- Fórumok
- Sport, életmód, utazás, egészség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- (kiemelt téma)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 19:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Agyváltós kerék esetén a lánc cseréje egyszerű, nem? Csak kilazítom a kereket, leszedem a láncot és ráteszem az újat? Azt mondják a fogaskereket is illik cserélni. Az összefoglalót néztem de ott nem agyváltós biciklin mutatják.
-
Narxis
nagyúr
wow ez a decathlonos tökéletes
igazából elég ez is mert nagy a hátizsákom, de nem tudtam, hogy van ilyen is, ezer kösz
-
Narxis
nagyúr
Ki de üresen lenne a biciklin hagyva ha lezárom valahol a biciklit, bevásárláshoz használnám és esetleg melóba vinni dolgokat. Mennyi az esélye, hogy üresen lelopják? Mindenki csak túrázáshoz használ ilyen táskákat? Most egy sokkal kisebb van rajta de abba alig fér valami.
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Használ itt valaki ilyen csomagtartóra rakható nagy 2 vagy 3 részes biciklis táskát? Lehet ezeket tartósan rögzíteni hogy ne lopják le? Mert ugye csak 1-2 csat rögzíti így elég könnyen le lehet szedni. Nekem csak a gyorskötöző jutott eszembe de az is elvágható egy késsel.
-
Narxis
nagyúr
Igen úgy forgattam, hogy elérjem de a legszélesebb laposfejű csavarhúzommal is csak bénáztam, nem akarom szétverni a csavart. Legfeljebb elgurulok valamelyik helyi bicikli szerelőhöz, hogy húzzák már meg, bár ha ki fog még lazulni akkor lehet veszek célszerszámot, nem egy ökör ára az az 1800 Ft.
#322479 köszönöm.
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Egy üvegszilánk fúrodott a defektvédelmes gumimba, nem oldalt hanem az úttesttel érintkező felületen. Kiszakította a belsőt, gondolom ilyenkor a külső is kuka?
-
Narxis
nagyúr
Ez a lánctisztító műanyag, kefés kis kütyü ér valamit? Csak városi aszfalt tekerés esetén is kellene láncot tisztítani?
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Selle Royal Respiro Relaxed helyett van valami ami tartósabb? Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy 30 ezer Ft-os nyerget azért kell 4 év után kidobni mert megtörik a bőr(?) borítás rajta ahol bemélyed és ott kiszakad. Van egy Lookin Relaxed nyereg itthon amit jó régen vettem ennek a pálcáján még jelzés sincs, hogy hol kell a nyeregbilincshez fogatni. Gyanítom az is azért került rá az újabbakra mert gyengébb minőségű pálcát használnak.
-
Narxis
nagyúr
Elfelejtettem, hogy agyváltós a bringa, így a hátsó kereket lehet hátrébb mozgatni, hogy feszűljön a lánc. Sose nyúlik annyit, hogy egyből cserélni kell, de kb. 10 hónap után már igen, van láncnyúlásmérőm is, szoktam nézegetni de ha ez így normális, hogy 10 hónap után kuka egy Shimano lánc akkor nem szóltam.
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Havi 350-400km-t tekerek. Normális, hogy 1 évet se bír egy Shimano lánc?
Meg, hogy 2-3 havonta feszíteni kell(ene)? Semmi extra, városi aszfaltos közlekedés. 7 sebességes csepel bringa. -
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
De vezetéket nem akarok cserélni, elviszem a lámpát obi-ba aztán hátha...
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Ti mivel méritek, hogy mennyi km van a biciklitekben? Szerviz miatt érdekelne. Biciklis computer? Aktivitásmérő?
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Pont ebben a szituban vagyok, városi közlekedéshez szeretném felturbózni a lámpát mert van, hogy nem látom a kátyúkat a gyári agydinamós világítással. Szerintem az éppen arra jó, hogy engem lássanak és kész.
Az agydinamó tipusa Shimano Nexus DH-C3000-3N-NT [link]
Ezt néztem ki előre: AXA Echo30
Esetleg hátsó világítást is cserélném ha tényleg jobb fényt ad: AXA Blueline Steady -
Narxis
nagyúr
Kösz, ez a Park Tool jó lesz.
Többieknek is kösz.
-
Narxis
nagyúr
Valami olcsó láncnyúlásmérőt ajánljatok már, kösz.
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Akkor viszont GIANT ESCAPE 2 DISC lesz a választás, abból találtam egy L-est ingyen beüzemeléssel és kiszállítással 195 ezerért.
-
Narxis
nagyúr
GIANT ESCAPE 3 DISC kerékpár 15-ös, 17-es méretben kapható a Hervis-nel. 19-es elfogyott. A 17-es méret jó lehet 180cm magasság esetén?
-
Narxis
nagyúr
Hátra tolásnál se?
-
Narxis
nagyúr
Csepel weiss manfréd (n7)
-
Narxis
nagyúr
Kösz, mielőtt ilyennel bekenem azért megkérdezem, hogy monoblokk hibára utalhat az ha többnyire nem forognak a pedálok a bicikli tolása közben? Eredetileg kellene, hogy forogjon de az utóbbi 1 hónapban feltűnt, hogy nyitott kitámasztóval is tudom tolni a bicklit mert nem akad bele a pedál...
-
Narxis
nagyúr
Miért kezd el mozogni a bal pedálkar és miért kell újra és újra meghúznom a csavart, hogy ne mozogjon?
-
Narxis
nagyúr
Ha minden jól megy februárban megvenném a bringát. Alpine Eco C20 vagy Riverside 900?
Az Alpine 20 ezerrel olcsóbb lenne és a hozzám közel lévő kerekpárüzletben ajánlották és ott is szerelnék ha baj van vele de nekem nincs szükségem 21 sebességre.
A Riverside-ról meg csupa jót hallottam.
Felhasználási cél: városi futár bringa amivel néha egy erdőn, földes úton is át lehet csapatni. Esetleg később egy csomagtartó kellhet de az nem biztos. A lényeg a tartósság, nem akarom hetente szervizeltetni. Mondjuk az Alpine-ra lehet kell külön számolni defektvédelmes külső gumit tehát igazából árban ugyanott vannak.
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Hát akkor nem tudom...
Szegedre mennyire jó az egy sebességes bringa? -
Narxis
nagyúr
Amúgy ki lehet próbálni Decathlon-ban vásárlás előtt a kerékpárokat? Sikerült leszűkíteni erre meg a Riverside 120-ra a választást.
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Üdv.
Kerékpárfutárkodáshoz városon belül van valami ajánlott kategória vagy konkrét modell?
A múltkor itt ajánlott decathlon-oson kívül ami még mindig nincs raktáron?
-
Narxis
nagyúr
Nekem tetszik, főleg így kékben de ha jól látom nem lehet rendelni. Nem baj, nem sürgős csak már elegem van, hogy valami mindig szétesik a Csepelen.
-
Narxis
nagyúr
Az a 170 kg-os ugyanolyan kényelmes mint a városi amin egyenes háttal lehet ülni?
Amúgy általában a hajtás rendszer nem bírja, pl. lánc, pedálkar. Legalábbis ezeket kellett cserélnem az utóbbi fél évben amióta többet tekerek.
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Jó de én azt a dobozt kerestem, minden egyben...
Mondjuk lehet elég lesz nekem egy sima váz tisztító és valami olyan cucc amit a tiszta vázra kell fújni és védi a kosztól stb. -
Narxis
nagyúr
Magyar boltban nincs?
-
Narxis
nagyúr
Valami jó kis tisztító, ápoló szettet tudtok ajánlani?
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Mivel véditek a bringát ha napi 8 órát fedetlen kerékpártárolóban van? Tehát nap és víz érheti. Amit google-el találtam azok szerintem otthoni tárolásra vannak, kint a szabadban a szél leszakítaná. Ilyen noname webshopokban találtam nyereghuzatot de arra szerintem elég egy zacskó is a víz ellen.
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy kerékpár aminek a hátsó kerekében lévő középagy fél évenként elgörbül, maga a kerék V felnis, nincs benne a nyolcas és a szerelő szétszedte, azt mondta a kerékagynak semmi baja, a középagy görbül el egy kicsit egy bizonyos idő után. Nem merte megmondani de szerintem nem bírja a 100+ kg-mat az 5-6 ezer forintos kerék.

Elmentem egy kerékpár szaküzletbe ahol komolyabb kínálat van és az ottani szerelő nem új kereket javasolt hanem más felfüggesztést. Cserélni kellene a fogaskereket, kerékagyat, ő még ajánlotta a lánc és küllő cserét is de a küllőt szerintem felesleges mert nincs nyolcas a kerékben. A láncot azért mondta mert a felfüggesztés megváltoztatásával ugrálhat majd tekerés közben? Már nem emlékszem pontosan. Lényeg, hogy 17 ezer lenne munkadíjjal együtt. Azt mondta ha ragaszkodom az új kerékhez akkor 15 ezerért tud ajánlani olyat ami komolyabb terhelést bír. Sose patkázom a kereket, nem hajtok kátyúba vigyázok rá szinte biztos, hogy a súlyomat nem bírja viszont szeretek biciklizni ezért valahogy meg kéne oldani.
Ti mit ajánlotok?( A fogyáson kívül.
)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Parfüm topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Bomba Ár! Panasonic ToughBook FZ55-2 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I 4G WWAN I W11 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Igen, ezt felejtettem el még megkérdezni, hogy hogy van az új lánc de akkor legfeljebb hozzámérem a régihez és akkor gondolom úgy már fel lehet tenni. Vagy egy az egyben így kell?
igazából elég ez is mert nagy a hátizsákom, de nem tudtam, hogy van ilyen is, ezer kösz
Meg, hogy 2-3 havonta feszíteni kell(ene)? Semmi extra, városi aszfaltos közlekedés. 7 sebességes csepel bringa.
Van olyanom, a tartalék bringám csak nem tudom lesz-e olyan kényelmes mondjuk 5-6 órát kajafutárkodni.