Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz andrisbandi #238595 üzenetére
nekem is ilyen van, és én is fázok vele a városban 0 fok alatt. külön figyelnem kell rá, hogy tornáztassam a kezem benne.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #238596 üzenetére
Jó, de mennyi idő után, hány fokon, és mekkora tököd van? Csak hogy ne vezessünk félre senkit.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZavaBalazs #238587 üzenetére
Az olyan, csak a tököd izzad benne...nekem olyan van.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
andrisbandi
őstag
válasz fulton #238594 üzenetére
https://bike.shimano.com/en-EU/product/apparel-accessories/shimano-series-lsg-2022/CW-GLBW-US35M.html
Cold Condition 0 - 5°CKényelmes, légátersztő, nem vastag.
- Montira nekem jó lenne, elkirándulgatnék a dimbeken dombokon.
- Outin, mínuszban... megfagynék vele░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
fulton
addikt
válasz Maximum1 #238593 üzenetére
dehát számít az idő, nem mind1 hogy 30 percre volt az tökéletes vagy 3 órára. Nagyon nem mind1. Szerintem ott van az enyém, az 1 órára tökéletes -4 fokon is. De 2-3 órára már trükközní kell vele, és ha valaki olvassa vagy keres kesztyűt, jó az ha látja hogy hány fokon milyen időtartamra volt elég.
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz Csokicsibesz #238573 üzenetére
Pont most akartam linkelni, nagyon komoly.
-
J.C.G.
aktív tag
A ma reggeli -6 fokban tökéletesen működött [ez] a kesztyű. Már csak a lábam ujjai érezték a hideget.
-
fulton
addikt
válasz Ringman #238580 üzenetére
Miért mondod, a súly miatt? mármint hogy az össztömeg így 82+17 kg. 99 kg ez sok a 28 as guminak? (próbáltam keresni erről infot de egyelőre nem találtam) mennyi az a "max load"
Azt gondolom így "vakon" hogy 28 nem eget verő sok a 99 kg össztömeg. Azé vannak itt 9x kg emberek országútival is.
De kétségtelen a 32 is jó előrelépés lenne. Csak ahhoz nincs latex belső "viktóriába"[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #238585 üzenetére
na én ott jártam amit utólag írtál. De most semmi rágás nincs, középről is simán fordul..
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #238567 üzenetére
Mivel egyenes kormánnyal kapja a legtöbb ívet az a csapágy előbb-utóbb mindegyik bekopik oda, amit úgy veszel észre, hogy a bringát felemelve enyhén előre billented a levegőben. A kormány/első kerék ott fog "táncolni" a közepén a bekopás körül valahol, mintha kvázi ott mágnes húzná...extrém kopásnál már tekerés közben nem is tudod elengedni a kormányt mert a középállásból nehezen mozog ki csak egyensúlyozva.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #238562 üzenetére
Akkor van gond, ha nem mozog. Például lejtőzésnél a térd (ezért is jó, ha lefelé is tudsz "tekerni"), de ha nincs rendesen védve, akkor a boka, csukló, nyak tud hideg huzatot kapni. Nekem volt olyan hosszú aszfaltos tekerésnél, hogy a vállaim is fáztak már, mert az sem nagyon mozog aszfalton. Ettől függetlenül persze kell tekerni télen is.
Gatyából amúgy vannak szélálló elejűek, azok nagyon jók térdre, fütykösre, mindenre. Aldiban van néha, de futógatyából is van (alá meg mehet a nyári betétes gatya).Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Ringman
nagyúr
válasz bardi #238579 üzenetére
Valahol irtak, hogy 1x lehet hasznalni = 1 lanchoz hasznald, de nem tudom ez mennyire igaz, a gyartok gondolom nem merik leirni
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #238577 üzenetére
Minden gyorsabban fog kopni, mint a nehez/kemeny touring gumik.
a tpi az becsapos lehet, van aki retegenkent irja, van aki osszeadja.
a gumi meg fogyoeszkoz, mint a lanc, be kell kalkulalni havi koltsegkent.
en nem szivatnam magam 28-as gumival egy 14 kilos bringan, vedd meg a legnagyobbat, a 32-eset.aggodsz a feluteses defekttol -> tubeless vagy nagyobb kereknyomas (nekem a defektjeim nagy resze feluteses volt (kb 4-bol 3 aranyban, de en nem pattogosra fujom a gumit)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bardi
senior tag
válasz flash- #238569 üzenetére
Decathlonos szerszám nálam tökéletesen üzemel, shimano es sram patent szemet is szét lehet vele szedni. Postát megspórolod vele, ha csak ezt rendelnél.
Elvileg a legtöbb patentszemet egyszer lehet használni, de én nem foglalkozok vele, nyugodtan vissza lehet rakni, ha összerakásnál még kattan, nem fog szétesni.'92 Honda VFR 750
-
Ringman
nagyúr
válasz flash- #238569 üzenetére
Sima dekasat vettem, vsz szinte barmelyik jo lehet. A kmc patentszem tobbszor is bonthato, de a kov lanchoz mar ne hasznald fel. Nalam a kmc 10 sebis lanc kb 2500 km-t birt, lancot is bontottam 4-5x, de nyilvan jobb, ha nem bontod minden kerekleszedesnel kenyelembol Ha nagyon kilazulna, azt nyilvan erezned visszarakasnal.
-
fulton
addikt
javítsatok már ki ha rossz az okfejtésem (gondolom nem csak ettől függ DE)
nekem most olyan 60 a TPI a külsőmnek. Lassabban kopik merevebb anyag.
A gp5000 330 tán. Rugalmasabb (puhább) gyorsabban elfogy. Ez alapján simán elképzelhető hogy abból a 28as még kényelmesebb lenne mint a mostani supreme-m 32 esen (pláne latex belsővel). Szerintem max 2 szezont menne el, kiindulva abból hogy 2022 ben 5000 km toltam le. Ahogy olvasgattam azért 10k nál erősen cserések már, már ha addig nem vágod haza.
Kátyut am jól bírják, vagy óvni kell?[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Fall-N #238572 üzenetére
Nem ez a hagyományos cucc volt hanem szabadon álló golyók, mint a shimano agy megoldások úgy kell elképzelni. Semmi bajuk nem volt, most nagyon szép finoman jár. Olyan annyira hogy rendesen szokni kellesz megint kicsit "érzékenyebb" Addig olyan volt, (bár szoríthatnék rajta) hogy egyenesben volt egy fix beállása, és mikor középen fogtam olyan volt mint valami sebességre bekeményedett szervó de most legutóbbi utamon éreztem hogy nem tudok szép íven fordulni mert ki ki rángatta a kezemből a kormányt egyenes irányba.
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
Érdemes szerint belehallgatni ebbe a beszélgetésbe.
A 16 évesen a srácnak 6w/kg felett van az FTP-je
Bár a többi szám amiket mond azok is elég betegek. Remélem sikerül neki és kap a Borától szerződést. -
Fall-N
veterán
válasz fulton #238567 üzenetére
Én a kormánycsapágyat, ha már rág, kicseszem az egészet és újat rakok. Filléres tétel bármilyen más alkatrészhez képest. Persze ha jó állapotban van, akkor elég a tisztítás+ újra zsirozás.
Viszont a menetes kormánycsapágy sosem lesz smooth, mert sokkal gyengébb, mint egy A-Head. Meghaladta már a technika. Ki is halhatna már végleg, még a városi vackokban is. Egy normális kontrakulcs készlet többe kerül, mint az egész. A-Head-hez meg elég egy 5-ös imbuszkulcs.
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #238539 üzenetére
oké, köszi, jogos. inkább azt kellett volna kérdeznem, hogy állítani mennyire lehet? mármint kicsit ráhúzni, vagy engedni. nekem ahogy kezd bemelegedni a lábam, úgy elkezd kicsit csúszkálni a cipőben, ilyenkor egy boásnál ráteker az ember egy kicsit, és kész. ennél ezt hogy lehet kivitelezni?
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
flash-
veterán
patentszem kinyomáshoz mit ajánlanátok innen vagy kb tökmindegy?
KMC lánc van nekem is asszonynak is a bringán, illetve a trekkingen PowerLink-es Sram lánc.
ezek a kinyomók általában mindegyikhez jók?illetve ha fenti patenteket kinyitom akkor utána már mindenképpen patentszem csere kell?
vagy okosabb dolog venni láncbontót és nem patentszemnél bontani a láncot hanem másutt?
olvastam már itt-ott hogy a lánc a patentszemnél a gyengébb, ahogy nézem a nyúlásmérővel ott mutat is pici nyúlást(másutt nem)[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #238566 üzenetére
Tegnap szét szedtem a kormányt, újra kenni, közép állásba be volt már "gyógyulva érezhetően" rágva fordult, nem volt meg a smooth érzés. nem semmi állapot volt a golyóknál azért az a 7-8 év megtette hatását.., Megint picit lentebb került, meglátjuk milyen lesz.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz fulton #238563 üzenetére
Bár én ha úgy ítélem meg hogy többet kint leszek mint amennyit aktívan tekerek és már közel a 0 fok, viszem magammal a futó nacit (simán befér összehajtva a dzseki hátsó zsebbe), és az "megment"'. Am kevés lenne magában a kellys.
Eddig még halljátok tél sem volt igazán, mert ez semmi .. volt itt pár nap amikor -3 -4 fokok röpködtek és annyi.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #238560 üzenetére
#238561jjeahh: ezt én is néztem már, nekem egy 2-3 órás út után olyan , enyhén hideg volt konkrétan a térdemnél(a térdem körül melegebb nyilván).
Mivel a kellys nem szélvédett cucc így érthető hogy valamit átenged és olyan mint a térd, hamarabb kihül de nem gondolom vészesnek amit éreztem. Egyébként ezen is megerősített szövet (dupla) van a térdnél.
A másik ott lent az ágyék, annak nem árt ? az a rész ott rendesen kihűl minden.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #238561 üzenetére
Szerintem az alig terhelt lábujjakon kívül aligha fázhat meg az a testrészed mely a legnagyobb izomerőt kényszerül kifejteni. Motorbiciklin más, ott nem terheled csak folyamatosan hűtöd, de a bringán nekem télen is tűzforró a combom, vádlim, így gondolom bokám, térdem és csípőmet sem igazán hagyják ezek a nagyobb izmok kihűlni...pedig ha valaki akkor én tényleg ropira törtem egyik térdem 2013-ban.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #238560 üzenetére
Én ezért nem aggódok, pedig a térdemmel már volt baj hidegen túlerőltetés miatt. Úgy érzem elég egyszerű: ahogy hazaértem párszor azonnal letoltam a nadrágot és körbetapogattam a térdeim, mindkettő melegnek tűnt mindíg, nem voltak kihűlve, mint egy egyszerű futó, vagy utcai nadrággal. Aztán lecsekkoltam a téli bringás nadrágaimat és feltűnt, hogy a térdeknél mindkettő sokkal vastagabb softshellből készült, mint a vádlin vagy fenék részen. Ha a Lidl, Crane képes odafigyelni erre és a Castelli vagy NW nem, az elég gáz lenne nemde? A csuklókon meg úgy oldom meg, hogy vigyázok, az aláöltöző ujja ne csússzon fel és ráhúzom a hosszú szárú téli kesztyűt, ami egész az alkaromig takar. Amelyik téli kesztyűn a csukló rész rövid, az nem téli kesztyű, hanem tavaszi .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #238558 üzenetére
Embere válogatja, de meg is lehet szokni...Jakutföldön is élnek emberek és nem izületi gyulladásosok, csak, hogy egy extrém példát is mondjak.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz fulton #238484 üzenetére
Nekem a supreme gumiban 5600 km van. Az elsőt nem nézem mert az az üveg minden gumit kivágott volna. Szóval a hátsó ban ennyi km van és még defektem nem volt vele. Pedig én nem kímélem voltam vele mindenféle úton erdőben.. üvegcserép.. kátyuk és a kopásjelző még bőven jót mutat. Ehhez képest visszalépés lenne Szerintem a gp5000 gumi. gondolom 5000 km alatt vagy defektem lesz vagy csereérett
-
fulton
addikt
válasz Fall-N #238557 üzenetére
Ezzel kapcsolatban vannak is bennem kérdőjelek amire válasz ugye nincs. Attól h jól felöltözöm (amennyi kell) vajon lesz e hátulütője évek múltával az izületeimre. Mert nah, csak kint van az ember a hidegben több órát is akár.
Ezt leszámítva én rám jó hatással van a hideg. Nagyon jó érzés tekerni "benne". Üzemi hőfokon olyan jól érzem magam kint. Mintha csak egy kellemes szobában lennék. Se nem meleg se nem hideg, érzem magamon a levegő áramlását...az orr meg olyan amilyen megfelelő ruha nélkül közel nem lenne ilyen élmény. -
-
addikt
-
chubby2o6
senior tag
válasz fulton #238551 üzenetére
Hát az enyémre kurvára nincs . Meg én nem taposom annyira, meg szeretek meg-megállni, leülni egy padra elszívni egy cigit, ha ismerőssel találkozom, dumálgatni egy kicsit, és így már nem olyan jó. Menet közben nem fázom, viszont feszt folyik az orrom. Meg a szar idő miatt jóval kevesebbet bringázom, így az erőnlét is fika, plusz a sok ruha ( ha nem is öltözöm túl, a nyári gatya-pólóhoz képest lényegesen több ).
-
chubby2o6
senior tag
Ha valakit érdekel [link]
Ezen az Alltricks-en meglepően jó árak vannak. Ez a NW Corsair mindenhol 90-100 euró körül van. Mondjuk a nem-fekete itt is 110. -
Sleek
senior tag
-
Speedy007
őstag
válasz Sleek #238532 üzenetére
E85 nincsen nálunk sajnos. Akkora dzsuva már nincsen rajta köszönhetően hogy olajjal mostam át mivel más "oldószerem" nem volt háznál.De még így is van. Műhelyem/garázsom nincsen így házban fogom az időjárásra való tekinttel tisztítani szépígetni/csinosítgatni így ha benzinnel vagy erősebb illatú cuccal neki esnek megfojt az asszony jogosan. Így marad a Isopropyl,fék tisztító és a lánc tisztó trió. Szét szedni nem tudom atomjaira mivel cél szerszámaim nincsenek jelenleg (de tervezek/fontolgatok beszerezni az év második felére). Így egyenlőre takarítás csak a cangán tudom elvégezni
-
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #238542 üzenetére
Ugyehogy...? Azér' tudnak ezek a kicikínaiak .
Egyébként dizánjban meg színes bizbaszokban ( nyeregcső bilincs, markolat bilincs, bal hajtókar felhúzó akármi, kormányvég dugó, fékkábel rögzítő nemtudommi, ahead kupak, stb. ) tényleg nagyon ott vannak, és ezek olyan cuccok, amikkel olyan nagy rizikót nem vállal az ember. ( A váz, na az más...Az tényleg rizikós is lehet , de majd hosszú távon kiderül, egyelőre nincs vele gond, kop-kop-kop.) -
-
Fall-N
veterán
-
andrisbandi
őstag
válasz zsola32 #238459 üzenetére
Topeak Universal Chain Tool Riveter
- Első "rendes" láncbontóm.
10/10
Nagyon jó használni, 11-es, 12-es láncot rövidítettem vele.
Kicsike, mégis könnyű vele dolgozni.Ha drágábbat vennék, ezt próbálnám hasonló kicsiben;
Park Tool CT-5 Mini Chain Tool░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
varsam
őstag
válasz stickermajom #238535 üzenetére
Ez így van, én rózsadombi gyerek vagyok, ott is rengeteget szánkóztunk. Vagy ha ott már nem volt, akkor a Tubesen tuti akadt még 10-20cm. Persze nem egész télen, de több mint most.
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #238521 üzenetére
ennek nem szar a cipőfűzőjét állítgatni?
-
nagyúr
válasz lsebestyen #238511 üzenetére
dekásboltos sajátmárkást. nem azért, mert jó, hanem mert csak ez van. a hőtartás ennek sem az erőssége, főleg, ha víz éri.
a legolcsóbb tuning az ősi csöves trükk, a cipőt újságpapírba csomagolt lábra kell felhúzni. így plusz réteg levegő van a cipő és a láb között, ami kicsivel jobban szigetel, mint nélküle. de ha sikerül jót venni, írd meg pls, nekem is kéne. vagy egy jó téli cipő (ez utóbbi lassan százezer is lesz).Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Sleek
senior tag
válasz Speedy007 #238520 üzenetére
E 85 ha kapható felétek valamelyik kúton 85 százalék alkohol 15% benzin
egyik legolcsóbb dolog. Ha nem waxot fogsz használni a benzin is idéző jelben olcsó megoldás tisztításra. Ellenben büdös<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
MPowerPH
félisten
válasz Ringman #238529 üzenetére
Tegnap voltunk videken, elmentem reggel futni. Addig nem volt baj, amig a toltesen mentem, aztan hazafele en is lefordultam a muvelesi utakra... Ugyan ez fogadott par szaz meter utan. Undorito, a vegen mar a vetesen futottam, ott volt novenyzet(mint nalad a kepen) nem sullyedtem el jobban, de szegeny cipom igy is ment mosasba. Jah, es a tervezett 15km -et is elengedtem.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
MPowerPH
félisten
Amig a Duna mellett voltam, mindig azt neztunk, mikor nalunk plusz egynehany fokban mocsar volt, hogy de jo a pecsieknek, mert itt hideg van, nagy ho van... Na meg a szulok el is hoztak, utana meg autoba ugrottunk, lejottunk havazni.
Most, hogy idekoltoztunk, 2 eve lopikula nincs.chubby2o6: Igazabol a hideggel semmi bajom, szeretem. A sarral van, meg a sok esovel. Kint UK -ban allandoan esett, de ott nem volt sar. Legalabbis nem ilyen, ami itt van. Itt telen ha sok a csapadek, nem lehet tekerni
lsebestyen: Labmelegito betet, futheto talpbetet... En berakhatos kis melegito parnat hasznalok, most mar kamaslival. Nagyon jol mukodik.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
lsebestyen
addikt
válasz szimpláncsak #238523 üzenetére
Köszi csekkolom! Enyém 3mm gyárilag, de ennek a talp része is jobbnak tűnik. Amúgy most hogy mondod, valahol nekem is van csak ilyen cipőorra húzható cucc, lehet azt kéne aláraknom a kamáslinak. Meg kéne keressem hogy hol van.
#238521Mezga Aladár: nem megyek kint annyit télen, hogy erre vegyek külön egy cipőt. Januárban most voltam kint másodjára. -
szimpláncsak
tag
Én ilyen flr hd3-at vennék. Amikor nézegettem mindegyikkel az volt a bajom, hogy nem írták oda a vastagságát. Ez 4mm , elég vastag. Nekem a cipőorra húzható verzió van belőle
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Én kipróbáltam mindenféle kamásli, zokni, alá zokni, nyári cipó kombinációt és csak nem lett jó.
A végén vettem egy téli outi cipőt. -
chubby2o6
senior tag
-
bardi
senior tag
válasz andrisbandi #238510 üzenetére
Hm, eddig azt hittem, hogy a pluszos gumik jóval nehezebbek, de a 2.6-os DHR2 kiló alatt van. Kíváncsi vagyok elférne e a vázamban Ezzel a rugóúttal ilyen széles gumival már tényleg varázsszőnyeg lenne a bringa.
'92 Honda VFR 750
-
Maximum1
őstag
válasz zsola32 #238459 üzenetére
Nekem ez van, az előző kibírt 6500km-et és kb. 40ezer szintet.
Írok én is erre a gravel, xc, fullyra, rengetegen autóval hordják a helyszínre a bringát így nem nehéz célgépet venni és lenézni a másikat hogy pont szenved a sziklakerten.
De vannak a BRINGÁSOK akik otthonról szelik át a pl.: Pilist a Kevélyel és mindennel együtt ami közben van, sziklakert, döngölt föld út, 20+ os emelkedők, vízmosások, aszfalt.
Van gravelem, na erre nem jó/nekem nem jött be/, fullyt nem fogok 70-100km 800+ os szintekkel tekerni a 10km-es csapatásért, szerintem az XC a nyerő, okosban lejön mindenhol.[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
válasz Speedy007 #238505 üzenetére
A lakkbenzinben van olajtartalom 90százaléka petróleum párlat 10százalék izopropil alkohol.
Zsírtalanításra , aromás vagy nitrohigítót szoktunk használni. Minden olajat leszed a fémről
Aromás hígító alapanya Xilol 80-85% + n-butilacetát.
A nitro az kicsit bonyolultabb összetételű Toluol 45-60% metilacetát 18-20% regenerált
aceton 18-22% Izo-butilacetát 2-2,6% etilalkohol 2-2,6% n-butilalkohol 2-2,6
Szintetikus hígító sem ok Nafta(ásványolaj) hidrogénnel kezelt 90-94% 1-butanol 6-10%<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
lsebestyen
addikt
Ki milyen kamáslit vesz fel 5 fok alatt? Lefagyott ma is az összes lábujjam. Most ilyet használok, alatta outi cipő és téli zokni. De már 1 óra után le van fagyva. Vagy valamit esetleg kókányoljak a kamásli és a cipő közé?
Alapból amúgy nem vagyok fázós, kesztyűnek is simán jó egy vékony futós (bár ma pont felvettem a télit, mondván hideg lesz, de bele is izzadtam...), szóval csak a lábujjaimmal van a baj. Cipőt sem szoktam rátépni télen, de azért így is elég passzos. -
andrisbandi
őstag
válasz Ringman #238509 üzenetére
Montinál a 27.5" felni, széles, pluszos külsőkkel,
a 29" normál külsősnek felel meg. Azonos az átmérő.Van is választék ilyen 27-es külsőkből.
A kisebb felni, és külső, kicsit könnyebb is...[ Szerkesztve ]
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Ringman
nagyúr
válasz Runner_fxr #238507 üzenetére
a 650b szerintem gravelnél (és akár kisebb outinál is - XS, XXS, ahol ez szükséges kompromisszum) maradni fog, egy 650b×48 az kb 700×25-nek (vagy 28-nak) felel meg, ott az 1 bicikli + 2 kerékszettel az irányítás sem nagyon alakul át.
-
Ringman
nagyúr
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Fall-N #238455 üzenetére
"A 27,5" kerék egyértelműen marketing szülte valami"
Szerintem nem a marketing szülte, hanem kellett egy köztes megoldás. Amikor a 29" berobbant a köztudatba és elkezdtek tömegesen ilyen bringákat gyártani, a geometriák még a közelébe nem voltak a mainak. Ezáltal a 29" sok esetben lomhán kanyarodott, olyan volt kis túlzással mint egy vastag gumis trekking. Egy-egy gyártónak sikerült már akkor is jól kanyarodó 29"-et gyártani, de ez ritka volt és kizárólag merev XC-ben sikerült. Azt mégsem mondhatták, hogy hát tévedtünk, mégiscsak jobb a 26" egy montiba, hanem kitalálták a gyártók, hogy legyen akkor 27,5", amihez még könnyebb volt jó geometriát gyártani és ténylegesen volt előnye a 26"-al szemben. Aztán szerintem a 29"-es Specialized Enduro volt az úttörő ebben a kérdésben, amikor megmutatták, hogy bizony lehet jó geo-t készíteni 29"-hez, akár még hosszabb rugóút mellett is. Onnan meg nem volt megállás, szépen letarolt mindent a 29". De a 27,5" egy szükséges kompromisszum volt anno, ami már előremutató volt a 26"-al szemben.[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
Sram GX váltógörgőben cserélt már valaki csapágyat? Ki lehet szedni, meg visszapréselni anélkül, hogy eltörne a görgő?
Tegnapi tekerésen teljesen beállt a felső görgő (igazából akkor alul volt, mert valamikor fordítva raktam vissza), WD40-es áztatás, sikálás után forog, meg zsírral is megtömtem, de jobb lesz cserélni.
Esetleg NX görgőre cserélni? Az siklócsapágyas, ilyen gondja nem lesz.'92 Honda VFR 750
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #238502 üzenetére
A féktisztító is alkohol, de alkoholtól biztos nem rozsdásodik, mivel szinte azonnal elpárolog. Isopropylt kapsz festékboltban és patikában is, bár utóbbiban simán letagadták nekem. Természetesen ha teljesen leszedte az alkohol a zsírt/olajat, akkor újra kell kenni a hajtást, azért tudott rozsdásodni, nem volt ami védje az acélt.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #238498 üzenetére
nekem a cannondale c1 kormány bevált, ami alu és 250g alatti (ez 380-as), de te komolyabb terepen is nyomod ez meg aggasztóan vékony anyagból van, de ennek megfelelően rugalmasabb is, mint a gyári cube gravel kormány.
ami hasonló (de nem vettem meg végül) az a newmen wing bar, vagy a 3t ergoterra
---
első csomagtartóból ezt korábban linkelte vendingo topiktárs, az cantifékesre lehet jó lenne.(én is néztem már, de a 3k-s szállítás bosszantó, csak mostanában nem jártam makó felé, különben megvettem volna már)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest