grider #115925 üzenetére
Lehetséges. A néhai KÜF Yettel Bumm csomag.
Amúgy azon a ponton itthon ma kora reggel ahol tegnap csak repülő mód után ment maxon zokszó nélkül kihajtotta elsőre a maxot. Bakker, ennyit még sosem mértem a lakásban. -
trec12
addikt
válasz
donjohnson #115923 üzenetére
Én is yettel oldali okot vélek látni a jelenség mögött esélyes, hogy ők variáltak valamit. Jelerősséggel tényleg összefügghet de akkor viszont azt nem értem, hogy szemtől szemben a bázissal pár száz méterre miért fordul ez elő.
-
donjohnson
addikt
válasz
trec12 #115921 üzenetére
akkor átállították az antennát vagy egy kicsit gyengébb lett a térerő és amiatt nem tartja meg most a telefonod az 5g-t huzamosabb ideig.
simcserének nem hiszem.én azt vettem észre, hogy ha sok 5g-s eszköz van egy helyen akkor inkább oda "koncentrálódik" a jel (vagy direkt csinálják, nem tudom).
2-3 telefon (5g-s) vagy otthonnet router ott tudja tartani a fogyasztásával. ha nincs ott semmi más, akkor hajlamosabb lecsatlakozni az az 1 db eszköz.
próbáld meg hogy egy helyre teszed ezeket rövid ideig, ha van még 5g-s yettel-es eszköz a családban. -
trec12
addikt
válasz
donjohnson #115920 üzenetére
Na itthon is megpróbáltam; 4 mérés ca. 200 Mbilt, 5. mérés repülő mód után 600 Mbit felett. A bázis ugyan az. Nem tudom mennyire mérvadó de a térerő ikon a gyorsabb eredménynél fullt mutat a gyengébb merésekor egy pálca hiányzik.
-
trec12
addikt
válasz
donjohnson #115920 üzenetére
Köszi, érdekes amit írsz meg el is fogadom. De itt ebben a szituban nem volt ez eddig az első méréskor fullon ment mindig. Most meg csak repülő mód után lesz N78 ahogy írtam és a héten másodszor ugyan ez a szitu van. Ha elmegyek messze majd jövök vissza a bázis felé újra csak repülő mód után pörög fullon. (e-sim-re cseréltem múlt héten gondolom ennek ehhez nem lehet köze.....)
-
donjohnson
addikt
válasz
trec12 #115919 üzenetére
először 4g-n vagy, hiába van esetleg 5g ikon.
a telefon nem lóg folyamatosan 5g-n.
másodjára felcsatlakozol az N78-as sávú 5g-re, amikor elkezded terhelni a hálózatot.
ha pihenteted a telefont, akkor megint visszamegy 4g-re, de megmaradhat az 5g kijelzés, ami csak egy "jelzés", hogy elérhető ha kell. -
trec12
addikt
Alábbi jelenséget tapasztalom már másodszor a héten.
Első mérés:Második mérés miután repülú mód volt. Mi okozhatja? Csak repülő mód után hozza a maxot.
A bázisra tiszta rálátás van:
-
tomp
félisten
Pár hétre kellene OtthonNet.
Pár hónapja már kipróbáltam így nyilván most fizetni kell majd érte ami teljesen oké.
1hónapon belüli visszavételnél ugyan úgy nem kell majd kötbért fizetni? -
Landsmann
addikt
válasz
cs.zs. #115910 üzenetére
Azt sem tudjuk ki lesz az üzemeltető. Állítólag a One, legalábbis az önkormányzati tájékoztatóban ez szerepel. De hallkottam már a Digiről is. De utána sem tudtam kutakodni,k ugyanis nem találétam semmit. Van ugyan két határozati szám amit találtam,m de az NMHH oldalán rákeresve nincs ilyen tartalom, pedig a Google azt mutatja. Érdekes, hogy az NMHH oldaláról csak úgy eltűnnek információk.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Landsmann #115906 üzenetére
"...Most építenek egy optikai hálózatot, ez egy új szolgáltató lenne. Attól tartok, azon ilyen többszáz megabites előfizetések leszbnek, én annyit nem vagyok hajlandó fizetni..."
Annyira azért nem kell megijedni az optikai hálózatok díjaitól.
Telekom optikán ~6300 Ft az alap telefonvonal + 1000/1000 net. [kép] -
VGYke
addikt
válasz
donjohnson #115902 üzenetére
Ok és köszönöm meg minden!
De amikor írkáltam és tanácsot kértem, annyira új volt minden hogy nem igazán láttam a fától az erdőt, meg akkor költöztem be egy lakásba, meg üzemeltem be egy TV-t, hűtőt, szóval kapkodtam. -
Landsmann
addikt
válasz
zzola #115907 üzenetére
Értem. Köszi az infót. Jelenleg mikrós netet használok, aztán a vihar óta egy fa lombozata szépen belóg a vételi útvonalba. Azt hittem attól van meglassulva a net. Szolgáltató szerint vágjam le az ágat. Ja, majd más portzájára belopózok. Mondják, ők sem mehetnek be. Szép. De egyelőre úgy tűnik nem ez okozta a gondot, mert másnál is lassú volt. MOst megjavult teljesen, de a fa ugyanott van. Így egyelőre mágsem váltok, mert azért közel felét fizetem mintha Otthon Net előfizetésre váltanék.
-
zzola
titán
válasz
Landsmann #115906 üzenetére
A szolgáltatásra nincsen hűségidő csak az eszközbérlésre. Magyarul amikor szerződsz eszközzel, akkor arra írsz alá 12/24 hónapot, hogy addig bérled.
Én 24 hónapra szerződtem, de kerek 3 hónap után leadtam, 3X1000 HUF volt a kötbér. Tehát minél később mondod fel, annál több lesz a kötbér (igénybevett kedvezményt kell megfizetni, ezesetben
hűségidővelhűség bérleti szerződéssel akciósan adják a modembérletet). -
Landsmann
addikt
Egyre jobban érik a jelenlegi mikrós net előfizetés lecserélése másra. Kábeltévést inkűább hagyjuk, azzal éppen elég bajom volt. Most építenek egy optikai hálózatot, ez egy új szolgáltató lenne. Attól tartok, azon ilyen többszáz megabites előfizetések leszbnek, én annyit nem vagyok hajlandó fizetni. Így maradna a Yettel Otthon Net. Nálunk nincs 5G, a 4G általában tudja a 100-as letöltést, sőt mérterm már 200-at is. Tehát elég stabilnak tűnik, hogy ezzel váltsam ki a jelenlegi rendszert. 1 éves router bérléssel 7960 Ft lenne a havi díj. A hűségidő is 1 év ebben az esetben?
-
zzola
titán
válasz
Ricsii2001 #115903 üzenetére
Ebben a hónapban volt már egy ugyanilyen hiba az egyik tagnál, de azóta nem derült ki, hogy aktiválták-e neki.
Annyit tudsz tenni, hogy b@szogatod őket, felvetetsz egy panaszt, kötbérre tartasz igényt, előre fizettél...stb. -
thomas77
senior tag
válasz
Ricsii2001 #115903 üzenetére
Ha legközelebb hívod őket vagy írsz nekik, kérdezz rá a kötbérre is.
-
Ricsii2001
tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni.
Június 30-án rendeltem magamnak a Yettel alkalmazásban egy Jepp előfizetést, amit az MPL futárszolgálat másodikán sikeresen át is adott nekem. Azóta viszont a Yettel nem hajlandó aktiválni a SIM kártyához tartozó szolgáltatást. Hívtam az ügyfélszolgálatot az 1220-as telefonszámon, aki közölte velem, hogy ez a probléma nem hozzájuk tartozik, és regisztrált egy visszahívási kérelmet a Jeppes háttércsoport felé. Ez a regisztrálás vasárnap délután történt, azóta is várom, hogy keressen a Jeppes csoport engem. Ma már hál istennek szerda délután van, és a kártyát már egy hete sikeresen átvettem.
Mivel korábban már egyszer ellőttem a Jeppes próbaidőszakot, ezért ki kellett fizetnem a szolgáltatás első havidíját, ami 5990 forint volt. Ez rendeléskor meg is történt, és most végeredményképp a Yettel nem hajlandó aktiválni a kifizetett szolgáltatásomat. Írtam a Chaten is, még múlt héten is, meg gyakorlatilag minden nap zaklatom őket ezzel a problémával (Még ma nem írtam, de nemsokára írok nekik is, nehogy a végén hiányozzak nekik :D), de semmi. Továbbítva van a háttércsoport felé, aki vagy alszik, vagy a f.szát veri valahol, vagy én nem tudom. Kihez kell fordulnom, hogy aktiválják végre a megvásárolt, kifizetett szolgáltatást?
A Yettel alkalmazásban a következő áll: "Megrendelés folyamatban". Amikor rányomok a számra, akkor pedig a következő: "Aktiválás alatt. Dolgozunk a rendelés feldolgozásán". De mit kell ennyit vesződni a rendelés feldolgozásán? Egy hét alatt nem lehetett feldolgozni a rendelést? -
donjohnson
addikt
válasz
VGYke #115901 üzenetére
bekarikáztam neked a wifi csatornát.
amúgy a szolgáltatót nem érdekli, hogy a 23. eszközödön nem megy a wifi, de a többi 22-őn igen.
a vízművek se cserél zuhanyfejet a fürdőszobádban, hanem csak behozza egy pontig a vízcsövet. ugyanígy az mvm sem cserél fali kapcsolót.
próbáld megszokni.például ha beraktad volna ezt a képet a múltkori "főoldal" helyett, akkor egyből mondtuk volna többen is, hogy mit próbálj még, mert ezen több látszik.
-
VGYke
addikt
válasz
VGYke #115821 üzenetére
Aki belefutott abba a problémába mint én, hogy Yeti OtthonNet ZTE router esetén, egy régebbi "n"-es klienssel nem tud csatlakozni a Yeti ZTE routeréhez, itt a megoldás (sajnos nem a Yettel segítségével, hanem többszöri nekifutással):
* Célszerű kettéválasztani az 5 és 2,4 GHz SSID-t,
* A 2,4 GHz sávban, (WiFi-Speciális beállítások) be kell állítani, hogy a "Hálózati üzemmód" "n"-ig legyen engedélyezett:
Annyit szenvedtem a fentiekkel, mert én a ZTE beállításokban a WiFi csatornaszám átállítását kerestem, hogy a fenti lehetőség teljesen elkerülte a figyelmemet.Ettől függetlenül még mindég csodálkozom azon, hogy egy komoly eszközön a User nem tudja átállítani a wifi csatornát....
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)