- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yézi: 10 év
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Michell
tag
válasz
Farkassacred #55963 üzenetére
Fan-okkal bármi megeshet, "még a csiga is eleshet".
Engem ilyesmi mindenesetre nem fenyegetett, mire tavaly a GBC végére egyáltalán eljutottam.A többet animét nem érzése az is csak egyszer kapott el, az Elfen Lied után.
-
coco2
őstag
Demon Lord, Retry! - B-kategóriás isekai hárem szuperhős időnként nagyon sza* jelenetekkel, amiket áttekerni érdemesebb, mint megnézni. Viszont amilyen sok szenny megy mostanába, azoknál nem rosszabb. 2 évad van befejezve belőle. Kicsit szappanopera fajta. Nem sok értelem van benne. Unaloműzőnek jó csak.
-
coco2
őstag
válasz
Farkassacred #55963 üzenetére
Hát lehet, hogy az után mégse fogsz ..
-
etomcat
tag
válasz
Farkassacred #55950 üzenetére
> Ennek a Girls Band Cry-nak lassan újra adnom kéne idő, annyi jót hallok innen onnan róla. Főleg a történetet dicsérik nagyon.
A lényeg, hogy nem kő komolyan venni! Mindenütt "dráma történet, komikus elemekkel" besorolása van, de komédiának kéne tekinteni. Ha aztán a drámai rész is megfog, az szuper, de nem kötelező.
Ha eleve komolyan veszed a GBC-t, akkor valszeg megutálod a főszereplő csajt és félbe hagyod vagy átküldesz egy féltéglát a képernyőn, annyira tenyérbemászó ez a Nina. Ha ripacs komédiának nézed, akkor végig fogod röhögni.Korai gépi fordított feliratokat kerüljük (pl. LeMeme), jó a hivatalos angol pl. Crunchyroll vagy a Nakayubi, ill. SobsPlease fan-subok. Magyar feliratban, ha van is egyáltalán, nem bíznék meg, mivel elég sok és fontos a beszéd a történetben - lévén ugye lánybanda történet...
A teljesen 3D-CGI animációt könnyű megszokni, az első 3 perc nehéz, aztán természetes lesz. A sorozatnak mindmáig jelentős doujin (fan-art) termése van, 90%-ban yuri / leszbikus témában, ha valakinél ez kizáró ok lenne.
Mellékhatások tekintetében: ha végignézed a GBC-t és nem nézel több anime TV-sorozatot, mert onnantól minden mást vacaknak látsz, akkor úgy jártál, mint sok más rajongó... Szóval meg kő gondolni!
-
etomcat
tag
válasz
SQX_Barto #55953 üzenetére
> a banda meg azota is letezik, akik a zenejet csinaljak
Leteznek, Togenashi Togeari (TogeToge) a banda neve, 1,5-2 havonta van koncertjük Japánban, de Kínában is felléptek már 2x, hamarosan mennek Tajvanra és a nyáron Los Angelesben is fellépnek.
A dalaikat az Ageha Springs kreatív ügynökség (AiMER énekesnő felfedezője) és a Universal Japan zenekiadó írja.
Annyi gond van, hogy a dobosuk és a billentyűsük kerek 1 éve eü. szabin van, így maradtak hárman (énekes, gitáros, basszus) és helyettesítőkkel lépnek fel. Senki sem tudja, hogy valójában mi van a háttérben és mi lesz a megoldás. -
Farkassacred
őstag
"amerikanizált" mondandóra reagáltam felettünk.
Szerintem is japán hangulata van végig.
maross:
Jó kis anime az a "gyógyszerész", ritka kincs animék közé tartozik. Eleve az, hogy a lánynak az állandó nyomozgatása nem torkollik unalomba, fillér részekbe. Sőt.. még össze is hozzák a sztorikat a végére, totál hidegrázós epic cucc. -
Kinder
senior tag
A Kaiju no 8. nekem tetszett, és mivel kb 1 hónapja néztem meg, pont időben jön a 2. évad.
-
Michell
tag
válasz
Farkassacred #55952 üzenetére
A Kaiju no 8 második évadjának az indulását július 19-re írja a MAL.
(Nálam mondjuk nincs várólistán, nem az én világom.)
A Karasu wa Aruji-t viszont befejeztem és egész jó, pedig az sem engem érdeklő témájú. A mostani szezonban unatkozóknak megérhet egy próbát. Persze a Kusuriya-tól messze van.
De Maomao története az utóbbi évek top (nem akció) animéje a Frieren-nel együtt, szvsz. -
maross
nagyúr
válasz
Farkassacred #55936 üzenetére
Apotekariusnak nekifutottam tegnap, mar nezendo listan volt egy ideje. 8 resz gyorsan leporgott, nalam ez is uti a frierent
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Farkassacred #55952 üzenetére
Hja azt vágom én is imádtam, csak a "egyáltalán nem éreztem nyugatinak" részt nem értettem, mert az full japán cucc.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
En imadtam, remelem lesz meg, elvileg a banda meg azota is letezik, akik a zenejet csinaljak.
-
Farkassacred
őstag
Kaiju no 8, nem mostani szezonos, még tavalyi talán. A reddites díjazottak kapcsán került szóba.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
"Egyébként szerintem full megérdemli a figyelmet az a Kaiju-s anime, "
Oh ez melyik? Lemaradtam.
-
Farkassacred
őstag
válasz
etomcat #55940 üzenetére
Ennek a Girls Band Cry-nak lassan újra adnom kéne idő, annyi jót hallok innen onnan róla. Főleg a történetet dicsérik nagyon.
Egyébként szerintem full megérdemli a figyelmet az a Kaiju-s anime, egyáltalán nem éreztem nyugatinak. Meg az egyetlen anime kb a témában amit végig is néztem.
Egyébként a két zenés anime 40-40 k értékeléssel bír, míg a kaiju-s 300 k körül.. hm Nem véletlen.A szezon nálam sorrendben kb így áll most.
-Kusuriya - Shoushimin - Danjo/Kowloon/To be hero X - Wind Breaker/Witch Watch - Meg van még pár cím, bár velük lassabban haladok..
Úgy hogy én megvagyok elégedve, bőven van finomság meg még ritkaság is akad szerencsére.A Jojo-ban engem is a bizarr karakterek ijesztenek el.
-
Azért nem hibáztatlak, hogy transzformeszeknek nézed a karaktereket, amúgy az artja jó szerintem, nekem bejön. Valahol régen olvastam, hogy a mangaka valamelyik karakter nemét megváltoztatta, mert elfelejtette hogy mi volt előtte.
Az olasz szezont elkezdtem, de valamiért megszakítottam, valahogy nincs kedvem még folytatni. -
Gyanúúús ez a nagy viszolygás a metroszexuális férfiaktól...
Eltitkolt/elnyomott vágyak lennének a háttérben?Tény, hogy a JoJo-nak kell idő amíg beszippant (pl a Part 1 még a fanok szerint is nem jó, de) a Part 2 és a Stardust Crusaders odab@sz.
Én a Diamond Indestructible-nél tartok most szünetet, mert túlcsordult nekem is a JoJo-agymenés toleranciám.- - - - - - - - -
A mostani szezon amúgy nálam eléggé ellaposodott.
A Shoshimin és a Kowloon viszi hetet, emellé a Kijin Gentoushou a béna kezdés ellenére összeszedte magát, a Gundam és Sentai Daishikkaku érdekes még.
Amit később fedeztem fel: My Hero Academia - Vigilantes, meglepően jó amúgy. Végre kicsit földhöz ragadtabb az amúgy jó világából, nem egy generic shounen.A többi anime inkább csak filler az estékre...
A Danjoru engem már konkrétan felbasz, át is szoktam tekerni részeket, a Hero X is inkább gyerekes, a Witch Watch humora is so-so, a többi konkrétan trash. -
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Farkassacred #55934 üzenetére
"Bár adj neki időt mindenképp, a te érdekedben, nehogy lemaradj később a katarzisról"
Szerintem ha az első rész már nem fogta meg, akkor el kell engednie az egészet. Simán csak nem az ő stílusa, amivel nincs gond. Nálam is vannak olyan sorozatok amik overhype-oltak én meg ránézni sem tudok (pl Jojo
)
-
etomcat
tag
válasz
Farkassacred #55911 üzenetére
> egy egész jó kis szezon alakult ki
Nagyon gyenge a jelenlegi szezon! Kijin Gentoshou maradt talán az egyetlen értékelhető cím belőle, pedig abban is nagy logikai lyukak vannak, de komolyan veszi magát, mert 2-3 szezonra tervezik.
Mindössze két 8 feletti MAL értékelésű sorozat van ebben az évadban, de az egyikben vemhes lólányokat futtatnak, a másik meg a Black Butler 23. folytatása - szóval nem azért kapták a pontszámot, mert Tolsztoj készítette a forgatókönyvüket és van Gogh a grafikát... -
etomcat
tag
válasz
callmeakos #55895 üzenetére
Crunchyroll szavazásnál "az emberek" gyakorlatilag nem számítottak, mivel úgy megírva a szabályzata, hogy csak 30%-ot ér a közönség ítélete és 70% a zsűri döntése.
Nem is annyira a Solo / Frieren miatt volt nagy népi felzúdulás, mert a Solo erős CR-es háttere / hátszele ismert volt - hanem, hogy a "Ninja Kamu 1" lett kihozva legjobb eredeti animének, csak azért mert egy "amerikanizált" termékről van szó.
Olyan sorozatról beszélünk, amiről a rajongói is elismerték, hogy összesem 1 normális és 2 tűrhető epizódja volt, a többi mind hulladék lett történet-vezetés és grafika szempontjából. Mindössze 6.61-es MAL pontszáma van, pedig közvélekedés szerint 7.0 alatt semmit nem érdemes megnézni!
Akik ellen nyert az eredeti történet kategóriában: Doomsday Train (MAL 7.37), Jellyfish (7.76), Girls Band Cry (8.38).
-
bozont
veterán
-
Farkassacred
őstag
Nálam a "How to become ordinary" anime volt egy hatalmasan nagy meglepetés, ahogy az első úgy a most futó második évadja is. A legjobb krimi lett számomra a japóktól eddig.
Azt sejtettem, hogy hozni fogja a kötelezőt, de hogy még meg is lepjen..
-
coco2
őstag
A lezárt animék közül esetleg javasolni tudom esetleg a Lycoris-t azoknak, akiknek a Frieren túl SoL típus. A Lycoris-ban akad akció. És elég normálisan van rajzolva. Eddig egy lezárt évada van.
-
Farkassacred
őstag
válasz
maross #55935 üzenetére
Pár éve nyomom már az "ipart" és látom azokat a dolgokat ami miatt top tier lett a műfajában a Frieren. Azt megértem ha valakinek nem tetszik, viszont technikailag totál első számú a cucc. Se egy filler, se nem üvöltözős shounen, se nem sablon isekai, se nem full akció.. Csak egy komoly fantasy, totál páratlan a műfajában.
Olyan mint a gyógyszerész, aminek a második évada fut éppen, mesterremek az emberek szerint. -
Farkassacred
őstag
válasz
Kinder #55931 üzenetére
Ízlések és pofonok.
Bár adj neki időt mindenképp, a te érdekedben, nehogy lemaradj később a katarzisról.
Nekem baromira bejött. Ennél jobb fantasy animét nem is tudnék mondani, legalábbis amit nála jobban kidolgoztak volna. Nehéz műfaj eleve, inkább trash-el van tele sajnos az ipar.
Én is jártam már úgy, hogy két rész után dobtam egy animét és itt a tagoknak hála újra elővettem és a kedvencem is lett a műfajában. -
válasz
Kinder #55931 üzenetére
Beindul az, csak ki kell várni amíg megtalálják a boom sticket + a shadow clone jutsut.
-
Kinder
senior tag
Ez a Frieren olyan semmilyen.
2 részt néztem meg, de baromira nem fogott meg. -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #51285 üzenetére
S.L.H. Animation-tól közben lett újabb fan animated "sorozat":
If Saitama become a Z fighter - Super SAITAMA
KAIO-KEN SAITAMA vs BLACK FRIEZA | If Saitama become a Z fighter (PART 2)Bónusz:
SAITAMA’s Parody Breathing - All Seven Forms
(lényegében akcióanimáció showcase)
-
emiki6
veterán
Új Kyle Robes videó. Még a Mob psycho révén (The Value of a Fraud) találtam a csatornát és ami videót láttam tőle, az meg is győzött, hogy nézzem meg adott animét és mind megérte (azóta a re:zerot is megnéztem). Szóval itt egy újabb ajánló tőle, biztos sokaknak kimaradt, még én sem hallottam róla:
The Show That Changed My Life - Some thoughts on A Place Further Than the Universe.
-
Farkassacred
őstag
válasz
emiki6 #55927 üzenetére
Úgy tudom a főszereplő az aki miatt sokan lehúzták, de állítólag sok a filler szerű kitoltő epizód is a tizen valahány rész után.
Egyébként ez nem az az anime aminek az első részében még Japánban vannak a főszereplők és amolyan antihősként flangálnak és elverik brutálisan a rosszfiúkat? Mert ha az, akkor eszméletlenül jó első részről beszélünk nála. Ha azt vitték volna tovább fantasztikus egy anime lett volna. De amit szegényből csináltak.. hát nálam off lett sürgősen. -
emiki6
veterán
válasz
Farkassacred #55926 üzenetére
Az eminence peak. Absolute cinema. Nem tudom, hogy a light novel vagy manga volt ennyire jó vagy csak az anime rendezői zsenik.
MAL-on a top lehúzó komment ezzel kezdődik:
"Poe’s Law is that without a clear indication of the author’s intent the parody of something extreme can be mistaken for the real thing and if a real thing sounds extreme enough it can be mistaken for a parody."
Szóval talán azon áll vagy bukik az eminence, hogy ki minek éli meg. (A lehúzó komment komolyan vette és trash-nek látta.) Szerintem komolytalan és ezt nagyon jól csinálja, mesterien. És közben érdekes. Olyan, mint a one punch man, csak összességében jobb. Szerintem.
A zsenialitás ott jelentkezik pl, hogy a fanservice-t sem cringe fanservice-nek látom, hanem egyfajta trollkodásnak. Eszement az egész.-
Az ishura jó-jó, de valahogy nem nézette magát, a második évad közben abbamaradt.
-
Farkassacred
őstag
válasz
emiki6 #55925 üzenetére
Mindegyik masterpiece falánkság a listádról, jó ízlésre vall.
De mit lézeng ott az Eminence in Shadow?!Mindent hallottam arról, csak azt nem hogy 10-es skálán mozogna szegény.
Helyette az Ishura inkább illene abba a pontozásba. 10 év alatt ő lepett meg a leginkább eddig. -
emiki6
veterán
Elkezdtem újranézni az Eminence in Shadow-t, így 2 év távlatából és arra megerősített eddigi véleményemben. Imádom, zseniális.
Aztán elgondolkoztam, hogy animáció ide vagy oda, jobban kedvelem ezt a sorozatot, mint pl a solo levelinget. Aztán arra gondoltam, hogy kéne írom egy top~10-es listát (nem kell pontosan 10 legyen, csak nagyságrendileg, bár ez most pont 10 lett).Frieren
Eminence in shadow
Kaguya sama
Oshi no ko
Tomozaki kun
Hunter x hunter
Mob psycho 100
Attack on titan?
Undead murder farce?
Chainsaw man?
Mondjuk ebből csak a mob az, ami befejezett és nem is szaródott el a végére.Nagyon sok animét még nem láttam, hisz kb 4 éve csatlakoztam be, de ezek valamiért kitüntetett helyet foglalnak el a szívemben.
A demon slayert, jujutsu kaisen-t, solo levelinget stb valamiért nem tudnám beleírni ebbe a listába- Bármennyire epic-ek, katartikusak és OP az animáció, valami hiányzik belőlük számomra.
-
Sordoran
addikt
Nagyon sok folytatás lesz a nyári szezonban, nekem is lesz így bőven mit nézni. Viszont ugyanakkor én szeretem az újdonságokat is, azokból ugye bármi lehet, most a tavasziban is akadt 2 pozitív meglepetés számomra.
Nekem a folytatások kicsit felemásak, mert aminek van mangája és nagyon tetszett ott már azt is követem, így lényegében már ismert sztorit látok csak megelevenedni. Valamint a többinél is tudom mire számítsak. -
coco2
őstag
Azok a stuffok mind júliusban érkeznek, és egyáltalán nem biztos, hogy jól fognak sikerülni. Akár annyira pocsékok lehetnek, hogy azokra is petíciót kell majd gyártani, hogy újracsinálják őket, és az animék világából végül nem marad majd más, csak petícióhegyek. Minek várjátok ti azt?
-
hunym
kezdő
válasz
Farkassacred #55914 üzenetére
call of the night s2, Rascal Does Not Dream of Santa Claus, my dress up darling s2, The Fragrant Flower Blooms with Dignity, sakamoto days part2, Cuckoos fiancee s2, Gachiakuta talán? (nem ismerem, de elvileg jó lesz) szóval lesz miből enni
-
hunym
kezdő
válasz
Farkassacred #55911 üzenetére
És a nyári szezon hasonló vagy mégjobb lesz.
-
Farkassacred
őstag
Elnézve egyébként a heti animéket azt kell mondanom, hogy egy egész jó kis szezon alakult ki ebből. Induláskor még nem láttam, hogy ennyire szerencsés lesz.
És az openingek is nagyon különlegesek lettek, nem aprózták el néhánynál. -
coco2
őstag
válasz
Sordoran #55908 üzenetére
Nem kívánom feltétlenül vitatni a "Legnépszerűbb =/= legjobb" állítást, viszont had mutassak rá, hogy nem egyszerű probléma objektíven határvonalat húzni meg, mikor válik egy minőségi paraméter önmagáért létező ineffektív tényezővé. A gyakorlat szempontjából a legnépszerűbbet mérni már elégséges.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Farkassacred #55902 üzenetére
Tok furcsa egy nem CrunchyRoll anime nyert barmit is
#coco2: Olyan meglepo, hogy egy anime nyert egy rakas dijat, aminek a kesziteseben a CrunchyRoll is benne volt...
-
Sordoran
addikt
Webrobotok, biológiai személyek is viselkednek így.
Szimplán ezeknek a sorozatoknak nagyobb volt az elérése, több rajongóval rendelkeztek.
Csak egy alaptalan példa: Ha van 100 ember aki nézi a Solo leveleinget, és ebből 80-nak ez volt a legjobb (80%), az 80 szavazat. Ha a Frierent csak 80 ember nézte, és ebből 78-nek ez volt a legjobb (97,5%), az 78 szavazt. A Frieren jobbra van értékelve, a Solo leveling mégis több szavazatot kapott, és utóbbi lett a legjobb sorozat. -
coco2
őstag
válasz
Farkassacred #55902 üzenetére
Olyan gyanú vetődött fel esetleg, hogy webrobotok adták ki magukat természetes személynek a szavazás során?
-
Farkassacred
őstag
Meg állítólag szerintük (Crunchyroll) a Blue Box is jobb romantikus anime mint a Bokuyaba. Ezen a ponton mondanám le az előfizetésem azonnal, ha lenne.
-
válasz
callmeakos #55895 üzenetére
Nekem ez nem tiszta:
"Fans can vote once per day from April 3, 2025, at 9:00 AM (PT) – April 14, 2025, at 11:59:59 PM (PT). To make it even easier to revote, this year you can resubmit your ballot from a previous day with one click!"Egy ember tudott többször szavazni ugyan arra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Topping E30
- Nintendo Switch OLED 20.1.1 okosított Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.9.1, 3 hó garival
- Nintendo Switch OLED 20.1.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- OnePlus Watch 2 okosóra makulátlan állapotban
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged