Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Kerítésléc fail.
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Meggyi001: A kérdés...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kókuszdió
nagyúr
DC-re kellett állítani az új Kraken t és fullon kell hajtani mert saját motorja van / magát szabályozza - ezért teljes kimenetű feszültségre szüksége van.
Am ez benne is van a Kraken Elite webes infó szerint - senki ne vegye vissza a pumpa sebességet egy picit sem mert károsodást okozhat.
Észrevehető ,hogy max.-on hajtva a leghalkabb értelemszerűen.Írtad nálad Artic van ha jól értelmezem ,így nálad ez nem érvényes .

-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Floyd80
üzenetére
Elindítom a szoftvert és elkezd halkan nyávogni/zúgni - viszont ha nem használok szoftvert teljesen hangtalan / hűvös - csak akkor a kijelzőt nem használhatom.
Asus lappal nem nyávog programmal sem ,nem értem mi nem tetszik neki.
Nekem csak 2 pin megy bele , minden más a radi-ba meg egy sata a tápra. -
-
Kókuszdió
nagyúr
Sziasztok ismét ,
MSI B650 toma lap bios nem tiszta nekem ,van olyan ,hogy all speed erre az összes kimenetet full ra rakja ,
Most a pumpát a pumpára dugtam - de nem jövök rá ,hogy full on tolja e neki vagy sem.
Szoftver a Windows ban 2200/2300rmp között jelzi - de még nem raktam rá friss rendszert így lehet bugos az update.Pump fan1-re dugva a kraken ,többet lehet nem is kell csinálnom?
Tiszteletem ,
-
Tom5
addikt
válasz
Floyd80
üzenetére
Én nagyon allergiás vagyok a zajra.
Idle a 140mm-es házventik is 650 rpm körül mennek.
Játék közben kapcsolom fel olyan 950 rpm körülire. Ezért féltem nagyon az AIO-któl de a 280-as ELITE engem is meglepett. Még performance módban is bőven az ingerküszöbömön belül van. De átlag játék közben úgy hogy a 13700K-m alulvan feszelve (5,2&1,18V) silent módban is 55-60 fok között tartja néma csendben. -
Floyd80
addikt
Most hogy a Krakeneket fillérekért árulja az Alza, PM-ben is kérdezték, hogy mennyire zajos pl. a pumpa, két német teszt, hogy mire lehet számítani.
A másik topikban röviden:
Hogy is néznek ki a gépeink? - PROHARDVER! HozzászólásokNZXT Kraken Elite 360 RGB v2 (2024) im Test - Hardware-Helden
NZXT Kraken Elite 240 RGB v2 im Test/Review - PC MastersTehát a csendre vágyók esetében, ahol a szélzaj is minimális a gépben, kb. 60%-os pumpa használat ami nem hallható, ez talán 1 fokot jelent veszteségben. Felette szélzajjal lehet 70-80 körül is járatni, 100-on inkább ne. Persze ez csak saját vélemény.
De a tesztekben hasonlóról számoltak be. -
Tom5
addikt
válasz
Floyd80
üzenetére
Ennél nekem annyi gondom volt, hogy a vezérlő kábeleket nem a radiátorra a csövek közé kell csatlakoztatni mint az Elite verziónál hanem a Cpu-n lévő "fej"részre és onnan kell elvezetgetni a kábelt ami szerintem nem esztétikus és macera. Amúgy ha vkinek nem jön be az RGB akkor ki kell kapcsolni. Szoftverében ezt megtetheti.
-
Kókuszdió
nagyúr
Az még sok mindent nem jelent ,3x gariztattam már aio-t ,pedig nem vagyok oda értük - mindig léghűtést használtam.
Rosszul tudom esetleg ,hogy van saját memóriája a léghűtésnek és megjegyzi az utoljára beállított kijelzőt vagy gif sorozatot?
Chatgpt említette ,de eddig nekem nem sikerült előhozni a kijelző beállításaim szoftver nélkül... -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Floyd80
üzenetére
Nagyon jól hűt és halkan ,remélem ez már így is marad.
Amivel én nem számoltam mivel csak egy hűtést szerettem volna ,az a kijelző.
Nem csak nekem ,de mindenkinek leesett az álla amiket ez csinál...
Így ,hogy megismertem képes lennék eredeti áron is megvenni (BF akcióban szereztem) ,ha valóban egy minőségi és tartós cucc (ezt csak az idő tudja megmutatni) ,bizalmaz szavaztak. -
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Egy Ryzen7 7800X3D-hez szeretnék kompakt vízhűtést. Az Liquid Freezer III Pro-t ajánlották többet is és árban meg kinézetre is megfelelő nekem.(ha jól láttam van sima fekete nem rgp-s változat is). A kérdésem az lenne, hogy méretre erre a procira melyiket elég/érdemes venni 240 v 280 v 360? Hangban lenne-e különbség a különböző változatok között? Tuningolni nem fogok.
köszi! -
Floyd80
addikt
-
Kókuszdió
nagyúr
Akkor most pár órát hagyom full-on menni ha rá is érvényes ,aztán majd visszább veszem.
Gyártó szoftvere mennyire sikerült jól ,nem terheli le a Windows-t? -
Floyd80
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Kérdezd meg a forrását.
Egyéves típusról van szó, ezt max. általánosságban írhatta.A pumpa hangja alapján biztos vagyok benne, hogy a korábbi Asetek pumpájukat alakították át egy kicsit, ugyanaz a hang, az is pont így viselkedett állításnál, 100-on járatást arra ajánlotta az NZXT, hogy új telepítésnél menjen pár órát így, de alapból a gyártó szoftvere is egy olyan görbét állít be neki, ami minden csak nem 100%.

-
Floyd80
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Valamelyik ventit tedd a CPU fanra vagy kapcsold ki BIOS-ban, hogy ne jelezzen, vagy a pumpát rakod rá, az se probléma.
A pumpa szabályozható a CAM-ban, fül válogatja, ki mit hall ki, 60% körül szerintem minimális, ez teljesítményben semmit nem jelent, hogy 100 vagy 60. Illetve ez a Turbine pumpa olyan, hogy lehet, hogy 75-nél zavaróbb a hangja mint 80-on, érdemes egyesével haladni az állításon, mert más frekvenciát ad ki.
-
Kókuszdió
nagyúr
Köszönöm ,
CPU fan nincs használatban mert a pumpára kellett dugnom a Kraken elite 280-at és indulásnál panaszkodik az alaplap ,mit kell ilyenkor csinálnom (Rog B650)?
Avagy a pumpát én hallom - manuálisan a bios ban próbáltam alacsony fordulatra rakni a aio t de akkor is hallom a pumpát....
Be kell járatni vagy valamit rosszul csinálok? -
Tom5
addikt
válasz
Kisgaga91
üzenetére
Milyen CPU-ra lenne? Én a Master Liquid-et nézegettem mivel akciós Alzán, de szembe jött velem az NZXT Kraken Elite 280 ami szintén jó áron van most. Torony hűtőt cseréltem rá (Be Quiet Dark Rock pro 4) mivel a CPU és a 9070XT összefűtötték egymást. 13700K-n használom contact frame mellett és 230W-os fogyasztásnál nálam megáll CB alatt 85 fokon, játékok alatt meg szinte néma üzemmód és 55-60 fok egy jól szellőző házban. Nagyon minőségi és csendes hűtés. Én ajánlom.
-
Kisgaga91
csendes tag
Sziasztok! Szemezgetek egy deepcool lq360 aio hűtővel, valakinek van vele tapasztalata? Maga a márka nekem nem ismeretlen, én szeretem de sokan mondják hogy gagyi… valami szaki véleményére lennék kíváncsi
-
N_A_S
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jó lesz ez nekem is szerintem 
-
-
Atish19
őstag
válasz
sinya85
üzenetére
Teljes értékű gari van rá.
Refurbished means that the original packaging may be damaged. The item is complete, fully functional and tested, but may show slight signs of use. For CPU Coolers: Thermal paste may not have been pre-applied but is included. The full 6-Years Warranty applies to Refurbished. -
boogie84
veterán
válasz
sinya85
üzenetére
Szia,
Liquid Freezer III Pro 360, 90€ szállítással együtt. Nekem valszeg holnap érkezik. Ez még mindig bestbuy aio szvsz. -
sinya85
senior tag
Szép estét
Szerintetek [ezt] meg szabad venni?
Valamelyik típusával gondok voltak ha emlékezetem nem csal. -
deny330
senior tag
Sziasztok!
Használ itt valaki Core Ultra 5 245kf processzort (vagy Core Ultra 7 265k-t) Arctic Cooling Liquid Freezer III Pro 240/360-al? Mik a tapasztalatok? Ahogy olvastam a topikot, ezek a legjobb ár/érték arányúak alapvetően. Videóvágós/képszerkesztős PC-be lenne, Thermaltake View 270 házba, gyári oldal szerint felülre 240 vagy 360-as fér el. Ipon-on kb 7k a különbség a 240mm -es és a 360mm-es között, szóval arra gondoltam, hogy inkább a nagyobbat venném akkor, ha a jövőben lenne processzor upgrade, legyen tartalék. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
kiszi07
üzenetére
Akkor egyértelműen a 280-as.
Igazából a 280 és a 360-as között kb 10% különbség van radiátor felületben(392 cm2 vs. 432 cm2), illetve a 140-es ventik nagyobb légtömeget mozgatnak meg azonos sebességen vagy ugyan annyit halkabban(tetszőlegesen le tudod majd szabályozni őket bármilyet is veszel. -
MaddeNNNN
addikt
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
kiszi07
üzenetére
Ebben a hozzászólásomban van egy teszt. A végén lévő összefoglalóból igazából bármelyiket választhatod kiegészítve az Arcit LF III PRO-val.
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok. 13700K alá milyen vízhűtést vennétek ?
-
-
N_A_S
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azt én mondjuk nem olvastam, de vettem 3 ilyen ventit a Hydroshiftre azért is érdekel.
-
-
N_A_S
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Majd írd meg légyszi mennyire hangos a venti
-
válasz
sinya85
üzenetére
Végül Lian Li Ga II lite performance 360 lett. Majd ha meghozza a pÓsta.
Igazából nem hiszem, hogy jelentősen effektívebb, pláne halkabb volna a noctuánál; csak a vezérhangya turkált bennem megint.
-
Atish19
őstag
Sziasztok. Van esetleg valakinek tapasztalata a Phanteks Glacier 420D30 X2 kompakt vízzel vagy a 360-as kistesójával?
-
Biga123
addikt
válasz
vallas
üzenetére
Az 5800X et is feszültség elvétellel lehet hatékonyan hűteni nem hűtővel. A 7nm miatt nem nagyon megy át a hő már az ihs re se.
Garantáltan nem fogja felmelegíteni a radit.
Fogd meg a radit / csövet , nem lesz meleg game közben sem.Ha felülre teszed a radit akkor a vga felszálló melegével fogod fűteni a procit.
A vga garantáltan kidisszipál magából 200-300 W ot. -
sinya85
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nincs ott semmi turbulencia, nyugodtan dobj be felülre egy Artcic 360-ast
-
vallas
őstag
válasz
Biga123
üzenetére
Mondjuk már 5800x van, de most netezéskor 40 fok a proci 42 a vga...
sixpak: játék közben azért melegebb levegőt kap így a vga, de nem annyival, hogy érdekelne...
ha találok majd egy jó házat, ami befér az új asztalon a helyére, és belefér a 280-s radi felülre, akkor majd átszerelem, elől csak ventik befúj, fent radi kifúj, és hátul is.
csak nekem egy inverted case kéne, mert bal sarokban van a gép... -
válasz
sixpak
üzenetére
Beleérne a VGA. Ezt a házat ilyenre tervezték sajna. Oldalt, alul be, felül, hátul ki.. Illetve kisebb kártyával menne, de ez van

Ööö vagy van olyan lehetőség, hogy a radiátor a panel külső oldalán, a ventik meg belül? Közöttük a házfal..? A csövet nem tudom hogyan lehetne elvezetni ez esetben.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
De miért nem oldalra teszed a radiátort?
Ahol adott a lehetőség, ott nincs annál jobb megoldás. -
Sziasztok, Jonsbo tk3 házba töprengek felül radiátoros megoldáson. Mivel oldalról van három beszívó - bár elfér felülre akár 420-as is, de tartok tőle turbulenciát csinálna a beszívókkal/beleérne az áramlás útjába. Így talán 280-as is elég lehet, ha ilyen megoldás nem hangosabb, a mostani Noctua u12-nél. Rgb lehet, de nem muszáj. Ha legalább a pumpán van valami kicsi világító csicsa, annak azért örülök.
Artcic? BeQuiet? Csend előnyt jelent. Ár annyira nem érdekel, de nem kell, hogy direkt sokba kerüljön
Egy R5600x cpu nyekeg a gépben jelenleg, azt nem nagy ügy hűteni. Egyszer majd platformot váltok, de az is inkább kedvező ár/értékű lesz, semmint szörnyeteg. -
vallas
őstag
válasz
Csenkesz
üzenetére
elől van a hűtőborda, és azon keresztül szívja be a szűrőn át a kinti "hideg" levegőt.
felül, és hátul meg kitolja a meleg levegőt... ahogy a fentebbi képen is van, csak ott még rosszul álltak a ventik....
valamennyivel biztosan melegíti a vgat, de nem különösebben zavar, nem nézem folyton a hőmérsékletét, de eddig semmi gond vele, meg annyira nem izgat, ha pl 70fokos lesz játék közben, mert az szerintem bírnia kell.... -
Sziasztok!
Tudom nem beárazós topik , de itt sürübben találkoztok aio hűtésekkel.
Ennek mi lehet a használt piaci ára?
Alpenföhn Geletscherwasser 360 -
Csenkesz
csendes tag
válasz
vallas
üzenetére
Szia!
... nem értem, hohy is van ez? ..
akkor a radiátorral melegíted a videókártyát,
(elöl a szűrőn át szív (simán))
Felül a hűtőn át tolja ki ...
hátul simán tol ki ...
((gyári oldal a mérvadó))
Tényleg ... a tyubin volt ilyen video aki igy ...
... és valami boltban dolgozik ... xd -
vallas
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
igen, és én sem figyeltem....elsőbálozó vagyok...
-
Na már lehet kapni őket:

-
-
zolee0307
őstag
válasz
vallas
üzenetére
Ahogy nézem az összes venti kifele fúj. A radin meg kellene fordítani a ventiket. Meg szerintem sok a kifújó, elég lenne felülre is egy.
MaddeNNNN: Az előző házamban nekem is így volt a radi elhelyezve annyi eltéréssel, hogy a csövezés a pumpától felfelé indult el és a ház tetejénél haladt a radiig. Akkor volt bugyborékolás. Most, hogy átköltöztettem a rendszert egy nagyobb háza, ahol a hasonlóan alacsonyan megy a csövezés, így most már nincs bugyborékolás. Mondjuk most már nem fejjel lefele van a blokk. Mondjuk az nem tudom számít-e

-
MaddeNNNN
addikt
válasz
vallas
üzenetére
Ha meg tudod fordítani a radiátort, hogy fejjel lefelé legyen az lenne a legoptimálisabb, ha így marad lehet hogy fogsz hallani kis buborékolás hangot mert a radi tetejében lesznek és ahogy mozog a víz azok is minimálisan mozognak. A blokknál lévő csöveknek teljesen jó az elhelyezése.
Ha hallassz buborékolást akkor döntsd meg kicsit hátra a házat hogy a blokkból kimenjenek a radiátorba.
-
vallas
őstag
Uraim, így sikerült összehozni a AIO-t.... várom az észrevételeket....
Felülre nem fért el a 280-s a 140-s ventikkel, de elvileg ezt írták a háznál, így maradt az első beépítés... a manualban így állt a cső, bár máshol azt olvastam, jobb ha alul van, melyik az optimális?
meg a ventik így elől befelé szívnak, hátul, felül kifújnak, ez így jó gondolom....
kicsit furcsa volt, hogy jött ki a meleg a ház elején stersszteszt alatt, hangra rendben van, de még nem nagyon mókoltam a BIOS-ban. -
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 17 Air 256,Új, Bontatlan,36 hónap garanciával
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 256GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De a tesztekben hasonlóról számoltak be.

Egyéves típusról van szó, ezt max. általánosságban írhatta.

és a jobb oldali sárga résznél érezni a meleget, amit a hűtő ad ki magából...

Felülre nem fért el a 280-s a 140-s ventikkel, de elvileg ezt írták a háznál, így maradt az első beépítés... a manualban így állt a cső, bár máshol azt olvastam, jobb ha alul van, melyik az optimális?