Hirdetés
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Retro: 3dfx Voodoo 2 SLI
- sh4d0w: Szörnyűség
- hcl: Az óraolajos meló
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ajapi
tag
-
blakey
titán
-
takacska
csendes tag
Ma megjött a Q0704 nekem is 75u7nq-ra. Hihetetlen, de most már teljesen hibátlan a plex. Igaz már berendezkedtem mi stick-kodira, annyira elegem lett a plexből vidaa-val együtt

-
matthews
aktív tag
Hali!
Adott egy 65U8NQ. Frissítés érkezett (09.61.B.Q0704). Előtte volt távirányító akksi százalék kijelző a Rendszer beállításoknál, a frissítés óta eltűnt. Valaki más is tapasztalt ilyesmit? Köszi a válaszokat. -
Aurig@
őstag
-
rainman72
nagyúr
Nem.
Ott is vannak gondok kb ugyanaz minden márkánál
UR8S
-
blakey
titán
U8Q, nagyon jó TV. Ha a Vidaa-t nem ismered, akkor kell egy kis idő, míg megérted a logikáját, utána nagyon jó "barátok" lesztek. US8R még új és az RGB Mini Led nem biztos, hogy jobb.
-
Aurig@
őstag
Üdv.
Lassacskán esedékes lesz a tv vásárlás.
U8Q és US8R közt vacillálok. Ez utóbbi már RGB MiniLED.
Megér vajon annyival többet?
Nem cserélgetem 2-3 évente.
A jelenlegi elmúlt 11 éves.
Minimum 5-6 de inkább hosszabb távra venném -
SPeti1984
senior tag
Hisense 50U7Q tv-vel mennyire egyszerű vezeték nélkül a telefon (Samsung S24) vagy windows 11-es Dell laptop képernyőjét kitenni a tv-re? Macerás vagy simán tudja és működik? LG tv-im voltak eddig így anna ka rendszerét ismerem, de nem tudom a Hisense VIDAA rendszere mennyire jó. FŐleg ez a tükrözéses dolog illetve youtube, netflix, böngészőn keresztül film nézés (videa stb) lenne a cél. Ha ezek rendben működnek, akkor lényegében ez is jó lenne nekem.
-
blakey
titán
Azt se tudtuk eldönteni igazából a plex vagy a vidaa sara e, de majd két éve képtelenek megoldani.
- nem könnyű, viszont az új frissítéssel már rendben működik, nem tudtam kiakasztani, mindent vitt. Ha tippelni kéne, akkor Plex fejlesztőire tennék, mert minden más hibátlanul működik, de most már nem számít, szerencsére. Bár továbbra is a külső lejátszó használatát támogatom, sokkal kevesebbet hibázik és jobb a lejátszás. -
ajapi
tag
Én letöltöttem a kodit, és xiaomi boxon át nézem
-
takacska
csendes tag
Kodi nincs vidaa-n. Vettem egy xiaomi sticket, azzal megy a plex, bár szeretném ha menne nativan a tv-n. Érdekes módon dlna-val nem találtam még olyat amit ne játszana le. Azt se tudtuk eldönteni igazából a plex vagy a vidaa sara e, de majd két éve képtelenek megoldani.
-
ajapi
tag
Kodit próbáld meg. Plex nekem se ment
-
tocijozsi00
tag
Hisense E8S Mini-LED TV értékelés – Egy nagyszerű tévé jó áron | GLITCHED.Esetleg ez is segithet.Dőntse el ki-ki maga.A pro verzioja RGB-Mini Led.Itt az OLED tv kor vége? Megfizethető RGB Mini LED tévével támad a Hisense – Techworld.
-
rainman72
nagyúr
Van azért difi.
E8 elég kevés zóna emiatt gyanús h jó feketét tud a tv blooming is előfordulhat nála.
Fényerő se vmi acélos nála 5-600 nit elég átlagos csak.
Az U7 kicsivel fentebb van tőle ezekben a dolgokban de nem sokkal.
Egy U8Q lenne a jobb választás.
2m-re nyugodtan mehet az 50" -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Mennyire jó választás hálószobába az alábbi két tv? Melyik jobb? Én nem láttam érdemi különbséget közöttük, talán az e8q kontrasztja nagyobb de mást nem láttam.
Hálóban ágyból kb 2m-es távolságból néznénk. Erre jó lehet vagy inkább 43-as méretben keressünk?
50E8Q
50U7Q -
blakey
titán
Ha valaki használ Plexet a Hisense TV-jén, és megérkezett az új frissítés, akkor megnézheti, hogy most nála mi a helyzet. Külső lejátszókat használok, de amikor megvettem az U8Q-t, akkor telepítettem a Plexet, de nem működött megfelelően, elég sűrűn megakadt, telítődött a memória, élvezhetetlen volt a mozizás. Most az új frissítéssel tettem egy próbát, úgy tűnik, hogy rendben van, teljesen jól és stabilan lehetett nézni a filmeket. Bár a NAS-on, a routeren, gyakorlatilag minden eszközön frissült az elmúlt 2 hétben a rendszer, így nem biztos, hogy a TV-n futó OS-frissítés javított rajta, de gyanítom, hogy igen, így remélhetőleg tényleg ez a része is rendben van. Bár továbbra is külső eszközöket használok, de jó, ha a TV-n is működik a lejátszás, mert előfordul, hogy nincs kedvem mást is elindítani.
Egész hétvégén a TV-n futó Plexet használtam, hibátlanul teljesített, úh. ebből a szempontból jót tett a frissítés.
-
LEON_01
tag
-
blakey
titán
Én voltam a delikvens ill. a tv-m. Az SDR kalibrálása látványos változást hozott, persze függ a forrásanyag minőségétől is. A HDR, DV, stb., ott a gyárihoz képest természetesebbek lettek a színek. Természetesen nem mindegy, hogy a kalibrálás során milyen fényviszonyok vannak a szobában. Mi választottunk egy "középutat", hogy ne kelljen nappal és este állítgatni a tv-t.
Köszi
Melyik fw-vel lett kalibrálva? Többnyire én is a köztes megoldás híve vagyok, nem szoktam váltogatni a fényviszonyokhoz igazodva.
-
LEON_01
tag
Én voltam a delikvens ill. a tv-m. Az SDR kalibrálása látványos változást hozott, persze függ a forrásanyag minőségétől is. A HDR, DV, stb., ott a gyárihoz képest természetesebbek lettek a színek. Természetesen nem mindegy, hogy a kalibrálás során milyen fényviszonyok vannak a szobában. Mi választottunk egy "középutat", hogy ne kelljen nappal és este állítgatni a tv-t.
Köszi
-
blakey
titán
-
djhir
tag
Ma kalibráltam referencia műszerekkel egy 55 colos Hisense U8Q-t. Volt rajta mit állítani, nagyon hideg a gyári kalibráció és mellette alulszaturáltak a színesek is(nem elég színesek a színek).
Meglepően jól reagált a tv a kalibrálásra, könnyű volt vele dolgozni. A rendszer nagyon gyors.

Privátban várom a beállítások iránt érdeklődőket.Ui.: pozitivat csalódtam a tvben, nagyon elégedett voltam vele.
"pozitivat csalódtam a tvben, nagyon elégedett voltam vele"
Én 3 éve hsználok egy 55U7HQ-t, és én is nagyon meg vagyok elégedve. Előtte egy Tcl C725 volt, azzal voltak gondjaim színek és betekintési szög tekintetében. Még tőled is kértem tanácsot, ha emlékszel rá. Végül sikerült eladnom, aztán jött a Hisense. -
Vhiktor
nagyúr
Ui.: pozitivat csalódtam a tvben, nagyon elégedett voltam vele.
- pedig ADS Pro paneles, de ennek ellenére írtam, hogy qrva jó TV. Én szeretem, és igen, nagyon gyors rendszer és jó is. Kíváncsi lennék, hogy milyen értékekkel sikerült elérni a megfelelő képet, mert én is bele kellett nyúljak a gyári Fimmaker képmódba. A HDR/DV képmódokat nem nagyon bántottam, csak a minimális 2 pontos kalibrációval.
Green gain és blue gain a legfőbb. Payhip oldalamon hamarosan elérhető lesz.
SDR-nél a gammába is bele kell nyúlni rendesen, meg a CMS-rendszerbe is. -
blakey
titán
Ma kalibráltam referencia műszerekkel egy 55 colos Hisense U8Q-t. Volt rajta mit állítani, nagyon hideg a gyári kalibráció és mellette alulszaturáltak a színesek is(nem elég színesek a színek).
Meglepően jól reagált a tv a kalibrálásra, könnyű volt vele dolgozni. A rendszer nagyon gyors.

Privátban várom a beállítások iránt érdeklődőket.Ui.: pozitivat csalódtam a tvben, nagyon elégedett voltam vele.
Ui.: pozitivat csalódtam a tvben, nagyon elégedett voltam vele.
- pedig ADS Pro paneles, de ennek ellenére írtam, hogy qrva jó TV. Én szeretem, és igen, nagyon gyors rendszer és jó is. Kíváncsi lennék, hogy milyen értékekkel sikerült elérni a megfelelő képet, mert én is bele kellett nyúljak a gyári Fimmaker képmódba. A HDR/DV képmódokat nem nagyon bántottam, csak a minimális 2 pontos kalibrációval.
-
Vhiktor
nagyúr

-
blakey
titán
Nem tudom, hogy arra a TV-re érkezik-e vagy sem, nálam egyelőre jó, de a hétvégén még komolyabban tesztelem, mert jó lenne, ha a TV-n is stabilan működne, bár nagyon ritkán használnám. Feliratokkal nincs gond, szinte csak feliratos anyagokkal teszteltem, úh. ez a része egyelőre jónak tűnik.
-
takacska
csendes tag
Ha valaki használ Plexet a Hisense TV-jén, és megérkezett az új frissítés, akkor megnézheti, hogy most nála mi a helyzet. Külső lejátszókat használok, de amikor megvettem az U8Q-t, akkor telepítettem a Plexet, de nem működött megfelelően, elég sűrűn megakadt, telítődött a memória, élvezhetetlen volt a mozizás. Most az új frissítéssel tettem egy próbát, úgy tűnik, hogy rendben van, teljesen jól és stabilan lehetett nézni a filmeket. Bár a NAS-on, a routeren, gyakorlatilag minden eszközön frissült az elmúlt 2 hétben a rendszer, így nem biztos, hogy a TV-n futó OS-frissítés javított rajta, de gyanítom, hogy igen, így remélhetőleg tényleg ez a része is rendben van. Bár továbbra is külső eszközöket használok, de jó, ha a TV-n is működik a lejátszás, mert előfordul, hogy nincs kedvem mást is elindítani.
Várom már egy 75u7nq-ra, de még mindig P0930 van. Plex szervert most frissítettem, de használhatatlan még mindig. Ha egynél több felirat van a konténerben, pár másodperc helyes lejátszás után végtelen puffer, kiszedve a több feliratot akkor jó. Vicc az egész: [link]
-
blakey
titán
-
kávézacc
csendes tag
Köszi a tippeket, így már beenged a Mozgás beállításokba. Viszont a Mozgás javítást továbbra sem engedi kikapcsolni, Standard képmódban alapból Lágyra van rakva és nem engedi másra állítani. Azt írja, hogy "Ez a funkció nem elérhető az aktuális jelhez vagy alkalmazáshoz."
Az is érdekes még, hogy a Mozgás beállításokon belül a Clear Motion (Tiszta Mozgás) beállítás csak a fényerőt állítja lentebb vagy fentebb.Közben szerkesztettem a hozzászólást, pc-n levettem a képfrissítést 120hz-ről 60hz-re és most már enged mindent kikapcsolni.
Remélem sikerül Xboxon is megoldani
Sajnos teljesen más fajta tv-m van,és még hasonlót sem láttam,hogy ha aktív egy menüpont,akkor ne engedné állítani 🤔 -
hellboy4591
csendes tag
Üdv.
Igaz hogy más hisense tv-m van,de nekem akkor nem lehet a mozgás beállításokat módosítani,ha a játékmód be van kapcsolva a tv-n...vagy pedig ha az a.i kép optimizálás aktív.
Az xbox menüben is ha be van kapcsolva az vrr...vagy az allm...az is okozhatja hogy a tv automatikusan játékmódba vált.Köszi a tippeket, így már beenged a Mozgás beállításokba. Viszont a Mozgás javítást továbbra sem engedi kikapcsolni, Standard képmódban alapból Lágyra van rakva és nem engedi másra állítani. Azt írja, hogy "Ez a funkció nem elérhető az aktuális jelhez vagy alkalmazáshoz."
Az is érdekes még, hogy a Mozgás beállításokon belül a Clear Motion (Tiszta Mozgás) beállítás csak a fényerőt állítja lentebb vagy fentebb.Közben szerkesztettem a hozzászólást, pc-n levettem a képfrissítést 120hz-ről 60hz-re és most már enged mindent kikapcsolni.
-
kávézacc
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap éjszaka megérkezett nekem is a V0000.09.60A.Q0602 frissítés az 55U7Q készülékemre. Sajnos amióta frissült, nem engedi a kép beállításokon belül, hogy a Mozgás beállításokba belépjek. Azt írja, hogy "Ez a funkció jelenleg nem elérhető!". Van rá valami tipp hogyan tudnék ide bejutni? Sajnos nagyon érzékeny vagyok a motion blur-re, a frissítés óta pedig fél órányi tv nézés után szédülök és fáj a fejem. A frissítés előtt ilyen gondom nem volt.
Jelenleg Xbox Series X-en játszom a Hell is Us nevű játékkal, aminek a beállításaiban kikapcsoltam a motion blurt, viszont a tv beállításai miatt továbbra is látszik, hogy mozgás elmosódás van. Tegnap ezzel sem volt gondom, több órát játszottam a játékkal probléma nélkül, ma viszont fél óra után kikapcsoltam mert szédülök tőle.
Amiket eddig próbáltam: tv gyári visszaállítása, Játék menüben AMD FreeSync ki-be kapcsolása, Xbox 120hz-ről 60-ra állítása. Semmi nem hozott eredményt. Remélem tudtok segíteni, mert eddig nagyon megvoltam elégedve ezzel a készülékkel, viszont így számomra jelenleg használhatatlan.
Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv.
Igaz hogy más hisense tv-m van,de nekem akkor nem lehet a mozgás beállításokat módosítani,ha a játékmód be van kapcsolva a tv-n...vagy pedig ha az a.i kép optimizálás aktív.
Az xbox menüben is ha be van kapcsolva az vrr...vagy az allm...az is okozhatja hogy a tv automatikusan játékmódba vált. -
tocijozsi00
tag
-
rainman72
nagyúr
Űdv.Ahogy néztem a Hisense kinálatát,Feltűnt a E8S jelőlésű miniled széria.Illetve látok ojatE68S miniled.Mit lehet tudni, milyen?Fényerő?Ha van,Zonaszám?Melyik kategoriába,szegmens be illik?Valakinek van?
Kiegészítésként annyira nem olcsó az E8S mert új model megnéztem,a E8Q tavalyról ugyanazt tudja kb és jóval olcsóbb.
-
rainman72
nagyúr
Űdv.Ahogy néztem a Hisense kinálatát,Feltűnt a E8S jelőlésű miniled széria.Illetve látok ojatE68S miniled.Mit lehet tudni, milyen?Fényerő?Ha van,Zonaszám?Melyik kategoriába,szegmens be illik?Valakinek van?
Tavaly volt E8Q annak az idei változata az E8S.
Nincs nagy fényerő kb 400-500nit a zóna szám is alacsony ezért ennyi az ár belépőszint
[Itt] találsz adatokat. -
tocijozsi00
tag
-
Gabesz87
veterán
Egy kis technikai segítség kellene 65U8QF TV szülői PIN-el kapcsolatosan. Be van állítva kód a kölykök miatt, hogy ne tudják bármikor használni a YT-ot, Netflixet stb. Korábban úgy volt, hogy egyszer kellett megadni a kódot, és utána ha másik appot nyitottam meg, akkor már nem kellett. A nagyobbik fiam nemrég valamit buherált, és újra be kellett állítanom a kódot, de most minden egyes app megnyitásakor kódot kér. Hol a túróba lehet beállítani, hogy csak 1x kelljen megadni?
-
rainman72
nagyúr
-
samu74
addikt
-
blakey
titán
Sziasztok!
Tegnap éjszaka megérkezett nekem is a V0000.09.60A.Q0602 frissítés az 55U7Q készülékemre. Sajnos amióta frissült, nem engedi a kép beállításokon belül, hogy a Mozgás beállításokba belépjek. Azt írja, hogy "Ez a funkció jelenleg nem elérhető!". Van rá valami tipp hogyan tudnék ide bejutni? Sajnos nagyon érzékeny vagyok a motion blur-re, a frissítés óta pedig fél órányi tv nézés után szédülök és fáj a fejem. A frissítés előtt ilyen gondom nem volt.
Jelenleg Xbox Series X-en játszom a Hell is Us nevű játékkal, aminek a beállításaiban kikapcsoltam a motion blurt, viszont a tv beállításai miatt továbbra is látszik, hogy mozgás elmosódás van. Tegnap ezzel sem volt gondom, több órát játszottam a játékkal probléma nélkül, ma viszont fél óra után kikapcsoltam mert szédülök tőle.
Amiket eddig próbáltam: tv gyári visszaállítása, Játék menüben AMD FreeSync ki-be kapcsolása, Xbox 120hz-ről 60-ra állítása. Semmi nem hozott eredményt. Remélem tudtok segíteni, mert eddig nagyon megvoltam elégedve ezzel a készülékkel, viszont így számomra jelenleg használhatatlan.

Szerintem lesz egy újabb frissítés, U8Q-ra a Q0610-es érkezett, ott egyelőre minden jónak tűnik.
-
hellboy4591
csendes tag
Sziasztok!

-
blakey
titán
a gamma is maradt 2,4
- az érték(ek) maradt(ak), ahogy írtam is, viszont a háttérben finomhangoltak, tehát valójában változott.a fehéregynsúlyt kellett vissza tenni 20 pontosra
- ezt csak abban az esetben, ha tudod, hogy mit csinálsz, egyébként csak elcsesződik. -
csucsu54
tag
A Filmmaker módban vissza lett kapcsolva a fényérzékelő, ez változott, a többi érték nem változott, visont a háttérben át lett állítva a helyi sötétítés algoritmusa, szerintem a gammához is hozzányúltak és a fehéregyensúly is változott. amit leírsz, az pont arra utal, tehát, amit jobbnak látsz, az lehet, hogy nem jobb, nekem egy picit finomhangolni kellett, hogy ugyanolyan jó legyen, mint korábban, legalábbis a fehéregyensúly és a gamma. Most egy picit jobbnak tűnik a rendszer és a megjelenítés is.
A fényérzékelő nálam maradt kikapcsolva,helyi sötétítés ki,a gamma is maradt 2,4 /nekem ez jobb/,a fehéregynsúlyt kellett vissza tenni 20 pontosra.Nekem is kicsit jobbnak tűnik,pedig idáig sem volt okom panaszra!Nagyon jó ez a készülék!
-
blakey
titán
A Filmmaker módban vissza lett kapcsolva a fényérzékelő, ez változott, a többi érték nem változott, visont a háttérben át lett állítva a helyi sötétítés algoritmusa, szerintem a gammához is hozzányúltak és a fehéregyensúly is változott. amit leírsz, az pont arra utal, tehát, amit jobbnak látsz, az lehet, hogy nem jobb, nekem egy picit finomhangolni kellett, hogy ugyanolyan jó legyen, mint korábban, legalábbis a fehéregyensúly és a gamma. Most egy picit jobbnak tűnik a rendszer és a megjelenítés is.
+ a távirányító is frissült, frissítés után bontotta a Bluetooth és csak infrán kommunikált, egy BT ki/ be megoldotta.
-
blakey
titán
-
Carter85
újonc
Sziasztok 65U7Q kapta a .Q0602-t minap,és elment a netflixen dolby vision.
Valakinél elöjött ez még? Jeleztem ahol csak lehetett, megoldás elvileg eddig csak a downgrade lenne pendriveról.Vagy csak várjam a következő upgradet?
-
csucsu54
tag
Úgy tűnik, hogy ez az új frissítés sok mindent megváltoztatott. Kezdve az UI-val, folytatva azzal, hogy ilyenkor a legtöbb előre beállított profil (kép és hang) egyes menüpontjai gyári állapotra kerülnek, pl. Bluetooth kimeneti hangszint, Filmmaker képmód fényerősség érzékelő bekapcsolásra kerül (fura mód SDR módban alapbeállításként be van kapcsolva), amúgy fényerő változtatásával ez automatikusan kikapcsolásra kerül, belenyúltak a helyi sötétítés algoritmusba, a kontraszt is némileg változhatott. Első benyomásaim ezek, még utána kell néznem a dolgoknak, de elég rendesen módosult, legalábbis az U8Q-n. Azt még nem tudni, hogy jobb lett-e vagy sem, egyelőre nem tűnik rossznak.
Nálam a beállítások nem változtak,maradtak a beállított értékeken,de mintha a fehér és a fekete tökéletesebbek lennének,bár eddig is jók voltak,de talán markánsabbak,nem tudom jobban körülírni,de úgy érzékelem,szóval nem lett rosszabb!
-
blakey
titán
Úgy tűnik, hogy ez az új frissítés sok mindent megváltoztatott. Kezdve az UI-val, folytatva azzal, hogy ilyenkor a legtöbb előre beállított profil (kép és hang) egyes menüpontjai gyári állapotra kerülnek, pl. Bluetooth kimeneti hangszint, Filmmaker képmód fényerősség érzékelő bekapcsolásra kerül (fura mód SDR módban alapbeállításként be van kapcsolva), amúgy fényerő változtatásával ez automatikusan kikapcsolásra kerül, belenyúltak a helyi sötétítés algoritmusba, a kontraszt is némileg változhatott. Első benyomásaim ezek, még utána kell néznem a dolgoknak, de elég rendesen módosult, legalábbis az U8Q-n. Azt még nem tudni, hogy jobb lett-e vagy sem, egyelőre nem tűnik rossznak.
-
jeni
félisten
Én is észrevettem, de utána jöttem rá, hogy a frissítés következtében lejjebb vette a BT-eszköz hangerejét 10-re. 50-en szokott nálam lenni, visszaállítottam, azóta rendben van.
Valamint összekeverte a menüben a gyorsbeállítási lapokat, ezt is újra be kellett állítani.A sárga kijelölésen kívül más változást nem érzékeltem. U7Q.
A P0930 firmware alatt volt olyan,hogy Dolby Digital és Dolby Atmos váltási lehetőség amikor a TV tudja de a 3.1 hangproji nem Atmos szabványos és így automatikusan váltott az Atmos hangzás jellegére Dolby Dig.-ként a külső 3.1 hangprojira. Ezt most az új firmware alatt nem találom.
Ilyet találtam:
Hangproji beállítások(Ezplay) ez lenne a HDMI ARC alatt? -
takacska
csendes tag
Nekem még nem jött frissítés U7NQ-ra, P0930 az enyém. Plex miatt várnám, hátha lenne javulás. Vissza lehet persze rakni USB-n, már ha van mit. A hisense francia oldalán volt letölthető firmware, aktuális és régebbi is, de pár hét óta nem lehetséges.
-
jeni
félisten
Én is észrevettem, de utána jöttem rá, hogy a frissítés következtében lejjebb vette a BT-eszköz hangerejét 10-re. 50-en szokott nálam lenni, visszaállítottam, azóta rendben van.
Valamint összekeverte a menüben a gyorsbeállítási lapokat, ezt is újra be kellett állítani.A sárga kijelölésen kívül más változást nem érzékeltem. U7Q.
A gyári állapot vissza állítás nem segített.
USB-ről vissza tehető a korábbi?
U7NQ -
Levente1991
tag
-
jeni
félisten
A Hisense új firmware által a Bluetooth oldalon halkabb lett. Valamint most sárgán jelöli meg azt a részt, funkció keretet amire épen kapcsolsz.
-
VAMPYR2
újonc
Köszönöm a gyors választ
-
rainman72
nagyúr
-
VAMPYR2
újonc
Sziasztok melyiket ajánlanátok 75u7se v 75u7q pro csak streaming és tv adásra lenne használva .Köszi
-
petikeszabo
csendes tag
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni. Tv beállítás terén. Hogy lehetne a legjobb minőséget kihozni film, Xbox terén.
Típus: 75U7Q PRO
Előre is köszönöm! -
Gomez1984
senior tag
U7Q szériára is jött frissítés, eddig nem sok különbséget látok. Talán az alap képrofiloknál eddig nem volt ott a játék.
-
Ferenczi Áko
veterán
Vegyél egy Hisense 75U8Q-t, elégedett leszel, oledről váltottam U8Q-ra, elégedett vagyok. A legtöbb hasonló vagy magasabb kategóriájú TV-ket (Sony, LG, Samsung, TCL) az én megítélésem szerint "verte", kevésbé érzékelhető virágzás a feliratok körül, ebben a méretben ADS Pro panel van, ennek ellenére nagyon jó kontraszt, magas fényerő, nagyon jó helyi sötétítés a sok zónának köszönhetően. A rendszer egyszerű, de gyors.

-
tocijozsi00
tag
Űdv mindenkinekLenne eggy 55 ős u7nq tv-m.Ma reggel frissittés jőtt rá.Azt irja:szoftver verzio .V0000.09.60D.Q0516.Változások amik igy frissen feltűntek.Megváltozott a beálittási menű szine a lilásrol olyan ips paneles világosabb feketére,Az épp léptetett művelet sárgás keret kiemelést kapott.HDMI -CEC nél látok olyat is hogy FEJLETT Pro.Nem emléxem hogy előtte volt ilyen.Bár evvel tévedhetek.Képminősége nem változott..Talán méllyebnek érzem a feketéjét.Szerintem q....va jo most is.Tavaj Januári beszerzés,5076 ora van benne.
-
blakey
titán
Sziasztok! Jó régen írtam már ide.. Tv váltás előtt álltam, néztem kutakodtam, amíg egy Lg G3-at vettem.. Hisense 65U8QF tv-t akartam lecserélni.. Egymás mellett volt a két tv(ráadásul az Lg-ben zsír új panel volt) de nem éreztem azt, hogy 2x annyit tud mint a Hisense, ami a képi világot jelenti. Tény, hogy nem egy liga a két tv, de anno ezzel a típussal a Hisense nagyon beletalált.. Meghirdettem mindkettőt, de nem bánom ha a Hisense marad..

Vegyél egy Hisense 75U8Q-t, elégedett leszel, oledről váltottam U8Q-ra, elégedett vagyok. A legtöbb hasonló vagy magasabb kategóriájú TV-ket (Sony, LG, Samsung, TCL) az én megítélésem szerint "verte", kevésbé érzékelhető virágzás a feliratok körül, ebben a méretben ADS Pro panel van, ennek ellenére nagyon jó kontraszt, magas fényerő, nagyon jó helyi sötétítés a sok zónának köszönhetően. A rendszer egyszerű, de gyors.
-
Ferenczi Áko
veterán
Sziasztok! Jó régen írtam már ide.. Tv váltás előtt álltam, néztem kutakodtam, amíg egy Lg G3-at vettem.. Hisense 65U8QF tv-t akartam lecserélni.. Egymás mellett volt a két tv(ráadásul az Lg-ben zsír új panel volt) de nem éreztem azt, hogy 2x annyit tud mint a Hisense, ami a képi világot jelenti. Tény, hogy nem egy liga a két tv, de anno ezzel a típussal a Hisense nagyon beletalált.. Meghirdettem mindkettőt, de nem bánom ha a Hisense marad..

-
Badboys
őstag
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat, de sajnos a hang problémát végül egy típus azonos sound bar oldotta meg. Nagyon nem szerettem volna az évi 1-2 hónap tévé nézés miatt beruházni egy sound bárra. Sajnos a technika ördöge meg tréfált. Így most megmaradt egy új 2.1 es szett.
Még annyi lenne a kérdésem, hogy használ e valaki Telekomos boxot? Esetleg valaki a kódot amivel párosítani lehetne a T box távirányítójával a tv ét.
-
Rick4
félisten
Sziasztok, lassan két éve van meg a hisense TV-m, eddig megelégedettséggel használtam, most azonban egy apró, de annál zavaróbb hibába futottam bele. a saját smart felületértől a feltelepített sweet.tv-t használom tévézésre, nagy ritkán, nevesebb tenisztornák esetén előfizetek egy hónapot az hbo max-ra, legutoljára januárban volt így, tegnap megint megtettem, megy a wimbledoni bajnokság. Azonban meglepődve tapasztaltam, hogy a jól bevált, sok hónap alatt szinte tökéletesre beállított beállításaim semmit sem érnek, ugyanis a max most már 4K HDR-ben nyomja a meccseket, és a kép a saját beállításaim szerint sötét, a dinamikus szerint meg elképesztő világos a kép, gyakorlatilag nézhetetlen, megvakulunk, a köztes állapotok se játszanak, mert ott meg a színek, kontraszt csúszik el a zavaró tartományba. Az nonszensz, hogy ez ilyen, és ne tudnám fixen kikapcsolni, de egy délutánt olvasgatva se tlaáltam egzakt megoldást. Persze rá tudok dugni egy klülön androidos médialejátszót, amiről ugyanúgy megy a max, és ott nem így fog történni, de mégiscsak jó lenne, ha nem kellene más eszközöket bekapcsolgatnom, színmódokat, fényerőt álligatnom. A max menüben jó, amint élőképre váltunk, beindul a fotonágyú...
-
Gomez1984
senior tag
Na lassan 1 hónap állítgatás után:
50U7Q interpolációs hibák sötét jeleneteknél:
Teljesen mindegy hogy mi a forrás, Tv médialejátszója hdd-ről, HBO max, SKyshowtime, sajnos sötét jeleneteknél össze vissza beakad, elveszik 2-3 képkocka.
Próbáltam a létező összes beállítási variációt, letiltottam minden képjavító beállítást / bekapcsoltam, ugyan az. A mozgásinterpolációs beállításnál egyedül a custom és 0 állás ami teljesen kikapcsolja a mozgásinterpolációt. Sem az OFF sem a film mód nem jó.
Youtube 24 képkockás tesztvideónál látszik hogy OFF állásban és FILM módban is dolgozik az algoritmus. Próbáltam a custom értékkel játszadozni 1-2-3 állásban hogy ne legyen még szappanoperás, de akkor meg folyamatosan stutterel a kép. Szóval marad a custom 0. Volt már sokféle TV-m de ilyet még nem tapasztaltam hogy szaggasson vagy akadjon a film beállítástól függetlenül. Samsung/LG akár mit babráltam akadás sosem volt. Most ez lehet amiatt van mert 144hz a panel és nehezebben hozza szinkronba a 24 képkockás filmekkel, nemtudom. Pedig a TV menüje alapból tetszik mert egyszerű és gyors. -
samu74
addikt
-
takacska
csendes tag
Nekem U7NQ van. A beállítások között van olyan hogy HDMI formátum, auto, standard, megújult, illetve ha az eszköz ami bele van dugva képes rá, akkor továbbfejlesztett formátum. Más is lehet a menük elnevezése, de nagyjából kell legyen valami ilyesmi. Ezeket végigpróbálgatnám, és kábelt is megpróbálnék többet.
-
Badboys
őstag
Kizárólag az felülről az elsőn tudok képet varázsolni.
-
takacska
csendes tag
Sweet tv alkalmazás van vidaa-n (legtöbbször működik is). Ingyenes regisztrációval, bankkártya adatok megadása nélkül a közszolgálati csatornák úgy emlékszek elérhetőek.
-
Zeban58
tag
Sziasztok!
Vidaa 9-es készüléken nézném online az M4 Sport élő adását. A gyári böngésző jó lenne, de 5-10 percenként megáll pufferelni, vagy teljesen leáll. A képernyőtükrözés gyenge minőségű. Tudtok valami jó megoldást esetleg?
Köszi! -
samu74
addikt
Tegnap megkaptam tv ét. Szokásos be üzemelés és 1 óra elteltével dobta azt a hibát ami miatt kukáztam a vadonat új Philipset. Most jó lenne valaki megadná a tuti tippet a problémára. Mert az nem lehetséges, hogy két tv ugyanazzal a hibával jött. A hiba jelenség. Random módon elhallgat a rákötött 2.1 es hangrendszer. Ki-be kapcsolás nem segít nem jön vissza a hang kizárólag csakis akkor ha elkedem a hang erőt föltolni a csillagos égig. Új a tv új a 2.1 es hangrendszer új a HDMI kábel ami szintén 2.1 es. Délelőtt rákötöttem a lapost a hangrendszerre nem ment el a hang. Tehát 100%, hogy valami be állítási hiba van legalábbis szerintem. Elsőre melyik HDMI csatlakozásba kell dugni a HDMI kábelt? Vagy teljesen mindegy, Én a legelsőbe dugtam. Azon belül a beállításokban kell e valamit konkrétan mókolni, hogy ne hallgasson el külső hang? Jó lenne ha valakinek lenne valami konkrét javaslata. Köszönöm.
Hali! Érdemes lenne onnan kihúzni és át tenni az alulról a második pontban.
A tv menüben pedig a hang résznél asszem még a dekódolást érdemes a tv átjátszásra állítani tehát a soundbar kódolja a hangot és ne a tv.Ha nem sikerül rakok fel képet hogy mire gondolok. -
SunMount3r
nagyúr
Tegnap megkaptam tv ét. Szokásos be üzemelés és 1 óra elteltével dobta azt a hibát ami miatt kukáztam a vadonat új Philipset. Most jó lenne valaki megadná a tuti tippet a problémára. Mert az nem lehetséges, hogy két tv ugyanazzal a hibával jött. A hiba jelenség. Random módon elhallgat a rákötött 2.1 es hangrendszer. Ki-be kapcsolás nem segít nem jön vissza a hang kizárólag csakis akkor ha elkedem a hang erőt föltolni a csillagos égig. Új a tv új a 2.1 es hangrendszer új a HDMI kábel ami szintén 2.1 es. Délelőtt rákötöttem a lapost a hangrendszerre nem ment el a hang. Tehát 100%, hogy valami be állítási hiba van legalábbis szerintem. Elsőre melyik HDMI csatlakozásba kell dugni a HDMI kábelt? Vagy teljesen mindegy, Én a legelsőbe dugtam. Azon belül a beállításokban kell e valamit konkrétan mókolni, hogy ne hallgasson el külső hang? Jó lenne ha valakinek lenne valami konkrét javaslata. Köszönöm.
A HDMI ARC-ba kell dugni. A hangbeállításokban a kimenetet pedig 2.0-ás PCM-re rakni.
-
Badboys
őstag
-
Szmtgp
tag
-
csucsu54
tag
Anno az U8QF-nél volt hasonló,kb. 2 hétig nem volt YT,aztán hirtelen visszatért mindenfajta beavatkozás nélkül,reménykedem!
-
samu74
addikt
Nekem igaz más a típus(55A85N),de nálam mikor a YouTube piszok lassú volt de a többi app meg ment,a teljes visszaállítás segített. Se az app újratelepítés vagy cache törlés nem segített.Macera de a teljes törlés kellett neki 1 év után.
-
blakey
titán
-
csucsu54
tag
-
csucsu54
tag
Szia!
Nálad működik a YT,nálam 4 nap óta csak a szürke képernyő jelenik meg,a többi app rendben? -
Aurig@
őstag
-
blakey
titán
-
csucsu54
tag
Szia!
Igaz nem tőlem kérdezted,de nekem is U8Q-m van 65-ösben,nagyon elégedett vagyok azU8QF és az U7KQ után,ragyogó a kép UHD-ben és a Netflixen is,a 4K-s adások lenyűgözőek,szóval bátren ajánlom,de biztosan lesz aki hosszabban reagál majd! -
Aurig@
őstag
-
Gomez1984
senior tag
Kár, hogy idén nem csinálnak 55" alatti prémium modelleket.
Én is vennék nagyobbat ha beférne, de sajna marad az 50"
Pedig csak 3cm hiányzik az 55" hoz
-
Luck Dragon
támogató
-
blakey
titán
-
Gomez1984
senior tag
-
Badboys
őstag
Ahogy elnézem ez egy halott topik. Továbbiakban sem sok segítséget lehet itt kérni. Egyáltalán minek van?
-
Badboys
őstag
Kérdezném, hogy van e valakinek tapasztalata ezzel a készülékkel?
Hisense 55U7Q 55 4K Smart 144Hz Mini-LED ULED TV.
Nagyon jól jönne a tapasztalat vagy általános vélemény vásárlás előtt. Nem nézzem nézzük minden nap. Van hogy hetekig hónapokig nincs is bekapcsolva. Köszönöm -
ajapi
tag
Ezzel az információval sem lehet sokat kezdeni. Mivel, milyen lejátszóval játszod le, külső vagy a TV lejátszójával? Ha utóbbi, akkor kb. semmit nem alapoznék rá, mindegyik TV gyári lejátszója valamilyen szinten vacak és nem etalon, nem ahhoz kell viszonyítani. Nem a TV beállításaival lesz gond. Gyári visszaállítás segíthet, de nem törvényszerű. Sorozatok, filmek és zene lejátszásához külső lejátszó javasolt, TV-n max. a streaming használható, pl. azokat sokat használom, mindegyik hibátlan. Ha a TV-t nem tudod jól beállítani, akkor szakember segítségére lesz szükséged, aki helyesen beállítja a dolgokat.
Milyen külső lejátszót javasolsz, javasoltok, amit a tv távjával lehet irányitani, és jobb képet ad, mint a gyári lejátszó
-
Gomez1984
senior tag
Ezzel az információval sem lehet sokat kezdeni. Mivel, milyen lejátszóval játszod le, külső vagy a TV lejátszójával? Ha utóbbi, akkor kb. semmit nem alapoznék rá, mindegyik TV gyári lejátszója valamilyen szinten vacak és nem etalon, nem ahhoz kell viszonyítani. Nem a TV beállításaival lesz gond. Gyári visszaállítás segíthet, de nem törvényszerű. Sorozatok, filmek és zene lejátszásához külső lejátszó javasolt, TV-n max. a streaming használható, pl. azokat sokat használom, mindegyik hibátlan. Ha a TV-t nem tudod jól beállítani, akkor szakember segítségére lesz szükséged, aki helyesen beállítja a dolgokat.
Sima TV lejátszás, saját beépített médialejátszóval, külső winyóról.
Megpróbálok egy resetet, gyorsan be lehet lakni. -
blakey
titán
Pl van egy sori
For all mankind
S05E01 5:35 től a sötétben a fűben ahogy rohan durván beakadozik.
De többi sorozatnál is láttam már ezt ha durván sötét a jelenet.
Próbáltam már minden beállítást. Local dimminget off vagy max, dinamikus kontraszt off és összes érték, ősszes képjavító AI baromság kikapcsolva. máfél hete ezzel szöszölök esténkként. Amugy a TV szoftvere baromigyors.Ezzel az információval sem lehet sokat kezdeni. Mivel, milyen lejátszóval játszod le, külső vagy a TV lejátszójával? Ha utóbbi, akkor kb. semmit nem alapoznék rá, mindegyik TV gyári lejátszója valamilyen szinten vacak és nem etalon, nem ahhoz kell viszonyítani. Nem a TV beállításaival lesz gond. Gyári visszaállítás segíthet, de nem törvényszerű. Sorozatok, filmek és zene lejátszásához külső lejátszó javasolt, TV-n max. a streaming használható, pl. azokat sokat használom, mindegyik hibátlan. Ha a TV-t nem tudod jól beállítani, akkor szakember segítségére lesz szükséged, aki helyesen beállítja a dolgokat.
-
Gomez1984
senior tag
Van értelme resetelni a tv-t?
-
Gomez1984
senior tag
Egy picit részletesebb információra van szükség. Valószínű, hogy a beállítások sem a legjobbak, nincs összefüggés a jelenet világossága/sötétsége és a mozgásmegjelenítés között, inkább a használt lejátszó, az USB sebessége, a hálózat sebessége az, ami közrejátszik a folyamatos mozgásmegjelenítésben. Nálam nincs semmilyen akadozás a streaming-szolgáltatásokkal és a TV-szolgáltatásokkal sem, problémamentes. Külső forrásból is hibamentes a lejátszás. A film mód jó, azt használom, amúgy a hiba forrását nem ott kell keresni.
Pl van egy sori
For all mankind
S05E01 5:35 től a sötétben a fűben ahogy rohan durván beakadozik.
De többi sorozatnál is láttam már ezt ha durván sötét a jelenet.
Próbáltam már minden beállítást. Local dimminget off vagy max, dinamikus kontraszt off és összes érték, ősszes képjavító AI baromság kikapcsolva. máfél hete ezzel szöszölök esténkként. Amugy a TV szoftvere baromigyors. -
blakey
titán
Egyszerűen nem tudom beállítani a képet hogy jó legyen minden helyzetben.
Winyóról lejátszva az SDR filmek nagyon sötét jeleneteknél beakadnak. olyan mintha több képkocka is elveszne. Olyan mintha droppolna 10 fps re.
Motion clarity: OFF - probléma fennáll
Film mód - Probléma fennáll
Custom mode : Judder 0 - így megszűnik, de alapból kicsit darabosabbnak érzem a filmet. Ahogy az értéket 0 fölé kezdem húzni újra előjön az akadás sötét részeknél.Egy picit részletesebb információra van szükség. Valószínű, hogy a beállítások sem a legjobbak, nincs összefüggés a jelenet világossága/sötétsége és a mozgásmegjelenítés között, inkább a használt lejátszó, az USB sebessége, a hálózat sebessége az, ami közrejátszik a folyamatos mozgásmegjelenítésben. Nálam nincs semmilyen akadozás a streaming-szolgáltatásokkal és a TV-szolgáltatásokkal sem, problémamentes. Külső forrásból is hibamentes a lejátszás. A film mód jó, azt használom, amúgy a hiba forrását nem ott kell keresni.
-
Vhiktor
nagyúr
Winyóról lejátszva az SDR filmek nagyon sötét jeleneteknél beakadnak. olyan mintha több képkocka is elveszne. Olyan mintha droppolna 10 fps re.
Custom mode : Judder 0 - így megszűnik, de alapból kicsit darabosabbnak érzem a filmet. Ahogy az értéket 0 fölé kezdem húzni újra előjön az akadás sötét részeknél.A sötét jeleneteknek nincs semmi köze az akadáshoz.
Dedikált lejátszód nincs? -
Gomez1984
senior tag
Custom mode : Judder 0 - így megszűnik, de alapból kicsit darabosabbnak érzem a filmet. Ahogy az értéket 0 fölé kezdem húzni újra előjön az akadás sötét részeknél. -
kispal87
senior tag
-
Gomez1984
senior tag
Sziasztok
Ezt a Lipsync beállítást mennyire érdemes rakni?
Alapbeállítás a 3 volt. -
Szmtgp
tag
Másik HDMi-n egy notebook-ot, onnét csak kép jön át.
- nézd át a notebook beállításait, és a TV-n is nézd át.Harmadik HDMI-re egy PC-t kötöttem, ott se kép se hang.
- itt nem árt tudni, hogy mire volt állítva a gép, valamint milyen kábeleket használsz.
Mindegyik csatlakozásra érvényes, hogy a HDMI kábeleket érdemes a TV specifikációjának megfelelően kiválasztani, hiába volt jó a kábel a régi TV-den, itt nagyobb felbontás, szélesebb dinamikatartomány és ne feledd, hogy 165Hz valamint teljes hangtámogatás is van, úh. a régi kábelek nem biztos, hogy megfelelnek, tehát a csatlakoztatott eszköz esetében butítás szükséges, de így látatlanban nem sok mindent tudsz beállítani. Alapesetben csak csatlakoztatod az eszközöket és működnek, nálam minden TV esetében így volt, igaz, már 10 éve 4K-t használok és a kábeleim is megfelelő minőségűek.A pc-n megoldódott egy kábelcsere után (azt nem tudom, hogy maga a kábel segített vagy a hossza, eddig uis egy 5 méteres volt rákötve,a mostani 1 méteres)
A noti-ra meg keresek másik kábelt, hátha azért nem látja a TV-t. Vagy a windowsban próbálok valamit. (Az is lehet, hogy az a baja, hogy a noti hdmi kimenetét szétosztom egy monitorra, meg erre a TV-re. Eddig ez nem volt gond, de ennél lehet. Addig is ráeresztettem egy soundbart BT-n.)Köszi
(Egyébként nagyon fluid a rendszer, sokkal jobb, mint az lg, bár ott több beállítás van.
Távirányító is jobb nekem, mint a légegér, bár azt is lehet normál módon használni, de vhogy mindig visszakeveredek rá. Nem tetszik -ez az új kisebb fajta egyébként, de meg sem közelíti a samu kis távját, az verhetetlen szerintem.)Elkezdem tesztelni, bár tv adás nem lesz rajta egyelőre.
A hangszóró sokat dob rajta, azt már néztem. Könnyű navigálni, kézre áll minden. -
blakey
titán
Na kicsomagoltam. Menüje jobban tetszik, mint a LG, a táv-ja is.
Viszont:
Rákötöttem egy soundbar-t, azt felismeri.
Harmadik HDMI-re egy PC-t kötöttem, ott se kép se hang.(A 2012-es Samun semmi probléma nem volt, tehát gépek kábelek jók)
Ezért kérdezném, hogy mit hol kellene beállítani, hogy ezek a problémák megszűnjenek ?
(Mondjuk a PC-n nem tudom hogy lesz, mert még kép sincs)Köszönöm, ha tud valaki tippet. (AI csak a szokásos dolgokat írja, keresgélek az interneten. A noti-n nem jelenik meg a TV, mint hangkimenet)
- nézd át a notebook beállításait, és a TV-n is nézd át.Harmadik HDMI-re egy PC-t kötöttem, ott se kép se hang.
- itt nem árt tudni, hogy mire volt állítva a gép, valamint milyen kábeleket használsz.
Mindegyik csatlakozásra érvényes, hogy a HDMI kábeleket érdemes a TV specifikációjának megfelelően kiválasztani, hiába volt jó a kábel a régi TV-den, itt nagyobb felbontás, szélesebb dinamikatartomány és ne feledd, hogy 165Hz valamint teljes hangtámogatás is van, úh. a régi kábelek nem biztos, hogy megfelelnek, tehát a csatlakoztatott eszköz esetében butítás szükséges, de így látatlanban nem sok mindent tudsz beállítani. Alapesetben csak csatlakoztatod az eszközöket és működnek, nálam minden TV esetében így volt, igaz, már 10 éve 4K-t használok és a kábeleim is megfelelő minőségűek. -
Szmtgp
tag
Na kicsomagoltam. Menüje jobban tetszik, mint a LG, a táv-ja is.
Viszont:
Rákötöttem egy soundbar-t, azt felismeri.
Harmadik HDMI-re egy PC-t kötöttem, ott se kép se hang.(A 2012-es Samun semmi probléma nem volt, tehát gépek kábelek jók)
Ezért kérdezném, hogy mit hol kellene beállítani, hogy ezek a problémák megszűnjenek ?
(Mondjuk a PC-n nem tudom hogy lesz, mert még kép sincs)Köszönöm, ha tud valaki tippet. (AI csak a szokásos dolgokat írja, keresgélek az interneten. A noti-n nem jelenik meg a TV, mint hangkimenet)
-
Szmtgp
tag
Egyébként brutális, hogy nincs nagyon olyan tv, amit el tudnék forgatni (egyet találtam, egy thomsont). A fent említett 40 colos samu kb mindent tud ,annyi csatlakozója van, hogy nem bírom megszámolni. (Van elfekvőben egy 30 akárhánycolos -de lehet, hogy az is 40 - samu, az simán forgatható, világító távval....stb... de ezek persze mind FHD , vagy HD ready, nincs szívem kidobni őket, még az első lapos is megvan kb 2005-ből egy sony, ami vmi elég gagyi panelt kapott, de még őrzöm.

A legelső komoly méretű Lapost ( asszem 94 cm volt az átmérője : Sony Plazma) viszont már leselejteztem, az is 2005-ós volt. De egyébként semmi baja nem volt....
Ja és 2 tuneres a 40 colos, + eszembe jutott, hogy még van egy tökéletes 3D képes is 2010-2011-ből
Hát így jutottam el az Oriontól a ITT-Nokián át a Hisense-ig
-
Szmtgp
tag
Egyébként brutális, hogy nincs nagyon olyan tv, amit el tudnék forgatni (egyet találtam, egy thomsont). A fent említett 40 colos samu kb mindent tud ,annyi csatlakozója van, hogy nem bírom megszámolni. (Van elfekvőben egy 30 akárhánycolos -de lehet, hogy az is 40 - samu, az simán forgatható, világító távval....stb... de ezek persze mind FHD , vagy HD ready, nincs szívem kidobni őket, még az első lapos is megvan kb 2005-ből egy sony, ami vmi elég gagyi panelt kapott, de még őrzöm.

A legelső komoly méretű Lapost ( asszem 94 cm volt az átmérője : Sony Plazma) viszont már leselejteztem, az is 2005-ós volt. De egyébként semmi baja nem volt....
-
Szmtgp
tag
-
blakey
titán
-
Szmtgp
tag
-
Gomez1984
senior tag
Sziasztok
Adott egy U7Q tv, azt vettem eszre hogy a HDR 10+ videók elég sötétek. ( Vinyóról lejátszva) Miközben a HDR Vision meg kiégeti a retinám.
Valami megoldás? -
Szmtgp
tag
A Ci-kártya azonosítási folyamatánál van ez, amikor bekapcsolás után TV üzemmódban kiírja, hogy várj, amíg megtörténik az azonosítás. A kártya beállításainál lehet nyelvet váltani, később visszaállítottam magyarra, nincs jelentősége, mert nagyon ritkán látom. A műsorújságot, a menüt, semmi mást nem érint. Rájöttem, hogy felesleges ezzel foglalkozni.
ok, köszönöm
-
blakey
titán
A Ci-kártya azonosítási folyamatánál van ez, amikor bekapcsolás után TV üzemmódban kiírja, hogy várj, amíg megtörténik az azonosítás. A kártya beállításainál lehet nyelvet váltani, később visszaállítottam magyarra, nincs jelentősége, mert nagyon ritkán látom. A műsorújságot, a menüt, semmi mást nem érint. Rájöttem, hogy felesleges ezzel foglalkozni.
-
Szmtgp
tag
Vodafone, mert én UPC területen vagyok. A területednek megfelelő értékeket megadod és megkeresi az adókat, pont úgy, ahogy a többi TV esetében, nincs különbség. Milyen nyelvet akarsz váltani? Kezdeti lépéseknél mindenen végigvezet, nem láttam eltérést a többi TV-hez képest.
Mi vissza? Ha átnézed a menüpontokat, akkor szinte mindenre meglesz a válasz."A CI-kártya azonosításánál a karakterek furcsák voltak, de angolra állítva minden rendben lett, a menü és minden egyéb magyar, műsorújságban is jók a karakterek, tehát csak a kártya azonosításánál van gond."
#9292-ben írtad, erre vagyok kíváncsi -
Szmtgp
tag
Vodafone, mert én UPC területen vagyok. A területednek megfelelő értékeket megadod és megkeresi az adókat, pont úgy, ahogy a többi TV esetében, nincs különbség. Milyen nyelvet akarsz váltani? Kezdeti lépéseknél mindenen végigvezet, nem láttam eltérést a többi TV-hez képest.
Mi vissza? Ha átnézed a menüpontokat, akkor szinte mindenre meglesz a válasz.A 9292-ben írtad, hogy rosszak voltak az ékezetek, váltottál angolra. (én is upc-voda-one területen vagyok, az adatokat ismerem, csak erre a nyelvváltásra voltam kíváncsi)
-
blakey
titán
Mi vissza? Ha átnézed a menüpontokat, akkor szinte mindenre meglesz a válasz. -
Szmtgp
tag
Hisense 55U8Q
Ez inkább egy felhasználói vélemény lesz. Azok közé tartozom, akik együtt tudnak éln a technológiák tulajdonságaival, látom a jót és a rosszat is. Elsősorban kíváncsi voltam a márkára, már mindegyik nagyobb márka TV-.ivel volt/van dolgom. Elég sokat láttam, hogy tudjam, nincs tökéletes megjelenítő. Jelenleg egy OLED 55C2-ről váltottam U8Q-ra. Nagyon kíváncsi voltam a Mini Ledre illetve nem utolsó sorban a VIDAA-ra is, mivel olyan rendszert még nem használtam. Néhány készüléket megnéztem, és a rostán végül ez ment át, mindegyiknek van valami nyűgje, webOS, Android TV, Fire OS, Tizen OS, mind volt velük dolgom, önmagukban jók, de a harmadik féltől származó appok esetében vannak problémák, igaz, mindegyiken más jellegű.
Az oledről ADS Pro-ra (IPS) váltás első nekifutásra indokolatlan és hülyeségnek tűnik, de aki mer, az nyer.
Belevágtam és szombat óta ismerkedek vele. Bekapcsolás után azonnal mondtam magamba, hogy ez így nem lesz nyerő, oled után pocsék, de……megjelent a beállítási felület és elkezdtem a"műveletet", minden flottul, rendkívül gyorsan és pontosan ment. A CI-kártya azonosításánál a karakterek furcsák voltak, de angolra állítva minden rendben lett, a menü és minden egyéb magyar, műsorújságban is jók a karakterek, tehát csak a kártya azonosításánál van gond. Megjelent a műsor, amit egyből egy homogenitási teszt követett, helyi sötétítés kikapcsolva és megnéztem fekete, fehér majd szürke háttérnél is. Jól esett, hogy nincs DSE, nincs sávosodás és bevilágítás. Fekete háttérnél azért akad egy kis felhősödés, de helyi sötétítés bekapcsolása után ennek nyoma sincs, gyakorlatilag olyan, mintha oledet néznék.
Két frissítés is érkezett a TV-re, ezeket telepítettem és nem észleltem különösebb hibát.Ezután jött a kép beállítás, az alkalmazások telepítése, a felesleg kukázása. A menüben való lépkedés, minden funkció nagyon gyors, sokkal gyorsabb, mint a webOS, mindenre gyorsabban reagál. A menü rendszerezése, az elve egy picit más, ezért meg kellett szokni, de így pár nap után már nagyon logikusnak és jónak érzem. Pl TV-műsor esetében a jeltesztet nem kell külön futtatni, mert info gombra előjön egy olyan információs ablak, ahol még a jelszint és a jelerősség is fel van tűntetve, ennél egyszerűbbet eddig nem láttam, mindegyik márkánál külön. a menüben kell indítani a jeltesztet. Ami nem tetszik, hogy a hozzáadott, mellesleg napelemes, rendkívül igényes távon, az info gomb a Text gomb hosszan nyomására jön elő, fordítva jobb lett volna. Ha már távirányító, akkor valóban prémium hatást kelt, ahogy az egész készülék is, rengeteg fólia volt, rajta, 4 napon át, minden nap találtam rajta valamilyen fóliát, hol a logó, hol a fém keret külön is le volt fóliázva, konkrétan képről vettem észre, hogy fólia van rajta.
Az egész Hisense egy "kínai Sony-ra" emlékeztet, minden igényes és szépen "tálalt" cucc.A streaming appok közül Disney+, HBO Max, SkyShowtime, YouTube, Plex lett telepítve, a többi általam használt nem támogatott, azokat külső lejátszón használom Kodi alól. A Plex kivátelével mindegyiket több órán át használtam és mindegyik hozta a kiváló minőséget, mindegyik a csomagnak megfelelően jelenítette meg a tartalmakat, ez sem mellékes, mert pl. Android TV-n a SkyShowtime évek óta hibás, egyik nagy hibája, hogy kikapcsolhatatlan az angol SDH felirat, pontosabban ha felirat nélkül néznék valamit, akkor is ott az angol szöveg, ha feliratos filmet nézek, akkor a megfelelőt jeleníti meg. A másik probléma a SkyShowtime-mal, hogy nem minden készüléken megy a 4K HDR, szerencsére itt megy, támogatott, pl. a TCL-en nem megy a 4K HDR, de más eszközökön is, ahol egyébként Netflix és társai támogatottak. A Disney+ Android TV-n szaggat, szeptemberi frissítés óta darabos, nézhetetlen, webOS-en, tvOS-en és VIDAA OS-en jó.
Ami a Plexet illeti, csak telepítettem, ha netán szükség lenne rá, mindent külső forrásból használok, Apple TV-ről, vagy Dune HD-ról. A Plex egy kényes alkalmazás, ami nem minden platformon működik megfelelően, ez nem a platform hibája, hanem a Plex fejlesztőké. PP-m van, nagyon régóta használom adatbázisnak, de a lejátszást Kodira, Infuse-ra bízom, azok "alázzák" a Plex klienst, mindenben jobbak. Tehát a Plexet telepítettem és kipróbáltam, hogy milyen, itt működik mkv-ból a DV, míg pl. webOS-en nem, ott HDR-ben megy vagy SDR-ben, esetleg sehogy, attól függ, hogy milyen profilról van szó. Csak 1-2 percet néztem, így erről nincs komolyabb véleményem, de gondolom itt sem lesz csoda, valószínűleg előjönnek a kisebb-nagyobb problémák, újratöltés, megállás, stb.
Úgy érzem, hogy a rendszert megismertem, nagyon jónak tartom, de van még mit fejlődnie, mert pl. csak saját lejátszónál írja ki a jobb felső sarokban, hogy HDR10+ az anyag, más forrásból nem, csak a DV jelenik meg. Látszódik, hogy nem SDR és a gyorsmenü megnyitásánál már látható, hogy másik módban van, de akkor is, ezt javítani kéne. A rendszerbeállításoknál a készülékről szóló menüpont egyszerűen csak "-ról"
, amit nem is értek, hogy hogyan jött. Az előre beállított képmódok egész jók, de mindegyiket érdemes egy kicsit állítgatni, hogy még jobb, pontosabb legyen. Helyi sötétítés mellett, filmek esetében a feliratok körül nem látni semmilyen "virágzást", nincs fehér felhő körülötte, de azért látni, hogy valami történik a képpel, de bőven jó és nem okoz porblémát. Igaz, olednél sem tökéletes, mert ugye ott tele van pakolva különböző védelemmel, így ott is előjönnek különböző anomáliák. SDR és HDR10 esetében a Filmmaker módot kell a legkevésbé korrigálni, HDR10+ esetében a HDR10+ Színház a nyerő, míg Dolby Vision esetében a sötét mód. Ezeket némileg korrigálva egy jó képet kapunk. Az LCD feketében soha nem lesz oled szintű, megfelelő zónaszámmal rendelkező mini led bizonyos esetekben képes majdnem olyan jót produkálnia, mint egy oled, de mindig lesznek olyan színkombinációk, hátterek, amikor látni, hogy az elektronika küzd a tartalom megjelenítésével és nem tudja úgy megjeleníteni, hogy az hibátlan legyen.
Egyelőre elégedett vagyok vele, HDR tartalmak nagyon jók, fényesek, bizonyos megvilágítás esetében sokkal jobbak, mint egy oled esetében, de amikor sötétebb, árnyékosabb részek következnek, akkor a mini led és a helyi sötétítés által generált kép nem feltétlenül hibátlan, viszont megfelelően világos és ez jót tesz a világos tartalmaknak. Az ADS Pro nem olyan rossz, mint elsőre hangzik, a fényerő számomra rendben van, világos jelenteknél ez nagyon sokat számít, más képet kapok, mint az oledem esetében.A kontraszt és a fekete szint is jó, ha nem tesztelek, vagy nem hasonlítgatom másik technológiához, akkor nem is jut eszembe, hogy foglalkozni kéne vele. Tesztképek esetében azért itt is vannak problémák, főleg sötét háttér esetében, ahol 1-2 apró szürkés vonalnak, négyzetnek kéne látszódni, ott egy elmosódás van, persze oled estében meg van, ami "besül", tehát semmi nem látszódik. Egyébként helyi sötétítés maxon, Disney+ a Hulu anyagoknál az elején van egy pár másodperces zöld logó a jobb alsó sarokban, na az pl. tökéletese látszódik úgy, hogy körülötte minden fekete és semmilyen anomália nem jelentkezik, szóval egész jól működik, de még lehet rajta javítani.
Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha van kérdés, akkor megpróbálok válaszolni.
Itt a CI kártya azonosítás-t hogy oldottad meg ? Mikor melyik menüben kell nyelvet váltani?
Aztán meg vissza? Vagy hogyan ? Nem ismerem az OS-t. -
Szmtgp
tag
-
blakey
titán
Sziasztok, ezt néztem ki :
Hisense 55U8Q
Van valakinek tapasztalata ez ügyben :
- ONE szolgáltató mediaCard működik hibátlanul ? illetve
- PVR (felvétel ,Timeshift) funkció is hibátlan ?
- PVR-hez mi a max tárhelyes külső HDD amit lehet használni ?
Köszönöm.(TCL-t is néztem ,arra azt mondták nincs pvr, meg samsungnál se nagyon.. 55 colt keresek,eddig volt vagy 10 samu, ez mindegyiknél volt. Állítólag az újabbakban nincs)
Hátha itt van és jól működik CI card-al.Írtam róla, olvass vissza, hátha találsz hasznos infót. Működik a kártya, van PVR, tárhely szerintem a szokásos, nekem egy 512 GB-os pendrive van erre a célra.
-
Szmtgp
tag
Szia, blakey fórumtárs lesz a te embered .Anno nekem is ő segített .

Köszi, megvárom, hátha olvassa. (LG-t is néztem, de ott a meg a time machine nem működik 2021 óta.)
-
Luck Dragon
támogató
Hisense 55U8Q
Köszönöm.(TCL-t is néztem ,arra azt mondták nincs pvr, meg samsungnál se nagyon.. 55 colt keresek,eddig volt vagy 10 samu, ez mindegyiknél volt. Állítólag az újabbakban nincs)
Hátha itt van és jól működik CI card-al.Szia, blakey fórumtárs lesz a te embered .Anno nekem is ő segített .

-
Szmtgp
tag
-
rainman72
nagyúr
Hisense 55U8Q
Hátha itt van és jól működik CI card-al.Használd a keresőt hátha segít az is U8 témában.
-
Szmtgp
tag
Hisense 55U8Q
Hátha itt van és jól működik CI card-al. -
csucsu54
tag
-
yanna
addikt
-
blakey
titán
-
csucsu54
tag
-
blakey
titán
-
csucsu54
tag
Üdv!
65U8Q készülékem jelzi,hogy van új szoftver,frissítsek,a jelenlegi P1009.Valaki frissített már,ha igen valami változás,érdemes egyáltalán letölteni az újabbat? -
grafnet
veterán
-
takacska
csendes tag
Az a "bajom", hogy nem Plex hiba, mert még sosem hallottunk róla. (Ismerősök sem, akiket kérdeztem.) Meg egy felirattal lejátsza.

De, ettől még lehet valamelyik Plex beállítás megváltoztatása megoldaná a problémád.
Egy pontos TV típust írnál? Hátha valakinek van olyan TV-je, s még Plexet is használ...
Egy 75U7NQ. Utolsó kiadott firmware van rajta. Eddig én se találtam ilyen hibára utaló írást, de most direkt erre keresve, a végén:
[link]
De ők is csak arra jutottak mint én, kigyomlálni a feliratot. -
grafnet
veterán
Igen, usbről, sőt minidlna-val is tökéletesen lejátsza a legdurvább 4k, hdr, dolby csicsákat is felirattal együtt. Plex viszont egy gagyi felbontásnál is elhasal ha több felirat van a konténerben.
Nem olyan nagy dolog kiszedni, nem kell átkódolni, csak a feliratokat kivenni. Scripttel is lehet többet is egyszerre, de pl arra figyelni kell ha seedben kell tartani, akkor másolatot kell csinálni. Kényelmetlen, idegesítő. Nem tudom plex bug, vagy tv firmware probléma e.Az a "bajom", hogy nem Plex hiba, mert még sosem hallottunk róla. (Ismerősök sem, akiket kérdeztem.) Meg egy felirattal lejátsza.

De, ettől még lehet valamelyik Plex beállítás megváltoztatása megoldaná a problémád.
Egy pontos TV típust írnál? Hátha valakinek van olyan TV-je, s még Plexet is használ...
-
takacska
csendes tag
-
takacska
csendes tag
Igen, usbről, sőt minidlna-val is tökéletesen lejátsza a legdurvább 4k, hdr, dolby csicsákat is felirattal együtt. Plex viszont egy gagyi felbontásnál is elhasal ha több felirat van a konténerben.
Nem olyan nagy dolog kiszedni, nem kell átkódolni, csak a feliratokat kivenni. Scripttel is lehet többet is egyszerre, de pl arra figyelni kell ha seedben kell tartani, akkor másolatot kell csinálni. Kényelmetlen, idegesítő. Nem tudom plex bug, vagy tv firmware probléma e. -
grafnet
veterán
Remek,
.
Ezt a problémát még nem olvastam!Csak a Plex, USB-ről simán viszi?
-
takacska
csendes tag
Ha olyan filmeket akarok lejátszani vele, amelyiknél a konténerben több felirat is van, pár másodperc után végtelen karikázás jön. Ha mkvmerge-vel kiszedem, esetleg csak a magyart hagyom, akkor gond nélkül lejátszik bármit. Idegesítő, de nem találtam más megoldást.
-
yanna
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- "Picikét" drágább lett a Trump Mobile T1
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Sony Playstation Okosítás és Szerviz - PS5 // PS4 // PS3 stb. - Konzolok és kontrollerek javítása
- Gigabyte B660 Gaming X DDR4 + Intel Core i7-12700F + Gyári hűtő
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Maximus Z790 i9 14900K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4090 24GB NZXT H7 Elite 1500W
- Apple Watch Series 11 46mm Jet Black BONTATLAN

Valakinél elöjött ez még? Jeleztem ahol csak lehetett, megoldás elvileg eddig csak a downgrade lenne pendriveról.Vagy csak várjam a következő upgradet?
A tv menüben pedig a hang résznél asszem még a dekódolást érdemes a tv átjátszásra állítani tehát a soundbar kódolja a hangot és ne a tv.Ha nem sikerül rakok fel képet hogy mire gondolok.
.