Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Hasaggymeg #194692 üzenetére
Schwalbe-val igen
ki lehet tolni a teljes cserét pár hónappal“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Friczy
senior tag
válasz Hínár929 #194463 üzenetére
Én két láncot cserélgetek (ebből még meg tudom jegyezni, mikor melyik volt fenn korábban - bár mivel két bringán csinálom, nem annyira triviális), 300-zal kezdtem, aztán felmentem 400-nkénti cserére, mert különben tényleg cserélgetéssel ment volna el az összes időm. Mindenesetre így is két lánc megy el, amíg egy hátsó sor elkopik. KMC patentszemet használok, és jól bírja. Ugyanezt cisnáltam már 9-essel és 10-essel is, most 11-esek vannak soron.
-
Friczy
senior tag
válasz arcitec #194421 üzenetére
Nekem sima Man Gel Flow volt, azon nem volt ilyen rész. A hátul lévő rész kisebb mértékben megvolt, de én az abban lévő borítást is sima bőrnek láttam, szerintem a varrás csak egy plusz megerősítés volt. Az a nyereg már nincs meg, eladtam a korábbi bringámmal, nem tudom megnézni már rajta.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #194692 üzenetére
Tyű, akkor ezek szerint a papírvékony Liteskin gumiknak van előnye (súly). Az 1480g sem annyira vészes, bár ilyen apró mintázattal lehetne könnyebb. Enyéim most 1300g-ot nyomnak, a Nobby Nic 690g, a Rocket Ron 610g, szerintem bármire cserélem a jövőben, valszeg nehezebb lesz az utódja .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #194691 üzenetére
Könnyebbek voltak a Schwalbe gumik, (lemértem) 1150 gr a kettő, míg a Conti (gyári adat szerint) 1480 gr (nem mértem). 245 gr volt a belsők darabja. Szalag ki, szalag be = ugyanaz, 2 x 100ml tej + 2 szelep, tehát stimmel a matek. 😕
#194690f4lcon...ilyenről nem olvastam, kipróbáltad és műxik?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #194688 üzenetére
Ezt nem értem, egy tubeless szett, ugyanazzal a gumival kb 200-250g-al könnyebb. Nálad a Contik nehezebbek ennyivel, mint a Schwalbe gumik? Belsőből én 140g-os Schwalbe SV19A-t hordok magammal, a tubeless javító szerszám meg bele van ragasztva a kormánydugóba és van rajta egy kukac. Kb. így néz ki, csak menő ESI feliratos . Tejet én félévente töltök utána, de nálam valszeg évente is elég lenne. Te sok defektet kapsz, így nálad valszeg hamarabb kifogy a gumiból, mint nálam.
#194679 J.C.G.: ja, kell a kukac, nekem már párszor jól jött .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
addikt
víz van bennük, ami idővel elpárolog, így 2-3 havonta nem árt egy kis vízzel frissíteni a cuccot a kerékben, akkor nem kell 4-6 havonta utántölteni egy teljes új flakon tejet
de ennek ellenére sem fog örökké tartani, tehát hiába töltögeted vízzel egy idő után akkor is kompletten ki kell cserélni benne az összes folyadékot (vagy ami megmaradt)[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
J.C.G.
aktív tag
Ha szomorú, boldoggá kell tenni.
Amúgy szerintem a gumi nehezebb. Nem?
Ráadásul az első keréken mintha nem is pure grip keverékű lenne feltéve.Általában 4-6 havonta kell eltölteni olyan 60 ml folyadékot, de ezek gyártónkként és gumi méretenkként változnak.
Belsőt én nem hordok magammal csak kukacot és pumpát, ugyanis mióta WTB felnik vannak, azóta szopás levenni a beállt külsőt. Ez még az alap TCS szabvány, régi fajta felni. De amúgy se vinnék belsőt, a tejet kéne rendszeresen ellenőrizni benne. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz J.C.G. #194679 üzenetére
Akkor utána kell tölteni időnként? Mennyit és mennyi időnként úgy, hogy folyamatosan használod? A kukacgépet meg akkor én is be kell tegyem...🤔 Viszont így a tyúkbelesítés után nemcsak hogy nehezebb lettem vagy 560 grammal, hanem ugyanúgy kell pumpát, és tartalék tömlőt is magammal vigyek, ráadásul még a kukacolót sem árt odapakolni...sőt, kis pálinkás flaskát is tejjel kellene megtölteni.
zsamiatt+infini...pedig nagyon megbízható volt eddig (na jó itt nem a garis szervizre gondolok, ahol gyatra angolsággal azt írták szedjem szét nyugodtan a náluk vásárolt CB Stamp3 pedált és zsírozzam meg a zárt csapágyat benne ), nem tudom mi lett velük...ez a beszállítói bizonytalanság odab@sz mindüknek.
STC Speed...Zasszony szomorú mióta levettem a "szép" gumikat.🤭
KrenAtesz...tudom ismétlem magam, de én továbbra is összeválogatnám a szükségeseket mintsem ilyet vásároljak. Olyan gyorsan változnak a szabványok, hogy már most elavult...és drága is. Csavarhúzója szinte mindenkinek van otthon, az állítós kulcs sem igazán kerékpárjavító szerszám, hajtókar lehúzó csak Octalink és 4szögtengely esetében jó, az alján pedig, a 2 sarokban levő hajtóműcsapágy szerszámok egyike sem jó pl. ilyen, amúgy elég elterjedt csapágy esetén.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
STC Speed
őstag
válasz Hasaggymeg #194636 üzenetére
Nagyon szép bringa!
-
andrisbandi
őstag
Itt ócsóbb
Icetoolz Essence toolcase
32 ropi
(Minden hónap első hétfőjén ingyenes a szállítás= zöld hétfő.)Ilyen kisbőröndnyi nincs, de van pár Icetoolz szerszámom.
Régiek, nagyon beváltak, jó minőségűek.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Otthoni szerelésre ez a szett megfelelő lehet? [link]
Anyósomék bringáit kéne néha karban tartani, általános kis szerviz, stb
Előre is köszi,
Attila -
inifini
tag
válasz zsamiatt #194678 üzenetére
Én rendeltem kb 2 hónapja láncot és külsőt, mindkettőre várni kellett volna a várható szállítási idő alapján. Eltelt 2 hét, törölték a rendelésemet, visszautalták a pénzt. Megrendeltem máshol a termékeket, meg is kaptam, erre a Rose újra beterhelte a kártyámat, és elküldte a láncokat. Így egy ideig most nem kell vennem. Most várom, hogy hátha a külsőket is elküldi, és akkor abból is lesz pót, pót...
-
bzs73
őstag
Üdv!
[link] Ilyene van valakinek? Ha van, véleménye? Köszi.If a second or you are the first to lose.
-
parkr
őstag
válasz parandroid #194609 üzenetére
-
J.C.G.
aktív tag
Ma reggel vígan tekertem befelé a munkahelyemre, és azon gondolkodtam, hogy milyen szerencsés vagyok amiért elállt az eső. Mire ezt végig gondoltam, hallottam, hogy megváltozott a gumi hangja. Megállok és látom, tök lapos a hátsókerék. Egy mosoly átfut az arcomon, mivel indulás előtt betettem a pumpát a táskámba, pedig hetek óta nem hordom magamnál. Elővettem és elkezdtem pumpálni, de éreztem, hogy itt valami nem stimmel, ugyanis nagyon lassan haladtam. Mikor ellenőriztem kézzel a nyomást, éreztem egy erős légáramlatot, majd 1 perc alatt újra leeresztett a kerék. Még 2x megismételtem a műveletet, kereket átpörgettem, reménykedve, hogy majd a tej megfogja, de harmadszor is leeresztett. Ekkor elindultam gyalog és szidtam magam amiért több mint fél éve nem töltöttem után a tejet. Ekkor 20 perc séta után bevillan valami, nekem van kukacom! Újra nekiálltam a műveletnek, likat megtaláltam miután letakarítottam a sarat a futófelületről, szép nagy szúrás van rajta. Picit paráztam, de végül a vastagabb kukacom betoltam a likba, felpumpáltam újra és már indultam is két keréken.
Hasaggymeg én is a túl merev felni szalag miatt szívtam egy kicsit. Szerencsére elfogyott.Szóba került itt a kerékpárok súlya és kíváncsi lettem vajon hány kiló az én fully mindenesem. Sajnos csak szobamérlegem van, de kb jól mér. Felszerelve lámpákkal, kulacs vízzel, pedállal és még nyereg is van rajta, így az össz súlya 13,5 kg. Éreztem én hogy nem könnyű.
-
zsamiatt
őstag
Ez a rose shop elég megbízhatatlannak tűnik. Rendeltem egy pedált ami volt raktáron. 14.-n kelet volna szállítani. Ehez képest azóta ez áll a rendelésnél: Delivery date in clarification
Ma reggel 1 hónap után sztornózták a fizetésemet. A weboldalukon továbbra is fent van a rendelésem,
Ilyenkor most mi van?Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #194676 üzenetére
Ez azt jelenti kissé túlzásba vittem? Amúgy nem voltam elragadtatva a Schwalbe felniszalagtól, jobban tetszett volna valami kevésbé merev, nyúlósabb amit rendesen ráfeszíthetek. Mind1, van még belőle, egy 10 m-es tekercset vettem, szép kék, legfeljebb kitűröm majd a felni oldalára a felesleges néhány mm-t. Leírás szerint 3-5 mm-el kell több mint a felni szélessége.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #194674 üzenetére
Nálam a 23mm pont jó a 21-es felnire
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz SOAD19 #194671 üzenetére
Ott a B csavart kicserélték egy félméteres menetes szárra, hogy elbírja hátul a hatvanas lánckereket. 🤭
Predator2... így hirtelen nem tudom, utána kell nézni milyen van neked, ivana talán tudja és segít melyiket is vedd. Első ránézésre úgy tűnik ezek hasonló húzásúak.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #194670 üzenetére
Köszi, lehet másodjára már megpróbálom mert elég jó gumik, és könnyűek is. Éppen néztem, hogy belseje is homogénnek, szigeteltnek néz ki és pár ml + tejet lehet megér rááldozni ha azzal elmegy... elég jól fel is pattant mindig a felnire felfújáskor. A szalag meg még talán túl széles volt, 21mm-es felnire 27
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #194670 üzenetére
Dicsértem amúgy a Stan's szelepet, hogy nincs sok gond vele és szidtam a WTB-t, hogy sz*r, mert mellette elszáll a levegő, de a múltkor amikor a haveromnak összeraktuk a tubeless rendszert, akkor beleszerettem a Schwalbe szelepekbe, következő alkalommal magamnak is rendelek egy szettet. Meg sem húztam a szelepen a gyűrűt, csak felnyomtam kompresszorral és elsőre, azonnal tökéletes lett mindkét gumi.
-
Predator2
addikt
válasz Hasaggymeg #194669 üzenetére
Innen bármelyik fékkart vehetem? Mármint nem akarok még1x gagyit venni.
Illetve mi a véleményetek erről a lámpáról? Jó lehet? Kisebb túrákhoz kellene.
Van esetleg ezen az áron jobb?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
SOAD19
addikt
válasz Hasaggymeg #192445 üzenetére
És ennél megfelelő a lánchossz, hátsó váltó állása?
Az utóbbi időben sokszor (a járvány elején kezdtem el) gyalog caklatok fel a 10.-re, ha már nem sportolok. Pár napja újra így tettem, és az egyik emeleten a lépcsőfordulóban, folyosón volt ott, ez a bringa, és kiszúrtam, ezt a nem mindennapi megoldást.
De, nem húzom tovább az időt, itt a kép, de csak erős idegzetűeknek: [kép] -
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #194664 üzenetére
Érthető, hogy főleg elsőre biztosra akartál menni, de komolyan gondoltam, hogy ha ezek elkopnak, lehet, hogy megér egy próbát azokkal is a dolog.
4-5 nem hivatalosan TLR külsőt raktam már össze hibátlanra, még drótos is volt köztük.
Ezzel nem azt mondom, hogy biztosan jók lesznek, de komoly az esély.
A felni illesztésénél valszeg azért prüszkölhetett, mert kicsit keskeny lett a szalag, a Bonti kerekemmel én is jártam így. Ha hallod, hogy ereszt, akkor általában elég csak odarázogatni, ha nem hallod,hogy pontosan hol, akkor körbemenni teljesen, aztán általában megoldódik. Olyan is volt, hogy fektetve vártam, hogy mi lesz, és abban a fél órában, amíg a másik kereket csináltam, többször is elkezdte újra a prüszkölést, míg végül végleg abbahagyta. Már kezdtem aggódni, de végül azzal sem volt gond.
(arra már nem emlékszem, ez melyik gumi lehetett)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Predator2 #194668 üzenetére
Nem hagynám annyiba... itt talán körbenézhetsz. [link]
ja, és romakodik. 🤭XZoli... jó lesz az, és bár én a kevésbé formázottakat szeretem (legyen egyforma fogása kiállva, beülve a nyereg mögé, vagy éppen ráhasalva a kományra) nekem is a szivacs a kedvencem.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Anyumnak szeretnék fékkart vásárolni a Csepel Budapest kerékpárjára. A gyári rögzítő bilincse egyszerűen eltört. Ez egy mezei boltba járós kerékpár, semmi több, ezért egy olcsó, de biztonságos megoldást keresek.
A kerékpár garanciális, de cigánykodik a kereskedő, pedig ők üzemelték be, sőt az első szervizelést is ők csinálták.
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Khelben #194663 üzenetére
Nem mindig, messze eltekert végállítóval de laza bowdennel is beleérhet.
jjeahh... csak aszfalton, lassan próbáltam, jónak érzem, de félő csak placebo, így egyelőre visszafogom magam.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
az elmúlt pár napban sikerült (magamhoz képest) sokat tekernem, de még mindig nem vagyok olyan kondiban, mint a 3 hét betegség miatti kihagyás előtt.
pár fotó (amik nyilván nem izgalmasak), inkább azért teszem fel, hogy milyen terephez nem szükséges (szerintem) teleszkóp, főleg ha olcsóbb biciklit keres az ember, mert a 150-200k-s árkategóriában csalódás lehet a vége.
hutchinson touareg 700-40c: nincs nagy összehasonlítási tapasztalatom, de szerintem földútra száraz időben jó (aszfaltra is, ha csak ott használnám még fújnék bele), sarat összeszedi (lásd lent), jelenleg még belsővel használom (amíg nem kapok defektet), kb 2,2-2,4 bar között (de nem szoktam méregetni minden indulás előtt, sőt )
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #194664 üzenetére
Ja, én nem mernék nem tubeless gumit tubelessesítve használni. Néha olyan terepen megyek, hogy csodálkozok, hogy nem szakadnak szét a gumik, félnék, hogy szétmegy az oldalfala vagy lefordul.
Na de milyen? Csak aszfalton tesztelted?[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz SSJmeszes #194637 üzenetére
Á dehogy, csak annyit kell tekerni amíg az már az evés rovására megy.
jjeahh... nekem is jobban tetszik így, a pedál meg akkor lett kék mikor najdnem minden fekete volt.
ZolkoW... jjeahh megijesztett, hogy nem fog összejönni azzal a gumival.
-
Khelben
nagyúr
válasz Rigormortiis #194662 üzenetére
Végálláscsavarral. Az a két csavar, ami a váltón van. Egyik az alsó, másik a felső végállást állítja.
-
Rigormortiis
veterán
Valami elkúszhatott a váltó körül, mert ha elöl a legnagyobb, hátul pedig a legkisebb tányéron van a lánc, akkor beleér az első váltóba. Vagy hat abba az akármibe, ami a láncot pakolja a fogaskeréken. Hogyan tudom ezt állítani?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Dani_kp
addikt
válasz kenguru99 #194647 üzenetére
Elhiszem neked, ugyanakkor, annyira nem gáz a leírás alapján, amit linkeltél.
Az elmúlt 4 évben 1x volt defektem, szerencsére. 95%-ban városon belül közlekedek csak, illetve itt Békéscsabán egész szépen rendben vannak a kerékpárutak, illetve a közutak is, nem rossz a helyzet.
De nekem valahogy a mintázat is meggyőzőbbMondjuk a teszt alapján a Mitas V41 Walrus és a Mitas V66 Flash is jó vételnek tűnik és olcsóbb is. Lehet győz az ész érv a dizájnnal szemben. Van pár hetem még ezen rágódni, majd meglátom. Amúgy vagy 6-7 év abszolút nem is követem nyomon a bringás világot, de erről a Mitas márkáról sosem hallottam.
https://ingatlan.com/33821564
-
parandroid
félisten
válasz INTELligent #194657 üzenetére
Sajnos a stravat pont az elterjedtsége, és a platformfüggetlensége adja el. Amúgy egy pofátlanul lehúzós kalap fos, mind privacy, mind programozói oldalról, és a legvérlázítóbbak a bújtatott reklámos phissinges cselendzsek, miközben jár a pofájuk, hogy azért ilyen drága a szar szolgáltatás, mert náluk nincsenek reklámok. Seggfejek.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
xy.zsolt
őstag
ne viccelj.....brigo2000-el és forróvízben oldott ultradermmel tisztítom 2-3hetente. Szar volt az a lánc....ennyi
Amit mond az lehetséges ha a vax nem megy be a csapok közé tényleg.....a lube-nál ilyen gond nincs...bár a törés helye még mindig anyaghibát feltételez.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
itouchfan
senior tag
válasz INTELligent #194657 üzenetére
az nem jó, ott nem lehet KOM-okat gyűjteni
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
INTELligent
senior tag
xy.zsolt: TrainingPeaks?
[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
xy.zsolt
őstag
válasz Sirandrish #194589 üzenetére
Lehúzás az egész....ingyen is csak azért használom mert nincs jobb (akár pénzért is)
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
nagyúr
válasz parandroid #194653 üzenetére
és ha jól el tudom adni a trekkinget, talán a karbon outi egyik kereke kijönne az árából.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Runner_fxr #194633 üzenetére
olyan konyha, ami mellett 5+ éve magas a koleszterinem, és még nem vagyok 40. szóval az egészséges részt nyugodtan kihúzhatod. a mai menü pl. házipizza nagyi titka pizzalisztből. szalámis meg sonkás, sajttal és kukoricával.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
parandroid
félisten
válasz velizare #194627 üzenetére
Nahallod! Egy jó nehéz trekkinggel sokkal
hatékonyabb az edzés, mint egy pihesúlyú karbonpitypanggal. [ facepalmos emoji mé’nincs? ]
Amúgy az alkohol konkrétan önmagában cukor cukorral. Iszonyat mennyiségű kalória van benne, a legrosszabb fajtából.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #194650 üzenetére
Nem tudják, valszeg azért, mert Liteskin-ek, brutál vékony az oldalfaluk, könnyű kivágni és lehet, hogy a tej is átszivárog rajtuk. Sőt, azt sem tartom kizártnak, hogy a nyomást sem tartják belső nélkül, de kíváncsi lennék. Érdekes, hogy most a Super Race gumik (régen ez volt a Liteskin) tubeless ready-k, lehet már a vékony oldalfalas gumik is ellenállóbbak.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
aztán majd nekibátorodsz, és elhasználhatod a skinwall külsőket is belsőmentesen, ha jól emlékszem, ott valami olyan volt, ugye, hogy papíron nem tudják? vagy nem tetszettek annyira?
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz bardi #194634 üzenetére
ahol nálam eldőlnek a dolgok (ami érdekel), az a felfelék, ott meg az én szintemen nulla jelentősége van a légellenállásnak. A lefeléken szintén, ugyanis ott sem attól vagyok lassú.. ha időben nézzük, egy körömnek nyilván több, mint a fele emelkedő.
Csak véletlen, de épp ma délelőtt cseréltem vissza a 27pluszos kerekeket a 29esekre (vadiúj első kerék, nemrég lett kész), és mindenestül elöl 300, hátul 400g mínusz. De arra gondosan ügyeltem, hogy nehogy edzzek, legalábbis még véletlenül se alapozásra pazaroljam a drága időt ;)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
fpatrik17
senior tag
Sziasztok!
Gepida 200 crs bicomra szeretnek valami komolyabb teleszkopot. Tudnatok ajanlani valamit, merre induljak el? Ez a Suntour Swing Shock fele megoldas nagyon tetszik, de nem talalok sehol eladot.• Honor Magic5 Pro •
-
kenguru99
senior tag
válasz Dani_kp #194646 üzenetére
"Akkor lehet a conti lesz a "defektvédelem" miatt,"
Nem sokat ér ennek a continak a defektvédelme, ezt tapsztalatból mondom.
Melyik a legjobb defektvédett külső gumi
Persze kérdés, hogy nálad van -e ennek jelentősége. Jársz olyan utakon ahol gyakori a defekt?[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz kenguru99 #194643 üzenetére
Akkor lehet a conti lesz a "defektvédelem" miatt, meg annak mintha jobb lenne a bordázata, futófelülete. Lehet kevésbé csúszik meg nyirkos, nedves időben.
Amúgy nagyon szeretem, kényelmes és gyorsan lehet vele közlekedni, legalábbis a városi átlaghoz képest.
-
BumBum Jack
tag
válasz maximilian4 #194621 üzenetére
Köszönöm szépen!
Meglesz csak sajnos az időjárás nem nagyon akarja engedni.Hasaggymeg Köszönöm szépen! Nagyon jól néz ki a mountid !
-
flash-
veterán
válasz itouchfan #194586 üzenetére
a szegmensek,időeredmények számomra a saját eredményeim összehasonlítása miatt nagyszerűek,látom hogy mennyit fejlődtem vagy éppen romlottam, ad egy képet azért hogy magunkhoz képest milyen formában vagyunk, és szerintem sokkal értelmesebb magunhoz viszonítani mint mondjuk egy akesz versenyzőhöz vagy Valter Atihoz
másik nagy okossága a stravának ha mentek egy túrát (főleg egy eredei túrán) és közben az elkészült fotókat berakva később láthod hogy melyik helyen mi készült, egy napló a fotókkal évek multán is könnyebb látni hogy hoho ez a fa vagy völgy hol is van pontosan,stb...fogyás:saját tapasztalat:mindegy mennyit mozogtam, ha többet ettem mint amennyi kalóriát a szervezetem aznap felhasznált híztam...
egy rossz étrendet nem lehet túledzeni..[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Nekem így lehet jobban is tetszik, sőt, én mindent cserélnék feketére, kulacstartót és pedált is . Valahogy mindíg bírtam a világos vázakat, ha full fekete alkatrészekkel vannak kombinálva.
#194638 bardi: ja, a 29er az nagy lépés 26-ról. A grammánia és az igény a jobb minőségű alkatrészekre inkább haladó szinten kezd előjönni, de ott sem mindenkinél. Egy idő után az ember az apróbb dolgokra is kezd igényes lenni, van aki a súlyra, más a gumikra vagy éppen a fékekre. Van egy haverom, aki ruhákra és sisakra vagyonokat képes költeni, a bringája meg még mindíg egy belépő Kellys Suntour XCM-el (a rozsdát vastagon nyomja ki a becsúszókra) és Acera váltóval. Legutóbb több mint félévig tekert brutálisan daráló tönkrement kerékagyakkal, mert sajnált rá költeni, a bringára abszolút igénytelen. A szerelő XT agyat akart rá rakni Mavic felnikkel, de a srác addig alkudozott vele, amíg sikerült rávenni, hogy a meglévő gagyi felnikbe fűzzön egy legolcsóbb Joytech agyat .
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz INTELligent #194569 üzenetére
És a fizikát hogy számolták? Az aero fontosabb, ez nem is kérdés, de ki tud olyan egyenletesen menni, hogy ne "lökködje" a pedált, ami 90-es pedálfordulatnál 3 lökés/s? Ezt is vajon beleszámolták? Mert a teljesítményadatokból nem hiszem kiferülne, ami max 1/s-es felbontású. Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek más a teljesítménygörbéje a teljes pedálfordulatot nézve.
-
Dani_kp
addikt
Sziasztok.
Régen jártam már erre és most kellene egy kis segítség.
Van egy ilyen bringám: [kép]A rajta lévő külső már nagyon el van öregedve és le akarom cserélni. Mivel nagyon bejön ez a szín kombináció, ezért maradnék a szürke gumiköpennyel.
Így kettőre tudtam leszűkíteni:
Continental Ride Tour reflexcsíkos
CST Zeppelin reflexcsíkos - most is ilyen van rajta
95%-ban városban lenne használva, január 1-től december 31-ig, a maradék 5% pedig földút, tavasszal-nyáron.Tudom szubjektív dolog, de ki melyiket ajánlaná, illetve milyen más külsőt tudtok, ismeretek, ami elkerülte a figyelmemet.
Remélem tudtok segíteni, tippeket adni.
Előre is köszönöm .Üdv. Dani.
-
bardi
senior tag
válasz jjeahh #194635 üzenetére
Persze, nekem is volt már olyan, annyira nem élveztem 😀
De mondjuk a mostani, meg a régi bringám között olyan 2 kiló különbség lehet, és sokkal többet számít nekem terepen, hogy 29es a kerék a 26 helyett, meg elől hátul többet mozog.A gcn-es videóban is az van, hogy számít a súly felfele valamennyit, de tök mindegy, hogy azt honnan veszíted el, nem igaz az a sokszor hallott dolog, hogy keréknél háromszor annyit számít minden elvesztett gramm. Egyedül a kigyorsítás, ahol érezni, de egy átlag bringás kör ennél több dolgot tartalmaz.
'92 Honda VFR 750
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Runner_fxr #194633 üzenetére
Szerintem is alapvetően mindent a kaja dönt el..
Attól, hogy fogy valaki a "rossz" kaja mellett is, az is oké.. Hisz csak mozog, amit eddig nem tett.
Viszont, ha csak a kajára figyelsz, nem is muszáj sportolj (mozogj), mert akkor is fogyni fogsz, és nem szedsz fel felesleges kilókat. De nem kérdés, hogy a kettő együtt a jó, mert ugye a kaja miatt nem jön fel semmi nem oda illő, és közben azért az állóképességed is nő, ami azért nem árthat meg!
Én abszolút egyetértek veled. Én is egész életemben sportoltam valamit, az más kérdés, hogy a kajára én se figyelek mindig hű de nagyon oda. Én azért hiszek abban, hogy sose hagyja el magát az ember teljesen, és mozogjon, sportoljon valamit, mert egyszerűen igényli a szervezet.. Volt néha 2-3 hónap kihagyás, és egyből érzed, hogy nem az igazi.. elkezdesz edzeni, és utána úgy érzed végre a bőrödben vagy ismét.Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
jjeahh
nagyúr
válasz bardi #194634 üzenetére
20%-os emelkedőn felfelé, terepen gondolom azért már a súly nagyon számít, a légellenállás egyáltalán nem. A múltkor egy dagonyázás után próbáltam egy 15-20%-os emelkedőt megmászni és rögtön feltűnt, hogy a vastagon sáros kerekek miatt mennyivel nehezebb volt hajtani kifelé . És ezt olyan emelkedőről mondom, amit jól ismerek, a strava szerint 160x másztam meg .
[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
válasz INTELligent #194629 üzenetére
Igen, montin ennyiből más, jobban fog mozogni alattad.
Zolkow: és egy átlag tekerés hány százaléka az, ami így telik? Ha te is 13-15-ös átlagokkal mész, mint én, neked sem számít semmit az egész, de ha 20-as, meg a fölötti átlagokkal tekersz, többet fog számítani a légellenállás, mint az, hogy 100 grammal könnyebb a kerék. Montin a rugózatlan tömeg miatt érdemes könnyű kereket használni, a jobb rugózás miatt a gördülési ellenállás is csökkenni fog.
'92 Honda VFR 750
-
Runner_fxr
Ármester
Nyilván sokféle élethelyzet van, sokféle alkat. Én általánosságban mondtam amit mondtam. A legtöbb embernél a kaja dönti el, hogy lesz e fogyás vagy sem, ez biztos, látom a környezetemben, meg jómagam is épp elég időt töltöttem el anno testépítéssel és a speciális táplálkozással. Kérdés az is, hogy mit jelent az "amit az asszony főz"? Mert ez jelenthet nagyon "rossz" hizlaló étrendet, de ugyanakkor jelenthet egy egészséges táplálkozást is. Tehát alapvetően ebből kiindulni nem lehet, ahány ház annyi szokás. Én úgy gondolom, hogy nálad a legnagyobb előrelépés az esti feles és két sör elhagyása volt, mivel az kb egy vacsora, két tartalmas sörrel. Ha egy amúgy nem tökéletesen táplálkozó ember csak annyit csinál, hogy kihagyja a vacsorát, már azzal is látványos fogyást lehet elérni, mozgás nélkül. Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem kell sportolni, meg az nem tesz hozzá a fogyáshoz, de alapvetően a kalóriák felől kell közelíteni. Egyébként nekem is lement a hasam amióta nem iszom este sört, pedig több mozgás nem lett.
-
Alg
veterán
válasz Hasaggymeg #194623 üzenetére
Kicsit túloztam, a 80 fok az a max amire a viaszt melegítem, a csapból olyan 60 körül jön, házközpontiból.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Nolta
csendes tag
válasz Hasaggymeg #194626 üzenetére
Köszi, meglett!
-
INTELligent
senior tag
válasz bardi #194625 üzenetére
Ebben van valami, csak ez is olyan, hogy belegondol-e az ember. Mivel a PR azt nyomja, hogy súlycsökkentés mindenek felett, én ebbe special nem gondoltam még bele. És meglepődnék, ha ezzel egyedül lennék.
Hogy kicsit árnyaljuk a képet a súlyról, érdemes ezt is megnézni, ez most montis videó, teljesen más megközelítésből nézi a súlyt (hogy mennyire segíti elő, hogy kimozogja magát a teló).
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Ringman
nagyúr
leálltam az esti feles + 2 sör kombóval
az is sokat számít! pl. jobban alszol és kipihentebb vagy reggelre, meg vsz. emiatt kevesebbet is eszel lefekvés előtt és az italban is van kalória.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
válasz Runner_fxr #194570 üzenetére
10 kilóval vagyok most könnyebb, mint februárban, amikor itt megkérdeztem, hogy milyen bicajt vegyek. a kajában annyi változás volt effektíve, hogy leálltam az esti feles + 2 sör kombóval. egyébként ugyanúgy azt eszem, amit az asszony főz.
bicajozásban nem szakadtam meg, egy héten egy alap trekkinggel ha kétszer el tudok menni egyenként max. 25 kmes túrákra a városban, ez max 600 kcal/út, a sok lámpa miatt, meg a hétvégén 1-2szer a két gyerekkel, de akkor lassúak vagyunk, az csak pár száz kcal. nyáron lesz majd változás, ha újra be kell járni dolgozni, az egy huszas heti 5x.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
bardi
senior tag
válasz INTELligent #194569 üzenetére
Egy kis fizika tudással azért ez nem annyira meglepő. Az aero sokkal fontosabb, mint az, hogy hány kiló a bringa. Elég csak beállni egy busz mögé szélárnyékba. Nem véletlen, hogy a top xc versenyzők stucnija erőteljesen lefelé néz.
'92 Honda VFR 750
-
Nolta
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint mennyit lehet azért az szebb napokat is látott gépért kérni? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #194599 üzenetére
Na akkor adtam én neki, tegnap óta 3 báron figyel. A Stan's leírás szerint nem szabad 2,75 fölé nyomni. 🤭
6030D... akkor jól emlékszem ... Zasszony viszont velem volt CX-ével, annyira rossz lehetett. 🤔
Alg... így biztos írnék, semmibe nem kerül, sőt kis nyelvgyakorlás. Amúgy meg hol van neked 80°C vized? 😦 Hacsak nem te főzted fel akkor előállítása meglehetősen túlterheli a klasszikus HMV készülékeket (villany, vagy direkt, indirekt bojler, átfolyós vízmelegítő stb.)
BumBum... gratulálok!
MézgaAladár... ha a kenőanyag nem folyik be az egyetlen helyre ahol tulajdonképpen szükség van rá, akkor annyit is ér mint holt lovon a patkó.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz BumBum Jack #194618 üzenetére
na pl. ez is jó lenne a +100-as biciklizni vágyóknak, széles gumik, 32 küllős kerekek.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
maximilian4
addikt
-
Toobee
veterán
válasz ballazol #194617 üzenetére
Tegnap megvolt, az utolsó ~12 km olyan esőben ment, hogy a szemüveget is le kellett venni. Út közben néhány kicsavart fa, a kerékpárút tele ágakkal. Egy élmény volt. Ráadásul a legvékonyabb nyári szettben voltam, úgy átfagytam, hogy egy darabig még bringás pózban voltam, bringa nélkül Akkor jó, ha fáj!
-
BumBum Jack
tag
Sziasztok fórum társak!
Gondoltam megosztom a szerény kis élményemet.
Pénteken megérkezett végre az új bringám
Cube Hyde L méret.Élőben mégjobban tetszik!
Tetszik rajta a "nagy" ballonos 55mm gumi,
a váz formája geometriája,színe.
A régi csepel bringámhoz képest szép masszív váza van és mégis milyen könnyű.
Előtte egy 90 es(ebben nem vagyok biztos) évekbeli Schwinn Csepel USA Bakony MTB biciklivel jártam ,amit használtan leharcoltan kaptam.
Azért munkába járósnak megfelelt... mégse kellett 12 km ért napi szinten beindítanom a kocsit nyáron szép időkben.
13 évig használtam mostanáig.
Szóval számomra egy nagy ugrás minőségben, komfortban, kinézetben és úgy mindenben.
Még be kell szereznem egy kulacstartót és egy kulacsot, meg valami jó fajta megbízható biciklis computert.
Nagyon örülök neki! -
ballazol
senior tag
Helló!
Megy ma valaki szarráázni?"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
válasz Mezga Aladár #194611 üzenetére
Elindult a korrózió, és annyi
Semmi nem látszik sem a láncon sem a csapokon, minden fémtisztán csillog, a törött szemek is. Azt meg nem is értem mire gondolod hogy a csapok közé nem megy be a wax. Ha a zsírtalanító bemegy, akkor az olvadt wax is.
És nem a görgőnél belül szakadt, hanem a külső "plate" tört ketté.
Még az jut szembe hogy télen mentem egy kört amikor elkapott a havas eső, és sózták az utat előtte, mire hazaértem lett a láncon pár felületi rozsdafolt, de egyrészt még aznap tisztítottam és újrakentem, másrészt az talán februárban volt, azóta rengeteget mentem vele.
Na mindegy, rendelek másikat és elfelejtem ezt. KMC-nek megírtam, de nem fűzök nagy reményeket a válaszhoz.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Ringman
nagyúr
a 60-70 fokos delta T-nek nem kellene ezt okoznia, sima anyahiba lesz az, ami minden láncnál előfordulhat, nem fognak minden láncot egyesével vizsgálni.
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz 6030D #194603 üzenetére
Igen, mail/fb-ből vagyok kizárva.(fb-be beköltöztek egy idegen névvel, de az én dolgaim is benne vannak) strava még az enyém. Rendőrségi feljelentés megvolt, citromail-t úgyis csak rajtuk keresztül tudom visszaszerezni. Aztán ha az megvan, akkor majd egy ismerős segít visszaszerezni fb-t is. Nekem hányingerem van az ilyen számteches dolgoktól.
Na készülődök is bicajozni -
parandroid
félisten
Azok a szegmensek engem is borzasztóan bosszantanak, amiben kereszteződés van (még ha védett is), pláne ha lámpás, mert az meg ugye teljesen random, hogy mikor zöld…
p
-
Alg
veterán
válasz parandroid #194605 üzenetére
Én a Strava helyében az összes lakott területen belüli, 5% emelkedőnél laposabb és 500m-nél rövidebb szegmenst törölném...
-
Alg
veterán
Megpróbáltam megjavítani a szakadt láncot egy quickLink-el -> 100m után elszakadt pontosan ugyanúgy 2 szemmel arrébb ez tényleg kuka, rejtély mi történt vele, nem hinném hogy a brigéciol2000 ette meg (adatlapja szerint Szakszerű alkalmazásnál nem ismert kizáró anyag), akkor viszont csak a meleg(~80C) víz hőstressze nyírta volna ki? Pedig korábban is tisztítottam forró vízzel.
Nem hiszem el, hogy eddig kibírt alattam közel 2000km-t, benne 20%-os emelkedővel, rövid ideig 4-5-600W-okkal, most meg egy tisztítás után egy 100W-os elindulásnál elpattan mint a cérna
-
parandroid
félisten
válasz Somatom #194595 üzenetére
Jelenteni kell a szegmenst, mint veszélyes szakasz. Direkt van erre feature, pont az ilyenek miatt. Amúgy meg rengeteg az idióta, aki vagy béna, és nem állítja le az órát, vagy direkt autóval-motorral csinál komot. Reportolni kell azokat is.
p
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #194601 üzenetére
Fogadó után nógrádi bringaút köves szint, viszint Nagybörzsöny előtt "kemény" montis. Az még cx-szel is szájhúzós sok embernek szerintem.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
itouchfan
senior tag
válasz Somatom #194600 üzenetére
Mondjuk a Budai felső rakparton, illetve más szegmensekben is elképzelhető, hogy TdH (időfutam), esetleg még a 2010-es évek közepén Ironman 70.3 verseny alkalmával állították fel a KOM-okat, így az nem mérvadó a hétköznapi, nem lezárt utakon.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #194580 üzenetére
Verőce - Szokolya-Deszkametsző-Nagyirtáspuszta-Nagybörzsöny-Kemence-Diósjenő-Nógrád...lenne ott szint rendesen. ... csak Orbán fogadó-Nagybörzsöny között nem emlékszem már milyen az út, aszfalt, vagy más.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest