- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SCYROX V8 gamer egér
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Szólánc.
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy Biztonsági őr kalandos útja 2
-
LOGOUT.hu
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Semmi anomália nincs ebben. A fülkés telefonok exit point-ok, nem csak beszéd átvitelre vannak
Valójában ez is azt igazolja, hogy a rádiós kapcsolat sosem lesz olyan megízható mint a drótos, ami igaz is, ennél fogva nagyon is logikus.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
ÁrPi2
senior tag
(Az egyik fórumtárs nickjéről jutott eszembe:
Negyed évszázaddal ezelőtt megy az utcán NEO a fülén egy mobil telefonnal (Nokia 7110?)
, és azt mondja Tenk áj níd an ekszit!
Erre ezután ez a Tenk elnavigálja főhősünket egy wellgrounded vastagdrótos utcai fülkéhez.
( Nem üveges. Beam me up, Scootie!)Én már akkor egy bizarr anomáliának tartottam ezt egy jó scifi-ben!
-
zelikocc
senior tag
Látom nem hagy nyugodni.
Személyeskedj nyugodtan.
Akkor sem állja meg a helyét az idézett állításod.
Ha a fizikai törvények figyelembe vétele szerinted a tények félre magyarázása, hát rendben.Mi van ha 4 vastag vályog fal és 20m van a két router között?
A legtöbb esetben nem eléggé ideálisak a körülmények ahhoz, hogy megfelelő, vagy akár gyorsabb sebességgel kapcsolódjon egymáshoz a két router wifin mint kábelen és közben lefedje a teljes kívánt területet.
Vagy akkor minimum 3 eszköz kell, mert a kettő közé is kell tenni egyet ezen probléma miatt. De akkor sem lesz olyan stabil.
Ismételni tudom önmagam:
A fizikát nem érdekli, hogy mit hiszel -
trance89
Topikgazda
válasz
morpheus133 #7061 üzenetére
Minden Xiaomi routernél (AX típus esetén legalábbis) van egy rejtett ssid, ha használsz mesh-t ha nem. Ez vagy az iot wifi csatorna vagy pedig ezen keresztül scanneli a környező wifi hálózatokat, ez biztos volt már téma más fórumokon is.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz
zelikocc #7060 üzenetére
Egíy roputerről beszéltünk, aminek ismertek a paraméterei. 1G-s lan és egy 40%-kal többet tudó wifi összehasonlításában senkit se érdekel, hogy egy másik eszköz mit tud, szóval feleslegesen magyarázol. Ez olyan ovis színvonal, hogy a te apukádnak hosszabb, amit nem tudok hova tenni.
Felőlem úgy magyarázod félre a tényeket, ahogy akarod.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
zelikocc
senior tag
válasz
morpheus133 #7061 üzenetére
Én anyóséknál csináltam két kínai rendszerű AX1800-ast kábeles mesh-el és ott is van rejtett hálózat, de a szülőknél például csak egy darab van belőle szinten kínai és ott is van rejtett hálózat, pedig nincs mesh.
Az én 1db AX3600-asomat AP-nek használva nincs ilyen, de ezen a a módosított txpoweres global fw van.Szerintem nincs köze hozzá.
De könnyen ki tudod próbálni, ha jó messze van egymástól a két router és sebességet mérsz a másodlagoson, akkor azonnal látszik, hogy elérhető-e a maximum sebesség.
Vagy kábelesen rácsatlakozol a másodlagos routerre és pingeled az elsődlegest, ha nem nagyobb a Ping mint 1ms akkor szintén biztos a kábel.[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
-
Rick4
félisten
válasz
zelikocc #7055 üzenetére
Raktam már be képet, keresd vissza.
Azt már végképp nem értem, miből gondolod, hogy két gép ne tudna gyorsabb kapcsolatot wifin ugyanazon a routeren egymás között, de mindegy is, mit hiszel.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
xabolcs
őstag
válasz
zelikocc #7055 üzenetére
Az egy radioval elkovetett 2 db 160 Mhz-es SSID-nek szerintem sincs sok ertelme, de ...
A 2400 Mbit/s kapcsolati sebessegen szerintem atfer 1200 Mbit masodpercenkent.Hogy ezt hogyan hasznalja ki az ember ezres portokkal, az megint mas kerdes.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Rick4
félisten
válasz
trance89 #7053 üzenetére
Minden rendszerben romlik a sebesség, ha egyszerre akarsz csinálni dolgokat, És persze minél jobban megosztod azt a sávszélt, annyival rosszabb lesz a végére a sebesség, na de mi a preferencia?
Ha fúrás nélkül, 10 perc alatt akarod letudni az otthoni teljes lefedést, és annyi a fontos, hogy legyen mindenhol elérhető, jól működő wifi, ami egy telefon- tablet- noti vonalon akár sima 100Mbit is simán teljesít, ezt tudja, de ahogy nő az eszközök száma, úgy egy sima egyrouteres megoldással is csökken az egységre jutó sávszél...
Nálam ax211-gyel 12.5Gbit sebességgel csatlakoztott a routerhez a gép, valósban tudodd 1.3-1.4Mbit sebességet, miközben a lan rész max 1Gbit. Ha nem jött volna az AX7000, maradtam volna wifin, pedig én is kábel párti vagyok.
Szóval szerintem ez is csak egy lehetőség, mégpedig pont arra, hogy ne kelljen kábelezni, mivel ez a kábel nélküli funkció nem működik egy 10K-s routernél, ezért mindenki eldöntheti, megéri-e neki kiadni azt a plusz pénzt 2-3 ilyenre, amit amúgy kevesebb, mint fele áron kábellel bármilyen routerrel megcsinálhat 5 perc alatt.
A 3 másik router 3 másik SSID-vel sem sokkal rossszabb kombó, csak sokkal olcsóbb így azt gondolom, aki ilyen megoldást választ, az elsősorban a vezeték nélkülisége miatt teszi, de szvsz ha van madzag, nincs sok értelme ezt a routert többdarabos készletben kábeles mesh-re venni.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
trance89
Topikgazda
Azért ez messze nem így van, nagyonis van értelme a mesh node-okat kábelen összekötni.
Wireless mesh esetén ugyebár minden adatforgalom wifin keresztül zajlik így ha csak egyetlen klienssel is terheteled a wifit, pl torrent vagy más http letöltés esetén akkor azon az 1 node-on keresztül minimálisra csökken a wifi sebesség. Ez abban az esetben még talán ok ha 3+ node van jelen a hálón (pl háromszög vagy köralakban) és mind3 node látja egymást de ha pl egy síkban vannak pozicionálva amikor az 1. csak a 2. node-ra csatlakozik, a 2. pedig a 3.-ra akkor teljesen kinyírod a teljes háló sebességét...
Nekem is vezetéken van összelőve 2db AX3600 a családiház 2 végén így a ház minden pontján maximalizálva van a wifi sebesség. Ha wireless mesh-ként lennének párosítva a 2. router nagyonmax 3-400mbit-el tudna csatlakozni a fő routerre (1db 30-as és 2db 15-ös falon keresztül + akadályok), azért ez nagyon nem mindegy.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz
morpheus133 #7051 üzenetére
Nincs értelme a kábelnek, a wifi gyorsabb.
A mesh eleve azért van benne, hogy fúrás, faragás nélkül tudd lefedni a területet, percek alatt legyen wifid a másik emeleten, távoli szobákban is, és a mesh használatával a második- harmadik- negyedik router lan portjai használhatóak maradnak, a kommunikáció pedig a wifin zajlik. Ebben az esetben azok a portok pont olyanok, mint egy switch portjai, bedugsz egy vezetékes eszközt, és van net, látsz lanon belül mindent.Ha vezetéken akarsz csatlakozni, egy 3000ft-os router, vagy egy switch is megtenné, arra túl drága egy ilyen router.
-
Rick4
félisten
válasz
morpheus133 #7049 üzenetére
A hodden ssid a routerek közötti kommunikáció, az elhelyezessel tudod szabályozni, hogy egy folyosón lesz pl a felut a két eszköz között, ahol sosem tsrtozkodsz fixen, így azokon a helyeken, ahol rendszeresen megállsz, ahhoz kapcsolódjon, amivel stabilabb egy gyorsabb lesz a net. Pont ezért adtam el én is a 3600-asokat, lefedtem egy ax7000-essel az egész házat, mindenhol jó a sebesség.
-
morpheus133
tag
Gyors kérdés:
Van egy AX3600 -om és egy AX3200 ezek kábelen vannak összekötve eredeti firmware-el.
És "elméletileg" mesh hálózatot alkotnak.
Most nézem wifi analyser el a hálózatot és úgy tűnik valami Hidden SSID-t is sugároznak.
Szóval hiába vannak kábelen összekötve a Mesh kommunikációt wifin csinálják, vagy az valami más lehet?
Illetve, ahogy nézem a telefont nem a tőle 10cm re lévő AX3200-ra csatlakozik hanem a másik emeltre lévőhöz. Kéne valamit állitani, mert igy igazából nincs sok értelme az emeleten lévőnek... -
Rick4
félisten
válasz
Doky1988 #7044 üzenetére
Szia, én csak az tudom, nekem chrome-on a rumiwifi már nem letölthető, ez augusztusban is téma volt a topicban, utána sima fordítóval is ment, csak összeakadt a menü végén a két szó, és ügyesen kellett kattintatni, aztán kis kutatásra meglett ez, és minden oké vele. Hogy frissebb-e vagy sem, annak a pár szónak szerintem mindegy.
-
Rick4
félisten
válasz
Guenwhywer #7042 üzenetére
A fordító nem tökéletes, viszont a crome-mal használható app van,. translate mi a neve: [link] Egyébként most már felrakhatsz rá egy global fw-t, és kész vagy.
-
Guenwhywer
csendes tag
Hali! Elvileg sikerült visszarakni gyári sw-t a kis 2100-as ra. Mostmár nem is openwrt a wifi neve hanem valami xiaomi xxxx de ez lényegtelen is. Viszont Valami olyan kínai krikszkrakszok lettek rajta amivel nem boldogul a google fordító sem...
de azért van valamiféle progressz... most újra neki kell futnom a hálózatom beállításának mert az még aligha jó ha meg ezt valahogy visszarakom ez megint fel fogja borítani a dolgokat az tuti.
-
Doky1988
senior tag
Én nem szoktam stokot másolni.. Most pl kínai fw van fenn a full gyári.
1.0.17-et manual updatetel felrakom, újraindul.. megnyitom google chrome, belépek a felületre, F12 javascript codeot beillesztem böngésző consoleba ami a hivatalos AX3600 OpenWRT oldalán van (Javascript method), majd enter.. aztán kiadja h írjak be ssh jelszót, beírom.. aztán követem az ssh-s parancsokat.. nem nagy kunszt már, régebben többet kellett tökölni vele.Arra figyelj ha snapshot verziót töltesz le, abba gyárilag nincs Luci, és mivel full üres azaz gyári openwrt-t szedsz le, nem lesz neted se, kicsit neccesebb sshn netet allitgatniFirmware selectorrol szoktam letolteni ha ilyesmi van, csomaglistaba meg hozzaadom a luci -t.
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
Úgylátom megérkezett qualcommaxra a stable openwrt.
OpenWRT 24.10.0DokY | www.zsolti.hu
-
Spooky
tag
Sziasztok. Adott egy global ax9000 és egy ax3600 szintén global. Az ax3600 at szeretném mesh node ként használni de sehogyan nem tudom az ax9000 hez csatlakoztatni. Sima mesh hozzásadással nem látja hiába van visszaállítva a 3600 a lan--wan kábeles megoldással szintén semmi nem történik. Tesztként az ax9000 hez egy ax3000 et ami szintén global gond nélkül hozzá tudtam adni .
Tudnátok tanácsot adni a probléma megoldására ?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
Srácok, ez a OpenWrt 24.10.0-rc7 mi volna?
Következő stable release folyamata?DokY | www.zsolti.hu
-
Rick4
félisten
válasz
Guenwhywer #7036 üzenetére
Abszolút nem az.
-
zelikocc
senior tag
Nincs véletlen valakinek eladó AX3600?
Hardveraprón nincs most. -
Rick4
félisten
válasz
Guenwhywer #7031 üzenetére
Ennyit még szánj rá azért: [link] 5 perces feladat.
-
Jozsó
tag
válasz
Guenwhywer #7031 üzenetére
Érdemes úgy megpróbálni, hogy az egyik lan portjára közvetlenül rákötni egy számítógépet. Semmi más ne legyen rákötve. Valószínű vagy neki van valami olyan ip címe, amit nem lehet látni, vagy a hálózat többi tagjának lett olyan.
-
Guenwhywer
csendes tag
Na lett egy AC2100-as ajtókitámasztóm.. nem tudtunk sehogy hozzá csatlakozni annak ellenére hogy a wifi jelet osztotta semmilyen IP címen nem értük el. Nyomtunk neki egy resetet azóta wifi jelet se ad.. mindegy mit hova kötöttünk. Hosszú reset után sokáig narancssárgán villogott az nem jó ómen az álmos könyv szerint de újboli resetre már megint kéken világít de nem látja a hálózat...
-
Guenwhywer
csendes tag
Hali! Elvileg igen. Egyébként a nagyobb fizikai távolságok miatt kerültek be a routerek és hogy legyen megfelelő wifi lefedettség. Mindkét router wifi jele ki van használva illetve a portok is. A beállítása aligha jó a hálózatomnak ezzel tisztában vagyok, de mivel gyakorlatilag plug and play működött a rendszer és eddig nem volt gondom a jelenlegi beállításokkal nem is gondolkoztam rajta hogy valami nem jó jelenlegi formájában. Ja igen az ábrán rosszul tüntettem fel nem ac1200 hanem ac2100 a második router
[ Szerkesztve ]
-
Jozsó
tag
válasz
Guenwhywer #7026 üzenetére
Szia, Ebben a hálózatban mindkét xiaomi eszköz a modembe van kötve és mindkettő külön próbál meg felmenni a hálózatra? Mert az úgy érdekes lehet. Én hasonló konstrukciót úgy csináltam, hogy az egyik eszközt (nálam az egy asus router volt) kineveztem ténylegesen routernek, a AX3600 pedig AP volt. Egyébként nem is értem teljesen miért kell két xiaomi eszköz a hálózatba. Szóval én így csinálnám:
- Legegyszerűbb módszer: Xiaomi ax3600-at dugd át a switch-be vagy a xiaomi ac1200-ba és állítsd át AP üzemmódba.
- Dobd ki a rendszerből az ac1200-at, switch-et kösd be a AX3600-ba, a xiaomi ac1200-ba csatlakozó eszközöket szintén a switch-be. -
Guenwhywer
csendes tag
Sziasztok! Ne egyetek meg teljesen alap kérdéssel fordulok hozzátok. Van egy egyszerű de korántsem biztos hogy jól összerakott hálózatom. Nekem eddig hozta azt amire szükségem volt nem volt vele gondom. Szinte minden fontos eszköz vezetékesen kapcsolódik az internetre. Rakok is fel róla egy ábrát. Ami új és most gondom van vele az a NAS. A modem utáni egyik routeremre van kötve vagy modem-AX3600(teljesen gyári)-NAS. Na most a NAS ugye eléri a netet viszont én csak belső hálózatból tudok hozzá csatlakozni. Elvileg azt ajánlják hogy az AX3600 kerüljön AP módba. Ebben tudtok nekem segíteni? Nem nagyon értem hogy is kellene ezt csinálni.
-
Doky1988
senior tag
Igenám, jártam én is így ahogy te, csak nekem ez nem működött mivel pppoe csatlakozásom az AX3600on van, egyszer nagyon megszívtam mert nem volt biztonsági mentésem és nem tudtam átküldeni mit a routerre, hogy parancssorból betöltsem a backupot amibe bevolt állítva a pppoe csatlakozás a digihez 😁😁 így net nélkül szarabb volt a szitu, valahogy parancssorból kellett valamit beírjak valamelyik fájlba 😁
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Valaki észrevette már, hogy van ÚJ kínai MiWiFi frissítés?
Én speciel gyári kínai firmwaret használok az AX3600 routeremen, én elégedett vagyok vele teljesen.Pontosan 1.1.25 -ös verzió számra hallgat, 2025.01.07 kiadás.
Sok mindent nem javítottak szerintem benne, iPhone 15/16 csatlakozási kompatibilitási problémáját oldották állítólag meg changelog szerint.[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
AX3600 és AX1800 mellett létezik még olyan most is kapható Xiaomi router amin lehet adóteljesítményt növelni pl. firmware cserével kínaira, vagy ilyesmi módon?
Ha nem, akkor esetleg ha Kínából rendelek egy Xiaomi routert, akkor az alapból olyan lesz, nem? -
Jozsó
tag
Szia,
Én eleve azért vettem sok évvel ezelőtt, hogy lesz majd rajta openwrt. Aztán nagyon sokáig nem mertem felrakni, végül kb. egy hónapja mégis belevágtam.
És igen, tényleg annyi, hogy pontról pontra végig mész azon, amit a openwrt oldalán írnak.Amit én elrontottam:
- Véletlenül a snapshotot töltöttem le, mert valahogy az volt közelebb a leíráshoz. De végül is nem bántam meg, de ha újra kezdeném valószínű a stabil verziót tenném fel. A snapshot-ban egyébként nincs Luci (itt meg is ijedtem, de aztán könnyen fel lehetett rakni).
- Minden módon próbáltam elkerülni, hogy le kelljen szednem a routert a polcról, de egy ponton nem úsztam meg és mégis csak közvetlenül össze kellett kábelezni a laptoppal.De kb. ennyi.
-
toeki
senior tag
sziasztok!
lassan feldobnám én is az openwrt-t.
Évekkel ezelőtt mókolgattam vele, azóta már mindent is elfelejtettem, Ha jól emlékszem kinaiasitva lett, majd ment fel rá global 3.0.22, de megtartotta az 1000mw-os teljesitményt. (ha jól emlékszem), de hogy milyen metódusok voltak az már a múlt homályába vész. - talán a bdata-s módszer volt még akkor csak, úgyhogy valószinűleg azzalopenwrt oldaláról kb az alábbit olvastam ki:
- 1.0.17-es kinai letölt
- manual update-el felrak (tud ilyet?)
- mi wifi app-al password-ot beállit
- webes interface belép, stok lemásol
- ssh-n openwrt-s telepitő felmásol
- még kb 8 dolog ssh-n
- majd restart
és működikkb jól értlemeztem? mielőtt nekiállok téglát csinálni ebből a csodából
-
Doky1988
senior tag
válasz
Toninho13 #7016 üzenetére
Oksa, köszi a választ. Használtam már OpenWRT-t, Agustin Lorenzos jött be eddig a legjobban, bár sokan szidják a de a sebesség ott volt a legnormálisabb. De 1 ideje visszatértem MiWifi gyári kínai romra RumiWiFi-vel, semmi bajom vele. MiWiFi stabil verzió 1.1.21 van fenn, tökéletes.
DokY | www.zsolti.hu
-
xabolcs
őstag
Egyaltalan nem rosszabb a SNAPSHOT, mint a stabil!
Most mar a qualcommax/ipq807x platform is eleg stabil, szerintem folosleges visszamenni opkg-ra.Szerintem egeszen a kovetkezo stabil OpenWrt-ig (25.xx) maradj a SNAPSHOT-on!
Abba remelhetoleg bekerul az apk.Tedd fel most az owut-ot, es akkor a kovetkezo frissites is konnyu lesz.
Frissits ugyanolyan gyakran/ritkan, mint amikor stabil kiadason vagy!Ha megjegyzed, hogy miket tettel fel, akkor firmware-selector-ral pikk-pakk tudsz olyan image-et csinalni, amit sysupgrade-kent tudsz hasznalni.
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Jozsó
tag
Openwrt-nél véletlenül az snapshot verziót töltöttem le. Be is konfigoltam, minden teljesen rendben van. Viszont hosszútávon inkább a stabil verziót használnám. Mikor tudok majd visszatérni a stabilra? Ha kijön a 24-es hivatalosan? Mert a snapshot az apk csomagokat használja a stabil meg az opkg-t, szóval most inkább nem mennék arra vissza, mivel már egy rakás apk- csomagot raktam fel.
-
pisti222
csendes tag
Nehéz volt az IP csere, de nem a fizikai átírás, hanem mindennek az átcímezése. HA, nas, MQTT bróker.... és külső ap-k, kliensek. Több mint egy nap volt, de volt ahol saját magam vittem be a fa..erdőbe. Végül rendmen megy minden, egyedül a Mesh az amit faragni kell.... még
-
Rick4
félisten
válasz
pisti222 #7008 üzenetére
Mondjuk az igaz, hogy a végfok rész lehet erős, ha az antenna nem jobb, de ezen is lehet segíteni, belül szabványos sma csatik vannak, azaz lehet rá jobb antennát tenni, ha ezen múlik. Amúgy ennek az igazi varázsa az, hogy amit tud, az ennyiért kedvező árazású, és az emberek 99%-ának hoz a régi eszközéhez képest, azaz megvan ennek as helye, de lehet te vagy az egay, akinél nem passzol tökéletesen a környezetbe. Ha lenne egy 2G/1G-s neted, egyből éreznéd, mennyit hoz pluszban, az ára felét rögtön felemésztené egy 5 csatis 2.5G switch, ami ebben már benne van.
hogy lett meg amúgy az ip csere?
-
pisti222
csendes tag
A probléma nem a router, hanem a kliensnek is vissza kell beszélnie. Hiába óriási térerőt nyom, a falban lévő esp chipek gyengék. Sajnos oda ugrik ahol először érzékel.
Jól mondod, jól kell elhelyezni. Pince 60-as beton, födém padlófűtés és hőtükör 3 betonréteggel, és a padlás is hőtükrös+ 16cm grafit, kívül grafitos 16 centis szigetelés a 40-es hőszigetelt falazaton. Na itt hiába van a fő routernek jele, a nem ér vissza a klienstől zavar nélkül. Ezért kell a mesh.
Eladni nem fogom ettől független, mert már megkínlódtam vele. 109 eszköz mozog a hálón és többnyire wifin, amit eddíg 4 router fedett le, és a 3600-as jól vitte meshben, bár az elején ott volt egy tanuló órája, mire beállt.
Még azt tudom sejteni, hogy a szoftverekben van kompatibilitási hiba, de ennek ellenére bemegy meshbe. Itt még teszek egy próbát, és átlököm minden 3600-t CN lokációra és CN szoftverre, hátha ez segít. Ha nem megy, akkor jön a régi bevállt AP módszer és én osztom le a pozíciókat kézzel.
Mindentől független nem mondtam hogy rossz a 7000, csak nálam az 1000/1000 neten sok kliens mellet nem hozott eddíg wow érzést....[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz
pisti222 #7006 üzenetére
átveszem azt a risszrossz 7000-est...
Amúgy néhány alap, dolog függvénye, mire kapcsolódnak a kliensek, technikailag ezen nem fogsz tudni változtatni, távolság, freki, és csillapítás függő, az viszont rajtad múlik, hogy helyezel el több router, tehát érdemben eltérő kellene legyen minden eszköztől az egyik és a másik elérhetősége, távolsága, hogy mindenképp a közelebbit válasszák ugrálás helyett, de a második eszköz még stabilan kapcsolódjon a fő routerhez. Nálam ugyan hosszúkás a ház, tehát eleve sorban voltak a routerek, azaz kevés eszköz volt bizonytalan a két router között, de máshol is meg lehet a tutit találni.Mondjuk szerencsés lenne, ha bővebben írnál arról, mégis hogy néz ki nálad a ház, az elhelyezés, a szobák, falak, mert ezek nélkül ötletelni elég nehéz.
Furcsa, hogy neked ugyanaz a 3600-hoz képerst, nálam már csak egy router van fent, teszteltem 5 perc eltéréssel a 3600-ashoz képest, két távolabbi pont volt érdekes, ami több fal mögött van, mert közelről egy olcsó is tud jó lenni, és a kavarás elkerülése érdekében egy fix eszközzel mértem, 300-350Mbit sebesség helyet lett 500-550, 500 helyett 7-800 mbit.
Az, hogy milyen jelszinttel kapcsolódik, abszolút másodlagos, az rtékekbőpl gyanítom jobb, hiszen pontosan ugyanzokkal a körülményekkel, amikor csak a router változik, az az 7000 jelentősen jobb értékeket produkált.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
pisti222
csendes tag
Sikerült átállnom az ip-el, de sajnos a 7000-es kevésnek bizonyult a lefedettséget tekintve. Ugyan azt hozza mint a kinai 3600. A kliensek ráadásul megbolondultak, mert össez vissza próbálnak kapcsolódni a mesh-ben. Nem a legközelebbivel veszi fel a kommunikációt, hanem randomnaj tűnik, vagy amelyik előbb válaszol foglaltság függvényében. Ez miatt olyan kiesések is lettek, amik nem voltak korábban. A Mesh beállítást lehet valahogy javítani? Mikor melyik kliensre menjen rá, vagy határértékeket állítani?
-
wwenigma
Jómunkásember
Hjaja, 52e körül állt meg...itt a link,
gshopperxiaomi
kuponnal 131$. Rosszul emlékeztem.A magyar dolog nyilvános lesz mint AX3600-nál.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Rick4
félisten
válasz
wwenigma #7002 üzenetére
Az nem rossz ár, én 141--ért vettem, csak az 2023 novemberében volt, és kicsit alacsonyabb volt az usd árfolyam. De még annyiért se láttam azóta sehol.
Ez a magyarítás publikus lesz? Bár ha nincs net, és kínai a nyelv, tök jól elvagyok vele, mert az a 6-8 kattintás már megy érthető feliratok nélkül is, mást meg nincs miért piszkálni rajta.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
wwenigma
Jómunkásember
Kap magyar nyelvet a felület - ha sikerül - és kb ennyit tervezek biztosan, ez a dockeres dolog új nekem még, pl vpn szerverhez lehet jobb.
Gshopper-ről jött 130$-ért.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hardcore café
- Macska topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- SCYROX V8 gamer egér
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest