Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
Komolyan mondom, életveszélyes tekerni. Majdnem kinyírt egy faszkalap. Megyek az úton, nem is nagy forgalmún, a sávosm teljesen tiszta. A szembe sávban egy parkoló autó és az ott jövő autó simán kielőzte úgy, hogy én meg ott jártam már a parkoló autónál.
Satufék, majdnem perecelés. És még neki áll feljebb. -
ivana
Ármester
válasz balintbaba #194794 üzenetére
Mennyit üt? Meg van ütve a felni is? Ránézésre ez menthető, hoztam helyre már rosszabbat is.
-
borix
őstag
válasz BumBum Jack #194788 üzenetére
Szoknod kell még keveset tekertél vele.
A fórumtárs is írta, hogy érdemes állítgatni dönteni előre hátra, hogy megtaláld az ideális állást.
Később érdemes majd egy jobb prosztata kímélő kivágott nyerget venni.
pl [link] [link]
Kerékpáros nadrág nem ártana, ha nem akarsz testhezálló kerékpáros nadrágot akkor pl ehhez hasonlót! [link] [link][ Szerkesztve ]
-
BumBum Jack
tag
válasz parkr #194792 üzenetére
Ma tekertem vele másodjára. De már a tegnapi első 40 km tekerés után is alig tudtam ülni rajta az utolsó kilométeren. Ma 15 km mentem ,de már csak rosszabb volt a helyzet...
Azt nem tudtam hogy ezeket az üléseket már tologatni is lehet.
Kipróbálom első körben ezt a lehetőséget.andrisbandi: Hát nekem már sajog rendesen...legközelebb már szerintem 10 km se bírok ki rajta.
Köszönöm szépen a linket , jól néznek ki... -
andrisbandi
őstag
Azt mondják a szakik, akkor jó az ülés, ha a két ülőcsontod sajog. Ez azt jelenti jó helyen támaszt, elég széles. Rendszeres használattal hozzáedződsz.
- Ha közötte, másik ülés kell. Szélesebb.Ülőcsontszélesség mérésének legegyszerűbb módja
(#11605) Zola007Selle SMP
- Ez a típus sok embernek bevált.# kényelmes nyereg
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
parkr
őstag
Hányszor tekertél már rajta? többnyire szokni kell mindet.
beállítás sem mindegy, kicsit próbáld előlre/hátra tolni, vagy enyhén lefelé dönteni.
hosszabb utakra érdemesebb olyan nyerget keresni, ami kevésbé puha.
ajánlani nem nagyon lehet, mert ritka hogy másoknak is ugyanaz kényelmes. -
-
nagyúr
pelenkás gatyával is töri?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
BumBum Jack
tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg valami jó féle kényelmes ülést ajánlani cube hyde-ra ?
Tegnap sikerült végre kipróbálnom , jó volt az idő .
40.6 km , ma 14.9 km. De az utolsó kilométert már képtelen vagyok ülve megtenni . Vagy állva , vagy féloldalasan tudom csak , annyira tör az ülés.
Amúgy az ülést leszámítva nagyon szuper élvezet vele tekerni.
Könnyedén tekerhető jól gurul , stabilan feszesen fekszi az utat. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Kivittem a tyúkbelet a töviserdőbe. ... megvolt az első véradás is az idén, már csak a könyökhajlatomat kellene tyúkbekesítsem. [kép] Hamarosan írok első tapasztalataimról.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
arcitec
addikt
válasz Narxis #194785 üzenetére
Mondjuk olyan mint vázvédő a kosztól khümm, ne viccelj már olyan nincs, nem létezik.
Tudod, a 3 komponensű elfogyott, a vázvédő a kosztól meg nem is volt.
Koszos lesz lemosod. Lemosni egy autósampon is megfelelő, olajat meg lánctisztító/zsíroldót ott van elérhető a WD40, meg mint írtam bármelyik bringa boltban ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Narxis
nagyúr
Jó de én azt a dobozt kerestem, minden egyben... Mondjuk lehet elég lesz nekem egy sima váz tisztító és valami olyan cucc amit a tiszta vázra kell fújni és védi a kosztól stb.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
arcitec
addikt
válasz Narxis #194782 üzenetére
Legyen neked is a google a barátod : [Itt vásárolhatod meg]
De egyébiránt minden bringa boltban kapható zsírtalanító és kenőanyag ..
Eléggé sok féle létezik .. Példul van aki otthoni tisztítószert használ ...[ Szerkesztve ]
-
-
Narxis
nagyúr
válasz parandroid #194781 üzenetére
Magyar boltban nincs?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Narxis
nagyúr
Valami jó kis tisztító, ápoló szettet tudtok ajánlani?
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #194777 üzenetére
DCRainMaker TacX Sound Test: [link] . Sima beszédhang teljesen érthető tekerés közben, de az is jó viszonyítási alap, ahogy hallod a váltó kattanását váltásnál. Jó, nekem papírom van róla, hogy süket vagyok, nejemnek viszont füle, mint a sasé, és ő sem szokott rá panaszkodni. Rázkódás, vibráció sem igazán téma ezeknél, egy sima jógamatrac elég alá, az is inkább a padlót védi. Szóval ne úgy képzeld, mint egy futópadot, vagy akár egy súrlódó ellenállós trénert. Egyedül a sprint az, amikor megjön a hangja, olyan 160-200 wattig nem hiszem, hogy lesz rá panasz ‘panelban’ sem, az meg napi edzésre azért szinte mindenkinek elég.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #194776 üzenetére
Ja, hogy csak szobát bérel?!..... akkor pláne felejtős a görgő szerintem.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #194774 üzenetére
Azért egy saját bérelt lakás árából havonta két direkt drive-os okosgörgő kijön, szóval ez gondolom annyira most nem opció, így rögtön kiköltözés után.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
xy.zsolt
őstag
válasz INTELligent #194764 üzenetére
garázs vagy pincében tárolód nincs? Ha hangos akkor albérletet tudsz cserélni
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #194769 üzenetére
Nem úgy, hanem RockShox-style
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
őstag
Ahogy nézem Decathlonban ismét kapható az RC500 / 520-as bringa. Erősen gondolkodom hogy lecsapok egyre (500-as előnyben van), mert más márkákból (Merida, Cube..) szinte nulla a készlet fitness bringák terén. Csak az ígérgetés megy, meg az őszi időpontok várható érkezésre..
-
Alg
veterán
válasz Predator2 #194765 üzenetére
A két lámpánkból pont ez az egyik, outira ha ránk sötétedik még hazaérni éppen ok, valamennyit látni is lehet vele, de ennél többet ne várj tőle, tök sötétben, kivilágítatlan utakon már kevés és nagyobb fényerőn nagyon hamar lemerül (a 6 meg 10 órás özemidő semmit nem ér mert az a villogó fokozat, ha látni is akarsz vele 1 óra és kampó).
Összehasonlításnak egy Cateye GVolt 70.1 van, az azért sokkal komolyabb, bár nem fényágyú az sem, de főleg üzemidőben és vetítési képben hozza a 3x-os árkülönbséget.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
6030D
őstag
válasz INTELligent #194764 üzenetére
Puruttya görgőnél: cseréltem benne csapágyat, talán halkabb lett, de lehet placebo. Görgős gumi alap. Illetve minél több rezgéscsillapító alá. Nekem (utoljára már a szobában) a szőnyegen volt egy polifoam, meg a görgő 4 talpa alatt gumiőrlemény lap, így alapozáshoz jó volt, szomszédok nem szóltak. Azért ha megküldtem, volt hangja, de ahhoz úgyse volt áttételem, csak pár mp-ig csináltam.
Pincébe már jöttek be, hogy mi ez a hang, haveromnak meg a pince felett lévő lakásból szoktak messengerezni, hogy mennyi van még hátra.
Hangelnyelő lap kell a falra.A fontos a csend, akkor directdrive kell, topictárs 4 gyerek mellett éjjel nyomja a görgőt, ugyanazon az emeleten, ahol a család alszik.
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz Csokicsibesz #194709 üzenetére
#194709 Csokicsibesz: köszi. Igazából amiket leírtam, hogy miket csinálnék, az csak elképzelés . Mint írtam, gőzöm sincs, hogy mennyire fog menni - de ahogy írod, ez nem valószínű, hogy fog menni.
#194710 6030D: akkor tényleg felejtős, főleg, hogy én a szobámban fogok görgőzni (más nincs).
#194712 xy.zsolt: jogos felvetés. Amit nem tudok, hogy egy hagyományos görgő (interaktívat nem biztos, hogy vennék használtan) ilyen papírvékony falak mellett mennyire lesz zavaró. És ez az, amit nem fogok megtudni, mielőtt megveszem .
#194713 sz_abika: köszi, hogy megosztottad a véleményedet. Én is a zajtól félek, főlek hogy nem annyira szomszédaim, hanem lakótársaim vannak, akiket azért nem kéne felidegesíteni. Jó lenne,h a agyártók valami zajprofilt legalább közzétennének...
#194714 peterkeT: ez nagyon hasznos volt, köszi! Mindig bírom ezeket a megjegyzéseidet (ilyenkor fogom a fejem, hogy átlagban racionális gondolkodásra szoktam törekedni, de ilyenkor nem szokott összejönni ) "Ahogy egyébként jelnleg áll a piac, ha valami komolyabb cuccot veszel, szinte biztosan el is tudod adni ugyanannyiért".
Ha alapozós tempó mellett tudok követni valamilyen előadást, meg tudok edzeni (esetleg podcast közben), az a két dolog igazából már elegendő ahhoz, hogy így összekössek kellemeset a hasznossal.
------------------------------------------
Ezt nem tudom ismeritek-e, de szerintem nagyon részletes leírás a görgők technológiűjűval kapcsolatban (FE-C control szabvány - szerintem lenne helye az összefoglalóban)
------------------------------------------
Alapvetően elég maximalista vagyok (szerintem most pont ezért vagyok kényszerpihenőn ), így ha már edzek, akkor abból jó lenne kihozni a maximumot (ésszerű keretek között).Még egy kérdés:
- azt jól értem, hogy az okosabb görgőket lehet kívülről vezérelni (a Zwift&Co-n kívül)? Pl Garminnal egy tracket rárakok és akkor azt leköveti elevation-nel? Ezt esetleg lehet valami PC-s programmal is csinálni (ami mondjuk ingyenes)?Mert én úgy vagok vele, hogy az nem motivál, hogy lássam Zwift-en a track-et, viszont az szuper lenne, ha ennek az edzésre közvetlen hatással lévő paramétereit (tehát, hogy a pályát szimulálja) le tudná követni. Arra hajlandóbb lennék pénzt kiadni.
Igen, a vegyek valami olcsót használtan opciónak utánajártam, viszont mivel elkezdtem kialakítani a koncepciómat, hogy mik azok a potenciális tevékenységek, amikor tudnám párhuzamosan (még ha bizonyos esetekben valamilyen kompromisszum mellett) használni, így látom (látni vélem - itt mindenki keressen rá a kognitív disszonancia feloldására... ) a hosszabb távú alkalmazhatóságát.
Ami tetszik, az az Elite Tuo, ami wheel-on, de már interaktív (ez olyan 345€). Vagy van a Suito-T, ami direct drive, viszont ez már 500€.
Előbbivel kapcsolatban azt érzem, hogy feature kapcsán tud mindent, ami nekem kell, viszont a zaj miatt vacilálok (főleg, hogy a szobámban fogom használni). A Suito-T-t kicsit overkillnek érzem, bár az biztos, hogy ott nem kellene kompromisszumot kötni (csak árban).Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Toobee #194758 üzenetére
Melorin: Én hidraulikust vennék, jó a BB7, talán az egyetlen értelmes mechanikus tárcsafék, de azért egy 4 dugattyús Shimano minden tekintetben jobb. Nyilván a hidraulikus szerelése kicsit macerásabb, de egyrészt eléggé megbízható a Shimano, másrészt a légtelenítése sem agysebészet. És a hozzá való cuccok sem megfizethetetlen kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Tárcsaféket szeretnék előre de nem tudom, hogy érdemes-e még mechanikusba invesztálni vagy inkább egyből hidraulikusat vegyek. Megszeretném adni a módját, tehát nem valami olcsót vennék. Régóta szeretnék már tárcsafékes biciklit és most végre van rá módom.
Ti mit gondoltok erről? Egy Avid BB7 legyen vagy valami 4 dugattyús Shimano?
A mechanikusnak gondolom az a legfőbb előnye, hogy a bowdent könnyebb szerelni és beszerezni és spéci eszközök sem kellenek a szereléséhez. Ezen kívül mi megfontolandó a választáskor?[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #194756 üzenetére
-
Ringman
nagyúr
Szabadidős bicajozás lenne kerékpárúton, nem nyugdíjas tempóban.
-> fitness bike, teleszkóp nélkül, merev villával.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #194753 üzenetére
Már elfelejtettem mire vársz, de biztos megéri.
mobal...nincs annak semmi baja csak engedett az ütésnek, hogy ne a váltó kelljen engedjen, szépen vissza kell húzni a helyére.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #194692 üzenetére
Az én bringáim is csúsznak kb. 2 hónapot, vagyis most így néz ki a dolog (április vége helyett most tartunk június közepénél). Legalább már minden kis bisz basz megjött hozzá kínából Plusz a Magic Mary előre, Stamp 1 pedál, Fidlock kulacs, meg a Tannusok a tubelesshez (ez nem a könnyű tubeless felállás lesz).
-
MODERÁTOR
Tegnap bénán sikerült megtáasztanom a bicajt, mire felvettem a cipőmet eldőlt. A váltós oldalára esett de úgy, hogy a váltó tartó fül elgörbült. Nagyon örülök neki...
Ha csak ennyi a probléma nem zavar de ehh... hogy ezek ennyit bírnak?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #194750 üzenetére
Ha nincs benne a lánc úgy nem gáz.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ösztönzés.😳😖😫
-
polonic
félisten
Rátaláltam a hibike-ra. Ezt az üzletet nem ismerem. Azt látom, hogy ez is német. Info róla? Megbízható, mint a többi javasolt?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #194743 üzenetére
+6030D...voltam egyet aszfalton, ott a sztráván (zasszonyos bohóckodás), de úgy tűnik nem volt elég neki ...amúgy nem vészes, olyan mint egy lassú defekt, amilyenhez viszont volt már időm hozzászokni az idén. Tudom hol ereszt, a felni toldásnál 2 oldalt a gumi mellett amolyan apró, vékony csíkban felfele kígyózó mikróbuborékokat, már megkerestem a kádban. Stan's van benne, állítólag abban is van valami bizbasz. ...majd csak eltömíti előbb utóbb.🤭
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #194742 üzenetére
Tekertél vele azóta, hogy összeraktad? Ha nem, akkor 3 bar, irány az aszfalt. Annál jobban semmi nem rázza össze.
A töltögetés miatt ne izgulj, ez nem olyan mértékű, hogy havonta figyelni kell. Nekem talán ha kétszer lett utántöltve az elmúlt 4 évben kerekem, abból egy volt olyan defekt, hogy elment a levegő 2 mp alatt.
Ugyanígy majd szêpen el fogod hagyni a belsőt meg a kukacot, elég a pumpa. Azt se te fogod használni.
Nyilván ha valaki az elhagyott erdőben teker, az vigye, de itthon azért cipelni naponta, hogy két évente egyszer szerelj (telefonos segítség helyett)?Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #194742 üzenetére
A felniszalag ha valahol nem ragad rendesen, ott szokta engedni a levegőt, meg a szelepek mellett, utóbbit esetleg megbikázhatod jobban (kézzel, ne fogóval). Ha sehogysem jó, ereszd le a gumit teljesen és a felniszalag illesztésénél bekenheted tejjel a gumi peremét . Szerintem 2-3 kör után lehet helyrejön magától. Ami még nagyon sokat segít defektek esetén is, az a gumireszelék, én régi V fékbetétről szoktam bele reszelni. A drágább tejekben szoktak lenni gyárilag szálak és apró golyócskák, de én sajnálok tejre sok pénzt kiadni, gumit meg gyakran lusta vagyok reszelni, ezért fogom kipróbálni a kék Bontrager tejet. Állítólag abban vannak ilyen kis bizb*szok és szénné van dicsérve a tej netszerte, elvileg nagyon jó, meg megfizethető is.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #194740 üzenetére
Az jó...a sok kivétel, betevés volt ami végül betöltötte nekem a poharat a defektjavítások mellett/kapcsán, féltem végül már attól is, hogy elcseszem valamelyik átmenő tengely fogadó menetet, ennyiszer normális esetben 5 év alatt nem veszed ki/teszed be a kerekeket. Amúgy az első még mindig lassan engedi valahol a levegőt (gondolom ugyanott a felni toldásnál), így lehet adok majd neki még 20 ml tejet.🤔
-
drr
őstag
válasz Hasaggymeg #194738 üzenetére
Megtörtént!
Köszi a tippet! -
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #194729 üzenetére
Nem kell kivenni a kereket, teljesen felesleges
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
drr
őstag
zsocy, Hasaggymeg
Simán vinném a 900-ast, de sajnos nem lehet kapni
Köszi a válaszokat! -
Erwinke
aktív tag
Szep napot!
Abban szeretnek segitseget kerni,h milyen bicikli szallitasi modot ajanlotok?
Van az 5.ajtora valo felhelyezes, huzatos es tetore helyezheto.
Tracking biciklikrol van szo.
Koszonom, tisztelettel Ervin
-
J.C.G.
aktív tag
válasz borix #194707 üzenetére
Nekem megérte a készlet, mivel azt se tudtam, mihez milyen szerszám kell pontosan. Rose-ról megrendeltem az állvány + szerszámkészlet kombót és azt használom azóta is. Ami jól jött: hollowtech 2 hajtóműhöz, BB csapágy leszedéséhez szerszám, a pedál összehúzó bizbasz, a kazetta és féktárcsához való kulcs, láncoskulcs, és a nagyméretű gumileszedő. Ja a pedálkulcs is hasznos volt.
-
zsocy
őstag
A két Decás bringa jobb vétel, azok közül venném azt ami jobban passzol majd a felhasználási módodhoz. Viszont én megnézném monti vonalon az st540-et, a Riversideból pedig a 900-ast, azok ugyan drágábbak, de nem véletlenül, és a Capriolo árának így is alámennek.
116 kilóval picit már oda kell figyelni mit veszel, a legtöbb gép 120 kg max terhelést ír. Nem fog szétesni, csak lehet hamarabb kopik. -
drr
őstag
válasz Hasaggymeg #194532 üzenetére
Rendben, akkor véleményeket szeretnék kérni. A kínálat ultra szegény 160e környékén, gyakorlatilag semmi nincs készleten. Mi a vélemény erről: [link] , ezt szép kártyával tudnám fizetni... De megér e ennyit?
Dechatlonban sincs semmi készleten. Ezek egy árban vannak. Ezek közül melyik ajánlottabb? [link] [link]
Szabadidős bicajozás lenne kerékpárúton, nem nyugdíjas tempóban. Heti 2-3 alkalom futás helyett.
176cm, 116kg. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz balintbaba #194725 üzenetére
Hát amikor már pl. szarrávered a kereket, akkor majdnem triviális mivel kell keccsölj az erdőben ahhoz, hogy hazajuthass.
6030D... mikor 3ról leengedtem üzemi nyomásra jött a tej, pedig fent volt a szelep.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #194729 üzenetére
Amíg fújásnál spriccel a szelep, addig jó.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #194719 üzenetére
+ZolkoW... jó lenne ha nwm kellene ezért kivenni a kereket. ... eredetileg beletöltöttem 100 ml-t, nem tudom mennyi kenődik szét a gumiban, gondolom maradt annyi, hogy még lötyögjön. 🤔 Egyelőre tartja a nyomást, bár nem mértem, de tapintásra benne van az a 2/2.2 elől, hátul.
-
balintbaba
tag
A tubeless témához: Ma egy kicsit túl ambiciózus voltam, sikerült az Angelika-forrásnál (Velencei-hegység) egy köves, gyökeres kaptatón elesnem. A hátsó kerékben akkora nyolcas lett, hogy épphogy elforgott a kerék a láncvillák között, a tubeless rendszer pedig elkezdett leereszteni a szelepnél, ilyen belsős rendszernél biztos nem lett volna. Jellem erősítő volt a full saras gumiba belsőt tenni, utána pedig hazatekerni Fehérvárra. Nehéz műfaj ez a biciklizés, országúton sokszor halálfélelem, terepen meg ez, mondjuk így jár az ember, ha balfasz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #194706 üzenetére
Már többször mutattam, hogy létezik kormányvégbe dugható tubeless javító szerszám, elég egyszerű és súlya sincs, belsőt meg eddig is vittél. De outin lehet én sem alakítanám át, mert gondolom ha a gumiba nyomsz egy kukacot, minden kerékfordulatnál ütni fog .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
vallas
őstag
válasz INTELligent #194708 üzenetére
ÉN a legolcsóbb aldis görgővel "toltam" végig a telet, + kellett hozzá egy garmin pedálfordulat+sebesség szenzor, és decás görgős gumi. Ez 45 ezer volt+ a Zwift előfizu 15 euróval/ hó... ja meg egy pulzus pánt az is decás így akkor 55-körül volt, de a szenzorokat ugye most is használom...
Arra készülj fel, hogy ezeken a nehézség állítás az esetleges, legalább is a aldis-on az, én nem is nagyon állítottam, hagytam az alapon, úgy hozta leginkább a biciklizés érzést, ha nehezebbre tettem, akkor nagyon lehetett érezni a mű ellenállást. Max váltogattam hátul, de azt sem sokat.... legalább kopott a kicsi hátsó sor is...
én speciel tervezek egy interaktív okos görgőt, amibe csak belerakom a bicót a hátsó kerék nélkül, és szimulálja a szinteket..... egyenlőre az elite-t látom a legolcsóbbnak, majd meglátjuk mi lesz nyár végén.....
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
parkr
őstag
Homokot mivel lehet kimosni a láncból?
brigéciol nincs most, mosogatószer vagy ultraderm jó lehet? -
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #194715 üzenetére
nem, csak ha kiveszem, vagy esetleg megforgatva hallani némi hangját a folyadéknak, ahogy lefolyik, de igazából kézben (kiszerelve, megrázva) érezni.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #194715 üzenetére
Emeld meg kicsit a bringát és rázd meg fel-le irányba, fogod hallani hogy "milyen hangja van" 1-1 deci lötyi lötykölődésének. (a mutatvány megkezdése előtt álljon pár percet a bringa egy helyben).
A Stans lötyi nagyon tartós (én is ezt használom évek óta), de nyáron a melegben kicsit gyorsabban száradnak-párolognak ezek a folyadékok.
3 hónap múlva tölts rá 40-50ml/kerék adagnyit és idén már nem kell vele foglalkoznod, ha nem lesz olyan defekted ahol nagyobb mennyiség távozik a kerekekből. -
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #194717 üzenetére
és nyerget nyeregszárhoz...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz k.zoltan83 #194716 üzenetére
Tudsz állítani dőlésszöget, és nyeregcsövet a vázhoz veszünk, nem a nyereghez.
-
k.zoltan83
újonc
sziasztok,
ehhez a típusú nyereghez tudtok ajánlani egy megfelelő nyeregcsövet?
https://www.decathlon.hu/kerekpar-nyereg-trekking-500-id_8315963.html
dőlésszöget tudok állítani a végén?
-
parandroid
félisten
Alapozás mellett szinte bármit lehet csinálni. Nekem a 115-ös körülire állt be az alapozós pulzus az okosgörgőn, 80 körüli pedálfordulaton, 120 watt körüli teljesítménnyel, természetesen síkon. Ez kb 30 kmph (ugye se szembeszél, se forgalom, se kereszteződések, meg szinte teljesen sík a terep). Ezzel kb ki lehet menni a világból, félálomban. Covid utáni regenerációhoz ideális volt, több, majdnem 2 hónapig toltam minden nap, a második hónapban azért mentek kis trükkök is bele.
Ha rendes edzést csinálsz, akkor viszont koncentrációt igényel: figyelned kell az instrukciókat, benne maradni a kívánt tartományban, és az emelkedők is hamar kirántják az embert zenből: bizony, váltani kell, vagy nem fogod tudni lenyomni a pedált…
Recovery ride-ra ideális még (lásd első bekezdés), illetve én nagyon szeretem a lankásabb, egyenletesebben terhelő terepeket benne, ahol van azért szint is, de csak hogy megtörje a monotonitást, és kicsit meg lehet tolni a teljesítményt olyan közepes intenzitáson.
Intervallumokra is marha jó, kb mint a spinning, de az iszonyatosan megterhelő, vagy csak szokni kell, mindenesetre készülj fel, hogy ledobaz vagy 2 liter folyadékot egy fél óra alatt, ha rendesen nekifekszel.
Törölköző, ventilátor, odakészített folyadék mindenképpen kell, ventilátor lehetőleg minél nagyobb lapáttal, mert nem a levegőszállítás teljes mennyisége számít, hanem hogy minél nagyobb felületen kapd, inkább lassabban. Nasit én nagyon ritkán tolok, de ez nálam sajnos mindig így van, be vagyok edzve a hosszabb terhelésre is kaja nélkül, szóval 1,5-2 óra nem téma, meg ugye itthon nincs az, hogy beüt az eléhezés, és akkor még haza kell érni.
Én is végiggondoltam azt, amit te, és arra jutottam, hogy mivel főleg országútizásra akarok felkészülni vele, nekem mindenképpen kelleni fog az interaktív rész a változatosabb edzések miatt, és nem bántam meg. Ha csak szinten tartáshoz kell, meg téli alapozáshoz, akkor nem feltétlenül. Alapvető koncentráció folyamatosan kell hozzá, youtube még oké lehet, vagy hangoskönyv, de nekem a sorozatnézés vált be igazán, akár pc-ről (nálam a tv-re van kötve, és van hozzá egy tapipados bt bill), akár okostévén netflix-szel. Sima tv-nézés is jó lehet (nekem az kiesik, mert utálom a tv-t), vagy zenehallgatás (esetleg klippek, ha van yt prémiumod, ellenkező esetben több a reklám, mint a videó).
Ahogy egyébként jelnleg áll a piac, ha valami komolyabb cuccot veszel, szinte biztosan el is tudod adni ugyanannyiért, ha nem jön be, olcsó cuccoknál más kérdés, ott nagyobb a választék. Én 2 hónapot vártam a Flux S-re (közvetlen tacx-os (garminos) rendelés), ár épp vettem volna egy korábbi modellt használtan kb ugyanannyiért, amikor végre megkaptam az emailt, hogy küldik. Persze ez ősszel volt, amikor mindenki görgőt venne, főleg covid idején…
p
-
sz_abika
addikt
#Zwiftdummyittis
Próbáltam másutt és alapvetően ha edzésre használod elég a sima görgő,
(de lehetőleg olyan amit a Zwift támogat) , ((az én régi Elite-m nem támogatott, de van rajta wattmérő és megtaláltam azt a játékban ami +/-%al hibahatáron mozog és használható))
viszont versenyezni nagy hátrány jelent és a gurulás sem fog menni, neked mindig hajtanod kell majd.
Az én csirkelábaim nem elég a toast megpirításához se, viszont ha jobb erőben vagy akkor készülj fel rá hogy megdöbbentően hangos lesz, főleg egy zárt szobában. Egy flat 200W szerintem már elviselhetetlen hosszabbtávon, itt jön be a direktgörgő inkább.
Ja és a szomszédok is szeretni fognak , de fülhallgatóban nézve a Giro közvetítéseket nem kell ezzel foglalkozniPSN: xszabikax
-
xy.zsolt
őstag
Vegyél használtat olcsón....ha nem jön be ősszel ugyanennyiért biztosan eladod. Szabad görgőt ne vegyél ha ennyi mással is szeretnél foglalkozni közben.
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #194688 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy amíg jól érezhetően lötyög bennük a tej, addig oké, aztán ha ez gyengül/elmúlik, akkor töltés. Nem mindig kerül a kezembe a kerék kiszerelve, pedig úgy lehet könnyen tesztelni, de szóval... nem tudom, 3-6 hónapnál gyakrabban biztos nem töltöm.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
6030D
őstag
Sose zwifteztem, de azt úgy képzelem el, hogy ha azt csinálom, akkor arra kell koncentrálni, nem mondjuk a yt-ra.
Illetve ha nagyon az érdemi edzés felé akarsz elmenni, akkor meg eleve csak a szemed az órán, és kész. Könyvet felejtsd el, a 6 fokos pincében, rövidgatyában is úgy izzadtam, mint kint, nyáron.
Én mindenkinek először az olcsó görgőt javaslom, aztán ha bejön az egy helyben tekerés, akkor lehet fejleszteni.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Csokicsibesz
tag
Ez nem a görgőtől függ, hanem inkább az edzettségedtől.
Érdemes azzal számolni, hogy az elején eléggé kell koncentrálnod ahhoz, hogy egy meghatározott pulzus zónában maradj. (Feltételezem alapozós zóna) Egy ivással simán ki tudsz csúszni a zónádból.
Ha az alapok megvannak, akkor utána már szabadon tudsz közben hallgatni, meg nézni dolgokat.
Telefonáláshoz szerintem a klasszikus görgő annyira nem okés, mert a guminak azért van hangja.
Szerintem nem érdemes egyből egy drágába beruházni, mert nem mindenkinek jön be a görgőzés. Eléggé egyénfüggő ez a dolog.
Azzal érdemes számolni még, hogy egy ablak vagy egy ventilátor legyen a közelben, mert ha a szobába nincsen légmozgás, akkor pillanatok alatt iszonyatosan le fogsz izzadni. -
INTELligent
senior tag
Ismét görgő kapcsán kérdeznék. A hagyományos-interaktív-smart kérdéskörben lennék kíváncsi a éleményetekre.
Jelenleg ahogy el tudom képzelni, hogy milyen körülmények között használnám a görgőt, az a következő:
- telefonálás
- online előadás hallgatása
- podcastek
- YT videók (pl GMBN, GCN - itt mondjuk a GCN Training csatornája is szimpatikus)
- valami ilyesmivel rögzítve mondjuk esetleg olvasni (nem tudom, ez mennyire menne)Ezek alapján én bőven ellenék egy hagyományos görgővel. Szerintetek, ha sok olyasmit szeretnék csinálni, ami alapvetően koncentrációt igényel, akkor lehet értelme a komolyabb darabokban gondolkodni? Ti hogy látjátok? Mert a zéró tapasztalatom alapján nem tudom, hogy így lehet-e hozzáadott értelme annak, hogy mondjuk Zwifteljek egy interaktív görgőn (habár minimum a tech része vonzó számomra).
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #194688 üzenetére
Le is írtad a lényeget, hogy miért nem erőltettem outin ezt a TL story-t. Ennyi kacatot én nem cipelek.....inkább cserélek belsőt. De elnézve az idei szezonod neked jó döntés ez.
-
Friczy
senior tag
válasz bringasisti #194687 üzenetére
Én valamikor még tizensok évvel ezelőtt vettem egy hasonló szerszámkészletet, szerintem - ha csak az általam használt szerszámok árát megnézem egy külön-külön beszerzéshez képest - jobban jöttem ki az egyben megvásárlással. Persze ez attól is függ, hogy pontosan milyen bringád van, amikor megvettem, szinte minden benne volt, ami kellett a bringámhoz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz arcitec #194702 üzenetére
A közösség ereje. A strava-n van minden bringás-szaladó ismerős, a Connecten csak néhány. Kb. olyan, mint facebook helyett hi5-öt használni és csodálkozni, hogy egy ismerőst sem érek el messengeren .
-
arcitec
addikt
Sokan használtok Garmin készüléket. Én a Connect_Garminra töltöm fel, ami ingyenes.
A Stravát miért használjátok akinek Garmin készüléke van,pláne, hogy annyi negatív kritika éri? Speciel nekem teljesen megfelel a connect Garmin,[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz parandroid #194660 üzenetére
azért a leghasznosabb dolgokat az ember ingyen is eléri kis megkötéssel, látod a szegmenseken az idődet, visszamenőleg is,ugye csak párat(azt is mobilon-pc-n már egyet se) de tudod irkálni az még mindig olcsóbb
másrészt van az elevate böngészős kiegésztő, azzal azért egész sok extra dolgot látsz az ingyenes straván is,persze jó lenne ha a szegmensek rész teljesen ingyenes volna, és inkább tennének több funkciót a stravába..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest