Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz MPowerPH #218399 üzenetére
Cube Cross trekking, aszfaltos, 37-es conti gumikkal. Ezzel 40-et biztos nem tekersz síkon, az már bőven 100 fölötti pedálfordulat lenne. Valahol 36 fölött szoktam abbahagyni a beletekerést, de olyankor már 100 körüli a pedálfordulat hátul a 11-en. Értelmetlen.
Nem tudom, neked milyen áttételed van, 50 fölött az országútival sem nagyon lehet beletekerni az 50/11-gyel, tükörsima aszfalton lejtőzve sem (na jó, valahol 60 körül lehet a 100-as pdf, de az nemcsak beteg, hanem veszélyes is, meg ott már többet érsz egy aero pózzal, mint a beletekeréssel).
Amúgy meg terepezés nyilván más, engem az nem érint, meg nem is érdekel. Ez ilyen ingázós-szaladgálós, asszonnyal kirándulgatós bicikli. Nyilván ha tényleg edzeni akarok, akkor az országútit veszem elő, csak idegesít, hogy ez meg ilyen lassú, pedig én épp bírnám még.p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MPowerPH
félisten
válasz parandroid #218398 üzenetére
Ez milyen bringa? Nekem elol szinten 32, hatul 11 a legkisebb, de egyenesben is kitekerem a 40 -et, es ha ugy van, tudom tartani is egy darabig. Pudding vagyok ahhoz, hogy folyamat tartsam, de pl. a 30km/h -t sikon ezzel a setuppal is letekerem, ha nincs szembeszel, akar 10-15km -en is. Lejton meg boven 50 folott megyek, es lazan beletekerek, bele is kell tekerjek. Van olyan graveles resz, ahol orult modon tekerve 70 folott tudsz lefele jonni...
34 -es tanyerral viszont meg lennenek gondok, hiaba hatul az 52. Nem azert, mert nem tudnam megtekerni, hanem mert az 52 -est folfele jovet pihenonek hasznalom, ha nagyon elszall a pulzusom, de nem akarok megallni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
parandroid
félisten
válasz flash- #218388 üzenetére
Most munkába járásbál jön ki igazán, (feltettem a fordulatszámmérőt), hogy mennyire kevés a 32 fog elöl. Hátul szinte csak a 11-12-14 fokozatokat használom, egyedül mászásnál kapcsolok vissza (hazafelé szoktam csinálni közel 200m szintet 20 km alatt). Síkon a 32/12 olyan 27-28 kmph 85-90 közötti pedálfordulattal, ha meg tudom tekerni, a 32/11 is elfogy 33 kmph körül, ami lófasz. Lejtőn kb semmi értelme beletekerni, nem is szoktam. Nagyon kéne előre egy 34-es, de inkább 36-os tányér, akkor hátul az igazán nagy fogaskerekeknek is lenne értelme. Ez így egyszerűen nem közútra való. Túrázgatni nyilván ok, de nekem nem arra kell.
Amúgy így csinálok 26-27-es átlagot munkába menet, és olyan 25-öst hazafelé (a 200m szinttel). Országútival tavaly olyan 3-5 kmph-val gyorsabb voltam ugyanezeken az utakon. Csak ne lenne olyan szar az aszfalt egy csomó helyen. Bár így is többet van lockolva a teló, mint amennyit vissza kell kapcsolnom.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #218395 üzenetére
Az kemeny.... Nekem a gyarto a fekekre villan-vazon 9,5NM-t ir pl. de ugye azok lehetnek azert, mert a Sram Guide-Code szeriat annyival kell.
Nem vagyok benne biztos, hogy azt a 6 -os torx -ot pl. szívesen megtepnem akar 10NM -rel. A tag rogzitesehez kell nalam a legnagyobb NM, magan a vazon, de az is csak 10-12NM. Meg a hatso through axle az sajnos nem quick release -es, arra 10-15NM -t ir. Ezt utalom a legjobban, igazan rakhattak volna ide is QR tengelyt.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Nutra
tag
válasz Dark Archon #218382 üzenetére
Nem viszek pluszban semmit. A bringás komputer eddig is volt. Egyszer összebarátkoztak, onnantól csak mindkettő bekapcs és lehet menni. Az egyetlen plusz mozdulat, hogy a variat is mindig leveszem a bringáról, mint az órát.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #218391 üzenetére
a kínai karbon nyeregcső csavarját nagyon meg kell tépnem, hogy a nyegegpálca ne csússzon el benne, karbonpasztáznom kellene?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #218390 üzenetére
Erről jut eszembe vannak a neten olyan ajánlások, hogy bexarsz, tíz Nm eltérésekkel is!... nem is értem.
Pl.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #218389 üzenetére
Nalam a vaznal es a villanal is nagyobb a maximum, es ha jol remlik, oda van irva, hogy kovessem a fek gyartojanak a javallatat. Annyira kicsi itt a szoras, 1-2nm, hogy szerintem ezeket ennel tobbre, vagy legalabb ennyire meretezik.
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #218387 üzenetére
Megnéztem, itt a Cube ajánlás, inkább azt veszem figyelembe mint a fékét, hisz a féknek baja nem nagyon lehet a túlhúzástól sem, inkább a vázat féltem. 🤔
Ami a nyerget illeti valahogy meg kellett nekik is húzni azt a csavart, nem?[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
flash-
veterán
válasz parandroid #218313 üzenetére
nem tudom ti milyen pedálfordulattal tekertek, de nekem elöl a 34 es kistányéron síkon is elég sokat van fent a lánc, ha alapozó zónában tekerek(ill.kirándulok-túrázok) akkor a 85 körüli pf nekem a 34/16 illetve 34/18 áttételt használom,így van hátul középtájt a lánc.
nagytányérral már hátul 24 körül kéne lenni ahol egyrészt már az ugrások is nagyok (nem kettesével vannak) másrészt már ha még könnyebbre kellene váltani szél stb miatt jobban keresztbe lennék.persze ez erőtől függ főleg nyilván kinek milyen áttétel a jó alapozásra-túrázásos tempóra
egyébként jelenleg 11-32 9s sunrace sor van (11-12-14-16-18-21-24-28-32)
ez ide dél pest megyei picike dombokra bőven jó(nekem még pilisbe hosszabb emelkedőkre is pont elég a 34/32) de talán a shimano hg201 tünik a legjobb választásnak nekem, nagyon tetszetős hogy a hat legkisebb fogaskerekek között csak 1 kimaradás van (11-13-15-17-19-21-24-28-32) cserébe nem tudom milyen ez a hg201 minőségre?Nektek mi a tapasztalat vele?(elvileg ua mint a hg200(tudok olyat akinek elgörbült hegymenet )a nebula világításról meg köszönöm Nutra-nak,6030D-nek,Lacerta -nak és a többieknek az infót
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #218386 üzenetére
Maguranal 6nm a maximum elol hatul. En be is tartom attol fuggetlenul, mi a gyartoi ajanlas a vazra vagy a villara.
A szervizben anno a DT villamon levő menetet szinten tulhuztak. Az raadasban karbon volt... Ugy tudtam megoldani, hogy kapott locktite -ot, es kicsit nyomatek ala huztam. 6nm helyett csak ~5nm -t birt.
Btw, ezert szertem magamnak csinalni a bringat.Most gondban vagyok az ulessel, nem hatrebb akartam tolni, de nem ferek hozza a csavarhoz. Ilyen megoldassal meg nem talalkoztam, hogy a csavarok nem kovetik a nyeregcso szoget, hanem koppra lefele allnak, ami miatt nem ferek oda a kulccsal.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #218385 üzenetére
Alunál lexartam én is, pedig nejem korábbi (lányom mostani) Gepida montijánál a Tora villában egyik csavarmenet már gyárilag avétos volt, valaki agyontépte. A karbonnál most én is nyomatékra húzom, ami meglepően kevés ahhoz ahogy gondolnám, vagy korábban szoktam... ha jól emlékszem 7 Nm.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #218384 üzenetére
Nyomatekra mindent. Gondolom Ő is ugy gondolta. Meg van adva, hogy a villan es a vazon mekkora nyomatekkal kell huzni, de a Magura is meghatarozza.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #218380 üzenetére
Karbon váznál (de fémvázaknál is) csak csínján a féktest rögzítésének bikázásával, azt a menetet megszakítva elég nagy kárt lehet okozni.
-
MPowerPH
félisten
-
addikt
válasz andrisbandi #218377 üzenetére
Párosítás nélkül nem figyelmeztet? Párosítom a fülhallgatót, a computert, hány telefont vigyek?
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
jjeahh
nagyúr
-
andrisbandi
őstag
válasz jano_77 #218376 üzenetére
Garmin Varia Radar
Hátsó lámpa és radar egyben! Párosítsa Edge kerékpáros computerrel vagy a kompatibilis okostelefonjával, ezt követően figyelmeztetni fogja a hátulról érkező járművekre.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Nutra #218373 üzenetére
Köszi, eddig is sok jót hallottam már róla.
Sőt többen a legjobb bringás kiegészítőnek tartják. Én elég sokszor nézelődöm hátra szeretem tudni jöne-valami hogy óvatosabb legyek szóval jó haverok leszünk a Variával szerintem. Remélem hétvégén tesztelhetem, mindenképp írok majd hogy mi a tapasztalat.
A Moon Nebula egyébkén tényleg egy remek kis lámpa, bátran ajánlom annak aki jót akar olcsón.Més que un club!
-
Nutra
tag
válasz Napfénysüti #218370 üzenetére
Napfénysüti két külön liga. A nebula egy szuper villogó, kiváló passzív védelem. Látom is, hogy nejem bringáját (átlagban) nagyobb távolsággal kerülik, amióta rajta van. A Variánál érzésre még jobban megvan ez az effekt, sokkal többször van, hogy inkább kivárja az autós, hogy helye legyen, kevésbé centiznek. A nagy plusz, hogy hátranézés nélkül tudom, hogy mi történik mögöttem. Messziről. Sávváltásnál, kerülésnél nagy könnyebbség. Azt is kb másodperc pontossággal tudom, hogy mikor lesz mellettem az autós.
A szíváson már túl vagy (az árra szívja az emeber egyszer a fogát), onnantól remek. Írd majd meg a tapasztalatodat. -
MPowerPH
félisten
Van valakinek olyan trail gepe, amin van flip chip? En eddig low -on hasznaltam, ami inkabb lefele idealis. High pozicion filozok erosen, hogy ki kellene probalni, de nem tudom, hogy erdemes e. Eleg vegyesek a velemenyek, sokan nem szeretik.
Egyebkent. A lancot hogyan waxoljam? Mar volt 100 ezerszer, de ujra megkerdezem. Zsirtalanitottam, megszaradt, nem rozsdalt be, de ezen meg rajta a vedoreteg is.
Don't Tread On Me
-
Ringman
nagyúr
válasz spati3 #218369 üzenetére
ha két méret határán vagy, akkor a kisebbet válaszd, ha csak nem vagy nagyon flexibilis.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
parandroid
félisten
válasz Fall-N #218364 üzenetére
Ízlés kérdése, nem vagyok különösebben technosznob, de nekem a sora is durva dolognak tűnt a nejem canyonján. Ami a vicces, hogy neki is feltűnt, pedig ő aztán tényleg immunis az ilyesmire. Jól volt beállítva, meg pontosan váltott, de az egész működésén érezni, hogy mai szemmel ez nem egy finom szerkezet. Párom trekkingjén egy pár éves, 3x10-es deore xt van, ég és föld, még szerinte is. Az mtb-je meg 1x11-es (vagy 12-es? ) deore, az is egy másik világ. Nekem az első országútim tiagrás volt, karbon villával, akkoriban, egy évvel covid előtt 800 euró alatt lehetett ilyet vadasújan megcsípni, most 1000 alatt kizárt, meg ugye a forint sem 350 már… A karbon országútit 105-tel már kompromisszumosan vettem, de amúgy elégedett vagyok ezzel arendszerrel, nem azért vagyok lassú, mert nem tettem hozzá még 500 eurót, hogy ultegra legyen. Trekkingen amúgy nekem is 1x-es deore van, az mtb-men meg a sokszor leszólt sram sx, de én azzal is elégedett vagyok. Szóval mindent összevetve van az a szint, ami alá szerintem nem szabad menni. Tourney egyértelműen ilyen, de a sora is erősen véleményes - nekem nemigen jött be.
p
-
Nutra
tag
válasz flash- #218292 üzenetére
flash- Nebula. Én 2 mód között váltogatom az elsőt és hátsót is. (A hátsót az én bringáimról kitúrta a Garmin Varia, de az off most.)
Day flash nappal és a Flash 3 sötétben (ekkor egy alap állandó fényre villan rá pluszban). Video a módokról. A többit megválaszolták már a kollégák. -
aktív tag
Hátsó csomagtartót (kb 20 E Ft-ért) és sárhányókat (15 E Ft) keresek Scott Sportster 30-ra, 28-as kereke van. Hosszabb csomagos túrához, masszívat. Milyen kényelmi szolgáltatások vannak a csomoagtartóknál? (mint pl. QuickTrack rendszer, rugós, kiépített lámpahely) A sárhányónál fontos, hogy az első elég hosszú legyen, ne verjen oda a lábamra.
-
Ringman
nagyúr
válasz spati3 #218362 üzenetére
a felső az egy konkrét biciklihez tartozó ajánlás, az alsó meg egy tájékoztató méret (és inkább klasszikus outi-méretnek tűnik, nem modernnek)
-
Fall-N
veterán
A 2x9-es ahogy írták előttem a fogaskoszorú miatt 9-es. A 3x7 meg = Tourney. Azaz rárakták a legolcsóbb városi szettet.
A váltás pontossága meg alap már. Az én Tourney TZ váltóm is szépen vált a pöccintős váltóval (nem fékváltó). Meg normális telefonos bowdenház (Acor fémszövetes) kell, azon is sok múlik. Pedig ez egy alap váltószett.
-
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
sherlock82
senior tag
válasz Napfénysüti #218357 üzenetére
Mi a 200 - as táblánál .
[ Szerkesztve ]
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
arcitec
addikt
válasz John Rose #218359 üzenetére
A kollégád már most is fizethet neked. Ha már lemondta fizesse vissza az árat....
Gondolom neki fizettél, a visszautalás meg legyen az Ő gondja ...
Egyébként jobb helyeken főleg kintről, szerintem max. pár nap ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
John Rose
aktív tag
Külső gumikat rendelt a kolléga nekem is a Bikeinn webáruházból és kifizettem a részemet, de sz.rban hagyott és visszamondta a rendelést. Mivel előre ki volt fizetve a rendelés és úgy tudom bankkártyával fizette, kb. mennyi idő múlva utalják vissza a vételárat?
Van még esetleges levonás a téves rendelés miatt?
Köszönöm a segítő válaszokat! -
Napfénysüti
nagyúr
válasz sherlock82 #218289 üzenetére
Akkor szinte mellettünk voltatok, mi a 300 méteres tábla előtt álltunk meg.
Més que un club!
-
6030D
őstag
válasz sherlock82 #218354 üzenetére
Mondjuk vasárnap a megszokottnál többen voltak Füreden szerintem, főleg a bringások. Ha az alapján megtalálod a Straván, akkor le a kalappal. Be kell telefonálni a rádióba: " Vasárnap összenéztünk, volt rajtad egy csipkés Castelli mez. Ha magadra ismersz, hívj!"
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
woodworm
veterán
válasz sherlock82 #218346 üzenetére
Még jó, hogy nem Berényben, mert így csak két település jöhet szóba.
-
venember83
nagyúr
válasz Hasaggymeg #218350 üzenetére
Két mondatból nehéz sokat kihozni. Nem?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ez a hozzászólás amilyen izgalmasan kezdődött olyan lapos lett a vége... hasonló felszerelést venni?! Hacsak nem ez a fedősztori.
-
Toobee
veterán
Strava, esetleg.
-
addikt
Társkereső?
-
jjeahh
nagyúr
Sherlock nyomoz
#218344 sebgutkopf: nekem fogalmam sem volt, hogy spd miatt zsibbad a vádlim . De szerintem nagyon hasznos infó, hogy lejtő orientáltak jobb, ha picit hátrébb tolják a stoplit, sokat mászó xc-seknek meg jobb ha előbbre van tolva.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
sherlock82
senior tag
Találkoztam a vasárnap füreden egy biciklista lánnyal van esetleg valami forum ahol esetleg utána lehet járni, hogy hogy ki ő?
Szeretnék hasonló felszerelést venni mint amit ő használt..Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
sebgutkopf
őstag
válasz Hasaggymeg #218296 üzenetére
Tök jó, hogy egy kicsit ilyen oldalról is megpiszkáltuk ez az spd témát. Mindig csak arról van szó, hogy jól lehet vele tekerni, meg újonnan félünk az eséstől miatta. Az ilyen mélységi tapasztalatokról pedig mindenki olyan mélyen hallgatott.
Most meg csak előjönnek a tapasztalatok, egyéni érzések, ami szintén hasonló irányokat mutatnak. -
Lacerta
aktív tag
-
Jancsi
aktív tag
válasz csemege86 #218340 üzenetére
Azok nélkül is ki kellene jönnie. Néha a felső anya miatt megszorul és könnyebb, ha azt letekered.
Az a menetes cső a villának a nyaka. Amit szétbontottál most az a kormánycsapágy. Az van a váz és a villa között, azon forog. Azt összeszerelés után majd újra be kell állítani.#218337ZolkoW
Lehet csak azért dobálta be a google azokat a videókat, hogy néztem a pedálokat és a tartalék alkatrészeket hozzájuk. Ezekhez mindent is kapni.
Ilyen rendszerű a régi Bikepositive pedálom is. Ezzel nem volt gondom, csak mindig legyen tele zsírral.
Ha Shimano lesz akkor szinte biztos, hogy XT. A másik versenyző még a keretes habverő. A keret ellenére sincsenek rossz súlyban.[ Szerkesztve ]
-
csemege86
tag
válasz vallas #218335 üzenetére
218332 andrisbandi
218333 Jancsi
218335 vallasKöszi. Ehhez a kimozgatáshoz a kormányrudat szorító nagy külső anyát is ki kell lazítani, vagy anélkül is jönnie kéne? Csak mert azokat kilazítva egy pár centire simán kijebb jön a kormányrúd, a menetes rész végéig. És szépen mozog végig a vázcsőben. Vagy benézek valamit? Esetleg még a legalsó köríves "gallért" is ki kéne mozgatnom?
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz csemege86 #218322 üzenetére
- Csavart kilazítod, hogy a csavarfej kiálljon ( ez megvan ).
- Ha a kormány fölfelé húzva nem jön ki, akkor fa-, vagy gumikalapáccsal megütöd a csavarfejet. Ha egyik sincs, akkor egy fadarabon keresztül bármi nehézzel.
- Az ék szétcsúszik, a kormánycső beesik. Innentől szabadon mozog, kihúzod. Ha nem esik be, akkor ütsz még rajta.Ha leesik a dió, akkor kijön a kormánycső. És ki tudod szedni a diót is. Tehát még nem esett le.
-
ZolkoW
őstag
válasz Jancsi #218286 üzenetére
ezt a karbantartásigényt még nem hallottam, pedig eddig 4 Habverőm volt, amiből 3 pár az használtan jött
Nem, nem koptattam el mind, egyiket elajándékoztam, meg egy másik szinte új volt, amikor megvettem. De egy imbusz, meg egy 8-as csőkulcs elég a szétszedésükhöz, eddig egyszer zsíroztam újra őket, ezt nem nevezném karbantartásigényesnek.
Amiben kimondottan jók, az nem a kényelem, hanem a sártűrés, és hogy helyből könnyűek.
Sárban azért ég és föld az 520-ashoz képest. Ha ez szempont, és Shimanót választasz, én néznék feljebbi poncon is, mert az 520-asban "elég sok az anyag", ami gátolja a sár áthaladását, de szerintem egyik sem lesz olyan, mint egy habverő, ami lényegében drót meg tengely..Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
addikt
Használ valaki NW Breeze 2 széldzsekit? Megéri az árát, vagy jó a Decathlonos Van Rysel is? Köszi!
csemege86: a megoldás adott már, úgy látom
[ Szerkesztve ]
-
vallas
őstag
Na mindenki rákapott a témára.... ti nem a Girot nézitek, hanem itt lebzseltek....
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
vallas
őstag
válasz csemege86 #218326 üzenetére
Szerintem ki kéne venni belőle az első villát, és utána ki kéne esni, nem a diónak, hanem a kormány ék-nek.
Szerintem csak elhajtott, nem volt kedve dolgozni, ha meg megadod a 30ezret, akkor megoldja 20perc alatt...Szerintem neked a alsó része esett le a kormányszárról...
ha ez elesett akkor az magától nem fog rákapni , az biztos, és tényleg ne használd így ,mert elforghat a kormány jobbra -balra................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Jancsi
aktív tag
Ez a hagyományos menetes kormányszár [link] az alján a dióval. Az eshetett le a csavar végéről.
Váz, első kerék láb közzé vesz, kormányra rámarkol, jobbra balra forgatva ki lehet húzni a kormányszárat teljesen a villanyakból. (ha 30 éve benne van akkor lehet kell hozzá némi erő) Kiveszed a kormányszárból a csavart és a villanyakban rákapatod a diót. Kiemeled, letekered, összerakod, visszadugod a nyakba, beállítod középre, felül meghúzod a csavart és kész. -
andrisbandi
őstag
Nem tudom ez érdemi segítség e?
quill stem
How to Replace a Bicycle Stem - Quill Stemsbedugós kormányszár
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
-FLY->
őstag
Shimano TY301, 48-38-28, 170 mm hajtást mire lenne már érdemes lecserélnem? Mondjuk úgy 40k-ig van jobb minőségű? Fitness bringáról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
csemege86
tag
válasz Dark Archon #218327 üzenetére
Jah, ezen ne múljon Itt van felülről, oldalról, és kb alulról. Ez a kis felső csavar lötyög fel le, jobbra-balra. Alul, a keréknél teljesen zárt a váz, nem tudnék kiütögetni belőle semmit.
[kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz csemege86 #218322 üzenetére
Ha nem látom, nem tudhatom pontosan mi a gond, de ha ahead, akkor nekem úgy tűnik, hogy a dió elmozdult a villanyakban. Ha ez a gond, csak venni kell egy újat olcsón, a régit kiütni lefelé, az újat meg beütni a helyére.
-
spati3
csendes tag
A Dechatlonban jelenleg az rc120 van hasonló árba ami carbon villás és MICROSHIFT 8 váltóval de abszolút nem ismerem, a súlya pedig 11.25kg az M es méret.
A másik az rc500as de 80 ezerrel többe kerül viszont azon már shimano sora van és csak 9kg a bringa. -
csemege86
tag
Sziasztok. Bocs ha hosszú lesz, de nem vagyok műszaki beállítottságú, úgyhogy nem tudom tűpontosan, szabatosan leírni, csak amennyit látok belőle.
Kormány problémával jöttem. Adott egy KTM Libero férfi bicikli. Hosszabb távnál megfájdul a vállam. Szerettem volna magasabbra állítani a kormányt, de valamit elrontottam (tudom, nem kellett volna hozzányúlnom.) A kormányrúd és a kormányszár találkozásánál levő imbusz csavart kicsavartam, gondoltam, az engedi majd feljebb húzni a kormánykart. Nehezen ment, ráadásul utána egyrészt már mindkét irányba szabadon forog a kis imbuszfej bármeddig, másrészt valami elkezdett kotyogni a kormány csőben, kb középen. Voltam egy szerelőnél, azt mondta, leesett a dió, és ilyen régi biciklinél nem nagyon lehet mit csinálni ezzel. Esetleg vd40 után fordítsam meg a biciklit, és imbuszkulccsal játsszak, hátha "visszakap" a menetre. De valószínűleg le kell vágni a rudat, kiszedni belőle, ami leesett, és új kormányrudat belerakni (anyag+munkadíj 25-30e).
Felraktam magas állványra, tekergetem ilyen felfordított állapotban, de sehogy se kapja el. És sajnos azt se értem, hogy ennek mi köze ahhoz, hogy vd 40-nel kell kezelni. Mert hiába öreg bringa, magát a kormányt simán ki tudtam lazítani a váz csövéből, mozog benne simán fel-alá, látszik alul-felül a két csapágy gyűrű. Tehát bent, a csapággyal van gond. Google-on is próbáltam tanulni, talán ez volt a legérthetőbb leírás, de még így sem látom át. Tudnátok segíteni, hogy tényleg csak ilyen véletlenszerű megoldás van-e, vagy csak elhajtott a szerelő, mert nem volt kedve bajlódni vele? Nagy kár lenne, ha ennyivel így elrontottam volna. Viszont így most zavaróan hangos lett menet közben, másrészt mondta a szerelő, hogy így ne nagyon járjak vele. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz parandroid #218318 üzenetére
A gravel is egyfajta öszvér
Vagy mint a többnyire csak aszfalton használt túraendurók.
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #218318 üzenetére
hol a másfélszeres szorzó?
a nuroad pro és az attain race gyak. ugyanannyiba kerül.
a decás rc520 és grvl 520 között 20k a különbség.
szépen egymáshoz drágult minden.
-
parandroid
félisten
válasz bLaCkDoGoNe #218316 üzenetére
Is-is. A gravel is egyfajta öszvér, mint a suv, terepen sem igazán jó, meg aszfalton sem, de mindkettőn elmegy. Felénk meg már mindenki ilyennel szaladgál városban is, meg túrázni is, szóval a divat is húzza fel. Meg is kérik az árát, igazából semmi nem indokolja azt a 1,5x-es szorzót egy országútihoz (vagy egy xc mtb-hez) képest.
p
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Toobee #218268 üzenetére
Neked is köszi a választ.
Magas vagyok hosszú végtagokkal, 190+ cm (nem tudom a pontos aktuális magasságomat).
Használt cuccban nem nagyon gondolkodnék, mert nincs meg a tudásom ahhoz, hogy felmérjem egy használt termék műszaki paramétereit és állapotát, jobban bízom a bolti, normális garanciával rendelkező dolgokban, főleg ilyen pénzösszegnél. Látom, hogy ez most nem feltétlenül kifizetődő hozzáállás, mert nem lehet szinte semmit sem kapni, de akkor majd legfeljebb várok, és hajtom tovább a KTM-et addig.
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz parandroid #218266 üzenetére
Köszönöm, ezt a SUV hasonlatot nem ismertem, ez a népszerűség / divatosságra vonatkozik, vagy a használhatóságra?
Én amúgy mindent túlbonyolítok, főleg ha ennyi pénzről van szó. Nem feltétlenül jó tulajdonság, de ez van.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #218314 üzenetére
Szerintem meg váltóból találtak valami régi 105-öt maradékban valahol, aztán hozzácsaptak egy sora kazettát, mert az olcsó volt, vagy ilyesmi.
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szerintem az nem kilences csak hát ezek visszafelé kompatibilisak 1-2 sebességet.
-
parandroid
félisten
válasz spati3 #218309 üzenetére
Rezgéscsillapítás, rázkódáselnyelés főleg, amiért érdemes karbon villára hajtani. A súly sem rossz, ha kevesebb, persze.
Váltórendszereknél nem mindegy az évjárat, egy pár éves 105 szarabb lesz, mint egy új tiagra. Mindig csiszolnak, fejlesztenek rajta valamit, finomodik a technika. Hátul 9-es rendszer már évek óta csak a sora van, szóval hogy ezek honnét szedtek 2x9-es 105-öt, azt nem is értem. Már évek óta a tiagra is 10-es. Első váltót ha mászni is kell, kénytelen leszel használni - konkrétan elöl a kis fogaskereket csak akkor, az arra való. 1x11-12 rendszerek is jók, de országútin nem jellemző, fitness, gravel vonalon kezd elterjedni. Az a 3x7 a rometen meg valami mtb váltás lesz, de már ahhoz is elavult.
Decathlonos bicajokat nézd meg még, ár/értékben rendben szoktak lenni, ezeknél biztosan jobbak, mint amit linkeltél, legalábbis naprakész alkatrészekkel szerelik őket. Illetve vannak boltok, ahol árulnak felújított, átnézett bicajokat, többiek segítenek, én nem ismerem a magyar viszonyokat.
Ja, még annyi, hogy ha a váltót nem (jól) használod, azzal a térdedet csapod szét nagyon hamar. Normális váltó amúgy azért kell, hogy be lehessen rendesen állítani, pöccre váltson, terhelés alatt is, ne ugorjon, daráljon, csörögjön, zörögjön, néha egyáltalán ne, néha kettesével váltson, vagy használhatatlanok legyenek a szélső fokozatok, illetve egye a fogaskerekeket, meg a láncot,
p
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
jjeahh
nagyúr
válasz andrisbandi #218307 üzenetére
Nem a pedál kotyog, hanem a stoplinak van a pedálban holtjátéka. De amúgy volt leszedve a pedál, a stoplit évente 2x leszedem, a pedált is húztam már szét. Egyszerűen szerintem néhány shimano spd ilyen.
Ringman: annyira nem zavar, hogy a shimano legendás elnyűhetetlenségét beáldozzam, mert azt egyszerűen imádom benne, ebben elvileg verhetetlen. Az eggbeater is nagyon tetszik, de nekem már nem hiányzik a pedál szervizelése és az 1-2 szezononként pedálcsere. Bárcsak minden alkatrész ennyire tartós lenne.
-
spati3
csendes tag
válasz parandroid #218303 üzenetére
A váltó annyira nem érdekel, az elsőt szerintem sose használnám a hátsót meg max akkor ha nem birom nagy fokozaton amúgy SHIMANO 105 van a neuzeren a másikon meg Shimano STA.
Miért annyira fontos a karbon villa? a neuzer 9.5 kg alu villával, néztem több bicajt és 9 kg alatt egy carbon villás se volt 350 ezer alatt újonnan. A használtaktól kicsit tartok, ott már nem elég annyi hogy mi van rajta, azt is meg kell állapitani hogy milyen állapotban van. -
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #218302 üzenetére
neked is javaslom, hogy time atacot próbáld ki, az halk. viszont nincs a stoplin oldalirányú beállítási lehetőség, de becsatolva kb 5-6 mm-t tud csúszni oldalra benne a lábad.
+ az olcsóbbakban semmilyen feszítési beállítás sincs (engem nem zavart, csak akkor csatoltam ki, amikor bukfenceztem a biciklivel, de akkor nem tudom hogy mikor )
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz jjeahh #218298 üzenetére
a stopli hajlamos a pedálban kotyogni
- Próbáltad leszedni a stoplit és a pedált?
Ha csak egyik oldal csinálja, én újra zsírozva megpróbálnám szorosabban összerakni. A pedál menetétől is indulhat ilyesmi hang.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
parandroid
félisten
válasz spati3 #218295 üzenetére
200e-ért főleg egyiket sem. A rometen azt a 3x7-es váltást nem is tudom értelmezni, de a neuzeren is valami őskövület 105 lehet. Szerintem keress inkább a használtak között egy rendes biciklit, ennyiért azért már szokott lenni. Az alu váz, karbon villa jó kiindulópont, hozzá valami frissebb tiagra, vagy 105 szett (2x10-es mindenképpen).
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
Lacerta
aktív tag
válasz flash- #218292 üzenetére
a mode 1-2-3-4 mit takar? ezeknél folyamatosan világít?
Igen.de az is érdekes hogy 3-as fokozaton még nagyobb az üzemideje?
Simán lehet igaz, ha ugyan nagyobb fényerővel, de sokkal rövidebb ideig tart a felvillanás, és/vagy ritkább.day flash en ami meg 180 lumen ott a legnagyobb?
Ld. fentebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű hajsütővas 6hó jótállással!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest