Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrisbandi
őstag
válasz borix #195498 üzenetére
OK.
Neki egy merev villanyos montira kellene kényelmesebb ülés.
Innen indult.Azok váza különösen merev.
Erre lett ajánlva a minél szélesebb és párnázottabb, koca bringázáshoz.
De lehet olyat sem akarSokat tekertem anno merev bringákon, kényelmetlennek találtam.
A végső megoldás az össztelós lett, azóta nem fáj semmim. Kizárt, h visszaváltsak merevre.[ Szerkesztve ]
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Toobee
veterán
válasz parandroid #195461 üzenetére
Jelen. Úgy két hete hagytam el a Specialized kulacsomat (ezt ajánlom egyébként, legjobb kulacsom - volt -) egy ilyen tartóból
-
borix
őstag
válasz andrisbandi #195483 üzenetére
A túl kényelmes meg puha nem jó a keményebb a jó ez kicsit már túl lett tolva.
Felhasználás és egyén függő.
A videóban is említi felhasználás függő, hogy hová esik a testsúly úgy vannak kialakítva. [link]
Egy trekking nyereg nyugodtan lehet párnázottabb mert abban kényelmesebb egyenesebb testtartásban tekernek akár 6-8-10 órán keresztül és a testsúly nagyrészt hátra esik.
Vannak városi bringák amin szinte egyenes háttal tekernek mondjuk nem sok kilométert, azok nem véletlenül párnázottak.
Ballonosabb gumik csillapítják az utat, vékonyabb gumival 6-7 báron tekerj trekkingel 6-8 órát meglátjuk a keményebb nyereg hogy fok esni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz STC Speed #195474 üzenetére
ha meghúztad a kupakot, akkor akár el is távolíthatnád, a rendszert össze a kormányszár csavarjai tartják
beállításnál nem arra koncentrálsz, hogy mennyire forog a kormány, hanem, hogy lötyög-e még a villa (féket behúzva, kerékpárt előre-hátra mozgatva érezhető) ha már nincs kottyanás, akkor rászorítod a stucnit a villanyakra, és nyertél.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
G@ben
addikt
válasz andrisbandi #195495 üzenetére
Félreértette? Nem én mondtam, hogy ott tessék meghúzni és kész, hanem lötyög, oldd meg! Ha utána sem jó, akkor kicsit jobban megvizsgálom, hogy mi is lehet a gond. Legalábbis így kéne lennie szerintem...
[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
andrisbandi
őstag
válasz G@ben #195491 üzenetére
#191852 cettlee
a kazetta kotyoghat valamennyit? ki-be lehet mozgatni de elhanyagolhato, talán fél mm. a végén a lockring atomra meg van huzva.
12es deore#191860 cettlee
>>> közben rákerestem a "problémára" és teljesen normális, freehub play.Mivel "normális Shiminél" a tengely irányú kotyogás, ezzel szokott találkozni a megijedt felhasználó, és a szaki is, ha igazítani kell.
Szerintem félreértette a szerelő mi a feladat.
Lehet nem is találkozott még tengelyre merőleges kotyogással.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
petipetya
nagyúr
Mennyi az ideális keréknyomás? MTB, 26-os kerék, 19-es váz, 70kg-os testsúly.
"nincs rá lezsóidő"
-
G@ben
addikt
válasz Hasaggymeg #195490 üzenetére
Ki tudom hámozni a dolgokat, szerszámom viszont nincs hozzá, úgyhogy a kerék kivételéig meg tudom oldani!
-
-
ZolkoW
őstag
Ja, és kéne jegyzet montenbájkozásból, holnap lesz verseny
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
+1 erre a tartóra, ilyen lenne mindkét bringámon, ha nem kaptam volna a Trek eladójától két karbon Specit, amiket egyébként kevésbé kellemes használni, főleg hogy jobb oldalról nyílik mindegyik, de a nyeregvázcsövön ez ugye a fordított irány . Azért tartottam meg mégis őket, mert lehet az aljukra csavarozni szerszámosdobozt, és ezt még valamikor ki akarom aknázni, mert tetszik az ötlet. Meg azért nem rosszak, de az Elite az praktikusabb.
-
G@ben
addikt
válasz Hasaggymeg #195486 üzenetére
Ezt majd megnézem, hogy mi mozog vele, de asszem megnézetem egy másik szerelővel is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz G@ben #195484 üzenetére
Hát persze, hogy nem a kónuszon húzott (3) egy negyedet, pláne, hogy annak semmi köze a kazetta (11) kotyogásához melyen a sor van. Ha az lett volna laza akkor kerék kotyogott volna. Amúgy a 10-es alatt, a 11-es jobb oldali mélyedésében is van egy kónusz, melynek belső oldala kónusz, külső meg a 4-es golyók golyópályája. (első a sorban [kép] )...de persze azon sem húzhatott, annak nagyon kicsi a hézagolása.
Bár sokszor szedtem szét, nem emléxem mi van akkor ha a 12-es alátétet hagyod ki, nem-e fexik fel a 9-es kazettatest rögzítő csavar menete túl korán lazán hagyva a kazettát. ...ha a sor rendesen van feltéve, vagyis mondjuk kivéve a kereket és kotyogtatva a sort, nem mozog vele együtt a rögzítő anya (az a fekete, belső fogazású feliratos gyűrű) mást nem tudok elképzelni amiért még mindig kotyoghat. Ha vele együtt mozog a sorrögzítő anya, vagyis látod, hogy mozgatva a sort mellette a fogazatnál változik a hézag, akkor vagy a kezettatest (11) nincs rendesen rögzítve az agyra, vagy maga a kazettatest sz@r és saját belső hézagolása ilyen gyatra, vagyis belsejétől (középső) mozog el ennyire a héja (leghátsó) , melyen a nútok, és a sor van. [kép][ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
eddie1978
senior tag
575-től van két nyári országúti nadrágom és három mezem. Egy nadrág varrását már kellett velük javítattnom. Maradok a Castellinél. Azok hibátlanok.
-
G@ben
addikt
Amatőr kérdés:
múltkor mondtam, hogy sugárirányban mozog a kazetta. Megnéztem a robbantott ábráját és az ugrott be, hogy a szerelő nekem a kónuszokról mesélt, hogy negyed fordulatot húzott rajta, többet nem mert, mert akkor valami törik. Viszont javítsatok ki, ha tévedek, de az ábra alapján nem a kónusz, hanem a 9-es alkatrész határozza meg, hogy a kazetta mennyire áll stabilan, nem?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
andrisbandi
őstag
How to Make Your Electric Bike More Comfortable
- Jól elmondja a lehetőségeket.A "túl kényelmes nyereg" az amit most szeretnél kipróbálni.
Ez túlpárnázott és túl széles.
Rövid távra való, nem sportoláshoz.
Ez szétoszlatja a terhelést az ülőcsontokról.
Sok órás/sportos tekeréseknél azt jelenti, h mindenhol nyomni fog, mert nem arra való.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
szkink
aktív tag
Arra gondoltam,mivel nincs rajta körbe a perforáció,és így nem fogja megfelelően a tartó,nem eshet ki esetleg,de akkor ezek szerint stabil.
#195460 Zanik : +1 szerintem is kelendő termék lenne (meg kell csinálni)
#195475 bszg@ : Na én is ezt untam meg,mivel nem egy nagy összeg és már ketten is azt mondjátok hogy rendben van talán teszek egy próbát.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz STC Speed #195474 üzenetére
Csak annyira kell húzni, hogy még könnyen forogjon a kormány, de ne kotyogjon, az igazi rögzítést amúgy is a kormányszár csavarjai biztosítják.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
zsocy
őstag
válasz dbala #195476 üzenetére
Két Gesu mezem is van, azok nekem is régóta bírják. Bár érzésre az anyaguk is masszívabb, valahogy nehezebb mint a Castellinek, de jól szellőznek így is. Csak picit már elfáradtak az évek alatt.
Kiváncsi leszek az 575-re, bár valószínű rajtam nem ott feszül majd mint a feleségeden :) Hátha a hasi varrásnál erősebbek mint mellkason, gondolva a MAMIL célközönségre is -
Immy
őstag
válasz andrisbandi #195465 üzenetére
Selle royal lookIn moderate royalger
ezt a tipust néztem meg a mai nap. Amiben ilyen gél van. Most valahol azt olvastam h túl kényelmes se legyen mert az megint nem jó a popsinak. Esetleg jobban járok ha szettbe veszem a nyeregcsővel?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
dbala
tag
válasz zsocy #195428 üzenetére
Köszi az infót. Most én is Castelli-t rendeltem.
Az 575-el családon belül nincs jó tapasztalat. Feleségem felsője elég gyenge minőségű és a varrás is elengedett pár helyen, pedig rajta nem feszül úgy a mez mint rajtam.
Szerintem a Gesu jobb minőségű, abból van olyan szettem ami több mint 3 éves. Egy-két bokor miatt jött már ki belőle cérna, de az nem a mez hibája. -
bszg@
tag
válasz szkink #195448 üzenetére
Én is meguntam, hogy a kulacs tartalma a középcsapágyhoz folyik, odamosva a port, ezért elhatároztam, hogy addig vásarolom a kulcsokat, amíg nem találok cseppmenteset.
Így találtam rá a Mézga által linkelt SKS-re, tudom ajánlani. Van fél és háromnegyed literes is. Annyi hátrányát tapasztaltam, hogy amikor tele van, kinyitáskor egy harsány pukizásra emlékeztető hangot ad, erre azért fel szokták kapni a fejüket a sporttársak. -
STC Speed
őstag
Hello!
Na köszi szépen skacok a stucni/kormányszár beállításhoz a segítséget, egy 10mm gyűrűt kivettem és 5mm raktam a helyére, így már rendben van, végre mehetek vele
Amúgy az oké, hogy nem kotyog a csapágy stb, de nyomtatékkulcs nélkül mikor jó a felső csavar meghúzás mértéke?
(ha erősebben húzom meg akkor a kormánynak egyre erősebb "tartása van", tehát nem mozog egy uj pöccintésre sokat, bár ha elengedem a kormányt jól jön ez , + olyat is láttam, hogy a hézagolókat nehezen,de eltudjam forgatni, igaz ez?!) -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Rigormortiis #195472 üzenetére
Lehet csúszik a bowden a becsípésnél azért állítódik el a váltó illetve lazul a bowden.
-
Rigormortiis
veterán
válasz bringasisti #195471 üzenetére
Passz, igazából csak érzem és hallom, de nem látom 😀 Talán fontos, de nem akkor csinálja, amikor kiállok és belefeszülök, hanem kicsi nyomatékon.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
bringasisti
őstag
válasz Rigormortiis #195466 üzenetére
Az nem lehet hogy nem a lánc ugrik hanem a rotor ?
BENEFON DELTA--------N8
-
Rigormortiis
veterán
válasz bringasisti #195468 üzenetére
Alivio M4000. Még nem zavaró, ritkán csinálja. Az első váltó bovdent már többször meg kellett feszíteni.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
andrisbandi
őstag
A váltó tartó fül szokott lelazulni.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
bringasisti
őstag
Milyen ár kategória? Jól van beállítva a váltó?
BENEFON DELTA--------N8
-
INTELligent
senior tag
Nem lehet, hogy csak a váltó állítódott el? Mert 500km azért kicsit kevés...
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Rigormortiis
veterán
Létezik, hogy kb 500 km után nyúlik a lánc? Még egy hónapja sem vettem meg a bringát de most elkezdett nagyon ritkán ugrani egyet egyet a hátsó fogaskerekeken.
-
andrisbandi
őstag
Itt lehet szűrve válogatni; ebike.hu
- Ha valamelyik megtetszik, lehet meg tudják itt szakérteni, ha nem találsz tesztet róla.Szoktak az itteniek ebay-en pl vásárolni, de inkább a drága fajtákat, szinte újonan, sokkal olcsóbban.
Neked szerintem bármelyik komfort/túra/trekking nyereg jó lenne. 10-20 ropi kb az áruk.
-
Immy
őstag
válasz andrisbandi #195422 üzenetére
Köszönöm válaszod.
Igen az össztelós jó lenne csak dupla annyiba került volna
Sportolástól még messze vagyok, sokszor gyereküléssel megyünk és ilyenkor az elektromos rásegítés NAGYON hasznos tud lenni
huh azért vannak szép árak 70k egy ülésért?
Selle SMP Stratos nyereg
Anno az első bicajomat 21k-ért vettem. Igaz teljesen más igények voltak anno.Szerintem alapból nagyon széles gumi van rajta. Most nem vagyok otthon de hamarosan megnèzem a pontos típust.
Valahol azt olvastam hogy már nem is szivacsot hanem gélt tesznek bele. Azok jobb ülések?
Szerintetek ilyet érdemes használtan venni?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
parandroid
félisten
Nekem az összes biciklin mára a standard az elite custom race tartó, ha te abból bármilyen terepen kirázod a kulacsot, az azért nem kis teljesítmény. A Camelbak Podium szopókája amúgy elfordítva zár-nyit, ha bezárod, nem fröcsköl.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Zanik
addikt
A nem bringás kulacsokkal ugye az a legnagyobb gond, hogy nem passzolnak a szabvány 74mm-es átmérőre tervezett kulacstartókba. Erre jó esetleg az állítható átmérőjű Topeak Modula Cage II. Sokan nem szeretik amúgy a csutorás megoldást. Egy standard 74mm-es, nem csutorás kulacsnak nagy sikere lenne szerintem.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #195454 üzenetére
Páran itt sírunk, hogy Rocket Ronból 57-es mellett nincs 60-as méret is . De szerintem gumifüggő is, haverom bringáján az 55-ös Trail King szélesebb, mint a 57-es Schwalbe gumik, az 57-es Maxxis Rekonom szintén. Azt nem tudom, hogy szélesebb felnin mennyire változik a gumi szélessége, mert a haveri körömben mindenkinek 19-21mm felnije van.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Friczy
senior tag
válasz dbala #195426 üzenetére
Vettem náluk néhány mezt, hogy úgy nézzek ki, mintha protour versenyző lennék (enyhén pocakosan 60+ évesen nyilván könnyen összetéveszthetnek velük )
Akkor még nem így hívták őket, de ugyanaz a cég. Szerintem jó anyagból készülnek a ruhák, és bár egyet egyszer kellett javítani (egy helyen elengedett a varrás), alapvetően jó minőségűek a ruháik. -
Friczy
senior tag
válasz parkr #195415 üzenetére
Egy szegmensen én is lettem local legend, de már elmúlt olyan ez, mint a gyíkká változtatás
Mondjuk kettőnél többször mentem arra, meg még sokszor, amikor nem volt feltéve a Garmin a bringára. Elég rendszeres útvonal, szóval ha nagyon akarnám, be tudnám biztosítani magam, de teljesen hidegen hagy -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz polonic #195440 üzenetére
Azt a különbséget már csak jjeahh kolléga képes érzékelni.🤭...amúgy is felnitől függ, egy szélesebb felnin a vékonyabb gumi is jobban szétterül.
#195453pomk...ide meg leginkább 6030D kolléga hozzászólása illik. Nem lesz könnyű dolgod, csak szerencsével találhatsz pont ínyedre valót ebben a posztkovid időszakban.
[ Szerkesztve ]
-
szkink
aktív tag
válasz ZolkoW #195449 üzenetére
Szerencsés vagy,nagyon én sem akarok belemerülni,más nem lesz be ragasztom a szopókát aszt joccakát
#195450 Mezga Aladár : Köszi,amiket használtam azokra is azt mondták hogy csepp mentes
#195451 andrisbandi : Az ilyen megoldásokat kerülném
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
Régen dekás termosszal (kívül belül fém) erdőztem. Egy gumipókkal volt beleszorítva a kulacstartóba. Kicsit csöves megoldás, de működött.
-
ZolkoW
őstag
Egyébként régen mindig a porvédősöket szerettem, aztán már nem öltem bele annyi energiát, meg kaptam ilyet két rendelésemhez is ajándékba, és azóta ezeket használom legtöbbet. Semmi extra, Elite gyártmányú, és még nem folyatott. És beteszem a mosogatógépbe..
-
szkink
aktív tag
válasz 6030D #195432 üzenetére
Mert unom,hogy rázós terepen nincs az a (csöcs) ami ne folyatna,és nem is használom akkor meg minek
#195433 ZolkoW : Hogy nincs rajta (szopókás rész) és ahogy írtad "azok tuti nem folyatnak"
#195434 andrisbandi : Köszi,kicsit drága és kár hogy csak 500ml,de ha nem lesz más ez megfelelő lesz.
#195436 peterkeT: Ezeket ismerem kösz,kérdés mennyire maradnak a helyükön egy rázósabb terepen.
-
-
polonic
félisten
válasz velizare #195444 üzenetére
Igen, tudom. Sajnos nagyon drága.
Viszont nem annyival nehezebb.A raceguard védelem 4-es szintű és szerintem azzal sokat nem nyernél. Nekem a 3-as szintű schwalbe gumit simán kiszúrja a királydinnye. A 4-essel is előfordulhat ez szerintem. Oda akkor kéne még valami lötyi is a belsőbe szerintem.
-
itouchfan
senior tag
Szerintem jó a cross-trekking vonal, általában ezt szokták ajánlani. Azt, hogy mit és hol tudsz venni, azt nagyban meghatározza az, hogy hol fogadnak el SZÉP-kártyát és hogy melyik boltban van készleten a kiszemelt modell és abból van-e méret. Úgyhogy mivel teljesen fel van borulva a piac, leginkább ezen szempontok alapján érdemes keresni, és amit szoktak még javasolni a topikban, hogyha így, a leírt módon találtál egy konkrét bringát, ami van készleten stb, akkor azt linkeld be és majd megszakértik.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
nagyúr
válasz polonic #195441 üzenetére
az evo snakeskines, nehezebb is, cserébe viszont az atomtámadást is kibírja - azzal kb. csak felütni tudod a gumit. vagy kivágni, késsel. viszont 20ezer belőle egy darab. a performance kb. a felébe van.
@peterkeT, Hasaggymeg: köszi!
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
parandroid
félisten
válasz velizare #195439 üzenetére
Nyugodtan vedd. Kicsit haladósabb lesz, cserébe egy kicsit kevésbé komfortos. Attól is függ, milyen nyomáson használod éppen, meg hogy milyen a mintázat.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
polonic
félisten
válasz Hasaggymeg #195437 üzenetére
És 47-622 vs 42-622 esetében is él ez szerinted? Vagy itt nagyon minimal a különbség.
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #195437 üzenetére
trekking. nem nagyon megyek vele terepre. tegnap kaptam egy defektet a két gyerekkel hazafelé. belsőcsere egy bömbölő másfélévessel meg egy unatkozó kamasszal az út szélén nem volt mennybemenetel. 37esből látok mondialt raktáron, az meg örök élet +3 nap.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
arcitec
addikt
válasz parandroid #195436 üzenetére
Tavaly akadtam rá [Contigo] , számomra ez az ideális higiénikus kulacs, ráadásul ez tényleg 650ml. A Dechatlonban 05l -est vettem, a gyakorlatban vagy 04l
Apropó mily érdekes, mára ez is csak előrendelhető állapotban van. Igaz van bolt ahol a weboldal szerint vásárolhatói készleten van. U.I Pirosban van..
És igen állítólag a Camelback Podium egy príma kulacs, csak sajna védő kupak külön vehető és az is egy "sapka" csak. Ezért választottam a fentit, ami valóban működik is.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz velizare #195435 üzenetére
Attól függ milyen bringába és mi a cél vele. Kissé keményebbre kell fújni, gyorsabb lesz aszfalton, de kényelmetlenebb is és terepező tulajdonságai romolhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz szkink #195431 üzenetére
Camelbak Chute. De általában maga a palack testesebb, illetve menet közben nemigen lehet inni belőle. A szopókát én is utálom, egy higiéniai rémálom hosszabb távon. Nekem Camelbak Podiumok vannak, ez is szopókás, de elég szellős szerkezet, kinyitott állapotban mosogatógépben mosva elég megbízhatóan tisztítható.
p
-
nagyúr
622-42 helyett 622-37 mennyire vállalható?
-
andrisbandi
őstag
DEBOYO Thermo Bottle 500ml
képekCserélhető fejű, fém.
Termosz kinézetű lesz az egyikkel.
Erdőbe járós rombolóval használom, vízhez. A mellékíz mentesség miatt választottam. Tökéletes lett.Karcolódik a tartójától, de nem feltűnő az ezüst/fém színe miatt.
Nálam nem lötyög/nem zajos. Pont beszorul az össztelós vázba.[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
Ez mit jelent? Régebben árultak a dekában olyan színes kulacsokat, amik még épp beleerőltethetőek voltak a kulacstartóba, és csak csavaros kupakjuk volt, de jó széles szájjal, én sokat használtam azt is, de csak mert azok tuti nem folyattak. Biztos van azóta is más hasonló, csak azokat nem látom már, gondolom nem BPA mentesek, azért.
-
szkink
aktív tag
Használ valaki (csöcs) nélküli kulacsot,létezik egyáltalán ilyen kifejezetten bringához?Alternatíváim vannak a megoldáshoz,de hátha.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
arcitec
addikt
válasz gabor128 #195420 üzenetére
Ma már az az agydinamós kütyü kissé elavult és nem is lehet hatékony.
Végy egy min 5000-10000mAh bankot (Nekem 20000-es(is) van). Felpattintod a kormányra és már OK is. Akkorát kell vegyél, hogy az igényeidet egy tekerés-220V-os töltő közt kitartson. Vagy végy 2 nagyot stb, de mindenképp csak ezt tenném.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
zsocy
őstag
válasz dbala #195426 üzenetére
Én Castelli gatyát és felsőt rendeltem tőlük, gyorsan is küldték és a méret is stimmelt, plusz tényleg ők voltak a legolcsóbbak. Vissza nem küldtem semmit, de az sem lehet túl bonyolult. Nekem jó a tapasztalatom, szerintem nyugodtan rendelhetsz tőlük.
Most egy 575 mezt és ujjatlan aláöltözőt rendeltem az 575 webshopból, kiváncsi leszek a minőségre, mert a szállítási időben a Holoko eddig jobb volt. Mondjuk az 575 is tartja amit vállalt, nem telt még le a 15 munkanap.
[ Szerkesztve ]
-
dbala
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Holokol webshoppal? Ahogy nézem az áraikat, jobban megéri tőlük rendelni ruhát, mint pl a bike-discount.de-ről. Azt látom, hogy szlovák a cég, de visszaküldeni/visszavinni cserére a terméket lehet Tatabányára is. -
flash-
veterán
válasz itouchfan #195377 üzenetére
dehogynem.
nézzetek szakirányú előadásokat a témában, majd megtudjátok.
Ajánlom Fülöp Tibor előadássorozatát (yt)a fáradtság nem csak az edzés, hanem a stressz, plusz ugye a munka is beleszámít az is stressz.. lehet nem edz a full amatőr ember annyit mind egy profi félprofi,de mellette van munkája, bejár,dolgozik, otthon is van tennivaló, családdal is foglalkozik(persze a pro is foglalkozhat a családdal nem mondom hogy nem) ezt együtt kell venni.
és akkor még a pihenés,sokan nem alszanak eleget mert vagy munka után van edzés és így már később van a lefekvés,vagy munka után még a teendők miatt.
és nem mindegy hogy munka után megy az ember tekerni vagy mondjuk délelőtt 8-délig...
nagy különbség[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz Hasaggymeg #195404 üzenetére
Köszi, hajlok erre a Sram markolatra most! Igazából az olcsóbb gumi markolatokról csak rossz emlékem van, undorító mind.
peterkeT
köszi! árban lehet kicsit már sok ahhoz képest, amennyit most rászánnék. [Ezt] néztem, de gyanús hogy ez inkább kesztyűs használatra lett kitalálva. annyival jobb ez vajon mint a többi? mai megfogalmazással gravel-höz közelít a felhasználási szokásaim, főleg kesztyű nélkül, domináns mértékben aszfalton.[ Szerkesztve ]
meg
-
andrisbandi
őstag
e hardtail > too hard
Akinek megtetszik a villanyos és hasonlója van, az váltani szokott összetósra.A motor helyének kialakítása/annak nyomatéka/és a durva összsúly miatt komolyan le kell merevíteni a vázat. (Főleg sport célra, de jószívvel amúgy is) emiatt a fully ajánlható csak. Azok sokszoros árban vannak.
A te bringádnál én kipróbálnám a defektmentes/minél laposabb gumit. #193165
(Pár centi rugózásod lenne így hátul.)Lehetne egy széles, nagyon párnázott ülést is kipróbálni.
Pl itt lehet bérelni vásárlás elött. k2-bikeSelle SMP TRK Large G.képek
Itteni ajánlásra vettem túrázós hardtail-ra. Nagyon szerettem. Kicsit furán néz ki, meg nagy is, de jó kényelmes.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Tudtok ajánlani agydinamóhoz valami USB-s kivezetést, vagy USB-s lámpát, hogy telefont tudjak róla tölteni vagy direktben, vagy egy powerbankot töltsön és utána azzal a telót? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #195418 üzenetére
Kedveskednek a sok duzzogó sztrávásnak mint ezeken az amatőr versenyeken ahol mindenki aki végigmegy kap plecsnit, pólót, tésztát. 🤭... a 12sebis SLX-ről még annyit, hogy így "már" csak 2x annyi mint 10-es kisöccse. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #195414 üzenetére
Az, alig van árkülönbség köztük. 🙄... az XT már drága. ...igaz vártam rá egy hónapot, de jó áron kaptam. [link]
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
Local legend lettem mert átmentem egy szegmensen egymás után kétszer
valahogy azt gondoltam ettől azért több kellene hozzá. lehetne valami minimum limit azért.. -
6030D
őstag
-
Immy
őstag
válasz andrisbandi #195400 üzenetére
Elég széles a gumi (már-már szerintem túlságosan is):
E-MTB Trelago Furly 27,5"@bringasisti: akkor melyik az ideálisabb? Vagy elég ha csak a nyeregcső rugós? De attól még az ülés nem lesz kényelmesebb maximum jobban rugózik ha jól értem.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #195407 üzenetére
Ilyen volt rajta eddig is?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
balintbaba
tag
válasz borix #195406 üzenetére
Szerintem is nagy hülyeség az olyan kijelentés, hogy amatőrként nehéz túledzenie magát az embernek. Ugyebár ha alapból az a célunk az adott sporttal, hogy fejlődjünk benne, ahhoz edzés kell. Az edzés után pihenés, ilyenkor kompenzál a szervezet, így fejlődünk. Azt hogy mennyire romboljuk le magunkat edzésen az két dologtól függ: az intenzitástól és a volumentől. Oké, hogy egy családos, 8 órát dolgozó ember nem tud nagy volumenben edzeni, viszont egy hétvégén simán odadurranthat egy nagyon intenzív edzést, amit még 3 nap után is érez - ez már túledzettségnek nevezhető.
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy régebbi, használt Merida Crossway 20v modellt hajtok, de szegény már elég sok sebből vérzik (karbantartás hiánya, stb.) ill. most hogy lehetőségem van a SZÉP kártyán felhalmozott összeget elkölteni másra is mint amire eredetileg kitalálták, így arra gondoltam veszek belőle egy új bicajt.
Keret 200 körül lenne rá, elsősorban városi használatra, kisebb családi túrákra, bevásárlásra, gyereket gyerekülésben vinni vele, esetleg 1-1 könnyebb túra és Balaton / Velencei Tó kerülés a terv vele. Olyan rég néztem már biciklit, hogy kb azt sem tudom milyen irányba induljak el... Ha jól gondolom, nekem nagyjából a trekking - cross trekking vonal lenne alkalmas, ugye?
Tudtok esetleg ajánlani valami jól bevált modellt?
Pl.
Gepida Alboin 200 Pro
Kross Trans 2.0 túratrekking kerékpár 2021Köszi a segítséget!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na felkészültem a nulla hetvenötre nyúlt láncra és könnyebb is leszek vagy... 60 grammal. Merem remélni csak vakamikor 2022-ben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz peugeotmate #195389 üzenetére
A tövis feltépheti, de csak felületi sérülést okoz. Korábbit 2017 márciusában vásároltam és tavaly azzal adtam el régi bringámat úgy, hogy ebből 1 évet a fiókban ült amíg egy gumi Frizz-et elkoptattam....az ha jól számolom 2x annyit tartott mint a gumi és még legalább egy évig elmegy az új tulajnál, még ha már azért látszott is rajta az idő vas foga.
...az újat, ugyanolyant meg most vettem át 2 órája a FoxPostból.6030D...mindig a legrosszabbkor van vége!
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz maximilian4 #195385 üzenetére
Szerintem is szerencséje volt, ugyanakkor az ember is csak egy állat, egy intelligens faj, de ha megvadul felsejlik a hasonlóság. A lány nem gondolkodva, szinte vadállatként rontott a medvére ami azt is meglepte, mert olyan, hogy egy felingerelt 2 bocsával levő anyamedvét puszta kézzel meglökj kábé egyszer történhet egy évezredben...a csaj minap kvázi történelmet írt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robogó, kismotor
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- iPhone topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest