- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Három júniusi képem
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Sziasztok. Mindigo tv-nél ma azt tapasztalom hogy csak egyetlen valami tv csatorna jön be, minden más hibát dob. Van akinél működik? Nálam a honlap sem megy böngészőben.
Itt lehet vmi hálózati hiba, vagy a mindigo rossz? Mert ha utóbbi akkor nem keresgélek -
ЯΞD
senior tag
Sziasztok
Rendeltem egy új androidos tv-t és ha megjön szeretném arra is feltenni a kodit. Jelenleg is androidos tv-n használom és sok minden hozzáadva beállítva. Van arra lehetőség hogy átvigyem a beállításokat vagy valami, hogy ne kelljen újra mindent beállítani, hozzáadni az add-onokat stb? Vagy ez nem megúszós?
-
stefi68
addikt
válasz
<Adamsky> #49648 üzenetére
Bocs, hogy csak most válaszolok, 1 hét kiruccanás alatt nem fórumoztam.
Használok Keymap Editort, majd végigbogarászom milyen funkciókat lehet vele elérni.
Én arra gondoltam, hátha van valami bővítmény amibe mint egy felugró menübe összelehet gyűjteni pár hasznos funkciót, amit gyorsan el lehet érni.#49649blakey: A hardver egy Android TV, kb. 4 éves. Tudom nem egy erőgép, de eddig nem volt vele gond. Az utóbbi időben jelent meg az, hogy hardveres dekódolással akad néhány tartalom. Előbb-utóbb médialejátszó lesz a vége, de húzom amíg lehet...
-
Flowtation
őstag
válasz
hoktar #49664 üzenetére
Szia!
Köszönöm a részletes leírást. Nálad is ott a pont, bár a másik fórumban kaptam meg a választ, tudniillik utp is és wifin is rajta van/volt a gép és valamiért az wifit preferálta. Azóta kikapcsoltam és stabil. Nem tudom miért nem jutott előbb eszembe nekem is az alap dolgok ellenőrzése, de a lényeg, hogy megoldódott. -
hoktar
tag
Bocs az off-ért, de 20 perce kaparom az arcom és röhögök felváltva.
Bozek! A segítségedet szeretném kérni dalválasztásban. Én erre gondoltam, de lehet, hogy csak a sikeres hitelesítést követően fogom neki elénekelni:
-
hoktar
tag
válasz
Flowtation #49656 üzenetére
"Künn a fákon újra szól a víg kakukkmadár,
napsugárban úszik minden száll az illatár.
Nyár van nyár, röpke lepke száll virágra
zümmög száz bogár."Javaslat 1 (túlmelegedés kizárása):
CoreELEC erőforrás használata kb. tizede az Androidénak, de ettől függetlenül izzíts egy hardware monitort és kukkants rá, hogy nem tüzel-e a CPU (SOC vagy 'tuggyatököm)... általában 95°C felett stabilan kezdi el dobálni a laggokat)
Javaslat 2 (NAS és hálózat ellenőrzése):
Ellenőrizd más eszközről is a hálózati (NFS / SMB) HD médialejátszást (PC, Teló stb...), ha azoknál nem akad, akkor kizártad a NAS / UTP / Router hibákat.
Javaslat 3 (Vontar X4 hálózati kapcsolatainak ellenőrzése):
Ha sikerült leszűkítened a hibaforrást kizárólag Vontar X4 irányra, akkor ott is ellenőrizd UTP kapcsolatot (Remélem nem a gyengusz Wi-Fi-jét használod ;-) , de ha igen, akkor dugd csak szépen hálózatra egy próba erejéig UTP kábellel).
Javaslat 4 (Médialejátszás ugyanazon hardveren, ugyanazon médialejátszóval, de más rendszer alól) :
Ha külső tárolóról futtatod CoreELEC-t és van a belső tárolóban más futtatható firmware pl. a gyári Android 11, vagy egy SlimBOXtv, akkor ellenőrizd a HD médialejátszást Kodi alól NFS-en keresztül
Egyebet nem tudok mondani. Kérem kapcsolja ki!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lionshamlet #49661 üzenetére
Logban mit látsz? A Log viewer for Kodi kiegészítőben is megnézheted, vagy a Kodi Logfile Uploader kiegészítővel azonnal fel is töltheted.
-
lionshamlet
senior tag
Hi, Movieshark/Streamshark repo telepítés failed.
Nvidia shield Pron használom, ott minden rendben.
Viszont Telefonon (android 15) ugyanaz a repo nem akar feltepulni.
A zip felmegy de az install fájl már nem.
Install failed hibauzenet.A moviesharkból 2 addon telepul fel
Sorozatok.net, mozimixValakinek van hasonló gondja?
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #49656 üzenetére
Sziasztok!
Erre nincs valakinek ötlete? Folyamatosan akad minden lejátszás, vissza raktam 21.1.1-re de ott is csinálja.
Koszi a válaszokat! -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Egy vontar x4-en használom a kodit, coreelec 21.2-omega verzióval. Pár napja azt csinálja, hogy lejtászás közben elkezd akadni, majd megáll és kb 3-4 mp múlva elindul, aztán megint ugyanez. Kerestem a neten és találtam olyat, hogy az SMB kliensnél az smb chunk size-t kell visszavenni 64 KBitre, mert egy frissítés után 128 ra állítódik. Én ezt megtettem, habár én nfs megosztásokat használok, viszont mégis segített a lejátszásban, egy pár napig. Tegnap megint újrakezdte. Én beállítottam az nfs kliensnél is ugyanezt, de mégis akad most is. Van erre tippetek, hogy mitől lehet? A tartalom sima fullhd, semmi különös.
Köszi a válaszokat! -
Faby
senior tag
válasz
vargalex #49654 üzenetére
Visszaállítva az utolsó frissítés előtti verzióra - igazából két kattintás a kiegészítő (inputstreamhelper) beállításain belül - és működik a VAN TV.
A korábban itt írtak alapján azt hittem, sokkal bonyolultabb, de így minden ok.
Auto frissítés letiltva, ha rákérdez, akkor pedig nem frissítek, egyelőre így jónak tűnik. -
vargalex
Topikgazda
válasz
szaszandras #49653 üzenetére
Most néztem jobban utána, van is egy nyitott issue erről az inputstreamhelper kiegészítőnél. Annyit tudtok tenni, hogy a helper által mentésként megtartott korábbi verziót visszateszitek (szintén a helperből megoldható). A frissítések keresését pedig fel lehet tolni nagyobb intervallumra, illetve nem érdemes frissíteni.
Vagy másik megoldás a linkelt issue-ban leírt manuális frissítés. -
i3odnar
tag
Rendben, akkor amiket te is validáltál, hogy nem működik, azokat kilövöm, a többinél pedig valóban a külföldi IP lesz a hiba, köszönöm, hogy ránéztél ezekre
-
Hege1234
addikt
válasz
i3odnar #49650 üzenetére
én a helpert nem használom így csak az addonokról írok
most teszteltem azokat amiket említettél:
Filmpapa - már nem létezik
dmdamedia - működik
Animedrive - kodival nem használható (erre kértek meg minket)
Mozicsillag - működik
NAVA - android kell hozzá (legalábbis pc-n nem fog működni)
PPCRN - működik
sorozatok.net - teszteltem az oldalukon, de egy videót se tudtam lejátszani
stb.hu - működika probléma nálad talán az lehet, hogy nincsen magyar ip címed
a legtöbb ilyen magyar oldal a külföldi ip-ket pedig általában egyből tiltja -
i3odnar
tag
válasz
vargalex #43568 üzenetére
Visszakerestem és kipróbáltam ezeket, de sajnos a dmdamedia keresésnél hibát dob (a Filmpapa meg alapból nem működik), a többitől pedig a TheMovieDB Helper dob hibát, szóval nem tudom, nem tűnnek működőképesnek.
Visszajelzés:
- Animedrive addon-ban nem nyitható meg a Filmek/Sorozatok rész, hibát dob.
- Mozicsillag addon hasonlóan nem működik
- NAVA üres/nem hoz semmi találatot
- PPCRN nem indít el semmit
- sorozatok.net hibát dob
- stb.hu hibát dobNálam van a probléma vagy másoknál is hasonlóan nem működnek ezek az addon-ok?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
stefi68 #49644 üzenetére
" ... meg lehet oldani egyes funkciók beállítások gyors elérését filmnézés közben?"
Keymap Editor van, csak fel kell "pattintani", aztán megkeresni a megfelelő beállítást (általában ez a nehezebb feladat)"Pl. ha hardveres dekódolással akad a film ... " – az mondjuk már régen rossz, ha ezért "akad" a film.
-
®abstract®
őstag
-
i3odnar
tag
Sziasztok!
Létezik egy Diggz Xenon Free v2.0 nevű build, amibe gördülékenyen lett integrálva a TMDB Helper, ami pedig egy Free99 Add-On-ra támaszkodva szerzi a linkeket. Nem lehetne valahogy ezt a Free99-et a teljes buildben kicserélni a Movie Shark-ra (vagy valamelyik stabil, jól működő alternatívára) és egy hasonló, előre konfigurált buildet összerakni, csak a magyar kiegészítőket előtérbe helyezve?
Live TV-hez nem lehetne valahogyan a Telekom TV Go-t Kodi-ból elérhetővé tenni?
Rövidtávon beérném azzal is, ha valahogy a TMDB Helper-t sikerülne jelenleg is működő magyar kiegészítőkkel használni valahogy. Elsősorban Movie Shark felé hajlok. Esetleg ebben tudna segíteni valaki?
-
stefi68
addikt
Kodi alatt létezik olyan lehetőség/kiegészítő, amellyel meg lehet oldani egyes funkciók beállítások gyors elérését filmnézés közben?
Pl. ha hardveres dekódolással akad a film, egyszerűen ki lehessen ezt kapcsolni úgy mint a Beállítások - Lejátszó - Hardveres gyorsítás (kikapcsolás) résznél.
Ezt mondjuk elérni egy Keymap Editorral beállított billentyűre felugró gyorselérésű menüből.... -
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
MS repóban a VanTV mire jó, milyen regisztráció kell hozzá?
-
cocka
veterán
válasz
vargalex #49635 üzenetére
Amikor rányomok a videó indítására jön automatikusan az üzenet, hogy a Widevine cdmet frissíteni kell. Azokat nyomkodom végig. Ugye megkérdezi, hogy letöltsön-e 1.5 gigát, aztán valamit elemezget, aztán kicsomagol és mikor indulna a videó, helyette hibaüzenet van.
Szóval félig automata, nekem csak az elfogadásokra kell kattintgatni.
-
cocka
veterán
2025-06-25 01:57:01.507 T:4167 warning <general>: AddOnLog: inputstream.adaptive: Warning "inputstream.adaptive.manifest_type" property is deprecated and will be removed next Kodi version, the manifest type is now automatically detected.
If you are using a proxy remember to add the appropriate "content-type" header to the HTTP manifest response
See Wiki page "How to provide custom manifest/license" to learn more about it.
2025-06-25 01:57:01.508 T:4167 info <general>: AddOnLog: inputstream.adaptive: [Repr. chooser] Resolution set: 1280x720, max allowed: 1920x1080, Adjust refresh rate: 0
2025-06-25 01:57:01.606 T:4167 info <general>: AddOnLog: inputstream.adaptive: Manifest successfully parsed (Periods: 1, Streams in first period: 2, Type: VOD)
2025-06-25 01:57:01.606 T:4167 error <general>: AddOnLog: inputstream.adaptive: [WV-CDM-Library] Initialize: Failed to load library: /storage/.kodi/cdm/libwidevinecdm.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
2025-06-25 01:57:01.606 T:4167 error <general>: AddOnLog: inputstream.adaptive: Unable to load widevine shared library (/storage/.kodi/cdm/libwidevinecdm.so)
2025-06-25 01:57:01.606 T:4167 error <general>: AddOnLog: inputstream.adaptive: OpenDRMSystem failed
2025-06-25 01:57:01.607 T:4167 error <general>: CVideoPlayer:penInputStream - error opening
2025-06-25 01:57:01.607 T:4167 info <general>: CVideoPlayer:
nExit()
2025-06-25 01:57:01.608 T:4167 info <general>: ADDON: Dll Destroyed - InputStream Adaptive
2025-06-25 01:57:01.626 T:3927 info <general>: GLES: Maximum texture width: 8192
2025-06-25 01:57:01.627 T:3927 info <general>: CVideoPlayer:loseFile()
2025-06-25 01:57:01.627 T:3927 info <general>: VideoPlayer: waiting for threads to exit
2025-06-25 01:57:01.627 T:3927 info <general>: VideoPlayer: finished waiting
2025-06-25 01:57:06.664 T:3927 error <general>: Control 55 in window 10025 has been asked to focus, but it can't
2025-06-25 01:57:22.561 T:4178 warning <general>: Setting most video properties through ListItem.setInfo() is deprecated and might be removed in future Kodi versions. Please use the respective setter in InfoTagVideo.
2025-06-25 01:57:28.611 T:4180 info <general>: Skipped 19 duplicate messages..
2025-06-25 01:57:28.611 T:4180 critical <general>: [script.module.inputstreamhelper] ['ldd', '/storage/.kodi/cdm/libwidevinecdm.so'] cmd failed.
2025-06-25 01:57:28.612 T:4180 critical <general>: [script.module.inputstreamhelper] Failed to check for missing Widevine libraries.
2025-06-25 01:57:28.613 T:4180 warning <general>: [script.module.inputstreamhelper] Widevine update check was made on 2025-06-25 01:37
2025-06-25 01:57:28.621 T:4180 warning <general>: Setting most video properties through ListItem.setInfo() is deprecated and might be removed in future Kodi versions. Please use the respective setter in InfoTagVideo.Ilyesmik vannak a logban.
LOL a monoscape formázás sem hagyja figyelmen kívül a smiley-kat?
-
cocka
veterán
RTL+-nál mi a lókakukk van már megint?
Nem játszik le semmit CoreELEC-en, csak a szokásos hibaüzenet, hogy egy vagy több elem lejátszása nem sikerült. -
Sziasztok!
Most mi a megoldás a Youtube addon-nál a:
"sing in a confirm you not a bot" hibára? -
Faby
senior tag
válasz
blakey #49625 üzenetére
Nem tudom, hogy működik-e, nem próbáltam, csak itt olvastam, hogy nem hozott megoldást.
Esetleg tudnál segíteni, hogyan tudom régebbi verzióra visszarakni a widevine CDM-et?
-
mexel
veterán
Az oldalukat megnézve igen, nincs új címük.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Filmpapa már nem elérhető?
-
Nightcrawler
csendes újonc
A Widevine DRM Verified Media Path (VMP) egy biztonsági funkció, amely ellenőrzi a böngésző és összetevőinek integritását DRM-védett tartalom lejátszásakor. Ez a Widevine DRM rendszer része, amelyet a nagyobb streaming szolgáltatások, mint például a Netflix, az Amazon Prime Video és a YouTube, használnak tartalmaik védelmére. A VMP segít megakadályozni a prémium média jogosulatlan elérését és másolását.
Ha Jol tudom Gugli nem tamogatja a linuxot ez ugyben mert ugye a widevine az a guglie es zart forrasu, linux meg open.
max ha valaki belehegeszti valahogy linuxba -
Nightcrawler
csendes újonc
válasz
blakey #49619 üzenetére
Eleg sanszos hogy Widevine issue.
Tippem KB ugyanaz mint a directone eseten. nem eleg h widevine de ra lett rakva a VMP
Verified Media Path.
Windowson a kodi ugyanazt a verzios widevine cdm dll-t teszi fel mint ami a chrome-ban van megsem megy. a chromeban van meg egy cdm loader is ami lenyegeben egy secure sessionben tolti be magat a cdm-et szal azert megy a bongeszoben de win kodi alatt pl nem. -
Faby
senior tag
válasz
blakey #49606 üzenetére
Csatlakoznék én is, nálam sem jó.
EPG megvan (korábban azzal is volt probléma), de bármelyik csatornára kapcsolok, valami olyasmi hibaüzenetet kapok, hogy"Egy vagy több elem lejátszása nem sikerült.
További információkat erről a hibaüzenetről a hibanaplóban talál"
Vagy valami ilyesmi, este tudom pontosítani. Ha valaki segítene abban, hogy ezt a hibanaplót, vagy log-ot hol találom, az is jöhet.
Emlékeim szerint volt valami frissítés, talán a widevine, és azóta nem jó.
Eszköz:
Nokia 8010, CoreELEC 21.1.1-Omega CPM A12 verzió, Gyűrű által módosított Confluence skin a cpm verzióhozAndroidos mobilon a One TV alkalmazással jó, PC-n böngészőből (Chrome) szintén ok.
-
Nightcrawler
csendes újonc
Hali urak,
Nos ugye a directone addonnal ugye uj eszköz regisztrálás megállt egy ideje.
Régi addon OAUTH authentikációval megy.
Új módszer az SSO. Igy fut a böngészőben, meg android appban is.
Megirtam az uj kódot és beledrótoztam a régi addonba.
Megy az új eszköz regelés, ha eléred a max eszközszámot felugró listából választhatsz melyiket akarod törölni.
Session adatokat meti, csatilistát leszed, csak azokat adja neked amire a csomagod jogosult.
Simple iptv addonon keresztül live csati lejátszás megy, támogatott csatiknál korábbi program visszajátszása is megy az epg oldalról.
EPG
Ez is megy de.
Az új módon minden csatihoz kell lekérni az epg-t adott időszakra. De ez a kérés csak alap epg-t ad, az adott műsor tartalmát(description) nem. Ehhez minden csatinál minden műsorhoz egy kérés kell pluszban. Ez sok, így sokáig tart.
Megírtam multithread funkcióval, szal párhuzamosan szedegeti.
Ez 7 napra laptopomon 1.5 perc kb. Telómon már 4 perc kb
Még le kell csekkolnom androidtv chromecaston is mert ugye az a cél eszközöm.
Akinek van androidos tv boxa/chromecast. Amin a régi addon nem megy vagy bevállalja az élő eszközén tesztelhet!
Némi teszt után megosztom majd publikusan is.
Szinte tuti lesz még benne hiba de itt tartok jelenleg.
Lejátszás
Windowson nem megy. Úgyfest a widevine amit windowsos kodinfelteaz nem támogatott. Ezzel nem nagyon lehet mit tenni. Ha lesz windowsra működő támogatott CDM majd megy. Linuxom most épp nincs ott nem tudom h megy-e amennyire tudom nem hisz a régi addon sem megy.
Köszönöm a figyelmet
Üdv -
-
zichie
senior tag
Kodiban (nálam) van L1-es Widevine, amit a Disney plus és az Amazon Prime gond nélkül használ. Androidos első generációs Fire TV stickem van. Csak a Netflix a problémás, ami tavaly egyébként működött Kodi alatt full HD-ben egy ideig, aztán azóta már nem, sajnos a Netflix addon fejlesztője sem tud mit tenni ellene.
-
avena71
tag
Üdv, itt is megkérdezem a Tanix W2-t használókat:
Kerestem, de nem találtam válasz erre. Tanix W2-n nem indul a Netflix (Androidon), eddig itt használtam, de kb. 2 hete nem megy. Androidos KODI-t használok rajta, tegyem fel arra?
Köszi -
aprokaroka87
nagyúr
Azt jól látom hogy jelenleg van 3 féle drm rendszer és igazából egy kisebb katyvasz van ez miatt?
-
aprokaroka87
nagyúr
Android esetén valószínűleg nem is lehet megkerülni a rendszert, ugye ott a rendszer része a widevine, nyilván az hogy melyik színt az már eszköz függő is.
Szerintem a kodi is abból " falatozik "
A többi rendszer viszont kissé hányatott sorsú, Windows, Linux, nem rendelkeznek natív widevine támogatással. -
SunMount3r
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
zichie #49601 üzenetére
Nem a Kodi ellen lépett, hanem úgy általában a tolvajok ellen. Mivel tudtommal a Kodiban nincs L1-es Widevine, így nem megy 4K-ban. Azt nem tudom, hogy a Netflix esetében mi a helyzet egy Android-os eszközön, ahol elvileg annak a WV-jét használja, sose próbáltam. Amúgy se szeretem a Netflix-et, ha olvasni akarok, előveszek egy könyvet.
-
Panthera
őstag
válasz
<Adamsky> #49592 üzenetére
Építettem (több) miniPC-t, amin csak ez az OS fut. A lehető legjobb lejátszási minőség elérése a cél, zenére van kihegyezve. Nem kell hozzá monitor (egyébként is csak az IP-t írja ki, aztán 1 perc múlva elveszi a monitor jelet), telefonról vezérlem külön Squeezer appal (de lehet rá távot vagy prezentert is betanítani). El lehet érni bármilyen böngészőből is.
Még nem oldottam meg (mivel kevés filmet nézek), de tervben volt hogy az egyik PC-t multiboot-ra állítom, legyen rajta Kodi is ha szükség úgy hozza.
-
zichie
senior tag
válasz
SunMount3r #49597 üzenetére
Én tavaly néztem, akkor még 960x540 volt a max. felbontás Kodi Netflix addonnal, igaz nem Coreelec, hanem Libreelec alatt. Azóta ez változott? Persze a 720p sem sokkal jobb.
Én pont emiatt nem fizetek elő a Netflix-re, mert az eszközöm, amin néznám, ott a Netflix saját applikációjával nem megy az AFR, picit laggol is a stream, míg Kodi alatt tökéltes volt, amíg ment ott full HD-ben, amit egy ideje a Netflix kinyírt.
Érdekes, hogy más esetében is ez a tapasztalat, pl. Disney+ és Youtube esetében néha akadozik a lejátszás az eredeti applikációkkal, míg Kodi alatt minden tökéletes. Szomorú, hogy a Netflix lépett a Kodi ellen és meg tudta oldani, hogy csak kis felbontásban menjen, szerencsére ez a többi streaming szolgáltatóra (amiket próbáltam) nem igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- AMD GAMER PC! Ryzen 5900X / RX 6800 XT / B550 / 32GB 3200MHz / 1TB Gen4 / 700w Gold! BeszámítOK
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkVision P27u 4k-s kifogástalan állapotú monitor féláron!!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest