- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- SCYROX V8 gamer egér
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy Biztonsági őr kalandos útja 2
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
válasz
MaddeNNNN #24474 üzenetére
Gondolom piacszerzés lehet mögötte. Mondjuk légben ott vannak, volt ty147-es ventijük, na az nagyon ott volt. Ezért van egy kis csalódottságom, mert a frozen edgen lévő ventik valahogy hangban nem a legjobbak. Tudom ennyiért nem lehet minden fullos.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
DeXHerO
újonc
Sziasztok. Ryzen 7 7700x-re keresnék vízhűtőt 2 ventis játszik csak nagyobb nem férel. Ki milyet ajánlana. Keret az max 50ezerft lenne. Köszönöm a segítséget.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
zolee0307 #24473 üzenetére
Hát ez egy nagyon jó kérdés.
Nem értem TR-nek ezt a elárasztjuk a piacot olcsó lég- és folyadékhűtőkkel politikáját, de valahogy működik nekik mert a léghűtéseik ár/érték arányban verhetetlenek és ami eddig van tapasztalat AIOkkal is elég bíztató.
Ami biztos más az egyes AIOkon az a ventik típusa, illetve ennél a 2 újnál (grand vision és hyper vision) már nem a blokkban hanem a radiátor végében van a pumpa.
Plusz ezek saját fejlesztésű pumpák, így nem kell licensz díjat fizetni pl az Aseteknek mint sok más gyártónál aki csak rárakja a műanyagját a vásárolt Asetek pumpára.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
zolee0307
őstag
válasz
MaddeNNNN #24472 üzenetére
Köszönöm szépen
! Eddig én is meg vagyok elégedve az enyémmel, igaz nekem frozen edge van.
Mondjuk amit furcsállok, hogy 18 aio családja van TR-nak, és ez most csak a dizájn miatt van, vagy technikailag is van azért különbség köztük?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
zolee0307 #24471 üzenetére
Szia!
Kb 4-5 fokkal jobb, mint az EK 240-em volt. Dizájnban gyönyörű, nagyon szépek az infinity mirror ventik. A csövek merevebbek mint az EK csövei de nem volt gond beállítani őket. Hangra nem tudok mit mondani, a ventik le voltak korlátozva 40%-ra, a pumpa pedig 75%-ra. Így egyik sem hallatszódott ki a házból.
Ennyi pénzért (~35k) továbbra is ajánlom.
Viszont nyilván közben kijött egy újabb AIO-val a Thermalright amin LCD kijelző van, úgyhogy ránézek erre:
Thermalright Grand Vision 360Ennél a radiátorban van a pumpa, kíváncsi vagyok rá jobb vagy rosszabb.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
szvsz nem lenne számottevő a különbség, egyrészt mert sem a gpu-d sem a cpu-d nem termel sok elvezetni való hőt. másrészt úgy hogy a hátsó ventid is befújásra van, ha felülre raknád az AIO-t az a fele ahol a hátsó venti van mindig friss levegőt kapna.
-
kzkz
őstag
válasz
viperabácsi #24466 üzenetére
Mivel a légáramlás, alulról felfelé, és hátulról előre van, így a radiátor melege nem fűti fel a többi házban lévő alkatrészt, mert elől és felül távozik. (Egyébként terveztem, hogy nyomtatok oda terelőt, hogy megvezessem a levegő útját, hogy csak előre jöjjön ki, de úgy tűnik enélkül is nagyrész ott jön ki, és felül)
Ha úgy lenne, ahogy írod, akkor a GPU-n és az alaplapnál keletkező meleg a radiátoron menne át. A GPU fűt a házban a legjobban, ezt a CPU nem köszönné meg.
-
kzkz
őstag
válasz
MaddeNNNN #24464 üzenetére
Ott hátul valóban nem volt porszűrő, de én tettem oda, mert volt egy 14cm-es pluszban, így most minden ventinél van porszűrő, még ami kifelé fúj annál is.
A ház elején nincs egyedül porszűrő, de ott kifelé tódul a meleg levegő.Ez lett az eredmény, mondjuk a kiindulásnál csak egy 120-as AIO volt, most meg 240-es van.
-
SoulReaver
veterán
-
kzkz
őstag
Sziasztok!
Ha a radiátorról elszívom a ventivel a levegőt (pull), az mennyivel rosszabb, mintha átfújnám rajta (push) ugyanazokkal a ventikkel?
Arctic III 240 az alany, és egy Chieftec Visio Air-be kerülne az alaplap mellé, azon filóztam, hogy jó lenne-e úgy, hogy minden venti befelé fúj alul, hátul, felül (emiatt a radiátorról szív), és a ház elején jönne ki minden levegő, az ugyanis full mesh...
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
válasz
VanAzAPénz #24459 üzenetére
Itt mind a két alkalomnál friss paszta volt.
-
VanAzAPénz
tag
válasz
SoulReaver #24458 üzenetére
A különbség nyílvánvaló, ami kérdést vett fel bennem, hogy vajon mennyit ad hozzá a paszta frissessége?
Anno nálam 1-2 éves paszta lett cserélve és volt 3-4 fok eltérés is, de ott volt különbség a felhordás és a mennyiség között is. -
mgergo76
tag
válasz
BullZeye #24456 üzenetére
Nekem is LL Galahad hűti a procit, hűtő gápház tetején. Tapasztalat szerint nem az a csöpögős fajta.
Én jobban figyelnék arra, hogy ha gyári a töltet benne, az hajlamos a lerakódásképződésre, ami idővel a hűtőteljesítmény rovására és a járatok eltömődéséhez vezethet.
Én lecseréltem a folyadékot benne (tehát bontva volt a rendszer) és ennek ellenére sem szivárog sehol. Emiatt sztem nem kell aggódni.Üdv: Gergő
-
BullZeye
veterán
Van egy használt Lian Li Galahad AIO processzor hűtőm, aminek számomra ismeretlen az előélete, mivel nem gagyi fajta így szeretném használni, viszont rettegek, hogy egy szép napon elkezd csöpögni a víz belőle.
1) Radiátor a gépház elején van, ha ott csöpög valami, nem történik semmilyen probléma.
2) GPU viszont ahogy lenni szokott a blokk alatt van, ami ha elkezd csöpögni, drága mulatság lesz.A gép egy kamrában van, tehát észre se veszem, ha csöpög, de mivel kamrában van, pont letojom hogy néz ki, és azon gondolkodtam csinált e már valaki valami műanyagból "csatornát" a blokk alá, ami elvezeti az esetleges problémát a gépházon kívül (nincs rajta oldallap)
Oda már tudok tenni egy vízérzékelőt, ami szól, ha probléma van, és tudom cserélni léghűtésre.
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Tudtok valakit aki vállal AIO töltést? Van egy EK Nucleus 360 CR Dark-om, amiben néha hallatszik, hogy átmennek a buborékok a pumpán. Az EK küldött egy újat, de a régit nem kérték vissza. Szeretném feltöltetni, mert minden alkatrésze egyébként hibátlan!
i9 / 4080 / 32" / Hall Effect
-
erzol
őstag
Bestbuy topikban akadtam rá.
Ha valakinek befér egy ekkora dög lehet, hogy jó áron van. -
sixpak
nagyúr
válasz
Locutus #24450 üzenetére
Jó, hogy írod a BF-et, régebben mondtam, hogy a BF5 megöli a CPU-t, a BF2042 kevésbé...módosítom, legalább annyira ez is.
Szerk.: de nem játszok vele, csak a miheztartás végett írom
De pár hete ránéztem és elismerem, hogy tévedtem.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Locutus
veterán
válasz
Yodamest #24428 üzenetére
Addig nevezed halknak, amíg nincs egy még halkabbad, ennyi a sztori
Amúgy 5900X-en volt mind. BF2042 (multiban, 64 játékossal sokkal nagyobb proci terhelés van, mint bárhol máshol) alatt simán belenyalt a 79 fokba úgy, hogy 1500-on is forogtak a ventik rajta. Aztán az AIO-n meg 1000-ig sem mennek el, és 69en megáll.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
válasz
SoulReaver #24446 üzenetére
Szia,
Én a helyedben jobban elmélyülnék a bios / UV témakörben, mert azért lenne mit reszelni rajta, sok a Vcore is.
Szintén 14700K, egy nem annyira szellős, de cserébe halk Fractal Design Define R5 házban, egy felülre szerelt EK nucleus R360 + Thermalright LGA1700 V2 Contact Frame társaságában (annyi, hogy a gyári EK ventiket lecseréltem Thermaltake TOUGHFAN 12 Pro-ra, így még halkabb a rendszer, de out of box is baromi jó! ). AC p54 e43 r47, szoba 24.5°C és nem megy a proci 76-77°C fölé. -
sixpak
nagyúr
válasz
SoulReaver #24446 üzenetére
Nem semmi, így már vállalható a kazán Intel is...és jól is néz ki.
Floyd80 & Bib:
-
SoulReaver
veterán
Jó reggelt.
Tegnap este mérgemben rendeltem 3db rx120 rgb-t a radiátorra. Átraktam oldalra. Sajnos nem fért el a cső, hogy alul legyen, de így is pozitív lett az eredmény.
A felső elhelyezéskor CB23 96C fokos értéke (sajnos nem csináltam képet, mert sírtam közben...) most ennyi lett. Nem lett hangosabb és nem szörcsög.
[ Szerkesztve ]
-
Mayweather
tag
Sziasztok.
Tud valaki ajánlani jó hűtőfolyadékot AIO újratöltéséhez? Nem rég vettem használtan egy ID Cooling frostflow X 240-es AIO-t. Szeretném kicserélni benne a folyadékot. Ja és még egy kérdés. A fentebb említett hűtőbe kb mennyi folyadékot kell beletölteni?
Mindig léghűtést használtam szóval kezdő vagyok ezen a téren. -
Bib
őstag
válasz
Floyd80 #24443 üzenetére
Csatlakozom én is ezt az álláspontot támogatom, nekem is pont +10 fok volt ha felül volt a Radi, szintén 7900XT-vel. Nekem elől van azért push pull,hogy több levegő menjen be tartósan minimal fordulaton + a radi alatt még egy p12 is elfért ami viszont közvetlen friss levegőt tol a vga-ra. Nekem így minden hűvösebb lett, mint léggel vagy felső radival. Persze ehhez az is kell hogy a 7800x3d nem fűti fel radiátort. Én is kipróbáltam mindent.
-
Floyd80
addikt
válasz
sixpak #24440 üzenetére
Ezzel egyetértek, a 7900XT-m annyi hőt küld fel, hogy ha ott a radiátor, akkor azon sütni lehet, a procit nem lehet normálisan hűteni (+10 fok simán ott volt a CPU-n).
Ezért is kerestem direkt olyan házat, amiben oldalra el lehet pakolni a radiátort, így se elől, se fent nincs akadály.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
sixpak
nagyúr
válasz
Dragon3000 #24441 üzenetére
Nekem van UV a vga-n, így csak 50-55 fok körül megy, 220-250W-on.
De a radiátorról lejövő 30-33 fok nem fogja befolyásolni a VGA-t.
Mindegy, ezt túlbeszéltük szerintem.
Szerk.: minden ház más, minden fan konfiguráció más, nincs ökölszabály szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
sixpak #24440 üzenetére
Az egyik résznél részletezik, 1-2 fok különbség lehet a házban, ami igaz, persze ez terhelés esetében igaz, ahogy az is igaz, ha felül van a radiátor és azon megy ki a levegő, a cpu lehet minimálisan melegebb, de ez is konfiguráció függő. Magában az nem sokat mond, hogy 50-60 fokos levegő a vga-tól, mert nem mindegy, hogy 120W a vga fogyasztása vagy 350W...
-
sixpak
nagyúr
válasz
Dragon3000 #24439 üzenetére
Nekem ez csípte a szemem:
"A fenti információk ismeretében már érhető, hogy miért a legoptimálisabb rögzítési pont a gépház teteje. A radiátor és a gépház hője rövid időn belül a külvilágba kerülhet, miközben a beáramló levegő hőmérsékletét és mennyiségét sem befolyásoljuk...."
Ez egészen egyszerűen baromság.
És feljebb le is van írva, hogy miért.Nekem oldalról szívja be a radiátor a friss levegőt, a hűtőfolyadék hőmérséklete 32-33 foknál tetőzik.
Ez az a hő, ami bekerül a házba a radiátor révén, amit nyilván ki is megy felül, a vga 50-60 fokos levegőjével együtt.
A radiátor és a folyadék soha nem lesz ennél melegebb!A felső elhelyezésnél a vga-ról felszálló szintén 50-60 fokos levegő megy át a radiátoron, nem véletlen a minimum 6-8-10 fokkal melegebb hűtőfolyadék...ami nyilván nem lesz egyenesen arányos a cpu hőmérsékletével.
Meg amelyik AiO nem mér coolant temp-et, ott mindegy is, mert nem látja az user.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz
sixpak #24436 üzenetére
"Ne szörcsögjön és kész, ha a folyadék áramlik anélkül, hogy levegőt juttason a pumpába, akkor igazából jól van."
Itt a lényeg.
Ha levegő van a pumpában annak van hangja, és igen az okozhat gondot.
De emellett jöhet szörcsögő hang a radi csőcsatlakozásától is .
Én a saját tapasztalatomat írtam le, az hogy ez nem jellemző, az számomra irreleváns, hiszen nálam megtörtént. AC LF amúgy . De én se gondolnám h a pumpa felső csövezésnél be tudja rántani a levegőt, ha megvan a kellő szintkülönbség, engem egyszerűen zavart a hangja .szerk : nálam az ár, a 6 év gari, a support rugalmassága és a teljesítmény volt a döntő érv az AC mellett, meghát minden topicnak megvan a favoritja
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
sixpak
nagyúr
válasz
Biga123 #24434 üzenetére
De amúgy nagyjából 1-2 fokokról beszélünk, mindenki úgy rakja, ahogy neki szimpi.
Ne szörcsögjön és kész, ha a folyadék áramlik anélkül, hogy levegőt juttason a pumpába, akkor igazából jól van.
Mert mással tönkretenni egy pumpát nem igen lehet.
Eleve kör alakú kamráról és lapátokról beszélünk, a gravitáció nem fogja megölni a pumpát.
Még egy idézet, az előbbi beszélgetésből:De ez az én esetemre vonatkozik, ha nem lehet oldalra rakni, akkor más megoldást kell keresni.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Biga123 #24434 üzenetére
Nekem eddig mindegyik tömlővel felfelé volt, zero hang.
De gondolom AiO-tól is függ, meg egy csomó mástól, ha már valamelyik kicsit kevesebb folyadékkal van töltve, ott már lehet gond.
Én Reddit-en szoktam olvasgatni, nem jellemző, amit mondasz.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Biga123
addikt
válasz
sixpak #24433 üzenetére
Hmm, nekem volt fenn is a cső meg most lenn, fronton van a radi.
És felső csövezésnél bizony volt szürcsögő hang a radiban , alsó csövezésnél meg teljesen néma a rendszer.
Szal szvsz a linkelt cikkben a uccsó kép megállja a helyét. (sokáig keringett itt is a topicban, talán még az összefoglalóban is benn volt)[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
sixpak
nagyúr
válasz
SoulReaver #24432 üzenetére
Jó nagy faszság.
Amit linkeltem screenshotokat, ott beszélnek Jay videójáról is.
És még most is mindenki ezt veszi referenciának.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Biga123
addikt
válasz
Yodamest #24430 üzenetére
Ha nem vagy biztos benne szerintem ne cserélj. Ezerszer ki lett már tárgyalva a téma , hogy sok esetben nem hoz a konyhára az AIO vagy nagyobb hűtő, Ryzen esetében.
És nem egy alsó polcos légről beszélünk.
Nekem konkrét mérésem van igaz csak 5700X el , hogy a 280 as aio fokra ugyanazt hozta mint a 240 es. Persze a kinézet más téma. De objektíven nézve , a számok nem indokolják az AIO-t.
A vevőértékelésekről meg csak annyit , láttam én már olyan értékelést , hogy 5 csillagot adott, a szöveges értékelés pedig a következő volt : "Ez egy sz@r."---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Yodamest
veterán
"lattam mar mas topicban is a pozitiv objectiv hozzaszolasaidat,"
Hehe aranyos vagy, nem tudom mire gondolsz pontosan, de igen egyébként én teljesen ki tudom zárni a szubjektumot, amikor állást kell foglalnom valamilyen témában. Ezért vagyok bajban az ilyen döntéseknél is mint most, mert a szubjektív nézőpontom nem húz semmilyen irányba. Sokszor irigylem azokat, akik le tudják annyival, most ennél a hűtés témánál maradva példaként, hogy "AIO mert az szebb" vagy "AIR mert soha nem tennék vizet a gépbe". Akinek ennyire megvan a szubjektív kis saját világa annak könnyű dönteni ilyen kérdésekben, nekem nincs ilyen ezért én csak a tényszerű dolgokat nézem és emiatt sokszor nem tudok dönteni. Bocs topik, csak ezt ki akartam most fejteni."Legyszi bequite! termeket ne."
Ez meg ugyebár tipik az az eset, hogy neked volt egy rossz élményed egy termékükkel, de ettől még amúgy ha megnézed mondjuk amazonon a bequiet aio értékeléseket, nekik vannak konstans a legmagasabb pontszámokon a termékeik. A lightloop oké még nem rég van piacon, de konkrétan 5 csillagon áll, de a régebbi modellek is ilyen 4.6 és hasonló. -
-
Yodamest
veterán
válasz
Locutus #24418 üzenetére
Az mondjuk durva, elvileg U12A-nál nem szabadna, hogy jobb legyen annyival. Nem lehet, hogy ott a paszta volt már kiszáradva vagy ilyesmi? Nekem az U12S totál halk, most a CB23 teszt alatt is csak nagyon halk duruzsolás volt hallható, ilyen 1350RPM felett kezd már exponenciálisan hangosodni, de 1300-ig totál nincs hangja. Hidd el, ha hangos lenne akkor nem lenne ennyire kérdés, hogy AIO vagy sem.
Milyen procid van amúgy? Mert arra tudok még gondolni, hogy egy sokkal nagyobb energiafelvétel miatt kb közel maxon mehettek a ventik nálad, ezért volt hangos. Gondolom nem 7800x3d-t hűtöttél vele.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz
SoulReaver #24426 üzenetére
Arcticé nekem leért odáig anno.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
válasz
SoulReaver #24424 üzenetére
De, ad. Pl az arctic.
Azért rakd lentre a csövezést álló radi esetén, mert akkor a buborék a tetejében gyűlik össze, és nem tudja recirkulálni a keringés a pumpába a csövön át.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
-
sixpak
nagyúr
válasz
SoulReaver #24421 üzenetére
Az elég sok.
Állítottál custom venti profilt?
Vagy az előre létrehozott sémákat használod?
Engem a balanced idegesített, hogy nem egyenletes az rpm, vannak különböző profiljaim, 300-1400rpm-ig.
Bár még mindig azt mondom, hogy a felső radiátor elhelyezés miatt van.
Azt értem, hogy sok házba nincs lehetőség oldalra szerelni, de nálad megoldható lenne.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
válasz
SoulReaver #24419 üzenetére
Az már jobban hangzik.
Víz hány fokos, mondjuk egy óra játék után?https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Locutus
veterán
válasz
Yodamest #24391 üzenetére
Nekem volt U12A-m, ami ugye a te S verziód jóval izmosabb változata. Hatalmas előrelépés volt ahhoz képest anno az LF2 360. Nagyságrendekkel halkabban tudta ugyanazt a hőfokot produkálni, már csak ezért megéri a váltás. Nem azért, mert hogy hány fokot hoz, hanem hogy mennyivel halkabb lesz...
-
sixpak
nagyúr
válasz
SoulReaver #24416 üzenetére
Huhh, a VGA-m nem fogyaszt annyit....
-
SoulReaver
veterán
-
válasz
SoulReaver #24411 üzenetére
Egyetlen egy fok különbség nincs C23 alatt?
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
sixpak
nagyúr
válasz
SoulReaver #24413 üzenetére
Amúgy hány W-ot nyel be a cpu-d?https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
válasz
SoulReaver #24411 üzenetére
Nem próbálod meg oldalra szerelni az AiO-t?
Vagy már nem akarod piszkálni?https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
SoulReaver
veterán
Na szóval a Deepcool ls720se 360 után a corsair link titan rx360 nem nyújtott szinte semmilyen előrelépést hőfok terén. A szoftver lassabban kezdi elindítani a hűtést, mint a deepcool biosos vezérlése.
Egy cinebench23-al néztem meg ezt a jelenséget.
Játékok alatt sincs változás. Szebbnek szebb, meg kevesebb kábele is van. Sebaj, delid lesz, vagy váltok amd procira…
-
moven
tag
válasz
Yodamest #24391 üzenetére
Hello!
Legyszi bequite! termeket ne. Nekem most ment tokre masfel ev utan a silent loop 2. Iszonyat hangja lett es magas teljesitmeny mellett nem kepes kordaban tartani a homersekletet. Radasul kiderult ahogy a bolt pusztan 1 ev garit adott ra.. Tokmindegy1.
Most nyomhatnam a standard arcticos dumat. Nekem is nyomtak es megis azt vettem amelyik tetszett, illetve illett koncepcionalisan a haz okoszisztemajahoz.
Csak azert reagalok most mert lattam mar mas topicban is a pozitiv objectiv hozzaszolasaidat, amikkel aszolut egy huron pendultem. Tehat, valaszd azt amelyik szamodra optimalis es vizualisan ha ranezel faszan erzed magad tole.
Szereny szemelyem szerint ez megfelelo keresztmetszet. -
Yodamest
veterán
válasz
sixpak #24407 üzenetére
"Akkor magasabbra is boost-olna gondolom,"
Nálad nem vagyok benne biztos, hiszen ez nem effektíve + performance, hanem szimplán kisebb fogyasztást eredményez, ezáltal nem melegszik úgy a proci és ennek a vége az, hogy magasabb órajelen tud tovább működni. Mivel nálad már így is nagyon jók a hőmérsékletek, ezeknek a további csökkentése nem hiszem, hogy növelné az órajeleket. -
Yodamest
veterán
válasz
sixpak #24405 üzenetére
A PBO az nem tuning, az a default bios gyári értékeken be van kapcsolva. Szerintem emiatt állhatott meg neked az órajel 4800-nál és ezért az alacsonyabb a pont. Bár az az érdekes, hogy ehhez képest meg a 92W bepuszilása elég sok. Nekem 75W-ra korlátozva is azért felment 5000-re, ezért fura, hogy 92W-on meg nem ment addig.
-
sixpak
nagyúr
17800 pont körül van, fogalmam sincs, hogy az jó vagy rossz, életembe először csináltam ezt.
Azért a két kép, mert az hulladék HWInfo nem képes egymás mellé rakni a táblázatokat, hiába bővítem ki, üres ablakokat rak mellé, csak gürgetni tudom az első ablakot.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- E-book olvasók
- Nintendo Switch 2
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest